Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Gárda-vita ismét napirendenPDF Print E-mail
Sunday, 30 September 2007
Simicskó István szerint a honvédségen belül szükség lenne egy tartalékos rendszerre. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának kereszténydemokrata elnöke pénteken, a Széchenyi Kör budapesti összejövetelén beszélt erről.
 
Minden megyéből harmincan kerülnek a Magyar GárdábaPDF Print E-mail
Sunday, 30 September 2007
A szakadó esőben hozzávetőleg 150-200-an gyűltek össze a Magyar Gárda tegnapi, Békéscsabára, a Kossuth térre meghirdetett "lakossági fórumára". Elsőként Kocziha Tünde, a "Kossuth téri civilek" egyik vezetője szólt a megjelentekhez. Arról beszélt, hogy indokolatlan hangulatkeltés folyik a Magyar Gárda ellen.
 
Gyurcsány: 2008 a szigor éve leszPDF Print E-mail
Sunday, 30 September 2007
A következő költségvetési év már nem a megszorítások, hanem a szigorúság éve lesz az önkormányzatoknál - közölte a miniszterelnök pénteken Budapesten önkormányzati vezetők előtt."2007, ez egy kemény év volt, (...) az önkormányzatok túlnyomó többségének a megszorítás éve volt.
 
Budapest Bar: sztárok, cigányzenekar, háború előtti slágerekPDF Print E-mail
Sunday, 30 September 2007
Egy klasszikus, éttermi felállású cigányzenekar; a magyar fesztivál-élmezőny neves tagjai Lovasi Andrástól Frenken és Kiss Erzsin át Szalóki Ágiig; a háború előtti korszak génjeinkbe ívódott slágerei - ezek az összetevői a Budapest Bar nevű különleges projektnek. A tervek szerint sorozat is lesz egymástól távoli zenei kultúrák a "minőségi szórakoztatás" jegyében történő összeboronálásából.
 
Sólyom a Zemplénben egyeztetPDF Print E-mail
Sunday, 30 September 2007
Sólyom László köztársasági elnök országjáró sorozatának harmadik állomásán, a csereháti cigányság kérdésével és a Zempléni ökológiai adottságait veszélyeztető ügyekkel foglalkozik. A háromnapos találkozót az Aggteleki Nemzeti Parkban rendezik.
 
Kállai Ernő: a roma ügy rendezése a magyar társadalom érdekePDF Print E-mail
Sunday, 30 September 2007
A romaügy megoldása nemcsak a romák érdeke, hanem Magyarország, a magyar társadalom érdeke - jelentette ki Kállai Ernő kisebbségi ombudsman pénteken, a témában rendezett budapesti konferencián. Mint a tudományos kutatások is mutatják, „annak ellenére, hogy a kilencvenes évektől kezdődően megindult valamiféle társadalmi foglalkozás (...) a romák ügyével, a romák helyzete általában nem javult.
 
A Fidesz és a Magyar Gárda: kiderül az igazság?PDF Print E-mail
Thursday, 27 September 2007
Tovább bonyolódnak a győri ügyek: a "NE-Felejcs" Polgári Egyesület tagjai már nemcsak szimpátiájukról, támogatásukról biztosítják a Magyar Gárdát. A napokban az egyesület még tagtoborzást is szervezett a Gárdának - mindezt a Fidesz-közeli egyesület rendezvényén.
 
Roma napló 12.PDF Print E-mail
Thursday, 27 September 2007
„Előfordult olykor, hogy a népnevelők megpróbálták munkára serkenteni a putrivilág lakóit, de ők se mondták, hol keressenek munkát, a cigányok meg nem kérdezték.”(Lakatos Menyhért: A tudós ember c. novellájából) Nem lehet következmények nélkül nagy cigány regényt írni Nem lehetett kevesebb ez a regény, nem bírt kevesebb lenni, mint egy új közösség, egy saját történelem, egy nép öntudatának első lenyomata. Furcsa ez itt, az európai ezredvégen, ahol a népek első gesztái, írott szellemi alkotmányai ezer év körüliek.
 
Döbbenetes képek a cigányprímás temetéséről - rabláncon vezették a fiátPDF Print E-mail
Thursday, 27 September 2007
Az Új Köztemető ravatalozója hangos volt a zokogástól. Anya, testvér, gyerekek siratták a prímáskirályt, Járóka Sándort, aki három és félévi éber kóma után szeptember 18-án, 54 évesen, elhunyt. Soha nem látott cigányzenekar kísérte utolsó útjára, s börtönbüntetését töltő fiát, Antalt szigorú biztosítás mellett, de kiengedték a szertartásra.
 
A kormányfő elkötelezett a romák társadalmi integrációja mellettPDF Print E-mail
Thursday, 27 September 2007
A Magyar Nemzet 2007. szeptember 26-i számában félremagyarázza Gyurcsány Ferenc ½A közoktatás megújítása Magyarországon½ című konferencián elhangzott beszédét – tudatta a Kormányszóvivői Iroda. „A miniszterelnök felszólalásában kiemelten hangsúlyozta: egyenlő esélyeket kell biztosítani a tanulóknak, családi háttértől, szociális helyzettől vagy éppen bőrszíntől függetlenül.
 
Roma rendőrségi referensekről állapodtak meg SomogybanPDF Print E-mail
Thursday, 27 September 2007
Roma származású rendőrségi referensekről, közös pályázatokról és képzésekről írt alá együttműködési megállapodást szerdán Kaposváron a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és két megyei cigányszervezet vezetője. A mostani megállapodás egy tíz évvel ezelőtt az országban elsőként megkötött együttműködési szerződés megújított, kibővített változata - mondta az eseményt követő sajtótájékoztatón Dégi Endre dandártábornok, megyei főkapitány.
 
Nyílt levél - Kolompár Orbánnak az OCÖ elnökénekPDF Print E-mail
Tuesday, 25 September 2007
Elnök úr az utóbbi időben nyilvánosságra került publikációkkal kapcsolatban kérem, tedd közkincsé az alábbi kérdéseimre válaszaid. Erre azért van szükség, hogy egyrészt bennünket, képviselőket is megnyugtass, másrészt azt gondolom, hogy a magyarországi cigányok első számú vezetőjének hitelessége és a törvények betartása fontos és példa értékű mintákat, üzeneteket küld a társadalomba romák és nem romák számára egyaránt.
 
Végső búcsú Járóka SándortólPDF Print E-mail
Tuesday, 25 September 2007
Életének 54. évében elhunyt ifj. Járóka Sándor prímást, hegedűművészt, szerda délután (szeptember 26.) 13 órakor a Rákoskeresztúri Új Köztemetőben (Budapest, X. Kozma u. 8-10.) kísérik utolsó útjára. Kapcsolódó cikk: Elhunyt Járóka Sándor prímás (+5 video)
 
Gyurcsány: Nem kell összekényszerítünk romát és nem romátPDF Print E-mail
Tuesday, 25 September 2007
Az iskola, a tudás és a kultúra ügye nemzeti ügy, nemzeti sorskérdés –- mondta Gyurcsány Ferenc A közoktatás megújítása című konferencián.  Az én személyes hivatásom, miután ennek a kormánynak van és lesz mozgástere, hogy egyetlen társadalompolitikai prioritást kell megjelölni: az iskolának és a kultúrának az ügyét – fogalmazott a miniszterelnök. Hozzátette: ez nem azt jelenti, hogy holnap 100 milliárdokat lehet betenni a rendszerbe, de azt igen, hogy a ciklus második felétől értelmes fejlesztési ügyekre és programokra, pedagógiára, módszertanra, szolgáltatás nyújtására fordítsanak forrásokat. Ebben van mozgástér – mondta.
 
Roma szakértőket akar az MDFPDF Print E-mail
Tuesday, 25 September 2007
Roma felzárkóztató programot dolgozott ki a Magyar Demokrata Fórum. Herényi Károly és Pusztai Erzsébet egyeztette a párt javaslatait Kállai Ernő kisebbségi ombudsmannal, aki támogatta a párt által kidolgozott megoldásokat. A programból elsőként a „roma szakértői lista” elkészítését tartanák szükségesnek.
 
Komandósok támadtak egy romára?PDF Print E-mail
Tuesday, 25 September 2007
– Megtámadták az egyik ügyfelemet vasárnap hajnalban Hevesen – közölte dr. Magyar Elemér ügyvéd, jogvédő. Az egri jogász képviseli azokat a városbeli romákat, akik június 24-én kerültek összetűzésbe az őket igazoltató, s a rendőrkapitányságra előállító hatóságiakkal.
 
Etnikai feszültség egy tolnai iskola kapcsán?PDF Print E-mail
Tuesday, 25 September 2007
Nyílt levelet írt Aparhant polgármestere a településen élőknek. A Tolna megyei faluban ugyanis a szülők egy része másik iskolába akarja járatni gyermekét, mert szeptembertől több roma származású diákot saját iskolájuk megszűnése miatt - ide írattak be.
 
Roma napló 11.PDF Print E-mail
Tuesday, 25 September 2007
Az előző naplójegyzet végén Lakatos Menyhért regényéből, a Füstös képekből idéztem egy bekezdést, remélem a Kedves Olvasó, ha lehetősége volt rá, azonnal elővette a könyvet, és kikereste a folytatást. Én azóta sem tudtam letenni a könyvet, ezért idemásolom a folytatást és az oldalszámot is.
 
Czutor Zsolt: reagálás a tüntetésrePDF Print E-mail
Sunday, 23 September 2007
Cigányzenész tüntetés!  Most esett le? Raduly József a Művészeti, Oktatási, Kulturális, Közéleti Alapítvány elnöke a C-press-en közzétette, hogy nyílt levélben fordulnak Kóka János Gazdasági Miniszterhez és Gyurcsány Ferenc Kormányfőhöz a cigányzenészek helyzetével kapcsolatos állásfoglalással.
 
Mégis egymilliárdot követel az olaszliszkai lincselőPDF Print E-mail
Friday, 21 September 2007
Lapértesülés szerint mégis több mint egymilliárd Ft-ot követel kártérítésként az olaszliszkai emberölés egyik gyanúsítottja. Mint ismert, korábban azt sérelmezte, hogy az ügyben eljáró ügyészek és bírák a cselekmény leírásában a „lincselés" szót használják.
 
Dévényi István - Amikor a szocialisták még szerették ZuschlagotPDF Print E-mail
Friday, 21 September 2007
Dévényi István: Amikor a szocialisták még szerették Zuschlagot - Vajh van még e honban, ki emlékezik Zuschlag János fénykorára? Mert volt ám neki olyanja is, nem mindig csak különböző kihallgatásokra jöttében-mentében, meg rendőrségi autók hátsó ülésére rogyva láttuk a derék politikust.
 
Vérszegény tüntetés a Rádiónál - percről percrePDF Print E-mail
Friday, 21 September 2007
Csütörtök délután előre bejelentett demostrációt tartottak a Magyar Rádió épületénél a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 szervezésében. A bő száz fős tömeg békésen hallgatta a felszólalókat, majd átadták petíciójukat a rádió képviselőinek, aki annak tanulmányozását ígérte.
 
Gáspár Laci esélytelenül pattog az amerikai profikkalPDF Print E-mail
Friday, 21 September 2007
Gáspár Laci profi kosárlabdázókkal méri össze tehetségét. Az énekes október 7-én, a Budapest, Papp László Sportarénában, a Mixtape Tour eseményen, az amerikai AND1 csapattal kerül szembe. Laci, bár soha nem tanult kosarazni, és sérüléssel is küszködik, úgy érzi, nem hoz szégyent a magyar hírességek csapatára.
 
Szervezkednek a rendőrök és a cigányokPDF Print E-mail
Friday, 21 September 2007
Bűnmegelőzési értekezlet összehívásáról döntött az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke és az országos rendőrfőkapitány szerdai találkozójukon, és áttekintették a 2000-ben kötött együttműködési megállapodásukat - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség.
 
Roby Lakatos lesz a 100 Tagú Cigányzenekar sztárvendégePDF Print E-mail
Friday, 21 September 2007
Roby Lakatos, a Belgiumban élő világhírű hegedűvirtuóz lesz a 100 Tagú Cigányzenekar sztárvendége október 9-én Budapesten - tájékoztatta Beke Farkas Nándor, az együttes főtitkára szerdán az MTI-t.
 
A magyarországi romák egyre kevésbé beszélik a cigány nyelvetPDF Print E-mail
Friday, 21 September 2007
Magyarországon a négy világnyelv után a legtöbben a lovári (cigány) nyelvből jelentkeznek nyelvvizsgára. Ugyanakkor a magyarországi roma közösségben rendkívül alacsony az anyanyelvüket beszélők száma.
 
Cigányzenés tüntetés várhatóPDF Print E-mail
Friday, 21 September 2007
Egyes cigányzenészek szerint hibás volt eltörölni azt a rendeletet, amely szerint csak hivatalos vizsgával dolgozhatnak a zenészek a vendéglátóhelyeken. A muzsikusok szakmai méltóságukat féltik az intézkedéstől, akár zenés tüntetést is kilátásba helyzetek.
 
Zsidó, cigány, szőke nő: magát cetlizte az Új GenerációPDF Print E-mail
Friday, 21 September 2007
A kezdeményezéshez senki sem csatlakozott: a közöny is jelzésértékű John Emese szerint. Egymást és önmagukat bélyegezték meg liberális fiatalok az Új Generáció csütörtöki performanszán, Salgótarjánban.
 
Az OCÖ elnökének cégét vizsgáljákPDF Print E-mail
Friday, 21 September 2007
Bajba került egy olyan - közpályázatokon feltűnően sikeres - helyi roma civil szervezet, amelyet az Országos Cigány Önkormányzat régi-új elnökének, Kolompár Orbánnak a neve fémjelez - írta pénteken a Magyar Nemzet. Mintegy tizenegymillió forintra rúg az a hiányzó összeg.
 
Mobil net a romáknakPDF Print E-mail
Wednesday, 19 September 2007
Hordozható számítógépet és szinte korlátlan, havi 10 gigabájtig ingyenes internet szolgáltatást adományozott a Pannon Zrt. 25 civil szervezetnek. A mobil internet segítségével az Autonómia Alapítványon keresztül egyebek között a Bódva-völgyi Cigányok és Hátrányos Helyzetűek Érdekvédelmi Szervezete is hozzáfér a világhálóhoz.
 
Csorba Zoltán: Végre egy őszinte emberPDF Print E-mail
Wednesday, 19 September 2007
Meghatódva olvastam az OCÖ honlapján az MTI 2007. szeptember 14-i közleményét az új kisebbségi "bútorral" kapcsolatban: et.hu" ... Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a találkozón úgy fogalmazott: az elmúlt 16 évben nem volt gazdája a cigányügynek, nem volt aki élére állt volna egy-egy kezdeményezésnek, és a kormányzati, vagy politikai találkozók pusztán formálisak voltak, érdemi tárgyalásokra nem került sor.
 
Elhunyt Járóka Sándor prímás (+5 video)PDF Print E-mail
Wednesday, 19 September 2007
Életének 54. évében kedden, a budapesti Péterfy Sándor utcai kórházban elhunyt ifj. Járóka Sándor prímás, hegedűművész, tudatta "Buffó" Rigó Sándor, a 100 Tagú Cigányzenekar vezetője az MTI-vel.
 
Khamoro cigány tánctanfolyam felnőtteknekPDF Print E-mail
Wednesday, 19 September 2007
Szeretettel várunk mindenkit, aki a cigány zene és tánc iránt érdeklődik új tanfolyamunkon. A nyolc alkalom alatt kezdő szinten megtanulhatják a szatmári cigányos csárdás, erdélyi csingerálás, szatmári cigány botoló alaplépéseit.  A tanítást élő zene kíséri. A tanfolyam résztvevői két alaklommal ingyenesen részt vehetnek a Khamoro cigány táncházán.
 
Tini Chris: SérelemPDF Print E-mail
Wednesday, 19 September 2007
Tisztelt Dr Eötvös Pál!Elnézését kérem, hogy levelemmel zavarom! Gányi Miklós Andrásné vagyok. Tini Chris néven írok. A nem régiben megjelenő Cigány Élet magazinnál újságíróként dolgozom.
 
Villás Lajos: Nincs ünneplő ruhámPDF Print E-mail
Wednesday, 19 September 2007
2007. szeptember 17.én a Népszabadság oldalain Varga Dóra egy írást jelentetett meg, amely megütötte a szívemet. Olyan szegény gyerekekről írt, akiket a pedagógusok a tanévnyitó ünnepségen elkülönítettek társaitól azért, mert ott nem ünneplő ruhában jelentek meg. Kirívó az eset, de mégsem olyan különleges, mint azt hinnénk. Szegény sorsú gyermekek jogaiért már többször felléptem, hangot adtam, és tiltakoztam mindig akkor, amikor velük szemben azok követtek el jogsértést, akiknek nevelésére, oktatására voltak bízva.
 
A mátraszőlősi gyerekek egyelőre Pásztón kezdik az iskolátPDF Print E-mail
Tuesday, 18 September 2007
Pásztón kezdi meg a tanévet az a 43 mátraszőlősi gyerek, aki a helyi intézmény bezárása miatt eddig nem járt iskolába. Valószínű, hogy többségüket már ma beíratják a kisváros intézményeibe.Az Országos Cigány Önkormányzat vezetője (Kolompár Orbán) tegnap a helyszínen győzködte a szülőket, segítséget és a helyi iskola újranyitását ígérve nekik.
 
Régiós érdekérvényesítésPDF Print E-mail
Tuesday, 18 September 2007
Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyei cigány kisebbségi önkormányzatok vezetői regionális szervezetet hoztak létre Ózdon. Dancs Mihály, borsodi kisebbségi vezető azt mondta: igazodni kívánnak a regionális rendszerhez.
 
ÉletfogytigPDF Print E-mail
Tuesday, 18 September 2007
A higgadtságáról híres, velejéig polgári Tarlós Istvánnak elege lett a tötyörészésből, és nagy dérrel-dúrral kivonult az általa elnökölt esélyegyenlőségi bizottság üléséről.Méltóságán alulinak érezte, hogy vacak tízmillió forint elosztásával szöszmötöljön, neki rangosabb feladatai vannak.
 
Cigány Ház pályázati felhívásPDF Print E-mail
Tuesday, 18 September 2007
A Fővárosi Önkormányzat Cigány Ház – Romano Kher Ösztöndíj- -központja a 2006/207-es tanévben 581 beérkezett érvényes  ösztöndíjpályázatból  179 tanulónak tudtunk ösztöndíjat megállapítani (54 középiskolás és 125 felsőfokú tanulmányokat folytató diáknak). Forráshiány miatt 402 - a pályázati kiírásnak mindenben megfelelő pályázót kellett elutasítanunk.
 
DelaDap - szept. 20. - MITSOURA szept. 21. - A38 HajóPDF Print E-mail
Tuesday, 18 September 2007
!DelaDap (A), Dunkelbunt DJ-szett (A), Myzrab koncertek hallgathatóak és láthatóak szept. 20-án, csütörtökön az A38 Hajó koncerttermében.Szeptember 21-én, pénteken Mitsoura & Triginta Percussion és Moldvai Márk DJ-szett lesz az A38-on.
 
Romano Kher - Cigány Ház álláshirdetésePDF Print E-mail
Tuesday, 18 September 2007
A Fővárosi Önkormányzat Cigány Ház Szociális és Jogvédő Irodája főállású munkatársat keres szociális referensi munkakörbe, szociális munkás végzetséggel, határozott időre, 2007. októberi kezdéssel.
 
Kövér László - A hülyeség mélységeiPDF Print E-mail
Tuesday, 18 September 2007
Gárda ide vagy oda, nem bukott meg az egy a tábor gondolata Kövér László szerint. A Fidesz választmányi elnöke úgy véli, a magyar népnek joga van az öngyilkossághoz.  - A politikai szezon magyargárdázással indult. Amilyen komótosan reagáltak, úgy fest, meglepte önöket a felütés.- A hülyeség mélységei, azok lepnek meg újra és újra. Egyrészt a Magyar Gárda alapítóié, másrészt a miniszterelnöké, aki ha nem vigyáz, könnyen az egészségügyi intézmények leépítésének legnagyobb áldozataként vonulhat be a történelembe. Mindenesetre elég nehezére esik az embernek ostobák és gazemberek vitájába belebocsátkozni.
 
Megjelent az Amaro Drom legújabb száma! - 2007. AUGUSZTUSPDF Print E-mail
Tuesday, 18 September 2007
Zsigó Jenő‘: Osztás vagy fosztás? Szabályozzuk-e a „vélemények szabad piacát”? Ostrava után Jogi utak az iskolai szegregáció ellen „Ennél csak jobb lehet” Tizenéves roma fiatalok harca jövőjükért Együtt a hálón Új roma közösségi portál Az ismeretlen ismerős A „más” reprezentációja és annak taníthatósága
 
Mága Zoltán komoly bajba kerültPDF Print E-mail
Tuesday, 18 September 2007
Kis híján blamázsba fulladt a magyar hegedű virtuózok fellépése New Yorkban. A magyar zenészek kottái ugyanis nyomtalanul eltűntek a repülőtéren. A szeretet hegedűse, Mága Zoltán és zenekara így igen komoly bajba került. A több mint 2 órás koncertet azonban így is elhúzták a magyar sztárok és rettentően megríkatták a közönséget.
 
Romák a kamera előtt - és mögöttPDF Print E-mail
Monday, 17 September 2007
A CineFest és a RádióC szervezésében szept. 16-23. között a Fiatal Filmesek 4. Nemzetközi Fesztiválján roma tehetségek is bemutatkoznak - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Roma Sajtóközpont.
 
Utaztatná Kolompár a mátraszőllősi gyerekeketPDF Print E-mail
Monday, 17 September 2007
Indulatos gyűlésen átmeneti megoldás született a tanévkezdés előtt bezárt mátraszőlősi iskola ügyében: az a 43 gyerek, aki még mindig nem kezdte meg a tanévet, már kedden beiratkozik a szomszédos Pásztó iskoláiba. Az Országos Cigány önkormányzat (ÖCO) pedig vállalta: megoldja, hogy 2-3 hónap múlva legyen oktatás helyben.
 
Felhívás ír sztepptáncra! - Blackbird Irish Dance SchoolPDF Print E-mail
Monday, 17 September 2007
Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy  szeptember 17-i héten megnyitja kapuit a Blackbird Irish Dance School!A tánciskola az An Coimisiun le Rince Gaelacha és a Registered Teachers of Mainland Europe által regisztrált iskola. Vezető tánctanárok: Tihanyi Andrea és Zimborán Gábor. 
 
Kalapból sorsolják a wifit SelyebenPDF Print E-mail
Sunday, 16 September 2007
A szegénységben élő, sokgyerekes roma családok háromnegyede hajlandó havi ötezer forintot fizetni, hogy pc-hez és internethez jusson. Selyeb a második település Észak-Magyarországon, ahol a Login Alapítvány wifi-hozzáférést telepített, a tervek szerint idén még húsz, jövőre további kétszáz cigányfalu bekötése következik.
 
Daróczi Ágnes: A hiány!PDF Print E-mail
Sunday, 16 September 2007
Pekingben a miniszterelnök megnyitotta a magyar kultúra évadát. A földgömb másik felén, a Modern Művészetek Galériájában megvalósult az, amire itthon is évtizedek óta vágyunk, hogy a magyar kultúra szerves részeként beszéljünk és gondolkozzunk a legnagyobb hazai kisebbség, a cigányok által létrehozott értékekről.
 
Deák-klub, Antall-emlékülés, szept. 20-án, du. 5 órakorPDF Print E-mail
Sunday, 16 September 2007
A Deák Ferenc Közéleti Klub, az Antall József Baráti Társaság és azAntall József Alapítvány tisztelettel meghívja ÖntEgy európai magyar - Az antalli mű időszerűségecímű rendezvényére. 
 
MEGHÍVÓ - Pécsi örökség fesztiválPDF Print E-mail
Saturday, 15 September 2007
Tisztelettel meghívjuk Önt és családját, szeptember 17.-én zajló örökség fesztivál pécsi napok roma napjának programjára. Helyszín: Pécs Sétatér
 
Lángokban álltak a romák bútorai!PDF Print E-mail
Saturday, 15 September 2007
Lángokban állt tegnap éjszaka az egyik családi ház Nagysalló központjában, amelyikbe szerdán délután három érsekújvári roma családot költöztettek be. A szétolvadt hűtőszekrényt, több zsák megégett krumplit, szekrényeket, ágyakat látták tegnap reggel szénné égve a ház udvarán.
 
Rendőrök és romák barátok köztPDF Print E-mail
Saturday, 15 September 2007
Országos viszonylatban is példaértékű, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság eddig 86 cigány kisebbségi önkormányzattal kötött együttműködési megállapodást - közölte Kökényesi Antal vezérőrnagy csütörtökön az MTI-vel.
 
Száz kilakoltatott roma tüntet ÉrsekújvárbanPDF Print E-mail
Saturday, 15 September 2007
Az embereket úgy szállították át más falvakba, hogy a település polgármestere sem tudott róla, a romáknak pedig fogalmuk sem volt hová kerülnek.Mintegy száz roma ember kezdett tüntetni pénteken az Érsekújvár főterén álló városi hivatal előtt, amiért háromszáz sorstársukat a hét elején egy rajtaütésszerű akció keretében a várostól távoli falvakba telepítették ki.
 
Még az sem egyértelmű, mennyi pénzre lenne szükségPDF Print E-mail
Saturday, 15 September 2007
Mátraszőlősön újabb egyeztetést tartanak hétfőn az iskola lehetséges működési módjáról; ha ekkor sem születik megállapodás, a szülőknek máshová kell vinniük a gyerekeket - mondta pénteken az Országos Cigány Önkormányzat (ÖCO) képviselője.
 
Felhívás - regisztrációPDF Print E-mail
Friday, 14 September 2007
HVI honlapján  www.hvi.hu ott lesz a leader felhívás, van egy kiírás, aminek szeptember 20 a határi ideje. (addig lehet regisztrálni)Helyi Vidékfejlesztési Iroda. (FVM).Ami nagyon sok roma szervezetnek jó lenne.Segíts, hogy minél több szervezetnekmegtalálható legyen ez a felhívás! 
 
SINKÓ FERENC - DÍJ -- MAKÚSZPDF Print E-mail
Friday, 14 September 2007
A Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége 2006-ban Sinkó Ferenc-díjat alapított pályakezdő újságírói tevékenység elismeréséül. Szövetségünk idén is felhívást tesz közzé a szerkesztőségek vezetői számára, mely által lehetőséget biztosítunk egy, harminc év alatti fiatal újságíró díjazására. A kezdeményezés célja a katolikus értékrend szakmailag megalapozott és hiteles képviseletének elősegítése az írott és elektronikus sajtóban.
 
Meghívó - Holokauszt Emlékközpont, 2007 szeptember 20.PDF Print E-mail
Friday, 14 September 2007
A Holokauszt emlékközpont oktatási csapata,  a Ferencvárosi  Művelődési Központ rendezvényéhez kapcsolódva, tanárok és más érdeklődők számára filmvetítést és beszélgetést szervezünk szeptember 20-án 18.30-tól, a Haller utcai Központban.
 
Meghívó és Sajtóközlemény - 2007-09-15PDF Print E-mail
Friday, 14 September 2007
Értesítem Önöket, hogy 2007. szeptember 15-én, szombaton Mohácsi Viktória EP képviselő (SZDSZ) 10 órakor sajtótájékoztatót tart Nyíregyházán, a megszüntetett 13.sz. Huszár Telepi Iskola épületénél. Témája: • Sikeres deszegregációNyíregyháza példa a konstruktív önkormányzati cselekvésre
 
DISKURZUS a roma identitásról és reprezentációrólPDF Print E-mail
Friday, 14 September 2007
Kedves Barátaink!A Ferencvárosi Művelődési Központ és a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus közös rendezvényt tart – amelyre ezennel szeretettel meghívjuk.Szeptember 21-én 9 órakor megkoszorúzzuk a fiatalon elhunyt Péli Tamás festőművész Lónyai utcai 9 szám alatti emléktábláját, 10órától pedig útjára indítjuk a társadalmi közbeszédet, DISKURZUS – a roma identitásról és reprezentációról – címmel.
 
SZÉPSÉGVERSENYT HIRDET A KÁRPÁTOK HANGJA CÍMű MAGAZIN!PDF Print E-mail
Friday, 14 September 2007
2007 karácsonyi meglepetése a Kárpáti Vénusz díj! Vajon ki lesz a csodálatos szobor boldog tulajdonosa? A legszebb Magyarországon élő leányok,asszonyok közül kerül ki a nyertes!
 
20 millió kellene a mátraszőlősi iskola indulásáhozPDF Print E-mail
Thursday, 13 September 2007
Mintegy 20 millió forint hiányzik a mátraszőlősi iskola működtetéséhez, és továbbra is teljesen bizonytalan, hogy csütörtökön megkezdődhet-e a tanítás – tájékoztatott Tóth Gyula polgármester. A település önkormányzata számlát nyitott, és a lakosság segítségét kéri, hogy folytatni tudják az oktatást.
 
Hajrá, értelmiségi gárda!PDF Print E-mail
Thursday, 13 September 2007
A fasizmust nem lehet a politikai ellenállásra bízni. Mert ha egy Orbánhoz hasonló politikai kalandor elmossa a szélsőségesek és saját, egymilliós politikai tábora között, akkor nem működik a sokak által megénekelt "határozott politikai válasz".
 
Meghívó sajtótájékoztatóraPDF Print E-mail
Thursday, 13 September 2007
Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány meghívja az érintett állami hivatalok képviselőit, a csörögi roma szülőket, szervezeteiket, valamint a sajtó képviselőit a csörögi iskolaügy tanulságainak összefoglaló tájékoztatójára.
 
ARC: Rasszista kártya és Üsd-Vágd VárosPDF Print E-mail
Tuesday, 11 September 2007
nyolcadik alkalommal megrendezett óriásplakát-kiállítás, az ARC szervezői idén az "Élni és túlélni Magyarországon" mottót választották a pályázat kiírásakor. További témák voltak még a civil szervezetek által megadott globális felmelegedés, tudatos fogyasztói magatartás, az esélyegyenlőség és a passzív dohányzás elleni harc. Szept. 18-ig még bárki megtekintheti a pályaműveket - mi, jelentjük, túléltük. Bár kevésbé szórakoztunk jól, mint az utóbbi években.
 
Romák KínábanPDF Print E-mail
Tuesday, 11 September 2007
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kizárólag kortárs cigány festők képeit vitte magával Kínába, ahol hosszú idő után először magyar kulturális évad vette kezdetét.
 
"Nem tagadjuk, mi, cigányok egyre jobban félünk!"PDF Print E-mail
Tuesday, 11 September 2007
A szocialisták az eddigieknél még szigorúbban lépnének fel a gyűlöletbeszéd és a kirekesztés ellen. Reményeik szerint ősszel meg is születhetnek az ezeket súlyosabban szankcionáló törvények.
 
A MÁV a romák foglalkoztatásáértPDF Print E-mail
Tuesday, 11 September 2007
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) képviseletében Kolompár Orbán elnök és a MÁV Magyar Államvasutak Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MÁV ZRt.) képviseletében Heinczinger István vezérigazgató 2007. szeptember 7-én (pénteken), Budapesten együttműködési megállapodást írt alá.
 
Újabb romabotrány: a segélyből vonták le a tankönyvek árát és a kommunális adót?PDF Print E-mail
Tuesday, 11 September 2007
A helyi roma vezető szerint a nyírmihálydi polgármester levonatta a segélyből a tankönyvek árát és a kommunális adót, melyre kamatot is felszámoltatott, amikor hétfőn végre engedte kifizetni a lakásfenntartási támogatásokat, amelyeket korábban megtagadott.
 
Besokaltak a cigányzenészekPDF Print E-mail
Tuesday, 11 September 2007
Nyílt levélben fordulnak Kóka János gazdasági miniszterhez és Gyurcsány Ferenc kormányfőhöz a cigányzenészek, mivel úgy érzik, a tárcavezető ellehetetlenítette a roma muzsikus családokat - jelentette ki Raduly József, a Művészeti, Oktatási, Kulturális, Közéleti Alapítvány elnöke keddi sajtótájékoztatóján. A tárcavezető tavaly ősszel eltörölte a cigányzenészek szakmai vizsgához kötött működési engedélyét, ami több ezer roma zenész megélhetését veszélyezteti.
 
Feszült hangulat: kifizették a segélyeket NyírmihálydibanPDF Print E-mail
Tuesday, 11 September 2007
Kifizették a szociális segélyeket a fertőző májgyulladással sújtott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírmihálydiban, de a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke kártérítést követel a polgármestertől, mert szerintük nyilatkozataival lejáratta a helyi roma lakosságot - írta a keddi Népszabadság.
 
"Semjénnek nincs helye a magyar közéletben"PDF Print E-mail
Tuesday, 11 September 2007
Ha Semjén Zsolt hétfői parlamenti mondatainak nem lesz következménye, akkor "mostantól az utcán is nyíltan lehet zsidózni, cigányozni, bárkit megbélyegezni" - közölte kedden Lentiben tartott sajtótájékoztatóján Kovács Kálmán, az SZDSZ Zala megyei elnöke, környezetvédelmi államtitkár.
 
Romano Drom a Müpában - 2007 szeptember 13.PDF Print E-mail
Tuesday, 11 September 2007
2007. szeptember 13-án 19.30-órakor a Fesztivál Színházban lép fel a Romano Drom és az indiai Musafir együttes. Autentikus cigányzene itthonról és IndiábólA Romano Drom Magyarország legsikeresebb roma zenekara. Anyanyelven énekelt tradicionális oláh-cigány dalokat szólaltatnak meg modern felfogásban.
 
Jótékonysági koncert - Az Élet Menete Alapítvány javáraPDF Print E-mail
Tuesday, 11 September 2007
Jótékonysági koncertAz Élet Menete Alapítvány javára Időpont: 2007. November 18-án este 6 órai kezdettel.Helyszín: Budapest, Dohány utcai zsinagóga További információ: www.eletmenete.hu
 
Erdély Dániel - Meghalt egy cigányPDF Print E-mail
Tuesday, 11 September 2007
Lakatos Menyhért (1926-2007)Egy cigány király, mint a másik, Boldizsár. A szerecsen. Olyan volt a temetése is. Sokan voltunk. Rég találkoztunk. Egyszer a metróban. Mintha akkor is a fekete bőrkabátja lett volna rajta. Megöleltem örömömben. Kicsit, diszkréten visszahőkölt, de a tartozásomat e heves üdvözletemmel próbáltam némiképp kipótolni. Aztán tavaly vagy tavalyelőtt felhívtam, hogy születésnapján üdvözöljem. Tartózkodó volt. Nem nehéz megjegyezni a születése napját. Ugyanúgy április 11., mint a fiamé, Jakabé vagy József Attiláé. Azaz a költészet napja.
 
Mária napi cigány-búcsú CsatkánPDF Print E-mail
Tuesday, 11 September 2007
A csatkai kultusz egy gyógyulás-történetből ered: Ropoli Ferenc plébános feljegyzése szerint 1863-ban a Mária forrásnál egy vak fiú megmosta a szemét és a víztől visszanyerte látását.  + Reviczky Zsolt képgalériája
 
120 milliót lopott el a szocialista képviselőPDF Print E-mail
Sunday, 09 September 2007
Első fokon négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélték sikkasztásért Ispánki László volt szocialista önkormányzati képviselőt. Az általa vezetett Terézvárosi Vagyonkezelő Rt. pénzéből 2003-ban 120 milliót kivett a trezorból és ellopta. A volt képviselőt a tárgyalóteremből egyenesen a börtönbe vitték.
 
Kolompár Orbán: Fejetlenség és kapkodás a Lungo Drom-on belülPDF Print E-mail
Saturday, 08 September 2007
Itt van az ősz, itt van újra - levélre, levél?Úgy tűnik a Lungo Drom (LD) vezetői nem tudják mit akarnak az Országos Cigány Önkormányzat közgyűlésében. Szakmai munkát vállalni, tenni a hazai cigányság élethelyzetének javításáért, avagy továbbra is szinten tartani az elmúlt 16 év értelmetlen sárdobáló, a cigányságot lejárató felelőtlen viselkedést.
 
Hozzászólások a jelenlegi szavazáshoz (2007-09-08)PDF Print E-mail
Saturday, 08 September 2007
Ön kit választana meg a Magyar romák közül EU romaügyi biztosnak? 
 
Legyen roma kisebbségügyi biztosa az uniónakPDF Print E-mail
Saturday, 08 September 2007
Két egykori miniszter, jelenleg EP-képviselő részvételével az Európai Roma Televízió létrehozását elősegítő Alapítvány alakult. Az alapítvány kuratóriumának tagja többek között Lévai Katalin EP-képviselő, a Jogi Bizottság tagja, az Európai Roma Fórum elnöke, valamint Bronislaw Geremek volt lengyel külügyminiszter, EP-képviselő.
 
Hétvégén tartják a romák csatkai búcsújátPDF Print E-mail
Saturday, 08 September 2007
Szombaton és vasárnap tartják a romák Mária búcsúját a Komárom-Esztergom megyei Csatkán, amelyre minden évben több ezren látogatnak el - közölte a Roma Sajtóközpont.
 
Mégis lesz iskola MátraszőlősönPDF Print E-mail
Saturday, 08 September 2007
Hétfőn ismét kinyit a tanévkezdés előtt bezárt mátraszőlősi általános iskola. A falu önkormányzata elfogadta a megyei közigazgatási hivatal ellenvetését. Hétfőn kinyit a mátraszőlősi általános iskola. Az intézmény bezárásáról augusztus 30-án, alig néhány nappal a tanévkezdés előtt döntött a település önkormányzata.
 
Konferencia egy európai roma televízió létrehozásárólPDF Print E-mail
Friday, 07 September 2007
Egész Európa területén sugárzó roma televízió létrehozása a legfőbb célkitűzése egy magyar-lengyel-szlovák alapítványnak. A tematikus csatorna terveiről, a romák médiaképéről, valamint az alapítvány megalakulásáról pénteken rendeztek konferenciát Budapesten.
 
Cigányozás egy rendőrségi hírben és az ORFK honlapjánPDF Print E-mail
Friday, 07 September 2007
Annak ellenére, hogy ez törvénytelen, az egyik fővárosi lap legutóbbi számában egy bűnügyi hírben közzétették egy ismeretlen elkövető vélt roma származását. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) honlapján is olvasható olyan hír, amely jelöli a keresett tettesek vélt cigány származását. Az újság főszerkesztője elnézést kért, a kerületi rendőrségnél helyesbítést ígérnek, az ORFK szóvivője pedig azt, hogy leveteti a honlapról a jogellenes tartalmat.
 
Az iskola bezárása jogsértő a közigazgatási hivatal szerintPDF Print E-mail
Friday, 07 September 2007
Kállai Ernő a mátraszőlősi önkormányzatnál kezdeményezi, hogy hétfőtől biztosítsák a településen bezárt iskolában az alapfokú oktatást; a kisebbségi ombudsman erről az ügyben született állásfoglalásában írt.
 
"A cigányok felelősek a fertőzésért" - maradt a konfliktus NyírmihálydibanPDF Print E-mail
Friday, 07 September 2007
A majd két hónapig tartó Hepatitis A vírusnak 36 kiskorú vált áldozatává Nyírmihálydiban. A falu lakosai közöl összesen 713 főt oltottak be, a járvány elmúlt - de a mélyen elnyomott előítéletek a felszínre törtek a helyi polgármester és a falu roma közössége között.
 
Roma felzárkóztatási programot dolgozott ki az MDFPDF Print E-mail
Friday, 07 September 2007
Roma felzárkóztatási programot dolgozott ki az MDF, amely javaslatait hamarosan egyezteti a kisebbségi ombudsmannal - mondta Pusztai Erzsébet, az ellenzéki párt népjóléti kabinetjének vezetője. Az MDF üdvözli a Roma Integráció Évtizede programot, ugyanakkor azonnali intézkedéseket sürget a roma társadalom felzárkóztatására, legyen az oktatás, lakhatás, vagy munkához jutás - mondta Pusztai Erzsébet, aki a párt programsorozatának keretében tartott előadást Miskolcon.
 
Gyurcsány Ocsovai vallomásáról: gyáva ember menekülésePDF Print E-mail
Friday, 07 September 2007
Ocsovai Tamás: "Nagyon sok pályázat volt, amiben én úgymond utasítást kaptam" A miniszter dolgozószobájában minden hét elején volt egy informális egyeztetés.
 
Kápolnát neveznek el II. János Pál pápárólPDF Print E-mail
Friday, 07 September 2007
II. János Pál pápa nevét veszi fel a Komárom-Esztergom megyei csatkai roma kápolna; a legnagyobb hazai cigány búcsújáró helyen szombaton tartják a névadó ünnepséget - közölte ifj. Bogdán János, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szóvivője csütörtökön az MTI-vel. Az OCÖ II. János Pál pápa tiszteletére a Szentatyáról nevezi el a roma kapolnát - mondta ifj. Bogdán János, hozzátéve: az ünnepség alkalmából Keresztes Szilárd hajdúdorogi görög katolikus megyéspüspök tart misét.
 
Romák az autópályákonPDF Print E-mail
Friday, 07 September 2007
A romák között tapasztalható magas munkanélküliség csökkentésére együttműködést írt alá az Állami Autópálya Kezelő Zrt és az Országos Cigány Önkormányzat.
 
"Semmi keresnivalója egy koszos cigánynak egy ilyen autóban" - Rasszizmus a hirdetési piacon?PDF Print E-mail
Friday, 07 September 2007
Egy éven belül már másodszor volt rasszista hirdetés egy használt autókkal foglalkozó cég internetes oldalán. Jogvédők szerint a legtöbb ilyen típusú előítélet a lakáspiacon tapasztalható. Az egyik legismertebb, használt autókat hirdető cég internetes oldalán egy felsőbb kategóriás kocsit kínált eladásra egy óbudai tulajdonos.
 
"Cigány, magyar egyet akar!"PDF Print E-mail
Thursday, 06 September 2007
Ez lett a jelszava a mátraszőlősi lakosoknak, akik vissza akarják kapni bezárt iskolájukat. A faluban nagy a felháborodás, az iskolabezárás miatt. " Nem tudom mi folyik itt! Én is ebben az iskolába tanultam, most pedig a hatodikos fiam orra előtt lehúzzák a redőnyt" - mondta a Napi Ásznak egy felháborodott helyi lakos.
 
Mozgóképgyártó szakképzést indít a Polifilm szakiskola - jelentkezz Te is!PDF Print E-mail
Thursday, 06 September 2007
Mozgóképgyártó szakképzést indít a Polifilm szakiskolaÖrömmel értesítelek, hogy a POLIFILM Iskola elindítja az 2007-2008-as Mozgóképgyártó szakképzését,  11. évfolyamát.  Amennyiben Téged , vagy ismerősödet érdekel a képzés, nézzétek meg honlapunkat: http://www.polifilm.hu , vagy hívhattok telefonon részletesebb információkért, 06 20 99 26 612.
 
Crossover sztárvendégekkelPDF Print E-mail
Thursday, 06 September 2007
A latint, a dzsesszt és a pop zenét romás énekdallamokkal ötvöző Váradi Roma Café eddigi legnagyobb koncertjére készül szeptember 9-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.
 
Meghívó - A jogállam alkonyaPDF Print E-mail
Thursday, 06 September 2007
 A Deák Ferenc Közéleti Klub tisztelettel meghívja ÖntA jogállam alkonyaKabinetkormányzástól a jegybanktörvényigcímű klubestjére
 
Ombudsmani állásfoglalás a gyűlöletkeltő honlapokrólPDF Print E-mail
Wednesday, 05 September 2007
A véleménynyilvánítás szabadsága és semmilyen más jog vagy érdek nem igazolhatja a gyűlölet keltésére alkalmas megnyilvánulásokat - írta közleményében az adatvédelmi biztos és a kisebbségi ombudsman.
 
"Szorul a hurok" a gyűlöletkeltőkön és a gyalázkodókonPDF Print E-mail
Wednesday, 05 September 2007
Szerdán kerül a kormány elé az a javaslat, amely úgy módosítaná a Polgári törvénykönyvet (Ptk.), hogy bárki, aki egy vallási, etnikai, kisebbségi csoport tagjaként vagy épp szexuális hovatartozása, világfelfogása miatt megszólítva érzi magát, felléphessen a sértő megnyilvánulás ellen.
 
Tökös tanárok nyűgözték le SólyomotPDF Print E-mail
Wednesday, 05 September 2007
Belevaló tanárok és úri cigányok lakják a helyiek szerint az alig ezer fős Cserhátsurányt, a település kincsének azonban a helyi iskola számít, amely mindent megtesz a diákok érdekében: egy tanulónak is indítanak külön nyelvórát, a suli sportolói rendszerint országos döntőkben végzik, a roma diákokat pedig középiskolába juttatják tovább. Az iskola a köztársarsági elnök szerint is példakép lehetne a diákokért harcoló falvak számára, bár a helyieket legalább annyira meglepte Sólyom László mosolya, mint az iskola menybemenetele.
 
Tanulni akarunk! Tüntetés a mátraszőlősi iskola előttPDF Print E-mail
Wednesday, 05 September 2007
Gyerekek és szülők tüntettek a Nógrád megyei Mátraszőlős bezárt iskolája előtt szerdán; az önkormányzat négy nappal a tanévkezdés előtt döntött az intézmény megszüntetéséről, s mintegy negyven, döntő többségében cigány tanuló nem kezdte meg tanulmányait.
 
Akkreditált MÉDIAISMERET TANFOLYAMPDF Print E-mail
Wednesday, 05 September 2007
Szeptember 21.-én, péntek 09.00 h: 60 órás akkreditált MÉDIAISMERET TANFOLYAM - indul PEDAGÓGUSOK részére Budapesten. "A médiaismeret tantárgy alkalmazása  szociálisan - hátrányos helyzetű diákok képességfejlesztésében" címmel - NEMCSAK hátrányos helyzetű iskoláknak.
 
Miért kell mennie Kókának?PDF Print E-mail
Wednesday, 05 September 2007
Uniós botrányt előzött meg Kóka János azzal, hogy bejelentette távozását a gazdasági tárca éléről, illetve hogy lefújta az M5-ös autópályát üzemeltető AKA Zrt. privatizációját - értesült a Heti Válasz. A júliusi uborkaszezon legváratlanabb híre volt, hogy épp az a Kóka János hagyja ott - legkésőbb 2007 végével - a tárcáját, aki az SZDSZ elnökválasztási kampányában még a liberálisok érdekére hivatkozva érvelt a miniszteri szerepkör megtartása mellett.
 
Mátraszőlős iskola nélkül - Vizsgálódik az ombudsmanPDF Print E-mail
Wednesday, 05 September 2007
Mintegy 40 gyermek nem kezdte meg a tanévet a Nógrád megyei Mátraszőlősön, miután az önkormányzat az utolsó pillanatban, augusztus 30-án döntött a helyi általános iskola megszüntetéséről.
 
Provokációs designPDF Print E-mail
Wednesday, 05 September 2007
Vagy tíz napja reggel a Kossuth Lajos utcában beleszaladtam egy "cigánybűnözéses" plakátba. Szabályos nagyságúba, nem kézzel írtba-rajzoltba. Gondolom, hajnalban rakhatták ki, a Jobbikra hivatkozott. Átrohantam a lámpánál. Mire észbe kaptam, hogy le kellett volna tépni, már átértem.
 
Átadták az új általános iskolát PellérdenPDF Print E-mail
Tuesday, 04 September 2007
Új általános iskolában tanulhatnak hétfőtől a gyerekek a baranyai Pellérden; a mintegy 770 millió forintból felépített intézményt Szili Katalin adta át vasárnap. Az ország, a nemzet jövőjének kulcsa az esélyegyenlőség megteremtésében és a modernizációban rejlik - jelentette ki az Országgyűlés elnöke avatóbeszédében.
 
Buszoztatják a cigány gyerekeketPDF Print E-mail
Tuesday, 04 September 2007
A cigányok által lakott városrészből a nyíregyházi önkormányzat szervezetten szállíttatja az iskolás korú romákat hat belvárosi iskolába, miután megszűnt a telepen az oktatás.A város szocialista polgármestere elmondta, hogy 110 tanár és tanító állása szűnt meg a megyeszékhelyen.
 
Meghívó - Mária napi zenés rendezvényrePDF Print E-mail
Tuesday, 04 September 2007
Meghívó - Mária napi zenés rendezvényre Helyszín: Vén Cigány Vendéglő Budapest, XIII.ker. Csanády u 4/aIdőpont: 2007. Szeptember 7.-én 19 órai kezdettel
 
Országos hatókörű kisebbségi civil szervezetek 2007. évi működési támogatásaPDF Print E-mail
Monday, 03 September 2007
A Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) országos hatókörű civil szervezetek 2007. évi működési támogatására kiírt pályázati döntése eredményeit tette közzé a  www.nca.hu címen elérhető honlapon. A legalább 7 megyére kiterjedő működést igazoló civil szervezetek közül összesen 1469-en adtak be pályázatot 2007 tavaszán.
 
Segély wc-ért: vizsgálódik a kisebbségi ombudsman NyírmihálydibanPDF Print E-mail
Monday, 03 September 2007
Hivatalból vizsgálatot indított a kisebbségi ombudsman Nyírmihálydi polgármestere feltételezett intézkedései miatt, mert sajtóinformációk szerint a hepatitiszfertőzött falu roma lakosai csak akkor kaphatnak szociális segélyt, ha rendet tesznek portájukon. Erről Kállai Ernő ombudsman beszélt az MTI-nek hétfőn.
 
Vizsgálják a vécéfüggő segély ügyétPDF Print E-mail
Monday, 03 September 2007
Vizsgálatot indított a kisebbségi ombudsman, mert Nyírmihálydi polgármestere állítólag ahhoz kötötte a segélyek kifizetését a romák számára, ha rendet tesznek portájukon, van vécé és kézmosási lehetőség. Az ombudsman részletes tájékoztatást kért, a segélyek kifizetését ugyanis jogszabályellenes feltételekhez kötni.
 
Nyilaskereszt, gyalázkodó szöveg - támadás a cigányok ellenPDF Print E-mail
Monday, 03 September 2007
Nyilaskeresztet festettek és gyalázkodó szöveget írtak a Kaposvári Cigány Kisebbségi Önkormányzat irodájának falára hétfőre virradó éjszaka - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője az MTI-vel.
 
Roma napló 9.PDF Print E-mail
Monday, 03 September 2007
(Azt remélem, hogy a kisebbségi jogi biztos, ahol jól kérdezik, ott azért jól válaszol.Azt remélem, hogy talán nem is pontosan azt mondta, ami az újságban olvasható. Azt remélem, nem volt ideje átnézni a szerkesztett szöveget. És majd még mentegetőzni fog.)
 
Internet van, vécé nincsPDF Print E-mail
Monday, 03 September 2007
Magyar Bálint továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a következő két évben 35 milliárd forintot költsenek digitális táblákra, miközben az iskolák negyedében nincs radiátoros fűtés, több mint felében nem megfelelő a vécék állapota, és az épületek 85 százalékát fel kellene újítani.
 
Gyurcsány: "A romák nélkül nem érthető Magyarország"PDF Print E-mail
Monday, 03 September 2007
A romák és kultúrájuk nélkül nem érthető sem Magyarország, sem Európa - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vasárnap Kínában, amikor kortárs magyar roma festők műveiből összeállított kiállítást nyitott meg a pekingi Modern Művészeti Kiállítóteremben.
 
A valóság /Kecskemét 2007-08-23/PDF Print E-mail
Monday, 03 September 2007
A valóság /Kecskemét 2007-08-23/ 15-20 percet késtem a tüntetésről, mivel 14.00-kor kezdődött egy konzultációm Kecskemét Rendőrfőkapitányával, ahol is kértem a délutáni rendezvény megfelelő rendőri biztosítását, így én már nem hallottam a tüntetés kezdetekor elhangzott cigányozást, zsidózást.
 
Bajnai fenyegetőzött a tanévnyitó ünnepségenPDF Print E-mail
Monday, 03 September 2007
Több mint 100 milliárd forintot fordít a közoktatásra pályázatokon keresztül a kormány. Bajnai Gordon elmondta: keményen fellépnek a szegregáció ellen, csak azok az iskolák juthatnak pénzforráshoz, amelyek mindenkit befogadnak, bármilyen mélyről küldik is oda a gyermeket.
 
Hozzászólások a jelenlegi szavazáshoz (2007-09-02)PDF Print E-mail
Monday, 03 September 2007
Ön szerint ez évben is lesznek szegregált iskolák, cigányosztályok? 
 
"Nyíltlevél" Sólyom László Köztársasági Elnök úrhoz, Nyírmihálydi SAJTÓKÖZLEMÉNYPDF Print E-mail
Monday, 03 September 2007
A Magyarországi Kisebbségek Pártja és az ÉKE egyesület Budapesti vezetősége a K.I.É.SZ. egyik alapító tagjával, valamint 20 fő szakmunkással 2007 szeptember 03-án hétfőn 06.00 órai indulással szervezte meg Nyírmihálydi településre utazását.
 
Törvénymódosítás a Magyar Gárda kapcsánPDF Print E-mail
Sunday, 02 September 2007
Törvénymódosítást kezdeményez a kormány a kisebbségekhez tartozó, illetve a szexuális orientáció miatt kisebbségben lévő személyek védelmében - jelentette be a miniszterelnök a Magyar Gárda kapcsán összehívott nemzetközi sajtótájékoztatón.
 
Újabb antifasiszta tüntetés a Magyar Gárda ellenPDF Print E-mail
Sunday, 02 September 2007
A kirekesztés, a fajgyűlölet, a náci eszmék és a háborúk ellen emeltek szót a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének (MEASZ) antifasiszta demonstrációján felszólalók a II. világháború kitörésének emléknapján a budapesti Deák téren lévő Bajcsy-Zsilinszky Endre emlékmű előtt szombat hajnalban kezdődött tüntetésen.
 
Navracsics: Gyurcsány hadat üzent a társadalomnakPDF Print E-mail
Sunday, 02 September 2007
Gyurcsány Ferenc hadat üzent az egész magyar társadalomnak, a történelmi egyházaknak, a köztársasági elnöknek és az MSZP-nek is - jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a párt országos választmányának szombati ülésén. Budai Bernadett kormányszóvivő szerint a politikus nyilatkozatából az tűnik ki, hogy a Fidesz nem tud mit kezdeni a ténnyel, hogy Gyurcsány Ferenc pénteken számos példán keresztül bizonyította a fasizmus veszélyét Magyarországon.
 
"Nem beteg vagyok, hanem cigány"PDF Print E-mail
Sunday, 02 September 2007
A Nyírmihálydiban kitört fertőző májgyulladásjárvány következtében az elmúlt napokban megbolydult az egész falu: forrnak az indulatok, az utcákon szinte tapintható a feszültség, és mindenki azt tanácsolja a kisközséget megrohanó sajtósoknak, hogy ne nagyon közlekedjenek rendőri kíséret nélkül a helyi cigányság lakta utcákban.
 
Náciveszély: Eörsi nyilatkozatát Kóka értelmeztePDF Print E-mail
Sunday, 02 September 2007
Ne kiáltsunk farkast – ezzel magyarázta az SZDSZ elnöke a Klubrádió Kontra című műsorában, hogy a párt frakcióvezetője miért nyilatkozta azt a Magyar Gárda kapcsán szervezett nemzetközi sajtótájékoztatón, hogy nincs náciveszély Magyarországon.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.október 1-től 7-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-10-01
  Ma teli leszünk energiával, így akár a nehezebb házimunkákkal is megbirkózhatunk. Képesek vagyunk rá, hogy sokat dolgozzunk, de munkánk minősége hagy maga után némi kívánnivalót. Az alaposság ma nem lesz sajátunk. Szemproblémáink fokozottabban jelentkezhetnek. A leggyakoribb ilyen jellegű panasz a kötőhártya gyulladás. Ez a kellemetlen betegség idegen, zavaró anyag, pl. por, szennyeződés hatására lép fel.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 30-tól október 6-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-09-30
  Ma kitör rajtunk az álmodozó kedv. Romantikus hangulatunk arra ösztönöz, hogy kimutassuk az érzelmeinket kedvesünk felé. Ma van az érzelmes szerelmi vallomások ideje. Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők is, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk