Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
A parlamenti pártok támogatják a kisebbségi ombudsmantPDF Print E-mail
Thursday, 31 May 2007
Várhatóan mind az öt parlamenti párt támogatni fogja Kállai Ernőt a nemzeti és etnikai jogok országgyűlési biztosa posztjára – tudta meg az MTI a frakciók több tagjától csütörtökön. A kisebbségek többsége viszont más biztost szeretne.
 
Roma integrációs program...PDF Print E-mail
Thursday, 31 May 2007
Roma integrációs program...   - Csapody Miklós (MDF)
 
"Minden tíz halott cigányért egy zöldkártya jár"PDF Print E-mail
Thursday, 31 May 2007
„Jobb ma kétszázezer kínai, mint holnap hárommillió cigány” címmel tett közzé felhívást és plakátot az egyik szélsőséges párthoz kötődő internetes portál. „Minden tíz halott cigányért egy zöldkártya jár!” - hívja fel a kínaiak figyelmét a plakát. A kisebbségi ombusman szerint a közösség elleni izgatás, az egyik jogász szerint akár a népirtás előkészülete fogalmát is kimerítheti az oldal.
 
Pharrajimos - romák sorsa a holocaust idejénPDF Print E-mail
Thursday, 31 May 2007
Voigt Vilmos professzor tollából jelent meg a következő két ismertetés, amit szíves figyelmetekbe ajánlok!
 
Roma integrációs program - általános vitaPDF Print E-mail
Wednesday, 30 May 2007
A roma integrációs program sikerének egyik feltétele, hogy ne csak a romák, hanem a többségi társadalom is támogassa - mondta hétfőn az Országgyűlésben Kiss Péter.
 
Egy év mérlege... - Gyurcsány Ferenc (miniszterelnök)PDF Print E-mail
Wednesday, 30 May 2007
Egy év mérlege...- Gyurcsány Ferenc (miniszterelnök)
 
Athe Sam - Roma Összművészeti Fesztivál - 2007. jún 4- 10. Gödör KlubPDF Print E-mail
Wednesday, 30 May 2007
Athe Sam - Roma Összművészeti Fesztivál2007. jún 4- 10. Gödör Klub A fesztiválra a belépés ingyenes! 
 
Összeomlás az esélyegyenlőség évében - Megszűnik a Cigány Ház?PDF Print E-mail
Tuesday, 29 May 2007
A fővárosi önkormányzat a töredékére csökkentette a Romano Kher (Cigány Ház) támogatását. Nincs pénz a számlák kifizetésére, az intézmény működésképtelenné vált.
 
"Ne igyunk mosatlan gyümölcslevet" - a Fábry igazság!PDF Print E-mail
Tuesday, 29 May 2007
Van-e alapja a veszélyre felhívó kör e-maileknek? Egy olvasó küldte az alábbi kör e-mailt a C-PRESS-nek, amit teljes terjedelmében közre adunk márcsak azért is, hogy legközelebb Ne történjen meg...
 
Gyurcsánynak végePDF Print E-mail
Tuesday, 29 May 2007
Igenis van Magyarországon társadalmi ellenállás - véli Hegedűs Zsuzsa, aki szerint Fekete-Afrikánál is rosszabb helyzetben van a hazai társadalom. Igenis van Magyarországon társadalmi ellenállás - véli Hegedűs Zsuzsa, aki szerint Fekete-Afrikánál is rosszabb helyzetben van a hazai társadalom. A francia-magyar kettős állampolgár szociológus úgy látja, Gyurcsány Ferenc napjai meg vannak számlálva.
 
Program a romák foglalkoztatásáraPDF Print E-mail
Tuesday, 29 May 2007
Ma Magyarországon a roma fiatalok egyharmada, a roma nők fele dolgozik. A jövő héten induló Roma Integrációs Évtized program keretében a foglalkoztatási, oktatási, egészségügyi és lakhatási problémákra is megoldás születhet.
 
VEGYESVÁLTÓ - A KÖZÉRT Egyesület portrésorozataPDF Print E-mail
Tuesday, 29 May 2007
Következő beszélgetőtársak:BALOGH ATTILA, költőGYUKICS GÁBOR, költő
 
NÉGY PRIORITÁS A ROMA PROGRAMBAN - A megvalósításra 2013-ig 120 milliárd forint áll rendelkezésrePDF Print E-mail
Saturday, 26 May 2007
Az Országgyűlés Ifjúsági, szociális és családügyi bizottságának tagja emlékeztetett arra, hogy a 2005 és 2015 közötti időszakra vonatkozó roma integráció évtizede keretében kilenc közép- és kelet-európai ország hangolja össze romapolitikáját.
 
Majdnem félmillió magyar gyermek él a szegénységi küszöb alattPDF Print E-mail
Saturday, 26 May 2007
Magyarországon körülbelül 420 ezer gyermek él a szegénységi küszöb alatt, mintegy 700 általános iskolában oktatják külön osztályokban a roma diákokat, valamint 178 homogén cigányiskola létezik napjainkban - hangzott el a témában rendezett parlamenti meghallgatáson pénteken Budapesten.
 
Cigányozás miatt egynapos karanténban a román államfőPDF Print E-mail
Friday, 25 May 2007
Romániában több napilap nem tudósított az államfő programjairól, így tiltakozva Traian Basescu néhány nappal ezelőtti, cigányozó megjegyzése ellen.
 
Bayer Ilona hírolvasó, műsorvezető - 2007. május 24 - MTV HíradóPDF Print E-mail
Friday, 25 May 2007
Bayer Ilona csütörtök este volt látható. "Örömmel fogadtam el a felkérést. Nagyon hiányzik az a gárda, a híradózás, és maga a televíziózás, hiszen abban nőttem fel" - mesélte Bayer Ilona, aki meghatározó alakja volt az MTV Egyenleg című hírműsorának is, amit az akkori elnök, Hankiss Elemér indított útjára 1990 őszén.
 
Magyar rabszódia - Prímás a börtönszínpadonPDF Print E-mail
Friday, 25 May 2007
Ifjabb Járóka Antal Sándor - a Száztagú Cigányzenekar egykori prímása - csukott szemmel hegedül. Nem tudni, hol érzi magát, de a valóságban a Budapesti Fegyház és Börtön termében muzsikál száz fogvatartottnak, rabtársainak.
 
Meghívó - Az "államreform" ellenzéki szemmelPDF Print E-mail
Friday, 25 May 2007
  A Deák Ferenc Közéleti Klub tisztelettel meghívja Önt, Kő kövön…Az „államreform” ellenzéki szemmel című klubestjére Időpont: 2007. május 31. csütörtök, 19 óra 
 
Érdemes tanulni ? A cigány akármit csinál, akkor sem lesz jó.PDF Print E-mail
Thursday, 24 May 2007
Egy zalai kistelepülést igen nagy veszekedés rázta fel nyugodt, egyhangú cél és terv nélküli mindennapjaiból. Történt ugyanis, hogy a településen ( Börzöncén) most már majd két honapja a nyugdíjasok részére az ebédet házhoz szállítják. Ami önmagában is csoda számba megy hiszen a rendszerváltás óta az itt  élő emberek érdekében nem történt semmi sem.
 
A vihar nem válogat, Kolompár Orbán - igenPDF Print E-mail
Wednesday, 23 May 2007
"Az Elnök Úr azt kérdezte, hogy hol van Farkas Flórián, miért nem tőle kérünk segítséget, mert mi az ő emberei vagyunk, ő nem hajlandó nekünk segíteni." 2007.05.15. napján a Heves megyei Kompolt községben egy tomboló hurrikán jellegű szél tragikus kárt okozott 18 roma származású család lakásában, a kompolti Cigány Kisebbségi Önkormányzat megkeresett, hogy segítségemet kérje, - én látom el a Kompolt cigány Kisebbségi Önkormányzat érdekképviseletét, a kompolti CKÖ határozata alapján. Ekkor levélben kértem az Országos Cigány Önk. elnökét, Kolompár Orbán Elnök Urat, hogy segítsen.
 
Majtényit és Kállait jelölte Sólyom ombudsmannakPDF Print E-mail
Wednesday, 23 May 2007
Bemutatta két ombudsmanjelöltjét a parlamenti pártok frakcióvezetőinek a köztársasági elnök a Sándor-palotában. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának Majtényi Lászlót, a nemzeti és etnikai jogok ombudsmanjának Kállai Ernőt, az MTA kutatóját jelöli Sólyom László.
 
Miért "cigánymentesek" a reklámok?PDF Print E-mail
Wednesday, 23 May 2007
Megosztják a potenciális fogyasztókat, elenyésző a vásárlóerejük, az átlag tévénéző nem képes azonosulni velük – csupán néhány a leggyakoribb kifogások közül, miért nem látunk cigány reklámszereplőket a képernyőn. Közben lépten-nyomon hallani, hogy az idei az Esélyegyenlőség Európai Éve.
 
Orbán: Népszavazás vagy előrehozott választás kellenePDF Print E-mail
Wednesday, 23 May 2007
A rendőri vezetőket nem leváltották, hanem megbuktak - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az Inforádió Aréna című műsorában kedden este. Véleménye szerint, ha nem derültek volna ki ezek az ügyek, akkor semmi sem változott volna a rendőrségen belül.
 
Roma magazin - 2007. május 21.PDF Print E-mail
Wednesday, 23 May 2007
A magazin május 21-i adásában a kormány terveiről esett szó A stúdióban Lendvai Ildikó és Teleki LászlóMűsorvezető: Joka Daróczi János 
 
MeghívóPDF Print E-mail
Wednesday, 23 May 2007
Kedves Gyerekek, Kedves Szülők!Ezúton szeretettel meghívunk mindenkit az INTEGRÁCIÓS GYEREKNAPRA
 
2007. május 27-én vasárnap, GYERMEKNAPPDF Print E-mail
Wednesday, 23 May 2007
 2007. május 27-én vasárnap, GYERMEKNAPOT rendez a Sybase Products Hungary Kft. a Római parton, melyre tisztelettel meghívjuk az Ön gyermekét, gyermekeit is!
 
Roma Összművészeti Fesztivál a GödörbenPDF Print E-mail
Tuesday, 22 May 2007
Június 4 és 10 között eddig soha nem látott gazdagságában mutatja be a cigányság kultúráját az „Athe Sam!” (Itt vagyunk) Roma Összművészeti Fesztiválon a Gödör Klub.
 
Csík Tamás - Miből lesz a Jobbik cserebogár?PDF Print E-mail
Monday, 21 May 2007
Mert akik ma cigányoznak, holnap zsidóznak, holnapután buziznak, nyomorékoznak, vagy csak egyszerűen kommunistáznak!
 
Kinyílt az olló - a globalizáció nem kíméli a romákat és az esőerdőketPDF Print E-mail
Monday, 21 May 2007
Ökotudatos globalizmus a gonosz neoliberális helyett – lényegében ez volt a mondanivalója a Védegylet által szervezett legújabb beszélgetésnek. A meghívott társadalomtudósok, Szalai Erzsébet, Ékes Ildikó és Kóczé Angéla a többnyire mindenki által ismert itthoni problémákat vázolták, míg Scheiring Gábor, a Védegylet közgazdásza a társadalmi-gazdasági problémák általuk preferált megoldását mutatta be.
 
Szerkesztőség heti videó ajánlataPDF Print E-mail
Monday, 21 May 2007
Grofó - 2006
 
Zenei Meghívó - Oláh DezsőPDF Print E-mail
Monday, 21 May 2007
Június 6-án nagy megtiszteltetésben lesz részem a Muzsikus Kávéházban ezen az estén együtt játszhatom László Attila gitárossal és Soós Márton bőgőssel az est folyamán László Attila szerzeményiből és saját szerzeményeimből játszunk majd a második részben jazz standtardeket játszunk.  A koncert  19 órakor kezdődik.  
 
TÁVOZNIA KELL AZ ORSZÁGOS ÉS A BUDAPESTI RENDőRKAPITÁNYNAK ISPDF Print E-mail
Monday, 21 May 2007
A baloldal felelőssége, hogy mindenkivel megértesse, tudatosítsa, hová vezet az egy éve kijelölt út. Az MSZP Választmányának szombati ülésén a párt több vezetője is tájékoztatót tartott. Gyurcsány Ferenc pártelnök, miniszterelnök a tanácskozás sajtó-nyilvános részében aktuális politikai kérdésekről beszélt.
 
A cigányság jövőjét ne éljük fel!PDF Print E-mail
Sunday, 20 May 2007
Valamikor rég, talán már sokan nem is emlékeznek arra az időre, mikor írtam egy vitaindítónak szánt gondolatot „RENDEZZÜK VÉGRE KÖZÖS DOLGAINKAT - Nyílt levél az OCÖ képviselőkhöz” - ha hiszik, ha nem egyetlen OCÖ-s képviselő sem méltatott arra, hogy akár egy picurka írásjellel válaszolt volna!(Talán nehezükre esik az írás, olvasás és csak a pénzszámolás megy!?)
 
Meghívó - A 100 tagú cigányzenekar pünkösdi koncertjérePDF Print E-mail
Saturday, 19 May 2007
 PÜNKÖSDI KONCERTJE 2007. május 28. pünkösdhétfő 19 óra A Budapest-Terézváros  Avilai Nagy Szent Teréz templomban VI. kerület Király utca és Nagymező utca sarok
 
FELHÍVÁS FILMSZEREPRE!PDF Print E-mail
Friday, 18 May 2007
A kuruc szabadságharc idején élt, legendás CINKA PANNA életéről forgatunk filmet, magyar-szlovák koprodukcióban. A film tervezett forgatási ideje: 2007. nyara, magyar és szlovák helyszíneken egyaránt.
 
Putnok város jegyzője feljelentést tett a CKÖ egyik tagja , és több cigánycsalád ellenPDF Print E-mail
Friday, 18 May 2007
Putnok város jegyzője feljelentést tett a CKÖ egyik tagja , és több cigánycsalád lakcímbejelentés elmulasztása miatt. Egyben kérte, hogy a közigazgatási hivatal egy másik jegyzőt jelöljön ki ugyan is a CKÖ egyik tagjával öszeférhetettlen, igy egy másik jegyző döntsön a büntetés mértékéről.
 
Roma magazin - 2007. május 14.PDF Print E-mail
Thursday, 17 May 2007
Roma magazin - 2007. május 14-i adása
 
MEGHÍVÓ - NYILVÁNOS PARLAMENTI MEGHALLGATÁSRAPDF Print E-mail
Thursday, 17 May 2007
Dr. Lévai Katalin, Európai Parlamenti Képviselő, az Európai Szocialista Párt romaügyi szóvivője nyilvános meghallgatást kezdeményez, és tisztelettel meghívja Önt a következő NYILVÁNOS PARLAMENTI MEGHALLGATÁSRA, MELYNEK SORON KÖVETKEZő TÉMÁJA : A GYERMEKSZEGÉNYSÉG ÉS SZEGREGÁCIÓ.
 
VEGYESVÁLTÓ - A KÖZÉRT Egyesület prortrésorozataPDF Print E-mail
Thursday, 17 May 2007
következő beszélgetőtársak:SZENTANDRÁSSY ISTVÁN festőművész,SZILVÁSI ISTVÁN zenészFARKAS ZSOLT zenész
 
Meghívó - Minden általános iskola igazgatója és pedagógusai részérePDF Print E-mail
Thursday, 17 May 2007
 Tisztelt Igazgató Asszony/ Úr!Az Utolsó Padban Egyesület, mint a közoktatás és kisebbségi nevelés - oktatás területén működő szakmai civil  szervezet nevében  tisztelettel meghívom Önt és kollégáit   aMinden gyermek legyen  sikeres az iskolábancímű konferenciára, melynekhelye: Budapest, 1074, Dohány u. 76.(Országos Cigány Önkormányzat díszterme)ideje: 2007. május 25. (péntek)
 
Porcelánhamisító maffiaPDF Print E-mail
Wednesday, 16 May 2007
Porcelánhamisító bandát lepleztek le a Veszprém megyei rendőrök kedden. Az akció hajnalban kezdődött és szerda reggelig is eltarthat - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Dániel Tóth Zoltán, a Veszprém megyei Rendőrkapitányság ügyeletese.
 
Az idén 200 pályázat lesz nyitva...PDF Print E-mail
Wednesday, 16 May 2007
Az idén 200 pályázat lesz nyitva... Bajnai Gordonfejlesztéspolitikai kormánybiztos
 
Lekezelő rendőrökre panaszkodtak a romákPDF Print E-mail
Wednesday, 16 May 2007
Tegező rendőr, jogszerűtlen kilakoltatás, rosszindulatú irodisták, cigányellenes netes fórumok - néhány a kisebbségi ombudsmanhoz érkezett 2006-os panaszok témái közül. A biztos az elmúlt évet összefoglaló beszámolójában a legtöbb figyelmet az új kisebbségi törvénynek szenteli, és megállapítja: a tavaly tesztelt új törvény alkalmatlan arra, hogy véget vessen a súlyos visszaéléseknek.
 
Eltűnt Salgótarjánban egy ismert cigány festő emlékére állított kisplasztikaPDF Print E-mail
Wednesday, 16 May 2007
Oláh Jolán számos európai országban ismert alkotó. Sok kiállítása volt kontinens-szerte. Ma már munkáinak zöme a Rom-Art Alapítvány, a kecskeméti Magyar Naív Művészek Múzeuma és a budapesti Néprajzi Múzeum tulajdona. Most még csak feltételezés, hogy vasárnap tűnt el a bronz emlékmű, és egyelőre az is, hogy színesfém tolvajok vitték el.
 
Meghívó - Raatzsch Jenő André kiállítása a körzőgyárbanPDF Print E-mail
Wednesday, 16 May 2007
  Sok szeretettel látjuk a kiállításon és a megelőző megnyitó fogadáson május 18-án, pénteken, 19 órakor a Körzőgyárban! A kiállítás június 9-ig látogatható a Körzőgyárban: 1056 Budapest, Molnár u. 35. Nyitva: kedd-szombat 12-18.
 
Meghívó - Taraf - SÁNDOR KATALIN fotókiállításaPDF Print E-mail
Wednesday, 16 May 2007
MEGHÍVÓ - TARAF - SÁNDOR KATALIN fotókiállításaSzöveg: Kali KingaBALÁZS JÁNOS GALÉRIARoma Parlament 1084 - Budapest Tavaszmező u. 6. I. em.tel.: 210-4798MEGNYITÓ: 2007. MÁJUS 16., 18.00 ÓRA
 
Megjelent az AMARO DROM legújabb számaPDF Print E-mail
Tuesday, 15 May 2007
Megjelent az AMARO DROM legújabb számaVegye kézbe saját sorsát, történetét, kultúráját! Rendelje meg Ön is az amarodrom@amarodrom.hu  e-mailcímen
 
Finanszírozási szerződésPDF Print E-mail
Tuesday, 15 May 2007
A kulturális minisztérium és a főváros 450-450 millió forinttal támogatja ebben az évben a Budapesti Fesztiválzenekart (BFZ), valamint az együttest működtető alapítvány is kötelezettséget vállalt arra, hogy ugyanekkora összeggel járul hozzá a költségekhez. Az erről szóló szerződést hétfőn Budapesten írta alá Hiller István oktatási és kulturális miniszter, valamint Fischer Iván karmester.
 
Osztojkán Béla - Egy elnökválasztás anatómiájaPDF Print E-mail
Tuesday, 15 May 2007
A készületlen "korelnök", a Lungo Drom-os Drágos József, miután látva Farkas Flórián vesztét és önhatalmúlag, zűrzavaros körülmények között berekesztette az OCÖ alakuló ülését, a terembe benn maradó MCF képviselő-csoportja a soron következő korelnökkel (mint kiderült, neki kellett volna lenni az alakuló ülést levezető korelnöknek), Kertész Lóránt-tal folytatta a munkát.
 
Szerkesztőség heti videó ajánlataPDF Print E-mail
Monday, 14 May 2007
Ando Drom együttes - Cigánytánc
 
Festői környezetből elköltöztetett romák vissza akarnak menniPDF Print E-mail
Monday, 14 May 2007
Tizenegy roma család költözött el az elmúlt években a füzéri Dankó telepről, amely festői környezetben, a várral szembeni domboldalon volt. Utóbb azonban néhány família Füzérre való visszatelepülése került szóba. A Dankó telep területe korábban az önkormányzaté volt, négy évvel ezelőtt csere folytán lett egy Budapesten élő magánszemélyé.
 
Netbox és wifi az európai cigányságnakPDF Print E-mail
Monday, 14 May 2007
Százdolláros laptop helyett 80 eurós felújított PC-t, és drót nélküli internethozzáférést kínál a tízmilliós európai cigányságnak a Login Initiative elnevezésű kezdeményezés. A digitális szakadékot temető projekt ötletgazdája alapító főszerkesztőnk, Nyírő András, az Európai Unió válasza Nicholas Negropontére. A rendszert Magyarországon, a belső Cserehát egyik aprófalvában már élesben tesztelik. A tomori cigányok linuxos gépeken, wifin interneteznek, és nagyon lelkesek.
 
Balog János az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordulPDF Print E-mail
Monday, 14 May 2007
Nyílt próbán "büdös cigányozta" Balog János színművészt egy táncos a Madách Színházban. Az intézmény fegyelmi eljárást indít a táncos ellen - értesült Roma Sajtóközpont. Balog János színművészt a "Volt egyszer egy csapat" nyílt próbáján "büdös cigányozta" le az egyik táncos.
 
A kóborló Roland háborút robbantott ki a roma arisztokraták köztPDF Print E-mail
Monday, 14 May 2007
Összekaptak a cigányvajdák. Három megyei elöljáró neheztel Kállay Csaba országos cigányvajdára. Úgy gondolják, Kállay és a vajdaavatások "sámánja", id. Rostás Farkas György író súlyos tízmilliókkal lehúzta őket.
 
Deák Ferenc Közéleti Klub - MeghívóPDF Print E-mail
Monday, 14 May 2007
 A Deák Ferenc Közéleti Klubtisztelettel meghívja ÖntÁlomprogramLesz-e valaha szuficites költségvetése Magyarországnak?című klubestjére 
 
Elit iskolákba teszik át a cigánytelepi gyerekeketPDF Print E-mail
Friday, 11 May 2007
A törvény szerint meg kell szüntetni a cigány iskolákat. Nyíregyházán a telepi tanulókat hat belvárosi iskolába szórják szét, és ettől mindenki fél. A roma anyukák faji megkülönböztetéstől tartanak, a többiek a cigyány gyerekektől, az iskolák pedig attól, hogy elveszítik eddigi diákjaikat. A vasúttal és az ipari övezettel körülhatárolt, lepusztult területet régen Guszev-telepnek hívták, de hogy a régi rossz hírnevét elvegyék, átkeresztelték Huszár-telepre. A névcsere nem segített, akik itt laknak, a legsötétebb szegénységben élnek, elkülönülve a város többi lakójától, és ebbe a sorsba születnek a gyerekek is.    
 
Polgárháborús veszély Magyarországon?PDF Print E-mail
Friday, 11 May 2007
A cigányság helyzete katasztrofális, egyes megyékben, ha nem történik változás, polgárháborús helyzet alakulhat ki - állítja Vona Gábor, a Jobbik elnöke. A cigányság problémáiról és a cigányság helyzetéről beszélt a Demokratának adott interjújában Vona Gábor, a Jobbik elnöke, aki cáfolta, hogy pártja cigányellenes politikai erő lenne.
 
Wellness-központ a roma lakosok házai helyén?PDF Print E-mail
Friday, 11 May 2007
Eddig tizenegy roma családot költöztettek ki a Borsod megyei Füzérről úgy, hogy az önkormányzat egy magánszeméllyel földterületet cserélt, amelyért a romák által lakott településrészt adta. Az újdonsült földtulajdonos a környező településeken vásárolt házakat a romáknak, akik közül sokan már megbánták a cserét.
 
Rádió C - Visszapillantó - 2007. május 10.PDF Print E-mail
Friday, 11 May 2007
Rádió C - Visszapillantó - 2007. május 10.A műsor vendégei: Kállai Katalinaz Oktatási és Kultúrális Minisztérium stratégiai főtanácsadójaSzénási Ferencaz Oktatási és Kultúrális Minisztérium politikai tanácsadójaFátyol Tivadara Rádió C igazgatójaMűsorvezető: Báder Csaba  
 
Az Amnesty International elmarasztalta MagyarországotPDF Print E-mail
Thursday, 10 May 2007
A világ egyik legnagyobb emberi jogokat védő szervezete, az Amnesty International ismét elmarasztalta Magyarországot. Az új jelentés szerint a nők nem kapnak megfelelő védelmet a családon belüli szexuális erőszak ellen. A nők ellen irányuló erőszak erősen romboló hatással van az életükre, főleg ha családon belül történik a bántalmazás. Gyakran szégyellik magukat, és így nem mernek segítséget kérni.
 
Gyakornoki Program Roma Fiatalok SzámáraPDF Print E-mail
Thursday, 10 May 2007
Az Európai Néppárt, Járóka Lívia európai parlamenti képviselő és a Robert Schumann Alapítvány támogatásával, meghosszabbítja pályázatát  roma fiatalok számára európai parlamenti  gyakornoki és média gyakornoki  pozíciókra a 2008. januárjától 2009. júliusig  terjedő  időszakra.
 
"Ne avatkozzanak kívülről az ügyeinkbe"PDF Print E-mail
Thursday, 10 May 2007
A hajdúhadházi romáknak nem tetszik a szegregációról szóló bírósági ítélet. A budapesti székhelyű Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány példaértékű sikerként könyvelte el, hogy múlt héten első fokon pert nyert a hajdúhadházi önkormányzat és két általános iskolája ellen.
 
Ellen demonstráció...PDF Print E-mail
Thursday, 10 May 2007
Ellen demonstráció... Vona Gábor a Jobbik elnöke
 
Megzavarták a megemlékezéstPDF Print E-mail
Thursday, 10 May 2007
Megzavarták a megemlékezést Kondorosi Ferencaz igazságügyi tárca államtitkára
 
Zéró Tolerancia képeiPDF Print E-mail
Thursday, 10 May 2007
2007. május 9-én készült képriport.A képeket Dorkó Dániel készítette.    
 
Sajtóközlemény - Mohácsi és Teleki üdvözli Kaltenbach értékelésétPDF Print E-mail
Thursday, 10 May 2007
Mohácsi Viktória Európai Parlamenti képviselő és Teleki László Országgyűlési képviselő ezúton üdvözli Kaltenbach Jenő, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogok Országgyűlési Biztosa 2006. évi beszámolóját, mely a 12 éves gyakorlatnak megfelelően magas szakmai színvonalon tárgyalja a romákat érintő problémákat, valamint azokra adott kormányzati válaszokat.
 
Fél éve nem kaptak választ miért nem használhatják a létesítménytPDF Print E-mail
Thursday, 10 May 2007
A Heves megyei önkormányzat és az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) támogatása ellenére az állami vagyonkezelő máig nem adta a Parádi Cigány Kisebbségi Önkormányzat kezelésébe az UTE egykori kékestetői síházát - jelentette be szerdán Egerben a kisebbségi önkormányzat elnöke, hozzátéve: azt feltételezik, hogy "a romák nemkívánatosak Kékestetőn".
 
Vízkorlátozás miatt tiltakoznak a romákPDF Print E-mail
Thursday, 10 May 2007
Negyvenkét, többségében romák lakta hatvani lakásban korlátozta a vízszolgáltatást a Heves Megyei Vízmű Rt. - jelentette be szerdán Egerben a megyei és az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat "összekötője". Ebben a helyzetben, a helyi önkormányzat lakástámogatási alapjából segítséget kellene nyújtani a korlátozás megszüntetése érdekében - közölte Berkes Elemér.
 
Egy roma egyetemista írásaPDF Print E-mail
Wednesday, 09 May 2007
AmaroDrom - 2007 febr. 10/old."Ami az ország és a cigányság helyzetét illeti, azok széttartanak" 
 
Cigány szervezetek, működési támogatásokPDF Print E-mail
Wednesday, 09 May 2007
Magyar Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságaAz Országgyűlés /2007. OGY határozata a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek költségvetési támogatásáról 
 
A Magyar Nemzeti Cigányzenekar BécsbenPDF Print E-mail
Wednesday, 09 May 2007
Illényi Katica vendégszereplésével Bécsben ad koncertet a Magyar Nemzeti Cigányzenekar júniusban. Az osztrák közönségnek először nyílik alkalma arra, hogy meghallgassa ifj. Sánta Ferenc zenekarának produkcióját. Történetében először az osztrák fővárosban szerepel az 1994-ben alapított Magyar Nemzeti Cigányzenekar. A Konzerthaus-béli fellépés sztárvendége a hegedűművész Illényi Katica, aki három éves kora óta hegedül.
 
Osztojkán Béla - TüntetéseinkPDF Print E-mail
Tuesday, 08 May 2007
Sokan kétkedve, sokan nem is enyhe rosszindulattal, sokan pedig kifejezetten ellenséges érzülettel vették annak idején hírét az egri roma tüntetésnek, annak a tömeg-megmozdulásnak, amely úgy fog bevonulni - úgy vélem, méltán - a magyarországi cigányság történelmébe, mint valami soha meg nem ismételhető esemény, azért soha meg nem ismételhető esemény, mert ami ezután jön majd, az már nem lesz első, és bátorság sem kell majd hozzá akkora, mint kellett ehhez a mostanihoz, ehhez a - mondom - már soha meg nem ismételhető eseményhez, amely 1993. június 11-én, kora délután zajlott le Egerben, először a magyarországi cigányság történetében.
 
Szerkesztőség heti videó ajánlataPDF Print E-mail
Monday, 07 May 2007
VII. Budapesti Roma Fesztivál Váradi Roma Café - Szeress még
 
Negatívan viszonyul a romákhoz a csehek több mint kétharmadaPDF Print E-mail
Monday, 07 May 2007
Negatívan viszonyul a romákhoz a csehek több mint kétharmada - derült ki abból az országos felmérésből, amelynek eredményét szombaton hozták nyilvánosságra Prágában. A prágai STEM közvélemény-kutatási intézet felmérésének eredménye szerint csak a megkérdezettek 19 százaléka viszonyul úgy a romákhoz, mint Csehország bármely más lakosához.
 
Kritikára számíthat Magyarország az Európa Tanácsban a kisebbségi nyelvek használata ügyébenPDF Print E-mail
Monday, 07 May 2007
Nem lesz könnyű a magyar társadalomnak megemészteni azt a követelményt, hogy a még kisebbségi nyelvüket őrző hazai romáknak is illendő lenne megadni mindazt a támogatást, mint amit a határokon kívülre került magyaroknak várna el.
 
Sajtóközlemény - Kiemelkedő jelentőségű ítéletek a roma gyermekek iskolai szegregációjának ügyébenPDF Print E-mail
Sunday, 06 May 2007
Alulírottak üdvözöljük a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság 2007. május 3-án kelt elsőfokú ítéletét, amelyben a Bíróság megállapítja a roma gyermekek jogellenes elkülönítésének tényét Hajdúhadház általános iskoláiban, valamint a várost és az érintett iskolákat eltiltja a további jogsértéstől.
 
Az én anyám - Bangó Margit énekelPDF Print E-mail
Sunday, 06 May 2007
Az én anyám - Bangó Margit énekel
 
MEGHÍVÓPDF Print E-mail
Sunday, 06 May 2007
Jő, megy a képzelődés…az Erzsébetvárosi Gyermekjóléti SzolgálatFirka Rajzkörének kiállítása Balázs János Galéria                          
 
Az országos cigány kultúrház sorsa: Pusztulásra ítélvePDF Print E-mail
Friday, 04 May 2007
Lakópark épülhet a tavaly novemberben leégett Országos Cigány Információs és Művelődési Központ helyén, ha az országos roma önkormányzatnak sikerül túladnia az épületen. A kultúrházat működtető közhasznú társaság az elmúlt években komoly tartozásokat halmozott fel, az önkormányzat vezetői a végelszámolást fontolgatják.
 
Elmeszelték a romákat külön tanító iskolákatPDF Print E-mail
Friday, 04 May 2007
A roma gyerekeket jogellenesen oktatják külön iskolákban a Hajdú-Bihar megyei Hajdúhadházon - állapította meg csütörtöki elsőfokú ítéletében a megyei bíróság. A város két általános iskolája ellen egy civil szervezet indított pert, azért, mert szerintük a város iskolái olyan épületeket működtetnek, ahol kizárólag cigány gyerekek tanulnak.
 
Roma magazin - 2007. május 2.PDF Print E-mail
Thursday, 03 May 2007
Gandhi Napok a pécsi gimnáziumban. Fotókiállítás a fővárosban, E-tanulási rendszer és mi újság a Ternipe együttes házatáján - többek közt ezek a témák is szóba kerülnek a magazin május 2-i adásában.
 
"Gyilkos és áruló" - hová tűntek Kádár csontjai (és Kádárné urnája)?PDF Print E-mail
Thursday, 03 May 2007
Meggyalázták Kádár János síremlékét a fővárosi Fiumei úti temetőben szerdán; a koporsót felfeszítették, elképzelhető, hogy a csontokat is elvitték a tettesek - közölte a rendőrség. A miniszterelnök és több párt is elítélte a sírrongálást. A Budapesti Temetkezési Intézet vezérigazgatója közölte, növelik a biztonsági őrök számát.
 
Fenyegetés miatt maradt el az SZDSZ majálisPDF Print E-mail
Wednesday, 02 May 2007
Fenyegetés miatt maradt el az SZDSZ majális... - Balczó Zoltán (Jobbik),- telefonon: Badacsonyi Szabolcs (SZDSZ)
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.október 1-től 7-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-10-01
  Ma teli leszünk energiával, így akár a nehezebb házimunkákkal is megbirkózhatunk. Képesek vagyunk rá, hogy sokat dolgozzunk, de munkánk minősége hagy maga után némi kívánnivalót. Az alaposság ma nem lesz sajátunk. Szemproblémáink fokozottabban jelentkezhetnek. A leggyakoribb ilyen jellegű panasz a kötőhártya gyulladás. Ez a kellemetlen betegség idegen, zavaró anyag, pl. por, szennyeződés hatására lép fel.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 30-tól október 6-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-09-30
  Ma kitör rajtunk az álmodozó kedv. Romantikus hangulatunk arra ösztönöz, hogy kimutassuk az érzelmeinket kedvesünk felé. Ma van az érzelmes szerelmi vallomások ideje. Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők is, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk