Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Ferge: A segély a munkához vezető első lépésPDF Print E-mail
Friday, 31 October 2008
Ismét növekszik a gyermekszegénység Magyarországon - mondta Ferge Zsuzsa szociológus a Magyar Tudományos Akadémia és a Miniszterelnöki Hivatal stratégiai kutatásokról szóló beszámolóján. A kutató arra is felhívta a figyelmet, hogy a segélyezettek fele, mintegy 200-300 ezer ember kimarad a programokból.
 
Dankó Pista és a tudósokPDF Print E-mail
Friday, 31 October 2008
A temetők falai mögött rejlő "kulturális örökség" iránti érdeklődést mi sem jelzi jobban, mint hogy a budapesti Fiumei úti temetőt bemutató album immár második, bővített kiadását is megérte. Mégis, az alig ismert, hogy az ország egykori nagy személyiségei közül hol nyugszik, aki nem a fővárosban alussza örök álmát.
 
Rádió C - Dominó - 2008.10.30.PDF Print E-mail
Friday, 31 October 2008
Rádió C -Dominó - 2008.10.30. Műsorvezető: Fátyol Tivadar, Vendég: Balogh József, az OCÖ elnökhelyettese
 
Összegyűlt a pénz a kesznyéteni menekült házáraPDF Print E-mail
Friday, 31 October 2008
Összegyűlt a pénz a terményeit árammal védő Szoboszlai Barna monoki házára. Az előzetes letartóztatásból szabaduló idős embernek és nejének Monok adott menedéket, mert a cigányok bosszújától tartva kesznyéteni otthonukba nem mehettek.
 
Merdzsóval EU segélyért - bántalmazták a segélyosztó polgárőrtPDF Print E-mail
Friday, 31 October 2008
A szemtanúk elmondása szerint legkevesebb másfél száz személyből álló csődület keletkezett. A polgárőröket szidalmazták, egyiküket megrángatták, hasba rúgták. A cigány kisebbségi önkormányzat polgárőr vezetője elhatárolódott.
 
A Khamoro és a Kálmánia is fellépPDF Print E-mail
Friday, 31 October 2008
Aki csodát alkar hallani és látni, ne hagyja ki a Világgödör soron következő programját a Gödörben - November 1-jén 21 órától a Khamoro Cigány Táncegyüttes egy Gergely Attila koreográfiát ad elő, majd fellép Gáspár Kálmán cimbalomvirtuóz bandája, a Kálmánia.
 
Fenyegetés?PDF Print E-mail
Friday, 31 October 2008
Aszfaltdarabbal dobták be csütörtökre virradóra a helyi roma kulturális egyesület Honvéd utcai irodájának ablakát. Egy töltényhüvelyt is behajítottak. Az egyesület vezetője a cigányság elleni fenyegetésnek értékeli a támadást. A rendőrség nyomozást indított az elkövető után.
 
Lentner Csaba: A roma integrációértPDF Print E-mail
Thursday, 30 October 2008
Magas tüzelőértékű tatabányai brikettet borítottak le iskolánk udvarára. Harminc éve is van már. Megjött a téli tüzelő. Otti haverommal mindig az elsők között érkeztünk az iskola udvarára. Becsöngetésig, az iskolába való bevonulásig lehetett még egy jó félórát rendetlenkedni. Örömünket leltük, ahogy a jó tatai brikett szétfröccsen az előző nyáron kőporozott iskola falán. Igen, ma már tudom, deviáns viselkedés volt.
 
Diszkrét üzlet lett az uzsoraPDF Print E-mail
Wednesday, 29 October 2008
Az uzsorakölcsönök új formája jelent meg Borsod megyében: a hitelezők pénz helyett élelmiszert, cigarettát adnak a rászoruló családoknak. Úgy gondolják, kenyeret adni már csak nem lehet bűn... Az árát viszont ugyanúgy készpénzben, törvénytelen kamatokkal kérik vissza a következő hónapban.
 
Lados István tovább daloltPDF Print E-mail
Wednesday, 29 October 2008
Mások mellett Danielisz Bélának, a főváros városrendészeti bizottsága szocialista elnökének szerepét is megemlítette vádlotti nyilatkozatában Lados István, a Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőper másodrendű terheltje.
 
40-50 ezer új munkanélkülit vár a munkaügyi miniszterPDF Print E-mail
Wednesday, 29 October 2008
A gazdasági válság negyven-ötvenezer áldozatával számol a munkaügyi miniszter, aki szerint elsősorban az autó- és építőiparban, a szolgáltatásban, valamint az elektronika területén dolgozókat érintheti a létszámleépítés.
 
"A multik is közreműködhetnének a romák integrációjában"PDF Print E-mail
Wednesday, 29 October 2008
Ratatics Mihály, a Roma vágyak elnevezésű kiállításnak helyszínt nyújtó Magyar Telekom humán erőforrás igazgatója kiemelte: a nagy cégek közül Magyarországon először dolgozott ki esélyegyenlőségi tervet. A romák integrációjában a multinacionális vállalatok is aktívan közreműködhetnek.
 
57 milliót kaptak képzésre a bonyhádi cigányokPDF Print E-mail
Wednesday, 29 October 2008
Két éves képzési programra nyert uniós pályázaton 57 millió forintot a Bonyhádi Független Roma Egyesület - írta szerdai számában a Tolnai Népújság.
 
Kórházi és cigány kisebbségi együttműködésPDF Print E-mail
Wednesday, 29 October 2008
Együttműködési megállapodást kötött a Kaposi Mór Oktató Kórház és a Somogy Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat; a dokumentumot kedden írták alá Kaposváron.
 
Nyomortelep a leendő kultúrfőváros szélénPDF Print E-mail
Wednesday, 29 October 2008
Bárkinek ajánlanám, hogy ha teheti, látogasson el Hősök terére, nézzen szét, kérdezze meg, hogy merre vezet lefelé az út a dombról, György-telepre. Nem is hinné, hogy milyen világra talál. De ha esne az eső, ne próbálkozzék, mert odalenn ragad.
 
Fizetnek a házfoglalóknak, csak menjenekPDF Print E-mail
Tuesday, 28 October 2008
Elköltözik Telekiből az a problémás cigány család, amely miatt néhány hete fokozott rendőri felügyelet alá került a falu. A népes família már nem tartózkodik Telekiben, az általuk korábban elfoglalt házrészért most lelépési díjat fizet nekik az önkormányzat.
 
A kormány elfogadta az Út a munkához programotPDF Print E-mail
Tuesday, 28 October 2008
A kormány múlt heti ülésén elfogadta az Út a munkához programot, amely jobb összhangot teremt a szociális segélyezés rendszere és a foglalkoztatás között - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő hétfőn Budapesten.
 
Meghívó - Szín - Vonal Rang - Lina roma képzőművészeti kiállításraPDF Print E-mail
Monday, 27 October 2008
Nyáron roma alkotótábor volt fonyódon. Az itt készült alkotásokból rendez kiállítást a Roma Parlament Balázs János Galériában. A megnyitó: okt.30-án /csütörtökön/ lesz 16 órától Cím: 1084. Budapest, Tavaszmező utca 6.    
 
Kilakoltatás magyar módraPDF Print E-mail
Monday, 27 October 2008
Anya! Ugye nem értünk jöttek?" - kérdezte hat gyermeke közül az egyik Gyenes Csabánétól, amikor megérkeztek a gyámügy munkatársai. A felháborodott anya nyugalmat erőltetett magára, és nemleges választ adott, a váratlanul megjelent "különítmény" tagjaival azonban már nem volt ilyen kedves. Erélyesen elküldte őket, mondván, tisztességgel neveli gyermekeit, iskolába járatja őket, őt ne zaklassák.
 
Magára hagyott roma telep - mi változott a Dankó úton?PDF Print E-mail
Monday, 27 October 2008
Jászapáti néhány éve még mintául szolgálhatott a cigányságot érintő programjaival. A kisebbségi önkormányzat számos kezdeményezése országosan is egyedül álló volt. Ám az utóbbi időkben az egyik helyi kocsmából kitiltott romák esete, és a legutóbbi tömegverekedés híre járta be az országos sajtót. Ma már kisebbségi önkormányzat sincs a településen. Mi változott meg?
 
Egy darab telitalálos a lottón!PDF Print E-mail
Monday, 27 October 2008
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a 43. héten megtartott hatos lottó számsoroláson a következő számokat húzták:
 
A cigányok is szítják a cigányellenességetPDF Print E-mail
Monday, 27 October 2008
Namármost: a cigánybűnözés kérdésköre már jó ideje feszül a társadalomban. Ki lehet-e mondani, hogy a cigány által elkövetett bűncselekmény cigánybűnözés része? Miért nem? És persze ha van cigánybűnözés, akkor beszélhetünk nem cigány bűnözésről, politikusbűnözésről, szemüveges bűnözésről is. Miért ne?
 
Civil Nemzeti Csúcs - MSZF kezdeményezés - Mit akar a magyar társadalom?PDF Print E-mail
Sunday, 26 October 2008
A Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal felhívása országos fórum megtartásáról
 
Négyszáz új gárdistát avattak fel a Hősök terénPDF Print E-mail
Saturday, 25 October 2008
Újabb négyszáz, köztük több gyermeket avattak a Magyar Gárda tagjává szombat délután Budapesten, a Hősök terén.
 
Vasárnap kezdődik a téli időszámításPDF Print E-mail
Saturday, 25 October 2008
Vasárnap kezdődik a téli időszámítás Magyarországon: ekkor hajnali háromkor két órára kell visszaállítani az órák mutatóit - közölte a Magyar Villamosenergia-Ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. az MTI-vel.
 
Deák Ferenc Közéleti Klub - meghívóPDF Print E-mail
Saturday, 25 October 2008
A Deák Ferenc Közéleti Klub tisztelettel meghívja Önt, barátait, ismerőseit: A Globális pénzügyi válság - és a magyar válasz című klubestjére
 
Gyurcsány: A történelmet nem tündérek írják, hanem mi magunk!PDF Print E-mail
Saturday, 25 October 2008
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Operaházban tartott ünnepi beszédében Nagy Imre és társai mellett arra is felhívta a figyelmet, szerinte mit kellene napjainkban a magyaroknak tenniük ahhoz, hogy ez egy élhetőbb, jobb ország legyen.
 
A Magyar Gárda Tiszalökön emlékezett - bekiabálások kísérték a koszorúzástPDF Print E-mail
Saturday, 25 October 2008
Csak a Himnusz és a Szózat hangjaira csöndesült el a kordon mögött zajongók - a helyi cigány kisebbségi önkormányzat által szervezett ellentüntetők - tömege Tiszalökön, ahol a Magyar Gárda tartott megemlékezést az 1956-os forradalom és szabadságharc 52. évfordulóján.
 
A rendszerek változnak, a cigány politika nemPDF Print E-mail
Saturday, 25 October 2008
Mária Terézia korában a cigányokat tilos volt cigánynak nevezni. Átkeresztelték őket újmagyarnak (ÚM). A náci rendszer korrigált, cigánynak nevezte a cigányokat, és elpusztított hatszázezret közülük. A kommunista rendszer visszatért Mária Terézia gyakorlatához, a „sajátos helyzetű szociális népcsoport" (SHSZNCS) elnevezést használta keresztapaként a cigányokra.
 
Rádió C - Élesztő 2008.10.22. - Ifj. Bogdán János az Országos Cigány Önkormányzat szóvivőjePDF Print E-mail
Thursday, 23 October 2008
Kampányszaga van - így jellemezte az Országos Cigány Önkormányzat Széles Gábor milliárdos nagyvállalkozó egymilliós munkahely-teremtési programját, miután személyi titkárának előadásában meghallgatták az Orbán Viktornak írt javaslatcsomag roma fejezetét. A mikrofonnál Ifj. Bogdán János az Országos Cigány Önkormányzat szóvivője
 
Városi "Celebek" leszünk?PDF Print E-mail
Thursday, 23 October 2008
Gazdasági világválság súlytja Magyarországot is. A hazai válság azonban nem most kezdődött, de annak hatásai egyre inkább előtérbe kerülnek. Sok-sok olyan panel lakásban élő ember van az országban, aki a megemelkedett távhő díjat hosszú ideje rendszeresen fizetni már nem tudja. Náluk, hamarosan "csenget" a végrehajtó, és ha így megy tovább....
 
Az Országos Cigány Önkormányzat közleményePDF Print E-mail
Thursday, 23 October 2008
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) közgyűlése meghallgatta Széles Gábor által fémjelzett többszázezres munkahely megteremtésére vonatkozó előadását.
 
Ünnepi megemlékezések országszertePDF Print E-mail
Thursday, 23 October 2008
Megemlékezéseket, koszorúzásokat tartanak ma, az 1956-os forradalom és szabadságharc 52. évfordulóján országszerte.Sólyom László köztársasági elnök reggel koszorút helyez el a budapesti Műegyetem rakparton, a Piarista közben és a Roosevelt téren.
 
Hidegvölgy: a romáknak az állami iskolákban van a helyük?PDF Print E-mail
Thursday, 23 October 2008
Marosvásárhelyen a felszámolás fenyegeti a romák alapítványi, illetve egyházi iskoláit. Egy minisztériumi bizottság megállapította, hogy a cigány gyerekek elkülönítése faji megkülönböztetést jelent.
 
Rádió C - Dominó - 2008.10.21.PDF Print E-mail
Wednesday, 22 October 2008
Műsorvezető: Fátyol Tivadar, Vendég: Rostás Farkas György
 
Nincs megállás a lejtőn: 273 forintot adnak egy euróértPDF Print E-mail
Tuesday, 21 October 2008
Széles ingadozásokkal gyengült a forint, az eurót kedden reggel kilenc óra után 273,05/40 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben, szemben a hétfő délutáni 269,10/20 forinttal.
 
Társadalmi robbanás lesz a cigányság megélhetési válságából?PDF Print E-mail
Tuesday, 21 October 2008
A cigányság társadalmi beilleszkedése nem csak a romák ügye, hiszen ma már az ország gazdasági felemelkedése múlik azon, sikeres lesz-e az integráció. Ezt erősítette meg egy minapi tanácskozás Tiszabőn.
 
A Parno Graszt imádták ÚjdelhibenPDF Print E-mail
Tuesday, 21 October 2008
A Parno Graszt magyar roma népzenei együttes hatalmas sikerű koncertet adott Újdelhiben, az India International Centre szabadtéri színpadán vasárnap.
 
J és B és az erőszakPDF Print E-mail
Tuesday, 21 October 2008
Az utóbbi napokban ismét felerősödtek a gyülekezési joggal, érvényesülésének körülményeivel kapcsolatos viták. Az ombudsman intézménye - bár a törvény egyértelműen elhatárolja feladatkörét a végrehajtó hatalom szféráitól - e viták akaratlan részese lett. Ennek fényében érdemes visszatekinteni az elmúlt év tüntetéseire.
 
Cigányozás II.PDF Print E-mail
Tuesday, 21 October 2008
Tudjuk, hogy Liszt Ferenc a cigányzenében vélte felfedezni a magyar népzenét, s ha ez nem bizonyult is igaznak, azért letagadhatatlan, hogy a "kettőnek" van köze egymáshoz. Különösen akkor, ha az előadás módja felől nézzük, azaz, ha a cigányzenét a magyar népélet és a kisúri magyar világ nélkülözhetetlen részeseként szemléljük. A magyar élet megszépítő varázslataként.
 
"Zuchlag Gyurcsányt és Szijjártót is bele akarta keverni az ügybe"PDF Print E-mail
Monday, 20 October 2008
Lados István, a Zuschlag-ügy másodrendű vádlottja a hétfői tárgyaláson azt állította: Zuschlag János a nyomozati szakban, különféle módszerekkel megpróbálta elérni, hogy a pályázatok készítése idején még a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériumot vezető Gyurcsány Ferencet és Szijjártó Pétert, a Fidesz politikusát is keverjék bele az ügybe.
 
FérgekPDF Print E-mail
Monday, 20 October 2008
Vajon mit várhatunk az átlagembertől, ha azok a pedagógusok, akik roma tanulók mentoraiként jutottak álláshoz és fizetéshez, egy közösségépítő portálon olyan primitív módon cigányoztak, hogy az a legelvadultabb rasszistáknak is a „becsületére" válna?
 
Drámai mértékű az iskolai szegregációPDF Print E-mail
Monday, 20 October 2008
Bár az elmúlt években több milliárd forintot költöttek állami és EU-s forrásokból a roma tanulók iskolai együttnevelésére, még mindig drámai a helyzet Magyarországon: minden ötödik-hatodik roma diák ma is elkülönítve, rossz körülmények között, sok esetben kisegítő tananyag szerint tanul.
 
Bírósághoz fordult egy civil szervezetPDF Print E-mail
Monday, 20 October 2008
Bírósághoz fordult az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány; keresetében azt kérte a Somogy Megyei Bíróságtól, hogy állapítsa meg a kaposvári Pécsi utcai iskolába járó roma gyerekek jogellenes elkülönítését, hátrányos megkülönböztetésüket, valamint kötelezze a fenntartót a szegregáció megszüntetésére és a roma diákok integrált oktatására. A polgári per hétfői első tárgyalásán mind a felperes, mind az alperes - a kaposvári önkormányzat - jogi képviselője fenntartotta álláspontját.
 
Támogatást kapnak a hátrányos helyzetű gyermekek tanáraiPDF Print E-mail
Monday, 20 October 2008
Az átdolgozott költségvetési tervben épen, csonkítatlanul szerepel az a terv, amely szerint a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó pedagógusok munkájuk elismeréseként 2009. január 1-jétől külön pótlékban részesülnek - jelentette be az oktatási és kulturális miniszter a hétfői, budapesti kormányszóvivői tájékoztatón.
 
A gazdaságnak adócsökkentés kellPDF Print E-mail
Monday, 20 October 2008
A kialakult válságos helyzetért a Gyurcsány-kormány hibáztatható. Magyarországot a krízisből csak a gazdaság felpörgetésével lehet kihúzni, ehhez azonban adócsökkentésre van szükség - mondta Széles Gábor nagyvállalkozó, lapunk tulajdonosa.
 
Farkas: Aki a cigányságot támadja, a magyarságot támadjaPDF Print E-mail
Monday, 20 October 2008
Megkezdőzött a Nemzeti Fórum harmadik országos gyűlésének harmadik napja. A tanácskozáson a fórummal a polgári szövetségben együtt dolgozó szervezetek vezetői szólalnak föl.
 
Rádió C - Élesztő - 2008.10.16. - Látlelet 2008PDF Print E-mail
Monday, 20 October 2008
Ma volt az az antirasszista konferencia, melynek témája a közbeszéd és a politika kapcsolata. A részletekről Ladányi János szociológust kérdeztük.
 
"Borsodban polgárháború lesz" - állítja a cigányvajdaPDF Print E-mail
Monday, 20 October 2008
Megdöbbentő interjút adott Interjú Lakatos Attila, Borsod megyei cigányvajda.
 
Szegénységi bizonyítványPDF Print E-mail
Monday, 20 October 2008
Szegény cigányok, mondom, bár ez most nem a sajnálat hangja. Valóban szegények a magyarországi romák, egyes adatok szerint hetven százalékuk a hivatalosan is megállapított szegénységküszöb alatt él.
 
Aba-Horváth Istvánt azzal vádolják, amit nem követett elPDF Print E-mail
Saturday, 18 October 2008
Aba-Horváth István hajdú-bihari cigányvezető szerint olyan bűncselekményekkel vádolják, amit nem követett el.
 
Megbízatás, netán kérésPDF Print E-mail
Saturday, 18 October 2008
Amióta a lehallgatási botrány kitört, Répássy képviselő úr jóvoltából tudjuk, hogy micsoda differencia van megbízatás és kérés között. (Kábé annyi, mint a közgyűlés és a baráti beszélgetés között, ahol lezsírozott állami támogatások mértékéről csevegnek barátilag.)
 
A cigányság felemeléséértPDF Print E-mail
Saturday, 18 October 2008
Munkahelyteremtés és falufejlesztés - Széles Gábor szerint ezek a gazdasági növekedés feltételei. A nagyvállalkozó erről az Egység a sokféleségben elnevezésű konferencián beszélt, hozzátéve, mindebből nem szabad kihagyni a cigányságot.
 
Rendőrök provokáltak romákat OlaszliszkánPDF Print E-mail
Friday, 17 October 2008
Rendőrök keveredtek konfliktusba néhány, a 2006-ban megölt tanár emlékművénél lakó romával. Szombat estére jobboldali szervezetek felvonulást szerveznek a faluba - rendőri biztosítással.
 
Szegénységből erősödtek fel a szélsőségekPDF Print E-mail
Friday, 17 October 2008
Nőtt a szélsőségek társadalmi hatása, a romákkal szemben keményedtek az előítéletek, az antiszemitizmus terjedésében pedig a politika is közreműködik - hangzott el egy antirasszista konferencián.
 
Felmondott az egyik cigányozó tanár SzegedenPDF Print E-mail
Friday, 17 October 2008
Felmondott az egyik szegedi tanár, aki több pedagógussal együtt egy internetes fórumon cigányozott, illetve saját roma diákjait becsmérelte - írja a Népszabadság. Az érintett tanárok közül többen roma diákok mentoraiként dolgoztak. Szegeden fegyelmi vizsgálat is indult ellenük, és vizsgálatot indít az oktatási jogok biztosa, Aáry-Tamás Lajos is.
 
Vádat emeltek egy roma vezető ellenPDF Print E-mail
Friday, 17 October 2008
Sikkasztás és jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt vádat emeltek egy Hajdú-Bihar megyei cigányvezető ellen - mondta a megyei főügyészség szóvivője. A roma vezető mintegy 22 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Országos Foglalkoztatási Közalapítványtól (OFA), amit a tartósan munkanélküli romák foglalkoztatásra kellett volna fordítani.
 
JÓTÉNYSÁGI EST - MeghívóPDF Print E-mail
Friday, 17 October 2008
A szegénység elleni küzdelem világnapja   Helyszín: „Kesztyűgyár" Közösségi Ház, Budapest, Mátyás tér 15. Időpont: 2008. október 17. péntek 18.00 Belépő: 1000 Ft
 
Vádlott lehet Kolompár OrbánPDF Print E-mail
Thursday, 16 October 2008
Bizonyítékok az állami támogatás jogosulatlan felhasználására Rendkívüli fordulatnak kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy Kolompár Orbán ne legyen vádlottja egy 13 millió forintos gazdasági bűncselekménynek - tudtuk meg ügyészségi forrásból. Ez csak a jéghegy csúcsa, mert egy 255 milliós visszaélés szálai is a cigány kisebbségi vezetőig nyúlhatnak. Erre utal, hogy az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökéhez köthető két civil szervezetnél is házkutatást tartottak, és bűncselekményre utaló bizonyítékokat foglaltak le a nyomozók.  
 
Felmentették a mohácsi rendőrkapitánytPDF Print E-mail
Thursday, 16 October 2008
Indoklás nélkül leváltották Mohács rendőrfőkapitányát. A városban az elmúlt időszakban több esetben állították azt romák, hogy a rendőrök visszaélve hatalmukkal bántalmazták, megalázták őket.
 
Hosszúpályi: elindult a cigány nemzetiségi nevelésPDF Print E-mail
Thursday, 16 October 2008
Cigány nemzetiségi nevelés zajlik szeptember óta Hosszúpályi napközi otthonos óvodájának két csoportjában - írta csütörtökön a Hajdú-bihari Napló. A lap szerint az országban egyedülálló képzést 51 szülő kezdeményezte aláírásával. Sajátos pedagógiai program született, a kicsiket cigány és magyar nyelven nevelik. Amellett, hogy a gyerekek anyanyelvükön kommunikálnak, hagyományukkal és kultúrájukkal is megismerkednek - olvasható a Hajdú-bihari Naplóban.
 
Lados: "Arató államtitkár úr" is tudott a hamis bélyegzőkrőlPDF Print E-mail
Thursday, 16 October 2008
Arató Gergely is tudott arról, hogy nem működő és fiktív társadalmi szervezetek nevében nyújtottak be pályázatokat Zuschlag János irányításával, sőt, tudomása szerint Őri Andrással ő is elkészíttetett egyet -vallotta csütörtökön, kihallgatásának második napján Lados István, a Zuschlag-per másodrendű vádlottja. Cser-Palkovics András felszólította Aratót, hogy tisztázza magát a vádak alól.
 
Országjárás a romákért - A megoldás kulcsa a munkahelyteremtésben vanPDF Print E-mail
Thursday, 16 October 2008
Az utolsó pillanatban vagyunk, hogy kiemeljük a cigányságot a jelenlegi, elkeserítő helyzetéből és ehhez nem milliárdok, hanem először is közös akarat kell - fogalmazták meg a romák jelenével és jövőjével foglalkozó konferencián, amelyet egy roma kisfaluban, Tiszabőn tartottak tegnap.
 
Gyurcsány elismerte működésképtelenségét - A nemzeti csúcs összehívásávalPDF Print E-mail
Thursday, 16 October 2008
A nemzeti csúcs összehívásával Gyurcsány Ferenc közvetetten elismerte, hogy nem képes többséget teremteni programjához, s a kisebbségi kormány működésképtelen; a kormányfő már csak az előre hozott választás kezdeményezésével emelhetné tovább a tétet - áll a Nézőpont Intézet legfrissebb, a nemzeti csúcs összehívásáról szerdán közzétett elemzésében. A stratégiai elemzéssel és tanácsadással foglalkozó intézet tanulmányában úgy fogalmaz, hogy három nappal a csúcs megalakulása előtt nem világos sem a grémium összetétele, feladata és hatásköre, de még belső döntéshozatala sem.
 
Az is baj, ha gazdag, az is, ha szegényPDF Print E-mail
Thursday, 16 October 2008
„Két órán keresztül panaszolták, hogy cigányok fosztották ki őket. És a tizenhét, fiatalkorúak által elkövetett rablásból tizenhét cigány tettes volt. Ezért kérdeztem azt, hogy a cigány vezetők szerint mi ez, ha nem cigánybűnözés. Talán arab?"
 
Nyolcszázezer cigány mélyszegénységben élPDF Print E-mail
Thursday, 16 October 2008
Hárommillió szegény ember él ma Magyarországon, köztük nyolcszázezer olyan cigány, aki súlyos megélhetési válságban van - mondta Farkas Flórián, a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnöke szerdán Tiszabőn.
 
"A jobboldali médiumok zászlajukra tűzték a cigánybűnözés kifejezést"PDF Print E-mail
Thursday, 16 October 2008
Az újkorcsoport nevű civil szervezet szerint a média a felelős azért, hogy az éppen két évvel ezelőtt történt olaszliszkai bűncselekményből etnikai probléma keletkezett.
 
"Cigó, norvég, ork, tücsök" - nyilvánosan cigányoztak a roma diákok mentoraiPDF Print E-mail
Thursday, 16 October 2008
Több tízmillió forintért 16 és fél álláshelyet létesítettek az egykori, szegregált roma iskola volt pedagógusainak azzal a céllal, hogy a roma tanulókat segítsék. Ám a mentorok súlyos szavakkal illették diákjaikat. Egy közösségépítő portálon felelőtlenül cigányoztak azok a szegedi tanárok is, akik egy, a roma diákokat segítő mentorprogram résztvevői; azt hitték, nem nyilvános fórumon jelennek meg a szövegeik - írta szerdai számában a Délmagyarország című napilap.
 
Börtönbe kéne zárni, aki cigánybűnözésről ír? - Morvai Krisztina kontra Mohácsi ViktóriaPDF Print E-mail
Thursday, 16 October 2008
Van-e cigánybűnözés? Mit képvisel a Magyar Gárda? A Heti Válasz felkérésére ezekről a kérdésekről vitatkozott két jogvédőként indult politikus: Mohácsi Viktória, az SZDSZ európai parlamenti képviselője és Morvai Krisztina, aki a Jobbik színeiben indul a jövőre esedékes európai választáson.
 
Nem vette át az Olaszliszkáról szóló jelentést a kisebbségi ombudsmanPDF Print E-mail
Thursday, 16 October 2008
Kállai Ernő nem érti, hogy az Újkorcsoport nevű civil szervezet miért hozzá juttatta el az olaszliszkai tragédiát követő médiajelenségek elemzését. Az Újkorcsoport szerint az újságírók követték el a legtöbb hibát. Az Újkorcsoport nevű civil szervezet szerint a média a felelős azért, hogy az éppen két évvel ezelőtt történt olaszliszkai bűncselekményből etnikai probléma keletkezett, és ez alapot, alkalmat adott a kisebbségi társadalmi csoport elleni sztereotípiák erősödéséhez, megnyilvánulásokhoz.
 
Javítani kell a romák helyzeténPDF Print E-mail
Thursday, 16 October 2008
A kormányzat komolyan gondolja, hogy oktatási és foglalkoztatási programokkal adjon választ a magyarországi cigányság helyzetére, ezek segítségével tegye a romákat versenyképessé - mondta Teleki László, a roma ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szerdán budapesti sajtótájékoztatóján.
 
Böbe a gárdabálbanPDF Print E-mail
Thursday, 16 October 2008
A gárdakapitány jobbkeze minisztériumi alkalmazott. Németh Erzsébet Piroska, alias Böbe a romapályázatokat ellenőrzi. A hírre megdöbbentek az asszony főnökei, felhördült a szélsőjobb. Mentegetőzik a tárca: nem ellenőrizhetik alkalmazottaik egyesületi tagságát.
 
Rádió C - Dominó - 2008.10.13.PDF Print E-mail
Thursday, 16 October 2008
Rádió C - Dominó | 2008.10.13. Műsorvezető: Vadászi Bálint, Vendég: Makai István, a Fővárosi Cigány Önkörmányzat elnöke
 
OlaszliszkaPDF Print E-mail
Wednesday, 15 October 2008
2006. október 15-én magyar állampolgárok brutálisan meggyilkoltak egy magyar állampolgárt. Ami történt, arra nincs mentség, ám arra sem, ahogyan azt a média interpretálta. A sajtó nagyobbik része - politikai irányultságtól függetlenül - cigányügyként mutatta be a tragédiát.
 
A cigányok egyházaPDF Print E-mail
Wednesday, 15 October 2008
Háromnyelvű kiadványt jelentetett meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye a területén folyó cigánypasztorációról. A füzet kiindulópontja az a kérdőíves felmérés, amely a romák és a Katolikus Egyház hitéleti, szociális és egyéb kapcsolatát vizsgálja. Az ezen alapuló rövid tanulmányt a cigánypasztoráció sokszínűségét bemutató beszámolók, helyzetképek egészítik ki.
 
Kirabolt telket árulnak MiskolconPDF Print E-mail
Wednesday, 15 October 2008
Jelképes összegért odaadná 22 ezer négyzetméteres telkét egy miskolci házaspár a helyi cigány kisebbségi önkormányzatnak. Azt mondják, ismeretlenek már mindenüket ellopták, ők pedig megunták a tolvajok elleni küzdelmet.
 
"Golyót a fejbe, aztán megoldva" - a falu, ahol nincsenek romák, mégis van cigánybűnözésPDF Print E-mail
Wednesday, 15 October 2008
Rátkán tartott lakossági fórumot a Jobbik és a Magyar Gárda a "cigánybűnözésről" és a közelgő újabb területvesztésről. Mikrorealista beszámoló Szegedi Csanád alelnök beszédéről és a közönség reakcióiról. A Hírszerző ily módon is szeretne rácáfolni a Jobbik véleményére, mely szerint a "balliberális" sajtóban nem jelenhetnek meg a nézeteik.
 
Az őszödi beszéd és a cigányellenesség német szemmelPDF Print E-mail
Wednesday, 15 October 2008
Nagy problémának tartja a nacionalizmus és a cigányellenesség térhódítását az a 10 német ajkú újságíró, aki egy hónapot töltött Magyarországon. Az újságírók közül többen nem értették, miért van Gyurcsány Ferenc még mindig kormányon - két évvel az őszödi beszéd után. Nagyra értékelték ugyanakkor a magyar borokat és ételeket, látnak jövőt a nagyprodukcióknak dolgozó magyar filmstúdiókban, és nekik tetszett Mundruczó Kornél Delta című filmje.
 
Egymásnak ugrottak a roma vezetők - mindenki mondja a magáétPDF Print E-mail
Wednesday, 15 October 2008
A megyei cigány kisebbségi önkormányzat feloszlatását javasolta hétfőn a testület négy tagja. A Magyarországi Cigányok Fórumának (MCF) képviselői úgy vélték: az önkormányzat az elmúlt két évben nem töltötte be hivatását, nincs eredménye a munkájának.
 
Megmenekült az MDF frakciójaPDF Print E-mail
Wednesday, 15 October 2008
Csatlakozott az egykori fideszes, később független Lengyel Zoltán az MDF frakciójához, amely így mégsem szűnik meg. A felek kölcsönös előnyökön alapuló megállapodásról beszéltek. Tegnap Keller László államtitkár interpellációra adott válaszát háromszor is leszavazták.
 
Egy magánemberi vélemény a közrőlPDF Print E-mail
Tuesday, 14 October 2008
A nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa 2007. június 11-étől Kállai Ernő, az egyik legelismertebb közéleti szereplő, valóságos polihisztor: tanár, tudományos kutató, jogász, újságíró. Termékeny szerző, elfoglalt tisztségviselő. S rendkívül őszinte ember...
 
Egyszerre nem megyPDF Print E-mail
Tuesday, 14 October 2008
A Citromsziget néven elhíresült Dózsa utca 73-75. szám alatti épületkomplexum problémáinak megoldása érdekében átfogó felmérés, illetve több évre ütemezett felújítási terv készítéséről szóló napirendi pont megvitatását indítványozta az MSZP közgyűlési frakciója.
 
Meghívó - Cigány Tudományos és Művészeti Társaság XV. jubileumi nemzetközi konferenciájaPDF Print E-mail
Tuesday, 14 October 2008
A konferencia helyszíne: Apáczai Kiadó Színházterme, Budapest, VIII. József krt. 63. A konferencia időpontja: 2008. október 17-18
 
Együttműködnek a rendőrök és a cigányokPDF Print E-mail
Tuesday, 14 October 2008
Lapértesülés szerint együttműködési megállapodást írt alá a törökszentmiklósi rendőrkapitányság és a területén működő négy cigány kisebbségi önkormányzat vezetője.
 
Norvég támogatás cigány közösségi ház építésérePDF Print E-mail
Tuesday, 14 October 2008
Húszmillió forinttal támogatja a Norvég Civil Alap a Mária Iskolatestvérek által fenntartott cigány közösségi ház működését Esztergomban, az összeg az intézmény egyéves működését fedezi - tájékoztatta a szerzetesrend képviselője hétfőn az MTI-t.
 
Lungo Drom: Reális, hogy újratermelődik a cigány analfabetizmusPDF Print E-mail
Monday, 13 October 2008
A kormánynak be kell juttatnia a rászorulókat az oktatási intézményekbe, mert reális a veszélye annak, hogy vidéken, ahol a cigányság 90 százaléka el, újratermelődik a cigány analfabetizmus - közölte a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnöke vasárnap.
 
Almássy teljes megújulás esetén visszaülne az MDF-frakcióbaPDF Print E-mail
Monday, 13 October 2008
Almássy Kornél szerint az MDF-ben meg kellene ismételni a tisztújítást, ha ez megtörténne, és lenne teljes megújulás a párt belső életében, akkor megfontolná azt a lehetőséget, hogy visszatérjen az MDF parlamenti frakciójába. A politikus képtelenségnek tartja, hogy visszaadja listán szerzett parlamenti mandátumát.
 
Dicséretes fejlesztések a cigány önkormányzatnálPDF Print E-mail
Monday, 13 October 2008
Nemrég készült el a játszóház a Cigány Kisebbségi Önkormányzat (CKÖ) Ságvári úti irodájában, amely fenntartásához a munkaügyi központ pályázatán nyertek támogatást. A játszóház most könyvekkel gazdagodott.
 
Rádió C - Dominó - 2008.10.08PDF Print E-mail
Saturday, 11 October 2008
Műsorvezető: Ignácz József, Vendég: Kállai Katalin, az Oktatási és Kulturális Minsztérium romaügyi stratégiai főtanácsadója
 
Cigányok és szegények: kiszorítás a belvárosbólPDF Print E-mail
Friday, 10 October 2008
Legalább két oldala van a budapesti belső kerületek rehabilitációjának. Megszépül és visszakapja régi rangját a tágabb értelemben vett belváros, ahol remek lakóhelyet talál magának a középosztály, köztük sok fiatal diplomás. A szegények és köztük sok roma viszont lakóhelye elhagyására kényszerül. A megújított városrészek lakásait nem nekik szánják.
 
Romapolitika: sem közmunka, sem segély, de akkor mi?PDF Print E-mail
Friday, 10 October 2008
A „monoki modell" körüli parázs viták kihunyófélben az elmúlt hetek sajtójában. A kérdés aktuális, mi több, fenyegetően sürgető voltához azonban nem férhet kétség. A Kritika című folyóirat csütörtök este neves szakemberek bevonásával szervezett kerekasztal-beszélgetést a Táncsics Alapítvány támogatásával. Eszmecsere cigányságról, segélyezésről, nyomorról, integrációról és a lehetséges kiutakról a Pallas Páholyban - Balogh Ernő, a Kritika főszerkesztőjének moderálásával.
 
Aszfaltos utcát szeretnének a romákPDF Print E-mail
Friday, 10 October 2008
Aszfaltos utat szeretnének a lábodi cigányok. Munkát is vállalnának az útépítésben, ha ez segítene abban, hogy aszfaltos útjuk legyen - ezt mondták somogyi Lábodon a Lenin utca lakói lakógyűlésükön.
 
Deák Ferenc Közéleti Klub - meghívóPDF Print E-mail
Friday, 10 October 2008
A Deák Ferenc Közéleti Klub tisztelettel meghívja Önt, barátait, ismerőseit: A segélypolitika csődje című klubestjére
 
Dr. Vas János kilépett az MDF-ből - Megszűnhet az MDF parlamenti frakciójaPDF Print E-mail
Friday, 10 October 2008
Dr. Vas János országgyűlési képviselő telefonon tájékoztatta a Tisztelet Társaságát, hogy a mai napon Dr. Szili Katalinnál, az országgyűlés elnökénél, és Herényi Károlynál, az MDF frakció vezetőjénél írásba átadta az MDF frakcióból kilépési nyilatkozatát.
 
Rádió C - Dominó - 2008.09.18.PDF Print E-mail
Friday, 10 October 2008
Műsorvezető: Ignácz József, Vendég: Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke
 
A Gárda fejbe verhetné GyurcsánytPDF Print E-mail
Friday, 10 October 2008
Mivel cigánytelepről jött, sokat tud a diszkriminációról - vallja Mohácsi Viktória, SZDSZ-es képviselő, aki szerint a cigányok általában szükségből lopnak, a felelősség javarészt a kormányé, és érthetőbb lenne, ha a Gárda Gyurcsányt verné fejbe ahelyett, hogy a romákat nézné ki magának. Morvai Krisztina, a Jobbik politikusa még vizsgázott cigánybűnözésből, és állítja, nem lenne szabad mentesíteni őket a felelősség alól. A két jogvédő a Heti Válaszban vitatkozott.
 
A cigánysoron se felejtenekPDF Print E-mail
Friday, 10 October 2008
A minap fekete csuklyások sorozatot lőttek és Molotov-koktélokat dobtak a tarnabodi faluszélen négy házra. Az idős lakók nem sérültek meg. Még aznap délelőtt kommandósok vittek el három gyanúsítottat. Felbolydult a kilencszáz lelkes Heves megyei település. Vádaskodások, régi ellentétek törtek a felszínre. LAMPÉ ÁGNES riportja.
 
Cigánykérdés egy kaposvári iskolábanPDF Print E-mail
Thursday, 09 October 2008
Ma először jártak a Pécsi utcai iskolában a " Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány" képviselői. Ahogy arról már a Kapospontban beszámoltunk: szerintük az intézmény törvényellenesen működik, mivel főleg cigány gyerekek járnak ide. Ezért beperelték a fenntartót, vagyis a várost. Az oktatás minősége és a feltételek azonban nem rosszabb minőségűek mint máshol. Szerintük azonban nem ez a lényeg.
 
Villás Lajos: Ne ítéljetek!PDF Print E-mail
Thursday, 09 October 2008
„Csak egy könnycsepp volt a szemében"! A Magyar Köztársaság miniszterelnöke szemében könny csillant, amikor a vonatbaleset áldozatainak hozzátartozóinak, részvétét nyilvánította. A magyar sajtóban akadt valaki, aki ripacsnak, ócska színésznek, rossz mutatványnak nevezte ezt az emberi magatartást.
 
Meghívó - Cigánynők helyzete napjainkbanPDF Print E-mail
Thursday, 09 October 2008
Pallas Páholy Európai Feminista Kezdeményezés
 
Tisztelet Társasága közleményePDF Print E-mail
Thursday, 09 October 2008
Tisztelet Társasága közleménye az MDF 2010-es választási együttműködéséről.
 
Megkezdődött Zuschlag János és 15 társa pere a bíróságonPDF Print E-mail
Thursday, 09 October 2008
A Bács-Kiskun Megyei Bíróságon szerdán reggel megkezdődött a Zuschlag János és 15 társa ellen indított büntetőper; a vádhatóság szerint a vádlottak civil szervezetek révén 75 millió forint állami támogatás jogosulatlanul megszerzésében működtek közre.
 
Roma Regionális Fórum hat helyszínenPDF Print E-mail
Wednesday, 08 October 2008
A Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Főosztálya (MeH NEKF) az ősszel az ország hat nagyvárosában szervez Roma Regionális Fórumot. Két helyszínen, Szegeden és Győrben már lezajlott a rendezvény, október 10-én Székesfehérváron, november 7-én Kaposváron, 14-én Nyíregyházán, 28-án pedig Miskolcon kerül sor az eseményre.
 
Van törvényi háttérPDF Print E-mail
Wednesday, 08 October 2008
Bár a szabályozást mindeddig még nem használták, ma is van törvényi háttere a gyűlöletbeszéd kezelésének - derült ki a kisebbségi ombudsman és az Emberi Jogi Információs és Dokumentációs Központ által közösen szervezett Konferencia a gyűlöletbeszédről nevet viselő rendezvényen.
 
A kisebbséget támogatja a VodafonePDF Print E-mail
Wednesday, 08 October 2008
2008 októberétől támogatja a Vodafone Magyarország első és eddig egyetlen roma rádióját, a Rádió C-t.
 
Tüntetés tisztes munkáértPDF Print E-mail
Wednesday, 08 October 2008
Közösen demonstrált országszerte a hat szakszervezeti konföderáció a társadalmi igazságosság és a munka méltóságának érvényesüléséért a tisztes munka világnapján.
 
A tények értünk beszélnek - pályázati felhivásPDF Print E-mail
Wednesday, 08 October 2008
Az alábbi pályázatunkra még néhány hétig fogadunk pályaműveket. Úgy gondoljuk, Önöknek érdekes lehet a felhívásunk. Kérem, amennyiben lehetséges, legyen partnerünk és küldje tovább levelező, partneri listájukra pályázati kiírásunkat, vagy tegye elérhetővé faliújságján, hírlevelében. Reméljük sokaknak felkeltjük érdeklődését és izgalmas, értékes pályamunkák közül kerülhetnek ki a nyertesek.
 
Meghívó - "I. Bács - Kiskun Megyei Cigány Gyermek- és Ifjúsági Fesztivál és Ki-Mit-Tud"- című rendezPDF Print E-mail
Wednesday, 08 October 2008
A rendezvény helyszíne: Jánoshalma, Honvéd Kaszinó (Dózsa György út 81.) Rendezvény időpontja: 2008. október.10., 9,00-20,00
 
Kisebbségi Hírlevél 2008/9.PDF Print E-mail
Wednesday, 08 October 2008
Tisztelt C-PRESS Olvasó! A Kisebbségi Hírlevél 2008/9. összevont számát találja itt: [Letöltés] (0,8Mb)
 
Megjelent az Amaro Drom legújabb száma! - 2008. SzeptemberPDF Print E-mail
Tuesday, 07 October 2008
Zsigó Jenő: Egy a nyolcszázezerhez „Nincs tele a zsebünk szaloncukorral" interjú Bass Lászlóval, az ELTE szegénységkutató munkatársával Kóros korrajz Cigányellenes állatmese a Móricka nevű vicclapban
 
A Fidesz és a KDNP lemondásra szólította fel Szűcs ErikátPDF Print E-mail
Tuesday, 07 October 2008
A Fidesz és a KDNP lemondásra szólította fel Szűcs Erika szociális és munkaügyi minisztert, miután a parlament hétfőn a szakminiszter három interpellációra adott válaszát is leszavazta. Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP frakciószövetség népjóléti kabinetvezetője újságíróknak példátlannak nevezte, hogy háromszor is leszavazta a Ház a szakminisztert, akit egy munkaügyi, egy időseket, illetve egy fogyatékosokat érintő kérdésben interpelláltak.
 
Rádió C - Dominó - Kolompár és társai - 2008.10.02.PDF Print E-mail
Tuesday, 07 October 2008
Műsorvezető: Ignácz József, Vendég: Balogh József OCÖ elnökhelyettes, Bogdán József OCÖ szóvívő.
 
Cigányt kiáltottak ki a legnagyobb rasszistánakPDF Print E-mail
Tuesday, 07 October 2008
Németkér népe nem kért négy paksi roma családból. Hat éve a falu apraja-nagyja inkább lebontott három házat, csak ne kelljen befogadni a jövevényeket. A zóna megnézte, mi lett a társadalmi munka gyümölcse: a hajléktalanok Faddon élnek.
 
Vonatbaleset: lemondott a közlekedési miniszter és a MÁV elnökePDF Print E-mail
Tuesday, 07 October 2008
A miniszterelnök elfogadta a Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, valamint a vasúttársaság elnöke lemondását a hétfő délelőtti vasúti baleset után - ezt maga Gyurcsány Ferenc jelentette be a Parlamentben újságírók előtt. Közben négyre emelkedett a monorierdei vasúti szerencsétlenség halálos áldozatainak száma.
 
Historia Romani - Romák a XX. századbanPDF Print E-mail
Monday, 06 October 2008
Az epizód ismertetése: Az ötödik rész a XX. század első felének roma történetét mutatja be. A polgári államok roma-politikáját és a romák polgárosuló életét, kiemelkedő roma művészeket, politikusokat.
 
Az Európai Parlament a romák nyomábanPDF Print E-mail
Monday, 06 October 2008
Kétnapos magyarországi látogatáson vett részt az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának küldöttsége Stephes Hughes, Philip Bushill-Matthews, Kósáné Kovács Magda, Bauer Edit és Bilyana Ilieva Raeva, képviselők részvételével. A szocialista, néppárti és liberális képviselők egyebek mellett a kormányzati roma politikával, a gyermekszegénység kérdéskörével, a munkaerő-piaci reintegrációs programokkal ismerkedtek meg.
 
Félárbocon a nemzeti lobogó az aradi vértanúk emlékérePDF Print E-mail
Monday, 06 October 2008
A nemzeti gyásznapon, az aradi vértanúkra emlékezve, katonai tiszteletadás mellett felvonták, majd félárbocra engedték a Magyar Köztársaság állami lobogóját hétfőn reggel a Parlament előtti Kossuth téren. A ceremónián részt vett Sólyom László köztársasági elnök, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke, Kaposvári Bertalan, a Legfelsőbb Bíróság elnökhelyettese és Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke.
 
Roma festők kettős aranypántjaPDF Print E-mail
Monday, 06 October 2008
A Józsefvárosi Galériában megnyílt Cigányvarázs című kiállításon roma származású képzőművészek alkotásait láthatják az érdeklődők. Az anyagot egyfajta kettősség jellemzi: a festők két véglet, az életörömöt kifejező élénk, hivalkodó, gazdag színvilág, illetve a sötét és borongós hangulatok között nem is keresnek középutat.
 
Tarka Magyarok: "A politikusok felelősek azért, hogy az ország ide jutott"PDF Print E-mail
Monday, 06 October 2008
Szombat délután minden szempontból színes embertömeg gyűlt össze az Erzsébet téren: öregek, gyerekek, külföldiek, romák, közéleti személyiségek, civilek tüntettek az erőszak és a diszkrimináció ellen. A Tarka Magyarok az Andrássy úton hömpölyögtek végig, hogy elérjék a Hősök terét, és Magyarország békéjét.
 
Igehirdetés a Hazatérés TemplomábanPDF Print E-mail
Monday, 06 October 2008
Morvai Krisztina is jelen volt azon a Szolidaritási Istentiszteleten, amelyen ifj. Hegedűs Lóránt hirdetett igét. A Magyar Tarka! demonstráció is szóba került, amelynek céljaival nem mindenki értett egyet.
 
Villás Lajos: A hamis "zászlóvivő"PDF Print E-mail
Monday, 06 October 2008
A történet egy emberről szól, aki egykor közveszélyes munkakerülő, később az MDF.tagja, majd amikor onnan távoznia kellett, az SZDSZ ben kereste a boldogulást. Mostanában pedig, az egyik szélsőjobboldali párt aktív tagja, gyűléseiken büszkén lengeti az "Árpádsávos zászlót"! A békét, soha nem ismerte, most elemében érzi magát. Igazi barátokra, eszmei társakra lelt.
 
Józsi bácsi, megyünk lopni, de a szomszéd faluba!PDF Print E-mail
Sunday, 05 October 2008
Iványban erős polgárőr egyesület működik, minden este ellenőrzik a közterületet. Találkoznak a tolvajokkal, akik általában mindig ugyanarra bicikliznek. A polgárőrök és a tolvajok már rég köszönőviszonyban vannak egymással, így a polgárőrség esténként eldiskurál velük és megkérdezi őket: hova mennek.
 
Befejeződött a Tarka Magyar rendezvényPDF Print E-mail
Saturday, 04 October 2008
Mintegy ötezer ember vett részt a Tarka Magyar! címmel az erőszak és kirekesztés ellen meghirdetett demonstráción szombaton a fővárosban, a megmozduláson jelen volt Gyurcsány Ferenc kormányfő is és az egybegyűltekkel közösen hitet tett az alkotmány 70/A paragrafusa mellett, amely kimondja, hogy az állam minden polgár számára egyformán biztosítja az állampolgári jogokat és bármely megkülönböztetés nélkül.
 
Végzetes klikkelésekPDF Print E-mail
Saturday, 04 October 2008
Elolvashatják a mailed, vagy az iwiw-en írhatnak helyetted- ez sajnos már sokakkal megtörtént. Ők szárnyaikat próbáló hackerek áldozati voltak. De aki komolyan benne van a dologban, már kissé fajsúlyosabb tetteket is véghezvihet: betörhet hadronütköztető szerverébe, a NASA-ba, vagy akár George Bush nevében elküldheti Erzsébet királynőt melegebb éghajlatra.
 
Felgyújtották a Putnoki Cigány Kisebbségi Önkormányzat irodájátPDF Print E-mail
Saturday, 04 October 2008
A C-PRESS Hírügynökség tudomására jutott, hogy (a Tarka Magyar felvonulással egy időben) ismeretlen tettes/ek délután 5 órakor, felgyújtották a Putnoki Cigány Kisebbségi Önkormányzat irodáját.
 
A rendőrség útlezárásokkal készülPDF Print E-mail
Saturday, 04 October 2008
A rendőrség lezárja az Andrássy út bekötő utcáit a szombati Tarka Magyar rendezvény biztosítása során, a résztvevők csak az Erzsébet téren és a Hősök terén csatlakozhatnak a megmozduláshoz - közölte Bozsó Zoltán ezredes, a budapesti rendőrfőkapitány közrendvédelmi helyettese pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.
 
Van, vagy nincs cigánybűnözés?PDF Print E-mail
Saturday, 04 October 2008
A gyakorlatból, saját felméréseinkből tudjuk, hogy cigány gyerekek 70%-a már a középiskola első osztályában bukdácsol. Ez a baj. Ők megnősülnek, gyerek születik, a többit tudjuk - nyilatkozta a HírExtrának Dancs Mihály, az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettese.
 
A MINISZTERELNÖKI HIVATAL Nemzeti és Etnikai Kisebbségi FőosztályPDF Print E-mail
Friday, 03 October 2008
Főigazgatójának tájékoztatója  Ezúton tájékoztatom a kisebbségi önkormányzatok képviselőit, hogy a kisebbségi önkormányzatoknak a központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatások feltételrendszeréről és elszámolásának rendjéről szóló 375/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet alapján, a feladatalapú támogatás 2009. évi igénylési nyomtatványok beadási határideje 2008. december 1-je.
 
"Soha ekkora nehézségekbe nem ütközött az országos romanap megszervezése"PDF Print E-mail
Friday, 03 October 2008
Országos romanapot tartanak szombaton Szekszárdon, pénzhiány miatt azonban az idei rendezvényen több hagyományos program elmarad.
 
Egy állami pénzből "finanszírozott" médiabirodalom hanyatlásaPDF Print E-mail
Friday, 03 October 2008
Az Advertum Kft. körül kialakuló botrány megértése nem könnyű feladat. Jelentősége a figyelem központjába helyezi. Ha le akarjuk egyszerűsíteni, akkor a történet lényege az MSZP médiabirodalmának közpénzekből való kiépítése. Az ehhez vezető módszerek megdöbbentően piszkosak.
 
Nem büntetni, hanem motiválni kellPDF Print E-mail
Friday, 03 October 2008
Az ígéretek szerint ezekben a hetekben kerülnek a parlament elé a szociális segélyezés megváltoztatását célzó törvénymódosító javaslatok. A jelenlegi helyzetben a szociális tárca tervezetéről és az ellenzéki pártok által felkarolt ivádi polgármester indítványáról alakulhat ki vita a Házban. A két javaslat eltérően oldaná meg a szociális segélyezés anomáliáit. Ivády Gábor szerint a minisztérium által vázolt ötletek inkább büntető, mint motiváló jellegűek, ellentétben az övével.
 
Villás Lajos: Kisbabám született.PDF Print E-mail
Friday, 03 October 2008
"Rendőr voltam Amerikában" címmel könyvet szándékozok megjelentetni. Ebből egy történetet kívánok közre adni... Igaz történet, nem olyan, amiből kettőszáz millió forintos filmet lehetne forgatni... Az biztos, hogy az országban számtalan sokkal "keményebb", nagyobb súlyú bűncselekmények is előfordultak, sőt saját szolgálati időm alatt is, ez az ügy azonban nagyon mély nyomokat hagyott bennem..
 
Korrupció: Kolompár újabb 140 millióval nem tud elszámolniPDF Print E-mail
Friday, 03 October 2008
Újabb büntetőeljárás indult négy roma érdekképviselet ellen Bács-Kiskun megyében. Az egyik vezetője Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke.
 
Magyar-roma kiegyezést szorgalmaz Monok polgármesterePDF Print E-mail
Friday, 03 October 2008
Újabb fázisba léptek a Szepessy Zsolthoz kötődő kezdeményezések.
 
Horogkeresztet festettek az iskola faláraPDF Print E-mail
Friday, 03 October 2008
Vörös festékkel horogkeresztet festettek a XIII. kerületi Németh László Gimnázium tornatermének falára és sportpályájára, több padot felgyújtottak - tájékoztatott a rendőrség csütörtökön.
 
"Szakcsi 65"PDF Print E-mail
Thursday, 02 October 2008
Idén nyáron töltötte be a hatvanötöt Szakcsi Lakatos Béla, aki amerikai világsztárok társaságában ünnepli meg a jubileumi születésnapot ma a Művészetek Palotájában. A Kossuth- és Liszt-díjas előadó, komponista és zenekarvezető világhírű partnereivel - Chris Potter tenorszaxofon, Reginald Veal bőgő, Terri Lyne Carrington dob - a legmodernebb jazzirányzatokat szólaltatja majd meg a "Szakcsi 65" elnevezésű koncerten.
 
Nyílik Amerika kapujaPDF Print E-mail
Thursday, 02 October 2008
Aláírta az utolsó szükséges, a bűnügyi adatok cseréjéről szóló megállapodást is az Egyesült Államok és Magyarország, így tulajdonképpen elhárult minden akadály a magyar vízummentesség elől. Ha az idei évre vonatkozó elutasított vízumkérelmek aránya tíz százalék alatt lesz, ami szinte biztos, akkor a jövő év elején már vízum nélkül utazhatunk a tengerentúlra.
 
Polgárőrséget szerveznek a mohácsi romákPDF Print E-mail
Thursday, 02 October 2008
Saját polgárőrséget szerveznének a mohácsi romák. Kezdeményezésük abból indult ki, hogy néhány roma fiatal sokak szerint terrorizálta nem roma társait. Már az agresszív gyerekek szülei közül is többen jelezték, hogy csatlakoznának a roma polgárőrséghez.
 
TablóPDF Print E-mail
Thursday, 02 October 2008
Dettre Gábor hét éve húzódó, 260 millió összköltségvetésű filmje végre a mozikban. Sok változáson ment keresztül, a címe előbb csak Tabló volt, majd Hangyaégetés lett, aztán Romazsarura váltott, hogy végül viszszatérjen az eredetihez, alcímmel kiegészítve.
 
Felajánlások ifjú roma zenészek képzésérePDF Print E-mail
Thursday, 02 October 2008
A roma társadalom boldogulásának egyik legfontosabb záloga erős saját értelmiség kialakulása, amely hivatásbeli előmenetelével és életmódbeli példájával segíti a teljes közösség integrálódását, beilleszkedését.
 
Az ÖCO is részt vesz a szendvicsbenPDF Print E-mail
Thursday, 02 October 2008
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) és a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) is csatlakozik a szombatra meghirdetett, erőszak és kirekesztés elleni tüntetéshez és a két szervezet vezetői aláírják a demonstráció nyilatkozatát - közölte az MTI-vel Kolompár Orbán szerdán.
 
Hasad a Gárda, szétesik az OCÖ - lapszemlePDF Print E-mail
Thursday, 02 October 2008
Dósa István főkapitány lemondásával két részre szakadt a Magyar Gárda, a szemben álló csoportok pedig egymást okolják a válságért. Széthullni látszik az országos Cigány Önkormányzat is, miután az MSZP-s Teleki László számonkérő akcióba kezdett a szervezet elnöke, Kolompár Orbán ellen A Magyar Hírlap a „függőben hagyott"amerikai pénzügyi válságról, és az elfogadásra váró mentőcsomagról ír szerdai számában. Lapszemle.
 
Katasztrófahelyzetekben cigányokat is mozgósítani fognakPDF Print E-mail
Thursday, 02 October 2008
Roma polgári védelem alakult Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is, néhány héttel azután, hogy az országos szervezet létrejött, írja az Észak-Magyarország.
 
Felhívás Kisebbségekért Díj jelölésre (2008)PDF Print E-mail
Wednesday, 01 October 2008
A Kormány a 1/1995. (IX.28.) rendeletében december 18-át - az ENSZ Nemzeti vagy Etnikai, Vallási és Nyelvi Kisebbségekhez tartozó Személyek Jogairól szóló Nyilatkozata elfogadásának napját - a Kisebbségek Napjává nyilvánította.
 
Rádió C - Élesztő - 2008.09.26.PDF Print E-mail
Wednesday, 01 October 2008
Az ügyészség gyanúja szerint roma szervezeteken keresztül céloztak meg valakik állami pénzeket; az eddigi adatok szerint 140 millió forintot szereztek meg. A múlt héten elrendelt nyomozás most négy roma érdek-képviseleti szervezetet érint Bács-Kiskun megyében.
 
Elmegy, vagy nem megy el Gyurcsány Ferenc?PDF Print E-mail
Wednesday, 01 October 2008
Gyurcsány Ferenc állampolgárként aláírja a Tarka Magyar! néven szervezett demonstráció nyilatkozatát, feleségével együtt részt vesz a szombati felvonuláson, és erre szólított fel más politikusokat is. Az Amnesty International ugyanakkor azt kéri a kormányfőtől, maradjon távol a demonstrációtól, hogy az ne váljon politikai színezetűvé.A Tarka Magyar egy október 4-re meghirdetett békés, pártfüggetlen tömegdemonstráció az erőszak és a kirekesztés ellen.
 
Teleki fúrja meg Kolompár Orbánt?PDF Print E-mail
Wednesday, 01 October 2008
Fejvesztettség, baloldali roma belháború jelei mutatkoznak az Országos Cigány Önkormányzatot (OCÖ) irányító Magyarországi Cigány Szervezetek Fóruma (MCF) választási szövetségében - írja a Magyar Nemzet.
 
Rádió C - Dominó - 2008.09.16.PDF Print E-mail
Wednesday, 01 October 2008
Műsorvezető: Ignácz József, Vendég: Balogh József OCÖ elnökhelyettes, Ifj. Bogdán János OCÖ szóvívő, Kolompár Orbán OCÖ elnök  
 
Megerősített bizalomPDF Print E-mail
Wednesday, 01 October 2008
Politikai és személyes lejáratásnak tartja Kolompár Orbán a sajtóban megjelent, szervezete ellen folyó büntetőeljárásokat, és nem kíván lemondani az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöki pozíciójáról; az 53 fős testület nagyobbik frakciója, a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) és választási szövetségesei keddi budapesti ülésükön megerősítették vezetőjük iránti bizalmukat.
 
MEGHÍVÓ - Látlelet 2008 című konferenciáraPDF Print E-mail
Wednesday, 01 October 2008
Hazánkban is erősödik az erőszak, a kirekesztés és a rasszizmus. Ennek veszélyeiről és káros hatásairól bizonyára Önt sem kell meggyőzni. Úgy gondoljuk, hogy eljött az összefogás és a cselekvés ideje.
 
Kolompár fideszesek lemondását követeliPDF Print E-mail
Wednesday, 01 October 2008
Bocsánatkérésre és parlamenti mandátumuk visszaadására szólította fel az OCÖ nagyobbik frakciója, a Kolompár Orbán vezette Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) Balog Zoltán, Farkas Flórián és Varga József fideszes képviselőket, mert véleményük szerint az ellenzéki képviselők „kettős mércével mérték a cigányságot" a szeptember 20-i békemenettel kapcsolatban tett megnyilvánulásaikban.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk