Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Dógi: költségvetés van, drog és alkohol nem voltPDF Print E-mail
Saturday, 31 January 2009
A korábbi ellentétekre és belső harcokra rácáfolva a Békés Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat pénteki ülésen egyhangúan elfogadta az idei költségvetést, valamint a 2009-es munkatervet - értesült a Hír6.hu. Dógi János kérdésünkre beszélt nemrégiben történt balestéről is.
 
Belebukott a cigányozásba Miskolc rendőrkapitányaPDF Print E-mail
Saturday, 31 January 2009
Azonnali vizsgálatot rendelt el, és más beosztásba helyezte Pásztor Albert miskolci rendőrkapitányt pénteki nyilatkozata miatt Bencze József, az ORFK vezetője, az igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezésére - közölte ORFK.
 
Villás Lajos: Köztársaság napja a ParlamentbenPDF Print E-mail
Saturday, 31 January 2009
A Magyar Köztársaság Parlamentjében a mai napon ünnepeltük a Köztársaság kikiáltásának 63.évfordulóját. Törékeny a magyar demokrácia. Nem mindenki érzi a magáénak! Az ünnepségen nem jelentek meg az ellenzéki pártok vezetői, de képviselőiket sem látni az aula padsoraiban. Az eseményről most nem tájékoztatást kívántam adni, hanem csak azokat a gondolatokat szeretném közre adni, amelyek akkor ott, engem foglalkoztattak. Azt hiszem, nem voltam egyedül.
 
Végre valakinek feltűnt! "Faji alapú kartotékot" vezet a rendőrség?PDF Print E-mail
Saturday, 31 January 2009
Gusztos szerint megdöbbentő Megmagyarázhatatlanok a miskolci rendőrkapitány kijelentései - közölte Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese az MTI-vel. Pásztor Albert pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a decemberben, januárban Miskolcon történt valamennyi rablási "bűncselekmény elkövetője cigány származású volt".
 
ZUHAN A FORINT, NŐ A MUNKANÉLKÜLISÉGPDF Print E-mail
Saturday, 31 January 2009
Már Mohács lakosságát is meghaladja a válság kezdete óta munkanélkülivé váltak létszáma. Történelmi mélyponton a forint.
 
Cigányúton 13 ezer roma ösztöndíjaPDF Print E-mail
Saturday, 31 January 2009
Veszélybe kerülhet csaknem 13 ezer tehetséges, cigány származású fiatal tanulmánya, mert a Szociális és Munkaügyi Minisztérium késlekedik ösztöndíjuk kifizetésével.
 
Tesco, cigányság, rasszizmus - lopások miatt bezárhatják az áruházatPDF Print E-mail
Saturday, 31 January 2009
A Békés Megyei Hírlap szerint a város áruházában rendszeresek a lopások, a rajtakapottak pedig tettlegesen bántalmazzák a munkatársakat. A Tesco szóvivője, Hackl Mónika szerint fontolgatják a bolt bezárását, mivel "komoly atrocitások tapasztalhatók az etnikum részéről".
 
Szűcs Erika: éhséglázadás lenne a megszorításokbólPDF Print E-mail
Friday, 30 January 2009
Jánoshalma - A szociális és munkaügyi miniszter adta át a jánoshalmai munkaügyi kirendeltséget.
 
Mozgalom a Deszegregációért Alapítvány - SajtóközleményePDF Print E-mail
Friday, 30 January 2009
Elkezdődött a „molotovos-sértettek" tárgyalássorozatának első állomása. Tegnap a fényeslitkei gyilkosság ügyében hallgatták ki B. Imre vádlottat és a sértetteket.
 
Szabóné Kármán Judit: Egy másik cigányképPDF Print E-mail
Friday, 30 January 2009
Tisztelt Szerkesztőség! A C-press rendszeres olvasójaként örömmel tapasztalom, hogy már több alkalommal közölték megjelent írásaimat, ill. aktuális TV - műsorokban való megszólalásaimat.
 
Mohácsi megfenyegette az SZDSZ-t - Rádió C - Dominó - 2009.01.27.PDF Print E-mail
Friday, 30 January 2009
Műsorvezető: Ignácz József, Vendég: Mohácsi Viktória (SZDSZ), az Európai Parlament képviselője.
 
Kállai: A romák felemelkedésének kulcsa az oktatásPDF Print E-mail
Friday, 30 January 2009
Példamutatónak tartja a kisebbségi ombudsman azt a széles körű elfogadottságot, amely a roma kultúrát övezi a tengerentúlon és Európában; véleménye szerint hasonló hozzáállásra lenne szükség Magyarországon is a társadalmi problémák megoldásában. Kállai Ernő erről New Yorkban beszélt.
 
Könnycseppek és kegyelem tinéktekPDF Print E-mail
Friday, 30 January 2009
Nem menthető fel senki az áramlopás alól. Még akkor sem, ha a mélyszegénységben nincsen más megoldás? A szociális szakmát megosztotta a sajókazai romák szabálytalan áramvételezéssel kapcsolatos ügye.
 
Ombudsman az átmeneti segélyről: arra költik, amire akarjákPDF Print E-mail
Friday, 30 January 2009
A nemzeti és etnikai jogok biztosának állásfoglalása szerint senki sem szólhat bele, hogy az érintettek mire költik átmeneti segélyüket. A számos kérdést felvető ombudsmani jelentés éppen egy békési panasz kapcsán született meg. Az ügyről csütörtöki ülésén tárgyalt a helyi képviselő-testület.
 
Misszióval a roma integrációértPDF Print E-mail
Friday, 30 January 2009
Három éve, Bakay Péter Sárszentlőrincre településével megerősödött a cigánymissziós munka a Tolna megyei faluban. A lelkész ma már a Magyar Evangélikus Egyház cigányügyi referenseként dolgozik azért, hogy elérje, csökkenjen az előítélet és feszültség cigány és nem cigány emberek között. Programok sora szolgálja ezt a célt.
 
A középiskolás diák nem akar cigány padtársatPDF Print E-mail
Friday, 30 January 2009
A cigány padtárstól ódzkodnak a leginkább a középiskolások, de a zsidó osztálytársak is gyanúsak. A politikai elitet szinte mindegyikük szerint le kéne cserélni, jó lenne egy párt, aki végre odaüt, ha szükséges, nem árt szeretni a trikolórt, de meghalni azért nem kell a hazáért. Hatezer fiatalt kérdeztek meg a szociológusok - az eredmény nem javult három év alatt.
 
A szerbiai cigányok lecsaptak a bátaszéki romaelnök öltetérePDF Print E-mail
Friday, 30 January 2009
Bátaszék, Pancsova - Hetven hektáron szőlőt telepítenek, tízezer libát tenyésztenek és egy fűrészüzem működését is beindítja háromszáz roma Pancsovában, Szerbiában.
 
A családi pótlék bruttósítására és adóztatására készül a kormány?PDF Print E-mail
Thursday, 29 January 2009
A családi pótlék bruttósítása és megadóztatása az egyik kormányzati elképzelés a szociális támogatások átalakítására - tudta meg az MTI több szocialista politikustól az MSZP szerdai frakcióülése után, ahol a miniszterelnök beszámolt a csütörtöki parlamenti ülés számára készített helyzeteelmzésről.
 
A romák miatt nem kell a praxis és a havi 860 ezer forintPDF Print E-mail
Thursday, 29 January 2009
Tolna megye - Nem vonzza az orvosokat, hogy a kisebb falvakban praktizáljanak. Azt mondják, egy rendes közalkalmazotti fizetést sem tudnak összeszedni.
 
A cigányok ideje? - Keserű beszélgetés a FilmszemlénPDF Print E-mail
Thursday, 29 January 2009
Mi a romákról szóló filmek készítőinek felelőssége? Hozzá lehet-e nyúlni ehhez a témához anélkül, hogy akaratlanul is a nézőkben élő sztereotípiákat erősítsék, de őszinték maradjanak? - tette fel a kérdést Kalla Éva médiaszakértő-szerkesztő és Sós Mária filmrendező a 40. Magyar Filmszemle keretében, A cigányok ideje címmel szervezett szerdai kerekasztal-beszélgetésen.
 
Törvényi mulasztás az OCÖ-benPDF Print E-mail
Thursday, 29 January 2009
Nem készítette el az Országos Cigány Önkormányzat határidőre, tavaly november 30-ig – sőt azóta sem – ez évi költségvetési koncepcióját. A törvénytelenséggel nincs hová fordulni, mivel a közigazgatási hivatal jogutódjának nincs törvényességi ellenőrzési jogköre, Gémesi Ferenc kisebbségi szakállamtitkár pedig nem lát tennivalót.
 
Jogellenesen elkülönítik a cigányokat? - Per indul GyőrbenPDF Print E-mail
Wednesday, 28 January 2009
Győr - Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány szerint a győri Kossuth Lajos Általános Iskolában jogsértően megkülönböztetik a cigány és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket. Az alapítvány bíróságra vitte az ügyet. Az első forduló szerdán 9 órakor kezdődött a győri Megyei Bíróságon.
 
Munkáért tüntetnek a városháza előtt a kunhegyesi romákPDF Print E-mail
Wednesday, 28 January 2009
Betelt a pohár, munka kell, mondja a kunhegyesi Magyari Andrásné. A roma asszony szerint január 28-án reggel 9 órakor kisebbségi sorstársaival a polgármesteri hivatal elé vonul, követeléseiket előadni.
 
Vádemelés a pátkai polgárőrök ellenPDF Print E-mail
Wednesday, 28 January 2009
Társtettesként, különös kegyet-lenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt a Fejér Megyei Főügyészség az ellen a három pátkai polgárőr ellen, aki tavaly júniusban gyúlékony anyagokkal teli üvegpa-lackokat dobott három, roma családok által lakott pátkai házra - tudtuk meg Várhomokiné dr. Rabi Noémitől, a megyei főügyészség szóvivőjétől.
 
Iván: bizonytalan a gárdademonstrációPDF Print E-mail
Wednesday, 28 January 2009
Egyeztető fórumot hívott össze a helyi képviselők és a kisebbségi önkormányzat tagjai számára Linter Tibor iváni polgármester. A megbeszélésre azok után került sor, hogy a községben demonstrációt, gyűlést és vonulást tervez a Magyar Gárda. A rendőrség a nagygyűlést tudomásul vette, ám nem engedélyezte, hogy az utcákon masírozzanak a gárdisták. A gárda akciója elleni tiltakozásul hétfőn a romák nem engedték iskolába és óvodába gyerekeiket.
 
Gyülölet humanista álarcbanPDF Print E-mail
Wednesday, 28 January 2009
Tán nincs is a világon olyan politikai garnitúra, melytől annyira távol állna az érzelgős humanizmus, mint a magyar szélsőjobboldaltól. Ezek az emberek nem lacafacáznak: ami szívükön, a szájukon, de ha tehetnék, legszívesebben nem is a szájukat használnák, hanem inkább az öklüket, és - amúgy jó magyarosan - odacsapnának. Szeretik a fegyvert és az egyenruhát, szeretnek menetelni - ahogy erről néhány magyarországi falu cigány lakossága már meggyőződhetett - és nem borzadnak össze olyan szavak hallatán, mint a háború vagy a halál.
 
Elsietett az integrált oktatás bevezetésePDF Print E-mail
Wednesday, 28 January 2009
A súlyos viselkedési zavarral, tanulászavarral és enyhe szellemi fogyatékkal élő tanulóknak is normál osztályba kell járniuk szeptembertől. A cél: az iskolai szegregáció felszámolása. Az InfoRádiónak több pedagógus elmondta, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek nem érzik magukat jól a normál osztályban, lassítják is a többiek munkáját, ráadásul a tanítóknak nincs is megfelelő képzettségük az oktatásukra.
 
Az a szél talán hozott nekünk is valamitPDF Print E-mail
Wednesday, 28 January 2009
Életének 82. évében, 2002. március 19-én elhunyt Orsós Jakab, aki íróként és fafaragó népművészként is közismert volt. Beás cigány családban született 1920. május 24-én, úton Nagykanizsa felé, valahol egészen közel a város határához.
 
Roma kincsek: ellenszél az előítéleteknekPDF Print E-mail
Wednesday, 28 January 2009
Balatonszentgyörgy | Vesszőt fontak és beás dalszövegekre ropták a diákok. - Ellensúlyozni kell a sok negatívumot, ami a médiában megjelenik - egymástól függetlenül hárman mondták ezt a szentgyörgyi iskolában, ahol Kincsünk a kultúránk címmel rendezett a gyerekeknek „roma-napot" a Kisbajomi Etnikai Cigány Szervezet és a helyi kisebbségi önkormányzat pályázati támogatással.
 
Út a munkához annak vezet, aki vissza is akar találniPDF Print E-mail
Wednesday, 28 January 2009
Heves megye | Az idei esztendőben életbe lépő Út a munkához elnevezésű kormányprogramot a legtöbb községben Heves megyében is üdvözlik, ám már most sok a kétely a megvalósításával kapcsolatban.
 
A parlament önfeloszlatását kezdeményezi a FideszPDF Print E-mail
Wednesday, 28 January 2009
A Fidesz olyan javaslatot nyújt be holnap, hogy március 8-i hatállyal oszlassa fel magát az Országgyűlés. Lesz idő a javaslat általános vitájára is. A köztársasági elnök - amennyiben a parlament megszavazza a határozatot - az új országgyűlési választást az uniós szavazással egy napra, június 7-re ki is tűzhetné - magyarázta tegnap Navracsics Tibor.
 
Meghalt Tasnádi Péter, Pécs polgármesterePDF Print E-mail
Wednesday, 28 January 2009
Életének 53. évében súlyos betegségben meghalt Tasnádi Péter, az MSZP országgyűlési képviselője, Pécs polgármestere kedden - értesült róla az MTI magát megnevezni nem kívánó szocialista forrásból.
 
Híres emberek a roma integrációértPDF Print E-mail
Wednesday, 28 January 2009
Közéleti szereplők felhívást tettek közzé a békés cigány-magyar együttélés érdekében. A Batthyány Alapítvány kedd esti budapesti rendezvényén a felhívás aláírói azt szorgalmazták, hogy a támogatók alakítsanak közösségeket, és segítsék egymás mindennapi életét.
 
A Rajkó, avagy a feltétlen alázatPDF Print E-mail
Tuesday, 27 January 2009
Egy senki által soha el nem ismert pedagógus, egy igazgató, aki nebulóival megéli a nehezebb és jobb napokat. Feleségek, akik a jó házasság miatt hangszert ragadnak. Siker-siker hátán, mégis kicsit félretolva. Ők a zenész cigányok.
 
Nézze meg, kik adnak Gyurcsányéknak milliókért tanácsot!PDF Print E-mail
Tuesday, 27 January 2009
A kancellária 2008-ban közel hétmilliárd forintot költött külsős megbízási/vállalkozási szerződésekre; ezek döntő részben tanácsadásról, kommunikációról, tanulmányíratásról szólnak. A kedvezményezetti oldalon hemzsegnek a politikusok, elemzők és a visszadolgozó minisztériumi exvezetők.
 
"Ez nem csak a zsidók és a romák ügye" - ma van a holokauszt-emléknapPDF Print E-mail
Tuesday, 27 January 2009
Ma tartják a Nemzetközi Holokauszt Emléknapot, amely az auschwitzi haláltábor 1945-ös felszabadításának 64. évfordulójára esik. A budapesti ünnepséget a Holokauszt Emlékközpont szervezi a Páva utcában, Hódmezővásárhelyen pedig diákok olvasnak fel a zsinagógában az auschwitzi haláltábort megjárt gyermekek visszaemlékezéseiből.
 
Havas Henrik és a cigány vajdákPDF Print E-mail
Tuesday, 27 January 2009
Havas Henrik, és három vendége mindenek előtt azt tisztázzák, hogy ki is a "vajda".
 
Felhívás a VII.Országos Vers és Prózamondó VersenyrePDF Print E-mail
Tuesday, 27 January 2009
Ebben az évben már hetedik alkalommal kerül megrendezésre 2009. április 18-án  10-órától a VII.Országos Vers és Prózamondó Verseny cigánygyerekek számára a taksonyi Petőfi Sándor Művelődési Házban (Fő út 89.)
 
Dávid Ibolya a gyávák parlamentjéről beszélPDF Print E-mail
Tuesday, 27 January 2009
Le kell építeni a félszocialista költségvetést Magyarországon, a válságkezelésnek pedig egyben a gazdasági növekedés alapjául is kell szolgálnia - hangoztatta hétfőn Szekszárdon újságírók előtt Dávid Ibolya, az MDF elnöke.
 
Bajban a cigányok: késnek az ösztöndíjakPDF Print E-mail
Tuesday, 27 January 2009
Nem fizette ki határidőre a Szűcs Erika vezette szociális tárca a roma gyerekek számára megítélt, tanulást segítő ösztöndíjakat - írja keddi számban a Magyar Nemzet.
 
Nem vonulhat fel a Magyar GárdaPDF Print E-mail
Tuesday, 27 January 2009
A rendőrség úgy döntött: a Magyar Gárda nem vonulhat fel a hétvégén Ivánban. A soproni rendőrkapitány azt mondja: azért, mert akadályoznák a forgalmat. A Gárda egyik zászlóalja néhány napja már tartott fórumot és tagtoborzót a Győr megyei faluban.
 
Nem jár kártérítés a szegregált roma gyerekeknekPDF Print E-mail
Tuesday, 27 January 2009
Bár elkülönítve tanították a cigány fiatalokat Miskolcon, a bíróság szerint nem érte őket hátrány. Az őket képviselő jogvédők fellebbeznek.
 
Svédországból Angliába mentek a mohácsi romákPDF Print E-mail
Monday, 26 January 2009
Svédországból Angliába mentek azok a mohácsi romák, akik két éve vándoroltak ki munkát keresni, és közben politikai menedékjogot is kértek volna. Mára többségük munkát talált, és rendszeresen hazalátogat.
 
Az Obama-modell és korlátai - Vita a magyarországi romapolitikárólPDF Print E-mail
Monday, 26 January 2009
Cigány agysebészek kellenek, igen. Ez a megoldás. Nem viccelek. Elképzelem, hogy Karinthy Frigyes nem határon túl, Olivecrona professzornál keresi a gyógyulást, hanem határon innen, dr. Lakatosnál. A Lakatos prof.? Legendák keringenek a Lakatos professzorról. Benne van bizodalmam eleitől fogva. Mert egy agyműtét bizalmi kérdés. Az ember a lakásába sem enged be akárkit, hát még az agyába. Itt millimétereken múlik minden.
 
Piszkos ügyek: Kolompár is belekeveredettPDF Print E-mail
Monday, 26 January 2009
Egy-két hónapon belül gyanúsítottja lehet a 2008 második felében kirobbant Bács-Kiskun megyei roma érdekképviseleti csalások ügyének.
 
Takarítónőnek tanulnak a Péró asszonyaiPDF Print E-mail
Monday, 26 January 2009
Mind a tíz a „Péróból a faluba” elnevezésű programban részt vevő nő takarítónői végzettséget szerzett a hétvégi záróvizsgán. A tolnai Váralja önkormányzata múlt évben 54 millió forintot nyert a Szociális és Munkaügyi Minisztérium és az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány közös, a telep felszámolási pályázatán.
 
Elsöprő Fidesz-győzelem Ferencvárosban és FótonPDF Print E-mail
Monday, 26 January 2009
Nem hivatalos eredmények szerint Bácskai János, a Fidesz–KDNP jelöltje dupla annyi voksot szerzett, mint Bánsághi Tamás, az MSZP jelöltje a IX. kerületi időközi választáson. Az első adatok szerint Fóton, ahol polgármestert választottak, szintén a Fidesz–KDNP jelöltje kapta a legtöbb szavazatot.
 
A fideszes jelölt győzött a FerencvárosbanPDF Print E-mail
Monday, 26 January 2009
Vasárnap este hét órakor zárultak be a szavazóhelyiségek Ferencváros 12. választókerületében, ahol az SZDSZ-es Gegesy Ferenc lemondása miatt kellett időközi országgyűlési választást tartani. A mandátumot Bácskai János nyerte meg. A választási bizottság vasárnap este elmarasztalta az MSZP-t.
 
Ciánt a fasisztáknak!PDF Print E-mail
Monday, 26 January 2009
Nagyon nehéz helyzetben vagyok, mert ennek az írásnak nem a Magyar Hírlapban kellene megjelennie. Inkább két másikban: a Népszabadságban vagy a Népszavában. E két lap olvasótábora teljesen más. Az igazi felmérés az lenne, ha a két olvasótábor egy hétre lapot cserélne: a baloldaliak olvasnák a Magyar Hírlapot, és a jobboldaliak a Népszavát.
 
Orsós László Jakab: Hoppá, ez magyar voltPDF Print E-mail
Monday, 26 January 2009
A Budapesti Fesztiválzenekar szombat esti, Carnegie Hallbeli koncertjével indult el az Extremely Hungary címet viselő, New Yorkban és Washingtonban zajló magyar kulturális évad. Orsós László Jakabot, a New York-i Magyar Kulturális Intézet vezetőjét, a tízhónapos rendezvénysorozat kurátorát arról faggattuk, mi mindennel fogja képviseltetni magát a magyar kultúra 2009-ben a világ legpörgősebb városában, milyen nyomokat lehet hagyni az agyakban; és az is kiderül, milyen most amerikainak lenni.
 
A romákat gyakrabban igazoltatjákPDF Print E-mail
Monday, 26 January 2009
Egyelőre beérném azzal, ha legalább a többségében romák lakta településeken néhány cigányt is beválasztanának a helyi képviselő-testületbe - kommentálta az amerikai elnökválasztás eredményét lapunk kérdésére Orsós János esélyegyenlőségi szakértő. A pedagógus végzettségű Orsós úgy gondolja, talán száz évnek is el kell telnie, mire Magyarországnak lehet egy Obamája.
 
Kiürítik, de nem rombolják le Nagykanizsa nyomortelepétPDF Print E-mail
Monday, 26 January 2009
Az önkormányzat döntése nyomán megkezdődik a Nagykanizsa nyomortelepének számító, az ott lakók által gúnyosan csak Citrom-szigetnek hívott épülettömbök kiürítése - tájékoztatta a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója az MTI-t.
 
"Valódi rendszerváltás" a szélsőjobboldalonPDF Print E-mail
Saturday, 24 January 2009
Még a romák integrációs nehézségeit, a nem roma falusi lakosoknak a romákkal kapcsolatos tapasztalatait és félelmeit is hajlamosak voltak azonnal "rasszizmusnak" kikiáltani a mainstream uralkodó politikusai, közírói. És mivel ezekről a kérdésekről a fősodrú politikai közbeszédben nem eshetett szó, a fonalat felvette a Jobbik.
 
Mindenki a romákat édesgeti FerencvárosbanPDF Print E-mail
Saturday, 24 January 2009
Várhatóan a Fidesz ismét ünnepelhet vasárnap Ferencvárosban időközi országgyűlési választások második fordulója után, viszont az érdekes, hogy a jelöltek mind Belső Ferencváros roma lakóitól várják a támogatást. Ez alól még a cigánybűnözéssel kampányoló Jobbik sem kivétel.
 
Megfélemlítő erődemonstráció: Ivánba menetel a Magyar GárdaPDF Print E-mail
Friday, 23 January 2009
Iván - A helyi cigányságot megfélemlítő erődemonstrációt szervez Ivánban a Magyar Gárda. A helyi polgármester nem akarja kommentálni az ügyet, a megyei és a helyi cigány kisebbségi elnök viszont a rendezvény súlyos következményeitől tart.
 
Bódultan vezette autóját a megyei kisebbségi vezetőPDF Print E-mail
Friday, 23 January 2009
Járművezetés ittas vagy bódult állapotban vétségének alapos gyanúja miatt indult eljárás Dógi János, a megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke ellen.
 
A hazai iskolai szegregáció elleni küzdelemPDF Print E-mail
Friday, 23 January 2009
a B. A. Z. Megyei Bíróság, ahol először születik határozat kártérítésről, egy roma gyerekeket ért iskolai szegregáció miatt.  
 
Levelek minisztériumnak, szolgáltatónakPDF Print E-mail
Friday, 23 January 2009
A kártyás villanyóra jelenthetné a megoldást a szegénységi csapdába jutott családoknak. Az Elmű-Émász nem segít. A labda a szociális tárcánál van.
 
Ki hallgat az ombudsmanra?PDF Print E-mail
Friday, 23 January 2009
Ombudsmani állásfoglalások, ajánlások és kezdeményezések naponta születnek, ilyenkor a közvélemény elégedetten üdvözli őket. Ezzel együtt az a kérdés is felmerül, hogy az országgyűlési biztosok - nem kötelező érvényű - útmutatásainak, valamint hivataluknak van-e akkora tekintélye, hogy hatásukra a bírált szereplők menten magukhoz kapnak, vagy az a gyakoribb, hogy eleresztik a fülük mellett az intelmeket.
 
A gyűlölet árkaiPDF Print E-mail
Friday, 23 January 2009
Sokan érzik ma úgy: kísértet járja be Európát, a rasszizmus kísértete. Erről beszél ma Gyurcsány Ferenc, Martin Schulz, Franz Vranitzky azon a konferencián, amelyet az EP szocialista delegációja szervezett.
 
EP választás: továbbra sem érdekel minketPDF Print E-mail
Thursday, 22 January 2009
Annak ellenére, hogy az Európai Parlament döntéshozatali szerepe az elmúlt évtizedekben jelentősen megnőtt, ráadásul ez az intézmény bír a legnagyobb választói bizalommal, az EU 27 tagállamában végzett felmérések szerint idén is alacsony részvételre számíthatunk az európai parlamenti választásokon.
 
Szűcs Erikának nem fog fájniPDF Print E-mail
Thursday, 22 January 2009
Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszternek két gyermeke van, ám elfelejtette, mekkora segítséget jelent a családi pótlék. Igaz, fejlesztésibank-igazgatóként és a Gyurcsány Ferenchez köthető Perfekt Rt. területi igazgatójaként náluk mindig jutott foszlós kalács a családi kakaóba.
 
Rádió C - Dominó - 2009.01.19.PDF Print E-mail
Thursday, 22 January 2009
Műsorvezető: Ignácz József, Vendég: Teleki László országgyűlési képviselő
 
Bocsánatot kérnek a romákPDF Print E-mail
Thursday, 22 January 2009
Nehéz igazságot tenni a szombaton Oroszlányban történtekkel kapcsolatban. Megoszlanak a vélemények az újjáélesztés közben elhangzott fenyegetésekkel kapcsolatban.
 
Megmenekülhetnek a kilakoltatástól a romákPDF Print E-mail
Thursday, 22 January 2009
Harminc halasi roma család menekülhet meg a kilakoltatástól, amennyiben az önkormányzat hozzájárul lakbérükhöz.
 
Hídszerepek - cigány integrációs kérdésekPDF Print E-mail
Thursday, 22 January 2009
Hídszerepek - cigány integrációs kérdések címmel roma származású gyermekek, fiatalok iskolai, könyvtári, kollégiumi esélyteremtő példáit csokorba gyűjtő kötet jelent meg, amelyet szerdán mutattak be Budapesten.
 
Balogh Artúr válasza Németh Györgynek a magyarországi romapolitikáról - Mit kíván a cigány a partnerPDF Print E-mail
Thursday, 22 January 2009
A cigány politikusaink nem képesek érdemben válaszolni Németh György: Iskolák a határon Vita a magyarországi romapolitikáról című vitaindító cikkére, így, tehát nekem jutott az a megtisztelő feladat, hogy válaszoljak a felvetett lehetőségekre, elképzelésekre.
 
Elhunyt Szarka ÁgotaPDF Print E-mail
Thursday, 22 January 2009
Elhunyt Szarka Ágota, a Magyar Nemzet főmunkatársa. 42 éves volt. A Magyar Nemzet Szerkesztősége Szarka Ágotát saját halottjának tekinti.
 
A cigányoknak alig egyharmada dolgozik csakPDF Print E-mail
Wednesday, 21 January 2009
Zalaegerszeg - A zalai cigányok nem egészen egyharmada dolgozik, közülük is 7-10 százalék inkább csak alkalmi munkát végez, nincs állandó foglalkoztatási lehetősége - olvasható egy frissen megjelent tanulmányban.
 
Címkefelhőbe burkolódzó politikusokPDF Print E-mail
Wednesday, 21 January 2009
Közel két éve írtam már arról, milyen hatásosan dolgozhatók fel címkefelhőkké (tag clouds) szövegek. Ha egyesek fülének a politikai beszédek muzsikának is hangzanak, valójában azok is írott szövegeken alapulnak, vagyis ilyen módon feldolgozhatók. Nagyon tanulságos, milyen kulcsszavak ugranak ki a hallgatva - olvasva egységesnek tűnő masszából!
 
"Cigányüldöző rendőrségre lenne szükség" - Jön a csendőrség!PDF Print E-mail
Wednesday, 21 January 2009
Van-e annál szebb, mint amikor kormánygyűlöletükről elhíresült polgármesterek dühükben elvakulva bőszen döngetik a nyitott kapukat? Nincs hát! De azt is láthatjuk, hogy a néhány agyament ezt pontosan tudni látszik, és jelenleg a kegyetlennek tűnő jövő efféle „aláágyazása" folyik.
 
Hogyan lehet megállítani a Magyar GárdátPDF Print E-mail
Wednesday, 21 January 2009
Bár a bíróság decemberben – első fokon – feloszlatta a Magyar Gárdát, a szervezethez kötődő mozgalom, a „fekete sereg” tovább menetel. Legutóbb a Parlament előtt demonstráltak, amit a rendőrség tudomásul vett, s – úgy tűnik – ezt a hatályos törvények sem tiltják. A jogszociológus szerint törvénymódosítással lenne megállítható a menetelés, hiszen a feloszlatás nem lehetetlenítette el tevékenységüket.
 
Zen Zug RuvátólPDF Print E-mail
Wednesday, 21 January 2009
Egy sokoldalú művészt és új kötetét, a Zen Zugot ismerhették meg a vendégek január 19-én este az írószövetség székházában. Az író, költő, újságíró, szociológus Ruva Farkas Pál életét, sokoldalú munkásságát Szakonyi Károly méltatta, és fellépett az Ando Drom is.
 
Minden, amit tudnia kell a hátrányos helyzetű felvételizőknek - Megjelent a Katapult 2009PDF Print E-mail
Wednesday, 21 January 2009
A 2009. évi felvételi eljárás során ismét előnyben részesülnek és a Katapult Mentorprogramban való részvételre is jogosultak a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű felvételizők. Újdonság, hogy idén a felvételi jelentkezéskor eljárási díjat sem kell fizetniük az érintetteknek.
 
Sajókaza: ahol "álmodik" a nyomor...PDF Print E-mail
Wednesday, 21 January 2009
Sajókaza - A filmszakma neves személyiségei is segítenek a sajókazai szegényeken: gyűjtést szerveztek... A történet közismert. Börtönbüntetés fenyegeti azokat a sajókazai romákat, akik mélyszegénységben élnek, s lopják az áramot.
 
Új elnöke van AmerikánakPDF Print E-mail
Wednesday, 21 January 2009
Az Egyesült Államokat belengte a történelem szele: Abraham Lincoln Bibliájára tette le az esküt az ország 44., egyben első fekete bőrű elnöke, Barack Obama.
 
Meghívó a Civil Ernyő 2009. évi első ülésérePDF Print E-mail
Tuesday, 20 January 2009
A Civil Ernyő 2009.évi első ülése 2009. január 29-én csütörtökön lesz, melyre ezúton tisztelettel meghívlak. Helyszín: Budapest, V.ker. Honvéd u. 20/a Időpont: január 29. 11-16 óráig
 
Rostás Árpád műbútorasztalos, restaurátor bemutatkozikPDF Print E-mail
Tuesday, 20 January 2009
Tisztelt Leendő Ügyfelünk! Rostás Árpád vagyok, a Robufa Művészeti Stúdió vezetője. egész életemben elődeink remekműveit csodáltam, és csodálom. Igyekszem, hogy az utódaink is minél tovább gyönyörködhessenek bennük.
 
Figyelem! Roma fiatal részére - állás lehetőségPDF Print E-mail
Tuesday, 20 January 2009
A C-PRESS Média Alapítvány - Hírügynökség főállásba mérlegképes könyvelőt keres.
 
A Fővárosi Cigány Önkormányzat felhívása a Ferencvárosban lakó cigánysághozPDF Print E-mail
Tuesday, 20 January 2009
A szélsőséges, uszító jelszavakat hangoztató „Jobbik Magyarországért" elnevezésű párt január 11-én a ferencvárosi időközi országgyűlési választás első fordulójában a harmadik legtöbb szavazatot szerezte meg. Jelöltjük ugyan csak 681 szavazatot kapot, de ezzel is 8,5 százalékos eredményt ért el.
 
Szűcs javaslata: családi pótlék a rászorultság alapjánPDF Print E-mail
Tuesday, 20 January 2009
Akár 150 ezer munkavállaló válhat feleslegessé a gazdasági válság következményeként, de többségük helyzete átmeneti, foglalkoztatójuk támogatásával elkerülhető, hogy munkanélkülivé váljanak - egyebek mellett erről beszélt Szűcs Erika szociális miniszter azt követően, hogy az Állami Foglalkoztatási Szolgálat vezetőivel tanácskozott az év legfontosabb teendőiről.
 
Összeül Sólyomnál a Bölcsek TanácsaPDF Print E-mail
Tuesday, 20 January 2009
Sólyom László köztársasági elnök ma fogadja a kezdeményezésére létrejött Bölcsek Tanácsának három tagját a Sándor-palotában. A találkozón a korrupcióellenes tevékenységéről ismert Eva Joly jogász, Csermely Péter orvosprofesszor és Fodor István villamosmérnök vesz részt.
 
Olaszliszka után - "Állunk egymással szemben és vicsorgunk"PDF Print E-mail
Tuesday, 20 January 2009
„A magyarok soha nem voltak cigányellenesek" - jelentette ki Szarka Ágota, a Magyar Nemzet főmunkatársa azon a beszélgetésen, amelyet a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) rendezett a szerző Az út Olaszliszkáig - Szögi Lajos tragédiája című cikke kapcsán.
 
Áramlopás: a cigánytelep ÉMÁSZ-tulajdonba megy?PDF Print E-mail
Monday, 19 January 2009
Egy apró lépéssel közelebb került a megoldáshoz a sajókazai tömeges áramlopás ügye. A polgármester tárgyalni kezdett a helyi áramszolgáltatóval a kártyás villanyórák felszereléséről. Az ügyet kirobbantó Dzsaj Bhím közösség szerint módosítani kellene a szociális törvényt, hogy a kistelepülések önkormányzatai is biztosítsanak adósságkezelési szolgáltatást.
 
Hídszerepek - Cigány integrációs kérdésekPDF Print E-mail
Monday, 19 January 2009
A szerkesztők, Nagy Attila és Péterfi Rita előző kötetük, A feladatra készülni kell folytatásaként ezúttal tágabb körben keresték a cigány származású gyerekek, fiatalok könyvtári, iskolai, kollégiumi, iskolai könyvtári esélyteremtő jó példáinak hiteles bemutatását, valamint a kikerülhetetlen kudarcok felvillantását.
 
Németh György: Iskolák a határon Vita a magyarországi romapolitikárólPDF Print E-mail
Monday, 19 January 2009
C-PRESS felvezető megjegyzés: Tisztelt Olvasók! Kérjük, hogy mielőtt elolvassák Németh György cigányellenes, "újmagyar" ideológiai írását és véleményt mondanának a hozzászólásaikkal, a cikkről előtte olvassák át újra A Magyarországi Roma Parlament 2007-ben írt javaslatát a Roma Integráció Évtizede Program 2008–2009 évekre vonatkozó kormányzati intézkedési tervéhez. Javasoljuk a kapcsolódó anyagok mélyreható átvizsgálását, mely elősegíti a roma politika megértését és a cigányértelmiség gondolkodását, válaszát. Azt gondoljuk, hogy ez lehet a cigánytársadalom viszont válasza a háttéranyagokat és szakszerű hivatkozásokat is mellőző Németh féle írásra.  
 
Bajnai: Magyarország remekül kihasználta az uniós támogatásokatPDF Print E-mail
Sunday, 18 January 2009
Magyarország jól szerepelt 2008-ban a uniós pénzügyi források kifizetésében, a különböző programok révén 450 milliárd forintot kaptak meg a projektgazdák - nyilatkozta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter az MTI-nek.
 
SZDSZ: listára fel!PDF Print E-mail
Sunday, 18 January 2009
Az SZDSZ februárban dönt az európai parlamenti (EP) listájáról - közölte Fodor Gábor pártelnök a párt országos tanácsának (ot) szombati ülése után Budapesten. Fodor Gábor elmondta: az ot meghallgatta és elfogadta az EP-képviselők, Szent-Iványi István és Mohácsi Viktória beszámolóját. Az ot a következő, februári ülésen dönt az EP-listáról.
 
A lista, és ami mögötte vanPDF Print E-mail
Sunday, 18 January 2009
Ezúttal is Schmitt Pál vezeti a Fidesz európai parlamenti listáját, amelyen befutó helyen szerepel Áder János, Deutsch Tamás, valamint egy siketnéma jogász fiatalember is. A listavezető az InfoRádiónak azt mondta: mivel a júniusi megmérettetést követően 9 hónappal országgyűlési választások is lesznek, ezért a kampányban hangsúlyos szerepet kap a belpolitika is.
 
"Szeretünk Magyar Gárda!"PDF Print E-mail
Sunday, 18 January 2009
A Magyar Gárda megszüntetésére vonatkozó elsőfokú bírósági ítélet semmit nem jelent, tovább folytatják tevékenységüket - jelentette ki a szervezetet életre hívó Jobbik elnöke szombaton Budapesten, a Parlament épülete előtt tartott tüntetésen.
 
EU forrásokkal a romák integrációjáértPDF Print E-mail
Sunday, 18 January 2009
Az Autonómia Alapítvány ingyenes projektfejlesztési szolgáltatása önkormányzatoknak és civil szervezeteknek
 
Megjelent az Amaro Drom legújabb száma! - 2008. DecemberPDF Print E-mail
Saturday, 17 January 2009
Zsigó Jenő: Szerkesztőségi jegyzet „Beérik, amiért dolgoztam” Interjú Járóka Líviával, az Európai Parlament képviselõjével Fellebbezésnek helye nincs! A Legfelsõbb Bíróság jogellenesnek mondta ki a szegregált oktatást
 
Miczura Mónika: kisütött rám a napPDF Print E-mail
Saturday, 17 January 2009
Miczu, azaz Miczura Mónika nevét országunk határain kívül egyelőre talán többen ismerik, mint azon belül. Életének meghatározó kísérője a tökéletesség utáni vágy, ha kell, éveket szán zenekara összeállítására vagy egy dal megérlelésére, de úgy tartja, a minőséghez idő kell. A világszerte elismert énekesnő a hazai cigány kultúra egyik legautentikusabb nagykövete, aki reméli, hogy a világzene hamarosan nálunk is a nemzeti örökség részévé válik.
 
Meglepetések a Fidesz listájábanPDF Print E-mail
Saturday, 17 January 2009
A Fidesz mai országos választmányi ülésén véglegesíti jelöltjei listáját az európai parlamenti választásra, a listán sajtóinformációk szerint helyet kap Szőcs Géza erdélyi magyar költő, ugyanakkor, a korábbi hírekkel ellentétben, nem lesz jelölt a párt egyik alelnöke, Pelczné Gáll Ildikó.
 
Februártól vége lesz a készpénzes fizetésnekPDF Print E-mail
Saturday, 17 January 2009
Február elsejétől 250 ezer forint feletti vásárlás esetén a hazai vállalkozások már nem fizethetnek készpénzzel. A kormány a feketegazdaság visszaszorításának jegyében teszi kötelezővé a banki átutalást. A szakmai szervezetek szerint épp ez erősíti a feketegazdaságot.
 
Pályázati kiírás a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek 2009. évi költségvetési támogatásáraPDF Print E-mail
Saturday, 17 January 2009
A Magyar Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága pályázatot ír ki a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló törvény hatálya alá tartozó, 2006. december 31-ig nyilvántartásba vett kulturális tevékenységet folytató és/vagy érdekképviseletet ellátó – nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek (egyesületek) számára.  
 
A kerepesi iskola pereli az esélyegyenlőségi alapítványtPDF Print E-mail
Saturday, 17 January 2009
Becsületsértésért ötmillió forint nem vagyoni kártérítést követel az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány vezetőjétől az egyenlő bánásmód megsértéséért megbüntetett kerepesi iskola igazgatója.
 
Jelentkezni lehet Az Európai Parlament újságíródíjáraPDF Print E-mail
Friday, 16 January 2009
Az Európai Parlament 2009 októberében immár másodszor osztja ki újságíródíját. Az elismerést olyan újságírók kaphatják, akik jelentős európai ügyekről tudósítottak, illetve hozzájárultak az uniós intézmények, az EU tevékenységének jobb megismertetéséhez.
 
Gyurcsány még nem tudja, hogy hol a mélypontPDF Print E-mail
Friday, 16 January 2009
Január 29-re rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi a kormány - mondta csütörtökön Gyurcsány Ferenc újságírók előtt. A kormányfő hangsúlyozta: az ülésen a parlament előtt mondhatja el a kormány a gazdasági válság kapcsán kialakult helyzetről a véleményét és a tervezett intézkedéseket.A miniszterelnök hozzátette: elsősorban adóreformot, valamint a foglalkoztatás és a szociális rendszer átalakítását tartja szükségesnek a kabinet.
 
John Emese visszalépPDF Print E-mail
Friday, 16 January 2009
Valószínűsíthető - bár még nem dőlt el -, hogy visszalép a jelöltségtől a Ferencvárosban az SZDSZ-es John Emese. Gegesy Ferenc polgármester arra kéri a választókat: ne hagyják, hogy új választást kelljen kiírni.
 
Támogatás a romáknak: munkahely, képzés, lakhatás, ösztöndíjPDF Print E-mail
Friday, 16 January 2009
Programot indított a város roma közössége integrációjának elősegítésére Esztergom önkormányzata.
 
Roma szokások a lótunningtól a cigányátkokigPDF Print E-mail
Friday, 16 January 2009
Született látnokok és lódoktorok, hisznek istenben és a boszorkányokban is, mesterei az átokszórásnak, de tuti receptjük van iszákosság ellen. A cigányok hagyományai jórészt ma is élnek, vidéken és a „nyóckerben" egyaránt.
 
Roma vezetők felelősek a romák nehéz helyzetéért? - Az OCÖ egyik képviselője véleményePDF Print E-mail
Friday, 16 January 2009
A roma szervezeteket is felelősség terheli a cigány kisebbség nehéz helyzetéért Aba-Horváth István, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyülés nemzetiségi és etnikai tanácsnoka szerint. Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ)képviselője csütörtökön Nyíregyházán beszélt erről egy roma fórumon.
 
Franciaországi turnén a 100 Tagú CigányzenekarPDF Print E-mail
Friday, 16 January 2009
Békés és lelkes hadsereg a tökéletes élvezetért, briliáns program, melyben a magyar cigány hagyomány a klasszikus művekkel keveredik, s mindezt mesterfokon, kotta nélkül száz Budapestről érkezett cigányzenész elképesztően virtuóz módon adja elő. Egy olyan meglepő zenekar, amely a világ minden táján lázba hozza a közönséget – ez olvasható a 100 Tagú Cigányzenekar franciaországi turnéjának beharangozójában.
 
A Fővárosi Cigány Önkormányzat SajtóközleményePDF Print E-mail
Thursday, 15 January 2009
„Mi magyarok együtt utasítsuk el a kirekesztés és a gyűlöletkeltés minden formáját.”
 
Hárommillió magyar "döglik bele" a nyomorba?PDF Print E-mail
Thursday, 15 January 2009
A pusztulás szélén áll az az emberi közösség, amely nem képes biztosítani az elemi létkörülményeket a túléléshez - fogalmazott az MNO-nak Bogár László a megszaporodott fagyhalálokra utalva.
 
A telepeken, telepszerű lakókörnyezetben élők programjának nyerteseirőlPDF Print E-mail
Thursday, 15 January 2009
A Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) és az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) által meghirdetett, "A telepen, telepszerű lakókörnyezetben élők lakhatási és szociális integrációja" című pályázatra beérkezett programokat a szociális tárca elbírálta. A pályázat keretében hét településen (civil szervezetek irányításával) indul program 2009-ben. A szociális tárca által biztosított költségvetési keret - 480 millió forint - az alábbiak szerint oszlik meg:
 
Minden adott a radikalizmushoz?PDF Print E-mail
Thursday, 15 January 2009
Political Capital: meglévő igényt szolgálnak ki a szélsőségesek Meglévő társadalmi igényt szolgálnak ki a szélsőséges szervezetek, ami a demokratikus erők kudarcát jelzi a Political Capital kockázat-elemzése szerint. A világgazdasági válság még tovább erősítheti az etnikai konfliktusokat - a megoldás kulcsa azonban továbbra is a demokraták kezében van.
 
Az írástudók újabb árulásaiPDF Print E-mail
Thursday, 15 January 2009
Tíz esztendővel ezelőtt még szenvedelmes esszéket, pamfleteket, kiáltványokat, sirámokat, gúnyiratokat, panaszdalokat, égbekiáltásokat, paszkvillusokat, palinódiákat, könyörgéseket, átkokat, utópiákat, próféciákat, hitehagyásokat, eretnekséget, hörgést, áriát, kukorékolást közölt a változatos és mozgékony gondolatok terhétől roskadozó magyar sajtó, amelyet úgyszólván nem kellett írniuk a szerkesztőknek és belső munkatársaknak, mert az újságok íródtak maguktól, azaz teleírta őket az értelmiség.
 
Fodor Gábor: pénteken dől el, visszalép-e John EmesePDF Print E-mail
Thursday, 15 January 2009
Pénteken dől el, hogy visszalépteti-e ferencvárosi jelöltjét a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) – közölte a köztelevízió reggeli műsorában Fodor Gábor pártelnök.
 
Járóka cselekvésközpontú stratégiát sürgetett a romák érdekébenPDF Print E-mail
Thursday, 15 January 2009
Az ember jogok európai unióbeli helyzetéről fogadott el jelentést az Európai Parlament plenáris ülése Strasbourgban. Járóka Lívia néppárti képviselőnő módosító indítványában olyan cselekvésközpontú stratégiát sürgetett a romák érdekében, amely világos célokat bemutató útitervet kínál a tagállamok számára.
 
Különös kegyetlenség: polgárőr dobta a Molotovot a cigányok közé?PDF Print E-mail
Thursday, 15 January 2009
A rendőrség vádemelési javaslattal lezárta a romák ellen tavaly nyáron elkövetett pátkai Molotov-koktélos támadás ügyében a nyomozást. A gyanúsított három helybeli polgárőr - írta csütörtöki számában a Népszabadság.
 
Olcsóbb tüzelő a rászorulóknakPDF Print E-mail
Thursday, 15 January 2009
A cigány kisebbségi önkormányzatok közreműködésével olcsó tűzifát adott a rászorulóknak a Nyírségi Erdészeti (NYÍRERDŐ) Zrt. a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszadobon és Tiszalökön - közölte Bíró Imre, a társaság baktalórántházi erdészetének igazgatója szerdán az MTI-vel.
 
"Tűrhetetlen és undorító" - a Jobbik kicsapta a biztosítékotPDF Print E-mail
Thursday, 15 January 2009
Cigányellenes plakáttal kampányol a Jobbik jelöltje a ferencvárosi időközi választásokon, aki a sikertelen első forduló után a harmadik helyet érte el a kerületben - közölte a Roma Sajtóközpont. A pártok felháborodtak.
 
Képzéssel a foglalkoztatásért - Cigány fiatalok esélyeiPDF Print E-mail
Wednesday, 14 January 2009
Szerző: Ürmös Andor Szociális és Munkaügyi Minisztérium - 2008. november 24. Források: Integrátor Alapítvány munkája
 
Kossuth, Obama, World MusicPDF Print E-mail
Wednesday, 14 January 2009
A fenti, első olvasásra egy gondolatmenetre nehezen építhető témákról beszélgettünk Újvági Péterrel, Az Amerikai Magyar Nemzeti Vezetőségi Bizottság (Hungarian American National Leadership Committee) vezetőjével. Újvági Péter annak a szervezetnek az irányítója, amely a 20-án beiktatásra kerülő új elnök, Barack Obama kampánya során összefogta az őt támogató magyar szervezeteket az USA-ban.
 
Rádió C - Dominó - 2009.01.12.PDF Print E-mail
Wednesday, 14 January 2009
Műsorvezető: Ignácz József, Vendég: Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke, és Balogh József az OCÖ elnökhelyettese
 
Otthonaikban fagynak meg az emberek, ez a legnagyobb gondPDF Print E-mail
Wednesday, 14 January 2009
A kormányzat ezen csak részben tud segíteni, elsősorban úgy, hogy hozzájárul az energiaköltségekhez
 
Őrző-védő romák - még tanuljákPDF Print E-mail
Wednesday, 14 January 2009
A vásárhelyi cigány kisebbségi önkormányzat már hatodik éve szervez a romáknak különböző tanfolyamokat. Idén a lovári nyelv, a számítógép-kezelői és az őrző-védő tanfolyam szerepel a kínálatban.
 
Jegesedik az MSZP és az MSZDP kapcsolata?PDF Print E-mail
Tuesday, 13 January 2009
Hűvösödni látszik az MSZP és az MSZDP együttműködése: szocialista forrásaink szerint ennek oka elsődlegesen a szociáldemokraták "túlzottan balra tolódó" szövetségkeresése, de talán ennél is lényegesebb, hogy nemrégiben számos önkormányzati MSZP-s lépett át a szociáldemokratákhoz. Hol tart most ez a folyamat?
 
Megkezdődött a 2009. évi differenciált támogatási kérelmek feldolgozásaPDF Print E-mail
Tuesday, 13 January 2009
A Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Főosztályán megkezdődött a települési (helyi) és a területi (megyei) kisebbségi önkormányzatok 2009. évi differenciált támogatási kérelmeinek feldolgozása. A Magyar Államkincstár regionális igazgatóságai címére a 2008. december 1-jei határidőre összesen 1673 települési és területi kisebbségi önkormányzat, a működő 2027 kisebbségi testület 82,5%-a nyújtotta be a differenciált működési támogatás iránti kérelmét.
 
A cél és az eszközökPDF Print E-mail
Tuesday, 13 January 2009
Perek sorával próbálja megszüntetni a szegregált oktatást az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány az ország számos településén. A Népszabadság két kitűnő cikkben foglalkozik az alapítvány tevékenységével (Mohácsi Erzsébet: Hogyan nyerhetnek a vesztesek?, 2008. november 25.; és Ónody-Molnár Dóra: Kaposvár: venni egy nagy levegőt, és meglépni, 2008. december 15.).
 
Saját viskójuk ejtette foglyul a romákat - fotók!PDF Print E-mail
Tuesday, 13 January 2009
Szertefoszlottak a remények a gyulaji Kossuth utcában. Az ottani romák abban bíztak, nyer az önkormányzat a cigánytelep felszámolási pályázaton, s elköltözhetnek a romos viskókból. Gyulaj pályázatát azonban elutasították, így a romák saját házaik foglyai lettek.
 
Milliárdos MSZP-s és az ágrólszakadt fideszes - jön a vagyonnyilatkozatok évadjaPDF Print E-mail
Tuesday, 13 January 2009
Már csak három hét és ismét mindenki kedvére mazsolázhat az országgyűlési képviselők friss vagyonbevallásai között.
 
Ferencváros: az olcsó kenyérrel meg a csirkefarháttal lehet kampányolniPDF Print E-mail
Tuesday, 13 January 2009
Kiszelly Zoltán politológus szerint két hét múlva Ferencvárosban eldőlhet, hogy a Jobbik, vagy az SZDSZ a harmadik erő, az MSZP várhatóan az otthonmaradásra és az újabb érvénytélen választási eredményre fog játszani, míg a Fidesz mostani szavazói mellé keres még egy-egy embert.
 
Őszintén a cigányokrólPDF Print E-mail
Tuesday, 13 January 2009
A napokban sörözni mentem egy barátommal. Megkérdezte tőlem: nem tudnék-e szerezni neki egy hangtompítós pisztolyt. Mivel nem ismerek fegyverkereskedőket, sajnos nem tudtam segíteni neki. Az okot mindenesetre megkérdeztem. Azt felelte: most vett házat vidéken, és ha majd kitör a polgárháború, és jönnek a cigányok, meg akarja védeni. Láttam rajta, hogy halálosan komolyan gondolja, amit mond.
 
Százezrek putris nyomoraPDF Print E-mail
Tuesday, 13 January 2009
Bár egymilliárd forinttal több pénz jut az idén a romákat segítő programokra, a putrikat még ebből az összegből is képtelenség felszámolni.
 
Megszólalnak a pártok a ferencvárosi választásrólPDF Print E-mail
Monday, 12 January 2009
Érvénytelen a ferencvárosi időközi választás első fordulója, miután vasárnap este hét óráig nem jelent meg az urnák előtt a választásra jogosultak fele. A szavazatok több mint felét az előzetes eredmények szerint a Fidesz-KDNP jelöltje, Bácskai János kapta.
 
Cigány-magyar ügyek: nem lehet mindent az előítéletekre fogniPDF Print E-mail
Monday, 12 January 2009
A romákat és nem romákat ért támadásokat a sértett környezete kapásból etnikai keretbe helyezi, számukra ugyanis ez jelenti a legegyszerűbb és mindenre alkalmazható magyarázatot- mondja lapunknak Krekó Péter szociálpszichológus. A Political Capital vezető elemzője szerint azonban a konfliktusok akár elő is mozdíthatják a társadalmi egyenjogúságért vívott küzdelemet.
 
FIDESZ 58, MSZP 23PDF Print E-mail
Monday, 12 January 2009
Bácskai János dupla annyi szavazatot kapott,mint az MSZP és az SZDSZ jelöltjei együttvéve
 
Szmogriadó Budapesten + KépriportPDF Print E-mail
Sunday, 11 January 2009
Vasárnap 11 órától életbe lépett a szmogriadó Budapesten - közölte Demszky Gábor főpolgármester. A naptár szerinti páratlan napokon csak a páratlan rendszámú járművek, míg a naptár szerinti páros napokon csak a páros és a 0-ára végződő rendszámú járművek közlekedhetnek A helyi, helyközi és távolsági közösségi közlekedés (BKV, MÁV, Volán) járművei zavartalanul közlekedhetnek a főváros útjain.
 
Fórum a "halálra ítélt" HajdúhadházonPDF Print E-mail
Sunday, 11 January 2009
Összefogással és értelmes párbeszéddel, valamint több milliárd forinttal lehet javítani a 12 ezer lelket számláló Hajdúhadházon a romák helyzetén, a köztük és a magyarok közt megromlott kapcsolaton. Ez volt a végső megállapítása a település művelődési házában rendezett minapi fórumnak.
 
Hatvanmilliót nyertek a romákPDF Print E-mail
Sunday, 11 January 2009
Január elején elindult a Társas játék a romák foglalkoztatásáért címet viselő program, amelyre a Bonyhádi Független Roma Egyesület 57 millió forintot nyert múlt évben pályázaton.
 
Gyilkosok vagyunk?PDF Print E-mail
Sunday, 11 January 2009
Amikor a csepeli kettős gyilkosság elkövetőiről még senki nem tudott semmit, a Hír TV a következő nyomon indította el nézőit: az iskolába túlnyomórészt cigány tanulók járnak, egyikük (az iskola egyik munkatársa szerint) azt mondta az igazgatónak, aki nem hagyta őt kedvére verekedni, hogy "ki fogunk nyírni". A Hír TV riportere figyelmeztette a nézőket, hogy még semmi biztosat nem tudunk, de a gyenge föltételezés a hálón természetesen villámgyorsan ténnyé erősödött.
 
Nem lesz időköziválasztás-dömpingPDF Print E-mail
Saturday, 10 January 2009
Most kezdődik csak Ferencvárosban az időközi választás, de hamarosan kezdődik a versengés az európai parlamenti képviselői helyekért, a választás június 7-én lesz. Ezután a Brüsszelbe távozott, egyéniben megválasztott parlamenti képviselők „utódainak" kampánya indul, mert e helyeket október közepéig időközi választásokon kell betölteni. Ősszel kezdődik a 2010-es országgyűlési választási felkészülés.
 
Veled is megtörténhetPDF Print E-mail
Saturday, 10 January 2009
Istvánnak és feleségének három egyetemista gyermeke van. A család márciusig maradhat a panellakásában, a téli kilakoltatási moratórium utánra várják a végrehajtót.
 
Boross Péter lelépőbenPDF Print E-mail
Saturday, 10 January 2009
Lemond parlamenti mandátumáról Boross Péter - tudta meg a Magyar Hírlap. A volt miniszterelnök, az MDF frakciójának tagja ma, az országos választmány velencei ülésén tervezi bejelenteni elhatározását. Információnk szerint döntése hátterében az áll, hogy a továbbiakban már nem tud azonosulni a dávidi politikával.
 
Pálinkás: Fejlődési pályára kell állítani MagyarországotPDF Print E-mail
Saturday, 10 January 2009
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) a kutatás-fejlesztésben megteremti azokat a lehetőségeket, hogy az elkövetkező években elindulhasson az a fejlődés, ami 2009 elején megtorpanni látszik - mondta Pálinkás József, az MTA elnöke pénteken Debrecenben.
 
Milák Róbert roma származású festőművész bemutatkozikPDF Print E-mail
Friday, 09 January 2009
Milák Róbert roma származású festőművész Hajdú Bihar megye Nyíracsád községében él feleségével és három kicsi gyermekével. Korábban rajzaiban, ma festményeiben a természet utáni festészet mellett a cigány hagyományvilágot idézi meg. A népi mitologikus motívumokat és jellemzően élénk színvilágot építi képeibe, valamint szívesen fordul a bibliai témák felé.
 
MCF Roma Összefogás Párt FelhívásaPDF Print E-mail
Friday, 09 January 2009
MCF Roma Összefogás Párt Felhívása a Budapest Ferencváros 12. egyéni választókerületben lakó cigányokhoz A felhívás kiadója: Ijf Bogdán János az MCF Roma Összefogás Párt elnökhelyettese, az OCÖ szóvivője
 
"Veszélyességi pótlék" a roma gyerekeket oktató pedagógusoknakPDF Print E-mail
Friday, 09 January 2009
Mohácsi Viktória, (ALDE-SZDSZ) európai parlamenti képviselő, aggályát fejezte ki azzal a hírrel kapcsolatban, mely szerint e tanév második felében bérpótlékot kaphatnak a jogellenesen fenntartott, szegregáló ún. cigány iskolákban tanító pedagógusok.
 
Kormányszóvivő: Nem lehet iskolai szünetet elrendelniPDF Print E-mail
Friday, 09 January 2009
A közoktatásról szóló törvény rendelkezései alapján nem rendelhetnek el a megyei önkormányzatok rendkívüli iskolai szünetet, a közoktatásról szóló törvény ugyanis ezt csak akkor teszi lehetővé, ha a megye területén a nevelési-oktatási intézmények működtetése nem lehetséges - közölte a Kormányszóvivői Iroda.
 
Börtönben a kegyelmet kérő sajókazai férfiPDF Print E-mail
Friday, 09 January 2009
Kedden megkezdte tizenegy hónapos börtönbüntetésének letöltését az a sajókazai férfi, akit szabálytalan áramvételezés miatt ítélt el a bíróság.
 
Halálosan megfenyegették az építészt, aki el akarja számoltatni a honatyákat költségeikrőlPDF Print E-mail
Friday, 09 January 2009
Ki az a Seres Mária? - kérdezték egymástól haragosan a parlament folyosóján cigarettára gyújtó honatyák, két hónappal ezelőtt. Biztosan a Fidesz új üdvöskéje - találgatták. Az is lehet, hogy valamelyik független jelölt felesége, aki már most rákapcsolt a kampányra - latolgattak nevetve, de mindannyian tévedtek.
 
Nem sietik el a Gárda ügyét...PDF Print E-mail
Friday, 09 January 2009
Még mindig nem érkeztek meg a Fővárosi Ítélőtáblához a Magyar Gárda Egyesület periratai a Fővárosi Bíróságtól (FB), amely első fokon december 16-án feloszlatta a szervezetet - értesült a Népszava.
 
Tüzelőhöz juttatják a rászorulókat NyíregyházánPDF Print E-mail
Friday, 09 January 2009
Tüzelőhöz juttatják a rászorulókat Nyíregyházán, illetve meleg helyiségeket biztosítanak azoknak, akik fűtési nehézségek miatt veszélyben lehetnek otthonukban a hideg napokon - írta pénteki számában a Kelet-Magyarország.
 
MDF-dilemma: rajta legyen-e Dávid Ibolya az EP-listán?PDF Print E-mail
Friday, 09 January 2009
Megkezdi a felkészülést a nyári EP-választásokra az MDF. A fórum hétvégi, kihelyezett választmányi ülésén, Velencén foglalkoznak a kérdéssel. Az egyelőre még nem dőlt el, hogy Dávid Ibolya pártelnök rajta lesz-e az EP-listán. "Erre ötven százalék az esély, mint ahogyan arra is, hogy nem. De erről nem belső pártpolitikai, hanem kizárólag szakmai szempontok alapján határozunk" - fogalmazott lapunk kérdésére Makay Zsolt, az MDF választmányának elnöke.
 
Fodor környezeti forradalmat akar és bízik az EP-választás sikerébenPDF Print E-mail
Friday, 09 January 2009
Energetikai reformot sürget Fodor Gábor, aki szerint az orosz-ukrán gázvita nyomán előállt helyzetet hosszú távon csak az alternatív energiaforrásokra való átállással lehet kezelni. Az SZDSZ elnöke a távirati irodának adott interjújában azt is elmondta, biztos abban, hogy pártja sikeresen szerepel az európai parlamenti választásokon.
 
Megkapták a Rajkók a Rottenbiller utcai épületetPDF Print E-mail
Friday, 09 January 2009
Ötvenhét év után tulajdonosai lettek a Rajkók annak a fővárosi épületnek, amelyben 1952 óta másfél ezernyi cigányzenész nőtt fel és lett híres zenész; a székház jelképes kulcsát Kiss Péter kancelláriaminiszter csütörtökön adta át az intézményt működtető alapítvány elnökének.
 
Idén hárman kaptak Solt Ottília-díjatPDF Print E-mail
Wednesday, 07 January 2009
Dr. Deliné Dr. Fráter Katalin, Kovács József Hontalan és a martonvásárhelyi Pápay Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Diákotthon nyerte el idén a Solt Otília-díjat.
 
Megjelent az Amaro Drom legújabb száma! - 2008. NovemberPDF Print E-mail
Wednesday, 07 January 2009
Zsigó Jenő: Szerkesztőségi jegyzet Divat vagy rákfene Látlelet -- 2oo8, áttekintés a rasszizmus hazai helyzetéről Mintavétel Előítéletesség-kutatás Magyarországon és Európában
 
Elzárták: nem érkezik gáz MagyarországraPDF Print E-mail
Wednesday, 07 January 2009
Kedden 15.30 órakor leállt Ukrajnából az orosz földgáz szállítása Magyarország felé. Mára elrendelték a gázkorlátozás második kategóriáját. Ez azt jelenti, hogy az óránként 500 köbméter feletti felhasználóknak is át kell állniuk alternatív üzemanyagra. Ha ezt nem tudják megtenni, akkor leáll a termelés.
 
Ennyivel "megédesíthető" a recesszió?PDF Print E-mail
Wednesday, 07 January 2009
A Szociális és Munkaügyi Minisztérium mintegy 100 milliárd forintot "mozdít meg" a recesszió hatásainak kezelésére; pályázati programjaik a munkahelyek megőrzését, illetve a munkahelyteremtést szolgálják - mondta Simon Gábor, a szaktárca államtitkára szerdán, a kormányszóvivői tájékoztatón.
 
3,8 milliárd jut a hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó pedagógusok pótlékáraPDF Print E-mail
Wednesday, 07 January 2009
Az idén 3,8 milliárd forint áll rendelkezésre a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekkel foglalkozó pedagógusok bérpótlékára, amelyre január 15-ig lehet pályázni.
 
Cigány, fogyatékos, idős: sokba kerülhet a diszkriminációPDF Print E-mail
Wednesday, 07 January 2009
A megfelelő munkavállaló kiválasztása nehéz feladat, a hátrányos megkülönböztetés azonban milliós bírságot is jelenthet a cégeknek. Milyen esetekben vizsgálódik a hatóság és mit kell bizonyítani a munkaadónak?
 
Villás Lajos: Győzike nem lehet a "roma kultúra" része!PDF Print E-mail
Wednesday, 07 January 2009
Gáspár Győző, a mindenki GYŐZIKÉJE,a magyar médiában fogalommá vált. Milliókat vonzott, és vonz nap, mint nap a képernyő elé, harsányságával, megnyilvánulásaival lehet szeretni, vagy nem kedvelni. Az azonban már sokat nyom a latban, hogy a romákat, egyre inkább vele azonosítják.
 
Pályázat a hazai roma mikrovállalkozások mikrohitellel megvalósított beruházásainak támogatásáraPDF Print E-mail
Wednesday, 07 January 2009
A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium - többek között - a hazai roma vállalkozások mikro hitellel megvalósított beruházásainak támogatására 383 millió Ft keretösszegű pályázatot hirdetett meg.
 
György-telep: sürgős beavatkozás a nyomor ellenPDF Print E-mail
Wednesday, 07 January 2009
Az önkormányzat tervei szerint hamarosan beindul a „Fizikai életfeltételek javítása Pécs keleti városrészében" elnevezésű program. A legsürgősebb beavatkozásra a György-telepen van szükség.
 
Ösztöndíj roma fiataloknakPDF Print E-mail
Wednesday, 07 January 2009
Öt roma egyetemistát támogat száz-százezer forinttal a Csongrád Megyei Önkormányzat.
 
Beperli a Jobbikot a FideszPDF Print E-mail
Wednesday, 07 January 2009
Pert indít a Jobbik ellen a Fidesz, amiért a szélsőjobboldali párt azzal vádolta a vezető ellenzéki erőt, hogy ajánlószelvényeket adott át a MIÉP-nek Ferencvárosban.
 
Hátráltatják, mégis népszerű az Echo TvPDF Print E-mail
Wednesday, 07 January 2009
Rendszeresen hívják szerkesztőségünket olvasóink, arra panaszkodva, hogy az Echo Televíziót szolgáltatójuk drágább programcsomagba helyezte át, így anyagi okok miatt ezentúl nem láthatják a csatorna műsorát. "A közelmúltban telefonos felmérést készítettünk az előfizetői igényekkel kapcsolatban, és ezen eredményekre, valamint a körülményekben bekövetkezett egyéb változásokra tekintettel módosítottuk programcsomagjaink összetételét és az igénybevétel egyéb feltételeit.
 
Cigánybűnözés ellen cigány vezetőt?PDF Print E-mail
Wednesday, 07 January 2009
Rotterdam muzulmán polgármestere gondolkodásra késztet minket is. A hollandok egy része szerint a bevándorlók által elkövetett bűnözés úgy tartható kordában, ha a bevándorlók közül választják a vezetőt. Mi választanánk például cigány vezetőt azért, hogy a cigánybűnözést csökkentsük?
 
Gyurcsány bírálja az államfőtPDF Print E-mail
Wednesday, 07 January 2009
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bírálja internetes blogjában, hogy Sólyom László köztársasági elnök hétfőn nem írta alá a távoltartásról szóló törvényt. A Köztársasági Elnöki Hivatal reagálása szerint ha az államfő meggyőződik egy törvény alkotmányellenességéről, akkor nem írhatja alá, hanem köteles az Alkotmánybírósághoz fordulni.
 
Már éjszaka elrendelik a gáz használatának korlátozásátPDF Print E-mail
Wednesday, 07 January 2009
A hideg miatt már kedd este, éjszaka korlátozást kell elrendelni az erőművekben, valamint a cementgyárakban - közölte Molnár Csaba energiaügyi miniszter kedd este az egyik kereskedelmi csatorna esti műsorában.
 
"Erős kormányra van szükség"PDF Print E-mail
Wednesday, 07 January 2009
Az emberek nem bölcs belátásból nem rohanták meg a bankokat, hogy kivegyék a pénzüket, hanem mert többségük még nem fogta föl: válság van - nyilatkozza lapunknak Sólyom László. A köztársasági elnök senkit sem bátorít a sztrájkra, mert úgy látja, most súlyos megszorításokat kell elviselni. Az államfő szerint ugyanakkor napi alkukon élő kisebbségi kormánnyal nehéz hosszú távú programot alkotni.
 
Veszélyben a cigányokPDF Print E-mail
Wednesday, 07 January 2009
Tizenkét pályázó közül kettőnek ítélt támogatást az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) romatelepek felszámolásához; nem kapott támogatást a Tolna megyei Gyulaj sem; a pályázó konzorcium tanácsadója szerint az ott élő romáknak önállóan nincs esélyük arra, hogy változtassanak helyzetükön.
 
A cigány muzsika színes kavalkádja!PDF Print E-mail
Wednesday, 07 January 2009
Farsang idején a cigány muzsika színes kavalkádja sem hiányozhat a Fonóból. A fiatalokból álló Travarica indít a balkáni zenét a roma muzsika elemeivel ötvöző műsorával.
 
ÚJÉVI KONCERT A ROMA PARLAMENTBENPDF Print E-mail
Wednesday, 07 January 2009
(Budapest, VIII. Tavaszmező u. 6. Tel./fax: 210-4798)
 
Zsigó Jenő: VérrealitásPDF Print E-mail
Tuesday, 06 January 2009
A Magyar Narancs 2008. november 20-i számában megjelent egy cikk, Kicsinyes, szánalmas, kártékony címmel. Alcíme: Elúszó uniós támogatás.
 
A kormány puhítja az integrációs elképzeléseketPDF Print E-mail
Tuesday, 06 January 2009
Mohácsi Viktória szerint a törvényhozók elfelejtik, hogy minden gyereknek joga van a jó színvonalú oktatáshoz. Az első Gyurcsány-kormány roma gyerekek oktatásáért felelős miniszteri biztosa szerint a szaktárca a fától nem látja az erdőt, amikor az úgynevezett gettóiskoláknak akar kedvezni.
 
Szorul a hurok a kiskunlacházi gyilkos körül?PDF Print E-mail
Tuesday, 06 January 2009
„Szorul a hurok az elkövető körül” – így értékelte a kiskunlacházi gyilkosság nyomozásának állását Pest megye rendőrfőkapitánya a megyei kapitányság évértékelő sajtótájékoztatóján. Répás József, Kiskunlacháza polgármestere szerint elég nagy lehet ez a hurok, hogy még mindig nem szorult meg a tettes vagy a tettesek nyakán.
 
Megtanulták, hogy tenni kell a segélyértPDF Print E-mail
Tuesday, 06 January 2009
Ha nem is volt teljesen szabályos, hatásosnak bizonyult az a helyi rendelet, amelyet a monoki kezdeményezés nyomán hozott tavaly nyáron az önkormányzat.
 
Börtöncech és áramtartozás - Kegyelmet kér a sajókazai családapaPDF Print E-mail
Tuesday, 06 January 2009
Kegyelmet kér az államelnöktől egy hat gyerekes sajókazai cigány család férfi tagja (az apa): áramlopás miatt letöltendő fogházra ítéltek.
 
Seggbe dugott mobilPDF Print E-mail
Tuesday, 06 January 2009
Az Igazságügyi Minisztérium nagy ötlettel állt elő: a börtönben élők nevelése miatt megengednék számukra a mobiltelefon használatát. Az ötlet érdekes és elgondolkoztató. Főleg azért, mert míg a hazai közbiztonság messze nem kielégítő, a szakértőknek nevezettek ilyeneken törik jobb sorsra érdemes szürkeállományukat.
 
Sólyom László nem írt aláPDF Print E-mail
Tuesday, 06 January 2009
Nem írta alá Sólyom László köztársasági elnök a hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazható távoltartásról szóló törvényt. Az államfő a jogszabályt hétfőn véleményezésre megküldte az Alkotmánybíróságnak - közölte az elnöki hivatal.
 
Közösség elleni izgatás miatt nyomoznak RakamazonPDF Print E-mail
Tuesday, 06 January 2009
Közösség elleni izgatás miatt nyomozást indított a rendőrség a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamazon kihelyezett romaellenes plakátok miatt. Szombaton a helyi romák demonstráltak is az állítólag a Magyar Gárda nevében kirakott plakátok miatt. Atrocitás nem történt.
 
Félmilliós bírság a romákat kizáró szórakozóhelynekPDF Print E-mail
Tuesday, 06 January 2009
Félmillió forintos büntetést szabott ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság egy fővárosi szórakozóhelyre, mert a biztonsági emberek nem engedtek be roma fiatalokat.
 
Amit nem tudunk a cigányságrólPDF Print E-mail
Tuesday, 06 January 2009
A cigány nyelvet hónapok alatt elsajátíthatjuk, a tánchoz egy élet is kevés lenne. A roma képzőművészet kincseinek pedig legjobb esetben is csak a töredékrészét láthatjuk. Néhány tipp a cigány kultúrával való ismerkedéshez.
 
A 2008-as keretnél több pénz lesz a cigánytelepek felszámolásáraPDF Print E-mail
Tuesday, 06 January 2009
Az idén egymilliárd forinttal több támogatás jut a célzott romaprogramokra, mint 2008-ban - mondta Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn.
 
Közpénzeső újságíróknakPDF Print E-mail
Monday, 05 January 2009
Tavaly is juttatott közpénzt a Gyurcsány-kormány a hatalmat ellenőrizni hivatott sajtó képviselőinek, jellemzően egyes balliberális újságíróknak, médiamunkásoknak. Mások mellett Batiz András, Szombathy Pál, Petri Lukács Ádám vagy Déri Miklós „udvari fotós" is szép summát kapott 2008-ban - derül ki a Kormányszóvivői Iroda által lapunknak megküldött ötmillió forint alatti (tehát a kancellária honlapján nyilvánosságra nem hozott), tavalyi szerződéseinek listájából.
 
Romák fegyverbenPDF Print E-mail
Monday, 05 January 2009
Néhány, a cigányságot fenyegető plakátot helyeztek el a szabolcsi Rakamazon. Ezen felháborodva több tucat helybeli roma kezdett gyülekezni a településen, s közülük sokan ásókkal, kapákkal és más szerszámokkal is felfegyverkeztek. Egyikük egy szamurájkardot is magával hozott, ellene szabálysértési eljárást indítottak.
 
Farkas Antal: Egy Renegát naplója - 2. részPDF Print E-mail
Monday, 05 January 2009
Öröm és Kárhozat. Ki miért lett Renegát?- ez örök kérdés. Van aki kényszerből,van aki érdekből,és van aki.- mert- csak azért is. Van egy ember akiről muszáj írnom.
 
Kolompár Orbán még a CKÖ vezetőket is félrevezetiPDF Print E-mail
Monday, 05 January 2009
Kolompár Orbán a Magyar Gárda per legfontosabb napján (perbeszédek - ítélethirdetés) nem vett részt a tárgyaláson és még képviselőt sem küldött az OCÖ részéről, mert úgy látszik ezt ő nem tartotta fontosnak. Ezzel szemben a vidéki CKÖ vezetőket saját újságukban arról tájékoztatta, hogy az OCÖ megnyerte a gárda pert.
 
Foley amerikai nagykövet asszony fogadta a miskolci roma delegációtPDF Print E-mail
Monday, 05 January 2009
Horváth József, a Keresztény Magyar-Cigány Európai Unió Szövetség Egyesület elnöke és kollégái jártak december közepén az amerikai nagykövet asszonynál.
 
Feketék a Fehér Házban, romák az előszobákbanPDF Print E-mail
Monday, 05 January 2009
Visszapillantó: 2008 legjobb írásai és emlékezetes témái, azaz évzáró a zónában. Felelevenítjük, mi volt szerintünk meg önök szerint fontos nálunk. Ezúttal például azt a pillanatot, amikor a zóna Barack Obama győzelmén felbátorodva utánajárt, hogy a magyar romák meddig jutottak a társadalmi, politikai érvényesülésben.
 
Az úri Magyarország - ma - TGM cikkePDF Print E-mail
Saturday, 03 January 2009
TGM Népszabadságban megjelent cikkét közvetlenül az Attac Magyarország honlapjáról vettük át. A cikk a rendszerváltás óta eltelt két évtized alatt tökéletes alkalmatlanságát bebizonyító magyar uralkodó osztály éles, történelmi visszatekintéssel is párosított kritikája.
 
Durrog, durrog, de nem durran - MitsouraPDF Print E-mail
Saturday, 03 January 2009
Miczura Mónika és csapata a Mitsoura nemrég jelentkezett második anyagával. Országimázs ide, országimázs oda, én a hallgatása közben halálra untam magam, félálomban pedig az ágyam körül táncoló cigánygyerekeket hallucináltam.
 
Füstbe ment a borsodi vajda tervePDF Print E-mail
Saturday, 03 January 2009
Közgyűlések, kerekasztal-beszélgetések, lakossági fórumok legfontosabb napirendi pontjává vált Borsod megye közbiztonságának romlása. A bűnesetek elszaporodása miatt a közelmúltban konfliktusmegelőző irodát nyitottak Miskolcon, roma szervezetek összefogásával, s a megyeszékhely legkritikusabb pontjain városőrség kezdte meg működését. A vajda szerint a közbiztonság romlása összefügg a cigánybűnözéssel.
 
A romák több támogatást szeretnénekPDF Print E-mail
Friday, 02 January 2009
Külső források igénybevételére szorul a Cigány Kisebbségi Önkormányzat.
 
Zsidó, néger, cigány - Hitler komplexusPDF Print E-mail
Friday, 02 January 2009
Divatos téma manapság a rasszizmus, tüntetőket és ellentüntetőket egyaránt megmozgató kérdés. Nem véletlen, hogy a soknemzetiségű Laboratorium Anime társulatát is megihlette: darabjuk, a „Hitler komplexus" már címével is provokál, olyannyira, hogy még Tomcat és barátai is befizettek az előadásra. Ahogy mi is.
 
Meghívó - Ruva Farkas Pál Zen Zug c. verses kötetének bemutatójáraPDF Print E-mail
Friday, 02 January 2009
Meghívó Ruva Farkas Pál Zen Zug c. verses kötetének bemutatójára
 
C-PRESS jókívánság és köszönet az újévrePDF Print E-mail
Friday, 02 January 2009
Boldog új esztendőt kívánunk minden kedves C-PRESS olvasónknak, és ezúton is köszönjük egész éves megtisztelő, érdeklődő figyelmüket!
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk