Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Roma táncosok és énekesek a ki mit tudonPDF Print E-mail
Tuesday, 31 March 2009
Regionális roma ki mit tud Tolna megyei fordulója zajlott a hétvégén Újiregen. Orsós Endréné, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke elmondta: huszonkét énekes illetve táncos produkció versengett.
 
Orsós Imre nyílt levele Kolompár OrbánnakPDF Print E-mail
Tuesday, 31 March 2009
Tisztelt Kolompár Orbán Úr! Szervezetünk már hosszabb múltra tekinthet vissza. Céljainak és tevékenységünk alapelemei továbbra is a Magyarországon élő romák és nem romák nemzeti közösségek együttes jogainak tiszteletben tartásáért való küzdelem.
 
Villás Lajos: Kukurikú!PDF Print E-mail
Tuesday, 31 March 2009
Érdekes politikai sakkjátszma folyik a Magyar Köztársaság Parlamentjében. Minden tiszt játékban van, mozognak jobbra - balra. Csak a paraszt, - a gyalog - nem mozdul. Nem mozdul, mert nem tud. Nincs már energiája. Miközben a játékosok a bábukat ide-oda tologatják, az ország sorsa egyre rosszabb lesz. Egyre több a szegény, elhagyatott ember. Ismét tízmillió koldus országa leszünk! A játékosoknak mindegy.
 
Balogh Artúr: Cigány értelmiségi elmélkedik arról, hogy merre tovább magyarországi cigányok?PDF Print E-mail
Tuesday, 31 March 2009
Váljunk e szét kulturális csoportok szerint mint magyar - cigányok, beások és oláhcigányok? Érvek mellette és ellene?
 
Járóka Lívia: Szétesőben az országPDF Print E-mail
Tuesday, 31 March 2009
Járóka Lívia, a Fidesz EP-képviselője Miskolc egyik periferikus területét, a Lyukó-völgyet kereste fel tegnap. Az ott látottak kapcsán megjegyezte: "Siralmas kép tárult elém, itt bizony kézzel fogható a mélyszegénység, a gyermekek egy része éhezik, és ez a látvány ma már az ország nyugati részében sem ritka."
 
Roma-Magyar Véradó NapPDF Print E-mail
Tuesday, 31 March 2009
A Fővárosi Cigány Önkormányzat és a Magyar Vöröskereszt roma-magyar véradó napot szervez
 
Csorba Lajos: Tisztelt Magyar választó polgárok!PDF Print E-mail
Tuesday, 31 March 2009
2010-ben hogyan növelhetjük Magyarország lakosainak számát? 2010-ben a Fideszre kell szavazni! Kettős állampolgárságot ígér a határontúli magyaroknak. Nem kell Magyarországon erőltetnie a népesség növekedését, mert az, pénzbe fog kerülni.
 
Zárolta a kormány a romák felzárkóztatására szánt támogatástPDF Print E-mail
Tuesday, 31 March 2009
A válság miatt zárolta a kormány az állami költségvetésben a cigánytelep-program folytatására előirányzott egymilliárd forintot - írja a Roma Sajtóközpont csütörtöki közleményében. Az idén elméletileg van kétszázötvenmillió forint erre a célra, de teljesen bizonytalan a pályázati kiírás sorsa. Eközben a Szociális és Munkaügyi Minisztériumban még csak most kötik a szerződéseket a tavaly júniusi kiírás nyerteseivel.
 
Az utolsó szalmaszálPDF Print E-mail
Tuesday, 31 March 2009
Szombat este az MSZP székházából távozó Gyurcsány Ferenc arcába köpött egy "tüntető". A kormányfőt védő személyes őrizet ezt nem tudta megakadályozni - a lincselést igen. Mert védelem nélkül, "jogos indulatukban" bizonyosan megtámadják őt a "tüntetők" - s talán Szögi Lajos sorsára jut. Nem elvadult cigányok verik agyba-főbe, hanem megvadított - magukat a legmagyarabb magyarnak hívő - magyarok. Egy magyar csürhe.
 
CigányokPDF Print E-mail
Tuesday, 31 March 2009
Nehéz úgy beszélni erről a témáról a mai magyar közhangulatban, hogy az ember előre tudja: szélmalomharc az, amiben részt vesz. Nehéz úgy beszélni erről, hogy még az (elviekben) értelmiségi, „tájékozott" réteg is legpozitívabban csak annyit tud kinyögni, hogy „Nekem nincsen bajom a cigányokkal, de..." Nehéz úgy beszélni, hogy a többségi társadalom nem kis hányada a cigányprobléma megoldásaként fennhangon holokausztot emleget.
 
Bajnai lesz a miniszterelnökPDF Print E-mail
Monday, 30 March 2009
Az SZDSZ támogató döntései után Bajnai Gordon válthatja Gyurcsány Ferencet a kormányfői székben. A politikus hazaszeretetből lenne miniszterelnök, és kétéves, 300-500 milliárd forintos újabb megszorító csomagról szerződne az őt támogató frakciókkal.
 
"Nincs cigánybűnözés, csak kirekesztés"PDF Print E-mail
Monday, 30 March 2009
Gönczöl Katalin kriminológus szerint nincs cigánybűnözés Magyarországon, ám van egy szegény, kirekesztett réteg, amelyben nő a feszültség és az erőszakosság. A reakció velük szemben olyan mértékű, hogy az már a demokratikus társadalmi működést veszélyezteti. A megoldás egy társadalmi stratégia lenne.
 
Nehéz ma cigányként boldognak lenni - interjú Rézműves Melinda néprajzkutatóvalPDF Print E-mail
Monday, 30 March 2009
A cigányoknak meg kell élniük identitásukat, kultúrájukat, hogy teljes értékű tagjai lehessenek a magyar társadalomnak - mondja az FN-nek Rézműves Melinda. Az első európai roma tájház tulajdonosa szerint az állam okos munkahelyteremtő politikája jelenthet megoldást a cigányság gondjaira. Interjúnkból az is kiderül, miként lehet állandó készenlétben élni.
 
Az OCÖ elnöke bírálja Farkas Flóriánt a meghiúsult találkozó miattPDF Print E-mail
Friday, 27 March 2009
"Képes akár a szélsőséges, jobboldali náci ideológiájával is azonosulni és összefogni a hazai cigányság érdekeivel szemben"
 
Roma-rendőr kerekasztalPDF Print E-mail
Friday, 27 March 2009
A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság és az illetékességi területén működő aranyosapáti, gemzsei, nyírmadai, pusztadobosi és jándi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökei március 25-én kerekasztal megbeszélést tartottak.
 
Farkas nem lesz a romák vezérePDF Print E-mail
Thursday, 26 March 2009
Visszautasítja és nevetséges próbálkozásnak tartja a Lungo Drom elnöke az MCF Roma Összefogás Párt elnökének azon kezdeményezését, hogy vállalja el a roma párt európai parlamenti (EP) választási listájának vezetését.
 
Hitelt vissza nem adunk! - fényképes országjárás a JobbikkalPDF Print E-mail
Thursday, 26 March 2009
Csendőrséget, cigányokat foglalkoztató szociális műhelyeket, "holisztikus természetű szerves családi birtokok" rendszerét, a nemzetközi hitelek vissza nem fizetését, és a kormány börtönbe juttatását szorgalmazza a Jobbik. A szélsőjobbos párt Tavaszi Hadjárat címmel indított EP-választási kampányturnét, melynek több állomásán részt vett a Hírszerző is.
 
C-PRESS MeghívóPDF Print E-mail
Wednesday, 25 March 2009
Tisztelettel meghívjuk Szentandrássy István, korunk legkiemelkedőbb roma festőművészének kiállítására. A megnyitóra minden kedves olvasónkat és érdeklődőt szeretettel várunk!
 
Romákat alkalmazna a MÁVPDF Print E-mail
Wednesday, 25 March 2009
Roma munkavállalókat toborozna a MÁV-START Zrt., ennek érdekében együttműködési megállapodást írt alá a Fővárosi Cigány Önkormányzattal (FCÖ).
 
Katona Gyula: a Cserepesen a romák helyzete nem megoldottPDF Print E-mail
Wednesday, 25 March 2009
Szeged - Katona Gyulánál kevesebb ismertebb ember él Móravároson. Nem is csoda, hiszen a hetvenhez közelítő férfi több mint harminc éve képviseli a választókerületet. Öreg Ladával városőrködik.
 
Bontják a cigánytelepet VásárhelyenPDF Print E-mail
Wednesday, 25 March 2009
Hódmezővásárhely - Nem vártak áprilisig, már bontják az Észak utca 90-92. számú épületcsoport korábban kiürített egyik épületét.
 
Lemondott a cigányellenes írás miatt az Összefogás főszerkesztőjePDF Print E-mail
Wednesday, 25 March 2009
Lemondott a győri önkormányzat közigazgatási bizottságában betöltött helyéről Majtényi László, az Összefogás című győri lap főszerkesztője. Az Összefogás Polgári Egyesület által kiadott lap legutóbbi száma ugyanis országosan nagy vihart kavart egy nyíltan cigányellenes írás közlése miatt.
 
Járóka Lívia sajtóközleménye: Profitszerzés helyett társadalmi összefogástPDF Print E-mail
Wednesday, 25 March 2009
Ma szavazta meg az Európai Parlament Becsey Zsolt jelentését a mikrohitel fejlesztésére irányuló európai kezdeményezésről. Hozzászólásában Járóka Lívia, a mikrohitel-rendszer kiterjesztését és a hátrányos helyzetű csoportok célzott bevonását sürgette.
 
A romákat gyalázta egy lépcsőházi feliratPDF Print E-mail
Wednesday, 25 March 2009
Székesfehérvár - A Gáz utca 10. szám alól érkezett az értesítés, hogy a lépcsőház bejáratára romákat gyalázó üzenetet ragasztott ki valaki...
 
Nem rosszabb a romák helyzetePDF Print E-mail
Wednesday, 25 March 2009
A magyarországi romák helyzete nem rosszabb, mint Szlovákiában vagy Romániában, de a gyűlöletbeszéd fellángolásával kitűnik Magyarország - írta hétfőn a Libération című francia napilap.
 
Etnikai összecsapásoktól tartanak a romákPDF Print E-mail
Wednesday, 25 March 2009
Mély aggodalmát fejezte ki a roma közösség tagjai ellen "Magyarországon és más európai uniós tagállamokban" a közelmúltban elkövetett támadások miatt Vladimír Spidla, az Európai Bizottság esélyegyenlőségi felelőse.
 
Sólyom: a cigányokon múlik a jövőnkPDF Print E-mail
Wednesday, 25 March 2009
A cigányság beilleszkedése az ország jövőjének egyik legfontosabb kérdése - közölte Sólyom László köztársasági elnök a Népszabadság szombati számának adott interjújában.
 
Megaszövetségre készülne Kolompár OrbánPDF Print E-mail
Monday, 23 March 2009
Egybegyűjtené az összes roma politikust és civil szervezeti vezetőt Kolompár Orbán, hogy a magyarországi cigányság közös erővel induljon a júniusi európai parlamenti választásokon.
 
Miért akarják megölni a cigányokat?PDF Print E-mail
Monday, 23 March 2009
Mindenfelől azt halljuk, hogy baj van a cigányokkal. Orbán Viktor például úgy nyilatkozgat szerte a világban, hogy megnőtt a cigányok által elkövetett bűnözések száma – írja Komlósi Sándor, debreceni olvasónk.
 
Daróczi: Nem sok a romákra fordított pénzPDF Print E-mail
Monday, 23 March 2009
Január eleje óta tölti be a roma hallgatókat segítő Romaversitas Alapítvány igazgatói posztját Daróczi Gábor, az oktatási minisztérium volt romaügyi biztosa. Úgy véli, a cigány diákok jövője még az óvodában eldől, ám ma már jóval több esélyük van diplomát szerezni, mint tíz-tizenöt éve. Az [origo] interjúja.
 
Budapesten rasszistának mondott tv-műsorok ellen tüntettekPDF Print E-mail
Monday, 23 March 2009
A cigányellenesnek ítélt megnyilvánulások ellen tiltakoztak roma és nem roma civil szervezetek, jogvédők az antirasszista világnapon Budapesten. Petícióban követelték az ORTT-től, hogy indítson vizsgálatot a rasszista megnyilvánulásoknak teret adó televíziós műsorok miatt.
 
Rendőr-cigány referensi hálózatot kezdeményez az OCÖPDF Print E-mail
Saturday, 21 March 2009
A referensek feladata az lesz, hogy elérjék: közösen kezeljék a rendőrök és a romák a már meglévő és a felmerülő problémákat. A hálózatot az összes megyében kiépítik.
 
Már megüzenték azt is, hogy a lábamat se tegyem bePDF Print E-mail
Saturday, 21 March 2009
Borovszky Tímea, az oktatási tárca esélyegyenlőségi főosztályának vezetője ellen büntetőeljárás zajlik, állásából felfüggesztették. Azzal vádolják, hogy 200 ezer forintot kért vissza egy kollégájának a Katapult Mentor Program számára kifizetett pénzből. Ugyanakkor elsősorban a jobboldali sajtóban olyan vádakkal illették, hogy százmilliókat síbolt el a minisztériumból, és megkárosította a cigányságot.
 
Gyurcsány bizalmatlansági indítványt kezdeményez maga ellenPDF Print E-mail
Saturday, 21 March 2009
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bizalmatlansági indítványt kezdeményez maga ellen az Országgyűlésben
 
Intézményesített eutanázia?!PDF Print E-mail
Saturday, 21 March 2009
A gazdasági válság miatt, egyre többen esnek ki a munka világából. Az egészségügyi járulékokat, egyre kevesebben fizetik be. Erőteljesen csökkent a Társadalom Biztosítás bevétele. Ráadásul, egyre több a nyugdíjas, és sajnos, szinte minden második súlyos betegségben szenved. A gyógyszer pedig drága.
 
ORTT elé - Csendes demonstrációra meghívásPDF Print E-mail
Saturday, 21 March 2009
ORTT elé - Csendes demonstrációra meghívás
 
A gárdisták és a romák is faggatták Draskovicsot ElekenPDF Print E-mail
Saturday, 21 March 2009
Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter 75 percig ismertette a „Válságkezelés és növekedés" című kormányzati anyagot eleki fórumán, a jelenlévőket azonban jobban érdekelte a bűnözés és a romakérdés.
 
"Kedves" Cigány!PDF Print E-mail
Friday, 20 March 2009
Nyíltan cigányellenes írás jelent meg az Összefogás c. győri lapban. A kiadványt a városi önkormányzat és a Fidesz pártalapítványa is támogatta.
 
Konrád: nagyobb baj a cigányellenesség, mint az antiszemitizmusPDF Print E-mail
Friday, 20 March 2009
"A cigányok ugye lejjebb vannak az átlagnál, a zsidók valószínűleg jövedelemben és képzettségben is feljebb vannak, talán ezek az eltérések irritálóak" - mondta Konrád György az antiszemitizmusról tartott konferencián.
 
KerékkötőkPDF Print E-mail
Friday, 20 March 2009
Borovszky Tímea, az Oktatási és Kulturális Minisztérium esélyegyenlőségi főigazgatója - saját szavaival élve - egy pitiáner ügy miatt került az érdeklődés középpontjába, ám jelen állás szerint úgy tűnik, ez a semmiség éppen elég lehet ahhoz, hogy leleplezze a roma értelmiséget átszövő rokoni-baráti céghálózatot. Nem lehet ugyanis kizárni, hogy éppen a cigány hivatalnokok és jogvédők egy csapata csapolta meg a roma társadalom felzárkóztatására szánt pénzt.
 
Állástalan roma zenészek kapnak munkátPDF Print E-mail
Friday, 20 March 2009
Állástalan roma zenészek kaphatnak munkát a VII. kerületi önkormányzat, a munkaügyi központ, valamint a Kisebbségi Közösségek Egyesülete összefogása révén. A program valójában már tavaly elkezdődött, most kiteljesedik. A foglalkoztatási programban valamennyi műfaj megtalálható: a hagyományos cigányzenekar, a tánczenei együttes, és még a jazz-duó is.
 
"A magyarországi cigányok nagyon békések"PDF Print E-mail
Friday, 20 March 2009
Rasszizmusról sok szemszögből - Vádak kereszttüzében a magyar társadalom címmel tartott vitát a Deák Ferenc Közéleti Klub a Budapesti Evangélikus Gimnázium dísztermében.
 
Az OCÖ szóvivője, a mai naptól 60 napon keresztül szótlanságával bojkottálja a sajtót!PDF Print E-mail
Thursday, 19 March 2009
A bojkott megkezdése előtt, Ifj Bogdán János OCÖ szóvivő a C-press-nek nyilatkozott utoljára.
 
Hazajönnek a mohácsi romák AngliábólPDF Print E-mail
Thursday, 19 March 2009
A válság miatt ugyanis ott is több cég bezár, azért nincs munkalehetőség.
 
OCÖ: aggályos az Út a munkába programPDF Print E-mail
Thursday, 19 March 2009
Állásfoglalással tiltakozik az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) a kormány Út a munkához programjának romák foglalkoztatására vonatkozó egyes részei ellen - döntött a grémium szerdai budapesti közgyűlésén; a testület az ülésen elfogadta tavalyi mérlegbeszámolóját is.
 
Szélsőjobbosok támadják, a cigányok megvédik a polgármestertPDF Print E-mail
Thursday, 19 March 2009
Tiltakoznak a pogányszentpéteri romák polgármesterük megbélyegzése ellen és kiállnak mellette. Képviseletükben Orsós József, a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség helyi szervezetének vezetője nyilatkozott munkatársunknak.
 
Bemutatkoznak a magyarországi cigánytelepekPDF Print E-mail
Thursday, 19 March 2009
A fotókat több európai nagyvárosban kiállították, itthon pedig most április végéig láthatóak.
 
Megjelentek a MEH 2009. évi kisebbségpolitikai támogatási felhívásaiPDF Print E-mail
Wednesday, 18 March 2009
A Miniszterelnöki Hivatal Kisebbség- és Nemzetpolitikáért Felelős Szakállamtitkársága közzétette a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségeket érintő 2009. évi költségvetési támogatásokra vonatkozó közleményeket.
 
Vádak, feltételes módban - Folytatódnak a támadások Borovszky Tímea ellenPDF Print E-mail
Wednesday, 18 March 2009
Bizonyítékok nélkül állt ki a nyilvánosság elé Nagy Attila, a Katapult Mentorprogram volt vezetője, hogy igazolja az oktatási tárca felfüggesztett esélyegyenlőségi főosztályvezetője elleni vádjait. Helyette új frontot nyitott.
 
Természetes útonPDF Print E-mail
Wednesday, 18 March 2009
Manapság sokan elfeledkeznek róla, de a magyarországi cigányság egy nem is olyan kis része "versenyképes" a gazdasági, kulturális és politika életben. De ez a "polgárosult", integrált rész mégsem elég széles ahhoz, hogy a cigány középosztály mértékadó tényező lehessen a mai magyar társadalomban.
 
Fotókiállítás a valóságos romaábrázolás mellettPDF Print E-mail
Wednesday, 18 March 2009
A romák sztereotip ábrázolása ellen fellépő "Chachipe Diák" fotópályázat anyagából nyílik kiállítás kedden délután öt órakor az OSA Archívum Centrális Galériájában. A tárlatot április 26-ig nézhetik meg az érdeklődők az Arany János utcai kiállítóhelyen - tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezők.
 
Bangó Margit 40 éve a pályánPDF Print E-mail
Wednesday, 18 March 2009
A cigány folklór és magyar nóta királynőjeként világszerte ismert énekesnő nemrégiben az egyik legnagyobb lemezkiadó szerződtetett művésze lett.
 
A cigányok feljelentik a HírTV-t - kinek lehet hinni?PDF Print E-mail
Wednesday, 18 March 2009
Még nem érkezett meg a rendőrséghez a Hír TV Riasztás című műsorának egyik stábja által az enyingi benzinkútnál február közepén történt bűncselekményről készült felvétel, amely miatt Mohácsi Viktória európai parlamenti képviselő (SZDSZ) és ifjú Bogdán János az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetője feljelenti annak készítőit - közölte az MTI-vel a rendőrség.
 
Klánok között tűnik el a közpénzPDF Print E-mail
Wednesday, 18 March 2009
A Borovszky famílián kívül újabb közismert cigány családok neve is látókörbe került az Oktatási és Kulturális Minisztériumban (OKM) kirobbant korrupciógyanús ügy kapcsán indított adatgyűjtésünk során: Bernáth Gábor, az Opre Bt.-n keresztül minisztériumi megbízásokhoz jutott OKM-munkatárs volt felesége Mohácsi Viktória szabad demokrata európai parlamenti képviselő.
 
"Megtanította a büdös cigányt a fegyelemre"PDF Print E-mail
Wednesday, 18 March 2009
Két egymás követő nap is megverte, gyermekei előtt megalázta és terrorizálta roma szomszédasszonyát egy férfi Kőbányán. A Roma Sajtóközpont tájékoztatása szerint a férfit az első alkalom után kiengedték a rendőrök, de visszament a nőhöz és újból megverte.
 
Kordonok közt is van "Szabadság"!PDF Print E-mail
Tuesday, 17 March 2009
A rendszerváltást követő években az egyik legnagyobb nemzeti ünnepünket, március 15.én mindíg megzavarták valakik. Egyes csoportok, pártok, saját érvényesülésük érdekében provokálták azokat, akik méltó módon szerettek volna megemlékezni a nagy történelmi tényre. Mindíg voltak, akik Molotov koktéllal, köztéri tárgyak megrongálásával, vagy egyszerűen csak mások szidalmazásával "ünnepeltek"!
 
Mi történt az enyingi benzinkútnál február 14-én?PDF Print E-mail
Tuesday, 17 March 2009
Újabb eljárási hiba a rendőrségnél: A tatárszentgyörgyi gyilkosság „félrediagnosztizálása” után még mindig folynak az eljárások, vizsgálatok különböző hatósági személyek ellen annak kiderítésére, hogy mi okozta a lőtt seb fel nem ismerését. Mohácsi Viktória európai parlamenti képviselő és ifj. Bogdán János az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat szóvivőjéhez ismeretlenek eljuttattak egy olyan felvételt, melyben feltételezhetően rendőri mulasztás ténye érhető tetten.
 
Felfegyverkezett cigányok rontottak autósokra (+videó)PDF Print E-mail
Tuesday, 17 March 2009
Két autósra is rárontottak baltákkal, kaszákkal és kapákkal felfegyverkezett romák vasárnap este Miskolc két pontján. A rendőrök gyorsan megérkeztek, így senki sem sérült meg. Miskolc több pontján már második napja az utcán éjszakáznak cigány családok - közel 300-an -, mert elmondásuk szerint félnek, a rendőrség rémhírterjesztés miatt nyomoz az ügyben.
 
SZDSZ: égető kérdéssé vált a roma integráció ügyePDF Print E-mail
Tuesday, 17 March 2009
Magyarországon égető kérdéssé vált a roma integráció ügye - mondta Béki Gabriella (SZDSZ) interpellációjában, hétfőn a parlamentben. Mint mondta, a rendszerváltás talán legsúlyosabb vesztese a cigányság, akik az elsők között szorultak ki a munkaerőpiacról. Hozzátette: alacsony iskolai végzettségük, szegregált élet- és lakókörülményeik következtében drámai mértékűre nőtt a leszakadásuk.
 
Van megoldás -Nemzeti Roma Alapprogram a Társadalmi Integrációért - Roma mozgalom - C-PRESS felhívásPDF Print E-mail
Monday, 16 March 2009
Megoldással állt elő a Roma Irányító és Monitoring Bizottság (RIMB) a legutóbbi sajtótájékoztatóján. Megszólította a kormányt, az államtitkárokat, Legfelsőbb Bíróságot, Alkotmány Bíróságot és a négy közjogi méltóságot. A C-PRESS értesülése szerint a RIMB követeléseit megismerve lázas egyeztetések és tárgyalások kezdődtek a kormányon belül. 
 
Cigány sors az AvasonPDF Print E-mail
Monday, 16 March 2009
'A magyarok nélkül ez nem ment volna' Én is az Avason lakom tíz éve, mert a lányaimat a falunkban nem tudtam olyan iskolába járatni, amilyenbe akartak, de... én cigánynak tartom magam, és nekem nem jobb attól, hogy kikényszerítésből romáznak, hozzáteszem, a roma szóval sokkal több rosszat írtak már le rólunk, mint a cigány szóval.
 
"Cigánytenyészet és zsidó világuralom" - 650 újoncot avat a GárdaPDF Print E-mail
Monday, 16 March 2009
Botrányos toborzók után „emelkedett ünnep" a Hősök terén.
 
Már megszületett a mi ObamánkPDF Print E-mail
Monday, 16 March 2009
Vörös István, a megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke üzent a magyarságnak. Szerinte fontos, hogy a romák integrálódjanak és megtalálják a maguk Obamáját.
 
A szólásszabadság és a véleményszabadság jogánPDF Print E-mail
Monday, 16 March 2009
Ne akarjunk hegyet mászni akkor, ha nincs még hozzá felszerelésünk! Tisztelt Hölgyeim/Uraim! Kapkodom a fejem rendesen, olyan háborút vívtok egymással, amit a legmodernebb fegyverekkel sem képes egyetlen nemzet sem, de ami biztos az ellenfelet totális megsemmisítésre ítéli. A baj csak az, hogy Mi állítólag egy oldalhoz tartozunk, és jelenleg csak annyi biztos, Mi majd kinyírjuk saját magunkat.
 
Csík Tamás: Cirkusz. Bohócok. Taps. Záróra!PDF Print E-mail
Saturday, 14 March 2009
A magyarországi cigányság első országos kongresszusát –erre is 14 évet kellett várni - Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke hívta össze, és az országban működő 1127 kisebbségi önkormányzatból 684 település 1500 képviselője jelent meg – a sajtó szerint.
 
"A médiában gerjesztett félelem ellenére kevesebb a bűncselekmény"PDF Print E-mail
Saturday, 14 March 2009
A romákat háromszor gyakrabban igazoltatják, mint a nem romákat, ennek ellenére nem fognak el több elkövetőt - ez is elhangzott a Magyar Demokratikus Charta rendezvényén.
 
"Csak ijesztgetés volt a céljuk" a Molotov-koktélt dobálóknakPDF Print E-mail
Saturday, 14 March 2009
A több emberen elkövetett emberölés kísérletével vádolt polgárőrök korábban az vallották: csak meg akarták ijeszteni a romákat, akik korábban bántalmazták az egyik családtagjukat, őket pedig veréssel fenyegették.
 
A falvakban táblák vannak kirakva: "Meghaltok, cigányok!"PDF Print E-mail
Saturday, 14 March 2009
Méltóságteljesen vettek végső búcsút a Tatárszentgyörgyön február 23-án hidegvérrel megölt apától és kisfiától. A szertartáson Iványi Gábor metodista lelkész bocsánatot kért a romákat ért atrocitásokért. A temetés utáni napokban FARKAS TÍMEA járt a Pest megyei településen.
 
Borovszky és a cégpolipPDF Print E-mail
Saturday, 14 March 2009
A sajtó után az oktatási szaktárca is hozzálátott az állásából felfüggesztett Borovszky Tímea által vezetett Esélyegyenlőségi Főigazgatóság által folyósított pénz útjának feltárásához.
 
Horn Gábor: egy társadalmi válságot nehezen tudna túlélni egy országPDF Print E-mail
Saturday, 14 March 2009
Az egyre erősödő gazdasági válság felerősíti az egyébként is létező társadalmi válságjelenségeket - mondta Horn Gábor, az SZDSZ toleranciakampányának részeként indított internetes szavazás eddigi eredményeit értékelő sajtótájékoztatóján.
 
Mohácsi Viktória: Hillernek tudnia kellett a gyanús pénzmozgásokrólPDF Print E-mail
Saturday, 14 March 2009
A szocialista oktatási miniszter felelősségét sem zárja ki a tárcánál feltételezett vesztegetési ügyben Mohácsi Viktória. A liberális európai parlamenti képviselő szerint a hátrányos helyzetű cigányok támogatásánál felmerült gyanús pénzmozgásokról Hiller Istvánnak is tudnia kellett.
 
Cigánytemetés: viszkivel áztatták utolsó evilági útjátPDF Print E-mail
Friday, 13 March 2009
Kaposvár | Viszkivel áztatták, szirommal szórták Horváth József utolsó evilági útját a kaposvári nyugati temetőben. Az ismert fémkereskedőtől cigányzeneszóra vettek búcsút a rokonok és tisztelők csütörtökön.
 
Ahol a cigányok és nem cigányok együtt élnek - békébenPDF Print E-mail
Friday, 13 March 2009
Bereten a romák és nem romák békességben élnek, segítik egymást, holott az alig háromszáz lakosú településen szinte mindenki anyagi nehézségekkel küzd. Erről Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter beszélt az MTI-nek, miután csütörtök este a háromszáz lakosú Borsod-Abaúj-Zemplén megyei községbe látogatott.
 
Nyilatkozik a zalai diákverő! - Nem vagyok cigány!PDF Print E-mail
Friday, 13 March 2009
Zalaegerszeg - Két internetre felkerült brutális videó, a világhálón keringő fotók és felháborodott fenyegetések után lapunknak nyilatkozik a zalai diákverés egyik szereplője. A 16 éves Sz.A-t lakhelyén, saját szobájában faggattuk. A kérdésre, miért nem próbálják konfliktusaikat ütés helyett mondjuk tárgyalásos úton rendezni. A fiú azt mondja: "Csak az a kérdés, hogy én verem meg őt, vagy ő engem..."
 
Töpörödik Kolompár tábora - Aba Horváth István nyilatkozataPDF Print E-mail
Friday, 13 March 2009
Alulírott Aba Horváth István egyetértek a Roma Polgári Mozgalom kilépési döntésével és azt gondolom, hogy az OCÖ-ben nem lehet másként becsületesen politizálni csak középen.
 
Botrány, visszaélés - Hiller felfüggeszt és feljelentést teszPDF Print E-mail
Thursday, 12 March 2009
Az oktatási miniszter felfüggesztette hivatalából Borovszky Tímea esélyegyenlőségi főigazgatót, és feljelentést is tett Katapult-ügyben.
 
Az amerikai emberi jogi jelentés megdorgálta MagyarországotPDF Print E-mail
Thursday, 12 March 2009
Több európai országban, köztük Magyarországon a roma közösség tagjai tavaly célpontjai voltak a társadalmi erőszaknak, amely néhány esetben gyakoribb volt és több halálesettel járt, mint a korábbi években, tartalmazza az amerikai külügyminisztérium szerdán nyilvánosságra hozott emberi jogi jelentése.
 
Daróczi elmondta, Tatárszentgyörgyön ki hibázott és ki nemPDF Print E-mail
Thursday, 12 March 2009
Fegyelmi eljárás indult a helyszínen végig jelen lévő bűnügyi osztályvezető és a tűzvizsgáló ellen a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság ügyében, a háziorvos azonban nem hibázott - ismertette Daróczi Dávid azt az összefoglaló anyagot, amely három minisztériumnak az esettel kapcsolatos jelentését tartalmazza. A dokumentumot a kormány szerdai ülésén megtárgyalta - tette hozzá a kormányszóvivő.
 
A romák többsége "halálra ítélt" kistérségekben élPDF Print E-mail
Thursday, 12 March 2009
Ma szavazta meg az Európai Parlament plenáris ülése Kósáné Kovács Magda "A romák szociális helyzetéről és az európai uniós munkaerőpiachoz való jobb hozzáférésről" szóló jelentését. A jelentés kapcsán Járóka Lívia és Őry Csaba néppárti képviselők egy olyan közösségi stratégia bevezetését sürgették, amely azonnali beavatkozást tesz lehetővé a leghátrányosabb helyzetű térségekben koncentrálódó nyomor enyhítésére.
 
Százezrek jövőjét áldozza fel KolompárPDF Print E-mail
Thursday, 12 March 2009
Politikai ámokfutásnak tartja a Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM) Kolompár Orbán szándékát, hogy önálló listát állítson a cigányság az európai parlamenti választásokra, ezért felmondta az Országos Cigány Önkormányzattal (OCÖ) kötött választási szövetségét. Az OCÖ szóvivője szerint a frakció 34 fővel továbbra is erős marad.
 
A feketéknek Obama, a cigányságnak KOPDF Print E-mail
Wednesday, 11 March 2009
A cigányság keresi a maga Obamáját - hallani egyre többször. Legutóbb a Kolompár Orbán által összehívott cigány kisebbségi önkormányzatok nagygyűlésén fejezték ki óhajukat, vágyukat a roma politikusok, hogy vajh, mikor lészen Magyarországnak cigány miniszterelnöke.
 
A cigányok csak ne járőrözzenek!PDF Print E-mail
Wednesday, 11 March 2009
A roma lakosság megnyugtatására és az önmaguk védelmére szervezett "járőrözés" befejezésére kérte a nógrádi cigányság vezetőit a megye rendőrfőkapitánya a kisebbségi politikusokkal folytatott salgótarjáni megbeszélésén kedden.
 
Romákat fenyegettek meg TapolcánPDF Print E-mail
Wednesday, 11 March 2009
A Tapolcai Rendőrkapitányság zaklatás vétsége miatt rendelt el nyomozást, mert hétfőn este bejelentés érkezett a rendőrkapitányságra, miszerint a város egyik utcájában, egy fekete autóból valaki kikiabálva a cigányokat fenyegeti.
 
Nem jelentkeznek rendőrnek cigány származásúakPDF Print E-mail
Wednesday, 11 March 2009
Győr-Moson-Sopron - Cigány származású, középiskolában, illetve felsőoktatási intézmények nappali tagozatán tanuló fiatalok részére hirdetett pályázatot az Országos Rendőr-főkapitányság. A megyében minimális az érdeklődés, s tanulmányi szerződést egy fiatallal sem kötöttek.
 
Rendőri védelmet kérnek a Zalalövői romákPDF Print E-mail
Wednesday, 11 March 2009
Életveszélyesen megfenyegették a Zalalövői cigány önkormányzat elnökét és a kisváros roma lakosságát kedden azért, mert az interneten olyan hamis hír jelent meg, hogy két roma származású fiatal vert és alázott meg egy hasonló korú fiatalt a vasútállomáson; a romák a megyei rendőrfőkapitánytól kérnek védelmet.
 
Roma pénzek kerülő útonPDF Print E-mail
Wednesday, 11 March 2009
Több napja tartó adatgyűjtésünk során újabb furcsa szerződésekre bukkantunk az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) esélyegyenlőségi főigazgatója körül kirobbant korrupciógyanús ügyben.
 
Elegük lett Kolompár OrbánbólPDF Print E-mail
Wednesday, 11 March 2009
Politikai ámokfutásnak tartja a Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM) Kolompár Orbán szándékát, hogy önálló listát állítson a cigányság az európai parlamenti választásokra, ezért felmondta az Országos Cigány Önkormányzattal (OCÖ) kötött választási szövetségét; az OCÖ szóvivője szerint a frakció 34 fővel továbbra is erős marad.
 
Márki Sándor: Kunmadaras rezervátum lesz?PDF Print E-mail
Tuesday, 10 March 2009
Kunmadaras polgármestere, Márki Sándor egy, a településén közzétett írásban boncolgatta a cigány-magyar együttélés problémját. Mindezzel nem kis indulatokat váltott ki.
 
Kis János és a cigánykérdés II.PDF Print E-mail
Tuesday, 10 March 2009
Löffler Tibor politológus írásában Kis János liberális filozófus provokatív című és tartalmú esszéjére reagál, mely a HVG február 18-i számában jelent meg, s amely szerzőnk szerint „bizonyítéka a magyar liberális politikai filozófia és gondolkodás régóta tartó agóniájának”. Az írás első részét hétfőn olvashatták a SZEGEDma.hu-n.
 
Solton toborzott a Magyar GárdaPDF Print E-mail
Tuesday, 10 March 2009
Zsidók uszítják a romákat a magyarok ellen - az ATV híradójának felvétele szerint egyebek mellett ezzel a mondattal toborzott tagokat a Magyar Gárda Bács-Kiskun megyei kapitánya Solton. Draskovics András a tudósítás szerint tagadja a holokausztot, szerinte nem voltak náci megsemmisítő táborok.
 
Levél Mohácsi ViktóriánakPDF Print E-mail
Tuesday, 10 March 2009
A Magyar Televízió 2009. március 2-án A romaügy magyar ügy címmel sugárzott műsorában a beszélgetés során ön több ízben érintette a Cozma-gyilkosságot is. A műsorban elhangzott nyelvtani és szakmai szempontból pongyola megfogalmazásokra nem kívánok kitérni: ez az ön magánügye.
 
BizalmatlanságPDF Print E-mail
Tuesday, 10 March 2009
Konstruktív bizalmatlansági indítvány elindítását javasolja az MDF Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ellen - jelentette be Dávid Ibolya, a párt elnöke a parlament hétfői ülésén napirend előtti felszólalásában. Almássy Kornél független képviselő, az MDF volt alelnöke Dávid Ibolya kezdeményezését "újabb porhintés"-nek nevezte.
 
KOMOLYZENEI KONCERT A ROMA PARLAMENTBENPDF Print E-mail
Tuesday, 10 March 2009
(Budapest, VIII. Tavaszmező u. 6. Tel./fax: 210-4798) ifj. Horváth Béla hegedű-és brácsaművész szólókoncertje - New York- 2009. március 13. péntek 18 óra
 
50 év felett már csak 350 rendőr teljesít szolgálatot?PDF Print E-mail
Monday, 09 March 2009
Alkotmányellenes az a jogegységi határozat, amely értelmében be kell számítani a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjának szolgálati idejébe a szakközépiskolában töltött tanulóéveket. A hivatásosok amúgy is jelentős korkedvezménnyel mehetnek nyugdíjba - akár már a negyvenes éveik elején.
 
Nagy József György: A rettegés koraPDF Print E-mail
Monday, 09 March 2009
Félnek a romák. Egyre erősebben, halálosan! És a félelem csak növekszik, beköltözik a romák mindennapjaiba, otthonaiba, kitölti gondolataikat, cselekvéssé válhat.  
 
Kolompárt elhagyják a szövetségesek - Nyíltlevél Kolompár OrbánnakPDF Print E-mail
Monday, 09 March 2009
Tisztelt Kolompár Orbán A Roma Polgárjogi Mozgalom március 8.-i elnökségi ülésén úgy döntött, hogy a mai napon felbontja az MCF-el kötött megállapodását és önálló frakcióként a középutat választva dolgozik tovább az OCÖ-ben.
 
Járóka: a Fidesz is hibázott romaügybenPDF Print E-mail
Monday, 09 March 2009
Járóka Lívia szerint a bűnözésnek sokkal több köze van a szegénységhez, mint az etnikumhoz, és az árok nem a romák-nem romák, hanem a tisztességes emberek és a bűnözők között húzódik. A Fidesz roma származású EP-képviselője szerint pártja is hibázott a romakérdésben. Bayer Zsolt írásait nem kommentálta. FN-interjú.
 
Folytatódik a mentorprogramPDF Print E-mail
Monday, 09 March 2009
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) aláírta a mentorprogram folytatásáról szóló szándéknyilatkozatot - olvasható a oktatási tárca honlapján  
 
Etnikai nyilvántartás híján nincsenek meg a romák támadóiPDF Print E-mail
Sunday, 08 March 2009
A sértettek etnikai hovatartozására vonatkozó adatok nehézkes kezelése is akadályozza a rasszista indítékú bűncselekmények feltárását és szankcionálását - olvasható a Figyelő legfrissebb számában.
 
Ebéd után a férfiak különvonulnakPDF Print E-mail
Sunday, 08 March 2009
Értelmiségi roma nők esetei a tradícióval Mindhárman nők, cigányok és értelmiségiek. Sztojka Katalin természetesnek veszi, hogy egy roma nő akár hajnalban is sütni-főzni kezd, ha férje betoppan a zenészekkel. Kóczé Angéla rebellisnek vallja magát, irtózik a formaságoktól és a kötöttségektől. Berki Judit életformájával se nagyon férnek össze a régi cigány szokások.
 
Kire vigyázzanak a válságkezelők?PDF Print E-mail
Sunday, 08 March 2009
A globális piaci válság mindenkit sújthat. A társadalmi összefüggések fényében biztosra vehető, hogy a válság hatásai szelektívek, a gyengébbeknek jobban ártanak. Ezt Magyarország utolsó 20 éve jól mutatja. Mintegy kétmillió ember - a legkevésbé képzettek, a cigányok, a rossz helyen lakók - talajt vesztettek, munkanélküliség és sok más bizonytalanság fenyegeti őket, sok szempontból abszolút vesztesek.
 
Az SZDSZ kezet nyújt a romáknakPDF Print E-mail
Sunday, 08 March 2009
Az SZDSZ hatékonyabb fellépést követel a társadalom együttélési normáit megsértők ellen, sürgeti a cigánytelepek és gettók felszámolását és partnerséget ajánl a romaszervezeteknek - jelentette ki szombaton kiskunhalasi sajtótájékoztatóján a párt országos tanácsának elnöke.
 
Hova tűnt a cigányok pénze?PDF Print E-mail
Sunday, 08 March 2009
Pontos adatok híján csak becsülni lehet: az elmúlt tíz évben 120 milliárd forintot fordított az ország a romák helyzetének javítására, integrációra, felzárkóztatásra. És még ennél is több lehet, amit nekik címeztek, de nem hozzájuk érkezett meg. Az ÁSZ jelentése szerint ugyanis a roma pályázati pénzek útja követhetetlen. Legutóbb a Katapult Mentorprogram körüli visszaélések gyanúja miatt indult soron kívüli belső ellenőrzési vizsgálat az Oktatási és Kulturális Minisztériumban. LAMPÉ ÁGNES írása.
 
Dagad a csalási botrány Hiller minisztériumábanPDF Print E-mail
Sunday, 08 March 2009
Tovább dagad a csalási botrány a Hiller István vezette Oktatási és Kulturális Minisztériumban (OKM). A tárcától kiszivárgott dokumentumok tanúsága szerint nem csak Borovszky Tímeához, az Esélyegyenlőségi Főigazgatóság vezetőjéhez köthető cégek részesedtek a romaintegrációra szánt milliós nagyságrendű pályázati forrásokból.
 
Dr.Horváth Ferenc: Furcsa játszma részfigurája lesz Gyuri!PDF Print E-mail
Sunday, 08 March 2009
Pénteken az alábbi hírt olvashattuk: Az országos rendőrfőkapitány a mai napon indoklás nélkül visszavonta vezetői megbízását dr. Garamvölgyi László r. dandártábornoknak az ORFK Szóvivői Iroda vezetőjének, egyben kiemelt főtanácsadónak nevezte ki.
 
A cigányság önálló listát állítana az EP-választásokraPDF Print E-mail
Saturday, 07 March 2009
A cigányság foglalkozatása, a gyűlöletbeszéd elleni törvény megalkotása, valamint a kedvezményes települési önkormányzati mandátum visszaadása érdekében aláírásgyűjtésbe kezdenek a cigány önkormányzatok - erről döntött a helyi érdekképviseletek első országos kongresszusa pénteken Budapesten.
 
Népszerűtlen akcióPDF Print E-mail
Saturday, 07 March 2009
Mindössze nyolcvan bécsi cigány demonstrált a magyar rasszizmus ellen A magyarországi cigányellenesség ellen tüntettek Bécsben osztrák roma szervezetek. A rendezvényen szinte annyi demonstráló volt, mint ahány kivezényelt rendőr. Az esemény vezérszónoka Csehországot, Szlovákiát és Olaszországot is ostorozta.
 
Bayer Zsolt: A halottgyalázóPDF Print E-mail
Saturday, 07 March 2009
Persze nehogy azt higgyük, hogy ilyen még nem volt. A halottgyalázás is egyidős velünk. S még csak egészen primitívnek sem kellett lenni hozzá sohasem. Már a nagyszerű és csodálatos antikvitásban, az ókori görögöknél is nyoma van, hiszen tudjuk, Kreón arkhón megtiltja, hogy az ellene lázadók és legyőzöttek holttesteit eltemessék. Erről szól az Antigoné, ha valakit még érdekel...
 
Echo TV: "Ki kell irtani a cigányterrorizmust!"PDF Print E-mail
Saturday, 07 March 2009
Brutális kijelentések az egykori panorámás műsorvezetőtől.
 
Szóval itt végzik a zsíros tízmilliók!PDF Print E-mail
Saturday, 07 March 2009
Befejeződött a felszámolása a 2000-ben 3 millió forint törzstőkével, 13 magánszemély által alapított Somogyi Cigányságért Közhasznú Társaságnak.
 
A Cinka Panna Cigány Színház nyertPDF Print E-mail
Saturday, 07 March 2009
A Jónás Judit vezette Cinka Panna Cigány Színház Faludy-Villon Máshogy című produkciója kapta a legjobb előadásért járó díjat a pénteken zárult Arcusfest 7. Magyarországi Nemzetiségi Színházi Találkozón.
 
Ismét Molotov-koktél repült egy cigányok lakta házraPDF Print E-mail
Friday, 06 March 2009
Senki nem sérült meg pénteken hajnalban, amikor Molotov-koktélt dobtak egy romák lakta házra a Zala megyei Bocföldén - tájékoztatta az MTI-t a település polgármestere.
 
Fordulóponton a romapolitikaPDF Print E-mail
Thursday, 05 March 2009
Soha nem látott egységben jelentették be a fontosabb roma civilszervezetek, hogy felmondják az együttműködést kormánnyal, ha nem teljesülnek a követeléseik. A jelenlegi és az elmúlt kormányzatok roma politikája szerintük csak látszatcselekvések sora, amivel a romák nemzetiségi, szociális és emberi jogi elnyomását leplezik, amihez nem óhajtanak segédkezni. Ha a kormány és a pártok nem lesznek partnerek, új roma politikai mozgalom indulhat.
 
Külön EP - listában gondolkodik Kozák mert Ő különb - tévesen jelölték meg Kolompár pártjátPDF Print E-mail
Thursday, 05 March 2009
EP-választás: önálló listát állít az Összefogás Esélyegyenlőségért Párt Kozák János az Összefogás Esélyegyenlőségért Párt (ÖEP) elnökhelyettese és az OCÖ általános elnökhelyettese szerint a cigányság felemelkedéséhez és valós társadalmi integrációjához az összefogás az egyetlen út, ezért megmérettetik magukat az EP-választáson.
 
EP-választás: önálló listát állít az MCF Roma Összefogás PártPDF Print E-mail
Thursday, 05 March 2009
A roma szerveződés elnökhelyettese szerint a cigányság felemelkedéséhez és valós társadalmi integrációjához az összefogás az egyetlen út, ezért megmérettetik magukat az EP-választáson.
 
Gyűlölethadjárat vagy hisztériakeltés?PDF Print E-mail
Thursday, 05 March 2009
A világ már úgy tudja, hogy Magyarországon fékevesztett "gyűlölethadjárat" folyik a cigányok ellen. Megírta a londoni The Sunday Times.
 
Roma-rendőr együttműködés közös szolgálattalPDF Print E-mail
Thursday, 05 March 2009
Az elmúlt évben megkötött együttműködési keretmegállapodást értékelték ma délelőtt a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság (HRFK) és a Heves Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat (HCKÖ) vezetői. Megegyeztek, hogy új alapokra helyezik a közös munkát.
 
"Egy bűnöző nép nem érdemli meg a fejlesztési forrásokat"PDF Print E-mail
Thursday, 05 March 2009
Kilépnek a kormány által létrehozott roma integrációs szervezetből a cigány szervezetek, amennyiben a kormány nem teljesíti követeléseiket – jelentették be sajtótájékoztatón a Roma Irányító és Monitoring Bizottság tagjai. Követeléseik között a roma integráció felgyorsítása, a telepfelszámolás azonnali megkezdése, az uniós pénzek hatékonyabb, roma célú felhasználása is szerepel.
 
A Kisebbségi Hírlevél 2009/02. számaPDF Print E-mail
Thursday, 05 March 2009
Tisztelt C-PRESS Olvasó! A Kisebbségi Hírlevél 2009/02. számát találja itt: [Letöltés] (0,6Mb)
 
Roma vezetők ultimátuma a kormánynakPDF Print E-mail
Thursday, 05 March 2009
Kilépnek a kormány által létrehozott roma integrációs szervezetből a cigány szervezetek, amennyiben a kormány nem teljesíti követeléseiket - jelentették be sajtótájékoztatón a Roma Irányító és Monitoring Bizottság tagjai. Követeléseik között a roma integráció felgyorsítása, a telepfelszámolás azonnali megkezdése, az uniós pénzek hatékonyabb, roma célú felhasználása is szerepel.
 
Villás Lajos: A jó Isten is ejtett...PDF Print E-mail
Thursday, 05 March 2009
Tatárszentgyörgyön eltemették azt az édesapát, és kicsi gyermekét, akiket ismeretlen tettesek, aljas módon meggyilkoltak. Levadászták őket, mint a veszett kutyát, csak azért, mert egyeseknek, csoportoknak a gyilkolás már nem csak a számítógép előtt ad izgalmat, hanem azt, az életben is kipróbálják.
 
Balogh Artúr: Cigányáldozatok temetésének politikai elemzésePDF Print E-mail
Thursday, 05 March 2009
A tatárszengyörgyi áldozatok temetésén a két nagy politikai párt a FIDESZ és az MSZP visszafogott részvétele jelzésértékű a hazai cigányság számára.
 
Nagy József György a DRVSZ elnöke fórumot szervezPDF Print E-mail
Thursday, 05 March 2009
A Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége lakossági fórum sorozatot szervez Zala megyében. Első sorban azokon a megyei településeken kíván rendezvényével megjelenni, ahol nagyobb létszámú roma népesség él.
 
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ- nemzeti roma alapprogram a társadalmi integrációértPDF Print E-mail
Thursday, 05 March 2009
Roma Irányító és Monitoring Bizottság a Roma Integrációs Tanács roma civil oldala Meghívó sajtótájékoztatóra
 
Vélemények a cigányságról: irányított kérdések vagy radikális válaszok?PDF Print E-mail
Thursday, 05 March 2009
Máshogy mérik Magyarországon a rasszizmust, mint Nyugat-Európában, ezekben az országokban ugyanis aligha merne bárki is nyíltan egyetérteni olyan szalonképtelen kifejezésekkel, mint "a cigányok vérében van a bűnözés". A Medián mégis ilyen mondatokkal méri fel 1992 óta, hogy mennyire rasszisták a magyarok.
 
Szilvásy: nem áll szervezet a romák elleni támadások mögöttPDF Print E-mail
Thursday, 05 March 2009
Szilvásy György az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt az elmúlt időszakban történt, romák elleni támadásokról.
 
Miskolci közbiztonság: helyi készenléti rendőrség alakulPDF Print E-mail
Thursday, 05 March 2009
148 fővel áll fel a miskolci készenléti rendőrség. A Borsod megyei főkapitány szerint a megyében soha nem volt ellentét romák és rendőrök között.
 
Platinalemez lett a CigánytűzPDF Print E-mail
Thursday, 05 March 2009
Néhány hónap alatt platinalemez lett a 100 Tagú Cigányzenekar tavaly novemberben megjelent Cigánytűz című DVD-je.
 
A rendőrhallgatók többsége cigányellenes PDF Print E-mail
Thursday, 05 March 2009
Krémer Ferenc évek óta oktat a Rendőrtiszti Főiskola társadalomtudományi tanszékén. Több kutatást is végzett a rendőrhallgatók előítéletességéről. Felmérések szerint a leendő rendőrtisztek körében domináns a cigányellenesség. A szociológus-politológussal olvashatnak interjút a legújabb 168 Órában.
 
Felszámolták a Somogyi Cigányságért Kht.-tPDF Print E-mail
Thursday, 05 March 2009
Befejeződött a felszámolása a 2000-ben 3 millió forint törzstőkével, 13 magánszemély által alapított Somogyi Cigányságért Közhasznú Társaságnak.
 
Cigányozás lett a válságról szóló fórumbólPDF Print E-mail
Thursday, 05 March 2009
Át kell gondolni a beszédeket, és nagyon pontosan kell fogalmazni. A Magyar Gárda és a Jobbik szerdai bátaszéki közös fórumán az egyik érdeklődő mondta ezt.
 
Hogyan "szívatják" a szegényeket?PDF Print E-mail
Thursday, 05 March 2009
A feketemunka közelebb visz a piachoz, mint a közmunka. A szocialisták között is iszonyúan fertőz a náci gondolkodás, a rasszizmus. A miskolci rendőrkapitányt ki kellett volna rúgni. A gyerekszegénység ellen elköltött milliárdok nem a gyerekekhez jutottak. Ferge Zsuzsa társadalomkutató rosszkedvű és zaklatott interjút adott a Beszélőnek.
 
Mohácsi Viktória bepanaszolta a rendőrséget a tatárszentgyörgyi eljárás miattPDF Print E-mail
Wednesday, 04 March 2009
Mint ismeretes, a február 23-án Tatárszentgyörgyön elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatos mulasztások miatt az Országos Rendőrfőkapitányság belső rendőrségi vizsgálatot indított. Bár elrendelték a fegyelmi eljárást, Mohácsi Viktória (ALDE SZDSZ) európai parlamenti képviselő szerint a vizsgálat megállapításai nem kielégítőek. Így - a sértettel együtt - Mohácsi Viktória kénytelen volt panasszal élni a Független Rendészeti Panasztestületnél.
 
Felrobbant a házuk, kaptak egy másikatPDF Print E-mail
Wednesday, 04 March 2009
Megoldódhat annak a cigány családnak a lakhatási gondja, amelyik egy évvel ezelőtt egy gázrobbanás miatt maradt fedél nélkül a tolnai Pálfán.
 
Cozma cigányozott: Bocsánatot kért Mohácsi ViktóriaPDF Print E-mail
Wednesday, 04 March 2009
Közleményben kért bocsánatot Mohácsi Viktória, az SZDSZ európai parlamenti (EP) képviselője a meggyilkolt veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma ügyében tett kijelentéséért.
 
Mohácsi cigányozással vádolta a meggyilkolt CozmátPDF Print E-mail
Wednesday, 04 March 2009
Súlyosan sértik Mohácsi Viktória kijelentései Marian Cozma emlékét – írja Magyarády Péter, az MKB Veszprém KCV elnöke abban a levélben, amelyet az SZDSZ-es EP-képviselőnek küldött, de a klub honlapja fórumán is közzétett. A klubelnök levelével azokra a kijelentésekre reagált, amelyeket Mohácsi a napokban a köztelevízió egyik műsorában hangoztatott.
 
Fodor Gábor elsírta bánatátPDF Print E-mail
Wednesday, 04 March 2009
Az SZDSZ elnöke a válsággal kapcsolatos politikai megállapodási javaslatáról, a cigánysággal kapcsolatos kezdeményezéseiről, valamint aktuális környezetvédelmi ügyekről tájékoztatta az államfőt szerdán a Sándor-palotában - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-vel.
 
Terepjárókat véltek látni a romákPDF Print E-mail
Wednesday, 04 March 2009
Kopasz, kigyúrt alakok terepjárókkal gyülekeznek a 8-as úton, terjedt a rémhír a hétvégén a körmendi romák között. Kedden a csepregi cigányok véltek látni lakóhelyük közelében egy sötét dzsipet. Zalaegerszegen néhány betört ablak okozott riadalmat a cigánysoron.
 
Hová tűntek a romáknak szánt milliárdok?PDF Print E-mail
Wednesday, 04 March 2009
A veszprémi késelés és a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság minden eddiginél élesebben vetette fel a többségi lakosság és a roma kisebbség közötti viszony kérdését, az utóbbi beilleszkedésének nehezen megoldható problémáját. A cigányság integrációjának elősegítésére pedig csupán az utóbbi tíz évben több mint százmilliárd forintot költött az állam, minden látható eredmény nélkül. Hová tűnt el ez az óriási összeg?
 
Kiemelkedő kulturális esemény a Roma ParlamentbenPDF Print E-mail
Wednesday, 04 March 2009
Világszínvonalú eseményt, melyen a New Yorkban élő és most mester diplomázott ifj. Horváth Béla hegedű-és brácsa művész lép fel, Pichas Zukerman tanítványa.
 
Egy asztal mellett a Magyar Gárda és a Cigány ÖnkormányzatPDF Print E-mail
Wednesday, 04 March 2009
Az országban egyedülálló találkozóra kerül sor Mohácson szerda délelőtt. A Magyar Gárda és Jobbik képviselői találkoznak a baranyai Cigány Önkormányzat vezetőivel.
 
Kővel támadtak egy cigány család házára Zalaegerszegen FRISSÍTVEPDF Print E-mail
Wednesday, 04 March 2009
Zalaegerszeg - Egy 7 tagú zalaegerszegi roma család házát érte támadás szerdán éjszaka. A család arra ébredt, hogy bazaltkövek kövek záporoznak be az ablakon.
 
Végrehajtás Kolompár civil szervezetei ellenPDF Print E-mail
Wednesday, 04 March 2009
Nem elég, hogy súlyos korrupciós bűncselekménnyel vádolják Kolompár Orbánt, a bukás szélére sodródott cigány vezető két civil szervezete ellen még végrehajtási eljárást is elrendelt az adóhatóság, miután jelentős tartozást halmoztak föl.
 
Minisztert szeretnének a romákPDF Print E-mail
Wednesday, 04 March 2009
Kormányzati szintre emelnék roma szervezetek a magyarországi cigányság ügyeit, ezért Gyurcsány Ferenc kormányfőhöz írt levelükben többek között azt kérik: nevezzen ki egy roma ügyekért felelős tárca nélküli minisztert - írta a Népszava szerdán.
 
Mi a megoldás?PDF Print E-mail
Wednesday, 04 March 2009
A somogyi cigányság 90 százalékának nincs munkája, és nagy részüknek szakképzettsége sincs. A rendszerváltás után megszűntek azok a lehetőségek, ahol dolgozhattak. Erre a problémára azóta sem sikerült megoldást találni. A szakemberek szerint ennek beláthatatlan társadalmi következményei lesznek.
 
Újra Tánc és Performance Fesztivál Gödör KlubbanPDF Print E-mail
Wednesday, 04 March 2009
Hatodik alkalommal hívja porondra a tánc és performance elkötelezett híveit a Gödör Klub. A 2009-ben is kétnapos esemény ezúttal is várja azokat a fellépőket, akik szívesen mutatják be a 6. Budapesti Tánc és Performance Fesztiválra készített táncelőadásukat, performance-ukat.
 
"Ilyen temetést cigány ember még nem kapott" - Eltemették a tatárszentgyörgyi áldozatokatPDF Print E-mail
Tuesday, 03 March 2009
Több ezer ember kísérte utolsó útjára a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt 27 éves Csorba Róbertet és öt éves kisfiát.
 
Tatárszentgyörgy: kezdődik a temetés PDF Print E-mail
Tuesday, 03 March 2009
Csaknem háromezer ember részvételével megkezdődött Tatárszentgyörgyön a nyolc napja meggyilkolt Csorba Róbert és kisfia temetése - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói. A temetésre több autóbusszal érkeztek gyászolók az ország különböző részeiről. Majdnem mindenki fehér virágot tűzött a ruhájára. A 100 tagú cigányzenekar muzsikájával kezdődött el a gyászszertartás, amelyen valamennyi parlamenti párt képviselői részt vesznek.
 
Ezreket várnak a tatárszentgyörgyi áldozatok temetésérePDF Print E-mail
Tuesday, 03 March 2009
Az áldozatokat a 100 Tagú Cigányzenekar kíséri majd utolsó útjukra Délután egy órakor temetik Tatárszentgyörgyön az egy héttel ezelőtti támadás két áldozatát. A búcsúztatásra az ország különböző pontjairól és Budapestről is több tucatnyi autóbusz indult útnak Tatárszentgyörgyre.  
 
Nem mentek el panaszkodni a cigányokPDF Print E-mail
Tuesday, 03 March 2009
Kaposváron és Nagyatádon senki sem jelent meg Kállai Ernőnek, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosának múlt heti panasznapján. Barcson is csak két érdeklődő volt.
 
Baglaspusztai cigánysorsokPDF Print E-mail
Tuesday, 03 March 2009
Embertelen körülmények között él a cigányság kétharmada Somogyban. Többségük fürdőszoba és fűtés nélküli lakásban. Sokan fémhulladék-gyűjtésből vagy kukázásból élnek, másra nincs lehetőségük. Szinte semmi esélyük sincs arra, hogy sorsuk jobbra forduljon - mondják. Somogyban minden ötödik gyerek cigány családba születik.
 
Bécsi demonstráció a magyarországi romaellenes támadások miattPDF Print E-mail
Tuesday, 03 March 2009
Csütörtökön délután 17 órakor az osztrák parlament előtt szerveznek tiltakozást a cigányellenes magyarországi események miatt.
 
Siófoki erődemonstráció: a megyei rendőrség még nem tudjaPDF Print E-mail
Tuesday, 03 March 2009
A sajtó többet tud az enyingi cigányok siófoki erődemonstrációja miatt elrendelt belső vizsgálatról és fegyelmi eljárásról az illetékes megyei főkapitányánál. Egy internetes portálnak a főkapitány úgy nyilatkozott, hogy még nem kapták meg az értesítést.
 
Roma levelezés az MTA-valPDF Print E-mail
Tuesday, 03 March 2009
Tisztelt Magyar Tudományos Akadémia! Én egy Magyarországon élő cigány nemzetiségű magyar anyanyelven beszélő adófizető állampolgár vagyok , és kéréssel fordulok önökhöz!
 
"Meghaltok ti büdös cigányok!" Rendőrök, Gárda, balhé Ivánban!PDF Print E-mail
Tuesday, 03 March 2009
80 roma vonult az utcára, miután valaki halált kívánó szavakat kiabált egy autóból.
 
Helyreigazítást kér Kozák János - Nem lesznek drasztikus lépésekPDF Print E-mail
Tuesday, 03 March 2009
Tisztelt Hírextra hu! Sajnálattal vettem tudomásul, hogy az általam tett nyilatkozat olyan szövegkörnyezetbe került, amely félreérthetővé tette az általam elmondottakat. Sajnálatos módon ebben a formában jelent meg a c-press oldalán is a cikk.
 
Nagy félelmet kelt a cigány vajdaPDF Print E-mail
Tuesday, 03 March 2009
Homlokegyenest ellentmondó véleményen van több politikus, romavezető és rendőrségi szakember egy esetleges országos vajdarendszer kiépítéséről. Ellenzői középkort játszó romantikus cigányoknak, támogatói a bűnmegelőzést hatékonyan segítő kisebbségi vezetőknek tartják az új hivatalos roma intézmény létrehozásával próbálkozó magánszemélyeket.
 
Etnikai adatgyűjtés: veszélyes terepenPDF Print E-mail
Tuesday, 03 March 2009
Mikor fontos, hogy ki a cigány? A romák érdekében hozott, rosszul értelmezett adatvédelmi szabályok egyre kevésbé szolgálják a cigányok védelmét. Akad jogtudós, aki - ha ez az ára annak, hogy csökkenjen a diszkrimináció - a rendőrségi statisztikákban is engedélyezné az etnikai hovatartozás feltüntetését. 
 
Forró nyomon a magyar rendőrségPDF Print E-mail
Tuesday, 03 March 2009
A profilalkotás és a bizonyítékokról alkotott szakértői vélemény is "abban erősít bennünket, hogy közel járunk az elkövetőkhöz" - mondta a romák ellen elkövetett erőszakos cselekményekről Bencze József országos rendőrfőkapitány az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfőn.
 
Romakérdés a ParlamentbenPDF Print E-mail
Tuesday, 03 March 2009
A magyarországi romák helyzetéről és integrációjáról szóló parlamenti vitanapot kezdeményez az SZDSZ - jelentette be hétfői parlamenti sajtótájékoztatóján Fodor Gábor.
 
Ma temetik a tatárszentgyörgyi gyilkosság áldozataitPDF Print E-mail
Tuesday, 03 March 2009
Mind az öt parlamenti párt képviselteti magát ma a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság áldozatainak temetésén. A képviselők mellett több romaszervezet vezetője is ott lesz. A kormány részéről Szűcs Erika szociális miniszter megy el. A kormányszóvivő korábban azt közölte, hogy Gyurcsány Ferenc Londonban tárgyal, a minisztert személyesen kérte arra, hogy legyen ott a temetésen.
 
Alkotmánymódosítással korlátoznák a szólásszabadságotPDF Print E-mail
Monday, 02 March 2009
Alkotmánymódosítást kezdeményez a kormány a szólásszabadság korlátozására - erről Gyurcsány Ferenc beszélt a Hírszerző hírportálnak adott, hétfő reggel megjelent interjújában. A cigánysággal szembeni ellenérzések kapcsán a miniszterelnök azt mondta: ezek a konfliktusok rövid távon csak enyhíthetők, a helyzet rendezésére csak hosszú távon van lehetőség.
 
Drasztikus lépésre készül a hazai cigányságPDF Print E-mail
Sunday, 01 March 2009
Kolompár Orbán OCÖ elnök helyzete egyre bizonytalanabb. A HírExtra úgy tudja, a cigány önkormányzat fejét el kívánják távolítani posztjáról. Ehhez nyomásgyakorlásként egy nemzetközi sajtótájékoztatót hívnak össze.
 
Nem tartanak igényt a cigányok tudásáraPDF Print E-mail
Sunday, 01 March 2009
Horváth Eleknétől még a gyerekei is megkérdezték, ugyan miért tanul. Az asszony negyvenöt évesen szerez diplomát, kommunikációs szakembernek tanul. Már az érettségit is felnőtt fejjel szerezte meg.
 
Forgács István: Ocsú és búzaPDF Print E-mail
Sunday, 01 March 2009
Ocsúdni kellene. Ocsúdni, hogy ez nem mehet így tovább, és az ocsút bizony el kell választani a búzától. Cigányban, nem cigányban egyaránt.
 
Tényleg sarokpont? Az MSZP-s lista végére került a roma jelöltPDF Print E-mail
Sunday, 01 March 2009
Jelképes helyet és szerepet szán a magyarországi cigányságnak az MSZP az Európai Parlamentben. Az államigazgatásban cigánykvóta bevezetését fontolgató kormánypárt uniós választási listáján az 57. helyen áll az a politikus, akinek roma származásával az MSZP vezetői is egyértelműen tisztában vannak. Az első helyet Göncz Kinga kapta, még nem tudni, ki lesz az utódja a külügyminiszteri székben.
 
Nem szándékos gyújtogatás okozta az újabb tatárszentgyörgyi tüzetPDF Print E-mail
Sunday, 01 March 2009
Minden valószínűség szerint nincs összefüggés a közelmúltbeli és a szombat este történt tűzeset között a tatárszentgyörgyi cigánysoron. Utóbbit a vizsgálatok eddigi állása alapján nem szándékos gyújtogatás okozta.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk