Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Sokan állnak majd a meggyilkolt kisfiú sírjánálPDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
Kedden temetik el Tatárszentgyörgyön azt az apát és fiát, akiket vasárnap éjszaka agyonlőttek, mikor felgyújtott házukból menekültek. Magánemberek kezdeményezésére ingyenes buszok indulnak a temetésre, hogy minél több roma és nem roma gyászoljon együtt.
 
Újabb ház gyulladt ki Tatárszentgyörgyön - FrissítvePDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
Újabb családi ház gyulladt ki ismeretlen körülmények között Tatárszentgyörgyön szombat este, nem messze a hétfői tragédia helyszínétől. A helyi kisebbségi önkormányzat vezetője azt mondta lapunknak, gyújtogatás történt. Sérültekről nincs hír.
 
Sólyom nyilatkozott a roma-ügybenPDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
A cigányság beilleszkedése az ország jövőjének egyik legfontosabb kérdése - közölte Sólyom László köztársasági elnök a Népszabadság szombati számának adott interjújában, melyet az MTI ismertetett.
 
Álkommandósok törtek rá cigányokra KiskundorozsmánPDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
Kommandós ruhába bújt csuklyás fegyveresek törtek be egy kiskundorozsmai roma család házába - írja a Délmagyarország. Az asszonyt megkötözték és hatéves gyereküket a hűtő elé térdepeltették, a férfi fejéhez pedig pisztolyt szegeztek.
 
"Nem erre a földre valók, a cigányok mind bűnözők"PDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
Videó és jegyzőkönyv is rögzítette Heves város polgármesterének szavait a Heves megyei közgyűlésen - adta hírül a Roma Sajtóközpont. Csáki Zsigmond elmondta: ő egy 1820-ban készült Tessedik Sámuel-írásból idézett.
 
Ösztöndíjakat tart vissza a minisztériumPDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
Ösztöndíjakat tart vissza az oktatási tárca - írja mai számában a Magyar Nemzet. A napilap szerint ezzel újabb, a hátrányos helyzetű fiatalok esélyeit csökkentő kormányzati intézkedésre derült fény.
 
Cigányok gyilkoltak cigányokat PécsettPDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
"Nincs etnikai szál a pécsi kézigránátos gyilkosságban. Őrizetbe vették a pécsi kézigránátos kettős gyilkosság feltételezett elkövetőit" - jelentette be tegnap Házi István, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatója (képünkön). A rendőrség szerint személyes bosszú áll az ügy hátterében.
 
Bayer Zsolt: Kéne már egy cigány VajkPDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
Valahogy azért mégis csak összefésülődnek a dolgok. Nagy általánosságban persze mindenki hozza a formáját. Csinovnyik államtitkár a parlamentben, cigány vezető a Népszabadságban, további cigány vezetők mindenütt, s a bűnös értelmiségi kör, amelyik már régen semmit sem ért, és az élet mellett jár és lakik, nos, ezek mind-mind kijelentették, hogy igazából én s mi vagyok-vagyunk felelősek mindenért. Például - természetesen - Tatárszentgyörgyért.
 
"Elzuschlágosodott" Hiller tárcájának Esélyegyenlőségi Főigazgatósága?PDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
Saját érdekeltségükbe tartozó cégeken és alapítványokon keresztül utalnak ki maguknak pénzeket az oktatási minisztérium Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának vezetői - állítja az egyik, hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatásával foglalkozó program korábbi igazgatója. Egyelőre nem tudni, hogy fiktív megbízásokkal mennyi pénzt csalhattak el a többségében roma származású minisztériumi alkalmazottak.
 
Mohácsi Viktória megdöbbent?!PDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
Megdöbbenéssel olvastam a hírszerző.hu internetes portálon ma reggel 07:39 órakor megjelent „Lényegében találomra támadják meg a cigánytelepek szélén álló épületeket" című cikket.
 
Göncz Kinga "húzza" majd Brüsszelbe a szocialistákatPDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
A szocialista párt legfelső vezetése szerda délután döntött arról, hogy azt javasolja a pénteken összeülő pártelnökségnek, hogy Göncz Kinga külügyminiszter vezesse az MSZP Európai Parlamenti listáját - értesült a Hírszerző. Úgy tudjuk, befutó helyet kap Hegyi Gyula, Herczog Edit, Kökény Mihály, Gurmai Zita, Tabajdi Csaba. Az ifjúsági kvóta csak a hetedik helyre elég: ez Cserey Gyuláé, a párt külügyi titkáráé.
 
Gyász TatárszentgyörgyönPDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
Cigány-magyar polgárháború kirobbanásának veszélye fenyeget, amelynek csak áldozatai lehetnek - mondják a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt két ember, Csorba Róbert és ötéves kisfiának rokonai. Mindennap virrasztást tartanak az elhunytak temetéséig, és a tettesek kézre kerítésében annak ellenére is reménykednek, hogy szerintük a rendőrség rosszul végzi a munkáját.
 
Járóka Lívia: a hatóságok fellépése ellentmondásosPDF Print E-mail
Saturday, 28 February 2009
Az EP-képviselő a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság okán felszólítja a hatóságokat, hogy fékezzék meg az erőszakot, hiszen csak a rendőrség védheti meg a tisztességes embereket, a romákat és a nem romákat az erőszaktól.
 
Katona: Dávid Ibolya megbomlottPDF Print E-mail
Friday, 27 February 2009
"Valami megbomlott Dávid Ibolyában. Olyannyira képtelen az ötlet, hogy azt gondoltam, ezt biztos álmodom" - mondta Katona Kálmán MDF-es országgyűlési képviselő arról, hogy a párt elnöksége a volt szocialista pénzügyminisztert, Bokros Lajost kérte fel európai parlamenti választási listájának vezetésére.
 
Tűzszünet, vagy ötletháború?PDF Print E-mail
Friday, 27 February 2009
Egyetértés alakult ki nagyjából a pártok közt abban, hogy milyen lépések lennének szükségesek a közbiztonság javításának érdekében - ez derült ki az általunk megkérdezett politikusok nyilatkozataiból. Három fő területen változtatnának a politikai erők: a rendőrség létszámát, illetve a hatóságnak jutattott pénzt növelnék, s emellett valamilyen módon szigorítanák a Büntető Törvénykönyvet is.
 
Jótékonysági FelhívásPDF Print E-mail
Friday, 27 February 2009
Az Országos Cigány Önkormányzat a Tatárszentgyörgyön tragikusan elhunyt fiatalember életben maradt két kiskorú gyermeke és felesége megsegítésére adományokat gyűjt.
 
A romák rendes adófizetők, és nem eltartottak akarnak lenniPDF Print E-mail
Friday, 27 February 2009
A roma vállalkozók segítéséről írt alá együttműködési megállapodást a Heves megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint az Együtt Gyöngyösért Roma-Magyar Egyesület
 
Gázpatronnal rémítettek meg celldömölki cigány családokatPDF Print E-mail
Friday, 27 February 2009
Egy celldömölki roma család háza elé dobták azt a valószínűleg szén-dioxidot tartalmazó palackot, amely nagy riadalmat keltett a település alsósági részének főutcáján csütörtökön délelőtt; az eset az esti órákban megismétlődött, ezért a rendőrség, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem ismét kivonult, s a helyszíni vizsgálat jelenleg is tart - tudta meg az MTI telefonon a ház lakóitól.
 
Gyucsány: a mi korunk szegényei a cigányokPDF Print E-mail
Friday, 27 February 2009
A nagyon szegény ember könnyebben a bűn fogságába kerül; minden kornak megvannak a maga szegényei, a mi korunk szegényei a cigányok - fogalmazott Gyurcsány Ferenc egy csütörtöki miskolci fórumon.
 
Összefogásra szólít fel a Lungo DromPDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
"Nem lehet a politika játékszere a cigány-magyar viszony" jelszóval összefogásra szólítja fel a Lungo Drom azokat az állampolgárokat, akik átérzik a helyzet súlyosságát és tenni akarnak a békés együttélésért.
 
Kedden temetik a tatárszentgyörgyi áldozatokatPDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
Ne engedjenek az indulatoknak.Kedd délután helyezik végső nyugalomra a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság áldozatait a helyi temetőben - tájékoztatta az MTI-t Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke csütörtökön, miután a roma érdekképviselet fővárosi székházában fogadta a családtagokat.
 
Együttműködés a fővárosi rendőrség és cigányság közöttPDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
Romák és rendőrök együtt: ez lehetne a mottója a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Fővárosi Cigány Önkormányzat között csütörtökön aláírt együttműködési megállapodásnak. A felek célja, hogy erősítsék a rendőrség és a cigányság közötti konfliktus- és előítéletmentes viszonyt, és hogy minél több roma fiatal válassza a rendőri pályát.
 
Nagy József György: "Atyjafiáért számot ad a testvér:"PDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
Az eltelt időszak tragikus eseményei minden felelősségteljesen gondolkodó embert ráébreszthettek arra, hogy az országban a köznyugalom megszűnt, a társadalmi békesség és nyugalom is már a múlté.
 
"Szőke" Kinga a fogadott dédunokámPDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
Magyarországon egyre több a vegyes házasság. Magyarok házasodnak cigány lánnyal, és fordítva. A szerelemnek nem lehet parancsolni. Ezek emberi érzések. A születendő, vagy a már megszületett utódok pedig, a mieink! A gének keverednek, a családok egyre színesebbé válnak. Mégis vannak olyanok, akik ezt is üldöznék, tiltanák. Tán még gyilkolnának is, ha módjuk lenne rá.Az eszme, nem halt el.
 
ÁllásfoglalásPDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
Alulírott állampolgárok és civil szervezetek mélységes együttérzésünket fejezzük ki a veszprémi gyilkosság áldozatának hozzátartozói, sporttársai iránt. Minden gyilkosságot és erőszakot elítélünk, függetlenül attól, hogy az áldozatok és az elkövetők milyen nemzetiségűek.
 
Romanyi Raza táncegyüttes felhívása!PDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
Romanyi Raza táncegyüttes felhívása!
 
Bűnszervezetben elkövetett csalás?PDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
Vizsgálat az oktatási tárca cigány esélyegyenlőségi főigazgatója ellen. Különösen nagy összegre, bűnszervezetben elkövetett csalással vádolja Borovszky Tímeát, az oktatási tárca esélyegyenlőségi főigazgatóját a Katapult Mentorprogram igazgatója, Nagy Attila. A romák egyenjogúságáért küzdő szakember szerint Nagy minden szava rágalom, fegyelmit kezdeményezett maga ellen.
 
Borovszky: "Nem keveredtem pénzügyi visszaélésekbe"PDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
Borovszky Tímea, az oktatási tárca esélyegyenlőségi főosztályának vezetője szerint Nagy Attila, a Katapult Mentorprogram volt programigazgatója hamisan vádolja őt és a főosztályt.
 
Nyomoz az NNIPDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) viszont csak a megfelelő szakértői vélemények ismeretében nyilatkozik arról, van-e összefüggés az elmúlt hónapokban az ország különböző településein a cigánytelepek szélén lakó romákat ért fegyveres, Molotov-koktélos támadások között.
 
"Idegesek a cigányok és össze fognak fogni"PDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
Kállai Csaba országos cigányvajda szerint ha kell, a romák az életük árán is megvédik magukat.
 
Cigánykérdés két oldala: nőtt a Jobbik és az SZDSZ támogatottsága isPDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
A Jobbik erősödését hozta a romló, cigányellenességgel is súlyosbított közhangulat, míg a Fidesz és az MSZP erőviszonya nem sokat változott - állapította meg a Medián közvélemény-kutató HVG-nek készített februári felmérése.
 
Tatárszentgyörgy: a nemzetbiztonság is nyomozPDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
A nemzetbiztonsági szolgálatok is nagy erőkkel keresik a romák elleni támadások végrehajtóit - értesült a csütörtöki Népszabadság. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) viszont csak a megfelelő szakértői vélemények ismeretében nyilatkozik arról, van-e összefüggés az elmúlt hónapokban az ország különböző településein a cigánytelepek szélén lakó romákat ért fegyveres, Molotov-koktélos támadások között - írta a napilap.
 
Cigány-ügy: rólunk beszél AmerikaPDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
Több európai országban, köztük Olaszországban és Magyarországon a roma közösség tagjai tavaly célpontjai voltak a társadalmi erőszaknak, amely néhány esetben gyakoribb volt és több halálesettel járt, mint a korábbi években - tartalmazza az amerikai külügyminisztérium szerdán nyilvánosságra hozott emberi jogi jelentése.
 
NYÍLT LEVÉL GYURCSÁNY FERENC MINISZISZTERELNÖKNEKPDF Print E-mail
Thursday, 26 February 2009
A Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége nevében felhívjuk figyelmét az alábbi, országunkat érintő veszélyekre.
 
A Cozma-ügy miatt is a város szándéka mellé álltak a romákPDF Print E-mail
Wednesday, 25 February 2009
Bár Szolnokon tavaly ezerrel kevesebb bűncselekmény történt, a rendőrség irányításával megelőző jellegű járőrszolgálatot - a polgárőrséggel és a közterületfelügyelettel közösen - indítottak hétfőn a frekventáltabb területeken. A helyi romák is támogatják a város közbiztonságot növelő szándékát. A szolnoki cigány kisebbségi önkormányzat elnöke szerint a döntésben közre játszott a Cozma-ügy is.
 
Innentől bérgyilkossal vadásszák le a romákat?PDF Print E-mail
Wednesday, 25 February 2009
Feljelentik a rendőröket, tűzoltókat és mentősöket azok a romák, akiknek családtagjait hétfőre virradóra ismeretlenek agyonlőtték Tatárszentgyörgyön és felgyújtották otthonukat - nyilatkozták a hozzátartozók kedden a Pest megyei település utolsó utcájában teljesen kiégett ház udvarán tartott virrasztáson az MTI-nek.
 
Jövőkép kell a cigányságnak, nem rendőrPDF Print E-mail
Wednesday, 25 February 2009
Bíró András alternatív Nobel-díjas polgárjogi aktivista, az Autonómia és a Másság Alapítvány, illetve a Rádió C kezdeményezője úgy látja, ma már olyan erőteljes a cigányellenesség, hogy nyíltan lehet mondani és tenni azt, amit korábban legfeljebb csak szégyenkezve. Szerinte azonnali cselekvésre volna szükség, és ehhez politikai bátorság kell.
 
Rasszista cigány vezetőkPDF Print E-mail
Wednesday, 25 February 2009
Szemét világban élünk, egyre több az erőszak. De ha Molotov-koktélok hullanak is az égből, ha térdig gázolunk is a bandaharcokban és leszámolásokban, legalább egy nagy parancsnak meg kell maradnia: a gyereket ne bántsd! Ha volna normális rendőrségünk, akkor gyorsan elkapná a tatárszentgyörgyi mészárosokat. S ha volna normális igazságszolgáltatásunk, felkötné azokat a gazembereket, de gyorsan. Vagy lassan. Marian Cozma gyilkosai mellé.
 
Tatárszentgyörgy: a rokonok szerint a rendőrség eltussolná a bűnténytPDF Print E-mail
Wednesday, 25 February 2009
Feljelentik a rendőröket, tűzoltókat és mentősöket azok a romák, akiknek családtagjait hétfőre virradóra ismeretlenek agyonlőtték Tatárszentgyörgyön és felgyújtották otthonukat - nyilatkozták a hozzátartozók kedden a Pest megyei település utolsó utcájában teljesen kiégett ház udvarán tartott virrasztáson az MTI-nek.
 
Cigányútra tévedt társadalomPDF Print E-mail
Wednesday, 25 February 2009
Jó okunk van azt feltételezni, hogy a hétfő hajnalban meggyilkolt két roma – egy apa és ötéves kisfia – családja nem védelmi pénz beszedéséből szerezte meg a mindennapi betevőt.
 
Sólyom az indítékokat akarjaPDF Print E-mail
Wednesday, 25 February 2009
Sólyom László köztársasági elnök fontosnak tartja, hogy a cigányok elleni támadások esetén a közvélemény minél hamarabb megismerhesse a bűncselekmények indítékait- közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-vel, miután az államfő kedden hivatalában fogadta a tatárszentgyörgyi gyilkosság és gyújtogatás miatt az igazságügyi minisztert, az országos rendőrfőkapitányt és a legfőbb ügyész helyettesét.
 
Országos roma megemlékezésPDF Print E-mail
Wednesday, 25 February 2009
Közös gyertyagyújtásra és megemlékezésre kéri szerdán az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke Magyarország minden jóérzésű állampolgárát, és cigány kisebbségi önkormányzati vezetőit, hogy így adózzanak a tatárszentgyörgyi brutális gyilkosság áldozatainak emléke előtt.
 
Parlament előtti gyertyagyújtás és megemlékezés!PDF Print E-mail
Tuesday, 24 February 2009
A tatárszentgyörgyi brutális, rasszista és aljas gyilkosságot a C-PRESS Hírügynökség elítéli. A Hírügynökség munkatársai őszinte részvétüket fejezik ki az áldozatok családja felé, és fájdalmukban osztoznak!
 
Ezer civil levele az államfőhözPDF Print E-mail
Tuesday, 24 February 2009
Tegye nyilvánvalóvá, hogy aki a romák ellen fordul, az egyszersmind a magyar nemzet ellen fordul, és nyilvánuljon meg az együttélés, a társadalmi szolidaritás szükségességéről.
 
Tavaly tizenegyszer támadtak meg romákatPDF Print E-mail
Tuesday, 24 February 2009
Tavaly tizenegy alkalommal ért romákat támadás az országban. Idén legutóbb mára virradóra öltek meg egy roma férfit és öt éves kisfiát Tatárszentgyörgyön.
 
Véget kell vetni a kétértelmű nyilatkozatoknak - véli a kisebbségi ombudsmanPDF Print E-mail
Tuesday, 24 February 2009
Keddi parlamenti felszólalásban követel határozott és konkrét politikai lépéseket a tatárszentgyörgyi bűncselekménnyel kapcsolatban Kállai Ernő kisebbségi ombudsman; szándékát "a romák elleni gyilkosságokkal, támadásokkal és megnyilvánulásokkal" indokolta.
 
Félnek a tatárszentgyörgyiekPDF Print E-mail
Tuesday, 24 February 2009
Bosszúhadjárattól, visszavágástól és további erőszakos cselekményektől tartanak Tatárszentgyörgy lakói, romák és nem romák egyaránt. Hétfőre virradóra ismeretlenek felgyújtottak egy házat, a menekülőkre tüzet nyitottak, megölték a családfőt és 4 éves gyermekét, az anyát és két másik gyereket megsebesítettek.
 
CigányútPDF Print E-mail
Tuesday, 24 February 2009
Valamit nagyon félrenyeltünk. Valahol utat tévesztettünk. Cigányutat! Abban a helyzetben vagyunk, hogy elkezdtünk ellenséget keresni azok között, akikkel évszázadok óta együtt élünk: a cigányok között. Azt ugyanis én álszentségnek tartom, hogy az évszázadok óta használt és megszokott nevet, a cigányt újabban rosszalló jelentéstartalommal használjuk. Már persze főleg a média.
 
Kolompár a médiát és a politikát okoljaPDF Print E-mail
Tuesday, 24 February 2009
Az uszító, cigányellenes médiumok és a politika tehető felelőssé a tatárszentgyörgyi tragédiáért - jelentette ki az MTI-nek Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke annak kapcsán, hogy egy ötéves gyermeket és édesapját ismeretlenek agyonlőttek hétfőre virradóra a Pest megyei településen.
 
A magyarországi rasszizmust bírálja az Európa TanácsPDF Print E-mail
Tuesday, 24 February 2009
A véleménynyilvánítás szabadságának magas fokú, alkotmányos védelme az, ami leginkább nehezíti Magyarországon a rasszizmus elleni küzdelmet. Ezzel a következtetéssel tette közzé országjelentését az Európa Tanács fajgyűlölet- és toleranciaellenes bizottsága. A független szakértők arra jutottak, hogy habár az elmúlt öt évben valamelyest javult a helyzet, Magyarországon egyre aggasztóbb méreteket ölt a közbeszédben megnyilvánuló rasszizmus.
 
Tatárszentgyörgyi gyilkosság: fő téma a parlamentben napirend előttPDF Print E-mail
Tuesday, 24 February 2009
Nincs rendőrség - mondta a fideszes Farkas Flórián a tatárszentgyörgyi gyilkosság kapcsán kedden az Országgyűlésben; Korózs Lajos államtitkár viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy a Fidesz volt az, amely állásfoglalást fogadott el a cigánybűnözésről.
 
Kállai lépéseket követel a cigányok védelmébenPDF Print E-mail
Tuesday, 24 February 2009
Politikai lépéseket követel a cigányok védelmében Kállai Ernő kisebbségi biztos. Az ombudsman 12 év után most először rendkívüli beszédet tart a parlamentben napirend előtt. A Nemzeti Nyomozó Iroda a tatárszentgyörgyi gyilkosság ügyében közben továbbra is adatokat gyűjt, illetve vizsgálja, hogy van-e összefüggés más, cigányokat ért támadással.
 
Farkas Antal: Egy Renegát Naplója 5 rész - A teremetés 8. napjaPDF Print E-mail
Tuesday, 24 February 2009
És az Isten megteremté a romák egységét Ismét jelentkezem, és  szomorú az aktualitás, Tatárszentgyörgyön ismét romákat gyilkolt(ak), a sörétes fegyveres fenevad(ak).
 
A roma telefonnál Zsigó JenőPDF Print E-mail
Monday, 23 February 2009
Klubrádió telefonos vendége volt Zsigó Jenő a Roma Parlament elnöke Műsorvezető:  Vicsek Ferenc  
 
Égő ház, töltények: az OCÖ szerint gyilkoltak TatárszentgyörgyönPDF Print E-mail
Monday, 23 February 2009
A rendőrség ezt a gyanút nem erősítette meg, az áldozatokat felboncolják.
 
Már csak egy szál gyufa kellPDF Print E-mail
Monday, 23 February 2009
Miért hagyta futni a rendőrség a veszprémi késelés gyanúsítottjait? Milyen felelősség terheli a politikai pártokat a cigánykérdés két évtizedes rendezetlensége miatt? Hogyan tűnhetett el kézzelfogható eredmény nélkül húsz év alatt százhúszmilliárd forint közpénz, amelyet a romák integrációjára kellett volna fordítani? Kinek áll érdekében egy etnikai konfliktus kirobbantása? A többi közt ezekre a kérdésekre válaszolt Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, országgyűlési képviselő.
 
Dreissiger Ágnes: "Irracionális agresszió lehet a válság következménye"PDF Print E-mail
Monday, 23 February 2009
A magyar társadalomban nincsenek közös célok, és mivel individualisták vagyunk, összefogás helyett egymásnak ugrunk - ezt állítja lapunknak adott interjújában Kopp Mária, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének vezetője. Szerinte ez magyarázhatja a veszprémi esetet is.
 
Tízből nyolcszor feleslegesen igazoltatnak a rendőrökPDF Print E-mail
Monday, 23 February 2009
Évente 14, millió embert igazoltatnak a rendőrök. A fiatalokat és a romákat gyakrabban ellenőrzik, de a találati arányuk - vagyis amikor valamilyen intézkedést is kezdeményeznek az igazoltatottakkal szemben - etnikai hovatartozástól függetlenül 20 százalékos, elfogás pedig száz esetből egyszer fordul elő - írja a Népszabadság a Magyar Helsinki Bizottság kutatása alapján.
 
Elég volt a cigányozásból!PDF Print E-mail
Monday, 23 February 2009
Két aranypánt van a homlokomon, az egyik a magyarság, a másik a cigányság. Egyikről sem kívánok lemondani, hiszen mindkettő az enyém - ez volt a vasárnap esti roma kulturális demonstráció mottója, amelynek keretében cigány és nem cigány zenészek előadók léptek fel a Gödör Klubban.
 
Feldmájer: A Jobbik fellépne a zsidók vagy cigányok ellenPDF Print E-mail
Monday, 23 February 2009
A Mazsihisz elnöke sajnálja, „hogy a radikális jobboldali Jobbik a magyarországi pártpolitikai spektrum része lett."
 
Káosz és felelősségPDF Print E-mail
Monday, 23 February 2009
„A cigánybűnözés fogalom használata azt jelenti: van kollektív bűnösség" - jelentette ki Bencsik András, a Magyar Gárda egyik alapítója. Az etnikai alapú kriminalitás eddig a honi szélsőjobb témája volt. Mára viszont sikerült az egész közéletet tematizálniuk cigányellenes propagandájukkal. Felmérések igazolják: fokozódik itthon az előítéletesség a romákkal szemben.
 
Zsigó Jenő: Megpecsételt sorsPDF Print E-mail
Monday, 23 February 2009
A cigányok sorsát a fejlesztési időszak megpecsételte. A magyarokét is. Már az EU-val történő egyeztetések idején kibontakozott egy nagyarányú állami ellenállás a fejlesztési források egy „méltányos", „szükséges", „elengedhetetlen" részének a cigányokra fordításával szemben.
 
Zsigó Jenő: JátékszabályPDF Print E-mail
Monday, 23 February 2009
A Kormány a Roma Integráció Évtizede Program (68/2007.(VI.28.) OGY határozat) célkitűzéseik megvalósítása érdekében 2008-2009 évekre kétéves kormányzati intézkedési tervet fogadott el (1105/2007. (XII. 27.) kormány határozat).
 
Kulturális Demonstráció a GödörbenPDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
Gödör Klub - 2009. február 22. (vasárnap) 18:00 Sziasztok, gyertek kérlek, mi szerveztük! „Mirajtunk két aranypánt van” - kulturális demonstráció
 
Bogdán Péter: NyomorúságPDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
A rendszerváltás után húsz évvel, a huszonegyedik század első évtizedében, hazánkban még mindig sokan vannak azok, akik pozitívan, erős nosztalgiával, gondolnak vissza a Kádár-korszakra.
 
Farkas: Az etnikai feszültségkeltés a kormány érdekePDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
A kormánynak érdeke az etnikai feszültségkeltés - jelentette ki a Lánchíd Rádióban a Lungo Drom elnöke. Farkas Flórián azt hangsúlyozta: nem tartja kizártnak, hogy a veszprémi ügyben direkt módon provokálták a társadalmat azzal, hogy még a körözés kiadása előtt nyilvánosságra hozta a rendőrség a gyanúsítottak fényképét.
 
Nyugdíjas rendőrökkel és romákkal erősít SzolnokPDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
Gyakoribb rendőri és polgárőri jelenléttel, valamint nyugdíjas rendőröknek és romáknak az utóbbi szervezet tagjai közé történő bevonásával kívánják a jövőben megerősíteni a közbiztonságot Szolnokon.
 
Az Országgyűlés várhatóan hétfőn sem oszlik felPDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
A tavaly őszi sikertelen szavazás után várhatóan hétfőn sem oszlatja fel magát az Országgyűlés, miután sem az MSZP, sem az SZDSZ nem támogatja a javaslatot, így igen szavazataival kisebbségben marad a Fidesz, a KDNP és az MDF.
 
I Can't Getto - a múltPDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
A napjainkban egyre nyíltabbá váló hazai cigányellenes közhangulat okán felkerestünk egy olyan szakembert, aki évtizedek óta kutatja a magyarországi cigányság történetét és kultúráját, jó ismerője a népcsoportnak, hátha tud valamilyen fogózkodót adni a konfliktusok okainak megértéséhez, esetleg feloldásához. Előbb azonban azt kérdeztük, mikor került közelebb a romák kultúrájához.
 
Valljon színt! - sürgeti Sólyom Lászlót a Roma Kutatási HálózatPDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
Aki a romák ellen fordul, az egyszersmind a magyar nemzet ellen fordul - ezt kellene nyilvánosan világossá tennie az államfőnek egy nyílt levél szerint.
 
Magyar-roma kerekasztal - romák nélkül?PDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
Megdöbbentőnek nevezte Répás József (független), kiskunlacházi polgármester, hogy a településen történt gyermekgyilkosság ügyében a rendőrség csak most tűzött ki nyomravezetői díjat. A politikus ezt a Kiskunlacházán pénteken tartott magyar-roma kerekasztal-megbeszélésen mondta az MTI-nek, ahol a "cigánybűnözést" sem feledte el megemlíteni.
 
"Két aranypánt van a homlokomon"PDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
„Két aranypánt van a homlokomon, az egyik a magyarság, a másik a cigányság. Egyikről sem kívánok lemondani, hiszen mindkettő az enyém." Egy kulturális demonstráció szervezői választották ki mottójuknak Choli Daróczi Józseftől ezt a két mondatot.
 
Hamisítatlan cigányzene a KhamorotólPDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
A Khamoro Cigány Táncegyüttes tavaly jelentette meg második albumát Romano rat (Cigány vér) címmel, amelyen ismét autentikus cigányzenét élvezhet a hallgató.
 
Országos roma-csúcs lesz?PDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
Országos tanácskozásra hívja az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke a működő 1127 roma kisebbségi érdekképviseletet, hogy elemezzék az utóbbi hetek cigányellenes megnyilvánulásait, és javaslatokat fogalmazzanak meg a társadalmi feszültségek enyhítésére. Erről Kolompár Orbán elnök pénteken beszélt az MTI-nek.
 
"Hisztériává fajult a cigánypánik"PDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
Gyorsan terjed a magyar cigányság által elszenvedett diszkrimináció, ahogy a "nacionalisták bűnbakra vadásznak" az álláshiány és a bűnözés miatt - írta magyarországi tudósításában a Financial Times.
 
Pelle János: Cigánypolitikánk csődjePDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
A kabinet úgy tesz, mintha a legkisebb mértékben is befolyásolná az eseményeket, apparátusai futószalagon gyártják a senkinek sem hiányzó, üres frázisokkal teli dokumentumokat. Embert próbáló feladat átrágni magunkat azon az émelyítő betűtengeren, amit "cigányügyben" akár csak az utóbbi öt évben produkált a magyar kormány.
 
Orgia a Rendőrtiszti FőiskolánPDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
Orgián kapták a hallgatókat a Rendőrtiszti Főiskolán. Egy kollégiumi szobában két fiú és két lány elégítette ki egymást erősen ittas állapotban, később pedig a kiürült sörösüvegek is segédeszközzé váltak - írja a Blikk.
 
Most az enyingi cigányvajda fia ellen adtak ki elfogatóparancsotPDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
Elfogatóparancsot adtak ki ifjabb Raffael János ellen. A rendőrség azzal gyanúsítja a férfit, hogy részt vett az enyingi benzinkútnál elkövetett múlt szombati garázdaságban - mondta a Magyar Hírlapnak R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
 
Elképesztő! Ártatlanok a veszprémi gyilkosság vádlottjai!PDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
Ha az ember tüntet, kilövik a szemét, ha gyilkol, vagy abban vesz részt, akkor egy csomó személyiségi joga van. Megmondjuk, hogyan is van ez!
 
A tények fóbiájaPDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
Debreczeni József szerint (Hamis megbélyegzés, február 14.) a miskolci rendőrfőkapitány szavait minden bírálója félreértette. Csupán a fóbiáink beszéltek belőlünk. Nos, induljunk ki a szikár tényekből. Miskolc rendőrfőkapitánya a következőket mondta: "Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a közterületi rablások elkövetői cigány emberek.
 
Hideg szélPDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
Gyurcsány Ferenc letiltotta a Magyar Hírlap állami reklámjait, mire a Bayer Zsolt-szimpatizánsok sajtószabadságért kiáltottak az Igazságügyi Minisztérium előtt. A Széles Gábor médiavállalkozó által összetoborozott fagyos tüntetésen a jobbos szpíkerek kiálltak a cigány kifejezés használatáért, s szokás szerint melegebb égtájakra küldék a kormányfőt is. A „cigánybarát, romaellenes" tüntetésen PUNGOR ANDRÁS járt.
 
Cigányozástól sem volt mentes a veszprémi megyegyűlésPDF Print E-mail
Saturday, 21 February 2009
Az ülésen több órás vita folyt arról, mi vezetett Marian Cozma meggyilkolásához és miként kerülhető el a jövőben egy hasonló tragédia.
 
Szakma és beilleszkedés képzésselPDF Print E-mail
Friday, 20 February 2009
Nyíregyháza – Együttműködési megállapodást kötött a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat (TCK) és a Lippai János Szakközépiskola és Szakiskola, a cél: a tanulni akaró romák tanulási, képzési és beilleszkedési problémáinak enyhítése, megoldása.
 
Kockáznak az élelemért - Titokzatos pap segíti a romákat SzlovákiábanPDF Print E-mail
Friday, 20 February 2009
Rejtélyes személy, állítólag nyugdíjas osztrák pap jótékonykodik Szlovákia egyik legszegényebb vidékén, a Rimaszombattól (Rimavská Sobota) tizenöt kilométerre levő Zsipen (Zíp), adta hírül néhány pozsonyi lap.
 
Cozma-ügy: "Megint rossz hírbe akarták keverni a romákat"PDF Print E-mail
Friday, 20 February 2009
Zalaegerszegen fogták el szerdán a Cozma-ügy ötödik gyanúsítottját, B. Csabát, akit - mint arról beszámoltunk - azonnal Veszprémbe szállítottak. Órákkal az elfogása után, szerda este megjelent az interneten egy hír, ami szerint B. Csaba népes családja elindult Zalaegerszegről Veszprémbe, hogy kiszabadítsa a férfit. Ezt még szerda este cáfolta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság - ám addigra a hír már sokakhoz eljutott.
 
Nagy bajban vannak a romákPDF Print E-mail
Friday, 20 February 2009
Valamennyi roma lap megszűnhet, ha nem kapják meg ez előző évek gyakorlatához hasonlóan az évi támogatásukat; az öt roma lap felelős kiadói és szerkesztői közös állásfoglalásban tiltakoznak a szerintük kisebbségi jogokat sértő kormányzati gyakorlat ellen, és Kiss Péter kancelláriaminisztertől kérnek segítséget.
 
Fellélegezhetnek a sajókazai romákPDF Print E-mail
Friday, 20 February 2009
Több mint 4 millió forint gyűlt össze a sajókazai romák megsegítésére. Kifizethetik tartozásukat, kártyás villanyórát kapnak, az önkormányzat pedig adósságkezelési programot indít.
 
De mit gondolnak a romák a többségről?PDF Print E-mail
Friday, 20 February 2009
A mélyszegénységben élő romák többsége tiszteli a többségi társadalom tagjait, szeretne közéjük tartozni, ugyanakkor meglehetősen sematikusan gondolkodik róluk: úgy látják, hogy gazdagok és fösvények, pedig az lenne a dolguk, hogy segítsék az elesetteket.
 
Az integrált oktatás nem váltotta be a reményeketPDF Print E-mail
Friday, 20 February 2009
Vannak olyan jelek, hogy az integrált oktatás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket - mondta Tatai-Tóth András, az MSZP-frakció oktatási munkacsoportjának vezetője csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján.
 
USA Nagykövetség hirdetménye - állás hirdetésPDF Print E-mail
Friday, 20 February 2009
A budapesti Amerikai Nagykövetség felvételt hirdet gépkocsivezetői (MSG) munkakörben a General Services Office Karbantartási Részlegére.
 
Kultúrromák az utcánPDF Print E-mail
Thursday, 19 February 2009
Békekoncertet, kulturális demonstrációt tartanak a fővárosi Gödör Klubban vasárnap roma és nem roma zenészek, értelmiségiek, hogy így tiltakozzanak az utóbbi hetekben felerősödött cigányellenes megnyilvánulások ellen - tájékoztatta az MTI-t a rendezvény főszervezője csütörtökön.
 
Etnobiznisz: a magyarnak is jól jött a romapénz ElekenPDF Print E-mail
Thursday, 19 February 2009
Cigánypénzből tanul magyar, német és román Eleken. A helybeliek úgy tudják, a helyi roma ösztöndíjasok legalább felének semmi köze a cigánysághoz.
 
Kis János: A cigánykérdés kriminalizálásaPDF Print E-mail
Thursday, 19 February 2009
Február 8-án hajnaltájt egy veszprémi lokálban szíven szúrták Marian Cozmát, az MKB Veszprém játékosát, aki sérülésébe rövidesen belehalt. Két társát életveszélyesen megsebesítették. Az áldozatok népszerű sportolók voltak, így az eset azonnal a híradások élére került. Politikai krízist azonban nem ezért, hanem a támadók kiléte miatt váltott ki. Még aznap elterjedt róluk, hogy cigány származásúak.
 
Zűrös a roma ösztöndíjak kifizetése?PDF Print E-mail
Thursday, 19 February 2009
Több mint egy hónapos csúszással, de a héten megkapták ösztöndíjaikat a Magyarországi Cigányokért Közalapítványnál (MACIKA) pályázó roma diákok.
 
Cigány pap, aki "vállalta" Orsos Zoltán atya: Közös az emberi méltóságunkPDF Print E-mail
Thursday, 19 February 2009
Tisztességre és kölcsönös kiengesztelődésre egyaránt szüksége van Magyarországnak, vallja az egyházasrádóci plébános, aki beás cigány származású papként szolgál a szombathelyi katolikus egyházmegyében, magyar környezetben. A 31 éves Orsos Zoltán atya azt vallja: az egyházban hazatalálhat a cigány is.
 
Egymillió a sajókazai romáknak az áramszolgáltatótólPDF Print E-mail
Wednesday, 18 February 2009
Egymillió forintot utal át az Észak-magyarországi Áramszolgáltató a sajókazai romatelepen élőknek, hogy így segítse a villanyórák beszerelését azokban a házakban, ahol évek óta folyamatosan lopják az áramot.
 
Az Ön részére elküldtePDF Print E-mail
Wednesday, 18 February 2009
Vegyük úgy, hogy a cigányozást már unjuk. A patrióta gazdaságpolitikának vagy az élőmunkára rakódott (csak úgy, rakódott, szomorú természeti csapás, a bosszúálló isten igazságtalan büntetése) terhek csökkentésének, áldozatvállalásosdinak és a többinek meg annyi jelentőséget tulajdonítunk, amennyit tényleg szükséges.
 
Konfliktus, rasszizmus, erőszakPDF Print E-mail
Wednesday, 18 February 2009
"A toleranciát hirdető kampányoknak nincs sok értelmük." "A szélsőjobb által vallott cigányellenes nézeteket a lakosság nagy része is osztja." Válogatás egy konferencián elhangzott megállapításokból.
 
Hankiss: a cigánykérdés kétfelvonásos tragédiával indultPDF Print E-mail
Wednesday, 18 February 2009
Éppúgy infantilizálja a mai magyar demokrácia az embereket, mint a diktatúra - állítja Hankiss Elemér, aki a Kádár-korra vezeti vissza a cigánysággal kapcsolatos mai problémákat. A szociológussal egy új, általa szerkesztett könyvről, s arról beszélgettünk, mit kezdjünk a magyar válsággal.
 
"Tudom, hogy félnek tőlünk"PDF Print E-mail
Wednesday, 18 February 2009
Vona Gábor tudja, hogy a cigányság jelentős része fél a Magyar Gárdától. Szerinte azonban fontosabb, hogy a közbeszéd részévé tették a romakérdést - úgymond "áttörve a hallgatás falát". Noha a Jobbik itthon a posztkommunista hálózati világ ellen küzd, ennek moszkvai változatához gazdasági okok miatt vonzódik.
 
A székely ember meg a cigányokPDF Print E-mail
Wednesday, 18 February 2009
Elég sűrűn járok Erdélybe, és ottani tapasztalataimat szeretném megosztani Veletek. A csíki területet járom rendszeresen, számos ottani barátom véleménye azonos ebben a kérdésben. A cigányok szisztémája nagyban azonos a magyarországival, viszont az ottani "kezelési módszerek" sokkal ésszerűbbek, és célravezetőbbek mint nálunk.
 
Csoroszék állítják, cigány származásuk miatt hurcolják meg őketPDF Print E-mail
Wednesday, 18 February 2009
A békéscsabai Csorosz család tagjai állítják: őket támadták meg a jaminai orvosi váróban, és nem ők bántalmaztak másokat hétfőn. A rendőrség eljárása miatt az ügyészséghez és az Országos Cigány Önkormányzathoz fordultak.
 
Roma Parlament: Számolatlanul - Az etnikai adatfelvételPDF Print E-mail
Tuesday, 17 February 2009
Az elmúlt napokban kormányzati körökben és a médiában is elhangzott az etnikai adatkezelés lehetősége. Tekintettel arra, hogy a témakörben szakpolitikai és újságírói körben is teljes a tájékozatlanság, közzétesszük annak a szakmai elemzésnek a rövidített változatát, amelyet az adatkezelés kötelességét, szükségességét és lehetőségét 1993 óta hangsúlyozó (követelő) Roma Parlament legutóbb 2008. május 28-án terjesztett a Roma Integrációs Tanács illetve az SZMM, majd a RIMB elé.
 
Bencsik Gábor: Cigányokról című kötete bemutatójára - MeghívóPDF Print E-mail
Tuesday, 17 February 2009
A Magyar Mercurius Könyvkiadó tisztelettel meghívja Önt Bencsik Gábor: Cigányokról című kötete bemutatójára
 
Balogh Adrienn: Roma jelen és lét - jelenléti ívPDF Print E-mail
Tuesday, 17 February 2009
Kb. egy hete mindenki felelősséget érez a cigányok körül kialakult probléma miatt. Azonban a kis településeken élő cigányok problémáját senki nem fogalmazza meg. Szociálpedagógus vagyok, jelenleg is másoddiplomám elvégzésére jelentkeztem. Nap mint nap találkozom a településen élő cigányok problémájával, mivel ezeket senki nem fogalmazta meg, így a hiányt pótolom.
 
CIGÁNYÚTRA MENT MILLIÁRDOKPDF Print E-mail
Tuesday, 17 February 2009
Már a baloldali médiának is feltünt, hogy a cigányok felzárkóztatására szánt milliárdok nem oda kerültek ahová szánják azokat, ugyanakkor az országban egyre nagyobb egyetértés kezd kialakulni abban, hogy a "cigányok érdemtelenül mindent megkaptak, de nem tudtak élni a lehetőséggel".
 
Roma gondok, megoldások? - RODOSZ sajtótájékoztatójaPDF Print E-mail
Tuesday, 17 February 2009
A ROMA KÖZÖSSÉGEK MAI ÁLLAPOTA: Ma már, még ha nehezen is beismerhető, de jól látható és felismerhető jelei vannak, hogy civilizációs szakadékok képződtek, nagy százalékban roma és nem roma közösségek között. A civilizációs szakadékok konfliktusokat képeznek, melyek lassan behálózzák hazánkat.
 
Medgyessy Péter: Hova lett a romák integrációjára költött pénz?PDF Print E-mail
Monday, 16 February 2009
Ezt kérdezte a korábbi miniszterelnök, Medgyessy Péter is. A munkanélküliségi mutatók nem javultak. Más téma: a pénzügyűrök célkeresztjében a korrupció. Válogatás a reggeli lapokból.
 
"Súlyos felelősség terheli Gyurcsányékat a cigányság elszegényedéséért"PDF Print E-mail
Monday, 16 February 2009
Súlyos felelősség terheli a Gyurcsány-kormányt a magyarországi cigányság elszegényedéséért - jelentette ki a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke. Horváth Aladár szerint, nem valósultak meg a romák integrálását segítő programok.
 
A hit lehet a cigányság kiútjaPDF Print E-mail
Monday, 16 February 2009
Bűnbakot csinálnak a cigányságból, az ország összes nyűgjét rajtuk akarják elverni. Őszintén beszélni kell a problémáról, azonban a gyűlöletkeltés taposóakna - mondta Aba-Horváth István.
 
Magyarok és romák együttélése a tétPDF Print E-mail
Monday, 16 February 2009
A magyar társadalomban növekszik azoknak a száma, akik a cigány népességet leírnák, bekerítenék, elküldenék, felszámolnák - mondta a Zoomnak adott interjújában Szarka László. A Etnikai-Nemzeti Kisebbségkutató Intézet igazgatója szerint Bayer Zsolt cikkei a pokolba vezető indulatokat szolgálják, miközben az egyetlen helyes út, ha cigányok és magyarok megtanulnak együtt élni.
 
Most mindent megtudhat a cigány vajdákról - 2. részPDF Print E-mail
Monday, 16 February 2009
Az elmúlt időszak romákhoz köthető eseményei kapcsán egyre több szerepet kapnak a médiában a cigány vajdák. De mi is pontosan ez az intézmény és létezik-e egyáltalán? Kiből lehet vajda, mit csinál és kit képvisel? Az InfoRádió ennek járt utána. Cikkünk első részében a titulus eredetéről és legitimitásáról írtunk, a második részben pedig a cigányság képviselői, köztük egy vajda szólal meg.
 
Hová tűnik a cigányoknak szánt pénz?PDF Print E-mail
Monday, 16 February 2009
Látszólag ömlik az állami pénz a cigányügybe. Érzékelhető eredmény nincs, a közvélemény háborog. A valóság viszont az, hogy a támogatás gyakran el sem jut a címzettekhez, a cigányoknak szánt pénzeket esetenként nem cigányok használják fel.
 
Új igazgató a Romaversitas élén!PDF Print E-mail
Monday, 16 February 2009
A Romaversitas Alapítvány, a roma egyetemisták esélyegyenlőségi programja új igazgatóval folytatja a munkáját. Daróczi Gábor, az Oktatási Minisztérium volt Integrációs biztosa személyében új lendületet kap az alapítvány. További részletek az alapítvány munkájáról, a programigazgató céljairól a csatolt közleményben!
 
Farkas Antal: Egy Renegát naplója - 4. részPDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
A Teremtés nyolcadik napja, és az Isten megteremti a társadalmi megbékélést...  
 
Vessünk véget a "boszorkányüldözésnek!"PDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
ELÉG VOLT! – Írta egy újságíró, akinek tevékenységét elemezni, jellemezni nem kívánom. Közismert ember, aki gátlások nélkül hirdeti, terjeszti a szélsőjobb eszmeiségét, és  téveszti meg olvasót, többnyire azokat,  akiket az országot sújtó gazdasági válság amúgy is a mélybe taszított.
 
A Lungo Drom közleményePDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
A Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség nevében kijelentjük, hogy Bayer Zsolt Magyar Hírlapban tett kijelentése, miszerint a veszprémi késelés elkövetőit állatnak nevezte, sem a szervezetünk számára, sem a tisztességesen élő cigányság számára nem volt sértő, mert az ilyen súlyos bűncselekményt elkövetőket – legyen az cigány vagy nem cigány – mi sem minősítjük másként.
 
Ruva Pál: Ki kinek farkasa?PDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
Egykor azt hittük, a rendszerváltás csak a magyar munkásság "vattaembereit", a cigány generációk zömét söpri ki a munkából élők nagy családjából. Tévedtünk! Szembesülnünk kellett a drasztikus ténnyel: a társadalom elsőként ugyan a munkából élő cigányságot hántotta le magáról, de nem csak azt. Mára a szakadékba került egy másik, elszegényedett és kiszolgáltatott réteg: a nyugdíjasok, akiknek nincs tartalékuk, spórolt pénzük, és az olyan családok is, amelyekben több iskolás gyermek van.
 
CigánybűnüldözésPDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
Több cigány származású rendőr és szociális munkás, körzeti megbízotti rendszer kiépítése - Németh András zászlós szerint ezek fontos lépések lennének az egyre feszültebbé váló kisebbségi-többségi viszony javításához. S hogy nem teljesen reménytelen az ügy, azt saját példája bizonyítja.
 
Mészáros Tamás: Búcsú a "középtől"PDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
Vajon honnan tudja a Fidesz elnöke, hogy a cigányok által elkövetett bűncselekmények száma napról-napra nő? Ő maga vezet erről kimutatást, netán valamelyik munkatársa? Mert a statisztikai hivatal nem rendelkezik releváns adatokkal, a rendőrség sem, és egyetlen más intézmény avagy hatóság sem tekinti feladatának, hogy a bűnelkövetők etnikai hovatartozását számszerűsítse. Ha bárki mégis megpróbálna ilyen felmérést készíteni, törvénysértést követne el.
 
Korcsmárosnét minden rendőrkapitány melléPDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
Egy zempléni kiskocsmában három nekibúsult honpolgár múlatja az időt meg a nagyfröccsöt. Egyszer csak betoppan egy harsányabb kedvű törzsvendég. A szemén látni, hogy ugratásban töri a fejét, nem is késik a mosolygós provokációval: „Na, b...tok, mán a miniszter is megmondta, hogy a cigányok mind rabolnak."
 
Kun Pál kiállításPDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
Művészettel az erőszak ellen - ezt a felcímet kapta Kun Pál roma festőművész Ezredévek országútján című, a cigányok vándorlásait, az ősi mesterségeket megörökítő tárlata, amelyet pénteken nyitottak meg a Budai Polgárok Társasága kiállítótermében.
 
A Jobbik visszaállítaná a halálbüntetéstPDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
A halálbüntetés visszaállítását és a csendőrség létrehozását javasolta a Jobbik elnöke pénteken Budapesten az általuk "Elég volt a cigánybűnözésből!" címmel rendezett budapesti tüntetésen.
 
Progresszív Intézet: Cigányellenesség a magyar társadalombanPDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
A magyarok 81 százalékának van ellenérzése a cigányokkal szemben - ez derül ki a Progresszív Intézet tavaly októberben, csaknem 1200 ember személyes megkérdezése alapján készített, pénteken nyilvánossságra hozott reprezentatív felméréséből.
 
Veszprém: a cigányság nem kollektíve bűnösPDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
Közös nyilatkozatban határolódott el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat (VMCKÖ) a cigányságot kollektívan bűnösnek tartó megnyilvánulásoktól pénteken az MTI-hez megküldött ...
 
Villás Lajos: Tisztelt Miniszterelnök Úr!PDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
Mélységesen egyetértek Önnel, és mindazokkal, akik a bűnelkövetések során nem a származást helyezik előtérbe, hanem magát a BŰNCSELEKMÉNYT! Nem titok, cigány származású ember vagyok, és büszke arra, hogy életem során mindazt, amit szüleimtől tanultam, barátaimtól szerzett tapasztalatokat eddig hasznosítani tudtam, és talán valamit tettem is a társadalom asztalára. Ez csak amolyan kitérő volt azért, hogy a későbbiek folyamán nehogy félre értsék azt, amit szeretnék kifejteni.
 
Németh Zoltán: Tenni kell!PDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
Üdvözlök mindenkit! Tudom, hogy ezzel az írásommal kiverem sokaknál a biztosítékot! Szeretném leszögezni, hogy cigány származású vagyok!
 
Az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület KözleményePDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
Egyesületünk tagjai mély megdöbbenéssel értesültek a Marion Cosma és sporttársai sérelmére elkövetett súlyos bűncselekményekről.
 
Tiltakoznak és elhatárolódnak a CKÖ vezetőkPDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
Mély együttérzéssel és őszinte részvéttel osztozunk gyászukban azokkal, akik kénytelenek voltak elszenvedni az általunk mélyen elítélt gaztetteket és legsúlyosabb bűncselekményeket. Tiltakozunk és elhatárolódunk azoktól a cigány származású magyar bűnözőktől, és velük azonosulni nem tudunk és nem is akarunk mi a Szabolcs Szatmár - Bereg megyében élő és működő cigány önkormányzati és civil szervezetek vezetői és tagjai.
 
A bűnözés színe! (Arkeon nyomán)PDF Print E-mail
Sunday, 15 February 2009
„A populisták az átlagembert igye¬keznek megszólítani, ezért retorikájuk világos, közérthetően megfogal¬mazott és kiszámíthatóan népszerű üzenetekkel manipulál."
 
A Kisebbségi Hírlevél 2008/12. és 2009/01 összevont számaPDF Print E-mail
Friday, 13 February 2009
Tisztelt C-PRESS Olvasó! A Kisebbségi Hírlevél 2008/12. és 2009/01. összevont számát találja itt: [Letöltés] (0,6 Mb)
 
USA Nagykövetség hirdetménye - állás hirdetésPDF Print E-mail
Friday, 13 February 2009
Az Amerikai Nagykövetség felvételt hirdet RAKTÁRI MUNKÁS munkakörre, a General Services Office Karbantartási Részlegére.
 
Finta Arina Aisa kiállítás - meghívóPDF Print E-mail
Friday, 13 February 2009
Az Országos Idegennyelvű Könyvtár szeretettel meghívja önt 2009. február 18-án, szerdán 18 órára FINTA ARINA AISA kiállításának megnyitójára
 
2 perces interjú: Sztojka Attila, az esztergomi Cigány Kisebbségi Önkormányzat alelnökePDF Print E-mail
Friday, 13 February 2009
– Az önök szervezete volt az egyetlen, amely elhatárolódásra szólította fel a roma társadalmat a bűnözőktől. Mit jelent ez tettekben?
 
A rendőrök ismerjék meg a cigány kultúrát!PDF Print E-mail
Friday, 13 February 2009
Együttműködési megállapodást írt alá szerdán Gorgosilits Fábián megyei rendőrfőkapitány és Vörös István, a Komárom-Esztergom Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke.
 
Cigány kérdés politikai elemzése az MSZP-től a JOBBIK-ig!PDF Print E-mail
Friday, 13 February 2009
Az elmúlt két hétben a hazai cigányság problémái a megszokottól eltérő módon sokkal többször szerepelt a közbeszédben és ez kényszeríttette mind a parlamenti mind a parlamenten kívüli pártokat a nyíltabb állásfoglalásra.
 
"Polgárháborúval fenyeget a magyarok növekvő cigányellenessége"PDF Print E-mail
Friday, 13 February 2009
A magyar társadalom cigányellenessége olyan irracionális méreteket ölt, hogy polgárháború veszélye fenyeget, ha nem állítjuk meg a többségi társadalom és a romák szembefordulásának folyamatát - mondta Ladányi János.
 
Riport: kik is azok a Jobbik-tagok?PDF Print E-mail
Friday, 13 February 2009
Politikai jártasságuk felülmúlja kortársaikét, különösen érdeklődnek a történelem iránt, megmozgatja őket a határon túli magyarok ügye, cigányellenes és részint antiszemita nézeteket vallanak. A Jobbikhoz csatlakozó fiatalokat a párt politikai érintetlensége, misztikus nacionalizmusa, szókimondása és a párton belüli közösség vonzza elsősorban. A Magyar Narancs cikksorozata második darabjának rövidített, szerkesztett változata.
 
Durvuló helyzet: Cigányellenes feliratokat festegettekPDF Print E-mail
Friday, 13 February 2009
Cigányellenes feliratokat festettek fel Kiskunhalason három különböző helyen, szerdára virradó éjszaka.
 
Gerinctelen népszerűséghajhászás: cigányozunkPDF Print E-mail
Friday, 13 February 2009
Másképpen kell beszélni a cigányok helyzetéről, de az őszinte és nyílt beszédnek nemcsak a romákról, hanem a többség rasszizmusáról is szólnia kellene - mondta az MTI-nek szerdán Bíró András alternatív Nobel-díjas polgárjogi aktivista, aki aggasztónak tartja, hogy a szélsőjobb szóhasználata válhat legitimmé a politikai közbeszédben a veszprémi tragédia után.
 
Draskovics: "Rendőr nem cigányozhat"PDF Print E-mail
Thursday, 12 February 2009
Ki kell vizsgálnia a rendőrségnek a tavaly nyári siófoki roma felvonulást. A polgármester szerint a 150-200 fős társaság erődemonstrációt tartott.
 
Mohácsi elítéli a veszprémi tragédiával kapcsolatos erőszakotPDF Print E-mail
Thursday, 12 February 2009
Mohácsi Viktória, (ALDE SZDSZ) Európai Parlamenti képviselő, mély döbbenettel értesült a veszprémi tragédiáról, amelyben Marian Cozma életét vesztette, másik két csapattársa pedig súlyosan megsérült. Ezzel kapcsolatban Mohácsi Viktória a következőket mondta: "Elítélek minden fajta erőszakot, bárki is teszi azt. Ebbe beletartozik a bosszúból elkövetett erőszakos cselekmény is.
 
Roma festők kiállítása - meghívóPDF Print E-mail
Thursday, 12 February 2009
A tatabányai Cigány Kisebbségi Önkormányzat az Oroszlányi CKÖ-vel közösen képkiállítást szervez roma festők műveiből.
 
"Az emlékezés színes álmai" - kiállításra meghívóPDF Print E-mail
Thursday, 12 February 2009
Meghívó "Az emlékezés színes álmai" című kortárs roma festőművészek sajtótájékoztatóval egybekötött kiállítására
 
Hazavitték Marian Cozmát - Roma ReakciókPDF Print E-mail
Thursday, 12 February 2009
A vasárnap meggyilkolt Marian Cozma kézilabdázót Veszprémben és Szegeden is tömegek búcsúztatták tegnap. Az elkövetők közül még szökésben lévő Sztojka Ivánra egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.
 
Reagált a Magyar Hírlap - Pénteken tüntetés a Kossuth térenPDF Print E-mail
Wednesday, 11 February 2009
A Kossuth térre toboroz a Magyar Hírlap, miután a kormányzat az állami szférának megtiltotta, hogy előfizesse és hirdessen az orgánumban - számol be a hirado.hu.
 
"Találomra kiválasztották a legnagyobb darab embert" - Cozma utolsó estéjePDF Print E-mail
Wednesday, 11 February 2009
Barátnője szeme láttára gyilkolták meg Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdacsapat román játákosát. A sportoló, aki nősülni készült, éppen barátnőjével táncolt, amikor a támadók "kiemelték a tömegből".
 
Zuschlag elkezdett beszélni + KépekPDF Print E-mail
Wednesday, 11 February 2009
Késéssel kezdődött szerda reggel a Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőper Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon. A bíró bejelentette: nem hallgatják meg tanúként Gyurcsány Ferencet, a volt miniszterek és a budapesti főpolgármester kihallgatásáról pedig még nem döntöttek.
 
Kormánybojkott Bayer cigányozása miattPDF Print E-mail
Wednesday, 11 February 2009
A miniszterelnöknél betelt a pohár Bayer Zsolt Betelt a pohár című írása miatt és felszólította az állami cégeket, intézményeket, hogy ne hirdessenek az azt közlő Magyar Hírlapban.
 
Csányi Vilmos profeszor a "Segítsünk a romáknak" mozgalomrólPDF Print E-mail
Monday, 09 February 2009
"A sokat szidott átkosban biztosították a munkát, kényszerrel, és persze az így készült termékek többe kerültek a társadalomnak, mint amennyit értek. Fel is számolták a rendszerváltáskor az ilyen jellegű munkahelyeket. Nagy ostobaság volt" - írta a Népszabadság Hétvége mellékletében Csányi Vilmos.
 
OCÖ általános elnökhelyettese is gyászolPDF Print E-mail
Monday, 09 February 2009
A Veszprém Megyei CKÖ fontosnak tartja a békés társadalmi együttélést. Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke és az OCÖ általános elnökhelyettese a C-PRESS-hez eljutatott közleményben osztoznak az elhunyt Marian Cozma kézilabdázó családjának fájdalmában.
 
Szíven szúrták Marian CozmátPDF Print E-mail
Sunday, 08 February 2009
Egy veszprémi szórakozóhelyen vasárnap hajnalban megtámadták az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának játékosait: a román válogatott Marian Cozmát szíven szúrták, a 26 éves sportoló a kórházba szállítást követően életét vesztette. Román nyilatkozatok szerint romák voltak a támadók.
 
Magyar Cigány Európai Unió Szövetség Egyesület - felhívásaPDF Print E-mail
Sunday, 08 February 2009
Miskolcon 2009.Május. 23.-án 10 órától Nemzetközi Európai Unió Roma Fesztivált tervezek a Diósgyőri Várban.
 
Simornak nincs forintgondjaPDF Print E-mail
Sunday, 08 February 2009
Kiugróan magas vezetői fizetése mellett más állami bevétel is gyarapítja a Magyar Nemzeti Bank elnökének családi kasszáját
 
Tabuk és rasszizmus nélkülPDF Print E-mail
Sunday, 08 February 2009
Horváth Aladár reméli, hogy a politika képes lesz felülemelkedni a közhangulaton. Nagy szükség van rá: a cigányellenesség nem csak a szélsőjobb szavazóbázisában vert gyökeret.
 
Kenyér helyett vakaró - Segély idején MegyaszónPDF Print E-mail
Sunday, 08 February 2009
Megyaszó - Sok település van nehéz helyzetben Borsod-szerte, mert éves költségvetésük jelentős részét a segélyek kifizetése emészti fel, ahogyan arról előző cikkünkben is beszámoltunk. Ezúttal Megyaszón készítettünk helyszíni riportot arról, hogyan élnek, mire költik a havi apanázst a segélyre jogosultak.
 
Fenyegetőző uzsorásoktól védik a tanúkat SiklósnagyfalunPDF Print E-mail
Sunday, 08 February 2009
Polgárőrök óvják az uzsorások ellen vallókat -két családot fenyegettek meg eddig tűzel és robbantással
 
Romakérdés: képmutató volt a politikai elit?PDF Print E-mail
Sunday, 08 February 2009
Az igazságügyi és rendészeti tárca vezetője azt mondta, hogy a romák és nem romák együttélésében kialakult feszültségek kapcsán eddig képmutatóan járt el a politikai elit is.
 
"Akárhonnan nézem, nagyon nem stimmel"PDF Print E-mail
Sunday, 08 February 2009
A politika kivonult a cigányügyből, a roma elit túlságosan gyenge, a rendőrség agonizál - helyzetkép Kállai Ernőtől, a kisebbségi jogok országgyűlési biztosától. Először nyilatkozik a miskolci botrányról, ami szerinte végül a szélsőjobb látványos győzelmét hozta.
 
Konrád György is szerepel az SZDSZ EP-listáján + KépekPDF Print E-mail
Sunday, 08 February 2009
Szent-Iványi István, a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) országos tanácsának elnöke vezeti a párt listáját az idei európai parlamenti (EP) választásokon - jelentette be a testület szombati, budapesti ülését követően Fodor Gábor, a liberálisok elnöke.
 
Budapest Roma Szépségversenyre - Felhívás!PDF Print E-mail
Saturday, 07 February 2009
A Miss Roma Társaság 2009. április 16.-án - Budapest Roma Szépségversenyt rendez.
 
Balogh Artúr: A Cigány kioktatja árja Bayer Zsoltot demokráciából!PDF Print E-mail
Saturday, 07 February 2009
Kopp, kopp! - Szabad! Jó hogy jössz Zsoltika! Beszélni akartam veled négyszemközt.
 
Kipróbálta a marihuánát - Kolompár fia elismerte a drogfogyasztástPDF Print E-mail
Saturday, 07 February 2009
Kolompár Endre, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökének a fia az MTI-hez pénteken eljuttatott nyilatkozatában elismerte, hogy kábítószert fogyasztott és ezért eljárás folyik ellene, s egyúttal a nyilvánosság előtt is bocsánatot kért a családjától.
 
Balhé a Kossuth téren: romák romák ellenPDF Print E-mail
Saturday, 07 February 2009
Vásárhelyi romák egy kisebb csoportja demonstrált csütörtökön a Kossuth téren a cigány kisebbségi önkormányzat első embere, Sztojka László és a CKÖ-képviselők lemondását követelve.
 
Kettészakadt a hajdúszoboszlói cigány kisebbségi önkormányzatPDF Print E-mail
Saturday, 07 February 2009
Galyas István úgy véli, hogy három képviselő társa a kisebbségi önkormányzatból azt a célt tűzte ki maga elé, hogy ellehetetlenítse a szervezet működését
 
Nagycsécs magára maradt a bűntény utánPDF Print E-mail
Saturday, 07 February 2009
Hiába tűztek ki tízmillió forintos nyomravezetői díjat, ma sincs reményt keltő eredmény a november elején történt kettős romagyilkosság ügyében. A faluban már nem beszélnek sokat az eseményekről, de a cigánysoron nincs nyugalom.
 
"Magyarország szégyene" - keresztény teológusok nyilatkozata a miskolci ügyrőlPDF Print E-mail
Saturday, 07 February 2009
A Társulás a Cigány Méltóság Védelméért tagjai nyilatkozatot adtak ki a miskolci rendőrkapitány esete nyomán előállt emberi jogi válságról.
 
Gyurcsány cáfolja DaróczitPDF Print E-mail
Friday, 06 February 2009
A kormányszóvivő szerint a miniszterelnök vagyona nem gyarapodott az elmúlt években, a cégei osztalékát pedig felélte. "Ezt a pénzt felélték, elköltötték. Önök is tudják, a miniszterelnök családja egy viszonylag szegény családból származik és a családtagjait ő támogatja" - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő.
 
Startra vár a szegénybankPDF Print E-mail
Friday, 06 February 2009
Három üzletember, Felcsuti Péter, Polgár András és Ujlaky András hosszú évek óta elkötelezett támogatói a hátrányos helyzetű roma gyerekek oktatásának. Elhatározásukban a jászladányi iskolabotrány komoly szerepet játszott. Felfigyeltek arra, hogy az oktatási egyenlőtlenségek mögött megkerülhetetlenül ott vannak a roma családok gazdasági problémái.
 
VastapsPDF Print E-mail
Friday, 06 February 2009
A miskolci rendőrkapitány nem múlt pénteken beszélt először a helyi cigányok egy részének bűn elkövetési szokásairól. Országos viszonylatban a borsodi megyeszékhelyen követik el a legtöbb rablást, a helyzet viszont nem csupán a bűncselekmények miatt vált tarthatatlanná az Avasi lakótelepen.
 
Cigány származású fiatalt képezne ki a rendőrség NógrádbanPDF Print E-mail
Friday, 06 February 2009
Túlzásba nem viszik, mert csupán egyetlen cigány származású fiatalt képezne ki rendőrnek a Nógrád megyei rendőrség. A középiskola utolsó előtti évfolyamába járó fiatalok pályázhatnak, a cél pedig az, hogy a rendőri pályát vonzóvá tegyék a roma fiatalok számára. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, mint egy fejvadász cég - minden középiskolát megkeres, hogy májusban az arra legalkalmasabb személyt támogathassák.
 
Drogügybe keveredett Kolompár Orbán fia?PDF Print E-mail
Friday, 06 February 2009
Kiskunmajsa | Kábítószerrel történt visszaélés miatt őrizetbe vették a rendőrök Kolompár Orbán (45), a Kiskunmajsai Cigány (Roma) Érdekképviseleti Szervezet (egyben az Országos Cigány Önkormányzat) elnökének fiát.
 
Országos szinten kurdarc a babakötvény?PDF Print E-mail
Thursday, 05 February 2009
Az első Gyurcsány-kormány által elindított babakötvény-program országos szinten gyakorlatilag zátonyra futott, csak minden hatodik baba rendelkezik Start számlával - olvasható a csütörtöki Magyar Nemzetben.
 
Megalakult a Cigány Önkormányzatok Országos SzövetségePDF Print E-mail
Thursday, 05 February 2009
Öt nyugat-dunántúli megye kisebbségi önkormányzatának képviselői megalakították a Cigány Önkormányzatok Országos Szövetségét (CÖOSZ) Zalaszentgróton - tájékoztatta Vajda László, a szervezet elnöke szerdán.
 
Józsefvárosi árzuhanásPDF Print E-mail
Thursday, 05 February 2009
Egy hónap alatt ötvenmillió forintot esett egy önkormányzati ingatlan ára a VIII. kerületben. Ez 2006-ban történt, a rendőrség hűtlen kezelés miatt tavaly nyomozást indított, azután bűncselekmény hiányában lezárta az ügyet.
 
Bayer Zsolt: CigánygárdaPDF Print E-mail
Thursday, 05 February 2009
Nagy baj van most, óriási. Egyszerre süllyedtünk bele az ideológiai tétovaság és bizonytalanság, valamint az idegen-barát felismerő rendszer csődjének mocsarába.
 
Biztos kezdet Varsányban - Szűcs Erika a gyermekszegénység elleni programról tájékozódottPDF Print E-mail
Thursday, 05 February 2009
"A közösség teljesítménye késztetett bennünket arra, hogy tájékozódjunk a Biztos Kezdet programról" - szögezte le Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter február 3-án Varsányban. A miniszter, valamint Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) államtitkára és Kovárik Erzsébet szakállamtitkár a Nógrád megyei településen találkozott a gyermekszegénység elleni program mentoraival, a térség polgármestereivel, hogy a tapasztalatokról eszmét cseréljenek, s az Út a munkához program feladatairól beszéljenek.
 
Jogtalanul vett fel támogatást az Avasi lakótelep több lakója?PDF Print E-mail
Thursday, 05 February 2009
Magánokirat-hamisítás miatt harminc, többségében cigány lakó ellen indított nyomozást a rendőrség Miskolc Avasi lakótelepén. Az ide költözött romák sorozatos csalásokat követtek el, mivel egymást kizáró támogatásokat igényeltek a miskolci önkormányzatnál. A bűncselekménygyanús ügyben ügyvédek és banki ügyintézők is érintettek lehetnek.
 
Most a szoci polgármester "cigányozott"PDF Print E-mail
Thursday, 05 February 2009
A Pa-Dö-Dő együttes és Caramel énekes kinézetén és származásán viccelődött az újbudai önkormányzat testületi ülésén Molnár Gyula szocialista polgármester - olvasható a csütörtöki Magyar Hírlapban.
 
Lemondott képviselői mandátumáról Pádár LászlóPDF Print E-mail
Thursday, 05 February 2009
Borkai Zsolt (Fidesz) győri polgármester szerdán sajtótájékoztatón szólította fel Pádár Lászlót, a cigány önvédelmi gárda megalakításának kezdeményezőjét arra, hogy ebbéli szándékáról mondjon le.
 
Farkas Antal: Egy Renegát naplója - 3. részPDF Print E-mail
Thursday, 05 February 2009
Hinni kell önmagunkban,és egymásban Keserves Barátaim! Újra meg kell szólalnom,- és ezt nem csak a miskoci ügy miatt teszem...
 
Horváth József - miskolci CKÖ elnök közleményePDF Print E-mail
Wednesday, 04 February 2009
Az igazságot ki kell mondani bármilyen etnikumhoz tartozik is az a személy. Fontos, hogy rá kell világítani a valós helyzetekre és a bűnözést meg kell akadályozni. Aki bűncselekményt követ el, az kapja meg az érte járó büntetést. Nevezzék nevén a bűnözőket, ne általánosítsanak, és ne fogják rá egy etnikumra, népcsoportra.
 
Elhatárolódnak a vajdák a cigány gárdátólPDF Print E-mail
Wednesday, 04 February 2009
Megdöbbenéssel értesült Sárközi Antal, a Dunántúli Vajdaszövetség elnöke a cigány gárda felállításának híréről. A Győr-Moson-Sopron megyei cigányság vajdája egyeztetett a dunántúli vajdákkal, majd közleményben határolódtak el Pádár László, a Cigányok Érdekvédelmi Szervezetének megyei elnökének elképzeléseitől.
 
Cigányok, bűnözés, pásztorokPDF Print E-mail
Wednesday, 04 February 2009
Folytatódik az egész országra kiterjedő pszichológiai (vagy inkább pszichiátriai) tesztsorozat és önismereti vetélkedő, a magunk részéről legszívesebben Budai Bernadett álláspontjára helyezkednénk, miszerint dobnánk egy szépen ívelt hátast a padlóra (szögezzük le, hogy a miniszterelnök karjai ebben az összefüggésben szóba sem jöhetnek).
 
Kalányos János szerint nem a cigány gárda a megoldásPDF Print E-mail
Wednesday, 04 February 2009
Tolna megye, Szekszárd | Nem alakul cigány önvédelmi gárda Tolna megyében, legalábbis Kalányos János, a megyei kisebbségi önkormányzat vezetője nem tud ilyen kezdeményezésről
 
Miskolcon minden a régi - vagy mégsem?PDF Print E-mail
Wednesday, 04 February 2009
Nincs nyoma különösebb indulatoknak Miskolcon, jóllehet az elmúlt napokban a városban történtek jelentették a hazai sajtó legfőbb híreit. Az emberek többsége napirendre tért az események fölött.
 
Dávid Ibolya: vissza kell állítani a BelügyminisztériumotPDF Print E-mail
Wednesday, 04 February 2009
Vissza kell állítani a Belügyminisztériumot, és meg kell erősíteni a rendőrséget, mert az egymás ellen vonuló gárdák helyett az államnak kell megvédenie állampolgárait - jelentette ki a Magyar Demokrata Fórum elnöke keddi, salgótarjáni sajtótájékoztatóján. Dávid Ibolya ezt arra reagálva mondta el, hogy a megyei napilap híradása szerint a Győr-Moson-Sopron Megyei Cigány Érdekvédelmi Szövetség cigány önvédelmi gárda létrehozását tervezi.
 
Jön a cigány gárdaPDF Print E-mail
Wednesday, 04 February 2009
Cigány Önvédelmi Gárda létrehozását tervezi a nyugat-dunántúli romák hatékonyabb érdekképviseletéért Pádár László – értesült a Kisalföld.
 
"Sosem köpködtek meg a romák a hivatásom miatt" - Miskolcon lecsengett a Pásztor-ügyPDF Print E-mail
Wednesday, 04 February 2009
Ma még csak két kisebb közrendvédelmi egység, hamarosan a Készenléti Rendőrség csapaterős százada vigyázza Miskolc utóbbi hónapokban megbomlott nyugalmát. A romákat hírbe hozó kapititány mától nem nyilatkozik, annál inkább megyei felettese és roma származású beosztottja.
 
Bangó Margit az utca kellős közepén egy fára dobta a parókájátPDF Print E-mail
Wednesday, 04 February 2009
Bangó Margit a cigánynóták királynője. Bár szakmájában hatalmas sikereket ért el, magánélete mégsem úgy alakult, ahogy szerette volna. Hiába volt gyönyörű nő, a férje mégis félrelépett, ezért elvált tőle. 2003-ban nagyot fordult a Kossuth-díjas énekesnő élete. Épp Amerikából jött vissza, amikor a repülőgépen tüdőembóliát kapott. A kórházban egy vizsgálat során derült ki, hogy mellrákja van.
 
A C-PRESS benyújtotta fellebbezésétPDF Print E-mail
Tuesday, 03 February 2009
éA Novák Előd által kifogásolt tartalom nem 2009. január 24-én jelent meg internetes szerverünkön, portálunkon, hanem 2009. január 23-án 23 óra 24 perckor, így formai okokból sem valósíthattunk meg kampánycsend sértést.
 
Novák Előd egykori MIÉP Politikus a Jobbik egykori sajtószóvívője feljelentette a C-PRESSt a FVB-nélPDF Print E-mail
Tuesday, 03 February 2009
Kérte a jogszabálysértés tényének megállapítását és a „cigány bűnözők" eltiltását a további jogsértéstől.
 
A fővajda bírálja a borsodi vajdátPDF Print E-mail
Tuesday, 03 February 2009
Tovább gyűrűzik a miskolci rendőrkapitány nyilatkozatából induló ügy, ugyanis Kállai Csaba fővajda megrovással és megbízásának visszavonásával fenyegeti Lakatos Attila borsodi megyei vajdát, a rendőrkapitány mellett való kiállása miatt.
 
Romaügy: robbanásveszélyPDF Print E-mail
Tuesday, 03 February 2009
Tovább gyűrűzik a vita a miskolci rendőrkapitány leváltása és visszahívása ügyében. Draskovics Tibor igazságügyi miniszter továbbra sem reagált a távozását követelő fideszes közleményre. Farkas Félix, a Mezőkövesdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke szerint a tárcavezető hétvégi ténykedésével zavart keltett a romák és nem romák között.
 
Gyűlöletre él(h)ezve - Avagy a szavazatgyűjtő "rókák" és a cigány zsebesek esetePDF Print E-mail
Tuesday, 03 February 2009
Hallgattam Mohácsi Viktóriát a rádióban. Azt gondolom, a Jobbikon kívül az SZDSZ-nek érdeke a romaellenes hangulat fokozása. Szerintem ezt nem szabad engedni.
 
MeghívóPDF Print E-mail
Tuesday, 03 February 2009
A Szent István Egyetem Pedagógiai Kara meghívja Önt a „Szinergiák a roma felsőoktatásban” című konferenciájára és a Pedagógiai Kar Roma Kutatóközpontjának megnyitójára.
 
Tiltakozik a Magyarországi Nemzeti,- Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi EgyesületePDF Print E-mail
Monday, 02 February 2009
Tiltakozunk a miskolci rendőrkapitány Pásztor Albert uszító kijelentései ellen, melyek alkalmasak a roma lakossággal szemben jelenleg is fennálló feszült hangulat további szítására.
 
Bezáratnák a romák iskolájátPDF Print E-mail
Monday, 02 February 2009
Szegregációra hivatkozva akarja bezáratni Kaposváron a Pécsi utcai iskolát egy alapítvány. Az iskola és a város vezetése szerint azonban megfelelő szakmai munka folyik a csak roma gyerekek által látogatott intézményben - olvasható a Figyelőben.
 
Draskovics fejét követelték a tüntetőkPDF Print E-mail
Monday, 02 February 2009
Békésen, egy óra alatt lezajlott a három-négyezer embert megmozgató szimpátiatüntetés Miskolcon, amelyet Pásztor Albert leváltott, majd visszahelyezett városi rendőrkapitány mellett tartottak. A tömeg érezhetően két részből állt, a színpad köré gyűlő, és szívesen skandáló jobbikos aktivistákból, illetve a nagyobb számban megjelenő civilekből, akik között néha egy-egy szónok radikálisabb mondata kisebb megütközést keltett.
 
Kétféle cigány ember van egy fideszes országgyűlési képviselő szerintPDF Print E-mail
Monday, 02 February 2009
Vannak tisztességesek és "bűnözésre hajlamosak" - mondta Molnár Oszkár a miskolci rendőrkapitány melletti szimpátiatüntetésen
 
Szüntessék meg a faji nyilvántartást, ha van ilyenPDF Print E-mail
Monday, 02 February 2009
Szüntesse meg a rendőrség azonnal a bűnözők faji alapon történő nyilvántartását, ha létezik ilyen - fogalmazták meg közös közleményükben a Magyarországi Cigány Szervezetek Fóruma (MCF) Borsod megyei szervezetének képviselői vasárnap.
 
Teleki: minden oldalról meg kell vizsgálni a miskolci rendőrkapitány ügyétPDF Print E-mail
Monday, 02 February 2009
Minden oldalról elemezni kell a miskolci rendőrkapitány kijelentésével kapcsolatos ügyet - mondta Teleki László miniszterelnöki megbízott, a cigány tárcaközi bizottság társelnöke vasárnap az MTI-nek.
 
Parfümmel is üzletel a "cigányzene merénylője"PDF Print E-mail
Monday, 02 February 2009
A napokban beindult amerikai magyar kulturális évad egyik legnagyobb durranása volt Roby Lakatos kirobbanó sikerű koncertje a Carnegie Hallban. A világ egyik legkeresettebb prímásával, parfümdizájnerrel és étteremtulajdonossal beszélgettünk a keddi hangverseny után.
 
Maradhat a rendőrkapitány, de azért tüntetnek Draskovics ellen MiskolconPDF Print E-mail
Monday, 02 February 2009
Helyén maradhat Pásztor Albert, Miskolc rendőrkapitánya, akit Draskovics Tibor rendészeti miniszter szombaton még át akart helyezni a városból, azok után, hogy Pásztor kijelentette: az utóbbi idők utcai rablásait kivétel nélkül cigányok követték el Miskolcon. Pásztor leváltásának híre óriási felháborodást keltett a városban, most kiderült, "nem követett el jogsértést", így csak figyelmeztetik.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk