Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Dr.Lázók Tibor - a Rádió C résztulajdonosának Közleménye a Rádió C működésérőlPDF Print E-mail
Tuesday, 29 July 2008
2008. júniusában, és júliusában is tulajdonosi közgyűlést tartott a Rádió C, amelyeken a tulajdonosok és az ügyvezető igazgató újabb bizonyságát adták annak a folyamatosan fenntartott felelőtlen és kártékony gyakorlatnak, amellyel a Rádió C-t de facto csődhelyzetbe irányították, és a csődhelyzetet barbár módon továbbra is fenntartják. Ennek a tényállításnak a bizonyítására az alábbiakat közlöm a nyilvánossággal, mert a köz pénzéből folytatódik a rablógazdálkodás
 
Roma holokauszt: közös megemlékezésre szólít fel TelekiPDF Print E-mail
Tuesday, 29 July 2008
A roma holokauszt áldozatainak emléknapján közös megemlékezésre szólítja fel a politikai pártokat és szervezeteket Teleki László szocialista országgyűlési képviselő, romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott.
 
Cigányok tüntettek a sátoraljaújhelyi önkormányzat előttPDF Print E-mail
Tuesday, 29 July 2008
Mintegy 80-100 roma demonstrált Sátoraljaújhely belvárosában erős rendőri felügyelet mellett hétfőn; a cigányok amiatt tiltakoztak, hogy szerintük a gyámügy törvénytelen módon járt el, amikor az elmúlt napokban életkörülményeik miatt cigány gyerekeket vetetett állami gondozásba. A polgármester szerint az önkormányzati minisztérium előtt kellett volna megtartani a tüntetést.
 
Ismét társadalmi vitára hívják a cigányok Teleki Lászlót a miniszterelnök tanácsadójátPDF Print E-mail
Sunday, 27 July 2008
De egy nagyon fontos Godolatot kell, hogy mondjak. Ön eladta a cigányságot az (MSZP) politikai pártnak és vállalja a politikai hovatartozást, amivel halálra ítéli a Magyarországi roma élethelyzetet. így közösen: (Más” részévé váltak a Roma – cigányság lejáratásában. Kérdem: Párbajképes-e azaz ember, aki saját választói bizalmát olyan Fantázia programmal nyeri el, amelyet MSZP) valósítja meg választási győzelme után?
 
Dávid Ibolya megpengette az előre hozott választás húrjátPDF Print E-mail
Sunday, 27 July 2008
A gazdasági élet szereplői és a véleményformálók nyilatkozatait figyelembe véve úgy tűnik, nő azoknak a száma, akik ma már nem kérnek a maszatolásból és porhintésből, amit akár a jobb-, akár a baloldalon csinálnak. Az ellenzék megteheti, hogy egy adócsomaggal kényszerpályára állítja a kormányt, és ha az ennek végrehajtására nem képes, adott a lehetőség a lemondásra – nyilatkozta Dávid Ibolya az egyik lapnak.
 
Ó, bárcsak kizsákmányolnának!PDF Print E-mail
Sunday, 27 July 2008
Még az is elviselhetőbb, ha nagybeteg van a családban, mintha a háztartás rendszeres munkajövedelem nélkül marad – vélik a magyar szegények. A foglalkoztatási adataink messze elmaradnak a nyugat-európaiaktól, és ez nem csalóka adat. A magyar munkapiac képtelen felszívni az iskolázatlanokat, a feketegazdaságnak sem kellenek igazán. Holott társadalomtudósok állítják, ez egyáltalán nem szükségszerű.
 
Szanyi: Szociális összeomlás fenyegetPDF Print E-mail
Sunday, 27 July 2008
Szociális összeomlás fenyeget, ha nem történik társadalmi szemléletváltás a távfűtéssel kapcsolatban – mondta Szanyi Tibor MSZP-s országgyűlési képviselő az egyik napilapnak, amelynek információi szerint akadozva készül a kormány távhőprogramja.
 
Zéró tolerancia a politikai elitnekPDF Print E-mail
Sunday, 27 July 2008
Nem a gyülekezési és a büntető jogszabályok módosítása a közbiztonság javításának kulcsa. Tóth Károly szocialista parlamenti képviselő, a nemzetbiztonsági bizottság tagja a frakció keddi ülésén egész mást utat ajánlott. A politikai elitnek magán kellene kezdenie a zéró toleranciát, s a nyilvánosság előtt tisztáznia a felderítetlen, következmények nélküli ügyeket, köztük az olajbotrányét.
 
Gyurcsány: Jobbak lettek az esélyeinkPDF Print E-mail
Sunday, 27 July 2008
Elsősorban politikai választ igényel a szélsőjobb kérdése Magyarországon, ezt kell, hogy támogassa az igazságszolgáltatás és a rendvédelem - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Népszavának adott interjújában.
 
7 milliárd hiába - Drámai mértékű a romák leszakadásaPDF Print E-mail
Sunday, 27 July 2008
Az elmúlt években számos törvénymódosítás és új támogatási forma került bevezetésére a roma gyerekek szegregációjának megszüntetése érdekében. Az intézkedések azonban a tapasztalatok szerint nem jártak valódi eredményekkel.
 
Miénk a zene, szabad a tánc - fesztivál GyöngyösönPDF Print E-mail
Sunday, 27 July 2008
Augusztus elején pezsegni fog az élet Gyöngyösön. A 'Miénk a zene, szabad a tánc' fesztivál keretében láthatja a közönség az ExperiDance tánccsoport Nagyidai cigányok című Látvány- és táncszínházát, továbbá ekkor kerül megrendezésre a VIII. GYÖNGY Nemzetközi Folklórfesztivál.
 
Villás Lajos: Le kell dönteni a falakat - Barack Obama BerlinbenPDF Print E-mail
Sunday, 27 July 2008
„Volt egy álmom, – szavakkal kezdte el szónoklatát 1966-ban dr, Martin Luther King, Nobel Béke díjas lelkész, polgárjogi harcos Memphisben. Beszélt arról, hogy egyszer majd eljön az idő, amikor a fekete és fehér gyerekek egymás mellett, kéz a kézben mennek az iskolába, egy padban ülnek, együtt tanulnak, dolgoznak, és később egyenrangú állampolgárai lesznek az Egyesült Államoknak.
 
Shannon.hu - Hajnaltól hajnaligPDF Print E-mail
Sunday, 27 July 2008
Energiát és friss zenei légkört hozott a neves zenészekből alakult Shannon.hu zenekar. Az „Ahogy lesz” c. album - megjelenése óta - kikerülhetetlenné vált, érzelmeket gerjeszt: a szakma és a közönség egyaránt hatása alá került a tömör, ironikus szövegeknek, a mívesen kidolgozott, dinamikus muzsikának.
 
Kisebbségi Hírlevél 2008/6.PDF Print E-mail
Saturday, 26 July 2008
Tisztelt C-PRESS Olvasó! A Kisebbségi Hírlevél 2008/6. számát találja itt: [Letöltés] (0,8Mb)  
 
100 kitartottPDF Print E-mail
Saturday, 26 July 2008
Magunkon kell kezdenünk a spórolást – fogadkozik néha egy-egy politikus –, ám az igazgatósági, felügyelőbizottsági tiszteletdíjakból élő „járadékos osztály” mégis terebélyesedik.
 
XXI. századi rabszolgaságPDF Print E-mail
Saturday, 26 July 2008
Egyre többet lehet hallani mostanában az uzsorakölcsönökről. Olyan hitelről van szó, amit jogszerűtlenül adnak, s nem biztos, hogy van hivatalos nyoma. Az ellene való fellépést az is nehezíti, hogy az uzsorahitelek igénybevétele sem jogszerű.
 
Tehetséges romákat támogat a jegybankPDF Print E-mail
Saturday, 26 July 2008
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ösztöndíjpályázatot hirdetett nappali tagozaton tanuló, kiemelkedően tehetséges roma diákok számára. A pályázattal a jegybank négy felsőfokú és hat középfokú oktatásban részt vevő diák tanulmányainak havi anyagi támogatását vállalja.
 
Özönlenek a romák KanadábaPDF Print E-mail
Saturday, 26 July 2008
Nem kizárt, hogy Kanada felújíthatja a vízumkényszert a cseh állampolgárok számára, miután a csehországi romák újabb menekülthullámának lett célpontja. "Figyelmeztetést ugyan kaptunk, de a vízumkényszer felújítását egyelőre nem mérlegelik. Kivárnak. Meglátjuk, hogy alakul a helyzet, miután Kanadába érkeznek a brünni romák" - mondta a cseh külügyminisztérium sajtóosztálya.
 
Esélyegyenlőségi referens lesz ősztől PaksonPDF Print E-mail
Friday, 25 July 2008
A magatartási és beilleszkedési zavarokkal küldő gyermekek integrációjának elősegítésére, a pedagógusok és szülők közti feszültségek enyhítésére esélyegyenlőségi referens foglalkoztatását tervezi Paks önkormányzata.
 
MEGHÍVÓ - ROMA HOLOCAUST EMLÉKNAPRAPDF Print E-mail
Thursday, 24 July 2008
Augusztus másodika a holocaust roma áldozatainak emléknapja. A rendező civil szervezetek nevében tisztelettel hívunk és várunk Benneteket a ROMA HOLOCAUST EMLÉKMŰNÉL
 
Draskovics a Gárda ellen - "A rendőrség jogászi segítséget kap"PDF Print E-mail
Thursday, 24 July 2008
Sürgős jogi választ kell adni a Magyar Gárda félelemkeltő, cigányellenes masírozgatásaira. A rendőrség a jövőben külső jogászi segítséget kap, hogy pontosabban minősíthesse a kényesebb bűncselekményeket – mondta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a Magyar Narancsban.
 
Hiller kifizetést ígért a cigány diákoknakPDF Print E-mail
Thursday, 24 July 2008
3 héten belül kifizeti a tiszabői hátrányos helyzetű cigány diákok ösztöndíját az Oktatási Minisztérium. Hiller István miniszter azt ígérte: utasítást ad arra, hogy vizsgálják ki a kérelmeket és mielőbb fizessék ki az arra jogosultaknak a tanulónkénti 21 ezer forintos juttatást.
 
Balhé, "buzizás" és dobálózás a Cigány ÖnkormányzatbanPDF Print E-mail
Thursday, 24 July 2008
Válogatott szidalmakkal illette Dógi János elnök a Békés Megyei Cigány Önkormányzat több képviselőjét, majd egy kilincset is hozzájuk vágott a jelenlévők elmondása szerint.
 
Feloszlatta magát Heves megye cigány önkormányzataPDF Print E-mail
Thursday, 24 July 2008
Rendkívüli ülés keretében feloszlatta önmagát a Heves Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat - olvasható a Heves Megyei Hírlapban.
 
Horváth: Szégyen, hogy nem fizetik ki a cigány diákok ösztöndíjátPDF Print E-mail
Thursday, 24 July 2008
Szégyennek nevezte Horváth Aladár, hogy az Oktatási Minisztérium nem fizeti ki 70 hátrányos helyzetű tiszabői cigány diák ösztöndíját. A Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke szerint a kormány nem bújhat a pénzhiány mögé, hiszen alig 3 millió forintról van szó.
 
Lemondott két képviselő is!PDF Print E-mail
Thursday, 24 July 2008
A szolnoki cigány kisebbségi önkormányzatból egyszerre két képviselő mondott le.
 
Ki kell zárni a jobboldaltPDF Print E-mail
Wednesday, 23 July 2008
A Magyar Gárdával és a Jobbikkal szimpatizáló önkormányzati képviselők, politikusok a pártból történő kizárását kéri a Fidesz elnökétől Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke.
 
Horváth Aladár: Magyarország foglalkoztatási és a szociálpolitikája megbukottPDF Print E-mail
Wednesday, 23 July 2008
A szociális kirekesztettség és a fizikai fenyegetettség miatt a cigányság drámai helyzetet él át, és félő, hogy a helyzet még súlyosabbá válik – jelentette ki a Roma Polgárjogi Alapítvány (RPA) elnöke szerdán Budapesten.
 
Lovari cigány nyelvtanfolyamPDF Print E-mail
Wednesday, 23 July 2008
Lovari cigány nyelvtanfolyam  az Országos Cigány Önkormányzat
 
Zsigó Jenő: OCÖ kontra CIVILEKPDF Print E-mail
Wednesday, 23 July 2008
Megvetéssel vegyes indulattal teszik fel  gyakran cigány értelmiségieknek a kérdést: „miért nem tudtok ti összefogni, húsz, harminc képviselőtök lehetne a parlamentben, ti lennétek a mérleg nyelve, hát nem értitek?” 
 
Törvényes volt a soroksári rendőri intézkedés, de fegyelmi eljárás indul az akciót irányító parancsnPDF Print E-mail
Wednesday, 23 July 2008
Szükségszerű, törvényes és jogszerű volt a soroksári rendőri intézkedés a vizsgálat eredménye szerint, ugyanakkor felmerült, hogy az akció során szakmai hiányosságok történtek, ezért a főkapitány bűnügyi helyettese kezdeményezi, fegyelmi eljárás keretében tisztázzák az akciót irányító parancsnok felelősségét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden.
 
A harmadik világ MagyarországaPDF Print E-mail
Wednesday, 23 July 2008
A legszegényebb országokban alkalmazott szociális kölcsönnel segítene a rászorulókon a kormány. Bogár László közgazdász szerint ideje beismerni, hogy hazánk visszasüllyedt a fejlődő országok szintjére, és a tervezett kedvezményes hitelek is csak az ottanihoz hasonló nyomor szinten tartására elegendők.
 
Vastapssal köszöntötték Palya Beát LondonbanPDF Print E-mail
Wednesday, 23 July 2008
Elvarázsolta a londoni közönséget a hét végén Palya Bea és együttese. A Covent Garden Operaházban vastapssal követelt többszöri ráadást a brit közönség. A már nemzetközi hírű énekesnőt a BBC3 rádiócsatorna világzenei programfőszerkesztője mutatta be a publikumnak, kiemelve, hogy Palya Bea a magyar Kultúra Követe lett idén.
 
Hogy itt gyilkosságoknak leszünk tanúi, az nem kétségesPDF Print E-mail
Tuesday, 22 July 2008
Bíró András polgárjogi aktivistával Rádai Eszter készített interjút
 
Helyzetjelentés - GalgagyörkPDF Print E-mail
Tuesday, 22 July 2008
Az MKP - ÉKE országos vezetősége, a Galgagyörki roma családok kétségbeesett hívására, Száva Vince Országos Elnök vezetésével azonnal a helyszínre utazott és az alábbiakat rögzítette.
 
Holocaust Közalapítvány meghívója a Roma Holokauszt Emléknapra.PDF Print E-mail
Tuesday, 22 July 2008
Szeretettel várjuk Önt is augusztus 2-án a Holokauszt Emlékközpontban.
 
Roma nap TatabányánPDF Print E-mail
Tuesday, 22 July 2008
Tatabányán 2008.  júl. 26-án (szombaton) a Kertvárosi lakótelepen megrendezésre kerül a  "Roma Nap"
 
Lakóházakra lövöldöztek GalgagyörkönPDF Print E-mail
Monday, 21 July 2008
Hétfőn, nulla óra után több lövést is leadtak több galgagyörki lakóházra, személyi sérülés nem történt - közölte az MTI-vel a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
 
Ott voltam a szikszói partynPDF Print E-mail
Monday, 21 July 2008
„Party” – ez a felirat és egy az útirányt jelző nyíl terelte azokat, akik vasárnap délután a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszóra tartottak Miskolc irányából, és „vették” az üzenetet. A „mulatság” tárgya a Magyar Gárda és a Jobbik kettős közös felvonulása volt, amit a helyi és környékbeli roma lakosság ellendemonstrációja kísért.
 
A Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke nem vette át a képviselők hivatalos levelétPDF Print E-mail
Monday, 21 July 2008
Az FCÖ képviselők 2008. július 17.-én hivatalos levélben kezdeményezték Makai István elnöknél, hogy hívjon össze testületi ülést és számoljon be az elmúlt két év munkájáról. A levelet és a napirendi pont javaslatokat Makai elolvasta, majd a kisebbségi és önkormányzati törvényt felrúgva – az öt képviselő által aláírt és írásban benyújtott levelét a hivatalos FCÖ székházban nem vette át.
 
Terjedő monoki és szerencsi példaPDF Print E-mail
Monday, 21 July 2008
Hetvenkét település nyilvánította ki, hogy támogatja a szociális juttatások feltételhez kötésére javaslatot tevő szerencsi kistérséget. Időközben újabb hat önkormányzatnál készülnek bevezetni a monoki modellt.
 
Segélyből is levonnák a köztartozástPDF Print E-mail
Monday, 21 July 2008
A köztartozásokat le lehessen vonni a segélyből - ez az újabb polgármesteri javaslat, ami a rendszeres szociális segélyből élőket érinti. A parlament szociális bizottságnak elnöke megfontolásra érdemesnek tartja az ötletet, míg a szegénységgel foglalkozó szakember és a hajléktalanellátó részleg vezetője elutasítja azt. Mindketten újabb veszélyt jeleznek: a javaslat megvalósítása hajléktalanságba taszíthatja a családokat.
 
Egyszerre demonstráltak Szikszón a romák és a Magyar Gárda + KépekPDF Print E-mail
Monday, 21 July 2008
Hangos szóváltásokkal, de atrocitás nélkül fejeződött be a Magyar Gárda és a romák demonstrációja a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón, a rendre legalább száz rendőr, köztük kommandósok vigyáztak - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.
 
Balhé nélküli Gárda-felvonulásPDF Print E-mail
Sunday, 20 July 2008
Rendbontás nélkül ért véget a Magyar Gárda szikszói gyűlése, ahol csaknem 800 ellentüntető (A Roma Polgárjogi Alapítvány felhívására) gyűlt össze. A rendezvényeket rendkívüli biztonsági intézkedések mellett tartották meg, több mint 100 rendőr - járőrök, kommandósok - vigyázott a rendre.
 
Fegyveres kommandósok rontottak roma családokraPDF Print E-mail
Sunday, 20 July 2008
Nem a Magyar Gárda, a BRFK bevetési egysége fogott fegyvert több budapesti cigány családra egy éjszakai bevetésen. Az akció eredménytelenül végződött. A két keresett bűnözőt nem találták a helyszínen, noha a rendőrségi közlemény szerint a kommandósok értesülései megbízhatók voltak a körözött személyek tartózkodási helyéről.
 
Olaszliszkai tanúkat keresnek még a Gój MotorosokPDF Print E-mail
Sunday, 20 July 2008
A Gój Motorosok Egyesülete félmillió forintot fizet annak, aki tanúként érdemi információkkal szolgál a hatóságoknak az olaszliszkai lincselés további feltételezett elkövetőinek megtalálásában. A motorosok maguk vitték a plakátokat Olaszliszkára.
 
Romák demontsrálnak a Magyar Gárda-tüntetés ellenPDF Print E-mail
Sunday, 20 July 2008
Csaknem ötszáz roma gyűlt össze Szikszó főterénél vasárnap délután egy órára. A Roma Polgárjogi Mozgalom és a helyi önkormányzatok azért szerveztek demonstrációt, mert a Magyar Gárda 14 órára hirdette meg ugyanitt vonulós tüntetését, szerintük elszaporodott ugyanis a településen a cigánybűnözés az utóbbi időben.
 
Gárdaellenes mozgalmat indítottak értelmiségiekPDF Print E-mail
Sunday, 20 July 2008
A Magyar Gárda tevékenysége elleni tiltakozásul úgynevezett „Tükröt Tartási Mozgalmat” indítottak értelmiségiek a napokban; a kezdeményezéshez csatlakozott több száz művész, közéleti személyiség levágatta és szőkére festette haját, hogy így utasítsa el az erőszakot és a cigányellenességet.
 
Az Országos Cigány Önkormányzat jónak tartja a szlovák szociális reformotPDF Print E-mail
Sunday, 20 July 2008
A romák társadalmi integrációja szempontjából sikeresnek és követendőnek tartja a Szlovákiában végrehajtott szociális reformot az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) - vonta le következtetéseit a szervezet öttagú delegációja, miután a szomszédos országban több napig tanulmányozta a szlovák kormányzat programjait és annak hatását.
 
Nehezen fogadják el a telepről beköltöző romákatPDF Print E-mail
Sunday, 20 July 2008
Akár sikertörténet is lehetne a romatelepek felszámolása, egyelőre azonban úgy tűnik, a telepekről beköltöző cigány családoktól idegenkednek a falvakban. Az elfogadásban mentorok segítenek a romáknak és a faluban élőknek is, a jó szomszédság azonban igen nehezen alakul ki.
 
Árnyékszékhez kötött segély és más esetekPDF Print E-mail
Sunday, 20 July 2008
A monoki kezdeményezés - "segélyt munkáért" - nagy visszhangot váltott ki, hatásának szerepe van abban, hogy napirendre került a szociális rendszer átalakítása. A segélyezési gyakorlattal kapcsolatos fenntartások azonban nem Monokkal kezdődtek, az elmúlt években számos helyi próbálkozás volt a rászorultság érvényesítése és a segélyek rendeltetésszerű elköltése érdekében - a törvényesség határain innen és túl.
 
Ingyenes nyári tábor roma és nem roma fiatalok számáraPDF Print E-mail
Sunday, 20 July 2008
2008. július 26- augusztus 2., Balatonlelle Az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége, Public Affairs Office Budapest, Magyarország Program leírás megtekintése   Szülöi nyilatkozat
 
Miniszterek látogattak a cigányokhozPDF Print E-mail
Sunday, 20 July 2008
Házigazdaként is köszöntötte a hodászi cigány templom előtt Kocsis Fülöp, a hajdúdorogi görög katolikus egyházmegye püspöke és miskolci apostoli kormányzó Szűcs Erika szociális és munkaügyi minisztert pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen.
 
Ingyenes nyári tábor roma és nem roma fiatalok számáraPDF Print E-mail
Sunday, 20 July 2008
2008. július 26- augusztus 2., Balatonlelle Az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége, Public Affairs Office Budapest, Magyarország
 
XI. Sambosi JazzfesztiválPDF Print E-mail
Sunday, 20 July 2008
Idén nyáron is megrendezésre kerül a hazai jazzművészek legjobbjainak neveivel fémjelzett négy napos fesztivál. Az esményen többek között fellép Dés András, Szabó Dániel, Felly K, Oláh Tzumó Árpád, Roby és Tony Lakatos.
 
Kitiltotta a Gárdát a szikszói polgármester - Mégis mennek?!PDF Print E-mail
Sunday, 20 July 2008
A Jobbik és a Magyar Gárda július 20-án, vagyis ehét vasárnapján lakossági fórumot szervezett Szikszón, melynek céljából a szervezők kibérelték a helyi művelődési házat. Egyed Zsoltnak, a Gárda megyei kapitányának levele arról ad tájékoztatást, hogy a mai napon a polgármester - állítólag a helyi kisebbségi képviselő nyomására - visszavonta a terembérletet.
 
Megjelent az Amaro Drom legújabb száma! - 2008. JúniusPDF Print E-mail
Sunday, 20 July 2008
Zsigó Jenõ: Szerkesztõségi jegyzet Nem elegendõ felépíteni az iskolát. Interjú Borovszky Tímea esélyegyenlõségi fõigazgatóval Aki nem dolgozik, ne is egyék? Egyre több település kötné munkához a segélyt
 
Bársony János: Elment Osztojkán Béla (1948-2008)PDF Print E-mail
Friday, 18 July 2008
Költőként indult Csengerből. Alföldi, apró vályogházak közé szorított keserű és kegyetlen szegénységéből, kiszolgáltatottságából. Meghatározó élményei, útravalója a gyermekkori megaláztatások örökre égő sebei, a racionalitásokban már megfogalmazhatatlan nyomorúság külső erőszak és kilátástalanság közt sodródó, mesék és hiedelmek övezte emberi sorsok tanúsága.
 
Népszavazással revolverezik a pénzügyi tárcátPDF Print E-mail
Friday, 18 July 2008
A játékadó egy százalékát, négyszázmillió forintot követel a pénzügyi tárcától és a Magyar Szerencsejáték Szövetségtől egy egyesület, különben népszavazást kezd arról, hogy pénznyerő-automaták egyedül csak a kaszinókban lehessenek. Az egyesület elnöke jelenleg is büntetés alatt áll csalás miatt.
 
A multik is támogatják a romák továbbtanulásátPDF Print E-mail
Thursday, 17 July 2008
Több mint egy tucat hazai multinacionális vállalat támogatásával fut másfél éve a ROMASTER program tehetséges roma diákok számára. A fiatalokat az anyagi támogatás mellett mentorok is segítik a tanulásban, a legjobbak aztán munkát kapnak a cégeknél.
 
Szűcs Erika egyetért a cigányvajdávalPDF Print E-mail
Thursday, 17 July 2008
A fő irányvonalakban egyetértünk a vajdával, a részletekben is közel van az álláspontunk - nyilatkozta Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter az Észak-Magyarországnak, azt követően, hogy a lap hírt adott a borsodi cigányvajda kezdeményezéséről.
 
Királlyá avatják a világhírű 100 tagú a Cigányzenekar énekesét!PDF Print E-mail
Thursday, 17 July 2008
A muzsikus társadalom több százéves tradícióinak egyike a koronázás, mely csak, a legjobbat, legkiválóbbat illeti meg saját műfajában. A királyt a közösség választja ki és avatja fel egy fényes ceremónia keretén belül. Rácz Pál (harminchat gyermeke közül többen szintén jelentős hegedűsök voltak, főként a legfiatalabb: „36-ik” Rácz Laci, a „prímások királya”) 1830-1886 között volt hazánk első megkoronázott művésze.
 
Rádió C tulajdonhalmozás a romák nevében?PDF Print E-mail
Thursday, 17 July 2008
Tisztelt érdeklődők, nagyon köszönöm, hogy a tulajdonrészem megvásárlására kinyilvánították a szándékaikat.Tisztelettel tájékoztatom Önöket, hogy az e tárgyban általam megfogalmazott és Önökhöz, valamint a tulajdonostársakhoz eljuttatott levélre egyik tulajdonostársunk pozitív vásárlási szándékot nyilvánított ki.
 
Az Országos Cigány Önkormányzat közleményePDF Print E-mail
Thursday, 17 July 2008
A bakancsos-menetelő szélsőségesek a vesztüket érzik. Egy megrendelést se a Magyar Gárda Kft-nek!
 
Adósrabszolgák és uzsorások a cigánytelepenPDF Print E-mail
Thursday, 17 July 2008
A romák között fölöttébb elterjedt uzsorázásról szóló cikkünk első részét már olvashatták. Alábbi, második fejezetében megpróbálunk utánajárni, hogy mégis kikből lett uzsorás, hogy miért dőlnek be nekik a nyomorgó cigányok, és milyen megoldási képletek születtek a lehetetlen állapotra.
 
A romákat gyakrabban igazoltatják a rendőrök?PDF Print E-mail
Thursday, 17 July 2008
Korlátozná a rendőrök igazoltatási jogkörét a Társaság a Szabadságjogokért elnevezésű civil szervezet. Szerintük ugyanis hiába van törvény, a rendőrök ez alapján bárkit, bármilyen indokkal ellenőrizhetnek - számolt be az RTL Híradó. Magyarországon évente másfél millió embert igazoltnak a rendőrök.
 
Zsidózás, cigányozás, az úr anyjának emlegetésePDF Print E-mail
Thursday, 17 July 2008
Feljelentést nem teszek. Sérülésem – büntetőjogilag – nyolc napon belül gyógyul. Hosszú hetekbe kerülne, mire végigjárnám az összes rendőrt feljelentésemmel, a támadókról nem tudok semmit – sok bepörgött, valószínűleg bespeedezett, 18-20 év körüli fiatalember van az országban, aki csak útitársain tudja levezetni a feszültségét.
 
Zsigó Jenő: A valóság úgy alakulPDF Print E-mail
Thursday, 17 July 2008
Magyarország berágott a cigányokra, A magyar gárda nyomvonalán haladva az igazságosság nevében bátran rendet rak a szociális ellátás, a segélyezés, a cigány népszaporulat, a „nemzés joga”, a kötelező közmunka-kényszermunka területein. Egyelőre. Ne hogy má!
 
Széles segítene a romákonPDF Print E-mail
Tuesday, 15 July 2008
Többek között Tőkés László és Széles Gábor is felszólalt azon a kerekasztalbeszélgetésen, amelyen a romák integrációjára igyekeztek megoldást találni. Véleményük szerint jelenleg elfolyik az erre a célra szánt pénz. Széles Gábor már benyújtotta javaslatát Orbán Viktornak.
 
Berlinben szerepelt a Belvárosi CigányzenekarPDF Print E-mail
Tuesday, 15 July 2008
Berlinben Belváros-Lipótváros testvérvárosában adott nagy sikerű koncertet július 11-én a Belvárosi Cigányzenekar Kht. Lakatos Mihály ügyv.igazgató, prímás vezetésével.
 
Változtatnak a segélyezésenPDF Print E-mail
Tuesday, 15 July 2008
A munkaügyi tárca tervezi a segélyezési rendszer megváltoztatását, egyelőre zárt ajtók mögött. Legalább 80 ezer munkaképes embert akarnak bevonni a szociális foglalkoztatásba, a családi pótlékot pedig természetbeni juttatásként - óvodában, iskolában nyújtott támogatásként - kapnák az érintettek.
 
A cigányvajda is segíteni akarPDF Print E-mail
Tuesday, 15 July 2008
Az ország gazdasági, szociális és munkaügyi helyzetének javítása érdekében levelet írt a miniszterelnöknek Lakatos Attila, Borsod-Abaúj-Zemplén megye közelmúltban megválasztott cigányvajdája - írta az Észak-Magyarország hétfőn.
 
40 milliádnyi közmunka várja a segélyből élőketPDF Print E-mail
Tuesday, 15 July 2008
A közmunkaprogramok keretében idén eddig 13.500 embert, a rendszeres szociális segélyből élők közel hét százalékát foglalkoztatták - mondta Juhászné Lévai Katalin, az MSZP országgyűlési képviselője. A programokra 3,5 milliárd forint van a költségvetésben, a munkaerő-piaci alapból hat milliárd forintot különítettek el erre a célra, jövő évtől pedig mintegy 40 milliárd forint jut közmunkára - közölte a kormánypárti politikus.
 
Nemzeti ügy a cigánykérdésPDF Print E-mail
Monday, 14 July 2008
Kerekasztal-beszélgetést szervezett Járóka Lívia és Tőkés László európai parlamenti képviselő a Kárpát-medencei cigányság felemelése ügyében. A résztvevők egyetértettek abban, hogy nemzeti kérdésről van szó. Széles Gábor nagyvállalkozó, lapunk tulajdonosa hangsúlyozta, hogy a romák munkához juttatása nélkül elképzelhetetlen hazánk gazdasági felemelkedése.
 
Gallup: a többség előre hozott választást akarPDF Print E-mail
Monday, 14 July 2008
A Fidesz támogatottsága az elmúlt két hónap során nem változott, míg az MSZP támogatottsága ismét elérte a tizenöt százalékot a Gallup legfrissebb mérése szerint. Továbbra is azok vannak döntő többségben, akik szerint az ország érdeke a jelenlegi helyzetben az új választások megtartása lenne.
 
Romaügyi javaslatokat fogalmaztak meg a kormány részérePDF Print E-mail
Monday, 14 July 2008
Európai szintű nemzetpolitikai kérdés a romák társadalmi integrációja, ezért a nemzeti összefogás jegyében konkrét javaslatokat fogalmaztak meg a kormány részére azon a kerekasztal-beszélgetésen, amelyet Járóka Lívia és Tőkés László európai parlamenti képviselők hívtak össze.
 
Elvis Presley a cigányok királya is?PDF Print E-mail
Monday, 14 July 2008
A rock 'n' roll királya a romák királya is - állítja egy magazin, amelyet a brit kormány legújabb, a cigány kultúra megismertetését célzó kampányának köszönhetően olvashatnak a tanulók. A kijelentésre Elvis Presley állítólagos roma származása ad okot, de a listára nemcsak ő, hanem számos színész és Teréz anya is fölkerült.
 
Romaügy. Vagy nem is?PDF Print E-mail
Saturday, 12 July 2008
Társadalmi vitát kezdeményezett Monokról az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ), melyre – a Népszabadság írása szerint – roma civil szervezeteket hívtak meg. Hogy ez mennyire társadalmi vita, most nem is érdekes, azonban azt látni kell: a viszony roma és nem roma között egyre feszültebb.
 
Játék a tűzzelPDF Print E-mail
Saturday, 12 July 2008
Nem sokon múlt, hogy nem történt komolyabb összetűzés, amikor a Bodrogközi Napok ünnepségére hirtelen bemasíroztak a gárdisták. Érkezésük csak az ott lévő cigányok számára volt meglepetés, a rendőrség és mindenki más is tudta, hogy jönnek.
 
Westwood cigány modelljeiPDF Print E-mail
Saturday, 12 July 2008
Susi melegítőt, atlétát eddig a piacon vettünk, de már beszerezhetjük ezeket Vivienne Westwood kollekciójából is. Roma stílusú ruháit roma modelleken mutatta be.
 
Villás Lajos: Mi az a nyaralás?PDF Print E-mail
Saturday, 12 July 2008
Ezzel a címmel hallható egy reklám a kereskedelmi adók egyikén. Ma Magyarországon több, mint hárommilió ember él mélyszegénységben. Gyermekeik tényleg nem tudják mi az a nyaralás. Még a fogalmat sem ismerik. Jól van ez így?
 
Félnek a Magyar Gárdától a szarvasi romákPDF Print E-mail
Saturday, 12 July 2008
Hétfőn, mint megírtuk, közleményben jelentette be a Gárda Békés megyei szervezete, hogy éjszakai közérzet- és közbiztonság-javító sétákra indulnak Szarvason. Bár a közleményben nincs szó arról, hogy a lépés bármilyen módon a cigányság ellen irányulna, a helyi roma kisebbség vezetői mégis attól tartanak, hogy a gárdisták éjszakai sétái olajat jelenthetnek a tűzre, s a roma és a magyar lakosság között feszülő ellentét robbanásba torkollhat.
 
A Lungo Drom nem ért egyetPDF Print E-mail
Wednesday, 09 July 2008
A Lungo Drom Zala megyei szervezete nem ért egyet azzal, hogy az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának összehívását kéri.
 
ÉKE - NYILTLEVÉL!PDF Print E-mail
Wednesday, 09 July 2008
A Magyarországi Kisebbségek Pártja és a Magyarországi Nemzeti,- Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesülete elhatárolódik, elítél minden agresszív, a közös hazánk békés mindennapjait megzavaróktól, polgárainak, nemzeti és etnikai kisebbségeinek anyagi, erkölcsi és lelki károkat okozóktól!
 
Meghosszabbították a pátkai polgárőrök előzetes letartóztatásátPDF Print E-mail
Wednesday, 09 July 2008
További két hónappal meghosszabbította a Fejér Megyei Bíróság a pátkai Molotov-koktélos támadással gyanúsított polgárőrök előzetes letartóztatását - mondta a Független Hírügynökségnek a megyei bíróság szóvivője, Gieszné Dr. Boda Orsolya.
 
Nemi felvilágosítás túlkoros fasisztáknakPDF Print E-mail
Wednesday, 09 July 2008
Egy rasszista afelől bizonyosságot szerezhet, hogy bár a zsidók, cigányok, románok, stb. alsóbbrendűek, immorálisak, de ő szerencsére nem az, s gondoskodik róla, hogy gyerekei is "tiszta vérűek" legyenek. A saját nemhez vonzódás azonban bárhová utat tör.
 
Kamatrabszolgaság Magyarországon - uzsorások a cigánytelepenPDF Print E-mail
Wednesday, 09 July 2008
A legnyomorultabb körülmények között élőkön is meg lehet gazdagodni, csak erőszak és arcátlanság kell hozzá. Feudalizmus, szolgaság és kizsákmányolás a magyarországi cigányok között. Cikksorozatunk első részét olvashatják.
 
Bíróság előtt a roma nő támadóiPDF Print E-mail
Wednesday, 09 July 2008
Pécsett megkezdődött annak az öt barcsi fiatalnak a büntetőpere, aki származása miatt vert meg egy cigány nőt. A vádlottak ezt nem is tagadták.
 
Alulról jövő kezdeményezés a magyarországi cigányságértPDF Print E-mail
Wednesday, 09 July 2008
Sokan nem tudják, de néhány éve már működik az első hazai roma hírügynökség, amelyet állami támogatás nélkül hozott létre Csík Tamás, az Integrációs Roma Szövetség elnöke. Lapunknak elmondta: a kormányzat által hangoztatott propaganda ellenére a cigányság helyzete csak romlott az utóbbi években.
 
Cigány fiatalokat vár a tévé és a rádióPDF Print E-mail
Wednesday, 09 July 2008
Még a hónap végéig várják azoknak a diplomával vagy megkezdett felsőfokú tanulmánnyal, illetve szerkesztő-riporteri ambícióval rendelkező roma fiataloknak a jelentkezését, akik kedvet éreznek a televíziózás és a rádiózás iránt; öt kiválasztott fiatal egy évig ösztöndíjasként tanulhat és dolgozhat a Magyar Rádióban és a Magyar Televízió különböző szerkesztőségeiben.
 
Cigányok idejePDF Print E-mail
Wednesday, 09 July 2008
A parlament egyhangúlag elfogadta, hogy öt éven belül minden közigazgatási intézményben kell cigány nyelven beszélő szakembernek lennie. Egy a bökkenő: a cigányok 13 százaléka ért cigányul. Ráadásul először nyelvújításra volna szükség, hogy kiderüljön: miként mondják cigányul a tanévkezdési támogatást vagy a közmunkaprogramot. // &amp;amp;amp;amp;amp;lt;SCRIPT language='JavaScript1.1' src="http://ad.hu.doubleclick.net/adj/N1883.Evomedia_Network/B2991710.2;abr=!ie;sz=330x247;ord=62505941?"&amp;amp;amp;amp;amp;gt; &amp;amp;amp;amp;amp;lt;/SCRIPT&amp;amp;amp;amp;amp;gt; &amp;amp;amp;amp;amp;lt;NOSCRIPT&amp;amp;amp;amp;amp;gt; &amp;amp;amp;amp;amp;lt;A href="http://ad.hu.doubleclick.net/jump/N1883.Evomedia_Network/B2991710.2;abr=!ie4;abr=!ie5;sz=330x247;ord=62505941?"&amp;amp;amp;amp;amp;gt; &amp;amp;amp;amp;amp;lt;IMG src="http://ad.hu.doubleclick.net/ad/N1883.Evomedia_Network/B2991710.2;abr=!ie4;abr=!ie5;sz=330x247;ord=62505941?" BORDER=0 WIDTH=330 HEIGHT=247 ALT="Click Here"&amp;amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;amp;lt;/A&amp;amp;amp;amp;amp;gt; &amp;amp;amp;amp;amp;lt;/NOSCRIPT&amp;amp;amp;amp;amp;gt; <a href="http://ad.adverticum.net/click.prm?zona=43177&nah=!ie" target="_blank" title="Hirdetés"><img border="0" src="http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=43177&nah=!ie" alt="Kattintson a hirdetésre!" /></a>
 
Nem meleg, nem zsidó, nem cigány, hanem közös ügyPDF Print E-mail
Wednesday, 09 July 2008
Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság (Ab) elnöke a hét elején, a teljes ülés elé terjeszti a kormányfő kezdeményezését és a testület tagjai közösen hozzák meg a választ - mondta Sereg András, az Ab sajtófőnöke, akit annak kapcsán keresett meg az MTI hétfőn, hogy a miniszterelnök előzőleg a legfőbb közjogi méltóságok találkozóját kezdeményezte.
 
Az OCÖ az Emberi Jogi Bizottság összehívását kériPDF Print E-mail
Wednesday, 09 July 2008
A szombati melegfelvonulást kísérő terrorcselekedetek és kisebbségi csoportok elleni támadások miatt az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának összehívását kéri az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ).
 
Nyílt vitát kezdeményezett Suchman a gárdárólPDF Print E-mail
Monday, 07 July 2008
Nyílt vitát kezdeményezett Suchman Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője a Magyar Gárda ügyében a szervezet vezetőjével, Vona Gáborral – olvasható a Magyar Rádió honlapján.
 
Melegfelvonulás: a békesség halálaPDF Print E-mail
Monday, 07 July 2008
Bőrfejűekkel, homoszexuális beállítottságú emberekkel, romákkal és rendőrökkel lehetett találkozni tegnapi napon, Budapesten, a melegfelvonulás miatt.
 
Azok volnánk mi?PDF Print E-mail
Monday, 07 July 2008
Súlyos zavargásba torkollott a szombaton megtartott Meleg Méltóság Menete. A tudósítások szerint az ellentüntetők összecsaptak a rendőrökkel és több politikusra is rátámadtak. Kollégánk az utcai háborút megelőzően nézett szét a "barikád" mindkét oldalán. Michnai Attila riportja.
 
Czegő Zoltán: A várt szegényedésPDF Print E-mail
Monday, 07 July 2008
Úgy van az ember, más is, nemcsak én, napokig kíséri, kíséri egy gond, egy gondolat, nem tud szabadulni attól, aztán átviszi cselekvésbe. Már ha van arra módja. Mert hiszen olyan világban éldegélünk mi, néhány millió dolgozó emberi lélek, hogy a magunk vagy a haza gondjainak megoldásába csak vajmi ritkán vághatunk bele cselekvőleg: hétszentség, hogy ezt így meg kell csinálni.
 
Szavak helyett tetteket várnak a romákPDF Print E-mail
Monday, 07 July 2008
Csupán szavakban áll a cigányság mellé a kormány, a tettei nem támasztják ezt alá – állítja Raduly József. A 100 Tagú Cigányzenekar korábbi vezetője művésztársaival együtt szalont alapított a roma kultúra népszerűsítéséért, mert ebben látja hazánk legnagyobb kisebbségének az egyik kiugrási lehetőségét.
 
Elítélte a melegek elleni támadást Rauch EditPDF Print E-mail
Monday, 07 July 2008
Elítélte a melegtüntetés elleni támadásokat az esélyegyenlőségi szakállamtitkár a szombat este adott nyilatkozatában.
 
Óbudai Nyár: Szilvási Gipsy Folk Band, Karaván FamíliaPDF Print E-mail
Monday, 07 July 2008
A Karavan familia városi cigány folklór együttes autentikus népzenei feldolgozásokat játszik az anyanyelvu cigány folklór különféle dialektusaiból - hitelesen, de egyéni hangon. Programjukban cigány népdalok szerepelnek a Balkántól Andalúziáig, saját stílusukra formálva - így például a mississipi blues, a flamenco, a rumba, és a balkáni cigány zenei elemek mind megtalálhatóak zenéjükben.
 
Eltűnt az internetről a KurucinfoPDF Print E-mail
Monday, 07 July 2008
Péntek délután elérhetetlenné vált az egyik legismertebb magyar radikális jobboldali honlap, a Kurucinfo. A romák, cigányok, legújabban pedig a homoszexuálisok elleni fellépésre buzdító honlap ellen korábban többször próbáltak fellépni a hatóságok, de sikertelenül. Az üzemeltetők azzal bújtak ki a felelősség alól, hogy egy amerikai szerveren működtették az oldalt.
 
Villás Lajos: Szolgálnak és megaláznakPDF Print E-mail
Sunday, 06 July 2008
Az elmúlt időszakban egyre többször hallani olyan esetekről, amikor a hivatalos teendőit végző rendőrök a " jogszabályokról " megfeledkeznek, törvénytelen eszközöket alkalmaznak az eljárás alá vont állampolgárokkal szemben. Ha egy történik, az is sok. Ebben a szervezetben 45000 fő teljesít szolgálatot tisztességesen, becsületesen. A jogsértő "kollégák" miatt kell időnként szemüket lesütni. Tényleg ez a megoldás?
 
Monokon, ha akarnak sem tudnak dolgozniPDF Print E-mail
Sunday, 06 July 2008
A legtöbb északkelet-magyarországi kistérségben belátható időn belül remény sincs a magas munkanélküliség csökkenésére - állítja az MTA Regionális Kutatások Központjának kutatója, Balcsók István, aki több mint egy évtizede foglalkozik a kistérségek munkaerő-piaci problémáival.
 
Lopni és lopni hagyniPDF Print E-mail
Sunday, 06 July 2008
Arról cikkeztek, gyerekek, hogy ez egy végletekig megosztott társadalom, amelyben antagonisztikus érdekek és nézetek feszülnek egymásnak. Némelyetek már polgárháborús viszonyokat vizionálva riogatja a nagyérdemű publicisztikafogyasztókat. Az a baj, hogy lusták vagytok gondolkodni. A valóságnak csak a felszínét kapirgáljátok, és így próbáltok következtetéseket levonni. Szánalmasak vagytok!
 
Kártérítést követelnek a kényszersterilizált nőknekPDF Print E-mail
Sunday, 06 July 2008
Valószínű, hogy nemcsak egy roma nőt tettek meddővé akarata ellenére Magyarországon - állítja az Európai Roma Jogok Központja.
 
Széles Gábor kormányváltást prognosztizálPDF Print E-mail
Sunday, 06 July 2008
"A Gyurcsány-kormánynak vissza kell térnie ahhoz a gyakorlathoz, hogy a gazdaság állapotáról ne beszéljen összevissza, mert ez azonos az emberek lesajnálásával" – fejtette ki Széles Gábor, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke az Echo Tv Tabuk nélkül című műsorában.
 
Eljátszott életekPDF Print E-mail
Sunday, 06 July 2008
V. Zoltán negyvenéves, szerencsejáték-függő. Története tipikusnak mondható. Átlagember volt, kényelmes átlagélettel egy dunántúli kisvárosban. Mindig is "balhés gyerek" volt, kereste az izgalmakat. Fokozatosan lett szenvedélyes nyerőautomata-játékos. Munkából hazamenet be-beugrott egy menetre a játékterembe, egyre sűrűsödtek betérései, végül kényszeressé vált a szenvedély.
 
Botrány a Centrum parkolónál isPDF Print E-mail
Sunday, 06 July 2008
Lassan ellenségünkké válnak a parkolótársaságok! A botrány immár a Centrumhoz is átgyűrűzött! A cég volt főellenőre, O. Tibor (50) állítása szerint a Centrumnál autósok ezreit verik át manipulált fotókkal, s ami hihetetlen: maguk a parkolóőrök tömítik el a jegyautomatát, aztán ontják a bírságot.
 
Segély-gate: Surján szerint mindenről Gyurcsányék tehetnekPDF Print E-mail
Sunday, 06 July 2008
Surján László európai parlamenti (EP) képviselő szerint a szociális ellátórendszer "potyautasait" csak azután lehet büntetni, hogy minden megtörtént a rendszerváltás után megszűnt egymillió munkahely visszaállítása érdekében. 
 
Romák és nem Romák közös útonPDF Print E-mail
Sunday, 06 July 2008
Az emberi teljesítmény mutatja meg, Magyarországnak mekkora plusz értéket ad a roma kultúra és annak jeles képviselői, és bizonyítja, hogy romáknak és nem romáknak közös úton kell haladniuk – mondta Kiss Péter kancelláriaminiszter pénteken Budapesten.
 
Másodjára felmentették a rablással vádolt zenészeketPDF Print E-mail
Sunday, 06 July 2008
Előbb négy év börtönre ítélte, majd felmentette a bíróság azt a két cigány fiatalembert, akiket hajléktalanok kirablásával vádoltak. A zenészek másfél évet töltötek fogdában egy olyan bűncselekmény vádjával, aminek időpontjára mindkettőjüknek alibije volt.
 
Beindult az integráció: hat putrit felszámoltakPDF Print E-mail
Sunday, 06 July 2008
Putrikat számoltak fel, és lakhatóbbá tették a romatelepet Sóshartyánban az országos roma integrációs program keretében; a Nógrád megyei faluban a lakosság mintegy 70 százaléka cigány származású – tájékoztatta az MTI-t pénteken a polgármester.
 
Közlemény a Meleg Méltóság NapjárólPDF Print E-mail
Sunday, 06 July 2008
Alulírott civil szervezetek felhívjuk a rendőrséget, hogy tegyen meg minden szükséges intézkedést annak biztosítására, hogy a Meleg Méltóság Napján, július 5-én, a felvonulók háborítatlanul élhessenek alapvető alkotmányos jogaikkal.
 
Romák pasztorálásaPDF Print E-mail
Sunday, 06 July 2008
Biblia a cigányok között címmel rendez programot roma családoknak pasztorációs tevékenysége keretében az egyházmegyei karitász és a római katolikus egyházközösség karitász csoportja Bicskén - közölte Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök csütörtökön, sajtótájékoztatón.
 
Családonként három milliót kapnak a romák házvásárlásraPDF Print E-mail
Thursday, 03 July 2008
Kilenc család hamarosan elköltözhet a Péróból. Hétfőn megindul a telepfelszámolási program, amelyre a település önkormányzata 54 millió forintot nyert a Szociális és Munkaügyi Minisztérium a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány és az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány közös pályázatán.
 
Cigány szalon alakultPDF Print E-mail
Thursday, 03 July 2008
Művésztársaival összefogva hozta létre a Magyarországi Cigányok Kulturális és Művészeti Szalonját a 100 Tagú Cigányzenekar korábbi vezetője, Raduly József a roma kultúra népszerűsítésért.
 
Nyáron több az éhes gyerekPDF Print E-mail
Thursday, 03 July 2008
Nyáron, amikor az óvodák és iskolák zárva vannak, az egyébként is rászoruló gyerekek csak az önkormányzatokra vagy az alapítványokra számíthatnak. Körülbelül ötezer gyerekhez nem jut el a segítség.
 
Pettkó András nem regisztrálhatott a kormányszóvivő.hu-raPDF Print E-mail
Thursday, 03 July 2008
Elutasították Pettkó András MDF-es képviselő regisztrációját a kormányszóvivő.hu-ra; a párt felháborítónak tartja, hogy a portál nem tudja ellátni azt a feladatát, amivel létrehozását indokolták - közölte maga az érintett. A kormányszóvivői iroda reagálásában közölte: Pettkó András szerepzavarban van, regisztrációját azért utasították el, mert nem újságíró.
 
Monoki ügyvédi segítségPDF Print E-mail
Thursday, 03 July 2008
A monoki polgármester szerzett jogi képviselőt annak a 67 éves kesznyéteni férfinak, aki - mint arról már hírt adtunk - áramot vezetett a kerítésébe azzal a szándékkal, hogy megvédje veteményesét a tolvajok elől, akik korábban már többször okoztak kárt neki: ezúttal azonban a házi villanypásztor egy ember halálát okozta, egy másik pedig súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.
 
Setét, dugulj el: a börtönben mindenki ártatlanPDF Print E-mail
Thursday, 03 July 2008
A Pesti Központi Kerületi Bíróságon nem jogerősen első fokon felmentették Setét Ernőt és Adu Lászlót a csoportosan elkövetett rablás bűntette alól. A két meghurcolt roma származású fiatalember kálváriáját a NOL folyamatosan figyelemmel követte. A meglehetősen ingatag lábakon álló vád visszásságaira olvasóink figyelmét elsősorban lapunk és a Magyar Narancs hívta fel.
 
A Fidesz határolódjon el a romákat sértő szélsőjobboldaltólPDF Print E-mail
Thursday, 03 July 2008
Az MSZP nevében Teleki László, a párt parlamenti képviselője arra szólította fel a Fideszt, hogy határolódjon el a szélsőjobboldali szervezetektől, amelyek - mint mondta - sértik a romák érdekeit.
 
Olaszliszka: csak egy vádlott tett vallomást a helyszíni tárgyalásonPDF Print E-mail
Thursday, 03 July 2008
Csak egy vádlott tett vallomást az olaszliszkai emberölés ügyében indult per szerdai helyszíni bírósági tárgyalásán, amelynek rendjét mintegy száz rendőr biztosította. A tárgyaláson megkísérelték rekonstruálni a történteket; egy gépkocsit vittek a helyszínre, a meggyilkolt tiszavasvári tanár holttestének a helyére pedig egy bábut fektettek az útra.
 
Roma egyetemista, főiskolás munkatársakat keresünkPDF Print E-mail
Thursday, 03 July 2008
A C-PRESS Hírügynökség szerkesztősége roma egyetemistákat, főiskolásokat keres szerkesztőségi munkatársnak, napi 4-6 órás munkára.
 
Osztojkán Bélát szerdán helyezik végső nyugalomraPDF Print E-mail
Wednesday, 02 July 2008
Osztojkán Béla írót, költőt, újságírót július 2-án, szerdán kísérik utolsó útjára az Újpalotai temetőben. A magyarországi cigány irodalom és közélet kiemelkedő alakjaként számon tartott Osztojkán Béla virrasztása július 1-jén, kedd este lesz a Phralipe Független Cigány Szervezet Budapest VIII. kerületi Tavaszmező utcai épületében.
 
Rossz cigánynak nem járt a sörkedvezményPDF Print E-mail
Wednesday, 02 July 2008
Villáminterjú, amikor helyzet van: akiről szól a nap. A zóna kérdez, önök olvashatják és hallgathatják a válaszokat. Most Mráv Tibor kocsmatulajdonost kérdeztük diszkriminatív törzskártyarendszeréről, amellyel a randalírozó, az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint kifejezetten a roma vendégeket akarta távol tartani. A Szomjas Bakter söröző közvetlen hátrányos megkülönböztetésért egymillió forintos büntetést kapott.
 
"Meglepetés buli", "nyílt uszítás" - mire készülnek a Gój Motorosok Olaszliszkán?PDF Print E-mail
Wednesday, 02 July 2008
Súlyos összecsapásokba torkollhat Olaszliszkán a provokáció és cigányok elleni nyílt uszítás - hívta fel a figyelmet nyílt levélben a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke és az olaszliszkai roma önkormányzat elnöke, miután a Gój Motorosok Egyesülete kedd estétől kétnapos túrát és "meglepetés bulit" szervezett Olaszliszkára.
 
Civilek a kormány segélyezési tervei ellenPDF Print E-mail
Wednesday, 02 July 2008
Civil szervezetek és az Országos Cigány Önkormányzat ellenzik a családtámogatási és segélyezési rendszer kormányzati tervek alapján történő megreformálását – derült ki az MTI kérdésére adott válaszokból.
 
Pécs: 1,5 milliárdból lesz jobb a cigányoknakPDF Print E-mail
Wednesday, 02 July 2008
A pécsi önkormányzat szociális városrehabilitációs projektet dolgoz ki a lakhatási és életkörülmények javítására a jelentős részben romák lakta keleti városrészben - közölte a baranyai megyeszékhely cigány kisebbségi önkormányzatának elnöke kedden Pécsett sajtótájékoztatón.
 
Örülnek, hogy nem egyhangú volt az Ab-elutasításPDF Print E-mail
Wednesday, 02 July 2008
Nem volt elhibázott lépés a gyalázkodásról szóló törvénymódosítás benyújtása és a jövőben sem az, ha e probléma megoldását jogszabály-módosításban látjuk - mondta Bárándy Gergely keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
 
Szeptemberben folytatódik a Magyar Gárda perePDF Print E-mail
Wednesday, 02 July 2008
Elhalasztották a Magyar Gárda feloszlatását célzó pert, amely szeptember 1-jén folytatódik a Fővárosi Bíróságon. A halasztást a bírónő azzal indokolta, hogy bár az 56-osok Világszövetsége jelezte, hogy beavatkozóként részt kíván venni a perben, nem jelent meg a bíróságon. Az ügyész és Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke is azt kérte, hogy minél előbb zárják le a Magyar Gárda ügyét.
 
HALÁLOS CSODASZEREKPDF Print E-mail
Wednesday, 02 July 2008
Élelmiszerbiztonsági kérdés? Megtörtént eset, hogy, az orvostudomány mai állása szerint meghalt egy alapjában véve egészséges, ill. betegségében jól kezelhető, gyógyítható asszony. Halálát legfőképpen az emberi hiszékenység, ha nem lenne kegyeletsértő, kimondhatnánk, hogy butaság okozta.
 
Balogh Béla emlékműsor és szoboravatás - meghívóPDF Print E-mail
Wednesday, 02 July 2008
Az Országos Cigány Önkormányzat tisztelettel meghívja a 2008. július 4-én tartandó Balogh Béla  szoboravatási illetve emlékműsorra.
 
Megjelent az Amaro Drom legújabb száma! - 2008. MájusPDF Print E-mail
Tuesday, 01 July 2008
Zsigó Jenõ: Szerkesztõségi jegyzet Követhetetlen romapénzek, átláthatatlan rendszer           Az Állami Számvevõszék a cigányság helyzetének javítására fordított támogatásokról  
 
Romának drágább a sörPDF Print E-mail
Tuesday, 01 July 2008
Egymillió forintra büntette az Egyenlő Bánásmód Hatóság az egyik siófoki ivó üzemeltetőjét, mert a romáknak drágábban adták az italt.
 
Az SZDSZ-nek nincs több dobásaPDF Print E-mail
Tuesday, 01 July 2008
Ha az SZDSZ vezető politikusai nem tudnak közös nevezőre jutni, a szabad demokraták eljátszhatják utolsó esélyüket – mondta a Zoomnak a párt országos tanácsának elnöke. Gulyás József utalt arra is: ősszel eldőlhet, az SZDSZ támogatja a kormányt vagy előrehozott választások jönnek.
 
ORTT-vizsgálat a kisebbségekről és a gyermekműsorokrólPDF Print E-mail
Tuesday, 01 July 2008
A nézői betelefonálások és SMS-üzenetek mellett a gyermekeket célzó tematikus csatornák, műsorok és reklámok, valamint a magyarországi kisebbségek és etnikumok – főként a cigányság – médiaképének vizsgálatát is elrendelte a médiahatóság.
 
Lehet gyalázkodniPDF Print E-mail
Tuesday, 01 July 2008
Az Alkotmánybíróság szerint a náci karlendítés vagy a cigányozás nem jelent nyilvánvaló veszélyt, büntethetősége sértené a szólásszabadságot. A testület ezért megsemmisítette a gyalázkodás büntethetőségéről elfogadott februári Btk.-módosítást. Hasonló sorsra jutott a polgári törvénykönyv 2007-es változtatása is, amely lehetővé tette volna, hogy magánemberek pert indítsanak a népcsoportjukat gyalázó személyek ellen.
 
Újabb három egyesület csatlakozott a Magyar Gárda elleni perhezPDF Print E-mail
Tuesday, 01 July 2008
A Magyar Gárda feloszlatására irányuló tárgyaláson három újabb beavatkozni szándékozó kérelmét fogadta el a Fővárosi Bíróság. A felperes ügyészség és a hozzá már korábban csatlakozott Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége és az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) mellett a Magyarországi Kisebbségek Pártja és a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesülete is beavatkozóvá vált.
 
Törékeny emberi jogokPDF Print E-mail
Tuesday, 01 July 2008
Hazánkban hatékonyan működik az ombudsmani intézmény, de a balkáni országok új demokráciáiban még van tennivaló az emberi jogok védelme területén – derült ki azon a konferencián, amelyen az említett országok ombudsmanjai tartottak eszmecserét. Szerbiának sok a lemaradása, ami az ottani magyarok szempontjából nem túl örvendetes.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk