Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Szigorú ítélet az olaszliszkai perbenPDF Print E-mail
Friday, 29 May 2009
Ma délelőtt ítéletet hirdetett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság az olaszliszkai emberölés ügyében. Nyolc vádlott állt a bíróság előtt.
 
Csak a rohammunka ért végetPDF Print E-mail
Friday, 29 May 2009
Fodor Gábor szerint fennáll a veszélye, hogy a Haider-féle Ausztria sorsára jussunk "Ha sokáig hallgatunk, azon kaphatjuk magunkat, már nincs erőnk tenni a szélsőjobb ellen." Fodor Gábort, az SZDSZ elnökét a Bajnai-kormánynak adott felhatalmazás "vastagságáról" faggattuk.
 
Kétszer annyit költ nyári gyermekétkeztetésre az állam, mint tavalyPDF Print E-mail
Friday, 29 May 2009
A kormányszóvivő szerint idén 2,4 milliárd forint, a tavalyi évben felhasználható összeg duplája fordítható nyári gyermekétkeztetésre, és a kormány több mint 660 millió forintot biztosít ifjúsági- és gyermekprogramokra, nyári táboroztatásra.
 
A sokszínű munkahelyekértPDF Print E-mail
Friday, 29 May 2009
(A fotó illusztráció)Történt egyszer, hogy a reptéri út egyik felüljárója alá beszorult egy kamion. Szakemberek hada vette körül, naphosszat azon tanakodva, hogyan szabadíthatnák ki. Lerakodták, alkatrészeket szereltek le a tetejéről, húzták és tolták, de néhány centi még mindig hiányzott; a jármű nem mozdult.
 
Drámai Amnesty-jelentés MagyarországrólPDF Print E-mail
Friday, 29 May 2009
Magyarországon változatlanul megkülönböztetést szenved a roma lakosság, különösen a nők, ráadásul a szexuális bűncselekmények esetében néha igen nehéz a jogorvoslat - áll az Amnesty International (AI) szerdán Londonban kiadott idei világjelentésben.
 
Totális munkanélküliség szélén a cigányság?PDF Print E-mail
Friday, 29 May 2009
A munkaképes cigányok körében 85-90 százalékos a munkanélküliség, de vannak térségek, ahol már százszázalékos, s a cigányság közel áll a totális munkanélküliséghez - mondta Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke.
 
Véleményalkotás EP választópolgár módra...PDF Print E-mail
Thursday, 28 May 2009
Mint ismeretes ma Magyarországon a tojásdobálást, mint véleménynyilvánítási eszközt büntetik. Csehországban azonban nem. Ott valószínűleg „hungarikumként" bevetették, mint véleményformáló eszközt. Elgondolkodtató, hogy a hatalmon lévő „vezérek" miért is büntetik? Mert akkor bármit büntetlenül véghezvihetnek akár a saját országuk lakkosságának az alapvető jogaival szemben is.
 
A cigánygyerek már ránézésre is fogyatékos?PDF Print E-mail
Thursday, 28 May 2009
Két gyermeknek egy-egy millió forint kártérítést ítélt meg a megyei bíróság első fokon, mert indokolatlanul fogyatékosnak minősítették őket - írta a Népszabadság.
 
MFC: nem igaz, hogy a romák munkakerülőkPDF Print E-mail
Thursday, 28 May 2009
Az MCF Roma Összefogás Párt összefogásra szólítja fel az összes, magát cigánynak valló és cigányságot szerető embert.
 
"Európáról és Magyarországról"PDF Print E-mail
Thursday, 28 May 2009
2009. május 26. - "Európáról és Magyarországról" tartott közös sajtótájékoztatót és lakossági fórumot Járóka Lívia néppárti EP-képviselő, valamint Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője.
 
Daróczi Ágnes: A mostohagyerek felnőtt!PDF Print E-mail
Thursday, 28 May 2009
Nem először ragadok tollat, hogy szóvá tegyem a roma kulturális intézmények hiányát és szükségességét. Mostani megszólalásom oka, hogy miközben a Főváros úgy tesz, mintha roma kulturális központot adna, elveszni látszik a lehetősége is egy komplex, funkcionális, méltó intézménynek.
 
Megint romákra támadtakPDF Print E-mail
Wednesday, 27 May 2009
Megvagdosta egy ház lakóit a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Abádszalókon egy besurranó támadó szerdán kora hajnalban, a többi lakó a támadót elfogta.
 
Húros emberPDF Print E-mail
Wednesday, 27 May 2009
Néhány éve a Zeneakadémián tartott koncertje után, amikor elcsendesedett a vastaps, és a közönség szállingózni kezdett hazafelé, egy néző fellépett a színpadra, majd a gitárművész lábára bökve azt mondta: ez a cipő gyönyörű!
 
A kirekesztés ellen kell szavazniPDF Print E-mail
Wednesday, 27 May 2009
A június 7-ei európai parlamenti (EP) választáson a kirekesztés ellen kell szavazni a társadalom józan többségének - ezt Iványi Gábor, a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) európai képviselőjelöltje mondta Nyíregyházán sajtótájékoztatón hétfőn.
 
Kolompárt nem lehet megállítaniPDF Print E-mail
Wednesday, 27 May 2009
Nagyon nehéz lesz elérnie az 5 százalékos küszöböt az MCF Roma Összefogás Pártnak. Kolompár Orbán a köztelevízió kedd reggeli műsorában ezzel kapcsolatban elmondta: mintegy 400 000 szavazatra jogosult roma ember él ma az országban. Ez pont a szavazatra jogosult lakosság 5 százaléka, a romák részvételi hajlandósága pedig nagyon kicsi.
 
Nem fogadta el Hiller éves beszámolóját az emberi jogi bizottságPDF Print E-mail
Wednesday, 27 May 2009
Nem fogadta el Hiller István oktatási miniszter éves beszámolóját az Országgyűlés emberi jogi bizottsága keddi ülésén. A képviselők 9 igen, 8 nem és 1 tartózkodás mellett nem szavazták meg a miniszteri beszámolót. A tárca vezetője több ellenzéki képviselőtől is kapott kérdéseket a Katapult Mentorprogramról és az ÁSZ romák integrációjára vonatkozó megállapításairól.
 
Egy hét múlva bíróság elé állítják Kolompár OrbántPDF Print E-mail
Wednesday, 27 May 2009
Egy hét múlva, június 2-án kezdődik a Kecskeméti Városi Bíróságon Kolompár Orbán, a Kiskunmajsai Cigány (Roma) Érdekképviseleti Szervezet, egyben az Országos Cigány Önkormányzat elnökének büntetőpere - mondta a Független Hírügynökségnek Sárközy Szabolcs, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság sajtótitkára.
 
XXI.Roma Fiatalok Művészeti Gálaestje a Thália színházbanPDF Print E-mail
Wednesday, 27 May 2009
A Roma Fiatalok Művészeti Gálaestje. Ideje:2009.05.28 18.00 órai kezdettel
 
Nyárköszöntő Cigányvarázs az Orczy ParkbanPDF Print E-mail
Wednesday, 27 May 2009
Nyárköszöntő Cigányvarázs az Orczy Parkban 2009.május 30.
 
Morvai cigánybűnözésből vizsgázott, alelnöke cigánytenyészetről beszéltPDF Print E-mail
Tuesday, 26 May 2009
A Jobbik alelnöke nemrég államilag finanszírozott cigánytenyészetről tartott előadást. Nem cigányellenességgel kampányolunk  – jelentette ki a Jobbik Magyarországért Mozgalom EP-listavezetője, Morvai Krisztina az egyik közszolgálati tévéműsorban.
 
Bangó Margit nem lett maffiafőnökPDF Print E-mail
Tuesday, 26 May 2009
A hangját magyar örökségként tartják számon, a szakma a cigányzene királynőjévé koronázta. Bejárta az egész világot, szinte mindenütt megkérték a kezét. Vásárosnaményban a város leghíresebb szülötteként tartják számon. Bangó Margit negyven éve kezdte pályafutását, jubileumi koncertjére vendégségbe hívja az országot.
 
Cigány állam Spiró víziójábanPDF Print E-mail
Tuesday, 26 May 2009
Magyarországon bevezetik a kamatyadót, majd polgárháború tör ki, elszakad az országtól Békés megye, ahol megalakítják a cigány államot, a parlamentáris anarchiát felváltja a kommunista királyság - Spiró György új regényében ez a közeljövőnk. Interjú az érettségi kapcsán újra „magyargyalázással" vádolt íróval.
 
ona Gábor: a cigánybűnözés politikai támogatást élvezPDF Print E-mail
Tuesday, 26 May 2009
Siófok | Kormánytámogatást élvez a cigánybűnözés Vona Gábor szerint. A Jobbik elnöke nem hagyta ki Siófokon a tavaly nyári romafelvonulás felemlegetését pártjának kampánykörútján.
 
Nevelési programot indítanak OlaszliszkánPDF Print E-mail
Tuesday, 26 May 2009
Derékba törte a 2003-ban indult új szakmai munkát 2006-ban Szögi Lajos tiszavasvári tanár tragikus halála a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán - mondta Molnár Mariann, a sárospataki Családsegítő és Pedagógiai Szakszolgálat pszichológusa a zempléni településen pénteken tartott a "Médián túl - Olaszliszka másik arca" című konferencián.
 
De miért "szúrták szíven" az országot?PDF Print E-mail
Tuesday, 26 May 2009
Három hónap leforgása alatt film készült Marian Cozma kézilabdázó februári meggyilkolásáról. Kálomista Gábor producer Szíven szúrt ország című alkotása számos szereplőt megszólaltat, és egyszerre próbál beszélni a sportoló emlékéről, a gyilkosság részleteiről, az igazságszolgáltatásról és a cigánykérdésről.
 
Romák nélkül összeomlana az idegenforgalomPDF Print E-mail
Sunday, 24 May 2009
Siófok gazdasága, és különösen az idegenforgalom összeomlana a helyi roma lakosság nélkül - így fogalmazott a minap Balázs Árpád, Siófok polgármestere, jelentette a sonline.hu.
 
Farkas: A Fidesz programja esély a romáknak isPDF Print E-mail
Sunday, 24 May 2009
A Fidesz Erős Magyarországért programjának fontos részét alkotják a cigányság felzárkóztatására meghatározott tennivalók, amelyek meghozhatják e népréteg számára a remélt változást - jelentette ki Farkas Flórián szombaton Albertirsán, az európai parlamenti (EP) képviselő-választás kampányrendezvényén.
 
Az igények iskolájaPDF Print E-mail
Sunday, 24 May 2009
Tudásvető néven új iskolát alapított néhány álláskereső pedagógus Borsod megye északi szegletében. Épületet a szögligeti önkormányzattól kaptak, gyerekeket a térség többi iskolájából - mondjuk így - szereztek.
 
Cigány zenész vagyok, nem cigányzenészPDF Print E-mail
Sunday, 24 May 2009
Balogh Kálmán "különlegessége", hogy amellett, hogy hangszerének világszerte elismert és keresett művésze, úgy képes beszélni a cimbalom történetéről és a hangszer megszólaltatásának fortélyiról, hogy azt azok is megértik, akik soha életükben nem ültek még ehhez a furcsa "asztalhoz", vagy, ahogy nevezni szokták, ehhez az "össze-vissza verészeti lábnyomatékos hangtartályhoz".
 
Generációváltás kell a magyarországi cigánypolitikábanPDF Print E-mail
Saturday, 23 May 2009
Magyarország - "A rendszerváltás óra kitermelődött roma politikusok többsége egyrészt tanulatlan, másrészt egyéni érdekeik miatt képtelenek az összefogásra."
 
A halállal fenyegetett gárdista provokálta a romákat?!PDF Print E-mail
Saturday, 23 May 2009
Ő azt állítja megfenyegették, mások szerint ő provokált. Mint ismert, egy héttel ezelőtt vasárnap este költöztették el a Magyar Gárda aktivistái Sustig Mátyást Kétegyházáról, aki arra panaszkodott, megfenyegették, hogy megölik.
 
"A cigányság szégyene is, ha a Jobbik parlamenti párt lehet"PDF Print E-mail
Saturday, 23 May 2009
Semmit nem ért el a cigánypolitika Magyarországon az utóbbi húsz évben, miközben négy-öt cigány politikus háborúzik egymással - mondta a Heves megyei cigány kisebbségi önkormányzat (ckö) elnöke A cigányság jövője című konferencián Salgótarjánban.
 
"A cigány elkövetők az értelmetlen pusztításra igencsak hajlamosak"PDF Print E-mail
Saturday, 23 May 2009
Nincsenek bizonyítékok védenceik bűnösségére - hangoztatta az olaszliszkai emberölés büntetőperének pénteki tárgyalásán a negyed- és a hatodrendű vádlott védője a Borsod megyei bíróságon.
 
Horogkereszt alakú tűz égett a cigányok lakta utcábanPDF Print E-mail
Saturday, 23 May 2009
Horogkereszt alakban éghető anyagot locsoltak a földre, majd meggyújtották azt Mendén, a cigányok által lakott utcában - erősítette meg az MTI értesülését péntek reggel a monori rendőrkapitány; személyi sérülés nem történt.
 
Cigányt vagy meleget nem alkalmaznánakPDF Print E-mail
Saturday, 23 May 2009
Csak minden negyedik cég foglalkoztat romát is - hangzott el a Munkahelyi esélyegyenlőség - vállalati felelősségvállalás című országos felmérés eredményeinek bemutatásakor. A válaszadók inkább nőt, mint romát vagy meleget alkalmaznának. A vizsgálatban 345 hazai cég vett részt.
 
Blöff, vagy tényleg komolyan gondolják?PDF Print E-mail
Saturday, 23 May 2009
Életvészelyesen megfenyegették Kolompár Orbánt, az országos Cigány Önkormányzat elnökét. Nem ez volt az első eset, amikor "különös" tartalmú levelet kapott az elnök - olvasható a romnet.hu internetes portálon.
 
"Se a cigányoknak, se a cigányoktól ne kelljen félni"PDF Print E-mail
Saturday, 23 May 2009
Az állam erőszak-monopóliuma megbonthatatlan, és aki mégis ennek megbontására tör, az állam demokratikus berendezkedését veszélyezteti - mondta Lázár János fideszes országgyűlési képviselő, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke csütörtökön Budapesten.
 
Ki ez a csillogó szemű cigánylány?PDF Print E-mail
Saturday, 23 May 2009
Jó hír a mulatós zene szerelmeseinek, hogy egy gyönyörű énekesnő, Sabrina színesíti a modern roma-dance zene palettáját. Sabrina első nagylemeze várhatóan nyáron kerül a boltok polcaira, ám dalai már hallhatók különböző rendezvényeken.
 
Politikai hirdetés - Meghívó Göncz Kinga rendezvényérePDF Print E-mail
Saturday, 23 May 2009
Kedves Barátaink! Szeretném figyelmetekbe ajánlani, az MSZP Józsefvárosi Szervezetének az EP kampányhoz kapcsolódó záró rendezvényét, amelyen Göncz Kinga, az MSZP EP listavezetője, valamint dr. Furmann Imre, az Egyenlő Bánásmód Hatóság elnökhelyettese vesz részt.
 
Draskovics Tibor IRM miniszter előadására - MEGHÍVÓPDF Print E-mail
Friday, 22 May 2009
A C-PRESS Közéleti klubja tisztelettel meghívja Önt a „A miniszter közbelép” c. rendezvényére.
 
Liberalizmus és szólásszabadság. Hatalmi, gazdasági trükkök és praktikák.PDF Print E-mail
Thursday, 21 May 2009
Bűbájos barátok, ismerős gyilkosok keze átal kerülünk "bíráink" elé?
 
Mága a cigány és nem cigány embereket békíti!PDF Print E-mail
Thursday, 21 May 2009
Összefogtak a magyarok egy beteg cigánygyermekért Páratlan koncertnek volt tanúja a minap a tiszavasvári református templom közönsége, hiszen útjára indult Mága Zoltán hegedűművész nagyszabású templomi koncertsorozata: Béke az Isten házában címmel.
 
Visszaélés a szolgálaton kívüliséggel?PDF Print E-mail
Thursday, 21 May 2009
Ha lezárul a Draskovics Tibor által elrendelt vizsgálat, akkor az ügyészség asztalára kerül a Tettrekész Szakszervezete és a Jobbik együttműködésének ügye - mondta Bencze József a Nol TV-nek. Az országos rendőrfőkapitány tegnap a Népszabadság Online olvasóinak kérdéseire válaszolt.
 
Védeni az ellenségetPDF Print E-mail
Thursday, 21 May 2009
A(z egyik) Magyar Gárda demonstrációján holokauszttagadó kijelentések hangzottak el. A politikai elit példás gyorsasággal reagált: azonnali jogszabály-módosítást javasolt, miszerint a holokauszttagadást bűncselekménnyé nyilvánítanák.
 
A Jobbik sikere: bonyolult kérdések egyszerű jelszavakbanPDF Print E-mail
Thursday, 21 May 2009
A Jobbik 10-11 százalékra számít 2010-ben - A neonácizmus vádját vállrándítással intézik el Az a kulcsa a Jobbik népszerűségének, hogy a bonyolult társadalmi rendszereket végtelenül egyszerű, már-már katonás rövidséggel artikulálják.
 
Amikor veszélyes fegyver...PDF Print E-mail
Thursday, 21 May 2009
A szó veszélyes fegyver - énekelte az Illés-együttes Bródy János szövegét a 60-as, 70-es években. A bolsevik diktatúra idején ez a sor arra célzott, hogy a hatalom fél a szabad szótól. Bródy a cenzúráról szólt; ez egyértelműen kiderült a következő sorból: "És van, aki fegyvertelen". Azaz, van, aki megszólalhat, és van, aki nem: a politikát érintő beszédet a hatalom a diktatúra évtizedeiben teljes mértékben monopolizálta.
 
Kirekesztést érez a romák többségePDF Print E-mail
Thursday, 21 May 2009
A franciák negyede, a magyar romáknak viszont a 90 százaléka érezte már úgy, hogy nem egyenlő eséllyel indul a munkaerőpiacon. Míg az előbbieket az életkor és a származás, az utóbbiakat szinte kizárólag etnikai alapon diszkriminálják.
 
MeghívóPDF Print E-mail
Thursday, 21 May 2009
A Nyitott Műhelyben (Ráth György u. 4.)  Május 21-én, csütörtökön este 7-kor Daróczi Ágnes
 
Beszéljünk őszintén a romák integrációjárólPDF Print E-mail
Thursday, 21 May 2009
Az Európai Integrációs Cigány Szövetség, a Szent István Egyetem Roma Szakkollégiuma, a Salgótarjáni Megyei Jogú Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata és a Heves Megyei Cigány Szövetség nevében szeretettel meghívjuk : „Beszéljünk őszintén a romák integrációjáért!" című konferenciára.
 
Roma összefogás az Európai Parlamenti választási kampánybanPDF Print E-mail
Thursday, 21 May 2009
Vendég: Kolompár Orbán az MCF Roma Összefogás Párt elnöke
 
A romák evangelizációjáról tárgyalt JárókaPDF Print E-mail
Thursday, 21 May 2009
A Váci Egyházmegye Cigánypasztorációs Központjában, a gyömrői Ceferino Házban tett látogatást Járóka Lívia néppárti EP-képviselő. Az intézmény vezetőjével, Dúl Gézával való megbeszélésén a képviselőnő méltatta az egyház törekvéseit a befogadó közösségek építésében és a romák evangelizációjában - közölte a képviselőnő.
 
Hegedűs Zsuzsa: a segélyezés nem megoldásPDF Print E-mail
Thursday, 21 May 2009
A segélyezés egyáltalán nem megoldás a társadalom több mint egyharmadát érintő teljes leszakadás megakadályozására - mondta Hegedűs Zsuzsa szociológus szerda este Veszprémben, a Maj Laso Trajo (Jobb Élet Egyesület) és a Veszprémi Cigány Kisebbségi Önkormányzat által szervezett fórumon.
 
Két súlyos kérdésPDF Print E-mail
Thursday, 21 May 2009
Azért vannak politikai jogaink, azért van többpártrendszer és szervezkedési szabadság, hogy szabadon elítélhessük egymás politikai tevékenységének tartalmát, de ne vitathassuk el egymástól a politizálás jogát. E kettő megkülönböztetése minden demokráciában alapkérdés, mégis mindig összekeverik őket.
 
A veszély előszelePDF Print E-mail
Thursday, 21 May 2009
A rasszista és szélsőjobbos vonásokat mutató - vagy legalábbis ilyen tagokkal és támogatókkal büszkélkedő - úgynevezett Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete valamiféle együttműködési megállapodást kötött a rasszista és szélsőjobbos vonásokat mutató Jobbik nevű párttal. Összenőtt, ami összetartozik? Hát mi ebben az érdekes?
 
Fizetnek a Romániába hazatérő romáknak PisábanPDF Print E-mail
Thursday, 21 May 2009
Pénzt kaptak azok a roma családok, amelyek a közép-olaszországi Pisa városából hazatértek Romániába. Nem ez az első eset, hogy Itáliában így keresnek megoldást a külvárosi táborokban élő roma kisebbség helyzetére. Emberjogi szervezetek tiltakoznak.
 
A kiskunlacházi polgármester már unja a vihart, amit keltettPDF Print E-mail
Thursday, 21 May 2009
A településen romák és nem romák egyetértenek abban, hogy pár, történetesen roma családot jó lenne eltávolítani. A segélyezés megváltoztatása viszont azokat a családokat is érinteni fogja, akik betartják az együttélés szabályait. A polgármester tervei homályosak, és már nem is hajlandó újságírói kérdésekre válaszolni.
 
Rasszisták az MSZP-ben?PDF Print E-mail
Wednesday, 20 May 2009
Lendvai Ildikó nem ismer ilyen szocialista képviselőt, ugyanakkor Donáth László egy interjúban "csukott ajtók vélt biztonságában nyíltan cigányozó" politikusokról beszélt.
 
"Míg mi fogyunk, a cigányság szaporodik"PDF Print E-mail
Wednesday, 20 May 2009
Szepessy Zsolt, Monok polgármestere a „Hírhozó” című hetilapban beszélt többek között a cigányság helyzetéről is. Az újságíró többször is visszakérdez, ám Szepessy leszögezi: vállalja a témában elmondott véleményét.
 
Bécsben futtatott lányokat a kisebbségi vezetőPDF Print E-mail
Wednesday, 20 May 2009
Egyebek mellett folytatólagosan elkövetett csalás, kerítés, kitartottság és személyi szabadság megsértése miatt ítélte letöltendő börtönre a bíróság a mosonmagyaróvári cigány kisebbségi önkormányzat vezetőjét. Az ítélet nem jogerős - olvasható a Kisalföld honlapján.
 
Szobrot Fátyol Misinek!PDF Print E-mail
Wednesday, 20 May 2009
Bemutatták Fátyol Misi cigányprímás makói szobrának tervét; Kiss Jenő szobrászművész alkotását a zenész születésének századik évfordulóján, ősszel állítják fel a Maros-parti város központjában.
 
Öngyújtogatás volt Tatárszentgyörgyön?PDF Print E-mail
Wednesday, 20 May 2009
Május végére készül el a szakvélemény, amely eldönti: idegenek támadták meg, vagy a cigány önkormányzat elnökhelyettese maga gyújtotta fel a házát? A rendőrség szerint sok a gyanús körülmény.
 
Felhívás - A cigányság helyzetével kapcsolatban kialakult helyzet orvoslásáraPDF Print E-mail
Wednesday, 20 May 2009
A nemzeti értékeket valló és a hazai cigányságot nemzetalkotó tényezőként elismerő értelmiségiek, civil szervezetek és vallási közösségek képviselői ezúton felhívást intézünk minden jószándékú polgártársunkhoz, akinek nem mindegy milyen jövő vár gyermekeinkre és un okáinkra.
 
Kiút a putriból a nyomorban élő családoknakPDF Print E-mail
Tuesday, 19 May 2009
Sirok | Nyomorúságos barlanglakásokból, életveszélyes putrikból menekülhetnek meg nehéz sorsú siroki családok. Egy pályázatnak köszönhetően többüknek emberhez méltó lakás, s munkalehetőség is juthat.
 
Erdőtűz gyufaszálbólPDF Print E-mail
Tuesday, 19 May 2009
Magunkfajták: ne mondjátok, hogy késő. Ne mondjátok, hogy hiábavaló. Sose késő, és sosincs hiába. Mi ugyan (magunkfajták) szóltunk, hogy ötvenhat gárdista épp ötvenhattal több, mint ami elviselhető. Rajtunk nem múlt. Mi ott voltunk pár száz méterrel alább, a Dózsa téren. Csak néhány ezren voltunk, de mégis legalább tízszer annyian, mint akik a Dísz téren a gárdát éljenezték. Érdemes lett volna odafigyelni ránk.
 
Az EU-ban élő romák jogairól tárgyalnak MarosvásárhelyenPDF Print E-mail
Tuesday, 19 May 2009
Az Európai Unióban élő romák jogairól tanácskozik Marosvásárhelyen az Európa Tanács emberjogi bizottsága. Az uniós államok közül Romániának van a legtöbb roma polgára.
 
Roma remények: van esély a diplomáraPDF Print E-mail
Tuesday, 19 May 2009
Egy szociálpolitikus, egy szobrász és egy orvostanhallgató - mindhárman romák, és mindhárman a mélyszegénységből jutottak el az egyetemig. Egyikük szülőfaluja egyetlen diplomás romájaként doktori disszertációját írja, más művészeti elismeréssel a zsebében külföldön építi jövőjét. Mindannyiuknak a Romaversitas segített.
 
"Ne féljetek cigányok, itt vannak a magyarok!"PDF Print E-mail
Tuesday, 19 May 2009
A Szent István parkban tartott antirasszista nagygyűlésen sok MSZP-s és SZDSZ-es politikus is részt vett. Horváth Aladár azonban úgy érzi: először a konzervatívok, majd a liberálisok és a szocialisták is cserbenhagyták a jogvédő mozgalmat. A bal- és jobboldalt egyaránt felelősnek tartja azért, hogy az országra rászabadult a szélsőjobb.
 
Romák járták a színpadonPDF Print E-mail
Tuesday, 19 May 2009
Báta | Őrizzük együtt a roma kultúrát. Ezt a címet viselte az a rendezvény, amely a művelődési házban várta az érdeklődőket.
 
Börtönbe vitték a Jobbik gyöngyösi elnökétPDF Print E-mail
Tuesday, 19 May 2009
Jogerős bírói ítélet alapján hétfőn gyöngyösi otthonából Egerbe, a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították a Jobbik gyöngyösi elnökét - tájékoztatta az MTI-t Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
 
Figyelmeztetés a rendőrkapitánynak a siófoki romafelvonulás ügyébenPDF Print E-mail
Tuesday, 19 May 2009
Figyelmeztetést kapott a siófoki rendőrkapitány az enyingi romák tavaly nyári felvonulásával kapcsolatban - erősítette meg a Sonline.hu internetes portálnak adott hétfői nyilatkozatát Mergancz Sándor megyei rendőrfőkapitány az MTI-nek.
 
Varga Ágota Porrajmosa megjelent DVD-nPDF Print E-mail
Tuesday, 19 May 2009
A Mokép-Pannónia Kft. forgalmazásában megjelent DVD-n Varga Ágota Porrajmos (Cigány holokauszt) című alkotása, amely kísérletet tesz arra, hogy átfogó képet adjon a magyarországi cigányok deportálásáról a dokumentumfilm eszközeivel.
 
Lovári nyelven imádkozott az érsekPDF Print E-mail
Tuesday, 19 May 2009
BOLDOG CEFERINO | Ceferino, a spanyolországi vallásos cigány lókereskedő képe foglalta el a fő helyet ma délután Kecskeméten a Porta Egyesület dísztermében, az érseki helynökség épületében.
 
"Meghaltok cigányok!" - Tanúkat keresnekPDF Print E-mail
Monday, 18 May 2009
Eddig nyolc embert hallgatott meg a rendőrség a tatabányai feliratok miatt, egyikük sem gyanúsított. Tatabányán a Táncsics Mihály úton egy óriásplakáton fedeztek fel április végén cigányellenes feliratokat: "Cigányirtás, Gázkamrát a cigányoknak, Meghaltok cigányok!". A rendőrség hétfő délutáni közleménye szerint azóta folyamatosan keresik a tanúkat, eddig már nyolc embert hallgattak meg. Az eljárás közösség elleni izgatás miatt folyik, gyanúsított viszont még nincs.
 
Tatárszentgyörgyi gyújtogatás: egyre zűrösebb az ügy!PDF Print E-mail
Monday, 18 May 2009
Tatárszentgyörgyön az elmúlt hónapokban két rejtélyes bűneset is történt. Február 23-án brutálisan meggyilkoltak egy cigány férfit és annak kisfiát, április 7-én pedig felgyújtották a helyi cigányönkormányzat elnökhelyettesének házát. A sajtóban megjelentek olyan hírek, miszerint utóbbi esetben biztosítási csalás történhetett. Ezt a verziót egyébként a rendőrség sem zárja ki, Horváth Lídia viszont a STOPnak határozottan tagadta a vádakat.
 
Kovács Lajos: hírnévre vágyó, gyáva emberek lehetnek a romák támadóiPDF Print E-mail
Monday, 18 May 2009
Hírnévre, hírverésre vágyó, gyáva emberek lehetnek a romák elleni támadások kivitelezői - állítja Kovács Lajos, a Nemzeti Nyomozó iroda "döglött ügyek osztályának" nyugalmazott vezetője. Meglátása szerint a rendőrség lényegében kimondta, hogy a cigánytelepeket rettegésben tartó orvgyilkosok sorozatgyilkosok
 
A többség inkább a cigányoktól tart, mint a Magyar GárdátólPDF Print E-mail
Monday, 18 May 2009
Minden tizedik magyar szimpatizál a Magyar Gárdával. Sőt, kilenc százalékuk még szavazna is rájuk, ha párt volnának. Minden második emberben félelmet kelt ugyan a gárda működése, a cigányok által elkövetett bűncselekményektől azonban még inkább tartanak. A Progresszív Intézet kutatása.
 
Gyilkosok, gyermekgyilkosok! - kiabálták a cigányokPDF Print E-mail
Monday, 18 May 2009
A Magyar Gárda mintegy ötven tagja vonult fel a Veszprém megyei Devecserben szombaton; a település roma lakosai közül körülbelül nyolcvanan kiabálással, füttyel fejezték ki nemtetszésüket.
 
CigánygyűlölésPDF Print E-mail
Monday, 18 May 2009
Jólesett Romano Rácz Sándor őszinte és objektív gondolatait olvasni e lapban a múlt héten. Jólesett látni - de leginkább: tudni -, hogy vannak mások is, akik bátran kimondanak olyan gondolatokat, amelyektől a liberálisnak mondott hazai gondolkodókat kirázza a hideg.
 
Több ezren demonstráltak a rasszizmus ellenPDF Print E-mail
Monday, 18 May 2009
Mintegy háromezer ember részvételével tartottak tiltakozó megmozdulást a kirekesztés és a gyűlölet ellen szombat délután Budapest XIII. kerületében, a Szent István parkban. Iványi Gábor metodista lelkész szerint a világ Overdose-ra figyel és sorozatos cigányellenes támadásokra, Horváth Aladár a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke úgy véli cigányellenes nagykoalíció van Magyarországon, Snétberger Ferenc gitározott.
 
Összefogtak a roma asszonyok SajókazánPDF Print E-mail
Monday, 18 May 2009
Roma asszonyok alapítottak önsegítő szervezetet Sajókazán. Az asszonyok minden hétvégén találkoznak, hogy megbeszéljék, ki milyen segítségre szorul. Kimeszelik egymás házát, szemetet szednek, legutóbb a cigánytelepet ültették be virággal.
 
Antirasszista tüntetésPDF Print E-mail
Monday, 18 May 2009
Mintegy háromezer ember részvételével kezdődött meg a kirekesztés és a gyűlölet ellen rendezett tiltakozó megmozdulás szombat délután Budapest XIII. kerületében, a Szent István parkban. A Magyar Demokratikus Charta és a Roma Polgárjogi Mozgalom közös rendezvényének kezdetén Hegedűs D. Géza színművész köszöntötte az ország különböző pontjairól érkezett résztvevőket, köztük több parlamenti politikust és kormánytagot.
 
Lett volna film, ha cigány helyett magyar szúr?PDF Print E-mail
Monday, 18 May 2009
Marian Cozmát 2009. február 8-án hajnalban leszúrták egy veszprémi szórakozóhelyen. Egyik csapattársát vesén szúrták, a másiknak szétrúgták a fejét. Az esetből nagy hirtelen dokumentumfilmet készített Kálomista Gábor producer. Az egyedi esetből jelenséget kreált, hogy elmondhassa, mennyire nagy bajban van Magyarország.
 
Mit tesz a romákért a kormány?PDF Print E-mail
Monday, 18 May 2009
A Lungo Drom arra számít, hogy baloldali érzelmű cigány szavazók is támogatják a Fidesz listáját az európai parlamenti választáson - mondta az LD elnöke szombaton Tamásiban, a szervezet dél-dunántúli régiós tanácskozása előtt, sajtótájékoztatón.
 
A Kisebbségi Hírlevél 2009/04. száma PDF Print E-mail
Saturday, 16 May 2009
Tisztelt C-PRESS Olvasó! A Kisebbségi Hírlevél 2009/03. számát találja itt: [Letöltés] (0,6Mb)
 
A Kisebbségi Hírlevél 2009/20. száma PDF Print E-mail
Saturday, 16 May 2009
Tisztelt C-PRESS Olvasó! A Kisebbségi Hírlevél 2009/20. számát találja itt: [Letöltés] (0,6Mb)
 
ErőviszonyokPDF Print E-mail
Saturday, 16 May 2009
Kolompár Orbán az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a Nap-kelte reggeli műsorában elmondta, hogy a Jobbikot és a szélsőjobboldal előretörését csak a romák képesek megállítani.
 
Charta-tüntetés a rasszizmus és az erőszak ellenPDF Print E-mail
Saturday, 16 May 2009
Ma közös demonstrációt rendez a közelmúltban cigányok ellen elkövetett gyilkosságok kapcsán a Magyar Demokratikus Charta (MDC) és a Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM). Az erőszak és a rasszizmus ellen, a békés Magyarországért szervezett esemény két szónoka Iványi Gábor metodista lelkész és Horváth Aladár, az RPM elnöke.
 
Tehetségkutató verseny roma fiataloknakPDF Print E-mail
Saturday, 16 May 2009
Szemetet szedtek, fát ültettek és családi napot szerveztek, pénteken pedig tehetségkutató versenyt rendeztek. Sűrű programja volt az elmúlt hetekben a cigány kisebbségi önkormányzatnak. Péntek délután tehetséges fiatalok kimittudon mérték össze tudásukat. Többségük tánccal nevezett. De azt mondják: nem is igazán versenyezni, hanem szórakozni jöttek össze.
 
Kétszer jött vissza a halálbólPDF Print E-mail
Saturday, 16 May 2009
Győr - Február óta súlyos beteg Szombath Géza, Győrött élő cigány naiv festő, aki szó szerint kétszer jött vissza a halálból. A 76 éves alkotó otthonában lett rosszul, leállt a szíve, s ha párja nem hív azonnal rohammentőt, talán már nem is élne.
 
A roma munkaerő nélkül összeomlana Siófok gazdaságaPDF Print E-mail
Saturday, 16 May 2009
"A romák minőségi oktatáshoz való egyenlő hozzáférésének biztosítása és foglalkoztatásuk bővítése jövedelmező befektetés" - hangsúlyozta Járóka Lívia, EU-s képviselő, a siófoki polgármesterrel folytatott tárgyaláson
 
Cigány és nem cigány katolikus hívők találkozója GödöllőnPDF Print E-mail
Saturday, 16 May 2009
Cigány és nem cigány katolikus hívők találkozóját rendezik meg szombaton Gödöllőn, ahol az egész napos programra csaknem ezren jelezték részvételi szándékukat.
 
"A rohadt cigányoknak meg van ásva a dögkút"PDF Print E-mail
Saturday, 16 May 2009
- Vizsgálatot folytat a Hevesi Városi Bíróság, miután Erdőtelken többször életveszélyesen megfenyegettek egy, az Európai Parlament (EP) képviselői választására kopogtatócédulákat gyűjtő roma aktivistát -- írja a Roma Sajtóközpont. „Addig nem nyugszom, amíg hurkot, kötelet nem teszek a nyakadba, vagy le foglak lövetni, a rohadt cigányoknak úgyis meg van ásva Erdőtelken a dögkút „- szólt az első fenyegetés, amelyet aztán újabb követett.
 
A cigányok máshogy reagálnak - lováriul tanulnak az oroszlányi rendőrökPDF Print E-mail
Saturday, 16 May 2009
Cigány nyelvtanfolyamra jár néhány oroszlányi rendőr. A nyelvóráktól a cigányok megértőbb rendőröket várnak, a rendőrök pedig azt, hogy konfliktushelyzetben is értik majd a saját nyelvükön sutyorgó romákat.
 
Munkát és tanulási lehetőséget kell biztosítani a romáknakPDF Print E-mail
Friday, 15 May 2009
Munkát és tanulási lehetőséget kell biztosítani a romáknak – jelentette ki Páva Zsolt (Fidesz), Pécs új polgármestere Járóka Lívia néppárti európai parlamenti képviselővel tartott közös sajtótájékoztatóján csütörtökön Pécsett.
 
Magyarország: a fasiszták zászlaja alattPDF Print E-mail
Friday, 15 May 2009
Magyarország majdnem csődben van, a szélsőjobboldaliak "cigányokat, zsidókat és idegenszívűeket" támadnak meg - így indít a szocdemekhez közel álló hamburgi Die Zeit hetilap múlt csütörtöki írása.
 
A Magyar Gárda ellen demonstráltak a romákPDF Print E-mail
Friday, 15 May 2009
A rasszizmus és a Magyar Gárda legutóbbi felvonulása ellen demonstrált mintegy kétszáz roma csütörtök délután a Hajdú-Bihar megyei Hajdúhadházon. A békés demonstráció résztvevői a cigány-magyar barátság ápolását és az egymás iránti kölcsönös tisztelet fontosságát hangsúlyozták.
 
Cigánymunka Birminghamben: egy nap az életPDF Print E-mail
Friday, 15 May 2009
A tervezett fél év helyett mindössze egyetlen napot dolgozott az angliai Birmingham városa mellett nyolc iváni férfi, illetve két nő. A romák állítják, becsapták őket, és még a hazaútra sem volt elég pénzük.
 
Azt üvöltötte: szétrúgja a cigány kislány fejétPDF Print E-mail
Friday, 15 May 2009
Pattanásig feszült a helyzet Kiskunlacházán, ahol az elmúlt időben történt erőszakos cselekmények után terjed az önbíráskodás - írta csütörtöki számában a Népszabadság. A lap a Pest megyei településen készített riportjában beszámolt arról, hogy miután a közelmúltban nyolc roma fiatalkorú megtámadott egy 12 éves kislányt, egy ötfős felnőtt társaság akcióba lépett, és cigánygyermekeket bántalmazott. 
 
EZ TŰRHETETLEN! Tiltakozzunk együtt az erőszak ellen!PDF Print E-mail
Friday, 15 May 2009
"Magyarországon ma ismét félnek az emberek, hogy származásuk, bõrük színe, gondolkodásuk vagy vágyuk természete miatt megbélyegzésnek, fizikai fenyegetésnek lehetnek kitéve. Tiltakozzunk együtt az erõszak ellen május 16-án du. 3 órakor a Szent István parkban!"
 
Antirasszista demonstrációra hív a főpolgármesterPDF Print E-mail
Wednesday, 13 May 2009
A főpolgármester arra kéri a budapestieket, hogy minél nagyobb számban menjenek el a hét végi antirasszista nagygyűlésre. Demszky Gábor közleményében hangsúlyozza: egy rövid, a városra katasztrófát zúdító történelmi időszak kivételével Budapest mindig a tolerancia városa volt. Ennek köszönhetően lett virágzó metropolisz.
 
A kiskunlacházi polgármester kemény keze a romákat éri elPDF Print E-mail
Wednesday, 13 May 2009
A kiskunlacházi polgármester szerint kemény kézre van szükség az erőszakos megnyilvánulások visszaszorítására. Megoldásként azt tervezi, hogy elküldi a településről a problémás "csoportokat", s felszólította a helyi romákat, hogy "30 napon belül hozzák létre saját képviseleti szervüket".
 
Nem nyerő a Kolompár név a munkaadóknálPDF Print E-mail
Wednesday, 13 May 2009
Egy közelmúltban megjelent munkaerő-piaci kutatás eredményei szerint az ír munkaadók még mindig hajlanak arra, hogy származási alapon is szűrjék a jelentkezőket.
 
"Ébresztő cigányság" - bemutatta EP-jelöltjeit az MCF Roma Összefogás PártPDF Print E-mail
Wednesday, 13 May 2009
Programjuk legfontosabb elemei között szerepel, hogy kiharcoljanak egy európai roma fejlesztési alapot, amely célzott támogatásokkal segítené a cigányságot az integrációban.
 
Az önkormányzat képes lett volna kezelni a problémátPDF Print E-mail
Wednesday, 13 May 2009
Nem ért egyet Kétegyháza polgármestere azzal, hogy a Magyar Gárda tagjai kiköltöztették a faluból egyik tagjukat azért, mert konfliktusba került a helyi cigánysággal.
 
Érezzük jól magunkat a Józsefvárosban, érezzük otthon magunkat a Magdolna-negyedben!PDF Print E-mail
Wednesday, 13 May 2009
A háromnapos Magdi Fesztivál keretein belül egy napra autómentes lesz a Tavaszmező utca. A Zöld Fiatalok Egyesület (ZöFi) ezzel ünnepli meg beköltözését a Magdolna-negyedbe és a Magdi újság születését.
 
Apartheid vagy civil kurázsi? - Helyi roma vezető a kiskunlacházi polgármester mellettPDF Print E-mail
Wednesday, 13 May 2009
Kiskunlacházán nem adnának segélyt azoknak, akik nem tartják be az együttélés szabályait, a polgármester pedig mindent megtesz, hogy ezek az emberek elhagyják a települést, hangzott el egy helyi közmeghallgatáson hétfőn. A Magyarországi Cigányok Demokratikus Szakszervezetének helyi elnöke a Hírszerzőnek azt mondta: egyetértene a "problémás családok" kilakoltatásával.
 
Balázs János zongoraművész fellépései!PDF Print E-mail
Wednesday, 13 May 2009
Balázs János a fiatal zongorista generáció egyik legkiemelkedőbb tagja, minden idők legfiatalabb nemzetközi Liszt verseny győztese, valamint több nemzetközi zongoraverseny 1. helyezettje.
 
"Rohadt hattyúk"PDF Print E-mail
Tuesday, 12 May 2009
Minap mesélte egy barátom, hogy kisfia, aki addig érdeklődő tűnődéssel nézte a Balatonon a hattyúkat, amikor meghallotta, amint a nála pár évvel idősebb társa azt rikoltozza, hogy "rohadt hattyú, rohadt hattyú", elkezdett kacagva vele ordítani, és azóta, ha meglát egy hattyút, már kiabálja is, hogy "rohadt, rohadt".
 
A szegény óvodás nem szorítja ki a többitPDF Print E-mail
Tuesday, 12 May 2009
Nem szorulnak ki a jobb módú családok gyerekei az óvodákból a szegények miatt, bár igaz, valóban gondot okoz a férőhelyhiány. Ennek oka azonban nem a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek óvodáztatását elősegítő intézkedés, hanem inkább a települések érdektelensége.
 
Bajnai: A tragikus bűntettek közül is kiemelkednek a romák elleniekPDF Print E-mail
Tuesday, 12 May 2009
Bajnai Gordon miniszterelnök szerint meg kell erősíteni a rendőrség iránti bizalmat, ebben a rendőrök mellett a politikusoknak, az állami vezetőknek és az állampolgároknak is dolguk van.
 
Ózdi romák panasza rendőri intézkedés miattPDF Print E-mail
Tuesday, 12 May 2009
Ózd - Panasszal fordultak egy rendőri intézkedés miatt ózdi romák a Független Rendészeti Panasztestülethez.
 
Kiskunlacháza: ultimátum a cigányoknakPDF Print E-mail
Tuesday, 12 May 2009
Kiskunlacháza lakói fórumot tartottak hétfő este, amelyen jelezték: elegük van az erőszakból és a községet rettegésben tartó „cigánybandákból". Az eseményen a Gój Motorosok és roma vezetők is megjelentek. Romaszervezet megalapítását kezdeményezték a településen. A polgármester megvonná a segélyt a „renitens" romáktól, de akár ki is utasítanák őket.
 
A mezőkövesdi romák a multiktól kérnek áldozatvállalástPDF Print E-mail
Tuesday, 12 May 2009
Vállaljanak nagyobb terhet a közösből a Magyarországon megtelepedett multinacionális cégek, a mezőkövesdi romák ezért arra kérik a miniszterelnököt, hogy hasson oda, teljesüljön ezen követelésük – tartalmazza az a petíció, amelyet Bajnai Gordon miniszterelnöknek címeztek.
 
Járóka Lívia: nincs kizárólagos romakérdésPDF Print E-mail
Tuesday, 12 May 2009
A romákkal kapcsolatos kérdéseket nem érdemes kizárólag romakérdésként nézni, a szegénység és a társadalmi kirekesztődés ellen munkahelyteremtéssel és oktatással, valamint a romákat érő diszkrimináció megszüntetésével lehet a leghatékonyabban küzdeni - hangoztatta hétfőn Kőszegen tartott sajtótájékoztatóján Járóka Lívia, a Fidesz európai parlamenti képviselője.
 
Fodor: egy percig sem késlekedhetünk a romák integrációjávalPDF Print E-mail
Tuesday, 12 May 2009
A liberálisok arra hívják fel a miniszterelnök figyelmét, elengedhetetlen végre komolyabban is felkarolni a romák integrációjának ügyét. Ez ugyanis - világítanak rá - olyan kérdés, amely a társadalmi békét veszélyeztető problémákat érint.
 
Roma vállalkozó: el kellene érni, hogy a gyerekek el is járjanak iskolábaPDF Print E-mail
Tuesday, 12 May 2009
Celldömölk - Harmincöt éves sikeres celli építési vállalkozó. A katonaság után fémmegmunkáló betéti társaságot vezetett. Minősített hegesztő, szerelt kikötődarut. Az Eragon filmforgatáson lett ismert a roma származású Vajda László.
 
Száz munkaképes cigányból csak tizenöt dolgozikPDF Print E-mail
Tuesday, 12 May 2009
Kőszeg - Nincs követhető példa ma Európában a romaintegrációra, de ez nem jelenti azt, hogy tovább halogathatnánk ezt az ügyet Magyarországon, mondta Járóka Lívia EP-képviselő.
 
"A Jobbik az EP-kampányhoz használja a cigányokat" Sokkoló, vipera, boxer az autóbanPDF Print E-mail
Tuesday, 12 May 2009
Tovább gyűrűznek a kétegyházi gárdista-költöztetés hullámai. Május 10-én, vasárnap délután Kétegyházán tartotta választási rendezvényét a Jobbik Magyarország Mozgalom. Mint arról már beszámoltunk, a párt előző napra is szervezett hasonló eseményt, s arra Kétegyháza újtelepi részéről vitték a szervezet egyik tagját, majd a késő esti órákban három autóval haza is szállították a Gárda egyenruháját viselő aktivistát.
 
"Gázkamrát a cigányoknak!" - uszítás, vagy nem?PDF Print E-mail
Tuesday, 12 May 2009
Horváth Csaba (MSZP) romák elleni uszító feliratok miatt interpellálta a legfőbb ügyészt.
 
Setét Jenő előadása - A cigányság múltja, jelene és jövője című vita estjére - meghívóPDF Print E-mail
Monday, 11 May 2009
Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram! Kedves Barátunk!  Szeretettel várjuk Önt, barátait, és ismerőseit a C-PRESS közéleti klub, negyedik nyílt roma közéleti találkozói estjére.
 
Kommandósok menekítettek ki egy Magyar Gárda tagotPDF Print E-mail
Monday, 11 May 2009
Kétegyháza - Rendőrök és kommandósok biztosítása mellett költöztettek ki egy Magyar Gárda tagot Kétegyházáról. A férfi előzőleg összeveszett a helyi romákkal.
 
A Jobbik megtámadta a romák és az SZDSZ listájátPDF Print E-mail
Monday, 11 May 2009
A Legfelsőbb Bírósághoz fordul Novák Előd, a Jobbik OVB-delegáltja, hogy megtámadja két párt indulását az EP-választáson. Novák hamisított kopogtatócédulákat talált a Roma Összefogás Párt által leadottak között, míg az SZDSZ listájáról hiányzik a keltezés. Novák kifogásait az OVB elutasította.
 
Szabó "cigánybűnözése": Kállai nem vizsgálja, de elítéliPDF Print E-mail
Monday, 11 May 2009
A kisebbségi biztos hatáskör híján nem vizsgálhatja, hogy megsértette-e az állampolgári jogokat Szabó Máté általános ombudsman, amikor „cigánybűnözésről" beszélt. Ezzel együtt Kállai Ernőnek megvan a véleménye biztostársa „súlyos általánosításáról".
 
Cigányellenes Magyarország - ki terjeszti mindezt hazánkról?PDF Print E-mail
Monday, 11 May 2009
Cigányellenes magyar országi pogromokról ír a világsajtó, ám tudósítói legtöbbször már prekoncepcióval érkeznek hazánkba. A honi valóság értelmezésében húsz éve ugyanazok a - javarészt liberális - megmondó emberek segítik a nyugati újságírókat.
 
Egységes fellépést sürgetnek a romákPDF Print E-mail
Monday, 11 May 2009
Összeugrasztás helyett összefogást szorgalmaznak azok a romák, akik kiábrándultak a két legitim cigány érdekképviselet - a Lungo Drom és az Országos Cigány Önkormányzat - vezetői által közvetített politikából. Ez volt az üzenete annak a fórumnak, melyet a Képviselők Országos Egyesülete - KOE - elnöke, Aba-Horváth István szervezett a hajdú-bihari és szabolcsi cigány képviselőknek.
 
Az MCF Roma Összefogás Párt EP listája és jelöltjeiPDF Print E-mail
Monday, 11 May 2009
AZ EURÓPAI PARLAMENT TAGJAINAK 2009. ÉVI VÁLASZTÁSA 2009. június 7.  
 
Miért nincsenek meg a kiskunlacházi és a tatárszentgyörgyi gyilkosok?PDF Print E-mail
Monday, 11 May 2009
A kiskunlacházi és tatárszentgyörgyi gyilkossággal kapcsolatban Németh Zsolt azt mondta, rossz a rendőrség kommunikációja.
 
Horogkeresztes fenyegetés cigány albérlők miattPDF Print E-mail
Monday, 11 May 2009
Három épület tulajdonosát érte fenyegetés az elmúlt napokban Nagykanizsán, ahol vasárnapra virradó éjjel két házra nagyméretű horogkeresztet festettek ismeretlenek, hogy távozásra bírják az egyik épületben lakó cigány albérlőket - értesült az MTI tudósítója vasárnap az egymással rokoni kapcsolatban álló háztulajdonosoktól.
 
A Die Zeit írása a magyar szélsőjobboldalrólPDF Print E-mail
Monday, 11 May 2009
"A fasiszták zászlaja alatt" címmel közölt egész oldalas elemzést a magyarországi szélsőjobboldalról a Die Zeit. A német hetilap legfrissebb számában Christian Schmidt-Ha:uer cikkének bevezetőjében felteszi a kérdést: Milyen mélyre tud süllyedni egy ország? Magyarország majdhogynem csődben van, a szélsőjobboldaliak "cigányokat, zsidókat és idegenszívűeket" támadnak meg, és alig néhányan szegülnek szembe velük.
 
A rendőrség nem közli, hol tart a nyomozásPDF Print E-mail
Saturday, 09 May 2009
Nem mondja, nem mondhatja el a rendőrség hol tart a nyomozás a romák elleni gyilkosságok, támadások ügyében. Teszik mindezt azért, mert a gyilkosok, a támadók is felhasználhatják az információkat, óvatosabbak lehetnek, összezárhatnak.
 
A cigánytelepek felszámolása és az EU-s pályázatokPDF Print E-mail
Saturday, 09 May 2009
A fejlesztéspolitika kötelező eleme lesz a cigánytelepek felszámolása, ezért csak ennek megfelelően pályázhat EU-s forrásra egy-egy település. Magyarországon több mint 400 ilyen elkülönített településrész van víz, villany, fűtés nélkül.
 
A francia média nem tűri el a "cigánybűnözést"PDF Print E-mail
Saturday, 09 May 2009
Marc Tessier-t, a France Télévisions francia tévéhatóság volt vezetőjét csütörtökön a romák elleni gyűlöletkeltés vádjával pénzbírságra ítélte egy párizsi bíróság egy 2005 februárjában, a France 5 adón sugárzott műsor miatt, amely a vándorcigányok által elkövetett bűntettekkel foglalkozott.
 
Riasztó lövés KutasonPDF Print E-mail
Saturday, 09 May 2009
Tizenéves roma fiatalok esete egy pisztolyát használó fiatalemberrel Lövés dördült múlt vasárnap a Somogy megyei Kutas határában. Helyi cigányszervezetek szerint egy férfi roma gyerekekre lőtt riasztófegyverével. Ő viszont azt állítja: megtámadták, így önvédelemből, s csak a levegőbe lőtt. 
 
Hajdú Géza: A cigányság jó alanya a bűnbakképzésnekPDF Print E-mail
Saturday, 09 May 2009
A kisebbség sorsa és lehetősége a többségtől függ - mondta el a delmagyar.hu vendége, Hajdú Géza oktatási szakértő, romológus.
 
Esztergom nem néz görbén a cigányokraPDF Print E-mail
Saturday, 09 May 2009
Munkahelyteremtéssel, iskoláztatással és a lakáskörülmények javításával komplexen kezeli a romák integrációját Esztergom - mondta az FN-nek Sztojka Attila, a program egyik kidolgozója. A tanárként dolgozó és a városi csapatban focizó helyi politikus szerint az általános iskolában még békés az együttélés, és a futballpályák cigányozására is van elegáns megoldás.
 
Villás Lajos: "Szíven szúrt ország".Hátbalőtt emberek!?PDF Print E-mail
Saturday, 09 May 2009
Marian Cosma a Veszprém csapatának egyik vezető játékosát néhány hónapja brutálisan meggyilkolták. A sportot szerető emberek megrendüléssel kísérték figyelemmel az eseményeket. Magyarok és cigányok együtt gyászoltak, a  nagyszerű sportemberre emlékeztünk.
 
A Fővárosi Önkormányzat Cigány Ház - Romano Kher álláshirdetésePDF Print E-mail
Saturday, 09 May 2009
A Fővárosi Önkormányzat Cigány Ház - Romano Kher álláshirdetése  
 
Amerikai Nagykövetség felvételt hirdet RAKTÁRI MUNKÁS - RAKODÓ munkakörrePDF Print E-mail
Saturday, 09 May 2009
Az Amerikai Nagykövetség felvételt hirdet RAKTÁRI MUNKÁS – RAKODÓ munkakörre, a General Services Office Karbantartási Részlegére.
 
Bécsi elismerés a CFCF-nekPDF Print E-mail
Friday, 08 May 2009
Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) a csörögi roma gyerekek integrációjáért folytatott sikeres fellépéséért a kreatív szociális programok elismerésére létrehozott, 15 ezer euró pénzjutalommal járó SozialMarie Díjban részesült a napokban.
 
Sorozat - romagyilkosok: FBI kontra magyar módszerekPDF Print E-mail
Friday, 08 May 2009
A napokban érkeznek Magyarországra az FBI bűnügyi profilalkotói, akik a romák elleni támadások felderítésében a nyomozóinkat fogják segíteni. Hogyan dolgoznak a világ legjobb viselkedéskutatói? Miben különböznek a magyar kollégáiktól? Összeállt-e már a romagyilkosok profilja?
 
Polgárőrök vigyáznak a táskai romákraPDF Print E-mail
Friday, 08 May 2009
Táska | - A polgárőrök megerősített szolgálatot látnak el Táskán - közölte a Sonline.hu szerkesztőségével Peszt Péter, a megyei polgárőr szövetség elnök-helyettese.
 
Árnyékjelentés Tatárszentgyörgyről: mindenki hibázott?PDF Print E-mail
Friday, 08 May 2009
Fegyelmit kapott két dabasi rendőr A rendőrök kiérkezésétől a fegyelmi vizsgálatokig szinte nincs olyan mozzanata a februári tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság kezelésének, amiben ne találtak volna kivetnivalót a civil jogvédők.
 
Magyar Gárda: ítéletre várvaPDF Print E-mail
Friday, 08 May 2009
Egyre megdöbbentőbb tettekkel hívja fel magára a figyelmet a Magyar Gárda, ám még mindig nem lehet tudni: mikor születhet meg az egyesület feloszlatásáért indított perben a másodfokú, jogerős ítélet. Az elmúlt néhány héten gárdisták nevéhez köthető gyilkosság, holokauszttagadás és rohamrendőrökkel való összecsapás is.
 
Parno Graszt koncerttel indul a Tavaszi KollekcióPDF Print E-mail
Thursday, 07 May 2009
Parno Graszt: „Menni, menni, muszáj menni" - Cigányok Indiában? - évadnyitó koncert - zene, tánc, filmvetítés, beszélgetés -
 
Háborús veszélyPDF Print E-mail
Thursday, 07 May 2009
Maga Sólyom László érezte szükségét, hogy felhívja a figyelmet a Cigány sor című kötetre, melyből az államfő szerint mindenki tanulhat. A szerző, Romano Rácz Sándor szerint a mai gondok gyökere, hogy senki sem ismeri a romákat - még liberális szószólóik sem.
 
Nem lőttek a cigányok házáraPDF Print E-mail
Thursday, 07 May 2009
Semmilyen lövésre utaló nyomot nem találtak annál a táskai lakóháznál, amelyről korábban elterjedt, hogy valakik rálőttek kedd éjszaka - írja a Havariapress.
 
A legfőbb nemzeti kérdés a romák jövője?PDF Print E-mail
Wednesday, 06 May 2009
Ha ma Magyarországon van nemzeti kérdés, akkor az első számú az, hogy mi lesz a magyar cigányság jövője, hogy a romák be tudnak-e illeszkedni a magyar társadalomba, képesek lesznek-e annak sikeres részévé válni - mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatón Fodor Gábor, miután több roma civil szervezet képviselőivel találkozott.
 
Mi történt Táskán? A polgármester beszélPDF Print E-mail
Wednesday, 06 May 2009
Polgárőrség nincs a faluban, és cigánytelep sem. Táska polgármestere beszél az állítólagos lövésekről. Kaposmérőn az OCÖ rendez gyűlést, amelyen az utóbbi idők eseteit tárgyalják.
 
Esélyünk sincs, amíg a többség a cigányokra és a kormányra várPDF Print E-mail
Wednesday, 06 May 2009
Sajnos, nem meglepő a cigányokkal szembeni elutasítás mértéke, de elkeserítő a válaszadóknak a megoldások iránti zártsága - véli egy publicista.
 
Jöttek a csuklyások és kiabáltak: gyertek ki, cigányok!PDF Print E-mail
Wednesday, 06 May 2009
Tavaly nyáron egy éjszaka ismeretlenek romák házaira lőttek Galgagyörkön. Azóta több településen történt hasonló támadás, ám a lövöldözésbe Nagycsécsen, Tatárszentgyörgyön és Tiszalökön többen belehaltak. A tetteseket még keresi a Nemzeti Nyomozó Iroda.
 
Megállítanák az erőszakot LacházánPDF Print E-mail
Wednesday, 06 May 2009
Cigányokkal találkozott a hét elején Kiskunlacházán a település polgármestere, hogy megvitassák mit lehet tenni az erőszak megállításáért, amelynek legutóbb egy tizenkét éves kislány esett áldozatul. Az indulatoktól sem mentes összejövetelen Kolompár Orbán arról beszélt, hogy el kell felejteni ami eddig történt, Répás József polgármester a szülők felelősségét hangsúlyozta.
 
Rálőttek egy cigányok lakta házra TáskánPDF Print E-mail
Wednesday, 06 May 2009
Négyszer rálőttek keddre virradóra egy cigányok lakta házta Táskán - közölte egy Somogy megyei roma civil szervezeti vezető, aki szerint a támadók elmenekültek, és senki sem sérült meg. A rendőrség vizsgálja az ügyet.
 
Kinek a szégyene?PDF Print E-mail
Tuesday, 05 May 2009
Kóka Jenő magyar állampolgár este munkába indult. Utolsó csókot adott az asszonynak, már félig az ajtóból és indult. Kilépett az ajtón és azonnal eltalálta a gyilkos golyó. Kóka Jenő keményen dolgozott és munkájából tartotta el családját. A gyerekeit iskolába járatta és gondosan nevelte.
 
Bocsánatkérésre szólította fel a Fidesz Kolompár OrbántPDF Print E-mail
Tuesday, 05 May 2009
Bocsánatkérésre szólították fel Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökét a Fidesz-KDNP-frakciószövetség emberi jogi munkacsoportjának tagjai a kiskunlacházi gyermektámadásra tett kijelentése miatt.
 
Vitára alkalmatlan a főombudsman beszámolójaPDF Print E-mail
Tuesday, 05 May 2009
A honvédelmi bizottság visszadobta a korábban cigánybűnözésről beszélő Szabó Máté 2008-as beszámolóját, ám ettől a biztos még kitöltheti hivatali idejét.
 
Ki hogyan sír?PDF Print E-mail
Tuesday, 05 May 2009
Vannak kultúrák, amelyekben több a sírás is, meg a nevetés is, amelyek elbírják a szélsőségeket, a "boldogszomorúságot". Ilyen a magyar, és ilyen a cigány is.
 
Szín-Tér-Kép Meghívó május 7-én 5 kiállításraPDF Print E-mail
Tuesday, 05 May 2009
Roma kortárs festők: Lakatos Erika - Ferkovics József - Bari János - Deák Izabella - Balog Tibor- Vári Zsolt
 
Önvédelemre szerveződnek a romákPDF Print E-mail
Monday, 04 May 2009
Önvédelmi csoportokat alakítanak a magyarországi roma közösségek, miután az ellenük elkövetett támadásokban öten vesztették életüket az elmúlt tíz hónap során - áll a The Observer helyszíni tudósításában.
 
József és testvérei: Cigány nyelven tolmácsolják az igétPDF Print E-mail
Monday, 04 May 2009
Hódmezővásárhely - A vásárhelyi katolikus plébánia kisegítője, Irhás József a Szegedi Hittudományi Főiskola roma tanulója. Kilenc éve dolgozik ápolóként szellemi fogyatékosok mellett, szabadidejében verseket ír.
 
A többség tehetetlen, de a cigányoktól cselekvést várPDF Print E-mail
Monday, 04 May 2009
A társadalom továbbra is erősen negatívan viszonyul a cigánysághoz; a cigányok és nem cigányok viszonyának javítását elsősorban a cigányságtól, illetve a kormánytól várják a megkérdezettek, saját maguktól nem - olvasható a Progresszív Intézet által a Publicus Intézettől megrendelt közvélemény-kutatásban.
 
Cigányellenes támadások - az FBI is bekapcsolódik a nyomozásbaPDF Print E-mail
Monday, 04 May 2009
Az FBI munkatársai is segítik a magyar rendőrök munkáját abban a nyomozásban, amelyet a közelmúlt romák elleni támadásainak ügyében indítottak - mondta a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában hétfőn Bencze József országos rendőrfőkapitány.
 
Romák a polgárőrségekbenPDF Print E-mail
Monday, 04 May 2009
Veszprém – A Lungo Drom kezdeményezésére a cigány kisebbségi önkormányzat vezetői találkoztak pénteken a polgárőrség megyei irányítóival. Céljuk, hogy minél több roma származású kerüljön be az önkéntesek közé.
 
Iványi: Cinkosok, akik csak utólag szólnakPDF Print E-mail
Monday, 04 May 2009
Zeneszó kíséretében, református gyászszertartással temették el tegnap a Tiszalökön meggyilkolt Kóka Jenőt. Több százan vettek végső búcsút a helyi temetőben az egy hete lelőtt, 54 éves roma férfitól.
 
Házat kaptak a viskóikból kiköltöző romákPDF Print E-mail
Monday, 04 May 2009
Váralja | A Péróban élő 17 családból nyolc elhagyhatta viskóját. A legsilányabb ötöt lebontották, a három, viszonylag jobba más lakók kerültek. Az elköltözők felújítandó házakat kaptak, melyeket maguk hoztak rendbe; négyet helyben, Váralján, kettőt Tevelen, egyet Mucsiban és egyet Mázán.
 
Újra ölni akar a cigányokra vadászó halálbrigádPDF Print E-mail
Monday, 04 May 2009
Egyre többet hibáznak és egyre több nyomot hagynak maguk után azok az ismeretlenek, akik a közelmúltban több roma származású embert is megöltek - írja a Vasárnapi Blikk.
 
Meghívó - Ruva Pál, író, költő, újságíró roma irodalmi estjérePDF Print E-mail
Monday, 04 May 2009
Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram! Kedves Barátunk!  Szeretettel várjuk Önt, barátait, és ismerőseit a C-PRESS közéleti klub, harmadik nyílt roma közéleti találkozói estjére.
 
Vita az új roma oktatási és kulturális központrólPDF Print E-mail
Saturday, 02 May 2009
Megszavazta csütörtöki ülésén a Fővárosi Közgyűlés a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ létrehozását. Az elmúlt napokban roma civil szervezetek jelezték, hogy nem értenek egyet a tervezett Szentkirályi utcai helyszínnel. Ezért a főváros arra is kötelezettséget vállalt, hogy május 31-ig megvizsgálja,van-e más, alkalmas épület.
 
Time: "Kik ölik a magyarországi cigányokat?"PDF Print E-mail
Saturday, 02 May 2009
"Rejtélyes gyilkosságok: kik ölik a magyarországi cigányokat?" címmel közölt írást pénteken az amerikai Time magazin arról, hogy a tiszalöki gyilkossággal ötre nőtt a magyarországi cigányok ellen irányuló merényletek száma. A lap szerzője helyszíni riportot írt a tiszalöki temetésről. 
 
A cigányellenesség Európa súlyos problémájaPDF Print E-mail
Saturday, 02 May 2009
Az Európa Tanács emberi jogi biztosa szerint egyik európai ország sem mentes a diszkriminációtól. Ez különösen a cigányokat érinti, de az idegengyűlölet és a homofóbia mértéke is nagy. Thomas Hammarberg csütörtöki jelentésében a gazdasági válság miatt összetartozást erősítő programokat is szorgalmazott.
 
Villás Lajos: 1909.Május 1.PDF Print E-mail
Saturday, 02 May 2009
Eredetileg ezeket a gondolatokat nem a cigány közösségi portálra szántam. Nem érintettek benne a romák célzottan. Bár Ők is a történelem részesei voltak. Dolgoztak az üzemekben, és a földeken. Ebben az időben, az ilyen nagyobb békés megmozdulások idején, inkább csak szórakoztattak.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk