Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Sokan állnak majd a meggyilkolt kisfiú sírjánálPDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
Kedden temetik el Tatárszentgyörgyön azt az apát és fiát, akiket vasárnap éjszaka agyonlőttek, mikor felgyújtott házukból menekültek. Magánemberek kezdeményezésére ingyenes buszok indulnak a temetésre, hogy minél több roma és nem roma gyászoljon együtt.
 
Újabb ház gyulladt ki Tatárszentgyörgyön - FrissítvePDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
Újabb családi ház gyulladt ki ismeretlen körülmények között Tatárszentgyörgyön szombat este, nem messze a hétfői tragédia helyszínétől. A helyi kisebbségi önkormányzat vezetője azt mondta lapunknak, gyújtogatás történt. Sérültekről nincs hír.
 
Sólyom nyilatkozott a roma-ügybenPDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
A cigányság beilleszkedése az ország jövőjének egyik legfontosabb kérdése - közölte Sólyom László köztársasági elnök a Népszabadság szombati számának adott interjújában, melyet az MTI ismertetett.
 
Álkommandósok törtek rá cigányokra KiskundorozsmánPDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
Kommandós ruhába bújt csuklyás fegyveresek törtek be egy kiskundorozsmai roma család házába - írja a Délmagyarország. Az asszonyt megkötözték és hatéves gyereküket a hűtő elé térdepeltették, a férfi fejéhez pedig pisztolyt szegeztek.
 
"Nem erre a földre valók, a cigányok mind bűnözők"PDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
Videó és jegyzőkönyv is rögzítette Heves város polgármesterének szavait a Heves megyei közgyűlésen - adta hírül a Roma Sajtóközpont. Csáki Zsigmond elmondta: ő egy 1820-ban készült Tessedik Sámuel-írásból idézett.
 
Ösztöndíjakat tart vissza a minisztériumPDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
Ösztöndíjakat tart vissza az oktatási tárca - írja mai számában a Magyar Nemzet. A napilap szerint ezzel újabb, a hátrányos helyzetű fiatalok esélyeit csökkentő kormányzati intézkedésre derült fény.
 
Cigányok gyilkoltak cigányokat PécsettPDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
"Nincs etnikai szál a pécsi kézigránátos gyilkosságban. Őrizetbe vették a pécsi kézigránátos kettős gyilkosság feltételezett elkövetőit" - jelentette be tegnap Házi István, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatója (képünkön). A rendőrség szerint személyes bosszú áll az ügy hátterében.
 
Bayer Zsolt: Kéne már egy cigány VajkPDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
Valahogy azért mégis csak összefésülődnek a dolgok. Nagy általánosságban persze mindenki hozza a formáját. Csinovnyik államtitkár a parlamentben, cigány vezető a Népszabadságban, további cigány vezetők mindenütt, s a bűnös értelmiségi kör, amelyik már régen semmit sem ért, és az élet mellett jár és lakik, nos, ezek mind-mind kijelentették, hogy igazából én s mi vagyok-vagyunk felelősek mindenért. Például - természetesen - Tatárszentgyörgyért.
 
"Elzuschlágosodott" Hiller tárcájának Esélyegyenlőségi Főigazgatósága?PDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
Saját érdekeltségükbe tartozó cégeken és alapítványokon keresztül utalnak ki maguknak pénzeket az oktatási minisztérium Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának vezetői - állítja az egyik, hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatásával foglalkozó program korábbi igazgatója. Egyelőre nem tudni, hogy fiktív megbízásokkal mennyi pénzt csalhattak el a többségében roma származású minisztériumi alkalmazottak.
 
Mohácsi Viktória megdöbbent?!PDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
Megdöbbenéssel olvastam a hírszerző.hu internetes portálon ma reggel 07:39 órakor megjelent „Lényegében találomra támadják meg a cigánytelepek szélén álló épületeket" című cikket.
 
Göncz Kinga "húzza" majd Brüsszelbe a szocialistákatPDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
A szocialista párt legfelső vezetése szerda délután döntött arról, hogy azt javasolja a pénteken összeülő pártelnökségnek, hogy Göncz Kinga külügyminiszter vezesse az MSZP Európai Parlamenti listáját - értesült a Hírszerző. Úgy tudjuk, befutó helyet kap Hegyi Gyula, Herczog Edit, Kökény Mihály, Gurmai Zita, Tabajdi Csaba. Az ifjúsági kvóta csak a hetedik helyre elég: ez Cserey Gyuláé, a párt külügyi titkáráé.
 
Gyász TatárszentgyörgyönPDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
Cigány-magyar polgárháború kirobbanásának veszélye fenyeget, amelynek csak áldozatai lehetnek - mondják a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt két ember, Csorba Róbert és ötéves kisfiának rokonai. Mindennap virrasztást tartanak az elhunytak temetéséig, és a tettesek kézre kerítésében annak ellenére is reménykednek, hogy szerintük a rendőrség rosszul végzi a munkáját.
 
Járóka Lívia: a hatóságok fellépése ellentmondásosPDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
Az EP-képviselő a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság okán felszólítja a hatóságokat, hogy fékezzék meg az erőszakot, hiszen csak a rendőrség védheti meg a tisztességes embereket, a romákat és a nem romákat az erőszaktól.
 
Katona: Dávid Ibolya megbomlottPDF Print E-mail
Friday, 27 February 2009
"Valami megbomlott Dávid Ibolyában. Olyannyira képtelen az ötlet, hogy azt gondoltam, ezt biztos álmodom" - mondta Katona Kálmán MDF-es országgyűlési képviselő arról, hogy a párt elnöksége a volt szocialista pénzügyminisztert, Bokros Lajost kérte fel európai parlamenti választási listájának vezetésére.
 
Tűzszünet, vagy ötletháború?PDF Print E-mail
Friday, 27 February 2009
Egyetértés alakult ki nagyjából a pártok közt abban, hogy milyen lépések lennének szükségesek a közbiztonság javításának érdekében - ez derült ki az általunk megkérdezett politikusok nyilatkozataiból. Három fő területen változtatnának a politikai erők: a rendőrség létszámát, illetve a hatóságnak jutattott pénzt növelnék, s emellett valamilyen módon szigorítanák a Büntető Törvénykönyvet is.
 
Jótékonysági FelhívásPDF Print E-mail
Friday, 27 February 2009
Az Országos Cigány Önkormányzat a Tatárszentgyörgyön tragikusan elhunyt fiatalember életben maradt két kiskorú gyermeke és felesége megsegítésére adományokat gyűjt.
 
A romák rendes adófizetők, és nem eltartottak akarnak lenniPDF Print E-mail
Friday, 27 February 2009
A roma vállalkozók segítéséről írt alá együttműködési megállapodást a Heves megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint az Együtt Gyöngyösért Roma-Magyar Egyesület
 
Gázpatronnal rémítettek meg celldömölki cigány családokatPDF Print E-mail
Friday, 27 February 2009
Egy celldömölki roma család háza elé dobták azt a valószínűleg szén-dioxidot tartalmazó palackot, amely nagy riadalmat keltett a település alsósági részének főutcáján csütörtökön délelőtt; az eset az esti órákban megismétlődött, ezért a rendőrség, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem ismét kivonult, s a helyszíni vizsgálat jelenleg is tart - tudta meg az MTI telefonon a ház lakóitól.
 
Gyucsány: a mi korunk szegényei a cigányokPDF Print E-mail
Friday, 27 February 2009
A nagyon szegény ember könnyebben a bűn fogságába kerül; minden kornak megvannak a maga szegényei, a mi korunk szegényei a cigányok - fogalmazott Gyurcsány Ferenc egy csütörtöki miskolci fórumon.
 
Összefogásra szólít fel a Lungo DromPDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
"Nem lehet a politika játékszere a cigány-magyar viszony" jelszóval összefogásra szólítja fel a Lungo Drom azokat az állampolgárokat, akik átérzik a helyzet súlyosságát és tenni akarnak a békés együttélésért.
 
Kedden temetik a tatárszentgyörgyi áldozatokatPDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
Ne engedjenek az indulatoknak.Kedd délután helyezik végső nyugalomra a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság áldozatait a helyi temetőben - tájékoztatta az MTI-t Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke csütörtökön, miután a roma érdekképviselet fővárosi székházában fogadta a családtagokat.
 
Együttműködés a fővárosi rendőrség és cigányság közöttPDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
Romák és rendőrök együtt: ez lehetne a mottója a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Fővárosi Cigány Önkormányzat között csütörtökön aláírt együttműködési megállapodásnak. A felek célja, hogy erősítsék a rendőrség és a cigányság közötti konfliktus- és előítéletmentes viszonyt, és hogy minél több roma fiatal válassza a rendőri pályát.
 
Nagy József György: "Atyjafiáért számot ad a testvér:"PDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
Az eltelt időszak tragikus eseményei minden felelősségteljesen gondolkodó embert ráébreszthettek arra, hogy az országban a köznyugalom megszűnt, a társadalmi békesség és nyugalom is már a múlté.
 
"Szőke" Kinga a fogadott dédunokámPDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
Magyarországon egyre több a vegyes házasság. Magyarok házasodnak cigány lánnyal, és fordítva. A szerelemnek nem lehet parancsolni. Ezek emberi érzések. A születendő, vagy a már megszületett utódok pedig, a mieink! A gének keverednek, a családok egyre színesebbé válnak. Mégis vannak olyanok, akik ezt is üldöznék, tiltanák. Tán még gyilkolnának is, ha módjuk lenne rá.Az eszme, nem halt el.
 
ÁllásfoglalásPDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
Alulírott állampolgárok és civil szervezetek mélységes együttérzésünket fejezzük ki a veszprémi gyilkosság áldozatának hozzátartozói, sporttársai iránt. Minden gyilkosságot és erőszakot elítélünk, függetlenül attól, hogy az áldozatok és az elkövetők milyen nemzetiségűek.
 
Romanyi Raza táncegyüttes felhívása!PDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
Romanyi Raza táncegyüttes felhívása!
 
Bűnszervezetben elkövetett csalás?PDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
Vizsgálat az oktatási tárca cigány esélyegyenlőségi főigazgatója ellen. Különösen nagy összegre, bűnszervezetben elkövetett csalással vádolja Borovszky Tímeát, az oktatási tárca esélyegyenlőségi főigazgatóját a Katapult Mentorprogram igazgatója, Nagy Attila. A romák egyenjogúságáért küzdő szakember szerint Nagy minden szava rágalom, fegyelmit kezdeményezett maga ellen.
 
Borovszky: "Nem keveredtem pénzügyi visszaélésekbe"PDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
Borovszky Tímea, az oktatási tárca esélyegyenlőségi főosztályának vezetője szerint Nagy Attila, a Katapult Mentorprogram volt programigazgatója hamisan vádolja őt és a főosztályt.
 
Nyomoz az NNIPDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) viszont csak a megfelelő szakértői vélemények ismeretében nyilatkozik arról, van-e összefüggés az elmúlt hónapokban az ország különböző településein a cigánytelepek szélén lakó romákat ért fegyveres, Molotov-koktélos támadások között.
 
"Idegesek a cigányok és össze fognak fogni"PDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
Kállai Csaba országos cigányvajda szerint ha kell, a romák az életük árán is megvédik magukat.
 
Cigánykérdés két oldala: nőtt a Jobbik és az SZDSZ támogatottsága isPDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
A Jobbik erősödését hozta a romló, cigányellenességgel is súlyosbított közhangulat, míg a Fidesz és az MSZP erőviszonya nem sokat változott - állapította meg a Medián közvélemény-kutató HVG-nek készített februári felmérése.
 
Tatárszentgyörgy: a nemzetbiztonság is nyomozPDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
A nemzetbiztonsági szolgálatok is nagy erőkkel keresik a romák elleni támadások végrehajtóit - értesült a csütörtöki Népszabadság. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) viszont csak a megfelelő szakértői vélemények ismeretében nyilatkozik arról, van-e összefüggés az elmúlt hónapokban az ország különböző településein a cigánytelepek szélén lakó romákat ért fegyveres, Molotov-koktélos támadások között - írta a napilap.
 
Cigány-ügy: rólunk beszél AmerikaPDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
Több európai országban, köztük Olaszországban és Magyarországon a roma közösség tagjai tavaly célpontjai voltak a társadalmi erőszaknak, amely néhány esetben gyakoribb volt és több halálesettel járt, mint a korábbi években - tartalmazza az amerikai külügyminisztérium szerdán nyilvánosságra hozott emberi jogi jelentése.
 
NYÍLT LEVÉL GYURCSÁNY FERENC MINISZISZTERELNÖKNEKPDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
A Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége nevében felhívjuk figyelmét az alábbi, országunkat érintő veszélyekre.
 
A Cozma-ügy miatt is a város szándéka mellé álltak a romákPDF Print E-mail
Wednesday, 25 February 2009
Bár Szolnokon tavaly ezerrel kevesebb bűncselekmény történt, a rendőrség irányításával megelőző jellegű járőrszolgálatot - a polgárőrséggel és a közterületfelügyelettel közösen - indítottak hétfőn a frekventáltabb területeken. A helyi romák is támogatják a város közbiztonságot növelő szándékát. A szolnoki cigány kisebbségi önkormányzat elnöke szerint a döntésben közre játszott a Cozma-ügy is.
 
Innentől bérgyilkossal vadásszák le a romákat?PDF Print E-mail
Wednesday, 25 February 2009
Feljelentik a rendőröket, tűzoltókat és mentősöket azok a romák, akiknek családtagjait hétfőre virradóra ismeretlenek agyonlőtték Tatárszentgyörgyön és felgyújtották otthonukat - nyilatkozták a hozzátartozók kedden a Pest megyei település utolsó utcájában teljesen kiégett ház udvarán tartott virrasztáson az MTI-nek.
 
Jövőkép kell a cigányságnak, nem rendőrPDF Print E-mail
Wednesday, 25 February 2009
Bíró András alternatív Nobel-díjas polgárjogi aktivista, az Autonómia és a Másság Alapítvány, illetve a Rádió C kezdeményezője úgy látja, ma már olyan erőteljes a cigányellenesség, hogy nyíltan lehet mondani és tenni azt, amit korábban legfeljebb csak szégyenkezve. Szerinte azonnali cselekvésre volna szükség, és ehhez politikai bátorság kell.
 
Rasszista cigány vezetőkPDF Print E-mail
Wednesday, 25 February 2009
Szemét világban élünk, egyre több az erőszak. De ha Molotov-koktélok hullanak is az égből, ha térdig gázolunk is a bandaharcokban és leszámolásokban, legalább egy nagy parancsnak meg kell maradnia: a gyereket ne bántsd! Ha volna normális rendőrségünk, akkor gyorsan elkapná a tatárszentgyörgyi mészárosokat. S ha volna normális igazságszolgáltatásunk, felkötné azokat a gazembereket, de gyorsan. Vagy lassan. Marian Cozma gyilkosai mellé.
 
Tatárszentgyörgy: a rokonok szerint a rendőrség eltussolná a bűnténytPDF Print E-mail
Wednesday, 25 February 2009
Feljelentik a rendőröket, tűzoltókat és mentősöket azok a romák, akiknek családtagjait hétfőre virradóra ismeretlenek agyonlőtték Tatárszentgyörgyön és felgyújtották otthonukat - nyilatkozták a hozzátartozók kedden a Pest megyei település utolsó utcájában teljesen kiégett ház udvarán tartott virrasztáson az MTI-nek.
 
Cigányútra tévedt társadalomPDF Print E-mail
Wednesday, 25 February 2009
Jó okunk van azt feltételezni, hogy a hétfő hajnalban meggyilkolt két roma – egy apa és ötéves kisfia – családja nem védelmi pénz beszedéséből szerezte meg a mindennapi betevőt.
 
Sólyom az indítékokat akarjaPDF Print E-mail
Wednesday, 25 February 2009
Sólyom László köztársasági elnök fontosnak tartja, hogy a cigányok elleni támadások esetén a közvélemény minél hamarabb megismerhesse a bűncselekmények indítékait- közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-vel, miután az államfő kedden hivatalában fogadta a tatárszentgyörgyi gyilkosság és gyújtogatás miatt az igazságügyi minisztert, az országos rendőrfőkapitányt és a legfőbb ügyész helyettesét.
 
Országos roma megemlékezésPDF Print E-mail
Wednesday, 25 February 2009
Közös gyertyagyújtásra és megemlékezésre kéri szerdán az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke Magyarország minden jóérzésű állampolgárát, és cigány kisebbségi önkormányzati vezetőit, hogy így adózzanak a tatárszentgyörgyi brutális gyilkosság áldozatainak emléke előtt.
 
Parlament előtti gyertyagyújtás és megemlékezés!PDF Print E-mail
Tuesday, 24 February 2009
A tatárszentgyörgyi brutális, rasszista és aljas gyilkosságot a C-PRESS Hírügynökség elítéli. A Hírügynökség munkatársai őszinte részvétüket fejezik ki az áldozatok családja felé, és fájdalmukban osztoznak!
 
Ezer civil levele az államfőhözPDF Print E-mail
Tuesday, 24 February 2009
Tegye nyilvánvalóvá, hogy aki a romák ellen fordul, az egyszersmind a magyar nemzet ellen fordul, és nyilvánuljon meg az együttélés, a társadalmi szolidaritás szükségességéről.
 
Tavaly tizenegyszer támadtak meg romákatPDF Print E-mail
Tuesday, 24 February 2009
Tavaly tizenegy alkalommal ért romákat támadás az országban. Idén legutóbb mára virradóra öltek meg egy roma férfit és öt éves kisfiát Tatárszentgyörgyön.
 
Véget kell vetni a kétértelmű nyilatkozatoknak - véli a kisebbségi ombudsmanPDF Print E-mail
Tuesday, 24 February 2009
Keddi parlamenti felszólalásban követel határozott és konkrét politikai lépéseket a tatárszentgyörgyi bűncselekménnyel kapcsolatban Kállai Ernő kisebbségi ombudsman; szándékát "a romák elleni gyilkosságokkal, támadásokkal és megnyilvánulásokkal" indokolta.
 
Félnek a tatárszentgyörgyiekPDF Print E-mail
Tuesday, 24 February 2009
Bosszúhadjárattól, visszavágástól és további erőszakos cselekményektől tartanak Tatárszentgyörgy lakói, romák és nem romák egyaránt. Hétfőre virradóra ismeretlenek felgyújtottak egy házat, a menekülőkre tüzet nyitottak, megölték a családfőt és 4 éves gyermekét, az anyát és két másik gyereket megsebesítettek.
 
CigányútPDF Print E-mail
Tuesday, 24 February 2009
Valamit nagyon félrenyeltünk. Valahol utat tévesztettünk. Cigányutat! Abban a helyzetben vagyunk, hogy elkezdtünk ellenséget keresni azok között, akikkel évszázadok óta együtt élünk: a cigányok között. Azt ugyanis én álszentségnek tartom, hogy az évszázadok óta használt és megszokott nevet, a cigányt újabban rosszalló jelentéstartalommal használjuk. Már persze főleg a média.
 
Kolompár a médiát és a politikát okoljaPDF Print E-mail
Tuesday, 24 February 2009
Az uszító, cigányellenes médiumok és a politika tehető felelőssé a tatárszentgyörgyi tragédiáért - jelentette ki az MTI-nek Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke annak kapcsán, hogy egy ötéves gyermeket és édesapját ismeretlenek agyonlőttek hétfőre virradóra a Pest megyei településen.
 
A magyarországi rasszizmust bírálja az Európa TanácsPDF Print E-mail
Tuesday, 24 February 2009
A véleménynyilvánítás szabadságának magas fokú, alkotmányos védelme az, ami leginkább nehezíti Magyarországon a rasszizmus elleni küzdelmet. Ezzel a következtetéssel tette közzé országjelentését az Európa Tanács fajgyűlölet- és toleranciaellenes bizottsága. A független szakértők arra jutottak, hogy habár az elmúlt öt évben valamelyest javult a helyzet, Magyarországon egyre aggasztóbb méreteket ölt a közbeszédben megnyilvánuló rasszizmus.
 
Tatárszentgyörgyi gyilkosság: fő téma a parlamentben napirend előttPDF Print E-mail
Tuesday, 24 February 2009
Nincs rendőrség - mondta a fideszes Farkas Flórián a tatárszentgyörgyi gyilkosság kapcsán kedden az Országgyűlésben; Korózs Lajos államtitkár viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy a Fidesz volt az, amely állásfoglalást fogadott el a cigánybűnözésről.
 
Kállai lépéseket követel a cigányok védelmébenPDF Print E-mail
Tuesday, 24 February 2009
Politikai lépéseket követel a cigányok védelmében Kállai Ernő kisebbségi biztos. Az ombudsman 12 év után most először rendkívüli beszédet tart a parlamentben napirend előtt. A Nemzeti Nyomozó Iroda a tatárszentgyörgyi gyilkosság ügyében közben továbbra is adatokat gyűjt, illetve vizsgálja, hogy van-e összefüggés más, cigányokat ért támadással.
 
Farkas Antal: Egy Renegát Naplója 5 rész - A teremetés 8. napjaPDF Print E-mail
Tuesday, 24 February 2009
És az Isten megteremté a romák egységét Ismét jelentkezem, és  szomorú az aktualitás, Tatárszentgyörgyön ismét romákat gyilkolt(ak), a sörétes fegyveres fenevad(ak).
 
A roma telefonnál Zsigó JenőPDF Print E-mail
Monday, 23 February 2009
Klubrádió telefonos vendége volt Zsigó Jenő a Roma Parlament elnöke Műsorvezető:  Vicsek Ferenc  
 
Égő ház, töltények: az OCÖ szerint gyilkoltak TatárszentgyörgyönPDF Print E-mail
Monday, 23 February 2009
A rendőrség ezt a gyanút nem erősítette meg, az áldozatokat felboncolják.
 
Már csak egy szál gyufa kellPDF Print E-mail
Monday, 23 February 2009
Miért hagyta futni a rendőrség a veszprémi késelés gyanúsítottjait? Milyen felelősség terheli a politikai pártokat a cigánykérdés két évtizedes rendezetlensége miatt? Hogyan tűnhetett el kézzelfogható eredmény nélkül húsz év alatt százhúszmilliárd forint közpénz, amelyet a romák integrációjára kellett volna fordítani? Kinek áll érdekében egy etnikai konfliktus kirobbantása? A többi közt ezekre a kérdésekre válaszolt Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, országgyűlési képviselő.
 
Dreissiger Ágnes: "Irracionális agresszió lehet a válság következménye"PDF Print E-mail
Monday, 23 February 2009
A magyar társadalomban nincsenek közös célok, és mivel individualisták vagyunk, összefogás helyett egymásnak ugrunk - ezt állítja lapunknak adott interjújában Kopp Mária, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének vezetője. Szerinte ez magyarázhatja a veszprémi esetet is.
 
Tízből nyolcszor feleslegesen igazoltatnak a rendőrökPDF Print E-mail
Monday, 23 February 2009
Évente 14, millió embert igazoltatnak a rendőrök. A fiatalokat és a romákat gyakrabban ellenőrzik, de a találati arányuk - vagyis amikor valamilyen intézkedést is kezdeményeznek az igazoltatottakkal szemben - etnikai hovatartozástól függetlenül 20 százalékos, elfogás pedig száz esetből egyszer fordul elő - írja a Népszabadság a Magyar Helsinki Bizottság kutatása alapján.
 
Elég volt a cigányozásból!PDF Print E-mail
Monday, 23 February 2009
Két aranypánt van a homlokomon, az egyik a magyarság, a másik a cigányság. Egyikről sem kívánok lemondani, hiszen mindkettő az enyém - ez volt a vasárnap esti roma kulturális demonstráció mottója, amelynek keretében cigány és nem cigány zenészek előadók léptek fel a Gödör Klubban.
 
Feldmájer: A Jobbik fellépne a zsidók vagy cigányok ellenPDF Print E-mail
Monday, 23 February 2009
A Mazsihisz elnöke sajnálja, „hogy a radikális jobboldali Jobbik a magyarországi pártpolitikai spektrum része lett."
 
Káosz és felelősségPDF Print E-mail
Monday, 23 February 2009
„A cigánybűnözés fogalom használata azt jelenti: van kollektív bűnösség" - jelentette ki Bencsik András, a Magyar Gárda egyik alapítója. Az etnikai alapú kriminalitás eddig a honi szélsőjobb témája volt. Mára viszont sikerült az egész közéletet tematizálniuk cigányellenes propagandájukkal. Felmérések igazolják: fokozódik itthon az előítéletesség a romákkal szemben.
 
Zsigó Jenő: Megpecsételt sorsPDF Print E-mail
Monday, 23 February 2009
A cigányok sorsát a fejlesztési időszak megpecsételte. A magyarokét is. Már az EU-val történő egyeztetések idején kibontakozott egy nagyarányú állami ellenállás a fejlesztési források egy „méltányos", „szükséges", „elengedhetetlen" részének a cigányokra fordításával szemben.
 
Zsigó Jenő: JátékszabályPDF Print E-mail
Monday, 23 February 2009
A Kormány a Roma Integráció Évtizede Program (68/2007.(VI.28.) OGY határozat) célkitűzéseik megvalósítása érdekében 2008-2009 évekre kétéves kormányzati intézkedési tervet fogadott el (1105/2007. (XII. 27.) kormány határozat).
 
Kulturális Demonstráció a GödörbenPDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
Gödör Klub - 2009. február 22. (vasárnap) 18:00 Sziasztok, gyertek kérlek, mi szerveztük! „Mirajtunk két aranypánt van” - kulturális demonstráció
 
Bogdán Péter: NyomorúságPDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
A rendszerváltás után húsz évvel, a huszonegyedik század első évtizedében, hazánkban még mindig sokan vannak azok, akik pozitívan, erős nosztalgiával, gondolnak vissza a Kádár-korszakra.
 
Farkas: Az etnikai feszültségkeltés a kormány érdekePDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
A kormánynak érdeke az etnikai feszültségkeltés - jelentette ki a Lánchíd Rádióban a Lungo Drom elnöke. Farkas Flórián azt hangsúlyozta: nem tartja kizártnak, hogy a veszprémi ügyben direkt módon provokálták a társadalmat azzal, hogy még a körözés kiadása előtt nyilvánosságra hozta a rendőrség a gyanúsítottak fényképét.
 
Nyugdíjas rendőrökkel és romákkal erősít SzolnokPDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
Gyakoribb rendőri és polgárőri jelenléttel, valamint nyugdíjas rendőröknek és romáknak az utóbbi szervezet tagjai közé történő bevonásával kívánják a jövőben megerősíteni a közbiztonságot Szolnokon.
 
Az Országgyűlés várhatóan hétfőn sem oszlik felPDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
A tavaly őszi sikertelen szavazás után várhatóan hétfőn sem oszlatja fel magát az Országgyűlés, miután sem az MSZP, sem az SZDSZ nem támogatja a javaslatot, így igen szavazataival kisebbségben marad a Fidesz, a KDNP és az MDF.
 
I Can't Getto - a múltPDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
A napjainkban egyre nyíltabbá váló hazai cigányellenes közhangulat okán felkerestünk egy olyan szakembert, aki évtizedek óta kutatja a magyarországi cigányság történetét és kultúráját, jó ismerője a népcsoportnak, hátha tud valamilyen fogózkodót adni a konfliktusok okainak megértéséhez, esetleg feloldásához. Előbb azonban azt kérdeztük, mikor került közelebb a romák kultúrájához.
 
Valljon színt! - sürgeti Sólyom Lászlót a Roma Kutatási HálózatPDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
Aki a romák ellen fordul, az egyszersmind a magyar nemzet ellen fordul - ezt kellene nyilvánosan világossá tennie az államfőnek egy nyílt levél szerint.
 
Magyar-roma kerekasztal - romák nélkül?PDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
Megdöbbentőnek nevezte Répás József (független), kiskunlacházi polgármester, hogy a településen történt gyermekgyilkosság ügyében a rendőrség csak most tűzött ki nyomravezetői díjat. A politikus ezt a Kiskunlacházán pénteken tartott magyar-roma kerekasztal-megbeszélésen mondta az MTI-nek, ahol a "cigánybűnözést" sem feledte el megemlíteni.
 
"Két aranypánt van a homlokomon"PDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
„Két aranypánt van a homlokomon, az egyik a magyarság, a másik a cigányság. Egyikről sem kívánok lemondani, hiszen mindkettő az enyém." Egy kulturális demonstráció szervezői választották ki mottójuknak Choli Daróczi Józseftől ezt a két mondatot.
 
Hamisítatlan cigányzene a KhamorotólPDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
A Khamoro Cigány Táncegyüttes tavaly jelentette meg második albumát Romano rat (Cigány vér) címmel, amelyen ismét autentikus cigányzenét élvezhet a hallgató.
 
Országos roma-csúcs lesz?PDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
Országos tanácskozásra hívja az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke a működő 1127 roma kisebbségi érdekképviseletet, hogy elemezzék az utóbbi hetek cigányellenes megnyilvánulásait, és javaslatokat fogalmazzanak meg a társadalmi feszültségek enyhítésére. Erről Kolompár Orbán elnök pénteken beszélt az MTI-nek.
 
"Hisztériává fajult a cigánypánik"PDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
Gyorsan terjed a magyar cigányság által elszenvedett diszkrimináció, ahogy a "nacionalisták bűnbakra vadásznak" az álláshiány és a bűnözés miatt - írta magyarországi tudósításában a Financial Times.
 
Pelle János: Cigánypolitikánk csődjePDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
A kabinet úgy tesz, mintha a legkisebb mértékben is befolyásolná az eseményeket, apparátusai futószalagon gyártják a senkinek sem hiányzó, üres frázisokkal teli dokumentumokat. Embert próbáló feladat átrágni magunkat azon az émelyítő betűtengeren, amit "cigányügyben" akár csak az utóbbi öt évben produkált a magyar kormány.
 
Orgia a Rendőrtiszti FőiskolánPDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
Orgián kapták a hallgatókat a Rendőrtiszti Főiskolán. Egy kollégiumi szobában két fiú és két lány elégítette ki egymást erősen ittas állapotban, később pedig a kiürült sörösüvegek is segédeszközzé váltak - írja a Blikk.
 
Most az enyingi cigányvajda fia ellen adtak ki elfogatóparancsotPDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
Elfogatóparancsot adtak ki ifjabb Raffael János ellen. A rendőrség azzal gyanúsítja a férfit, hogy részt vett az enyingi benzinkútnál elkövetett múlt szombati garázdaságban - mondta a Magyar Hírlapnak R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
 
Elképesztő! Ártatlanok a veszprémi gyilkosság vádlottjai!PDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
Ha az ember tüntet, kilövik a szemét, ha gyilkol, vagy abban vesz részt, akkor egy csomó személyiségi joga van. Megmondjuk, hogyan is van ez!
 
A tények fóbiájaPDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
Debreczeni József szerint (Hamis megbélyegzés, február 14.) a miskolci rendőrfőkapitány szavait minden bírálója félreértette. Csupán a fóbiáink beszéltek belőlünk. Nos, induljunk ki a szikár tényekből. Miskolc rendőrfőkapitánya a következőket mondta: "Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a közterületi rablások elkövetői cigány emberek.
 
Hideg szélPDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
Gyurcsány Ferenc letiltotta a Magyar Hírlap állami reklámjait, mire a Bayer Zsolt-szimpatizánsok sajtószabadságért kiáltottak az Igazságügyi Minisztérium előtt. A Széles Gábor médiavállalkozó által összetoborozott fagyos tüntetésen a jobbos szpíkerek kiálltak a cigány kifejezés használatáért, s szokás szerint melegebb égtájakra küldék a kormányfőt is. A „cigánybarát, romaellenes" tüntetésen PUNGOR ANDRÁS járt.
 
Cigányozástól sem volt mentes a veszprémi megyegyűlésPDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
Az ülésen több órás vita folyt arról, mi vezetett Marian Cozma meggyilkolásához és miként kerülhető el a jövőben egy hasonló tragédia.
 
Szakma és beilleszkedés képzésselPDF Print E-mail
Friday, 20 February 2009
Nyíregyháza – Együttműködési megállapodást kötött a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat (TCK) és a Lippai János Szakközépiskola és Szakiskola, a cél: a tanulni akaró romák tanulási, képzési és beilleszkedési problémáinak enyhítése, megoldása.
 
Kockáznak az élelemért - Titokzatos pap segíti a romákat SzlovákiábanPDF Print E-mail
Friday, 20 February 2009
Rejtélyes személy, állítólag nyugdíjas osztrák pap jótékonykodik Szlovákia egyik legszegényebb vidékén, a Rimaszombattól (Rimavská Sobota) tizenöt kilométerre levő Zsipen (Zíp), adta hírül néhány pozsonyi lap.
 
Cozma-ügy: "Megint rossz hírbe akarták keverni a romákat"PDF Print E-mail
Friday, 20 February 2009
Zalaegerszegen fogták el szerdán a Cozma-ügy ötödik gyanúsítottját, B. Csabát, akit - mint arról beszámoltunk - azonnal Veszprémbe szállítottak. Órákkal az elfogása után, szerda este megjelent az interneten egy hír, ami szerint B. Csaba népes családja elindult Zalaegerszegről Veszprémbe, hogy kiszabadítsa a férfit. Ezt még szerda este cáfolta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság - ám addigra a hír már sokakhoz eljutott.
 
Nagy bajban vannak a romákPDF Print E-mail
Friday, 20 February 2009
Valamennyi roma lap megszűnhet, ha nem kapják meg ez előző évek gyakorlatához hasonlóan az évi támogatásukat; az öt roma lap felelős kiadói és szerkesztői közös állásfoglalásban tiltakoznak a szerintük kisebbségi jogokat sértő kormányzati gyakorlat ellen, és Kiss Péter kancelláriaminisztertől kérnek segítséget.
 
Fellélegezhetnek a sajókazai romákPDF Print E-mail
Friday, 20 February 2009
Több mint 4 millió forint gyűlt össze a sajókazai romák megsegítésére. Kifizethetik tartozásukat, kártyás villanyórát kapnak, az önkormányzat pedig adósságkezelési programot indít.
 
De mit gondolnak a romák a többségről?PDF Print E-mail
Friday, 20 February 2009
A mélyszegénységben élő romák többsége tiszteli a többségi társadalom tagjait, szeretne közéjük tartozni, ugyanakkor meglehetősen sematikusan gondolkodik róluk: úgy látják, hogy gazdagok és fösvények, pedig az lenne a dolguk, hogy segítsék az elesetteket.
 
Az integrált oktatás nem váltotta be a reményeketPDF Print E-mail
Friday, 20 February 2009
Vannak olyan jelek, hogy az integrált oktatás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket - mondta Tatai-Tóth András, az MSZP-frakció oktatási munkacsoportjának vezetője csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján.
 
USA Nagykövetség hirdetménye - állás hirdetésPDF Print E-mail
Friday, 20 February 2009
A budapesti Amerikai Nagykövetség felvételt hirdet gépkocsivezetői (MSG) munkakörben a General Services Office Karbantartási Részlegére.
 
Kultúrromák az utcánPDF Print E-mail
Thursday, 19 February 2009
Békekoncertet, kulturális demonstrációt tartanak a fővárosi Gödör Klubban vasárnap roma és nem roma zenészek, értelmiségiek, hogy így tiltakozzanak az utóbbi hetekben felerősödött cigányellenes megnyilvánulások ellen - tájékoztatta az MTI-t a rendezvény főszervezője csütörtökön.
 
Etnobiznisz: a magyarnak is jól jött a romapénz ElekenPDF Print E-mail
Thursday, 19 February 2009
Cigánypénzből tanul magyar, német és román Eleken. A helybeliek úgy tudják, a helyi roma ösztöndíjasok legalább felének semmi köze a cigánysághoz.
 
Kis János: A cigánykérdés kriminalizálásaPDF Print E-mail
Thursday, 19 February 2009
Február 8-án hajnaltájt egy veszprémi lokálban szíven szúrták Marian Cozmát, az MKB Veszprém játékosát, aki sérülésébe rövidesen belehalt. Két társát életveszélyesen megsebesítették. Az áldozatok népszerű sportolók voltak, így az eset azonnal a híradások élére került. Politikai krízist azonban nem ezért, hanem a támadók kiléte miatt váltott ki. Még aznap elterjedt róluk, hogy cigány származásúak.
 
Zűrös a roma ösztöndíjak kifizetése?PDF Print E-mail
Thursday, 19 February 2009
Több mint egy hónapos csúszással, de a héten megkapták ösztöndíjaikat a Magyarországi Cigányokért Közalapítványnál (MACIKA) pályázó roma diákok.
 
Cigány pap, aki "vállalta" Orsos Zoltán atya: Közös az emberi méltóságunkPDF Print E-mail
Thursday, 19 February 2009
Tisztességre és kölcsönös kiengesztelődésre egyaránt szüksége van Magyarországnak, vallja az egyházasrádóci plébános, aki beás cigány származású papként szolgál a szombathelyi katolikus egyházmegyében, magyar környezetben. A 31 éves Orsos Zoltán atya azt vallja: az egyházban hazatalálhat a cigány is.
 
Egymillió a sajókazai romáknak az áramszolgáltatótólPDF Print E-mail
Wednesday, 18 February 2009
Egymillió forintot utal át az Észak-magyarországi Áramszolgáltató a sajókazai romatelepen élőknek, hogy így segítse a villanyórák beszerelését azokban a házakban, ahol évek óta folyamatosan lopják az áramot.
 
Az Ön részére elküldtePDF Print E-mail
Wednesday, 18 February 2009
Vegyük úgy, hogy a cigányozást már unjuk. A patrióta gazdaságpolitikának vagy az élőmunkára rakódott (csak úgy, rakódott, szomorú természeti csapás, a bosszúálló isten igazságtalan büntetése) terhek csökkentésének, áldozatvállalásosdinak és a többinek meg annyi jelentőséget tulajdonítunk, amennyit tényleg szükséges.
 
Konfliktus, rasszizmus, erőszakPDF Print E-mail
Wednesday, 18 February 2009
"A toleranciát hirdető kampányoknak nincs sok értelmük." "A szélsőjobb által vallott cigányellenes nézeteket a lakosság nagy része is osztja." Válogatás egy konferencián elhangzott megállapításokból.
 
Hankiss: a cigánykérdés kétfelvonásos tragédiával indultPDF Print E-mail
Wednesday, 18 February 2009
Éppúgy infantilizálja a mai magyar demokrácia az embereket, mint a diktatúra - állítja Hankiss Elemér, aki a Kádár-korra vezeti vissza a cigánysággal kapcsolatos mai problémákat. A szociológussal egy új, általa szerkesztett könyvről, s arról beszélgettünk, mit kezdjünk a magyar válsággal.
 
"Tudom, hogy félnek tőlünk"PDF Print E-mail
Wednesday, 18 February 2009
Vona Gábor tudja, hogy a cigányság jelentős része fél a Magyar Gárdától. Szerinte azonban fontosabb, hogy a közbeszéd részévé tették a romakérdést - úgymond "áttörve a hallgatás falát". Noha a Jobbik itthon a posztkommunista hálózati világ ellen küzd, ennek moszkvai változatához gazdasági okok miatt vonzódik.
 
A székely ember meg a cigányokPDF Print E-mail
Wednesday, 18 February 2009
Elég sűrűn járok Erdélybe, és ottani tapasztalataimat szeretném megosztani Veletek. A csíki területet járom rendszeresen, számos ottani barátom véleménye azonos ebben a kérdésben. A cigányok szisztémája nagyban azonos a magyarországival, viszont az ottani "kezelési módszerek" sokkal ésszerűbbek, és célravezetőbbek mint nálunk.
 
Csoroszék állítják, cigány származásuk miatt hurcolják meg őketPDF Print E-mail
Wednesday, 18 February 2009
A békéscsabai Csorosz család tagjai állítják: őket támadták meg a jaminai orvosi váróban, és nem ők bántalmaztak másokat hétfőn. A rendőrség eljárása miatt az ügyészséghez és az Országos Cigány Önkormányzathoz fordultak.
 
Roma Parlament: Számolatlanul - Az etnikai adatfelvételPDF Print E-mail
Tuesday, 17 February 2009
Az elmúlt napokban kormányzati körökben és a médiában is elhangzott az etnikai adatkezelés lehetősége. Tekintettel arra, hogy a témakörben szakpolitikai és újságírói körben is teljes a tájékozatlanság, közzétesszük annak a szakmai elemzésnek a rövidített változatát, amelyet az adatkezelés kötelességét, szükségességét és lehetőségét 1993 óta hangsúlyozó (követelő) Roma Parlament legutóbb 2008. május 28-án terjesztett a Roma Integrációs Tanács illetve az SZMM, majd a RIMB elé.
 
Bencsik Gábor: Cigányokról című kötete bemutatójára - MeghívóPDF Print E-mail
Tuesday, 17 February 2009
A Magyar Mercurius Könyvkiadó tisztelettel meghívja Önt Bencsik Gábor: Cigányokról című kötete bemutatójára
 
Balogh Adrienn: Roma jelen és lét - jelenléti ívPDF Print E-mail
Tuesday, 17 February 2009
Kb. egy hete mindenki felelősséget érez a cigányok körül kialakult probléma miatt. Azonban a kis településeken élő cigányok problémáját senki nem fogalmazza meg. Szociálpedagógus vagyok, jelenleg is másoddiplomám elvégzésére jelentkeztem. Nap mint nap találkozom a településen élő cigányok problémájával, mivel ezeket senki nem fogalmazta meg, így a hiányt pótolom.
 
CIGÁNYÚTRA MENT MILLIÁRDOKPDF Print E-mail
Tuesday, 17 February 2009
Már a baloldali médiának is feltünt, hogy a cigányok felzárkóztatására szánt milliárdok nem oda kerültek ahová szánják azokat, ugyanakkor az országban egyre nagyobb egyetértés kezd kialakulni abban, hogy a "cigányok érdemtelenül mindent megkaptak, de nem tudtak élni a lehetőséggel".
 
Roma gondok, megoldások? - RODOSZ sajtótájékoztatójaPDF Print E-mail
Tuesday, 17 February 2009
A ROMA KÖZÖSSÉGEK MAI ÁLLAPOTA: Ma már, még ha nehezen is beismerhető, de jól látható és felismerhető jelei vannak, hogy civilizációs szakadékok képződtek, nagy százalékban roma és nem roma közösségek között. A civilizációs szakadékok konfliktusokat képeznek, melyek lassan behálózzák hazánkat.
 
Medgyessy Péter: Hova lett a romák integrációjára költött pénz?PDF Print E-mail
Monday, 16 February 2009
Ezt kérdezte a korábbi miniszterelnök, Medgyessy Péter is. A munkanélküliségi mutatók nem javultak. Más téma: a pénzügyűrök célkeresztjében a korrupció. Válogatás a reggeli lapokból.
 
"Súlyos felelősség terheli Gyurcsányékat a cigányság elszegényedéséért"PDF Print E-mail
Monday, 16 February 2009
Súlyos felelősség terheli a Gyurcsány-kormányt a magyarországi cigányság elszegényedéséért - jelentette ki a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke. Horváth Aladár szerint, nem valósultak meg a romák integrálását segítő programok.
 
A hit lehet a cigányság kiútjaPDF Print E-mail
Monday, 16 February 2009
Bűnbakot csinálnak a cigányságból, az ország összes nyűgjét rajtuk akarják elverni. Őszintén beszélni kell a problémáról, azonban a gyűlöletkeltés taposóakna - mondta Aba-Horváth István.
 
Magyarok és romák együttélése a tétPDF Print E-mail
Monday, 16 February 2009
A magyar társadalomban növekszik azoknak a száma, akik a cigány népességet leírnák, bekerítenék, elküldenék, felszámolnák - mondta a Zoomnak adott interjújában Szarka László. A Etnikai-Nemzeti Kisebbségkutató Intézet igazgatója szerint Bayer Zsolt cikkei a pokolba vezető indulatokat szolgálják, miközben az egyetlen helyes út, ha cigányok és magyarok megtanulnak együtt élni.
 
Most mindent megtudhat a cigány vajdákról - 2. részPDF Print E-mail
Monday, 16 February 2009
Az elmúlt időszak romákhoz köthető eseményei kapcsán egyre több szerepet kapnak a médiában a cigány vajdák. De mi is pontosan ez az intézmény és létezik-e egyáltalán? Kiből lehet vajda, mit csinál és kit képvisel? Az InfoRádió ennek járt utána. Cikkünk első részében a titulus eredetéről és legitimitásáról írtunk, a második részben pedig a cigányság képviselői, köztük egy vajda szólal meg.
 
Hová tűnik a cigányoknak szánt pénz?PDF Print E-mail
Monday, 16 February 2009
Látszólag ömlik az állami pénz a cigányügybe. Érzékelhető eredmény nincs, a közvélemény háborog. A valóság viszont az, hogy a támogatás gyakran el sem jut a címzettekhez, a cigányoknak szánt pénzeket esetenként nem cigányok használják fel.
 
Új igazgató a Romaversitas élén!PDF Print E-mail
Monday, 16 February 2009
A Romaversitas Alapítvány, a roma egyetemisták esélyegyenlőségi programja új igazgatóval folytatja a munkáját. Daróczi Gábor, az Oktatási Minisztérium volt Integrációs biztosa személyében új lendületet kap az alapítvány. További részletek az alapítvány munkájáról, a programigazgató céljairól a csatolt közleményben!
 
Farkas Antal: Egy Renegát naplója - 4. részPDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
A Teremtés nyolcadik napja, és az Isten megteremti a társadalmi megbékélést...  
 
Vessünk véget a "boszorkányüldözésnek!"PDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
ELÉG VOLT! – Írta egy újságíró, akinek tevékenységét elemezni, jellemezni nem kívánom. Közismert ember, aki gátlások nélkül hirdeti, terjeszti a szélsőjobb eszmeiségét, és  téveszti meg olvasót, többnyire azokat,  akiket az országot sújtó gazdasági válság amúgy is a mélybe taszított.
 
A Lungo Drom közleményePDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
A Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség nevében kijelentjük, hogy Bayer Zsolt Magyar Hírlapban tett kijelentése, miszerint a veszprémi késelés elkövetőit állatnak nevezte, sem a szervezetünk számára, sem a tisztességesen élő cigányság számára nem volt sértő, mert az ilyen súlyos bűncselekményt elkövetőket – legyen az cigány vagy nem cigány – mi sem minősítjük másként.
 
Ruva Pál: Ki kinek farkasa?PDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
Egykor azt hittük, a rendszerváltás csak a magyar munkásság "vattaembereit", a cigány generációk zömét söpri ki a munkából élők nagy családjából. Tévedtünk! Szembesülnünk kellett a drasztikus ténnyel: a társadalom elsőként ugyan a munkából élő cigányságot hántotta le magáról, de nem csak azt. Mára a szakadékba került egy másik, elszegényedett és kiszolgáltatott réteg: a nyugdíjasok, akiknek nincs tartalékuk, spórolt pénzük, és az olyan családok is, amelyekben több iskolás gyermek van.
 
CigánybűnüldözésPDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
Több cigány származású rendőr és szociális munkás, körzeti megbízotti rendszer kiépítése - Németh András zászlós szerint ezek fontos lépések lennének az egyre feszültebbé váló kisebbségi-többségi viszony javításához. S hogy nem teljesen reménytelen az ügy, azt saját példája bizonyítja.
 
Mészáros Tamás: Búcsú a "középtől"PDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
Vajon honnan tudja a Fidesz elnöke, hogy a cigányok által elkövetett bűncselekmények száma napról-napra nő? Ő maga vezet erről kimutatást, netán valamelyik munkatársa? Mert a statisztikai hivatal nem rendelkezik releváns adatokkal, a rendőrség sem, és egyetlen más intézmény avagy hatóság sem tekinti feladatának, hogy a bűnelkövetők etnikai hovatartozását számszerűsítse. Ha bárki mégis megpróbálna ilyen felmérést készíteni, törvénysértést követne el.
 
Korcsmárosnét minden rendőrkapitány melléPDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
Egy zempléni kiskocsmában három nekibúsult honpolgár múlatja az időt meg a nagyfröccsöt. Egyszer csak betoppan egy harsányabb kedvű törzsvendég. A szemén látni, hogy ugratásban töri a fejét, nem is késik a mosolygós provokációval: „Na, b...tok, mán a miniszter is megmondta, hogy a cigányok mind rabolnak."
 
Kun Pál kiállításPDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
Művészettel az erőszak ellen - ezt a felcímet kapta Kun Pál roma festőművész Ezredévek országútján című, a cigányok vándorlásait, az ősi mesterségeket megörökítő tárlata, amelyet pénteken nyitottak meg a Budai Polgárok Társasága kiállítótermében.
 
A Jobbik visszaállítaná a halálbüntetéstPDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
A halálbüntetés visszaállítását és a csendőrség létrehozását javasolta a Jobbik elnöke pénteken Budapesten az általuk "Elég volt a cigánybűnözésből!" címmel rendezett budapesti tüntetésen.
 
Progresszív Intézet: Cigányellenesség a magyar társadalombanPDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
A magyarok 81 százalékának van ellenérzése a cigányokkal szemben - ez derül ki a Progresszív Intézet tavaly októberben, csaknem 1200 ember személyes megkérdezése alapján készített, pénteken nyilvánossságra hozott reprezentatív felméréséből.
 
Veszprém: a cigányság nem kollektíve bűnösPDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
Közös nyilatkozatban határolódott el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat (VMCKÖ) a cigányságot kollektívan bűnösnek tartó megnyilvánulásoktól pénteken az MTI-hez megküldött ...
 
Villás Lajos: Tisztelt Miniszterelnök Úr!PDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
Mélységesen egyetértek Önnel, és mindazokkal, akik a bűnelkövetések során nem a származást helyezik előtérbe, hanem magát a BŰNCSELEKMÉNYT! Nem titok, cigány származású ember vagyok, és büszke arra, hogy életem során mindazt, amit szüleimtől tanultam, barátaimtól szerzett tapasztalatokat eddig hasznosítani tudtam, és talán valamit tettem is a társadalom asztalára. Ez csak amolyan kitérő volt azért, hogy a későbbiek folyamán nehogy félre értsék azt, amit szeretnék kifejteni.
 
Németh Zoltán: Tenni kell!PDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
Üdvözlök mindenkit! Tudom, hogy ezzel az írásommal kiverem sokaknál a biztosítékot! Szeretném leszögezni, hogy cigány származású vagyok!
 
Az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület KözleményePDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
Egyesületünk tagjai mély megdöbbenéssel értesültek a Marion Cosma és sporttársai sérelmére elkövetett súlyos bűncselekményekről.
 
Tiltakoznak és elhatárolódnak a CKÖ vezetőkPDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
Mély együttérzéssel és őszinte részvéttel osztozunk gyászukban azokkal, akik kénytelenek voltak elszenvedni az általunk mélyen elítélt gaztetteket és legsúlyosabb bűncselekményeket. Tiltakozunk és elhatárolódunk azoktól a cigány származású magyar bűnözőktől, és velük azonosulni nem tudunk és nem is akarunk mi a Szabolcs Szatmár - Bereg megyében élő és működő cigány önkormányzati és civil szervezetek vezetői és tagjai.
 
A bűnözés színe! (Arkeon nyomán)PDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
„A populisták az átlagembert igye¬keznek megszólítani, ezért retorikájuk világos, közérthetően megfogal¬mazott és kiszámíthatóan népszerű üzenetekkel manipulál."
 
A Kisebbségi Hírlevél 2008/12. és 2009/01 összevont számaPDF Print E-mail
Friday, 13 February 2009
Tisztelt C-PRESS Olvasó! A Kisebbségi Hírlevél 2008/12. és 2009/01. összevont számát találja itt: [Letöltés] (0,6 Mb)
 
USA Nagykövetség hirdetménye - állás hirdetésPDF Print E-mail
Friday, 13 February 2009
Az Amerikai Nagykövetség felvételt hirdet RAKTÁRI MUNKÁS munkakörre, a General Services Office Karbantartási Részlegére.
 
Finta Arina Aisa kiállítás - meghívóPDF Print E-mail
Friday, 13 February 2009
Az Országos Idegennyelvű Könyvtár szeretettel meghívja önt 2009. február 18-án, szerdán 18 órára FINTA ARINA AISA kiállításának megnyitójára
 
2 perces interjú: Sztojka Attila, az esztergomi Cigány Kisebbségi Önkormányzat alelnökePDF Print E-mail
Friday, 13 February 2009
– Az önök szervezete volt az egyetlen, amely elhatárolódásra szólította fel a roma társadalmat a bűnözőktől. Mit jelent ez tettekben?
 
A rendőrök ismerjék meg a cigány kultúrát!PDF Print E-mail
Friday, 13 February 2009
Együttműködési megállapodást írt alá szerdán Gorgosilits Fábián megyei rendőrfőkapitány és Vörös István, a Komárom-Esztergom Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke.
 
Cigány kérdés politikai elemzése az MSZP-től a JOBBIK-ig!PDF Print E-mail
Friday, 13 February 2009
Az elmúlt két hétben a hazai cigányság problémái a megszokottól eltérő módon sokkal többször szerepelt a közbeszédben és ez kényszeríttette mind a parlamenti mind a parlamenten kívüli pártokat a nyíltabb állásfoglalásra.
 
"Polgárháborúval fenyeget a magyarok növekvő cigányellenessége"PDF Print E-mail
Friday, 13 February 2009
A magyar társadalom cigányellenessége olyan irracionális méreteket ölt, hogy polgárháború veszélye fenyeget, ha nem állítjuk meg a többségi társadalom és a romák szembefordulásának folyamatát - mondta Ladányi János.
 
Riport: kik is azok a Jobbik-tagok?PDF Print E-mail
Friday, 13 February 2009
Politikai jártasságuk felülmúlja kortársaikét, különösen érdeklődnek a történelem iránt, megmozgatja őket a határon túli magyarok ügye, cigányellenes és részint antiszemita nézeteket vallanak. A Jobbikhoz csatlakozó fiatalokat a párt politikai érintetlensége, misztikus nacionalizmusa, szókimondása és a párton belüli közösség vonzza elsősorban. A Magyar Narancs cikksorozata második darabjának rövidített, szerkesztett változata.
 
Durvuló helyzet: Cigányellenes feliratokat festegettekPDF Print E-mail
Friday, 13 February 2009
Cigányellenes feliratokat festettek fel Kiskunhalason három különböző helyen, szerdára virradó éjszaka.
 
Gerinctelen népszerűséghajhászás: cigányozunkPDF Print E-mail
Friday, 13 February 2009
Másképpen kell beszélni a cigányok helyzetéről, de az őszinte és nyílt beszédnek nemcsak a romákról, hanem a többség rasszizmusáról is szólnia kellene - mondta az MTI-nek szerdán Bíró András alternatív Nobel-díjas polgárjogi aktivista, aki aggasztónak tartja, hogy a szélsőjobb szóhasználata válhat legitimmé a politikai közbeszédben a veszprémi tragédia után.
 
Draskovics: "Rendőr nem cigányozhat"PDF Print E-mail
Thursday, 12 February 2009
Ki kell vizsgálnia a rendőrségnek a tavaly nyári siófoki roma felvonulást. A polgármester szerint a 150-200 fős társaság erődemonstrációt tartott.
 
Mohácsi elítéli a veszprémi tragédiával kapcsolatos erőszakotPDF Print E-mail
Thursday, 12 February 2009
Mohácsi Viktória, (ALDE SZDSZ) Európai Parlamenti képviselő, mély döbbenettel értesült a veszprémi tragédiáról, amelyben Marian Cozma életét vesztette, másik két csapattársa pedig súlyosan megsérült. Ezzel kapcsolatban Mohácsi Viktória a következőket mondta: "Elítélek minden fajta erőszakot, bárki is teszi azt. Ebbe beletartozik a bosszúból elkövetett erőszakos cselekmény is.
 
Roma festők kiállítása - meghívóPDF Print E-mail
Thursday, 12 February 2009
A tatabányai Cigány Kisebbségi Önkormányzat az Oroszlányi CKÖ-vel közösen képkiállítást szervez roma festők műveiből.
 
"Az emlékezés színes álmai" - kiállításra meghívóPDF Print E-mail
Thursday, 12 February 2009
Meghívó "Az emlékezés színes álmai" című kortárs roma festőművészek sajtótájékoztatóval egybekötött kiállítására
 
Hazavitték Marian Cozmát - Roma ReakciókPDF Print E-mail
Thursday, 12 February 2009
A vasárnap meggyilkolt Marian Cozma kézilabdázót Veszprémben és Szegeden is tömegek búcsúztatták tegnap. Az elkövetők közül még szökésben lévő Sztojka Ivánra egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.
 
Reagált a Magyar Hírlap - Pénteken tüntetés a Kossuth térenPDF Print E-mail
Wednesday, 11 February 2009
A Kossuth térre toboroz a Magyar Hírlap, miután a kormányzat az állami szférának megtiltotta, hogy előfizesse és hirdessen az orgánumban - számol be a hirado.hu.
 
"Találomra kiválasztották a legnagyobb darab embert" - Cozma utolsó estéjePDF Print E-mail
Wednesday, 11 February 2009
Barátnője szeme láttára gyilkolták meg Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdacsapat román játákosát. A sportoló, aki nősülni készült, éppen barátnőjével táncolt, amikor a támadók "kiemelték a tömegből".
 
Zuschlag elkezdett beszélni + KépekPDF Print E-mail
Wednesday, 11 February 2009
Késéssel kezdődött szerda reggel a Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőper Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon. A bíró bejelentette: nem hallgatják meg tanúként Gyurcsány Ferencet, a volt miniszterek és a budapesti főpolgármester kihallgatásáról pedig még nem döntöttek.
 
Kormánybojkott Bayer cigányozása miattPDF Print E-mail
Wednesday, 11 February 2009
A miniszterelnöknél betelt a pohár Bayer Zsolt Betelt a pohár című írása miatt és felszólította az állami cégeket, intézményeket, hogy ne hirdessenek az azt közlő Magyar Hírlapban.
 
Csányi Vilmos profeszor a "Segítsünk a romáknak" mozgalomrólPDF Print E-mail
Monday, 09 February 2009
"A sokat szidott átkosban biztosították a munkát, kényszerrel, és persze az így készült termékek többe kerültek a társadalomnak, mint amennyit értek. Fel is számolták a rendszerváltáskor az ilyen jellegű munkahelyeket. Nagy ostobaság volt" - írta a Népszabadság Hétvége mellékletében Csányi Vilmos.
 
OCÖ általános elnökhelyettese is gyászolPDF Print E-mail
Monday, 09 February 2009
A Veszprém Megyei CKÖ fontosnak tartja a békés társadalmi együttélést. Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke és az OCÖ általános elnökhelyettese a C-PRESS-hez eljutatott közleményben osztoznak az elhunyt Marian Cozma kézilabdázó családjának fájdalmában.
 
Szíven szúrták Marian CozmátPDF Print E-mail
Sunday, 08 February 2009
Egy veszprémi szórakozóhelyen vasárnap hajnalban megtámadták az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának játékosait: a román válogatott Marian Cozmát szíven szúrták, a 26 éves sportoló a kórházba szállítást követően életét vesztette. Román nyilatkozatok szerint romák voltak a támadók.
 
Magyar Cigány Európai Unió Szövetség Egyesület - felhívásaPDF Print E-mail
Sunday, 08 February 2009
Miskolcon 2009.Május. 23.-án 10 órától Nemzetközi Európai Unió Roma Fesztivált tervezek a Diósgyőri Várban.
 
Simornak nincs forintgondjaPDF Print E-mail
Sunday, 08 February 2009
Kiugróan magas vezetői fizetése mellett más állami bevétel is gyarapítja a Magyar Nemzeti Bank elnökének családi kasszáját
 
Tabuk és rasszizmus nélkülPDF Print E-mail
Sunday, 08 February 2009
Horváth Aladár reméli, hogy a politika képes lesz felülemelkedni a közhangulaton. Nagy szükség van rá: a cigányellenesség nem csak a szélsőjobb szavazóbázisában vert gyökeret.
 
Kenyér helyett vakaró - Segély idején MegyaszónPDF Print E-mail
Sunday, 08 February 2009
Megyaszó - Sok település van nehéz helyzetben Borsod-szerte, mert éves költségvetésük jelentős részét a segélyek kifizetése emészti fel, ahogyan arról előző cikkünkben is beszámoltunk. Ezúttal Megyaszón készítettünk helyszíni riportot arról, hogyan élnek, mire költik a havi apanázst a segélyre jogosultak.
 
Fenyegetőző uzsorásoktól védik a tanúkat SiklósnagyfalunPDF Print E-mail
Sunday, 08 February 2009
Polgárőrök óvják az uzsorások ellen vallókat -két családot fenyegettek meg eddig tűzel és robbantással
 
Romakérdés: képmutató volt a politikai elit?PDF Print E-mail
Sunday, 08 February 2009
Az igazságügyi és rendészeti tárca vezetője azt mondta, hogy a romák és nem romák együttélésében kialakult feszültségek kapcsán eddig képmutatóan járt el a politikai elit is.
 
"Akárhonnan nézem, nagyon nem stimmel"PDF Print E-mail
Sunday, 08 February 2009
A politika kivonult a cigányügyből, a roma elit túlságosan gyenge, a rendőrség agonizál - helyzetkép Kállai Ernőtől, a kisebbségi jogok országgyűlési biztosától. Először nyilatkozik a miskolci botrányról, ami szerinte végül a szélsőjobb látványos győzelmét hozta.
 
Konrád György is szerepel az SZDSZ EP-listáján + KépekPDF Print E-mail
Sunday, 08 February 2009
Szent-Iványi István, a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) országos tanácsának elnöke vezeti a párt listáját az idei európai parlamenti (EP) választásokon - jelentette be a testület szombati, budapesti ülését követően Fodor Gábor, a liberálisok elnöke.
 
Budapest Roma Szépségversenyre - Felhívás!PDF Print E-mail
Saturday, 07 February 2009
A Miss Roma Társaság 2009. április 16.-án - Budapest Roma Szépségversenyt rendez.
 
Balogh Artúr: A Cigány kioktatja árja Bayer Zsoltot demokráciából!PDF Print E-mail
Saturday, 07 February 2009
Kopp, kopp! - Szabad! Jó hogy jössz Zsoltika! Beszélni akartam veled négyszemközt.
 
Kipróbálta a marihuánát - Kolompár fia elismerte a drogfogyasztástPDF Print E-mail
Saturday, 07 February 2009
Kolompár Endre, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökének a fia az MTI-hez pénteken eljuttatott nyilatkozatában elismerte, hogy kábítószert fogyasztott és ezért eljárás folyik ellene, s egyúttal a nyilvánosság előtt is bocsánatot kért a családjától.
 
Balhé a Kossuth téren: romák romák ellenPDF Print E-mail
Saturday, 07 February 2009
Vásárhelyi romák egy kisebb csoportja demonstrált csütörtökön a Kossuth téren a cigány kisebbségi önkormányzat első embere, Sztojka László és a CKÖ-képviselők lemondását követelve.
 
Kettészakadt a hajdúszoboszlói cigány kisebbségi önkormányzatPDF Print E-mail
Saturday, 07 February 2009
Galyas István úgy véli, hogy három képviselő társa a kisebbségi önkormányzatból azt a célt tűzte ki maga elé, hogy ellehetetlenítse a szervezet működését
 
Nagycsécs magára maradt a bűntény utánPDF Print E-mail
Saturday, 07 February 2009
Hiába tűztek ki tízmillió forintos nyomravezetői díjat, ma sincs reményt keltő eredmény a november elején történt kettős romagyilkosság ügyében. A faluban már nem beszélnek sokat az eseményekről, de a cigánysoron nincs nyugalom.
 
"Magyarország szégyene" - keresztény teológusok nyilatkozata a miskolci ügyrőlPDF Print E-mail
Saturday, 07 February 2009
A Társulás a Cigány Méltóság Védelméért tagjai nyilatkozatot adtak ki a miskolci rendőrkapitány esete nyomán előállt emberi jogi válságról.
 
Gyurcsány cáfolja DaróczitPDF Print E-mail
Friday, 06 February 2009
A kormányszóvivő szerint a miniszterelnök vagyona nem gyarapodott az elmúlt években, a cégei osztalékát pedig felélte. "Ezt a pénzt felélték, elköltötték. Önök is tudják, a miniszterelnök családja egy viszonylag szegény családból származik és a családtagjait ő támogatja" - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő.
 
Startra vár a szegénybankPDF Print E-mail
Friday, 06 February 2009
Három üzletember, Felcsuti Péter, Polgár András és Ujlaky András hosszú évek óta elkötelezett támogatói a hátrányos helyzetű roma gyerekek oktatásának. Elhatározásukban a jászladányi iskolabotrány komoly szerepet játszott. Felfigyeltek arra, hogy az oktatási egyenlőtlenségek mögött megkerülhetetlenül ott vannak a roma családok gazdasági problémái.
 
VastapsPDF Print E-mail
Friday, 06 February 2009
A miskolci rendőrkapitány nem múlt pénteken beszélt először a helyi cigányok egy részének bűn elkövetési szokásairól. Országos viszonylatban a borsodi megyeszékhelyen követik el a legtöbb rablást, a helyzet viszont nem csupán a bűncselekmények miatt vált tarthatatlanná az Avasi lakótelepen.
 
Cigány származású fiatalt képezne ki a rendőrség NógrádbanPDF Print E-mail
Friday, 06 February 2009
Túlzásba nem viszik, mert csupán egyetlen cigány származású fiatalt képezne ki rendőrnek a Nógrád megyei rendőrség. A középiskola utolsó előtti évfolyamába járó fiatalok pályázhatnak, a cél pedig az, hogy a rendőri pályát vonzóvá tegyék a roma fiatalok számára. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, mint egy fejvadász cég - minden középiskolát megkeres, hogy májusban az arra legalkalmasabb személyt támogathassák.
 
Drogügybe keveredett Kolompár Orbán fia?PDF Print E-mail
Friday, 06 February 2009
Kiskunmajsa | Kábítószerrel történt visszaélés miatt őrizetbe vették a rendőrök Kolompár Orbán (45), a Kiskunmajsai Cigány (Roma) Érdekképviseleti Szervezet (egyben az Országos Cigány Önkormányzat) elnökének fiát.
 
Országos szinten kurdarc a babakötvény?PDF Print E-mail
Thursday, 05 February 2009
Az első Gyurcsány-kormány által elindított babakötvény-program országos szinten gyakorlatilag zátonyra futott, csak minden hatodik baba rendelkezik Start számlával - olvasható a csütörtöki Magyar Nemzetben.
 
Megalakult a Cigány Önkormányzatok Országos SzövetségePDF Print E-mail
Thursday, 05 February 2009
Öt nyugat-dunántúli megye kisebbségi önkormányzatának képviselői megalakították a Cigány Önkormányzatok Országos Szövetségét (CÖOSZ) Zalaszentgróton - tájékoztatta Vajda László, a szervezet elnöke szerdán.
 
Józsefvárosi árzuhanásPDF Print E-mail
Thursday, 05 February 2009
Egy hónap alatt ötvenmillió forintot esett egy önkormányzati ingatlan ára a VIII. kerületben. Ez 2006-ban történt, a rendőrség hűtlen kezelés miatt tavaly nyomozást indított, azután bűncselekmény hiányában lezárta az ügyet.
 
Bayer Zsolt: CigánygárdaPDF Print E-mail
Thursday, 05 February 2009
Nagy baj van most, óriási. Egyszerre süllyedtünk bele az ideológiai tétovaság és bizonytalanság, valamint az idegen-barát felismerő rendszer csődjének mocsarába.
 
Biztos kezdet Varsányban - Szűcs Erika a gyermekszegénység elleni programról tájékozódottPDF Print E-mail
Thursday, 05 February 2009
"A közösség teljesítménye késztetett bennünket arra, hogy tájékozódjunk a Biztos Kezdet programról" - szögezte le Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter február 3-án Varsányban. A miniszter, valamint Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) államtitkára és Kovárik Erzsébet szakállamtitkár a Nógrád megyei településen találkozott a gyermekszegénység elleni program mentoraival, a térség polgármestereivel, hogy a tapasztalatokról eszmét cseréljenek, s az Út a munkához program feladatairól beszéljenek.
 
Jogtalanul vett fel támogatást az Avasi lakótelep több lakója?PDF Print E-mail
Thursday, 05 February 2009
Magánokirat-hamisítás miatt harminc, többségében cigány lakó ellen indított nyomozást a rendőrség Miskolc Avasi lakótelepén. Az ide költözött romák sorozatos csalásokat követtek el, mivel egymást kizáró támogatásokat igényeltek a miskolci önkormányzatnál. A bűncselekménygyanús ügyben ügyvédek és banki ügyintézők is érintettek lehetnek.
 
Most a szoci polgármester "cigányozott"PDF Print E-mail
Thursday, 05 February 2009
A Pa-Dö-Dő együttes és Caramel énekes kinézetén és származásán viccelődött az újbudai önkormányzat testületi ülésén Molnár Gyula szocialista polgármester - olvasható a csütörtöki Magyar Hírlapban.
 
Lemondott képviselői mandátumáról Pádár LászlóPDF Print E-mail
Thursday, 05 February 2009
Borkai Zsolt (Fidesz) győri polgármester szerdán sajtótájékoztatón szólította fel Pádár Lászlót, a cigány önvédelmi gárda megalakításának kezdeményezőjét arra, hogy ebbéli szándékáról mondjon le.
 
Farkas Antal: Egy Renegát naplója - 3. részPDF Print E-mail
Thursday, 05 February 2009
Hinni kell önmagunkban,és egymásban Keserves Barátaim! Újra meg kell szólalnom,- és ezt nem csak a miskoci ügy miatt teszem...
 
Horváth József - miskolci CKÖ elnök közleményePDF Print E-mail
Wednesday, 04 February 2009
Az igazságot ki kell mondani bármilyen etnikumhoz tartozik is az a személy. Fontos, hogy rá kell világítani a valós helyzetekre és a bűnözést meg kell akadályozni. Aki bűncselekményt követ el, az kapja meg az érte járó büntetést. Nevezzék nevén a bűnözőket, ne általánosítsanak, és ne fogják rá egy etnikumra, népcsoportra.
 
Elhatárolódnak a vajdák a cigány gárdátólPDF Print E-mail
Wednesday, 04 February 2009
Megdöbbenéssel értesült Sárközi Antal, a Dunántúli Vajdaszövetség elnöke a cigány gárda felállításának híréről. A Győr-Moson-Sopron megyei cigányság vajdája egyeztetett a dunántúli vajdákkal, majd közleményben határolódtak el Pádár László, a Cigányok Érdekvédelmi Szervezetének megyei elnökének elképzeléseitől.
 
Cigányok, bűnözés, pásztorokPDF Print E-mail
Wednesday, 04 February 2009
Folytatódik az egész országra kiterjedő pszichológiai (vagy inkább pszichiátriai) tesztsorozat és önismereti vetélkedő, a magunk részéről legszívesebben Budai Bernadett álláspontjára helyezkednénk, miszerint dobnánk egy szépen ívelt hátast a padlóra (szögezzük le, hogy a miniszterelnök karjai ebben az összefüggésben szóba sem jöhetnek).
 
Kalányos János szerint nem a cigány gárda a megoldásPDF Print E-mail
Wednesday, 04 February 2009
Tolna megye, Szekszárd | Nem alakul cigány önvédelmi gárda Tolna megyében, legalábbis Kalányos János, a megyei kisebbségi önkormányzat vezetője nem tud ilyen kezdeményezésről
 
Miskolcon minden a régi - vagy mégsem?PDF Print E-mail
Wednesday, 04 February 2009
Nincs nyoma különösebb indulatoknak Miskolcon, jóllehet az elmúlt napokban a városban történtek jelentették a hazai sajtó legfőbb híreit. Az emberek többsége napirendre tért az események fölött.
 
Dávid Ibolya: vissza kell állítani a BelügyminisztériumotPDF Print E-mail
Wednesday, 04 February 2009
Vissza kell állítani a Belügyminisztériumot, és meg kell erősíteni a rendőrséget, mert az egymás ellen vonuló gárdák helyett az államnak kell megvédenie állampolgárait - jelentette ki a Magyar Demokrata Fórum elnöke keddi, salgótarjáni sajtótájékoztatóján. Dávid Ibolya ezt arra reagálva mondta el, hogy a megyei napilap híradása szerint a Győr-Moson-Sopron Megyei Cigány Érdekvédelmi Szövetség cigány önvédelmi gárda létrehozását tervezi.
 
Jön a cigány gárdaPDF Print E-mail
Wednesday, 04 February 2009
Cigány Önvédelmi Gárda létrehozását tervezi a nyugat-dunántúli romák hatékonyabb érdekképviseletéért Pádár László – értesült a Kisalföld.
 
"Sosem köpködtek meg a romák a hivatásom miatt" - Miskolcon lecsengett a Pásztor-ügyPDF Print E-mail
Wednesday, 04 February 2009
Ma még csak két kisebb közrendvédelmi egység, hamarosan a Készenléti Rendőrség csapaterős százada vigyázza Miskolc utóbbi hónapokban megbomlott nyugalmát. A romákat hírbe hozó kapititány mától nem nyilatkozik, annál inkább megyei felettese és roma származású beosztottja.
 
Bangó Margit az utca kellős közepén egy fára dobta a parókájátPDF Print E-mail
Wednesday, 04 February 2009
Bangó Margit a cigánynóták királynője. Bár szakmájában hatalmas sikereket ért el, magánélete mégsem úgy alakult, ahogy szerette volna. Hiába volt gyönyörű nő, a férje mégis félrelépett, ezért elvált tőle. 2003-ban nagyot fordult a Kossuth-díjas énekesnő élete. Épp Amerikából jött vissza, amikor a repülőgépen tüdőembóliát kapott. A kórházban egy vizsgálat során derült ki, hogy mellrákja van.
 
A C-PRESS benyújtotta fellebbezésétPDF Print E-mail
Tuesday, 03 February 2009
éA Novák Előd által kifogásolt tartalom nem 2009. január 24-én jelent meg internetes szerverünkön, portálunkon, hanem 2009. január 23-án 23 óra 24 perckor, így formai okokból sem valósíthattunk meg kampánycsend sértést.
 
Novák Előd egykori MIÉP Politikus a Jobbik egykori sajtószóvívője feljelentette a C-PRESSt a FVB-nélPDF Print E-mail
Tuesday, 03 February 2009
Kérte a jogszabálysértés tényének megállapítását és a „cigány bűnözők" eltiltását a további jogsértéstől.
 
A fővajda bírálja a borsodi vajdátPDF Print E-mail
Tuesday, 03 February 2009
Tovább gyűrűzik a miskolci rendőrkapitány nyilatkozatából induló ügy, ugyanis Kállai Csaba fővajda megrovással és megbízásának visszavonásával fenyegeti Lakatos Attila borsodi megyei vajdát, a rendőrkapitány mellett való kiállása miatt.
 
Romaügy: robbanásveszélyPDF Print E-mail
Tuesday, 03 February 2009
Tovább gyűrűzik a vita a miskolci rendőrkapitány leváltása és visszahívása ügyében. Draskovics Tibor igazságügyi miniszter továbbra sem reagált a távozását követelő fideszes közleményre. Farkas Félix, a Mezőkövesdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke szerint a tárcavezető hétvégi ténykedésével zavart keltett a romák és nem romák között.
 
Gyűlöletre él(h)ezve - Avagy a szavazatgyűjtő "rókák" és a cigány zsebesek esetePDF Print E-mail
Tuesday, 03 February 2009
Hallgattam Mohácsi Viktóriát a rádióban. Azt gondolom, a Jobbikon kívül az SZDSZ-nek érdeke a romaellenes hangulat fokozása. Szerintem ezt nem szabad engedni.
 
MeghívóPDF Print E-mail
Tuesday, 03 February 2009
A Szent István Egyetem Pedagógiai Kara meghívja Önt a „Szinergiák a roma felsőoktatásban” című konferenciájára és a Pedagógiai Kar Roma Kutatóközpontjának megnyitójára.
 
Tiltakozik a Magyarországi Nemzeti,- Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi EgyesületePDF Print E-mail
Monday, 02 February 2009
Tiltakozunk a miskolci rendőrkapitány Pásztor Albert uszító kijelentései ellen, melyek alkalmasak a roma lakossággal szemben jelenleg is fennálló feszült hangulat további szítására.
 
Bezáratnák a romák iskolájátPDF Print E-mail
Monday, 02 February 2009
Szegregációra hivatkozva akarja bezáratni Kaposváron a Pécsi utcai iskolát egy alapítvány. Az iskola és a város vezetése szerint azonban megfelelő szakmai munka folyik a csak roma gyerekek által látogatott intézményben - olvasható a Figyelőben.
 
Draskovics fejét követelték a tüntetőkPDF Print E-mail
Monday, 02 February 2009
Békésen, egy óra alatt lezajlott a három-négyezer embert megmozgató szimpátiatüntetés Miskolcon, amelyet Pásztor Albert leváltott, majd visszahelyezett városi rendőrkapitány mellett tartottak. A tömeg érezhetően két részből állt, a színpad köré gyűlő, és szívesen skandáló jobbikos aktivistákból, illetve a nagyobb számban megjelenő civilekből, akik között néha egy-egy szónok radikálisabb mondata kisebb megütközést keltett.
 
Kétféle cigány ember van egy fideszes országgyűlési képviselő szerintPDF Print E-mail
Monday, 02 February 2009
Vannak tisztességesek és "bűnözésre hajlamosak" - mondta Molnár Oszkár a miskolci rendőrkapitány melletti szimpátiatüntetésen
 
Szüntessék meg a faji nyilvántartást, ha van ilyenPDF Print E-mail
Monday, 02 February 2009
Szüntesse meg a rendőrség azonnal a bűnözők faji alapon történő nyilvántartását, ha létezik ilyen - fogalmazták meg közös közleményükben a Magyarországi Cigány Szervezetek Fóruma (MCF) Borsod megyei szervezetének képviselői vasárnap.
 
Teleki: minden oldalról meg kell vizsgálni a miskolci rendőrkapitány ügyétPDF Print E-mail
Monday, 02 February 2009
Minden oldalról elemezni kell a miskolci rendőrkapitány kijelentésével kapcsolatos ügyet - mondta Teleki László miniszterelnöki megbízott, a cigány tárcaközi bizottság társelnöke vasárnap az MTI-nek.
 
Parfümmel is üzletel a "cigányzene merénylője"PDF Print E-mail
Monday, 02 February 2009
A napokban beindult amerikai magyar kulturális évad egyik legnagyobb durranása volt Roby Lakatos kirobbanó sikerű koncertje a Carnegie Hallban. A világ egyik legkeresettebb prímásával, parfümdizájnerrel és étteremtulajdonossal beszélgettünk a keddi hangverseny után.
 
Maradhat a rendőrkapitány, de azért tüntetnek Draskovics ellen MiskolconPDF Print E-mail
Monday, 02 February 2009
Helyén maradhat Pásztor Albert, Miskolc rendőrkapitánya, akit Draskovics Tibor rendészeti miniszter szombaton még át akart helyezni a városból, azok után, hogy Pásztor kijelentette: az utóbbi idők utcai rablásait kivétel nélkül cigányok követték el Miskolcon. Pásztor leváltásának híre óriási felháborodást keltett a városban, most kiderült, "nem követett el jogsértést", így csak figyelmeztetik.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Küldetés teljesítve?
  A küldetésünkhöz mindannyiunknak el kell jutnia. Be kell töltenünk, szolgálnunk kell, mert addig nem találhatjuk meg a helyünket, amíg céltalanul, a napi rutint ismételve tengetjük az életünket. A küldetés az, amiért a Földön vagyunk. Nem pedig azért, hogy felkeljünk, elmenjünk robotolni, kifizessük számláinkat, a boldogtalanságunkért másokat okoljunk, majd békétlen éjszakai álmunkban is a félelmeinkkel harcoljunk.
  image
 • 2020. A JANG FÉM PATKÁNY ÉVE
  ÉRTELEM ÉS ÉRZELEM A Gergely naptár szerint már tart a 2020-as év, január 1-jén ünnepeltük az Újévet, a kínai asztrológiában azonban február 4-én, budapesti idő szerint 10:04 órakor veszi kezdetét a jang Fém Patkány éve.
  image
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-01-28
  Szeretnénk a saját elképzeléseink szerint intézni az ügyeinket, de többször is akadályokkal találhatjuk magunkat szemben. Ma érzékenyek leszünk, egy rosszul megfogalmazott mondattal is könnyen megbánthatjuk egymást. Lehet, hogy kedvesünk egyáltalán nem akar megsérteni, csak éppen helytelenül hangsúlyozott egy szót. A szex csak akkor lesz fontos, ha érzelmekkel párosul.
 • Heti általános horoszkóp 2020.január 28-tól február 3-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.január 27-től február 2-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek