Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
"A romákkal már gyermekkorukban azt éreztetik, hogy sokadrendűek"PDF Print E-mail
Friday, 29 August 2008
A "cigánybűnözés" fogalmának a tudományban és a kriminológiában nincs helye, viszont a társadalmi vitában van - mondta Németh Zsolt kriminológus, a Rendőrtiszti Főiskola tanára.
 
Tizenhatan 52 négyzetméterenPDF Print E-mail
Friday, 29 August 2008
Tizenhatan 52 négyzetméteren - ezt sérelmezi a ferencvárosból kitelepített roma család. Igaz eddig 44 négyzetméteren éltek ugyanennyien. A kerületi ellenzék szerint ez embertelen bánásmód, a polgármester szerint azonban lakásszerzési ügyeskedés.
 
Koldusbotra jutott a Cigány Kisebbségi Önkormányzat MajsánPDF Print E-mail
Friday, 29 August 2008
A várható bevétel csupán töredéke annak, amit a kisebbségi önkormányzatnak vissza kell fizetnie az árverést kezdeményező Országos Foglalkoztatási Közalapítványnak.
 
Kilép az írószövetségből Szécsi Magda író, festő, grafikusPDF Print E-mail
Friday, 29 August 2008
Szécsi Magda író, festő, grafikusművész rövid levélben közölte a Magyar Írószövetség elnökével, hogy szeptember 1-vel kilép a szervezetből, mert a testület nem lépett fel a Magyar Gárda működése ellen. Az írónő a kilépési nyilatkozatot az MTI-nek megerősítette.
 
"Cigánymentesítés" a Ferencvárosban: 17-en laknak 52 négyzetméterenPDF Print E-mail
Friday, 29 August 2008
A Ferencvárosból kiköltöztetett romák helyzetének rendezését javasolta a Fővárosi Közgyűlésnek csütörtökön Németh Szilárd, a főváros esélyegyenlőségi és kisebbségi bizottságának fideszes elnöke a Fővárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat (FCKÖ) elnökének kezdeményezésére.
 
A legjobb roma diákok ösztöndíjat kapnakPDF Print E-mail
Friday, 29 August 2008
A Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány kuratóriuma közösen hirdet pályázatot a roma származású diákok számára az új tanévben.
 
Nincs cigánybűnözés, noha van?PDF Print E-mail
Friday, 29 August 2008
A "cigánybűnözéssel" kapcsolatban tett fel kérdést a Nézőpont Intézet augusztusi felmérésében, amelyet a közvélemény-kutató a Heti Válasz megrendelésére készített.
 
Villás Lajos: Csak a jegyeket ellenőrzömPDF Print E-mail
Wednesday, 27 August 2008
Az utóbbi napokban, a médiában és  az interneten nagyon hirtelen jelentek meg olyan cikkek, amelyek a roma származású munkavállalókkal foglalkoztak, negatív értelemben. A TV2 reggeli adásában a MOKKÁ - ban különösen durva, rasszista jellegű beírások voltak a futócsíkon. Érdekes módon, az adás szerkesztője, ezekre nem reagált. Vajon miért?
 
Roma Parlamentnek megy a dózerPDF Print E-mail
Wednesday, 27 August 2008
Az ingatlanról nemrég - művészeti értékei miatt - könyvet írtak, most pénzhiány miatt megválik tőle Józsefváros.
 
Lévai: Semmilyen gárda nem kellPDF Print E-mail
Wednesday, 27 August 2008
Kolompár Orbánnak, az Országos Cigány Önkormányzat elnökének a szavait kiforgatták, mert nem a Magyar Gárdához hasonló félkatonai, hanem törvényes keretek között működő érdekvédelmi szervezetre gondolt – jelentette ki Lévai Katalin európai parlamenti képviselő, az EP Szocialista képviselőcsoportjának romaügyi szóvivője, aki összeurópai erőszakellenes mozgalom létrehozásán dolgozik Brüsszelben.
 
Új válasz a romáktól a Magyar GárdáraPDF Print E-mail
Wednesday, 27 August 2008
Békemenetet szervez Budapest belvárosába az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ), hogy tiltakozzon a romák elleni támadások miatt. Az őszre tervezett rendezvény az új cigány önvédelmi mozgalom része lesz, és nem hasonlítható majd a Magyar Gárda felvonulásaihoz – mondta Kolompár Orbán OCÖ-elnök.
 
"Évek óta érzékelhető a cigányellenes hangulat" Folytatódott a jászladányi perPDF Print E-mail
Wednesday, 27 August 2008
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság a mai napon folytatta a 2002-ben indult jászladányi per tárgyalását. Mohácsi Viktóriát tanúként hallgatta meg a Bíróság.
 
Egy "cigány-magyar" polgárháború küszöbén?PDF Print E-mail
Wednesday, 27 August 2008
Ördögi tervet eszeltek ki, és a maguk szempontjából tehetségesen hajtják végre azok, akik minden jel szerint lángba akarják borítani az országot. Akik hasznot remélnek cigányok és "nem cigányok" egymásra uszításából.
 
A polgármester nem örül a cigányoknakPDF Print E-mail
Wednesday, 27 August 2008
Simon László, Kismányok polgármestere fel van háborodva amiatt, hogy a váraljai Péróból hamarosan elköltöző kilenc cigány család közül egy a településen akar házat venni.
 
Most Kállai Ernő javasolja a gyűlöletbeszéd szigorításátPDF Print E-mail
Wednesday, 27 August 2008
Nem a büntető törvénykönyv, hanem az egyenlő bánásmódról szóló törvény módosításával szankcionálná a gyűlöletbeszédet Kállai Ernő kisebbségi ombudsman. Kedden együttműködési megállapodást írt alá a civil jogvédő szervezetekkel.
 
Kolompár Orbán önvédelmi mozgalmát elítélik a romákPDF Print E-mail
Wednesday, 27 August 2008
A Lungo Drom és az Integrációs Roma Szövetség elnöke is megbotránkozott Kolompár Orbánnak, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökének ötletén, miszerint Kolompár önvédelmi mozgalom létrehozására szólította fel a romákat.
 
Sokkal keményebbnek kellene lennünkPDF Print E-mail
Monday, 25 August 2008
Kerényi György (45 éves) két éve a Kossuth rádió főszerkesztőjeként a struktúraváltás irányítója. Véleménye szerint az adót sikerült politikailag semlegessé tenni, és úgy felelni meg a közszolgálatiság követelményeinek, hogy közben egyre több fiatal hallgatja a műsort.
 
Fehérvári kődobálókPDF Print E-mail
Monday, 25 August 2008
Péntekre sokat javult annak a 12 éves kislánynak az állapota, aki kedd este szenvedett súlyos koponyasérülést Székesfehérvárott, amikor hat fiatal kövekkel dobált meg egy romák által lakott házat.
 
TabudöntésPDF Print E-mail
Monday, 25 August 2008
Magyar Obama helyett Kolompár Orbán. Békés egymás mellett élés helyett uzsorásterror és Magyar Gárda. A politikai korrektség szemellenzős hívei másfél évtizedig elfojtottak minden diskurzust, de megoldást nem kínáltak a cigányság leszakadására. A közbeszéd tónusa most változóban van, eljött a problémákkal való szembenézés ideje.
 
Meggyilkolt fiúra emlékeztek KecskemétenPDF Print E-mail
Monday, 25 August 2008
Atrocitás nélkül zajlott le Kecskeméten a 15 éve, bűncselekmény áldozataként elhunyt 16 éves Kiss Norbertre emlékező demonstráció. Szélsőjobbosok és cigányok egyaránt jelen voltak.
 
Zsigó Jenő: A hamis prófétaPDF Print E-mail
Monday, 25 August 2008
Néha úgy érzem, nincs minden rendben a különböző díjak, elismerések odaítélésekor. Néhány éve például Fátyol Tivadar koreográfusként kapott magasrangú kitüntetést. Átvette, majd felháborodott: a hülyék még azt sem tudják, hogy ő nem koreográfus. Az is előfordul, hogy tömeggyilkosok, népirtók, terroristák, a nagybetűs BÉKE ellenségei kapnak békedíjakat.
 
Az ellenforradalom lelki szegényeiPDF Print E-mail
Monday, 25 August 2008
A magyar újságolvasót nehéz meglepni bármivel. Én is egyre ritkábban rökönyödöm meg. Mégse hittem volna azonban, hogy ilyesmiket látok majd a hírlapokban.
 
Uzsorások a falonPDF Print E-mail
Sunday, 24 August 2008
Képregényben hívja fel a borsodi falvak lakóinak figyelmét az uzsorakölcsönök veszélyeire a megyei rendőr-főkapitányság. Az ok: az üzletág áldozatai többnyire a halmozottan hátrányos helyzetű családok közül kerülnek ki, sokan írni, olvasni is alig tudnak.
 
Kolompár Orbán kifizeti a tartozástPDF Print E-mail
Sunday, 24 August 2008
Rövid időn belül kifizeti a kiskumajsai székhelyű, a "Cigányság Foglalkoztatásáért Szolgáltató" Kht. többszázezer forintos köztartozását, amely miatt az APEH végrehajtást rendelt el - reagált az ügyben megjelent sajtóhírekre Kolompár Orbán, a cég résztulajdonosa és ügyvezetője az MTI-nek pénteken.
 
Horváth Aladár: A kormány is hecckampányt folytat a romákkal szembenPDF Print E-mail
Sunday, 24 August 2008
Tehetetlen a magyar jog a romák elleni atrocitások megfékezésében, a bíróságok pedig sok esetben a szólásszabadságra hivatkozva bástyákkal védik az uszításokat a cigányokkal szemben - mondta az InfoRádiónak a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke. Horváth Aladár szerint év eleje óta a kormány és a helyhatóságok is részt vesznek az ellenük irányuló hecckampányban.
 
Cigány "gárdát" hívna életre Kolompár OrbánPDF Print E-mail
Sunday, 24 August 2008
Elfogták azokat a huligánokat, akik még kedden esete Székesfehérvár főleg romák lakta utcájában kövekkel megdobált egy házat, súlyosan megsebesítve egy roma kislányt. Kolompár Orbán roma önvédelmi mozgalom létrehozását kezdeményezi.
 
Cigányok zarándokútján egyszervolt tájakonPDF Print E-mail
Sunday, 24 August 2008
Hogy kiféle nő volt, nem tudni, cigány-e, fekete-afrikai vagy egyiptomi származású, máig sem tisztázott, mint ahogyan az sem, miként került erre az isten háta mögötti helyre.
 
Kiállították a Száztagú CigányzenekartPDF Print E-mail
Sunday, 24 August 2008
A Száztagú Cigányzenekar tagjait formázó bábuk is láthatók azon a játékkiállításon, amely szombat délelőtt nyílt a Nógrád megyei Endrefalván - írja a Nógrád Megyei Hírlap.
 
Erőszaktilalom és "társadalmi stressz"PDF Print E-mail
Friday, 22 August 2008
Ebben az írásban arra a kérdésre keresem a választ, hogy az erőszak alkalmazása, illetve az azzal való fenyegetés mennyiben jelenti korlátját a jogok hierarciájában kitüntetett helyet elfoglaló, úgynevezett kommunikációs jogok, a véleménynyilvánítás, a gyülekezés és az egyesülés szabadsága gyakorlásának.
 
Elkészült a kormány javaslataPDF Print E-mail
Friday, 22 August 2008
Folytatódik a gyülekezési törvény módosításával kapcsolatos ötpárti egyeztetés - jelentette tegnap be Szili Katalin házelnök, a parlamenti pártok képviselőivel folytatott megbeszélést követően. A tavaszi parlamenti ülésszak idején az öt párt már tárgyalóasztalhoz ült, hogy a jogszabály megváltoztatásáról egyezkedjen, a döntést azonban őszre halasztották. Időközben az
 
Óvodaprogram és felzárkóztatás a közoktatásbanPDF Print E-mail
Friday, 22 August 2008
Az új tanévben számos változás lép életbe a közoktatásban. A legfontosabbak a felvételi eljárás és az óvodai nevelés új szabályai, amelyek a hátrányos helyzetű tanulók szempontjait tartják szem előtt.
 
Több szocialistának tetszik a monoki modellPDF Print E-mail
Friday, 22 August 2008
Helyesnek tartja a monoki kezdeményezést az MSZP reformszárnya. A Karsai József és Szanyi Tibor nevével fémjelzett csoport a településen tanácskozik a vidék szociális helyzetéről négy napon át. Szepessy Zsolt, Monok polgármestere bemutatta a szocialista képviselőknek a "munkáért segély" programot. A kormánypárti politikusok helyesnek és szükségesnek nevezték a monoki kezdeményezést.
 
Lecsóval és vakaróval - együtt a faluért SzalonnánPDF Print E-mail
Friday, 22 August 2008
Közösen ünnepelték augusztus 20-át a Borsod megyei Szalonnán romák és nem romák, a mintegy ezerfős településen lecsóval és vakaróval kínálták a vendégeket.
 
Hungarofóbok a szlovák tinikPDF Print E-mail
Thursday, 21 August 2008
Közel ezer tizenéves diákot kérdeztek Szlovákiában a kisebbségekkel kapcsolatos érzelmeikről. A magyarokat utálják a legjobban.
 
"Rohadt magyar cigányok, idejöttetek?"PDF Print E-mail
Thursday, 21 August 2008
Átverték a magyar hadvezetést: nem katonai feladat, hanem bohóckodás volt a baráti segítségnyújtás - véli Kiss Lajos, nyugalmazott vezérőrnagy (82 éves), az intervenció politikai egyeztetéssel megbízott vezetője, aki negyven év után úgy döntött, a HVG-nek részletezi emlékeit.
 
Leáldozott a politikai korrektségnek cigányügybenPDF Print E-mail
Thursday, 21 August 2008
A politikai korrektség szemellenzős hívei másfél évtizedig elfojtottak minden diskurzust, de megoldást nem kínáltak a cigányság leszakadására. A közbeszéd tónusa most változóban van, eljött a szembenézés ideje a problémákkal – írja a Heti Válasz a "Leáldozott a politikai korrektségnek cigányügyben" alcímet viselő cikkben.
 
Megdobálták a házat, 12 éves kislányt találtak elPDF Print E-mail
Thursday, 21 August 2008
Garázda fiatalok kövekkel dobálták meg kedden késő este egy székesfehérvári, cigányok által is lakott társasház ablakait; a kövek életveszélyesen megsebesítettek egy kislányt; az elkövetőket azonosították, közülük négyet már el is fogtak - közölte a rendőrség.
 
A cigányokkal együtt énekeltek, tapsoltakPDF Print E-mail
Thursday, 21 August 2008
Már a kezdéskor rengetegen gyűltek össze a józsefvárosi Orczy parkban rendezett Cigányvarázson. Az ünnep a megismerésről, a megbecsülésről és a jókedvről szólt.
 
Adógondok Kolompár kht-jánálPDF Print E-mail
Wednesday, 20 August 2008
Végrehajtást rendelt el az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) az 1 millió forint törzstőkéjű kiskunmajsai A Cigányság Foglalkoztatásáért Szolgáltató Kht. ellen, amelynek résztulajdonosa és egyik ügyvezetője Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke.
 
Zászlófelvonás a Kossuth térenPDF Print E-mail
Wednesday, 20 August 2008
Közjogi méltóságok jelenlétében, a Magyar Köztársaság lobogójának ünnepélyes felvonásával megkezdődött szerdán Budapesten, a Kossuth téren az augusztus 20-ai központi állami ünnepség.
 
Móricka-ügy: feljelentés-kiegészítést rendelt el az NNIPDF Print E-mail
Wednesday, 20 August 2008
Feljelentés-kiegészítést rendelt el a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Lévai Katalin levele nyomán, amelyben a szocialista európai parlamenti képviselő vizsgálatot kezdeményezett a Móricka című vicclapban megjelent képregény miatt – tájékoztatott az NNI szóvivője kedden.
 
Katolikus hálózat romák lelki gondozásáraPDF Print E-mail
Tuesday, 19 August 2008
Valódi konfliktusok és előítéletek is terhelik a katolikus egyház viszonyát a cigánysággal. Ha pedig egy lelkipásztor átlagon felüli elkötelezettséget mutat a romák iránt, azzal a veszéllyel kell számolnia, hogy a nem cigány hívek elfordulnak tőle.
 
Gyöngyös Jászberénybe telepíti a cigányokat?PDF Print E-mail
Tuesday, 19 August 2008
Gyöngyös önkormányzata ingatlanokat vásárol a kitelepülő romáknak Jászberényben – írta a jászberényi városi újság egy sajtótájékoztatón elhangzottak alapján. Gyöngyös MSZP-s polgármestere cáfolta a szervezett telepítést.
 
Rejtélyes ingatlancserékPDF Print E-mail
Tuesday, 19 August 2008
A lakók tudta nélkül cserélnek tulajdonost a házak Prügyön. A rászorulók kölcsönt kérnek, és ennek fejében iratnak alá velük egy papírt, amiről csak később derül ki, hogy adásvételi-szerződés volt. A károsultak számát megbecsülni sem lehet. Prügy csaknem 2800 lakosából 1300-an cigány származásúak.
 
"Fél óra múlva a bokorban rókáztam" - mit ne együnk a Szigeten?PDF Print E-mail
Sunday, 17 August 2008
Körmös pacal vagy pizza? Lángos vagy hot-dog? Indiai konyha vagy sült kolbász? Mit érdemes enni a Szigeten? Rutinos fesztiválozók tanácsait olvashatják.
 
Könnyített rendőri állások fiatal romáknak?PDF Print E-mail
Sunday, 17 August 2008
150-200 új körzeti megbízottra, és minél több fiatal roma rendőrre van szükség ahhoz, hogy azokon a településeken, ahol most nem érzik magukat biztonságban az emberek, javuljon a közbiztonság. A rendészeti miniszter bejelentette: nagyon komoly szisztematikus programot indítanak a következő hónapokban.
 
Csalóka statisztika - Teljes bizonytalanság a roma kérdésbenPDF Print E-mail
Sunday, 17 August 2008
A 2001-es népszámlálás során 190 ezren vallották magukat roma származásúnak, létszámuk azonban ennek háromszorosa lehet. Az oktatás terén is csal a statisztika: a roma lakosság iskolázottsága nőtt, a nem romákhoz képest viszont továbbra is nagy a lemaradás.
 
Elhalasztják a Lökösi cigánybált!PDF Print E-mail
Sunday, 17 August 2008
A nyugalom érdekében elhalasztják a szombati falunapra tervezett cigánybálat a lökösházi romák.
 
Ösztöndíjpályázatok roma diákoknakPDF Print E-mail
Sunday, 17 August 2008
A Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM), valamint a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány (MACIKA) meghirdette a cigány tanulók ösztöndíjpályázatát, valamint a kulturális rendezvényeket támogató Roma Kulturális Alap ez évi pályázatait.
 
Segítséget ad az OCÖ a gyöngyösi balesetben elhunytak családjainakPDF Print E-mail
Sunday, 17 August 2008
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) együttérzését fejezi ki a Vámosgyörk és Gyöngyös közötti balesetben elhunyt öt ember családjának és anyagi támogatást nyújt a hátramaradottaknak – közölte Kolompár Orbán, a szervezet elnöke az MTI-vel szombaton.
 
Felzárkóznak a romák - sikeres vizsgáért mininimálbér a jutalomPDF Print E-mail
Saturday, 16 August 2008
A TALENTUM '99 Kft ingyenes tanfolyamaira a Tatabányai Cigány Kisebbségi Önkormányzat szervezésében több, mint kétszázan jelentkeztek a megyeszékhelyről. A nehézgépkezelői tanfolyam résztvevői csütörtökön vizsgáztak.
 
Kállai egységes cigányszervezetet akarPDF Print E-mail
Saturday, 16 August 2008
A kisebbségi ombudsman szerint egységes cigányszervezetre lenne szükség, ám ennek ma még nincs meg a háttere. Kállai Ernő a Népszavának adott interjújában úgy vélte, ha létre is jönne az egységes roma szervezet, az nem az önként vállalt politikai felismerés, hanem a félelem alapján szerveződne.
 
Minden második munkanélküli szegénységben vergődikPDF Print E-mail
Saturday, 16 August 2008
Lapértesülés szerint a szegénység annak ellenére nagy tömegeket érint, hogy az átlagjövedelmek és az általános életszínvonal javult az elmúlt tíz-tizenöt évben.
 
Megjelent az Amaro Drom legújabb száma! - 2008. JúliusPDF Print E-mail
Thursday, 14 August 2008
Zsigó Jenõ:  OCÖ kontra civilek  Érzékenyítéssel a kirekesztõ mechanizmusok ellen Dr. Pánczél Márta jogász, roma jogvédõ Válaszreakciók A Roma Parlament érzékenyítõ tréningjén jártunk
 
Válaszra várva - Nyílt levél Erdős Péter BíborosnakPDF Print E-mail
Thursday, 14 August 2008
A fasiszta eszmeiséget időnként nyíltan felvállalják a keresztény egyházak egyes képviselői. Amennyiben csalárdságuk nyilvánosságra kerül, megtévesztéssel indokolják tettüket. Tényleg ez az igazság? Ezt szeretném megtudni dr. Erdő Péter Bíboros Úrtól, a magyarországi Katolikus Egyház vezetőjétől.
 
Győrság: a romák dolgoznának, csak kevés a pályázatPDF Print E-mail
Thursday, 14 August 2008
Közmunkához kötné az új szociális törvény a segélyeket, ám az érintettek szerint soha ilyen rossz nem volt a helyzet: csekély a pályázatok száma, ennélfogva a közmunka lehetősége.
 
A hivatal előtt tüntetnének a cigányokPDF Print E-mail
Thursday, 14 August 2008
Csütörtökön dönt a halmajugrai önkormányzat képviselő-testülete a Buldog Kft-vel kötött szerződés felbontásáról: az őrzővédő cég egyik munkatársa az utcán felpofozott egy helyi roma férfit, aki eszméletét vesztette és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Ha nem bontanak szerződért, a hivatal előtt tüntetnek majd a cigányok.
 
Romahelyzet: aki dolgozni akar, azt dolgoztatni kellPDF Print E-mail
Thursday, 14 August 2008
A vásárhelyi cigányoknak az országos viszonyokhoz képest jobb a helyzetük - vallja Ajtai Éva, a Hódmezővásárhelyi Romák Egyesületének elnöke, kisebbségi önkormányzati alelnök. Előítéletekkel, ellenszenvvel azért ők is találkoznak.
 
Kővágóörsi falunap képriportban - 2008 augusztus 9PDF Print E-mail
Wednesday, 13 August 2008
A C-PRESS Hírügynökség a helyi roma kisebbségi önkormányzat meghívására Kővágóörsön járt a falunap alkalmából. Kérjük, hogy tekintse meg a rendezvényről és a helyi romákról készült fotóinkat ide kattintva.
 
Kortárs roma festőművészek kiállításaPDF Print E-mail
Wednesday, 13 August 2008
Tisztelettel hívjuk és várjuk Salgótarjánba augusztus 15-ére "AZ EMLÉKEZÉS SZÍNES ÁLMAI" c. kortárs roma festőművészek kiállítására  és az azt megelőző programokra.
 
A Gárda megoldása és a "cigány bűnözés"PDF Print E-mail
Tuesday, 12 August 2008
Az Újpesti Katolikus Kultúrházban előadás-sorozatot szervez a Pax Hungarica névre keresztelt, bár be nem jegyzett mozgalom, éspedig egy hungarista körökben áldozatos fajvédőként, antiszemita szövegek fordítójaként jól ismert, magát filozófus-teológusnak nevező úr közreműködésével.
 
Rendőrök vertek meg két mohácsi cigányt?PDF Print E-mail
Tuesday, 12 August 2008
Rendőrök vertek meg két mohácsi cigányt - legalábbis az érintettek állítása szerint. Az egyik roma azt állítja: a fogdán egy a fejére csuklyát húzó rendőr kétszer is helybenhagyta, öccsét pedig a kapitányság épülete előtt verték meg.
 
Pálfi: A cigányságnak is el kell fogadnia a többségi társadalmat!PDF Print E-mail
Tuesday, 12 August 2008
A cigányok és a többségi társadalom gondolkodásában, szemléletében egyaránt szükség van változásra — állítja a Szolnoki Kisebbségi Jogvédő Egyesület elnöke.
 
Nyolc gárdista és 60 cigány a barcsi toborzónPDF Print E-mail
Tuesday, 12 August 2008
Barcson is toborzott a Magyar Gárda. A Dráva parti városban hatvan cigány is megjelent az eseményen. Végül a toborzás nem járt sikerrel.
 
Gyurcsány elítéli, hogy megfenyegették Bayer ZsoltotPDF Print E-mail
Monday, 11 August 2008
Gyurcsány Ferenc kormányfő elítél minden fizikai fenyegetést - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő a miniszterelnök álláspontját azzal kapcsolatban, hogy egy internetes oldalon Bayer Zsolt újságírót megfenyegették.
 
Cigányzenészek a feketemunka ellenPDF Print E-mail
Monday, 11 August 2008
Országos cigányzenekari találkozót tartottak Szegeden immár hatodik alkalommal. Nem csak a legendás Dankó Pista előtt tisztelegetek az idén, hanem a cigányzenészek nehéz helyzetére is felhívták a figyelmet.
 
Etnikai Molotov repült PiricsénPDF Print E-mail
Monday, 11 August 2008
Molotov-koktélokat dobtak házakra és lábon lőttek egy nőt Piricsén péntekre virradóra - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel. Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szerint etnikai támadás történt. Az ügy vizsgálatát a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vette át.
 
200 milliót költött a kormány egy "felszámolt" portálra?PDF Print E-mail
Sunday, 10 August 2008
A kormányszóvivő.hu után egy másik kormányzati portálra is közel 200 millió forintot fizetett ki a kormány. A Medgyessy-kabinet idején létrehozott RomaWeb hálózatot lényegében felszámolták, mindössze két munkatársa maradt, ők is csak kimásolt adatokat ollóznak össze. A kormányszóvivő írásos választ ígért a hírTV-nek arra, hogy mire költötték el az unió és a költségvetés pénzét.
 
Bujkál a rasszista vicclap főszerkesztőjePDF Print E-mail
Sunday, 10 August 2008
Feljelentést tesz az Országos Cigány Önkormányzat az egyik vicclapban megjelent, rasszista képregény miatt
 
Bocsánatkérést követelnek a romákPDF Print E-mail
Saturday, 09 August 2008
Nyílt levélben követel bocsánatkérést és magyarázatot az országos rendőrfőkapitánytól a Roma Polgárjogi Alapítvány.
 
Likvidálnák BayertPDF Print E-mail
Saturday, 09 August 2008
Lincseljék meg a "romagyűlölő mádzsárt", vagyis lapunk főmunkatársát, Bayer Zsoltot. Egy szélsőbaloldali internetes lap szólít fel erre, azt állítva, hogy eddigi munkásságával "kiérdemelte" a megtorlást. A más esetekben a gyűlöletkeltésre oly kényes kormányzati tényezők hallgatnak.
 
Okafogyottá vált a tüntetés, ezért maradt elPDF Print E-mail
Saturday, 09 August 2008
Mégsem tüntettek a romák csütörtök délután a sátoraljaújhelyi városháza előtt, mert megítélésük szerint hamarosan megoldódhat a néhány hete állami gondozásba vett cigány gyermekek sorsa - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.
 
Rasszista vicclapPDF Print E-mail
Saturday, 09 August 2008
Durva, a harmincas évek antiszemita hecclapjainak szellemiségét idéző, cigányellenes képregénnyel jelent meg egy ismert vicclap az újságárusoknál - írta a hvg.hu csütörtökön a Roma Sajtóközpont híre alapján.
 
Vacsoracsata, ami néha "vérre" megyPDF Print E-mail
Saturday, 09 August 2008
Miközben a magyar sztárok a TV.-ben sok-sok tízezer forintot költenek egy "kamu" vacsorára, addig a mélyben- az utcán mindezekért. vagy töredékekért késsel, villával, furkós bottal kell megküzdeni. Szép kis ellentét, de legalább ez igaz!
 
A TOLERANCIA NAPJA - MeghívóPDF Print E-mail
Thursday, 07 August 2008
Európai Integrációs Cigányszövetség - Meghívója "Tolerancia Napja" című rendezvényen augusztus 9-én, 10 órakor a Tolna megyei Tamásiban (Művelődási Ház, Konferencia terem - Tamási, Szabadság utca 44.)
 
POPPER PÉTER - Bíró András keserű igazságaPDF Print E-mail
Wednesday, 06 August 2008
A múlt mélységében meddig érnek le az idegengyűlölet gyökerei? Eretnek nézeteim szerint a szentség megfogalmazásáig, a szent és a profán elválasztásáig. A szent tér és a szent idő megfogalmazásáig. A szent tér létrejöhetett kinyilatkoztatás útján ("oldd le sarúidat lábadról, mert a hely, melyen állasz, szent föld"), a felismerés segítségével ("mily rettenetes ez a hely, nem egyéb ez, mint Istennek háza és az égnek kapuja"), és az ember isteni felhatalmazásával (pl. egy templom felszentelése.)
 
ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZATI FELHÍVÁSPDF Print E-mail
Wednesday, 06 August 2008
A Fővárosi Önkormányzat Cigány Ház - Romano Kher tanulmányi ösztöndíj pályázata Budapesten állandó lakcímmel rendelkező roma fiatalok számára a 2008/2009. tanév I. félévére
 
A közmunkások 40 százaléka segélyezett leszPDF Print E-mail
Wednesday, 06 August 2008
Változott a közmunkáról szóló rendelet – közölte Székely Judit, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium foglalkoztatási és képzési szakállamtitkára.
 
Horváth Aladár beszéde a roma holokauszt megemlékezés napján a Nehru parkbanPDF Print E-mail
Tuesday, 05 August 2008
Kedves Barátaim, tisztelt emlékező gyülekezet! Szeretettel köszöntöm Önöket a polgárjogi mozgalom közösségei és aktivistái nevében. Emlékezni jöttünk ma ide, a holocaust roma áldozatainak emlékműve elé, emlékezni azokra, akiket elpusztított az emberiség legbarbárabb eszméje és rezsimje.
 
Bíró András ismét beszólt a romáknakPDF Print E-mail
Tuesday, 05 August 2008
Hadat üzen a „politikai korrektségnek” Bíró András polgárjogi aktivista az Élet és Irodalom (ÉS) hasábjain, olyan véleményeket fogalmazva meg a cigánysággal kapcsolatban, melyeket a radikális jobboldali hírportálok is megirigyelhetnének. Csík Tamás, a C-Press Hírügynökség tulajdonosa, főszerkesztője szerint az aleternatív Nobel-díjas Bíró személyében az „szólt be” a romáknak, aki „belőlük élt”.
 
Teleki László a romák foglalkoztatásának lehetőségeit vizsgálta SzabolcsbanPDF Print E-mail
Tuesday, 05 August 2008
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településeket keres fel Teleki László, aki azt vizsgálja, hogyan lehet összehangolni a helyi kezdeményezéseket a romák foglalkoztatására a kormányprogrammal - erről a szocialista képviselő maga beszélt hétfőn az MTI-nek.
 
Monok: szalonrasszizmus, vagy elfogyott a társadalmi türelem?PDF Print E-mail
Tuesday, 05 August 2008
Május óta ő a leggyakrabban idézett magyar polgármester. Ő álmodta meg a „segélyt közmunkáért, amíg mi vagyunk többen” szociális modellt. Azóta a kormánypárt is munkához látott: a segélyezési rendszer átalakításán töpreng. A jobboldal is zászlajára tűzte a „monoki programot”, jeléül annak: milyen témákkal lehet könnyű sikert aratni a mai magyar politikai miliőben. Ezt hamarosan számos közszereplő irányadónak tekintheti.
 
Hobbijaim: vívás, rögbi, cigányirtásPDF Print E-mail
Tuesday, 05 August 2008
Ezrével találni önmagukat nemzeti érzelműnek, nacionalistának valló tizenéveseket, sőt gyerekeket az internetes közösségi oldalakon. E korosztály korábban sosem tapasztalt mértékben aktivizálódik politikailag, körükben agresszív megnyilvánulásokkal, szélsőséges jelenségekkel is találkozni.
 
Összeférhetetlenség a roma önkormányzatban?PDF Print E-mail
Tuesday, 05 August 2008
Folytatódik a Békés Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzaton belüli harc. Legutóbbi a kilenctagú testület több képviselője megvonta a bizalmat az elnökként dolgozó Dógi Jánostól. Aki erre válaszul kedden nyilatkozatot juttatott el a Hír6.hu-hoz, amelyben a képviselői összeférhetetlenségről is nyilatkozatot kér a képviselőktől, másrészt újfent javaslatot tesz a megyei cigány önkormányzat feloszlatására.
 
Az Országos Cigány Önkormányzat közleményePDF Print E-mail
Tuesday, 05 August 2008
Ma, amikor a cigányság minden erejével a társadalmi béke megőrzésén fáradozik, a szélsőséges eszmék szellemiségét követő emberek magánszorgalomból, vagy utasításra, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a verbális támadások után a sorozatos terror mellett fizikai erőszakhoz is folyamodjanak.
 
Rendőri brutalitás Putnokon - A Putnoki CKÖ közleményePDF Print E-mail
Tuesday, 05 August 2008
Mennyire érezheti magát biztonságban városunkban egy roma polgár? Érezhető volt a rendőrségi erő Putnok városában . Hiszen már több mint két hónapja a romák lakta utcákon rendőrök jelentek meg este 21 óra és 22 óra között és az utcán tartózkodó fiatal romákat bezavarták az utcáról.
 
Mégsem maradt el a tagtoborzóPDF Print E-mail
Tuesday, 05 August 2008
Ahogy arról lapunk pénteken beszámolt, a Magyar Gárda szombaton Jászapátiba tervezett toborzó gyűlést. Az ügy pikantériája az volt, hogy az esemény helyszíne Urbán Imre, a helyi SZDSZ-elnök tulajdonában lévő étterem lett volna. Illetve lett is.
 
Szombaton a cigány muzsikától lesz hangos a MargitszigetPDF Print E-mail
Monday, 04 August 2008
Szerb és holland vendégmuzsikusok részvételével rendezi meg a 100 tagú Cigányzenekar szombat este a 18. Nemzetközi Cigánykarnevált a Margitszigeten, Budapesten. Az ottani szabadtéri színpadon a vendéglátó zenekar mellett fellép a Budapest Klezmer Band, a Váradi Roma Café, az EtnoRom és a Babos Projekt. A háromórás megakoncerten a 83 éves prímáskirály, Boross Lajos is játszik majd.
 
A monoki falunap roma RómeójaPDF Print E-mail
Monday, 04 August 2008
Falunapot tartanak a Borsod megyei Monokon, augusztus végén. Két színházi előadást mutatnak be fiatal színészek 22-én és 23-án. Színre viszik Molnár Ferenc A vörös malom és William Shakespeare Rómeó és Júlia című színművét. Rómeó szerepét egy roma származású színész, Szegedi Tamás alakítja.
 
FKGP: Nincs külön országa romának, magyarnakPDF Print E-mail
Sunday, 03 August 2008
A roma holokauszt emléknapja alkalmából a Független Kisgazdapárt kifejezi tiszteletét az áldozatok előtt. 1944. augusztus 2-án egy éjszaka alatt háromezer roma férfit nőt és gyermeket gyilkoltak meg Auschwitzban, azóta ez a nap a roma holokauszt emléknapja.
 
A kormányfő levele a roma holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmábólPDF Print E-mail
Sunday, 03 August 2008
Hatvannégy évvel ezelőtt vakító reflektorokra ébredtek az Auschwitz-Birkenau-i haláltábor roma lakói. A náci önkény halálra ítélte őket származásuk miatt, ezért több mint 4000 férfit, nőt és gyermeket mészároltak le egyetlen éjszaka alatt. Az európai romákra azon a hajnalon csend és némaság borult.
 
Itt a dandártábornoki terített betliPDF Print E-mail
Sunday, 03 August 2008
A Központi Bűnüldözési Igazgatóság egykori vezetője, Kiss Ernő nem kevesebbet állított egy kedden megjelent interjúban, mint hogy 1996-ban Horn Gyula miniszterelnök állíttatta le a Draskovics Tibor, a pénzügyi tárca akkori közigazgatási államtitkára ellen Hézag fedőnéven folytatott titkos nyomozást.
 
Nyomozás indult a kormanyszovivo.hu ellenPDF Print E-mail
Sunday, 03 August 2008
A Legfőbb Ügyészséghez június 23-án érkezett egy beadvány, melyben egy magánszemély kéri, hogy indítsanak eljárást a kormanyszovivo.hu oldal ellen hűtlen kezelésért. A Büntető törvénykönyv szerint, akit idegen vagyon kezelésével bíznak meg, és nagymértékű vagyoni hátrányt okoz, hűtlen kezelést követ el, és akár tíz évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.
 
Roma holokauszt A politikai elitnek kell megálljt parancsolniaPDF Print E-mail
Sunday, 03 August 2008
A nácizmus újraéledő eszméi ellen a politikai elit fellépését szorgalmazta a cigányság védelmében Makai István, a Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) elnöke az önkormányzat cigány holokauszt megemlékezésén szombaton Budapesten.
 
Jelentem! Bejelentem! - Feljelentem!PDF Print E-mail
Sunday, 03 August 2008
Ismét hódit a magyar népbetegség a "besűgás"! Az APEH szerint, az elmúlt két évben, soha nem látott mértékben érkeztek névtelen bejelentések szomszédra, barátra, munkatársra, csupán irigység miatt. A vagyonosodási eljárások pedig a bejelentések után " elindultak ", és eredményesen zárultak.
 
A Roma Polgárjogi Alapítvány felhívásaPDF Print E-mail
Sunday, 03 August 2008
Augusztus 2-a a cigány Holocaust nemzetközi napja. 1944. augusztus 2-áról 3-ára virradó éjszaka az auschwitz-birkenaui cigány lágerben több mint 3000 cigányt égettek el - gyermekeket, nőket, öregeket. A nemzetközi roma közélet ezt a napot választotta a Holocaust roma áldozataira való emlékezés nemzetközi napjául.
 
A Hír TV szerint kábítószert akartak csempészni munkatársaik autójábaPDF Print E-mail
Saturday, 02 August 2008
A Hír TV pénteki híradása szerint kábítószert akartak elrejteni két riporterük autójába; a bűncselekményre felbujtással hírbe hozott Helmeczy László ügyvéd az MTI-nek viszont azt mondta, a televízióban elhangzott állításokból egy szó sem igaz.
 
A roma többség miatt autókkal vonult fel a Gárda PusztaegresenPDF Print E-mail
Saturday, 02 August 2008
A pénteki tagtoborzót kiplakátozó Gárda-tagot múlt héten felpofozta egy helyi cigány férfi, így a rendezvény felvonulássá nőtt. A környékbeli településekről érkező romák többször annyian voltak, mint a gárdisták.
 
Létre kell hozni a magyarországi cigányság muzeumátPDF Print E-mail
Saturday, 02 August 2008
Létre kell hozni a magyarországi cigányság múzeumát és el kell mélyíteni a romákkal foglalkozó helytörténeti kutatásokat, amelyekbe be lehet vonni a tanulókat is - mondta Szita Szabolcs történész pénteken Budapesten, a roma holokauszt évfordulója alkalmából rendezett konferencián.
 
Házhoz jön, hitelt ad a mozgóboltPDF Print E-mail
Saturday, 02 August 2008
A jórészt romák lakta falurészbe reggelente fél kilenc környékén érkezik meg a mozgó ábécéként funkcionáló furgon Büssün.
 
Roma-rendőr tömegverekedés: az egyenruhások felelősségét is vizsgálni kellPDF Print E-mail
Saturday, 02 August 2008
A romák a rendőröket, a rendőrök a romákat jelentették fel a tavalyi hevesi affér miatt. A megszüntetett nyomozást a romák képviselőjének panasza nyomán újraindítják.
 
Kállai: ez olyan, mint a '30-as évek NémetországaPDF Print E-mail
Saturday, 02 August 2008
Az 1930-as évek Németországára emlékeztet napjainkban a magyar társadalomban tapasztalható kisebbségellenesség - mondta Kállai Ernő kisebbségi ombudsman pénteken Budapesten, egy, a roma holokausztról szóló nemzetközi konferencián.
 
Gazdákat is bérelhetnek az idei SzigetezőkPDF Print E-mail
Saturday, 02 August 2008
Élő könyvtár az előítéletek ellen. Az idei Sziget Fesztiválon a cigányok, papok, szexuális kisebbségek képviselői vagy épp rendőrök mellett már gazdákkal is beszélgethetnek azok, akik nem ismerik, és/vagy nem szeretik a földből élőket. Az Európa Tanács Budapesti Ifjúsági Központjának rendezvényének lényege az ismerkedés, a párbeszéd, ami néhány sztereotípiát talán eloszlathat.
 
A cigány családok elűzésének rég bevált módszerét követikPDF Print E-mail
Saturday, 02 August 2008
Gyermekeik védelméért demonstrált mintegy 80-100 roma Sátoraljaújhely belvárosában erős rendőri felügyelet mellett hétfőn; a cigányok amiatt tiltakoztak, hogy szerintük a gyámügy törvénytelen módon járt el, amikor az elmúlt napokban cigány gyerekeket vetetett állami gondozásba.
 
A BMCKÖ képviselők megvonták a bizalmat Dógi JánostólPDF Print E-mail
Saturday, 02 August 2008
A Békés Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat (BMCKÖ) képviselői, Éri Lajos, Lingurár Sándor, Ficz Gyula, Mezei Tibor az alábbi nyilatkozatot teszik: A jelenlegi BMCKÖ működési keretei, feltételei, biztosítottak. Az önkormányzat további működése, valamint a személyi feltételek maximálisan adottak, hiszen a bejutott képviselők törvényes úton kerültek megválasztásra.
 
Dísztemetést kapott az egykori lágerparancsnok - Izrael tiltakozikPDF Print E-mail
Friday, 01 August 2008
A nácibarát horvát rezsim koncentrációs táboraiban, amelyek közül a legismertebbet épp az elhunyt vezette, több százezer szerb, zsidó, cigány és horvát halt meg.
 
Egyre gyakrabban használják a cigánybűnözés kifejezéstPDF Print E-mail
Friday, 01 August 2008
A magyar médiában szaporodnak azok az írások, amelyek gyűlöletet szítanak - állítja Kállai Ernő, kisebbségi ombudsman a Frankfurter Allgemeine Zeitungban. Külföldi sajtószemle.
 
Válaszúton az SZDSZ: mi is van a cigánybűnözéssel?PDF Print E-mail
Friday, 01 August 2008
Homokszem került az SZDSZ eddig egységes kommunikációjába: Urbán Imre, a párt jászapáti csoportjának elnöke "cigánybűnözésről" kezdett el beszélni és dicsérte a Magyar Gárdát is a Magyar Nemzetnek. A párt közleményben szögezte le: kizárja a renitenst soraiból.
 
Megkoronázták a királytPDF Print E-mail
Friday, 01 August 2008
Fejére tették a koronát a magyarnóta-éneklés királyának csütörtökön Budapesten. A megtisztelő címet Tolnai András, a 100 Tagú Cigányzenekar nótaénekese kapta, az ünnepélyes ceremóniát zenészbaráti körben tartották.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk