Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
250 milliós pályázat roma vállalkozások fejlesztésérePDF Print E-mail
Friday, 31 March 2006
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) idén is meghirdeti roma vállalkozás-fejlesztési pályázatát, amelynek támogatási keretösszege 250 millió forint - közölte a tárca politikai államtitkára Pécsett.
 
Na, öcsém szólj hozzá - ez most a Te napod !PDF Print E-mail
Thursday, 30 March 2006
Vendégek:Farkas Antal OCÖ alelnökHorváth Aladár FCÖ képviselőAz előző két adásban FCÖ képviselők és fiatal tehetséges hírolvasók mutatkoztak be, ízelítőt kaphatott a néző különböző kulturális programokból, zenei összeállításokból, és politikai kerekasztal-beszélgetés is volt.A műsorban az NFT II-ről beszéltek és véleményezték az FCÖ képviselők, a következő műsorban az Országos Cigány Önkormányzat nagy port felvert botrányairól volt kerekasztal-beszélgetés.
 
Orbán helyet ajánl a romáknak a kormánybanPDF Print E-mail
Monday, 27 March 2006
Orbán Viktor szerint nem romaügyi miniszterre van szükség, hanem arra, hogy az egészségügyben, az oktatásügyben és minden egyes roma életet érintő területen a romáknak képviselője legyen a legmagasabb államigazgatási, kormányzati szinten.
 
Roma szempontot minden területenPDF Print E-mail
Monday, 27 March 2006
Farkas Flórián, a Lungo Drom vezetője úgy vélte, hogy a magyarországi cigányságnak különösen érdeke a kormányváltás."Soha ilyen nyomor és kilátástalanság nem volt. A cigányság újabb négy évet nem bír ki" – fogalmazott Farkas Flórián.
 
Farkas Flóriánnak kampányolt a Hír TV szocialistájaPDF Print E-mail
Monday, 27 March 2006
24 órával az MSZP-be lépése után már bizottsági alelnök volt BácsicsBácsics Gyulát nem könnyű fellelni, pedig a nagykátai választási bizottság szocialista alelnökének nevezett honfitársunk a Hír TV-nek köszönhetően országos politikai szereplő lett. 12 nappal az MSZP-be való belépése után már a Magyar Nemzetben beszélt az őt ért megpróbáltatásokról. 2003-ban viszont az akkor már fideszes képviselő Farkas Flórián mellett agitált az OCÖ elnökválasztó gyűlésén.
 
"Cigány kormányváltó hangulat - újabb négy évet nem lehet kibírni"PDF Print E-mail
Monday, 27 March 2006
Farkas Flórián, a Lungo Drom vezetője úgy vélte, hogy a magyarországi cigányságnak különösen érdeke a kormányváltás. Soha ilyen nyomor és kilátástalanság nem volt. A cigányság újabb négy évet nem bír ki – fogalmazott Farkas Flórián.
 
Meghalt a LAÉT elnökePDF Print E-mail
Monday, 27 March 2006
Hétfőn délelőtt meghalt Molnár Gézáné, a Létminimum Alatt Élők Társaságának elnöke – tudatta az Objektív Hírügynökséggel Simó Endre, a LAÉT szóvivője.
 
"A kisebb pártoknak egyszerűen nem jutott elég ajánlószelvény"PDF Print E-mail
Sunday, 26 March 2006
Nem indul a választásokon egyéni képviselőjelöltként Csík Tamás, a Centrum Párt romaügyi referense.
 
Kudarcos Romatelep-program - Bedobott pénzPDF Print E-mail
Sunday, 26 March 2006
Kihátrált a szociálpolitikai szakma egy része a roma telepek felszámolására indított program mögül, mert több helyen sem az integrációt, sem a tartós munkahelyteremtést nem sikerült megoldaniuk az önkormányzatoknak. Költségvetési forrásból a telepeknek egyelőre alig két százalékát tudják megszüntetni.
 
Betörtek a ferencvárosi MSZP-hezPDF Print E-mail
Sunday, 26 March 2006
A Magyar Szocialista Párt ferencvárosi irodahelyiségébe az éjszaka folyamán betörtek - tájékoztatta lapunkat Torzsa Sándor.A Fiatal baloldal kerületi elnöke hozzátette: az irodahelyiségben több érték közül csak azt a számítógépet vitték el, melyeken a helyi szocialisták adatokat tároltak.
 
A bíróság beidézte tanúként Farkas Antal OCÖ alelnököt Kolompár Orbán veszélyes fenyegetés ügye miatPDF Print E-mail
Friday, 24 March 2006
A Kalocsai Városi Bíróság Kolompár Orbán és társai ellen veszélyes fenyegetés szabálysértés ügyben indított eljárás 2006. április 5-én 14 órára kitűzött tárgyalásra idézést küldött Farkas Antal részére, tanúként történő megjelenésre.
 
700 romatelep embertelen körülmények között - Többen szeretnének dolgozni az ilyen telepekenPDF Print E-mail
Friday, 24 March 2006
A telepek rangsorát a többi között az épületek minősége, és az alapján állították fel a kutatók, hogy van-e dögkút, szemétlerakó, vagy vizenyős terület.
 
Megkövezték Tiszabura MSZP-s elnökétPDF Print E-mail
Friday, 24 March 2006
Két ökölnyi kővel dobták be a Tiszabura MSZP-elnökének hálószoba-ablakát múlt éjjel – közölte Vadai Ágnes országgyűlési képviselő.
 
Halállal fenyegettekPDF Print E-mail
Friday, 24 March 2006
Tisztelt Olvasó!Farkas Antal vagyok, az Országos Cigány Önkormányzat, (OCÖ) alelnöke.Halálosan megfenyegettek, nem csak engem, hanem még 5 társamat is, akik azon a télvégi közgyűlési napon az OCÖ-n belüli pénzügyi visszaélésekre szerettünk volna fényt deríteni.
 
Fenyegetik a hajdúhadházi cigányokatPDF Print E-mail
Friday, 24 March 2006
Durva hangú, a cigányság megfélemlítésére alkalmas fenyegető levelet kapott a hajdúhadházi cigány kisebbségi önkormányzat.
 
Célpontban az ember, aki túl sokat tudPDF Print E-mail
Friday, 24 March 2006
A 2002-es választási csalás megismétlésére készülnek a szocialisták a Pest megyei 6. számú választókerület választási bizottságának MSZP-s alelnöke szerint. Bácsics Gyula a helyi szocialista belháború után teregette ki a Hír Televízió Célpont című riportműsorában a szennyest, azt állítva, hogy a pártaktivisták már meg is kapták az eligazítást.
 
A roma elnök is blogot írPDF Print E-mail
Friday, 24 March 2006
A miniszterelnök után az Országos Cigány Önkormányzat elnöke is internetes napló írásába fogott - írja a Roma Sajtóközpont. Kolompár Orbán naplójában beszámol a cigányságot, pártját, és személyét érintő gondolatokról is.
 
Meglepetés - Eséllyel indul a választáson a Roma Összefogás PártPDF Print E-mail
Tuesday, 21 March 2006
Több mint félmillió roma szavazóért küzdhetnek.
 
Holnap kezdődik Mortimer büntetőpere a Fővárosi BíróságonPDF Print E-mail
Monday, 20 March 2006
A vád szerint a 17 éves roma származású fiú, kardjával életveszélyesen megsebesített egy ugyancsak fiatalkorú roma fiút Budapesten a 21-es buszon még tavaly május elején. Mortimer egy hagyományőrző klub tagjaként barátaival a Normafához harcművészetet indult gyakorolni, amikor a Moszkva téren, minden különösebb előzmény nélkül kardjával átszúrta a roma fiút.  Mortimer vallomásaiban arról beszélt, hogy a sértettel szóváltásba keveredett, és amikor kést látott nála, elővette a kardját. Azután pedig baleset történt, mert a busz megindult, és emiatt véletlenül szúródott a kard a fiú testébe. A hatóságok szerint azonban szándékosan, nem önvédelemből szúrt az elkövető. A Fővárosi Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat Gy. Mihály ellen, testvérét, Gy. Lászlót pedig emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolással vádolják. A vádirat alapján Mortimer akár 10 év börtönbüntetést is kaphat.
 
Visszalépett az indulástól a Magyarországi Kisebbségek PártjaPDF Print E-mail
Monday, 20 March 2006
Nem indul az országgyűlési választáson a Magyarországi Kisebbségek Pártja (MKP); az MKP egyetlen egyéni képviselőjelöltjét sem vették nyilvántartásba - mondta el Száva Vince pártelnök.
 
Országos listát állít az MCF Roma Összefogás PártPDF Print E-mail
Saturday, 18 March 2006
Most jött el a rendszerváltás a romák számára, most először önmagunkért, a gyerekeinkért húzhatunk ikszet a választáson - jelentette ki Kolompár Orbán, az MCF Roma Összefogás Párt elnöke a Heves megyei Pétervásárán tartott nagygyűlésen.
 
László Bencsik Judit, Magyar Elemér, Pongó Ernő és Bordás Géza a díjazottakPDF Print E-mail
Saturday, 18 March 2006
Az idén négy embert tüntet ki Polgárjogi Díjjal a Roma Polgárjogi Alapítvány (RPA), az elismeréseket szombaton este adják át Budapesten.
 
Teleki László államtitkár válaszolt a C-PRESS és a romák által megfogalmazott közérdekű kérdésekrePDF Print E-mail
Friday, 17 March 2006
1. A kormányzati tevékenység, illetve az Ön szerepének értékelése kapcsán:
 
FELHÍVÁSPDF Print E-mail
Wednesday, 15 March 2006
A C-PRESS Hírügynökség Citromos Aranyrák-díjat alapított.A Citromos Aranyrák-díjat megkaphatja a cigánytársadalom és a cigányértelmiség javaslata, döntése alapján azok a politikusok, pártok, önkormányzatok, köztestületek, CKÖ-k, intézmények, újságírók, médiák, fotósok, munkaadók, társadalmi civilszervezetek és magánszemélyek, akik cigányokról döntenek, írnak, beszélnek.  Akik a cigányügyben dolgoznak, cigányokból élnek, a cigányokat kutatják, a cigányokat ábrázolják - fotózzák. Akik a cigányközéletet és a roma sajtószabadságot hátráltatják, ellehetetlenítik, munkájukat gátolják, szabotálják.
 
Kiss Antal gondolatok - 1999. márciusábólPDF Print E-mail
Wednesday, 15 March 2006
Március 15. Nemzeti ünnep, munkaszüneti nap. Ez a hivatalos megjelölése annak a dátumnak, mely immár másfél évszázada a világ bármely részén élő magyar számára szent ünnep. Valóban az? Úton-útfélen hallom, tapasztalom, hogy sokan nem tudnak mit kezdeni e jeles nappal, mások vívódnak, mit csináljunk, megint olvastassuk fel a "Talpra magyart"? Lassan március idusa kopottas, kötelező ünneppé válik. Olyanná, mint a kötelező olvasmányok, tudjuk, hogy jó, de mégis…
 
OCÖ MEGHÍVÓPDF Print E-mail
Wednesday, 15 March 2006
Az Országos Cigány Önkormányzat rendkívüli közgyűlését 2006. március 17-én 9.00 órakor tartja, amelyre tisztelettel meghívom. Helye: D és K Center, Faddombori, Volent Öböl
 
Pénteken 16.45-kor ismét C-TV műsor lesz a Budapest Televízió képernyőjén!PDF Print E-mail
Tuesday, 14 March 2006
Az előző két adásban FCÖ képviselők és fiatal tehetséges hírolvasók mutatkoztak be, ízelítőt kaphatott a néző különböző kulturális programokból, zenei összeállításokból, és politikai kerekasztal-beszélgetés is volt.Az első műsorban az NFT II-ről beszéltek és véleményezték az FCÖ képviselők, a következő műsorban az Országos Cigány Önkormányzat nagy port felvert botrányairól volt kerekasztal-beszélgetés.
 
Elnöki kiváltságokat kapott a legfőbb ügyészPDF Print E-mail
Tuesday, 14 March 2006
Egy januárban életbe lépett új törvény olyan jogokat biztosít a távozó legfőbb ügyésznek, melyet csak a köztársasági elnök élvez. A törvényjavaslatot csak az SZDSZ nem szavazta meg.
 
Oláh Ibolya "Fingasd el magadra" változtatta az LGT-számotPDF Print E-mail
Monday, 13 March 2006
Oláh Ibolya, a Megasztár első szériájának sztárja botrányt okozott Szentesen. Egy rajongója csalódottan számolt be a sajtónak legutóbbi fellépéséről, ahol az énekesnő több modortalanságot is elkövetett. Oláh menedzsere szerint nem történt ilyesmi.
 
Cél: a romák elfogadásaPDF Print E-mail
Monday, 13 March 2006
2004-ben indult az Összetartó Társadalom Program, amelynek célja az volt, hogy csökkentsék Magyarországon a diszkriminációt.
 
Mennyibe kerül az adófizetőknek, romáknak az OCÖ süket dumája?PDF Print E-mail
Monday, 13 March 2006
Ki fizeti a számlát?Milliós telefonszámla tartozások, rendezetlen munkabérek, szerződés nélküli kifizetések tarkítják a 2004-es OCÖ költségvetést.
 
Romasztár - Varga István már nem csak a Mátyás tér hangja...PDF Print E-mail
Monday, 13 March 2006
István ha akarta volna, sem tudta tagadni: nagyon csalódott, hogy immár nem folytathatja a versenyt. Elárulták a könnyei, és elárulták a szavai is.   Nem számított a kiesésre, mert mint mondta, rengeteget készült a mostani szombatra. Annak azért örül, hogy a kezdeti összezörrenések ellenére, mára igazi csapattá kovácsolódtak...
 
Felállította országos listáját a FideszPDF Print E-mail
Sunday, 12 March 2006
A Fidesz Országos Választmánya Orbán Viktort ajánlja miniszterelnök-jelöltnek, valamint javaslatot tett arra, hogy hozzák létre a kormányfő-helyettesi posztot. Ez utóbbira a választmány Mikola Istvánt javasolta. A párt összeállította országos listáját.
 
Baktai Anikót és Varga Istvánt a döntőben szerették volna látni a romákPDF Print E-mail
Saturday, 11 March 2006
Az első adástól kezdve a két énekes belopta magát a nézők szívébe. A budapesti, főként a józsefvárosi romák szavaztak Baktai Anikóra és "földijükre" Varga Istvánra. De sajnos Varga István kiesett, a közönség Baktai Anikót juttatta tovább.
 
Ma kísérték utolsó útjára Kompák Györgyöt, az Országos Cigány Önkormányzat volt alelnökétPDF Print E-mail
Friday, 10 March 2006
Kaposváron, a Mező úti temetőben ma 15 óra 30 perckor kísérték utolsó útjára Kompák Györgyöt, az Országos Cigány Önkormányzat volt alelnökét. A nagy formátumú roma politikus évtizedes munkássága során számos sikeres program szülőatyja volt, mellyel jelentősen hozzájárult a dél-dunántúli roma közösségek helyzetének javításához. C-PRESS 
 
Roma kábeltévés főiskolásPDF Print E-mail
Friday, 10 March 2006
Valószínű, hogy önmagában az, hogy ha valaki roma, és jól menő vállalkozást működtet még nem világrengető újdonság.De ha az illető (és a fia is) főiskolára jár, már jellemezhet egyfajta mentalitást.Tóth Ferenc, az Antennahír Bt vezetője távolról kezdi a helyzete ismertetését.Most kábeltévé építéssel foglalkoznak, régebben építőipari vállalkozó volt.  De ahogy szűkült a piac, látta, hogy váltania kell.
 
Minden körülmények között az Orbán-kormányt támogatnánkPDF Print E-mail
Thursday, 09 March 2006
A cigányság a rendszerváltás időszakát éli, és kimaradt az eddigi kormányok pozitív intézkedéseiből - vélekedik Farkas Flórián. A Fidesszel szövetséges Lungo Drom elnöke a Stopnak adott interjújában kifejtette: csak az Orbán-kormány ért el érdemi eredményeket a magyarországi romák integrálásának területén, és meglátása szerint nem igaz az a sztereotípia, hogy a cigányság a baloldali és liberális ideológia híve.Miért pont a Fidesz mellé állt be a Lungo Drom?
 
Minden ötödik gyerek szegénynek számít Magyarországon - Programot készítettek a gyermekszegénység elPDF Print E-mail
Thursday, 09 March 2006
A héten került Gyurcsány Ferenc miniszterelnök asztalára a gyermekszegénység elleni nemzeti program.    A rövid és hosszabb távú ajánlásokat is tartalmazó, még nem végleges terv 400–700 ezer gyereken segítene: Magyarországon minden ötödik kiskorú nélkülözni kényszerül.
 
Demszky és a MegasztárPDF Print E-mail
Thursday, 09 March 2006
Jövő héten érkeznek az új villamosok első darabjai; 20 éve nem volt ilyen tömegközlekedési fejlesztés a fővárosban.
 
Demszky és a MegasztárPDF Print E-mail
Thursday, 09 March 2006
Jövő héten érkeznek az új villamosok első darabjai; 20 éve nem volt ilyen tömegközlekedési fejlesztés a fővárosban.
 
Minden kedves hölgyolvasónak a C-PRESS szerkesztősége boldog nőnapot kíván!PDF Print E-mail
Wednesday, 08 March 2006
Március 8. - Nőnap!"Szép reggel az asszony: pihenést lehellőArca szelíd hajnal, friss hajnali szellő,Puha gyenge harmat, gyümölcs üde hamva;Szava rigó-ének mélyebb fuvodalma"
 
Diszkrimináció az állásinterjúnPDF Print E-mail
Wednesday, 08 March 2006
Ki tudja, hányszor hangzik el naponta az állásinterjúkon az a kérdés a jelentkező hölgyek felé: akar-e gyereket vállalni, és ha igen mikor?
 
Negyven kérdés a romaügyi államtitkárhozPDF Print E-mail
Wednesday, 08 March 2006
A C-PRESS négy napon belül negyven kérdésre várt választ Teleki Lászlótól. A romaügyi államtitkár politikai támadásnak minősítette a kérdéssort és elhárította a válaszadást. A hírügynökség állásfoglalásért a MÚOSZ-hoz fordult. 
 
Elvi egyetértés a kisebb államrólPDF Print E-mail
Tuesday, 07 March 2006
Mind a négy parlamenti párt egyetért a kisebb és hatékonyabb állam és a versenyképesebb gazdaság szükségességében – derült ki a Magyarország jövőképe 2006-2011 című konferencián.
 
Durván részrehajló több napilapPDF Print E-mail
Tuesday, 07 March 2006
A FigyelőNet sajtókörképéből kiderül, hogy az országos politikai napilapok közül többen pártosak, hajlamosak elhallgatni tényeket, csúsztatnak, és olykor nem írnak igazat.
 
Nőként nehezebbPDF Print E-mail
Tuesday, 07 March 2006
Másodrendűként kezelik a munkaerőpiacon a magyar nőket. Pusztai Erzsébet MDF-es politikus példákat talált.
 
Célpont - Roma szociparódia, avagy utánam az özönvíz!PDF Print E-mail
Tuesday, 07 March 2006
Kormányváltó hangulatban Szatmár-Bereg.
 
Most akkor rosszabbul élünk vagy sem?PDF Print E-mail
Monday, 06 March 2006
Az emberek többsége nem érzi úgy, hogy rosszabbul élne, mint négy évvel ezelőtt - közölték három közvélemény-kutató intézet képviselői a közszolgálati televízióban.
 
Lehet-e miniszterelnök-jelölt a díszcigányozó Orbán Viktor?PDF Print E-mail
Monday, 06 March 2006
Orbán Viktor díszcigányozott a Lungo Drom kongresszusán két és fél évvel ezelőtt. Egy másik fideszes képviselő ugyancsak. Fónagy János, az Orbán-kormány közlekedési minisztere bevállalta a díszzsidó jelzőt. Azt, amellyel Pásztor Tibor Deutsch-Für Tamást illette, s ami miatt a szocialista politikus lemondott a képviselőjelöltségről. Miközben a „díszzsidózás” miatt Pásztor Tibor, az MSZP V. kerületi frakcióvezetője lemondott képviselőjelöltségéről, kiderült: 2003 októberében Orbán Viktor „díszcigányozott” a Lungo Drom kongresszusán.
 
MEGHÍVÓPDF Print E-mail
Sunday, 05 March 2006
Nem politikai hirdetés!
 
Kint kommunistázás, bent zsidózás"PDF Print E-mail
Sunday, 05 March 2006
Hankiss Ágnes választékosan kommunistázó főszónokot és a több ezer, magukat kóbor ebként aposztrofáló jobboldali tűntetőt az egykori '56-os halálraítélttel, Mécs Imrével igyekezett überelni az MSZP. Kint komcsizás, bent zsidózás.
 
ZsibvásárPDF Print E-mail
Sunday, 05 March 2006
Ezekben a napokban több száz roma ember él abban a tudatban, hogy neki és pártjának most sikerül: pártja az áprilisi választásokon eléri az 5 százalékos parlamenti küszöböt, ő pedig képviselő lesz. Korábban is indultak cigány pártok a választásokon, eredményeik mind nulla egésszel kezdődtek.
 
Hétmilliárd forintra pályázathatnak a civil szervezetekPDF Print E-mail
Sunday, 05 March 2006
A Nemzeti Civil Alapprogram keretében idén is hétmilliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek. Ebből 5,5 milliárd forint a működési költségekre, 1,5 milliárd pedig a szakmai programokra jut.
 
Dávid Ibolya nyílt levele Orbán Viktornak, a Fidesz elnökénekPDF Print E-mail
Saturday, 04 March 2006
Tisztelt Elnök úr!Köszönettel megkaptam levelét, melyben bocsánatot kér a kalocsai esetért.  Miután arra is kért, hogy tájékoztassam, ha másutt hasonló eset történt, így el kell mondanom Önnek, hogy a kalocsai eset nem egyszeri, több tucat helyen történt hasonló, a választások tisztaságát súlyosan sértő visszaélés
 
Kótai vereséget szenvedett - a vb-öv gazdát cseréltPDF Print E-mail
Saturday, 04 March 2006
Kótai Mihály egyhangú pontozással szenvedett vereséget pénteken a brit Steve Conwaytől a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nagyváltósúlyú világbajnoki címmérkőzésén.  
 
Megfelezték a CKÖ költségvetését - Pénzhiánnyal indokol az apátfalvi polgármesterPDF Print E-mail
Friday, 03 March 2006
Az előzetes, határozatba foglalt költségvetési megállapodással szemben a várt támogatási összegnek mindössze a felét szavazta meg a falu testülete az apátfalvi cigány kisebbségi önkormányzatnak. A polgármester is elismeri: a normális működéshez 640 ezer forint nem elegendő, de hozzátette, a falu 72 milliós forráshiánnyal számol.
 
Megjelent az AMARO DROM legújabb számaPDF Print E-mail
Friday, 03 March 2006
Vegye kézbe saját sorsát, történetét, kultúráját!Rendelje meg Ön is az amarodrom@amarodrom.hu e-mailcímen 2006. FEBRUÁRSzerki: ZsibvásárNagy összefogások, kis esélyek A Roma Összefogás Pártja és a választások Eljött a tettek ideje Farkas Antal, a CSZOSZ elnökhelyettese a választásokról és az esélyekrő... 
 
Ihos József Száva Vince pártjához csatlakozottPDF Print E-mail
Thursday, 02 March 2006
Kispesten indul képviselőjelöltként Ihos József humorista az idei országgyűlési választásokon. Az ismert művész a roma politikus Száva Vince nevével fémjelzett Magyarországi Kisebbségek Pártja színeiben méretteti meg magát.
 
Lesz-e nemzeti kisebbség a zsidóság? - Az aláírások csaknem fele összegyűltPDF Print E-mail
Thursday, 02 March 2006
Nemzeti kisebbséggé nyilvánítja-e a parlament a zsidóságot? Ahhoz, hogy az erről szóló javaslat egyáltalán a törvényhozók elé kerüljön, ezer támogató aláírást kell összeszedni, melynek eddig csaknem a fele gyűlt össze. A zsidóság kisebbségi bejegyzéséről a következő parlament dönthet.
 
Az államfő visszaküldte az esélyegyenlőségi törvényeket módosító törvénytPDF Print E-mail
Thursday, 02 March 2006
Sólyom László köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek az egyes, esélyegyenlőségi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényt - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtófőnöke. Wéber Ferenc közleménye szerint a köztársasági elnök levélben tudatta döntését Szili Katalinnal, az Országgyűlés elnökével.    A törvény módosítja a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvényt, s a középületek akadálymentesítésére vonatkozóan új határidőket állapít meg.
 
Holnap C-TV 16.45-től!PDF Print E-mail
Thursday, 02 March 2006
A C-TV műsora március 3-án (pénteken) 16:45-től második alkalommal lesz látható a Budapest TV-n.A Fővárosi Cigány Önkormányzat önálló közéleti és kulturális műsora a C-TV minden második pénteken jelentkezik 60 perces műsoridőben a Budapest Televízió képernyőjén.Ez az a műsor, ahol a romák a romákat érintő problémákról, lehetőségekről, kulturális eseményekről beszélnek, bemutatják azt a C-TV műsorán keresztül.
 
Megalakult a Lungo Drom Nógrád megyei női tagozataPDF Print E-mail
Thursday, 02 March 2006
Megalakult a Lungo Drom Nógrád megyei női tagozata. Oláhné Berki Júlia vezetésével mintegy 200 fővel megalakult a Lungo Drom megyei női tagozata Balassagyarmaton. Amint azt a sajtótájékoztatón az elnök asszony elmondta, a cigány nők és asszonyok is részt kérnek a közéletből.
 
Ködösítések, füstjelek, lángnyelvekPDF Print E-mail
Wednesday, 01 March 2006
 A tegnapi napon (február 28-án) Kolompár Orbán ismét megijedt a többségtől, és 5 perccel a közgyűlés megkezdése után már be is zárta az ülést.
 
Kállai Katalin búcsúlevele... - Búcsú egy régvolt baráttólPDF Print E-mail
Wednesday, 01 March 2006
Van egy asszony a roma közéletben, akinek munkája, elhivatottsága példaértékű volt. Most egy tál lencséért feladta elveit. Tőle búcsúzom.
 
A MAGYAR ORSZÁGGYűLÉS ELNÖKÉNEK, az Országos Cigány Önkormányzat Elnökéhez írt levelePDF Print E-mail
Wednesday, 01 March 2006
Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a négy parlamenti párt frakcióvezetőinek és az országgyűlés elnökének közbenjárását kérte, hogy az Országgyűlés a rendkívüli ülésnapon tárgyalja meg a kisebbségi kedvezményes mandátumról szóló törvényjavaslatot. A "Tovább" gombra kattintva megtekinthetőaz eredeti levél, annak teljes terjedelmében. 
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Tarot, Vigyázat: a csalás hete következik
  A Tarot kártya ősi misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Nem csoda, hiszen egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. Grace lapjai csalás lehetőségét sejtetik, ugyanakkor pozitív energiákra is számíthatunk.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2020.január 19-től 25-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-01-19
  Ma szenvedélyre vágyunk, de nem szívesen bonyolódunk kalandokba. Inkább kedvesünkkel élnénk meg a mély érzelmeket. Töltsünk több időt együtt és hangolódjunk rá egymás igényeire! Ma alhasunk lesz érzékenyebb. Ha nőgyógyászati panaszaink vannak, akkor kellemetlenül felerősödhetnek. A gyógynövények enyhíthetik a panaszokat, használhat például az ülőfürdő cickafarkkal. A kismamák a mai napon tartózkodjanak a fizikai megterheléstől!
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.január 18-tól 24-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-01-18
  Ma szenvedélyes hangulatban leszünk, szívesen töltjük az időnket kedvesünkkel. Ha úgy érezzük, hogy mással is flörtöl, akkor kémkedni kezdünk utána. Ne hagyjuk, hogy a féltékenység megmérgezze kapcsolatunkat! Ma az alhasunk lesz érzékenyebb, használhatunk gyógynövényeket a nőgyógyászati problémák megoldására. Figyeljünk arra, hogy agresszív orvosi beavatkozásokat ne végezzenek ma alhasunk területén. Gondoljuk végig, hogy mikor voltunk utoljára szűrővizsgálaton!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek