Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék *** Az EMMI minisztere helyet biztosít a roma hős emléktáblájának *** Nem engedte a MÁV a roma hős emléktáblájának felavatását *** A cukiság és a cigányok *** Ismét lehet jelentkezni az Útravaló ösztöndíjprogramra *** Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására *** A magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben *** Ötmilliárd forintot kapnak közfeladatot ellátó egyházak és civil szervezetek *** Kövér László méltatta Farkas Flórián munkáját, és odapörkölt a nyugati demokráciáknak *** Farkas Flóri után még mindig jönnek a kifizetetlen számlák *** 840 milliós tartozása van az Országos Roma Önkormányzatnak *** Jobbik: felelős roma vezetőkkel kell dolgozni a cigányság felzárkóztatásán *** Lecsapott Farkas Flórián roma szervezetére az Anonymus *** Közpénzen segélyezte rokonait Farkas Flórián *** Hárommilliárd forintos program indul megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására *** Kétmilliárdos program indul a roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzésére *** Havonta ételcsomagot kapnak a hátrányos helyzetű kisgyermekek három megyében ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Tiltakozás - SajtóközleményPDF Print E-mail
Monday, 31 July 2006
Dankó Pista Oktatási Kulturális és Érdekvédelmi Egyesület6722 Szeged    Tel./Fax: 06/62-632-854Mérey u. 14.    Mobil: 06/30-6785413Rádió-CBudapest
 
Megalázó személyek és programok a cigányoknak?!PDF Print E-mail
Friday, 28 July 2006
Tisztelt C-Press Szerkesztőség, üdvözlöm Önöket!Rendszeres olvasójuk vagyok,és az Önök virtuális lapja az egyetlen olyan hírügynökség, amiből értesülhetek mindannyiunkat érintő sorskérdésekről.Sajnos azt hiszem a cigányok többsége nem rendelkezik internettel, vagy ha mégis, inkább a gyerekek használják tapasztalatom szerint. Szinte MINDEN fontos kérdés a zárt körben dől el, beleszólásunk nélkül történik.Aki nem tagja a szocialista klikkeknek, még csak nem is tudhat a lehetőségekről, amik a cigányok részére elérhetőek lennének, mint pl. a MACIKA.
 
A Bonyhádi Független Roma Egyesület EU-s pályázati sikereiPDF Print E-mail
Friday, 28 July 2006
Tisztelt Szerkesztőség! Szeretném felhívni figyelmüket a Bonyhádi Független Roma Egyesület munkájára és EU-s pályázati sikereire, ugyanis évről évre eredményesen pályáznak és több sikeres EU- s pályázat lebonyolításában szereztek tapasztalatot. 
 
FELHÍVÁSPDF Print E-mail
Friday, 28 July 2006
Tisztelt C-PRESS Hírügynökség!Tisztelt Főszerkesztő Úr!A C-PRESS Hírügynökség a mai Magyarországon a cigány emberek számára az egyetlen olyan széles körben való nyilvános megjelenési lehetőséget kínálja, - amellyel a roma politikai közszereplők és a közvélemény tájékoztatása révén hozzájárul a hiteles, valós tényeken,eseményeken alapuló roma politikai közélet megteremtéséhez, annak kialakulásához.  
 
A Rádió C megtagadta, hallgatói segítséggel a C-PRESS mégis közreadjaPDF Print E-mail
Friday, 28 July 2006
A számunkra küldött levelek szerint az olvasók úgy gondolják, mindeddig egyedül a C-PRESS foglalkozik a roma muzsikusok ügyével olyan fokon, mely a felszínes igazságok mellett feltárja a sokszor rejtett összefüggéseket is, bemutatva azokat a problémákat, amelyek a roma muzsikustársadalmat feszítik.Ennek jegyében kértük 2006. július 27-én Fátyol Tivadart, a Rádió C programigazgatóját, hogy adja ki az aznap reggeli Korán című műsor hangfelvételét, annak érdekében, hogy weboldalunkon közreadhassuk az olvasók számára is. 
 
Dankó Pista Oktatási Kulturális és Érdekvédelmi Egyesület - Sajtónyilatkozat a C-PRESS HírügynökségPDF Print E-mail
Thursday, 27 July 2006
Dankó Pista Oktatási Kulturális és Érdekvédelmi Egyesület6722 Szeged    Tel./Fax: 06/62-632-854Mérey u. 14.    Mobil: 06/30-6785413C-PRESS Hírügynökség és Csík Tamás Úr részére 
 
Félbetépett MSZP-igazolvány a húrok köztPDF Print E-mail
Wednesday, 26 July 2006
Cigányzenészek demonstráltak ma a Képviselői irodaház melletti téren. Megmozdulásukkal fel szerették volna hívni a kormányzat figyelmét tarthatatlanná vált helyzetükre, illetve a korábbi kormányzati ígéretek beváltatlanságára. A tiltakozók petíciót nyújtottak át Kállai Katalin miniszteri biztosnak. 
 
Csaknem száz cigányzenész tüntetett a Parlament előttPDF Print E-mail
Wednesday, 26 July 2006
A zenészek azt akarják elérni, hogy a tevékenységüket ismerjék el szakmaként és jusson el hozzájuk az a kormányprogramban szereplő háromszázmillió forint, amelyet szerintük eddig csak egy szűk, kiváltságos réteg kapott meg.  
 
Kállai Katalin, vagy a cigányzenészek avagy mi van a felszín alatt?PDF Print E-mail
Wednesday, 26 July 2006
Gyűlnek a fekete felhők Kállai Katalin, az oktatási és kulturális miniszter stratégiai főtanácsadója, egyben az MSZP roma származású elnökségi tagja feje fölött.  
 
A 4 pont, ami vállalható a romák érdekében új gazdát keres...PDF Print E-mail
Tuesday, 25 July 2006
Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök Úr munkatársán keresztül válaszolt a C-PRESS Hírügynökség által írt nyílt levélre, melyben azt kértük a roma szervezetek és a roma társadalom nevében, hogy azonnali sürgősséggel intézkedjen az Országos Cigány Önkormányzat pénzügyi helyzetének felülvizsgálata, és annak nyilvánosságra hozatala ügyében.  
 
A házát is eladta a szegények miattPDF Print E-mail
Friday, 21 July 2006
A hivatásos nevelőszülőként dolgozó Virág István minden eszközzel a szegényeket támogatja. Nemrégiben újszentiváni családi házát is el kellett adnia, hogy a nélkülözők megsegítésére felvett kölcsöneit kiegyenlíthesse.A maradékból Klárafalván tudott egy kis házat venni, itt folytatja a karitatív munkát. Klárafalva polgármestere, Fekete József hívta föl a figyelmünket arra a férfira, aki a közelmúltban költözött a faluba.   
 
Kolompár: Ne öljék egymást a romák a kampánybanPDF Print E-mail
Friday, 21 July 2006
A kisebbségi önkormányzati választás első, kiemelten fontos szakasza zárult le július 15-én. E napig kérhették felvételüket a kisebbségi választói jegyzékbe azok a magyar állampolgárok, akik valamely magyarországi nemzeti vagy etnikai kisebbség tagjainak vallják magukat. ők azok, akik részt vehetnek október 1-jén a kisebbségi önkormányzati választáson.  
 
Az OCÖ vizsgálatát akarjákPDF Print E-mail
Thursday, 20 July 2006
A C-PRESS Hírügynökség roma szervezetekre hivatkozva nyílt levélben kéri Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy sürgősségi eljárásban intézkedjen az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) feltételezett jogsértéseinek feltárásáról. A roma hírügynökség levelében azt állítja, hogy több roma szervezet kérésének tesz eleget, és augusztus végéig várja a miniszterelnöktől, hogy a kisebbségi önkormányzati választások kezdete előtt hozza nyilvánosságra a vizsgálati eredményeket. A roma szervezet egyebek mellett azt szeretné elérni, hogy a miniszterelnök azonnali hatállyal fagyassza be az OCÖ-nek nyújtott állami támogatásokat, pályázati kifizetéséket, és hogy az Állami Számvevőszék, valamint az Adó és Pénzügyi Ellenőrző Hivatal azonnali pénzügyi vizsgálatot folytasson le az OCÖ intézményeinek gazdálkodásáról.  
 
Megjelent az AMARO DROM legújabb száma.PDF Print E-mail
Thursday, 20 July 2006
Megjelent az AMARO DROM legújabb száma.Vegye kézbe saját sorsát, történetét, kultúráját!Rendelje meg Ön is az amarodrom@amarodrom.hu e-mailcímen 2006 JÚNIUS    
 
Pénteken 16:45-től ismét C-TV adás a Budapest Televízió képernyőjén.PDF Print E-mail
Wednesday, 19 July 2006
A műsorba nagyon sok nézői telefon érkezett, akik a témához kapcsolódóan fejezték ki véleményüket, javaslatukat.Amit a Fővárosi Cigány Önkormányzat őszintén megköszön, és várja továbbra is a nézői telefonokat. 
 
A C-PRESS Hírügynökség nyilt levelet írt Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök részérePDF Print E-mail
Wednesday, 19 July 2006
Nyílt levél Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök Úr részére1105. BudapestKossuth tér 4.
 
Több kisebbségi önkormányzatPDF Print E-mail
Tuesday, 18 July 2006
Nem váltak valóra a pesszimista jóslatok, meglepően sokan, mintegy 200 ezren kérték felvételüket a kisebbségi választói névjegyzékbe. Ennyien szavazhatnak az októberi kisebbségi önkormányzati választásokon.
 
Miért írnak nem cigány fiatalok roma témájú szakdolgozatot?PDF Print E-mail
Tuesday, 18 July 2006
Három fiatal, akik különböző helyen végeztek, de mindhárman roma témájú szakdolgozatot írtak. Ketten nem cigányok. Arról beszélnek, hogy miért éppen ehhez a témához nyúltak.  
 
NEKH értékelés a kisebbségi választói jegyzék számairólPDF Print E-mail
Monday, 17 July 2006
A kisebbségi önkormányzati választás első, kiemelten fontos szakasza zárult le 2006. július 15-én. E napig kérhették felvételüket a kisebbségi választói jegyzékbe azok a magyar állampolgárok, akik magukat valamely magyarországi nemzeti vagy etnikai kisebbség tagjainak vallják magukat. ők azok, akik részt vehetnek majd a 2006. október 1-én a kisebbségi önkormányzati választáson. Az eddig megismert adatok alapján Heizer Antal, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal (NEKH) elnöke kedvezőnek tartja a választás első szakaszában tapasztalt folyamatok alakulását. 
 
Kolompár: "A cigányság elég érett ahhoz, hogy kezébe vegye a saját sorsát"PDF Print E-mail
Monday, 17 July 2006
A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal (NEKH) szerint idén több kisebbségi önkormányzat alakulhat Magyarországon, mint négy évvel ezelőtt. Az Országos Választási Iroda (OVI) eddigi adatai alapján kiderül, hogy mintegy 200 ezren nyilatkoztak úgy, hogy valamelyik nemzetiséghez tartozónak vallják magukat. Az értékelések szerint több mint 50 fővárosi és megyei kisebbségi önkormányzat jöhet létre.
 
Pénteken 16:45-től ismét C-TV adás a Budapest Televízió képernyőjén.PDF Print E-mail
Thursday, 06 July 2006
Emlékeztető a 10. adásból: Meghívott vendégeink Farkas Antal OCÖ alelnök és Kertész Lóránt OCÖ képviselő voltak, és mondták el saját véleményüket, tapasztalataikat s beszámoltak az OCÖ alkalmazottakról és a testület visszás pénzügyi helyzetéről, ügyeiről. Majd válaszoltak a nézők által megfogalmozott kérdésekre, véleményekre - mindezt élőben.
 
A Jobbik a cigányterror ellenPDF Print E-mail
Monday, 03 July 2006
Fegyverneki fiatalok kérték a Jobbik Magyarországért Mozgalom segítségét évek óta húzódó problémájuk megoldására, mivel véleményük szerint sem a helyi rendőrség, sem a média nem fordít kellő figyelmet arra, hogy településükön cigányok tartják rettegésben a lakosságot. Az alföldi nagyközségben a társadalomba beilleszkedni nem akaró, bűnöző életmódot folytató roma csoportosulások a kulturált szórakozás minden formáját lehetetlenné teszik. Legutóbb múlt pénteken késeltek meg egy magyar fiatalembert, életveszélyes sérülést okozva.
 
NEKH értékelés a kisebbségi önkormányzati választási előkészületekrőlPDF Print E-mail
Monday, 03 July 2006
A legfrissebb összesítő adatok szerint ez idáig 79 314 választópolgár kérte felvételét a kisebbségi választó jegyzékbe. Heizer Antal, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal (NEKH) elnöke kedvezőnek tartja a kisebbségi önkormányzati választás első szakaszában tapasztalható folyamatok alakulását. Már most megállapítható, hogy az olyan településeken, ahol aktív nemzetiségi közösségek élnek, ez év őszén bizonyosan megtartható lesz majd a kisebbségi önkormányzati választás.
 
A részvétel a fontos!PDF Print E-mail
Monday, 03 July 2006
Az elmúlt négy év kormányzati politikájának a romák szempontjából leginkább értékelhető változása az a szemléletbeli elmozdulás volt, amely, szakítva a rossz hagyománnyal, retorikájában és többé-kevésbé intézkedéseiben is igyekezett nem összemosni a deprivációs hátrányokat és az etnikus sztereotípiákat.
 
II. Budapest Cigány Fesztivál - "Szem előtt - Illegalitásban" kiállítás képeiPDF Print E-mail
Saturday, 01 July 2006
Ha "kutyafuttában" is, de több millióan látták és gondolkodtak el azokon a dolgokon, amiken a többségi társadalom túlnyomó része igazából nem sokat szokott. Főleg nem a metróban.Az utazó nagyközönség arcát figyelve azt látja az ember, hogy a napi problémákból egy pillanatra kizökken és elgondolkodik, hogy mit is jelentenek számára a képek, a formák, a színek és a cigányok.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti wellness horoszkóp 2017.november 19-től 25-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2017-11-19
  Ma mindent úgy szeretnénk tenni, ahogyan kedvünk tartja. Nem tűrjük a korlátozásokat, zokon vesszük, ha családtagjaink ránk telepednek és megmondják, hogy mit tegyünk. Ahol csak tudjuk, átlépjük a határokat. Ma a visszér problémája nyilvánulhat meg erőteljesebben. A panaszt nem szabad elhanyagolni. Szélsőséges esetben fekélyes bőrtünet is lehet az elhanyagolt visszérbetegség eredménye. Kezdeti stádiumban segíthetnek a gyógytermékek.
 • Pozitív megerősítés vs karma
  A pozitív megerősítés működésének megértéséhez képzelj el egy fogkrémes tubust. A tubus legvégén van az a pozitív életérzés, amit át szeretnél élni. Ahhoz, hogy ez a tied legyen, ki kell nyomnod azt, ami még tubusban - vagyis a tudatalattidban - benne van. Ha ismételsz egy megerősítést, az kibuktatja, a felszínre hozza azokat a blokkokat, tévedéseket, nem-tudásokat, karmikus terheket, amik beépültek a tudatalattidba és ezért akadályoznak.
  image
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2017.november 18-tól 24-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2017-11-18
  Szélsőségesen érzünk a mai napon. Arra is képesek vagyunk, hogy nagyon szeressünk és a gyűlölködés sem áll távol tőlünk. Ha kedveljük a munkánkat, akkor ma fanatikusan dolgozunk, s jóval többet teljesítünk, mint máskor. Ma szenvedélyes hangulatban leszünk, több szexre lesz szükségünk. Aki hajlamos arra, hogy a tiltott gyümölcsöt ízlelgesse, a mai napon nagyobb eséllyel teszi ezt meg.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek