Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Dávid Ibolya: nem létezik cigánybűnözésPDF Print E-mail
Thursday, 31 January 2008
2008 legyen az új politika éve – javasolja dr. Dávid Ibolya, aki a múlt héten Szekszárdon mondott beszédet Csengey Dénes emléktáblájánál. Erre azonban csak egy igazán kényszerítő erő van: a négyévenkénti választás - teszi hozzá.- Véleménye szerint létezik-e bármilyen értelemben véve cigánybűnözés?
 
Cigányokat vertek SzigetváronPDF Print E-mail
Thursday, 31 January 2008
5 fiatalt tartóztattak le, mert megvertek két asszonyt. Etnikai csoport elleni erőszakkal vádolják őket.  Előzetes letartóztatásba helyezte a Baranya megyei bíróság azt az 5 barcsi fiatalt, akik megvertek két cigány nőt múlt héten Szigetváron. Egy hete, kedden fogták el őket, hétvége óta vannak előzetes letartóztatásban. A két cigány nőt január 22-én verték meg Szigetváron. A rendőrség nem sokkal a támadás után fogta el az öt barcsi fiatalt.
 
Erősödő szegregáció Kerepesen - heti 2x járhatnak iskolába a cigány gyerekekPDF Print E-mail
Thursday, 31 January 2008
’C’ azaz cigány és ’E’ azaz egyéni tanrend szerinti osztályokat hoztak létre a Franka Tibor vezette Kerepes általános iskolájában – erről számolt be mai számában a Népszabadság. A lap azt írja, hogy az egyik cigány kisfiú ellenőrzőjébe a tanárnő azt írta be, hogy ezentúl csak hetente kétszer járhat iskolába.
 
Politikai pórázon rángatják a cigány vezetőketPDF Print E-mail
Tuesday, 29 January 2008
A kormányzat kiválasztotta a maga cigányait, akiket politikai pórázon tart. Kolompár Orbánnak örökké hálásnak kell lennie, hiszen az elnöki széket a kormánytól kapta, őt választották ki, szemben a cigány többség akaratával - mondta Farkas Flórián, a Lungo Drom vezetője, a Fidesz országgyűlési képviselője Gulyás Istvánnak az Echo Televízió Napi aktuális című műsorában.
 
A cégek többsége diszkriminálja a romákatPDF Print E-mail
Tuesday, 29 January 2008
A Delphoi Consulting felmérésének eredményei szerint a tíz főnél több munkavállalót foglalkoztató vállalkozások többsége a közismert sztereotípiák alapján írja le a romákat, és nyíltan diszkriminál. A vizsgálat 2006-ban a Foglalkoztatási és Munkaügyi Minisztérium támogatásával zajlott le, eredményeit azonban mostanra összegezték.
 
Büntetett előéletű a megválasztott polgármesterPDF Print E-mail
Tuesday, 29 January 2008
Büntetett előéletű a Baranya megyei Gilvánfa vasárnap megválasztott polgármestere. Orsós Jánosnak azért kellett lemondania négy éve posztjáról, mert saját magára költötte a helyi cigány kisebbségi önkormányzatnak érkezett 400 ezer forintnyi normatív támogatást.
 
Romatelep nagytakarítás után: a lakók már útépítésre vágynakPDF Print E-mail
Tuesday, 29 January 2008
Nem hiába dolgoztak, takarítottak majd egy hónapon át a szolnoki Motor úton élők. A fel-fel támadó, csontig hatoló hideg szél csak néhány zacskót kerget a cigánytelepen. Azokat is a szomszédos senkiföldjéről fújja át.
 
A gárda és a bűnözésPDF Print E-mail
Tuesday, 29 January 2008
Nemrég kiderült, hogy a Magyar Gárda két megyei vezetője is büntetett előéletű, ráadásul többszörösen büntetettek. Egyikük hétszer, másikuk hatszor. Ebben önmagában semmi hiba, mindenki megjavulhat, nem biztos, hogy olyan mint rég. De ha az OCÖ két felsővezetőjéről derült volna ki ugyanez, akkor a Gárda ott demonstrálna azonnal és bizonygatná a cigánybűnözés súlyosságát.
 
L.L. Junior az interneten hódítPDF Print E-mail
Tuesday, 29 January 2008
L.L. Junior szíve ismét foglalt. A Fonogram-díjátadó gálán az énekes már új kedvesével jelent meg, akivel az interneten keresztül ismerkedtek össze. "Interneten keresztül ismerkedtünk meg. Sokat leveleztünk, mígnem összehoztunk egy randit. Elmentünk vacsorázni, ami nagyon jól sikerült. Most úgy érzem, hogy minden szép és jó. Jól érezzük együtt magunkat."
 
"Biztos, hogy lehetne jobb miniszterelnöke Magyarországnak"PDF Print E-mail
Tuesday, 29 January 2008
Szanyi Tibor szerint nem a koalíció intézkedéseivel van baj, hanem a pancser kivitelezéssel. Az MSZP országgyűlési képviselője a STOP-nak elmondta: pártja nem kommunikál megfelelően a társadalommal, és a kritikákra hatalmi arroganciával válaszol. Úgy véli: a szocialisták mélyrepülésben vannak, de ennél nagyobb gondnak tartja a párt elutasítottságát.
 
Kolompár Orbán halálgárdának nevezte a Magyar Gárdát SzarvasonPDF Print E-mail
Tuesday, 29 January 2008
Sokan attól tartottak, hogy konfliktusba keverednek Szarvason a gárdisták és a romák. A Magyar Gárda Békés megyei Bajcsy-Zsilinszky Endre zászlóalja kétnapos, toborzóval egybekötött alaki képzést tartott a hétvégén a Körös-parti városban.
 
Semjén szerint az újbudai választás kifejezi az emberek hangulatátPDF Print E-mail
Sunday, 27 January 2008
Semjén: "elsöprő győzelmet aratott" a Fidesz-KDNP-jelöltje ÚjbudánSemjén Zsolt szerint a Fidesz-KDNP jelöltje - annak ellenére, hogy nem volt érvényes a választás - elsöprő győzelmet aratott; a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke vasárnap, az időközi országgyűlési választás urnazárását követően nyilatkozott."Rétvári Bence megnyerte (az időközi választást), csak nem volt érvényes" a szavazás - fogalmazott Semjén Zsolt, majd hozzátette: "kétharmados többséget kapott".
 
Holokauszt Emléknap a Páva utcábanPDF Print E-mail
Sunday, 27 January 2008
A budapesti Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban tartották vasárnap az ENSZ Holokauszt Emléknapját, amellyel a világszervezet az Auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor felszabadulásának évfordulójára emlékeztet. Igor Szavolszkij, Oroszország budapesti nagykövete a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány, valamint az Élet Menete Alapítvány rendezvényén szimbolikus jelentőségűnek nevezte ezt a napot.
 
Antifasiszta szolidaritás roma honfitársainkkalPDF Print E-mail
Sunday, 27 January 2008
A Magyar Antifasiszta Liga (MAL) újabb nyilatkozatban tiltakozott "a Jobbik, a Magyar Gárda és a szélsőjobboldal roma honfitársaink ellen irányuló rasszista uszító megnyilvánulásai miatt." Közleményükben emlékeztetnek: "az utóbbi hetekben megsokszorozódtak az embertelen és rasszista támadások a magyarországi roma népesség ellen.
 
Tamás Tibor: Debreczeni József ledorongolóinakPDF Print E-mail
Sunday, 27 January 2008
Fejek a homokban címmel írt hosszú cikket a Népszabadság Hétvége mellékletében január 12-én Debreczeni József. Az ismert közíró drámai képet festett arról, hogy „az ország egyes, romák által sűrűn lakott, szociális válsággócnak számító területein, a cigány és a nem cigány lakosság között feszülő, már ma is igen mély konfliktusok tragikus fordulatot vehetnek, akár polgárháború közeli állapotokat idézve elő.”
 
Befejeződött a Magyar Gárda gyűlésePDF Print E-mail
Sunday, 27 January 2008
Az előzetesen vártnak megfelelően körülbelül 300-an gyűltek össze szombaton délután 4-kor Kiskunhalas főterén, ahová a Magyar Gárda hirdetett nagygyűlést a közrend és közerkölcs védelmében.Egy kisebb incidens is történt a rendezvényen.
 
Brikettáló üzemre pályáznak a romákPDF Print E-mail
Sunday, 27 January 2008
A LEADER programban rejlő lehetőségek kiaknázásának módja volt a téma a VÖRÖS - Völgységi Roma Összefogás - informális hálózat soros találkozóján Szekszárdon.
 
Nem nyugszik az OCÖ - felszólítás a FidesznekPDF Print E-mail
Sunday, 27 January 2008
 Az Országos Cigány Önkormányzat arra kéri a Fidesz vezetőit, hogy nyíltan vállalt fasisztoid kijelentései miatt szólítsák fel lemondásra a szolnoki önkormányzatban betöltött bizottsági tagságáról Bíber Józsefet, a Jobbik alelnökét.
 
Volt zsaru véd két olaszliszkai gyanúsítottatPDF Print E-mail
Sunday, 27 January 2008
Dr. Gyuryt életveszélyesen megfenyegettékDr. Gyury József ügyvédet azóta fenyegetik életveszélyesen, amióta elvállalta idősb. H. Dezső olaszliszkai cigányember jogi képviseletét, akit meg azzal vádolnak, hogy részt vett Szögi Lajos tiszavasvári tanár meggyilkolásában. Dr. Gyury tizenhét évig volt zsaru, két évig a titkosszolgálatnál is dolgozott.
 
Elhatárolódnak Farkas FlóriántólPDF Print E-mail
Sunday, 27 January 2008
A Fidesz hagyatéka napjainkban is befolyásolja a romák hátrányos helyzetétA romakérdéssel fogalkozó politikusok és szakemberek elhatárolódnak Farkas Flórián interjújától. Elsősorban amiatt forr a hangulat, hogy a Lungo Drom elnöke a Magyar Nemzetben kijelentette, ha a Magyar Gárda működése nem a kisebbségek ellen irányulna, a cigányoknak is a szervezetben van a helyük.
 
Kiskunhalason "akcióznak" a gárdisták, félnek a helyi romákPDF Print E-mail
Sunday, 27 January 2008
Tüntet a Magyar Gárda szombaton Kiskunhalason. Eredetileg toborzást tartottak volna egy kiskunhalasi tanyán, de szerintük ismeretlenek megfenyegették a tulajdonost, aki emiatt lemondta a rendezvényt, ezért inkább demonstrálnak. A tulajdonos cáfol.
 
Puskás Péter tiszteletből énekel cigányulPDF Print E-mail
Sunday, 27 January 2008
Az egymás iránti tiszteletre szeretné felhívni a figyelmet Puskás Péter azzal, hogy új dalát lovári nyelven énekli. A TV2 Favorit című műsora megkeresett néhány cigány származású előadót, hogy mi a véleménye a dalról. Bódi Gusztáv és felesége, Margó szerint a fiatal énekes kiejtése nem tökéletes, de a dal nagyon szép.
 
A Fidesz szólítsa fel lemondásra Bíbert és Farkast!PDF Print E-mail
Sunday, 27 January 2008
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) arra kéri a Fidesz vezetőit, hogy nyíltan vállalt fasisztoid kijelentései miatt szólítsák fel lemondásra a szolnoki önkormányzatban betöltött bizottsági tagságáról Bíber Józsefet, a Jobbik alelnökét - közölte Ifj. Bogdán János, az OCÖ szóvivője pénteken az MTI-vel.
 
Február 1-ig nyújthatják be támogatási igényüket a kisebbségi önkormányzatokPDF Print E-mail
Sunday, 27 January 2008
Többlettámogatással ösztönzi a kormány azokat a kisebbségi önkormányzatokat, amelyek a kisebbségek érdekében közösségi érdekvédelemi, oktatási, kulturális, illetve esélyegyenlőségi feladatokat vállalnak és teljesítenek. A kisebbségi önkormányzatok február 1-jéig nyújthatják be támogatási igényüket a feladataik teljesítésével arányos támogatásra.A kormány 2007 végén rendeletben szabályozta a kisebbségi önkormányzatok differenciált költségvetési támogatásával kapcsolatos kérdéseket. A január elsejétől hatályos kormányrendelet értelmében az egyes kisebbségi önkormányzatok az általános működési támogatás mellett a feladataik teljesítésével arányosan kaphatnak támogatást.
 
Fonó Budai Zeneház / El Sabio ConsortPDF Print E-mail
Friday, 25 January 2008
FONÓ Budai Zeneház - programajánló Fonó Budai Zeneház / El Sabio Consort2008. február 05. (kedd) 20.00 hEl Sabio Consort - PALYA BEA
 
Többségben lennének az igenek a népszavazáson - Az MSZP szavazók 61 százaléka eltörölné a napidíjatPDF Print E-mail
Friday, 25 January 2008
A megkérdezett szavazásra jogosult állampolgárok 48 százaléka biztosan elmegy a március 9-én tartandó népszavazásra, a Fidesz választói körében ez az arány 69, míg az MSZP szimpatizánsok körében 45 százalék. Az igenek aránya mindhárom kérdésben többségben lenne - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből.
 
Szabó Jánostól megvonták a bizottsági külső tagságotPDF Print E-mail
Friday, 25 January 2008
Megvonta a győri önkormányzat közigazgatási bizottságának külső tagságát Szabó János volt kisgazda minisztertől a közgyűlés csütörtök késő estig tartó ülésén - közölte az önkormányzat sajtóreferense, Bakács László. A külsős bizottsági tag ügyét nyílt ülésen tárgyalták az érintett beleegyezésével - mondta el Bakács László.
 
.PDF Print E-mail
Friday, 25 January 2008
 
Az MKP-ÉKE tiltakozása Szabó János kijelentése ellenPDF Print E-mail
Friday, 25 January 2008
Az MKP-ÉKE tiltakozik Szabó János volt földművelésügyi miniszter holokausztra buzdító kijelentése és a fővárosi roma holokauszt- emlékmű meggyalázása ellen. A szélsőjobboldal előretörése következtében a mai magyar közélet egyik legnagyobb problémája a holokauszt tagadása mellett a Tamás Gáspár Miklós által holokauszt „igenlésének” nevezett jelenség.
 
Vastapsot kapott a Fidesz a Magyar GárdátólPDF Print E-mail
Friday, 25 January 2008
Győr közgyűlése csak általánosságban határolódott el a szélsőségektől Szabó János volt kisgazda miniszter cigányellenes megnyilvánulása után felkorbácsolódtak a kedélyek Győrött. Várható volt, hogy a mai közgyűlés nem lesz izgalommentes. A megyei cigányszövetség szervezésében a Városháza előtt közel százan demonstráltak a Magyar Gárda ellen. A téren velük szemben a Magyar Gárda tagjai és szimpatizánsai gyülekeztek.
 
A cigányoknak is jár egy esélyPDF Print E-mail
Friday, 25 January 2008
Bakay Péter azért dolgozik, hogy csökkentse az előítéleteketArra készült, hogy vályogvető cigányokkal éljen. Helyette – a helyi evangélikus lelkész kérésének eleget téve – Sárszentlőrincre szegődött. Bakay Péter azért dolgozik, hogy csökkentse az előítéleteket a cigányokkal szemben. Két évvel ezelőtt került Bakay Péter Sárszentlőrincre.
 
Büntetett előéletű vezetők a Magyar GárdábanPDF Print E-mail
Friday, 25 January 2008
Köztörvényes bűncselekmények, testi sértés, garázdaság, hivatalos személy elleni erőszak miatt elítéltek is vannak a Magyar Gárda vezetői-tagjai között - értesült a HVG. A napokban érkezett a Fővárosi Bíróságra a főügyészségi kereset, amelyben a vádhatóság a Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület törlését kérte.
 
Cigányokat is vár a tűzoltóságPDF Print E-mail
Friday, 25 January 2008
Az idén 550 új munkahelyre várják a jelentkezőket a tűzoltóságok, s szeretnék, ha minél több roma fiatal is jelentkezne tűzoltónak - mondta Babák László polgári védelmi ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főosztályvezetője.
 
Továbbra sincs WC a cigányság csak addig érdekes, míg szavazPDF Print E-mail
Friday, 25 January 2008
„Az ígéret hangzatos ígéret maradt, a cigányság csak addig érdekes, míg szavaz” – mondta Nyisztor Ferenc, Nyírmihálydi polgármestere az MNO-nak. A hepatitisjárványról és a WC-hiányról hírhedt falu első embere elmondta: maradtak a tavaly nyári állapotok, továbbra sincs több család udvarán illemhely.
 
Cigányzenével erősít a FiestaPDF Print E-mail
Friday, 25 January 2008
Hazánk legsikeresebb latinpop együttese, a Fiesta is bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti döntőjébe. A fiúk eddigi legismertebb slágerei ugyan mind latinos dallamokból állnak, de talán sokan nem tudják: nemcsak latin zenét szereznek a srácok...
 
FARSANGI CIGÁNYBÁL!PDF Print E-mail
Friday, 25 January 2008
SZERETETTEL MEGHÍVJUK ÖNÖKET: 2008.FEBRUÁR 2-ÁN  20.ÓRAKKOR MEGRENDEZÉSRE KERÜLő: FARSANGI CIGÁNYBÁLUNKRA. HELYSZÍN: MAGLÓD, Kultúrház - MAGLÓDI ÚT 12.
 
Az Új Pedagógiai Szemle - ÚPSZ-kávéházPDF Print E-mail
Friday, 25 January 2008
Az Új Pedagógiai SzemleÚPSZ-Kávéházcímmel interaktív rendezvényt szerveza Független Pedagógiai Intézetben(1027 Budapest, Frankel Leó u. 6.)2008. január 30-án, 17.00 órától.
 
Megint nem tudható, melyik szava igaz Gyurcsány FerencnekPDF Print E-mail
Friday, 25 January 2008
„A mezőgazdasági támogatáspolitika nem igazodhat az éves változásokhoz, 2013-ig érvényben kell hagyni, az árak változásától függetlenül” – üzente haza telefonon Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Davosból azt követően, hogy előzőleg még a támogatások megkurtításáról beszélt a Világgazdasági Fórumon.
 
Draskovics is távozhat a kormánybólPDF Print E-mail
Friday, 25 January 2008
Gál J. Zoltán kabinetfőnök és Szetey Gábor személyügyi államtitkár után miniszter is távozhat Gyurcsány Ferenc bizalmi emberei közül. A Hír Televízió kormányközeli forrásból úgy értesült: Draskovics Tibor az egyik nemzetközi könyvvizsgáló céghez igazol át, és már alá is írta szerződését. Draskovics a tavaly nyári kormányátalakítással került a kabinetbe, azóta tárca nélküli miniszterként felel a kormányzati igazgatás összehangolásáért.
 
Itt a feladat finanszírozásPDF Print E-mail
Friday, 25 January 2008
Október elsejéig kísérleti szakaszban van a kisebbségi önkormányzatok finanszírozásának módja. Hogy hogyan működik az új rendszer, arról szerdán kaphattak tájékoztatást az érdeklődő önkormányzatok. A Honvéd Kaszinóban a MEH Kisebbségi Osztályának kormánytanácsadója Kovács Árpádné tartott előadást.
 
Szabó János volt tárcavezető elfogadhatatlan nyilatkozataPDF Print E-mail
Friday, 25 January 2008
A Fidesz győri elnöksége felszólította Szabó János volt kisgazda agrárminisztert, hogy azonnali hatállyal mondjon le a győri közgyűlés közigazgatási bizottságában betöltött külsős tagsági posztjáról, mivel mint a győri közgyűlés Fidesz által delegált tagja mélyen felháborító és elfogadhatatlan nyilatkozatot tett a bizottság legutóbbi ülésén.A párt Szabó Jánosnak a Kisalföld keddi számában megjelent kijelentésére reagált.
 
Roma nőket vert meg öt fiatalPDF Print E-mail
Friday, 25 January 2008
Két roma származású nőt bántalmazott öt fiatalember még kedden Szigetváron, a rendőrség őrizetbe vette a gyanúsítottakat - közölte a baranyai rendőrség sajtóreferense csütörtökön. A barcsi illetőségű elkövetőkkel szemben nemzeti, etnikai, faji, vagy vallási csoport elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás, miután kedden este megverték a két szigetvári roma nőt.
 
A nyomor nem válogatPDF Print E-mail
Friday, 25 January 2008
Debreczeni József szerint nincsenek meg a pénzügyi és szakmai feltételei annak, hogy a roma és nem roma gyerekek békésen, együtt nőjenek fel, együtt tanuljanak az iskolákban (Fejek a homokban ).
 
Megjelent az Amaro Drom legújabb száma! - 2007. NOVEMBERPDF Print E-mail
Thursday, 24 January 2008
Zsigó Jenő: Eszméletlen demokrácia Játékelmélet A pálya széléről  Kállai Ernő első száz napja az Ombudsmani Hivatalban A kitüntetett azonosságtudat Avagy a kisebbségvédelem egyes kérdései 2007-ben Egy nyomortanya története Az újpesti Barakktelep Újra kell igényelni!  Gázártámogatás Tíz év múlva  A gyermekvédelmi törvény a gyakorlatban Nem elég a bocsánatkérés  Csehországi roma nők kényszersterilizációja „Szinte fordítok magamban, mielőtt magyarul megszólalok”  Nagy Gusztáv író, műfordító
 
Negatív támogatottsági rekord a szociknálPDF Print E-mail
Thursday, 24 January 2008
Az MSZP januárban újabb negatív támogatottsági rekordot könyvelhet el, a megkérdezettek háromnegyede szerint "rossz irányba mennek a dolgok" Magyarországon, eközben a Fidesz vezető helye minden korábbinál biztosabb - derül ki a HVG megbízásából készült legfrissebb Medián-elemzésből. Napjainkban tartósan az MSZP a legelutasítottabb párt Magyarországon: korábban soha nem mondták ennyien, hogy semmiképp sem szavaznának rá.
 
Mohácsi: nem tőlem származik a ''kiirtás vagy eltartás''PDF Print E-mail
Thursday, 24 January 2008
Cáfolta Mohácsi Viktória Európa Parlamenti képviselő, hogy az ő szájából hangzott volna el az a kijelentés, melyet az Antall-kormány egykori agrárminisztere mondott egy győri bizottsági ülésen, mi szerint a cigánybűnözés megoldására két megoldás létezik: a kiirtás vagy az eltartás. Szabó János az egyik kereskedelmi televízióban azt mondta: az elképzelés, nem tőle, hanem Mohácsi Viktóriától származik.
 
"A cigányság ellen fordult" - felháborodtak Farkas FlóriánonPDF Print E-mail
Thursday, 24 January 2008
Egységesen elhatárolódtak az MTI-nek nyilatkozó roma vezetők Farkas Flórián fideszes parlamenti képviselőnek a szerdai sajtóban megjelent kijelentéseitől; az Országos Cigány Önkormányzat azonnali lemondásra szólította fel a politikust. A Lungo Drom elnöke a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában úgy fogalmazott: a roma értelmiségnek nem a Magyar Gárdával kellene foglalkoznia elsősorban, hanem a kormány cigánypolitikáját kellene látványosan elutasítania.
 
Homok a fejekbenPDF Print E-mail
Thursday, 24 January 2008
Sürgősen ki kellene venni a fejünket a homokból - javasolja Debreczeni József (Fejek a homokban, Népszabadság, 2008. január 12.). Bizony ki, de ehhez kicsit pontosabban kellene tisztázni fejünk és homokunk helyzetét, mint ahogy Debreczeninek sikerült. Neki ez három okból nem sikerült igazán.
 
Gárda: Aláírást gyűjt az OCÖ - Tovább gyűrűzik a botrány GyőrbenPDF Print E-mail
Thursday, 24 January 2008
Aláírásgyűjtésbe kezd az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) a Magyar Gárda és más félkatonai szervezetek betiltását célzó törvénymódosítás érdekében - jelentette be Kolompár Orbán a Jobbik Magyarországért Mozgalom fővárosi, Villányi úti székháza előtt tartott szerdai sajtótájékoztatóján.
 
Havannában már szavaztak a XI. kerület képviselőjérőlPDF Print E-mail
Thursday, 24 January 2008
A Deák András kereszténydemokrata honatya megüresedett parlamenti székéért január 27-én feszül egymásnak a Fidesz-KDNP, az MSZP-SZDSZ, az MDF és a MIÉP jelöltje. Egy Kubában és egy Németországban élő magyar állampolgár is alakítani akarja a XI. kerület (15. választókerület) sorsát.
 
Ismét vonult a Gárda - rendőrök menekítették ki Kende Pétert - VIDEÓPDF Print E-mail
Thursday, 24 January 2008
Ötven gárdista vonult fel péntek este Budapesten, a Vas utcai Széchenyi István Gimnázium elé szervezett demonstráción. Több volt az érdeklődő, mint a gárdista. Köztük volt Kende Péter, az Orbán Viktorról szóló könyvek szerzője, akit a rendőrök menekítettek ki a tömegből. Ötven gárdista és körülbelül kétszáz érdeklődő volt a Vas utcában. Köztük volt Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő és Kende Péter, az Orbán Viktorról szóló könyvek szerzője.
 
Nehezebb lesz megkenni a rendőröket egy átborozott éjszaka utánPDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2008
Két napja a rendőrök minimális alkoholfogyasztás után is a helyszínen veszik el a jogosítványt. A rendőri vezetők azt ígérik, hogy a szigor csak nőni fog, mert új gépeket szereznek be, a határőrökből lett rendőrök is szondáztathatnak és a lefizetés sem fog működni.
 
"Elismerném, hogy nincs igazam" - nem mond le a cigányozó Szabó JánosPDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2008
Nem mond le a győri önkormányzat közigazgatási bizottságának külső tagságáról Szabó János volt kisgazda agrárminiszter, aki a múlt héten azt mondta, hogy szerinte a cigányság nagy része nem szeret tanulni, dolgozni, ezért szükség lenne az önvizsgálatra. Szabó János az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedd este megismételte, hogy a Magyar Gárdára társadalmi igény van, mert a bűncselekmények többségét romák követik el.
 
Visszaadta Hajdúhadház a szegregációs pénztPDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2008
Visszafizette Hajdúhadház azt a pénzt, amelyet roma integrációért kapott az államtól korábban - azóta ugyanis elsőfokú bíróság mondta ki, hogy a város több iskolájában jogellenesen különítik el a cigány gyerekeket. Korábban Jászladány is kapott ilyen támogatást - írja a Népszabadság. Az integrációs normatíva útját hatékonyan ellenőrizzük - jelentette ki Borovszky Tímea, az oktatási tárca roma integrációs titkárságának vezetője.
 
Cigánynak még a pénze sem kell! - Nyílt rasszizmusPDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2008
Nyíltan rasszista és személyiségi jogokat sértő plakátot helyezett el kirakatában egy vegyesbolt Budapest egy frekventált kerületében. Nem szívesen látott vásárlók! Ezzel a felirattal látták el a plakátot, melyen 6 roma származású ember fényképe látható.
 
Ilyen árulás a rendszerváltás óta nem voltPDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2008
Farkas Flórián szerint a jelenlegi hatalomnak kedvez, ha a botrányok etnikai síkra terelődnekOtt tartunk, hogy a csaknem nyolcszázezerre tehető, zömében mélyszegénységben élő cigánysághoz a rendszerváltozás óta „hozzászegényedett” legalább két, két és fél millió nem cigány származású állampolgár – a szociális katasztrófát gerjesztő, elhibázott kormányzati politika révén robbanásveszélyes állapot alakult ki.
 
A KDNP elítéli a roma holokauszt emlékmű meggyalázásátPDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2008
A Kereszténydemokrata Néppárt elítéli a budapesti Nehru parkban álló roma holokauszt emlékmű meggyalázását, miképpen minden olyan megnyilvánulást, amikor vallási, etnikai jelkép válik a vandalizmus áldozatává.
 
Cigány miniszterelnököt Magyarországnak!?PDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2008
Miközben a parlamenti pártok többszázmilliós kampányt terveznek a közelgő népszavazás mellett, vagy ellen, a társadalom tagjainak jelentős tömege "esik térdre",az anyagi, erkölcsi csőd beborít mindent. Felmerül a kérdés, hogy van-e más választási lehetőség, mint az,amit jelenleg elszenvedni kényszerülünk?  Megjelent egy könyv, és talán választ adhat egyes kérdésekre, és tartalmán  mindenképen el kell gondolkodni...
 
Magyar Gárda Józsefvárosban - A demonstráción megjelent Kende Péter isPDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2008
Demonstrációt tartott péntek délután a Magyar Gárda Budapest VIII. kerületben, a Józsefvárosban, mint meghirdették, a közbiztonság romlása és a kiszolgáltatottság ellen; a gárdisták mellett több mint száz szimpatizáns is részt vett a tüntetésen. A tüntetést azért szervezte a gárda, amelynek egyébként a feloszlatását kérte az ügyészség, a józsefvárosi Széchenyi István Gyakorló Kereskedelmi Szakközépiskola és Gimnázium környékére.
 
Horogkeresztet festettek a roma holokauszt-emlékműrePDF Print E-mail
Tuesday, 22 January 2008
Fehér horogkereszteket rajzoltak a pesti Duna-parton, a Közraktárak és a Boráros tér közti részen, a Nehru parkban álló roma holokauszt emlékműre. A IX. kerületi rendőrkapitányság rongálás miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított. A roma áldozatok emlékhelyét, a holokauszt 63. évfordulója alkalmából 2006. szept. 15-én emelték.
 
Beismerte tettét az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja - (+Video)PDF Print E-mail
Tuesday, 22 January 2008
2006 őszén Olaszliszkán egy család agyonvert egy tanárt, mert azt hitték, elgázolta kislányukat. A halálos lincselés miatt 8 embert vádolnak, eddig az elsőrendű vádlott tett beismerő vallomást.Megkezdődött az olaszliszkai emberölés büntetőpere hétfőn a Borsod megyei bíróságon. Az elsőrendű vádlott beismerte bűnösségét és megbánta tettét, a másodrendű elsírta magát a tárgyaláson.
 
Hazugság és következményei - Megéri-e igazat mondani?PDF Print E-mail
Tuesday, 22 January 2008
Hazugság és következményei - Megéri-e igazat mondani? címmel tanulmányi napot szervez kommunikáció, politológia és joghallgatók, újságírók valamint minden érdeklődő részére. Konferenciánk arra keresi a választ, vajon hol tart ma Magyarország a hazugság megítélésében, és mik a következményei a burkolt és a nyilvánvaló hazugságnak. Feltérképezzük a politika és a média kapcsolatát, egymásra gyakorolt közvetett és közvetlen befolyását, a politika és a média igazmondásának kérdését.
 
Kusturica punk operát rendezett saját filmjébőlPDF Print E-mail
Tuesday, 22 January 2008
Emir Kusturica operát készített A cigányok ideje című filmjéből, s május 15. és 30. között 12 előadás lesz belőle a belgrádi Száva központban - jelentette be sajtótájékoztatón a rendező Kustendorfban (nevéből és a német falu szóból), az általa elnevezett és alapított filmfesztiválon.
 
Egy ötös van a lottón - 90 napig jelentkezhet a nyertesPDF Print E-mail
Tuesday, 22 January 2008
Egy öttalálatos van a lottón, nyereménye 2 milliárd 356 millió 386 ezer forint - közölte szombaton este Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. marketing igazgatója az MTI-vel a sorsolást követően.Hangsúlyozta: a nyertesnek 90 napja van arra, hogy az úgynevezett nagy nyertes telefonszámon jelentkezzen, ennek száma minden lottózóban megtalálható.
 
MEGHÍVÓ SAJTÓBESZÉLGETÉSRE a Magyar Nemzeti Galéria roma kiállításának keretébenPDF Print E-mail
Tuesday, 22 January 2008
2008. január 23-án, szerdán 11 óraEgy mindent gazdasági szempontból vizsgáló világban, az előítéletekkel körbevett cigányság sorsán elmélkedve, amikor a sajtót és a közéletet a paramilitarista gárda sokkolja - soha nem volt még időszerűbb, érdekesebb és indokoltabb a lényegről beszélgetni: értékekről és szépségről, az együttélés és együttműködés békés évszázadairól. Húsz – éppenséggel roma - alkotó műveinek tükrében a kisebbségi lét reflexióiról. Hiteles narratívát kaphatnak alkotóktól és a roma képzőművészetet felfedező, önálló Roma Múzeumról álmodozó szervezőktől.
 
MEGHÍVÓ! MEGBÉKÉLÉS AKADÉMIA I. Tudományos KonferenciaPDF Print E-mail
Tuesday, 22 January 2008
MEGHÍVÓ"A harcot, amelyet őseink vívtak,békévé oldja az emlékezéss rendezni végre közös dolgainkat,ez a mi munkánk, és nem is kevés!"József Attila: A Dunánál
 
Évekig eltarthat a Magyar Gárda feloszlatásaPDF Print E-mail
Saturday, 19 January 2008
Hiába az ügyészség megszüntetést kezdeményező eljárása, a bíróságon évekig is eltarthat, mire jogerős döntés születik a Magyar Gárda feloszlatásáról. A Fővárosi Bíróságra már megérkezett az ügyészség keresetlevele, az ügy tárgyalás-előkészítő szakaszban van, a tárgyalás időpontját egyelőre azonban még nem tűzték ki.
 
Jelentősen javul a romák helyzetePDF Print E-mail
Saturday, 19 January 2008
A Jobbik vissza akarja fordítani ezeket a folyamatokat, és semmissé akarja tenni az elért eredményeket Öt év alatt csaknem ötvenszeresére emelkedett Magyarországon a főiskolára, egyetemre járó roma fiatalok száma – közölte Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője szombaton, Keszthelyen tartott sajtótájékoztatóján, amely időben csaknem egybe esett a Magyar Gárda Balaton-parti irodájának avatójával.A roma képviselő hangsúlyozta: azért tartotta fontosnak, hogy beszámoljon a magyarországi romák oktatási, foglalkoztatási, lakhatási és egészségügyi helyzetéről, mert felháborítónak tartja, hogy egy félkatonai szervezet cigánybűnözésről beszél, de az eredményeket elhallgatja.
 
"A roma elit nagy része korrupt"PDF Print E-mail
Saturday, 19 January 2008
Egyre több riasztó hírt hall a lakosság olyan cigány bűnelkövetőkről, akik életet ontanak ki vagy testi épséget veszélyeztetnek országszerte. Ezt mind gyakrabban lovagolják meg rasszizmussal operáló politikai csoportok, de reális felvetések is hallatszanak: mit tesznek a cigány vezetők a helyzet javításáért a maguk posztján?
 
Német befektetőkkel tárgyal az OCÖPDF Print E-mail
Saturday, 19 January 2008
Mint ismeretes az Országos Cigány Önkormányzat(OCÖ), újra meghirdette szociális lakásépítési programját. A OCÖ vezetése és az OCÖ Szociális Lakásépítési kht.-ja csütörtök kora délután a szervezet Dohány utcai székházában német befektetőkkel folytattak egyeztető tárgyalást a lakásépítési program megvalósításáról.
 
A tagtoborzás után újabb szocialista botrány KőbányánPDF Print E-mail
Saturday, 19 January 2008
Továbbra sem nyugodnak a kedélyek Kőbányán, a tömeges tagtoborzási botrány után most arról hallat magáról a helyi MSZP, hogy – a Fidesz szerint – tízmilliókkal tartozik egy szocialista bizottsági taghoz köthető cég. Múlt év novemberében kiderült, hogy az MSZP kőbányai elnökének, Novák Gyulának a testvére, Milász Ferencné a cégbíróság adatai szerint kültag egy olyan cégben, a Liza-V Bt.-ben, amely hatalmas tartozást halmozott fel az önkormányzattal szemben.
 
A Magyar Gárda tiltakozott, Kendét rendőrök vitték el + KépriportPDF Print E-mail
Saturday, 19 January 2008
Mintegy ötszáz ember gyűlt össze a budapesti Uránia mozinál a Magyar Gárda felhívására, hogy tiltakozzanak a „fővárost elöntő erőszakhullám” ellen. A demonstráció végén Kende Péter megjelenése váltott ki felzúdulást, az ismert „közíró” rendőrgyűrűben hagyta el a helyszínt.
 
Osztrák kárpótlás: bíróság előtt a háromszázmilliós csalásPDF Print E-mail
Saturday, 19 January 2008
A vádirat szerint az Ausztriába deportált cigányok kárpótlási alapját károsították meg  Háromszázmillió forintot meghaladó csalás miatt folyik büntetőeljárás 39 cigány ellen a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon. A vádirat szerint a csalók olyan emberek nevére fizettettek ki 65 ezer és 1,950 millió forint közötti összegeket, akik még nem is éltek a második világháború idején, vagy ha éltek is, soha nem hurcolták őket Ausztriába kényszermunkára.
 
A politika és a roma szervezetek egyként utasították el a Magyar Gárda akciójátPDF Print E-mail
Saturday, 19 January 2008
Roma szervezetek és a fővárosi koalíciót alkotó MSZP és SZDSZ valamint az ellenzéki MDF és Fidesz is egyként elutasította a Magyar Gárda akcióját.
 
Veszélyes Magyar Gárda - Törékeny a társadalmi békePDF Print E-mail
Saturday, 19 January 2008
A társadalmi béke törékeny, de megszületett a VIII. kerületben; ezt veszélyezteti a Magyar Gárda estére tervezett demonstrációja - mondta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a főpolgármester. Demszky Gábor (SZDSZ) szerint a VIII. kerületi bűnözés fellángolásáról beszélni hazugság.
 
Elszabadultak az árak, ugrott a kamatcsökkentés - Az élelmiszerek miatt ugrott meg az inflációPDF Print E-mail
Saturday, 19 January 2008
A Magyar Nemzeti Bank szerint a gazdasági növekedés gyorsulni fog annak ellenére, hogy jelentősen megugrott az infláció. A KSH gyorsjelentése szerint a liszt 56 az étolaj 40, a kenyér 22, a tojás 21 százalékkal kerül többe, mint egy esztendeje. Londoni elemzők szerint azonban a Magyar Nemzeti Bank várhatóan még hónapokig nem lesz abban a helyzetben, hogy folytathassa a pénzügy politikai enyhítését.
 
A KISEBBSÉGEK JÖVőNK ZÁLOGAI - Európai szintű cselekvésre van szükség a romák érdekébenPDF Print E-mail
Saturday, 19 January 2008
Tabajdi Csaba, a Nemzeti Kisebbségügyi Intergroup elnöke január 16-án este felszólalt az Európai Parlament plenáris ülésén rendezett európai roma stratégia szükségességéről szóló vitában. A magyar szocialista képviselő hangsúlyozta, hogy az uniónak nincs kisebbségpolitikája, sem a romákat, sem a tradicionális nemzeti kisebbségeket, sem az új, migráns kisebbségeket illetően.
 
A február 7-i házbizottsági ülésen döntés születhet az ombudsmanokrólPDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
Új jelölteket keresett Sólyom László az ombudsmani posztokra. Az államfő Fülöp Sándor jogászt, ügyvédet jelöli a jövő nemzedékek ombudsmanjának, Zombor Ferenc ügyvédet pedig adatvédelmi biztosnak. Rubovszky György, a KDNP frakcióvezető-helyettese közölte: nem lenne akadálya annak, hogy az első ülésnapon szavazzon a Ház az ombudsmanokról, ha a pártok felkészültek a döntésre.
 
Szószátyárok és szócsászárok - Parlamenti toplistákPDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
Kormány a vártán. „A generális. Így nevezik egymás közt a miniszterelnököt a mamelukok, mintegy ki akarván fejezni a vak katonai engedelmességet: hogy követik éjjel-nappal, szárazon és vízen (de nem kenyéren és vízen!)." Szófukarok. Egykék. Néma Leventék. Pártok szószólói. Pulpitus. Közjogi méltóságok és vendégek.
 
A BRFK tudomásul vette a Gárda Vas utcai felvonulásátPDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
A rendőrség tudomásul vette a Magyar Gárda bejelentését, a szervezet demonstrálhat pénteken a Józsefvárosban - mondta Tafferner Éva,a BRFK szóvivője. A kerületi képviselő-testület tiltakozik a tüntetés ellen.
 
BÓDIS KRISZTA új dokumentumfilmje a BÁRISÉJ (Nagylány)PDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
BÓDIS KRISZTA új dokumentumfilmje a BÁRISÉJ (Nagylány)BEMUTATÓ a MűVÉSZ MOZIBAN Január 22.-én Kedden 1/2 6-korBunuel terem.  A film végén beszélgetés a szereplőkkel. celebrál: Bódis Kriszta dalok: Palya Bea
 
Kállai Ernő: "A legtöbb a duma volt"PDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
A felnőtteknek munkalehetőség, a gyerekeknek a lehető legjobb oktatás, és másfél-két évtized múlva már nem lenne olyan probléma, amiről beszélni kellene - így vélekedett a magyarországi romák helyzetének lehetséges megoldásáról Kállai Ernő kisebbségi ombudsman, aki az [origo] Vendégszobájában válaszolt az olvasók kérdéseire. Elismerte ugyanakkor, hogy - pár próbálkozástól eltekintve - a rendszerváltás óta inkább csak beszéltek minderről.Örömmel köszöntök mindenkit, és örülök, hogy itt lehetek. Ha valaki érdeklődik az emberi jogok, kisebbségi jogok iránt, szívesen válaszolok néhány kérdésre.
 
Fejek a homokbanPDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
E sorok írója azok közé tartozik, akik az első pillanattól kezdve súlyos, a magyar demokráciát létében fenyegető veszélynek tekintették a jobbikos Gárda megalakulását. Olyan elfogadhatatlan és tűrhetetlen újnáci jelenségnek, amellyel szemben habozás nélkül, a leghatározottabban kell fellépni (Határátlépés, Népszava, 2007. 08. 25).
 
Navracsics: "Miért kell a szocialistáknak torkuk szakadtából üvölteni?"PDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
"Az előrehozott választás nem nemzethalál, nem katasztrófa, nem polgárháború, hanem egy politikai patthelyzet feloldásának lehetősége" - véli Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezetője a STOP-nak arról is beszélt: milyen, amikor egy politológus-politikus saját magát elemzi.
 
Pályázati kiírás a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek 2008. évi költségvetési támogatásáraPDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
A Magyar Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága pályázatot ír ki a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól  szóló törvény hatálya alá tartozó, 2005. 12. 31-ig nyilvántartásba  vett kulturális tevékenységet folytató és/vagy érdekképviseletet ellátó - nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek (egyesületek) számára.
 
Kirabolták a tévéseket a késelő cigányfiú falujábanPDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
Kirabolták Erdélyben az RTL Klub stábját, miközben azok filmet forgattak a Bp-ről szerdán Romániába hazaszállított cigányfiú falujában. A tolvajlásból és rablásból élő 12 éves G. István - akit a sajtó Krisztiánnak keresztelt el - a múlt héten a Blaha Lujza téren szúrt combon egy fiatalt. A Rompres hírügynökség szerint a székely- udvarhelyi stáb kiskorú tolvajok áldozatává vált, miközben a helybéli cigány közösség tagjaival készítettek interjút a késelő fiú esetéről.
 
KDNP: őszintén kellene beszélni az integráció gondjairólPDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) nyílt társadalmi párbeszédet kezdeményez az integráció gondjairól, arról, hogy mit kellene tenni a cigányság felemelkedése érdekében - mondta a párt országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten. A KDNP parlamenti keretek között nyílt társadalmi párbeszédet kezdeményez a cigányság helyzetéről, amely valódi párbeszéd lenne az érintettek között - mondta Hoffmann Rózsa, majd hozzátette: kezdeményezésük parlamenti vitanapra vonatkozik, továbbá konferenciák megszervezésére a régiókban.
 
"Hányingerem van a képmutatástól" - Zsigó Jenő, a Roma Parlament elnökePDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
A Magyar Gárda megjelenése nem ok, hanem tünet, és bár a konfliktus helyi szinten akár polgárháborús erőszakba is torkollhat, az igazi probléma mégsem ez - mondja Zsigó Jenő. A romák szerinte épp ezekben a hónapokban bukhatják el, hogy érdemben profitálhassanak az uniós fejlesztésekből.
 
Megvan a két ombudsmanjelölt - Fülöp Sándor és Zombor FerencPDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
Sólyom László köztársasági elnök szerdán bejelentette: Fülöp Sándor jogászt, ügyvédet jelöli jövő nemzedékek ombudsmanjának, Zombor Ferenc ügyvédet pedig adatvédelmi biztosnak. Az államfő a Sándor-palotában a parlamenti pártok frakcióvezetői előtt ismertette döntését. A köztársasági elnöknek azért kell újra jelölteket állítania, mert tavaly decemberben az Országgyűlés nem támogatta előző kiválasztottjait, Nagy Boldizsárt és Péterfalvi Attilát.
 
Előnyt kapnak a hátrányos helyzetű felvételizőkPDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
A 2008. évi felsőoktatási felvételi eljárás során ismét előnyben részesülnek a szociálisan hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű jelentkezők - közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium.A hátrányos helyzetű jelentkezők a felvételi eljárás során minden jelentkezési helyükön 25, a halmozottan hátrányos helyzetű felvételizők pedig 50 többletpontot kaphatnak. A halmozottan hátrányos helyzetűek ezen felül sikeres felvétel esetén a Katapult Mentorprogramban való részvételre is jogosultak.
 
Miért értik mindig félre Gyurcsány Ferencet?PDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
Pontatlanul idézte a minap Gyurcsány Ferencet a Euromoney című londoni szaklap - állítja a Miniszterelnöki Kabinet. Nem ez az első eset, amikor a kormányfő és stábja azt állítja, hogy Gyurcsány Ferenc nem azt mondta, ami megjelent a lapokban.
 
Cigányútra ment a voksolás: átverték a képviselőjelöltetPDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
A kocsi motorháztetőjén iratták alá egy helyi kisebbségi képviselőjelölttel azt az üres papírt, amit aztán ügyesen kiegészítve lemondási nyilatkozattá szerkesztettek Eleken. A kárvallott Szakál István csak akkor szembesült az átveréssel, amikor betért a szavazóhelységbe.
 
A cigány gyerek nem húzza le a többieketPDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
Kedvező kutatási eredmények az iskolai integráció hatásárólAz integrált oktatással mindenki nyer - mondta nemrégiben a miniszterelnök egy hátrányos helyzetű gyerekek oktatásával foglalkozó konferencián, ahol ezt kutatási adatokkal támasztotta alá. A hivatkozott vizsgálat eredményei azt mutatják, a romák olvasási készsége javul, miközben a nem romáké sem romlik integrált környezetben.
 
A szegények háborúja elkezdődött? - Papp Lajos: Meg kell adnunk a lehetőséget a roma gyerekeknek isPDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
Ki kell nevelni a cigányság vezetőit, ehhez pedig a tudás útjára kell lépni – ez lehetne a mottója annak a minapi kezdeményezésnek, amelyet a Gój Motorosok Egyesülete indított el. Papp Lajos szívsebész professzor a Magyar Nemzet Online-nak elmondta: a politika jelenleg játékszernek használja a roma társadalmat.
 
Járóka Lívia: A roma gyermekek oktatása jó befektetésPDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
Az Európai Unió gyermekjogi stratégiájáról folytatott vitát kedden az Európai Parlament plenáris ülése Strasbourgban – ad tájékoztatást közleményében Járóka Lívia.
 
Szegregáció: Tamás Gáspár, Bolgár segítségét kérik a Gój MotorosokPDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
Aláírásokat gyűjt a cigányság felzárkóztatásáért és társadalmi beilleszkedéséért a Gój Motoros Egyesület. A civil szervezet ismert balliberális értelmiségiek, köztük Bolgár György és Tamás Gáspár Miklós segítségét kéri ahhoz, hogy valamennyi fizetős magániskola térítésmentesen felvegyen egy-egy cigány gyermeket.
 
Villás Lajos: A kékszemű rablógyilkosPDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
10 év körüli román származású kisgyerek tartotta rettegésben hosszú ideje a Blaha Lujza téri aluljárót és környékét. A hatóságok "ímmel - ámmal" tették a dolgukat, de ez eredményre nem vezetett. Aztán megtörtént a baj. Megkéselt egy fiatalkorút, amitől " beindult " a média. Számítógépek ezreire küldtek ismeretlen személyek fotókat, videó klippeket, " "vigyázzatok" címmel. A szélsőjobb, már megint etnikai bűnözésről beszélt, és ígéretet tettek arra, hogy a gyerek ellen - hathatósan fellépnek - Ugye tudjuk ez mit jelent?!
 
Programajánló a Fonó Budai ZeneházbólPDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
Café de Sevilla - Sinha Róbert és Vidák Róbert gitárkoncertjeFONÓ Budai Zeneház 2008. január 22.kedd, 20.00, Koncertterem
 
Nők és romák a munkahelyi diszkrimináció áldozataiPDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
A romák, a 40 körüli nők és a kisgyermekes anyukák esnek leggyakrabban diszkrimináció áldozatául a munka világában. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) tavaly 17 esetben állapított meg a foglalkoztatónál hátrányos megkülönböztetést. A diszkrimináció csaknem 21 millióba került a munkaadóknak.
 
Tüntettek a lomisok DevecserbenPDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
Három órán keresztül tüntettek a devecseri polgármesteri hivatal előtt a használtcikk kereskedők, vagy ahogy sokan ismerik őket, a lomisok. Az önkormányzat azt akarja, hogy a romák ne a városban, házaik udvarán, hanem a régi laktanyában folytassák tevékenységüket, legális körülmények között.
 
Felhívás a Romazenészek Segélyezési Alapjának megteremtésérePDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
A rendszerváltást követően a romazenészek egzisztenciális helyzete a korábbiakhoz képest jelentősen megváltozott. Azok a nagy szervezetek, amelyek korábban zömében finanszírozták az együttesek tevékenységét, megszűntek, vagy átalakultak, és az állam sem tekintette már feladatának a magyar zenei kultúra anyagi támogatását. Ebben a helyzetben szinte valamennyi roma zenész kiszolgáltatott helyzetbe került.
 
Casting minden - Oláh IbolyávalPDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2008
Mától vetítik a mozikban Tímár Péter rendező Casting minden című új filmjét, amelynek női főszerepét a tv2 Megasztár műsorából megismert Oláh Ibolya játsza. Az alkotók hangsúlyozzák, hogy a film nem a Megsztárról és nem Oláh Ibolya életéről szól, annak ellenére, hogy a forgatókönyvet mindakettő megihlette.
 
Táncosok figyelem!PDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2008
A Shannon.hu válogatást tart a "Hajnaltól hajnalig" c. produkciójához!A Shannon.hu zenekar 2000-ben alakult, ismert zenészek részvételével. Fő célja a világzene egy új műfajának hazai megteremtése, amelyben a népzenei (kelta, magyar és balkáni) elemeket a klasszikus, a dzsessz és a modern rock hangzásaival ötvözi és izgalmas stílusát presztízsértékű, igényes produkcióvá emeli.
 
Toller László utazásaiPDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2008
Egy névtelen levélíró kezdeményezte Toller László cselekvőképtelenséggé nyilvánítását. Tünde asszony meglepődött. Az MSZP pécsi szervezetének elnöke sajnálkozott. E sorok szerzője is meglepődött, sőt sajnálkozott is.
 
Börtön helyett bujkál a volt OCÖ-vezetőPDF Print E-mail
Monday, 14 January 2008
Egy hónapja nem vonul be a börtönbe Bihari József, az Országos Cigány Önkormányzat lemondott elnökhelyettese, akit a roma holokauszt kárpótlásával összefüggő csalás és okirat-hamisítás címén ítélt három évre a Bíróság. Minderről maga Bihari (aki Kolompár Orbánnal szövetségben került az OCÖ-be) tájékoztatta lapunkat ismeretlen helyről, telefonon. A tatabányai rendőrkapitányságon a megyei ügyeletvezető nem tudta munkatársunknak megmondani, hogy a bíróság már kiadta-e az elfogatóparancsot Bihari ellen, akit a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnökeként gyanúsítottak meg annak idején visszaélésekkel.
 
A magyarok a politikusokat tartják a leghiteltelenebbnekPDF Print E-mail
Monday, 14 January 2008
Felmérést készített a politikusok, médiaszemélyiségek, üzletemberek, művészek és sportolók hitelességéről a TNS Hungary a Blikk megrendelésére. A felmérés eredményeit a Blikk hétfőn kezdődő sorozata hat napon át ismerteti, a hétfői Népszabadság pedig összefoglaló áttekintést közöl az anyagról.
 
Áremelés az apró miatt?PDF Print E-mail
Monday, 14 January 2008
Márciustól nullára vagy ötre végződő összegeket fizetünk majd a boltokban, függetlenül attól, hogy a nyugta szerint mennyibe kerül pontosan a vásárlás. Két hónap alatt ugyanis a kereskedők szerint képtelenség, s nem is kötelező átállítani a pénztárgépet az 1- és 2Ft-os érmék bevonásával járó kerekítési szabályoknak megfelelően.
 
Tagad a hűtlen kezelés gyanújába keveredett szocialistaPDF Print E-mail
Monday, 14 January 2008
A szocialisták megvárják a nyomozás végét, és csak utána kommentálják parlamenti képviselőjük, Tóth József ügyét. A hűtlen kezelés gyanújába keveredett politikus tagad, és perre megy. A Hajdú-Bihar megyei szocialista politikus visszautasította a vádakat, és beperli azokat, akik megsértették jó hírnevét és becsületét.
 
Nem vonul börtönbe az OCÖ volt elnökhelyettesePDF Print E-mail
Monday, 14 January 2008
Egy hónapja nem vonul be a börtönbe Bihari József, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) lemondott elnökhelyettese, akit a roma holokauszt kárpótlásával összefüggő csalás és okirat-hamisítás címén ítélt három évre a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság.
 
Villás Lajos: EmbermesePDF Print E-mail
Monday, 14 January 2008
Minden munkahelyi kollektívában akadnak olyanok, akik másokat megszólnak. Véleményt mondanak olyan emberekről, akiket nem is ismernek. Mások szemében keresik a szálkát, sajátjukban meg nem látják a gerendát. A történet szereplőinek nevét megváltoztattam. Tettem ezt azért, mert akikről írok a közszereplést nem kívánják felvállalni.  Van, aki teszi ezt szerénységből, és mások azért, mert szégyellik azt, amit tettek. Ha valakik magukra ismernek, az nem a véletlen műve!!!
 
Csongrádi Kata megjósolta a tragédiát!PDF Print E-mail
Monday, 14 January 2008
Csongrádi Kata sok évvel ezelőtt egy cigány asszonytól tanulta meg a tenyérjóslás rejtelmeit, ráadásul nem is akárhogyan. Elsők között jósolt Máté Péternek is, aki egy igazi roma dalt írt cserébe az énekes-színésznőnek."A megérzésem sajnos beigazolódott, hiszen Péter rá pár év múlva meghalt."
 
"Semmit nem lehet rám erőltetni" - Miczura Mónika énekesnőPDF Print E-mail
Monday, 14 January 2008
Miczura Mónika neve és különleges énekhangja az autentikus cigányzenét az elsők között népszerűsítő Ando Drom zenekarban vált ismertté. A zenekarból hét év után lépett ki, és kis idő elteltével, 2003-tól szólókarrierbe kezdett. Profi zenészekkel a hagyományos cigányzenét más kontextusba helyező, sajátos hangulatú zenei világot teremtett. A második Mitsoura-lemez némi késéssel februárban várható. Mert időközben a név a zenei-előadói világképpel együtt átalakult. Vagy mégsem?
 
Szociális program: lakásokat építenek ötezer cigány családnakPDF Print E-mail
Thursday, 10 January 2008
A cigányok integrációja melletti mély elkötelezettségét hangsúlyozta a kormányfő egy a témában rendezett konferencián. Az Országos Cigány Önkormányzat új szociális lakásépítési programja keretében negyven család lakhatási problémáját kívánja megoldani idén a kormányzat segítségével – jelentette be Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke.
 
A tanárok sem hisznek az integrált oktatásbanPDF Print E-mail
Thursday, 10 January 2008
Lesújtó a helyzet azokban az iskolákban, ahol elvileg integrált oktatás folyik. Egy kutatás során kiderült, hogy az intézmények elsősorban a többletforrások miatt vesznek részt a programban, amelyben még saját tanáraik sem igazán hisznek: inkább elviszik gyereküket egy másik, "jobb" iskolába – írja a Népszabadság.  A kutatást az Országos Közoktatási Intézet (ma már Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet) megbízásából végezték, hogy felmérjék, az integrált oktatást zászlajukra tűző iskolákban milyen tevékenység folyik.
 
Esélyegyenlőség a munkaerőpiaconPDF Print E-mail
Thursday, 10 January 2008
Juhászné Lévai Katalin az Országgyűlés Esélyegyenlőségi és fogyatékosügyi albizottságának alelnöke úgy véli, gyökeres szemléletváltással a megváltozott munkaképességű személyek közül öt-hatezer ember kerülhet vissza a munkaerőpiacra.
 
Budai Beatrix - A magyar nóta új csillagaPDF Print E-mail
Thursday, 10 January 2008
Lezárult a Hálózat Televízió Nefelejcs Nótashow című tehetségkutató műsorának első szériája. Kállai Katalin a kultuszminisztérium stratégiai főtanácsadója a produkció sajtótájékoztatóján elmondta, vitathatatlan, hogy ez a műfaj a magyar kultúra része, országimázs-hatással bír és komoly igény van rá, ezért a kormányzat felkarolja a műfaj ügyét és a jövőben támogatni fogja. A 2007. októberében kezdődő versenysorozat döntőjét december 30-án sugározta az országos lefedettségű csatorna. A vasárnaponként látható műsor országosan a 4. legnézettebb program volt, ezzel maga mögé utasítva több elismert csatornát is.
 
Az Élet Menete 2008: Budapest - Auschwitz - Birkenau - BudapestPDF Print E-mail
Thursday, 10 January 2008
Az Élet Menete napja 2008. május 1. 
 
KDNP közlemény -Tovább fosztogat a kormányzat kalózhajójaPDF Print E-mail
Thursday, 10 January 2008
A Kereszténydemokrata Néppárt sajnálatát fejezi ki, hogy mégsem merült hullámsírba a kormány kalózhajója, továbbra is az adófizetők pénzét rabolja. Vitorlájukból a beruházók fogták ki a szelet, mert nemet mondtak a kormányzati fejetlenségre, a túlerőltetett, átgondolatlan, bizonytalan kimenetelű vállalkozásra. De a kormányzat tovább fosztogatja az adófizetőket. Még 12 hónapig működtetik a Kormányzati Negyed Projektirodát a polgárok pénzéből. Annak ellenére, hogy azt sem tudják, hova akarják építeni a negyedet.
 
Ifj. Horváth Béla hegedű- és brácsaművész szólókoncertjePDF Print E-mail
Thursday, 10 January 2008
“Pinchas Zukerman tanítványa ismét Budapesten” - „Újévi koncert” ifj Horváth Béla hegedű-és brácsaművész  szólókoncertje2008. január 11. péntek 19 óra
 
A kisebbségi önkormányzatokra vonatkozó új jogszabályokPDF Print E-mail
Thursday, 10 January 2008
A Magyar Közlöny 2007. 183. számában megjelent a 2008. január 1-jétől hatályos 376/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet a kisebbségi önkormányzatok gazdálkodásáról valamint a 375/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet a kisebbségi önkormányzatoknak a központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatások feltételrendszeréről és elszámolásának rendjéről.
 
Cigány Farsang - Khamoro és vendégeiPDF Print E-mail
Tuesday, 08 January 2008
2008. január 11.péntek, 20:00 óra koncertterem „A cigánytábor a zűrbe megy” Rendezés, koreográfiák: Szentandrássy István, Farkas Zsolt
 
Büdös cigány, takarodj! - mondta a volt jegyzőPDF Print E-mail
Tuesday, 08 January 2008
Balog István Gyékényesen lakik. Állítja: sosem volt baja senkivel. A szomszédja viszont megkeseríti az életét. Balogh István: „Érzem, hogy idegileg már nem sokáig bírom. Elköltözni nem akarok, mert sok munkám van ebben a házban. Hova is költöznék? Gyékényesen a németek miatt nagyon felmentek a házárak.
 
Roma napló 26.PDF Print E-mail
Tuesday, 08 January 2008
Jön az egészségügy félprivatizálása. (Vagy mégsem?) Elvétve esett szó a nagy vita során a cigányságról, hogy velük mi lesz, hogy nekik nem volnának-e a tervezett új rendszerben saját megfontolásaik, érdekeik.Pedig mennyire hogy vannak, mint ahogy lettek volna az iskolában, lettek volna a vidék és a városi élet átalakításának számos szegmensében, speciálisan, mint cigányoknak, másságukkal, eltéréseikkel.
 
Megvalósult az egészségügyi reform?!PDF Print E-mail
Tuesday, 08 January 2008
Az egészségügyi reform kész.  Megvalósult, az állatgyógyászatban.  Igaz, ott nincs Egészségügyi Pénztár, és nem kell TB. járulékot sem fizetni...  2008. január 5. TV2. „Magellán” című produkció. Egy kicsi visszatekintés az elmúl évre, könnyed hangulatú beszámoló az egészségügy általános helyzetéről. No nem az emberekéről, hanem házi kedvenceink ápolásáról szól a téma.
 
Nem szereti a másságot a magyarPDF Print E-mail
Tuesday, 08 January 2008
A magyar társadalom meglehetősen előítéletes. Tényleges munkahelyi vagy egyéb diszkrimináció a leggyakrabban az idősebbeket, a nőket, a fogyatékkal élőket és a romákat éri.
 
Felhívás - szerepelj, táncolj, énekelj, jelentkezz!PDF Print E-mail
Tuesday, 08 January 2008
A Madách Színház elkövetkezendő,  új darabjához tehetséges, énekelni és jazztáncolni tudó  Roma fiatalokat keres 18-28 év között. A jelentkezés fényképes önéletrajz formájában történik, mely  a következő email címre kell eljuttatni: meghallgatas@gmail.comA jelentkezés határ ideje 2008. január 20. A határidőn túl érkező jelentkezéseket nem áll módunkban figyelembe venni!
 
Kolompár kezePDF Print E-mail
Sunday, 06 January 2008
Drámai konfliktusok derültek ki egy kutatásból, amely a romák és a többségi társadalomhoz tartozó gyerekek közös, azaz integrált oktatását vizsgálta. Például az, hogy az iskolák gyakran csak azért pályáznak és építenek be speciális programokat nevelési tervükbe, hogy több pénzhez jussanak.
 
Oszolj! - Kis magyar gárdatörténetPDF Print E-mail
Sunday, 06 January 2008
Tavaly március 15-én megígérték, június 18-án bejegyezték, augusztusban felavatták, e hónapban pedig – a tatárszentgyörgyi cigányellenes felvonulás miatt – bíróság elé kerülhet. A Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület bő féléves történetét s a körötte dúló nyilatkozatháborút munkatársunk idézi fel.
 
Megjelent az Amaro Drom legújabb száma! - 2007. OKTÓBERPDF Print E-mail
Sunday, 06 January 2008
Zsigó Jenő‘: Gárdák, cigányok Jelszó: RIÉP, UMFT, TÁMOP, TIOP, ROP, HOPP  Láthatatlanok Neményi Mária az identitáskutatásról  „ …tanulni szeretnék” Tolerancia, esélyegyenlőség, akadálymentesség, empátia: sokak számára ezek csak illuzórikus szlogenek  Kinek a felelőssége? Hepatitisjárványok
 
"Ezzel az emberanyaggal úgysem lehet dolgozni" - A romák és az integrált oktatásPDF Print E-mail
Sunday, 06 January 2008
Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet felmérést végzett 45 olyan iskolában, amely vállalta, hogy integráltan oktatja roma, és nem roma tanulókat. Az eredmények megdöbbentőek. A roma integrációs program folyamán az iskolák többletforrásokat kapnak az államtól annak érdekében, hogy fejlesszék, és terjesszék az integrált oktatási formákkal kapcsolatos ismereteket.
 
Jónak tartja Hiller a diákok megsarcolásátPDF Print E-mail
Sunday, 06 January 2008
Saját reformjait dicsérte, de ellentmondott a szabad demokrata álláspontnak Hiller István. Korábban a cigány gyerekek együttnevelése, majd a tandíj kapcsán volt nézeteltérés a koalíciós pártok között, most pedig a liberálisok felsőoktatási privatizációs tervei ellen lépett fel a tárcavezető.
 
Pénzért vállalják a romákat az integrált iskolákPDF Print E-mail
Sunday, 06 January 2008
Lesújtó a helyzet az integrált oktatást folytató iskolákban - derül ki egy kutatásból. Bár az ilyen iskoláknak főleg az lenne a feladata, hogy a hátrányos helyzetű, roma gyerekek elkülönítését megszüntesse, a módszerben még a tanárok sem hisznek. Az iskolák pedig főleg az ezért járó plusz pénz miatt vállalják fel a roma gyerekek integrált oktatását - írja a Népszabadság.
 
Nemzeti őrsereg be sincs jegyezve!PDF Print E-mail
Thursday, 03 January 2008
A Magyarországi Munkáspárt 2006 a Legfőbb Ügyészséghez fordul, hogy élve törvény adta lehetőségeivel, lépjen fel a Nemzeti őrsereg és tagjai ellen. A Magyarországi Munkáspárt 2006 feljelentésének eredményeként kiderült, hogy a mai napig nem rendelkezik bírósági bejegyzéssel a Nemzeti őrsereg nevű szervezet.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-09-29
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.szeptember 28-tól október 4-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-09-28
  Függetlenedési vágyunk nagyon erőteljesen nyilvánul meg. Szinte teljesen képtelenek vagyunk a kompromisszumokra. Nem akarunk engedni a saját elképzeléseinkből. Önálló döntésekre vágyunk. Remek választás, ha a mai menünkben szerepel a brokkoli, amely rendkívül jótékony növény. Ha fogyókúrázunk, akkor együk egyszerűen párolva, de sokféleképpen elkészíthetjük. Lehet belőle rakott, sajtos változat, de akár rétest is megtölthetünk vele.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.szeptember 27-től október 3-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk