Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Fátyol ismét beégett a romák és most már a tulajdonosok előtt isPDF Print E-mail
Monday, 30 June 2008
Kezdődött azzal, hogy 2008. június 17.-én a Rádió C tárgyalójában a tulajdonosok mellett a romavezetők is megjelentek a nyílt tulajdonosi közgyűlésen. A Rádió C történetében ez volt az első alkalom, hogy a romák a „ rádiójuk” belső ügyeiről tudhatnak és figyelemmel kísérhették a manipuláció és átjátszás professzionális már ismert műsorát.
 
Anyák együtt az egyenlő esélyekértPDF Print E-mail
Monday, 30 June 2008
A Man In Time Consulting HR tanácsadó, fejvadász cég szerepet kíván vállalni a társadalmi tudatosság formálásában, ezért a Diverzitás Közhasznú Alapítvánnyal együttműködésben közös programokat szerveznek a hátrányosan megkülönböztetett munkavállalók esélyeinek javításáért.
 
Jogod van melegként, romaként élniPDF Print E-mail
Monday, 30 June 2008
A budapesti melegfelvonulás előtt három nappal jelenti be az Európai Bizottság átfogó, megkülönböztetésellenes jogszabályjavaslatát. Viszont minden tagállam egyetértése kell ahhoz, hogy életbe is léphessen.
 
Megvédik a roma nyelvet SzlovákiábanPDF Print E-mail
Monday, 30 June 2008
A roma nyelv egyenjogúsítását és szabványosítását deklaráló nyilatkozatot írtak alá Pozsonyban a Szlovákiában élő roma közösségek és a roma értelmiség képviselői.
 
Elismert kormányzati csődPDF Print E-mail
Monday, 30 June 2008
Az adó-, az egészségügyi és a nyugdíjreform tervezését, de a konkrét cselekvések befagyasztását javasolták a kormányhoz közel álló értelmiségiek hét végi tanácskozásán. Sőt, az MSZP fenntartható fejlődés elnevezésű munkacsoportjának eszmecseréjén nyíltan szó volt a „cigánykérdésről” is: egyetértés alakult ki abban, hogy a helyzetet nem lehet szociális ügyként kezelni, hanem kulturális és etnikai problémáról is szó van.
 
SZMM - Közlemény a rendszeres szociális segélyben részesülők kötelezettségeirőlPDF Print E-mail
Monday, 30 June 2008
Nagyon sok félreértés kering a sajtóban Monok és más települések kezdeményezései kapcsán. Egyes nyilatkozatok azt a látszatot keltik, mintha a rendszeres szociális segély minden feltétel nélkül járó juttatás lenne.
 
Tatárszentgyörgy, Nyírkáta, Fadd, Pátka, Galgagyörk...PDF Print E-mail
Saturday, 28 June 2008
Amikor a Magyar Gárda megalakult, a szervezet kapcsán kialakult diskurzus hónapokon keresztül uralta a közbeszédet. A heves politikai vita jobbára a gárdisták egyenruhájáról, a fasizmus újjászületéséről, valamint a honi média kedvenc kérdéséről zajlott: arról, hogy a gárdaügy vajon Gyurcsánynak vagy Orbánnak kedvez-e.
 
Hárompontos segélyezési csomagot készít a kormányPDF Print E-mail
Saturday, 28 June 2008
Három javaslattal alakítaná át a kormány a szociális támogatások rendszerét az állástalanok segítése érdekében; ebben állapodott meg a kabinet és az MSZP-frakció pénteki tanácskozásán, Dobogókőn. Az elképzeléseket Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök ismertette az egyeztetés után tartott sajtótájékoztatón.
 
Átadták a Justitia Regnorum Fundamentum DíjatPDF Print E-mail
Saturday, 28 June 2008
Az emberi és állampolgári jogok védelmében tanúsított kiemelkedő emberi helytállást elismerő kitüntetést az idén Kőszeg Ferenc, a Magyar Helsinki Bizottság nyugalmazott elnöke, Majtényi László, az Országos Rádió és Televízió Testület elnöke és Balogh Attila, az MTI újságírója vehette át.
 
Diplomás cigányok konferenciája MakónPDF Print E-mail
Saturday, 28 June 2008
Első alkalommal rendeznek konferenciát a dél-alföldi diplomás romák szombaton, Makón. Az összejövetelt a Dél-Alföldi Roma Diplomások Egyesülete szervezte, azzal a céllal, hogy rávilágítson az itt élő, tanult fiatalok helyzetére és lehetőségeire - mondta az egyesület elnöke.
 
Segélyezés helyett legyen közmunkaPDF Print E-mail
Saturday, 28 June 2008
Hárompontos segélyezési csomagot készít a kormány az állástalanok segítésére - ebben állapodott meg a kabinet és az MSZP-frakció pénteken, a dobogókői tanácskozáson. Az elképzeléseket Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök ismertette az egyeztetés után tartott sajtótájékoztatón.
 
Óriási koncerttel nyitottakPDF Print E-mail
Saturday, 28 June 2008
A budapesti 100 Tagú Cigányzenekar hatalmas sikerű koncertjével nyitotta meg kapuit az 5. nemzetközi borfesztivál Újvidéken, csütörtök este. A városháza előtti Szabadság téren legalább 20 ezer ember volt kíváncsi a magyar cigányzenészekre, akik több mint két és fél órán át muzsikáltak - mondta el az MTI-nek Blaskó Márta, a szerbiai OTP Bank pr-menedzsere.
 
"Büdös cigány" - "Hol hagytad a hullazsákot?"PDF Print E-mail
Saturday, 28 June 2008
Nagy valószínűséggel hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és könnyű testi sértés miatt ügyészségi vizsgálat indul az ellen a három rendőr ellen, aki állítólag megverte a sajóládi roma önkormányzat elnökét - írja a Roma Sajtóközpont.
 
Jobbik: megálljt kell parancsolnunk a törvényen kívüli cigányoknak!PDF Print E-mail
Friday, 27 June 2008
Ügydöntő népszavazást kezdeményez a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Ezt tartják ugyanis utolsó esélynek arra, hogy "a munka és a közbiztonság világában kialakult végzetes folyamatokat" megállíthassák, egyben lefektethessék a munka és a közbiztonság nemzeti minimumát.
 
Rendőrségi ösztöndíj cigány fiataloknakPDF Print E-mail
Friday, 27 June 2008
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a hivatásos állomány utánpótlási bázisának szélesítése, a rendőri pálya választásának ösztönzése érdekében a korábbi évek gyakorlatának megfelelően 2008. évben is meghirdette ösztöndíjpályázatát cigány származású fiataloknak.
 
Bajnai: hosszú folyamat lesz a romák felzárkózatásaPDF Print E-mail
Friday, 27 June 2008
Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) irányítója első alkalommal vezette elnökként a Magyar Közgazdasági Társaság vándorgyűlését. Az Egerben zajló eseményen Bajnai Gordon fejlesztési miniszter is részt vett, aki célként tűzte ki az uniós átlagot két százalékkal meghaladó növekedést.
 
Fercsák: bűnbaknak állítják be a romákatPDF Print E-mail
Friday, 27 June 2008
Kétnapos túrát szerveznek a Gój Motorosok Olaszliszkára, hogy egy magántelekről megnézzék azt a helyszíni szemlét, amelyet a bíróság rendelt el az a két évvel ezelőtti olaszliszkai gyilkosság kapcsán, ahol a vádlottak is ott lesznek. A motorosok utána „meglepetés bulit” tartanak.
 
Juhász: a kormány olyan, mint a cigány lovaPDF Print E-mail
Friday, 27 June 2008
Az MSZP elnökhelyettese szerint „költségvetési és finanszírozási értelemben az egészségügy rendben van”. A cigány lovához hasonlította a szocialista Juhász Ferenc a kormány korábbi reformpolitikáját: „nekiment a falnak, de nem azért, mert vak, hanem mert bátor”.
 
Az egyházak és a romakérdésPDF Print E-mail
Friday, 27 June 2008
Járóka Lívia néppárti képviselőnő a romák evangelizációjáról és a cigánypasztoráció jelentőségéről beszélt a Tőkés László meghívására az Európai Unió intézményeiben tárgyaló egyházi delegációval.
 
Törvényjavaslatot készít az OCÖ + KépPDF Print E-mail
Thursday, 26 June 2008
Nem romaügynek, de cigányellenesnek tartják roma civil szervezetek Monok és a hozzá csatlakozó önkormányzatok azon döntését, hogy a segélyek kifizetését feltételekhez kötik; ezért széles körű társadalmi párbeszédet kezdeményeznek, amelynek végén őszig törvényjavaslatot készítenek – hangzott el az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szerdai egyeztető fórumán Budapesten.
 
A páriák példájával segítenének a romákonPDF Print E-mail
Thursday, 26 June 2008
Levegőnek nézik őket, nem esznek velük együtt, de most már legalább nem kell felsöpörniük maguk után. Ők az indiai páriák, akiknek sorsát vizsgálták magyar szakemberek a helyszínen, hogy aztán kamatoztassák a tudást a magyarországi romák felemelésében. Kérdés azonban, hogy mire mennek ezzel nálunk, ahol a kirekesztésnek sokkal kifinomultabb technikái alakultak ki.
 
Beszélni akarnak a cigányokPDF Print E-mail
Thursday, 26 June 2008
Nem romaügynek, de cigányellenesnek tartják roma civil szervezetek Monok és a hozzá csatlakozó önkormányzatok azon döntését, hogy a segélyek kifizetését feltételekhez kötik; ezért széles körű társadalmi párbeszédet kezdeményeznek, amelynek végén őszig törvényjavaslatot készítenek - hangzott el az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szerdai egyeztető fórumán Budapesten.
 
Hazánk átadta a roma évtized program elnökségét SzerbiánakPDF Print E-mail
Wednesday, 25 June 2008
Magyarország esélyegyenlőség-elvű támogatáspolitika alkalmazását és közös európai romastratégia kialakítását javasolva átadta a roma évtized program elnökségét Szerbiának a keddi, budapesti bizottsági ülésen.
 
Segélyért munkát: tiltakoznak a romákPDF Print E-mail
Wednesday, 25 June 2008
Közös nyilatkozatban tiltakoznak a jogvédő szervezetek a „monoki példa” ellen: elfogadhatatlannak, törvényellenesnek tartják, hogy egyes önkormányzatok tudatosan alkotmányellenes rendelkezéseket hoznak. Az Országos Cigány Önkormányzat széleskörű társadalmi vitát nyitna az ügyben.
 
"Nem kéne bevédenie a cigány bűnözőket"PDF Print E-mail
Wednesday, 25 June 2008
A romák elleni megalázó, nyilvános provokációnak minősítették a Faddon megtartott falunapot a Tolna megyei cigányvezetők keddi szekszárdi sajtótájékoztatójukon.
 
Elismerések Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetőknekPDF Print E-mail
Wednesday, 25 June 2008
2007-ben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Bács-Kiskun Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat Együttműködési megállapodást kötött. Kedden a Bajai Rendőrkapitányságon megtartott megyei Főkapitányi értekezleten ezt a munkát értékelte a rendőr-főkapitányság vezetése és a megyében működő 44 Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetője.
 
Népszavazás lehet a segélyezésrőlPDF Print E-mail
Tuesday, 24 June 2008
Aláírásgyűjtési akcióba kezd a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monok polgármestere, aki országos ügydöntő népszavazást kíván kezdeményezni a segélyezési rendszer átalakításának ügyében - tudatta az MTI-vel maga Szepessy Zsolt.
 
Meghívó - Tisztelt Civil Ernyő Tagok!PDF Print E-mail
Tuesday, 24 June 2008
A Civil Ernyő soron következő ülésére 2008.junius 27-én (pénteken) 11 és 14 óra között kerül sor. a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (Budapest, V. ker. Honvéd u. 20/a ) tanácstermében.
 
Jogvédő szervezetek elítélik a "Monoki modellt"PDF Print E-mail
Tuesday, 24 June 2008
A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda, a Roma Polgárjogi Alapítvány, az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány, a Magyarországi Roma Parlament és az Európai Roma Jogok Központja – figyelemmel a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogok Országgyűlési Biztosának 2008. június 17. napján közzétett jelentésére is - az alábbi közös nyilatkozatot teszi közzé.
 
Álhumánus megoldásokPDF Print E-mail
Tuesday, 24 June 2008
Rövidesen országos jogvédő hálózat szövődhet a roma gyermekek szegregált oktatásának felszámolására. Pedagógusok, oktatási szakemberek szerint azonban nem feltétlenül segíti a cigányság felzárkóztatását a kikényszerített integráció.
 
Elhunyt Osztojkán Béla író, költő, újságíróPDF Print E-mail
Tuesday, 24 June 2008
Hosszan tartó súlyos betegség után, életének 61. évében elhunyt Osztojkán Béla író, költő, újságíró - tudatta családja az MTI-vel hétfőn. A roma közéleti személyiséget vasárnap érte a halál.
 
Czutor Zsolt: Gondolatok a Dankó Emlékév kapcsánPDF Print E-mail
Tuesday, 24 June 2008
Dankó Pista születésének 150. évfordulója alkalmával ez évben fókuszba került a magyar nóta. Számtalan megemlékezés, nótaműsor és egyéb rendezvény kerül sorra az országban mindenütt.
 
Az USA nagykövete, a Szebb Jövő és a romákPDF Print E-mail
Monday, 23 June 2008
Első alkalommal adták át az „Együtt Gyöngyösért” illetve az „Együtt Halmajugráért” Roma-Magyar Egyesületek a „Szebb jövőért” elnevezésű díjakat azoknak, akik tevékenységükkel segítették a hátrányos helyzetű romákat és nem romákat. A mátraházai ünnepségen - melyen April H. Foley az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete is részt vett - nyolc kitüntetettet jutalmaztak.
 
Felvonult Faddon a Magyar GárdaPDF Print E-mail
Monday, 23 June 2008
Faddon néhány száz ember, köztük mintegy százötven gárdista, és negyven nemzeti érzelmű motoros jelent meg a Magyar Gárda felvonulásán. A megmozdulás szónokai  bírálták a rendőrséget, és rendet követeltek, majd a település romák lakta részébe vonultak, ahol felolvasták az Alkotmánynak az együttélésre vonatkozó részét.
 
Az OCÖ kérése Orbán ViktorhozPDF Print E-mail
Monday, 23 June 2008
Aki a Prikezsia Gárdát meghívja, tárgyalófélnek tekinti, egyben igent is mond a Gárda szellemiségére, és a történelem szemétdombjára való nézeteire is
 
Cigányvajdák a leggazdagabbak közöttPDF Print E-mail
Friday, 20 June 2008
Legendák és mendemondák övezik a tehetős cigányokat. Gazdagságukat, életvitelüket, autóikat és házaikat, és különösen a vajdákat.Szily Nóra a magyarországi fővajdánál és a miskolci vajdánál járt. Riportjában a gazdagság roma vetületéről ad pillanatképet.
 
"Ebből a faluból nem lesz Olaszliszka"PDF Print E-mail
Friday, 20 June 2008
Meggyilkoltak egy 14 éves roma fiút Fényeslitkén. Az Országos Cigány Önkormányzat a Magyar Gárda szellemiségével magyarázza a tragédiát, a polgármester abszurdnak tartja a feltételezést. A fiú családja kétszeresen is gyászol: a nagymama belehalt unokája elvesztésébe.
 
"Az a romaellenes, aki ellenzi a munkáért segély rendszert"PDF Print E-mail
Friday, 20 June 2008
A Heves megyei Ivád polgármestere szerint éppen azok burkoltan romaellenesek, akik akadályozzák a segélyért közmunka rendszer bevezetését. Erről maga a polgármester, Ivády Gábor beszélt. 
 
A borsodi cigány vajda nem batmenPDF Print E-mail
Friday, 20 June 2008
Villáminterjú, amikor helyzet van: akiről szól a nap. A zóna kérdez, önök olvashatják és hallgathatják a válaszokat. Most éppen Lakatos Attilát kérdeztük. A borsodi cigány vajda minden faluban létrehozná a vének tanácsát, a tekintélyre alapozva visszaszorítaná a bűnözést, és munkát adna a romáknak.
 
Aki nem dolgozik, ne is egyék?PDF Print E-mail
Friday, 20 June 2008
Arról nem szól a fáma, hogy mi lesz azokkal, akik „kicsúsznak" a segélyrendszerből, noha erre komoly az esély. Az ellátás nélkül maradottaknál pedig már szó szerint a lét a tét.
 
Roma munkaerő-piaci menedzserekPDF Print E-mail
Tuesday, 17 June 2008
Harmincöt Jász-Nagykun-Szolnok megyei, roma származású munkaerő-piaci menedzser vehette át a képzését igazoló oklevelét hétfőn Szolnokon.
 
Egy gyógykezelés volt a tétPDF Print E-mail
Tuesday, 17 June 2008
Jászteleken példaértékű összefogással jótékonysági futballmérkőzést szervezetek a 29 éves Mile Dániel gyógykezelésére, aki egy baleset során lebénult. A rangadón a helyi focicsapat és a Magyar Cigány Válogatott mérte össze tudását. Egy meccs, amelynek az eredmény helyett egy gyógykezelés volt a tétje.
 
Kolompár Orbán és Ku Klux KlánPDF Print E-mail
Tuesday, 17 June 2008
A Fejér megyei Pátka fölött az erőszak és a gyűlölet sötét fellege lebeg. Először békésen alvó cigányemberek házát akarták felgyújtani. A szándékos emberölési kísérlettel gyanúsított polgárőrök egyike sajtóhírek szerint már beismerte tettét, és társaira is terhelő vallomást tett.
 
Áthangolják a szociális rendszertPDF Print E-mail
Tuesday, 17 June 2008
Jó hangulatúnak, konstruktívnak jellemezte Gyurcsány Ferenc a tegnap véget ért dobogókői tanácskozást. A Népszabadság információi szerint érdemben csak az uniós fejlesztések kaptak belső kritikát. A segélyért munkát elvet nem fogadja el a kormányfő, de azt sem, hogy életformává váljék a segítségre várás.
 
Jogi megoldást szeretne elérni Raduly JózsefPDF Print E-mail
Monday, 16 June 2008
Az ügyészséghez fordul Raduly József, mivel igazságtalannak tartja, hogy a kisebbségeket támogató közalapítvány nem járult hozzá anyagilag az általa szervezett cigány értelmiségi tanácskozáshoz. Szerinte a közpénzek felett döntő kuratóriumban nem képviseltetheti magát a létszámának megfelelően a roma társadalom.
 
Orbán: Az SZDSZ kezében van az előre hozott választásPDF Print E-mail
Monday, 16 June 2008
Orbán Viktor szerint az SZDSZ kezében van, lesz-e előre hozott választás; a Fidesz elnöke erről egy kereskedelmi televíziónak adott csütörtöki interjúban beszélt. Az ellenzéki vezetőt az SZDSZ új elnökének, Fodor Gábornak írt leveléről, illetve jövőbeli tárgyalásaikról kérdezték.
 
Kisebbségi Hírlevél 2008/5.PDF Print E-mail
Monday, 16 June 2008
Tisztelt C-PRESS Olvasó! A Kisebbségi Hírlevél 2008/5. számát találja itt: [Letöltés] (0,8Mb)  
 
Dankó Pista - évfordulóPDF Print E-mail
Monday, 16 June 2008
Százötven éve, 1858. június 14-én született a Szeged melletti Szatymazon Dankó Pista, a legnépszerűbb nótaszerző, cigányprímás.
 
Kerepesen az iskolában megint szegregálnak?PDF Print E-mail
Monday, 16 June 2008
Ismét szegregálni akarják a roma gyerekeket a kerepesi iskolában – állítja a helyi cigány önkormányzat elnöke. Az önkormányzatnál elismerik, hogy külön osztályt indítanának a zömmel roma túlkoros diákoknak, de szerintük ez nem elkülönítés; adja hírül a Roma Sajtóközpont.
 
Tájkép Molotov-koktélozás után - az OCÖ békítene PátkánPDF Print E-mail
Monday, 16 June 2008
Az egyik cigány család elleni Molotov-koktélos támadásról elhíresült falu lakosai közül többen hangsúlyozták: nem általában a roma lakossággal, csupán annak normális együttélésre képtelen tagjaival vannak problémáik.
 
Megalakult a cigány önkormányzatPDF Print E-mail
Thursday, 12 June 2008
Alakuló ülését tartotta szerdán a megyeszékhelyen a Veszprém Megyei Cigányok Kisebbségi Önkormányzata; a június 1-jén lezajlott időközi választás alapján a kilenctagú testületben öt képviselője van a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetségének (MCFÉSZ), négy pedig a Lungo Dromnak.
 
Molotov-koktélos támadás: beismerte tettét az egyik polgárőrPDF Print E-mail
Thursday, 12 June 2008
Részletes feltáró vallomást tett a rendőrség tájékoztatása szerint annak a három polgárőrnek az egyike, akik a gyanú szerint Molotov-koktéllal dobtak meg három helyi cigány portát a Fejér megyei Pátkán - jelenti a HavariaPress.
 
Cigány szakácskönyv Dobrev Klára segítségévelPDF Print E-mail
Thursday, 12 June 2008
Összesen 55 település nyert támogatást az Egészséges Településekért Alapítványtól. Az erről szóló szerződéseket három helyszínen kötik meg: Győrben, Debrecenben és Szegeden.
 
Kihallgatják a kameratörő férfitPDF Print E-mail
Wednesday, 11 June 2008
Mára idézték be kihallgatásra azt a férfit, aki a gyanú szerint összetörte egy cigányügyi jogvédő kameráját a hétvégén Nyíregyházán - jelenti a HavariaPress. Az ügyben hétfőn tett feljelentést a szabolcsi megyeszékhely rendőrkapitányságán a sértett, ismeretlen tettes ellen.
 
Jogerős döntés: tilos a vörös csillag viselésePDF Print E-mail
Wednesday, 11 June 2008
Jogerőre emelkedett a tiltott önkényuralmi jelkép folytatólagos használatának vétségéért első fokon kiszabott büntetés Vajnai Attila és Horváth Sándor ellen a Fővárosi Bíróság másodfokon hozott keddi döntése szerint.
 
Orbán programja: előre hozott választás, újjáépített közbizalomPDF Print E-mail
Wednesday, 11 June 2008
A kialakult válságot csak akkor lehet jól kezelni, ha van közbizalom; a Fidesz készül a kormányzásra és arra, hogy az ország lerombolt hitelességét visszaállítsa – jelentette ki Orbán Viktor kedden, miután Budapesten találkozott a Nemzetközi Valutalap képviselőivel. Az előre hozott választás előre hozott megoldást jelent Magyarország válságára – tette hozzá a Fidesz vezetője.
 
Környezetbarát iskola, új munkahelyek CeglédenPDF Print E-mail
Wednesday, 11 June 2008
Közel negyedmilliárd forintnyi uniós forrásból újult meg kívül-belül Cegléd egyik külterületi iskolája. Az új tantermekkel és óvodai csoportszobákkal, összesen ezer négyzetméterrel kibővített, és informatikai hálózattal felszerelt Örkény úti általános iskolát és óvodát közel 100 kisiskolás jelenlétében Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége adta át. A fejlesztés eredményeként kilenc új munkahely jött létre.
 
Romahelyzet MagyarországonPDF Print E-mail
Tuesday, 10 June 2008
Megbukott a telepfelszámolás, nem sikertörténet a roma gyerekek integrációja, változatlan a cigány munkanélküliek száma, drámai a romák egészségügyi helyzete. Hat éve volt a szociálliberális koalíciónak, hogy mélyreható változásokat indítson el a magyarországi cigányság helyzetében.
 
Kamera tört a Magyar Gárda elleni tüntetésenPDF Print E-mail
Monday, 09 June 2008
Összetört egy ellentüntető kamerája, amikor vitába keveredett a Magyar Gárda demonstrációjának résztvevőivel Nyíregyházán. A szélsőjobboldali szervezet gyűlése közelében zajló ellentüntetés résztvevője a másik gyűlést kamerázta. A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást rongálás miatt.
 
Megaláztatást vagy önbizalmat?PDF Print E-mail
Monday, 09 June 2008
A segélyből élés életformává vált bizonyos térségekben. Ott a gyerekek nem arra ébrednek, hogy szüleik munkába indulnak, tehát nekik sem természetes, hogy ők meg iskolába menjenek. A gyerekek sorsa is eleve megpecsételődött: munkanélküliek munkanélkülieket szülnek és nevelnek.
 
A németek szerint szélsőjobb veszély van MagyarországonPDF Print E-mail
Monday, 09 June 2008
A csalódottak felkelése címmel a magyar szélsőjobboldalról közölt cikket vasárnap utcára került számában a Der Spiegel. Kiemelten foglalkozik a cikk a Magyar Gárdával, amely az írás szerint a zsdók és cigányok ellen uszít.
 
Nyilvános eskü a Rádió C betörtént aljasság és a jogsértések ellen!PDF Print E-mail
Sunday, 08 June 2008
Dr. Lázók Tibor a Rádió C egyik tulajdonosa, nyíltlevélben tett esküt Fátyol Tivadar Rádió C igazgatónak, hogy az aljas disznóságokhoz, jogsértésekhez a nevét nem adja. Nyíltlevelében ismételten felszólítja Fátyol Tivadart, hogy a Rádió C társasági szerződését tartsa be és tartózkodjon a tulajdonosok és a munkavállalók személyiségi jogainak megsértésétől.
 
Villás Lajos: Szégyen, gyalázat!PDF Print E-mail
Sunday, 08 June 2008
„Meleg” gyerekeket a reklámon? Három kisgyermekkel hirdeti a Szivárvány Misszió a közelgő budapesti Meleg Fersztivált. Szégyen, gyalázat!
 
Roma évtized EurópábanPDF Print E-mail
Sunday, 08 June 2008
Magyarország esélyegyenlőség elvű támogatáspolitika alkalmazását és közös európai romastratégia kialakítását javasolja a Roma Évtized Program tagjainak - mondta Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón annak kapcsán, hogy még júniusban átadják Szerbiának a program nemzetközi irányító bizottságának elnöki tisztségét.
 
A Rádió C résztulajdonosa is felháborodik Fátyol jogsértő és botrányos viselkedésénPDF Print E-mail
Saturday, 07 June 2008
A Rádió C egyik tulajdonosa közleményben üzen és hívja fel a többi tulajdonos figyelmét, Fátyol Tivadar folyamatos jogsértéseire.                                                                     dr. Lázók Tibor a Rádió C résztulajdonosának – közleménye
 
Kaszákkal várták a feldühödött pátkaiakat a romákPDF Print E-mail
Saturday, 07 June 2008
Pátkaiak vonultak a cigánysorra egy lakossági fórum után, hogy megmutassák, nem félnek, állításuk szerint ugyanis folyamatos fenyegetéseknek vannak kitéve. Kedden polgárőrök Molotov-koktélokat dobáltak romák házaira.
 
Kifogás csak ügyvéddel!PDF Print E-mail
Saturday, 07 June 2008
A bonyhádi bíróság elutasította annak a magánszemélynek a kifogását, aki a Tolna megyei Váralján helyi népszavazást akar tartani a falu szegénytelepének felszámolásáról. Mint arról lapunkban korábban írtunk, a község képviselő-testülete központi forrásból felszámolná a - többségében romák lakta - Péró-telepet, ám ezt a tervet az egyik helybeli lakos népszavazással próbálja megakadályozni.
 
Munká(ér)t, kenyeret!PDF Print E-mail
Saturday, 07 June 2008
Egyre terjed a mozgalom, amit a monoki önkormányzat kezdeményezett, szociális segélyt csak az kapjon, aki bizonyos időt közmunkával töltött. A polgármester az egyik rádiócsatornán még konkrétabb volt. Aki huszonvalahányezer forintot kap, az öt, aki ennek a kétszeresét vagy még többet, az tíz napot áldozzon a településért.
 
Nők és romák a munkaadói diszkrimináció áldozataiPDF Print E-mail
Friday, 06 June 2008
Idén a tavalyinál érzékelhetően több bejelentés érkezett az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz - mondja Dr. Gyarmati Edit főosztályvezető. A hátrányos megkülönböztetés céltáblái még mindig főként a romák, az 50 év felettiek és a kisgyermekes, vagy a gyermekvállalás előtt álló édesanyák
 
Karavan Familia, Loyko koncertPDF Print E-mail
Friday, 06 June 2008
A Karavan Familia városi cigány folklór együttes autentikus népzenei feldolgozásokat játszik az anyanyelvű cigány folklór különféle dialektusaiból. Programjukban cigány népdalok szerepelnek a Balkántól Andalúziáig, saját stílusukra formálva - így például a mississipi blues, a flamenco, a rumba, és a balkáni cigány zenei elemek mind megtalálhatóak zenéjükben.
 
Cigánygyerekektől vettek ujjlenyomatotPDF Print E-mail
Friday, 06 June 2008
Cigány kisebbségi önkormányzatoknak, nemzetiségi szervezeteknek és kisdiákoknak szerveztek nyílt napot szerdán és csütörtökön a tiszaújvárosi rendőrök. A városi kapitányságon és a Mezőcsáti Rendőrőrsön szervezett, demonstrációval egybekötött nyílt nap célja az előítélet- és konfliktusmentes viszony kialakítása, illetve annak fenntartása volt.
 
Mégsem lesznek gárdatagok az okányi romákPDF Print E-mail
Friday, 06 June 2008
Indoklás nélkül tagfelvételi kérelmének törlését kérte a Magyar Gárda Békés megyei szervezetének kapitányától Keresztesi Zoltán, ifjabb Keresztesi Zoltán és Balogh Levente a Békés megyei Okányból - írta a Békés Megyei Hírlap pénteken. A három okányi, roma nemzetiségű férfi még az elmúlt héten kérte felvételét a szervezetbe.
 
"Nem igazságos, hogy a romák munka nélkül kapnak házat"PDF Print E-mail
Friday, 06 June 2008
Egy hónap múlva elkezdik a váraljai cigánytelep felszámolását - írja a Tolnai Népújság. A Tolna megyei település egyik negyedében 100 cigány él. Átlagosan hatan laknak 15 négyzetméteren, nincs fürdőszobájuk. A Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól 54,3 millió forintot nyert a település a negyed felszámolására.
 
Félmeztelen gyerekekkel reklámozzák a melegfesztiváltPDF Print E-mail
Friday, 06 June 2008
Botrányos reklámmal hirdetik a budapesti homoszexuális rendezvényt, ugyanis a plakáton három gyermek szerepel. Úgy tűnik - mivel a Magyar Reklámetikai Kódex szerint „gyermekek és fiatalkorúak nem szerepeltethetők az olyan termékek, szolgáltatások reklámjában, amelyek reklámozására alapvetően alkalmatlanok” -, egy esetlegesen elindított etikai eljárás elmarasztaló határozatot is hozhat.
 
A szegények megregulázásaPDF Print E-mail
Thursday, 05 June 2008
Szociálpolitikusok - köztük Ferge Zsuzsa, a gyermekszegénység elleni nemzeti stratégia kidolgozója és Márton Izabella, a Magyar Szegénységellenes Hálózat igazgatója - szerint egy olyan előítéletes gondolkodás került most előtérbe, amely a segélyből élőket önhibásként állítja be.
 
Sólyom a "cigányügyről": a kiemelkedés kulcsa a színvonalas oktatásPDF Print E-mail
Thursday, 05 June 2008
A köztársasági elnök a Duna-Dráva Nemzeti Parkban tett látogatása második napján a pécsi Gandhi Közalapítványi Gimnáziumban mondott beszédet. Mindenfajta kiemelkedés kulcsa a színvonalas oktatás - mondta Sólyom László köztársasági elnök szerdán, miután részt vett a "Térségi cigány programok és perspektívák" című fórumon Pécsett.
 
Cigányok vágyakoznak a metróbanPDF Print E-mail
Thursday, 05 June 2008
A kék metró megállóiban sajátos, semmilyen terméket nem reklámozó óriásplakátokat ragasztottak ki. A képek azt mutatják meg, mi történne, ha egy csoda folytán megvalósulhatna, amire a megkérdezett romák csak vágyakoznak.
 
Az MCF Roma Összefogás Párt közleményePDF Print E-mail
Thursday, 05 June 2008
Minden gyermek egyforma! A polgármesterek ne keltsenek hangulatot a romák ellen! Közmunka helyett tartós foglalkoztatottságot biztosító képzések és programok kellenek. Az MCF felszólítja az OCÖ-t, hogy tárgyaljon a munkaügyi kormányzattal.
 
Őrizetbe vették a Molotov-koktélos támadókat - polgárőrök tették?PDF Print E-mail
Thursday, 05 June 2008
A pátkai polgárőrség vezetője szerint kizárt, hogy soraikból kerültek volna ki a támadók, a település polgármesterének még tájékozódnia kell az ügyben. A rendőrség kedden este őrizetbe vette a Fejér megyei Pátkán történt Molotov-koktélos támadások gyanúsítottjait.
 
Bíróság előtt a szigetvári romákat bántalmazó fiatalokPDF Print E-mail
Thursday, 05 June 2008
A Pécsi Városi Bíróság a jövő hónapban kezdi tárgyalni azon öt fiatalember ügyét, akik a vád szerint származása miatt vertek meg egy roma asszonyt és lányát még idén januárban Szigetváron - közölte a bíróság sajtószóvivője az MTI-vel szerdán.
 
Elutazgatják a pénzeket a zalai cigány vezetők?PDF Print E-mail
Thursday, 05 June 2008
A Zala Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat a pénzbeli támogatásokat nem a szükséges feladatokra használja fel – közölte Vajda László, a megyei önkormányzat kisebbségi tanácsnoka, a ZMCKÖ képviselője szerdai sajtótájékoztatóján, Zalaegerszegen. A pénzeket elutazgatja az önkormányzat vezetése – állítja Vajda.
 
Kisebbségi támogatások hatékonysága és etnikai adatgyűjtésPDF Print E-mail
Thursday, 05 June 2008
Az Állami Számvevőszék ez év májusában hozta nyilvánosságra a rendszerváltástól napjainkig terjedő időszakot áttekintő tanulmányát, amely a magyarországi cigányság helyzetének javítására fordított támogatásokat és azok hasznosulását elemzi.
 
Szobrot kap Fátyol Misi cigányprímásPDF Print E-mail
Thursday, 05 June 2008
Szobrot állítanak Fátyol Misi cigányprímásnak Makón; a sokak által kedvelt és tisztelt zenész születésének 100. évfordulóján felállítandó alkotás elkészítésére országos pályázatot írt ki a város önkormányzata - közölte Makó polgármestere.
 
A 100 Tagú Cigányzenekar tizenkét év után ismét Miskolcon ad koncertetPDF Print E-mail
Thursday, 05 June 2008
Több, mint egy évtizednyi szünetet követően, idén nyáron újra Miskolcra látogat a világhírű zenekar. A borsodi megyeszékhely jégcsarnokában július 5-én, szombaton csendülnek fel az összetéveszthetetlen dallamok.
 
Esélyegyenlőségi - Művészeti FesztiválPDF Print E-mail
Thursday, 05 June 2008
Rendezvényünk célja a hátrányos helyzetű csoportok iránti általános tolerancia és elfogadás növelése a budapesti lakosság körében. Ehhez a legcélravezetőbb és legtermészetesebb út a művészeti produkciókon és élményeken keresztül történő közeledés. Az elfogadás, az érzelmekre is ható megértés kultúrája csak kulturált, párbeszédre alapozó eseményeken keresztül tud hatni, érvényesülni.
 
Az elmúlt hónap RIT és Civil egyeztető üléseinek emlékeztetőiPDF Print E-mail
Wednesday, 04 June 2008
EMLÉKEZTETŐ  A Roma Irányító és Monitoring Bizottság ügyrendjének tárgyában tartott civil egyeztetésről
 
Athe Sam! Budapesten, nemzetközi romafesztivál PécsettPDF Print E-mail
Wednesday, 04 June 2008
A tavalyi siker után a budapesti Gödör Klub (Budapest V., Erzsébet tér) idén is megrendezi az "Athe Sam - Itt vagyunk!" Roma Összművészeti Fesztivált június 2. és 8. között. Ugyancsak mától kezdődik Pécsett a Nemzetközi Romafesztivál és Ifjúság Találkozó, amelyet hatodik alkalommal rendeznek meg.
 
Segélyreform: magasra csaptak az indulatokPDF Print E-mail
Wednesday, 04 June 2008
Forrong Észak-Magyarország: petíciót írnak a kistérségek, és helyi határozatok születnek a segélyezés és a családtámogatás megváltoztatására. A helyi kezdeményezések törvénybe ütköznek, de a kormány programját is aggályosnak tartja a civil szféra. Szerintük más megoldást kell találni, mert így sérülnek az emberi jogok és az alkotmányosság.
 
Zöld lámpa az Új tudás programnakPDF Print E-mail
Wednesday, 04 June 2008
Megszavazta tegnap a Parlament az Új tudás programhoz kapcsolódó esélyegyenlőségi jogszabálytervezetet. Hiller István oktatási miniszter az elmúlt tizenöt év legátfogóbb közoktatási programjáról beszél.
 
Útravaló Ösztöndíjprogram: egyszerűbbé és gyorsabbá válik a pályáztatásPDF Print E-mail
Wednesday, 04 June 2008
Borovszky Tímea, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának vezetője a 2005 óta működő Útravaló ösztöndíjprogram változásairól számolt be a mai kormányszóvivői tájékoztatón Budapesten.
 
Villás Lajos: Okányból a mokányok.PDF Print E-mail
Wednesday, 04 June 2008
A közel múltban három okányi férfi felvételét kérte a Magyar Gárdába. Felvételüket tudomásul vették, és mindhárom személyt felvették a tagjelöltek listájára. Ha a Gárda előírásainak " követelményeinek " megfelelnek, akkor már októberben részt vehetnek az ünnepélyes avatáson. Ők lesznek az "okányi mokányok"!
 
Katolikus Cigánytalálkozót tartottakPDF Print E-mail
Wednesday, 04 June 2008
Május 31-én immár ötödik alkalommal rendezték meg az Országos Katolikus Cigánytalálkozót a gödöllői Szent István Egyetemen. A találkozón több mint 800-an érkeztek Pécstől Hodászig az ország minden részéből. A Püspöki Konferencia Migrációs Irodája és a váci Ceferino Ház által szervezett találkozó témája – kapcsolódva a Biblia évéhez – a Biblia szerepe volt a résztvevők életében.
 
3 szavazattal nyertek a választásonPDF Print E-mail
Wednesday, 04 June 2008
A Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége három szavazattal megnyerte a vasárnap tartott, Veszprém megyei időközi cigány kisebbségi választást a Lungo Drommal szemben. Ezt a győztes szervezet elnöke közölte az MTI-vel.
 
Át kell törni a romák és a társadalom közötti falatPDF Print E-mail
Wednesday, 04 June 2008
Kállai Ernő meggyőződése szerint a cigány közösség társadalmi felzárkózásának egyetlen esélyét az oktatás adja; a nemzeti és etnikai jogok országgyűlési biztosa erről hétfőn Szolnokon, a hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozó Hegedűs T. András Alapítványi Szakiskolában tett látogatása kapcsán beszélt sajtótájékoztatón.
 
Elegük van a településeknek az ingyen segélybőlPDF Print E-mail
Wednesday, 04 June 2008
Lassan mozgalommá terebélyesedik Monok "segélyért munkát" akciója: a kormány is hajlik a segélyezés reformjára, az ellenzék sem áll ellen, a szociális szakemberek azonban inkább az aggályaikat fejezik ki - derül ki a Népszabadságban közölt összeállításból.
 
Vége az ingyensegélynek?PDF Print E-mail
Monday, 02 June 2008
A megyei jogú városok kezdeményezik a szociális törvény módosítását - írja a Magyar Nemzet. Kezdeményezi a szociális törvény módosítását a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) - hangzott el a szövetség kétnapos közgyűlésén a Tolna megyei Tengelicén. A változás sarkalatos pontja a szociális segélyezés és a közmunka összekapcsolása.
 
KvótaPDF Print E-mail
Monday, 02 June 2008
A Dzsaj Bhím Közösség talán a legfiatalabb egyház ma Magyarországon. Négy férfi és egy nő jegyeztette be, s nehéz volna tagadni, hogy a lehető legmateriálisabb okból. Pedig semmi sem áll olyan távol Derdák Tibortól, Orsós Jánostól, Kalányos Lászlótól, Orsós Anikótól és Lázi István Benőtől, mint az anyagi haszonszerzés vágya: nem akarnak ők mást, csak cigány fiatalokat tanítani.
 
Amerikai nagykövet: Magyarországon elszabadult a rasszizmusPDF Print E-mail
Monday, 02 June 2008
April H. Foley sajnálattal állapította meg, hogy a szélsőséges nézetek és szerveződések célpontjában elsősorban a romák állnak Magyarországon. Magyarországon a közéletben és a médiában áttört a politikailag tisztességes magatartás gátja, következmények nélkül lehet rasszista kijelentéseket tenni, kisebbségeket megalázni, szidalmazni.
 
Kanada helyett Angliába mennének a cigányokPDF Print E-mail
Monday, 02 June 2008
Kanada helyett inkább már Angliába mennének a mohácsi romák, állítólag több százan gyűjtenek pénzt a kiutazásra. Páran már kint vannak közülük a szigetországban, és azt mondták, hogy kaptak munkát. Márciusban még azt tervezgette több mint 100 mohácsi család, hogy Kanadába utaznak.
 
Cigány kereszténydemokrata párt alakul BorsodbanPDF Print E-mail
Monday, 02 June 2008
Országos cigány kereszténydemokrata párt megalakulásáról döntöttek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ongán szombaton - adta hírül a Borsod Online (Boon).  Szilárdi László szóvivő az internetes lapnak azt mondta: számításaik szerint ma hazánkban körülbelül másfélmillió roma él, akiknek nincs megoldva a politikai képviseletük.
 
Három roma jelentkezett a Magyar GárdábaPDF Print E-mail
Sunday, 01 June 2008
A Békés megyei Okányban lakó három roma férfi csatlakozna a Magyar Gárdához, írja a Beol.hu. Várhatóan októberben avatják őket gárdistává, addig többször elbeszélgetnek velük.
 
Deák Ferenc Közéleti Klub - meghívóPDF Print E-mail
Sunday, 01 June 2008
A Deák Ferenc Közéleti Klub tisztelettel meghívja Önt, barátait, ismerőseit: Felívelések és hanyatlások című klubestjére
 
Nemcsak romák a jogalanyai a roma integrációs programnakPDF Print E-mail
Sunday, 01 June 2008
Több mint százmilliárd forintot költött az ország az elmúlt tíz évben a romák felzárkóztatására. De nincsenek adatok, ezért kérdéses a hatékonyság is. A romák nem nevesíthetők, ezért a roma programok haszonélvezői nem csak a romák, hanem általában a hátrányos helyzetűek. A külfödiek csodálkoznak ezen.
 
Jótékonysági koncertet ad az Euro Gipsy Zenész EgyesületPDF Print E-mail
Sunday, 01 June 2008
Az Euro Gipsy Zenész Egyesület jótékonysági koncertet ad a Magyarországi Gyermekbarátok Mozgalma javára a Thália Színházban vasárnap este héttől.
 
Aggasztó a romák helyzete - Mit tett értük a kormány?PDF Print E-mail
Sunday, 01 June 2008
Hat éve volt az MSZP-SZDSZ-koalíciónak, hogy mélyreható változásokat indítson el a magyarországi cigányság helyzetében. Nem tette - írja a Magyar Narancs. Megbukott a telepfelszámolás, nem sikertörténet a roma gyerekek integrációja, változatlan a cigány munkanélküliek száma, drámai a romák egészségügyi helyzete.
 
Hárommilliót kell fizetniük, mert nem vettek fel romákatPDF Print E-mail
Sunday, 01 June 2008
Egy BP.-i munkaerő-közvetítő céget egy, annak egyik megbízóját, egy szintén fővárosi édesipari vállalkozást pedig kétmillió forintos bírság befizetésére kötelezte az EB Hatóság. A munkaerő-kölcsönző azzal utasította el három roma nő kiközvetítését az őt megbízó kft-hez, hogy az arra kérte, "csak magyar emberek mehetnek a dolgozni, romák ne legyenek köztük".
 
Simó Endre: Megélhetésről és ürgeöntésrőlPDF Print E-mail
Sunday, 01 June 2008
A neoliberális politika jellegzetessége, hogy a szegénységért a szegényeket, a munkanélküliségért a munkanélkülieket, a nélkülözésért a megélhetési gondokkal küszködőket teszi felelőssé, mondván, „nem gondoskodnak magukról".
 
Farkas Antal: Új numerus clausus készül?PDF Print E-mail
Sunday, 01 June 2008
Tiltakozom, a Demokrácia  nevében! „Véget vetnének a megélhetési gyermekszülésnek"  című cikkben foglaltak miatt
 
A Cigány Ház meghívja önt, a XX. Ösztöndíjas Roma Fiatalok Művészeti GálájáraPDF Print E-mail
Sunday, 01 June 2008
Várjuk Önt és családját 2008. június 5.-én a Duna Palotában
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk