Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Molotov-koktélt dobtak és rálőttek négy, idősek lakta házra TarnabodonPDF Print E-mail
Tuesday, 30 September 2008
Idős asszonyok házára lőtt rá és dobott Molotov-koktélt feltehetően két helyi férfi Tarnabodon. Az anyagi kár nem jelentős, jobbára az ablakok sérültek meg, és a polgármester szerint komoly oka sincs a tettnek. A gyanúsítottakat a rendőrség előállította. Idén ez volt az ötödik fegyveres támadás.
 
"Lógni fogsz!" után lemondásPDF Print E-mail
Tuesday, 30 September 2008
Lemondott mandátumáról a fideszes Arnóth Sándor, aki az adatgyűjtési ügy vitája idején azt kiáltotta Iváncsik Imre titkosszolgálati államtitkárnak, hogy „lógni fogsz!". Szili Katalin házelnök példátlannak nevezte a történteket, a Fidesz etikai vizsgálatot indított, de ez a lemondással okafogyottá vált.
 
Nyári Irén húsz éve festPDF Print E-mail
Tuesday, 30 September 2008
Rokonok, barátok, pályatársak köszöntötték vasárnap délután Oroszlányban Nyári Irén roma naív festőt ötvenedik születésnapja alkalmából. A cigány önkormányzat nevében Danó Ibolya elnök méltatta a művészt, akit gyorsan romló szembetegsége miatt korány nyugdíjaztak.
 
Romaterror és a cigányverésPDF Print E-mail
Tuesday, 30 September 2008
Mohácson a romák a rendőrség rendszeres cigányveréseiről beszélnek, a polgármester szerint ugyanakkor tizenéves cigánygyerekek terrorizálják a várost. A Baranya Megyei Online tudósítója a dunaparti városban járt.
 
Beszámoltatnák Kolompárt a büntetőeljárásokrólPDF Print E-mail
Tuesday, 30 September 2008
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) rendkívüli közgyűlésének összehívását kezdeményezi az Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület (Eurife), hogy Kolompár Orbán elnök tájékoztassa a grémiumot az ellene és civil szervezete ellen folyó büntetőeljárásokról.
 
Meghívó - Egység a sokféleségben - ismerjük meg egymást című rendezvényrePDF Print E-mail
Tuesday, 30 September 2008
AZ ORSZÁGOS IDEGENNYELVŰ KÖNYVTÁR és a CIGÁNY TUDOMÁNYOS ÉS MŰVÉSZETI TÁRSASÁG tisztelettel meghívja Önt 2008. október 9-én, csütörtökön Könyvtárak összefogása a társadalomért programsorozat keretében megrendezésre kerülő EGYSÉG A SOKFÉLESÉGBEN - ISMERJÜK MEG EGYMÁST című rendezvényükre.
 
Joó István: Antirasszista vagy megélhetési romavezetők?PDF Print E-mail
Tuesday, 30 September 2008
Holnap lesz Dancs Mihálynak, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) általános elnökhelyettesének a másodfokú tárgyalása, miután első fokon három és fél évre ítélték. A nemrégiben gyanúsítottá vált Kolompár Orbán OCÖ-elnökön immár nemcsak 13 millió forint közpénzt keresnek, hanem további 140 milliót.
 
Rádió C - Dominó - 2008.09.17.PDF Print E-mail
Monday, 29 September 2008
Műsorvezető: Fátyol Tivadar Vendég: Raduly József, a Művészeti-Oktatási-Kulturális-Közéleti Alapítvány (MOKKA) elnöke
 
Antirasszista vagy megélhetési romavezetőkPDF Print E-mail
Monday, 29 September 2008
Holnap lesz Dancs Mihálynak, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) általános elnökhelyettesének a másodfokú tárgyalása, miután első fokon három és fél évre ítélték. A nemrégiben gyanúsítottá vált Kolompár Orbán OCÖ elnökön immár nemcsak 13 millió forint közpénzt keresnek, hanem további 140 milliót.
 
Erősíteni kell a jogkövető magatartást - a MUKESZ közleménye az információs szabadság napjánPDF Print E-mail
Monday, 29 September 2008
A civil világ 2002 óta szeptember 28-án tartja az információs szabadság napját. A Magyar Újságírók és -Készítők Európai Szövetsége (MUKESZ) ennek kapcsán röviden értékelte a hazai helyzetet, és azt nem találta kielégítőnek. A közszférában és a médiában egyaránt bőven akad tennivaló.
 
Hatodszor is elnök lett Dávid IbolyaPDF Print E-mail
Monday, 29 September 2008
A változatlanság politikáját hirdette meg az MDF tisztújító országos gyűlésén Dávid Ibolya, akinek ezúttal sem volt kihívója a pártelnöki posztra. Ismét Dávid Ibolyát választották a Magyar Demokrata Fórum elnökévé a párt XXII. országos tisztújító gyűlésén szombaton Budapesten.
 
Barna eső: Magyarország a magyaroké!PDF Print E-mail
Sunday, 28 September 2008
Toroczkai harcosokat, Gyurcsány demokratákat, a romák meg lovas rendőröket láttak maguk körül a tüntetések napján. A chartások a kirekesztés, a barna eső ellen nyitottak ernyőt. Kellett. Hiszen az árpádsávos „hazaszeretet" újra, immár menetrendszerűen feldúlta Budapest belvárosát. KRUG EMÍLIA és PUNGOR ANDRÁS riportja.
 
Uzsorásnak áll a világPDF Print E-mail
Sunday, 28 September 2008
Sokakat küldenek a halálba, ezreket tesznek tönkre, mégis vígan élik a világukat: az uzsorások paradicsoma Magyarország. Főleg a vidéki kistelepüléseken, a legszegényebbek és legvédtelenebbek között szedik áldozataikat, a hatóságok pedig állítólag tehetetlenek. Elképesztő, de nálunk a büntető törvénykönyv nem is ismeri az uzsora fogalmát, így a rendőrség nem is nagyon foglalkozik az ilyen ügyekkel.
 
Buddhista támogatással tanítják a romákatPDF Print E-mail
Sunday, 28 September 2008
Az elsősorban roma fiatalok képzésére szakosodott, négyszáz diákot képző Kis Tigris iskolahálózat fő támogatója a közelmúltban a Tan Kapuja Buddhista Egyház lett.
 
Mégis polgárőr fogta a romáknak szánt Molotov nyakát?PDF Print E-mail
Sunday, 28 September 2008
A polgárőrség nyolcvanezres tagságán belül nem tapasztalhatóak rasszista megnyilvánulások, a pátkai Molotov-koktélos támadással gyanúsított három, előzetes letartóztatásban lévő polgárőr ügye nem rendítette meg a szervezetbe vetett bizalmat - nyilatkozta az MTI-nek Túrós András nyugalmazott rendőrtábornok, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke.
 
Villás Lajos: Blokád a Váci útonPDF Print E-mail
Sunday, 28 September 2008
Valahol az országban, rendőrök, és romák "szövetséget kötöttek". Szövetséget kötöttek arra, hogy közösen, kéz a kézben fognak fellépni mindenkivel szemben, aki a közrendet, a közbiztonságot megsérti. A rendőrök vállalták, hogy azok, akik polgárőrök szeretnének lenni, képzést kapnak minden olyan tárgyból, ami ezt a "lehetőséget" elősegíti. Valaki, erre a hírre, nem mint pozitív jelenségre reagált, hanem jókora szkepticizmussal.
 
Halmozottan hátrányos helyzetű romák kaptak ösztöndíjatPDF Print E-mail
Sunday, 28 September 2008
Az elmúlt évek hagyományaihoz híven csütörtök délután tehetséges és tovább tanuló fiataloknak osztott ösztöndíjat a Győr Város Cigány Ifjúságáért Alapítvány kuratóriuma.
 
Láng Judit: Nyílt levél a Rádió C Tulajdonosi Testületének és Fátyol Tivadar ügyvezető igazgatónakPDF Print E-mail
Sunday, 28 September 2008
Tisztelt Tulajdonosi Testület és Fátyol Tivadar úr! Az elmaradt béremet a mai napig nem kaptam meg hiánytalanul, annak ellenére, hogy a Munkaügyi bíróság ez év július 3-án külön kérte erre Fátyol Tivadart. A mai napig 2008-ban 2 teljes hónappal, míg korábbról a 2007-es évről csak fél fizetések jöttek. Alapos okom van feltételezni, hogy sikkasztás történt, illetve történik.
 
Ifj. Járóka Sándor síremlék-avatása - közleményPDF Print E-mail
Sunday, 28 September 2008
Ifj. Járóka Sándor hosszantartó súlyos cukorbetegségben szenvedett, életének 53. évében 2007. szeptember 18-án meghalt.  
 
Dominó - 2008.09.12.PDF Print E-mail
Sunday, 28 September 2008
Műsorvezető: Ignácz József, Vendég: Széles Gábor
 
Bogdán Péter: Önként és dalolvaPDF Print E-mail
Saturday, 27 September 2008
A romák történelmének legnagyobb volumenű demonstrációját hirdette meg az OCÖ - a szélsőségek elleni tiltakozásul - szeptember 20-ára, a budapesti Olimpiai parkba. A rendezvényhez csatlakozott a Magyarországi Cigány Szervezetek Fóruma, a Roma Polgárjogi Alapítvány, a Phralipe, s csatlakoztak a Lungo Drom azon képviselői is, akik nem határolódtak úgy el a tiltakozó megmozdulástól, mint, országos vezetőjük, Farkas Flórián.
 
Nagy sikerű romaest a Párizsi Magyar IntézetbenPDF Print E-mail
Saturday, 27 September 2008
Nagy érdeklődés kísérte a romák európai integrációjával foglalkozó konferenciából, kiállításból és koncertből álló estet csütörtökön Párizsban, amelyet a Párizsi Magyar Intézet a Párizsi Román Intézettel és a Nyílt Társadalom Intézettel (Open Society Institute) közösen szervezett.
 
"Cigány-magyar" polgárháború küszöbén? - visszhangPDF Print E-mail
Saturday, 27 September 2008
Augusztus 26-i cikkemben (Egy "cigány-magyar" polgárháború küszöbén?) elkeseredetten állapítottam meg, hogy közelednek céljukhoz azok, akik a cigányellenes hisztéria szításával minden jel szerint lángba akarják borítani az országot. Ahogy várható volt, kaptam hideget-meleget. Alább összefoglalom az értékelhető reakciókat.
 
Mráv József: Tanulni, cigánynak?PDF Print E-mail
Saturday, 27 September 2008
A mai magyar valóság sajnos e téren is megnyilvánul. Magyarországon ma mindennapos és már sok helyen hallgatólagosan elfogadott az iskolai (és egyéb) szegregáció, amely jóformán kizárólag a romákat érinti. A bőrszín, származás alapján már sokszor az óvodában is megjelölt a cigánygyerek, már ha egyáltalán eljut az oviba, vagy ezek tudatában elengedik otthonról.
 
Széles Gábor a szellemi elit elhülyüléséről és a cigánykérdésrőlPDF Print E-mail
Friday, 26 September 2008
Az elmúlt 17 év, hitelekből és privatizációs bevételekből finanszírozott gazdaságpolitikája kudarcba fulladt, ezért Magyarországnak egy, a belső forrásokat feltáró növekedési pályára kell átállnia.
 
Aláírásgyűjtés a váraljai cigányok betelepítése ellenPDF Print E-mail
Friday, 26 September 2008
Nem a fajgyűlölet irányította a tevelieket, amikor elkezdtek aláírásokat gyűjteni azért, hogy a váraljai Péróból ne költözhessen a faluba két roma család. Ezt állítják az emberek Tevelen.
 
Romák és rendőrök az előítéletek ellenPDF Print E-mail
Friday, 26 September 2008
Együttműködési megállapodást írt alá pénteken a Szolnoki Rendőrkapitányság a szolnoki, az újszászi, a nagykörűi és a zagyvarékasi cigány kisebbségi önkormányzattal - tájékoztatta Bajári Attila rendőr alezredes, megbízott kapitányságvezető pénteken az MTI-t.
 
Tarka magyar demonstrációPDF Print E-mail
Friday, 26 September 2008
Budapest utcáin tombol az erőszak... és hogy sokunknak, - ha melegek, romák, zsidók, külföldiek vagy nők vagyunk, és ha történetesen nem, akkor is - félnünk kell. Talán kérdéses számodra, hogyan születnek ezek a konfliktusok, és lehet-e bármit tenni azért, hogy megoldódjanak. Lássuk!
 
AI: a legszigorúbb civilekPDF Print E-mail
Friday, 26 September 2008
Egy ország, ahol jelentések szerint a rendőrség akkor is túlzott erőt alkalmazott, amikor az állam a bántalmazás elleni garanciák megerősítésén dolgozott. Egy ország, ahol a politikai akarat hiánya, az előítéletesség, valamint a „nem rokonszenvező" büntetőjogi rendszer is akadályozza a nők jogainak védelmét, ahol folytatódik a romák hátrányos megkülönböztetése, és ahol a rendőrség képtelen megvédeni a melegfelvonulás résztvevőit.
 
A szex, a zsidók és a romákPDF Print E-mail
Friday, 26 September 2008
Nekem fáj, hogy ez a film elkészült. A múlt hét csütörtökön mozikba került Tabló - egy romazsaru története című film, történet nélküli, unalmas és egyben értelmetlen alkotás, amely hemzseg a bődületesen rossz részletektől.
 
Tehetséges cigány tanulók kényszerköltöztetésePDF Print E-mail
Friday, 26 September 2008
A főként tehetséges cigány fiatalok középiskolai tanulmányait segítő, egyetemi továbbtanulásukat előkészítő mánfai kollégium vezetése bedobta a törülközőt. 12 tanév után bezárt az iskola, az épületet dobra verik, a gyerekeket Komlóra irányították át. A nevelő kollektíva szétszéledt, 12 év tapasztalatai többé-kevésbé kárba vesznek. Hogyan történhetett mindez?
 
Mohácsi: Bajban a roma integráció - Senki sem akar cigány padtársat a gyerekénekPDF Print E-mail
Friday, 26 September 2008
Kedden tartotta az Európai Unió az első Európai Roma Csúcstalálkozót. A találkozó céljairól és valós eredményeiről Mohácsi Viktóriával beszélgettünk. Mohácsi a Liberálisok és Demokraták Európai Szövetségének (ALDE) magyar tagja, a kevés roma származású EP-képviselők egyike.
 
"Cigány-magyar" polgárháború küszöbén? - visszhangPDF Print E-mail
Friday, 26 September 2008
Augusztus 26-i cikkemben (Egy "cigány-magyar" polgárháború küszöbén?) elkeseredetten állapítottam meg, hogy közelednek céljukhoz azok, akik a cigányellenes hisztéria szításával minden jel szerint lángba akarják borítani az országot. Ahogy várható volt, kaptam hideget-meleget. Alább összefoglalom az értékelhető reakciókat.
 
Mráv József : Tanulni, cigánynak?PDF Print E-mail
Friday, 26 September 2008
„Istenem, adj nekem türelmet, Hogy elviseljem, amit nem tudok megváltoztatni, Bátorságot, hogy megváltoztassam, amit tudok, És bölcsességet, hogy e kettőt meg tudjam különböztetni." Niebuhr, Reinhold
 
Gyermekjogi szakombudsmani intézményt javasol az ombudsmanPDF Print E-mail
Thursday, 25 September 2008
A gyermekek jogait a hagyományos ombudsmani eszközök mellett sajátos eszközökkel is védeni kell, ezért önálló gyermekjogi szakombudsmani intézmény felállítására van szükség - fogalmazta meg Szabó Máté, az állampolgári jogok általános biztosa a három legfőbb közjogi méltóságnak írt szerdai levelében.
 
Almássyt nem lehet eltiltani a képviselőségtőlPDF Print E-mail
Thursday, 25 September 2008
Almássy Kornél eltűnt, miután Dávid Ibolya pártelnök eltiltotta az MDF képviseletétől. Két hete nem dolgozik a parlamentben sem, azonban a képviselői munkájától nem foszthatja meg senki. Almássynak szabad mandátuma van, akár függetlenként is folytathatná. Ha még egy MDF-es követné, megszűnne a frakció.
 
A cigány lovának sorsára jutottak a főiskolákPDF Print E-mail
Thursday, 25 September 2008
Csillogó könyvtárakkal, némi zsebpénzzel és hatalmas propagandával versengenek a diákok kegyeiért a vidéki főiskolák, a tavaly bevezetett új felvételi rendszer miatt mégis sokkal kevesebb hallgató jutott nekik, mint két éve. A túlélésért küzdő főiskoláknak azonban a felsőoktatási törvény kínál néhány kiskaput.
 
Etnikumi pakolgatás - önkormányzati harcok a kevesebb cigányértPDF Print E-mail
Thursday, 25 September 2008
Felújítják a Ferencvárost, és az új házakban már nincs helye az eddig ott lakó romáknak. Őket hivatalosan Csepelre telepítették, amin a helyi önkormányzat kiakadt. Közben egyre több kerület lakossága -például Lőrinc - vegyül az odatelepülő roma családokkal, ami nem kevés súrlódáshoz vezet.
 
Büntetőeljárás indult Kolompár egyik szervezete ellenPDF Print E-mail
Thursday, 25 September 2008
Négy roma érdekképviseleti szervezet ellen indult újabb büntetőeljárás. Az egyiknek Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a vezetője. Házkutatásokra is sor került. Kolompárt 2008. szeptember 10-én egy másik ügyben gyanúsítottként hallgatták ki.
 
RIÉP. Intézkedési Terv beszámoló 2008.I.félév Mo-i Roma ParlamentPDF Print E-mail
Thursday, 25 September 2008
A Magyarországi Roma Parlament elkészítette *a Roma Integráció Évtizede Program Stratégiai Tervhez kapcsolódó, a 2008-2009. évekre vonatkozó kormányzati intézkedési tervről szóló 1105/2007. (XII. 27.) Korm. határozatban foglalt feladatok 2008. évi időarányos végrehajtásáról készült beszámoló * elemzését és értékelését. A szervezet kritikáját és javaslatait egyaránt tartalmazó, valamint a hozzájuk kapcsolódó szakmai mellékleteket.
 
Az Élet Menete Alapítvány 2008. évi Jótékonysági koncertjePDF Print E-mail
Thursday, 25 September 2008
Az Élet Menete Alapítvány 2008. évi Jótékonysági koncertje
 
Józsefvárosi önkormányzati vezetők nyilatkozataPDF Print E-mail
Wednesday, 24 September 2008
Budapest Józsefváros Önkormányzat vezetői az alábbi nyilatkozatot teszik a Józsefváros épített örökségének védelmével kapcsolatosan
 
"Út a munkához" intézkedéscsomagPDF Print E-mail
Wednesday, 24 September 2008
Az "Út a munkához" program fő célja a rendszeres szociális segélyen lévő, tartósan munkanélküliek munkára ösztönzése és foglalkoztathatóságának javítása. Ezen kettős cél megvalósítása komplex megközelítést és egymásra épülő foglalkoztatás-, illetőleg szociálpolitikai intézkedések sorozatának bevezetését követeli meg.
 
Meleg köszönet FerencnekPDF Print E-mail
Tuesday, 23 September 2008
A chartás dzsembori unalmas volt, a megmozdulás kommunikált oka 2,5 hónap alatt sokat változott, és a szombat délután számomra egyet jelentett biztosan: a cigányok a jogvédő demokraták számára vállalhatóbbak, könnyebb velük közösséget vállalni, mint a buzikkal.
 
Folytatódik a faddi gyújtogatások ügye - rágalmazás miatt a Szekszárdi BíróságonPDF Print E-mail
Tuesday, 23 September 2008
A Szekszárdi Városi Bíróság a mai napon tartotta a Mohácsi Viktória EP képviselő rágalmazása miatt indított eljárás első tárgyalási napját. Bényi András faddi önkormányzati képviselő június folyamán telefonon kereste meg Mohácsi Viktória EP képviselőt és a faddi gyújtogatások kapcsán tett felszólalásait hazaárulásnak minősítette. A telefonon elhangzottak stílusa és tartalma miatt magánvádas indítvánnyal élt a liberális képviselő asszony.
 
Folyamatosan zajlik az Illatos úti "dzsumbuj" felszámolásaPDF Print E-mail
Tuesday, 23 September 2008
Folyamatosan üríti ki a IX. kerületi önkormányzat az Illatos úti lakótelepet. A "dzsumbuj" néven elhíresült területen élők cserelakást vagy készpénzt kapnak - mondta a ferencvárosi polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI-nek.
 
Fordított rászorultságPDF Print E-mail
Tuesday, 23 September 2008
Miközben a miniszterelnök dolgozatának adópolitikai részét mérsékelt lelkesedéssel fogadták a pártok, a szakértők és a közvélemény, addig a segélyrendszer átalakítására vonatkozó elképzelések széles körben kapnak elismerést. Nő majd a foglalkoztatottság, az állami kiadások is csökkenhetnek, hurrá.
 
Józsefvárosba költözik a jezsuita cigánypasztorációPDF Print E-mail
Tuesday, 23 September 2008
A Hofher József jezsuita szerzetes által vezetett cigánypasztoráció a Józsefvárosba költözik, ahol a romák munkába állásához, képzéséhez kíván segítséget nyújtani, ahogy azt korábban Tápiószecsőn tették - írja keddi számában a Magyar Hírlap.
 
Elindult az EP webtévéjePDF Print E-mail
Tuesday, 23 September 2008
Ma kezdte meg adását az Európai Parlament (EP) webtévéje, a www.europarltv.europa.eu címen elérhető EuroparlTV, amely több mint húsz nyelven sugároz. A csatorna üzemeltetésére az EP évi 9 millió eurót fordít.
 
Majka és Junior segítette ki a cigányozó Bár-lánytPDF Print E-mail
Tuesday, 23 September 2008
Kibékítette Zsófit Ivánnal Majka és LL Junior. A Bár 2.0 játékosai akkor vesztek össze, amikor egy vita hevében a lány társa roma származására tett durva utalást. A két előadó úgy döntött, közös asztalhoz ül a két fiatallal.
 
Lemondott a Magyar Gárda országos főkapitányaPDF Print E-mail
Monday, 22 September 2008
Lemondott a Magyar Gárda országos főkapitánya - írta hétfőn a Magyar Nemzet. Dósa István azért távozik, mert szerinte a Jobbik és annak vezetői elárulták a mozgalmat. A főkapitány azt mondta: most már tudja, hogy csak illúzió volt az, hogy Magyarországon van tisztességes politizálás - olvasható a lapban.
 
Budapesti agresszió: szigorú felelősségre vonást követelnek a romákPDF Print E-mail
Sunday, 21 September 2008
Szigorúan vonják felelősségre azokat, akik rátámadtak a Kossuth térről hazafelé igyekvő békés demonstrálókra - erre kérte a hatóságokat az MCF (Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma) Választási Szövetség, az egyik szombati budapesti demonstráció szervezője.
 
A cigánypasztoráció közös céljairól tanácskoztakPDF Print E-mail
Sunday, 21 September 2008
E hónap első felében két jelentős cigánypasztorációs esemény zajlott Európában: Freisingben rendezték meg a Cigánypasztorációs Világkongresszust, majd Bécsben a migráció pasztorációjával foglalkozó Nemzeti Igazgatók éves találkozóját.
 
Villás Lajos: Most ki is az állat?PDF Print E-mail
Sunday, 21 September 2008
Kolompár Orbán az Árpád sávos történelmi Magyar zászlóról képletesen lemosta a gyalázatot. Egy-két óra elteltével, ugyan ennek a zászlónak, szimbólumnak leple mögött megbújó szélső jobboldali erők tagjai, köztük a Magyar Gárda formaruhás fiataljai is, ismét háborús övezetté tették a főváros egyes részeit... Miért a romákat nevezte a jobboldali sajtó "állatoknak"?
 
"Nem a békét szolgálja" - a borsodi romák nem demonstrálnakPDF Print E-mail
Saturday, 20 September 2008
A Lungo Drom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete nem vesz részt a szombati Békemenetnek nevezett roma demonstráción.
 
AZ OCÖ tüntetése járhat rosszulPDF Print E-mail
Saturday, 20 September 2008
Félő, hogy a miniszterelnökkel szembeni keserűség az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) tüntetésének résztvevőin csapódhat le - mondta a Magyar Nemzet pénteki számában Varga József fideszes roma képviselő.
 
Tüntetések szombatonPDF Print E-mail
Saturday, 20 September 2008
A Magyar Demokratikus Charta (MDC) rendezvényének közelében tart demonstrációt holnap a Magyar Cigány Szervezetek Fóruma (MCF). Korábban felmerült, hogy a roma demonstráció csatlakozik a charta rendezvényéhez, ám ezt az értesülésünket Kolompár Orbán, a roma demonstráció főszervezője akkor nem kívánta kommentálni.
 
Egy a nyolcszázezerhezPDF Print E-mail
Friday, 19 September 2008
Bíró András helyreigazítást kérő levelét közöljük. A sajtótörvény kötelez, egyébként meg jól jön ez nekünk is. Állításai valóságtartalmát és lényeglátását ítélje meg a tisztelt olvasó. Mi is megtettük, és már azt sem értettük, ha nincs alternatív Nobel-békedíj, ezt miért csak most teszi közzé. Miért volt „oly” megengedő a saját javára és hasznára eddig a média tévedésével szemben?
 
Sajtó-helyreigazítási kérelemPDF Print E-mail
Friday, 19 September 2008
Lapjuk 2008. augusztusi számában, Zsigó Jenő: A hamis próféta címmel megjelent cikkére az alábbi helyreigazítási kérelemmel fordulok kiadójukhoz, kérve, hogy a helyreigazítás szövegét a lap következő számában - az eredeti cikkel azonos helyen és módon - jelentessék meg.
 
Bajban a hátrányos helyzetű diákok, lakat került a kollégiumraPDF Print E-mail
Friday, 19 September 2008
Lapértesülés szerint csődbe jutott és bezárt a hátrányos helyzetű tehetséges gyermekek lakhatását biztosító Collegium Martineum Mánfán.
 
Az esélyegyenlőség megteremtése mindannyiunk feladataPDF Print E-mail
Friday, 19 September 2008
Az esélyegyenlőség megteremtése mindannyiunk közös feladata - hangsúlyozta Kiss Péter kancelláriaminiszter az esélyegyenlőség napján mondott beszédében kedden Budapesten, a fogyatékosokkal foglalkozó XV. kerületi Fejlesztő Napközi Otthonban.
 
"A romák bizonyították, hogy jóravaló, tisztességes állampolgárként kívánnak élni"PDF Print E-mail
Friday, 19 September 2008
Az előítéletek megszüntetése érdekében mindenekelőtt a többségi társadalomnak kell cselekednie, a romák az elmúlt évszázadokban számtalanszor bebizonyították, hogy jóravaló, tisztességes magyar állampolgárként kívánnak élni - fejtette ki A.Z. Ábra stúdiójában a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke annak kapcsán, hogy Brüsszelben kedden Roma Csúcsot tartottak.
 
Miskolci romabetelepítés: a helyzet pattanásig feszült a polgármester szerintPDF Print E-mail
Friday, 19 September 2008
Húsba vágó témát vitatnak meg a közgyűlés mai ülésén: miskolcon rendkívül nagy a cigányellenesség, miközben az a hír terjed, hogy 20-25 ezer romát telepítenek a városba.
 
Több ezer romát vár a fővárosba KolompárPDF Print E-mail
Friday, 19 September 2008
Több ezer romát vár a fővárosba az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a szombati úgynevezett "Békemenetre". Kolompár Orbán szerint csak azért nem lesznek 100 ezren, mert a szegény romák nem tudnak felutazni Budapestre.
 
Eltapossák egymást a szombati tüntetések? - Rogán vészharangot kongatPDF Print E-mail
Friday, 19 September 2008
A Magyar Demokratikus Charta vonulása, az Országos Cigány Önkormányzat, valamint a szélsőségek demonstrációja nagyjából egy időben és egymáshoz igen közel érne véget.
 
"Ha bármi tragédia történne, a fő felelősség Gyurcsány Ferencet terhelné"PDF Print E-mail
Friday, 19 September 2008
Félő, hogy a miniszterelnökkel szembeni keserűség az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) tüntetésének résztvevőin csapódhat le - mondta a Magyar Nemzet pénteki számában Varga József fideszes roma képviselő.
 
Éhező gyerekek MagyarországonPDF Print E-mail
Friday, 19 September 2008
Minden ötödik gyerek éhezik, és az iskolákban taneszközük, felszerelésük sincs, mert nem jut rá pénz. Becslések szerint ma Magyarországon a gyerekek 18,7 százaléka szegénységben él, s a családok tizenhárom százaléka mondható szegénynek.
 
ÉKE - IRM egyeztetési tárgyalásPDF Print E-mail
Friday, 19 September 2008
2008-09-15-én Juhász Gábor, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára meghívására delegációnk Száva Vince országos elnök (ÉKE Jogvédő Egyesület) vezetésével egyeztető tárgyalást folytatott a Miniszter Elnöki Hivatalban a Galgagyörkön történtekről, a rendőrség által foganatosított intézkedésekről, valamint a jelenlegi és a jövőbeli együttműködés lehetőségeiről.
 
Csalog Zsolt Díj - 2008PDF Print E-mail
Tuesday, 16 September 2008
Az Oktatási és Kulturális Miniszter, a Raoul Wallenberg Alapítvány, a Raoul Wallenberg Egyesület, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) és a Roma Polgárjogi Alapítvány által létrehozott Bíráló Bizottság felhívást tesz közzé a Csalog Zsolt Díj elnyeréséhez.
 
Roma kerekasztal magyar résztvevőkkelPDF Print E-mail
Tuesday, 16 September 2008
Uniós intézmények, nemzeti kormányok és parlamentek, civil és roma szervezetek mintegy 400 képviselője részvételével a Bizottság kezdeményezésére roma csúcstalálkozóra kerül sor Brüsszelben. Szeptember 16-án a tanácskozás alkalmából televíziós kerekasztal-beszélgetést tartanak Romák az Európai Unióban címmel.
 
Nem intézkedhetnének az iskolázatlan romákPDF Print E-mail
Tuesday, 16 September 2008
Elsősorban őrzési feladatokat végezhetnek majd a nem érettségizett fiatalok a rendőrségnél - mondta Bencze József, országos rendőrfőkapitány.
 
Roma csúcstalálkozó lesz BrüsszelbenPDF Print E-mail
Tuesday, 16 September 2008
Roma csúcstalálkozó lesz Brüsszelben az uniós intézmények, nemzeti kormányok és parlamentek, civil és roma szervezetek mintegy 400 képviselője részvételével. A tanácskozás alkalmából szeptember 16-án televíziós kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül, Romák az Európai Unióban címmel – tájékoztat közleményében Földdeák Iván.
 
Nincs elkülöníthető cigány sorskérdésPDF Print E-mail
Tuesday, 16 September 2008
A társadalom egynegyedének, benne a cigányság háromnegyedének leszakadása olyan mértékű, hogy a társadalmi békét és a gazdasági felemelkedést veszélyezteti - hívta fel a figyelmet Farkas Flórián napirend előtti felszólalásában.
 
Napirend előttPDF Print E-mail
Tuesday, 16 September 2008
Az Új Tudás Programról, a parlament hétfői, sikertelen feloszlatásról, a magyar sportolók olimpiai szerepléséről, a szakképzés és a felnőttképzés kapcsolatáról, valamint a cigánysággal kapcsolatos kérdésekről beszéltek a képviselők kedden az Országgyűlésben napirend előtt.
 
Eldurvult a vita az SZDSZ-ben: Elküldték egymást a ...PDF Print E-mail
Tuesday, 16 September 2008
Mindkét párt visszakozott: már az SZDSZ sem vállalná az előrehozott választásokat - ennyi kétségtelenül kiderült a szabaddemokrata képviselőcsoport múlt velencei ülésén. Ezzel felzárkóztak a szocialistákhoz, akik már múlt kedden döntöttek erről, aminek érdekében zárt körben egyesek kilátásba helyezték a miniszterelnök leváltását is.
 
Gegesy lemondott és kilépett!PDF Print E-mail
Tuesday, 16 September 2008
Gegesy Ferenc kilépett az SZDSZ-ből és lemondott parlamenti mandátumáról. Ferencváros polgármestere ezt maga jelentette be.
 
Ismét útjára indítja dalversenyét a 90.9 Jazzy Rádió!PDF Print E-mail
Tuesday, 16 September 2008
A 2007-es verseny sikerén felbuzdulva ebben az évben is új, hazai szerzeményekkel szeretné bővíteni zenei repertoárját a magyar jazzrádió, a 90.9 Jazzy.  A minőségi nemzeti jazz hangsúlyos szerepeltetése mellett elkötelezett rádió úttörő célkitűzését.
 
Villás Lajos: Botrányos "indián nyár"!PDF Print E-mail
Tuesday, 16 September 2008
Ez a történet Dakota földön játszódik. Minden más hasonlóság, csak a véletlen műve!A pártok, és vezetőik már elkezdték a "helyezkedést". Egymás után kerülnek napvilágra azok az események, amelyek a háttérben folynak. Hatalmi harc dúl az országban. A legszegényebb emberek közben arra gondolnak, hogy az eljövendő télen lesz-e, eléág fűtőanyag, vagy jut-e néhány forint az élelmiszerre! Kár, hogy ezt így, egyenesen nem illik kimondani.
 
A cigányság lehetőségeiPDF Print E-mail
Tuesday, 16 September 2008
A cigányságot érintő oktatási, közegészségügyi, szociális és munkalehetőségekről tartottak előadást szombaton fideszes és kereszténydemokrata országgyűlési képviselők azon a cigány kisebbségi vezetőknek tartott zalaszentgróti konferencián, amelynek középpontjába a megoldáskeresést állította a szervező városi cigány kisebbségi önkormányzat.
 
Raduly József: Védőoltás kultúra ellenPDF Print E-mail
Tuesday, 16 September 2008
Az előítéleteket csak úgy tudjuk lebontani, ha bemutatjuk az értékeinket, azok pedig a kultúránkban és a művészetünkben rejlenek - mondja Raduly József cigányprímás, a 100 Tagú Cigányzenekar volt elnöke. Az Állami Számvevőszék tanulmányt készített a cigányság helyzetének javítására folyósított támogatások felhasználásáról és hatékonyságukról.
 
"Szánalmas": "A cigányok nem fogadják el az SZDSZ politikáját"PDF Print E-mail
Tuesday, 16 September 2008
Hosszú távú együttműködést ajánlott kevéssé ismert roma civil szervezeteknek az SZDSZ - írja a Magyar Nemzet.
 
A tolnai cigányok is mennek demonstrálniPDF Print E-mail
Tuesday, 16 September 2008
Csatlakozik a Tolna Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat ahhoz a fővárosi megmozduláshoz, mely a Magyar Gárda és a szélsőjobboldali cigányellenes megnyilvánulások ellen szerveződik.
 
Kolompárék ingóságok eladásával próbálják visszafizetni tartozásukatPDF Print E-mail
Saturday, 13 September 2008
A kiskunmajsai cigány önkormányzat ingóságainak elárverezéséből próbálják visszafizetni Kolompár Orbánék azt az összeget, amit már az ügyészség is keres rajtuk.
 
Router az Isten háta mögött - NegyedikPDF Print E-mail
Saturday, 13 September 2008
Linux, fair trade, mikrohitel. Vezetékes víz helyett használt PC és szabad szoftver – 30 ezerért. Wifi-antenna templomtornyon, kéményen, ravatalozón. Halmajtól Csenyétéig több mint ezer mély szegénységben élő család jutott felújított számítógéphez és szélessávú interneteléréshez. A wififaluprogram Brazília és India után már a magyarországi cigányok között is működik.
 
Szűrik a romákatPDF Print E-mail
Saturday, 13 September 2008
Szűrőprogram indul a somogyi romákért. Átlagosan ugyanis tíz-tizenöt évvel korábban halnak meg, mint a többségi társadalom tagjai.
 
Az SZDSZ a romák szavazatáért korteskedikPDF Print E-mail
Saturday, 13 September 2008
Az SZDSZ hosszú távú együttműködést ajánlott roma civil szervezeteknek, azaz javaslataikat a liberális párt beépíti saját szociálpolitikai és a romák integrációját elősegítő törvényjavaslataiba - közölte a párt csütörtökön az MTI-vel, miután három politikusa találkozott a szervezetek képviselőivel.
 
Fodor cáfolja Gyurcsányt - mégis szó volt a szakértői kormányrólPDF Print E-mail
Saturday, 13 September 2008
Az SZDSZ leszögezte álláspontját a kialakult helyzetről, elmondta a véleményét a miniszterelnök javaslatáról, valamint a szakértői kormány koncepciójáról is – közölte Fodor Gábor liberális pártelnök a csütörtöki budapesti MSZP–SZDSZ-tárgyalást követő sajtótájékoztatón. Gyurcsány Ferenc a tárgyalásról korábban úgy nyilatkozott, hogy nem volt téma a szakértői kormány ügye
 
Óvodás korban kiemelik a hátrányos helyzetű tehetségeketPDF Print E-mail
Saturday, 13 September 2008
A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek esélyeinek növelését és iskolai integrációját segíti az 5H néven a leginkább érintett fővárosi kerületekben induló tehetséggondozó projekt, amelyet csütörtökön sajtótájékoztatón mutattak be a kezdeményezők a fővárosban.  
 
Deák Ferenc Közéleti Klub - meghívóPDF Print E-mail
Saturday, 13 September 2008
A Deák Ferenc Közéleti Klub tisztelettel meghívja Önt, barátait, ismerőseit: Az elsikkadt adóreform című klubestjére
 
Megvertek egy cigány fiút a rendőrök?PDF Print E-mail
Saturday, 13 September 2008
Azt állítja egy 17 éves, mohácsi fiatal, hogy rendőrök bántalmazták kedden délután. Egyik karján és hátán még látszik ütlegelés nyoma, erről látlelete is van – közölte a bama.hu-val a fiatalember szerda este.
 
Kisebbségi Hírlevél 2008/7-8.PDF Print E-mail
Saturday, 13 September 2008
Tisztelt C-PRESS Olvasó! A Kisebbségi Hírlevél 2008/7-8. összevont számát találja itt: [Letöltés] (0,8Mb)  
 
Farkas Flórián: Erőszakra erőszak a válaszPDF Print E-mail
Friday, 12 September 2008
A Lungo Drom vezetője egy fórumon azt mondta, a szélsőjobboldali radikalizmussal szemben megjelent a cigány etnikai radikalizmus is. A cigány önkormányzat elnöke szerint a cigányság „a történelmének legnagyobb szabású demonstrációjára" készül szeptember 20.-án.
 
Kolompár Orbán kezdeményezése agressziót sugallPDF Print E-mail
Thursday, 11 September 2008
Gyanúsítottként hallgatták ki a napokban a roma önvédelmi mozgalmat kezdeményező és a cigányellenes megnyilvánulások elleni demonstrációt hirdető Kolompár Orbánt. Az OCÖ-elnök kezdeményezése alkalmas a feszültségkeltésre, ráadásul agressziót sugall – állítják többen.
 
Gyanúsított lett a cigány önkormányzat elnökePDF Print E-mail
Thursday, 11 September 2008
Gyanúsítottként hallgatták ki Kolompár Orbánt – értesült a Magyar Nemzet. Az Országos Cigány Önkormányzat vezetője – aki éppen a szélsőjobboldali cigányellenes megnyilvánulások ellen szervez tiltakozó akciót – a vám- és pénzügyőrség szerint 13 millió forintnyi munkahelyteremtésre szánt állami támogatást lovasított meg.
 
Gyurcsány-mentő pánikkeltésPDF Print E-mail
Thursday, 11 September 2008
A Kolompár-tüntetés káros a cigányságnak. Ahogyan a kormányfogantatású Magyar Demokratikus Charta is csak egy jól körülhatárolható politikai csoportosulást hoz lázba, úgy a chartatüntetés napjára szervezett „antirasszista” cigánydemonstráció pánikkeltő kitalálói is csak egy szegmensét képviselik az etnikum nevében politizálóknak.
 
Gyanúsított lett a cigány önkormányzat elnökePDF Print E-mail
Wednesday, 10 September 2008
Kolompár Orbán családi szervezete 13 millió forintnyi támogatást lovasított meg?
 
A társadalmi békéért vonulnak a romákPDF Print E-mail
Wednesday, 10 September 2008
A cigányság történelmének legnagyobb szabású demonstrációjára készül a Magyarországi Cigány Szervezetek Fóruma és választási szövetségesei szeptember 20-án. Céljuk, hogy a Magyar Gárda és a szélsőjobboldali cigányellenes megnyilvánulások ellen tiltakozzanak.
 
Összefogott a Magyar Gárda és a cigány önkormányzat vezetőjePDF Print E-mail
Wednesday, 10 September 2008
Szarvason közös járőrözést szerveznek, és a helyi rendőrkapitányt is együtt keresik fel. Hétfő este Szarvason a Vásártéri játszótéren tartott fórumot a Magyar Gárda. Az összejövetelt mintegy harminc érdeklődő kísérte figyelemmel.
 
"A hangjukat föl nem emelték, pedig a romákat verik agyon"PDF Print E-mail
Wednesday, 10 September 2008
Hiába kért segítséget az uzsorásokkal szemben, a cigányszervezetek mindeddig nem szólaltak meg – állítja Drávapiski polgármestere, aki „Ne fizess az uzsorásnak!” címmel akciót indított. Mali Zoltán a Hetek című lapnak adott interjújában azt állítja, Dél-Baranyában „egyértelműen cigánykérdésről van szó”: a veszélyes méreteket öltött uzsorabotrányban ugyanis mind az uzsorások, mind a kárvallott adósok romák.
 
Nem csökkent az iskolai szegregációPDF Print E-mail
Wednesday, 10 September 2008
A szegregáció országos szinten nem csökkent, bár azokon a településeken, ahol ez ügyben már folyt valamilyen eljárás, némi pozitív elmozdulás észlelhető. Ezt tapasztalta tanévnyitó körútján az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány elnöke, Mohácsi Erzsébet. .
 
Előzetesben maradnak a Molotov-koktélos támadás gyanúsítottjaiPDF Print E-mail
Tuesday, 09 September 2008
A bíróság döntése szerint előzetes letartóztatásban maradnak azok a polgárőrök, akik a gyanú szerint júniusban Molotov-koktélt dobtak három, romák lakta házra. A rendőrség szerint több bizonyíték, illetve egyikük beismerő vallomása is alátámasztja bűnösségüket.
 
Szélsőségekkel riogatvaPDF Print E-mail
Tuesday, 09 September 2008
Az egyik legsúlyosabb társadalmi problémának nevezték a cigányság jelenlegi helyzetét a Lungo Drom által szervezett, a romák sorskérdéseivel foglalkozó konferencia felszólalói. Több konkrét javaslatot is megfogalmaztak.
 
Bayer Zsolt: Az iszonyat térképePDF Print E-mail
Tuesday, 09 September 2008
Olaszliszka, Galgagyörk, Zámoly, Pátka… És most egy újabb magyar település neve került fel félelmeink, iszonyatunk, megalázottságunk, kétségbeesésünk, tehetetlenségünk, bánatunk, elhagyatottságunk és egyre növekvő haragunk térképére. A Fejér megyei Mezőfalva neve.
 
Villás Lajos: Szégyent hoztál rám!PDF Print E-mail
Tuesday, 09 September 2008
Az elmúlt időszakban ismét sok olyan esemény történt, amely a közvéleményben jogos felháborodást keltett. Második Olaszliszka, írják a lapok.Vajon kik ezek az emberek? Romák, akik nem akarnak beilleszkedni a közösség életébe. Róluk, nekik írtam... Még nincs késő, van lehetőség a magatartás megváltoztatására. Érdemes!
 
Országos konferenciára felhívás!PDF Print E-mail
Tuesday, 09 September 2008
Kedves Civil Ernyő tagok! Ősszel a civil szervezetek bevonásával országos konferenciát szeretnénk rendezni a Parlamantben.Mellékelem a felhívást, kérlek jelezzetek vissza csatlakoztok-e?
 
Fodor a szakértői kormány felállításáról egyeztetne az ellenzéki pártelnökökkelPDF Print E-mail
Monday, 08 September 2008
A szakértői kormány felállításáról egyeztetne Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke az ellenzéki pártok vezetőivel; a liberális politikus hétfőn küldte el erről szóló levelét az MDF, a Fidesz és a KDNP elnökének. A Szabad Demokraták Szövetségének kérésére a miniszterelnök ismertette az egypárti kormány cselekvési programját, az ellenzéki pártok pedig mind kialakították viszonyukat a "Megegyezés" című íráshoz, elutasítva azt - írta az MTI-hez is eljuttatott levelében Fodor Gábor.
 
Rendkívüli MSZP-kongresszust hív össze GyurcsányPDF Print E-mail
Monday, 08 September 2008
Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnöke kezdeményezi a párt rendkívüli kongresszusának összehívását – jelentette be a párt mai frakcióülésén. A pártelnök szerint a helyi szervezeteknek állást kell foglalni a kialakult helyzetben, hogy mit tegyen az MSZP. Gyurcsány szerint akár a parlament feloszlatása és az új választások kiírása sem lehetetlen.
 
Lévai panaszt emelt a Móricka-ügybenPDF Print E-mail
Monday, 08 September 2008
Lévai Katalin panaszt emelt Döntsön a bíróság Lévai Katalin európai parlamenti képviselő a Móricka vicclapban megjelent s a roma közösséget sértő karikatúrák kapcsán a Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztály Terrorizmus és Extrémizmus Elleni Osztálya válaszával szemben, mely szerint adott esetben nem történt bűncselekmény, panasszal élt.
 
Segélyterv készül a hó végérePDF Print E-mail
Monday, 08 September 2008
Szeptember végére készül el a rendszeres szociális segélyezés átalakítását is tartalmazó Út a munkához program végleges változata. Információink szerint a tervezet ezután kerül a kabinet, a kormány, majd a parlament elé, és januárban lép életbe a törvénymódosítás.
 
Matolcsy: többkulcsos munkaadói járulék kénePDF Print E-mail
Monday, 08 September 2008
Matolcsy György fideszes gazdaságpolitikus szerint meg kell fontolni a többkulcsos munkaadói járulék bevezetését, ahol a felső kulcs 20 százalék, a középső 10-15 százalék körüli, az alsó pedig nulla százalékos lenne - az Orbán-kormány egykori gazdasági minisztere erről egy hétfői konferencián beszélt
 
Romákat telepítenek Miskolcra?PDF Print E-mail
Monday, 08 September 2008
Miskolcon állítólag elkészült egy terv, amely 25 ezer roma letelepítését irányozza elő - írja a Magyar Hírlap. A helyi politikusok mindegyike hivatalosan cáfolta ezt az értesülést, ennek ellenére voltak olyanok is, akik már azt is tudni vélték: a betelepítendők Debrecenből, Ózdról és a Cserehát vidékéről érkeznének.
 
Menekülnek a fészekrakó romák előlPDF Print E-mail
Monday, 08 September 2008
Különös szóbeszéd ütötte fel a fejét Miskolcon: állítólag azt tervezik, hogy több ezer romát telepítenek a városba.
 
Cigányozás a zászlóbontáson - Nem jött be a Charta-trükkPDF Print E-mail
Monday, 08 September 2008
Megosztja a politikusokat a Gyurcsány Ferenc által a megnövekedett szélsőjobboldali veszéllyel és a kirekesztéssel szemben összehívott Magyar Demokratikus Charta.
 
Finnek, nyilasok, romák, ChartaPDF Print E-mail
Monday, 08 September 2008
A romák megregulázását szorgalmazta a kirekesztés ellen életre hívott új Charta alakuló ülésének egyik szónoka. A mozgalomhoz a helyszínen vagy százan csatlakoztak, köztük a rendezvényen némán jelen lévő miniszterelnök is. Aki meghallgathatta, hogy a magyar politikai élet a velejéig hazug.
 
Sólyom László köszöntötte a 30 éves Kalyi Jag együttestPDF Print E-mail
Saturday, 06 September 2008
Harminc éve alakult az autentikus cigány zenét játszó Kalyi Jag (Fekete Tűz) együttes, születésnapi estjén köszöntőt mondott Sólyom László köztársasági elnök. Hangsúlyozta: nemcsak az autentikus cigány kultúra életben tartásáért végzett munkáért, hanem a roma fejlesztési programok kidolgozásában játszott szerepéért tartja példamutatónak az együttest.
 
Kolompár szélsőségesek támadásáról beszél - utcára hívja az embereketPDF Print E-mail
Saturday, 06 September 2008
Az ÖCO elnöke szerint nincs olyan indok, ami miatt cigányokra lehetne támadni. Mint mondta: hamarosan az utcára hívják az embereket.
 
Rálőttek egy tamásipusztai házraPDF Print E-mail
Saturday, 06 September 2008
Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke szerint szélsőséges eszmék követői támadtak békésen alvó cigányokra csütörtök éjjel a hajdúsági Nyíradony-Tamásipusztai házra, melyben hatan aludtak. A rendőrség közlése szerint két lövés érte a lakóházat.
 
Villás Lajos: A libákat megtömik "ugye":PDF Print E-mail
Saturday, 06 September 2008
Vélt természetkárosításra, álságos állatvédelmi okokra hivatkozva pártok, szervezetek okoznak kárt, és lépnek fel a reformokat támogató az országot felvirágoztatni akaró Dakoták népe ellen. A bajok okozói is Dakoták, de nem úgy….
 
Valóban eldőlt Gyurcsány sorsaPDF Print E-mail
Saturday, 06 September 2008
Végleg eldőlt Gyurcsány Ferenc sorsa, miután hivatalossá vált az a szabad demokrata ultimátum, amelyről lapunk számolt be csütörtökön. Fodor Gábor az SZDSZ elnöke tegnap bejelentette: pártja csak a szakértői kormányról hajlandó tárgyalni Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, illetve a szocialisták delegációjával.
 
Felszámolnák a belvárosi cigánytelepetPDF Print E-mail
Saturday, 06 September 2008
Sátoraljaújhely és a látszólag hasonló ügy időbeli közelsége miatt kezdi azzal a roma polgárjogi vezető, hogy Sárospatakon 13 cigánycsaládtól akarják elvenni gyerekeiket. Az illetékes alpolgármester azonban váltig állítja: nem is olyasmiről szól, és nem is úgy van az egész, mint a szomszédos városban. Azt azonban nem tagadja, hogy „a helyzet” mostanra előállt.
 
Lezárult a nyomozás a képregény-ügybenPDF Print E-mail
Saturday, 06 September 2008
Nem bűncselekmény, ha egy vicclapban cigányellenes képregény jelenik meg - így döntött a Nemzeti Nyomozó Iroda, elutasítva Lévai Katalin európai parlamenti képviselő feljelentését. Az ügyet nem vizsgálja az ombudsman, ugyanis nem tartozik a hatáskörébe.
 
Lízingelt romákPDF Print E-mail
Saturday, 06 September 2008
Hogy kik vernek éket a cigányok közé? Azok a cigány származású értelmiségiek, pártvezetők, a hatalom által lízingelt romák, akik gőgjükben semmitől sem riadnak vissza - írja Rostás-Farkas György költő, műfordító. Lapszemle.
 
Eldőlt Gyurcsány sorsaPDF Print E-mail
Thursday, 04 September 2008
Ultimátumot intézett az SZDSZ néhány vezető politikusa az MSZP vezérkarához – értesült lapunk tegnap este. Információink szerint a szabad demokraták egyértelműen a szocialisták tudomására hozták, hogy első körben mindössze két dologban hajlandók egyeztetni volt koalíciós partnerükkel.
 
Becsapták a gyerekeket - elfogatóparancs a vezetők ellenPDF Print E-mail
Thursday, 04 September 2008
Öt rendbeli csalás és sikkasztás gyanúja miatt adott ki a rendőrség elfogatóparancsot az augusztus elején utcára került szolnoki kisdiákok nyaraltatását szervező Együtt Kelevíz és Környéke Jövőjéért Egyesület vezetője ellen - mondta Buzás László, a Marcali Rendőrkapitányság vezetője szerdán.
 
Ferencváros folytatja a romák kitelepítését?PDF Print E-mail
Thursday, 04 September 2008
A ferencvárosi önkormányzat folytatja a városrehabilitáció árnyékában elkezdett kitelepítéseket, így hamarosan újabb öt csepeli lakásba költöztethetnek ferencvárosi, jó eséllyel roma származású bérlőket. Gegesy Ferenc polgármester a Csepp TV-nek adott nyilatkozatában azt állította, hogy kerületében nem lehet hasonló lakásokat, hasonló feltételek mellett megvásárolni, ezért választják a szomszédos kerületeket. A Csepel.info utánanézett: a polgármester nem mondott igazat.
 
Egyelőre nem jutottak révbe az autista gyerekekPDF Print E-mail
Thursday, 04 September 2008
A RÉV Alapítvány oktatási intézményt akar létrehozni a Csepel sziget déli részén fekvő Makádon, autista és úgynevezett sajátos nevelésű gyermekek részére. Ezt a faluban néhányan nem nézik jó szemmel. Szószólójuk, egy tanítónő szerint a polgármester nem veszi figyelembe a makádi gyerekek érdekeit, ezért már saját gyermekét sem a faluban taníttatja.
 
Koncerttel ünnepli 30 éves születésnapját a Kalyi JagPDF Print E-mail
Thursday, 04 September 2008
Harminc éve alakult az autentikus cigány zenét játszó Kalyi Jag (Fekete Tűz) együttes, amely ebből az alkalomból koncertet ad pénteken Budapesten, a Művészetek Palotájában. A jubileumi esten beszédet mond Sólyom László köztársasági elnök.
 
Malit megtámadták, az uzsora megy továbbPDF Print E-mail
Thursday, 04 September 2008
Megtámadták szombaton az uzsorások ellen nyíltan fellépő Mali Zoltánt, Drávapiski polgármesterét. A polgármester nem tartja kizártnak, hogy összefüggés van fellépése és az erőszakos cselekmény között.
 
Vitával indul a tanév a kaposvári iskolábanPDF Print E-mail
Thursday, 04 September 2008
Vitával indul a tanév a kaposvári Pécsi utcai általános iskolában . Az intézmény 176 diákjának többsége roma származású, és az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány az egyenlő bánásmód törvény alapján kifogásolja az iskola működését.
 
Felfedező utak a nyóckerbenPDF Print E-mail
Thursday, 04 September 2008
Elfeledett Lotz-freskók, a házfalakba zárt történelemesszenciák és a jelen keserédes valósága egész más fényben tünteti föl a jobbára lepusztultságáról és bűnözéséről hírhedt Józsefvárost. A "nyócker" Domján Margit és Baglyas György közös városnéző túrájánál pozitívabb reklámot nem is kaphatna, ráadásul kezdeményezésüket az év legígéretesebb fiatal vállalkozásának is megválasztották.
 
Mi fán terem a cigánybűnözés?PDF Print E-mail
Thursday, 04 September 2008
Mégis létezik cigánybűnözés – ez így szó szerint a Magyar Hírlap harmadik oldalán. Valamiféle magyarázó felcím, vagy bármi nélkül. Hohó, ez egy felmérés eredménye, kiderül rögtön, ha az ember beleolvas a cikkbe. Ezer embert kérdeztek meg – ugyan reprezentatívan, de azért ez mégiscsak kevés.
 
Időközi cigány kisebbségi választás leszPDF Print E-mail
Thursday, 04 September 2008
Új megyei cigány kisebbségi önkormányzatot választanak november 16-án Hevesben - tájékoztatta az Országos Választási Bizottság döntéséről az MTI-t hétfőn a Heves Megyei Választási Iroda Vezetője.
 
Lemondásra szólítják fel a megyei cigányönkormányzatotPDF Print E-mail
Monday, 01 September 2008
Több mint sikertelenre sikeredett az a kezdeményezés, amely péntek délutánra tisztázó beszélgetésre hívta a megyei cigányönkormányzat tagjait, kilencük közül egy ment el. A szervezők ezért lemondásra szólították fel őket.
 
Ékeket vernek a romák közéPDF Print E-mail
Monday, 01 September 2008
Rostás-Farkas György költő, tudós, főszerkesztő, műfordító. És cigány. Legjobban akkor érzi származásának erejét és kivívott méltóságát, amikor szülőfalujába, Újkígyósra utazhat.
 
"Az uzsorások nyugodtan félhetnek" - a segélyrendszer is része a problémánakPDF Print E-mail
Monday, 01 September 2008
Kampánnyal, internetes oldallal és törvénymódosítási javaslattal szabna gátat az uzsorás ingatlanmaffiának Drávapiski polgármestere, Mali Zoltán egy alapítvány és polgármester társa segítségével. Az Ormánság az ország egyik legfertőzöttebb területe, de más helyeken is emelkedik a hasonló bűncselekmények száma.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk