Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Benyújtották a törvényjavaslatot a cigány nyelv kiterjesztésérőlPDF Print E-mail
Wednesday, 28 May 2008
Május 23-án nyújtotta be a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) a parlamentnek azt a törvényjavaslatot, amely - többek között - kötelezővé tenné a hivatalokban a cigány nyelvtudást. A tervezet a romani és a beás nyelvekre is kiterjesztené a Regionális vagy Kisebbségi Nyelvek Európai Kartáját, amelynek célja a kisebbségi nyelvek szerepének erősítése az oktatásügyben, az igazságszolgáltatásban és a közigazgatási eljárásban, a tömegtájékoztatásban, a kulturális, a gazdasági és a társadalmi élet egyes területein.
 
Az ombudsman vizsgáltatja a monoki segélyezéstPDF Print E-mail
Wednesday, 28 May 2008
Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa vizsgálatot indított a monoki segélyezési gyakorlat ügyében - írta az Észak-Magyarország.
 
Felebaráti gyűlöletPDF Print E-mail
Wednesday, 28 May 2008
Bár a lakosság egy törpe kisebbsége szabadidejében feltehetően szívesen akasztana, nem kétséges: jobboldali kormányzás esetén sem indulna vonat Auschwitzba. Így a kormányoldal kommunikációját sokáig talán jogosan érhette az a kritika, hogy oktalanul riogat náci veszéllyel.
 
Romák, nők, melegek - egyenlőség?PDF Print E-mail
Wednesday, 28 May 2008
Hazánkban megkülönböztetést szenved a roma lakosság. Különösen a nők, és a szexuális bűncselekmények esetében igen nehéz a jogorvoslat - áll az Amnesty International idei világjelentésben.
 
Csapdába zárva - MeghívóPDF Print E-mail
Wednesday, 28 May 2008
A mitrovicai romák elfelejtett történetei címmel készült Monte Carloi döntős filmjének bemutatójáraa Duna Televízió, a Romédia Alapítvány meghívja Önt május 29. csütörtök 10.00 URÁNIA NEMZETI FILMSZINHÁZ
 
Teleki László cigányügyi megbízott lettPDF Print E-mail
Wednesday, 28 May 2008
Kedden délelőtt a fővárosban ünnepélyes keretek között adták át megbízólevelét a miniszterelnök cigányügyi megbízottjának, Teleki László országgyűlési képviselőnek, a nagykanizsai Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökének.
 
Újabb roma kivándorlási hullámtól tart a külügyPDF Print E-mail
Wednesday, 28 May 2008
Esztergályos, lakatos, hegesztő, építőipari munkás jó eséllyel számíthat munkára Kanadában, viszont a vízum nélküli látogató, illetve a turista nem vállalhat munkát. Ehhez külön engedély kell. A Külügyminisztérium attól tart, hogy újabb sikertelen roma kivándorlási hullám lehet, ha nem elég tájékozottak a munkát akaró romák.
 
Nem lesz BKV-sztrájk!PDF Print E-mail
Wednesday, 28 May 2008
Több hetes egyeztetés-sorozatot követően a mai napon megegyezés született a Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság menedzsmentje és a szakszervezetek képviselői között!
 
Divéky Rádió közszolgálat magánpénzbőlPDF Print E-mail
Wednesday, 28 May 2008
Értékmentő célzattal igazi kuriózum indult a magyar internetes rádiók piacán. Divéky István tulajdonos, a Magyar Rádió egykori zenei szerkesztője szerint a cigányzenére, operettre és a magyar nótára nem figyelnek a nagy adók.
 
Villás Lajos: Virtuális pofonokPDF Print E-mail
Wednesday, 28 May 2008
Nagy a baj akkor, ha két tisztességes ember virtuális harcot kezd egymással.Egyazon célért küzdenek, egy nagy létszámú kisebbség boldogulásáért.Egyikük roma, és rendőr, a másik pedig egy újságíró, aki bizonyítottan hosszú, hosszú évek óta elkötelezett harcosa a cigányság ügyének.Nincs értelme azt kutatni, hogy a vitát ki kezdte. A kutakodás már sehova nem vezet. Nyújtsatok egymásnak béke jobbot, ez mindannyiunk közös érdeke. Készüljön el az az intejú, és öntsünk tiszta vizet a pohárba...
 
Hidvégi- Balogh Attila: Válasz a "Díszcigány" rendőrnekPDF Print E-mail
Monday, 26 May 2008
„Isten hozta, őrnagy úr!" - köszönthetném némi iróniával, de nem teszem. Hogy miért? Nem akarom, hogy hozza. Pláne nem a közelembe. A megszólítás pedig bocsásson meg, de nem tőlem ered, csak idéztem egy olyan írást, ami önről szólt, és így titulálták.
 
Rádió C-ben fogdosás, felizgulás és sexfilm nézés? - Ismételt levél Csongor AnnánakPDF Print E-mail
Monday, 26 May 2008
Kedves Anna!  Fátyol Tivadar a mai napig nem fizetett ki annak ellenére, hogy a jogi képviselőmnek 3 hete megígérte, hogy még azon a héten utal. A bírósági végrehatónak is azt ígérte a múlt héten kedden, vagy szerdán, hogy még a héten utal. A C-be megérkezett a pénz, de a Fátyol visszatartja. Ott dolgozóktól tudom. Ezt csinálta mindig is.
 
Szentendrén roma konferencia - Meghívó a "Chachipe" c. kiállításPDF Print E-mail
Monday, 26 May 2008
Meghívó Szentendre Város Önkormányzata és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége tisztelettel meghívja Önt 2008. május 29-én 10 órára a "Chachipe" kiállítás megnyitójára.
 
A KDNP lesz a "mérsékelt bal"?PDF Print E-mail
Monday, 26 May 2008
A KDNP a Fidesz ellenzéke lenne, ha Orbán Viktor győzne a választásokon - a színművészeti egyetemen zárt körben elmondott pártelnöki beszéd alapján láttak napvilágot ilyen interpretációk.
 
Zsigó Jenő: Demokrácia a TU-134-es járatonPDF Print E-mail
Monday, 26 May 2008
A Roma Integrációs Tanács (RIT) május 16-i ülésén a jelenlévők elfogadták a Roma Irányító és Monitoring Bizottság (RIMB) koncepcióját, így elhárult az akadály a RIMB megalakulása elől.
 
A mai tárgyaláson sem született megegyezésPDF Print E-mail
Monday, 26 May 2008
A több hetes egyeztetés-sorozatot követően még mindig nem tudni, lesz-e sztrájk a BKV Zrt. szakszervezetei által múlt hét pénteken meghirdetett időpontban, azaz május 29-én 0 órától május 30-án 24 óráig.
 
Bátorító szépségtapasz a hivatali cigány tolmácsPDF Print E-mail
Saturday, 24 May 2008
A hazai cigányok 70 százaléka csak magyarul beszél, a többiek pedig gyakorlatilag kétnyelvűek egy romológus szerint. Egy készülő törvény mégis kötelezővé tenné a közintézményekben a romani és a beás nyelv használatát. A tervezetet jegyző államtitkár szerint végre igazságos lesz a rendszer, hiszen például a hazai szlovákok már 15 éve használhatják anyanyelvüket a hivatalokban.
 
Habi most B. A úr - Mi történik a háttérben?PDF Print E-mail
Saturday, 24 May 2008
Május 23-án 13.55 órakor felhívott egy férfi és azt mondta, hogy a MTI-től hív és néhány kérdésre szeretne választ kapni. Mivel 1996-tól ügyeletesi munkát végeztem, mely köztudottan telefonos ügyintézésen alapul, elég kifinomult hallással rendelkezem ahhoz, hogy megismerjem egy olyan ember hangját, akivel már volt alkalmam telefonon tárgyalni.
 
Egy nyomvonalon - Kolduscédulák a romák nevébenPDF Print E-mail
Saturday, 24 May 2008
C-PRESS felvezető és összefüggések röviden. Szerkesztőségünkhöz szokatlan és megdöbbentő levél érkezett a Cigány Fiatalok Kulturális Szövetségének (CFKSZ) elnökétől, aki a helyi viszonyokat, személyeket és problémákat jól ismeri, és ennek adott nyílt levelében hangot a szerkesztőségen keresztül. 
 
Iskolalátogatás a segély feltétele MonokonPDF Print E-mail
Saturday, 24 May 2008
A jövőben nem kaphat segélyt az a család Monokon, amelynek gyermekei nem járnak óvodába, iskolába, a szülők pedig nem dolgozzák le a juttatás összegét ötezer forintos napidíjjal számolva. Erről szerda esti ülésén határozott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település önkormányzata.
 
Kilencezer hátrányos helyzetű gyermek ingyen táborozhatPDF Print E-mail
Saturday, 24 May 2008
Kilencezer halmozottan hátrányos helyzetű és hátrányos helyzetű gyermek nyaralhat idén ingyenesen - tudta meg a Romaweb az oktatási tárcától. A június és szeptember között futó nyári táborok legfőbb célja, hogy a különböző fejlesztő foglalkozásokkal, szabadidős programokkal csökkentse a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek lemaradását és lemorzsolódását.  
 
SS-ruhás tanár ellen tüntettekPDF Print E-mail
Saturday, 24 May 2008
A budakeszi gimnáziumból náci viselete miatt eltanácsolt tanerő most Tordason aspirálhat sikerrel igazgatónak.
 
Nagy vihart kavart Orbán kijelentésePDF Print E-mail
Saturday, 24 May 2008
Nagy vihart kavart a nap folyamán Orbán Viktornak az Index hírportál által idézett, közelmúltban szűk körben tett kijelentése, miszerint kormányra kerülésük esetén nem hagyományos kormányzás lesz, és sokaknak sok minden fog fájni. Az Index szerint Orbán azt is mondta, hogy az állami nagyberuházások, így a 4-es metró leállítását is tervezi.
 
Megjelent az Amaro Drom legújabb száma! - 2008. áprilisPDF Print E-mail
Saturday, 24 May 2008
Zsigó Jenõ: Szerkesztõségi jegyzet „Ezt így tovább nem lehet" Szalai Júlia szociológus a jóléti rendszer hibáiról Kiút a gettóból? Uniós pénzbõl nem lehet fenntartani az elkülönülést A Magyarországi Roma Parlament javaslata a Roma Irányító és Monitoring Bizottság struktúrájához, feladat- és hatásköréhez
 
Roma GyermeknapPDF Print E-mail
Saturday, 24 May 2008
Kezdés: 2008. május 24. 10.00 óra Helyszín: Budapest XIII. kerület Csata u. 20. /Iskolaudvar Köszöntőt mond: Jakab Sándor és dr. Horváth Ferenc.
 
ÁSZ: átláthatóbb roma támogatási rendszerre van szükség!PDF Print E-mail
Saturday, 24 May 2008
Az egész támogatási rendszert átláthatóbbá kell tenni, és számon kell kérni, hogy a pénzek valóban a roma lakosság érdekében hasznosulnak-e - közölte csütörtökön az Állami Számvevőszék (ÁSZ) főigazgató-helyettese az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi civil- és vallásügyi bizottságának nagykanizsai kihelyezett ülésén.
 
"Ez egy nagyon érzékeny kérdés" - lesz-e (újra) etnikai adatgyűjtés Magyarországon?PDF Print E-mail
Saturday, 24 May 2008
Tilos az etnikai hátterű adatgyűjtés Magyarországon, ám a nemzetközi szinten is erős adatvédelmi szabályok időnként gondot okozhatnak. Az általunk megkérdezett szakértők bizonyos esetekben elképzelhetőnek tartanák, hogy etnikai adatot is kezelhessenek állami szervek, a döntéshozók nem nyilatkoztak ilyen határozottan.
 
Szászfalvi: Nem hagyhatjuk sorsára a roma közösségetPDF Print E-mail
Saturday, 24 May 2008
Mind az öt parlamenti párt támogatja a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosának 2007-es beszámolóját. A frakciók vezérszónokai azt is elmondták az ombudsmani jelentés keddi parlamenti általános vitájában, hogy - főleg a cigányság esetében - jelen van Magyarországon a diszkrimináció.
 
Bizottsági vizit a galamboki cigányoknálPDF Print E-mail
Saturday, 24 May 2008
A Zala megyei Galambokon másfél éve végrehajtott romatelep-felszámolás tapasztalataival ismerkedtek meg az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi civil- és vallásügyi bizottságának tagjai szerda este.
 
Pénzt kapnak, ha elvégzik a nyolc osztálytPDF Print E-mail
Saturday, 24 May 2008
Általános iskolai végzettséghez, majd szakmához juttatná a halmozottan hátrányos helyzetűeket a Szolnok megyei cigány kisebbségi önkormányzat. A jelentkezők pénzt is kapnának az iskolapad koptatásáért.
 
Néző László: Indulati bűnözők - Van nevetségesebb egy kormány által fizetett polgárjogi harcosnál?PDF Print E-mail
Thursday, 22 May 2008
Meg nem gondolt gondolatokból született rossz szavak számtalan bajt hoztak már az emberek fejére. Ettől többet csak a valóság elé hamis szavakból szőtt hálót meggondoltan és megfontoltan húzó szavak ártottak.
 
Kállai: Legyen következménye a szándékosan gyűlöletkeltő tartalmak közlésénekPDF Print E-mail
Wednesday, 21 May 2008
Dr. Kállai Ernő kisebbségi biztos dr. Majtényi Lászlóval, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnökével folytatott megbeszélésén együttműködési megállapodás megkötését javasolta a médiahatóság és hivatala között, elsősorban az elharapózott gyűlöletbeszéd elleni fellépést és a kisebbségi jogok érvényesülésének elősegítését illetően.
 
Dhoad és Mitsoura koncert a MillenárisonPDF Print E-mail
Wednesday, 21 May 2008
Tényleg nem akarunk itt és most mindenféle érdemet és respektet megkérdőjelezni, sőt, de a cigányzene nem épp azt fedi, amit a műdalos prímások közvetítenek. Hogy tisztában legyünk az eredeti értékekkel, érdemes mélyebbre ásni.
 
Karavan Familia, LoykoPDF Print E-mail
Wednesday, 21 May 2008
Művészetek Palotája, 2008. június 6. 19:30 Fesztiválszínház. A Karavan Familia igazi família: a szülők, Nagy István és Farkas Ilona korábban a Romanyi Rota és a Romano Kokalo együttesekben játszottak. A csapat 2004-től családi zenekarként működik, amely ilyen formában egyedülálló hangulattal közvetíti a cigány kultúra zenei és emberi értékeit.
 
A romák állítják: verést kaptak a rendőröktőlPDF Print E-mail
Wednesday, 21 May 2008
A babarci cigány önkormányzat állítása szerint vasárnap este megvertek egy roma fiatalembert a rendőrök, társának pedig kivették a zsebéből a pénztárcáját, és megszámolták, mennyi pénze van.
 
II. Athe Sam! - Itt Vagyunk! - Roma Összművészeti FesztiválPDF Print E-mail
Tuesday, 20 May 2008
A Gödör Klub idén is megrendezi az „Athe Sam - Itt vagyunk!" Roma Összművészeti Fesztivált. Változatlan célkitűzésünk, hogy ennek a sokszínű, szinte minden művészeti ágban jelentős értékeket létrehozó kultúrának minél több arcát megmutassuk.
 
Az Állami Számvevőszék tanulmánya - A cigányságra fordított támogatások mértéke és hatékonyságaPDF Print E-mail
Tuesday, 20 May 2008
C-PRESS bevezető az ÁSZ 69 oldalas összegző dokumentumához. Megdöbbentő, hogy az ÁSZ 2008. áprilisi összegző és helyzetfeltáró tanulmánya ugyanazokat az aggályokat állapítja meg és ugyanazokat a javaslatokat teszi, amelyeket a Magyarországi Roma Parlament már- megelőzve ismét a korát- régen megfogalmazott, legutóbb 2007. augusztusában az OCÖ, a Roma Integrációs Tanács (RIT) és a mára már létre jött, Roma Irányító és Monitoring Bizottság (RIMB) felé is.  
 
Náci egyenruhás tanárból igazgató?PDF Print E-mail
Tuesday, 20 May 2008
Iskolaigazgató lehet-e a wiw-en - azóta eltávolított fotón - náci egyenruhában pózoló történelemtanárból, aki „Magyarok a Waffen-SS kötelékében" című könyvében állított emléket a 2. világháború idején e testületben szolgált nagyapjának, s akinek emiatt meg kellett válnia a budakeszi Prohászka Ottokár Gimnázium igazgatóhelyettesi tisztjétől, s magától az iskolától.
 
Lopakodó érvekkel védik a Gárdát a bíróság előttPDF Print E-mail
Tuesday, 20 May 2008
- A Gárda megfélemlíti a zsidókat és cigányokat - állítja az egyik oldal. A Magyar Gárda ügyvédje azt mondja: nem követtek el semmi törvénybe ütközőt. Többen be akarnak avatkozni az ügybe, mind a felperes, mind az alperes oldalán.A Magyar Gárda pere rendkívül szigorú biztonsági intézkedésekkel, rendzavarás nélkül folyt le a Fővárosi Bíróságon.
 
Riba István: ROMAINTEGRÁCIÓS PÉNZEK - Helyzeti hátrányokPDF Print E-mail
Tuesday, 20 May 2008
Megfelelő adatok hiányában képtelenség felmérni, hogyan hasznosultak a cigányok társadalmi integrációjára költött pénzek.
 
ORTT: civilek lébecolnak a kuratóriumokbanPDF Print E-mail
Tuesday, 20 May 2008
Az etnobizniszhez kísértetiesen hasonló jelenség nyert polgárjogot a „királyi médiumokat" felügyelő civil testületekben. Sorozatban jutnak be a fenti kuratóriumokba olyanok, akik társadalmi részérdekek helyett leginkább önmagukat, illetve titkos megbízóikat, a pártokat képviselik.
 
Rendzavarás nélkül startolt a gárdaperPDF Print E-mail
Tuesday, 20 May 2008
A Magyar Gárda perében rendkívül szigorú biztonsági intézkedésekkel, de rendzavarás nélkül kezdődött meg a második tárgyalás hétfőn a Fővárosi Bíróságon (FB), ahol várhatóan sor kerül a beperelt egyesület vezetőjének, Vona Gábornak a meghallgatására.
 
XX. ösztöndíjas Gála - 2008. június 5.-én a Duna PalotábanPDF Print E-mail
Tuesday, 20 May 2008
XX. ösztöndíjas Gála a Duna Palotában
 
Haider "cigány népvándorlással" riogatPDF Print E-mail
Tuesday, 20 May 2008
Az olasz-osztrák határ fokozott ellenőrzését követelte vasárnap a karintiai tartományi elöljáró annak megakadályozására, hogy "cigány népvándorlás" induljon meg Ausztria irányában.  
 
Borsodi vajda: legfontosabb a cigány emberek munkához juttatásaPDF Print E-mail
Tuesday, 20 May 2008
Ünnepélyes keretek között, a miskolci Mindszenti templomban avatták fel szombaton a borsodi vajdát Lakatos Attila személyében, a cigányvajda a szertartáson esküt tett, hogy ellátja feladatait.
 
Palya Bea dalban elbeszélvePDF Print E-mail
Tuesday, 20 May 2008
Eléneklem, milyen vagyok - mondja Palya Bea, akinek új, Adieu les complexes című lemeze a napokban került a boltokba. Ugyan már évek óta énekel különböző dzsessz- és világzenei formációkban, sőt saját albumokat is készített, mostanáig mégsem írt dalokat.
 
Civil Ernyő tájékoztató - emlékeztetőPDF Print E-mail
Tuesday, 20 May 2008
Tisztelt Civil Ernyő Tagok! Mellékelem a tájékoztatót az elmúlt hét eseményeiről. Köszönettel és üdvözlettel: Ruva Pál
 
A középkorú nemzedék sorsa érdekében - Rajtunk is múlik a világPDF Print E-mail
Tuesday, 20 May 2008
Ez év májusában alakult meg a középkorú nők egyesülete Női Érvek Női Érdek Kör néven Pécsett. Az érvek súlyosak, amelyek a jelentős hátrányba került középkorú nemzedéket sújtják, az érdek szükséges és az összefogás, hogy az összetöredezett életeken javítani lehessen.
 
Deák Ferenc Közéleti Klub - meghívóPDF Print E-mail
Sunday, 18 May 2008
A Deák Ferenc Közéleti Klub tisztelettel meghívja Önt, barátait, ismerőseit: Adó és növekedés című klubestjére
 
Döntetlen lett a rendőr - cigány bokszmeccsPDF Print E-mail
Sunday, 18 May 2008
Rendőrök és romák bokszoltak a ringben Miskolcon pénteken; a különleges sporteseményen telt ház fogadta a résztvevőket. A miskolci Rendészeti Szakközépiskolában K.O. a Diszkriminációnak címmel rendezték meg az ökölvívó mérkőzéseket, a cél a tolerancia erősítése volt.
 
Visszacsábítaná a hátrányos helyzetűeket az álláspiacPDF Print E-mail
Sunday, 18 May 2008
Új képzési formákkal, szolgáltatásokkal és a foglalkoztatás pénzügyi támogatásával másfélezer halmozottan hátrányos helyzetű álláskereső munkaerőpiacra juttatását segítik a Nyugat-Dunántúlon. A regionális munkaügyi központ több mint kétmilliárd forint európai uniós támogatással indít foglalkoztatási programot.
 
Kötelezővé teszik a közintézményekben a cigány nyelveketPDF Print E-mail
Sunday, 18 May 2008
A nyelvhasználat kérdése szorosan összefügg az integrációval - mondta Gémesi Ferenc szakállamtitkár. A döntésben az is szerepet játszik, hogy segítsék a roma foglalkoztatottság növekedését.
 
Kolduscédulák egy zeneiskoláértPDF Print E-mail
Sunday, 18 May 2008
Kolduscédulák - így hívja azokat a leveleket Utasiné dr. Garay Borbála, amelyeket az elmúlt években a Rácz Aladár Zeneiskoláért Alapítvány kuratóriumi elnökeként írt többtucatnyi cégnek és vállalkozónak, hogy segítsenek életben tartani Jászapáti zeneiskoláját.
 
Teleki a romapolitika miniszterelnöki megbízottja lettPDF Print E-mail
Sunday, 18 May 2008
Gyurcsány Ferenc felkérte Teleki László szocialista parlamenti képviselőt, hogy miniszterelnöki megbízottként vegyen részt a kormány romapolitikájának összehangolásában - közölte a kormányszóvivő. A volt romaügyi államtitkár költségtérítésért dolgozik majd.
 
Adomány Ohio-ból a FerencvárosbaPDF Print E-mail
Sunday, 18 May 2008
Távolról kirí környezetéből a fővárosi Tűzoltó utca egyik földszinti portálja. A színes gyermekrajzokkal kipingált bejárat mögül gyermeki kuncogás és felnőtt csitítás hangjai szűrődnek ki. A Ferencvárosi Tanoda kisebb és nagyobb tanulói a szülőkkel és a tanoda munkatársaival feszülten fürkészik egy idős férfi reakcióit.
 
Megdöbbentő tények: a szegénység örökletesPDF Print E-mail
Wednesday, 14 May 2008
Egy nemrégiben elkészült, norvég felmérés szerint a szegényebb családokból származó fiataloknak jóval nagyobb esélyük van arra, hogy felnőtt korukban maguk is anyagi problémákkal küszködnek majd.
 
Üveghegy - film a cigányok lakta egri Béke-teleprőlPDF Print E-mail
Wednesday, 14 May 2008
A felmérések szerint Magyarországon több mint 600 cigánytelep van, de azt nem tudni, hogy összesen hány család él ezeken a nyomortanyákon.
 
Roma napló 44.PDF Print E-mail
Wednesday, 14 May 2008
Egy szakértő, összefoglaló tanulmányában a cigányok szegénységéről ír, hogy mindennek a tömeges munkanélküliség, az iskolázatlanság az oka, a szegregáció és a cigányellenesség, vagyis a társadalompolitikai tehetetlenség. Nyilván igaza van, hogyne lenne igaza, csak ez a zárt szociológiai értelmezői struktúra valamiért mégsem eléggé megnyugtató.
 
Közlemény - Jászsági Roma Polgárjogi SzervezetPDF Print E-mail
Wednesday, 14 May 2008
Engedje, engedjék meg, hogy ezúton értesítsem Önt, Önöket, a Kállai László által vezetett Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet a 2007-es évben életre hívott „ Jöjjetek és lássátok!" Országjáró körút a szegregáció ellen; 2008 május 16 - 17 a hatodik állomásához érkezik Faddra.
 
A Létminimum Alatt Élők jogsérelmePDF Print E-mail
Tuesday, 13 May 2008
A Létminimum Alatt Élők Társaságának országos vezetősége a C-PRESS-hez beküldött írásában panaszolja, hogy a Budapest, XV. kerületi önkormányzat minden előzetes értesítés nélkül bezáratta az 1999 óta használt irodájukat, akadályozva segítőmunkájukat.
 
Koordinációs csőd a romák támogatásaKoordinációs csőd a romák támogatásaPDF Print E-mail
Tuesday, 13 May 2008
A rendszerváltás óta jelentős pénzzel támogatták a kormányok a romákat, a finanszírozás mindvégig átláthatatlan és követhetetlen volt - ezt állapította meg az Állami Számvevőszék. Bár több minisztérium különített el forrásokat, a koordináció csődöt mondott, mert a tárcák másként értelmezték a feladatokat.
 
Jónás Tamás: Önkéntes vakPDF Print E-mail
Tuesday, 13 May 2008
A "lényeg, hogy vigyen a sok sor / még az is mindegy hogy merre" - Jónás Tamás új kötetének merevség című versében olvasható ez a két sor (a versek címe hol kisbetűs, hol nagybetűs, a jelen vers kisbetűs). Bizalmatlanság érződik bennük, rezignált, egyben sértetten ingerült bizalmatlanság a vers hasznának, sőt magának a versírásnak, a költői működésnek az értelme tárgyában.
 
Kisebbségi Hírlevél 2008/4.PDF Print E-mail
Tuesday, 13 May 2008
Tisztelt C-PRESS Olvasó! A Kisebbségi Hírlevél 2008/4. számát találja itt: [Letöltés] (1,1Mb)  
 
Zsidó mentőöv a Dzsumbuj EgyesületnekPDF Print E-mail
Monday, 12 May 2008
A pályázati források elapadása miatt Magyarországon lehetetlen helyzetbe kerültek a halmozottan hátrányos helyzetű, elsősorban cigány gyerekek számára néhány éve uniós támogatásokból létrehozott, az iskolán kívüli felzárkóztatást, a továbbtanulás elősegítését szolgáló tanodák.
 
Folytatódjon-e a cigánytelep felszámolása? - Egy férfi megszavaztatná a "Pérót"PDF Print E-mail
Monday, 12 May 2008
Egyelőre mégsem lesz népszavazás Váralján. Dr. Klausz Judit körjegyző formai okok miatt nem hitelesítette a beadványt.
 
A Romaversitas Alapítvány felvételi felhívásaPDF Print E-mail
Monday, 12 May 2008
A Romaversitas Alapítvány felvételt hirdet a 2008/2009-as tanévre. A Romaversitas tehetséges roma fiataloknak kíván lehetőséget teremteni arra, hogy az általuk választott területen elmélyítsék tudásukat és megszerezzék mindazokat az ismereteket és jártasságokat (nyelvtudás, számítástechnikai ismeretek, a tudományos kutatás technikái stb.), amelyek szakmájuk magas szintű gyakorlásához illetve a tudományos minősítést biztosító posztgraduális képzéshez szükségesek.
 
Domokos Zsuzsa: A galamblelkű lázítóPDF Print E-mail
Monday, 12 May 2008
Amíg hazánkban vezető hír lesz, hogy kinek emeltek szobrot - bármely oldali „hívek" - nem leszünk jogosak rá, hogy a mai európaiság értékhordozóinak tekintsük magunkat.
 
Roma identitás - roma történelem MagyarországonPDF Print E-mail
Monday, 12 May 2008
A Magyar Történelmi Társulat és a Magyarországi Nemzeti,- Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesülete /ÉKE/tisztelettel meghívjaRoma identitás - roma történelem Magyarországon c. kerekasztal-beszélgetésére
 
Az OCÖ és a Mazsihisz is bekerült a Gárda-perbePDF Print E-mail
Monday, 12 May 2008
Az Országos Cigány Önkormányzat és a Magyar Zsidó Hitközségek Szövetsége is beszáll a Magyar Gárda feloszlatására kezdeményezett polgári perbe. Így felperesként minden iratot átnézhetnek, indítványt is tehetnek.
 
A kirekesztés ellen vonulnak felPDF Print E-mail
Monday, 12 May 2008
A kirekesztés elleni fellépés a célja az MSZP ma esti, Békenap elnevezésű rendezvényének, amelyet a pesti Duna-parton tartanak a szocialisták Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök részvételével. A rendezvényre több mint tízezer embert várnak.
 
Szentpéteri Csilla a 100 Tagú Cigányzenekarral ad közös koncertetPDF Print E-mail
Monday, 12 May 2008
Június 15-én a népszerű zongoraművésznő, és a 100 Tagú Cigányzenekar különleges koncertet ad a Margitsziget Nagyszínpadán! Az unikumnak számító cigányzene mellett klezmer és klasszikus zenei gyöngyszemek találkoznak Szentpéteri Csilla önmagában is egyedi zenei világával, megfűszerezve vérpezsdítő ritmusokkal, gitárokkal. 
 
80-90 millió értékben kaptak házakatPDF Print E-mail
Monday, 12 May 2008
Felszámolták a garabonci cigánytelepet Zala megyében: az eddig itt élő családok számára a falu különböző pontjain 80-90 millió forint értékben vásároltak házakat - tájékoztatta Ürmös Andor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Roma Integrációs Főosztályának vezetője az MTI-t csütörtökön.
 
ÁSZ: Nincs rendben a romatámogatásPDF Print E-mail
Monday, 12 May 2008
Bár megsokszorozódtak a támogatások a romák helyzetének javítására, a programtervezés és -ellenőrzés nem volt alkalmas az átfogó kormányzati programok hatékony menedzselésére - állapítja meg az Állami Számvevőszék tanulmánya.
 
"Sikk lett a rendőrök közt cigányellenesnek lenni"PDF Print E-mail
Monday, 12 May 2008
Számos igazolhatatlan legenda él a cigányok bűnözéséről Máté Mihály cigányságkutató, volt rendőrnyomozó szerint. A rendőrök előítéletessége és szakszerűtlensége szerinte tovább ront az amúgy sem rózsás helyzeten.
 
Közpénzből lát világot a oktatási tárca egyik vezetőjePDF Print E-mail
Monday, 12 May 2008
India, Párizs, Mexikó - ez nem egy vakáció célállomásainak listája, hanem az Oktatási és Kulturális Minisztérium Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának vezetője, Borovszky Tímea idei menetrendje.
 
Százötven romát toloncoltak ki FranciaországbólPDF Print E-mail
Monday, 12 May 2008
Egy újabb, Franciaországból kitoloncolt 150 tagú roma csoport érkezett kedden délután a temesvári nemzetközi repülőtérre. Daniela Baranga, a Temes megyei prefektusi hivatal szóvivője kijelentette, a Temesvárra érkezett állampolgárokat ugyanolyan körülmények között küldték haza, mint az elmúlt hónapokban az országba visszaérkező ~1500 romát.
 
Romafilm Monte CarlóbanPDF Print E-mail
Monday, 12 May 2008
Meghívták a Monte Carló-i nemzetközi televíziós fesztiválra a Csapdába zárva című magyar dokumentumfilmet, amely a koszovói Mitrovicában ólomszennyezett területre telepített romák életét mutatja be - tájékoztatta Bársony Kata szerkesztő, forgatókönyvíró az MTI-t.
 
Romák segítenek majd a munkanélkülieknekPDF Print E-mail
Wednesday, 07 May 2008
Ma még maguk is munkanélküli romák, de hamarosan már ők segítenek a munkához jutásban. Roma menedzsereket képez az Észak-Alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
 
Elszenvedte első vereségét a kisebbségi kormányPDF Print E-mail
Wednesday, 07 May 2008
Elszenvedte első parlamenti vereségét a kormány, az ellenzéki képviselők és az MDF sem szavazta meg a napirendtől való eltérést az Országgyűlésben, így a ház nem tudott vitázni és szavazni sem a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény módosítására.
 
"Ez nem csak a cigányság, hanem az egész társadalom ügye"PDF Print E-mail
Wednesday, 07 May 2008
Elkészítette és eljuttatta a parlamenti pártok frakcióvezetőinek és elnökeinek az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) az általa 70 ezer aláírással kezdeményezett, a félkatonai jellegű szervezetek betiltását célzó törvénymódosító javaslatot - közölte az MTI-vel Kolompár Orbán hétfőn.
 
Pusoma-ügy: a gyanú, a vád és az ítélet is tévedés voltPDF Print E-mail
Wednesday, 07 May 2008
Heves megye  Tévedés az igazságszolgáltatásban is előfordulhat. Példa erre megyénkben Pusoma Dénes esete.
 
Gúny helyett tiszta gúnyaPDF Print E-mail
Wednesday, 07 May 2008
Battonyán sok helyen kikötötték a villanyt, nincs vezetékes víz. A város vezetése elhatározta: szociális mosodát létesítenek.
 
Civil Ernyő következő ülésére tagi meghívóPDF Print E-mail
Wednesday, 07 May 2008
M e g h í v ó   Tisztelt Civil Ernyő Tagok! A Civil Ernyő soron következő ülése 2008. Május 9. (péntek) 12- 15-ig az ülés helye: SZMM V. ker. Akadémia u. 3. P1-es alagsori tárgyalójában
 
Értékeket visznek a falak mögéPDF Print E-mail
Tuesday, 06 May 2008
Szökellve járják be a körlet rideg folyosóját, a ritmusra libbenő tarka-vidám szoknyák takarásában kopogva veri cipőjük a vérpezsdítő ütemet. Szenvedéllyel, örömmel táncolnak, szívből mosolyognak. Őszinte a taps is.
 
Bácskuval békétlenség költözött FaddraPDF Print E-mail
Monday, 05 May 2008
Molotov-koktél, halálos fenyegetések, bántalmazások, fokozott rendőri jelenlét - ez jellemezte Fadd elmúlt tíz napját. Azóta feszült a helyzet a faluban, amióta Faddra költözött egy rosszhírű férfi és családja.
 
Rendeződni látszik a Rajkók sorsaPDF Print E-mail
Monday, 05 May 2008
Fellélegezhetnek a Rajkók: úgy tűnik, stabilizálódik pénzügyi helyzetük, és végre megkapják az épületet, amelyben 56 éve működnek.
 
Boldog Anyák Napját - Dsida Jenő: HálaadásPDF Print E-mail
Sunday, 04 May 2008
Köszönöm Istenem az édesanyámat!   Amíg ő véd engem, nem ér semmi bánat.
 
Cigányhazugság címmel amatőr cigányfilm készülPDF Print E-mail
Sunday, 04 May 2008
Tisztelt C-PRESS szerkesztőség! Nagyon hálásak vagyunk hogy a sok megkeresett "roma" weboldal közül Önök egyedül azok, akik fontosnak tartják a roma kultúra támogatását és elősegítését. A konzekvenciát és a „hiteles roma média" felelősségét vonja le mindenki.  
 
Deák Ferenc Közéleti Klub - meghívóPDF Print E-mail
Sunday, 04 May 2008
A Deák Ferenc Közéleti Klub tisztelettel meghívja Önt, barátait, ismerőseit: Versenyfutás a szavazatokért! Kisebbségi kormány, "többségi" parlament című klubestjére
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk