Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
A Rajkó Zenekar nyitotta meg a szabadkai roma művészeti fesztiváltPDF Print E-mail
Friday, 31 August 2007
A budapesti Rajkó Zenekar koncertjével kezdődött meg csütörtökön Szabadkán a második nemzetközi roma művészeti fesztivál. A három napos rendezvénysorozatnak szerb, magyar és cseh fellépői lesznek. A programban a zene dominál.Magyarországról a 100 tagú cigányzenekar is fellép, s a szervezők azt szeretnék, ha a világhírű együttes állandó vendége lenne az évente megrendezésre kerülő fesztiválnak.
 
Változik a családtámogatás kifizetésePDF Print E-mail
Friday, 31 August 2007
Megváltozik a családtámogatás kifizetési rendszere a jövő évben, ezek a feladatok fokozatosan, teljes egészében a Magyar Államkincstárhoz kerülnek 2008 elejéig – közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára.
 
A Magyarországi Roma Parlament - RIÉP-hez készült javaslata - SajtóközleményPDF Print E-mail
Thursday, 30 August 2007
A Magyarországi Roma Parlament tagja a kormány által létrehozott Roma Integrációs Tanácsnak. A 2005-ben elindult Roma Integráció Évtizede programban a kormányzat három év után elkészítette a 2008-2009 évekre vonatkozó kormányzati intézkedések tervezetét a romákat is érintő fejlesztési programok tartalmáról és elindításáról.
 
Közös állásfoglalást írt alá az Országos Cigány Önkormányzat és a Civil ErnyőPDF Print E-mail
Thursday, 30 August 2007
Az OCÖ székházában tartott tanácskozáson az OCÖ elnöke, Kolompár Orbán és a Roma Integrációs Tanács (RIT) civil ernyő koordinátora, Ruva Farkas Pál továbbá jelenlévő civil szervezetek képviselői, a Roma Integráció Évtizede Program kétéves stratégiájának végrehajtásával kapcsolatban közös állásfoglalást terjeszt a Kormány elé.
 
A nők elleni diszkrimináció Magyarországon: az állam megmérettetése az ENSZ nőjogi bizottsága előttPDF Print E-mail
Thursday, 30 August 2007
SAJTÓKÖZLEMÉNYBudapest, 2007. augusztus 30.  A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség  (Női Érdek) és az Európai Roma Jogok Központja (ERRC) szerint az ENSZ nőjogi bizottsága (CEDAW Bizottság) e két szervezet árnyékjelentésével összhangban fogalmazta meg ajánlásait a nők diszkriminációjának felszámolására Magyarországon.
 
2010-ben már a kisebbségek is bejuthatnak a parlamentbe?PDF Print E-mail
Thursday, 30 August 2007
A nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa nem tartja kizártnak, hogy a 2010-es választásokon parlamenti képviselethez juthatnak a kisebbségek is.
 
2021-re a romák aránya 40 százalék lesz a borsodi gyerekek közöttPDF Print E-mail
Thursday, 30 August 2007
Másfél évtized múlva a 14 év alatti lakosság 40 százaléka valószínűleg már roma lesz Északkelet-Magyarországon - írja a legfrissebb HVG. A romák aránya a fővárosban is emelkedni fog; a rendszerváltás idején regisztrált 2 százalékról 2021-re több mint a háromszorosára, 6,5 százalékra emelkedhet. 
 
Wittner Mária kizárását kéri az Országos Cigány Önkormányzat a FidesztőlPDF Print E-mail
Thursday, 30 August 2007
A Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda nevéhez köthető "aggályos és vészterhes események" miatt nyílt levélben kérte a miniszterelnök segítségét az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ).
 
Visszakérik a pénzt a romáktól!PDF Print E-mail
Thursday, 30 August 2007
Új tulajdonosa van a csődbe jutott Somogyi Cigányságért Kht. babócsai fűrészüzemének. Remélhetően az új tulaj hamarosan munkát teremt a több éve pihenő ipartelepen.
 
Ombudsmani állásfoglalás a gyűlöletkeltő honlapokrólPDF Print E-mail
Thursday, 30 August 2007
A véleménynyilvánítás szabadsága és semmilyen más jog vagy érdek nem igazolhatja a gyűlölet keltésére alkalmas megnyilvánulásokat - írta közleményében az adatvédelmi biztos és a kisebbségi ombudsman. A biztosok arra a bejelntésre válaszoltak, amelyek az interneten működő megbélyegzésre, kirekesztésre alkalmas honlapokat, klipeket kifogásolták.
 
OCÖ: gátat kell vetni a kisebbségeket pocskondiázó szellemi gyújtogatásnakPDF Print E-mail
Thursday, 30 August 2007
A magyarországi cigányság felelős vezetőiként azért fordulnak a miniszterelnökhöz, hogy felhívják a figyelmét arra, hogy "egy politikai párt rendre a XX. század legsötétebb időszakára emlékezető stílusban kelt cigány polgártársaink ellen hangulatot"
 
Fonó Budai Zeneház - zenei programokPDF Print E-mail
Wednesday, 29 August 2007
Fonó Budai Zeneház Budapest, 1116 Sztregova utca 3.Telefon: 206 5300 Mindenkit sok szeretettel várunk a Fonóba Én és a cimbalomcsütörtök, 20.00, koncertterem2007. szeptember 13.
 
Kisebbségi oktatás szülői kérésrePDF Print E-mail
Wednesday, 29 August 2007
Német nemzetiségi nyelvoktatást vezetnek be az idei tanévtől a Vas megyei Ják általános iskolájában - döntött a napokban a 2500 lakosú település önkormányzata 13 szülő kérésére.
 
Sólyom nem reagál a Magyar Gárda miatt védelmet kérő romák kérésérePDF Print E-mail
Tuesday, 28 August 2007
Az OCÖ a közjogi méltóságok védelmét kérte, mert úgy véli, a romák jogosan érzik magukat veszélyben a Magyar Gárda megalakulása miatt. A köztársasági elnök nem kommentálja az Országos Cigány Önk. kérését - mondta el a Független Hírügynökségnek Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal kommunikációs főosztályvezetője.
 
A Lungo Drom szerint nem kell túlértékelni a Magyar GárdátPDF Print E-mail
Tuesday, 28 August 2007
A Lungo Drom szerint nem szabad túlértékelni a Magyar Gárdát, és nem helyes előre eldönteni, milyen kárt okozhat Magyarországnak, és mekkora veszélyt jelenthet az alkotmányos rendre - közölte Farkas Flórián kedden az MTI-vel. A Lungo Drom elnöke károsnak és rossznak tartja, ami a Magyar Gárdával kapcsolatban történik. A fideszes országgyűlési képviselő szerint a "hisztériakeltés" csak a kormánynak tesz jót, mert közben leplezheti saját sikertelen működését.
 
Felhívás - Szociális Informatika Segítő Foglalkozásúaknak - Képzési KözpontPDF Print E-mail
Tuesday, 28 August 2007
Szociális Informatika Segítő Foglalkozásúaknak - Képzési Központ kezdte el működését az INFONIA Alapítvány szervezésében (Partnerek: BME, SZMI). A jelentkezők 3 hónapos képzésen, összesen 12 alkalommal az alább részletezett ismeretekhez juthatnak.
 
Újra porondon a kisebbségek: a megoldást a parlamentbe jutás jelenti?PDF Print E-mail
Monday, 27 August 2007
Kállai Ernő a nemzeti és etnikai jogok országgyűlési biztosa augusztus 30-án találkozik a kisebbségi önkormányzatok vezetőivel. Nem titkolt célja, hogy tizenöt év alkotmányos mulasztás után az első számú vezetőkkel együtt megoldást találjon a kisebbségek parlamenti képviseletének rendezésére.
 
Közlemény - Demokratikus összefogással a Gyurcsány-kormány antiszociális politikája ellenPDF Print E-mail
Sunday, 26 August 2007
A Magyar Szociális Fórum Kerekasztalának közleményeSzéles társadalmi összefogással, egymás iránti szolidaritással, tömeges kiállással gátat lehet vetni a Gyurcsány-kormány antiszociális politikájának, és a társadalom valódi érdekeit szolgáló politikával felváltani.
 
Für: "Légy hű, s bízzál jövődbe, nemzetem!" + KépriportPDF Print E-mail
Sunday, 26 August 2007
Für: "Légy hű, s bízzál jövődbe, nemzetem!" + Képriport - Nem a Magyar Gárda a szégyen, hanem hogy Gyurcsány a miniszterelnök Rendben ért véget a budai Várban aMagyar Gárda első 55 újoncának avatása.
 
Hozzászólások a jelenlegi szavazáshoz (2007-08-26)PDF Print E-mail
Sunday, 26 August 2007
Ön szerint Gyurcsány Ferenc be tudja tiltani a Kuruc.info internetes weboldalt? 
 
EGY SZABAD ORSZÁGBAN IS VAN HATÁRPDF Print E-mail
Sunday, 26 August 2007
Sólyom László egyértelmű szava most sokak számára hozna megnyugvást, további hallgatása pedig az ország nagy részének okozna csalódástA Magyar Szocialista Párt a zéró tolerancia elvét vallja a kirekesztő, gyűlöletkeltő ideológiákkal és mozgalmakkal szemben.
 
A Magyar Gárda tagja lettem!PDF Print E-mail
Sunday, 26 August 2007
Állok a sorban. A nap a szemembe süt. A szemem könnyben úszik. Testem izzik, folyik rólam a verejték. Állok, keményen, fegyelmezetten. Velem szemben az elnöki palota. Mereven nézem. Az egyik ablak mögött a függöny elmozdul. Ott van valaki… ő is minket néz. Aztán mintha felismerném az arcot. Lehet, hogy tévedek? Nem tudom. ő lenne az, az ország első embere? Nem ,ő nem lehet !! Nyíltan nem állt mellénk, ha leskelődne, azt más is észre venné. Ekkora lebukást mégsem vállalhat!! Észrevétlenül nézelődöm tovább, közben a szónokok egymást követik.
 
"Mentse fel a cigányokat a magyar állampolgárság alól"PDF Print E-mail
Sunday, 26 August 2007
Az Országos Cigány Önkormányzat a közjogi méltóságok védelmét kéri a szombati Magyar Gárda-avatás miatt. A közjogi méltóságoktól, köztük a köztársasági elnöktől kér védelmet az ÖCO annak kapcsán, hogy szombaton lesz a Jobbik Magyarországért Mozgalom Magyar Gárdájának első tisztavatása Budapesten.
 
IV. MENSÁROS LÁSZLÓ nemzetközi vers- és prózamondó versenyPDF Print E-mail
Sunday, 26 August 2007
A Mensáros László Alapítvány, az Anyanyelvápolók Szövetsége, a Magyar Kultúra Alapítvány és a Magyar Versmondásért Alapítvány meghirdeti a IV. MENSÁROS LÁSZLÓ nemzetközi vers- és prózamondó versenyt.
 
VII. Rokon népek költészete fesztiválPDF Print E-mail
Sunday, 26 August 2007
A Magyar Versmondásért Alapítvány meghirdeti a VII. Rokon népek költészete fesztivált.A versenyzők által bemutatásra kerülő nép- és műköltészeti alkotásokkal szeretnénk ízelítőt adni az uráli nyelvcsaládhoz tartozó rokon népek irodalmából.
 
Gyurcsány Ferenc a Kuruc.info elleni jogi fellépés lehetőségeiről kért jelentéstPDF Print E-mail
Sunday, 26 August 2007
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök arra kérte az igazságügyi minisztert, vizsgálja meg, milyen alkotmányos eszközök állnak a Magyar Köztársaság rendelkezésére az uszító hangvételéről elhíresült Kuruc.infóval szembeni fellépésre. A Takács Albertnek címzett levelet csütörtökön juttatta el az MTI-nek a kormányszóvivői iroda.
 
A megtorlatlan cigánybűnözés ellen tüntettek KecskemétenPDF Print E-mail
Sunday, 26 August 2007
A demonstráción árpádsávos zászlók alatt antiszemita és rasszista szólamok hangzottak el - A Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) által, a "megtorlatlan cigánybűnözés ellen", csütörtökön este Kecskeméten tartott demonstráción megközelítőleg százan vettek részt; a harsány szónoklatok ellenére a tüntetés másfél óra után békésen ért véget.
 
Sajtóközlemény - A csörögi szülők nem egyeznek bele gyerekeik elkülönítésébePDF Print E-mail
Thursday, 23 August 2007
A csörögi gyerekek kálváriája nem oldódott meg a mai napig sem, sőt, egyre több gyerekről derül ki, hogy iskola nélkül maradt. A 10 iskola nélküli elsős száma 16-ra nőtt, és senki nem beszél az óvodásokról: 10 OVISNAK SZINTÉN NINCS HELYE! A 10 negyedik osztályost úgy tűnik, befogadja Vác.
 
Haverok, buli, gárdaPDF Print E-mail
Wednesday, 22 August 2007
A Magyar Gárda nyílt levele dr. Sólyom LászlóhozSólyom László köztársasági elnök úrnak
 
SAJTÓKÖZLEMÉNY - Mentoráltak kerestetnekPDF Print E-mail
Wednesday, 22 August 2007
Azoknak az elsőéves egyetemistáknak és főiskolásoknak, akik halmozottan hátrányos helyzetük miatt a felvételi jelentkezéskor plusz 8 pontot kaptak, jár egy mentor a KATAPULT Mentorprogramban. A segítségre jogosultak fele azonban eddig nem jelentkezett.
 
Lakatos Menyhért 1926-2007 - virrasztás, temetésPDF Print E-mail
Wednesday, 22 August 2007
Lakatos Menyhért 1926-2007 - virrasztás, temetésLakatos Menyhért virrasztása augusztus 28.-án (kedd) 19 órai kezdettel lesz az Országos Cigány Önkormányzat épületében. Temetése augusztus 29.-én 12:30 perckor kezdődik az óbudai temetőben - tudta meg a C-PRESS a családtól.
 
Újra szökésben a szocialista vállalkozóPDF Print E-mail
Wednesday, 22 August 2007
Veres János pénzügyminiszter egykori üzlettársának kedden kellett volna jelentkeznie a nyíregyházi börtönben, azonban ezt az adócsaló már harmadjára is elmulasztotta.Mint arról korábban már beszámoltunk Kabai Károlyt adócsalás,csalás és magánokirat-hamisítás miatt három és féléves börtönre ítélte a bíróság.Kabai először egészségügyi állapota miatt 5 hónapos halasztást kapott, azonban ő ezután sem vonult börtönbe, inkább újabb halasztást kért.
 
Borult égből Sólyom-villámok - Elemzők a köztársasági elnök rendszerkritikájárólPDF Print E-mail
Wednesday, 22 August 2007
A bizalmatlanság a félelemből ered. A politika nagy bűne, hogy bevezette a riválissal szembeni félelemkeltés módszerét. Korrupt állam és rabló piac - egymás párjai. Vajon mely pártra vagy pártokra vonatkoznak Sólyom László ünnepi beszédének kitételei?
 
Romákat provokált egy férfi ForrónPDF Print E-mail
Tuesday, 21 August 2007
Kamionjával a házak közvetlen közelébe ment, veszélyes fordulókat tett az utcákon, és a házak előtt álló, beszélgető emberek előtt vészfékezett, így provokálta a romákat egy férfi a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Forrón hétfőn délután.
 
Kiállítás meghívóPDF Print E-mail
Tuesday, 21 August 2007
Felkelő nap: Arcok és sorsok MEGHÍVÓ2007 augusztus 23 - 18:00 
 
Elhunyt Lakatos Menyhért íróPDF Print E-mail
Tuesday, 21 August 2007
Hosszantartó betegség után augusztus 21-én hajnalban elhunyt Lakatos Menyhért babérkoszorús  író. Első, nagyobb lélegzetű művével,  a  Füstös képek című  önéletrajzi ihletésű regényével 1975-ben jelentkezett, mellyel  nagy feltűnést keltve,  azonnal országos ismertségre tett szert. Miután  a regényt  mintegy 30 nyelvre  lefordították,  nemzetközi  hírnevet szerzett magának. Regényei mellett több  mese, novellás és verses kötete jelent meg, valamint az Átok és szerelem nagysikerű zenés ballada forgatókönyvét is neki köszönhetjük.
 
Hozzászólások a jelenlegi szavazáshoz (2007-08-21)PDF Print E-mail
Tuesday, 21 August 2007
Ön támogatná, hogy nyilvánosságra hozzák a cigány származású - volt és jelenlegi - III/III -as besúgók listáját? 
 
Megjelent az Amaro Drom legújabb száma!PDF Print E-mail
Tuesday, 21 August 2007
Megjelent az Amaro Drom legújabb száma! 2007. JÚLIUS  Zsigó Jenő‘: Cigány vagyok Utolsó tanácstalan levél a tanácstalanokhoz Hármas alá ENSZ-jelentés a magyarországi kisebbségek helyzetéről   
 
A cigányság kultúrájával ismerkedtekPDF Print E-mail
Tuesday, 21 August 2007
Zalaegerszeg (haa) - A megyeszékhelyi cigány kisebbségi önkormányzat nemrég hagyományőrző tábort szervezett hátrányos helyzetű gyerekeknek Bázakerettyén. A rendezvényről Dömötör Csaba CKÖ-elnök tájékoztatta lapunkat.
 
"A nyilas hagyományokra rímelő csürhék" nem a romákkal állnak szembenPDF Print E-mail
Saturday, 18 August 2007
Fokozódó feszültség Kecskeméten A romák jobb, ha elkerülik a konfliktust, és nem mennek el a Magyar Önvédelmi Mozgalom által szervezett kecskeméti tüntetésre – idézi a szervezet egyik alelnökét a Roma Sajtóközpont. Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a közjogi méltóságokat kéri, hogy lépjenek fel a demonstráció mögött húzódó nézetek ellen. A Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke szerint a  „nyilas hagyományokra rímelő csürhék” nem a romákkal, hanem a demokratikus Magyarországgal és Európával állnak szemben.
 
Csörögi sajtónyilatkozatPDF Print E-mail
Saturday, 18 August 2007
MINDENT MEGTESZÜNK AZÉRT, HOGY AZ ISKOLÁK NE VÁLOGATHASSANAK ROMA ÉS NEM ROMA GYEREKEK KÖZÖTT Mohácsi Viktória, az SZDSZ Európai Parlament képviselője másfél éve fordult hivatalos bejelentéssel az Országos Közoktatási és Vizsgaközpont, Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogok Országgyűlési Biztosa, valamint az Oktatási Jogok Biztosa felé, melyben kérte a csörögi roma gyermekek iskoláztatásával kapcsolatos problémák kivizsgálását.
 
Most & itt - Körkörös támadásPDF Print E-mail
Saturday, 18 August 2007
Összetrombitálok pár megbízható havert, katonaviselt öreg csóka mindegyik, indulunk a végekre. Valamit tenni kell, végünk van, ha nem védjük meg a hazát, ránk jön az ellen. Még mindig jobb ugye résen lenni, mintha erős Bástya elvtárs lenne az ember! Állunk a vártán, körkörös védelemben utazunk, izmos férfitestünk egymásnak feszül, ahogyan Cseh Tamás énekelte, anno: hátat a falnak és megdögleni.
 
Bizalmatlanság a megyei cigány önkormányzat elnökével szemben VeszprémbenPDF Print E-mail
Saturday, 18 August 2007
A Veszprém megyei cigány kisebbségi önkormányzat 200 ezer forintos teljes éves kulturális keretét az augusztus végi pápai cigány fesztivál támogatására akarta megszavaztatni a testület elnöke; a vezetőség többsége ezt nem támogatta, sőt az elnökkel szembeni bizalmatlanságának adott hangot - mondta sajtótájékoztatón Babai János, a Lungo Drom Veszprém megyei elnöke, a megyei cigány önkormányzat képviselője.
 
Tulajdonosváltás a magyar médiában!PDF Print E-mail
Friday, 17 August 2007
2007. augusztus 1-től új tulajdonosa van a Budapesten és 60-80 kilométeres körzetében sugárzó PONT FM 88.1-et is működtető médiacégnek. A rockadót és a hozzá tartozó médiumokat 3 éve ügyvezető igazgatóként irányító Rónai Egon, és üzlettársa, a már korábban is kisebbségi tulajdonos Kovács István cégei vásárolták meg a regionális rádiót orosz többségi tulajdonosától, így teljesen magyar kézbe került a PONT FM 88.1, és vele együtt a Dunakanyarban és Budapesten sugárzó Abszolút Rádió 97.3 és a Hírextra online hírportál valamint a gyogyitopont.hu webáruház is.
 
A tűzijátéknézők 12 pontjaPDF Print E-mail
Friday, 17 August 2007
A Miniszterelnöki Hivatal 12 pontban foglalta össze a biztonsági tudnivalókat az augusztus 20-i tűzijátékra kilátogatók számára. A tanácsok között olyan "meglepő" javaslatok is szerepelnek, mint hogy ne engedjük elkószálni gyermeküket, ne álljunk fa alá, vagy ha rosszul leszünk, kérjünk segítséget. Az ünnepi tűzijáték este kilenc órakor kezdődik a Duna felett, a Szabadság híd és a Margit híd közötti szakaszon.
 
Roma ellenes demonstrációra készül a MÖM?PDF Print E-mail
Friday, 17 August 2007
A kecskeméti cigány önkormányzat szerint roma ellenes demonstrációra készül a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM). A MÖM ugyanis a jövő hét csütörtökre kért területfoglalási engedélyt a kecskeméti Szabadság térre "Erőszak ellen irányuló békés demonstráció" címmel.
 
Kecskeméti romák feljelentik a Magyar Önvédelmi MozgalmatPDF Print E-mail
Friday, 17 August 2007
A kecskeméti cigány önkormányzat az egy hét múlva a városba szervezett „cigánybűnözés elleni” tüntetés miatt felszólította a romákat, hogy maradjanak otthon – tudósít a Roma Sajtóközpont.
 
Rettegnek a kecskeméti romák: a rendőrség is felkészül a Jobbik-demonstrációraPDF Print E-mail
Friday, 17 August 2007
Retteg a kecskeméti cigány önkormányzat az egy hét múlva a városba szervezett radikális tüntetéstől, ezért felszólította a romákat, hogy maradjanak otthon. A kisebbségi vezetők szerint az akció nyíltan rasszista, és közösség elleni izgatás vádjával feljelentik a szervezetet.
 
Elegük lett a cigánytelepbőlPDF Print E-mail
Friday, 17 August 2007
Felszámolná a szolnoki cigány kisebbségi önkormányzat a Motor úti cigánytelepet, ahol nincs vezetékes víz, se áram, se kövesút. Pénz még nincs a programra, és azt sem lehet pontosan tudni, hová költöznek majd a romák - közölte a Roma Sajtóközpont.
 
Törvényességi vizsgálatot kért az OCÖ ellen a Lungo Drom frakciójaPDF Print E-mail
Thursday, 16 August 2007
Törvényességi felügyeleti vizsgálatot kért a fővárosi közigazgatási hivataltól az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) ellen a testület Lungo Drom- frakciója; megítélésük szerint az OCÖ sorozatosan törvénysértő módon hoz közgyűlési határozatokat.
 
Felhívás - könyvtárost keresünk!PDF Print E-mail
Thursday, 16 August 2007
A Fővárosi Önkormányzat Cigány Ház könyvtárosi diplomával rendelkező munkatársat keres azonnali kezdéssel.
 
Kitüntették az MTV roma programjának vezetőjétPDF Print E-mail
Thursday, 16 August 2007
A Magyar Televízió cigány kisebbségi magazinjának szerkesztője és a roma gyakornoki program egyik megálmodója, Joka Daróczi János augusztus 20-a alkalmából magas rangú állami kitüntetést kapott Lamperth Mónika szociális és munkaügyi minisztertől. Az MTV egyedülálló roma-programjának tavalyi végzősei ma már a köztelevízió különböző műsorainak munkatársai.
 
Egykori honvédelmi miniszter avatja fel a Jobbik fekete egyenruhásaitPDF Print E-mail
Wednesday, 15 August 2007
Für Lajos, az Antall-kormány honvédelmi minisztere a Népszabadságnak megerősítette: augusztus 25-én a Szent György téren valóban ő adja át az okleveleket az első ötvenhat gárdistának - írta a napilap szerdai számában.
 
A Pest megyei szocialisták egymás zárjait fúrjákPDF Print E-mail
Wednesday, 15 August 2007
Dunakeszin fél év alatt rejtélyesen a duplájára nőtt, a várost is magában foglaló Pest megyei 3-as választókörzetben pedig megnégyszereződött az MSZP tagsága. A rivális csoportok távoli településekről is importálnak hű szövetségeseket.
 
F E L H Í V Á SPDF Print E-mail
Monday, 13 August 2007
A Roma Nővédelmi Közhasznú  Szervezet  most szerveződő női szalonzenekarába keres az alábbi hangszerek valamelyikén játszó női tagokat: -hegedű, -brácsa, -cselló, -bőgő, -gitár, -klarinét, -fuvola, -ének Jelentkezési feltételek: klassszikus zenei képzettség, kamarazenekari gyakorlat
 
Nagy a jólét: megnövekedett a zálogházak forgalmaPDF Print E-mail
Monday, 13 August 2007
Barométerként jelzi az életszínvonal alakulását a zálogpiac.Nem véletlen az sem, hogy a BÁV Bizományi Kereskedőház és Záloghitel Zrt.-nél az elmúlt évhez képest most több százalékkal emelkedett a forgalom.
 
Hozzászólások a jelenlegi szavazáshoz (2007-08-12)PDF Print E-mail
Sunday, 12 August 2007
Ön egyetért Demszky Gábor kijelentésével, hogy Budapesten nincs roma gettó?  Kapcsolódó cikk: Demszky Gábor: a környező országokban vannak roma gettók  
 
Roma nap OlaszliszkánPDF Print E-mail
Sunday, 12 August 2007
Cigány táncegyüttesek, zenekarok fellépésével roma-napot tartanak Olaszliszkán szombaton, tájékoztatta a Független Hírügynökséget Fercsák László, a helyi kisebbségi önkormányzat elnöke. Az esemény a megbékélés jegyében zajlik - mondta Fercsák László a szervezők arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy közös összefogással sikerülhet megváltoztatni az Olaszliszkáról kialakult képet.
 
"Az önrendelkezési jog csakis a nemzeteknek, és nem a nemzetiségeknek kijáró jog"PDF Print E-mail
Saturday, 11 August 2007
Bósza János révkomáromi vállalkozó pénteken jelezte: az autonómiát szorgalmazó civil társaságának bejegyzését elutasító belügyminisztériumi döntés ellenében akár Brüsszelig is kész elmenni, mert a törekvése igenis alkotmányos, ellentétben a belügy állításával, amely a bejegyzést alkotmányellenességre hivatkozva vetette el.
 
Hiteleznék a vizitdíjat a Komárom-Esztergom megyei romáknak?PDF Print E-mail
Saturday, 11 August 2007
A Komárom-Esztergom megyei község, Bajna kisebbségi önkormányzata vizsgálja, hogy miként hitelezhetné a helyi romáknak a vizitdíj összegét. Úgy látják ugyanis, hogy a rossz szociális helyzetben élők közül többen akkor sem fordulnak orvoshoz, ha indokolt volna, mert nem tudják kifizetni a 300 forintos vizitdíjat.
 
Wifi a romáknakPDF Print E-mail
Saturday, 11 August 2007
Tizenhat számítógépet adnak át családoknak, és kiépítik hozzá az internet-elérhetőséget, hogy a helyi romák számára elérhető legyen a világháló a Borsod megyei Selyeben.
 
Tiltakozom a cigányozás mellettPDF Print E-mail
Saturday, 11 August 2007
Mármint a ferencvárosi szurkolók protestálnak efféleképpen. Persze mindez nem minden fradi-szimpatizánsra igaz, csak a Ferencvárosi Szurkolók Szövetsége tesz hitet a Magyar Labdarúgó Szövetség zéró tolerancia kiáltványa ellen, amellyel a sportági szakszövetség a vallási, faji, etnikai megkülönböztetés ellen kíván harcolni.
 
Sziget ajánló - civil szigetPDF Print E-mail
Friday, 10 August 2007
Wesley Sátorban a Civil Szigeten  www.wesleysator.extra.huaugusztus 12-13-14 (vasárnap, hétfő, kedd)
 
KIK ÁLLNAK A HÁTTÉRBEN?PDF Print E-mail
Friday, 10 August 2007
A hatóságoknak határozottan kell fellépniük a bűncselekmények elkövetőivel szemben Ha nem akarjuk, hogy ősszel ismét lángokba boruljon az ország, most kell fellépni a szélsőjobboldal radikális megmozdulásai ellen, hiszen egyszerre, egy időben alakulnak meg országszerte félkatonai, radikális erőszakos szervezetek, nemzeti gárda néven, és egy időben verik szét az antifasiszta Ságvári Endre emléktábláját. Joggal várható el, hogy minden demokrata határolódjon el. A hatóságoknak határozottan kell fellépniük a bűncselekmények elkövetőivel szemben. Joggal merül fel a kérdés, minden demokratában, hogy vajon ki pénzeli ezeket a szervezeteket.
 
Cigány Ház ösztöndíj pályázati kiírás 2007/2008. tanév I. félévPDF Print E-mail
Friday, 10 August 2007
 Cigány Ház ösztöndíj pályázati kiírás 2007/2008. tanév I. félév
 
Nem mennek orvoshoz, mert nem tudják kifizetni a vizitdíjatPDF Print E-mail
Thursday, 09 August 2007
A Komárom-Esztergom megyei község, Bajna kisebbségi önkormányzata az vizsgálja, miként hitelezhetné a helyi romáknak a vizitdíj összegét - írja a Magyar Nemzet.
 
Nincs pénzük: hiteleznék a vizitdíjat a romáknakPDF Print E-mail
Thursday, 09 August 2007
A rossz szociális helyzetben élők közül többen nem tudják kifizetni a 300 forintos vizitdíjat
 
A véméndi romák Angliában szeretnének szerencsét próbálniPDF Print E-mail
Thursday, 09 August 2007
Már csaknem huszonöt mohácsi roma család utazott Angliába a jobb élet reményében, de a szomszédos Véménden is gyűjtik a pénzt romák a kiutazásra.
 
Két külön társadalom, átjárás nélkülPDF Print E-mail
Thursday, 09 August 2007
Az iskola nélkül maradó csörögi cigány gyerekek esete csak a felszín, a hazai oktatásban a szegregáció gyökerei a hetvenes évekre nyúlnak vissza, és a társadalmi elkülönülés csak hosszú távon számolható fel -
 
Emberöltőnyi időhátránybanPDF Print E-mail
Thursday, 09 August 2007
Nincs ma olyan célzott állami támogatás, amelyik a roma diákok esélyegyenlőségének megteremtését segítené. Ennek egyik oka a politikai korrektség merev értelmezése, valamint a közoktatás egészére fordítandó összegek csökkentése.
 
Meghosszabbított kiállításPDF Print E-mail
Thursday, 09 August 2007
A nagy érdeklődésre való tekintettel a Magyarországi Roma Parlamentben 2007.07.05-én nyílt portrékiállítást meghosszabbítottuk 2007.09.10-ig.A kiállítás megtekinthető: 1084 Budapest, Tavaszmező u. 6. I.em.Hétfőtől Péntekig 9-17 óráig.
 
Meghívó: Konfliktusok és garanciák c. kerekasztal-beszélgetésrePDF Print E-mail
Thursday, 09 August 2007
Meghívó A Sziget fesztiválon szervezett Kisebbségi jogok - 2007. - Konfliktusok és garanciák c. kerekasztal-beszélgetésre
 
IX. Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál programjaPDF Print E-mail
Wednesday, 08 August 2007
IX. Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál programja Klebelsberg Kultúrkúria,2007. augusztus 22-26. IX. Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál programja 
 
Lerombolták Rostásék "otthonát"PDF Print E-mail
Wednesday, 08 August 2007
Rendőrségi feljelentést tesz és a kisebbségi ombudsmanhoz fordul Nagy Andrásné, a Hátrányban Élőket Segítők Egyesületének elnöke, mert a hét végén Mikepércs alpolgármestere önkényes lakásfoglalásra hivatkozva leromboltatott egy romák lakta vályogházat.
 
Cigány gyerekekre kapott pénzen tanítják a többségieketPDF Print E-mail
Tuesday, 07 August 2007
Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány adminisztratív eszközökkel, bírói ítéletekkel is kikényszerítené a cigány gyerekek iskolai integrációját. Az önkormányzatok erős fenntartásokkal fogadják az alapítvány „számon kérő vizsgálatait”.
 
Náciveszély! - Állítsák meg a náci eszmék hazai híveit!PDF Print E-mail
Tuesday, 07 August 2007
Budapest - A Jobbik Mozgalom a minap bejelentette: politikai ténykedésük mellett egy félkatonai szervezetet alapítanak Magyar Gárda néven. Jelszavuk (Szebb jövőt!) a hajdani leventemozgalmat idézi.
 
Cigánymúzeum nyílik Budapesten - Nincs megfelelő háttéranyag a roma hagyományok oktatásáraPDF Print E-mail
Monday, 06 August 2007
Fontos, hogy minél több holokauszt-emlékhelyet alakítsanak ki az országban, de javítani kell a kisebbségek elfogadottságán is, hogy ne ismétlődhessen meg a 63 évvel ezelőtti gaztett.
 
Roma napló 7.PDF Print E-mail
Monday, 06 August 2007
Ragályi Elemér Pusoma Dénesről készített filmjét vetítette a tévé. Egy fiatal cigány férfiről, aki gyilkosság gyanújába keveredik, saját írásos beismerése nyomán elítélik, majd két év múlva megtalálják a gyilkosság valódi elkövetőjét. Pusoma szabadlábra kerül, de nem tud visszailleszkedni a falujába, öngyilkos lesz. Ez a történet a cigányok negatív bűnügyi kezelésének egyik reprezentatív esete, így szolgálhatott a film alapjául, és a film így erősíti tovább a történet kiemelt kezelését. Ám nem a megértés felé.
 
Felháborító! Sertéshízlaldát a koncentrációs táborbólPDF Print E-mail
Monday, 06 August 2007
Magyarországi roma politikusok is tiltakoznak, amiért egy csehországi roma koncentrációs tábor helyén mind a mai napig egy sertéshízlaló-telep üzemel.
 
Hozzászólások a jelenlegi szavazáshoz (2007-08-04)PDF Print E-mail
Saturday, 04 August 2007
Neked mi a véleményed, hogy a Jobbik vezetője VG Árpádsávos címert és fekete egyenruhát viselő szervezetet hozott létre Magyar Gárda néven? 
 
Gyurcsány ismét tévedettPDF Print E-mail
Saturday, 04 August 2007
Miniszterelnöki üzenetben emlékezett meg a Roma Holokauszt Emléknapján Gyurcsány Ferenc a második világháború során Magyarország területéről elhurcolt cigányokról. A miniszterelnöknek a központi ünnepségen is felolvasott sorai között furcsa állításokat is találunk.
 
Közlemény - Bayer Ilona keresi és visszavárjaPDF Print E-mail
Saturday, 04 August 2007
Közlemény - Bayer Ilona keresi és visszavárjaBayer Ilona újságíró, televíziós személyiség, a C-PRESS Hírügynökség kommunikációs igazgatója, ezév augusztus 2-án reggel 8 óra körül a Budapest, XI. kerületben, a Budafoki-Lágymányosi út sarkán lévő CBA üzlet pénztáránál elvesztítette fekete Nokia mobiltelefonját. A munkájához nélkülözhetetlen adatokat tartalmazó készüléket jutalom ellenében is szeretné visszakapni.  
 
Egyenruhás gárdát szervez a JobbikPDF Print E-mail
Saturday, 04 August 2007
Fekete egyenruhát és árpádsávos címert viselnek majd a Magyar Gárda néven életre hívott szervezet tagjai.
 
Természettől regisztrált kisebbségPDF Print E-mail
Saturday, 04 August 2007
Csík Tamás, Herényi Károly, Zsigó Jenő cigánysorsról és magyar valóságrólA Deák Klub március 23-i estjének témája régóta a hazai média, politika és a közbeszéd megkerülhetetlen része, amelyről egyesek lesajnálóan, mások dühös indulattal szólnak.
 
A büdös franc helyett egyelőre még Sződre mennekPDF Print E-mail
Friday, 03 August 2007
A tervek szerint mégis Sződön maradnak az elutasított csörögi roma diákok, amíg nem épül fel Csörögön az iskola. A lerobbant sződi iskolaépületet állami támogatásból felújítanák. Közben a váci polgármestert lemondásra szólította fel a városi ellenzék.
 
ODISSZI TÁNC ÉS CALCUTTA TRIÓ SZEGEDENPDF Print E-mail
Friday, 03 August 2007
ODISSZI TÁNC ÉS CALCUTTA TRIÓ SZEGEDENAUGUSZTUS 15, A SZEGEDI VÁROSHÁZA UDVARÁN, 20 ÓRA Valódi ínyencséggel zárja nyári rendezvénysorozatát az India Klub Szegeden.
 
Kolompár Orbán: beteg a magyar demokráciaPDF Print E-mail
Friday, 03 August 2007
A II. világháború roma áldozataira emlékeztek Budapesten az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) székházánál és a Nehru parkban, valamint a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban. Több felszólaló a jelenkori előítéletekről is beszélt és a mindenkori többség felelősségét hangsúlyozta.
 
A roma holokausztra emlékeztekPDF Print E-mail
Friday, 03 August 2007
Három budapesti helyszínen is megemlékeztek csütörtökön a roma holokausztról. 1944. augusztus 2-án számolták fel az auschwitzi cigánytábort, ahol csaknem háromezer romát gyilkoltak meg egyetlen éjszaka alatt. Az európai romák ezen a napon emlékeznek a roma holokausztra, a Pharrajimosra.
 
Gyurcsány üzenete a Roma Holokauszt EmléknapjánPDF Print E-mail
Friday, 03 August 2007
A vészkorszak nem fizikai, hanem verbális-szellemi erőszakkal kezdődött - olvasható Gyurcsány Ferenc miniszterelnök üzenetében, melyet augusztus 2-án, a Roma Holokauszt Emléknapja alkalmából közölt a kormányszóvivői iroda.
 
Korda és Bagi-Nacsa tüntet az osztrákok ellenPDF Print E-mail
Thursday, 02 August 2007
Korda György és Balázs Klári, Aradszky László, Bagi Iván és Nacsa Olivér, valamint a Bon Bon együttes nagyszabású tiltakozó akcióra készül augusztus 7-én.
 
Szerbiai romák kértek menedéket RomániábanPDF Print E-mail
Thursday, 02 August 2007
Több mint száz szerbiai roma szökött át a szomszédos Romániába és nyújtott be menedékkérelmet a román hatóságokhoz - vált ismertté szerdán.
 
Gáspár Laci cigánynótát fog énekelni?PDF Print E-mail
Thursday, 02 August 2007
Óriási megtiszteltetés érte Gáspár Lacit. ő lesz ugyanis a 100 Tagú Cigányzenekar egyik meghívott vendége a szombat esti koncerten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.A zenekar popelőadókkal még nem lépett fel, sőt, Laci új dalát is eljátsszák teljesen más hangszerelésben. A Megasztáros elmondása szerint megható hallani saját dalát az ő előadásukban. Laci el tudna képzelni egy közös lemezt is.  A próbán az is felmerült, hogy mi lenne, ha az énekes egy cigánynótát is elénekelne - írja a Blikk.
 
Meghívó képzőművészeti kiállításraPDF Print E-mail
Wednesday, 01 August 2007
A Zoril Közhasznú Alapítvány és az Újbuda Baráti Körtisztelettel és szeretettel meghívja önt és partnerét2007. augusztus 23-án 18 órára aFelkelő nap: Arcok és sorsok című kiállítás megnyitójára.
 
OFA a romazenészek fellegvára - elutasítás parancsszóra?PDF Print E-mail
Wednesday, 01 August 2007
 
Nem lesz kamuból záróra - Kritika a cikk alapjánPDF Print E-mail
Wednesday, 01 August 2007
Ez év július 28. napján jelent meg a ROMNET-en Baranyi Laura és Harpel László tollából „Kamuból záróra” címmel egy rendkívül tanulságos írás a cigányzenészek helyzetének rendezésére szolgáló, különböző állami szervek prominens képviselői által kidolgozott program teljes csődjéről. A cikkírók Fátyol Tivadar, a Rádió-c igazgatója, Kállai Katalin az OKM Romaügyi Stratégiai főtanácsadója, továbbá Szirmai László OSZK vezető ezzel kapcsolatos véleményét idézik.
 
Prímások alkonyaPDF Print E-mail
Wednesday, 01 August 2007
Ifjabb Sánta Ferenc márciusban Kossuth-díjat kapott. Ez az ő műfajában több mint ritkaság. Ráadásul a prímást akkor érte a kései dicsőség, amikor a reformkorból elszármazott műfaj, a cigányzene egyre halkabban szól Pesten és Budán. Ifjabb Sánta persze nem is olyan ifjú. A dinasztia negyedik tagja. Ezernyi régi története van. A világhírű prímást józsefvárosi otthonában munkatársunk kereste fel.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk