Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Nincs irodája a Fővárosi Cigány ÖnkormányzatnakPDF Print E-mail
Wednesday, 28 November 2007
Nem kapott irodát a Fővárosi Cigány Önkormányzat, miután az ennek helyszínéül tervezett VIII. kerületi társasház lakóközössége nem járult hozzá az ott lévő egykori tüdőgondozó helyiségének irodává minősítéséhez. A Főpolgármesteri Hivatal az ügyben a közigazgatási hivatalhoz fordult.
 
KöKi = "cigánybűnözési gócpont" - rasszista szócikkek a netenPDF Print E-mail
Wednesday, 28 November 2007
Cigányellenes szócikkekkel tarkítva szerepel több magyarországi település, illetve hely az egyik legkeresettebb térkép-site-on - számolt be a Roma Sajtóközpont. Az internetes szabadlexikonok mintájára készült WikiMapia a világ ezer legkeresettebb internetes oldalai közt van, felhasználói eddig ötmillió bejegyzést tettek bele.
 
Koalíció: patt vagy matt?PDF Print E-mail
Wednesday, 28 November 2007
Suchman Tamás lemondásra szólította fel GyurcsánytBár zárt ajtók mögött Suchman Tamás nemrég lemondásra szólította fel, Gyurcsány Ferencet egyelőre nem fenyegeti nyílt lázadás. A kormányfőnek most a szabad demokraták miatt fájhat a feje. Az SZDSZ a koalíció elhagyásán gondolkozik; politikai túlélése érdekében a lépést Kóka János is támogatná.
 
Sülysápi csecsemőgyilkosságok: megdöbbentő fejlemények!PDF Print E-mail
Wednesday, 28 November 2007
Már születése pillanatában halálra ítéltetett az a sülysápi kisfiú, akit szülei megfojtottak. A négy kiló hatvan dekával született kisfiú talán egyszer felsírt, mielőtt anyja meggyilkolta. A sokat próbált Pest megyei zsaruk is megborzongtak, amikor egy szántóföldön megtalálták csöppnyi testét elásva.
 
Elbukott a szabad demokrata női kvótaPDF Print E-mail
Wednesday, 28 November 2007
A magyar gazdaságban a vártnál gyorsabb és erőteljesebb egyensúlyjavulás következett be – hangoztatta tegnap napirend előtt az Országgyűlésben a pénzügyminiszter. Veres János szerint jövőre csökken az infláció, és gyorsabb lesz a növekedés. Az ellenzéki hozzászólók, köztük Varga Mihály (Fidesz) ellenben úgy vélték, a térségben mi állunk a legrosszabbul, s a kormány lépéseit tekintve nincs is remény a javulásra.
 
Életveszélyes fenyegetés e-mailbenPDF Print E-mail
Wednesday, 28 November 2007
Feljelentést tesz egy névvel és elérhetőséggel is ellátott, életveszélyes fenyegetést tartalmazó e-mail miatt az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) - közölte Ifj. Bogdán János, az OCÖ szóvivője hétfőn az MTI-vel.
 
Hol nem volt - novemberi és decemberi előadások + sajtóanyagPDF Print E-mail
Monday, 26 November 2007
MEGHÍVÓDuende Színház A. A. Milne: Hol nem voltzenés mesejáték egy felvonásban magyarországi ősbemutató
 
Ferge Zsuzsa: Az egészségügy kérdésében felnőttként viselkedik a társadalomPDF Print E-mail
Monday, 26 November 2007
Ferge Zsuzsa szociológus szerint óriási hiba a több-biztosítós rendszer bevezetése, mert a magántőke célja a profitszerzés. A szociológus az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az állam nem képes megálljt parancsolni a magántőkének, ami viszont csak egy egyenlőtlen, kirekesztő rendszert képes fenntartani. Ferge Zsuzsa hozzátette: , ha a kormány nem vonja vissza az egészségbiztosítási törvénycsomagot akkor annak katasztrofális társadalmi következményei lehetnek.
 
Botrányba fulladt cigánygyűlésPDF Print E-mail
Monday, 26 November 2007
Rendőröket kellett hívni a pénteki közmeghallgatásra Faddon, amelyet a cigány kisebbségi önkormányzat tartott - írta a Tolnai Népújság hétfői számában.
 
Egy mázsa húst főztek meg a romák MátraderecskénPDF Print E-mail
Monday, 26 November 2007
A hétvégén rendezték meg Mátraderecskén, a Heves Megyei Kisebbségi önkormányzat által szervezett, Roma hagyományőrző főzőversenyt.
 
Valódi párbeszédre vár a MUKESZPDF Print E-mail
Sunday, 25 November 2007
A Magyar Újságírók és -Készítők Európai Szövetsége (MUKESZ) az elmúlt héten két alkalommal is lehetőséget kapott, hogy kifejtse véleményét  a rendőrség vezetői és az illetékes miniszter előtt, milyen működési körülményeket várnak el az újságírók az utcai megmozdulásokon. A megjelent nyilatkozatok ellentmondásossága miatt szükségesnek látjuk, hogy közvetlenül is tájékoztassuk a nyilvánosságot álláspontunkról.
 
"Polgári Magyarországért" Díj - Felhívás!PDF Print E-mail
Sunday, 25 November 2007
A "Polgári Magyarországért" Díj 2005. évi díjazottja Mádl Dalma asszony volt, a 2006. évi díjat megosztva Dr. Schmidt Mária, F. Kovács Attila és Kovács Ákos kapták. Szavazzon ön is!
 
Krausz Tamás: 3 millióan élnek szociális kirekesztettségbenPDF Print E-mail
Sunday, 25 November 2007
Kemény kritikát fogalmazott meg Krausz Tamás egy szombati rendezvényen. Magyarországon – mint mondta – hárommillió ember él szociális kirekesztettségben. Szerinte Kelet-Európa a latin-amerikai szinthez közelít. Társadalmi mozgalom segíthet abban, hogy a hárommillió, szociális gettóban élő ember megélhetését biztosítani lehessen – derült ki a Magyar Szociális Fórum Alapítvány szombati, budapesti rendezvényén elhangzottakból.
 
Lefelé araszol a két nagy pártPDF Print E-mail
Sunday, 25 November 2007
A Szonda Ipsos 2007. októberi pártpreferencia-eredményeiAz MSZP és a Fidesz is lefelé araszolgat, az elmúlt két hónapban mindkét pártnak 3 százalékponttal lett kisebb a szavazótábora. A kisebb pártok nem tudnak profitálni a nagyok veszteségeiből, sokkal inkább a politikától való távolságtartás erősödik.
 
"Hát mit csináltok ti, a nyúl viszi a puskát a koalícióban"PDF Print E-mail
Sunday, 25 November 2007
AZ MSZP-nek változtatnia kell viselkedésén, a reformok megértetéséhez újabb erőfeszítések kellenek - jelentette ki Kiss Péter a szocialisták Baloldali Tömörülés Platformjának országos értekezletén. Az MSZP alelnöke beszélt a koalíciós feszültségről is, de kiállt a liberálisok mellett.
 
Mundi Romani, avagy a világ a romák szemével - a Duna TV műsoránPDF Print E-mail
Sunday, 25 November 2007
A csatorna Mundi Romani című sorozatának nyolcadik részében Spanyolországba, az andalúziai Granadába utazunk, hogy felfedezzük a világ egyik legszebb városában élő romák életét. Megismerkedünk Mario Mayaval, a világhírű flamenco táncossal és családjával.
 
Villás Lajos: Olimpikon bilincsbenPDF Print E-mail
Sunday, 25 November 2007
Egy kicsi ország, ha nincs gazdasága, nincs emberhez méltó életszínvonala polgárainak, csak a sportolóira lehet büszke, ha azok a világban kiemelkedő eredményeket produkálnak. Mi valahogy ezzel is bajban vagyunk. Ma már egy jóravaló rendőrnek meg kell gondolnia, hogy melyik autóst állítja meg a nagy magyar éjszakában. Végzi a dolgát, és ha nincs szerencséje, akkor egy garázda országgyűlési képviselőbe, vagy rosszabb esetben jól becsiccsentett olimpikont vezet elébe a rossz sorsa.
 
Egymást tüzelik a romákPDF Print E-mail
Sunday, 25 November 2007
Rejtélyes aláírásgyűjtésbe fogtak a polgármester ellenAláírásokat gyűjtenek a polgármester ellen; a falu első emberének megbuktatására készülnek a helyi romák – erről beszél ma mindenki a Dráva parti Heresznyén . Papírt azonban még senki nem látott. Annyi mindenesetre biztos: az új polgármester egy év alatt sok haragost szerzett a romák között.
 
Szanyi Tibor: nincs antiszemita lap az MSZP-s paklibanPDF Print E-mail
Sunday, 25 November 2007
Továbbra sincs egységes álláspont az MSZP-ben Döry Miklós XIII. kerületi szocialista képviselő antiszemita kijelentéséről. A politikus egy korábbi testületi ülésen gyakorlatilag azt javasolta a fideszes Szabó Györgynek, hogy menjen vissza Izraelbe. A szocialisták ma két elnökségi ülésen is tárgyalnak az ügyről."A gyűlöletbeszéd megdöbbentő megnyilvánulásának, a kirekesztés, a zsidózás aljas felszínre törésének tartjuk a XIII. kerületi szocialista önkormányzati képviselő antiszemita kirohanását fideszes képviselő-tagtársunkkal szemben" – olvasható az ellenzéki párt XIII. kerületi szervezetének közleményében.
 
Biztos a kisebbségbenPDF Print E-mail
Saturday, 24 November 2007
A kisebbségek országgyűlési biztosa azt mondja: roma származása ellenére sem csak egyetlen magyarországi kisebbség érdekeit képviseli elszántan, hanem mind a tizenháromét. De pályaindulásáról is kérdeztük a harmincnyolc éves új ombudsmant.Ombudsmani nyitánya úgy hangzott: megválasztása azt üzeni a cigányságnak, van esélyük magas pozícióba jutni. De korábban arról beszélt: „kétlaki”, a cigányok közt magyar, a magyarok közt cigány. E „kettős kép” nem árnyalja ombudsmani üzenetét?
 
Megalázta a romákat Hévíz polgármesterePDF Print E-mail
Saturday, 24 November 2007
Lemondásra szólítják fel Vértes Árpádot, Hévíz polgármesterét helyi képviselők, mert elfogadhatatlan, ahogy megalázta a gilvánfalvai romákat. Hévíz, az ország leggazdagabb települése a közelmúltban vendégül látta a legszegényebbet, Gilvánfalvát. A többségében roma gyerekekből és kísérőikből álló csoportot a polgármester kalauzolta.
 
Médiatrükkök és a közös értékek hiányaPDF Print E-mail
Saturday, 24 November 2007
Elsősorban a hazai média helyzetét, a médiaértelmiség szerepét elemezték a tegnap megtartott Nyilvánosság Klub felszólalói, s mindenki véleményt formált a jelenlegi politikai-társadalmi helyzetről is.
 
"Kultúroma-napok" a Zeneakadémián és a KonzervatóriumbanPDF Print E-mail
Saturday, 24 November 2007
„Kultúroma-napokat” tartanak decemberben a Zeneakadémián és a Bartók Konzervatóriumban. A gálahangversenyen ott lesz Szakcsi Lakatos Béla, Babos Gyula és Bangó Margit is.
 
LL Juniornál ingyen táncolhatnak a csellengôkPDF Print E-mail
Saturday, 24 November 2007
Tolonganak a gyerekek LL Junior ingyenes táncóráin. A rapper a hetedik kerület kisdiákjait oktatja hetente háromszor, de nem sztártáncosokat képez, csak azt reméli, hogy hasznos elfoglaltságot nyújt a bûnözéstôl sújtott városrész kis csellengôinek.
 
IGAZSÁG, SZERETET, ERKÖLCS, BÉKE, ERőSZAKMENTESSÉGPDF Print E-mail
Saturday, 24 November 2007
Szeretettel meghívlak benneteket a hétfő esti (november 26-i) beszélgetésünkre, ami a Pataki Művelődési házban a Szabó Ervin könyvtár különtermében lesz 17-órától. 19-órától meditáció.
 
Az RTLklub vajdái - Elpattant a húr!PDF Print E-mail
Saturday, 24 November 2007
A Zala Megyei Cigányok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete nevében, határozottan el utasítjuk,a Fábry sóban , Lakatos Ferenc által tett ki jelentést melyben, Nagykanizsa vajdájának kiáltja ki magát, "ötezer cigánnyal a háta mögött".
 
Bezárult az esélyegyenlőség évePDF Print E-mail
Friday, 23 November 2007
Kitart Lamperth Mónika, szociális és munkaügyi miniszter a szabad iskolaválasztás felülvizsgálata mellett, aki a 2007-Egyenlő Esélyek Mindenki Számára Európai Év záró konferenciáján hangsúlyozta: akkor eredményesek a romák helyzetének javítása érdekében tett kormányzati intézkedések, ha erős a társadalmi támogatottságuk. Ez ma nincs meg Magyarországon.
 
Botrány: Kitiltották a roma gyerekeket a folyosórólPDF Print E-mail
Wednesday, 21 November 2007
Nem kapott az Oktatási és Kulturális Minisztériumtól (OKM) támogatást az iskolabotrányról elhíresült jászladányi önkormányzat képesség-kibontakoztató felkészítésre. Egy hatósági ellenőrzés ugyanis megállapította: a folyosó lezárásával sérült az önkormányzati iskola szinte csak roma diákjainak az egyenlő bánásmódhoz való joga.
 
A cigány civil szervezetek felelőssége is a roma integráció sikere (+képriport)PDF Print E-mail
Wednesday, 21 November 2007
A kormány mellett a cigány civil szervezetek felelőssége is, hogy sikeres legyen a nemzetközi Roma Integráció Évtizede Program magyarországi megvalósítása - erről Németh Erika, a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti és Etnikai Kisebbségi főosztályának vezetője beszélt kedden egy, a témában rendezett budapesti tanácskozáson.
 
Zsigó Jenő: Amaro Drom Szerkesztőségi Jegyzet, 2007 NovemberPDF Print E-mail
Tuesday, 20 November 2007
Eszméletlen demokrácia - Játékelmélet A magyarországi cigányok történelmének első írásos dokumentumai úgy 800 évesek. A feudalista rendszer „állami cigányügye” -- Mária Terézia cigány törvényei -- közel 250 évesek, a náci rendszer cigány politikája 61 éves, a kommunista rendszeré --1961-től számolva-- 48 éves, kapitalista demokráciánké 18 éves. A kisebbségi törvény 14 éves, a Roma Évtized Programja a döntés időpontjától kezdve 5.
 
Biblia cigány nyelvenPDF Print E-mail
Tuesday, 20 November 2007
A világon elsőként fordította le a Bibliát teljes terjedelmében a cigány irodalmi nyelvre Vesho-Farkas Zoltán, költő és műfordító. Az Új- és az Ószövetség együtt jövőre, a Biblia Évében jelenik meg a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat kiadásában.- Tíz év munkájába került a Szentírás lovári nyelvre való lefordítása - közölte az MTI-vel Vesho-Farkas Zoltán. - Az Újszövetséget már négy évvel ezelőtt sikerült kiadni a Bibliatársulat jóvoltából. Mostanra befejeztem az Ószövetség fordítását is.
 
Meghívó - novemberi programokPDF Print E-mail
Tuesday, 20 November 2007
Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt a következő programjainkra.  
 
Gyurcsány Ferenc a hátrányos helyzetű kistérségek vezetőivel találkozottPDF Print E-mail
Tuesday, 20 November 2007
A miniszterelnök azt kérte a 33 leghátrányosabb kistérségtől, hogy ne egyszerűen nagyot merjenek álmodni, hanem legyenek képesek egy, a jövőben sikeresen élő közösség számára programokat teremteni és azokat megvalósítani. Gyurcsány Ferenc hétfőn a fővárosban a hátrányos helyzetű kistérségek és önkormányzati szövetségek vezetővel találkozott.
 
Szembenállás helyett együttműködésre kérik a rendőrségetPDF Print E-mail
Tuesday, 20 November 2007
A Magyar Újságírók és -Készítők Európai Szövetségének elnöksége (MUKESZ) arra kéri a rendőröket, hogy akadályozás helyett segítsék a munkájukat végző újságírókat.  A MUKESZ úgy véli, hogy közös érdek a jogszerű rendőri intézkedések  megfelelő bemutatása. Ugyanakkor közös érdek az is, hogy az esetlegesen jogszerűtlen intézkedésekről is korrekt tájékoztatást kapjon a közvélemény.
 
Deák Klub - ELPATTANÓ HÚROK - Az egészségbiztosítás átalakításaPDF Print E-mail
Tuesday, 20 November 2007
A Deák Ferenc Közéleti Klub tisztelettel meghívja ÖntELPATTANÓ HÚROK - Az egészségbiztosítás átalakítása című klubestjére. 
 
Csillag születik - Toldi Anna bemutatkozó dalaPDF Print E-mail
Sunday, 18 November 2007
Csillag születikToldi Anna bemutatkozó dala
 
Csillag születik - Lakatos Zoltán és Rostás Viktor bemutatkozó táncaPDF Print E-mail
Sunday, 18 November 2007
Csillag születikLakatos Zoltán és Rostás Viktor bemutatkozó tánca
 
MDF: törvénytelenül kutakodik a "szoftverrendőrség"!PDF Print E-mail
Sunday, 18 November 2007
A pénzügyminiszterhez fordul az MDF annak érdekében, hogy az APEH bontsa fel megállapodását a Business Software Alliance (BSA) amerikai civil szervezettel. Mint ismeretes, a BSA az utóbbi hetekben folyamatos adatgyűjtést végzett.
 
Gyűlöletbeszéd és pöcsmustraPDF Print E-mail
Sunday, 18 November 2007
A MAZSÖK kuratóriumi ülésén egy vita svábozásig fajult. Az egyik fél a másikat vetkőzésre szólította fel, hogy mindenki láthassa: vitapartnerét nem vették fel Ábrahám szövetségébe. Eközben Sólyom László - komoly alkotmányossági aggályokra hivatkozva - véleményezésre küldte a gyűlöletbeszédről szóló törvényjavaslatot.
 
Magyarországi Cigány Civil Szervezetek I. FórumaPDF Print E-mail
Sunday, 18 November 2007
Tisztelttel Meghívjuk a Magyarországi Cigány Civil Szervezetek I. FórumáraTéma: Cigány civil szervezetek a magyar társadalombanIdőpont: 2007. november 20.  – 10. 00 óraHelyszín: 1074 Budapest, Dohány u. 76.
 
Tanfolyamon tanították a diszkrimináció felismerését a romáknakPDF Print E-mail
Sunday, 18 November 2007
A Heves megyei cigány kisebbségi önkormányzat és az Educatio Kht. a diszkriminációtól mentes közoktatásért szervezett képzést a napokban a megyeszékhelyen, mintegy negyven résztvevővel.
 
Bántalmazta a polgármester a roma fiútPDF Print E-mail
Sunday, 18 November 2007
Csörnyeföld polgármestere tettleg bántalmazta a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnökének fiát. Míg a falu első embere azt állítja, mindössze megcsavarta a harmadik osztályos gyerek fülét, addig a család verést emleget.
 
60 óriáskonténernyi szemetet söpörtek ki a romateleprőlPDF Print E-mail
Sunday, 18 November 2007
Kezd rendezett képet mutatni a szolnoki Motor út. A cigánytelepről javarészt eltűntek a patkányok, a csótányok, és 860 köbméter szemét. Sikerült megérteni az itt élőkkel, hogy nekik is tenniük kell a környezetükért — mondta el a cigány kisebbségi önkormányzat elnöke.
 
A romaasszony együtt járt főiskolára lányávalPDF Print E-mail
Sunday, 18 November 2007
A jászárokszállási Pál Béláné élete nem volt könnyű. Tele volt buktatókkal. Szegény családból származik, ráadásul roma származása sem könnyíti meg helyzetét. Sokan előítéletekkel viseltetnek iránta.
 
Meghívó - "Erzsébet és Katalin" bál , 2007 november 24.PDF Print E-mail
Sunday, 18 November 2007
A SZEGÉNYEKET ÉS RÁSZORULTAKAT SEGÍTő KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY SOK SZERETETTEL MEGHÍVJA 2007. NOVEMBER 24-én 20:00-tól tartand „ERZSÉBET ÉS KATALIN” BÁLRA
 
Sziki Katalin levélben válaszolt Kolompár OrbánnakPDF Print E-mail
Friday, 16 November 2007
"Az Országos Cigány önkormányzat elnökeként, tisztelettel arra kérem Önt,  hogy szíveskedjék tájékoztatást adni a holocaust roma áldozatainak kárpótlásával foglalkozó parlamenti eseti vizsgáló bizottság  munkájáról."
 
Mohácsi Viktória: a strasbourgi bírósági döntés hatással lesz a magyarországi perekre isPDF Print E-mail
Friday, 16 November 2007
Történelminek nevezte Mohácsi Viktória európai parlamenti képviselő (SZDSZ) a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának a csehországi roma gyerekek fogyatékossá nyilvánítása ügyében hozott jogerős döntését.A liberális képviselő az MTI-nek szerdán Strasbourgban nyilatkozva úgy vélte: a döntésnek hatással kell lennie az általa hasonló ok miatt indított magyarországi perekre is.
 
Semjén: Társadalmi eutanázia lehet a több-biztosítós rendszer következményePDF Print E-mail
Friday, 16 November 2007
Semjén Zsolt ámokfutásnak nevezte azt, amit a kormány a több-biztosítós rendszer bevezetése tekintetében tesz. „Szakmai kérdésekre sem tud egyértelmű választ adni a kormány” – jelentette ki a KDNP elnöke szerdán Dunapatajon.
 
Forráshiány a roma rádiónálPDF Print E-mail
Friday, 16 November 2007
Továbbra is a forráshiány jelenti a legnagyobb problémát az első hazai roma rádióadó számára – nyilatkozta Csongor Anna kurátor az MTI-nek, hozzátéve, akár új befektetőt is bevonnának a Rádió C-t működtető tulajdonosok.
 
Adózni akar a cigányságPDF Print E-mail
Friday, 16 November 2007
A „nagy roma biznisz” után bíznak a kormánydöntésekben– Mindenben partnerek leszünk ami elősegíti, hogy a cigányok mind nagyobb számban hasznos, adózó állampolgárai lehessenek hazánknak – mondta Berényi László, megyei közgyűlés kisebbségi bizottságának tanácsnoka szerdán egy kaposvári konferencián.
 
12 éves a Fonó Budai ZeneházPDF Print E-mail
Friday, 16 November 2007
Idén ünnepli a Fonó fennállásának 12. évfordulóját!12 év - A Fonó és a Civil Rádió születésnapi programja, hét élvonalbeli zenei produkcióval!Szombat, 19.00, koncertterem2007. november 17.
 
Nem szabad visszafordulniPDF Print E-mail
Friday, 16 November 2007
Kisebbek a roma és nem roma ellentétek azokban az általános iskolákban, amelyek integrált oktatást valósítanak meg - többek között ez olvasható annak a kutatásnak az előzetes összefoglalásában, amelyet kedden ismertettek az újságírókkal Budapesten. Az SZDSZ szerint a 2005-ben indult felmérés azt igazolja: a Magyar Bálint által megkezdett liberális reform segítette a romák integrációját.
 
A.A Milne. " Hol nem volt" zenés mesejáték egy felvonásban (+ videó előzetes)PDF Print E-mail
Friday, 16 November 2007
Időpont: 2007. november 27.-én és 28.-án 15 órai kezdettel. Helyszín: Roma Parlament - Harlem színpad Cím: 1084. Budapest, Tavaszmező u. 6.
 
Sólyom előzetes normakontrollt kértPDF Print E-mail
Wednesday, 14 November 2007
Sólyom László államfő véleményezésre megküldte az Alkotmánybíróságnak a gyűlöletbeszéd-törvényt. Az államfő álláspontja szerint a Polgári törvénykönyv módosításáról szóló jogszabály több szempontból alkotmányellenes - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal. "Az Országgyűlés a Polgári törvénykönyv módosításával a személyhez fűződő jogok sérelmének egy újabb tényállását vezeti be.
 
Támogatják a cigány-foglalkoztatástPDF Print E-mail
Wednesday, 14 November 2007
Az önkormányzat negyed millió forinttal támogatja a közhasznú munkaprogramot. A helyi önkormányzat 226.540 forint támogatásban részesítette a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Kht-t. A város a közhasznú társaságnak a Roma Integrációs Programhoz kapcsolódóan a cigány kisebbséghez tartozók foglalkoztatását segíti ezzel.
 
Sok a roma pap Magyarországon (+hanganyag)PDF Print E-mail
Tuesday, 13 November 2007
Magyarországon kiemelkedően magas a roma származású papok aránya, ami az eredményes cigánypasztorációs munkának köszönhető - mondta az InfoRádiónak a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szakreferense. Dúl Géza szerint egyensúlyt kell teremteni a szociális segítség, illetve az igehirdetés között, mert a kettő nem zárhatja ki egymást a cigányok esetében sem.
 
A magyarok negyedét nem érdekli, hogy mit eszik - Társadalmi Klíma Riport 3.PDF Print E-mail
Tuesday, 13 November 2007
Míg az élelmiszerek szavatossági idejét a visegrádi országok polgárainak közel háromnegyede ellenőrzi vásárláskor, addig a termékösszetevőket csak a fogyasztók alig több mint fele nézi meg.
 
Mentsük meg a Rádió C-t!PDF Print E-mail
Tuesday, 13 November 2007
ROMA KULTURÁLIS JÓTÉKONYSÁGI EST A RÁDIÓ C TÁMOGATÁSÁRA2007. november 15.,helyszín: 1086 Bp, Dankó u. 11., WJLF, Kline Terem
 
V. ker. CKÖ 3 napos rendezvényére meghívóPDF Print E-mail
Tuesday, 13 November 2007
MeghívóAz V. ker. Cigány Önkormányzat képviselőtestülete szeretettel meghívja Önt és Kedves Családját a November 23-24-25-én (péntek, szombat, vasárnap) tartandó „Belvárosi Roma Napok” rendezvény sorozatára.
 
Az OCÖ egyetért LamperthtelPDF Print E-mail
Tuesday, 13 November 2007
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) támogatja Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter kezdeményezését, amely szerint felül kellene vizsgálni a szabad iskolaválasztást - közölte ifj. Bogdán János, az OCÖ szóvivője hétfőn az MTI-vel.
 
Dávid Ibolya: 2008 legyen az új politika éve!PDF Print E-mail
Monday, 12 November 2007
Mára már csak három populista témáról hajlandó beszélni a Parlament két politikai oldala:1) „legyen népszavazás mindenről”2) „ha van pénz a költségvetésben, ha nincs    – mindenképpen osszuk ki” 3) „legyen minél olcsóbb a politika és kisebb a képviselők fizetése”
 
Hozzászólások a jelenlegi szavazáshoz (2007-11-12)PDF Print E-mail
Monday, 12 November 2007
Ön egyetért-e Zsigó Jenővel, hogy a cigányokra nagyobb veszélyt jelent a döntést hozó fehérgalléros politikus, mint a Magyar Gárda? 
 
Harrach Péter: Ez nem kormányzás, ez szégyen, ez gyalázat!PDF Print E-mail
Monday, 12 November 2007
A kormányzati intézkedések egyértelműen a megszorítás irányába hatnak, kivétel nélkül minden esetben, és a rögtönzés jellemzi őket.Azt kell, hogy mondjam: Gyurcsány Ferenc nyugodtan csináljon bohócot magából, - járassa le a kormányát, ez az ő gondjuk - de a Parlamenttel ne tegye ugyanezt!
 
Felhívás Jótékonysági koncertre!PDF Print E-mail
Saturday, 10 November 2007
Szeretettel invitálunk Jótékonysági koncertünkre, ahol fellépnek:Szulák Andrea, Haumann Péter, Illényi Katica, és Demjén Ferenc
 
A Fidesz szégyennek tartja a kormány családpolitikájátPDF Print E-mail
Saturday, 10 November 2007
A családi támogatásokra 2008-ban 8,3 százalékkal, mintegy 41 milliárd forinttal többet fordít a kormány, így a támogatások megőrzik reálértéküket - mondta Budai Bernadett a csütörtöki budapesti kormányszóvivői tájékoztatón. Reagálásában Szijjártó Péter közölte: a Fidesz szégyennek tartja a kormány családpolitikáját.
 
Szili: Időnként úgy érzem, hogy a cintányér között a levegő vagyokPDF Print E-mail
Saturday, 10 November 2007
Időnként úgy érzem, hogy a cintányér között a levegő vagyok, akit ütnek - mondta Szili Katalin házelnök csütörtökön a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban. A Deák Ferenc Közéleti Klub "Nők a magyar közéletben" című rendezvényén részt vevő politikus így reagált az utóbbi időben körülötte zajló eseményekre. Szili Katalin a műsorvezető kérdésére nem óhajtott Debreczeni József Gyurcsány Ferencről szóló könyvével foglalkozni. A kötetben őt is megemlítik Kövér László elhíresült köteles beszéde és az arra adott MSZP-s reakció kapcsán.
 
Parno Graszt lemezbemutató - nov. 15. - A38 HajóPDF Print E-mail
Saturday, 10 November 2007
Parno Graszt lemezbemutató és 20. születésnapi koncert,DJ Gaetano Fabri (B), Pujara2007. november 15., csütörtök 20hBelépő elővételben: 1000 Ft, a koncert napján: 1500 Ft.
 
Mohácsi Viktória sajtóközleménye az Olaszországba vándorolt román állampolgárok kiutasítása kapcsánPDF Print E-mail
Saturday, 10 November 2007
Mohácsi Viktória sajtóközleménye az Olaszországba vándorolt román állampolgárok kiutasítása kapcsán
 
A Charles Music Produkciós Iroda bemutatja: A zongoristaPDF Print E-mail
Thursday, 08 November 2007
Kedves Barátaim és Ismerőseim!Örömmel értesítelek Benneteket, hogy 2007. december 27-én, 19:00 órai kezdettel a Thália Színházban, "A Zongorista"címmel, önálló koncert show-m lesz. Közreműködik a Budapest Jazz Orchestra és a Revü Tánckar.
 
Kállai Ernő: nagyobb állami szerepet a romákat érintő szegregációs ügyekbenPDF Print E-mail
Thursday, 08 November 2007
Hosszú távban kell gondolkodni az ombudsman szerintMeg kell erősíteni azokat az ellenőrzési mechanizmusokat, amelyek lehetővé teszik, hogy zéró toleranciával lépjenek fel az oktatási szegregáció ellen - mondta Kállai Ernő kisebbségi ombudsman szerdán, Tatai-Tóth András szocialista politikussal közösen tartott budapesti sajtótájékoztatóján.
 
Közérdekű felhívás - LAÉTPDF Print E-mail
Thursday, 08 November 2007
Valóban szegénységben élők naponta küzdenek a túlélésért, bízva egy biztonságosabb, kiszámíthatóbb életben, a gyerekeik jobb és szebb, egészségesebb és tartalmasabb jövőben bíznak. A szegénység elleni küzdelemből mindenkinek ki lehet és ki is kell vennie a részét.
 
Romaversitas meghívóPDF Print E-mail
Thursday, 08 November 2007
A Romaversitas Alapítvány hallgatói szeretettel várják a soron következő Kultúr-Konzerv elfogyasztására! Vendégünk Jónás Tamás, költő, író lesz. Időpont: 2007.november 9. 18 óra Helyszín: A Romaversitas Alapítvány Könyvtára, Budapest, Nefelejcs utca 39.
 
Parlamenti diskurzus: felháborító, erkölcstelen, vérlázító, képmutatóPDF Print E-mail
Thursday, 08 November 2007
A képviselők javadalmazásáról szóló törvényjavaslat a nettó jövedelemhez teszi hozzá azokat a közterheket, amiket minden más adófizető visel - mondta az előterjesztés általános vitájának kezdetén a szocialisták frakcióvezető-helyettese szerdán az Országgyűlésben.
 
Telefonon üvöltöztek az ombudsmannal - Kállai Ernő a saját kereteit feszegetiPDF Print E-mail
Thursday, 08 November 2007
A politikát és a médiát is bírálta a kisebbségi ombudsmanBár hatásköre korlátozott, öt hónap alatt több beadvány (700 db) érkezett hivatalához, mint az elmúlt évben összesen. Egy munkatársa szerint munkatempója hatszorosa az eddig megszokottnak. 
 
Új őssejt kutatólaboratórium nyílikPDF Print E-mail
Thursday, 08 November 2007
ÚJ őSSEJT KUTATÓLABORATÓRIUM NYÍLIK KAPOSVÁRONAz IRM Magyarország Zrt. tisztelettel meghívja Önt  a nemzetközi őssejtkutatást támogató laboratóriumának ünnepélyes átadására és az azt követő fogadásra.Időpont: 2007. november 9. 11:00Cím: Kaposvár, Szent Imre u. 7.
 
Bizonyítékok a Révész Máriuszt ütlegelő rendőrrel szemben?PDF Print E-mail
Thursday, 08 November 2007
Konkrét bizonyítékok utalnak arra, hogy az ügyészségnek sikerül megállapítania annak a rendőrnek a kilétét, aki tavaly október 23-án gumibottal megverte és huzamosan ütlegelte Révész Máriusz fideszes képviselőt. A vezető ügyész lapunknak elmondta: a héten számos rendőrt hallgatnak ki tanúként az ügyben.
 
Cigány vagyok! Nem baj?PDF Print E-mail
Thursday, 08 November 2007
Orsós, Bogdán, Kalános – régi mesterségeket idéző személynevek, amik megnehezítik az álláskeresést. Ha ugyanis valaki bemutatkozáskor azt mondja, „Jó napot kívánok, Orsós Géza vagyok” – mindenki tudja, hogy cigány. Volt egyszer, nem is olyan rég, egy kíváncsi hírlapíró, aki elhatározta, hogy próbára teszi az embereket.
 
Kállai Ernő: Új lendületet és keretet a kisebbségi jogvédelemnekPDF Print E-mail
Thursday, 08 November 2007
"Történjék valami!" - fogalmazta meg célként Kállai Ernő, az ez év júniusában megválasztott kisebbségi ombudsman a hivatalában tartott tegnapi sajtómegbeszélésen, amelyen jövőbeni legsürgetőbb feladatairól adott tájékoztatást. Ennek érdekében dolgozik azon, hogy végre döntés szülessen a kisebbségek parlamenti képviseletének megteremtése ügyében, amely már 15 éve megoldásra vár, lévén a kisebbségi törvény 20. pontja szerint:
 
Meghívó a Móra Kiadó Téli könyvvásári sajtótájékoztatójáraPDF Print E-mail
Thursday, 08 November 2007
Hadd hívjam fel szíves figyelmeteket a frissen megjelent Bársony János: Cigány mesék kötetére, amelyben népmesék és más történetek találhatóak az együttélés évszázadairól: Kitűnő karácsonyi ajándék nem csak gyerekeknek! 
 
Kibővített elnökségi ülés az OCÖ-benPDF Print E-mail
Wednesday, 07 November 2007
Kibővített elnökségi ülést tartott hétfőn az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ), a szervezet Dohány utcai székházában. Az ülésen részt vett Ruva Farkas Pál a Roma Integrációs Tanács (RIT) Civil Ernyőjének képviselője, és Zsigó Jenő a RIT tag.
 
Nem hagyta magát kiütni - Váradi Gábor útja az árvaháztól az egyetemigPDF Print E-mail
Wednesday, 07 November 2007
„Kaptam pofonokat - melyikünk nem kap? Nem is az a kérdés, hogy kaptam-e, hanem hogy felállok-e utána, vagy lent maradok a padlón" - mondja Váradi Gábor. A harminchárom éves fiatalember az Országos Cigány Önkormányzat miskolci irodáját vezeti, másodállásban pedig ökölvívó­edzéseket tart. Családja rendezett. Mindez önmagában is tiszteletreméltó, ám ha hozzátesszük, hogy Váradi Gábor cigánynak született, állami gondozottként nőtt fel, ráadásul az ország egyik legszegényebb megyéjében tudott kitörni halmozottan hátrányos helyzetéből - az eredmény példaértékűvé válik.
 
Egy cigány a cigányokrólPDF Print E-mail
Wednesday, 07 November 2007
Az elmúlt időszakban rengeteget foglalkozott a kisebbség helyzetével a Szoljon.hu. Elutasító és helyeslő hozzászólások százait kaptuk a cikkeink miatt. Most megint robbantunk: megszólaltattunk egy roma fiatalembert a rendkívüli port kavart téma kapcsán.
 
Mezei István az idei Prima Primissima jelöltek közöttPDF Print E-mail
Sunday, 04 November 2007
Mezei Istvánt, a magyar cigány labdarúgó válogatott szövetségi kapitányát, menedzserét jelölték az idei Prima Primissima díjra - Egerszegi Krisztina és Nagy Tímea olimpiai bajnokok mellett - a "Magyar sport" kategóriában. A Demján Sándor által - a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) támogatásával - 2003-ban alapított elismerés célja a a magyar értelmiség eredményeink megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése.
 
Bereg szeretne kitörni hátrányos helyzetébőlPDF Print E-mail
Sunday, 04 November 2007
A kelet-magyarországi Bereg vidéke európai uniós viszonylatban is az egyik leghátrányosabb helyzetű kistérség, amelyből összefogással próbálnak kitörni a térség önkormányzatai. Jüttner Csaba, Vásárosnamény polgármestere az MTI-nek elmondta: miután az Európai Unió az önszerveződő helyi kezdeményezéseket támogatja, létrehozták a Felső-Tisza-Völgye akciócsoportot.
 
Nagy pénz, nagy csalásPDF Print E-mail
Sunday, 04 November 2007
Bajnai Gordon tudja, mi hajtja a mutyizókat Mi a közös Gyurcsány Ferencben, Veres Jánosban és Bajnai Gordonban? Nos, a kormányfő, a pénzügyminiszter és az uniós pénzekért felelős, milliárdos önkormányzati miniszter az a három személy, akit az ellenzék manapság a leghevesebben támad.
 
Koncert az egykori náci lágerbenPDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2007
Egy népszerű brit rockegyüttes lép fel Koncert egy volt náci koncentrációs táborban, Szerbiában. A Belgrád centrumának közelében fekvő egykori láger területén egy népszerű brit rockegyüttes lép fel. A szerb főváros polgármestere civilizálatlannak nevezte a szombat esti koncertet. Szerinte a hatóságok tehetetlenek, mert az egykori lágert eladták egy magánvállalkozónak.
 
15 éve a hátrányos helyzetűekértPDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2007
Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) az elmúlt másfél évtizedben közel 480 ezer hátrányos helyzetű álláskereső munkához jutását, illetve képzését segítette, csaknem 32 milliárd forint támogatással. A foglalkoztatási esélyegyenlőség elősegítése érdekében alapított OFA a 9 ezer beérkezett pályázatból több mint 4 ezer pályázati projekt megvalósításához nyújtott támogatást, és 243 komplex, innovatív megoldásra törekvő programot dolgozott ki és működtetett. 
 
Az ország 70 százaléka digitális analfabétaPDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2007
Az első hazai civil informatikai foglalkoztatási program kipróbált módszertant kínál az információs esélyegyenlőség megteremtésére - állítják civil szervezetek. A hazai digitális írástudatlanság felszámolásához, az információs esélyegyenlőség megteremtéséhez 15-20 ezer it-mentor képzésére lenne szükség. Eddig Magyarországon az információs társadalmi felzárkóztatáshoz szükséges emberi tényezőre csupán elenyésző összeget fordítottak az arra hivatott kormányzati szervek - olvasható a civil szervezetek közleményében.
 
Nevelnék a cigánygyerekeketPDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2007
Jászladányon, a napköziotthonos óvodában helyi és környékbeli településekről, Jászkisérről, Jászapátiról érkező pedagógusok tartottak értekezletet. tartottak.
 
Roma napló 18.PDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2007
Féltem attól, hogy haditudósítóvá legyek. Voltaképp emiatt kezdtem el ezt a naplót.Mindenkinek igaza van, aki a cigány gyerekek iskoláztatását támogatja, aki cigány múzeumot szeretne, cigány parlamenti képviseltet, aki több munkahelyet, támogató programokat és nagyobb társadalmi toleranciát kér. De olyasmi ez, még együtt is, mint a vízelvezető csatornák rendbe tétele a szökőár előtt.
 
Bölcskei Gusztáv: A református egyháznak nyitnia kell a kultúrábanPDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2007
A református egyháznak a kultúra minden területén, a rádiózástól az iskolákon át a cigánymisszióig mindenütt nyitnia kell a modern világ elvárásai irányában - hangsúlyozta Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke az MTI-nek adott interjújában.
 
Mindenszentek - Halottak napjaPDF Print E-mail
Thursday, 01 November 2007
A Mindenszentek (latinul: Festum omnium sanctorum) a katolikus és ortodox keresztény egyház ünnepe. A katolikus egyház november 1-jén, az ortodoxia pedig egy héttel később tartja.Az ünnep, és az azt követő halottak napja - egyházi jellegén túl- fokozatosan általános népi megemlékezéssé is vált. Ilyenkor mindenki kilátogat a temetőbe, meglátogatja elhunyt hozzátartozóit. Megtelnek a sírok őszirózsával, krizantémmal, az elmúlás jelképes virágaival. Az emberek gyertyát gyújtanak, és elveszített szeretteikre emlékeznek .
 
Deák Klub meghívó: Nők a magyar közéletben - Szili KatalinPDF Print E-mail
Thursday, 01 November 2007
A Deák Ferenc Közéleti Klub tisztelettel meghívja Önt Nők a magyar közéletben Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke című klubestjére. 
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk