Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Zsigó Jenő: Gárdák, cigányokPDF Print E-mail
Wednesday, 31 October 2007
 Jelszó: RIÉP, UMFT, TÁMOP, TIOP, ROP, HOPPA gárdák rendet akarnak. Tisztázni szeretnének olyan, hagyományosan felmerülő kérdéseket, mint hogy ki a magyar, ki a rendes magyar, kié a haza és kié nem, kinek mi jár, ha „rosszul viselkedik”, és ha az állam, a kormány erre képtelen, megmutatják ők, hogyan kell bánni a zsidókkal, cigányokkal. Társadalmi fejlődése során az ország egy része újból igyekszik elérni azokat a hazafias magaslatokat, amit már néhányszor sikerült. Legutóbb a II. világháborút megelőző években, majd a náci és nyilas uralom évei alatt.
 
Szexuális másságról szólt a videokonferenciaPDF Print E-mail
Wednesday, 31 October 2007
A szexuális másságról fejthették ki nézeteiket, beszéltek ezzel kapcsolatban a társadalmi elismerésről, az esélyegyenlőségről azon a hétfői videokonferencián, melynek résztvevői debreceni egyetemisták, szolnoki és nyíregyházi főiskolások voltak.
 
Lincseléstől védte meg a BAUMAG tulajdonosát Juszt LászlóPDF Print E-mail
Wednesday, 31 October 2007
Bár délután 3-ra tűzte ki a bírónő Balázs László, a BAUMAG elnök-tulajdonosa által Juszt László ellen indított rágalmazási pert, már kettő körül gyülekeztek a károsultak a budapesti Markó utcai bíróság folyosóján.
 
Autentikus cigány népzene lemezPDF Print E-mail
Wednesday, 31 October 2007
Megjelent az autentikus cigány népzenét játszó Parno Graszt szabolcsi együttes legújabb, harmadik lemeze "Ez a világ nekem való" címmel. A több generációból álló családi együttes az album dalait november 15-én nagyszabású koncert keretében mutatják be az A38-as állóhajón.
 
Tovább csökken a pártok népszerűségePDF Print E-mail
Tuesday, 30 October 2007
A TÁRKI választáskutatási programja keretében a felnőtt lakosság körében végzett októberi vizsgálat adatai azt mutatják, hogy tovább csökkent a pártválasztási hajlandóság, valamint hogy a FIDESZ-en kívül minden párt szimpatizánsainak szavazási hajlandósága is csökkent.
 
A hatalomvágy felszámolta a cigány kisebbségi önkormányzatot?PDF Print E-mail
Tuesday, 30 October 2007
Föloszlatta magát a Csongrád megyei cigány kisebbségi önkormányzat - írta keddi számában a Délmagyarország. A kilenc képviselőből álló csapat az idei márciusi kisebbségi választás nyomán alakult meg, az MCF-ROM-SOM listáról négyen, az MCFÉSZ listáról pedig öten kerültek a testületbe.
 
"REMEMBER 2007. októberére."PDF Print E-mail
Tuesday, 30 October 2007
Képzelt riport 2057. októberében egy idősek napközi otthonábanBudapesten, a IX. kerületben az Illatos úti „dzsumbuj” melletti idősek otthonában vagyunk.  Mi, akik a „Szabadsághős Kiscserkész „csapat tagjai vagyunk, megilletődve állunk a nagyteremben, ahol sok olyan idős bácsi és néni van jelen, akik 2006. és 2007. októberében részt vettek a budapesti tüntetéseken, és nevükkel beírták magukat a főváros történelmébe.
 
Gyűlöletbeszéd: elfogadták a törvénymódosítástPDF Print E-mail
Tuesday, 30 October 2007
Az Országgyűlés hétfőn elfogadta a polgári törvénykönyv (Ptk.) gyűlöletbeszéddel kapcsolatos módosítását. A képviselők 184 igen, 131 nem és 11 tartózkodás mellett fogadták el a jogszabályt.
 
A csoda elmaradt: felsülni minimálbérbőlPDF Print E-mail
Tuesday, 30 October 2007
Minimálbéres kísérletem első hetében hülyén vásároltam, a másodikban elintéztek a számlák, a harmadikban megsegített a családi konyha, a negyedik hétre azonban így is elfogyott a pénz. Mondhatni, a munkám áldozata lettem, és egy számla miatt péntekre átmentem mínuszba. Tippek a túléléshez és a nagy válasz: hogyan lehet megélni 53 915 forintból.
 
Agónia és anómiaPDF Print E-mail
Tuesday, 30 October 2007
A helyi elemi iskolák, a kis postahivatalok és az alacsony forgalmú vasútvonalak felszámolása nagy vihart kavart az elmúlt években. Az önkormányzati vezetők és az ellenzéki politikusok egyaránt hangsúlyozták, hogy a gazdasági szempontból racionális intézkedéseknek súlyos következményei lesznek.
 
Újabb szocialista vesztegetési botrányPDF Print E-mail
Monday, 29 October 2007
A Magyar Nemzet értesülése szerint kedvezőtlen ítélet született a Kaszab Csaba kőbányai MSZP-s önkormányzati képviselő ellen indított vesztegetési ügyben. A politikust 17 millió forint kenőpénz elfogadásával gyanúsították.
 
Morvai Krisztina meghibbant?PDF Print E-mail
Monday, 29 October 2007
A nem borogatós, nem dobálós felkelőkről szóló sztori tanulsága, hogy valami elképesztő nagy a média felelőssége egy olyan országban, amely alapjáraton közel áll az összeomláshoz.
 
Lakás, gyerek, autóPDF Print E-mail
Monday, 29 October 2007
Harmincéves korukra már mindent akarnak Olvastam egy felmérést arról, hogyan képzelik el a mai fiatalok a jövőjüket öt-tíz év múlva. Az eredményeket tekintve úgy tűnik, a diákok manapság meglehetősen irreális terveket szövögetnek. Vagy csak optimisták? Esetleg olyan gyorsan változna a világ, hogy ami tizenévesen még elérhetőnek tűnik, tíz év múlva már lehetetlen?
 
Roma napló 17.PDF Print E-mail
Monday, 29 October 2007
Csak írok, írok, írok, talán a félelem ellen, de most megrémültem, hogy az írás már nem menedék. Amikor Szögi Lajos haláláról, Olaszliszkáról írtam, még attól féltem, hogy túlzok és képzelődöm. Rosszul gondolom, hogy az nem csak egy szokásosnál szörnyűbb bűneset, hanem talán az utolsó figyelmeztetés.
 
Gádzsó pillantás a cigánysorraPDF Print E-mail
Saturday, 27 October 2007
Cigányok. Ez a címe. Az alcíme: Európa indiánjai. Száraz Miklós György új könyve egy regiment színes és fekete-fehér fotóval illusztrált művelődéstörténeti album. Jó sok szöveggel. A szerzőt a munka nehézségeiről, a műről, az előítéletekről faggattuk.- Csak a borítón és a szennycímoldalon is három olyan dolgot látunk, amibe bele lehet kötni. Cigányok, aztán a fotó, és hogy Európa indiánjai.
 
Felháborító hídblokád (+ képriport)PDF Print E-mail
Saturday, 27 October 2007
Készakarva választották akciójuk időpontjául az Erzsébet híd tegnapi eltorlaszolói a taxisblokád tizenhetedik évfordulóját. A magukat jobboldaliaknak nevező emberek rosszabb modellt nem is találhattak volna. 1990-ben a törvényes konzervatív kormányt próbálta a közlekedés megbénításával lemondásra kényszeríteni az ellenzéki liberális párt.
 
Zenei meghívók a FonóbaPDF Print E-mail
Saturday, 27 October 2007
Fonó Budai Zeneház 1116. Budapest, Sztregova utca 3.Somnakuno Kher Fesztivál a Khamoro Együttes szervezésébenSzombat, 19.00, Pajta - 2007. október 27.Ternipe, Khamoro,Romano Drom és Szilvásy Gipsy Folk Band
 
Vasárnap óravisszaállítás! - Egy órával többet aludhatunk!PDF Print E-mail
Saturday, 27 October 2007
Vasárnap éjjel egy órával többet aludhatunk majd. Október 28-án kezdődik ugyanis a téli időszámítás, ekkor hajnali három órakor két órára kell visszaállítanunk az óráinkat. A MÁV belföldi közlekedését, a Volán, illetve a Malév járatainak menetrendjét nem érinti az igazítás, a nemzetközi vonatok Magyarországon várják be indulási idejüket.
 
Jön az uniós mikrohitelPDF Print E-mail
Saturday, 27 October 2007
Hét év alatt több mint 200 milliárd forint visszatérítendő támogatás cégeknek. A hitelt iparági megkötés nélkül, bármely mikrovállalkozás felveheti, amelynek árbevétele legfeljebb 200 millió forint, eddig sehol sem tartották bankképesnek, üzleti terve jól átgondolt, ígéretes, és képes letenni a 20 százalékos önerőt, vagy induló vállalkozás. Jelenleg legfeljebb hatmillió forintot lehet igényelni, ám ez az összeg az eredmények tükrében 12 millióra is nőhet.
 
Toroczkai, Budaházy, elég volt belőletek!PDF Print E-mail
Saturday, 27 October 2007
Unjuk az állandó öncélú balhéitokat, a nemzeti ünnepek környékére időzített belvárosi cirkuszt, ahol ti és néhány száz haverotok időről-időre kieresztheti a fáradt gőzt, jelentős anyagi, és még jelentősebb erkölcsi kárt okozva.
 
Jutalékra vadásznak a hitelügynökök - Verseny az ügyfelekértPDF Print E-mail
Saturday, 27 October 2007
Eltitkolják a devizahitelek kockázatait  A hitelközvetítők egy része nem az ügyfelek érdekeit tartja szem előtt, hanem a jutalékra hajt – állítja a Magyar Nemzeti Bank nemrég megjelent felmérése. A Hitelkárosultak Egyesületéhez rengeteg panasz érkezik a kockázatok nem megfelelő tálalása miatt, de törvényi szabályozás híján egyelőre nem sokat tehetnek a hatóságok.
 
A nők továbbra is jelentős bérhátránybanPDF Print E-mail
Saturday, 27 October 2007
Az "azonos munkáért azonos bért" elv érvényesítését, valamint a családi élet és a női munkavállalás összeegyeztethetőségének megteremtését tekinti Gurmai Zita az Európai Parlament képviselője a két legidőszerűbb feladatnak a nemek közötti esélyegyenlőség szempontjából - olvasható az MTI tudósítása az origón. A nők bérhátránya nem csökken, továbbra is 15 százalék - mondta a szocialista képviselő egy kétnapos konferencia megnyitóján.
 
A diákok elutasítják a cigányokat, a románokat, és a zsidókat isPDF Print E-mail
Saturday, 27 October 2007
A békéscsabai diákok 45 százaléka nem szívesen él együtt cigányokkal, sokan a románokat és a zsidókat sem szívlelik, viszont a megkérdezettek fel tudtak sorolni hetven helyi kocsmát. Többek között ez derült ki egy friss elemzésből.
 
Járóka Lívia uniós fellépést sürget a kolduló romák ügyébenPDF Print E-mail
Friday, 26 October 2007
Járóka Lívia magyar néppárti európai parlamenti (EP-) képviselő szerint az Európai Bizottságnak végre érdemben kellene foglalkoznia azoknak a romáknak az ügyével, akik főként Romániából, részben pedig Albániából és Boszniából érkeztek Olaszországba évekkel ezelőtt, és ott egyre kilátástalanabb helyzetben tengődnek.
 
Az ENSZ és az Európa Tanács elítélte a romák gettósításátPDF Print E-mail
Friday, 26 October 2007
Az ENSZ és az Európa Tanács (ET) szerdán Genfben elítélte a romák gettósítását az öreg földrészen, és nyilvánosságra hozott nyilatkozatában az érintett országok között Magyarországot is megemlítette.
 
Meghívó: Hol nem volt - ősbemutatóPDF Print E-mail
Friday, 26 October 2007
Magyarországon először: 2007. október 26-án pénteken 15 órakor a DUENDE Színház bemutatja  A. A. Milne 1917-ben megjelent Hol nem volt (Once on a Time) című meseregényének négyszereplős színpadi változatát! Szeretettel várunk mindenkit, kicsiket és nagyokat egyaránt a pénteki bemutatóra! A belépés ingyenes!
 
Magyarország újra csendesPDF Print E-mail
Friday, 26 October 2007
Véget ért ez is. Az ötvenegyedik. Méltóság, méltatlanság ezúttal is váltogatták egymást. Most sem valósult meg az össznemzeti összeborulás, ami nem is baj. Egy plurális demokráciában többféle vélemény artikulálódik. Alábbi egy a sok közül.
 
A Fidesz leadta az aláírásgyűjtő íveket az OVI-nakPDF Print E-mail
Friday, 26 October 2007
A Fidesz és a KDNP szerdán leadta az Országos Választási Irodának (OVI) a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló népszavazási kezdeményezések aláírásgyűjtő íveit. Tarlós István, a népszavazási kampány irányítója elmondta: kérdésenként 321.805 aláírást adtak le. Hozzátette: a törvények értelmében élnek azzal a lehetőséggel, hogy az ívek hitelesítésénél a kezdeményező képviselője jelen lehet, ez a személy a Polgári Szociális Bázis részéről Simon Attila lesz.
 
Orbán: Senki nem kerülheti el a felelősségre vonástPDF Print E-mail
Friday, 26 October 2007
Addig nem nyugszunk, amíg a 2006. október 23-ai események elkövetőit, a felbujtóikat és az értelmi szerzőket fel nem derítjük, felelősségre nem vontuk - mondta a Fidesz elnöke a párt ünnepi nagygyűlésén. Emlékeztetett, 1956 vezetői szabad és független Magyarországot akartak, hogy a magyarok felszabaduljanak a hazugság és az elnyomás alól.
 
Ferge Zsuzsa a Nagy Imre-érdemrend kitüntetettjei közöttPDF Print E-mail
Friday, 26 October 2007
Ferge Zsuzsa akadémikusnak, Gereben István geofizikusnak, oceanográfusnak, Mészáros Márta Kossuth-díjas filmrendezőnek, Rainer M. János történésznek, valamint Ujvári József nyugalmazott dandártábornak Nagy Imre-érdemrendet adományozott Sólyom László köztársasági elnök kedden Budapesten a Sándor-palotában. Az eseményen részt vett Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke is.
 
Meghívó a Jourfixe beszélgetésrePDF Print E-mail
Thursday, 25 October 2007
Az Európai Unió tagállamainak állam- és kormányfői 2007. október 18-19-én Lisszabonban informális csúcstalálkozón vettek részt, ahol véglegesítették az EU Alkotmányos Szerződésének bukását követő Reform Szerződés (RSZ) szövegtervezetét.
 
"Szarházi banda, mikor lesznek felakasztva"PDF Print E-mail
Wednesday, 24 October 2007
A Corvin közben mintegy 600-800 ember gyűlt össze, akik a Magyar Gárda tagjait hangos ovációval köszöntötték. Morvai Krisztina civil jogvédő külön megköszönte, hogy biztosítják a rendezvényt. Wittner Mária az Európai Unióhoz fordul, hogy kiderüljön: "kikből is áll a testület, s vajon a bolsevikokhoz húznak-e".
 
Ne bántsák az újságírókat!PDF Print E-mail
Wednesday, 24 October 2007
Magyar Újságírók és -Készítők Európai Szövetsége (MUKESZ) tiltakozik a munkájukat végző újságírók bántalmazása miatt, és közös fellépésre kéri az érintetteket a sajtó szabad működésének biztosításáért.
 
Villás Lajos: A "kokárdás tolvaj"PDF Print E-mail
Monday, 22 October 2007
Egyre inkább felerősödnek azok a hangok, amelyek a cigányságot bűnözőnek, a társadalom terhének tartanak. A kirekesztés egyes politikai erők legfőbb irányvonala lett, bűnbaknak a cigányságot kívánják felhasználni. Hangulatkeltés ellenünk minden szinten, ezzel leplezve politikai céljaikat, a hatalom megszerzését, a nyílt gyűlölet utcára vitelét. Tapasztaltam egy jelenséget, most ezt szeretném közre adni.
 
Horogkeresztes a Jobbik megemlékezésénPDF Print E-mail
Monday, 22 October 2007
Horogkereszttel a jobb mellkasán ment tüntetni szombaton egy fiatalember Olaszliszkára.A Jobbik Magyarországért mozgalom miskolci szervezete tartott békés tüntetést szombaton a tokajhegyaljai községben, ahol tavaly október 15-én meglincselték a tiszavasvári tanárt, Szögi Lajost. A rendőrök lezárták az egész Kossuth utcát, és a félszáz demonstráló rendőri felvezetéssel érkezett, majd távozott a településről.
 
Magyar EP képviselők összefogása az európai szélsőségek ellenPDF Print E-mail
Monday, 22 October 2007
Három magyar EP képviselő: Szent-Iványi István az SZDSZ, Tabajdi Csaba az MSZP és Olajos Péter az MDF képviselője közösen kezdeményezték azt az európai parlamenti írásbeli nyilatkozatot, amely az európai szélsőséges csoportok elleni összefogásra szólít fel.
 
A vártnál több aláírás gyűlt összePDF Print E-mail
Monday, 22 October 2007
Bács-Kiskunban 25 ezer aláírást gyűjtöttekAz MTI-nek nyilatkozó helyi fideszes vezetők szerint az előzetesen vártnál többen írták alá a Fidesz és a KDNP vizitdíjról, kórházi napidíjról és tandíjról szóló népszavazási kezdeményezéseit, Nógrád megyében már 10 ezer, Bács-Kiskunban pedig 25 ezer aláírást gyűjtöttek.
 
A rendőrség szerint mindkét őr adott le lövést Fonyban, ahol fatolvajokat értek tettenPDF Print E-mail
Monday, 22 October 2007
Mindkét természetvédelmi őr adott le lövést a szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fonyban, ahol fatolvajokat értek tetten a természetvédelmi területen. A rendőrség emberölés gyanúja miatt indított nyomozást, és a falopás miatt is vizsgálat kezdődött - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája.
 
A történelem megismétli önmagát! Még visszafordulhattokPDF Print E-mail
Monday, 22 October 2007
Ha nem vigyázunk, a történelem megismételheti önmagát - mondta Burány Sándor, az MSZP budapesti tanácsának elnöke a Magyar Gárda vasárnap délutáni avatását megelőzően "A történelem megismétli önmagát! Még visszafordulhattok" címmel megnyílt plakátkiállításon, Budapesten.
 
Fotókiállítás a Chachipe pályázat anyagábólPDF Print E-mail
Monday, 22 October 2007
Kiállítás a romák sztereotip ábrázolása ellenA romák sztereotip ábrázolása ellen, Chachipe címmel meghirdetett fotópályázat anyagából nyílik kiállítás csütörtökön Budapesten, az OSA (Nyílt Társadalom Archívum) Centrális Galériájában.
 
Téli közmunkaprogram álláskeresőknekPDF Print E-mail
Monday, 22 October 2007
A program akár 5.000 embernek jelent pótlólagos foglalkoztatást Téli közmunkaprogramot indít álláskeresőknek a Szociális és Munkaügyi Minisztérium; a 2,4 milliárd forint költségvetésű programban legkevesebb 3.000-3.500-an vehetnek részt - jelentette be Lamperth Mónika szombaton Kaposváron.
 
"A Magyar Gárda áldozata" az agyonlőtt férfiPDF Print E-mail
Monday, 22 October 2007
Az utcákon masíroznak és lőgyakorlatokat tartanakA Magyar Gárda szellemiségének áldozataként beszélt vasárnap az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szóvivője arról a roma férfiről, akit előző nap Fony település határában lőtt agyon egy természetvédelmi őr.
 
OCÖ közgyűlés: elnökhelyettes-választás és új képviselők eskütételePDF Print E-mail
Monday, 22 October 2007
Két képviselő augusztusban mondott le Letette esküjét az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) két új képviselője, akik mandátumukról lemondott társaik helyére léptek.
 
A pápát hívják MagyarországraPDF Print E-mail
Monday, 22 October 2007
Az európai cigányság nevében Magyarországra kívánja hívni az Országos Cigány Önkormányzat a katolikus egyházfőt, XVI. Benedek pápát - döntött a szervezet szombati budapesti közgyűlésén. Az országos önkormányzat azt is kezdeményezi, hogy a szentatya a romák búcsújáró helyén, Csatkán, áldja meg azt a kápolnát, amit annak emlékére emeltek, hogy II. János Pál pápa a vatikáni audiencián 2003-ban megáldotta a Mo-i roma zarándokok által vitt keresztet.
 
Göncz Kingát is meghallgatákPDF Print E-mail
Monday, 22 October 2007
Göncz Kinga jelenlegi külügyminiszter, az ifjúsági, családi, szociális és esélyegyenlőségi tárca volt vezetője néhány hete tanúvallomást tett Kecskeméten a Zuschlag-ügyben - közölte a kormányszóvivő. Daróczi Dávid a Népszabadság cikkével kapcsolatban hangsúlyozta: Göncz Kinga is tartotta magát Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kéréséhez, vagyis minden kérdésre megadta a választ.
 
Roma napló 16.PDF Print E-mail
Monday, 22 October 2007
Ma jött a cigányasszony, nem volt könnyű neki pénzt adni, mert a feleségem, jó okkal, szigorú takarékosságot hirdetett. Kati azt mondja, nem kap munkát az önkormányzatnál. Pestre meg nem mer menni, mert eltévedne.A kislány, az unokája, fullad, kórházban van, látogatni mennének hozzá. Ez utóbbi tétel a pénzkérés szokásos eleme, valaki a családból mindig kórházban van, vagy legalábbis gyógyszert kell neki váltani.
 
Szegénységellenes programot dolgoz ki a FideszPDF Print E-mail
Friday, 19 October 2007
A szegénység kezelésére szolgáló programot dolgoz ki a Fidesz a Kisgazda Polgári Szövetséggel, valamint több civil szervezettel közösen; ez a Fidesz készülő programjának részét képezi majd – mondta Iván László, a legnagyobb ellenzéki párt szegénységügyi munkacsoportjának vezetője pénteken. A szegénység 2,2 millió gyermek közül 750 ezret érint valamilyen formában Magyarországon.
 
10. éves a gyermekvédelmi törvényPDF Print E-mail
Friday, 19 October 2007
1997-ben hatályosították az új gyermekvédelmi törvényt Magyarországon, azaz immár 10 éve ezt alkalmazzák hazánkban.
 
Deák Klub meghívó: Máig kísértő múlt&PDF Print E-mail
Friday, 19 October 2007
 A Deák Ferenc Közéleti Klub tisztelettel meghívja ÖntMáig kísértő múlt… Titkos ügynökök, tartótisztek, zárolt dossziékcímű klubestjére
 
Szalonnai Esély Kupa 2007. október 26-i rendezvényére - MeghívóPDF Print E-mail
Friday, 19 October 2007
Az Esély Kupa roma futballcsapatok egynapos mérkőzéssorozata. A helyi roma sportklubból létrejött szalonnai Sport- és Közösségfejlesztő Egyesület és a UNDP-SZMM Cserehát Programja szervezi az eseményt, amelynek célja a helyi tehetséges fiatalok bemutatása és motiválása.
 
Durva, vészjósló és MSZP-sPDF Print E-mail
Friday, 19 October 2007
Dévényi István: Durva, vészjósló és MSZP-s - Magyarországon a mai nappal, Balmazújvárosban kezdetét vette a Fidesz népszavazási kampánya, amely a jelek szerint durva és vészjósló lesz - jelentette be Oláh Lajos, a Magyar Szocialista Párt hajdú-bihari elnöke.Majdnem igaz.
 
Feháborodás - Kállai Ernő szerint cigány volt Gábor ÁronPDF Print E-mail
Friday, 19 October 2007
Először a tavaly menesztett romaügyi miniszteri biztos, most pedig Kállai Ernő kisebbségi ombudsman nevezte cigány származásúnak Gábor Áront, ami tényszerűen nem igaz. A háromszéki ágyúöntő ugyanis székely volt. A Székelyföldön felháborodást váltott ki az ügy.
 
Bajnai vizsgálatot ígért az uniós közpénzek ügyébenPDF Print E-mail
Friday, 19 October 2007
Uniós közpénzek diszkó-technikára. Majdnem 25 millió forintot kapott egy kiskunhalasi cég, hogy új fény és hangtechnikai berendezésekkel tegye versenyképesebbé az általa üzemeltetett szórakozóhelyet. Bajnai Gordon nem hallott a hírTV-ben múlt hét pénteken nyilvánosságra hozott ügyről, de vizsgálatot ígért.
 
Magyarországi helyzetkép 2007 - Cigánylátlelet Európá (ból) nakPDF Print E-mail
Thursday, 18 October 2007
"Olyan mélyről kell felemelkednünk, ahol már csak könnyek fakadnak!” Akik, reggelente korán indulnak útjukra a városok utcáin, láthatják, hogy jó néhány embertársunk a nyitott kukák fölé görnyedve, turkálva a módosabbnak vélt lakók szemetében keresik meg sok esetben a napi enni, vagy innivalót. Sajnos a látvány mára már mindennapossá vált, megszokott dolog lett.
 
Mit művel már megint Szirmai?PDF Print E-mail
Thursday, 18 October 2007
Azt a zenészek közül sokan és régen tudják már, hogy az OSZK, illetve a jelen formájában a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, főleg ezen szervek vezetői felett régen eljárt az idő, már régen alkalmatlanok a feladatuk ellátására.
 
MDF megemlékezés 1956 áldozatairaPDF Print E-mail
Thursday, 18 October 2007
A Magyar Demokrata Fórum csendes főhajtással emlékezik 1956 áldozataira 2007. október 23-án, délelőtt 11.30 órakor az Újköztemetőben, a 301-es parcellánálKoszorúznak: Boross Péter, Csáky András, Pettkó Andrásaz MDF országgyűlési képviselői 
 
Igazolni kell minden 125 ezer forint feletti vásárlást?PDF Print E-mail
Thursday, 18 October 2007
Olyan javaslatot mérlegel a kormány az új rend jegyében, miszerint a jövőben minden vásárlónak igazolnia kellene, miből telik nagy értékű lakásra, autóra, bútorra vagy műszaki cikkre, függetlenül attól, folyik-e ellene vagyonosodási vizsgálat. A kötelező „igazoltatást” a kereskedő végezné, amitől a kormány szerint javulna az állampolgári fegyelem.
 
El a kezekkel Veres Jánostól!PDF Print E-mail
Thursday, 18 October 2007
Azt még Gyurcsány Ferencről is nehéz elképzelni, hogy azért ragaszkodik egy pénzügyminiszterhez, mert az illető kétszázalékos gazdasági növekedést bír kipréselni az országból, illetve kellemetlen áfacsalós bűncselekményekkel tarkított ügyek árnyéka vetül üzletemberi múltjára.
 
Megjelent az Amaro Drom legújabb száma! - 2007. SZEPTEMBERPDF Print E-mail
Wednesday, 17 October 2007
Zsigó Jenő‘: Egyetértünk? Jövedelmező befektetés Fonyódi Képzési és Szabadidő Központ Ostrava után Jogi utak az iskolai szegregáció ellen Folyamatos kihívások Rézműves Melinda néprajzkutató Együtt a hálón Új roma közösségi portálIskolapélda A Fővárosi Önkormányzat Cigány Ház – Romano Kher 1987 óta működteti sikeresen ösztöndíjrendszerét. Papírt, de milyet? Friss diplomával a munkaerőpiacon Varázspálca nélkül  Egy fővárosi szolgáltató iroda hétköznapjai Kinek a védelmében?  A Magyar Gárda megalakulása
 
Ingyen internet a cigányoknak- az esélyegyenlőség jegyébenPDF Print E-mail
Wednesday, 17 October 2007
Az Externet Zrt. elsőként csatlakozott az elmaradt csereháti kistérségek fejlesztési projektjéhez, melynek keretében ingyenes wifi internettel szórnak be több, jórészt cigányok lakta települést Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.
 
Bevonulnak a romák a történelembe?PDF Print E-mail
Wednesday, 17 October 2007
A pedagógusképzés minden szintjén, valamint a közoktatás tananyagaiba és követelményrendszerébe kötelező jelleggel épüljön be a romák történetének, kultúrájának tanítása - ezt az ajánlást fogalmazta meg a hétvégén tartott Történelemtanárok 17. Országos Konferenciája, melyet kedden juttattak el az MTI-nek.
 
A romák közel kétharmada szegényPDF Print E-mail
Wednesday, 17 October 2007
Szerdán van a szegénység elleni küzdelem világnapja: az ENSZ közgyűlése 1992-ben nyilvánította október 17-ét a szegénység elleni küzdelem világnapjává. A szaktárca adatai szerint Magyarországon a gyermekek, az idősek, az alacsony iskolázottságúak, a kistelepüléseken élők, a romák, a betegek és a fogyatékossággal élők a szegénység szempontjából legveszélyeztetettebb csoportok.
 
Rácáfoltak a romákPDF Print E-mail
Wednesday, 17 October 2007
Rácáfolt a kétkedőkre az a hat roma család, amelyeket tavaly költöztetett a Zala megyei Galambok önkormányzata tágas, komfortos lakásokba a helyi temető melletti szegényes otthonaikból. Sokan úgy gondolták, hogy nem tudják majd kihasználni a felzárkóztatási program nyújtotta lehetőséget.
 
Cigányútra ment a first ladyPDF Print E-mail
Wednesday, 17 October 2007
A helyi cigány kisebbségi önkormányzat munkájával, valamint a cigányság képzésével és egészségügyi helyzetének javításával kapcsolatos programokkal ismerkedett kedden Nagykanizsán Dobrev Klára.
 
Provokáció - "Cigányozni sokaknak jól esik"PDF Print E-mail
Wednesday, 17 October 2007
Szögezzük le, rögtön a legelején azok kedvéért, akik előszeretettel értik félre az ilyesmit: Senki sem kívánja mentegetni az egy évvel ezelőtti olaszliszkai rémes gyilkosság elkövetőit. Miért is tennénk ilyet?
 
Kárpótlásról firtatja Szilit az OCÖPDF Print E-mail
Wednesday, 17 October 2007
Levélben kér tájékoztatást Szili Katalintól, az Országgyűlés elnökétől az előző parlamenti ciklusban felállított, a holokauszt roma áldozatainak nemzetközi és hazai kárpótlását vizsgáló országgyűlési bizottságról az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) - közölte ifj. Bogdán János, az OCÖ szóvivője hétfőn az MTI-vel.
 
Olaszliszkára emlékezve: a romák otthon maradnak, akcióban a Gój MotorosokPDF Print E-mail
Monday, 15 October 2007
Több szervezet is megemlékezést tart hétfőn Olaszliszkán, ahol tavaly halálra vertek egy tiszavasvári tanárt. A rendőrség felkészült, azt ígéri: megvédi a romákat az esetleges támadásoktól.
 
A nyilasok áldozataira emlékeztek a fővárosbanPDF Print E-mail
Monday, 15 October 2007
A nyilas korszak áldozataira emlékeztek vasárnap ezren Budapesten, a Szent István parkban található Raoul Wallenberg-emlékműnél. Az 1944. október 15-i magyarországi nyilas hatalomátvétel 63. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésen Iványi Gábor metodista lelkész azt mondta: "két-három emberöltővel a borzalmak után fáradni kezd még az igazán felzaklatott emlékezet is; megint elképzelhetőnek tűnik az, hogy különbséget tegyünk ember és ember között, (...) és megint megelevenedik az a szörny, amely (...) pusztulást vitt véghez". Kötelességünk emlékezni a meggyilkoltakra és a mártírokra - fűzte hozzá. Iványi Gábor hangsúlyozta, hogy az emlékezés a magyar történelem leggyalázatosabb korszakára egyben tiltakozás is.
 
Menyhért Ildikó: Cigány gyerekek hátranyainak valós csökkentéséértPDF Print E-mail
Monday, 15 October 2007
A cigány tanulók teljes körű iskolai integrációja lépésről lépésre történő, generációkon átívelő, a társadalom egészét érintő stratégiai feladat. A mai integrációs stratégiák fokozzák a közoktatási eredménytelenséget és elégedetlenséget.
 
Fodort roma kisebbségi vezető szidalmazta TápiószecsőnPDF Print E-mail
Monday, 15 October 2007
A környezet károsításával kapcsolatos bűnözés visszaszorítására megerősítik a zöld hatóságot, s a meglévő 1300-as ellenőr létszámot 450 fővel bővítik - jelentette be Fodor Gábor szombaton a Pest megyei Tápiószecsőn egy illegális hulladéklerakónál tartott hatósági szemle alkalmából. Fodor akcióját a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője zavarta meg, aki szidalmazta a minisztert.
 
Horváth Aladár: Ne rontsák tovább gyermekeink esélyeit!PDF Print E-mail
Monday, 15 October 2007
A Népszabadságban 2007. október 10.-én "Döcög az oktatási tárca?" címmel megjelent cikkben Tatai-Tóth András országgyűlési képviselő azt nyilatkozza, hogy "a szocialista munkacsoport azt támogatja, hogy ne lehessen a roma és nem roma gyermekeket erőszakkal egy osztályba zárni." Majd később azzal folytatta: "A szakértők szerint egyszerre kell biztosítani a felzárkózás és az együttlét lehetőségét. Meg kell teremteni, hogy például matematika- és fizikaórán a lemaradtak ne tartsák fel társaikat, de mondjuk testnevelés- és rajzórán együtt lehessenek, ne legyen senki sem kirekesztve."
 
Rabok lesztek, vagy adózók? Adóamnesztiát!PDF Print E-mail
Sunday, 14 October 2007
Michnai Attia: Rabok lesztek, vagy adózók? Adóamnesztiát! - Mindenki azt lopott, amit bírt, az egyik téglát, a másik üzemanyagot, hogy a legdrágábbról, a többnyire hivatali berkekben gyakori országos naplopásról ne is beszéljünk. Rabok lesztek, vagy adózók, ez a kérdés válasszatok, írta át Petőfi sorait az adóhivatal, amikor az idei év elején végre hatékony eszközök birtokában vágott bele a vagyonosodási vizsgálatokba.
 
Nyílt levél - Felelősség 2007. őszén 8 hónappal az OCÖ választások után.....PDF Print E-mail
Sunday, 14 October 2007
Tisztelt Képviselő Társaim!Úgy tűnik, ahogy egyre beljebb haladunk az őszben, úgy hullik egyre több levél nem csak a fákról, hanem roma politikusok tollából is. Nincs ezzel baj, hiszen joga van mindenkinek nyilvánosan kifejteni véleményét, közzétenni gondolatait. Jogunk van érveket, ellenérveket sorakoztatni egymással szembe, ütköztetni őket. Jogunk van sok mindenhez.
 
Romano Kher ösztöndíj pályázati határideje meghosszabbítvaPDF Print E-mail
Sunday, 14 October 2007
A Fővárosi Önkormányzat Cigány Ház – Romano Kher ösztöndíj pályázati határideje meghosszabbítva 2007. október 20-ig mind a középiskolai, mind a felsőoktatásban tanulóknak.
 
KARAVÁN jelentkezési felhívásPDF Print E-mail
Sunday, 14 October 2007
A Karaván Művészeti Alapítvány FELVÉTELT hirdet ingyenes színészképző stúdiójába. Ha elmúltál már 10 és nem vagy még 21 éves, ha Budapesten vagy Budapest környékén laksz, ha szeretsz szavalni, énekelni vagy táncolni, ha érdekel a színház, a színészi pálya, de úgy gondoltad, hogy nincs lehetőséged, vagy egyszerűen csak a félénkség akadályoz, ne habozz, jelentkezz – kíváncsian várunk!NÁLUNK CSAK A TEHETSÉGED SZÁMÍTA TÖBBIT MEGOLDJUK!
 
Kállai Ernő: felerősödtek az előítéletekPDF Print E-mail
Saturday, 13 October 2007
Romák a történelemtanításbanA romák szerepéről, történelméről, oktatásáról és a témában érintett tanárok felkészültségéről kétnapos tudományos tanácskozás kezdődött szombaton, melyet Kállai Ernő kisebbségi ombudsman nyitott meg. Mit tanítanak, egyáltalán tanítanak-e valamit a pedagógusok a romákról, a tanároknak van-e továbbadható valós ismeretük Magyarország legnagyobb kisebbségéről, helyes-e, hogy csak a konfliktusokat mutatják, miközben pozitív példákról említést sem tesznek?
 
Roma napló 15.PDF Print E-mail
Saturday, 13 October 2007
Szabó Gyula A sátán labdái első kötetében (Kritérion, Bukarest, 1978) Szalárdy János: Siralmas magyar krónikájából idéz. (Ezt a könyvet forgatom már vagy húsz éve, de csak mára jutottam el oda, hogy olvasom is.) „És hogy a mi mind czigánynak, görögnek, zsidónak s akármelly pogánynak is megengedtetett volna, s a mi, úgymint a levélküldözés, még nyilvánvaló ellenség között is tilalmas nem volna… hogy az fejedelemre nézve az ország előtt halálnál nagyobb véteknek állittatott volna, igen nagyon fájlalja vala.” (354. old.)
 
Lássunk roma szemmel!PDF Print E-mail
Friday, 12 October 2007
Újpest életét és történetét a romák szemszögéből bemutató fotókiállítás nyílt Molnár István Gábor operatőr, helytörténet-kutató alkotásaiból Budapesten. Az Újpesti roma címet viselő, fekete-fehér fotográfiákat bemutató tárlat a kerületben élő cigányság hétköznapjaiba enged bepillantást az ezredfordulót megelőző két évtől egészen napjainkig.
 
Lemaradtak a cigányok? Kínos szoci nyilatkozat a romák felzárkózásárólPDF Print E-mail
Friday, 12 October 2007
Roma jogvédő szervezetek és az SZDSZ is elhatárolódott Tatai-Tóth András, az MSZP oktatási politikusának nyilatkozatától, amelyben a lemaradtakkal azonosítja a cigány tanulókat. Tatai szerint félreértették a nyilatkozatát: valójában azt akarta mondani, hogy ne politikusok határozzák meg "íróasztalnál", hogyan lehet eredményesen együtt nevelni a különböző társadalmi rétegek gyermekeit.
 
Az MSZP továbbra is az oktatás integráció mellettPDF Print E-mail
Friday, 12 October 2007
Az együttnevelés feltételeit is biztosítani kell Az MSZP oktatási munkacsoportja továbbra is az integrált oktatás híve - mondta Tatai-Tóth András pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva. A kormánypárti politikus ugyanakkor elismerte, hogy pontatlanul, félreérthetően fogalmazott korábban a témában. A szocialista politikus kifejtette: a különböző társadalmi rétegből származó gyermekeket együtt kell nevelni.
 
Táblabotrány - "Elfogadna-e szomszédnak egy zsidót vagy romát?"PDF Print E-mail
Friday, 12 October 2007
"Elfogadna-e családtagnak egy zsidót?" És szomszédnak egy cigányt, kínait, vagy éppen határon túli magyart?" Ezeket a kérdéseket tartalmazó táblák jelentek meg szerdán a Király utcában. A rendhagyó tárlat azonban csak alig egy napig tartott, az érintett önkormányzatok ugyanis nem támogatták a toleranciakampányt.
 
Idegenellenesek lettek a vajdasági magyarok?PDF Print E-mail
Friday, 12 October 2007
Idegen-, s elsősorban romaellenes kampány kezd kibontakozni a vajdasági magyarok körében - derül ki csütörtöki sajtójelentésekből. A nyár folyamán 450 "új" roma család érkezett Nagybecskerekre (Zrenjanin) - közölte a délvidéki magyarság napilapja, a Magyar Szó.
 
Gyurcsány náci kifejezést használ?PDF Print E-mail
Thursday, 11 October 2007
Egy független civil kezdeményezés parlamenti döntést szeretne arról, hogy ne lehessen használni az "új rend" kifejezést, mert az a náci borzalomra emlékeztet. Az erről szóló nyilatkozatot "A kimondott szó erejéért" független civil kezdeményezés juttatta el szerdán az MTI-nek.
 
Fidesz: soha ennyi díszcigány nem volt még a kormányzatban!PDF Print E-mail
Thursday, 11 October 2007
A Fidesz-KDNP közös sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet az egyre mélyülő szociális válságra, azon belül is a hazai cigányság napról-napra kritikusabbá váló helyzetére. A pártszövetség szerint a kormányzat évek óta csak beszél a megoldásokról, s kizárólag a népszavazások alkalmával tekinti fontosnak a romákat.
 
Roma kárpótlási csalás: 17 vádemelés, több száz vádlottPDF Print E-mail
Thursday, 11 October 2007
Majd két tucat esetben indított a rendőrség eljárást a roma holokauszt kárpótlási csalások miatt, és az ügyészségek végül tizenhét ügyben emeltek vádat. Pontos adatok még nincsenek, de az már biztos több százmillióra rúg a kárérték és a vádlottak száma is többszáz.
 
"Az integráció meghatározó alapköve minden demokráciának"PDF Print E-mail
Thursday, 11 October 2007
Roma kulturális központot hozna létre a fővárosban Demszky Gábor - Budapest első embere erről a Jövőt a jövőben címmel rendezett konferencián beszélt csütörtökön.
 
Roma tiltakozás Tatai-Tóth nyilatkozta miattPDF Print E-mail
Thursday, 11 October 2007
A szocialista oktatáspolitikus azt mondta, a gyengébben teljesítő diákokat nem szabad erőszakkal összezárni jobban teljesítő társaikkal. Horváth Aladár tiltakozásáét fejezte ki a nyilatkozat miatt és egyúttal kezdeményezte, hogy nyilvános vitán ismertesse az MSZP a párt hivatalos álláspontját.
 
Nem a kotonok miatt oszlott fel a RomanticPDF Print E-mail
Wednesday, 10 October 2007
Bár az énekesnő nem szívesen beszél a Romantic széthullásáról, a B7 klub megnyitóján a juj.hu riporterének annyit elárult, hogy nem a zenekar nevét viselő kotonok miatt veszett össze a roma showmannel. Az eseményen jelen volt Bíró Ica volt barátja, Borhy Sándor is, aki szintén nem akart beszélni a szakításról, mégis megtette.
 
Válságban a romák - A kormány nem tesz semmitPDF Print E-mail
Wednesday, 10 October 2007
Megélhetési válságban vannak a romák Farkas Flórián, a Lungo Drom kisebbségi szervezet elnöke szerint. A kormány cigánypolitikája megbukott: az intézkedések - főleg a vizitdíj és a tandíj bevezetése - a romákat sújtják a leginkább. Aggasztó a munkanélküliség, az oktatáshoz való hozzájutás lehetősége egyre romlik - a kormány pedig nem tesz semmit.
 
Cigány emberekkel találkozott Sólyom LászlóPDF Print E-mail
Tuesday, 09 October 2007
(+ fotógyűjtemény a cikkben)A Cserehát térség kitörési pontja az ökoturizmus, a falusi turizmus - mondta Sólyom László hétfőn a csereháti Tomoron, miután részt vett a Térségi cigány programok és perspektívák című fórumon. A köztársasági elnök ahhoz a romákat segítő alapítványhoz is ellátogatott, amit az elmúlt héten próbált befeketítetni a jobboldali sajtó.
 
Cigány Világkupa: döntőben a magyar csapatPDF Print E-mail
Tuesday, 09 October 2007
A magyar cigány labdarúgó-válogatott bejutott a fináléba a horvátországi Splitben zajló nyolccsapatos Világkupán. Az együttes az elődöntőben könnyedén, 3-0-ra nyert a házigazdák ellen. A magyarok a csoportküzdelmek során 3-0-ra legyőzték a szlovéneket, majd 7-0-ra kiütötték az osztrákokat, a brazil csapat pedig - az utolsó mérkőzésre - már ki sem állt ellenük.
 
A romák félnek, hogy lenyúlják a pénzeiketPDF Print E-mail
Tuesday, 09 October 2007
Magyarország a felelőse egy éven keresztül a Roma Integráció Évtizede Programnak, az ambiciózus cselekvési terv 2005-2015-ig tart. Tervekből és célkitűzésekből nincs hiány, de kérdés, hogy a beépített monitoring rendszer elegendő lesz-e ahhoz, hogy a pénzek áramlását követni lehessen.
 
ifj. Járóka Sándorra emlékezik ma a 100 tagú cigányzenekarPDF Print E-mail
Tuesday, 09 October 2007
A Fővárosi Nagycirkuszban megrendezett est sztárvendége Járóka Sándor tanítványa, a Belgiumban élő világhírű hegedűművész, Roby Lakatos lesz, aki a román és a magyar népzene ötvözésével teljesen új zenei stílust talált ki. A közelmúltban elhunyt ifj. Járóka Sándorra emlékezik ma a Fővárosi Nagycirkuszban a 100 tagú cigányzenekar. Az est sztárvendége Járóka Sándor tanítványa, a Belgiumban élő világhírű hegedűművész, Roby Lakatos lesz, aki a román és a magyar népzene ötvözésével teljesen új zenei stílust talált ki.
 
Képezik magukat a dél-somogyi romákPDF Print E-mail
Tuesday, 09 October 2007
Készségfejlesztés és hálózatépítés Barcs térségében címmel kilenc hónapos felnőttképzés kezdődött Barcson, a résztvevők fele roma származású. A program 15,5 millió forintba kerül, háromnegyedét az Európai Unió adja, a többi állami támogatás.
 
Ingyenes internet roma településekenPDF Print E-mail
Tuesday, 09 October 2007
Az Externet Zrt. elsőként csatlakozott az elmaradt csereháti kistérségek fejlesztési projektjéhez, melynek keretében ingyenes wifi internettel szórnak be több, jórészt roma kisebbségek lakta települést Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.
 
Bizalmatlansági indítványPDF Print E-mail
Monday, 08 October 2007
Csongrád Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat "Alulírott Csongrád Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat képviselői az alábbi indokok miatt bizalmatlansági indítványt nyújtunk be a Megyei Cigány Önkormányzat elnöke ellen"...
 
A cigánymentes nemzetkép magyarellenes - írja TGMPDF Print E-mail
Monday, 08 October 2007
Mottónk: "A reggeli péksütit majszolva nézzük a sajtot""Minden tisztességes ember utasítsa vissza mától kezdve a magyar nemzetnek minden olyan képzetét, meghatározását, metaforáját, amelyből hiányoznak a cigányok. Mától kezdve a cigánymentes nemzetkép: magyarellenes. Mert a demokratikus magyar nemzetet csonkítja, ez pedig tilos" -
 
Nem várnak tovább a sült galambra a romákPDF Print E-mail
Monday, 08 October 2007
– A dél-somogyi cigányság nem vár tovább a sült galambra. Egyre több roma érti meg végre, hogy nélkülük senki nem fogja rendbe tenni a sorsukat. 15 millió forintért felnőttképzés kezdődött Barcson. Romák és magyarok tanulják az együttélést az iskolapadban.
 
Nyomoznak a nagykátai fideszes utánPDF Print E-mail
Monday, 08 October 2007
Hangoskodás, verekedés - garázdaság gyanúja miatt büntetőeljárás indult Koncz Gábor, a nagykátai önkormányzat Fidesz-frakciójának vezetője ellen. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) a hvg.hu értesülését megerősítette: mint közölték, K. Gábor péntek este kihívóan közösségellenes magatartást tanúsított egy helyi vendéglátóhelyen, a Nagykátai Városi Rendőrkapitányság ezért garázdaság gyanújával nyomoz ellene.
 
"Vannak kivételes emberek, Derdák Tibor is ilyen"PDF Print E-mail
Monday, 08 October 2007
Az SZDSZ büszke Derdák Tiborra, és visszautasítja az őt ért rágalmakat. "Nincs felháborítóbb dolog, mint amikor az önző pártérdek a legértékesebb kezdeményezéseket, a legnemesebb embereket is besározza pusztán azért, hogy néhány napig hírt csináljon" - áll az SZDSZ lapunkhoz eljuttatott közleményében.
 
Lezárták a nyomozást az Olaszliszkán halálravert tanár ügyébenPDF Print E-mail
Monday, 08 October 2007
A több ezer oldalnyi nyomozati irat már a megyei főügyészségen vanLezárta a rendőrség az olaszliszkai ügyben végzett, fokozott ügyészi felügyelet mellett zajló nyomozást - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája pénteken.
 
Sólyom a csereháti romákhoz látogatPDF Print E-mail
Monday, 08 October 2007
A Cserehátra látogat ma a köztársasági elnök országjáró körútja keretében. Sólyom László egy olyan civil szervezet meghívására megy a főként romák lakta térségbe, amely a környék cigányságának felemelkedése érdekében végez munkát.
 
Roma napló 14.PDF Print E-mail
Monday, 08 October 2007
Írom ezt a naplót, de nem merem megmutatni senkinek, a Heti Ökopol alternatív nyilvánossága jó titkos hely. Pedig mindenkinek írom, és azt szeretném, hogy nagyon sok olvasó ragadna itt ennél a honlapnál. Minden mondattól félek, mit ér, és nem tudom, lehet-e efféle riadtságban, riadtságból fakadó suta lendülettel bármire jutni.  
 
Roma magazinPDF Print E-mail
Monday, 08 October 2007
Együtt Európában - a cigányság esélyegyenlőségéértA Roma magazin október 8-án 12.30-tól jelentkezik.Az összefogás szükségességét, a valódi esélyegyenlőség biztosítását, hatékony programok indítását és a roma kultúra megvédését sürgették az "Együtt Európában - a cigányság esélyegyenlőségéért" címmel rendezett konferencián Budapesten.
 
Kövér: "húzzon el" Gyurcsány az ország éléről!PDF Print E-mail
Monday, 08 October 2007
Gyurcsány Ferenc és "tettestársai" "húzzanak el" az állami pénzek közeléből és az ország éléről - jelentette ki Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján. A fideszes politikus szerint nem csak az a baj, hogy a szocialisták a "korrupció, a mutyizás, az urambátyám világ, a pénzlenyúlás", és a "nyílt arcátlan lopás mocsarába süllyedtek", hanem az igazi probléma az, hogy" nyomják lefelé a maguk alatt lévő országot, amelynek a nyakán ülnek".
 
Tesznek-e valamit a kuruc.info ügyében?PDF Print E-mail
Monday, 08 October 2007
A magyar hatóságok szerint gyakorlatilag az Egyesült Államoktól függ, hogy ők tudnak-e tenni valamit a kuruc.info néven működő honlap esetleges jogsértő tevékenységének megakadályozására - derült ki azokból a válaszokból, amelyet a Magyar Távirati Iroda a Legfőbb Ügyészségtől, illetve az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumtól kapott.
 
Politológusok: meggyengült GyurcsányPDF Print E-mail
Thursday, 04 October 2007
A miniszterelnök pozícióit tovább rontja a Zuschlag-ügy és annak kommunikációja; több politológus is úgy vélte: az MSZP - nem tudni meddig - kivár Gyurcsány Ferenc elmozdításával.Abban Szomszéd Orsolya, a Vision Consulting elemzője, Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet szakértője és Kiszelly Zoltán politológus is egyetértett, hogy Gyurcsány Ferenc pozíciói meggyengültek az elmúlt hónapokban.
 
Főiskola romáknak, a romákértPDF Print E-mail
Thursday, 04 October 2007
evelező tagozatos főiskolai képzés indul a nagykanizsai Bogdán János Cigány Közösségi Házban a helyi roma önkormányzat kezdeményezése nyomán: a Pécsi Tudományegyetem kihelyezett tagozataként működnek. Több mint negyven hallgatóval kezdik meg a tanévet, a hallgatók fele roma.
 
Nem kapott amerikai vízumot a Romano DromPDF Print E-mail
Thursday, 04 October 2007
Meghiúsult a Romano Drom többállomásos amerikai turnéja, mivel az amerikai állam megtagadta a vízumok megadását. Így a már megszervezett koncerteket vissza kellett mondani. Az egyik legismertebb magyar cigány zenekarnak így sem lesz hiánya külföldi fellépésekben, hiszen október 5-6-án Dél Koreában, az Ulsan Festivalon játszanak, míg 13-án Pozsonyban zenélnek.
 
Módosítanák a médiatörvényt a civilekPDF Print E-mail
Wednesday, 03 October 2007
A médiatörvény társadalmi kommunikációra vonatkozó passzusait módosítaná az az indítvány, amelyről Lévai Katalin európai uniós szocialista képviselő beszélt kedden a Civilkomp Konferencián. A parlamenti közmeghallgatás intézményét emelnék be a jogszabályba. Ez konkrét példákon keresztül közvetítené az emberek problémáját a politikai vezetésnek. A nyitott jogalkalmazásnak az a célja, hogy a civilek minél nagyobb erővel vegyenek részt a törvény előkészítő fázisában - mondta. 
 
Fidesz: végzetes év vár a vállalkozóinkra!PDF Print E-mail
Wednesday, 03 October 2007
A nagyobbik ellenzéki párt szerint a kormány által előterjesztett adó- és áfa-törvény tervezete jócskán megnehezíti 2008-ban a kis- és közepes vállalkozások helyzetét. A Fidesz ezért - annak ellensúlyozására - új elképzeléseken töri a fejét.
 
Takarítanak a romák Szolnokon: megmarad a Motor úti telep?PDF Print E-mail
Wednesday, 03 October 2007
Szolnokon, a Motor úti cigánytelepet napok óta takarítják az ott élő romák. A kisebbségi önkormányzat ugyanis korább tervein némileg módosítva már nem megszüntetni szeretné a telepet, hanem felújítani és emberibb környezetet kialakítani.
 
Pályázati pénzt kapott a "fantomtanoda"?PDF Print E-mail
Wednesday, 03 October 2007
Újabb gyanús minisztériumi pályázati ügyről számol be a Magyar Nemzet, amely úgy tudja, egy, a romák oktatását segítő fantomiskola jutott 19 millió forinthoz egy alapítványon keresztül.
 
Még nyomoznak a három mohácsi rendőr ügyébenPDF Print E-mail
Wednesday, 03 October 2007
Egy mohácsi, roma származású fiatalember július végén azt állította, az egyik mohácsi benzinkútnál őt és barátnőjét rendőrök támadták meg. Többek között azt mondta, "a három rendőr földre vitte, és közel fél órán át rugdosta, s a barátnőjét is megrúgták."
 
"Nem baj, hogy cigány vagyok?"PDF Print E-mail
Tuesday, 02 October 2007
Nagykanizsa – Orsós Géza és Kovács Attila álláshirdetésre jelentkezett. Orsós Géza roma, Kovács Attila nem. Egy rendhagyó kísérlettel jártunk utána, vajon hány álláshirdető tesz különbséget a jelentkezők között a romák körében gyakori vezetéknév hallatán.
 
Félszáz vádlott a roma kárpótlási perbenPDF Print E-mail
Tuesday, 02 October 2007
Több mint ötven vádlott ügyében kezdődött ma tárgyalás a roma kárpótlással kapcsolatos csalás miatt a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.
 
Roma Diplomások bírálják KolompártPDF Print E-mail
Tuesday, 02 October 2007
Nyílt levéllel fordult Oláh József ellenzéki képviselő Kolompár Orbánhoz, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökéhez.  A dokumentumban megfogalmazódik: Kolompár kétes ügyleteket folytat, hatalma megtartásáért megalkuszik, és egy személyben képviseli a romákat.
 
Hátul kullog a magyar egészségügy az EU-banPDF Print E-mail
Monday, 01 October 2007
Az egészségügyi ellátás alapján végzett rangsorolásban Magyaroszág a 24. az EU tagállamok (valamint Svájc és Norvégia) között. A Brüsszelben hétfőn kiadott 2007 évi Európai Egészségügyi Index szerint Magyarország a fogyasztóbarát szempontok alapján végzett értékelésben egy szinten áll a brit, a máltai, a szlovák, szlovén, görög, román egészségüggyel.
 
Bangó Margit: Legyőztem a mellrákot!PDF Print E-mail
Monday, 01 October 2007
Magyarország - Hit és akarat - Bangó Margit, a cigánynóták királynője szerint csak így lehet legyőzni a rettegett betegséget, a mellrákot. A művésznőnél négy éve diagnosztizálták a rosszindulatú daganatot. A szörnyű betegségből felépülve arra kéri a nőket, figyeljenek magukra!
 
Caramel újabb különlegességePDF Print E-mail
Monday, 01 October 2007
Úgy tűnik Caramel szereti a különleges zenei feladatokat, hiszen a Száztagú Cigányzenekarral való közös munka után most a Honvéd Férfikarral lépett fel Pécsett.- Amikor először megkeresett a kórus vezetője, nem igazán hittem el, hogy az én R’NB dalaimat meg lehet szólaltatni egy olyan kórussal, amely főleg a klasszikus zene világából ismert – elevenítette fel a kezdeteket az énekes.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk