Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
250 milliós pályázat roma vállalkozások fejlesztésérePDF Print E-mail
Friday, 31 March 2006
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) idén is meghirdeti roma vállalkozás-fejlesztési pályázatát, amelynek támogatási keretösszege 250 millió forint - közölte a tárca politikai államtitkára Pécsett.
 
Na, öcsém szólj hozzá - ez most a Te napod !PDF Print E-mail
Thursday, 30 March 2006
Vendégek:Farkas Antal OCÖ alelnökHorváth Aladár FCÖ képviselőAz előző két adásban FCÖ képviselők és fiatal tehetséges hírolvasók mutatkoztak be, ízelítőt kaphatott a néző különböző kulturális programokból, zenei összeállításokból, és politikai kerekasztal-beszélgetés is volt.A műsorban az NFT II-ről beszéltek és véleményezték az FCÖ képviselők, a következő műsorban az Országos Cigány Önkormányzat nagy port felvert botrányairól volt kerekasztal-beszélgetés.
 
Orbán helyet ajánl a romáknak a kormánybanPDF Print E-mail
Monday, 27 March 2006
Orbán Viktor szerint nem romaügyi miniszterre van szükség, hanem arra, hogy az egészségügyben, az oktatásügyben és minden egyes roma életet érintő területen a romáknak képviselője legyen a legmagasabb államigazgatási, kormányzati szinten.
 
Roma szempontot minden területenPDF Print E-mail
Monday, 27 March 2006
Farkas Flórián, a Lungo Drom vezetője úgy vélte, hogy a magyarországi cigányságnak különösen érdeke a kormányváltás."Soha ilyen nyomor és kilátástalanság nem volt. A cigányság újabb négy évet nem bír ki" – fogalmazott Farkas Flórián.
 
Farkas Flóriánnak kampányolt a Hír TV szocialistájaPDF Print E-mail
Monday, 27 March 2006
24 órával az MSZP-be lépése után már bizottsági alelnök volt BácsicsBácsics Gyulát nem könnyű fellelni, pedig a nagykátai választási bizottság szocialista alelnökének nevezett honfitársunk a Hír TV-nek köszönhetően országos politikai szereplő lett. 12 nappal az MSZP-be való belépése után már a Magyar Nemzetben beszélt az őt ért megpróbáltatásokról. 2003-ban viszont az akkor már fideszes képviselő Farkas Flórián mellett agitált az OCÖ elnökválasztó gyűlésén.
 
"Cigány kormányváltó hangulat - újabb négy évet nem lehet kibírni"PDF Print E-mail
Monday, 27 March 2006
Farkas Flórián, a Lungo Drom vezetője úgy vélte, hogy a magyarországi cigányságnak különösen érdeke a kormányváltás. Soha ilyen nyomor és kilátástalanság nem volt. A cigányság újabb négy évet nem bír ki – fogalmazott Farkas Flórián.
 
Meghalt a LAÉT elnökePDF Print E-mail
Monday, 27 March 2006
Hétfőn délelőtt meghalt Molnár Gézáné, a Létminimum Alatt Élők Társaságának elnöke – tudatta az Objektív Hírügynökséggel Simó Endre, a LAÉT szóvivője.
 
"A kisebb pártoknak egyszerűen nem jutott elég ajánlószelvény"PDF Print E-mail
Sunday, 26 March 2006
Nem indul a választásokon egyéni képviselőjelöltként Csík Tamás, a Centrum Párt romaügyi referense.
 
Kudarcos Romatelep-program - Bedobott pénzPDF Print E-mail
Sunday, 26 March 2006
Kihátrált a szociálpolitikai szakma egy része a roma telepek felszámolására indított program mögül, mert több helyen sem az integrációt, sem a tartós munkahelyteremtést nem sikerült megoldaniuk az önkormányzatoknak. Költségvetési forrásból a telepeknek egyelőre alig két százalékát tudják megszüntetni.
 
Betörtek a ferencvárosi MSZP-hezPDF Print E-mail
Sunday, 26 March 2006
A Magyar Szocialista Párt ferencvárosi irodahelyiségébe az éjszaka folyamán betörtek - tájékoztatta lapunkat Torzsa Sándor.A Fiatal baloldal kerületi elnöke hozzátette: az irodahelyiségben több érték közül csak azt a számítógépet vitték el, melyeken a helyi szocialisták adatokat tároltak.
 
A bíróság beidézte tanúként Farkas Antal OCÖ alelnököt Kolompár Orbán veszélyes fenyegetés ügye miatPDF Print E-mail
Friday, 24 March 2006
A Kalocsai Városi Bíróság Kolompár Orbán és társai ellen veszélyes fenyegetés szabálysértés ügyben indított eljárás 2006. április 5-én 14 órára kitűzött tárgyalásra idézést küldött Farkas Antal részére, tanúként történő megjelenésre.
 
700 romatelep embertelen körülmények között - Többen szeretnének dolgozni az ilyen telepekenPDF Print E-mail
Friday, 24 March 2006
A telepek rangsorát a többi között az épületek minősége, és az alapján állították fel a kutatók, hogy van-e dögkút, szemétlerakó, vagy vizenyős terület.
 
Megkövezték Tiszabura MSZP-s elnökétPDF Print E-mail
Friday, 24 March 2006
Két ökölnyi kővel dobták be a Tiszabura MSZP-elnökének hálószoba-ablakát múlt éjjel – közölte Vadai Ágnes országgyűlési képviselő.
 
Halállal fenyegettekPDF Print E-mail
Friday, 24 March 2006
Tisztelt Olvasó!Farkas Antal vagyok, az Országos Cigány Önkormányzat, (OCÖ) alelnöke.Halálosan megfenyegettek, nem csak engem, hanem még 5 társamat is, akik azon a télvégi közgyűlési napon az OCÖ-n belüli pénzügyi visszaélésekre szerettünk volna fényt deríteni.
 
Fenyegetik a hajdúhadházi cigányokatPDF Print E-mail
Friday, 24 March 2006
Durva hangú, a cigányság megfélemlítésére alkalmas fenyegető levelet kapott a hajdúhadházi cigány kisebbségi önkormányzat.
 
Célpontban az ember, aki túl sokat tudPDF Print E-mail
Friday, 24 March 2006
A 2002-es választási csalás megismétlésére készülnek a szocialisták a Pest megyei 6. számú választókerület választási bizottságának MSZP-s alelnöke szerint. Bácsics Gyula a helyi szocialista belháború után teregette ki a Hír Televízió Célpont című riportműsorában a szennyest, azt állítva, hogy a pártaktivisták már meg is kapták az eligazítást.
 
A roma elnök is blogot írPDF Print E-mail
Friday, 24 March 2006
A miniszterelnök után az Országos Cigány Önkormányzat elnöke is internetes napló írásába fogott - írja a Roma Sajtóközpont. Kolompár Orbán naplójában beszámol a cigányságot, pártját, és személyét érintő gondolatokról is.
 
Meglepetés - Eséllyel indul a választáson a Roma Összefogás PártPDF Print E-mail
Tuesday, 21 March 2006
Több mint félmillió roma szavazóért küzdhetnek.
 
Holnap kezdődik Mortimer büntetőpere a Fővárosi BíróságonPDF Print E-mail
Monday, 20 March 2006
A vád szerint a 17 éves roma származású fiú, kardjával életveszélyesen megsebesített egy ugyancsak fiatalkorú roma fiút Budapesten a 21-es buszon még tavaly május elején. Mortimer egy hagyományőrző klub tagjaként barátaival a Normafához harcművészetet indult gyakorolni, amikor a Moszkva téren, minden különösebb előzmény nélkül kardjával átszúrta a roma fiút.  Mortimer vallomásaiban arról beszélt, hogy a sértettel szóváltásba keveredett, és amikor kést látott nála, elővette a kardját. Azután pedig baleset történt, mert a busz megindult, és emiatt véletlenül szúródott a kard a fiú testébe. A hatóságok szerint azonban szándékosan, nem önvédelemből szúrt az elkövető. A Fővárosi Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat Gy. Mihály ellen, testvérét, Gy. Lászlót pedig emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolással vádolják. A vádirat alapján Mortimer akár 10 év börtönbüntetést is kaphat.
 
Visszalépett az indulástól a Magyarországi Kisebbségek PártjaPDF Print E-mail
Monday, 20 March 2006
Nem indul az országgyűlési választáson a Magyarországi Kisebbségek Pártja (MKP); az MKP egyetlen egyéni képviselőjelöltjét sem vették nyilvántartásba - mondta el Száva Vince pártelnök.
 
Országos listát állít az MCF Roma Összefogás PártPDF Print E-mail
Saturday, 18 March 2006
Most jött el a rendszerváltás a romák számára, most először önmagunkért, a gyerekeinkért húzhatunk ikszet a választáson - jelentette ki Kolompár Orbán, az MCF Roma Összefogás Párt elnöke a Heves megyei Pétervásárán tartott nagygyűlésen.
 
László Bencsik Judit, Magyar Elemér, Pongó Ernő és Bordás Géza a díjazottakPDF Print E-mail
Saturday, 18 March 2006
Az idén négy embert tüntet ki Polgárjogi Díjjal a Roma Polgárjogi Alapítvány (RPA), az elismeréseket szombaton este adják át Budapesten.
 
Teleki László államtitkár válaszolt a C-PRESS és a romák által megfogalmazott közérdekű kérdésekrePDF Print E-mail
Friday, 17 March 2006
1. A kormányzati tevékenység, illetve az Ön szerepének értékelése kapcsán:
 
FELHÍVÁSPDF Print E-mail
Wednesday, 15 March 2006
A C-PRESS Hírügynökség Citromos Aranyrák-díjat alapított.A Citromos Aranyrák-díjat megkaphatja a cigánytársadalom és a cigányértelmiség javaslata, döntése alapján azok a politikusok, pártok, önkormányzatok, köztestületek, CKÖ-k, intézmények, újságírók, médiák, fotósok, munkaadók, társadalmi civilszervezetek és magánszemélyek, akik cigányokról döntenek, írnak, beszélnek.  Akik a cigányügyben dolgoznak, cigányokból élnek, a cigányokat kutatják, a cigányokat ábrázolják - fotózzák. Akik a cigányközéletet és a roma sajtószabadságot hátráltatják, ellehetetlenítik, munkájukat gátolják, szabotálják.
 
Kiss Antal gondolatok - 1999. márciusábólPDF Print E-mail
Wednesday, 15 March 2006
Március 15. Nemzeti ünnep, munkaszüneti nap. Ez a hivatalos megjelölése annak a dátumnak, mely immár másfél évszázada a világ bármely részén élő magyar számára szent ünnep. Valóban az? Úton-útfélen hallom, tapasztalom, hogy sokan nem tudnak mit kezdeni e jeles nappal, mások vívódnak, mit csináljunk, megint olvastassuk fel a "Talpra magyart"? Lassan március idusa kopottas, kötelező ünneppé válik. Olyanná, mint a kötelező olvasmányok, tudjuk, hogy jó, de mégis…
 
OCÖ MEGHÍVÓPDF Print E-mail
Wednesday, 15 March 2006
Az Országos Cigány Önkormányzat rendkívüli közgyűlését 2006. március 17-én 9.00 órakor tartja, amelyre tisztelettel meghívom. Helye: D és K Center, Faddombori, Volent Öböl
 
Pénteken 16.45-kor ismét C-TV műsor lesz a Budapest Televízió képernyőjén!PDF Print E-mail
Tuesday, 14 March 2006
Az előző két adásban FCÖ képviselők és fiatal tehetséges hírolvasók mutatkoztak be, ízelítőt kaphatott a néző különböző kulturális programokból, zenei összeállításokból, és politikai kerekasztal-beszélgetés is volt.Az első műsorban az NFT II-ről beszéltek és véleményezték az FCÖ képviselők, a következő műsorban az Országos Cigány Önkormányzat nagy port felvert botrányairól volt kerekasztal-beszélgetés.
 
Elnöki kiváltságokat kapott a legfőbb ügyészPDF Print E-mail
Tuesday, 14 March 2006
Egy januárban életbe lépett új törvény olyan jogokat biztosít a távozó legfőbb ügyésznek, melyet csak a köztársasági elnök élvez. A törvényjavaslatot csak az SZDSZ nem szavazta meg.
 
Oláh Ibolya "Fingasd el magadra" változtatta az LGT-számotPDF Print E-mail
Monday, 13 March 2006
Oláh Ibolya, a Megasztár első szériájának sztárja botrányt okozott Szentesen. Egy rajongója csalódottan számolt be a sajtónak legutóbbi fellépéséről, ahol az énekesnő több modortalanságot is elkövetett. Oláh menedzsere szerint nem történt ilyesmi.
 
Cél: a romák elfogadásaPDF Print E-mail
Monday, 13 March 2006
2004-ben indult az Összetartó Társadalom Program, amelynek célja az volt, hogy csökkentsék Magyarországon a diszkriminációt.
 
Mennyibe kerül az adófizetőknek, romáknak az OCÖ süket dumája?PDF Print E-mail
Monday, 13 March 2006
Ki fizeti a számlát?Milliós telefonszámla tartozások, rendezetlen munkabérek, szerződés nélküli kifizetések tarkítják a 2004-es OCÖ költségvetést.
 
Romasztár - Varga István már nem csak a Mátyás tér hangja...PDF Print E-mail
Monday, 13 March 2006
István ha akarta volna, sem tudta tagadni: nagyon csalódott, hogy immár nem folytathatja a versenyt. Elárulták a könnyei, és elárulták a szavai is.   Nem számított a kiesésre, mert mint mondta, rengeteget készült a mostani szombatra. Annak azért örül, hogy a kezdeti összezörrenések ellenére, mára igazi csapattá kovácsolódtak...
 
Felállította országos listáját a FideszPDF Print E-mail
Sunday, 12 March 2006
A Fidesz Országos Választmánya Orbán Viktort ajánlja miniszterelnök-jelöltnek, valamint javaslatot tett arra, hogy hozzák létre a kormányfő-helyettesi posztot. Ez utóbbira a választmány Mikola Istvánt javasolta. A párt összeállította országos listáját.
 
Baktai Anikót és Varga Istvánt a döntőben szerették volna látni a romákPDF Print E-mail
Saturday, 11 March 2006
Az első adástól kezdve a két énekes belopta magát a nézők szívébe. A budapesti, főként a józsefvárosi romák szavaztak Baktai Anikóra és "földijükre" Varga Istvánra. De sajnos Varga István kiesett, a közönség Baktai Anikót juttatta tovább.
 
Ma kísérték utolsó útjára Kompák Györgyöt, az Országos Cigány Önkormányzat volt alelnökétPDF Print E-mail
Friday, 10 March 2006
Kaposváron, a Mező úti temetőben ma 15 óra 30 perckor kísérték utolsó útjára Kompák Györgyöt, az Országos Cigány Önkormányzat volt alelnökét. A nagy formátumú roma politikus évtizedes munkássága során számos sikeres program szülőatyja volt, mellyel jelentősen hozzájárult a dél-dunántúli roma közösségek helyzetének javításához. C-PRESS 
 
Roma kábeltévés főiskolásPDF Print E-mail
Friday, 10 March 2006
Valószínű, hogy önmagában az, hogy ha valaki roma, és jól menő vállalkozást működtet még nem világrengető újdonság.De ha az illető (és a fia is) főiskolára jár, már jellemezhet egyfajta mentalitást.Tóth Ferenc, az Antennahír Bt vezetője távolról kezdi a helyzete ismertetését.Most kábeltévé építéssel foglalkoznak, régebben építőipari vállalkozó volt.  De ahogy szűkült a piac, látta, hogy váltania kell.
 
Minden körülmények között az Orbán-kormányt támogatnánkPDF Print E-mail
Thursday, 09 March 2006
A cigányság a rendszerváltás időszakát éli, és kimaradt az eddigi kormányok pozitív intézkedéseiből - vélekedik Farkas Flórián. A Fidesszel szövetséges Lungo Drom elnöke a Stopnak adott interjújában kifejtette: csak az Orbán-kormány ért el érdemi eredményeket a magyarországi romák integrálásának területén, és meglátása szerint nem igaz az a sztereotípia, hogy a cigányság a baloldali és liberális ideológia híve.Miért pont a Fidesz mellé állt be a Lungo Drom?
 
Minden ötödik gyerek szegénynek számít Magyarországon - Programot készítettek a gyermekszegénység elPDF Print E-mail
Thursday, 09 March 2006
A héten került Gyurcsány Ferenc miniszterelnök asztalára a gyermekszegénység elleni nemzeti program.    A rövid és hosszabb távú ajánlásokat is tartalmazó, még nem végleges terv 400–700 ezer gyereken segítene: Magyarországon minden ötödik kiskorú nélkülözni kényszerül.
 
Demszky és a MegasztárPDF Print E-mail
Thursday, 09 March 2006
Jövő héten érkeznek az új villamosok első darabjai; 20 éve nem volt ilyen tömegközlekedési fejlesztés a fővárosban.
 
Demszky és a MegasztárPDF Print E-mail
Thursday, 09 March 2006
Jövő héten érkeznek az új villamosok első darabjai; 20 éve nem volt ilyen tömegközlekedési fejlesztés a fővárosban.
 
Minden kedves hölgyolvasónak a C-PRESS szerkesztősége boldog nőnapot kíván!PDF Print E-mail
Wednesday, 08 March 2006
Március 8. - Nőnap!"Szép reggel az asszony: pihenést lehellőArca szelíd hajnal, friss hajnali szellő,Puha gyenge harmat, gyümölcs üde hamva;Szava rigó-ének mélyebb fuvodalma"
 
Diszkrimináció az állásinterjúnPDF Print E-mail
Wednesday, 08 March 2006
Ki tudja, hányszor hangzik el naponta az állásinterjúkon az a kérdés a jelentkező hölgyek felé: akar-e gyereket vállalni, és ha igen mikor?
 
Negyven kérdés a romaügyi államtitkárhozPDF Print E-mail
Wednesday, 08 March 2006
A C-PRESS négy napon belül negyven kérdésre várt választ Teleki Lászlótól. A romaügyi államtitkár politikai támadásnak minősítette a kérdéssort és elhárította a válaszadást. A hírügynökség állásfoglalásért a MÚOSZ-hoz fordult. 
 
Elvi egyetértés a kisebb államrólPDF Print E-mail
Tuesday, 07 March 2006
Mind a négy parlamenti párt egyetért a kisebb és hatékonyabb állam és a versenyképesebb gazdaság szükségességében – derült ki a Magyarország jövőképe 2006-2011 című konferencián.
 
Durván részrehajló több napilapPDF Print E-mail
Tuesday, 07 March 2006
A FigyelőNet sajtókörképéből kiderül, hogy az országos politikai napilapok közül többen pártosak, hajlamosak elhallgatni tényeket, csúsztatnak, és olykor nem írnak igazat.
 
Nőként nehezebbPDF Print E-mail
Tuesday, 07 March 2006
Másodrendűként kezelik a munkaerőpiacon a magyar nőket. Pusztai Erzsébet MDF-es politikus példákat talált.
 
Célpont - Roma szociparódia, avagy utánam az özönvíz!PDF Print E-mail
Tuesday, 07 March 2006
Kormányváltó hangulatban Szatmár-Bereg.
 
Most akkor rosszabbul élünk vagy sem?PDF Print E-mail
Monday, 06 March 2006
Az emberek többsége nem érzi úgy, hogy rosszabbul élne, mint négy évvel ezelőtt - közölték három közvélemény-kutató intézet képviselői a közszolgálati televízióban.
 
Lehet-e miniszterelnök-jelölt a díszcigányozó Orbán Viktor?PDF Print E-mail
Monday, 06 March 2006
Orbán Viktor díszcigányozott a Lungo Drom kongresszusán két és fél évvel ezelőtt. Egy másik fideszes képviselő ugyancsak. Fónagy János, az Orbán-kormány közlekedési minisztere bevállalta a díszzsidó jelzőt. Azt, amellyel Pásztor Tibor Deutsch-Für Tamást illette, s ami miatt a szocialista politikus lemondott a képviselőjelöltségről. Miközben a „díszzsidózás” miatt Pásztor Tibor, az MSZP V. kerületi frakcióvezetője lemondott képviselőjelöltségéről, kiderült: 2003 októberében Orbán Viktor „díszcigányozott” a Lungo Drom kongresszusán.
 
MEGHÍVÓPDF Print E-mail
Sunday, 05 March 2006
Nem politikai hirdetés!
 
Kint kommunistázás, bent zsidózás"PDF Print E-mail
Sunday, 05 March 2006
Hankiss Ágnes választékosan kommunistázó főszónokot és a több ezer, magukat kóbor ebként aposztrofáló jobboldali tűntetőt az egykori '56-os halálraítélttel, Mécs Imrével igyekezett überelni az MSZP. Kint komcsizás, bent zsidózás.
 
ZsibvásárPDF Print E-mail
Sunday, 05 March 2006
Ezekben a napokban több száz roma ember él abban a tudatban, hogy neki és pártjának most sikerül: pártja az áprilisi választásokon eléri az 5 százalékos parlamenti küszöböt, ő pedig képviselő lesz. Korábban is indultak cigány pártok a választásokon, eredményeik mind nulla egésszel kezdődtek.
 
Hétmilliárd forintra pályázathatnak a civil szervezetekPDF Print E-mail
Sunday, 05 March 2006
A Nemzeti Civil Alapprogram keretében idén is hétmilliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek. Ebből 5,5 milliárd forint a működési költségekre, 1,5 milliárd pedig a szakmai programokra jut.
 
Dávid Ibolya nyílt levele Orbán Viktornak, a Fidesz elnökénekPDF Print E-mail
Saturday, 04 March 2006
Tisztelt Elnök úr!Köszönettel megkaptam levelét, melyben bocsánatot kér a kalocsai esetért.  Miután arra is kért, hogy tájékoztassam, ha másutt hasonló eset történt, így el kell mondanom Önnek, hogy a kalocsai eset nem egyszeri, több tucat helyen történt hasonló, a választások tisztaságát súlyosan sértő visszaélés
 
Kótai vereséget szenvedett - a vb-öv gazdát cseréltPDF Print E-mail
Saturday, 04 March 2006
Kótai Mihály egyhangú pontozással szenvedett vereséget pénteken a brit Steve Conwaytől a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nagyváltósúlyú világbajnoki címmérkőzésén.  
 
Megfelezték a CKÖ költségvetését - Pénzhiánnyal indokol az apátfalvi polgármesterPDF Print E-mail
Friday, 03 March 2006
Az előzetes, határozatba foglalt költségvetési megállapodással szemben a várt támogatási összegnek mindössze a felét szavazta meg a falu testülete az apátfalvi cigány kisebbségi önkormányzatnak. A polgármester is elismeri: a normális működéshez 640 ezer forint nem elegendő, de hozzátette, a falu 72 milliós forráshiánnyal számol.
 
Megjelent az AMARO DROM legújabb számaPDF Print E-mail
Friday, 03 March 2006
Vegye kézbe saját sorsát, történetét, kultúráját!Rendelje meg Ön is az amarodrom@amarodrom.hu e-mailcímen 2006. FEBRUÁRSzerki: ZsibvásárNagy összefogások, kis esélyek A Roma Összefogás Pártja és a választások Eljött a tettek ideje Farkas Antal, a CSZOSZ elnökhelyettese a választásokról és az esélyekrő... 
 
Ihos József Száva Vince pártjához csatlakozottPDF Print E-mail
Thursday, 02 March 2006
Kispesten indul képviselőjelöltként Ihos József humorista az idei országgyűlési választásokon. Az ismert művész a roma politikus Száva Vince nevével fémjelzett Magyarországi Kisebbségek Pártja színeiben méretteti meg magát.
 
Lesz-e nemzeti kisebbség a zsidóság? - Az aláírások csaknem fele összegyűltPDF Print E-mail
Thursday, 02 March 2006
Nemzeti kisebbséggé nyilvánítja-e a parlament a zsidóságot? Ahhoz, hogy az erről szóló javaslat egyáltalán a törvényhozók elé kerüljön, ezer támogató aláírást kell összeszedni, melynek eddig csaknem a fele gyűlt össze. A zsidóság kisebbségi bejegyzéséről a következő parlament dönthet.
 
Az államfő visszaküldte az esélyegyenlőségi törvényeket módosító törvénytPDF Print E-mail
Thursday, 02 March 2006
Sólyom László köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek az egyes, esélyegyenlőségi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényt - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtófőnöke. Wéber Ferenc közleménye szerint a köztársasági elnök levélben tudatta döntését Szili Katalinnal, az Országgyűlés elnökével.    A törvény módosítja a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvényt, s a középületek akadálymentesítésére vonatkozóan új határidőket állapít meg.
 
Holnap C-TV 16.45-től!PDF Print E-mail
Thursday, 02 March 2006
A C-TV műsora március 3-án (pénteken) 16:45-től második alkalommal lesz látható a Budapest TV-n.A Fővárosi Cigány Önkormányzat önálló közéleti és kulturális műsora a C-TV minden második pénteken jelentkezik 60 perces műsoridőben a Budapest Televízió képernyőjén.Ez az a műsor, ahol a romák a romákat érintő problémákról, lehetőségekről, kulturális eseményekről beszélnek, bemutatják azt a C-TV műsorán keresztül.
 
Megalakult a Lungo Drom Nógrád megyei női tagozataPDF Print E-mail
Thursday, 02 March 2006
Megalakult a Lungo Drom Nógrád megyei női tagozata. Oláhné Berki Júlia vezetésével mintegy 200 fővel megalakult a Lungo Drom megyei női tagozata Balassagyarmaton. Amint azt a sajtótájékoztatón az elnök asszony elmondta, a cigány nők és asszonyok is részt kérnek a közéletből.
 
Ködösítések, füstjelek, lángnyelvekPDF Print E-mail
Wednesday, 01 March 2006
 A tegnapi napon (február 28-án) Kolompár Orbán ismét megijedt a többségtől, és 5 perccel a közgyűlés megkezdése után már be is zárta az ülést.
 
Kállai Katalin búcsúlevele... - Búcsú egy régvolt baráttólPDF Print E-mail
Wednesday, 01 March 2006
Van egy asszony a roma közéletben, akinek munkája, elhivatottsága példaértékű volt. Most egy tál lencséért feladta elveit. Tőle búcsúzom.
 
A MAGYAR ORSZÁGGYűLÉS ELNÖKÉNEK, az Országos Cigány Önkormányzat Elnökéhez írt levelePDF Print E-mail
Wednesday, 01 March 2006
Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a négy parlamenti párt frakcióvezetőinek és az országgyűlés elnökének közbenjárását kérte, hogy az Országgyűlés a rendkívüli ülésnapon tárgyalja meg a kisebbségi kedvezményes mandátumról szóló törvényjavaslatot. A "Tovább" gombra kattintva megtekinthetőaz eredeti levél, annak teljes terjedelmében. 
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk