Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Tiltakozás - SajtóközleményPDF Print E-mail
Monday, 31 July 2006
Dankó Pista Oktatási Kulturális és Érdekvédelmi Egyesület6722 Szeged    Tel./Fax: 06/62-632-854Mérey u. 14.    Mobil: 06/30-6785413Rádió-CBudapest
 
Megalázó személyek és programok a cigányoknak?!PDF Print E-mail
Friday, 28 July 2006
Tisztelt C-Press Szerkesztőség, üdvözlöm Önöket!Rendszeres olvasójuk vagyok,és az Önök virtuális lapja az egyetlen olyan hírügynökség, amiből értesülhetek mindannyiunkat érintő sorskérdésekről.Sajnos azt hiszem a cigányok többsége nem rendelkezik internettel, vagy ha mégis, inkább a gyerekek használják tapasztalatom szerint. Szinte MINDEN fontos kérdés a zárt körben dől el, beleszólásunk nélkül történik.Aki nem tagja a szocialista klikkeknek, még csak nem is tudhat a lehetőségekről, amik a cigányok részére elérhetőek lennének, mint pl. a MACIKA.
 
A Bonyhádi Független Roma Egyesület EU-s pályázati sikereiPDF Print E-mail
Friday, 28 July 2006
Tisztelt Szerkesztőség! Szeretném felhívni figyelmüket a Bonyhádi Független Roma Egyesület munkájára és EU-s pályázati sikereire, ugyanis évről évre eredményesen pályáznak és több sikeres EU- s pályázat lebonyolításában szereztek tapasztalatot. 
 
FELHÍVÁSPDF Print E-mail
Friday, 28 July 2006
Tisztelt C-PRESS Hírügynökség!Tisztelt Főszerkesztő Úr!A C-PRESS Hírügynökség a mai Magyarországon a cigány emberek számára az egyetlen olyan széles körben való nyilvános megjelenési lehetőséget kínálja, - amellyel a roma politikai közszereplők és a közvélemény tájékoztatása révén hozzájárul a hiteles, valós tényeken,eseményeken alapuló roma politikai közélet megteremtéséhez, annak kialakulásához.  
 
A Rádió C megtagadta, hallgatói segítséggel a C-PRESS mégis közreadjaPDF Print E-mail
Friday, 28 July 2006
A számunkra küldött levelek szerint az olvasók úgy gondolják, mindeddig egyedül a C-PRESS foglalkozik a roma muzsikusok ügyével olyan fokon, mely a felszínes igazságok mellett feltárja a sokszor rejtett összefüggéseket is, bemutatva azokat a problémákat, amelyek a roma muzsikustársadalmat feszítik.Ennek jegyében kértük 2006. július 27-én Fátyol Tivadart, a Rádió C programigazgatóját, hogy adja ki az aznap reggeli Korán című műsor hangfelvételét, annak érdekében, hogy weboldalunkon közreadhassuk az olvasók számára is. 
 
Dankó Pista Oktatási Kulturális és Érdekvédelmi Egyesület - Sajtónyilatkozat a C-PRESS HírügynökségPDF Print E-mail
Thursday, 27 July 2006
Dankó Pista Oktatási Kulturális és Érdekvédelmi Egyesület6722 Szeged    Tel./Fax: 06/62-632-854Mérey u. 14.    Mobil: 06/30-6785413C-PRESS Hírügynökség és Csík Tamás Úr részére 
 
Félbetépett MSZP-igazolvány a húrok köztPDF Print E-mail
Wednesday, 26 July 2006
Cigányzenészek demonstráltak ma a Képviselői irodaház melletti téren. Megmozdulásukkal fel szerették volna hívni a kormányzat figyelmét tarthatatlanná vált helyzetükre, illetve a korábbi kormányzati ígéretek beváltatlanságára. A tiltakozók petíciót nyújtottak át Kállai Katalin miniszteri biztosnak. 
 
Csaknem száz cigányzenész tüntetett a Parlament előttPDF Print E-mail
Wednesday, 26 July 2006
A zenészek azt akarják elérni, hogy a tevékenységüket ismerjék el szakmaként és jusson el hozzájuk az a kormányprogramban szereplő háromszázmillió forint, amelyet szerintük eddig csak egy szűk, kiváltságos réteg kapott meg.  
 
Kállai Katalin, vagy a cigányzenészek avagy mi van a felszín alatt?PDF Print E-mail
Wednesday, 26 July 2006
Gyűlnek a fekete felhők Kállai Katalin, az oktatási és kulturális miniszter stratégiai főtanácsadója, egyben az MSZP roma származású elnökségi tagja feje fölött.  
 
A 4 pont, ami vállalható a romák érdekében új gazdát keres...PDF Print E-mail
Tuesday, 25 July 2006
Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök Úr munkatársán keresztül válaszolt a C-PRESS Hírügynökség által írt nyílt levélre, melyben azt kértük a roma szervezetek és a roma társadalom nevében, hogy azonnali sürgősséggel intézkedjen az Országos Cigány Önkormányzat pénzügyi helyzetének felülvizsgálata, és annak nyilvánosságra hozatala ügyében.  
 
A házát is eladta a szegények miattPDF Print E-mail
Friday, 21 July 2006
A hivatásos nevelőszülőként dolgozó Virág István minden eszközzel a szegényeket támogatja. Nemrégiben újszentiváni családi házát is el kellett adnia, hogy a nélkülözők megsegítésére felvett kölcsöneit kiegyenlíthesse.A maradékból Klárafalván tudott egy kis házat venni, itt folytatja a karitatív munkát. Klárafalva polgármestere, Fekete József hívta föl a figyelmünket arra a férfira, aki a közelmúltban költözött a faluba.   
 
Kolompár: Ne öljék egymást a romák a kampánybanPDF Print E-mail
Friday, 21 July 2006
A kisebbségi önkormányzati választás első, kiemelten fontos szakasza zárult le július 15-én. E napig kérhették felvételüket a kisebbségi választói jegyzékbe azok a magyar állampolgárok, akik valamely magyarországi nemzeti vagy etnikai kisebbség tagjainak vallják magukat. ők azok, akik részt vehetnek október 1-jén a kisebbségi önkormányzati választáson.  
 
Az OCÖ vizsgálatát akarjákPDF Print E-mail
Thursday, 20 July 2006
A C-PRESS Hírügynökség roma szervezetekre hivatkozva nyílt levélben kéri Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy sürgősségi eljárásban intézkedjen az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) feltételezett jogsértéseinek feltárásáról. A roma hírügynökség levelében azt állítja, hogy több roma szervezet kérésének tesz eleget, és augusztus végéig várja a miniszterelnöktől, hogy a kisebbségi önkormányzati választások kezdete előtt hozza nyilvánosságra a vizsgálati eredményeket. A roma szervezet egyebek mellett azt szeretné elérni, hogy a miniszterelnök azonnali hatállyal fagyassza be az OCÖ-nek nyújtott állami támogatásokat, pályázati kifizetéséket, és hogy az Állami Számvevőszék, valamint az Adó és Pénzügyi Ellenőrző Hivatal azonnali pénzügyi vizsgálatot folytasson le az OCÖ intézményeinek gazdálkodásáról.  
 
Megjelent az AMARO DROM legújabb száma.PDF Print E-mail
Thursday, 20 July 2006
Megjelent az AMARO DROM legújabb száma.Vegye kézbe saját sorsát, történetét, kultúráját!Rendelje meg Ön is az amarodrom@amarodrom.hu e-mailcímen 2006 JÚNIUS    
 
Pénteken 16:45-től ismét C-TV adás a Budapest Televízió képernyőjén.PDF Print E-mail
Wednesday, 19 July 2006
A műsorba nagyon sok nézői telefon érkezett, akik a témához kapcsolódóan fejezték ki véleményüket, javaslatukat.Amit a Fővárosi Cigány Önkormányzat őszintén megköszön, és várja továbbra is a nézői telefonokat. 
 
A C-PRESS Hírügynökség nyilt levelet írt Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök részérePDF Print E-mail
Wednesday, 19 July 2006
Nyílt levél Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök Úr részére1105. BudapestKossuth tér 4.
 
Több kisebbségi önkormányzatPDF Print E-mail
Tuesday, 18 July 2006
Nem váltak valóra a pesszimista jóslatok, meglepően sokan, mintegy 200 ezren kérték felvételüket a kisebbségi választói névjegyzékbe. Ennyien szavazhatnak az októberi kisebbségi önkormányzati választásokon.
 
Miért írnak nem cigány fiatalok roma témájú szakdolgozatot?PDF Print E-mail
Tuesday, 18 July 2006
Három fiatal, akik különböző helyen végeztek, de mindhárman roma témájú szakdolgozatot írtak. Ketten nem cigányok. Arról beszélnek, hogy miért éppen ehhez a témához nyúltak.  
 
NEKH értékelés a kisebbségi választói jegyzék számairólPDF Print E-mail
Monday, 17 July 2006
A kisebbségi önkormányzati választás első, kiemelten fontos szakasza zárult le 2006. július 15-én. E napig kérhették felvételüket a kisebbségi választói jegyzékbe azok a magyar állampolgárok, akik magukat valamely magyarországi nemzeti vagy etnikai kisebbség tagjainak vallják magukat. ők azok, akik részt vehetnek majd a 2006. október 1-én a kisebbségi önkormányzati választáson. Az eddig megismert adatok alapján Heizer Antal, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal (NEKH) elnöke kedvezőnek tartja a választás első szakaszában tapasztalt folyamatok alakulását. 
 
Kolompár: "A cigányság elég érett ahhoz, hogy kezébe vegye a saját sorsát"PDF Print E-mail
Monday, 17 July 2006
A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal (NEKH) szerint idén több kisebbségi önkormányzat alakulhat Magyarországon, mint négy évvel ezelőtt. Az Országos Választási Iroda (OVI) eddigi adatai alapján kiderül, hogy mintegy 200 ezren nyilatkoztak úgy, hogy valamelyik nemzetiséghez tartozónak vallják magukat. Az értékelések szerint több mint 50 fővárosi és megyei kisebbségi önkormányzat jöhet létre.
 
Pénteken 16:45-től ismét C-TV adás a Budapest Televízió képernyőjén.PDF Print E-mail
Thursday, 06 July 2006
Emlékeztető a 10. adásból: Meghívott vendégeink Farkas Antal OCÖ alelnök és Kertész Lóránt OCÖ képviselő voltak, és mondták el saját véleményüket, tapasztalataikat s beszámoltak az OCÖ alkalmazottakról és a testület visszás pénzügyi helyzetéről, ügyeiről. Majd válaszoltak a nézők által megfogalmozott kérdésekre, véleményekre - mindezt élőben.
 
A Jobbik a cigányterror ellenPDF Print E-mail
Monday, 03 July 2006
Fegyverneki fiatalok kérték a Jobbik Magyarországért Mozgalom segítségét évek óta húzódó problémájuk megoldására, mivel véleményük szerint sem a helyi rendőrség, sem a média nem fordít kellő figyelmet arra, hogy településükön cigányok tartják rettegésben a lakosságot. Az alföldi nagyközségben a társadalomba beilleszkedni nem akaró, bűnöző életmódot folytató roma csoportosulások a kulturált szórakozás minden formáját lehetetlenné teszik. Legutóbb múlt pénteken késeltek meg egy magyar fiatalembert, életveszélyes sérülést okozva.
 
NEKH értékelés a kisebbségi önkormányzati választási előkészületekrőlPDF Print E-mail
Monday, 03 July 2006
A legfrissebb összesítő adatok szerint ez idáig 79 314 választópolgár kérte felvételét a kisebbségi választó jegyzékbe. Heizer Antal, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal (NEKH) elnöke kedvezőnek tartja a kisebbségi önkormányzati választás első szakaszában tapasztalható folyamatok alakulását. Már most megállapítható, hogy az olyan településeken, ahol aktív nemzetiségi közösségek élnek, ez év őszén bizonyosan megtartható lesz majd a kisebbségi önkormányzati választás.
 
A részvétel a fontos!PDF Print E-mail
Monday, 03 July 2006
Az elmúlt négy év kormányzati politikájának a romák szempontjából leginkább értékelhető változása az a szemléletbeli elmozdulás volt, amely, szakítva a rossz hagyománnyal, retorikájában és többé-kevésbé intézkedéseiben is igyekezett nem összemosni a deprivációs hátrányokat és az etnikus sztereotípiákat.
 
II. Budapest Cigány Fesztivál - "Szem előtt - Illegalitásban" kiállítás képeiPDF Print E-mail
Saturday, 01 July 2006
Ha "kutyafuttában" is, de több millióan látták és gondolkodtak el azokon a dolgokon, amiken a többségi társadalom túlnyomó része igazából nem sokat szokott. Főleg nem a metróban.Az utazó nagyközönség arcát figyelve azt látja az ember, hogy a napi problémákból egy pillanatra kizökken és elgondolkodik, hogy mit is jelentenek számára a képek, a formák, a színek és a cigányok.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.október 1-től 7-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-10-01
  Ma teli leszünk energiával, így akár a nehezebb házimunkákkal is megbirkózhatunk. Képesek vagyunk rá, hogy sokat dolgozzunk, de munkánk minősége hagy maga után némi kívánnivalót. Az alaposság ma nem lesz sajátunk. Szemproblémáink fokozottabban jelentkezhetnek. A leggyakoribb ilyen jellegű panasz a kötőhártya gyulladás. Ez a kellemetlen betegség idegen, zavaró anyag, pl. por, szennyeződés hatására lép fel.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 30-tól október 6-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-09-30
  Ma kitör rajtunk az álmodozó kedv. Romantikus hangulatunk arra ösztönöz, hogy kimutassuk az érzelmeinket kedvesünk felé. Ma van az érzelmes szerelmi vallomások ideje. Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők is, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk