Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Szentandrássy István: Tűzparancs!PDF Print E-mail
Thursday, 25 January 2007
Megjöttek!! Mintha a történelem igézete hozta volna őket, mint a rossz idő az árvizet. Itt vannak, velük kell élni!? A hóhérainkról szólok! Nemre való tekintet nélkül kell háttal állnunk a gyűlöletük sorfala előtt! Mindegy a technika: golyó, kés, meszesgödör, vagy írás.
 
FELHÍVÁSPDF Print E-mail
Thursday, 25 January 2007
Ezúton kérünk mindenkit, akik az alábbi nyilatkozat szövegével egyetértenek,csatlakozzanak az aláírókhoz, melyet megtehetnek afelhivas@freemail.hu daroczia@mmi.hu kallaeva@freemail.hu e-mail címeken.
 
Gyurcsányék a cigánytelepen + KépriportPDF Print E-mail
Monday, 22 January 2007
Romákkal találkozott, és mindennapjaikról érdeklődött Gyurcsány Ferenc az abaúji Alsóvadász romatelepén hétfőn. A miniszterelnököt sok tucatnyian köszöntötték, panaszkodtak neki, ugyanakkor kiutat is kértek helyzetükből.
 
Zsigó Jenő: Megtizedelt értelemPDF Print E-mail
Sunday, 21 January 2007
A cigányokat fixen öt emberiségellenes mítosszal veszi körbe évtizedek óta (csak a deklarált demokráciák korától számolva: kommunista és polgári demokrácia) a szerető fehér környezet.1. Bűnöző,2. Élősködő,3. Nevelhetetlen,4. Munkakerülő5. Idegen.
 
Változások a kisebbségpolitika terénPDF Print E-mail
Saturday, 20 January 2007
A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) külkapcsolatokért és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkára, Gémesi Ferenc nemzetközi sajtótájékoztató keretében ismertette 2007. január 19-én Budapesten a szakállamtitkárság új szervezetét és tartalmi programját.
 
Itt az elnök, hol az elnök Cigány szervezkedések választások előttPDF Print E-mail
Friday, 19 January 2007
Lázas sietséggel próbálnak szövetségeseket találni az Országos Cigány Önkormányzat élére pályázó jelöltek.
 
Három gyerekkel rohant a villanyoszlopnak az olaszliszkai ámokfutó - "együtt döglünk meg!"PDF Print E-mail
Tuesday, 16 January 2007
Ugyanabban a faluban, Olaszliszkán történt súlyos és rejtélyes autóbaleset, ahol néhány hónapja agyonverték Szögi Lajos tanárt. Egy férfi felvett autójába három roma gyermeket, padlógázzal elindult, majd egy betonoszlopnak hajtott. Szombat este három, az út szélén gyalogló gyermeket vett fel autójába D. Zoltán Olaszliszkán.
 
Büntessük a rasszizmust - de hogyan?PDF Print E-mail
Monday, 15 January 2007
Kissé kínos, hogy a tagállamok már évek óta képtelenek megegyezni az idegengyűlölet elleni EU-jogszabályról - miközben mindenki a szélsőségesek európai térnyerésére panaszkodik. Így aztán egyszerre szomorú és biztató, hogy a német soros elnökség közölte: igyekszik végre tető alá hozni az unió jogi útvesztőjében évek óta keringő törvénytervezetet. Az viszont nem sok jót ígér, hogy amikor a tagországok legutóbb megpróbáltak összefogni a szélsőjobb ellen, kudarcot vallottak.  Az önkényuralmi jelképeket akarták az egész EU-ban betiltatni, miután a brit trónörökös kisebbik fia, Harry herceg horogkeresztes szerelésben jelent meg egy jelmezbálon.
 
Kolompár: össze kell fognia a hazai cigányságnakPDF Print E-mail
Sunday, 14 January 2007
A cigányságnak is részesülnie kell az uniós fejlesztési forrásokból, ezért fogott össze 14 nagy romaszervezet a megyei és az országos kisebbségi önkormányzati választásokra - mondta el Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigány fórum szünetében Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke.
 
Digitális televízió: tartalmi megújulás, vagy csak új technikai platform?PDF Print E-mail
Sunday, 14 January 2007
Az új generációs távközlési hálózatok egyre-másra hoznak testközelbe – karnyújtásnyira helyett mondhatni: kattintás-közelbe – látványos és gyorsan terjedő szolgáltatásokat.Elég csak az Internet technikára épülő telefon-és videó-beszélgetésre gondolni, vagy a mobil telefonok kép virtuozitására és adat-továbbítási képességeinek tökéletesedésére.
 
Ifj. Járóka Sándor - Jótékonysági koncertPDF Print E-mail
Saturday, 13 January 2007
 
Megszűnik a Cigányügyi Tárcaközi Bizottság és a Romaügyi TanácsPDF Print E-mail
Friday, 12 January 2007
Megszűnik a Cigányügyi Tárcaközi Bizottság és a Romaügyi Tanács, feladataikat a közeljövőben megalakuló Roma Integrációs Tanács veszi át - tájékoztatott a Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
 
Újévi roma köszöntőPDF Print E-mail
Thursday, 11 January 2007
A miniszterelnök szerint a romák csak kulturális identitásuk megőrzésével integrálódhatnak sikeresen a magyar társadalomba, mely nem lehet sikeres öntudatos roma polgárok, virágzó roma kultúra nélkül. Gyurcsány Ferenc levelét az Újévi roma köszöntő 2007 című rendezvényen olvasták fel.
 
Lungo Drom: A cigányok éheznek, az OCÖ milliókért bulizikPDF Print E-mail
Wednesday, 10 January 2007
A Lungo Drom elnöksége sajnálattal értesült arról, hogy az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) milliós nagyságrendű újévköszöntő rendezvényt tart ma délután – tudatta a szervezet közleménye.
 
A tét lényegében az, hogy ismét a baloldali Kolompár irányítsa-e az Országos Cigány Önkormányzatot,PDF Print E-mail
Tuesday, 09 January 2007
Éleződik a választási küzdelem a két legnagyobb roma civilszervezet között. A tavaly októberi helyi kisebbségi önkormányzatok megválasztása nyomán ugyanis kiderült: csak Farkas Flórián Lungo Drom-ja és a Kolompár Orbán vezette Magyarországi Cigányszervezetek Szövetsége (MCF) állíthat a március 4-i területi és országos kisebbségi önkormányzati voksoláson országos listát.
 
Az alacsony iskolai végzettség konzerválja a cigányság hátrányos helyzetét?PDF Print E-mail
Tuesday, 09 January 2007
A rendszerváltás óta folyamatosan mélyül a szakadék a cigányság, és a többségi társadalom között, és a romák között is egyre nagyobbak az anyagi különbségek - állapítja meg egy, a békési romák körében végzett szociológiai kutatás.A békési Szociológiai és Szolgáltató Központ a Humánerőforrás Operatív Program "Kézfogások" című pályázatán nyert támogatást a város roma lakosságának szociális, anyagi, munkaerő-piaci helyzetének feltárására. Háromszázötven roma családot érintett a kérdőíves adatfelmérés.
 
A Jobbik feljelenti az OCÖ szóvivőjét, és vitára hívja KolompártPDF Print E-mail
Monday, 08 January 2007
A Jobbik Magyarországért Mozgalom feljelentést tesz ifj. Bogdán János, az Országos Cigány Önkormányzat szóvivője ellen."A cigány vezető pártunkat fasisztoidnak nevezte, mert a Jobbik Magyarországért Mozgalom a politikai erők közül egyedüliként ki meri mondani azt, amit mindenki gondol és tud.
 
Az OCÖ feljelenti a JobbikotPDF Print E-mail
Friday, 05 January 2007
Büntetőfeljelentést tesz a Jobbik ellen az Országos Cigány Önkormányzat.Ifj. Bogdán János, az OCÖ szóvivője úgy látja, hogy a Jobbik az utóbbi időben egyre szélsőségesebb magatartást tanúsít, és döbbenetesnek tartja, hogy „léteznek ilyen fasisztoid nézeteket valló pártképződmények".
 
Se busás segély, se menedékjog sikertelen malmői kalandPDF Print E-mail
Friday, 05 January 2007
Kudarccal zárult a dél-dunántúli cigányok nyáron kezdődött, novemberben tetőzött kísérlete a svédországi letelepedésre. Csaknem valamennyi család hazatért Malmőből – értesült a Magyar Nemzet.
 
Szolgálati közlemény a Jobbik honlapján!PDF Print E-mail
Friday, 05 January 2007
A C-PRESS "cigány közéleti információs és szolgáltató hírportál"-ra felkerült egy szavazás. A kérdés pedig a következő: Ön szerint létezik-e Magyarországon cigánybűnözés?
 
Fát lopni SzabadrúgásPDF Print E-mail
Friday, 05 January 2007
Még tavaly novemberben jelentette a Magyar Rádió, hogy megnyugodtak a kedélyek Olaszliszkán. A hírhedt lincselés után járőrkocsik lepték el a települést, azóta is fel-alá cirkálnak a környéken, ennek következtében "jelentősen csökkent a bűncselekmények száma, még az őszi szezonra jellemző falopások is elmaradtak, amire évek óta nem volt példa".Én nem vagyok közszolgálat, mondhatom másképp is: annyi a rendőr Olaszliszkán, hogy a cigányok már nem tudnak fát lopni.
 
Folytassa, Hiller!PDF Print E-mail
Friday, 05 January 2007
2006-ban nyertek pert először iskolai szegregációs ügyben az EU-ban, mégpedig Miskolc város önkormányzata ellen. A Debreceni Ítélőtábla jogerős, másodfokú ítéletben elmarasztalta az önkormányzatot, mivel egyes oktatásszervezési határozataival és intézkedések elmulasztásával megsértette a roma gyerekek egyenlő bánásmódhoz való jogát.
 
Arató Gergely államtitkár átadta a Solt Ottília-díjakatPDF Print E-mail
Friday, 05 January 2007
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium díját minden évben a kisebbségi oktatásban, a hátrányos helyzetű tanulók támogatásában, továbbá a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelemben folytatott kiemelkedő tevékenységért ítélik oda.
 
Nyomozás az OCÖ-ben: a tettes egyelőre ismeretlenPDF Print E-mail
Thursday, 04 January 2007
Kapcsolódó anyag:Fővárosi Főügyészség határozata 2006. december 05.
 
Nem csak elvileg lehet kihívója Gyurcsánynak?PDF Print E-mail
Wednesday, 03 January 2007
Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője szerint várhatóan nem lesz majd kihívója Gyurcsány Ferencnek a pártelnöki posztért. Szili Katalin viszont egyes elemzők szerint már régóta igyekszik úgy pozícionálni magát, hogy alkalmas pillanatban indulhasson Gyurcsány ellen.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-09-29
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.szeptember 28-tól október 4-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-09-28
  Függetlenedési vágyunk nagyon erőteljesen nyilvánul meg. Szinte teljesen képtelenek vagyunk a kompromisszumokra. Nem akarunk engedni a saját elképzeléseinkből. Önálló döntésekre vágyunk. Remek választás, ha a mai menünkben szerepel a brokkoli, amely rendkívül jótékony növény. Ha fogyókúrázunk, akkor együk egyszerűen párolva, de sokféleképpen elkészíthetjük. Lehet belőle rakott, sajtos változat, de akár rétest is megtölthetünk vele.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.szeptember 27-től október 3-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk