Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
A belga király is gratulált a makói prímásnakPDF Print E-mail
Sunday, 30 December 2007
Makó - Szoborral szeretne emléket állítani születésének századik évfordulójára az egykori neves makói prímásnak Fátyol Mihálynak a makói vendéglátós muzsikus, Bozsogi Attila. A nemes ügy érdekében aláírásgyűjtést indított, s az önkormányzatot is megkereste.  Születésének két év múlva esedékes századik évfordulójára szobrot szeretne állíttatni a neves makói cigányprímásnak, Fátyol Mihálynak egy mai makói muzsikus, Bozsogi Attila. A férfi a gimnáziumi diákzenekar éveit is beleszámítva több mint fél évszázada zenél, így megadatott neki, hogy személyesen is megismerje, együtt zenélhessen Fátyol Mihállyal.
 
A Roma Rendőrök Évadzáró Karácsonyi EstjePDF Print E-mail
Sunday, 30 December 2007
A C-PRESS hírügynökség Szerkesztőségének! Először is nagy tisztelettel megköszönöm Önöknek, hogy Villás Lajos egyesületünk főtanácsosának cikkeit érdemesnek tartják arra, hogy az olvasóik elé tárják. Nagy öröm ez számunkra is, hiszen a főtanácsos úr egyéni sikerei, cikkei, a Roma Rendőrök Országos Egyesületét is minősítik! Jelen helyzetben én is azt szeretném kérni, hogy rövid tudósítás formájában számoljanak be olvasóiknak a következőkről.
 
Hága Mária: Az év utolsó napjaibanPDF Print E-mail
Sunday, 30 December 2007
Az év utolsó napjaiban illik visszaemlékezni ígéreteinkre, tetteinkre s illik értékelni a múltat és illik az önmagát profi politikusnak kikiáltó Farkas Flóriánnak is tudni néhány olyan alapvető történelmi tényt, hogy a rendszerváltás előtti évtizedekben nem volt fajgyűlölet.
 
Nyílt levél Rudi Zoltánnak, a közszolgálati Magyar Televízió ZRT. elnökénekPDF Print E-mail
Sunday, 30 December 2007
Tisztelt Elnök Úr! Kedves Zoltán! Nem tudom, szokta-e olvasni a Népszabadság című - a Magyar Szocialista Párthoz több szálon kötődő - napilapot.
 
A romák nehezményezték, hogy nem vehetnek részt a zárt ülésekenPDF Print E-mail
Sunday, 30 December 2007
A Heves Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat az egri Megyeházán közmeghallgatást tartott. Az eseményen kilenc település kisebbségi grémiumának a tagjai mondták el kéréseiket.A közmeghallgatáson Csík Zsolt, a megyei roma testület elnöke beszélt azokról a kérdésekről, amelyek foglalkoztatták őket.
 
A tandíj a cigányság lefejezéséhez vezetPDF Print E-mail
Sunday, 30 December 2007
Varga József szerint a szociális népszavazás a szegénységről, a leszakadó rétegekről szól.A kormány intézkedései olyan szintű elszegényedéshez vezettek, ami tarthatatlan – mondta lapunknak Varga József, a Fidesz országgyűlési képviselője, a Polgári Szociális Bázis tagja. A roma politikus szerint ha a Gyurcsány-kormány folytatja ezt a politikát, a teljes roma integráció megállhat.
 
Országgyűlési pályázat a kisebbségi civil szervezetek 2008. évi működési támogatásáraPDF Print E-mail
Sunday, 30 December 2007
A Magyar Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága pályázatot írt ki a nemzeti és etnikai kisebbségi civil szervezetek számára. A kisebbségi egyesületek 2008. évi működési költségei támogatására 110 millió forintos keret áll rendelkezésre.
 
Feloszlatás előtt a Magyar GárdaPDF Print E-mail
Sunday, 30 December 2007
Közfelháborodás a terjedő cigányellenesség miatt Félelemet keltő, kirekesztő, rasszista tevékenységével öt hónap alatt elérte a Jobbik alapította Magyar Gárda, hogy az ügyészség kezdeményezte a bíróságnál a feloszlatását. Ha ez megtörténik, a gárda a korábban hasonlóan szélsőséges szervezet, a Vér és Becsület sorsára jut. A gárda közfelháborodást kiváltó akcióival elérte, hogy több település kitiltotta területéről.
 
Roma napló 25.PDF Print E-mail
Sunday, 30 December 2007
Kezdettől arra készülök, ha eljön az ideje, ha ott tartok már, elmesélem a Kincskereső kisködmön cigány változatát. Ideje van vagy nincs, nem halasztom tovább. Hol volt, hol nem volt, volt a világon egyszer egy hegedű, a cigányok hegedűje, amelyik arról volt nevezetes, hogy csak akkor szólt, ha jó gyerek húzta. Ezt pedig onnan tudom, hogy az a dal, amit a cigányok hegedülnek, mindig erről a jó gyerekről szól, mindig azt dalolja.
 
Parlamenti felszólalások - Aki a legtöbbet beszélt...PDF Print E-mail
Wednesday, 26 December 2007
Pettkó András (MDF) beszélt a legtöbbet, és ő szólalt fel a legtöbbször is idén az Országgyűlésben - derül ki a parlamenti adatokból. Az ellenzéki képviselő 237 alkalommal, összesen majdnem 13 órát beszélt. A felszólalások számát tekintve 173-mal őt követi Gőgös Zoltán (MSZP) agrár-államtitkár és 153-mal Csizmár Gábor (MSZP), a szociális és munkaügyi tárca államtitkára.
 
Romák karácsonyaPDF Print E-mail
Wednesday, 26 December 2007
A romák karácsonya nem különbözik a többségi társadalométól - mondta a STOPnak Horváth Aladár. A Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke azonban hozzátette: körükben még mindig élne a betlehemezés és a kántálás ősi magyar szokása.Az idei évet a szélsőségek éveként értékelte Horváth, hozzátéve, hogy szegénység és kirekesztettség tekintetében jövőre sem lesz komoly változás.
 
Cigány művészek színes álmai a Magyar Nemzeti GalériábanPDF Print E-mail
Wednesday, 26 December 2007
Emlékezés színes álmai címmel a magyarországi kortárs cigány képzőművészetet bemutató kiállítás látható a Magyar Nemzeti Galériában. A képeket korábban a kínai közönség is láthatta.
 
Nő a cigányok felzárkóztatására fordítható összegPDF Print E-mail
Wednesday, 26 December 2007
A cigányok felzárkóztatására fordítható összeg, amelyet többek között állami céltámogatásként, az Országos Foglalkoztatási Közalapítványon és a Magyarországi Cigányokért Közalapítványon keresztül használnak fel. Nő - erről Teleki László, az MSZP roma ügyekért felelős ügyvivője beszélt pénteken Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Teleki László hangsúlyozta, hogy a romaintegrációt megcélzókétéves "hazai nemzeti cselekvési terv" csak komplex módon értelmezhető: a foglalkoztatás, a lakhatás, az oktatás és az egészségügy programját egymással szoros összefüggésben igyekeznek megoldani, mert mindegyiknek van köze a másik három tényezőhöz, a lakhatás megoldása nélkül például nincs megfelelő színvonalú oktatás - közölte.
 
Kolompár: a romák valódi lehetőségének éve lesz 2008PDF Print E-mail
Wednesday, 26 December 2007
A nemzetközi roma integrációs program intézkedési terve szerint 2008 a romák valódi lehetőségének éve lesz - mondta Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke pénteken budapesti sajtótájékoztatóján.
 
Megmaradt az ösztöndíj - nem jelentkezett elég romaPDF Print E-mail
Wednesday, 26 December 2007
Az idei 380 milliós keretből mindössze 256 millió forintot tudott szétosztani a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány a roma ösztöndíj-programon, mivel nem volt több jelentkező - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Teleki László, az MSZP újonnan kinevezett, roma ügyekért felelős ügyvivője. 
 
Elkészült a kisebbségek képviseletére vonatkozó koncepcióPDF Print E-mail
Wednesday, 26 December 2007
Elkészült a magyarországi kisebbségek parlamenti képviseletére vonatkozó koncepció - jelentette be Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal kisebbség- és nemzetpolitikáért felelős államtitkára egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen.
 
SCHENGENI HATÁRNYITÓ ÜNNEPSÉG HEGYESHALOMBAN + VideóPDF Print E-mail
Wednesday, 26 December 2007
Magyarország schengeni csatlakozása fontos állomás az európai egységesülés és a történelmi magyar nemzet belső kohéziójának megerősítése útján - mondta éjfél előtt néhány perccel Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a schengeni határnyitó ünnepségen a hegyeshalmi autópálya határátkelőnél csütörtökről péntekre virradó éjjel.
 
Békés boldog karácsonyt Kíván a C-PRESS Hírügynökség - zenei videóPDF Print E-mail
Friday, 21 December 2007
Békés boldog karácsonyt Kíván a C-PRESS HírügynökségTisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram! Kedves Barátom!
 
Kalyi Jag - MeghívóPDF Print E-mail
Friday, 21 December 2007
Kedves Barátaim! Szeretettel meghívok mindenkit, egy baráti koccintásra - egy igazi roma ételkóstolásra és az ünnepi műsorunkra 2007. december 21. 14.30 . Kalyi jag Roma nemzetiségi Szakiskola Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény színháztermében.
 
Több mint 100 milliárd forintot fordítanak a romák integrációjáraPDF Print E-mail
Friday, 21 December 2007
Több mint 100 milliárd forintot fordít a kormány roma integrációs programokra - jelentette be a szerdai kormányülés után Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter. A támogatások között lesz olyan, amely automatikusan, január 1-től normatív támogatásként jelenik meg.
 
Magyar cigányzenészek sikere a tengerentúlonPDF Print E-mail
Friday, 21 December 2007
A 2005-ben alakult, cigányzenészekből álló zenekar novemberben két koncertet adott Nem York-ban Kodály Zoltán tiszteletére, a washingtoni magyar nagykövetség meghívására. A nagykövetségen és a New York-i főkonzulátuson tartott koncertek olyan jól sikerültek, hogy 2008 tavaszán amerikai koncertkörútra hívták a Hubay Együttest.
 
300 lurkót hívtak meg - Állami gondozott gyermekeket ajándékoztak megPDF Print E-mail
Friday, 21 December 2007
Állami gondozott, hátrányos helyzetű gyermekeknek adott ajándékokat és tartott ünnepi műsort szerdán az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ), a szervezet Dohány utcai székházában.Az eseményre 300 gyermeket hívtak meg, akik a Szeleburdi Meseszínház előadásában az Aranytallér című darabot nézték meg, majd közös énekléssel ünnepelték a karácsonyt. Az ajándékokat Német Erika, a Miniszterelnöki Hivatal kisebbségi főosztályának főigazgatója, Rauh Edit esélyegyenlőségi szakállamtitkár és Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke adta át a gyermekeknek.
 
Rálöttek Hiller István házáraPDF Print E-mail
Thursday, 20 December 2007
A rendőrség lőfegyverrel, vagy lőszerrel való visszaélés bűncselekmény miatt indított eljárást ismeretlen elkövető ellen Rálőttek Hiller István oktatási és kulturális miniszter házára; a hétvégi támadás következtében sérülés nem történt - erősítette meg az MTI információját a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerdán. Hiller István nem kívánt nyilatkozni.
 
Meghalt Bódi ZsuzsaPDF Print E-mail
Thursday, 20 December 2007
A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus szomorúan tudatja, hogy hétfőn súlyos betegségben elhunyt dr Bódi Zsuzsa jogász, néprajzos, művelődésszervező, a Magyar Művelődési Intézet frissen nyugdíjba vonult munkatársa. Zsuzsa a Magyar Néprajzi Társaság Cigány tagozatának titkára, a Cigány Népművészek Országos Egyesületének alapítója volt. Számtalan pótolhatatlan fontosságú kötet és tanulmány szerzője.
 
RÉSZVÉTELI FELHÍVÁSPDF Print E-mail
Thursday, 20 December 2007
Civil szervezetek munkatársainak, aktivistáinak szóló INGYENES tanfolyam indul az INFONIA Alapítvány szervezésében, a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával, budapesti helyszínen.
 
Bajnai: Dolgozzanak, adózzanak többet a romákPDF Print E-mail
Thursday, 20 December 2007
A cigányság életmódját minősítette Bajnai Gordon a kisebbségek napján. Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerint ha a roma közösség nem fizet nagyságrendekkel nagyobb adót, és nem vállal több munkát, nem lesz senki, aki az öregedő társadalmat eltartsa.
 
Éke MEGHÍVÓPDF Print E-mail
Thursday, 20 December 2007
A Magyarországi Nemzeti-Etnikai Kisebbségek Érdekvédelemi Egyesülete és a Roma Rendőrök Országos Egyesülete SZERETETTEL MEGHÍVJA ÖNT ÉS KEDVES MUNKATÁRSÁT AZ ÚJPESTI POLGÁRCENTRUMBA, (1042 Budapest, Árpád út 66.) 2007. DECEMBER 22-ÉN, SZOMBATON 16.00 ÓRAKOR KEZDőDő ÉVADZÁRÓ KARÁCSONYI ESTJÉRE.
 
Az érzékenység jutalma: rangos elismeréseket vehetett át a Duna Televízió alkotópárosaPDF Print E-mail
Thursday, 20 December 2007
Az érzékenység jutalmaSzociális témájú filmjeikért tüntették ki Gáspár Judit szerkesztőt és Szekeres Csaba rendezőt.
 
Átadták a Kisebbségekért DíjakatPDF Print E-mail
Thursday, 20 December 2007
Nem lehet különbséget tenni polgár és polgár, magyar és magyar, ember és ember között - mondta Gyurcsány Ferenc kedden Bp-en a Kisebbségekért Díj átadásán a Parlamentben. Az eseményen, melyen tizenhatan részesültek elismerésben, jelen volt Sólyom László köztársasági elnök, Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter, valamint több országgyűlési képviselő.
 
Biztosítani kell a kisebbségek jogaitPDF Print E-mail
Tuesday, 18 December 2007
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) felkéri a magyar kormányt, hogy az alkotmány szellemében biztosítsa a kisebbségek jogait, és támogassa őket kulturális, szakmai és gazdasági érvényesülésük érdekében. Az erről szóló közleményt hétfőn juttatta el a tudományos akadémia az MTI-nek a Kisebbségek Napja alkalmából.
 
Rendőrre mutogat a romákat kitiltó kocsmárosPDF Print E-mail
Tuesday, 18 December 2007
Hatszázezer forintos bírságot szabott ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság arra a jászapáti kocsmárosra, aki nem volt hajlandó romákat kiszolgálni, és ezt egy táblára ki is írta. A felirat kihelyezése előtt a férfi megkereste a helyi rendőrfőnököt, de abban nincs egyetértés, hogy mi is hangzott el ezen a beszélgetésen.
 
Feloszlathatják a Magyar Gárdát - Az államfő ma fogadja a cigányvezetőketPDF Print E-mail
Tuesday, 18 December 2007
Mások jogait és szabadságát sérti a Magyar Gárda, ezért a Fővárosi Főügyészség a szervezet feloszlatását kérte a bíróságtól. Az ügyészség a gárda "cigánybűnözés ellen" tiltakozó tatárszentgyörgyi rendezvényét vizsgálva állapította meg, az ott elhangzottak az alkotmány és a polgári törvénykönyv mellett nemzetközi egyezményt is sértenek. A gárda és az alapító Jobbik elnöke viszont úgy ítélte meg, nem tettek semmi rosszat.Feloszlathatja a bíróság a Magyar Gárda Egyesületet, ezzel a Jobbik alapította szervezet a két évvel ezelőtt megszüntetett Vér és Becsület sorsára juthat.
 
Leszavazták az ombudsmanjelölteket - Sólyom László csalódottPDF Print E-mail
Tuesday, 18 December 2007
Nem választotta meg az ombudsmanjelölteket az Országgyűlés.Sem Nagy Boldizsár, sem Péterfalvi Attila nem kapta meg a szükséges kétharmados támogatást. A jövő nemzedékek ombudsmanjának jelölt Nagy Boldizsár megválasztását  98 igen, 245 nem szavazattal utasította el a Ház, Péterfalvi Attila eddigi adatvédelmi biztost 207 igen, 143 nem voks mellett nem választották újra.
 
Az ÖCO feloszlatná a GárdátPDF Print E-mail
Tuesday, 18 December 2007
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) bízik abban, hogy az ügyészség hétfői kezdeményezése után a bíróság feloszlatja a Magyar Gárdát - közölte az OCÖ hétfőn az MTI-vel. A közlemény szerint mindez annak a jele, hogy még is van Magyarországon jogállamiság, demokrácia és szolidaritás. 
 
A Magyar Demokrata Fórum informatikai és hírközlési szakállamtitkár kinevezését sürgetiPDF Print E-mail
Tuesday, 18 December 2007
A Magyar Demokrata Fórum Informatikai Kabinetje nyílt levélben fordult Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszterhez, hogy 2008. január 1-jétől nevezzen ki informatikai és hírközlési szakállamtitkárt.  A kabinet álláspontja szerint a digitális esélyegyenlőség megteremtésének, az európai unió által kezdeményezet e-integráció, e-befogadás, e-esélyegyenlőség (te is legyél benne) elnevezésű 2008-as kampány hazai megvalósulásának.
 
Orbán: nem kell a Magyar Gárda és a Jobbik támogatása + videóPDF Print E-mail
Tuesday, 18 December 2007
Nincs forgatókönyv, "bármi megtörténhet" a népszavazás után 
 
Reakciók a Kóka-villa elleni támadásraPDF Print E-mail
Tuesday, 18 December 2007
Elképesztőnek és elszomorítónak nevezte a Kóka János épülő háza elleni támadást az SZDSZ ügyvivője. Horn Gábor elmondta: nagyon komoly problémákat jelez a Csintalan Sándor elleni atrocitás, a cigányellenes kirohanások, a Magyar Gárda felvonulásai és ez a legutóbbi közvetlen életveszélyes fenyegetés. Horn Gábor szerint a támadás hátterében feltüzelt, szélsőséges elemek állhatnak, ám igazából a jelenség riasztó, amely lassan a közélet részévé kezd válni.
 
Roma napló 24.PDF Print E-mail
Tuesday, 18 December 2007
Levél érkezett Horvát Lajostól „Önnek teljesen igaza van abban, hogy nyíltan kell beszélnünk a dolgokról, mert az elhallgatás, elkenés csak tovább fokozza a gondokat. A legnagyobb gond az, hogy olyanok írnak véleményt, tartanak előadásokat, akik nem laknak együtt cigányokkal, és csak távolról ismerik őket.
 
Jelentkeztek Csintalan Sándor támadóiPDF Print E-mail
Sunday, 16 December 2007
Magára vállalta Csintalan Sándor megverését egy magát Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek nevező szervezet a Hír Televíziónak is eljutatott elektronikus levélben. A közleményben az áll, vascsővel támadtak rá a Hír Televízió műsorvezetőjére, a verést figyelmeztetésnek szánták, állításuk szerint nem akarták megölni.
 
Rétvári Bence a jelöltPDF Print E-mail
Sunday, 16 December 2007
A Fidesz és a KDNP - Deák András, országgyűlési képviselő halála miatt megüresedett parlamenti képviselői helyért - Rétvári Bencét, az IKSZ elnökét, fővárosi képviselőt indítja Budapest XI. kerületében az időközi választáson.
 
Egymilliárdos támogatás szegény gyerekeknekPDF Print E-mail
Sunday, 16 December 2007
Demján Sándor alapítványa esztendőnként 200 millió forinttal támogatná öt éven át az ország egyik leghátrányosabb helyzetű régiójának, az encsi kistérségnek szegény gyerekeit. A sanyarú sorsú családokból kikerülő tanulók felzárkózási esélyeinek növelése fontos feladat Demján szerint.Magyarország egyik leggazdagabb vállalkozója is a szegénysorból küzdötte fel magát, éppen ezért az első segítséget szülőföldjének, egy nyírségi kistérségnek ajánlotta fel.
 
Országos Romanap a Parlamentben (+video, +fotógaléria)PDF Print E-mail
Sunday, 16 December 2007
A Parlament felsőházi termében 2007. 12. 13-án megrendezett Országos Romanapon Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke felszólalásában rávilágított arra hogy a "fekete felhőnek" a gárdának mi is valójában a célja.
 
Csak szóban osztották egymást a gárdisták és a romák ÉrpatakonPDF Print E-mail
Sunday, 16 December 2007
A település független jelöltként indult polgármesteréről viszont kiderült, hogy tagja a Jobbiknak. A Magyar Gárda és a Nemzeti őrsereg egy-egy egyenruhás osztaga vonult fel szombaton a szabolcsi Érpatakon, a község polgármestere árpádsávos karszalagot viselve kísérte a felvonulást.
 
Farkasszemet néznek Érpatakon a gárdisták és a romákPDF Print E-mail
Sunday, 16 December 2007
A szabolcsi települést lezárta a rendőrségA Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakon egy időben demonstrálnak szombaton a helyi kisebbségi önkormányzat és a Nemzeti őrsereg, valamint a Magyar Gárda képviselői. Az 1800 lelkes település polgármesteri hivatalában egy Árpád-domborművet, illetve Árpádról elnevezett termet avattak fel 15 órakor - erre az eseményre gyűlt össze a két demonstráló csapat.
 
"Hogy ki lehessen rekeszteni azokat, akik másokat akarnak kirekeszteni" (+képriport)PDF Print E-mail
Sunday, 16 December 2007
Több százan gyűltek össze a Pest megyei Kerepesen, ahol helyi szülők szerveztek fáklyás felvonulást a békés egymás mellett élés jegyében. A rendőrség nagy erőkkel biztosítja a helyszínt, rendbontás nem törtét. A helyszínen a kormánypártok ifjúsági tagozatai a kirekesztés ellen demonstráltak.
 
Kóka: Magyarország a miénk, romáké és gádzsóké egyaránt!PDF Print E-mail
Sunday, 16 December 2007
A szabad demokraták európai és nemzeti összefogást kezdeményeznek a szélsőséges ideák és szervezetek ellen - jelentette be Kóka János. Úgy fogalmazott, "a modern politikában szinte mindenről elmondható, hogy az éremnek két oldala van, egy dologról nem: a rasszizmusról, az emberi jogok semmibevételéről".
 
Hol térítsék a híveket? - Szorosabb együttműködést keresnek az önkormányzattalPDF Print E-mail
Sunday, 16 December 2007
Jászapátin főként a romák körében végez térítő munkát a Boldog Isten Gyülekezete vallási közösség. A romák közül elmondásuk szerint többen jó útra tértek és sok esetben csodába illő változások történtek. Vannak, akik ellenzik a szervezet működését.— Az orvosok lemondtak rólam — meséli Kállai Katalin. — Volt nekem minden bajom, tüdőbaj és egyéb betegségek. Mióta megtértem, egészséges vagyok — mondja az asszony.
 
Befejeződött a kerepesi fáklyás demonstrációPDF Print E-mail
Sunday, 16 December 2007
Rendbontás nélkül fejeződött be Kerepesen az a fáklyás demonstráció, amelyet helyi civilek Az élhetőbb iskoláért jelszóval rendeztek. A mintegy másfélszáz demonstráló a kerepesi futballpályától a település főutcáján keresztül rendőri biztosítás mellett vonult az iskola épülete elé.
 
Villás Lajos: Dicsértessék a Jézus Krisztus, - és a Magyar Gárda !PDF Print E-mail
Sunday, 16 December 2007
Kerepes község Pest-megye szélén, szinte a fővárosban van. A katolikus templomban a vasárnap mise után szembesülhettek a hívek azzal, hogy lelkészük egyetért a Magyar Gárda eszmeiségével, és írásban kéri őket, hogy annak rendezvényén vegyenek részt... Mert a Magyar Gárdának kell megfékezni néhány 10-14 éves gyereket a községi iskolában.... ÁMEN !
 
Az OCÖ nem vesz részt a kerepesi felvonulásonPDF Print E-mail
Sunday, 16 December 2007
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) nem lesz jelen a kora esti kerepesi fáklyás felvonuláson, mert a Magyar Gárda távol marad - közölte Ifj. Bogdán János, az OCÖ szóvivője. Az OCÖ megköszöni a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének, Ármos Sándor rendőr dandártábornoknak a soron kívüli intézkedését a kerepesi fáklyás felvonulásával kapcsolatban - írta a szóvivő közleményében.
 
Karácsonyi jazzkoncert a Roma ParlamentbenPDF Print E-mail
Sunday, 16 December 2007
Karácsonyi jazzkoncert a Roma Parlamentben
 
Gárdisták nélkül demonstráltak KerepesenPDF Print E-mail
Sunday, 16 December 2007
Mintegy 150, részben a fővárosból és helyi lakosokból álló demonstráló fáklyákkal gyülekezett Kerepes sportpályája előtt, hogy "iskolájuk biztonságáért" demonstráljanak. A Pest megyei településre bevezető utakat a rendőrök ellenőrizték, a faluban közel másfél száz rendőr, egy részük rohamsisakkal felszerelve, biztosította a magánszemélyek által bejelentett demonstrációt.
 
Dr. Rétvári Bencét indítja a XI. kerületi időközi választáson a KDNPPDF Print E-mail
Sunday, 16 December 2007
Új többség, erős Magyarország!  Dr. Rétvári Bencét indítja a XI. kerületi időközi választáson a KDNP A Kereszténydemokrata Néppárt - Deák András, KDNP-s országgyűlési képviselő sajnálatos halála miatt, a megüresedett parlamenti képviselői helyért - Dr. Rétvári Bencét, az IKSZ elnökét, fővárosi képviselőt indítja Budapest XI. kerületében az időközi választásokon. A kereszténydemokrata jelöltet támogatja a Fidesz is.
 
43 százalék a különbség a Fidesz és az MSZP közöttPDF Print E-mail
Sunday, 16 December 2007
A Gallup közvélemény-kutatásaA Fidesz magasan vezet az MSZP előtt - derül ki a Gallup legutóbbi közvélemény-kutatásának adataiból, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez. A felmérés szerint a pártot választók között a legnagyobb ellenzéki pártra 66 százalék, míg az MSZP-re 23 százalék adná a voksát. A teljes, 1010 fős mintában a Fidesz 38 százalékot, az MSZP 13 százalékot kapott, míg a pártot biztosan választók között ez az arány 71, illetve 20 százalék.
 
Néhány gárdista civilben, magánemberként felbukkanhatPDF Print E-mail
Sunday, 16 December 2007
Magyar Gárda: hátra arc!Visszalépett a Magyar Gárda attól, hogy egyenruhás tagjaival képviseltesse magát a Pest megyei Kerepesen tartandó mai fáklyás felvonuláson. A helyi általános iskola diákjainak szülői által szervezett akció eredetileg a helyi roma és nem roma lakosok "békés egymás mellett élését" akarta demonstrálni.
 
Kortárs roma festők művei a Magyar Nemzeti GalériábanPDF Print E-mail
Sunday, 16 December 2007
Az emlékezés színes álmai címmel mintegy húsz kortárs roma festőművész munkáiból látható kiállítás péntektől Budapesten, a Magyar Nemzeti Galériában. Sz. Péter kurátor közölte, a roma kortárs festészetet reprezentáló, csaknem kétszáz művet a Néprajzi Múzeum és a Magyar Művelődési Intézet gyűjteményéből válogatták össze.
 
Kovács László: "NEM IGAZ, HOGY NEM KORMÁNYOZTUNK"PDF Print E-mail
Saturday, 15 December 2007
Interjú az Európai Bizottság adó- és vámügyi biztosával2002 után még büszke volt arra, hogy a kormány teljesíti választási ígéreteit - ma már ezt másképp látja, és elismeri: ő is felelős a felelőtlen osztogatásért, a reformok elmaradásáért. Kovács Lászlót, az Európai Bizottság adó- és vámügyi biztosát egy budapesti konferencia után természetesen belpolitikai kérdésekről, Gyurcsányról, őszödről és Zuschlagról is faggattuk. Mennyiben más a brüsszeli perspektíva, mint a budapesti? Hogyan látják például EU-körökben a magyar gazdaság drámai állapotát?  
 
A Magyar Gárda megnyilvánulásai miatt kérték a találkozótPDF Print E-mail
Saturday, 15 December 2007
Sólyom László fogadja az OCÖ vezetését Sólyom László köztársasági elnök jövő kedden fogadja hivatalában az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetőit - jelentette be Kolompár Orbán, a szervezet elnöke csütörtökön a Parlamentben, az Országos Romanap rendezvényén.
 
A Magyar Gárda mégsem vesz részt a kerepesi tüntetésenPDF Print E-mail
Saturday, 15 December 2007
A korábbi elképzelésekkel ellentétben mégsem vesz részt a Magyar Gárda a Pest megyei Kerepesen péntekre szervezett cigányellenes megmozduláson. A nagyközség önkormányzata csütörtöki közleményében arra kért mindenkit, hogy jelenlétével ne akadályozza a civil kezdeményezést. A Magyar Gárda tiszteletben tartja a polgármester kérését, és nem szeretné, ha az ellene irányuló politikai, illetve média vihar a helyiek kezdeményezését befolyásolná.
 
''Szégyenletes unikum a Magyar Gárda''PDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2007
Rasszizmus elleni tényfeltáró körutat indít európai szocialista képviselőtársaival Lévai Katalin, melytől azt várják, hogy az Európai közvélemény figyeljen jobban oda legnagyobb kisebbségére, a romákra. Erről a politikus a Klubrádióban beszélt. Az Európai Parlamenti képviselő Eurozóna c. műsorában elmondta: szeretnének beadni egy önálló jelentést, mely az európai romák helyzetének javítását célozza meg.
 
Közfelháborodás a cigányellenesség miattPDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2007
A Magyar Gárda részvétele és a Jobbik akciói miatt már most feszült a légkör Kerepesen, ahol ugyan a békés egymás mellett élésért tartanak felvonulást, mégis cigányellenes a hangulat. A politika egyébként elítéli a felelemkeltő megnyilvánulásokat, bár a Fidesz képviselői gyakran mutatkoznak együtt a gárdistákkal. A Jobbik megsértődött a köztársasági elnökre, aki elutasította a párt vezetőivel való találkozót. Nem csitul az az élénk politikai felháborodás, amit a Jobbik és a Magyar Gárda váltott ki cigányellenességével, főként tatárszentgyörgyi akciójával, illetve azzal, hogy pénteken újabb eseményen vesz részt, ezúttal Kerepesen.
 
Az OCÖ kéri a rendőrséget, hogy vonja vissza a kiadott engedélytPDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2007
 Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) arra a kér a rendőrséget, hogy vonja vissza a péntekre meghirdetett Kerepesen tartandó felvonulásra kiadott engedélyt a Magyar Gárda rendezőként való szerepeltetése miatt - közölte Ifj. Bogdán János, az OCÖ szóvivője.
 
A Magyar Köztársaság kormányának közleményePDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2007
A Magyar Köztársaság kormányának minden tagja egy emberként és a lehető leghatározottabban ítéli el Magyar Gárda és szövetséges szélsőjobboldali szervezeteinek cigányellenes, rasszista szavait és akcióit. Hiszünk abban, hogy egy demokratikus köztársaságban a jognál is erősebb fegyver a közösség szolidaritása, egységes föllépése, morális tiltakozása az ilyen fasisztoid, kirekesztő jelenségekkel szemben.
 
A húsosok részt vesznek a szombati demonstráción és támogatják Szili Katalin javaslatátPDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2007
HDSZ - KÖZLEMÉNY A húsosok részt vesznek a szombati demonstráción és támogatják Szili Katalin javaslatát. A Húsipari Dolgozók Szakszervezete (HDSZ) megerősíti korábbi állásfoglalását: tiltakozik az egészségbiztosítás tervezett átalakítása, részleges privatizálása ellen.
 
ALDE-SZDSZ: Sajtóközleménye - A szélsőségesség fokozódása elleni küzdelemrőlPDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2007
Az Európai Parlament mai ülésnapján parlamenti vitát rendezett "Szélsőségesség fokozódása elleni küzdelemről Európában" címmel. Mohácsi Viktória (ALDE-SZDSZ) felszólalásában elmodta: "A tegnapi nap folyamán hosszasan tárgyaltunk a szélsőségesség fokozódása elleni küzdelemről, a közös állásfoglalás szövegéről, ami a Liberálisok kezdeményezésén alapul, de természetesen mindvégig figyelembe vettük valamennyi frakció ötletét, kérését. Optimista vagyok, bízom benne, hogy nagy támogatottság mellett lesz közös állásfoglalás ebben a fájóan fontos témában."
 
MDF: Minden magyar település mondjon nemet a Magyar Gárdára!PDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2007
A Magyar Demokrata Fórum európai konzervatív pártként nemet mond a Magyar Gárda tevékenységére. Annak érdekében, hogy a tatárszentgyörgyi szégyenteljes felvonuláshoz hasonló esemény a jövőben ne ismétlődhessen meg, az MDF arra kéri  Magyarország minden településének képviselőtestületét, hogy határozatban nyilvánítsák településükön nem kívánatos szervezetnek a Magyar Gárdát és társalakulatait.
 
Nem fogadjuk el és nem ijedünk meg a meneteléstőlPDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2007
Járóka Lívia sajtóközleményeNem fogadjuk el és nem ijedünk meg a meneteléstől, a fizikai megfélemlítéstől. Az előítéletességet és hátrányos megkülönböztetést szándékosan felerősítő, az etnikai és vallási csoportok közötti szembenállásra nyíltan uszító megnyilatkozások összeegyeztethetetlenek a demokratikus és jogállami elvekkel.
 
Másodfokon folytatódik a Hajdúhadház elleni szegregációs perPDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2007
Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány azért indított pert 2006 márciusában Hajdúhadház és két iskolája ellen, mert több száz roma gyermeket a többiektől elkülönítve, sokkal rosszabb körülmények között oktattak, mint nem roma társaikat.
 
Lomnici Zoltán: Gyűlöletre nem lehet jövőt építeniPDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2007
„Magam is vallom, hogy a szélsőséges nézetekkel, megnyilvánulásokkal és cselekedetekkel szemben a társadalmi összefogás a legfontosabb, mert a gyűlöletre nem lehet a jövőt építeni” – írta Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnöke szerdán Kállai Ernő felkérésére válaszolva. Mint ismert, a kisebbségi ombudsman korábban arra kérte a közjogi méltóságokat, hogy fejtsék ki álláspontjukat a Magyar Gárdával kapcsolatban.
 
Balog elutasítja a gárda "megfélemlítésre irányuló felvonulásait"PDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2007
„Elutasítom a Magyar Gárda megfélemlítésre irányuló felvonulásait, azon közéleti szereplők szóhasználatát, akik „cigánybűnözésről” beszélve igyekeznek ellentétet szítani magyarok és magyar romák között” – szögezte le Balog Zoltán.
 
NYÍLTLEVÉL: Magyarországi Nemzeti-Etnikai Kisebbségek Érdekvédelemi EgyesületPDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2007
NYÍLTLEVÉL a Magyar Országgyűléshez, a Magyar Köztársaság Elnökéhez, a Magyar Köztársaság Miniszterelnökéhez, a Magyar Országgyűlés Elnökéhez, valamennyi közjogi méltósághoz és a parlamenti pártokhoz.
 
Gyurcsány apja többször volt büntetvePDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2007
Gyurcsány Ferenc kormányfő édesapja több alkalommal is ült börtönben lopásért – ezt támasztják alá azok a dokumentumok, amelyeket a Magyarok Világszövetsége juttatott el tegnap a Magyar Nemzetnek. Az iratok tanúsága szerint idősebb Gyurcsány Ferencet 1979. november 19-én a Pápai Járásbíróság mint különös visszaesőt egyrendbeli lopásért és egyrendbeli kisebb értékre elkövetett lopásért 11 hónapi szabadságvesztésre ítélte, és két évre eltiltotta a közügyektől.
 
Összeverték a HírTV műsorvezetőjét: "egy csomó rendőr volt ott, meg pisztolyos emberek"PDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2007
Maszkos, fekete ruhás izomemberek verték szó szerint péppé az ex-szocialista képviselőt, Csintalan Sándort. A tehetségét manapság műsorvezetőként fitogtató ex-politikust óbudai lakásának a mélygarázsában támadták meg a verőlegények, akik elvették Csintalan minden pénzét, majd jól helyben hagyták.
 
"Ki sem találnak a falujukból" - a leggazdagabb és legszegényebb magyarok fura viszonyaPDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2007
Hogyan jön ki egymással Magyarország legszegényebb és leggazdagabb faluja? Mikulás ajándékkal kedveskedett a múlt héten a leggazdagabb magyar település, Hévíz, a legszegényebbnek, Gilvánfának. A szép gesztust némileg árnyalja, hogy októberben a gilvánfaiak látogatása során a hévízi polgármester becsmérlő megjegyzéseket tett rájuk, akik szerinte önmaguktól "ki sem találnak a falujukból".
 
És megszólalt a köztársaság eleje... - Talán mostPDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2007
Déltájban Kumin úr, az államfői hivatal főtanácsadója még nyugalomra intett, mindennek eljön az ideje, Sólyom László közli majd a cigány önkormányzat vezetőivel, mikor fogadja őket.
 
"Cigánybűnözés" a közbeszédbenPDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2007
Az olaszliszkai tragédiát követően több jobboldali szervezet is igyekszik a politikai közbeszéd részévé tenni az úgynevezett cigánybűnözést, a Magyar Gárda legutóbbi "figyelemfelkeltő" akcióját Sólyom László köztársasági elnök már kifejezetten cigányellenes megmozdulásnak nevezte.
 
OCÖ: "fizikai létünket fenyegető akciókat szerveznek"PDF Print E-mail
Tuesday, 11 December 2007
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetése rendkívüli meghallgatást kér Sólyom László köztársasági elnöktől a Magyar Gárda megnyilvánulásai miatt - közölte ifj. Bogdán János, az OCÖ szóvivője hétfőn az MTI-vel. A Magyar Gárda az utóbbi időben már nyíltan félelemkeltést, békétlenséget és állandó szembenállást provokál a magyarországi cigánysággal szemben - mondta ifj. Bogdán János.
 
Gyurcsány leköpködése hozhatja össze a magyarokat és a romákat?PDF Print E-mail
Tuesday, 11 December 2007
Roma felszólalója is volt a Magyar Gárda rendezvényének, de kifütyülték A Magyar Gárda 260 és a nyírségi szerveződésű Nemzeti őrsereg 50 tagja tartott felvonulást vasárnap délután a Pest megyei Tatárszentgyörgyön. Egy roma szervezet tagja felszólalásában Gyurcsány Ferenc leköpködésére buzdított, más a halálbüntetés visszaállítását követelte.
 
Szívszorító vallomás a Csillag Születik versenyzőjétőlPDF Print E-mail
Monday, 10 December 2007
Súlyosan beteg testvére gyógyítására kellett volna a fődíj! Először beszélt súlyosan beteg testvéréről Lakatos Zoli, a Csillag Születik cigánytáncosa. Kiderült, hogy öccse 13 éves, vak és egyéb problémái miatt ágyban fekvő beteg. Zoli az ATV Esti Frizbi című műsorának felvételén kijelentette, azért szerette volna megnyerni a verseny fődíját, hogy beteg testvérét meggyógyíthassa.
 
Villás Lajos: Volt egy álmomPDF Print E-mail
Monday, 10 December 2007
Martin Luther King polgárjogi harcost megölték, mert kiállt a feketék jogaiért. Magyarországon szerencsére itt még nem tartunk. A Magyar Gárda azonban nyíltan fasiszta eszméket hirdetve, a vele egynótát fújó Jobbikkal, egy község életébe avatkozott be, erőt fitogtatva rémítettek meg nagyon sok embert, és háborítottak fel remélem százezreket.Meddig tűrjük, hol a határ? A törvényes politika szemet huny mindezek felett? Ha most nem, akkor soha!
 
Roma szolidaritási menet indult a Magyar Gárda rendezvénye ellen TatárszentgyörgyönPDF Print E-mail
Monday, 10 December 2007
Szolidaritási menetet tartottak roma civil szervezetek és az Országos Cigány Önkormányzat képviselői a Pest megyei Tatárszentgyörgyön vasárnap délelőtt, hogy így tiltakozzanak a Magyar Gárda aznapra tervezett, "a vidék közbiztonságáért" rendezvénye ellen.
 
Roma szolidaritási menet TatárszentgyörgyönPDF Print E-mail
Monday, 10 December 2007
Délelőtt a cigányok, délután a gárdisták vonulnak Szolidaritási menetet tartottak roma civil szervezetek és az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) képviselői a Pest megyei Tatárszentgyörgyön vasárnap délelőtt, hogy így tiltakozzanak a Magyar Gárda aznapra tervezett, "a vidék közbiztonságáért" rendezvénye ellen.
 
Mégsem tüntethet a romák ellen a Magyar GárdaPDF Print E-mail
Monday, 10 December 2007
A polgármester szerint a Magyar Gárda félrevezette a tatárszentgyörgyi önkormányzatot, mert rendezvényükhöz a "vidék közbiztonságáért" címszóval kértek engedélyt, de mint később kiderült számukra, a romák ellen irányult volna.
 
Tatárszentgyörgy Önkormányzata és több civil szervezet közös közleményePDF Print E-mail
Monday, 10 December 2007
Tatárszentgyörgy Községi Önkormányzatának,Tatárszentgyörgyi Cigány Kisebbségi Önkormányzatának,Magyarországi Nemzeti-Etnikai Kisebbségek Érdekvédelemi Egyesületének (ÉKE),Közép-magyarországi Régió Cigány Kisebbségi Önkormányzatok és Civil Szervezetek Közhasznú Érdekvédelmi SzövetségénekKÖZÖS KÖZLEMÉNYE
 
Miért huny szemet a politika a cigányok gyalázása, megfélemlítése felett?PDF Print E-mail
Monday, 10 December 2007
A cigány gyerekekhez Mikulás helyett a Magyar Gárda készülődhet? Véget ért az őszi szünet újabb lendülettel dolgoztunk. Jól éreztük magunkat. A szeszélyesen változó hőmérséklet sem zavart meg minket. A cigány gyerekek is kivétel nélkül az iskolában voltak. Majd egy napot november második hetében az egyik szülő jött a gyermekéért.
 
Botrány Gáspáréknál! "Győző nem csak rappelni nem tud, de a cigányok szégyene is"PDF Print E-mail
Monday, 10 December 2007
Kicsi Tyson akkor is nemet mondott volna Beának, ha a showman felesége tovább kacérkodik vele. Szép asszonynak tartja Gáspárnét, és Győzit elnézve nem is csodálkozik rajta, hogy néha-néha félrekacsingat.
 
A házelnök elítéli a Magyar Gárda rendezvényétPDF Print E-mail
Monday, 10 December 2007
Szili a félelemkeltés ellen Az Országgyűlés elnöke ellenzi és visszautasítja a Magyar Gárda Tatárszentgyörgyre tervezett vasárnapi rendezvényét, amennyiben az a félelemkeltésre irányul. Szili Katalin erről szombaton beszélt újságíróknak a Baranya megyei Olaszban. Rossz folyamatnak tartom erődemonstráció jellegét öltő akciók szervezését, mert nem lehet senkiben félelmet kelteni - jelentette ki a politikus.
 
Átadták a Prima Primissima DíjakatPDF Print E-mail
Monday, 10 December 2007
Átadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima Díjakat pénteken este Budapesten, a Művészetek Palotájában. Kiemelkedő teljesítményükért a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport képviselői ötödik alkalommal részesültek elismerésben a vállalkozók napján.
 
Kállai megdöbbent - Határolódjanak el a közleménytőlPDF Print E-mail
Saturday, 08 December 2007
Reméli, hogy a Jobbik vezetősége megköveti az érintetteket "Mélységes megdöbbenéssel olvastam a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnökének közleményét a cigányság helyzetével kapcsolatosan" - közölte Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa. A közlemény szerzője azt fejtegeti, hogy "a cigányságnak vérfertőzés útján degenerálódó, ősközösségi szintű szubkultúrában élő rétege termeli ki magából a cigánybűnözés egy részét”, illetve a bűnözés terjedésének genetikai vetületére figyelmeztet.
 
"A fasiszta gondolkodás újra jelen van Magyarország utcáin"PDF Print E-mail
Saturday, 08 December 2007
A holokauszt tanulságaira hívja fel a figyelmet az Országos Cigány Önkormányzat, és elhatárolódásra szólítja a közszereplőket. A '30-as években, a náci Németországban az "SA", más néven, a "barna ingesek" masíroztak a munkásnegyedekben.
 
A cigányok vérfertőzéséről értekezettPDF Print E-mail
Thursday, 06 December 2007
"A cigányságnak vérfertőzés útján degenerálódó, ősközösségi szintű szubkultúrában élő rétege termeli ki magából a cigánybűnözés egy részét" - a Jobbik alelnöke közleményben nyilatkozott meg a párt által kedvelt témakörben.
 
Demszky és a képviselők pénztárcájának titkai - lesse meg Ön is!PDF Print E-mail
Thursday, 06 December 2007
Havi bruttó 750 ezer forint - ennyit keres a fővárosban a legjobban fizetett politikus. A városatya ezzel megelőzi Demszky Gábor főpolgármestert is a fizetési listán. Az InfoRádió összeállította a legnagyobb fizetésű városatyák toplistáját.A napokban egyezett meg a szakszervezeti és a kormányoldal arról, hogy 5 százalékkal, 38 ezer 650 forintra emelkedik jövőre a köztisztviselői illetményalap.
 
In Memoriam - Janku MihályPDF Print E-mail
Thursday, 06 December 2007
Ez az írásom, vagy "nevezzük aminek akarjuk", egy egyszerű emberről szól, amilyenből többmillió él ebben az országban. Életútja, bármelyikünké lehetne, és sajnos végső elmenetele is... Kiírtam a fájdalmamat, gyermekkori barátom volt, és húgomnak a férje... A Mátyás téren és környékén, a mai idősebb korosztállyal együtt nőttünk fel, azonos örömökkel, bánatokkal, emberi sorsokkal.
 
Kiffuladt a romapolitikaPDF Print E-mail
Thursday, 06 December 2007
A romapolitika kifulladásának éve volt 2006, a magyarországi cigányság helyzetének javítása távlatos politikai gondolkodást és együttműködést tenne szükségessé - foglalta össze a romák múlt évi helyzetéről beszámoló kötet lényegét Törzsök Erika, a jelentés egyik szerkesztője csütörtökön Budapesten.
 
Parlamenti Gyermekkarácsony - 2007. december 16.PDF Print E-mail
Thursday, 06 December 2007
2007. december 16-án kerül megrendezésre, a hosszú hagyományokra visszatekintő Parlamenti Gyermekkarácsony.Idén 800 általános iskolást látunk vendégül: állami gondozott, hátrányos helyzetű, fogyatékos és nagycsaládban nevelkedő gyermekeket várunk az eseményre.
 
Kivel lépne koalícióra az MDF?PDF Print E-mail
Thursday, 06 December 2007
Boross Péter: Orbán Viktor nálam veszedelmesebb ellenség A következő választás feltételezhető nyerteseként emlegette Orbán Viktort a minap megjelent interjúkötetében Boross Péter. Az egykori miniszterelnököt kijelentésének hátteréről és a Fidesz-MDF együttműködés esélyeiről kérdeztük.- Ön szerint hány szavazó tartozik a középosztályba - abba a rétegbe, melynek képviseletét az MDF a zászlajára tűzi? - Ötven százalékra tehető az a biztos egzisztenciával rendelkező, ám a felső tízezer alatt elhelyezkedő réteg, amelyet a mérsékelt jobboldali pártok mindig is képviseltek.
 
Szomolyán a játszóházban táncolni is lehetPDF Print E-mail
Thursday, 06 December 2007
Mi amolyan gyereknevelők vagyunk, játékos formában. Szeretnénk, ha nyáron táborba tudnának utazni a gyerekek. - mondja a Szomolyai Cigányokért Szervezet vezetője. A szomolyai lakosság egyhatoda cigány, közülük huszonhat család még ma is barlangházban lakik.
 
Roma napló 22.PDF Print E-mail
Thursday, 06 December 2007
Azt gondolom, Szász Annának nincs igaza, amikor a roma nyomorúságot egyszerűen a magyarok nyakába varrja. Ahogy ezt a civilizált jóérzés kívánja, sőt diktálja, hiszen hogyan marasztalhatnánk el a tudatlanokat és a kiszolgáltatottakat tudatlanságukért és kiszolgáltatottságukért.
 
Rasszista és emberi jogot sért az új HR-es "csodafegyver"PDF Print E-mail
Tuesday, 04 December 2007
Új találmány segítene a HR-szakembereknek a kiválasztásban, amely egyszerűen leolvasná a jelöltek arcáról a személyiségüket. A termék tudományos megalapozottsága és etikussága erősen kérdéses.  Arcról olvassa le a személyiséget az új találmány – hangzott el ma sajtótájékoztatón a FaceReading Kft. bejelentése. Az arcelemzés 2500 éves tudománya szoftveres segítséggel (az előadás kulcsszavai voltak: gépi látás, mesterséges intelligencia) képes arra, hogy az ember arcáról leolvassa a személyiséget – állították a cég képviselői.
 
Megvannak az új ombudsmanjelöltek - a pártok még nem foglalnak állástPDF Print E-mail
Tuesday, 04 December 2007
Sólyom László köztársasági elnök kedden bejelentette: Nagy Boldizsár nemzetközi jogászt jelöli a jövő nemzedékek ombudsmanjának, és javasolja Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos újraválasztását. A frakciók képviselői azt követően nyilatkoztak, hogy az államfő kedden a Sándor-palotában bejelentette:
 
Ösztöndíj kisebbségi jogban járatos szakemberek képzésrePDF Print E-mail
Tuesday, 04 December 2007
Ösztöndíj létrehozására tett javaslatot a kisebbségi ombudsman olyan jogászhallgatók számára, akik a közigazgatásban szeretnének dolgozni.
 
Svédországi és erdélyi cigányok egy sepsiszentgyörgyi kiállítás fotóinPDF Print E-mail
Tuesday, 04 December 2007
Hány arca van a cigányságnak? E közösség tagjai valóban jobban élnek-e a föld egyik pontján, mint planétánk más vidékein? - ez a kérdés merül fel a látogatóban, aki Sepsiszentgyörgyön ezekben a hetekben megtekinti a Cigányok Erdélyben, romák Nyugat-Európában címet viselő kiállítást. A szicíliai születésű, jelenleg Svédországban élő Rosario Ali és a sepsiszentgyörgyi Henning János ugyanannak a népcsoportnak az életét dolgozta fel fotóin.
 
Kisebbségi képviselet a parlamentbenPDF Print E-mail
Tuesday, 04 December 2007
A nemzeti és etnikai kisebbségek országgyűlési biztosa szerint a parlamenti pártoknak végre el kellene dönteniük, akarnak-e kisebbségi képviseletet az országgyűlésben; Kállai Ernő egy hétfői budapesti konferencián azt hangoztatta: új lendületet kíván adni a kisebbségi ombudsmani intézménynek. Kállai Ernő arra hívta fel a figyelmet, hogy az országgyűlés másfél évtizede mulasztásban van, mert nem biztosította törvényben a kisebbségek parlamenti képviseletét.
 
Jövőre több pénz jut a romatelepek felszámolásáraPDF Print E-mail
Tuesday, 04 December 2007
Uniós támogatás révén 2008-ban már egymilliárd forintból javíthatók egyes cigány családok életkörülményei. Az uniós források bevonásával emelkedik 2008-ban a romatelepek felszámolására fordítható összeg. Eddig évente 700-800 millió forintot fordítottak Mo-on a cigánytelepek felszámolására, az ott élők lakáskörülményeinek javítására.
 
Roma származásuk miatt rúgtak ki takarítókatPDF Print E-mail
Tuesday, 04 December 2007
Előbb rasszista megjegyzéseket tettek rájuk feletteseik, majd megszüntették közalkalmazotti jogviszonyukat és az új munkaszerződés próbaideje alatt elbocsátottak több roma származású takarítót egy cégnél.
 
MEGHÍVÓ - Bársony János: Cigány mesékPDF Print E-mail
Tuesday, 04 December 2007
Bársony János: Cigány mesék című a Móra kiadónál frissen megjelent kötet bemutatójára hívjuk sok szeretettel, hogy a történelmi mesék nyomán betekintést nyerjen a hazai cigányság történelmébe és hétköznapjaiba.A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus földszinti Stúdiójában  ( Budapest, I. ker. Corvin tér 8)
 
A Fidesz készen áll a kormányzásraPDF Print E-mail
Tuesday, 04 December 2007
A magyar kormány ma olyan helyzetben van, hogy bármin megbukhat. Az MSZP nem a régi baloldali párt már, az SZDSZ pedig egy elfogyóban lévő, szélsőséges programot képviselő törpepárt - nyilatkozta többek között Orbán Viktor a Lánchíd Rádiónak és a Magyar Rádiónak adott interjúiban.
 
Hevesi roma, rendőr összecsapás: végéhez közeledik a nyomozásPDF Print E-mail
Tuesday, 04 December 2007
Befejezéséhez közeledik a nyomozás abban a büntetőeljárásban, amelyet az Egri Nyomozó Ügyészség a június 24-én Hevesen történt, romák és rendőrök közötti affér ügyében folytat.
 
Tanulhatnak a romák, ha van hozzá kedvükPDF Print E-mail
Tuesday, 04 December 2007
Megtartották a VÖRÖS - Völgységi Roma Összefogás - első találkozóját a Zombai Romákért Egyesület szervezésében. A Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával létrejött rendezvény egyik eleme a jövőre induló Lépj egyet előre II. program ismertetése volt.
 
Villás Lajos: Ámokfutó az éjszakában!PDF Print E-mail
Sunday, 02 December 2007
Tisztelt C-PRESS Olvasók!Kiadás előtt álló könyvem, melynek címe, Rendőr voltam Amerikában - anyagi források híján nem jelenhet meg. Ezúton szeretném közzé tenni, hetente egy-egy történetemet. Egy roma származású rendőr, aki mindíg, minden körülmények között felvállalta, és vállalja önmagát, írja meg azokat a bűnügyeket, amelyek felderítésében közre működött.
 
Romaesély: közelítés és távolságtartásPDF Print E-mail
Sunday, 02 December 2007
A tomori Rom Som Alapítvány épülete előtt fiatalok. Beszélgetnek, ismerkednek. Gondjaik közösek, így hát a beszédtémájuk is.
 
Cigányútra tévedt a támogatás - szó szerintPDF Print E-mail
Sunday, 02 December 2007
Csalás és magánokirathamisítás miatt feljelentette a Zsadányi Cigány Kisebbségi Önkormányzatot a Mo-i Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány. Fiktív számlákkal igazoltak egy táboroztatást.
 
Elküldenék egymást a roma vezetőkPDF Print E-mail
Sunday, 02 December 2007
„Kétkulacsos politikusnak” minősítette és távozásra szólította fel Kovács István, a baranyai önkormányzat képviselője Hegedűs Istvánt, a cigány területi önkormányzat vezetőjét. Hegedűs szerint Kovácsnak kellene lemondania.
 
Csalog-díjakPDF Print E-mail
Sunday, 02 December 2007
Egy pedagógus, egy iskola nevelőtestülete, és egy cigány kisebbségi önkormányzat kapta idén a  Csalog Zsolt-díjat; a tíz éve elhunyt polgárjogi aktivistáról elnevezett elismerést pénteken adták át a budapesti Holokauszt Emlékközpontban rendezett ünnepségen. A díjban olyan polgárjogi aktivisták részesülhetnek, akik kiállásukkal, életútjukkal példát mutattak a helyi, térségi és országos közéletben. Idén Vörös István tanító, közoktatás-vezető, informatikus, a tárkányi általános iskola tanára, a Komárom-Esztergom Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, valamint a Czabán Általános Iskola és Óvoda Nevelőtestülete, továbbá Füzesgyarmat Cigány Kisebbségi Önkormányzata vehette át az elismerést.
 
Nem kapnak több segélyt a romákPDF Print E-mail
Sunday, 02 December 2007
Roma fórumot tartottak, hogy megoldást találjanak a településen kialakult helyzetre. Mint arról korábban már beszámoltunk, a múlt pénteken botrányba fulladt a cigány kissebségi önkormányzat közmeghallgatása, szombaton pedig egy nagyobb csoport fenyegetőzött az egyik képviselő háza előtt.
 
Közlemény - Csillag születik - Rontó Kitty - A zsűri véleménye (videó)PDF Print E-mail
Sunday, 02 December 2007
A jogutód csak olyan feltétekkel járult volna hozzá az internetes közléshez, amit elfogadni nem állt módunkban. A Máté Péter - Egy darabot a szívemből című zeneszám videója, amely a Csillag születik 2. középdöntőjében hangzott el Rontó Kitty előadásában, nem kerülhet ki a csillagszuletik.tv weboldalra.
 
A Charles Music Produkciós Iroda bemutatja: A zongoristaPDF Print E-mail
Sunday, 02 December 2007
Kedves Barátaim és Ismerőseim!Örömmel értesítelek Benneteket, hogy 2007. december 27-én, 19:00 órai kezdettel a Thália Színházban, "A Zongorista"címmel, önálló koncert show-m lesz. Közreműködik a Budapest Jazz Orchestra és a Revü Tánckar.
 
Meghívó - Deák Klub - Állami pazarlás...PDF Print E-mail
Saturday, 01 December 2007
A Deák Ferenc Közéleti Klub tisztelettel meghívja Önt„Sok kérdést már megoldottunk”Állami pazarlás és a költségvetési ellenőrzés hivatala című klubestjére
 
Minden pártelnök tegyen politikai tanúvallomást Gripen-ügyben!PDF Print E-mail
Saturday, 01 December 2007
Minden eddiginél komolyabb, nemzetközi szintű korrupciós gyanú fogalmazódott meg magyar pártok, és rajtuk keresztül Magyarországgal szemben a Gripen-vadászgépek beszerzése ügyében. A ma folyó mismásolásnak véget kell vetni, ezért a Magyar Demokrata Fórum a mielőbbi tisztánlátás érdekében arra kéri a parlamenti pártok elnökeit: egy politikai tanúvallomás aláírásával személyesen garantálják pártjuk érintetlenségét az ügyben.
 
Kiből lesz tűzoltó? - Esélyegyenlőség a romáknakPDF Print E-mail
Saturday, 01 December 2007
Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, együttműködve az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal, valamint a Fővárosi Tűzoltóparancsnoksággal a „Romák esélyegyenlősége a foglalkoztatásban a katasztrófavédelem és a tűzoltóság területén” címmel november 27-én tanácskozást szervezett, fővárosi és a Pest megyei cigány kisebbségi önkormányzatok és civil szervezetek vezetői részére. A tanácskozás célja az volt, hogy ismertesse a hivatásos önkormányzati tűzoltóságok felvételi lehetőségeit, követelményeit, a tűzoltók képzési és karrierlehetőségeit azzal a céllal, hogy elősegítse minél több roma fiatal bekerülését a testületekbe.
 
Minden egér szereti a sajtot - cigány nyelvenPDF Print E-mail
Saturday, 01 December 2007
A december 3-i, hétfői Roma magazinból értesülhetünk többek között a Pinceszínház produkciójáról is A műsorvezető Horváth Éva
 
Szavazás Prima Primissima közönségdíjára, népzenePDF Print E-mail
Saturday, 01 December 2007
1.Vasárnap estig lehet még szavaznia Prima Primissima közönségdíjára.2.A nép együttese. Beszélgetés a MÁNEmûvészeti vezetõjével, Mihályi Gáborral3.Karácsonyi képbeküldõ játék
 
Szonda-Ipsos: mélyponton az MSZP, toronymagasan a FideszPDF Print E-mail
Saturday, 01 December 2007
Áprilishoz képest 4 százalékkal növekedett a Fidesz támogatottsága, míg a MSZP jelenleg is mélyponton stagnál. A biztos részvételt ígérő, pártot választók körében a Fidesznek 62, a kormánypártnak 24 százalékos a támogatottsága.
 
Roma Kulturális Alap pályázat nyilvános végeredményePDF Print E-mail
Saturday, 01 December 2007
 Roma Kulturális Alap pályázat nyilvános végeredménye. A pályázatot 50.000.000 Ft keret összeggel  hirdette meg közösen a Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány.
 
Boldog új életPDF Print E-mail
Saturday, 01 December 2007
Talán kevesen tudják Magyarországon, hogy a Megasztár előtt is éltek már hazánkban romák. Hogy ők nem mind előadóművészek, de szinte valamennyien társas lények, akik családra és szeretetre vágynak, és bizony nehezen találják meg önmagukat, ha egyszer fel kellett adniuk gyökereiket.
 
Jászladányban nem lesz gettó-iskola a romáknakPDF Print E-mail
Saturday, 01 December 2007
Dankó István, Jászladány polgármestere szerint politikai indokok alapján vont vissza a szaktárca közel négy millió forintos támogatást iskolájuktól. Az önkormányzati fenntartású Móra Ferenc Általános Iskola az úgynevezett képesség-kibontakoztató támogatásra pályázott. Dankó István polgármester elmondta, hogy a minisztérium honlapján néhány hete a megítélt támogatások sorában tüntették fel iskolájukat.
 
"Jobb volna ma 500 zsidó, mint 500 cigány"PDF Print E-mail
Saturday, 01 December 2007
Az Európai Bizottság „A sokszínűségért. A diszkrimináció ellen.” uniós újságírói pályázatának magyar zsűrije Scipiades Erzsébet „Jobb volna ma 500 zsidó, mint 500 cigány” című írását ítélte a legjobbnak, különdíjra Sombor Judit riportját jelölte.
 
Fellendülésben bíznak a romákPDF Print E-mail
Saturday, 01 December 2007
Pályázati sikerekben bíznak, többet fordítanak a képzésre Új, diplomás romareferens segíti a cigány önkormányzat munkáját. Mind a települési önkormányzat, mind a kisebbségi vezetők sokat várnak Pongó Anitától. A kisebbségi önkormányzat munkáját több bírálat is érte a közelmúltban, ezért jól jön az új diplomás munkerő segítsége.
 
Szabad Európa vitanap - MeghívóPDF Print E-mail
Saturday, 01 December 2007
Szabad Európa VitanapokKonferenciasorozat a FIDESZ és a KDNP európai parlamenti képviselőinek részvételével „Gyermekekkel és nőkkel szembeni erőszak”„Emberkereskedelem szabadon?”
 
Eörsi Mátyás lemond a frakció vezetésérőlPDF Print E-mail
Saturday, 01 December 2007
Eörsi Mátyás lemond frakcióvezetői tisztségéről Kóka János pártelnök javára. Ezt a liberális politikus maga adta hírül az MTI-nek szerdán. "Kóka Jánossal áprilisban megbeszélt megállapodásunk értelmében a frakcióvezetői tisztséget átengedem a párt elnökének"
 
Diszkrimináció mentes munkahelyekPDF Print E-mail
Saturday, 01 December 2007
Sokat tesznek azért is, hogy a munkavállalók motiváltságát javítsák. A munkahelyi esélyegyenlőség területén elért eredményeiért kilenc vállalat képviselője vehetett át elismerést hétfőn Budapesten a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) budapesti regionális irodájától, jó gyakorlatukat a nemzetközi intézmény kiadványban népszerűsíti.
 
Már tizenegy gyanúsítottja van a Zuschlag-ügynekPDF Print E-mail
Saturday, 01 December 2007
Már tizenegy gyanúsítottja van a Zuschlag-ügynek, közülük nyolcat gyanúsítanak bűnszervezetben elkövetett különösen nagy értékű csalással. Három személlyel szemben pedig okirat-hamisítás, fiktív számlák kibocsátása és bűnpártolás gyanúja merül fel - mondta a a Magyar Nemzetnek Sz. Ferenc Bács-Kiskun megyei főügyészhelyettes.
 
Jobban informálnák egymást a romákPDF Print E-mail
Saturday, 01 December 2007
A VÖRÖS - Völgységi Roma Összefogás - informális hálózat megalakításával szeretne segítséget nyújtani a cigány szervezeteknek a Zombai Romákért Egyesület. A Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával megvalósuló kezdeményezés keretében egy hónapban két alkalommal találkozóra hívják partnereinket.
 
Kárpótlási botrány Győrben: hova tűnt 255 millió forint?PDF Print E-mail
Saturday, 01 December 2007
A győri megyei bíróság előtt parkoló luxusautók láttán a járókelők azt gondolhatták, külföldi királyi látogatás van az épületben. A valóság azonban az volt, hogy 26 roma állt a vádlottak padján, összesen 255 millió forint csalás vádja miatt. Az elsőrendű vádlott a megyei cigány önkormányzati vezető, a másodrendű vádlott pedig a dunántúli vajda.
 
Cigány fiatalokat várnak tűzoltónakPDF Print E-mail
Saturday, 01 December 2007
A roma fiatalok jelentkezését is várják hivatásos készenléti tűzoltónak a tűzoltóságok – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője kedden egy cigány vezetők számára rendezett budapesti tanácskozáson. Dobson Tibor az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium rendezvényén az Országos Cigány Önkormányzat vezetői előtt a következőkről beszélt:
 
Nyolcvan millió forint a Rádió C-nekPDF Print E-mail
Saturday, 01 December 2007
Az Országgyűlés elfogadta a Rádió C-t támogató költségvetési módosító indítványt. A 2008-as költségvetéshez benyújtott egyik módosító indítvány szerint nyolcvan millió forintot kap a működése fenntartására a Rádió C, hetven millió forintot a Talentum Művészeti Iskola, ötven millió forintot pedig a Száztagú Cigányzenekar.
 
Nyolcvan millió forint a Rádió C-nekPDF Print E-mail
Saturday, 01 December 2007
Az Országgyűlés elfogadta a Rádió C-t támogató költségvetési módosító indítványt. A 2008-as költségvetéshez benyújtott egyik módosító indítvány szerint nyolcvan millió forintot kap a működése fenntartására a Rádió C, hetven millió forintot a Talentum Művészeti Iskola, ötven millió forintot pedig a Száztagú Cigányzenekar.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk