Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Kilép a koalícióból az SZDSZ!PDF Print E-mail
Monday, 31 March 2008
Az liberális kormánytagok április 30-i hatállyal lemondanak posztjukról, addig ellátják kormányzati és parlamenti feladataikat - közölte Kóka János. Az Ügyvivői Testület ülése után közölte, hogy holnap reggel benyújtják a lemondásukat a liberális miniszterek és államtitkárok, április 30-i hatállyal - tudósított a helyszínről a Híradó tudósítója.
 
"Hadüzenet" - az SZDSZ kilép a koalícióbólPDF Print E-mail
Monday, 31 March 2008
Az SZDSZ-frakció arra kéri az ügyvivői testületet, hogy hétfő esti ülésén döntsön a szabad demokrata miniszterek és államtitkárok visszahívásáról április 30-i hatállyal - jelentette be Kóka János pártelnök a frakcióülés után.
 
Cigány vagyok, bulizhatok?PDF Print E-mail
Monday, 31 March 2008
Face control - ízlelgette már ön is a kifejezést miközben egy szórakozóhely biztonsági embere mustrálta ruházatát és bőrszínét? A gyakorlat egyre elterjedtebb, de a diszkrimináció és a házirend gyakran - nem is olyan észrevétlenül - összecsúszik. Legutóbb egymilliós bírságot szabtak ki emiatt.
 
105 év után újra összecsaptak egymással a cigányokPDF Print E-mail
Sunday, 30 March 2008
Szolnokon valamikor 8-10 cigányzenekar is muzsikált. Ma egy sincs. Mégis az elmúlt napokban a megyeszékhely lett a cigányzene fővárosa. Nemzetközi versenyt rendeztek ugyanis cigányzenekaroknak. Százöt év után az elsőt.
 
SZDSZ: Gyurcsány nem egyeztetett Horváth Ágnes leváltásárólPDF Print E-mail
Saturday, 29 March 2008
Az SZDSZ szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök "egyoldalúan, egyeztetés nélkül" jelentette be, hogy nem kíván Horváth Ágnes egészségügyi miniszterrel együtt dolgozni. A kisebbik koalíciós párt ezt szombaton közleményben tudatta a távirati irodával.
 
Országgyűlés előtt a kétéves kormánybeszámoló + videóPDF Print E-mail
Saturday, 29 March 2008
A Magyar Köztársaság területén élő nemzeti és etnikai kisebbségek helyzetéről szóló – a Kormány által J/4722 számon benyújtott – kétéves beszámoló általános vitájára került sor 2008. március 18-án az Országgyűlésben.
 
Nomád szenvedély - Kigyóballada a Nemzeti TáncszínházbanPDF Print E-mail
Saturday, 29 March 2008
Aki még nem látta, most megnézheti március 29-én szombaton este 19.00 órakora Nemzeti Táncszínházban / 1014 Budapest, I., Színház u. l-3./a Nomád Szenvedély - Kígyóballada c. roma zenés táncdrámát.
 
Liberális elnökválasztás alig van egyező szabolcsi aláírás (+videó)PDF Print E-mail
Saturday, 29 March 2008
Alig egyezik néhány szabolcsi aláírás az SZDSZ 2005-ös és 2007-es küldöttgyűlési jegyzőkönyvében, derül ki a Célpont birtokába került dokumentumokból. Csütörtökön a hírTV kiderítette, hogy Szabolcsból is négy álküldött vett részt az SZDSZ tavalyi elnökválasztásán. Az SZDSZ-en belül egyre többen szorgalmaznak teljes tagrevíziót.
 
"Vigyétek ki a cigányokat!" - Újabb részletek és feljelentés a gárdaper kapcsánPDF Print E-mail
Saturday, 29 March 2008
A Magyar Gárda perének idején a Fővárosi Bíróság épületében történtek miatt pénteken feljelentést tett, továbbá az eset kivizsgálást kéri a bíróság vezetőjétől a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki Bizottság, és az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány - tudatták a civilszervezetek az MTI-vel.
 
Miért tart ott a cigányság, ahol?PDF Print E-mail
Saturday, 29 March 2008
"Szeretném beszédtémává tenni, hogy miért tart ott a cigányság, ahol." Ezzel a mottóval indította el blogját egy 34 éves, békési roma fiatalember.
 
Az OCÖ örül Szili kezdeményezésénekPDF Print E-mail
Saturday, 29 March 2008
Az Országos Cigány Önkormányzat is (OCÖ) üdvözli Szili Katalin házelnök azon kezdeményezését, hogy az Országgyűlés szakbizottsága foglalkozzon a pedagógusokat ért atrocitások ügyével.
 
"Génjeikben van az erőszak"!?PDF Print E-mail
Friday, 28 March 2008
Az iskolai erőszak, és ami mögötte van, egy kicsit más szemmel. A Roma Rendőrök Országos Egyesülete - mint szülői közösség is - az oktatási kormányzatnak felajánlotta segítségét a konfliktusok megoldásához. Már megint támad a média, egyoldalú tájékoztatásával a bulvár sajtó a romák ellen ingerlik, uszítják a társadalom egy részét. 
 
"Sunyi, vérbő zsidózás" - botrányos Bayer-cikk árnyéka a Magyar HírlaponPDF Print E-mail
Friday, 28 March 2008
Ritkán kavart publicisztika ekkora vihart: bal- és jobboldalról, értelmiségiek és politikusok tiltakoznak a Széles Gábor alatt nemrég jobbra pozicionált Magyar Hírlap publicistájának írása ellen.
 
HARC A NYOMOR ELLEN - A Ferencvárosi Evangélikus Közéleti Klub következő ülésénPDF Print E-mail
Friday, 28 March 2008
Harc a Nyomor Ellencímmel Czirok Péterrel, a L.I.F.E. Lakhatás Foglalkoztás Iskolázottság Közhasznú Egyesület) elnökével beszélgetünk a Szegeden bevezetettHallgatói Mentorprogram eredményeiről és a még előttük álló feladatokról.
 
Másfél milliós nyugdíj jár MedgyessyéknekPDF Print E-mail
Friday, 28 March 2008
Herényi Károly, MDF-frakcióvezető javaslatára a tegnapi naptól a volt miniszterelnökök is jogosultak a köztársasági elnök mindenkori javadalmazásával megegyező összegű nyugdíjra, ami jelenleg bruttó 1,5 millió forint. Erre az összegre jelenleg Boross Péter, Horn Gyula és Medgyessy Péter tarthat igényt, feltéve, ha felhagynak kereső foglalkozásukkal, nem lesz máshonnan jövedelmük. Boross Péter, MDF-es képviselő azonban erről mit sem tud. 
 
KrízishelyzetPDF Print E-mail
Friday, 28 March 2008
Nem tojta meg a nyuszi a koalíciós egyezséget. Az alkudozás függőben maradt a múlt hét végén, és valószínűleg ezekben a napokban is folytatódik a szocialisták és a liberálisok kínkeserves húzd meg-ereszd meg mérkőzése, pedig az idő sürget.
 
Tanárverés ellen van orvosságPDF Print E-mail
Friday, 28 March 2008
Megmozdult a társadalom: az idős fizikatanár bántalmazása nyomán pedagógus szervezetek többek között az oktatási törvény szigorítását követelik, a tanárok bántalmazásának szankcionálását. Talán hatásosabb lehetne az a kísérlet amit az Ózd környéki, főként roma tanulókat oktató iskolákban - a HVG beszámolója szerint – máris sikerrel alkalmaznak: cigány pedellusok őrködnek a rend és fegyelem betartása felett.
 
Roma gyerekek szocializációja: "anyuka úgyis otthon van"PDF Print E-mail
Friday, 28 March 2008
Nem elsősorban a kulturális különbségek, inkább a szocializációs hátrányok miatt kezelhetők nehezebben a cigány iskolások - mondta a HVG-nek Szűcs Norbert szociológus, a roma diákok felzárkózását segítő szegedi Hallgatói Mentorprogram egyik vezetője. Az akadályok hamar jelentkeznek: ugyan 5 éves kortól kötelező az óvoda Magyarországon, de kutatások azt bizonyítják, a roma gyerekek jelentős része nem vagy nem rendszeresen jár oda. Így ők nem tanulják meg az iskolakezdésre, hogyan kell a családjukon kívüli közösségben viselkedni. Egyrészt szüleik nem szívesen viszik olyan közegbe a gyereküket, ahol ő az egyetlen cigány, s az óvodába járatás költségeit sem mindig képesek állni.
 
Elismerést kap roma programjáért a magyar kormány + C-PRESS megjegyzésPDF Print E-mail
Thursday, 27 March 2008
A Roma Integráció Évtizede Program során elért eredményekért és kezdeményezésiért a magyar kormány kapja a rotterdami székhelyű Egységben az Erő Alapítvány ez évi díját; az elismerést vasárnap veszik át a kormány és a roma kisebbség képviselői a holland városban.
 
Dávid Ibolya: Levél zsidó és nem zsidó barátaimnakPDF Print E-mail
Thursday, 27 March 2008
Elképesztő, felháborító, botrányos és visszautasítandó. A Magyar Hírlap átlépett egy határt, amit senki, jobboldali, vallásos emberek pedig pláne nem léphetnek át. Keresztény, konzervatív, magyar politikusként sütöm le a szememet és kérek bocsánatot a kereszténységével nem élő, de a hittel és az eszmével visszaélő Bayer Zsolt helyett minden zsidó és nem zsidó honfitársamtól.
 
Most az arculattervező mondott le PécsettPDF Print E-mail
Thursday, 27 March 2008
Lemondott a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program arculattervezője, Czakó Zsolt szerdán - írta csütörtökön az Új Dunántúli Napló.
 
Horror a kaposvári iskolában: leköpte és lek*****ta tanárát a kezelhetetlen lányPDF Print E-mail
Thursday, 27 March 2008
A tanárok már azt fontolgatják, hogy nem tanítanak majd abban az osztályban ahová a lány jár, sőt a diák osztályfőnöke felhagy a tanári pályával.
 
Közel 8 milliárd támogatás az Észak-AlföldönPDF Print E-mail
Thursday, 27 March 2008
Az Észak-alföldi régióban 2007-ben közel 8 milliárd forintot fordítottak Szolnok, Hajdú és Szabolcs-Szatmár megye foglalkoztatási helyzetének javítására - közölte Miskó Istvánné, a regionális munkaügyi központ vezetője szerdán Szolnokon, a regionális munkaügyi tanács ülését követő sajtótájékoztatón.
 
Közlemény - Köztársasági Elnöki HivatalPDF Print E-mail
Thursday, 27 March 2008
Sólyom László köztársasági elnök a mai napon aláírta a „2008. március 9-i országos népszavazásokon hozott döntések végrehajtásáról" szóló törvényt. Az államfő az aláírással egyidejűleg szükségesnek tartja felhívni az Országgyűlés figyelmét a következőkre:
 
Deák Ferenc Közéleti Klub - meghívóPDF Print E-mail
Thursday, 27 March 2008
A Deák Ferenc Közéleti Klub tisztelettel meghívja Önt, barátait, ismerőseit: Túlterhelt demokrácia Magyar belpolitika a kormányzati ciklus derekán című klubestjére
 
Wallenberg Közéleti Klub - MeghívóPDF Print E-mail
Thursday, 27 March 2008
A Raoul Wallenberg Egyesület és a Raoul Wallenberg Alapítvány tisztelettel meghívja Önt a "Gárdán innen, jogon túl" c. beszélgetésre
 
Bayer Zsolt: Még egyszer a medencérőlPDF Print E-mail
Thursday, 27 March 2008
Mottó: "Ha zsidók írnak zsidókról, akkor olyat is megengedhetnek maguknak, amit a keresztények nem. Amikor én, aki annyit szenvedtem életem során, barbárnak nevezem ezt az asszonyt arab szomszédjával szemben elkövetett tetteiért, akkor semmi kétség, hogy ezt humanista szempontból teszem. Ha egy nem zsidó mondja azt, hogy az a nő barbár, akkor az még úgy is antiszemita-gyanús, ha az ő szempontja szintén csak a humanizmus. Nekem ezért is van bajom azzal, hogy maguk a szólásszabadságot odáig vitték, hogy annak ernyője alatt a legszörnyűbb nyilas propaganda folyik Magyarországon." (Tomi Lapid, Izrael volt miniszterelnök-helyettese a Magyar Nemzet március 1-jei számában)
 
Eldózerolják a garabonci cigánytelepetPDF Print E-mail
Thursday, 27 March 2008
Alig egy hónap, és beköltözhetnek új otthonaikba Garabonc romatelepének lakói. A Golan-fennsíknak csúfolt telep felszámolását a Hálózat az Integrációért Alapítvány koordinálja.
 
Életek énekePDF Print E-mail
Thursday, 27 March 2008
Az öreg zenészek körül csellengve lopják a nótát a totyogó gyerekek, kukoricaszállal lengetik a taktust, két botocskából álló "hegedűn" próbálgatják a mesterfogásokat. És lesz belőlük olyan muzsikus, táncos, hogy Párizsban a barista elfelejti feltenni a kávét, míg rögtönzött előadásukra figyel.
 
OCÖ: meg kell szüntetni a pártok díszcigánymandátumaitPDF Print E-mail
Wednesday, 26 March 2008
Ahhoz, hogy a romáknak valós képviseletük legyen a Parlamentben, szorgalmazni kell a kisebbségek parlamenti képviseletének megteremtését, hogy megszűnhessen a díszcigánymandátumok kiosztása jobb- és baloldalon egyaránt .
 
Roma szakmunkásképzésPDF Print E-mail
Wednesday, 26 March 2008
Állami, önkormányzati és civil szervezeti együttműködéssel roma szakmunkásképzés kezdődött Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, kedden Vasmegyeren 23 cigány fiatal tett sikeres kőműves vizsgát, s kapta meg a bizonyítványát.
 
NYÍLTLEVÉL - Tisztelt Dr. Gatter László úr a Fővárosi bíróság elnöke!PDF Print E-mail
Wednesday, 26 March 2008
Tisztelt Elnök úr! Mélységesen sajnáljuk, egyben elítéljük a Fővárosi Bíróság Elnökhelyettesének nyilatkozatát a Magyar Gárda perével kapcsolatosan. Ország szerte óriási felháborodást váltott ki az emberekből az elnökhelyettes úr védő szerepbeni megnyílvánulása a Gárda mellett. A tárgyalást követő napon több mint 900 fős rendezvényen hangos felkiáltással lemondásra szólították föl az Ön helyettesét, amihez az ÉKE Jogvédő Egyesület csatlakozik.  
 
Avel a tavaszPDF Print E-mail
Wednesday, 26 March 2008
" AVEL a TAVASZ", névvel a SZILVÁSI GIPSY FOLK BAND programsorozatot indít, Budapest közepén a Blaha Lujza téren található CORVIN TETŐ Pub-ban minden kedden este 10-órától! ((( Megközelíthető c Somogyi Béla. utcáról a CORVIN Áruház 4. emeletén ))), az első alkalom : 2008. január 29. KEDD este 10-től.
 
MEASZ - Április 3-i rendezvényekre meghívókPDF Print E-mail
Wednesday, 26 March 2008
Tisztelettel meghívjuk Magyarország fasizmus alóli felszabadulásának, a hazai világháborús hadműveletek befejezésének 63. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezéseinkre, amelyeket 2008. április 3-án tartunk.  
 
Kóka János rendkívüli küldöttgyűlés összehívását kezdeményeziPDF Print E-mail
Wednesday, 26 March 2008
Kóka János szerint a küldöttgyűlés összehívása nem csak az SZDSZ Országos Tanácsára és az ügyvivőkre tartozik, hanem azokra is, akiket a csalásban résztvevők becsaptak: a küldöttekre. Az SZDSZ elnöke ezért javasolni fogja az Ügyvivő Testületnek: kezdeményezze az Országos Tanácsnál rendkívüli küldöttgyűlés összehívását.
 
Romano Kher - Cigány Ház - ÁlláshirdetésPDF Print E-mail
Wednesday, 26 March 2008
A fővárosi Önkormányzat Cigány-Ház - Romano Kher (1151 Budapest, Énekes u. 10/b.) IRODAVEZETŐ munkatársat keres. Napi nyolc órás munkakörbe, azonnali kezdéssel. 
 
Költségtérítéses képzésben résztvevő cigány fiatalok támogatásaPDF Print E-mail
Wednesday, 26 March 2008
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS költségtérítéses képzésben résztvevõ roma fiatalok támogatására a 2007/2008. tanév I. félévére vonatkozóan
 
A Magyarországi Roma Parlament javaslata a RIMB struktúrájához, feladat- és hatásköréhezPDF Print E-mail
Wednesday, 26 March 2008
"A kormányzati programban előírt független pénzügyi és szakmai monitoring bizottság által működtetett egységes szakmai és pénzügyi utókövetési rendszer feladata nyomon követni a kormányzati intézkedések végrehajtását, a ráfordított erőforrások hatékonyságát."
 
Fodor nem megy el a frakcióülésrePDF Print E-mail
Wednesday, 26 March 2008
Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter, John Emese és vélhetően Szent-Iványi István sem vesz részt az SZDSZ holnapi, összevont ügyvivő testületi és frakcióülésén - értesült a távirati iroda. John Emese indoklásul elmondta: mivel a múlt héten felfüggesztette ügyvivő testületi tagságát, a parlamenti frakciónak pedig nem tagja, ezért nincs értelme részt vennie a megbeszélésen.
 
Két és fél ezer rendeletet töröl a kormányPDF Print E-mail
Tuesday, 25 March 2008
Több mint másfél ezer kormányrendeletet, valamint csaknem ezer miniszteri rendeletet helyez a közeljövőben hatályon kívül a kormány - értesült a Népszava.
 
Vecsei: A munka, az oktatás és a rend lenne a megoldás a cigányság problémáiraPDF Print E-mail
Tuesday, 25 March 2008
A munka, az oktatás és a rend jelenthet megoldást a cigányság problémáira - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke. Vecsei Miklós szerint nincs értelme hibát, vagy okot keresni, amikor a hajléktalanságról van szó.
 
Romák a médiában - nem csökken az előítéletességPDF Print E-mail
Tuesday, 25 March 2008
Az elmúlt években a nyílt előítéletekből rejtett előítéletek lettek, ez jellemzi a többségi társadalmat és a médiát is - állítja egy pécsi tudományos műhely tagja. Dr. Füzesi Zsuzsanna a romák médiaábrázolását vizsgáló kutatás eredményeiről beszélt az eMasának.
 
Takács Géza: Roma napló 37.PDF Print E-mail
Tuesday, 25 March 2008
Jóskával, a cigány kőművessel beszélgetünk, valami apró javítani való akadt a háznál, eljött megnézni, megbeszélni. Vállalja persze, nem is kérdés, mert hűséges a régi kuncsaftjához, ahogy mi is hűségesek vagyunk a régi mesterünkhöz. Noha sikeres vállalkozó, ő személyesen már csak kényesebb, finomabb, vagy éppen apróbb dolgokat csinál saját kezűleg, csapatával nem győzi a munkát, rendszeresen kell megrendeléseket visszautasítania.
 
Gusztos Péter antirasszista díjat kapottPDF Print E-mail
Tuesday, 25 March 2008
Pénteken a Parlamentben átadták a Radnóti Miklós antirasszista díjat. Az idei díjazottak között van Gusztos Péter országgyűlési képviselő, az SZDSZ ügyvivője is. A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) által nyolc éve alapított díjat az idén tizenhatan vehették át. Posztumusz díjat kapott Tom Lantos az Amerikai Egyesült Államok volt kongresszusi képviselje, akiről egy perces némasággal emlékeztek meg az ünnepség résztvevői.
 
Erősödik a rasszizmusPDF Print E-mail
Tuesday, 25 March 2008
A világ országaiban egyre erősödik a rasszizmus, egyre nagyobb teret nyer az idegengyűlölet és újra politikai hatalomra törekszik a szélsőséges eszmeiség - hívta fel a figyelmet az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szóvivője a rasszizmus elleni világnap alkalmából pénteken.
 
Jézus kereszthalálára emlékezünk nagypéntekenPDF Print E-mail
Saturday, 22 March 2008
Az "INRI" felirat annak a latin névnek a kezdõbetûi, amit Poncius Pilátus íratott Jézus feje fölé a keresztre (János 19,19). A latin volt a Római birodalom hivatalos nyelve. A név így hangzott: "Iesus Nazarenvs Rex Ivdaeorvm." A latinban az "I" betût használják a magyar "J" helyett, a "V" betû pedig az "U"-t jelenti, azaz a felirat átírva ez: Jesus Nazarenus Rex Judaeorum.
 
Az SZDSZ nyilvánosságra hozza a Jüttner-bizottság jelentésétPDF Print E-mail
Saturday, 22 March 2008
Négy meghallgatott elismerte, hogy T. Asztalos Ildikó, az SZDSZ Borsod megyei elnöke a párt tavaly márciusi tisztújító küldöttgyűlésén felkérte őket, hogy jelen nem lévő küldöttek helyett szavazzanak - ismertette az úgynevezett Jüttner-bizottság jelentését a testületet vezető Jüttner Csaba. A jelentést a párt a honlapján nyilvánosságra hozza.
 
Konferencia a másságról és a toleranciáról az EKF-enPDF Print E-mail
Saturday, 22 March 2008
MI/MÁS címmel interdiszciplináris konferenciát rendez az Eszterházy Károly Főiskola (EKF) Amerikanisztika Tanszéke március 19-20-án. A konferencia célja a tolerancia társadalmi, kulturális, etnikai és nemi vonzatainak vizsgálata.
 
Új posztot talált magának Gyurcsány?PDF Print E-mail
Saturday, 22 March 2008
Nem elképzelhetetlen, hogy Gyurcsány Ferenc júniusban lemond a miniszterelnöki posztról, majd elfoglalja a Déli Áramlat gázvezetéket is felügyelő társaság vezetői székét - legalábbis így értesült a Magyar Nemzet kormányhoz közeli körökből.
 
Diákokat sem kímél az APEH!PDF Print E-mail
Saturday, 22 March 2008
Friss diplomás pályakezdőkön is behajtja az APEH a diákhitel-tartozást. Nincs könyörület, ám az adóhatóság tapasztalatai szerint ez nem megy olyan könnyen. Nehéz behajtani a diákhitel-tartozásokat, mivel az adósok között sokan vannak, akiknek sem munkahelye, sem jövedelme nincs, így vagyontárggyal sem rendelkeznek...
 
Közokirat-hamisításért ítélték el a Lungo Drom Békés megyei vezetőjétPDF Print E-mail
Saturday, 22 March 2008
Közokirat-hamisítás és a választás rendje elleni bűntettben találta bűnösnek a bíróság a megyei Lungo Drom vezetőjét, a megyei cigány önkormányzat tagját, Drágos Józsefet.
 
Villás Lajos: Ártatlanul meghurcolvaPDF Print E-mail
Saturday, 22 March 2008
Öt, fővárosi rendőrt súlyos bűncselekménnyel vádolt meg egy fiatal lány az elmúlt évben. A feljelentés adatai szerint, a gépkocsijával a Múzeum körúton közlekedett, amikor a rendőrjárőr intézkedés céljából megállította. Állítólag a biztonsági öve nem volt bekapcsolva, és személyi okmányait sem tudta felmutatni. A rendőrök - az elmondása szerint - előállítását kezdeményezték a kerületi rendőrkapitányságra. Beültették a szolgálati gépkocsiba, és elindultak. Egy sötét mellékutcában megálltak, ahol az egyikük orális szexre kényszerítette, míg valaki hátulról, akarata ellenére, megerőszakolta.
 
Kormányoldali viharelőrejelzés - "...Ha nem adsz, akkor szakítunk!"PDF Print E-mail
Saturday, 22 March 2008
A népszavazás nyomán nemcsak három díj szűnt meg, hanem válságos helyzetbe került az egész kormánykoalíció is. Az MSZP-ben egyre élesebben feszegetik a liberálisok felelősségét, és félnek egy újabb referendumtól. Milyenek a koalíció túlélési esélyei? Sor kerülhet egy belső leszámolásra? Kormányoldali viharelőrejelzés.
 
Csökkenhet a szegregációPDF Print E-mail
Saturday, 22 March 2008
Mintegy ezer településen készült Közoktatási Esélyegyenlőségi Helyzetelemzés egy pályázat kapcsán. Az oktatási tárca reményei szerint ennek köszönhetően csökken majd a szegregáció - közölte a roma Sajtóközpont. A közoktatás-fejlesztést célzó programok jelentős támogatást kaphatnak, a szaktárca tervei szerint azonban az elkülönítő gyakorlatot folytató pályázók nem juthatnak majd hozzá az uniós fejlesztési pénzekhez.
 
Megrázó élmények, kudarcok és gyökeresen eltérő jövőkép - mérlegen a roma és nem roma gyerekek vágyaPDF Print E-mail
Saturday, 22 March 2008
1500 főt érintő felmérést végeztek a szociológusok a romák iskolai szocializációjáról - a kutatás eredményeit Szalai Júlia ismertette. Miben hasonlóak és miben különböznek a roma és nem roma fiatalok? A felmérés szerint 35 éves időtáv választja el a roma és nem roma fiatalok megálmodott világait - mondta Szalai Júlia a Magyar Narancsnak adott interjúban.
 
Jelzőőrökkel védenék az elkülönített romákatPDF Print E-mail
Saturday, 22 March 2008
Zöldszámmal és jelzőőr hálózattal védenék a romákat a megkülönböztetésről - írja a Népszabadság. A program fővédnöke szerint közel 400 iskolában különítik el a roma gyerekeket.
 
Önkéntes munka külföldönPDF Print E-mail
Saturday, 22 March 2008
A Roma Gadjo Párbeszéd az Önkéntes Szolgálaton Keresztül nemzetközi önkéntes szervezet keretében cigány fiatalok számára nyílik lehetőség önkéntes munkát vállalni Európa több országában. Az önkéntes munkán keresztül a fiatalok nem csak hasznos tapasztalatokat gyűjthetnek, hanem önként és saját vállalásból megismerkedhetnek társadalmunk  kihívásaival, szolidaritást vállalhatnak nemzeti kisebbségekkel.
 
"Ne hagyja magát senki becsapni"PDF Print E-mail
Saturday, 22 March 2008
Többezer tájékoztató füzet készült azoknak a romáknak, akik a vízumkényszer március eleji megszűnése után kivándorolnának Kanadába - közölte a nemzeti és etnikai jogok országgyűlési biztosa szerdai sajtótájékoztatóján.
 
Jogvédőket küldenek az iskolákbaPDF Print E-mail
Saturday, 22 March 2008
A Heves megyei cigányság is részt vesz „Az iskola mindenkié” elnevezésű európai uniós programban – tájékoztattott Oláh Csaba, a Roma Polgárjogi Mozgalom megyénkbeli elnöke.
 
Kállai tájékoztató füzet írt a romáknakPDF Print E-mail
Saturday, 22 March 2008
Tájékoztató füzetet készített a nemzeti és etnikai kisebbségiek országgyűlési biztosa a külföldre kivándorolni készülő romák számára. Kállai Ernő nem akarja lebeszélni a romákat az utazásról, pusztán arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy nem árt jól megfontolni a döntést.
 
Magyar zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete törvénytelen működésePDF Print E-mail
Saturday, 22 March 2008
Ez év március 05-én közleményt és nyílt levelet tettem közzé a Magyar zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete törvénytelen működése tárgyában. A dr. Gyimesi László Úrnak írt levelemre adott választ és az én viszont válaszomat ezúton teszem közzé azzal a céllal, hogy a szakszervezetet tagsága is értesüljön erről az ügyről.
 
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk!PDF Print E-mail
Friday, 21 March 2008
 Baxtali Patradyi Savore Zhenenge!   
 
A külügy győzködi a romákat: nem árulják csomagban a bevándorlási engedélyeketPDF Print E-mail
Friday, 21 March 2008
Megfontoltságra kérték a Kanadába készülőket a nagykövetség és a szaktárca munkatársai Mohácson. Megfontoltságra és az utazás előtti tájékozódásra kérték a Kanadába készülő romákat a kanadai nagykövetség és a Külügyminisztérium munkatársai kedden Mohácson.
 
Időközi cigány kisebbségi választás VeszprémbenPDF Print E-mail
Friday, 21 March 2008
Időközi cigány kisebbségi önkormányzati választást tartanak Veszprémben, miután a testület feloszlatta magát. Az Országos Választási Bizottság keddi ülésén június 1-jére tűzte ki a szavazás napját.
 
Nemcsak Mohácsról, hanem Borsodból is Kanadába készül több roma családPDF Print E-mail
Friday, 21 March 2008
Bár pontos szám továbbra sincs, a Mohácsi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke úgy tudja: több mint száz helyi roma fontolgatja, hogy a vízumkényszer március 2-i megszüntetése miatt Kanadába utazik, és ott próbál munkát keresni.
 
A Magyar Nemzet és a cigányokPDF Print E-mail
Friday, 21 March 2008
Számukra norma a bűnözés, amit szinte az anyatejjel szívnak magukba; ahol többségbe kerülnek, ott a pusztulás lesz az úr; gyalázzák, gyűlölik a magyarokat; pedig soha ennyi pénzt nem kaptak az államtól, mint manapság - írta a polgári napilap a cigányokról. 
 
Meghívó az eMagyarország Centrum Miskolci rendezvényérePDF Print E-mail
Friday, 21 March 2008
eMagyarország a hátrányos helyzetű kisebbségekért konferencia 2008. március 26. Tudomány és Gazdaság Háza (Miskolc, Görgey A. u. 5.)
 
Romák a médiában - az OCÖ szerint előítéletes az ábrázolásPDF Print E-mail
Thursday, 20 March 2008
Uszítás miatt feljelenti Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke az ECHO TV-t az Országos Rádió és Televízió Testületnél (ORTT). Közben az OCÖ vizsgálatot kér az ORTT-től, a Magyar Újságírók Szövetségének (MUOSZ) az Etikai Bizottságától és a kisebbségi ombudsmantól a romák előítéletes médiaábrázolása miatt - tudósít a Roma Sajtóközpont.
 
Etnikai kisebbségek helyzetéről szóló beszámolóPDF Print E-mail
Thursday, 20 March 2008
Farkas Flórián (Fidesz), az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság kisebbségi véleményét tolmácsolva azt mondta: tíz éven belül Európa legnagyobb kérdése a cigányügy lesz. Az EU-n belül 8-10 millióra nőtt a cigányság lélekszáma - tette hozzá.
 
Nemcsak Mohácsról, hanem Borsodból is Kanadába készül több roma családPDF Print E-mail
Thursday, 20 March 2008
Bár pontos szám továbbra sincs, a Mohácsi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke úgy tudja: több mint száz helyi roma fontolgatja, hogy a vízumkényszer március 2-i megszüntetése miatt Kanadába utazik, és ott próbál munkát keresni. 
 
Tiltakozás Szirmai László és Dr. Gyimesi László állami kitüntetésével kapcsolatbanPDF Print E-mail
Thursday, 20 March 2008
A Magyar Cigányzenészek Szakszervezete Elnökségének állásfoglalása Szirmai László és Dr. Gyimesi László állami kitüntetésével kapcsolatban   A Magyar Cigányzenészek Szakszervezetének elnöksége megdöbbenéssel értesült arról, hogy március 15 alkalmából, Szirmai László, az Országos Szórakoztatózenei Központ Igazgatója, a Magyar Köztárssági érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben, míg Dr. Gyimesi László a Művészeti Szakszervezetek Szövetségének elnöke Bánffy Miklós -díjban részesült.
 
Zsigó Jenő: Tükröm, tükröm .- Amaro Drom márciusi szerkesztői írásaPDF Print E-mail
Tuesday, 18 March 2008
Tükröm, tükröm ...   Az OCÖ látványos médiapiaci előretörési ambíciója a magyar gárda megszüntetésének szándékával -jóval a főügyészség után- ráadásul nem hitelesített aláírási ívek begyűjtésével, sok kérdést felvet az akció hitelességéről és a roma közélet, az OCÖ, a kormányzati szereplők és a civilek elmúlt évekbeli teljesítményével kapcsolatosan.
 
A "sutyerákok" lázadásaPDF Print E-mail
Tuesday, 18 March 2008
Horn Gábor benyomta a tutit. A Hír Tv kamerája pedig lesasolta a népszavazás rögtönzött értelmezését: "Feri, azt mondták, hogy menj a pi...ba, valljuk be!" Horn Gábor bevallotta. Őszintén. Egyenesen. Ahogy társtettestől "illik" a bajban: menj a pi...ba! Mármint Te. Mi maradunk. Mint a múltkor, a balfácán Medgyessynél. Mert a sikernek sok gazdája van, de a kudarc okát mindenki a másikban látja. Az SZDSZ kampányfőnöke például Feriben. (Nincs ezzel egyedül.)
 
Életműdíj után, új lemez előtt - Beszélgetés a Bill kapitánnyalPDF Print E-mail
Tuesday, 18 March 2008
Deák Bill Gyula nyerte idén a Pont FM rockadó Életműdíját. Pénteken élőben is meghallgathattam a „blueskirályt", és nemrég személyesen is megismerhettem a Rocközön című műsorban, ahol Bill kapitány Hartmann Zoltán műsorvezető kérdéseire válaszolt. Először természetesen a péntek este került terítékre, Deák Bill elmondta, hogy mennyire jó érzés volt neki a díj, és maga a koncert is. És főleg az, hogy szeretik az emberek, hiszen a közönség szeretetéből merít energiát, ebből próbál valamennyit visszaadni.
 
Villás Lajos: Reflexió a Díszcigány című cikkehez.PDF Print E-mail
Tuesday, 18 March 2008
Díszcigány! Ennek a jelzőnek bizony keserű jelzés értéke van. Azokra mondják, akik anyagi juttatást fogadnak el azért, hogy személyükön keresztül egy nem létező helyzetet valamilyen módon legalizáljanak. Ilyenek a parlamenti képviselőink, az egyes politikai szervezeteknél, intézményeknél betöltött látszat beosztások, állások, mutatva azt, hogy itt minden rendben van.... Pedig ez csak a látszat... Dísz a fenyőfán, ami lehet, hogy csillog, de tényleges értéke nincs. Hát ilyen a díszcigány....
 
Indulatos lett az előre hozott Gárda-tárgyalásPDF Print E-mail
Tuesday, 18 March 2008
A tárgyalóterem előterében egy, a Magyar Gárda egyenruháját viselő férfi döntötte el, ki juthasson be a tárgyalóterembe, s ki nem. Akik bejutottak, azok gárdisták sorfala között léptelhettek az ajtóig. Komolpár Orbánnak, az Országos Cigány Önkormányzat vezetőjének ez nem sikerült. Őt rendőrök vezették ki a folyosóra, majd igazoltatták, mint mondták, az ő érdekében. Mindeközben odabent a tárgyalóteremben rend volt, lezajlott a négyórás első tárgyalás.
 
Kilátástalanság? Újabb roma családok indulnak KanadábaPDF Print E-mail
Tuesday, 18 March 2008
A Mohácsi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke nem tagadja: ő is arra biztatja a romákat, hogy utazzanak el, mert szerinte Magyarországon nincs esélyük a boldogulásra.
 
TÁP Színház - KERESŐK a MerlinbenPDF Print E-mail
Tuesday, 18 March 2008
2008. március 20. csütörtök / 22.00  A Keresők története budapesti mese. A főszereplő, rögtön a történet elején különös bajba keveredik. Amikor az Eckermann kávézóban éppen felfigyel egy lányra, odalép hozzá a Szorongás Rt. ügynöke, és közli vele: hét napja van arra, hogy megmentse azt a lányt, különben az ügynök örökre boldogtalanná teszi, ha a fiú nem jár sikerrel...
 
Szakembereket képeztekPDF Print E-mail
Tuesday, 18 March 2008
Befejeződött a Roma Polgárjogi Alapítvány (RPA) és partnerei által európai uniós támogatással indított esélyegyenlőségi szakemberképzés, aminek köszönhetően jelenleg huszonkilencen dolgoznak esélyegyenlőségi vagy azzal rokon területeken - közölték a programban részt vevő szervezetek képviselői pénteken az MTI-vel.
 
A Fugato Orchestra és az EtnoRom közös koncertjePDF Print E-mail
Tuesday, 18 March 2008
A 2007-es budapesti Fringe Fesztivál két szakmai díjazottja adott közös koncertet a 2008-as Tavaszi Fesztiválon. Március 16-án egyetlen hangverseny keretében lépett fel az Etnorom együttes és a Fugato Orchestra.
 
A békési cigányvajda Brüsszelig mentPDF Print E-mail
Tuesday, 18 March 2008
Az Európai Unió brüsszeli központjában járt a napokban egy negyvenfős magyarországi küldöttség, hogy tanulmányozza a romák helyzete javításának lehetőségeit. A belga fővárosban találkozott Farkas Csaba László Békés megyei cigányvajda, kétsopronyi vállalkozó Bíró Ildikó fideszes országgyűlési képviselővel.
 
1848-49-es forradalom és szabadságharc nemzeti ünnepPDF Print E-mail
Friday, 14 March 2008
A nemzeti ünnep olyan kitüntetett napot jelöl, amelyen egy ország vagy egy nép nemzeti összetartozását ünnepli. Nem egyezik meg az állami ünneppel. A Magyar Országgyűlés 1991-es határozata értelmében március 15-e az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja és a Magyar Köztársaság nemzeti ünnepe.
 
Hiller István: "Minden március 15-e - az emlékezés lehetősége"PDF Print E-mail
Friday, 14 March 2008
Hiller István oktatási és kulturális miniszter március 15-e, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulója alkalmából állami kitüntetéseket és művészeti díjakat adott át az oktatás és a kultúra területén kimagasló munkát végzőknek a Szépművészeti Múzeumban.
 
Sajnálatos OCÖ jelenlétPDF Print E-mail
Friday, 14 March 2008
Sajnálatosnak nevezte egy pénteki rádióműsorban a Fővárosi Bíróság elnökhelyettese, hogy a Magyar Gárda feloszlatásának ügyét tárgyaló bírósági peren megjelentek olyanok is, akik nem értenek egyet a gárdával, mert emiatt alakultak ki botrányos körülmények a bírósági tárgyalóterem előtt.
 
Cigánykérdés: húsz éve hiába várunkPDF Print E-mail
Friday, 14 March 2008
Meghökkentő eredmények születtek a hátrányos helyzetűek közötti felmérésben  A hátrányos helyzet, a szegénység és az iskolázatlanság nem választhatók el egymástól. A helyzet javításában nem kizárólag a szociális területen dolgozóknak van feladatuk.
 
Gárda oszolj!PDF Print E-mail
Friday, 14 March 2008
A Magyarországi Munkáspárt 2006 elítéli a Magyar Gárda újabb provokációját a magyar jogállamiság rendszere ellen. Tűrhetetlen, hogy a demokráciát sárba tiporva, a gárda verőlegényei állják útját a sajtó és az Országos Cigány Önkormányzat képviselőinek egy nyilvános tárgyaláson. Ezzel a cselekedetükkel is igazolták, hogy a Gárda mások jogait és szabadságát súlyosan sérti, ezért jogos a törvény előtti felelősségre vonásuk. Meddig tűrik még Magyarország rendfenntartó szervei, hogy egy hangos, deviáns, militáns, újfasiszta csoport garázdálkodjon hazánkban? Minek kell még bekövetkeznie ahhoz, hogy végre tényleg eltakarítsák Magyarország utcáiról, tereiről a Magyar Gárdát?
 
Az Élet Menete ismét Budapesten!PDF Print E-mail
Friday, 14 March 2008
Az Élet Menete Budapesten: 2008. április 16. szerda Műsorvezető: Szellő István
 
A Fidesz Szilvásy feleségének távozását követeliPDF Print E-mail
Friday, 14 March 2008
A Fidesz felszólítja a pénzügyminisztert, hogy vonja vissza Szilvásy György feleségének, Csáky Bernadettnek a jelölését a pénzügyi tárca szakállamtitkári posztjára - mondta a Fidesz frakcióigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón. A kormányszóvivő reagálásában közölte: Csáky Bernadett egy szakmai karrier állomásaként lett a pénzügyi tárca szakállamtitkára.
 
A C-PRESS is csatlakozott "Kék virág" az erőszak ellen elnevezésű akcióhozPDF Print E-mail
Friday, 14 March 2008
Az erősödő erőszakhullám elleni fellépésre buzdítva „Kék virág" elnevezéssel mozgalmat indítottak értelmiségiek, cigányok és nem cigányok, hogy így állítsanak gátat minden erőszakos törekvésnek, ideológiának, cselekvésnek.
 
Ösztöndíj pályázati felhívásPDF Print E-mail
Friday, 14 March 2008
A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet olyan Somogy Megyei cigány származású fiatalok tanulmányainak támogatására, akik a rendőri pálya iránt vonzódást éreznek. A pályázaton azok vehetnek részt, akik - évismétlés nélkül - a középiskola utolsó három évfolyamának valamelyikén tanulnak, tanulmányi átlageredményük legalább 3.50 és hivatásos szolgálati jogviszony létesítésének feltételei közül az alábbiak már a pályázat benyújtásakor teljesülnek:
 
Náci karlendítéssel köszöntötték KolompártPDF Print E-mail
Friday, 14 March 2008
Felháborító, ami itt történik - mondta Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, hozzátéve, hogy két "náci egyenruhába öltözött" fiatalember a Jobbik március 15-ei megemlékezésére érkezve karlendítéssel köszöntötte őt és a társaságában lévő roma vezetőket pénteken Debrecenben.
 
A Kereszténydemokrata Néppárt 2008. április 9-én parlamenti nyílt napot rendezPDF Print E-mail
Thursday, 13 March 2008
A Kereszténydemokrata Néppárt 2008. április 9-én parlamenti nyílt napot rendez ŐSZINTÉN A HÁTRÁNYOK MEGSZÜNTETÉSÉÉRT címmel. A rendezvény célja és mottója: Kezdődjék őszinte társadalmi párbeszéd a leszakadó társadalmi rétegek, kiemelten a romák felzárkóztatása érdekében. A mintegy négyórásra tervezett időtartamban sok rövid előadást, beszámolót és javaslatot szeretnénk összegyűjteni politikusoktól, kisebbségi szakértőktől, pedagógusoktól, maguktól az érintettektől és olyan szakemberektől, akiknek szívügyük az elesett emberek felkarolása.
 
A Roma Parlament és a Civil Ernyő nyílt levele Rauh Edit Szakállamtitkár AsszonyhozPDF Print E-mail
Thursday, 13 March 2008
Tisztelt Rauh Edit Szakállamtitkár Asszony! Sajnálatos módon arról értesültünk, hogy Kolompár Orbán az OCÖ nevében lemondta a Roma Irányító és Monitoring Bizottság (RIMB) létrehozásával kapcsolatos március 14.-ei egyeztető tárgyalást. A Roma Parlament és a Civil Ernyő többszöri kezdeményezése ellenére sajnos az OCÖ az elmúlt hónapokban nem talált módot és lehetőséget a civil egyeztető tárgyalások lefolytatására.
 
Újabb ombudsman jelöltekPDF Print E-mail
Thursday, 13 March 2008
Sólyom László köztársasági elnök pénteken mutatja be ombudsmanjelöltjeit a parlamenti pártoknak a Sándor-palotában - mondta Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője szerdán az MTI-nek.
 
Az OCÖ elnöke szerint jogsértően viselkedtek a gárdistákPDF Print E-mail
Thursday, 13 March 2008
A demokrácia és az emberi jogok lábbal tiprásának tartja az OCÖ elnöke, hogy sem őt és társait, sem pedig a Magyar Gárdával egyet nem értő szervezetek vezetőit nem engedték be az árpádsávos kendőt viselők a Jobbik által életre hívott szervezet feloszlatását kezdeményező polgári per szerdai tárgyalására a Fővárosi Bíróságon.
 
Öngólt lőtt a Magyar GárdaPDF Print E-mail
Thursday, 13 March 2008
Bízom benne, hogy a független magyar bíróság döntésével pontot tesz ennek a szégyenletes, hazánk nemzetközi megítélését is rontó ügynek a végére.Azzal, hogy erőszakos úton próbálta korlátozni más állampolgárok, nevezetesen a törvényesen működő érdekképviseleti szerv, az Országos Cigány Önkormányzat vezetőinek jogait, hogy jelen lehessenek egy nyilvános bírósági tárgyaláson, már eleve magát minősítette a Magyar Gárda - jelentette ki Strasbourgban a Lévai Katalin, az Európai Parlament szocialista képviselőcsoportjának romaügyi szóvivője, a Jogi Bizottság tagja.
 
"Felháborító az, ami az országban történik"PDF Print E-mail
Thursday, 13 March 2008
Feljelenti az ORTT-nél uszítás miatt az ECHO Televíziót Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke. Az ügy előzménye, hogy az ECHO TV Pörzsölő című műsorának keddi adásában a műsorvezető felmutatta Kolompár Orbán és a Magyar Gárda egyik kiképző tisztjének fotóját és a következő kérdést tette fel: Ön melyikükre bízná gyermekét? Az OCÖ elnöke a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában beszélt a részletekről.
 
Új Magyarország regionális konferencia BudapestenPDF Print E-mail
Thursday, 13 March 2008
Dr. Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter „Segély helyett esély, a munkára ösztönzés erősítése a szociális rendszerben" címmel előadást tart az Új Magyarország regionális konferenciasorozat budapesti állomásán 2008. március 13-án (csütörtök) 10.00 órai kezdettel.
 
Váradi Roma Café - életük koncertjére készülnekPDF Print E-mail
Thursday, 13 March 2008
A tavalyi esztendő a Váradi Roma Café fennállásának egyik legsikeresebb éve volt. Az együttes tagjai hatalmas sikert arattak márciusi lemezbemutató koncertjükkel a zsúfolásig telt Művészetek Palotájában, majd a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon is közel telt ház előtt bizonyították, képesek bárkit Umbala táncba hívni.
 
Gárda-per: beszóltak a miniszternekPDF Print E-mail
Thursday, 13 March 2008
Az ügyészség nem teketóriázott a Magyar Gárda megszüntetésének perében, kérte az egyesült mihamarabbi feloszlatását. Az alperes jogásza szerint súlyosan sérülhet a tisztességes eljáráshoz való jog, mert a 30 napos védekezési lehetőségüktől is megfosztották a gárdistákat. 
 
Megint fejünkre olvasták a rendőri túlkapásokat + hangos riportPDF Print E-mail
Wednesday, 12 March 2008
Magyarországon rendben van az emberi jogok helyzete, de vannak problémák - derül ki az amerikai külügyi jelentésből. Az emberi jogok 2007-es helyzetéről szóló dokumentum Magyarországra vonatkozó részében egyebek mellett szerepel az is, miszerint jelentések szóltak arról, hogy a rendőrség túlzott erőt alkalmazott gyanúsítottak, különösen romák ellen, és a kormány állítólag továbbra is beavatkozott az állami média szerkesztőségi és személyi döntéseibe.
 
A díszcigányPDF Print E-mail
Wednesday, 12 March 2008
A cigány-magyar megbékélés jegyében fordulna a köztársasági elnökhöz az a társaság, amelynek a goj motorosok mellett a Roma Rendőrök Országos Egyesületének elnöke is tagja. A romungró származású Horváth Ferenc őrnagy egyszer már majdnem írt egy cigány-igazoltatási kiskátét.
 
Összeverekedtek a romák és a gárdisták a Fővárosi BíróságonPDF Print E-mail
Wednesday, 12 March 2008
Összeverekedtek a Magyar Gárda-per közben a romák és a gárdisták a Fővárosi Bíróság folyosóján. A bíróság épületénél fokozott a rendőri készültség, a környéket kordonokkal zárták el, az épületbe a megjelent száz gárdistából húszat engedtek be, és megjelent az Országos Cigány Önkormányzat elnöke is.
 
Elhatárolódik a 100 Tagú Cigányzenekar a Demokratának nyilatkozó Raduly JózseftőlPDF Print E-mail
Wednesday, 12 March 2008
A zenekar volt elnöke, Raduly József a hetilapban a 100 Tagú Cigányzenekar alapítójaként mutatkozott be.
 
Dulakodás a Magyar Gárda bírósági tárgyalásánPDF Print E-mail
Wednesday, 12 March 2008
Több rendőrségi mikrobusz és járőrautó, illetve egyenruhás rendőrök biztosítják a Fővárosi Bíróság Markó utcai épületét, amelynek főbejáratát fémkordonokkal is körbevették. Itt zajlik ugyanis a Magyar Gárda feloszlatására irányuló ügyészségi kereset első tárgyalási napja, amelynek idejére radikális csoportok az interneten a szervezet melletti szimpátiatüntetést jelentettek be a bíróság épülete elé.
 
Magyarországon tiszteletben tartják az emberi jogokatPDF Print E-mail
Wednesday, 12 March 2008
A magyar kormány általánosságban tiszteletben tartja az állampolgárok emberi jogait, de néhány területen még mindig vannak problémák. Ez olvasható az amerikai külügyminisztériumnak az emberi jogok 2007-es helyzetéről szóló, kedden nyilvánosságra hozott világjelentésében. A dokumentum Magyarországra vonatkozó részében egyebek mellett az szerepel: jelentések szóltak arról, hogy a rendőrség túlzott erőt alkalmazott gyanúsítottak, különösen romák ellen, és a kormány állítólag továbbra is beavatkozott az állami média szerkesztőségi és személyi döntéseibe.
 
Hős romákra emlékeztekPDF Print E-mail
Wednesday, 12 March 2008
A hazáért hősi halált halt roma áldozatok tiszteletére avatott emléktáblát a Magyar Honvédség Hadtörténeti Múzeuma a múzeum díszudvarán kedden, az ünnepségen részt vett Szekeres Imre honvédelmi miniszter is.
 
Meghívó kiállításra - Fiatal cigány képzőművészek bemutatása a CsilibenPDF Print E-mail
Wednesday, 12 March 2008
VÁRI ZSOLT Festőművész Kiállítása Csili Műv. Központ. 1201. Bp. Baross u. 55. 2008. Április 10-én du.17 h Sok szeretettel várnak Téged is!
 
Nyílt levél Hárs Gábor Képviselő úrhozPDF Print E-mail
Tuesday, 11 March 2008
Tisztelt Képviselő Úr!  Mélységes csalódással értesültem arról, hogy a Józsefvárosi Önkormányzattal kezdeményezett együttműködési megállapodásunk tervezetét - amely a kerületben élő magyar cigányzenészek foglalkoztatására vonatkozott volna- az Ön vezetése alatt álló Kisebbségi és Emberijogi Bizottság nem támogatta.
 
A kőszegi cigány önkormányzat elnökének közleménye - Hamis híresztelésPDF Print E-mail
Tuesday, 11 March 2008
Egyes hírek szerint megalakult Kőszegen a Cigány Gárda. Ezek a hírek mind hamisak, ettől a kőszegi kisebbségi önkormányzat elhatárolódik. Továbbiakban is pártatlanul fog dolgozni, semmilyen mozgalomba nem csatlakozik a kőszegi cigány kisebbségi önkormányzat. Erről szó sincs, nem is volt.
 
Három egykori alapító távozik a JobbikbólPDF Print E-mail
Tuesday, 11 March 2008
Kilépett a Jobbikból a párt három egykori alapítója.  Kovács Dávid, Nagy Ervin és Fári Márton távozását a Jobbik szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében kommentálta. A dokumentumot változtatás nélkül közöljük. A Jobbik Magyarországért Mozgalom három alapító tagja a mai napon egy nyílt levélben jelezte kilépési szándékát, amelyet a párt elnöksége tudomásul vett. Kovács Dávid, Nagy Ervin és Fári Márton lépése nem okozott számunkra meglepetést, hiszen már több mint egy éve nem végeztek semmilyen érdemi munkát, így lépésükkel egy gyakorlatban már létező helyzetet tettek nyilvánvalóvá.
 
Mohini attam indiai klasszikus tánc SzegedenPDF Print E-mail
Tuesday, 11 March 2008
INDIAI KLASSZIKUS TÁNC SZEGEDEN Szeged, Belvárosi Mozi - Március 29-én 19 órai kezdéssel Az India Klub sorozatának március 29-i programján a keralai „mohini attam" klasszikus tánccal ismerkedhetnek meg az indiai kultúra rajongói. Dr. Deepti Omchery Bhalla (ejtsd: dípti omcseri bhalla) mestertáncos turnéját az Indiai Kulturális Kapcsolatok Bizottsága (ICCR) kezdeményezte az „India 60 éve független" programsorozat keretén belül. Az Indiából érkező táncművészt négytagú zenekar kíséri.
 
MÚOSZ Etikai bizottság: A médiának elemi kötelessége a rasszizmus visszautasításaPDF Print E-mail
Tuesday, 11 March 2008
Vadászi Bálint, honlapunk (romaweb.hu) főszerkesztője - a kisebbségi ombudsman, az Egyenlő Bánásmód Hatóság mellett - a MÚOSZ Etikai bizottságához fordult azzal a panasszal, hogy a www.szoljon.hu internetes portál 2008. januárjában több alkalommal is nyíltan romaellenes hangvételben megfogalmazott cikkeket jelentetett meg.
 
Megfenyegették a C-PRESS-t! Világ Nemzetőrség és a kolumbiai drogkartellPDF Print E-mail
Monday, 10 March 2008
A Világ Nemzetőrség kőszegi szóvivője, Baranyai Mihály felvette a kapcsolatot a C-Press hírügynökséggel. Nem csak az elhíresült és a cigányoknak „segíteni kívánó" Magyar Gárda osztogat katonai rendfokozatokat vezetőinek és szervezőinek, ezt teszi a Világ Nemzetőrség nevű szervezet is - derül ki a Kőszeg és Vidéke cikkéből. Ezt az információt erősítette meg Baranyai Mihály kőszegi CKÖ-elnök a C-Press főszerkesztőjével folytatott telefonos beszélgetés során.
 
Pénz van, de a gyökerek visszahúznakPDF Print E-mail
Monday, 10 March 2008
 A szomszéd faluba nem költöznek a romák, pedig fürdőszobás házat kapnának Hiába kap Zsámbok 30 millió forintot a romatelep felszámolására, a program meghiúsulhat. Öt-öt millió forint jut minden családra, ennyiből az önkormányzat a falu szélén álló két házban szeretett volna kialakítani négy család részére különálló lakrészeket. Ez a megoldás a pénzt utaló szociális minisztériumnak nem felelt meg.
 
Villás Lajos: Brutális BKV ellenőrPDF Print E-mail
Monday, 10 March 2008
Minden évre drágább a tömeg közlekedés. Sokan bliccelnek, mert az utazás költségeit egyre kevesebben tudják megfizetni a - minimál bérből. A szolgáltató, a BKV is védekezik. Ellenőr kommandókat állítanak fel, akik aztán nap közben hol itt, - hol ott, lecsapnak a bliccelő utasokra. Néha, törvénysértést is elkövetnek, most például eltörték egy " jeggyel utazó " fiatalember kezét... Ha van jegyed !, Ha nincs jegyed!, Eltöröm a kezedet!
 
Palya Bea: Csak szeretek és szeretve akarok lenniPDF Print E-mail
Monday, 10 March 2008
"Csak szeretek és szeretve akarok lenni, altatok, temetek, elhagyok és találkozom. Erről mind mind lehet dalt írni, hiszen ezt mindenki érti, mert mindenki ezt éli." Palya Bea gondolatai, aki többek között magyar, cigány, bolgár, indiai zenével foglalkozik és idén kapta meg a magyar kultúra nagykövete címet.
 
M E G H Í V Ó - "EURÓPA UNIO = IGEN" - VI. Cigány vers - és prózamondó versenyPDF Print E-mail
Monday, 10 March 2008
M E G H Í V Ó - "EURÓPA UNIO = IGEN" - VI. Cigány vers - és prózamondó verseny   A Roma Magyar Polgárjogi Mozgalom és a Taksonyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat VI. Országos vers- és prózamondó versenyt rendez. A Költészet Napja alkalmából   2008. április 12. de. 10 óra 2335 Taksony, Petőfi Sándor Művelődési Ház (Fő út 89.) A zsűri elnöke: Balázs Ágnes színművésznő
 
Keresik a Jászság legszebb cigány lányátPDF Print E-mail
Monday, 10 March 2008
A Jászteleki Cigány Kisebbségi Önkormányzat akrja megszervezni a „Jászság legszebb cigány lánya" versenyt.   Illés Tibor, a jászteleki kisebbségi önkormányzat elnöke a megyei internetes portálnak elmondta, hogy felvetésükkel az utóbbi hetekben már majdnem minden térségi roma kisebbségi önkormányzatot megkerestek, és kezdeményezésüket mindenhol örömmel fogadnák. A tervek szerint minden egyes településen - ahol csatlakoznak a kistérségi versenyhez - helyi elődöntőket szerveznének, s az ott legszebbnek találtatott lányok részvételével tartanák meg idén októberben a térségi döntőt Jásztelken.
 
Szili kisebbségi fórumot is létrehoznaPDF Print E-mail
Monday, 10 March 2008
Az Országgyűlés elnökea Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának mintájára létrehozná a nemzeti és etnikai kisebbségek fórumát is. Szili Katalin erről pénteken nyilatkozott a távirati irodának.
 
Cigány klón Gárda módra - megalakult a Világ NemzetőrségPDF Print E-mail
Saturday, 08 March 2008
Kőszegen megalakult a Világ Nemzetőrség, melynek bázis irodája Magyarországon lesz – mondja Baranyai Mihály helyi CKÖ elnök a cikkben. Fő feladatukként jelölték meg a bűnmegelőzés területén a kábítószer elleni harcot.
 
Boldog Nőnapot KívánunkPDF Print E-mail
Saturday, 08 March 2008
 A C-PRESS Hírügynökség minden Kedves Nő olvasójának Boldog Nőnapot Kíván.
 
Újabb roma szavazási ügyPDF Print E-mail
Saturday, 08 March 2008
Személyi igazolványok sokaságát gyűjtötték be a hét végén a tiszavasvári cigány telepek lakóitól, nem kizárt, hogy összefüggésben a március 9-i szociális népszavazással – állítják helybeliek. Tudósítónk a lakosoktól úgy értesült, a személyi igazolvány kampányszerű beszedése indok nélkül, ám a családok megfenyegetésével történt.
 
Szánalmas figyelemelterelés az OCÖ-színjátékPDF Print E-mail
Friday, 07 March 2008
A "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség Országos Elnöksége értesült arról, hogy az OCÖ elnöke, Kolompár Orbán ma délután átadta Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek a mintegy 60 ezer aláírást tartalmazó jegyzékcsomagot - olvasható Farkas Flórián közleményében.
 
800 ezres roma vita a bíróságonPDF Print E-mail
Friday, 07 March 2008
Bírósági úton próbál visszaszerezni 800 ezer forintot a Győri Roma Kisebbségi Önkormányzat Pádár Lászlótól, a Győr-Moson-Sopron Megyei Cigányok Érdekvédelmi Szövetsége (CÉSZ) elnökétől. Horváth Attila, az előbbi szervezet jelenlegi elnöke a Kisalföldnek elmondta: Pádár a Győri Roma Kisebbségi Önkormányzat akkori elnökeként ekkora összegű működési támogatást adott a CÉSZ-nek, amelynek nevében fia, ifj. Pádár László írta alá elnökhelyettesként az erről szóló megállapodást.
 
Gyurcsány: nem tűrjük a kirekesztést!PDF Print E-mail
Friday, 07 March 2008
Nem tűrjük a kirekesztést, a megbélyegzést, a romaellenességet és az antiszemitizmust - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön, miután a Parlamentben átvette az Országos Cigány Önkormányzat a Magyar Gárda és más félkatonai szervezetek elleni petícióját.
 
Wittner, Morvai felszólalna: cigányok fenyegetőztekPDF Print E-mail
Friday, 07 March 2008
A 2006-os rendőri túlkapásokról rendeznek estet Erdőtelken többek között Wittner Mária és Morvai Krisztina részvételével. Heves város cigány közösségének néhány tagja az est szétverésével fenyegetőzik. A szervező Tóth-Pál József szerint Erdőtelek első embere, Bakos Károly a művelődési ház vezetőjét kérdőre vonta, miért engedte meg „a fasiszta estet".
 
Az MSZP-frakció a roma integrációs programrólPDF Print E-mail
Thursday, 06 March 2008
A roma integrációs programról tartott tematikus frakcióülést az MSZP kedden délután. A képviselőcsoport ülésén részt vett Kállai Ernő kisebbségi ombudsman, aki a roma integrációs program mellett beszámolt a II. Kisebbségi Kerekasztalon kidolgozott, a nemzetiségek parlamenti képviseletére vonatkozó javaslatról.
 
Megy az express - CimbaliBand és Pravo koncert és táncházPDF Print E-mail
Thursday, 06 March 2008
Programajánlat hétvégére a Fonóból FONÓ Budai Zeneház - programajánló Szeretnénk a programajánlójuk kínálatát szinesíteni a Fonó Budai Zeneház  különleges  programjával. Megy az express - CimbaliBand és Pravo koncert és táncház 2008. március 08. (szombat) 19.00 h
 
Kisebbségi Hírlevél 2008/2.PDF Print E-mail
Thursday, 06 March 2008
Tisztelt C-PRESS Olvasó! A Kisebbségi Hírlevél 2008/2. számát találja itt: [Letöltés] (1,1Mb) Reméljük, hogy a friss hírek, információk segítséget nyújtanak munkájában. Örömmel vesszük, ha a híranyagokat megosztja olyan szervezetekkel, illetve személyekkel, akik véleménye szerint hasznosítani tudják a Hírlevélben található információkat.  
 
Pártépítés, átigazolássalPDF Print E-mail
Wednesday, 05 March 2008
Ötven új taggal bővült a szociáldemokrata párt józsefvárosi szervezete, közülük huszonnégyen az MSZP-ből léptek át. Az átigazolók között van Hárs Gábor országgyűlési képviselő is - írta a Népszabadság szerdai számában. A lap arról ír, kedden újabb tagokat veszített a fővárosi MSZP, miután a józsefvárosi szocialista szervezetből huszonnégyen kérték felvételüket az MSZDP helyi szervezetébe.
 
Ma még lehet csatlakozni a Magyar Gárda elleni aláírásgyűjtéshezPDF Print E-mail
Wednesday, 05 March 2008
  A hét végén Pétervásárán sikeresen megakadályozták a Magyar Gárda "toborzását". Két Heves megyei roma vezetővel beszélgetett erről kedden a Klubrádió Kontra című műsorában Orosz József. A hangfelvétel mp3-ban letölthető itt>>>>
 
Főügyészségi végzés - helycsere, jogtalan pénzek felvétele, becsapott cigányzenészek, ismét botrány?PDF Print E-mail
Wednesday, 05 March 2008
Megkaptuk a Fővárosi Főügyészségtől a végzést, amely kötelezi az eredeti állapot visszaállítására a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetét. Tehát kiderült, hogy Szirmai törvénytelenül, hatalmi arogenciával kezeli a szakszervezet ügyeit.
 
A romák megfogadják Gyurcsány tanácsát: mennekPDF Print E-mail
Wednesday, 05 March 2008
Gyurcsány Ferenc is azt mondta, aki akar, az menjen: a mohácsi romák pedig megfogadják a miniszterelnök tanácsát, elmennek- mondta az OrientPress- nek a mohácsi roma kisebbségi vezető. 
 
Zsarolással kényszerített romákat kampányolásra egy szocialista politikus?PDF Print E-mail
Wednesday, 05 March 2008
Zsarolással kényszerítette a romákat az MSZP melletti kampányolásra 2002-ben és 2006-ban is egy győri szocialista politikus - mondta el híradónknak a Mosonmagyaróvári Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke. Pádár László, aki tanácsadója volt Teleki Lászlónak, a Miniszterelnöki Hivatal romaügyekért felelős államtitkárának, a roma közmunkaprogramból szerzett minimálbérük elveszítésével fenyegetett meg több mosonmagyaróvári cigányt is.
 
Meghívó - Egri János koncertje 2008. március 7.PDF Print E-mail
Wednesday, 05 March 2008
ROMA ZENESZERZŐK Roma Parlament - Sarasate koncertterem (Budapest, VIII. Tavaszmező u. 6.) „ A 2007-es Billboard nemzetközi dalszerző verseny dzsessz kategóriájának második helyezettje!'" 2008. március 7. péntek 20.00 „God up!"
 
MEGHÍVÓ a Léna & Roselli Galéria "ÚJ KOR TÁRS" c. bemutatkozó kiállításának sajtótájékoztatójáraPDF Print E-mail
Wednesday, 05 March 2008
MEGHÍVÓ a Léna & Roselli Galéria "ÚJ KOR TÁRS" c. bemutatkozó kiállításának sajtótájékoztatójára amelyet 2008. március 13. (csütörtök) 11 órakor tartunk a Millennium Szalonban (Palme Ház) 1146 Olof Palme sétány 1. www.lenaroselligallery.com
 
Roma hősök emlékmű felállítására közadakozást indított Hagyó MiklósPDF Print E-mail
Tuesday, 04 March 2008
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat arról, hogy március 14-én (pénteken) 14 órai kezdettel az Új Köztemetőben (Bp, X., Kozma u. 8-10.) az 1848/49-es szabadságharcosok parcellájában egy bensőségesnek ígérkező ünnepség keretében felavatjuk 1848/49 roma honvédei, nemzetőrei és hősi halottai emlékkövét.
 
Az MCZSZ is megszavazza 3-szor az igentPDF Print E-mail
Tuesday, 04 March 2008
A Magyar Cigányzenészek Szakszervezeteállásfoglalása a népszavazással érintett kérdésekbenA Magyar Cigányzenészek Szakszervezete elnöksége megtárgyalta a 2008 március 9-i népszavazáson szereplő kérdéseket, és ezzel kapcsolatban az alábbi állásfoglalást teszi közzé:
 
"Nincs cigánybűnözés, de van cigánykérdés"PDF Print E-mail
Tuesday, 04 March 2008
Delegációt küldene a Gój Motorosok Egyesülete a köztársasági elnökhöz. A "cigány-magyar megbékélést" szolgáló felhívásukhoz több mint ötezren csatlakoztak - értesült a Roma Sajtóközpont.
 
Kanadába készülnek a mohácsi cigányok?PDF Print E-mail
Tuesday, 04 March 2008
Anglia és Svédország után most Kanadába készülnek a mohácsi cigányok. Március elsejével ugyanis Kanada eltörölte a vízumkényszert Magyarországgal szemben is, így több roma menne ki tengerentúlra a Duna-parti városból.
 
Cigány kisebbségi önkormányzat alakult CsongrádbanPDF Print E-mail
Tuesday, 04 March 2008
Megtartotta alakuló ülését és megválasztotta vezetőit hétfőn a Csongrád Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat. Az újjáalakulásra azért volt szükség, mert alapvető ellentétek voltak a testületen belül, melyet csak az önfeloszlatással tudtak feloldani, amit tavaly október 29-én jelentettek be.
 
Elindítja a képzést az ombudsmanPDF Print E-mail
Tuesday, 04 March 2008
Elindítja a szociális minisztérium által működtetett Esélyek Háza munkatársainak képzését a kisebbségi ombudsman, hogy a húsz intézmény vezetője és dolgozója jogi és információs segítséget nyújthasson a panaszosoknak. Ezt maga Kállai Ernő közölte az MTI-vel hétfőn. A nemzeti és etnikai jogok országgyűlési biztosának hivatala és a szociális minisztérium idén január végén írt alá együttműködési megállapodást, hogy egy új, intézményesített kapcsolat jöjjön létre az ombudsmani hivatal és az Esélyek Háza között.
 
A rendőrség és a cigány kisebbségi önkormányzat együttműködési szerződést kötöttPDF Print E-mail
Tuesday, 04 March 2008
Külön fórumon vitatták meg ma délelőtt a Megyeházán az MCKÖ (Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat) és a HRFK illetékesei az egymáshoz való viszonyuk javításának, a párbeszéd jobbításának és a bűnmegelőzésben az áldozattá válás elkerülésében, valamint az ismeretterjesztésben az együttműködési lehetőségeket.
 
Bármikor kirobbanhatnak Magyarországon a cigányellenes pogromok?PDF Print E-mail
Tuesday, 04 March 2008
A Hagalil szerint bármikor kirobbanhatnak Magyarországon a cigányellenes pogromok. A Frankfurter Allgemeine Zeitung az SPD-vezetésben folyó irányzatok vitájáról tudósít.
 
Uniós forrásokat kell juttatni a kisebbségeknekPDF Print E-mail
Tuesday, 04 March 2008
A cigányság több, mint 50 százaléka mélyszegénységben él, éppen ezért igen fontos, hogy a kisebbség integrációjához rendelkezésre álló európai uniós forrásokat Magyarország minél nagyobb arányban használja fel - ezt az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának fideszes elnöke mondta Nyíregyházán, egy a nemzetiség helyzetével foglalkozó konferencián.
 
Újabb romaroham Kanadába?PDF Print E-mail
Tuesday, 04 March 2008
Miután március elsejétől nem kell vízum az észak-amerikai államba, az ezredforduló környékén a Kanadát már megjárt romák azt tervezik, mielőbb útra kelnek. Kanada, Svédország, Anglia után ismét Kanada következhet a mohácsi romák utazási naplójában.
 
Meglepték a Magyar Gárdát a romákPDF Print E-mail
Tuesday, 04 March 2008
Legalább 200 roma emberrel találta szemben magát öt magyar gárdista Pétervásárán; összetűzésre nem került sor - tudósít hétfői számában a Heves Megyei Hírlap. A Magyar Gárda tagtoborzót tartott volna szombaton a városháza előtt, ám ezt gyakorlatilag megakadályozták a Heves megyei városból, a környező településekről, sőt még a szomszédos Nógrád megyéből is a helyszínre érkezett romák - adta hírül az újság.
 
Meghívó - Deák Klub - Moszkvai áramlat - gázvezeték: áldás vagy átok?PDF Print E-mail
Tuesday, 04 March 2008
A Deák Ferenc Közéleti Klub tisztelettel meghívja ÖntMoszkvai áramlat… gázvezeték: áldás vagy átok? című klubestjére 
 
Lehull a lepel a 120 milliós MeH tanulmányokrólPDF Print E-mail
Tuesday, 04 March 2008
Tizenkilenc alkalommal rendelt tanulmányokat tavaly a Miniszterelnöki Hivatal kommunikációs szakállamtitkársága, összesen 120 millió forintért - derül ki egy, a Népszabadság birtokába jutott összesítésből.   
 
Több állami támogatás a kisebbségi önkormányzatoknak?PDF Print E-mail
Tuesday, 04 March 2008
Gémei Ferenc szerint az új támogatási rendszerben – az eddig feldolgozott pályázatok és az első modellszámítások alapján – a kisebbségi önkormányzatok több állami támogatást kapnak feladataik ellátásához, mint a korábbi években.  
 
Három igenre buzdít a Lungo DromPDF Print E-mail
Monday, 03 March 2008
A népszavazáson való részvételre és a három igenre buzdítottak a Lungo Drom Szolnokon megrendezett szombati kongresszusának felszólalói; a tanácskozáson újra Farkas Flóriánt választották meg a szervezet elnökévé.
 
Egy éve iroda nélkül működik az FCÖPDF Print E-mail
Monday, 03 March 2008
Panasszal fordult a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke a kisebbségi ombudsmanhoz, mert immár egy éve nincs irodája az érdekképviseleti szervezetnek. Ezt a fővárosnak kellene biztosítania. Kállai Ernő elfogadhatatlannak tartja a helyzetet, ezért azonnali vizsgálatot kért a főpolgármestertől.
 
Kolompár Orbán szerint szélsőségesek házat gyújtottak felPDF Print E-mail
Monday, 03 March 2008
Kiégett egy lakóház és a hozzá tartozó garázs mára virradóra a Szolnok megyei Tiszaroffon. Senki nem sérült meg. Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke azt közölte, hogy a ház a helyi kisebbségi önkormányzat képviselőjéé, akit korábban megfenyegettek.
 
Megjelent az Amaro Drom legújabb száma! - 2008. februárPDF Print E-mail
Monday, 03 March 2008
Zsigó Jenő MENTŐKÖTÉL A cigány gyerek nem húzza vissza a társait! Az integráció útvesztői Történelmi lépték Az ostravai diákok nyertek Lomisok végnapjai? Roma kényszervállalkozók százai maradhatnak megélhetés nélkül Szakadék Szalai Júlia: Nincs két ország...? Társadalmi küzdelmek az állami (túl)elosztásért a rendszerváltás utáni Magyarországon
 
A cigányság több, mint fele szegénységben élPDF Print E-mail
Monday, 03 March 2008
A cigányság több, mint 50%-a mélyszegénységben él, éppen ezért igen fontos, hogy a kisebbség integrációjához rendelkezésre álló európai uniós forrásokat Magyarország minél nagyobb arány használja fel.
 
A Magyar Gárdával tárgyalnának a romákPDF Print E-mail
Saturday, 01 March 2008
Bár bízik abban, hogy bírósági döntés születik a Magyar Gárda megszüntetéséről, tárgyalni is hajlandó lenne a szervezet tagjaival Sárközi János József. A Tolna Megyei Nemzeti és Etnikai Kisebbség területi koordinátora ugyanakkor kikérte magának azt az általánosítást, mely a Gárda honlapján szerepel, és amely szerint különbség van magyar és magyar között, már csak azért is, mert a romák többségükben szociális segélyekből élnek.
 
Több roma vezető is beismerte a szabolcsi lepénzeléstPDF Print E-mail
Saturday, 01 March 2008
Több szabolcsi cigány vezető is elismerte a 2006-os szavazatvásárlás tényét azokon a telefonbeszélgetéseken, amelyeket a Célpont rögzített a múlt héten Nyírbátorban. Az egyik hangfelvételen a nyírmihálydi romák vezetője a népszavazási kampány részleteiről magával Veres Jánossal akar egyeztetni.
 
Romákat sértő írás a devecseri városi lapbanPDF Print E-mail
Saturday, 01 March 2008
Tiltakozik a roma lakosság, bezúzták a városi lapot Tiltakozik a Veszprém megyei Devecser lakossága a városi újság legutóbbi számában megjelent - a cigányságot sértő és megalázó - cikk miatt; a képviselő-testület a szerdai zárt ülésén egyöntetűen elhatárolódott a cikktől, s az újság még fellehető számait visszavonta és zúzdába küldte - tájékoztatta Holczinger László, Devecser polgármestere a történtekről pénteken az MTI-t.
 
Sikeres az OCÖ petíciós aláírásgyűjtése!PDF Print E-mail
Saturday, 01 March 2008
Az Országos Cigány Önkormányzat - s a j t ó k ö z l e m é n y e
 
Villás Lajos - Gáz van? Gáz Volt! Gáz lesz!PDF Print E-mail
Saturday, 01 March 2008
A Magyar Köztársaság Miniszterelnöke Moszkvában aláírta a „ Déli Áramlat " fantázia névvel ellátott gázvezeték építési szerződést. Ezek szerint Magyarország a közel jövőben évente egymilliárd köbméter orosz gázt vásárolhat, illetve jogosult egy ugyan ekkora méretű tározó kiépítésére. Ezen a vezetéken egyébként Európa más országaiba évente tízmilliárd m3 energiahordozót szállítanak - Európa déli régióiba. Egészen biztosan a nyugati határokon is szivárogni fog ez a gáz Németország és Francia ország felé is. Tranzit ország leszünk.
 
Balog: A mélyszegény cigányság utasítsa el a vizitdíjat és a tandíjatPDF Print E-mail
Saturday, 01 March 2008
A cigányság több mint 50 százaléka mélyszegénységben él, éppen ezért igen fontos, hogy a kisebbség integrációjához rendelkezésre álló európai uniós forrásokat Magyarország minél nagyobb arány használja fel - ezt az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának fideszes elnöke mondta pénteken Nyíregyházán.
 
Díszbemutató az Uránia Nemzeti Filmszínházban - részlet képek a filmbőlPDF Print E-mail
Saturday, 01 March 2008
Díszbemutató az Uránia Nemzeti Filmszínházban   Téged is szeretettel várnak partnereddel: március 5., 20 óra,   A díszbemutatóra Budapestre érkezik és a bemutatót követően az Urániában koncertet ad az Életek Éneke zenekar.   A film március 13-tól látható a mozikban.
 
A drogosokat még a cigányoknál is jobban utáljuk?PDF Print E-mail
Saturday, 01 March 2008
Új drogtörvény-javaslat készül Dr. Szabó Máté az állampolgári jogok országgyűlési biztosa a múlt héten a az igazságügyi és rendészeti miniszternek írt levelében támogatta azt a törvénytervezetet, amely szabálysértésnek minősítené a csekély mennyiségű drog használatát, de továbbra is a büntetőjog eszközeit alkalmazná a kábítószer-kereskedőkkel szemben. Mi ezzel kapcsolatban Topolánszky Ákost a Nemzeti Drogmegelőzési Intézet igazgatóját kérdeztük. 
 
Segély vagy közmunka?PDF Print E-mail
Saturday, 01 March 2008
 Tavasszal erdészeti és vasúttisztasági foglalkoztatási programot indít a szociális tárca Évente több milliárd forintot fordít az állam közmunkára, és mintegy huszonháromezer ember jut így időlegesen foglalkoztatáshoz. Az új Munkateszt program viszont a rendszeres szociális segélyben részesülő száznegyvenezer ember alkalmasságát kívánja közmunkával felmérni. A különbség nagy.
 
Zeisler Judit - Ígéretes ötletPDF Print E-mail
Saturday, 01 March 2008
Külföldön sikereket aratnak roma képzőművészeink, miközben itthon évtizedek óta eredménytelenül kilincselnek egy saját művészeti központért. Junghaus Tímea roma művészettörténészt a legmagasabb díjazással járó európai kulturális elismeréssel, a Kairos-díjjal jutalmazták február elején, a kortárs európai roma képzőművészet kutatásáért és láthatóvá tételéért folytatott munkájáért.
 
A roma egység a népszavazás kérdésében - Az MSZP Országos Roma Tagozat alelnöke is igent mond!PDF Print E-mail
Saturday, 01 March 2008
Soha ilyen egységes nem volt Hajdú-Bihar cigánysága, mint most, a népszavazás kapcsán. Ezt Aba-Horváth István, a Területi Kisebbségi Önkormányzat megyei elnöke jelentette be romavezetők társaságában tartott sajtótájékoztatóján.
 
Megosztja a romákat a Magyar Gárda elleni aláírásgyűjtésPDF Print E-mail
Saturday, 01 March 2008
Megosztotta a Békés megyei cigányságot a Magyar Gárda elleni aláírásgyűjtés. A téma a csütörtöki békéscsabai megyei cigány kisebbségi önkormányzati ülésen is szóba került. Surman László képviselő szerint pont az ellenkező hatást érik el az akcióval, mint amit kellene.
 
A romatelep befektetőiPDF Print E-mail
Saturday, 01 March 2008
A Máltai Szeretetszolgálat kísérleti modellje: felszámolás helyben - Kozma Imre a Prima Primissimát adta oda  A szociális tárca egy korábbi felmérése szerint Magyarország ötszáz településén alakult ki romatelep vagy cigánysor. A piacképtelen, sokszor komfort nélküli ingatlanokban kirekesztett családok élnek, melyek nagy számban nevelik fel a következő, önmagát eltartani képtelen generáció tagjait. 
 
Durvul a népszavazási kampány - Oknyomozás a köbönPDF Print E-mail
Saturday, 01 March 2008
A Fidesz szavazatvásárlással vádolja az MSZP-t, az MSZP manipulációval vádolja a Fideszt a nyírségi romavoksok kapcsán. Durvul a népszavazási kampány.
 
Romák a fizetős egészségügyi rendszerbenPDF Print E-mail
Saturday, 01 March 2008
Horváth Ágnes miniszterasszony levélben nyugtatta meg az Országos Cigány Önkormányzat elnökét, Kolompár Orbánt: az egészségügyi reform miatt a romáknak nincs okuk aggodalomra. Ennek ellenére Kolompár félti az adminisztrációtól idegenkedő roma betegeket. Az OCÖ elnöke szerint a Hír TV becsapta az egyszerű roma embereket.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk