Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
"Feketét fehéren" - rendezvény a diszkrimináció ellen PécsettPDF Print E-mail
Friday, 27 April 2007
"Feketét fehéren" címmel a diszkrimináció ellen tart rendezvényt május 11-én a Cigány Szociális és Művelődési Módszertani Bázis Pécsett - közölte az esemény főszervezője a baranyai megyeszékhelyen csütörtökön, sajtótájékoztatón. A pécsi kispiacon roma és nem roma képzőművészek, zenészek, táncosok, színészek lépnek fel, hogy felhívják a figyelmet a cigányság "pozitív és negatív diszkrimináció közötti kiúttalan tévelygésére" - mondta Orsós Ferenc.
 
Koalíciós viszály a fővárosbanPDF Print E-mail
Thursday, 26 April 2007
Koalíciós feszültséghez vezetett a Fővárosi Közgyűlésben csütörtökön az SZDSZ-nek az a javaslata, hogy halasszák el az észak-budai kórházak integrációját. Így nem folytatható tovább a koalíciós együttműködés - jelentette ki Steiner Pál, az MSZP-frakció vezetője újságírók előtt, a közgyűlés ülésének szünetében. Demszky Gábor szerint a csütörtöki ülés csak akkor folytatódhat, ha a szocialisták kompromisszumkészek.
 
Az Országos Cigány Önkormányzat Cigány nyelvtanfolyamaPDF Print E-mail
Thursday, 26 April 2007
2007-ben, megfelelő jelentkező esetén, NYÁRI-SZÜNIDEI kurzust indít, amely államilag elfogadott középfokú, "C" típusú nyelvvizsgára készíti fel hallgatóit. Jelentkezés és bővebb információ:Goman Renáta, tel: 321-6857
 
Putnokon a CKÖ demonstrációs bizottságot állít felPDF Print E-mail
Thursday, 26 April 2007
Putnokon, a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat demonstrációs bizottságot állít fel, jelentette be a helyi CKÖ testülete. A bizottságot a következő okok miatt kínvánják létrehozni:  1 Szociális segélyek megvonása2 Lakásfentartási támogatás megvonása, és viszafizetése3 Bódé-rendszer megszüntetése4 Rendszertelen kifizetések5 Szegregáció megszüntetése6 Egy független jegyző megnevezése ugyan is Tanner János jegyző, összeférhetetlen! CKÖ testület Putnok, 2007. április 26. 
 
Lezárult a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon a Hajdúhadház elleni iskolai szegregációs perPDF Print E-mail
Wednesday, 25 April 2007
A bizonyítás lezárult a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon tegnap a Hajdúhadház elleni iskolai szegregációs perben. Mégsem hirdettek ítéletet abban a szegregációs perben, amelyet az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány indított Hajdúhadház önkormányzata, és két általános iskolája ellen, azzal az indokkal, hogy jogellenesen különítik el a roma gyermekeket.
 
180 éve hunyt el Bihari JánosPDF Print E-mail
Wednesday, 25 April 2007
Száznyolcvan éve, 1827. április 26-án hunyt el Bihari János zeneszerző, cigányprímás, ahogy Liszt Ferenc írta róla: "a cigány virtuozitás legismertebb, legünnepeltebb képviselője." 1764. október 21-én született Nagyabonyban, ahol apja, Bihari Ferenc szintén hegedűs volt. Gyermek- és serdülőkorát a Győr megyei Bőnyön töltötte. 24 éves korában Szerdahelyen feleségül vette a mindössze 16 éves Banyák Évát, a neves szerdahelyi cimbalmos, Banyák Simon lányát.
 
Roma magazin - 2007. április 23.PDF Print E-mail
Wednesday, 25 April 2007
Roma magazin - 2007. április 23-i adása
 
PHARE-ban jók voltunk, és most a brüsszeli fazéknál sem állunk rossz helyenPDF Print E-mail
Tuesday, 24 April 2007
Brüsszel elfogadta az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében, a következő 7 évben rendelkezésre álló 7 ezer milliárd forint felosztását - mondta el a Független Hírügynökségnek a fejlesztéspolitikai kormánybiztos kedden. Az Unió kifogásai miatt csak a források 2 százalékát, körülbelül 120 milliárd forintot kellett átcsoportosítani. Ebből a pénzből a kormány egy fejlesztési tartalékot hozott volna létre, amelynek forrásait végül a különböző ágazati programok között osztják fel, közölte a a fejlesztéspolitikai kormánybiztos.
 
Szerkesztőség heti videó ajánlataPDF Print E-mail
Tuesday, 24 April 2007
Vera Bila - Kana sas terni
 
Nem kizárt egy újabb roma "svédület"PDF Print E-mail
Tuesday, 24 April 2007
Elkészült a magyarországi romák tavalyi svédországi kivándorlásáről szóló jelentés. Több jel is arra utal, hogy a magyarországi romák svédországi kivándorlását valaki Malmőből szervezte és irányította - derül ki a külügyi és a szociális tárca a "Svédországban menedékjogot kérő roma lakosság helyzetéről" című beszámolójából.
 
Vajda Imre: Roma politika - roma politikusok- roma értelmiségPDF Print E-mail
Monday, 23 April 2007
Mielőtt a fenti témáról fejteném ki álláspontomat, fontosnak tartom a politika fogalmának körülírását. Tény, hogy az ember, másokkal együtt társadalomban él, amit természeti adottságnak lehet tekinteni, és ahol az együttélés formáit, kereteit az emberek határozzák meg.    Vajda Imre, Choli Daróczi József, Heizer Antal, Kállai Katalin és Kolompár Orbán
 
Gyurcsány: euro 2010-2014 közöttPDF Print E-mail
Friday, 20 April 2007
Magyarország 2010-2014 között vezetheti be az eurót - jelentette ki Gurcsány Ferenc miniszterelnök a Pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank "Út az euróhoz" című csütörtöki budapesti konferenciáján. A konveregenciaprogram teljesítése után, megállapodáson alapuló jövedelem és fejlesztéspolitika kidolgozását követően vezetheti be Magyarország az eurót - mondta Gyurcsány Ferenc.
 
A vén cigány - Choli Daróczi József fordításaPDF Print E-mail
Friday, 20 April 2007
A vén cigány - Choli Daróczi József fordítása cigány nyelvre
 
Internet kell a romák integrációjáhozPDF Print E-mail
Friday, 20 April 2007
Az internet is elengedhetetlen a romák integrációjához a brüsszeli fórum következtetése szerint. Az információ elengedhetetlen feltétele a tudásnak, ezáltal a hátrányos helyzetű csoportok, a romák társadalmi beilleszkedésének, használjuk fel erre a modern technika, az internet vívmányait - hangoztatta Lévai Katalin (MSZP), az Európai Parlament jogi bizottságának a tagja, az úgynevezett Európai Roma Fórum elnöke szerdán Brüsszelben az általa rendezett, "Az internet szerepe a romák társadalmi integrációjában" témájú eszmecserén.
 
Lakásvita Zuglóban - nem költözhet két roma család az egyik iskolával közös telekrePDF Print E-mail
Friday, 20 April 2007
Bírósághoz fordul a Roma Polgárjogi Alapítvány, mert a zuglói önkormányzat nem enged beköltözni két roma családot azokba a lakásokba, amelyeket korábban kiutalt nekik. Az épület egy iskolával közös területen van. Állítólag az intézmény igazgatója nem szeretné, ha romák költöznének oda, a közös telken lévő milliós értékeket félti.
 
Romák a médiábanPDF Print E-mail
Friday, 20 April 2007
A Szociális és Munkaügyi Minisztérium, a Partners Hungary Alapítvány és a United States Agency International Development (USAID) Roma Integrációs Programjának gondozásában az idén tavasszal megjelent kiadvány összefoglalja a minisztérium által 2005-ben szervezett szakmai kerekasztalok észrevételeit, illetve ajánlásait. A Zöld Könyv ismerteti a témával kapcsolatos tudományos és szakmai értékeléseket, s kiemeli azokat a szempontokat, amelyekre a romákkal kapcsolatos témák feldolgozásánál a média munkatársainak érdemes figyelniük. A kötet szerzői: Hammer Ferenc médiaszociológus és Bernáth Gábor, a Roma Sajtóközpont elnöke.
 
Roma magazinPDF Print E-mail
Thursday, 19 April 2007
A vendég Kolompár Orbán, az OCÖ régi-új elnöke.Az április 16-i adásban bemutatkozott a friss Kossuth-díjas ifj. Sánta Ferenc is. Műsorvezető: Kovács János
 
OCÖ-közgyűlés: megállapodást készítenek elő a kormány és a szervezet közöttPDF Print E-mail
Thursday, 19 April 2007
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) és a kormány, valamint a szakminisztériumok közötti együttműködési megállapodást előkészítő bizottság létrehozásáról döntött a szervezet szerdai Budapesten tartott közgyűlése.
 
Az HBO Értékesítési Asszinsztens állást hirdetPDF Print E-mail
Thursday, 19 April 2007
Értékesítési Asszinsztens pozícióba a budapesti irodájába.
 
Megjelent a Cigány Irodalmi Arcképcsarnok első kötetePDF Print E-mail
Thursday, 19 April 2007
Könyvbemutatót és díjátadót rendezett a Cigány Kulturális és Közművelődési Egyesület a Költészet Napján, azaz április 11-én este Pécsett, a Rácz Aladár Közösségi Házban. Az új kötetet – Németh János színművész segítségével – Békés Sándor újságíró mutatta be.  
 
Osztojkán Béla - Madár népességPDF Print E-mail
Thursday, 19 April 2007
Talán kezdhettem volna így: „Mi, őfelsége a Nép!..”, csakhogy, azonmód le kellene fékeznem magamat, mert ebből az abszurdnak tűnő kezdő mondatból az derült volna ki, hogy magam is a nagyotmondások bűnébe esem, mert hát – uramisten –, hol vagyunk mi Nép, és mitől is lennénk felségesek, amikor egyetlen eredetmondánkból is az olvasható ki, hogy valaha ágról ágra, országról országra szálló madarak voltunk, ám gazdag mezőre lelvén szárnyaink elcsökevényesedtek, elnehezültek (magyarán: ellustultak, eltunyultak), és a könnyű ég helyett a sáros vagy poros földön maradtunk s „így lettünk madarakból emberek”, felséges cím nélkül, amolyan se keze se lába madár népesség.
 
Komár: "Gyűlölöm a kommunistákat, ha magyar, ha cigány és akkor is, ha zsidó"PDF Print E-mail
Wednesday, 18 April 2007
Botrány tört ki Komár László solymári fellépésén.Az énekes - aki állítólag nem ivott - fennhangon szidta a kommunistákat, de zsidózott és a melegeket is negatív előjellel említette.
 
Cigánygyűlölet - Miért bújnak el a diplomás romák?PDF Print E-mail
Wednesday, 18 April 2007
Az intelligens romák többsége, ha csak teheti, elbújik, nem szívesen vállalja, vagy vallja be származását. ők ugyanis sokkal jobban érzik azt az erősen fajgyűlölő hangulatot, amivel a magyar emberek körbeveszik a roma kisebbséget – mely egyébként hazánk legnagyobb kisebbségi csoportja is egyben. Diplomás romákat kérdeztünk a mindennapjaikról. Megdöbbentő vallomások.
 
KereszttűzPDF Print E-mail
Wednesday, 18 April 2007
Zéró tolerancia... Vendég: Kondorosi Ferencaz igazságügyi tárca államtitkára
 
Farkas Flórián és Kolompár Orbán összeborul?PDF Print E-mail
Wednesday, 18 April 2007
Kiegyensúlyozott, botrányoktól mentes, és új szakmai alapokon kíván dolgozni az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) testületében Farkas Flórián és Kolompár Orbán, ezért egy közös együttműködési megállapodást készít elő a Lungo Drom és a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) - tájékoztatott a két roma szervezet elnöke kedden.
 
Kiírták a Gazdasági Minisztérium roma kisvállalkozás-fejlesztési pályázatátPDF Print E-mail
Tuesday, 17 April 2007
Nagy eredményként könyveli el Lakatos Sándor a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium munkatársa, hogy a pályázható összeg nem csökkent a tavalyihoz képest, változatlanul 250 millió forintot tudnak szétosztani.
 
Sajtóközlemény - Gyermekjogi közmeghallgatás az Európai ParlamentbenPDF Print E-mail
Tuesday, 17 April 2007
2007. április 17-én került megrendezésre a gyermekek jogairól szóló közmeghallgatás a brüsszeli Európai Parlamentbe. A meghallgatás célja, hogy magas színtű szakmai háttért biztosítson egy Európai Uniós színtű gyermekjogi stratégia kialakításához és a témában előterjesztett Európai Parlamenti jelentéshez.
 
Az Il Ferro fizet, vagy megfizet?PDF Print E-mail
Tuesday, 17 April 2007
A világhálós fórumokat ellepő csalódott és egyre dühösebb ügyfelek pedig hol testi fenyítéssel, az irodák átrendezésével fenyegetőznek, hol meg súlyos pereket helyeznek kilátásba, ha nem kapják vissza legalább a belépti díjukat.
 
Zsigó Jenő - A nevelhetetlen többség - Amaro Drom szerkesztőségi jegyzetPDF Print E-mail
Tuesday, 17 April 2007
Néhány emberöltő alatt megváltozott a világ. Sok gyarmattartó országból lassan már gyarmat lesz. Édes játéka az emberiségnek az „elnyomásjátszma”, amelyben – és ez nem nagyon volt korábban beszámítva – nemcsak az elnyomó tanul újabb és újabb elnyomó technikákat. Az elnyomott is tanulóképes. Kisebb részben hajlandó megtanulni és magáévá tenni az elnyomó lelkivilágát, azaz saját maga elnyomásában közreműködni, de nagyobb részben az elnyomottak a lázadás, a kitörés, a bizonyítás lehetőségeit keresik.
 
MÉGIS KINEK A HOLOCAUSTJA?PDF Print E-mail
Tuesday, 17 April 2007
Miért nincs Cigány Holocaust emlékház?Miért nincs Mária Terézia és II. József cigány törvénytár és kutató központ? De miért nincs semmilyen cigány emlékbizottság, még doni sem, pedig cigány baka is megfagyott a Don-kanyarban.
 
Díjat nyert "A mi cigánylányunk" BrüsszelbenPDF Print E-mail
Tuesday, 17 April 2007
Hargitai Miklós kapta az Európai Bizottság egyik diszkriminációellenes újságíródíját a Népszabadság Online-on publikált, A mi cigánylányunk című cikkéért – jelentette be Vladimír Spidla, a témában illetékes biztos hétfőn Brüsszelben. A díj az Európai Bizottság kezdeményezése azoknak az újságíróknak a kitüntetésére, akik munkájukkal hozzájárulnak a sokszínűség és a diszkrimináció jobb megértéséhez.
 
Szerkesztőség heti videó ajánlataPDF Print E-mail
Tuesday, 17 April 2007
Boross Lajos és zenekaraBangó Margit énekel
 
Cím Nap StoryPDF Print E-mail
Monday, 16 April 2007
A holokauszt áldozatairól... - David Admon  (Izrael magyarországi nagykövete),- Breuer Péter
 
Ki emlékszik a arra a 70 ezer romára, akiket a nácik meggyilkoltak?PDF Print E-mail
Monday, 16 April 2007
Choli daróczi József szerint elveszik halottaik emlékét, noha 70 ezer cigány öltek meg a nácik.  
 
"Auschwitz után nem lehet büntetlenül zsidózni, cigányozni"PDF Print E-mail
Monday, 16 April 2007
Budapest a holokausztra emlékezett.Erős rendőri védelem mellett, de rendbontásoktól mentesen zajlott a holokausztra való emlékezés tegnap Budapesten.
 
Felvonulással emlékeznek a holokausztraPDF Print E-mail
Sunday, 15 April 2007
Fáklyás felvonulással emlékeznek meg vasárnap azokról, akiket a nyilasok 1944-45-ben a jeges Dunába lőttek. A Terror Háza Múzeum előtt a Zeneakadémia 50 fős kórusa ad koncertet. A holokauszt történetének leggyorsabb deportálási akciója 1944. április 16-án kezdődött: a hatóságok 56 nap alatt 437 ezer zsidót küldtek Magyarországról Auschwitz-Birkenauba.
 
Némák maradnak a romák a magyar médiábanPDF Print E-mail
Sunday, 15 April 2007
Arctalan tömegként ábrázolja a média a cigányokat, politikusokat szólaltat meg helyettük, és csak akkor kerülnek szóba, ha az nem jár profitkieséssel - többek között ezeket rója fel egy új tanulmány a magyar újságoknak, rádióknak és tévéknek. A Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke szerint pedig a médiában sokszor csak "nagylelkű bohócokként" használják a romákat, miközben átlagemberként nem mutatják meg őket.
 
Kultúrájuk felélesztésére szövetkeztek a roma vajdákPDF Print E-mail
Sunday, 15 April 2007
Országos szövetséget alapítottak a roma vajdák a cigány nyelv és kultúra újjáélesztésének megsegítésére. A szövetség tagjai intézményes formában képviselnék az oláh cigányokat, politizálni azonban nem szeretnének.
 
Sólyom László roma művészeket és tudósokat fogadottPDF Print E-mail
Sunday, 15 April 2007
Az államfő a Nemzetközi Roma Nap ünnepségén leszögezte: a cigányságnak nem asszimilációra, a többségi társadalomban való feloldódásra van szüksége, hanem identitásának megőrzésére. A köztársasági elnök a Nemzetközi Roma Nap alkalmából a média, a roma kulturális és tudományos élet több mint félszáz jeles képviselőjét fogadta pénteken a Sándor-palotában.
 
Romák miatt járnak városi iskolábaPDF Print E-mail
Saturday, 14 April 2007
A roma többségű intézményekből kiíratják gyerekeiket a nem romák.Egy-egy kistelepülésen, de akár városban is a nem roma szülők gyermekeiket egyre nagyobb arányban „veszik ki” a helyi iskolából, vagy már be sem íratják oda. „A tanulás nehézségei, a beilleszkedési zavarok, a fegyelem hiánya" — általában így indokolják döntésüket
 
MEGHÍVÓPDF Print E-mail
Friday, 13 April 2007
 A Deák Ferenc Közéleti Klubtisztelettel meghívja ÖntVigyázó szemetek Belgrádra vessétek!Magyar életlehetőségek a Délvidéken című klubestjére.
 
Nemzetközi Roma NapPDF Print E-mail
Friday, 13 April 2007
Nemzetközi Roma NapEurópai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú EgyesületBudapest, 2007.04.13  
 
'Emlékező macskakövek' hazánkban isPDF Print E-mail
Friday, 13 April 2007
Németország után Magyarországon is útjára indul az „Emlékező macskakövek” projekt. 1943 és 1945 között zsidók és romák milliói tűntek el Európa városaiból és falvaiból - legtöbbször anélkül, hogy maradandó nyomot hagytak volna maguk után. A Stolperstein-ok - nyersfordításban „botlató kövek” - ezeket a hiányzó nyomokat teszik újra láthatóvá: a kölni művész, Gunter Demnig által macskakövekre applikált réztáblákon az elhurcoltak utolsó lakhelye előtt szembesülünk a személyek adataival.
 
Ma ünnepeljük a költészetetPDF Print E-mail
Friday, 13 April 2007
Ma van a költészet napja, ez alkalomból megemlékezéseket, könyvbemutatókat, felolvasásokat, dedikálásokat, konferenciákat tartanak országszerte.
 
Tüntetnek a csehországi romákPDF Print E-mail
Friday, 13 April 2007
Idegengyűlölő kijelentései miatt a csehországi roma civil szerveződések vezetői feljelentették Jirí Cuneket, a kormánykoalícióhoz tartozó Kereszténydemokrata-Néppárt(KDU-CSL) elnökét, aki a prágai kabinet régiófejlesztési minisztere és egyik kormányalelnöke.
 
Negyedmilliárd forint a roma kkv-knakPDF Print E-mail
Wednesday, 11 April 2007
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) pályázatot hirdet a magyarországi roma mikro-, kis-, és középvállalkozások (kkv) piaci esélyeit és versenyképességét javító fejlesztések és beruházások támogatására a Kis- és Középvállalkozói Célelőirányzatból (KKC) - mondta Lakatos Sándor, a tárca társadalmi felelősségvállalásért felelős igazgató kedden az MTI-nek.
 
Domino - 2007. április 10.PDF Print E-mail
Wednesday, 11 April 2007
Domino - 2007. április 10.   Vendégek: Kolompár Orbán az OCÖ elnökeifj. Bogdán János az OCÖ szóvivőjeBalogh József az MCF elnök-helyetteseRauch Edit - Esélyegyenlőségi szakállamtitkár Műsorvezető: Joka Daróczi János
 
Nemzetközi Roma Nap Kalocsán az Európai Unió támogatásávalPDF Print E-mail
Monday, 09 April 2007
Nemzetközi roma napot tartottak vasárnap Kalocsán az Európai Unió és Kalocsa város anyagi támogatásával, a kalocsai Phralipe Független Cigány Szervezet rendezésében. A kalocsai sportcsarnokban több száz roma jelent meg, közöttük nagy számban gyerekek.
 
A Húsvét történetePDF Print E-mail
Saturday, 07 April 2007
Történeti visszatekintésA régi korok emberei sok szállal kapcsolódtak a természethez. Munkájukat, mindennapi életük rendjét, örömeiket, bánataikat is befolyásolta a természet örök változása. A tél és a nyár kettősében, az élet és a halál párhuzamát látták. Mindezek szabályozták életüket, melyet az ünnepek felosztottak kisebb - nagyobb szakaszokra.
 
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk!PDF Print E-mail
Saturday, 07 April 2007
 Baxtali Patradyi Savore Zhenenge!   
 
SZONETT - Sztinka Mercedes blues-estjePDF Print E-mail
Saturday, 07 April 2007
Egy este a blues szerelmeseinek és Shakespeareszerelmeseinek. Nő, Blues és Shakespeare: tökéleteskonstelláció. A szív szavai és a szív hangjai, ahogy csakegy  nő lelkéből szólhat: a szonett örök kérdéseinekőszinteségével az életről, szerelemről, szépségről,fájdalomról és szenvedélyről...
 
NEMZETKÖZI ROMA NAPPDF Print E-mail
Saturday, 07 April 2007
A szocialista párt politikusa, Teleki László is több jelentős romaprogramot dolgozott már ki. A Magyar Szocialista Párt országgyűlési frakciója támogatja a kormány minden olyan programját, amely lehetővé teszi a magyarországi romák helyzetének további javítását.  
 
A Fővárosi Önkormányzat Cigány Ház-Romano Kher pályázatot hirdet jogászi állás betöltésérePDF Print E-mail
Friday, 06 April 2007
A Fővárosi Önkormányzat Cigány Ház-Romano Kher pályázatot hirdet jogászi állás betöltésére, 2007. május elejei kezdéssel.
 
A miniszterelnök húsvéti üzenetePDF Print E-mail
Friday, 06 April 2007
Gyurcsány Ferenc húsvét alkalmából a hasonlóságokra és a különbözőségekre hívta fel a figyelmet, melyek közös nevezőre hozhatóak. Összetartozásunk jelképének a hungarikumként megnevezett hímes tojást és locsolkodást tartja.
 
Nemzetközi Roma Nap MeghívóPDF Print E-mail
Friday, 06 April 2007
Ezúton szeretettel meghívom a Mohácsi Viktória Európai Parlamenti képviselő a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért képviselőcsoport tagja, a Kalocsa Város Polgármesteri Hivatala, és Török Gusztáv Andor polgármester támogatásával, Sztojka Katalin a Phralipe Független Cigány Szervezet Kalocsa szervezésében megrendezésre kerülő Nemzetközi Roma Napra.
 
Horváth Aladár összefogná a romákatPDF Print E-mail
Thursday, 05 April 2007
A cigánytársadalom összefogására szólított fel, pártállásra való tekintet nélkül, a népcsoport helyzetének javítása érdekében Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke és Dancs Mihály, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke csütörtökön Miskolcon.
 
Gyermekmesék hitről, élményekről, szeretetrőlPDF Print E-mail
Thursday, 05 April 2007
Gaburiné Nyíri Krisztina Egy roma szív című verseskötete 2005-ben jelent meg. Ezúttal egy szélesebb olvasóközönséghez szólt, meséivel - amelyek a hitről, élményekről, szeretetről, példa értékű magatartásról, reményről szólnak – elsősorban a gyerekekhez szeretne eljutni.
 
Lemondott Molnár LajosPDF Print E-mail
Wednesday, 04 April 2007
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadta Molnár Lajos egészségügyi miniszter lemondását. Az Egészségügyi Minisztérium élére a koalíciós megállapodás szerint az SZDSZ jogosult minisztert jelölni. Az új miniszter hivatalba lépéséig a tárcát helyettesítési jogkörében április 6-ától Horváth Ágnes államtitkár irányítja.
 
Szerkesztőség heti videó ajánlataPDF Print E-mail
Wednesday, 04 April 2007
   Légy szabad! Élvezd az életet! Élvezd a zenét! NE háborúzz!   Járóka Sándor énekelKerestem a boldogságom
 
"Balhés" címPDF Print E-mail
Wednesday, 04 April 2007
A Roma Sajtóközpont (RSK) tiltakozó nyilatkozatot adott ki a Hírextra.hu portálon az Országos Cigány Önkormányzat megismételt elnökválasztása kapcsán kiadott híranyaguk címe miatt. A Hírextra túlzottnak találja az RSK érzékenységét, de bocsánatot kért az érintettektől.
 
Czene Gábor: Balhé vanPDF Print E-mail
Wednesday, 04 April 2007
A papírformának kedvenc szokása, hogy rendre felborul, de átlagos esetben legalább előzetes esélylatolgatásra jó. Segít felmérni az erőviszonyokat. A cigány közéletben viszont nincs papírforma. Pontosabban van, csak úgy hívják: bizonytalanság, kiszámíthatatlanság, zűrzavar. Bármi előfordulhat, és legfeljebb az okoz meglepetést, ha kivételesen nem történik meglepetés. Esküdt ellenségek borulnak egymás vállára, vagy szövetségesek válnak esküdt ellenséggé. Nincs jelentősége, következő alkalommal majd fordul a kocka. Az adott szónak éppen úgy nincs becsülete, ahogyan az írásban rögzített megállapodásnak sincs.
 
Gyurcsány: Mi is cigányok vagyunk - Farkas: Semmi nem történtPDF Print E-mail
Wednesday, 04 April 2007
A cigányok kirekesztése elleni küzdelmet európai üggyé kell tenni - mondta a miniszterelnök a Magyar Tudományos Akadémián tartott roma oktatásügyi konferencián. Farkas Flórián szerint viszont Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt semmit sem tett a cigányság integrációja érdekében.
 
Az NCA Országos Hatókörű Civil Szervezetek Támogatásának Kollégiuma pályázatot hirdetPDF Print E-mail
Wednesday, 04 April 2007
Az NCA Országos Hatókörű Civil Szervezetek Támogatásának Kollégiuma pályázatot hirdet civil szervezetek működésének támogatására / NCA-ORSZ-07. A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja. A pályázat célja a civil szervezetek működéséhez való hozzájárulás.A pályázat beadásának határideje: 2007. április 25.
 
DARÓCZI ÁGNES - BÁRSONY JÁNOS - ParadigmaváltásPDF Print E-mail
Wednesday, 04 April 2007
Thomas Kuhn írja a paradigmaváltás szükségességéről, hogy egy tudományterületen akkor van válság, ha az eddigi fogalmak már nem tudják pontosan leírni azt a helyzetet, amit a tudomány észlel.
 
Az EU tagállamok készek arra, hogy fellépjenek a romák integrációjáértPDF Print E-mail
Wednesday, 04 April 2007
Az Európai Unió majd minden országában a körülbelül 12 milliós roma népesség ugyanazokat a hátrányokat szenvedi el a szegregált oktatatás és a cigány gyerekek indokolatlanul fogyatékossá minősítése miatt - mondta Mohácsi Viktória európai parlamenti képviselő kedden a témában rendezett kétnapos nemzetközi konferenciát záró budapesti sajtótájékoztatón.
 
Meghívó - Deák Ferenc Közéleti KlubPDF Print E-mail
Wednesday, 04 April 2007
 A Deák Ferenc Közéleti Klubtisztelettel meghívja ÖntKonvergencia vagy divergencia?Kormányzati botladozás – gazdasági kríziscímű klubestjére. Időpont: 2007. április 5. csütörtök, 19 óra
 
Lukács Lakatos Christy - Időjárás jelentés "Romából"PDF Print E-mail
Wednesday, 04 April 2007
Szeles, borús napokat élhettünk meg az elmúlt időkben a roma politikai térségekben. A meghökkentően rideg időjárás változás oka az úgynevezett erkölcsi és bizalmi szegmens vitathatósága.  Ki a jó politikus, ki képvisel minket  korrekten és egyáltalán ki mit tesz az érdekünkben? Nos, a kérdés sokrétű, ahogyan a cigányság is. Mentalitás, kultúra, világnézet, megélt  pozitív és negatív tapasztalatok az „ÉLET” mindennapjai.
 
Pusoma Dénes kálváriája megihlette a filmvilágotPDF Print E-mail
Wednesday, 04 April 2007
A Roma magazin április 2-i adásának vendége Ragályi Elemér rendező Törvénysértő volt, ezért meg kell ismételni az Országos Cigány Önkormányzat alakuló ülését. Pusoma Dénes kálváriája megihlette a filmvilágot. 
 
Az új elnök...PDF Print E-mail
Tuesday, 03 April 2007
A Vendégasztalnál Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke.
 
Megvásárolt szavazatokPDF Print E-mail
Tuesday, 03 April 2007
A kisebbség kisebbsége választott elnököt szombaton. Átcsábított képviselők, megvásárolt szavazatok, botrányos elnökválasztás: legitim vezetője lett-e az Országos Cigány Önkormányzatnak?  A Kontraszt vendége volt Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke és Kozák János.
 
A Jobbik a cigányságért aggódikPDF Print E-mail
Tuesday, 03 April 2007
Balczó Zoltán szerint sohasem általánosítottak, amikor "cigánybűnőzésről" beszélnek, nem a cigányság egészére gondolnak.
 
Magyarország lesz a soros elnöke a Roma Integráció Évtizede ProgramnakPDF Print E-mail
Tuesday, 03 April 2007
Bulgária után 2007. július 1-től Magyarország lesz a Roma Integráció Évizede Program soros elnöke. A kormány ezen a héten tárgyalja az elnökséghez kapcsolódó program tervezeteket -mondta Gyurcsány Ferenc, miniszterelnök egy roma integárációról tartott fővárosi konferncián hétfőn.
 
Szakmai önkormányzat lesz az OCÖ - mondta Kolompár OrbánPDF Print E-mail
Tuesday, 03 April 2007
Kolompár Orbán megfogalmazta: az Országos Cigány Önkormányzatnak nagy kihívásnak kell megfelelnie: meg kell fogalmaznia, mire van szüksége a roma társadalomnak.
 
Zsigó Jenő - Cinkelt forgószélPDF Print E-mail
Tuesday, 03 April 2007
 Négy évente – látszólag – forgószél kerekedik az OCÖ-választás idején, de milyen forgószél az, amelyik ugyanazt a tárgyat – estünkben emberszabásút – mindig ugyanoda teszi le? A válasz: cinkelt, amiért bárhol, bármelyik tisztességes kocsmában azonnal elégtételt vesznek néhány egészséges pofon kiosztásával.    
 
Visszasírja az Orbán-kormány cigánypolitikáját Farkas FlóriánPDF Print E-mail
Tuesday, 03 April 2007
A Lungo Drom vezetője szerint a kormánynak a Fidesz cigánypolitikáját kellene követnie. Farkas Flórián Gyurcsány Ferenc beszédére reagált.Farkas Flórián, a Fidesz parlamenti képviselője az MTI-nek adott nyilatkozatában azt mondta: Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt semmit sem tett a cigányság integrációja érdekében azon kívül, hogy a magyarországi cigányságot cigányul köszöntötte a parlamentben.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk