Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Kolompár "nem tudja visszafogni a cigányságot"?PDF Print E-mail
Friday, 29 February 2008
Hamarosan eljön az a pillanat, amikor már nem lehet visszatartani a cigányságot - közölte Nagy-Britannia és Észak-Írország magyarországi nagykövetével Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke. 
 
Március 9: a romák az igenekre szavaznakPDF Print E-mail
Friday, 29 February 2008
A cigányság nem csak a saját érdekeit, hanem az egész magyarságét is kész képviselni a március kilencedikei népszavazáson - hangzott el a Hajdú-Bihar megyei kisebbségi önkormányzatok tájékoztatóján.
 
RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS - Indul a CivilInfo második tanfolyamaPDF Print E-mail
Friday, 29 February 2008
Március 14-én indul a CivilInfo következő tanfolyama. Az INFONIA Alapítvány szervezésében, a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával megvalósuló képzésre civil szervezetek munkatársai, aktivistái jelentkezhetnek, a részvétel ingyenes. Jelentkezési határidő 2008. március 12.
 
Romavoksok: eddig egy feljelentésPDF Print E-mail
Friday, 29 February 2008
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyeletet jelentett be a romavoksok ügyében - közölte tegnap lapunkkal Kovács András megyei főügyész, aki elmondta: tudomása szerint eddig egyetlen rendőrségi feljelentés van az ügyben.
 
Flamand Rádiózenekar - botrányos reklámPDF Print E-mail
Friday, 29 February 2008
Az Index azt írja, hogy kisebb botrány kerekedett abból, hogy a Flamand Rádiózenekar egy cigánycsalád fotójával reklámozta Bartók-Ligeti művekből összeállított koncertjét Belgiumban. A plakáton a család képén kívül még egy felirat is szerepelt: Hungary.
 
Az Európai Roma Stratégia kidolgozásának előkészítése + képriportPDF Print E-mail
Friday, 29 February 2008
A Roma Integráció Évtizede Program Nemzetközi Irányító Bizottsága XII. ülését tartotta abból az alkalomból, hogy Magyaro. 2007. július 1. és 2008. június 30. között tölti be a program elnökségi feladatait.
 
Semjén: Nem csak a háromszáz forintokról van szóPDF Print E-mail
Friday, 29 February 2008
Március 9-én a népszavazáson a magyar nemzet a jövőjéről szavaz, és megmutathatja, hogy nem hagyja magát jogaitól megfosztani és kifosztani - jelentette ki Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke kedden Hajóson.
 
70 ezret kap naponta az MSZP-s tanácsadóPDF Print E-mail
Friday, 29 February 2008
Évi 7,2 millió forintért alkalmazza tanácsadóként a Miniszterelnöki Hivatal Barabás Jánost, az MSZMP Központi Bizottságának egykori tagját. A volt párttitkárnak „maximum száz" szakértői napot kell eltöltenie a kormánykabinethez benyújtott anyagok elemzésével, azaz naponta legalább 72 ezer forintra tesz szert a munkával.
 
Az OCÖ elítéli a romák félrevezetésétPDF Print E-mail
Friday, 29 February 2008
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elítél minden olyan közszereplőt, akik politikai érdekből kihasználja és félrevezeti a magyarországi roma társadalom tagjait - írta a szervezet kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.
 
Gucci-cigányok - Romák a nyugat-európai sajtóbanPDF Print E-mail
Friday, 29 February 2008
A magyarországi sajtó viszonylag bő terjedelemben foglalkozik a hazai cigányság sorsával, a velük kapcsolatos problémákkal. Nyugat- Európában, mint a híradásokból kiderül, hasonló és mégis kicsit más a cigányok sorsa, legalábbis ami ebből a médiában megjelenik. Munkatársaink a spanyol, angol és német lapokból próbálták az ottani „cigányképet" felderíteni.
 
Villás Lajos: CigánykártyaPDF Print E-mail
Thursday, 28 February 2008
A legnagyobb ellenzéki párt által üzemeltetett hírcsatorna egyik munkatársa a március 9.re kiírt népszavazás eredményessége érdekében kijátszotta a " cigánykártyát".Hamis telefonhívással azt a látszatot akarta kelteni, hogy az ország legszegényebb népcsoportjának tagjai, a cigányok, lám megint eladják magukat egy tányér levesért, vagy egy darab cupákos húsért. A baj csak az, hogy a hamis telefont lebonyolító cigányember a LUNGO DROM tagja, a legnagyobb ellenzéki párt szövetségese...
 
MUKESZ NyilatkozatPDF Print E-mail
Thursday, 28 February 2008
A MUKESZ elítéli a jogsértő újságírói eszközök alkalmazását A Magyar Újságírók és -Készítők Európai Szövetségének (MUKESZ) tagjai értetlenül állnak a napokban ismertté vált sajtóbotrány előtt, és elítélik a jogsértő eszközöket alkalmazó újságírót.
 
Életek éneke - díszbemutató - márc. 5.PDF Print E-mail
Thursday, 28 February 2008
Életek éneke - díszbemutató - márc. 5. Életek éneke című film március 5-i díszbemutatója az Uránia Nemzeti Filmszínházba. Az eseményre hazánkba érkezik és a bemutatót követően rövid koncertet ad az Életek éneke zenekar.   A film március 13-től látható a hazai mozikban.
 
Leszavazott ombudsmanjelöltekPDF Print E-mail
Thursday, 28 February 2008
Nem választotta meg az ombudsmanjelölteket hétfőn az Országgyűlés: sem Fülöp Sándor, sem Zombor Ferenc nem kapta meg a szükséges kétharmados támogatást.
 
Ki telefonált Tóth Józsi néven? - hallgassa meg!PDF Print E-mail
Thursday, 28 February 2008
A Fidesz bizonyító erejűnek tartja azt a telefonbeszélgetésről készült felvételt, amelyben egy roma kisebbségi képviselő hívta fel Veres János nyírségi kampányfőnökét. Állításuk szerint lelepleződött, hogy pénzért befolyásolhatóak a roma szavazók. 
 
Édestestvérek + Képriport - Cigány világ Észak-Magyarországon (2.)PDF Print E-mail
Thursday, 28 February 2008
A cigányság problémájának gyökere a szegénység, valamint a többségi társadalom előítéletes viselkedése. Aki azonban az észak-magyarországi régióban él, tapasztalatai alapján előbb-utóbb megkérdőjelezi ezt a kisebbségvédelmi dogmát. A csereháti Gadnán, ahol a cigány lakosság túlsúlyba került, a pusztulás és a mindennapi agresszió vált jellemzővé. Az őslakosok pedig egyre védtelenebbek.
 
Pályázati kiírásPDF Print E-mail
Wednesday, 27 February 2008
SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM (SZMM) ÉS VALAMINT A MAGYARORSZÁGI CIGÁNYOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY KÖZÖSEN 60 MILLIÓ FORINTOS KERETÖSSZEGGEL MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATOT HIRDET a telepeken, telepszerű lakókörnyezetben élők társadalmi integrációját elősegítő komplex projekt megvalósítására
 
Félnek a romák - nem hisznek a kislánynak!PDF Print E-mail
Wednesday, 27 February 2008
Félnek a putnoki romák a szélsőségesek támadásától. Még annak ellenére is, hogy kiderült, a K. Lajos utcai házrongáló egy 11 éves kislány volt. De hiába a gyermek megbánása és beismerő vallomása, a cigányok nem hiszik, hogy ő tette tönkre L-ék lakását. Az ok egyszerű: nem ez volt az első eset, hogy romákat inzultáltak a kisvárosban.
 
Veres János a "magát Hír TV-nek nevező fideszes intézmény"-rőlPDF Print E-mail
Tuesday, 26 February 2008
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek becsületes emberek - mondta Veres János pénzügyminiszter a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában annak kapcsán, hogy felmerült: cigány önkormányzati képviselőket kerestek meg telefonon, hogy pénzért tartsák otthon a népszavazástól a romákat, illetve buzdítsák őket "nem" szavazatra.
 
Roma napló 33.PDF Print E-mail
Tuesday, 26 February 2008
Konferencia az Országház felsőházi termében a kisiskolák megmentéséről. Ez azért szép sikere az Élőláncnak. Személyesen Lányi Andrásnak, a mozgalom alapítójának és vezetőjének. Lezsák Sándor vállalta az elnökösködést, Szili Katalin meg a vendéglátó szerepét, köszöntővel, két képviselő pedig hozzászólt. Kormánypárti és ellenzéki oldalról. A terem zsúfolásig tele. Jöttek kis csapatok az ország minden tájáról. Kisebbnél is kisebb iskolákból. Tanítók, tanárok százai együtt. Kamerák is. Talán újságírók is.
 
Veres János, Szabolcs-Szatmár megye országgyűlési képviselője feljelenti a Hír TelevíziótPDF Print E-mail
Tuesday, 26 February 2008
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek becsületes emberek – jelentette ki Veres János pénzügyminiszter hétfőn a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában annak kapcsán, hogy felmerült: ottani cigány önkormányzati képviselőket kerestek meg telefonon, hogy pénzért tartsák otthon a népszavazástól a helyi romákat, illetve buzdítsák őket „nem” szavazatra. Veres János, a térség országgyűlési képviselőjének elmondása szerint kampányfőnöke, Tóth Viktor nevében telefonáltak valakik a népszavazást befolyásolandó, ami miatt a rendőrségen feljelentést tettek. Ezután a Hír TV munkatársai elismerték egyik műsorukban, hogy ők telefonáltak Tóth Viktor nevében.
 
Dallas PashamendePDF Print E-mail
Tuesday, 26 February 2008
Azaz Dallas mellettünk, köztünk, a közelünkben – Pejó Róbert 2004-es művének címe egy erdélyi cigány közösségre utal, melynek tagjai a szemétből, egy szeméttelepen élnek, ahova több évtizedes távollét után apja halála miatt tér vissza a főhős.  A tanult tanáremberré vált Radu persze nem szabadul a temetés után: felelőtlenül a telepre vitt autója egyre „fogyatkozik”, ügyetlenül rendőrségi ügybe keveredik, és újra feltűnik életében egy régi szerelem a „dallasi” szeméttelepen lakó fiatalasszony, Oana személyében (Gryllus Dorkának a 36. Magyar Filmszemlén díjazott alakítása).
 
Politikai indíték vagy pénzhiány? Marad a cigánytelep VáraljánPDF Print E-mail
Tuesday, 26 February 2008
Pénzhiány miatt egyelőre marad a cigánytelep Váralján. Az önkormányzat 35 millió forintra pályázott a szociális tárcánál, de a minisztérium forráshiányra hivatkozva elutasította a Tolna megyei települést. A váraljai cigánytelepen több mint 80 ember él nyomorúságos körülmények között.
 
Hadat üzent a cigányságPDF Print E-mail
Tuesday, 26 February 2008
Első ízben fordul elő, hogy a romák közül többen vállalták a választási visszásságok leleplezésének segítését, és nyíltan hadat üzentek a szavazási manipulációknak - mondta Farkas Flórián.
 
Roma vezetők szerint manipuláció és lejáratás a célja a Hír TV felvételeinekPDF Print E-mail
Tuesday, 26 February 2008
Roma vezetők szerint manipuláció és lejáratás a célja a Hír TV felvételeinek, amit egy jól megtervezett akciónak tartanak. Erről Kolompár Orbán és Teleki László vasárnap beszélt az MTI-nek. Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, valamint az MSZP-s országgyűlési képviselő a Hír Tv által rögzített és közétett egyik hangfelvételen Tóth József néven bemutatkozó férfit hangja alapján felismerni vélte.
 
Mennyit ér meg egyeseknek a szavazáskor otthon maradni?PDF Print E-mail
Tuesday, 26 February 2008
A Hír TV honlapján szereplő beszámolóban ez áll: "Munkatársunk Veres János pénzügyminiszter, MSZP-s országgyűlési képviselő választási kampányfőnöke, Tóth Viktor nevében hívott fel cigány kisebbségi önkormányzati vezetőket, hogy ellenőrizze a szerkesztőségünkbe korábban érkezett bejelentések valóságtartalmát." Nyomozást rendelt el a népszavazással kapcsolatos, Nyírbátor környéki voksvásárlásra utaló telefonok ügyében a rendőrség - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.
 
A szomszéd kislány dúlta fel a putnoki romák házátPDF Print E-mail
Tuesday, 26 February 2008
Egy roma kislány dúlta fel Putnokon egy cigány család házát - közölte a rendőrség. A gyerekkorú lány a szomszédban lakott, bejáratos volt a családhoz. Pénteken is átment, de nem talált ott senki. Italporból akart magának üdítőt keverni, ám a pohárban valószínűleg nyugtató volt. A gyógyszer hatása alatt szórt szét mindent a házban és írt rúzzsal a falra fenyegető, gyalázkodó szöveget. A rendőrségen elismerte tettét.Dobi Tamás a péntek este történt esetet ismertetve azt mondta: az incidens idején senki nem tartózkodott a lakásban, az elsődleges adatok szerint előbb az anya, majd az öt gyermek ment el otthonról, a házat pedig nyitva hagyták. Ekkor dúlták fel otthonukat az elkövetők.
 
Halálosan megfenyegették, otthonát feldúltákPDF Print E-mail
Tuesday, 26 February 2008
Halálos fenyegetéseket festettek a háza falára és feldúlták az otthonát pénteken egy ötgyermekes cigányasszonynak Putnokon. Az asszony és gyerekei nem voltak otthon, amikor a támadó bement a lakásba. A rendőrség nyomoz, a veszélyes fenyegetések miatt óránként ellenőrzik a putnoki ház környékét. Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elmondta, péntek délelőtt az ötgyermekes asszony elment otthonról, gyermekei nem sokkal később szintén elhagyták a lakást.
 
Somogy minden tizedik lakója romaPDF Print E-mail
Tuesday, 26 February 2008
Nincs olyan ember a földön, aki ne akarna jót magának, ne akarná a szebb élet lehetőségét megadni a gyerekének. A cigány ember sem kivétel, éppúgy képes érte megdolgozni, mint a magyar – mondta Berényi László, a somogyi kisebbségi önkormányzat elnöke a barcsi romakonferencián.
 
Lamperth Mónika a saját pénzét adta a romáknakPDF Print E-mail
Monday, 25 February 2008
Magánvagyonából százezer forintos alapítványt tett a kaposvári Pécsi utcai iskoláért a szociális és munkaügyi miniszter. Lamperth Mónika elmondta: a megyeszékhely általános iskolái közül szinte mindegyiknek van alapítványa. A döntően szegény családok hátrányos helyzetű fiataljait oktatónak nem volt.
 
Veres János pénzügyminisztert akarják lejáratniPDF Print E-mail
Monday, 25 February 2008
Felháborító, hogy a politika ilyen mélypontra süllyedt, s egyesek semmitől sem riadnak vissza a jogtalan előnyszerzésben. Nyírbátor környékén, akiket a március 9-i népszavazással kapcsolatban Veres János pénzügyminiszter, országgyűlési képviselő-választási kampányfőnöke, Tóth Viktor nevében kerestek meg ismeretlenek; az ügyben a kampányfőnök péntek este rendőrségi bejelentést tett – közölték az érintettek. Tóth Viktor elmondta: megdöbbenve értesült arról, hogy a nevében egy magántelefonszámról keresték meg a kisebbségi képviselőket, s olyan kérdéseket tettek fel nekik, amelyek „nem” voksok vásárlási szándékát sejtették.
 
Maffiaharc a kölcsönértPDF Print E-mail
Monday, 25 February 2008
Azt, amikor egy szervezett bűnözői csoport ráteszi a kezét a gazdaság egy szegmensére, s védelmi pénzekért szavatolja a nyugalmat és a biztonságot, maffiatevékenységnek hívjuk. Azt pedig, amikor illegális kölcsönöket adó családok a falu kölcsönkéregetőiért folytatnak harcot, interezők háborújának.
 
Meglepő fordulat: meg sem gyanúsították a Magyarok Nyilasait!PDF Print E-mail
Monday, 25 February 2008
Ez az igazi megdöbbentő fordulat: a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal csak előállította és meghallgatta Magyarok Nyilai nevű szélsőséges csoport majd egy tucatnyi tagját. Őrizetbe azonban senkit nem vettek a nyomozók, és senkit sem gyanúsítottak meg.
 
Ellencsapásra készül Kóka?PDF Print E-mail
Monday, 25 February 2008
A pártvezetés várhatóan maga kezdeményez jogi eljárásokat Az SZDSZ-es elnökválasztási csalás ügyében zajló belső vizsgálat – úgy tudjuk – napokon belül lezárul. Jüttner Csaba, a párt szabolcsi elnöke, nem mellesleg „izmos kókista”, hamar eredményt fog produkálni; a cél, hogy az ügy mihamarabb lekerüljön a napirendről.
 
Esélyegyenlőséget a gyakorlatbanPDF Print E-mail
Saturday, 23 February 2008
Az esélyegyenlőség ma már nem törvényalkotói, hanem jogalkalmazási és szemléletformálási kérdés Magyarországon - hangoztatták a roma ügyekben felelős szakpolitikusok azon a pénteki budapesti közmeghallgatáson, amelyen cigány emberek ismertethették, milyen hátrányos megkülönböztetés éri őket a munkavállalás területén. Az úgynevezett parlamenti közmeghallgatáson részt vevő szakemberek és képviselők azt hangoztatták, hogy az egyéni sorsokban meg kell jelennie a jogállamiságnak, ez jelenthet garanciát a gyakorlati változásokra.
 
Több tízezer aláírást gyűjtött az OCÖ a Magyar Gárda ellenPDF Print E-mail
Saturday, 23 February 2008
Alig két hét alatt több tízezer aláírást gyűjtött össze az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) a Magyar Gárda és más félkatonai szervezetek betiltását célzó törvénymódosításhoz – mondta Kolompár Orbán OCÖ-elnök pénteken.
 
A Roma Chartáról tárgyaltakPDF Print E-mail
Saturday, 23 February 2008
Országos konferencián tárgyalták meg a Roma Charta célkitűzéseit pénteken Budapesten, amelyen többek között a hiányzó nemzetiségi alapintézmények létrehozását, a roma nyelv védelmét és esélyegyenlőségi programok kidolgozását sürgették - közölte Borbáth Erika, a tárgyalásoknak helyszínt biztosító Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus főigazgatója.
 
A romák megsínylik a vizitdíjatPDF Print E-mail
Saturday, 23 February 2008
A vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj bevezetése a cigányságot sújtja leginkább: Zala megyében 85-90 százalékuknak nincs állandó munkahelye, többnyire alkalmi munkákból, szociális segélyekből élnek.
 
Semjén Zsolt - Halhatatlan ígéretPDF Print E-mail
Friday, 22 February 2008
- Igen! - mondta Semjén Zsolt a kereszténydemokraták elnök-frakcióvezetője. - Igen! Igent mondunk az esélyteremtésre. Lelkesen támogatjuk a leszakadt rétegek felemelését, az egészségügyi ellátásból és az oktatásból kiszorultak segítését, a szegénység, a munkanélküliség lehetetlen állapotának megszűntetését.
 
Büntetendő lesz a cigánybűnözés" kifejezésPDF Print E-mail
Friday, 22 February 2008
Az Alkotmánybíróság valószínűleg el fogja utasítani a gyűlöletbeszéd- törvényt. Ezt Dr. Hack Péter mondta az ATV Reggeli Jam című műsorában. Az 1990-es évek óta folynak viták a gyűlöletbeszéd- törvény kapcsán - mondta Hack Péter -, de az Ab eddig nem engedte a véleménynyilvánítás korlátozását.Listákat nem lehet készíteni, és vitára ad okot, hogy mi tartozik bele a büntetendő kategóriába, amennyiben a törvény hatályba lépne, a „cigánybűnözés" kifejezés például beletartozna az általánosítás miatt - mondta a jogászszakember.
 
Cigány származásuk miatt nem kaphatnak helyet?PDF Print E-mail
Friday, 22 February 2008
Jászapátin főként a roma lakosság körében végez térítő munkát a Boldog Isten Gyülekezete vallási közösség. Hónapok óta helyet keresnek az istentiszelet megtartásához, de folyamatosan akadályokba ütköznek. A gyülekezet tagjai jó időben a szabad ég alatt tartották meg az istentiszteletet, hideg időben pedig kibérelték a művelődési házat. Ezt azonban egy hónapban csak kétszer vehették igénybe.
 
Világörökség lehet a kékfestés, a cigányzene, a busójárás,,,PDF Print E-mail
Friday, 22 February 2008
Kékfestés, cigányzene, mohácsi busójárás. Tudják, mi a közös az említettekben? Ezek is a világörökség részévé, mégpedig szellemi, kulturális örökséggé válhatnak, ha az ENSZ szervezete úgy dönt. A listáról ez csak néhány példa volt, a konkrétumok egy bonyolult pályáztatás után derülnek ki. Kádár Dóra és Társi István összeállítása.
 
Villás Lajos: Kereskedők vámszedőiPDF Print E-mail
Friday, 22 February 2008
Megbukott egy volt APEH dolgozó, aki társaival több milliárd forintot szeretett volna kizsarolni áldozatától. Az APEH-nál is emberek dolgonak. Mindíg is voltak, és lesznek is olyanok, akik kihasználják azt, hogy a kereskedelemben visszaélések történnek, vagy apróbb szabálytalanságok történnek. Ilyenkor lépnek akcióba, és saját zsebre " dolgoznak"...Több évtizedes rendőri pályám során volt " szerencsém " néhány ügyeskedőt kézrekeríteni..
 
SZDSZ-es ügy: "nem bébiételt majszoló cigányemberekről beszélünk"PDF Print E-mail
Friday, 22 February 2008
Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere feljelentést tett az SZDSZ vitatott elnökválasztásának ügyében. Korábban 700 tagot toborzott pártjának Dél-Baranyában, de azt mondja ez csak három szavazatot hozott az SZDSZ jelenlegi elnökének. A 2006-os önkormányzati választások előtt elkezdődött a pártszervezés Baranyában. A párt teljes vezérkara tudott erről, Kóka János és Kuncze Gábor is.
 
Fodor szembemegy az SZDSZ-szel?PDF Print E-mail
Friday, 22 February 2008
Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter támogatja Fülöp Sándort, az államfő jelöltjét a jövő nemzedékek ombudsmani posztjára. Fodor ezt annak ellenére teszi, hogy az SZDSZ hétfői frakcióülésén úgy döntött: nem támogatják a köztársasági elnök egyik jelöltjét sem. A környezetvédelmi tárca keddi közleménye szerint Fodor Gábor támogatja Fülöp Sándor kinevezését a jövő nemzedékek ombudsmani posztra.
 
Plakátokról ordítanak a diszkriminatív álláshirdetésekPDF Print E-mail
Friday, 22 February 2008
Kampány a hátrányos megkülönböztetés ellen Több száz diszkriminatív álláshirdetésből mintegy hatvanat mutatott be sajtótájékoztatóján a Képviselői Irodaházban Lévai Katalin európai parlamenti képviselő, aki meghirdette diszkriminációellenes kampányát.
 
OCÖ tervezete - RIÉP és RIMB ügyrendjérőlPDF Print E-mail
Wednesday, 20 February 2008
Az Országos Cigány Önkormányzat TERVEZETE a Roma Integráció Évtizede Program (RIÉP) Roma Irányító és Monitoring Bizottság (RIMB) ügyrendjére 
 
Genetikai hulladéknak nevezték a romákat? A Magyar Gárda tagadPDF Print E-mail
Wednesday, 20 February 2008
Perrel fenyegették meg a gárdisták a romákat SzekszárdonHazug vádakkal támadták a Magyar Gárda Tolna megyei Vitéz Gömbös Gyula Zászlóalját és rajta kereszetül a Magyar Gárda Egyesületét a Tolna megyei Cigány Önkormányzat vezetői – állította ma délelőtt Tóth Endre a zászlóalj sajtószóvivője a megyei szervezet Garay téri sajtótájékoztatóján. A mintegy 18 gárdista egyenruhában, árpádsávos zászlókat lobogtatva vigyázz állásban hallgatta végig a tájékoztatót, amelyen részt vett körülbelül tíz szimpatizáns, emellett mintegy ellentáborként a megyei roma vezetők is megjelentek.
 
Kitiltottak egy vakot a TescóbólPDF Print E-mail
Tuesday, 19 February 2008
Akár egy bűnözőt, úgy kísérték ki a pápai Tesco áruházból vakvezető kutyája miatt Orsós Sándort. A világtalan férfi erre az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, és ügyében a Vigyázó Szemek érdekvédelmi szervezet reklamált. Az áruház a történtekért az ÁNTSZ tiltására hivatkozott – olvasható a keddi Magyar Nemzetben.
 
A kormányfő utolsó dobása lehetPDF Print E-mail
Tuesday, 19 February 2008
Állami vállalatok privatizációjával tulajdonszerzést ígért a kormányfő tegnapi parlamenti évértékelőjében. Erről hetekig-hónapokig egyeztetne minden társadalmi szereplővel, legalább jövő tavaszig. Mindezt a munka, a tudás, a tulajdon új programja, a polgárosodás szellemében.
 
Sólyom aláírta az egészségbiztosítási törvénytPDF Print E-mail
Tuesday, 19 February 2008
Sólyom László hétfőn aláírta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt - olvasható a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján. Az Országgyűlés február 11-én már másodszor szavazta meg a jogszabályt, tavaly decemberben ugyanis az államfő megfontolásra visszaküldte azt a parlamentnek.
 
Két évvel is büntethetik a gyűlöletbeszédetPDF Print E-mail
Tuesday, 19 February 2008
Bár a kormány nem támogatta, 174 igen, 127 nem és 11 tartózkodó szavazat mellett az Országgyűlés hétfői ülésén elfogadta a büntető törvénykönyv módosítását. Eszerint a jövőben akár két év börtönnel is büntethető lesz a gyűlöletbeszéd.
 
Elrendelték a nyomozást SZDSZ-ügybenPDF Print E-mail
Tuesday, 19 February 2008
Magánokirat-hamisítás gyanúja áll fennA Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn elrendelte a nyomozást az SZDSZ-es elnökválasztás ügyében, magánokirat- hamisítás gyanúja miatt. Borbély Zoltán ügyész, a Legfőbb Ügyészség szóvivője a távirati irodának elmondta: Szerdahelyi Szabolcs, a Deport ,56 elnöke pénteken tett feljelentést a XI. kerületi rendőrkapitányságon az ügyben, a BRFK pedig hétfőn elrendelte a nyomozást.
 
Cigány világ Észak-Magyarországon - Far-hát + KépriportPDF Print E-mail
Tuesday, 19 February 2008
A cigányság problémájának gyökere a szegénység, valamint a többségi társadalom előítéletes viselkedése – halljuk sokszor. Aki azonban az észak-magyarországi régióban él, előbb-utóbb megkérdőjelezi e sokat hallott kisebbségvédelmi dogmát.
 
A szegények számára bezárul a gyógyulás lehetősége?PDF Print E-mail
Tuesday, 19 February 2008
Navracsics Tibor kifejtette: a kormány célja az egészségügyben is az, hogy minél több pénzt kivonjon a rendszerből, hiszen a konvergenciaprogram szerint 250 milliárd forintot ki kell venni ebből a szektorból. Az ellenzéki politikus szerint a profitelv bevezetésével kettészakítják a magyar társadalmat, különválik a szegények és a gazdagok egészségügye.
 
Roma rendvédelmi konferenciaPDF Print E-mail
Monday, 18 February 2008
Bár a rendőrség és a romák között szervezeti szinten az elmúlt évtizedben szorosabbra fűződött a kapcsolat, a rendvédelmi szervek állománya és a kisebbség közötti integrációban vannak hiányosságok - fogalmazódott meg egy, a témában rendezett hétfői nemzetközi konferencián Budapesten. Kökényesi Antal, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnügyi főigazgatója az Európa Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület szervezésében tartott nemzetközi roma rendvédelmi konferencia megnyitóján emlékezetett:
 
Cigány fiatalokat vár soraiba a borsodi rendőrségPDF Print E-mail
Monday, 18 February 2008
Cigány származású fiatalokat vár soraiba a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, és ösztöndíjat ajánl fel a jelentkezőknek – közölte a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája hétfőn.
 
Az MCF nyerte a választástPDF Print E-mail
Monday, 18 February 2008
A kilenc mandátumból hetet szerzett meg az MCF A Magyarországi Cigányok Országos Fóruma az időközi cigány területi kisebbségi önkormányzati választáson Csongrád megyében - áll a területi választási bizottság hétfőn hozott határozatában.
 
Nyílt levél - Dr. Boda József elnök Úr részére!PDF Print E-mail
Monday, 18 February 2008
Nyílt levél - Dr. Boda József elnök Úr részére!Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú EgyesületTisztelt Elnök Úr!Először is engedje meg, hogy gratuláljak Önöknek a Nemzetközi Roma Rendvédelmi Kerekasztal megszervezéséhez!
 
Amióta világ a világ, szegregálnakPDF Print E-mail
Monday, 18 February 2008
Sajókazán, ahol most gimnáziumot nyitottak, Derdák Tibor volt SZDSZ-es honatya szerint ezer ember nyomorog kalkuttai körülmények között. Ezeket az embereket el kell juttatni oda, hogy felelősséget tudjanak vállalni a saját életükért. De előbb az iskolában kell integrálni őket.
 
Három évvel ezelőtt éledt újra a vajdaság intézményePDF Print E-mail
Monday, 18 February 2008
Már tizenhét megyében van cigányvajda Három évvel ezelőtt, 150 év után éledt újra a vajdaság intézménye Magyarországon, azóta már tizenhét megyében választott a cigányság vajdát magának, most éppen Borsod-Abaúj-Zemplén megyében készülnek erre - írta az Észak-Magyarország hétfőn.
 
Sok MSZP-tag átlép az MSZDP-bePDF Print E-mail
Sunday, 17 February 2008
Az MSZP-tagok közül sokan átlépnek a Magyarországi Szociáldemokrata Pártba, és ez is hozzájárulhat az MSZDP megerősödéséhez – jelentette ki Kapolyi László, azMSZDP elnöke, szocialista parlamenti képviselő pénteken az MTI-nek adott nyilatkozatában. Kapolyi László elmondta: az átlépések és az új belépők igazolják, hogy az emberek közül mind többen látnak húzóerőt a szociáldemokrata pártban.
 
Menekülnének a nyomortelepről, de egyre fogy a reményük + FotógalériaPDF Print E-mail
Sunday, 17 February 2008
A Szociális és Munkaügyi Minisztérium elutasította Váralja Péróként emlegetett telepének felszámolási pályázatát. Filczinger Ágnes polgármestert megdöbbentette, a romákat sokkolta a hír.Kapcsolódó fotógaléria: Váralja - Menekülnének a nyomortelepről
 
Ha beengeditek a Gárdát, nyolcezer romát hozok ide!PDF Print E-mail
Sunday, 17 February 2008
Nagy István, a Hatvani Kisebbségi Önkormányzat képviselője a városi képviselőtestület ülésén úgy fogalmazott, hogy ha a város beengedi a Magyar Gárdát, ők a környező településekről nyolcezer cigányt hoznak. Szombaton délelőtt mindössze négy egyenruhában érkezett gárdista és húsz szimpatizáns gyűlt össze a hatvani Rózsakert Vendéglő előtt.
 
Kókának is gyanús az SZDSZ elnökválasztásaPDF Print E-mail
Sunday, 17 February 2008
Bár maga mögött érzi a pártvezetést, vizsgálatot rendelt el a tavalyi tisztújító küldöttgyűlés miatt Kóka János. Az SZDSZ elnöke kész újra ringbe szállni, ha a vizsgálat után is gyanú maradna a testületek tagjaiban. A Hír TV és a Magyar Nemzet állítja, olyan küldöttek helyett is szavaztak, akik nem is voltak jelen.
 
Távozik a rasszista bejegyzéseket író ügyészPDF Print E-mail
Sunday, 17 February 2008
Önként jelentkezett és lemondott hivataláról az a budapesti ügyész, aki egy internetes fórumon rasszista bejelentéseket tett. A fajgyűlölő bejegyzésekre kedden hívták fel az ügyészség figyelmét.
 
Megingott Kóka elnöki székePDF Print E-mail
Sunday, 17 February 2008
SZDSZ-es politikusok mondják:a leleplezett csalásra a lemondás lenne a tisztességes válasz. Azonnal le kellene mondania és idő előtti pártelnökválasztást kezdeményeznie Kóka Jánosnak. Több, név nélkül nyilatkozó szabad demokrata politikus szerint a választási csalás vádjába keveredett SZDSZ-elnöktől ez lenne az egyetlen tisztességes eljárás.
 
Megvonták a 320 milliós támogatást Karsaitól? + VideóPDF Print E-mail
Sunday, 17 February 2008
Nem bánta meg Karsai József, hogy nemmel szavazott hétfőn az egészségügyi privatizációs törvényre. Bár azzal fenyegették, hogy térsége nem kap uniós támogatást, ha szembemegy frakciójával. Battonya szocialista polgármestere azt állítja: eddig sem kaptak egy forintot sem, pedig 19 milliárd forint értékben adtak be pályázatot iskolára, közútra, bicikliútra.
 
Megjelent az Amaro Drom legújabb száma! - 2008 januárPDF Print E-mail
Sunday, 17 February 2008
Zsigó Jenő Félkész demokrácia Eltévedt levél 1985-bőlOptimális esetben Interjú dr. Ürmös Andorral, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Roma Integrációs Főosztályának vezetőjével A küszöb előtt Kisebbségek parlamenti képviseleteKudarc a boncasztalon Cigánynak lenni Magyarországon Szívós közhelyek A fának lelke van Lépcsők, amelyek azért vannak ott, hogy felmenjen rajtuk az ember Rostás Árpád portré Sokkhatás Olvasói levél
 
Songwriters' Klub a MerlinbenPDF Print E-mail
Sunday, 17 February 2008
„Légyott, ahol a dalok születnek” Songwriters’ Klub a Merlinben2004 óta több mint száz bemutatott új alkotás az élőzenés dalszerző klubban. Minden héten közismert zenészek, egy neves költő, valamint – házigazdaként - a Sziámi zenekar az arra az alkalomra írt új számmal érkezik! Képzőművészek, filmesek, színészek.
 
Megizzasztották a kölykök Orbán ViktortPDF Print E-mail
Sunday, 17 February 2008
A Fidesz elnökét nem könnyű zavarba hozni, de néhány gyereknek mégis majdnem sikerült. Orbán Viktor (44) egy készülő show-műsor, a Kölykök forgatásán a kicsik kérdéseinek kereszttüzében találta magát, akiknek a számára nincs tabu. Ennek köszönhetően valószínűleg örült neki, amikor „cukinak” titulálták őt.
 
Villás Lajos: Mindennapi rasszizmusPDF Print E-mail
Sunday, 17 February 2008
Nem kell csodálkozni azon, hogy a rasszista nézetek nap-mint nap előtérbe kerülnek. Lehet, mert a politika nem akarja, hogy ez a "kedves össznépi társasjáték" elvesszen. Ma már ott tartunk, hogy a törvényesség őrei közt is akadt valaki-vagy valakik - akik hódolnak ennek a szenvedélynek... Tehetik, a törvény nem tiltja. Elvégre Magyarországon szólás és vélemény szabadság van.Mindennapi rasszizmus
 
Sommás eljárás lesz a tyúkperekbenPDF Print E-mail
Sunday, 17 February 2008
A tyúkperek egyszerűsítésére és gyorsítására készül az igazságügyi tárca. Évente akár százötvenezer-kétszázezer ügyet is érinthet a polgári perrendtartásról szóló törvény tervezett módosítása, amelytől azt is remélik, hogy a bírósági eljárások olcsóbbá válnak.
 
Deák Ferenc Közéleti Klub - Meghívó - Mivé lett magyar hazátok?PDF Print E-mail
Sunday, 17 February 2008
Nemzeteszme és nacionalizmus Magyarországon - vitaest - Gyurgyák János: Ezzé lett magyar hazátok A magyar nemzeteszme és nacionalizmus története című művének megjelenése kapcsán  (Osiris Kiadó, Bp. 2007.)
 
Rogán is elítéli a zsidózókat, díszzsidózókat és cigányozókatPDF Print E-mail
Sunday, 17 February 2008
Az V. kerületi képviselő-testület állást foglalt fenyegetően fellépő csoportokról. A nyilatkozatban nem, de szóban nevesítették a Magyar Gárdát.  Belváros-Lipótváros képviselő-testülete elítél minden, a rendteremtés ürügyén erővel és fenyegetéssel fellépő csoportot - derül ki a testület csütörtöki nyilatkozatából.
 
Dokumentum igazolja a csalást az SZDSZ elnökválasztásán (+videó)PDF Print E-mail
Sunday, 17 February 2008
A Hír Televízió birtokába került a Borsod megyei küldöttek jelenléti ívének másolatán egy olyan borsodi küldöttházaspár neve is szerepel, akik nem voltak ott a voksoláson. A Magyar Nemzet azt is kiderítette, ki szavazott Vági Sándor helyett, a férfi azonban nem akarta felfedni kilétét. „Vagy húzzák elő nagyon sürgősen a bizonyítékaikat, vagy pedig igazítsák helyre a hírTV közlését, ellenkező esetben a bíróságon fognak felelni” - mondta stábunknak Kóka János, az SZDSZ elnöke.
 
Hoffmann Rózsa - Őszinte párbeszédre van szükség az oktatás problémáirólPDF Print E-mail
Friday, 15 February 2008
Emelkedtek az osztálylétszámok, csökkent a tanulók heti óraszáma és növekedett a pedagógusok heti óraszáma. Radikálisan csökkent az egy pedagógus egy gyerekre fordítható ideje. Olyan körülmények között, amikor gyerekek - tízezer, ha nem százezer számra - egyedül a pedagógusok szerető törődésétől várhatnák a fejlődést.
 
Gyarapodik a Magyar Gárda - nem értik a cigányság fellépésétPDF Print E-mail
Friday, 15 February 2008
Hamarosan duplájára nő a Magyar Gárda Békés megyei Bajcsy-Zsilinszky Endre zászlóaljának a létszáma. Jani András, a szervezet megyei szóvivője elmondta, a kora tavaszi, fővárosi gárdistaavatáson várhatóan 35-40 viharsarki tagjelölt tesz esküt, s hasonlóra számítanak az őszi avatás alkalmából is.
 
Hétfőn tartja évindító beszédét a miniszterelnökPDF Print E-mail
Friday, 15 February 2008
Hétfőn, a miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés plenáris ülése – közölte Szili Katalin, az Ogy. elnöke csütörtökön, a házbizottság ülését követően. A házelnök elmondta: a miniszterelnök felszólalását követően a beszéd hosszától függően öt vagy nyolc percben reagálhatnak a frakciók az elhangzottakra.
 
Demszky az újnyilasokról - Egységes fellépést sürget a főpolgármesterPDF Print E-mail
Thursday, 14 February 2008
Ha nem lép fel a politikai osztály és a civil társadalom egységesen az újnyilas mozgalom ellen, akkor az a demokráciára is veszélyt jelenthet - jelentette ki Demszky Gábor főpolgármester a zsidómentő Raoul Wallenberg szobránál, Budapest felszabadulásának 63. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen szerdán Budapesten.
 
Meghívó - Országos konferencia a cigány identitásról, kultúráról, történelemrőlPDF Print E-mail
Thursday, 14 February 2008
A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátusországos konferenciát szervez 2008. február 22-én,„Cigányság-identitás, kultúra, történelem” címmel.
 
Kállai Ernő üzent TabajdinakPDF Print E-mail
Thursday, 14 February 2008
Előbb Magyarországon kell megoldani a kisebbségek parlamenti képviseletének helyzetét, és csak ezt követően lehetne európai szinten gondolkodni - mondta a kisebbségi ombudsman, akit az MTI szerdán annak kapcsán keresett meg, hogy az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője egy összeurópai kisebbségi parlament megteremtését szorgalmazta.Tabajdi Csaba Brüsszelben, a "Kisebbségek a bővülő Európában" című keddi konferencián arról beszélt, hogy jó lenne végre összehangolni a különböző európai szervezetek kisebbségvédelmi tevékenységét.
 
Tabajdi egy európai kisebbségi parlament létrehozásáért kardoskodikPDF Print E-mail
Thursday, 14 February 2008
Tabajdi Csaba szerint jó lenne végre összehangolni a különböző európai szervezetek kisebbségvédelmi tevékenységét, mert jelenleg feleslegesen folyik párhuzamos munka az Európa Tanácsban, az EBESZ-ben és az uniós intézményekben. "Itt lenne az ideje egy intézményközi koordinációnak, ezért szorgalmazom egy összeurópai kisebbségi parlament megteremtését, amely összehangolná ezen szervezetek munkáját" - mondta az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője kedden Brüsszelben.
 
Lovas színház a romáknak - lakásépítési és munkahely-teremtési kísérletPDF Print E-mail
Thursday, 14 February 2008
A "Durándában", azaz Gyöngyös főként romák lakta Észak-nyugati városrészében jártak a helyi képviselőtestület tagjai. Bozsik István, a terület önkormányzati képviselője meghívására mintegy féltucat képviselő látogatott el a terepbejárásra, melynek célja a közelgő uniós városrehabilitációs pályázatok előtti "tájékozódás" volt.
 
Halmozottan hátrányos helyzetben a cigány oktatási programokPDF Print E-mail
Thursday, 14 February 2008
Nemhogy második esélye nincs a legtöbb cigány középiskolásnak, de még első sem. Az állami finanszírozású, önkormányzati fenntartású iskolarendszer képtelen megbirkózni a feladattal – állapította meg egy cigány fiatalok középfokú oktatásáról szóló konferencia. Az uniós pénzek sem segítenek, ha nincs mögöttük színvonalas oktatáspolitika.
 
Parázs vitát hozott a romák gyűlésePDF Print E-mail
Thursday, 14 February 2008
Rendkívüli módon megnehezíti a Tolna Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat működését, hogy nincs irodavezető- adminisztrátoruk - derült ki a testület keddi ülésén.
 
Cigányok egymás ellen - összecsap a két erős emberPDF Print E-mail
Thursday, 14 February 2008
Nem tudott együtt dolgozni, most időközi választáson csap össze a magyarcsanádi Graur Csaba és a szomszédos Apátfalván élő Károlyi Sándor. A tavaly év végén feloszlott megyei cigány kisebbségi önkormányzatot újból meg kell választani, nyolcvan választó dönti el, hogy a két erős ember csapata közül melyik kerül többségbe.
 
Az OCÖ a gárda ellenPDF Print E-mail
Thursday, 14 February 2008
Az Országos Cigány Önkormányzat a 2008, január 30-án megtartott közgyűlésén ellenszavazat és tartózkodás nélkül, határozatban fogadta el a prikezsia gárda elleni aláírásgyűjtést.
 
Kiütéssel nyert a Fidesz ÚjbudánPDF Print E-mail
Thursday, 14 February 2008
Papírforma-győzelmet aratott a KDNP-Fidesz 28 éves jelölte a XI. kerületi időközi országgyűlési választáson. Végleges eredmények egy Berlinben szavazó választópolgár miatt szerdára lesznek.Vasárnap este hét óráig lehetett szavazni a XI. kerületi időközi országgyűlési választás második fordulójában.Most 25 százalékos részvétel is elegendő volt, ez meg is volt: délután fél 6-ig 33,72 százalékos volt a részvétel.
 
Dresch Quartet 2008. február 22. (péntek) 20.00 hPDF Print E-mail
Saturday, 09 February 2008
Dresch Quartet2008. február 22. (péntek) 20.00 hDresch Mihály - szaxofonok, furulyák; Lukács Miklós - cimbalom; Szandai Mátyás - nagybőgő; Baló István - dobok
 
Ötvenezer aláírást szeretne az OCÖ a Magyar Gárda ellenPDF Print E-mail
Saturday, 09 February 2008
Ötvenezer támogató aláírást szeretne összegyűjteni és letenni a parlament asztalára öt-hat héten belül az Országos Cigány Önkormányzat. Az aláírásgyűjtéssel azt szeretnék elérni, hogy az Országgyűlés törvényben gátolja meg a Magyar Gárda és a hozzá hasonló szervezetek működését.
 
A kisebbségek átadták javaslataikat a képviseletrePDF Print E-mail
Saturday, 09 February 2008
Kidolgozták a nemzetiségek parlamenti képviseletük megteremtésére vonatkozó egységes álláspontjukat, amit Kállai Ernő ombudsman szerdán adott át a kormánynak. A javaslat a jelöltállítás, a választási eljárás és a szavazás menetét is szabályozza.
 
Pusoma végzete: belehalt a szabadulásbaPDF Print E-mail
Saturday, 09 February 2008
Már javában ült a börtönben, amikor véletlenül meglett az a tettes, aki helyett lecsukták, így - a magyar igazságszolgáltatás "gondos eljárása" ellenére - szabadulhatott. Ugyanolyan váratlanul lett szabad, amilyen meglepetés volt számára korábbi letartóztatása, és rejtélyes előtte az egész eljárás, aminek alávetették...Hónapokig lehetett látni a fővárosi mozik műsorán, és most a 39. Magyar Filmszemlén elhozta a legjobb rendezésért járó díjat is Magyar Elemér és Ragályi Elemér "Nincs kegyelem" című filmje. A Pusoma Dénes tragédiájáról szóló alkotás egy Isten háta mögötti faluban történt gyilkosság ártatlanul lecsukott gyanúsítottjának igaz történetét meséli el.
 
Egyik jelölt sem lép vissza a XI. kerületbenPDF Print E-mail
Saturday, 09 February 2008
Nem lép vissza egyik jelölt sem a most vasárnap Budapest 15-ös számú választókörzetében tartandó időközi parlamenti képviselő-választás második fordulójában. A főváros XI. kerületét, Gellérthegy és Szentimreváros térségét érintő választókerületben így ismét indul Dr. Rétvári Bence a KDNP és a Fidesz, Lakos Imre az MSZP és az SZDSZ közös jelöltjeként, valamint Csapody Miklós az MDF, Fenyvessy Zoltán pedig a MIÉP színeiben. Az újbudai választást az októberben elhunyt Deák András (KDNP) megüresedett képviselői helyére kellett kiírni.
 
Meghallgatták a Magyar Televízió elnöki posztjára jelentkezőketPDF Print E-mail
Saturday, 09 February 2008
Az MTV kuratóriuma hétfőn meghallgatta a tévéelnöki posztért induló három pályázót; az MTI-nek nyilatkozó kuratóriumi elnök azonban továbbra sem nevezte meg a jelentkezőket. Korábban kuratóriumi források megerősítették az MTI azon információját, miszerint az Index hírportálon MTV-blogot indító Hammer Ferenc szociológus, médiakutató és a köztévénél korábban vezető tisztségeket betöltő Szabó Stein Imre a másik két induló a jelenlegi elnök, Rudi Zoltán mellett.
 
Orbán szerint a Fidesz már győzöttPDF Print E-mail
Tuesday, 05 February 2008
A népszavazási vitát, legalábbis a tartalmat illetően, a Fidesz már megnyerte – a Népszabadság keddi számában megjelent információk szerint erről beszélt Orbán Viktor a Polgárok Házában egy zárt tanácskozáson, ahol a fideszes választókerületi elnököknek tartott a népszavazásról ,,eligazítást".
 
Betiltották a muzsikus cigányok bőgőtemetésétPDF Print E-mail
Tuesday, 05 February 2008
A döntéshozók megfeledkeztek a jeles romaünneprőlSzázéves tradíció a bőgőtemetés a muzsikus cigányoknál. Idén a babócsai körjegyzőség nem adott rá engedélyt. Százéves hagyománya van a muzsikus cigányok körében, hogy február elején – csonkacsütörtökön – jelképesen eltemetik a hangszereiket. Egymás fejére olvassák a hangszerek ellen elkövetett vétkeiket és hajnalig tartó bállal búcsúztatják a telet és a lakodalmi szezont. Idén azonban csak az idegek táncolhatnak Babócsán; másra ugyanis nem kaptak engedélyt a roma szervezők a körjegyzőségtől.
 
Kevés a pénz a kisebbségi önkormányzatok pályázatairaPDF Print E-mail
Tuesday, 05 February 2008
Kevés pénz jut a helyi és területi kisebbségi önkormányzatok állami támogatására kiírt pályázatokra, a pénzt ráadásul rossz módszerekkel osztják ki – közölte az MTI megkeresésére hétfőn Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke.
 
Kisebbségi Hírlevél 2008/1.PDF Print E-mail
Tuesday, 05 February 2008
Tisztelt C-PRESS Olvasó! A Kisebbségi Hírlevél 2008/1. számát találja itt: [Letöltés] (900kB) Reméljük, hogy a friss hírek, információk segítséget nyújtanak munkájában. Örömmel vesszük, ha a híranyagokat megosztja olyan szervezetekkel, illetve személyekkel, akik véleménye szerint hasznosítani tudják a Hírlevélben található információkat.  
 
Gáspár Laci összeomlottPDF Print E-mail
Tuesday, 05 February 2008
Gáspár Laci összetört. Az énekes magánéletével kapcsolatban számtalan pletyka kapott szárnyra az elmúlt napokban, Laci azonban mindeddig egyetlen szót sem szólt arról, mi az igazság, és hogyan érintik őt a rosszindulatú feltételezések. Gáspár Laci csak a Borsnak mesélt az elmúlt, rémálomnak is beillő napokról.Az elmúlt napokban mindenki csak találgatott, vajon válságba került-e Gáspár Laci házassága, valóban elhagyta-e feleségét és kislányát egy másik nő miatt.
 
Villás Lajos: Kaviár és lencsePDF Print E-mail
Tuesday, 05 February 2008
Az Operaházban szól a zene. Folyik a bor, a pezsgő. Az utcán hajléktalan emberek várják az adomány levest, és a zsíros kenyeret. Közben a kihallatszó zene ütemére " vacog a még megmaradt foga annak,- akinek még ez megvan...   Mi köze József Attilának a kavirárhoz, és a lencséhez?- kérdezhetik sokan. Talán csak annyi, hogy kaviárhoz ritkán juthatott, lencsét újévi szokás szerint mindig fogyaszthatott… Érdekes, miért mindig mások keserű sorsa jut eszembe, amikor körül nézek a világban.
 
''Szomorú, hogy a megyében megalakult a Gárda''PDF Print E-mail
Sunday, 03 February 2008
A Baranya Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke azt várja a megye minden polgármesterétől és "józan gondolkodású polgárától", hogy határolódjanak el a Magyar Gárdától. "Bár a gárdával eddig nem volt konfliktusunk, tevékenysége olyan ingereket válthat ki egyes szélsőségesen gondolkodó emberekből, amely őket a romák elleni fellépésre késztetheti" - indokolta felhívását Hegedűs István pénteki, pécsi sajtótájékoztatóján.
 
Plakátpályázatot hirdet a FideszPDF Print E-mail
Sunday, 03 February 2008
"Így kormányoztok ti..." címmel plakátpályázatot indít a Fidesz a kormányzati bénázásokról. A témaválaszték bőséges, ahogy a megnyerhető díjak listája is. Elő a Photoshoppal!
 
Szegre akasztott szegregáció - romák a közoktatás útvesztőibenPDF Print E-mail
Sunday, 03 February 2008
Diszkrimináció vagy érdekvédelem? - A tanulás szabadságának két oldalaA romák oktatásával kapcsolatos nehézségek már a rendszerváltás óta napirenden vannak hazánkban. A Horn- és az Orbán-kormány programjai, és a gyurcsányi vezetés hangsúlyozott integrációs politikája ellenére a helyzet még mindig aggasztó. Sőt, egyre többször hallunk szegregációról is.Tényleg kirekesztik a romákat az oktatásból?
 
"Az unió döntésével véget érhet a nyomor konzerválása"PDF Print E-mail
Sunday, 03 February 2008
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) üdvözli az Európai Parlament (EP) által elfogadott európai romastratégiáról szóló állásfoglalást - közölte ifj. Bogdán János, az OCÖ szóvivője pénteken az MTI-vel. "Az unió ezen döntésével véget érhet a nyomor konzerválása" - fogalmazott ifj. Bogdán János. Mint mondta, az OCÖ bízik benne, hogy a magyarországi roma integrációra egyértelműen kihat az uniós állásfoglalás.
 
Roma napló 30.PDF Print E-mail
Sunday, 03 February 2008
Ahhoz, hogy fontos kérdésekben legyen némi világtapasztalatunk, nem kell feltétlenül a világban utazgatnunk, hiszen ha ez volna a döntő, akkor a labdarugók volnának a világ bölcsei. Olykor elég megnézni egy gyenge amerikai akciófilm második felét, hogy tudhassuk, hányadán is állunk.
 
Cigány fiataloknak hirdet pályázatot a rendőrségPDF Print E-mail
Sunday, 03 February 2008
Évente három cigány középiskolást segítene a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőri pályára. A fiatalok pályázaton nyerhetik el a lehetőséget - tájékoztatott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. A pályázaton olyan támogatási rendszert nyerhetnek el a nyertesek, melyen keresztül a rendőri pályára segítik.
 
Kozák kommunikációs hadat üzent a gárdának - vita vagy nem vita?PDF Print E-mail
Sunday, 03 February 2008
Nyilvános vitára invitálja a Magyar Gárda tagjait Kozák János, az OCÖ általános elnökhelyettese. – A politikus úgy véli: nonszensze az elképzelés, mely szerint 2010-re a gárdisták alkotnák az újraalakuló csendőrséget, nem is szabadna a szervezetnek túl nagy jelentőséget tulajdonítani.
 
Új államtitkár a Miniszterelnöki HivatalbanPDF Print E-mail
Sunday, 03 February 2008
Kinevezték Ficsor ÁdámotSólyom László köztársasági elnök a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) államtitkárává nevezte ki Ficsor Ádámot csütörtökön a Sándor-palotában. A miniszterelnök új kabinetfőnöke február 1-jétől tölti be posztját. Ficsor Ádám Gál J. Zoltánt váltja a poszton, aki családi okokból kérte a felmentését Gyurcsány Ferenctől a múlt héten.
 
Nemkívánatos szervezet lett Budapesten a Magyar Gárda + KépriportPDF Print E-mail
Sunday, 03 February 2008
Nemkívánatos szervezetnek minősítette a Magyar Gárdát – a kormánypártok és az MDF szavazatainak köszönhetően – a Fővárosi Közgyűlés az idei első ülésén. A Közgyűlés helyett a Fidesz-frakció szakértők bevonásával megvizsgáltatja a 2006-os útfelújításokhoz adott állami támogatás felhasználásának jogszerűségét.
 
Dr. Bársony János: Ideje van a változásnak!PDF Print E-mail
Sunday, 03 February 2008
Talán kicsit távolról kezdem a hozzászólásomat a Debreczeni József által fölemlített problémákhoz és fölállított tézisekhez (Fejek a homokban, január 12.), de ígérem, hamar elérkezünk a jelenhez.
 
Az OCÖ elfogadta az évi költségvetéstPDF Print E-mail
Sunday, 03 February 2008
Elfogadta az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) közgyűlése ez évi költségvetését és munkatervét szerdai budapesti ülésén. Az érdekképviseleti szervezet idén hétmillió forint többlettámogatással 232,5 millió forintból gazdálkodhat.
 
Meghívó - Valentin Napi batyus TeadélutánraPDF Print E-mail
Sunday, 03 February 2008
MeghívóSzeretettel meghívom Önt és barátait, 2008-02-14 -én csütörtökön17htól- 22hig tartandó Valentin Napi „batyus” Teadélutánra.
 
Deák Klub - Tallózás a politika álmoskönyvébenPDF Print E-mail
Sunday, 03 February 2008
A Deák Ferenc Közéleti Klub tisztelettel meghívja Önt Tallózás a politika álmoskönyvében - Ki mit nyer, ki mit veszít a népszavazással? című klubestjére.
 
Este fess a pesti nőPDF Print E-mail
Sunday, 03 February 2008
Ha alternatív zenészek cigányzenekarral lépnek fel, már önmagában is minimum érdekes, de ha régi magyar slágereket prezentálnak elektronikus alapokra, az már több is, mint váratlan. Programajánló.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk