Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Rádió C - Dominó - 2008.11.25.PDF Print E-mail
Sunday, 30 November 2008
Téma: Cigányok elleni támadások, véres események... Műsorvezető: Ignácz József, Vendég: Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke
 
Romakérdés: Martin Luther Kingre lenne szükségPDF Print E-mail
Friday, 28 November 2008
Kállai Ernő kisebbségi ombudsman vizsgálatot indít a szegedi Cserepes sor ügyében. A biztos a delmagyar.hu-nak elmondta: a mentor-programból ki kell szűrni az alkalmatlan pedagógusokat.
 
Ki a cigányellenes Sarkadon?PDF Print E-mail
Friday, 28 November 2008
Cigányellenesnek nevezte Jakó István sarkadi MSZP-s önkormányzati képviselőt Oláh Károlyné, a helyi roma kisebbségi önkormányzat elnöke. A képviselő-testület ülésén ugyanis szóba került a romaügyi megbízott korábbi, botrányba fulladt sarkadi látogatása.
 
Nem lesz vajdavillongás Győrben - Tervben a Roma PolicePDF Print E-mail
Friday, 28 November 2008
Vidák József két éve a Roma Vajdák Országos Szövetségétől kapta vajdaigazolványát. Sok mindenre nem használta, így amellett döntött, hogy a napokban visszaadja azt Sárközi Antal Bandinak, a köztiszteletben álló volt győri vajdának. Vidák József nagy álma a Roma Police, reményei szerint a cigányok maguk is tehetnek környezetük közbiztonságának jobbításáért.
 
Meghívó - 15 éves a kisebbségi törvény konferenciáraPDF Print E-mail
Friday, 28 November 2008
Szeretettel meghívjuk Önt a "15 éves a kisebbségi törvény" című, az Ombudsmani Hivatal és a Magyar Tudományos Akadémia által szervezett konferenciára.
 
Gál György Jaguárt, Mercedest és ingatlanokat vettPDF Print E-mail
Thursday, 27 November 2008
Az évszázad ingatlanpanamája: különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt vette őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség Gál Györgyöt, az SZDSZ VII. kerületi frakcióvezetőjét, az erzsébetvárosi önkormányzat gazdasági bizottságának elnökét - közölte a főügyészség szóvivője, Fazekas Géza.
 
Gyűlöletbeszéd: Sólyom az Alkotmánybírósághoz fordultPDF Print E-mail
Thursday, 27 November 2008
Bejött a kormánypárti képviselők azon félelme, hogy a köztársasági elnökön fennakad az a - jobb szó híján - gyűlöletbeszéd elleni törvényként elfogadott szabályozás, amit november elején szavazott meg az Országgyűlés.
 
Nem etnikai okokból bántalmazták a két nőt?PDF Print E-mail
Thursday, 27 November 2008
Tegnap hirdetett ítéletet a Pécsi Városi Bíróság annak az öt barcsi fiatalnak az ügyében, akik januárban Szigetváron romákat támadtak meg. Egy parkban egy asszonyt az egyikük megütött, aki ettől földre esett, majd a fekvő nőt megrugdosták, a lányát pedig, aki kiáltozva segítségért szaladt, egyikük egy lánccal üldözte, de nem érte utol.
 
"A romák egyre többen vannak"PDF Print E-mail
Thursday, 27 November 2008
A magyarországi németekkel és horvátokkal nincs különösebb gondja a többségi társadalomnak, a cigányokat viszont általános ellenszenv övezi - írta a csütörtöki Népszabadság arra a kutatásra hivatkozva, amely az említett három kisebbség megítélését vizsgálta.
 
Rendőrnek tanuló romákat támogatnak BékésbenPDF Print E-mail
Thursday, 27 November 2008
Rendőrnek tanuló roma fiatalokat támogat a Békés Megyei Cigány Önkormányzat. Erről keddi, soron kívüli ülésükön döntöttek.
 
Konfliktuskezelő irodát nyitottak a romák BorsodbanPDF Print E-mail
Thursday, 27 November 2008
A most létrehozott iroda úgynevezett mediátori, közvetítői szerepre vállalkozik, a törvényszegő cigányok ellen is fellép.
 
Toborzó miatt aggódtak a jászkiséri cigányokPDF Print E-mail
Thursday, 27 November 2008
A Magyar Gárda felvonulásáról szóló hírek keltek szárnyra Jászkiséren, ami miatt feszültség támadt a helyi cigányság körében. A helyi kisebbségi önkormányzat vezetője azonban nem látta veszélyesnek a történteket.
 
Szabad az uszítás a magyar netenPDF Print E-mail
Thursday, 27 November 2008
Cigányokkal tesztelnék a gázkamrát, tűzifaként hasznosítanák a zsidókat, a YouTube-on oktatják a kezdő neonácikat – csak pár kezdeményezés, amelynek oldalait eltávolították a nemzetközi közösségi oldalakról. De vajon hogy állnak ilyen tekintetben a legnagyobb magyar hálózatépítő portálok: az iWiW, a myVIP és a Baráti kör?
 
Olaszliszka után - "Állunk egymással szemben és vicsorgunk"PDF Print E-mail
Thursday, 27 November 2008
„A magyarok soha nem voltak cigányellenesek” – jelentette ki Szarka Ágota, a Magyar Nemzet főmunkatársa azon a beszélgetésen, amelyet a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) rendezett a szerző Az út Olaszliszkáig – Szögi Lajos tragédiája című cikke kapcsán.
 
Hogyan nyerhetnek a vesztesek?PDF Print E-mail
Wednesday, 26 November 2008
Alapítványunk öt éve, antidiszkriminációs törvényünk megszületése óta védi a roma gyerekek jogait. Húsz éve gyakoroljuk hazánkban demokratikus jogainkat. Olyan alapvető vívmányaink vannak, mint a szabad iskolaválasztás vagy az önkormányzati autonómia. Sajnos az utóbbi években ezeket néhány polgármester és település - sajátos értelmezéssel - a roma diákok távol tartására használja.
 
Elhúzták Roberto Cavalli nótájátPDF Print E-mail
Wednesday, 26 November 2008
Cigányzenekar, libamáj és a legszebb magyar nők várták a világhírű divattervezőt, Roberto Cavallit (68) a tiszteletére adott vacsorán hétfő este a Gerbeaud-ban.
 
Gyurcsány Ferenc válaszolt a cigányoknakPDF Print E-mail
Tuesday, 25 November 2008
A Kormányszóvivő Iroda számokkal, adatokkal és programokkal igazolja a romákra költött milliárdokat. A C-PRESS Hírügynökség 2008. november 7.-én, és azt megismételve 22.-én a www.kormanyszovivo.hu oldalon hat rövid kérdést tett fel Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úrnak egy felfokozott társadalmi, politikai helyzetben.
 
A cigányokon csattan az ostorPDF Print E-mail
Tuesday, 25 November 2008
A gazdasági válság nehézségei miatt Magyarország szegényebb régióiban bűnbakká kiálthatják majd ki a romákat - mondta Demszky Gábor főpolgármester Budapesten egy, a kanadai főkormányzó részvételével rendezett konferencián.
 
Eredmények nélkül a cigányok elleni támadások nyomozócsoportjaPDF Print E-mail
Tuesday, 25 November 2008
Egyelőre nem mutatott fel eredményt a cigányok elleni támadások felderítésére létrehozott 50 fős nyomozócsoport. A ma esti Riasztás című műsorunk is arra keresi a választ, hogy alvilági leszámolás vagy rasszizmus áll a pécsi kézigránátos támadás mögött, amely két halálos áldozatot követelt.
 
Készül a vádirat Kolompár Orbán ellenPDF Print E-mail
Tuesday, 25 November 2008
Napokon belül gyanúsítottból vádlottá válik Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, az ügyészségen ugyanis már készül az ellene szóló vádirat. Kolompárt 13 millió forintos gazdasági bűncselekménnyel gyanúsítják - írja a Magyar Nemzet.
 
Vádemelés a pátkai ügyben?PDF Print E-mail
Tuesday, 25 November 2008
Rövidesen vádat emelhetnek a pátkai Molotov-koktélos támadás gyanúsítottjai, három polgárőr ellen, a rendőrségnek azonban további 16, romák elleni támadást kell még felderítenie. A helyzet biztató, véli a főkapitány, ám egyelőre szűkszavúan nyilatkoznak az eredményekről.
 
Járóka Lívia lesz a Fidesz kampányarcaPDF Print E-mail
Tuesday, 25 November 2008
Járóka Lívia lesz a Fidesz kampányarca jövőre, az európai parlamenti választások idején. Értesülésünk szerint az év elejére el is készül a szavazók meggyőzését szolgáló tízperces film, amelyben a brüsszeli Fidesz-csoport egyetlen roma tagjáé lesz a főszerep. Az ellenzéki párt EP-listája állítólag még csak Orbán Viktor fejében létezik, az azonban már biztos, hogy Áder János, Deutsch Tamás, illetve Pelczné Gáll Ildikó be­futó­helyre számíthat.
 
Egyre több nő és roma lesz hajléktalanPDF Print E-mail
Tuesday, 25 November 2008
Sok a beteg hajléktalan, akiknek speciális szálláshelyre vagy orvosi ellátásra lenne szükségük. Szociális szakemberek szerint a fedél nélkülieket ellátó önkormányzati és civil szervezetek felkészültek a hideg időre, közülük többen utcai étkeztetést is szerveznek.
 
Kolompár: Ha a náci eszme megmarad, a cigányság mehet ebből az országbólPDF Print E-mail
Tuesday, 25 November 2008
Olyan ordas eszmék vannak jelen ma Magyarországon, amelyeket jóérzésű ember nem tűrhet el – hangsúlyozta pénteken délután Korózs Lajos.
 
Meghívó - novemberi PolifilmklubPDF Print E-mail
Sunday, 23 November 2008
2008. november 28-án pénteken 17.00 órakor az i.m. Kulcsos Borharapó  című filmet vetítjük az Aranytízben (Budapest.,V. kerület Arany János  u.10.).
 
Zsigó Jenő: A megvonás megvonásaPDF Print E-mail
Sunday, 23 November 2008
A népi hiedelem szerint a cigányok megfogták az Isten lábát. Isten nem fogta meg az övékét, ezért a cigányokat övező egyik legkártékonyabb mítosz a túltámogatott cigányokról egyszerűen hazugság.
 
LB: jogellenes volt a szegregált oktatás HajdúhadházánPDF Print E-mail
Sunday, 23 November 2008
A Legfelsőbb Bíróság (LB) döntött a Hajdúhadház önkormányzata és két iskolája ellen indított perben, az ítélet kimondja: jogellenes elkülönítés miatt jogsértést követett el Hajdúhadház két általános iskolája, a LB a szegregáció megszüntetésére kötelezte az intézményeket. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) egyetért a Legfelsőbb Bíróság ítéletével - tájékoztatta az OKM az Edupress-t.
 
Megjelent az Amaro Drom legújabb száma! - 2008. OktóberPDF Print E-mail
Sunday, 23 November 2008
Zsigó Jenő: A rendszerek változnak, a cigány politika nem A kiszorított tömeg Köllő János közgazdász Nesze semmi, fogd meg jól! Brüsszeli megatanácskozás az európai cigányság helyzetéről
 
Nem lesz kihívója GyurcsánynakPDF Print E-mail
Sunday, 23 November 2008
Az MSZP választmányának elnöke szerint nem lesz érdemi kihívója Gyurcsány Ferencnek a pártelnöki poszton a jövő év márciusi tisztújító kongresszuson. Simon Gábor szombaton az MTI-nek elmondta azt is, hogy ismét indul a választmányi elnöki tisztségéért.
 
A falu fejlesztése ráadásul segítené a romák felzárkóztatását isPDF Print E-mail
Sunday, 23 November 2008
Széles Gábor szerint felértékelődik a vidék szerepe A nagy nemzetközi válság idején Széles Gábor szerint egyre inkább fel fog értékelődni a vidék szerepe az ország fejlődése szempontjából - a nagyvállalkozó erről az Erős vidék, erős Magyarország című konferencia előtt beszélt sajtótájékoztatón szombaton, Békéscsabán.
 
Embervadászat NagycsécsenPDF Print E-mail
Sunday, 23 November 2008
Nagycsécs könnyen megközelíthető az M3-as autópályán. Ha az ember lefordul a tiszaújvárosi elágazásnál, alig néhány kilométer múlva beér a faluba. Balról, rögtön az első utca a cigánytelep néhány háza. Aszfaltozott út csak alig pár méteren van, s a lehajtó is két sarokkővel van védve. Nehéz lehet ide szállítani, rakodni, tűzifát vagy bútort bevinni. És persze embert próbáló feladat mentőnek, tűzoltónak behajtani is. Pedig november 3-án szükség volt mindkettőre. Mert gyilkosság történt.
 
Tomcat: Hát jó, akkor meséljünk a Kuruc.infóról isPDF Print E-mail
Saturday, 22 November 2008
Nahát, nahát, ezek a pajkos Kuruc.infósok, beváltották nekem tett fenyegetésüket, és megpróbálnak "tönkretenni". Akkor én is beváltom, amit erre az esetre ígértem, és nyilvánosságra hozom a kilétüket. Név szerint a következők szerkesztik a Kurucot:
 
"Remélem, hogy nem etnikai támadásokról van szó"PDF Print E-mail
Saturday, 22 November 2008
"A rendőrség képes megvédeni a magyar állampolgárokat, ezért nem hiszem, hogy szükség lenne egyfajta szerveződésre a romák részéről" - mondta el Bencze József országos rendőrfőkapitány a Nap-kelte reggeli műsorában.
 
Közhasznú munkások viszik a romáknak a fátPDF Print E-mail
Saturday, 22 November 2008
Kik és milyen módon kaphassanak tűzifát? Ez volt az egyik fő témája a tolnai cigány kisebbségi önkormányzat szerda esti közmeghallgatásának, ahol azt is felvetették, hogy a rászoruló cigányoknak közhasznú munkások fuvarozzanak majd ingyen tűzifát.
 
Meddig tart még Vona Gábor ámokfutása?PDF Print E-mail
Friday, 21 November 2008
Az Országos Cigány Önkormányzat közleményben lép fel Vona Gábor kijelentései ellen.
 
A város fejlődni akarPDF Print E-mail
Friday, 21 November 2008
A Borsod megyei Sajószentpéterre látogatott Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter, valamint Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége csütörtökön. Faragó Péter, a település szocialista polgármestere végigkalauzolta a vendégeket a városon.
 
Újabb milliókat ajánlott fel BenczePDF Print E-mail
Friday, 21 November 2008
További milliókat ajánlott fel a rendőrség a cigányokat ért támadások nyomravezetőinek. A pécsi és a nagycsécsi ügyben 10-10, a többi 14, sérültet nem követelő esetben 1-1 millió forintot. Erről az országos rendőrfőkapitány az ATV „Egyenes beszéd" című műsorában beszélt. Bencze József elismerte: egyelőre nem bizonyított az etnikai indíték, de még tart a vizsgálat.
 
A cigányoknak ez is jó?!PDF Print E-mail
Thursday, 20 November 2008
Roma Kulturális Központ lehet a Szentkirályi utcában Hivatal és az oktatási tárca közösen hozná létre Egyetértett a Főpolgármesteri Kabinet kedden Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes azon javaslatával, hogy Roma Kulturális Központ létesüljön jövőre a Szentkirályi utcában - nyilatkozta a városháza kommunikációs igazgatója az MTI-nek.
 
Rádió C Dominó - 2008.11.17.PDF Print E-mail
Thursday, 20 November 2008
Téma: Cigányok a költségvetésről... Műsorvezető: Ignácz József, Vendég: Farkas Flórián fideszes parlamenti képviselő
 
Régi magyar slágerek a Budapest BárbanPDF Print E-mail
Thursday, 20 November 2008
Milyen az, amikor találkozik a „klasszikus” cigányzene, a pop, a rock, az alternatív, a jazz zene a század eleji sanzonokkal? Izgalmas. Úgy hívják e "találkozóhelyet": Budapest Bár.
 
Kállai: támadássorozat a cigányság ellenPDF Print E-mail
Thursday, 20 November 2008
Bírálja a rendőrséget Kállai Ernő kisebbségi ombudsman, amiért a nyomozók egyből kizárták az etnikai indítékot a pécsi kettős gyilkosság esetében. Szerinte a rendőrség prejudikál, amikor kijelenti, hogy nem rasszista jellegű volt a pécsi támadás, és megbélyegez egy családot. Kállai közölte, Bencze József országos főkapitány is elismerte, hogy körültekintőbben kellett volna tájékoztatni.
 
Kézigránátos gyilkosság: rokonokhoz kerülnek a gyerekekPDF Print E-mail
Thursday, 20 November 2008
Pécs önkormányzata 300 ezer forint gyorssegélyt ad a három árvának, a cigány önkormányzatok vezetői pedig figyelemmel kísérik sorsukat.
 
Szegregáltak a hajdúhadházi iskolákbanPDF Print E-mail
Thursday, 20 November 2008
A Legfelsőbb Bíróság kimondta, elkülönítették a cigány tanulókat Hajdúhadházán. Ezzel lényegében helybenhagyták az elsőfokú bíróság ítéletét, szemben az ítélőtábla döntésével.
 
A helyi roma vezetők rasszista támadásra gyanakodnakPDF Print E-mail
Thursday, 20 November 2008
Rasszista indítékot gyanítanak helyi roma kisebbségi vezetők a pécsi, kedd éjjel történt kézigránátos kettős gyilkosság hátterében - Hegedűs István a baranyai, Kosztics István a pécsi és Kovács István, a mohácsi roma kisebbségi önkormányzat elnöke erről sajtótájékoztatón beszélt Pécsett.
 
Pályázati kiírás diplomás, angolul beszélő roma fiatalok számára!PDF Print E-mail
Thursday, 20 November 2008
„Roma Access Program 2009” címmel a Közép-Európai Egyetem pályázatot hirdet 9 hónapos felkészítő kurzusra roma fiatalok számára.
 
Mohácsi Viktória sajtóközleménye 2008. november 19.PDF Print E-mail
Thursday, 20 November 2008
Mohácsi Viktória (ALDE-SZDSZ) az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén napirend előtti felszólalásban ismételten felhívta a Bizottság figyelmét az EU Roma Stratégia megalkotásának fontosságára. A képviselő a következőket mondta el:
 
A szegedi cigányok a miniszterelnöktől várják a megoldástPDF Print E-mail
Wednesday, 19 November 2008
A LIFE és a szegedi Cserepes sori romatelep lakói demonstrációt tartottunk 2008. november 4.-én a városháza előtt, hogy tiltakozásunkat fejezzük ki a város területfejlesztése által érintett telepen élők ellehetetlenítése ellen és egyben felhívjuk a közvélemény figyelmét arra, hogy az önkormányzatok miképpen igyekeznek az ingatlanpiaci szempontok alapján felértékelődött területek lakóitól - akik a legtöbb esetben csekélyke érdekérvényesítő képességgel bírnak - cizellált és egyben brutális módon megszabadulni.
 
Kézigránátot dobtak egy roma család házára - két ember meghaltPDF Print E-mail
Wednesday, 19 November 2008
Két ember meghalt, amikor kedd éjjel kézigránátot dobtak egy pécsi családi házra. Az áldozatok cigányok, a rendőrség ennek ellenére kizárja, hogy etnikai indítéka lenne a gyilkosságnak. A környékbeliek a maffiát okolják. A megyei rendőrség milliós nagyságrendű nyomravezetői díjat szeretne felajánlani. Helyszíni jelentésünk
 
Prémiumukat áldozzák munkahelyekértPDF Print E-mail
Tuesday, 18 November 2008
Munkahelyteremtésre fordítja a kormány az állami vezetők idei prémiumának felét, jövőre pedig az egész összeget, összesen több mint kétmilliárd forintot - közölte a kormányszóvivő kedden az MTI-vel.
 
Elmarasztalták a cigányozó tanárnőtPDF Print E-mail
Tuesday, 18 November 2008
Egy évvel később léphet csak előre a közalkalmazotti bértáblán az az egykori mórás tanárnő, aki kollégáival orknak, „C"-nek, cigónak, norvégnak és tücsöknek nevezte roma tanítványait egy nyilvános fórumon.
 
Wahorn: Én is cigány vagyok, csak nem járok lopniPDF Print E-mail
Tuesday, 18 November 2008
Wahorn András jókora feltűnést keltett az elmúlt hetekben nyilatkozataival, hogy ő bizony felfegyverkezett, és jól lelövi, aki bemegy az ő házába. Mi is meglátogattuk mezőszemerei magányában a művészt, aki mára feladta társadalmi aktivizmusát, és örül, hogy nem kell járőrbe mennie meg karate edzésre, és marad ideje festeni és szobrászkodni.
 
Hevesben balos romák győztek az időközi választásonPDF Print E-mail
Tuesday, 18 November 2008
Két baloldali kötődésű roma szervezet: a Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF) és az Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület (EURIE) nyerte a vasárnapi időközi megyei cigány kisebbségi önkormányzati választást Hevesben - derült ki azt követően, hogy a Heves Megyei Területi Választási Bizottság hétfőn összeszámolta a leadott voksokat.
 
Az aktívak később halnak megPDF Print E-mail
Tuesday, 18 November 2008
Zalaszentgrót a fekete lyuk Magyarország egészségügyi térképén, itt halnak meg a legtöbben az országos átlaghoz képest - derül ki az Egészségiztosítási Felügyelet által rendelt felmérésből. A kutatás szerint az egészségügyi ellátás minősége és a környezet sem feltétlenül döntő a megbetegedések szempontjából. Az anyagi körülmények, a táplálkozás és az iskolázottság a fontos. A cigányság társadalmi helyzetéről árulkodik, hogy mindenhol rontják a statisztikát.
 
A LEGFELSŐBB BÍRÓSÁG ELŐTT A ROMA GYEREKEK ISKOLAI SZEGREGÁCÓJÁNAK ÜGYEPDF Print E-mail
Monday, 17 November 2008
A Hajdú-Bihar Megyei Bíróság 2007. májusában az elsőfokú ítéletében megállapította a roma gyermekek jogellenes elkülönítésének tényét Hajdúhadház általános iskoláiban, és azt is megállapította, hogy a gyerekek egyenlő bánásmódhoz való joga azért is sérült, mert alacsonyabb színvonalú oktatást kaptak. Az alperes fellebbezett.
 
Gyurkovics Tibor: Legyen a cigányság egységes és erős!PDF Print E-mail
Monday, 17 November 2008
Gyurkovics nagyon nagy formátumú ember volt, s talán nem mindenki tudja, mennyire szerette és pártolta a cigányokat. Több cigány író felfedezésében, többek között Péli Hilda önéletírásának kiadásában is nagy szerepe volt. Tőle származik az a nagy mondás is, melyet éppen Rostás-Farkas György kötetének előszavához írt: "Nem hiszek a másságban- városi ficsúrok találják ki maguk andalítására.
 
Meghívó a Roma vágyak című kiállítás megnyitójáraPDF Print E-mail
Monday, 17 November 2008
Tisztelettel meghívjuk Önt a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, valamint a székesfehérvári Esélyek Háza szervezésében megrendezésre kerülő Roma vágyak c. kiállítás megnyitójára 2008. november 17-én (hétfőn) 11.00 és 12.00 óra között.
 
Jelenlét - Romák és a közéletPDF Print E-mail
Monday, 17 November 2008
Műsorvezető: Domány András   Téma: Költségvetés a magyarországi cigányokra
 
Társadalmi ellenállásra szólított fel a Civil Nemzeti CsúcsPDF Print E-mail
Sunday, 16 November 2008
Hazánkat azért sújtja különösen súlyosan a válság, mert a nemzetközi tőkével összefonódott hazai pénzügyi körök a társadalommal akarják megfizettetni az általuk előidézett válság árát - hangzott el a Magyar Szociális Fórum kezdeményezte Civil Nemzeti Csúcs szervezte tanácskozáson. Ugyanitt azt is követelték a kormánytól, hogy azonnal vonja vissza intézkedéseit a bérek és a nyugdíjak csökkentéséről.
 
Elhunyt Gyurkovics TiborPDF Print E-mail
Sunday, 16 November 2008
Gyurkovics Tibor 1931. december 18-án született Budapesten. 1988-1992 között a veszprémi Petőfi Színház dramaturgja, 1989-1991 között az Új Idő szerkesztőbizottsági tagja volt. 1991-1995 között a Magyar Írókamara társelnöke, 1992-től a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke, 1995-től a Magyar Írók Egyesületének elnöke volt.
 
Segély csak munkáért! A cigánytábor nem az égbe, hanem - végre - dolgozni megy?PDF Print E-mail
Sunday, 16 November 2008
Amennyiben az Országgyűlés is rábólint, akkor a munkaképes szociális segélyezettek egy része január 1-jétől csak abban az esetben kap pénzt, ha közmunkát végez: havat lapátol, utcát takarít, utat épít.
 
Keleti Györgyi nem fajgyűlölő, de egy elnök legyen fehérPDF Print E-mail
Friday, 14 November 2008
Keleti Györgyi szerint egy elnök legyen fehér. A modell a Tabu rádióban fejtette ki véleményét az amerikai elnökválasztás eredményéről. Politikus család gyermekeként nem tartja magát fajgyűlölőnek, de a színes bőrű elnök nem oké.
 
MEGHÍVÓ - Civil Nemzeti CsúcsraPDF Print E-mail
Friday, 14 November 2008
Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztal szervezői meghívják Önt és Tisztelt Szervezetét az I. Magyarországi Civil Nemzeti Csúcsra. Új helyszíne: Puskin Kávézó, 1051 Budapest, V. kerület, Semmelweis utca 2. (Az Astoriától száz méterre) telefonszám: 1/317-5162. Időpontja: 2008. november 15. délelőtt 10 óra. A regisztrálás 9 órakor kezdődik.
 
Orbán: eleget beszéltünk a diszkriminációról, tegyünk is a romákértPDF Print E-mail
Friday, 14 November 2008
A Fidesz elnöke szerint a gazdasági megoldásokra kellene áthelyezni a hangsúlyt az európai romapolitikában.
 
Elszabadulhat a pokolPDF Print E-mail
Friday, 14 November 2008
Ha nem találják meg gyorsan azokat, akik Nagycsécsen Molotov-koktéllal támadtak cigány családok házaira, majd lelőttek egy 43 éves férfit és egy 40 éves nőt, elszabadul a pokol - mondja lapunknak Lakatos Attila, a májusban megválasztott borsodi cigányvajda, miután jelen volt a két áldozat hétfői temetésén.
 
Meghívó: "A globalizáció hatásai és a szegénység ma Magyarországon"PDF Print E-mail
Friday, 14 November 2008
Kedves Barátunk! Szeretettel meghívunk és várunk az Engelmann Pál Közéleti Klub, "A globalizáció hatásai és a szegénység ma Magyarországon" című vitaestjére, amelyet 2008. november 18-án (kedd) 18.00-kor tartunk a Pallas Páholyban (Bp. V. Alkotmány u. 15.)  
 
Börtönt a cigányokra támadóknak!PDF Print E-mail
Thursday, 13 November 2008
Szabadságveszés kiszabását kérte az ügyész perbeszédében a Pécsi Városi Bíróságtól csütörtökön arra az öt fiatalra, aki a vád szerint származása miatt támadott meg két roma nőt, egy asszonyt és a lányát januárban Szigetváron.
 
Horogkeresztet festettek a Hit Gyülekezete házára BalassagyarmatonPDF Print E-mail
Thursday, 13 November 2008
Horogkereszteket és neonáci jelszavakat festettek ismeretlenek a Hit Gyülekezetének főként romák által látogatott házára csütörtökre virradóan - közölte Mocsár Richárd, a gyülekezet képviselője. Mocsár szerint a gyülekezeti ház egyik oldalát és ajtaját elborították a méteres horogkeresztek, valamint a White Power (fehér hatalom) és White Hungary (fehér Magyarország) feliratok, amelyeket vörösesbarna zsírkrétával festettek fel.
 
Mohácsi Viktória sajtóközleményePDF Print E-mail
Thursday, 13 November 2008
Mohácsi Viktória, európai parlamenti képviselő, megdöbbenéssel fogadta a hírt, mely szerint a roma szülőknek pénzt adnak, amennyiben „elengedik" gyermekeiket óvodai intézményekbe.
 
Nyíltlevél a Borsod online szerkesztőségnekPDF Print E-mail
Thursday, 13 November 2008
Tisztelt Borsod online szerkesztőség! Mindenek előtt szeretnénk a rosszul tájékozottságukat kijavítani: - Csernelyen nincs még cigánybíró - nem roma polgárőrség, hanem roma bűnmegelőzési csoport alakult
 
Nagycsécs: megkezdték a felgyújtott ház újjáépítésétPDF Print E-mail
Thursday, 13 November 2008
Megkezdték kedden annak a nagycsécsi háznak az újjáépítését, amelyet ismeretlenek múlt hétfőre virradóra Molotov-koktéllal felgyújtottak, majd az épületben két roma embert az ablakon keresztül agyonlőttek.
 
Mire ösztönöznek a munkabérek?PDF Print E-mail
Thursday, 13 November 2008
A mélyszegénységben élő családok 12 százalékának akkor sem sikerül kikeveredni a gödörből, ha mindkét szülő dolgozik. A szociális segélyek munkától távolító hatásáról tehát kár addig beszélni, amíg a munkabérek ösztönző erejéről nem tudunk - jelentette ki tegnap Ferge Zsuzsa szociológus egy szakmai konferencián, ahol közölték: 700 településen gyerekházakat indítanak.
 
Botrány Sarkadon, Teleki kivonultPDF Print E-mail
Thursday, 13 November 2008
Egy vitát követően szerda délután Sarkadon elmaradt az a fórum, amelynek Teleki László országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott, a Cigányügyi Tárcaközi Bizottság társelnöke lett volna a vendége. A sarkadi cigány kisebbségi vezető „zárt ülést" szeretett volna, ezt Teleki nem fogadta el.
 
Gyűjtés romáknakPDF Print E-mail
Thursday, 13 November 2008
Szent Márton legendájának szellemében, ám mának szóló megoldással, bolhapiaci árveréssel gyűjtöttek két roma alapítvány megsegítésére a Pannohalmi Bencés Gimnázium diákjai Márton nap tájékán. A diákok zsebpénzéből összegyűlt több mint egymillió forinttal a Dráva-menti Alsószentmárton és a somogyi Kaposfő roma misszióját támogatják.
 
Civil Nemzeti Csúcs több mint hatvan szervezet és neves személyiségek részvételévelPDF Print E-mail
Thursday, 13 November 2008
Társadalmi ellenállásra szólítunk fel a kormánypolitikával szemben, mert a válság árát a dolgozókkal, a nyugdíjasokkal, a kis- és közepes vállalkozókkal akarja megfizettetni, és nemzeti ellenállást hirdetünk hazánk szuverenitásának helyreállításáért a neoliberális globális érdekekkel szemben - jelezte a szervezők szándékát Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum szervezője a Budapesten szombatra összehívott I. Magyarországi Civil Nemzeti Csúccsal kapcsolatban.
 
Rádió C - Dominó - 2008.11.11.PDF Print E-mail
Wednesday, 12 November 2008
Műsorvezető: Ignácz József, Vendég: Dr. Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa
 
Vádemelési javaslat Kolompár Orbán ellenPDF Print E-mail
Wednesday, 12 November 2008
Vádemelési javaslattal zárult a nyomozás Kolompár Orbánnak, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetőjének és három gyanúsított társának bűnügyében - mondta el a szerdai Magyar Nemzetnek Szabó Ferenc Bács-Kiskun megyei főügyészhelyettes.
 
Választanak a roma elektorokPDF Print E-mail
Wednesday, 12 November 2008
Miután július 22-én a Heves Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat kimondta feloszlatását, az Országos Választási Bizottság november 16-ra, vasárnapra kitűzte az időközi kisebbségi önkormányzati választást.
 
Lesz-e valaha Magyarországnak cigány miniszterelnöke?PDF Print E-mail
Wednesday, 12 November 2008
Choli Daróczi József író, költő, műfordító szerint még jó néhány évnek el kell telnie ahhoz, hogy a magyarországi cigányság is kinevelje saját Obamáját. Ehhez ugyanis az integrált oktatási rendszer önmagában édes kevés.
 
Kézbesítették a kopogtatócédulákat FerencvárosbanPDF Print E-mail
Wednesday, 12 November 2008
A posta ezen a héten kézbesíti az érintetteknek a január 11-én esedékes ferencvárosi időközi országgyűlési választásra az ajánlószelvényeket - közölte Temesi Sándor, az önkormányzat sajtófőnöke.
 
Női panaszokra inkább legyintenek az orvosokPDF Print E-mail
Wednesday, 12 November 2008
A női betegek szívpanaszait hajlamosak pusztán a stressznek betudni az orvosok, míg a férfiakat ugyanazokkal tünetekkel már kivizsgálásra küldik - derült ki egy friss amerikai kutatásból. Magyarországon nem vizsgálták még a férfiak és nők egészségügyi ellátásának különbségeit, de azt már kimutatták, hogy a szegényeket, a cigányokat olcsóbb kezelésre küldik az orvosok. Ráadásul az egészségügyi diszkriminációt nehéz leleplezni, az ombudsmanok például nem is férhetnek hozzá a betegek adataihoz.
 
A magyar Bermuda, ahol szocpolból akartak várost építeniPDF Print E-mail
Wednesday, 12 November 2008
Ózd kezd kilábalni a gazdasági mélypontról, írja az önkormányzat honlapja, de még messze a Kánaán. Széleskörű városrehabilitációs programokat és antiszegregációs terveket akarnak megvalósítani. Az ingatlanpiac áll, ahhoz, hogy elinduljon egyáltalán, munkahelyek és vásárlóerő kell. De innen még a vonat is visszafordul. Ha nem lesz szocpol, hol laknak a romák? Az integrációhoz két fél kéne. De az egyik szökésben van - írja az ingatlanmagazin.com.
 
Új adó jön: Robin Hood!PDF Print E-mail
Wednesday, 12 November 2008
Az energetikai cégeknek 8%-os különadót kell fizetniük. Lehet, valójában a fogyasztó fizet majd?
 
A korrupció besúgója jutalmat kapnaPDF Print E-mail
Wednesday, 12 November 2008
Egy nagyobb közbeszerzésnél az esetleges korrupció leleplezésével sok milliárd forintot lehet megtakarítani, a készülő korrupcióellenes stratégia szerint viszont ebből néhány százalékra maga a korrupció felfedője tarthat igényt - írta a keddi Népszabadság.
 
DelaDap: Sara la KaliPDF Print E-mail
Tuesday, 11 November 2008
Az alapítói között magyar zenészekkel is büszkélkedő, tradicionális cigányzenét dzsesszes elektronikával keverő, produkciójára a nu roma stílusmeghatározást használó !DelaDap két nemzetközi sikerű album (Cigani Ruzsa + Angelo - 2004, Dela Paji - 2006) után most is egy hasonlóan színvonalas, bulis és nyugis hangulatokból egyaránt bőven építkező anyaggal jelentkezik.
 
Nagyszabású roma tehetségkutatásPDF Print E-mail
Tuesday, 11 November 2008
Négy megyére kiterjedő tehetségkutató versenyt rendezett vasárnap Pécsett egy dél-zselici cigány egyesület. A társulás a rendezvénnyel évtizedes hiányt pótolt.
 
Eltemették a nagycsécsi kettős gyilkosság áldozataitPDF Print E-mail
Tuesday, 11 November 2008
Eltemették az egy héttel ezelőtti nagycsécsi kettős gyilkosság áldozatait. A szertartáson megyei és országos roma vezetők mellett Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter és a Kolompár Orbán az Országos Cigány Önkormányzat elnöke is megjelent.
 
Fővárosi Cigány Önkormányzat sajtóközleményePDF Print E-mail
Tuesday, 11 November 2008
A Fővárosi Cigány Önkormányzat mélységesen elítéli a Nagycsécsen történt eseményeket és osztozik a család fájdalmában, valamint részvétét fejezi ki a fővárosi cigány lakosság nevében.
 
OCÖ SAJTÓKÖZLEMÉNYPDF Print E-mail
Tuesday, 11 November 2008
Az OCÖ-nek nincs Népszínház utcai bérleménye - ennyire igazak a Magyar Nemzet vádjai. Az aláírásgyűjtés minden tekintetben törvényes volt, az MCF Választási Szövetség, valamint civil szervezetek, kisebbségi önkormányzatok mellett sok önkéntes is részt vett abban. Az aláírásgyűjtő-íveken szerepelt adatvédelmi záradék, mint ahogyan a FIDESZ "szociális népszavazás" aláírásgyűjtő lapjain is. Sajnáljuk, hogy a Magyar Nemzet ezek sorsáért nem aggódik ennyire.
 
A Kisebbségi Hírlevél 2008/10. számaPDF Print E-mail
Tuesday, 11 November 2008
Tisztelt C-PRESS Olvasó! A Kisebbségi Hírlevél 2008/10. számát találja itt: [Letöltés] (0,8Mb)
 
Lepusztult épületek, hátralékok, nehéz sorsokPDF Print E-mail
Tuesday, 11 November 2008
- Attól tartunk, lebontják a házunkat, és ki tudja, lesz-e hová mennünk. Már tíz éve is fölmerült, hogy bontani fognak, s most azt rebesgetik, lakóparkot akar ide építeni a város. Hivatalos tájékoztatást nem kapunk, csak rémhíreket - mondják a szegedi Cserepes soron élők. Az elmúlt években a romák és nem romák lakta, egyre lepusztultabb területet körbevevő telkeket nagy áruházláncok, bevásárlóközpontok vásárolták meg.
 
Rettegnek a romák a gárdától VasmegyerenPDF Print E-mail
Tuesday, 11 November 2008
Őrizetbe vett a rendőrség egy 22 éves rakamazi fiatalembert, aki egy tömegverekedésre készülő csoport tagja volt Vasmegyeren - közölte a rendőrség szombaton az MTI-vel. A helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke szerint az eset miatt életveszélyesen megfenyegették a Magyar Gárda tagjai.
 
Tiltott gyakorlat: mi történt az OCÖ háza táján?PDF Print E-mail
Tuesday, 11 November 2008
A hétfői Magyar Nemzet úgy tudja, hogy fénymásolták és számítógépre vitték azt a csaknem 70 ezer aláírást, amelyet az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) gyűjtött össze tavasszal a Magyar Gárda ellen.
 
Erős rendőri jelenlét a virrasztásonPDF Print E-mail
Tuesday, 11 November 2008
Folyamatosan érkeznek az emlékezők, hogy cigány szokás szerint virrasztást tartsanak az egy héttel ezelőtti támadás következtében elhunyt két roma ember tiszteletére. A falu rendjét több mint 200 rendőr őrzi - jelentették az MTI tudósítói.
 
LIFE - NYILATKOZAT!PDF Print E-mail
Tuesday, 11 November 2008
A szegedi jobbik sajtótájékoztatója NEM közös sajtótájékoztató volt, mint ahogy a médiában megjelent, hanem kizárólag a szegedi Jobbik két prominensének a sajtótájékoztatója!
 
Villás Lajos: Avel o Jagalo, nasas sigo! Jön a rendőr, szaladjunk gyorsan!PDF Print E-mail
Tuesday, 11 November 2008
Ez az írásom, az ezredfordulót követően jelent meg, az Amaro Drom hasábjain.Az élet semmit nem változott. A romákat mindíg valamilyen módon megkülönböztették, aztán meg álszent módon " segíteni" akartak nekik. Most, egy roma rendőr szervezet, akciót hirdetett. Akciót, a romák elfogadásáért, felkarolásáért, az esélyegyenlőség megteremtéséért.
 
Megtiltotta a rendőrség a Nagycsécsre tervezett tüntetéstPDF Print E-mail
Saturday, 08 November 2008
Megtiltotta a rendőrség a Borsod megyei Nagycsécsre, vasárnapra tervezett demonstráció megtartását - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság közleményében.
 
"Tudtuk, hogy ezek előbb-utóbb ölni fognak. Már elkezdték"PDF Print E-mail
Saturday, 08 November 2008
A Szociális Charta nevű baloldali mozgalom aláírásgyűjtést kezdett a kisebbségek védelmében. "Tudjuk, hogy a cigányság űzött vad a saját hazájában, hogy a romák súlyosan fenyegetett helyzetben vannak" - írják.
 
Regionális romafórumot tartottakPDF Print E-mail
Saturday, 08 November 2008
Regionális romafórumot tartottak pénteken Kaposváron, amelyre Baranya, Somogy és Tolna megye cigány kisebbségi önkormányzatainak és civil szervezeteinek vezetőit hívták meg.
 
Összefogott a Jobbik a Cserepes sori romákkalPDF Print E-mail
Saturday, 08 November 2008
Közösen tartott sajtótájékoztatót pénteken a Jobbik a Cserepes sori romákkal a szegedi városháza előtt. A Jobbik úgy gondolja: az emberek felől közelítve kell megoldani a „cigánykérdést". A város antiszegregációs tervében az áll, hogy húsz év alatt számolják fel a telepet.
 
Találkozó a hazai kisebbségpolitikai súlyponti kérdéseirőlPDF Print E-mail
Friday, 07 November 2008
Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter - a rendszeres egyeztetések keretében - november 5-én találkozott a 13 magyarországi nemzeti és etnikai kisebbség országos önkormányzatainak elnökeivel.
 
"A saját fajtánk menekül előlünk"PDF Print E-mail
Thursday, 06 November 2008
Lakatos Attila Borsod-Abaúj-Zemplén megye cigányvajdája. Tabukat döntöget, szerinte van cigánybűnözés, az Országos Cigány Önkormányzattal nincs különösebben kapcsolatban, s az internetes fórumokon a legpozitívabb jelzőkkel illetik cigányok és nem cigányok egyaránt. Vele beszélgettünk.
 
Deák Ferenc Közéleti Klub - meghívóPDF Print E-mail
Thursday, 06 November 2008
A Deák Ferenc Közéleti Klub tisztelettel meghívja Önt, barátait, ismerőseit: A tőke fogságában - Pártok és pénzemberek című klubestjére
 
Harminc napon belül emelhetnek vádat Kolompár Orbán ellenPDF Print E-mail
Thursday, 06 November 2008
Megérkezett az ügyészségre a nyomozati anyag Kolompár Orbán ügyében. A Kecskeméti Városi Ügyészségnek 30 napja van arra, hogy eldöntse, vádat emelnek-e az Országos Cigány Önkormányzat elnöke ellen - mondta a Független Hírügynökségnek Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese csütörtökön.
 
Védjék meg a tagállamok a roma nőket!PDF Print E-mail
Thursday, 06 November 2008
Az Európai Parlament Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottsága megszavazta Járóka Lívia véleménytervezetét a roma nők szociális helyzetéről. A Fidesz-MPSZ képviselőnője a balkáni nők helyzetéről szóló jelentéshez benyújtott módosító indítványai által a roma nők sajátos helyzetére hívta fel a figyelmet.  
 
600 milliárd forintos bankmentő csomag készülPDF Print E-mail
Thursday, 06 November 2008
Az IMF-től, az Európai Uniótól és a Világbanktól kapott gigantikus hitelcsomag egy részét a bankok kisegítésére költi a magyar állam - jelentette be csütörtökön Simor András MNB-elnök a Veres János pénzügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján. A 3 milliárd dollár felét tőkejavításra használhatják a bankok, a másik fele egy olyan garanciaalapba kerül, ami olcsóbbá teheti a devizához jutást.
 
Uzsoranaptárt osztogatnak a rendőrökPDF Print E-mail
Thursday, 06 November 2008
Az uzsorakölcsön veszélyeire kívánja felhívni a figyelmet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya, ezért uzsoranaptárat készíttetett azon emberek számára, akik alacsony iskolázottságúak, ennek következtében akár funkcionális analfabéták.
 
Baloldali Civilek - Kirekesztést ellenzők Szövetsége-FELHÍVÁSAPDF Print E-mail
Thursday, 06 November 2008
A haza mindenkié! Szövetségünk felhívással fordul a magyar társadalomhoz! Minden humanista, társadalmi békességet szerető emberhez!
 
Kampány a romákkal szembeni előítélet csökkentésérePDF Print E-mail
Thursday, 06 November 2008
A romákkal szembeni előítélet csökkentésére és a rendőri hivatás népszerűsítésére kampányt indít az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület - közölte Makula György százados, az egyesület főtitkára szerdán.
 
500 ezer forintért kellett meghalnia Tibor családjának?PDF Print E-mail
Wednesday, 05 November 2008
Sörétes puskával lőtték fejbe és nyakon Nagy Tibor feleségét és rokkant bátyját a Borsod megyei Nagycsécs Dózsa utcájában. A rokonok szerint azért, mert a családfő nem tudott kifizetni félmillió forintot a faluban dolgozó uzsorásoknak. A rendőrség nem kommentálta lapunk értesüléseit.
 
Miért kellett meghalniuk a nagycsécsi romáknak? - Kiemelt ügy lett a gyilkosságPDF Print E-mail
Wednesday, 05 November 2008
Bencze József országos rendőrfőkapitány egymillióról tízmillió forintra emelte a nyomravezetői díjat a miniszter utasítására.
 
15 évvel kevesebb ideig élnek a magyarországi romák mint a többségi társadalom tagjaiPDF Print E-mail
Wednesday, 05 November 2008
"Az egészségügyi ellátás sokkal drágább, mint az esetleges betegségek megelőzése. Ezért egy megállapodást kötöttünk a Cigány Kisebbségi Önkormányzattal, hogy különböző programokkal segítjük a kisebbséget" - mondta el Repa Imre a Kaposvári Kórház igazgatója a Nap-kelte című reggeli műsorban.
 
Rádió C - Dominó - 2008.11.04.PDF Print E-mail
Wednesday, 05 November 2008
Műsorvezető: Ignácz József, Téma: Állandó a rendőri jelenlét Nagycsécs településen.
 
Szabadlábon a Molotov-koktélos támadóPDF Print E-mail
Wednesday, 05 November 2008
A bíróság szabadlábra helyezte a június 3-i pátkai Molotov-koktélos támadás egyik gyanúsítottját. Az ügyben 60 nappal meghosszabbították a nyomozást is, aminek határideje hétfőn járt volna le. Pátkán június 3-án dobtak Molotov-koktélokat roma családok házaira, a három gyanúsított polgárőr volt a településen.
 
Újabb Molotov-koktélos támadás romák ellenPDF Print E-mail
Wednesday, 05 November 2008
Benzinnel locsoltak le, illetve Molotov-koktéllal dobtak meg egy debreceni lakóházat kedden hajnali fél kettőkor. A támadók a ház ablakánál próbáltak gyújtogatni, de csak kisebb kár keletkezett és nem sérült meg senki.
 
Az OCÖ újjáépíti a kiégett nagycsécsényi házakatPDF Print E-mail
Wednesday, 05 November 2008
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) és tucatnyi roma vállalkozó kezdeményezésére két héten belül újjáépítik annak a nagycsécsi roma családnak a házát, amelyet hétfőre virradóra ismeretlenek Molotov-koktéllal felgyújtottak; a házban két embert agyonlőttek - mondta az OCÖ elnöke kedden.
 
Demonstráltak a Cserepes sori cigányokPDF Print E-mail
Tuesday, 04 November 2008
Mintegy kéttucatnyian demonstráltak a Cserepes sori cigánytelepen élők közül kedden délben a szegedi polgármesteri hivatal előtt; attól félnek, hogy az utcára kerülhetnek, ezért petíciót adtak át az önkormányzat egyik munkatársának.
 
Zene szünet nélkül - Koncerttel ünnepelte 65. születésnapját Szakcsi Lakatos BélaPDF Print E-mail
Tuesday, 04 November 2008
Szakcsi Lakatos Béla több évtizede meghatározó szereplője a magyar, és egyben a külföldi jazz életnek. Előadóként, komponistaként és zenekarvezetőként is egyaránt kiemelkedő tehetség. A jazz zenén kívül más műfajban is kipróbálta magát, írt már cigány musicalt, rockoperát, worldmusicalt. A zeneszerző idén ünnepelte 65. születésnapját, e jubileumi alkalom kapcsán kérdeztük a jazz óriást.
 
Egyetlen cigány sem lehet biztonságban MagyarországonPDF Print E-mail
Tuesday, 04 November 2008
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szerint etnikai jellegű támadás áldozata lett az a két ember, akit hétfőre virradóra lőttek agyon egy borsodi kistelepülésen, Nagycsécsen; a romák által lakott faluszéli házakra a lövést megelőzően Molotov-koktélokat dobtak ismeretlenek.
 
Ön megválasztaná Obamát? - S egy cigányt miniszterelnöknek?PDF Print E-mail
Tuesday, 04 November 2008
Ha a magyarok szavazhatnának, akkor Barack Obama nyerne az amerikai elnökválasztáson, ám mint a Szonda Ipsos friss felméréséből kiderül: egy kisebbséghez tartozó hazai jelölt az itthoni politikában labdába sem rúghatna.
 
Konferencia Meghívó - A biztonsági kérdés a cigányság tükrében!PDF Print E-mail
Tuesday, 04 November 2008
A Józsefvárosi Roma Szolgálat 2008. november 7-én 11 órától fórumot tart a fenti témában.
 
Emberi életeket követelt a Molotov-koktélos támadásPDF Print E-mail
Monday, 03 November 2008
Hétfőre virradóan ismeretlen tettesek Molotov-koktélt dobtak, illetve rálőttek két - egymással szemben lévő - nagycsécsi családi házra. Az ingatlanokban többen is tartózkodtak, a támadásban egy 43 éves férfi és egy 40 éves nő a helyszínen életét vesztette.
 
Demonstráció - Petíció Botka Lászlónak - Levél Kállai ErnőnekPDF Print E-mail
Monday, 03 November 2008
2008 november 4.-én délelőtt 11 órakor a szegedi polgármesteri hivatal (Széchenyi tér 9-13) bejelentett demonstrációt tart a szegedi Cserepes sori cigánytelep közössége.
 
Villás Lajos: Emlékek!PDF Print E-mail
Monday, 03 November 2008
Ferge Zsuzsa a „C-Press" hasábjain a gyermek szegénységről írt. Szegénységről, amelyek a gyermekeket sulytják. Érzelmi, értelmi, fizikai fejlődésben gátolt gyermek nem fejlődik úgy, mint korabeli társai. Hátrányba kerül azért, mert rosszkor, rossz körülmények között élő, halmozottan hátrányos helyzetű családba született.
 
A segély új formája: tanulás vagy közmunkavállalásPDF Print E-mail
Monday, 03 November 2008
Jövőre csak azok kapnak rendszeres szociális támogatást, akik valóban nem tudnak dolgozni, vagy befejezték az általános iskolát - derül ki abból a törvényjavaslatból, amelyet kedden nyújtott be a kormány a parlamentnek. Aki viszont tud és akar dolgozni, az akkor is kap rendelkezésre állási támogatást, ha az önkormányzatnál éppen nincs közmunka.
 
Üveghegy - film az egri Béke-telepen élő romákrólPDF Print E-mail
Monday, 03 November 2008
A Roma magazin november 3-i adásának tartalmából!
 
Cigányozzunk együttPDF Print E-mail
Monday, 03 November 2008
A politikai korrektség nagyon szép dolog. Körül írjuk, tompítunk az élen, más szavakat használunk, nehogy megsértsünk bárkit is. De manapság ez már addig terjedt, hogy szinte semmit nem mondunk ki (a politikában éppúgy mint az életben), mindent körülírunk, és nem merünk bizonyos szavakat használni, ráadásul a nép jó részének már bicska nyílik a zsebében ha ilyesmit hall.
 
Esik eső csendesen, lepereg az ereszen...PDF Print E-mail
Monday, 03 November 2008
Egykor cigányzenétől voltak hangosak az éttermek, ma viszont már csak elvétve található olyan hely, ahol alkalmazzák a muzsikusokat. A szakma halódásával valamennyiünket kár ér, hiszen a fiatal zenészek ugyanolyan tehetségesek, mint világhírű elődeik.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk