Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Jászladány: viszály a visszájárólPDF Print E-mail
Tuesday, 28 February 2006
Hátrányos helyzetű jászladányi gyerekeknek indít tanodát áprilistól a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet. A délutáni elfoglaltságot nyújtó foglalkozásokra tegnap az aktivisták a település önkormányzati iskolája előtt hívták fel a gyerekek figyelmét, az intézményben ugyanis nem oszthattak szórólapokat.
 
Az OCÖ szappanopera 19. része...PDF Print E-mail
Tuesday, 28 February 2006
Az OCÖ közgyűlése nem fogadta el a 2006. évi költségvetést és lemondásra szólította fel Kolompár Orbán elnököt.
 
"Kopogóst nem adok senkinek!" - Szépen fociznak, de nem rúgnak góltPDF Print E-mail
Monday, 27 February 2006
Országszerte javában tart az ajánlószelvények gyűjtése. Munkatársaink MDF-es és Centrumpárti képviselőjelölteket és aktivistákat kísértek el körútjukra.
 
Ando Drom: Muro NavPDF Print E-mail
Monday, 27 February 2006
Mi a cigány zene? Sírás? Egyetemesség? Ha zenélsz és ezt a zenét hallgatod, szabad vagy. A lelkedben annyit sírsz, örülsz, álmodozol, szenvedsz, lebegsz, amennyit csak egy szabad ember tud. Nem vagy sem cigány, sem gadzso, sem szegény sem gazdag, szerelmes vagy szerelemtelen. Az vagy, aki. Az Ando Drom pedig a zene, ami veled marad.
 
A MÚOSZ elnöke válaszolt a C-PRESS kérésére.PDF Print E-mail
Monday, 27 February 2006
Tisztelt Olvasók!A C-press Hírügynökség a múlt héten nyílt levélben kérte a MÚOSZ elnökét, hogy foglaljon állást Teleki László roma ügyekért felelős politikai államtitkár úr elmaradt válasza ügyében.Mint ismeretes, a c-press közel 200, a cigány társadalom, a cigány közélet által szerkesztőségünkhöz eljuttatott kérdés közül válogatta ki azt a 40 kérdést, amelyek a cigány társadalmat érdeklik, amelyekre az államtitkár úrtól mint közszereplőtől, felelős politikustól választ várnak. A kérdéseket 2006. január 23-án közöltük és juttattuk el Teleki László államtitkár úrnak.
 
Tisztelt C-PRESS szerkesztőség!PDF Print E-mail
Monday, 27 February 2006
34 évvel ezelőtti hivatali mulasztás miatt, mely a 11 évig magatehetetlen béna szüleim ápolása illetve haláluk után derült ki a bérleti jogviszony folytatásának rendezésekor, és 10 év pereskedés után, ezért  most 53 évesen az utcára akarnak rakni.
 
Kunszentmiklós: birság van, megoldás nincs a rongyokkal tüzelésrePDF Print E-mail
Monday, 27 February 2006
Kunszentmiklóson tüzelő híján rongyokkal, cipőkkel gyújtanak be a romák. Súlyosbítja a munkanélküli romák helyzetét, hogy a szaktárca elutasította a forráshiányos település közhasznú munkaprogramját.  Eddig két roma családra szabott ki bírságot a helyhatóság környezetszennyezés miatt. 
 
Újabb jelölő szervezeteket vett nyilvántartásba az OVBPDF Print E-mail
Monday, 27 February 2006
Újabb jelölő szervezeteket vett nyilvántartásba az Országos Választási Bizottság mai ülésén.    
 
Cigány festő képe került a Nemzeti GalériábaPDF Print E-mail
Monday, 27 February 2006
Február 21-én a Nemzeti Galériába került állandó kiállításra Szentandrássy István festőművész képe, melynek címe Indiai utazás.
 
Csurka sejti a jövőtPDF Print E-mail
Saturday, 25 February 2006
A nemzet megmaradása az igazi tétje az előttünk álló, alighanem válságos éveknek - mondta szombaton Szentgotthárdon Csurka István, a MIÉP elnöke.
 
Hiller Oláh Ibolyát idézPDF Print E-mail
Friday, 24 February 2006
Erőltetettnek tartja Hiller István, az MSZP elnöke azt, hogy a Fidesz egy náci jelszóhoz hasonlítja Gyurcsány Ferenc szocialista miniszterelnök-jelölt kampányszlogenét. 
 
Ülésezett a Cigányügyi Tárcaközi BizottságPDF Print E-mail
Friday, 24 February 2006
Soron következő ülését tartotta csütörtökön a Cigányügyi Tárcaközi Bizottság (CTB), amelyen a második Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) tervezésének áttekintése volt a fő napirendi pont.
 
Lázi Zoltán nyíltvéleménye - Az igazság!PDF Print E-mail
Friday, 24 February 2006
Dancs Mihály (OCÖ képviselő) amikor megfogalmazta levelét a cigányság 80%-ának véleményét továbitotta az  OCÖ vezetőinek.
 
Dávid Ibolya: "Mindkét nagy párt hallgat, mint a sír"PDF Print E-mail
Thursday, 23 February 2006
Bármelyik párt nyeri meg a választásokat, nem kerülhetők el a megszorító intézkedések 2007-től, és ha az ellenzék ehhez nem adja a nevét, akkor be kell vonni a politikai hatalomba, így létrejöhet a nagykoalíció - mondta Dávid Ibolya egy fórumon.
 
A 100 tagú Cigányzenekar jótékonysági koncertje a Kongresszusi KözpontbanPDF Print E-mail
Thursday, 23 February 2006
Jótékonysági koncertet ad a 100 tagú Cigányzenekar március 1-én este hat órakor a Kongresszusi Központ nagytermében.
 
Náci és gyalázkodó feliratok PápánPDF Print E-mail
Wednesday, 22 February 2006
A város több pontján többek között "Heil Hitler" és "Kazánba cigányok" feliratok kerültek a falakra.   
 
Göncz Kinga: Sikeres a Biztos kezdet programPDF Print E-mail
Wednesday, 22 February 2006
Mintegy négyszáz család vesz részt jelenleg a két éve modellprogramként működő Biztos kezdet programban. Az angol mintára Magyarországon is elindult komplex szociális program eddig négymillió hátrányos helyzetben lévő gyermeket ért el. A pénzbeli ellátások rendszerének változásai, az új támogatások és a munkaerőpiacra való visszakerülést ösztönző programok mellett szükség van olyan összehangolt szolgáltatásra, amely közvetlenül a hátrányos helyzetben lévő családokat és a gyerekeket megkeresve személyre szabott megoldásokat képes nyújtani - mondta Göncz Kinga szociális miniszter a Biztos kezdet elnevezésű program konferenciáján.
 
Bemutatta képviselőjelöltjeit a Centrum PártPDF Print E-mail
Wednesday, 22 February 2006
A munkahelyteremtés, a kis- és középvállalkozások támogatása, az egészségügy átalakítása és a nyugdíjasok helyzetének javítása. Ezt tartja legfontosabb célkitűzésének a Centrum Párt. A párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei jelöltjei Nyíregyházán mutatkoztak be. 
 
Segítők is bemehetnek a vakokkal a szavazófülkébePDF Print E-mail
Wednesday, 22 February 2006
A vakok és gyengénlátók segítők közreműködésével is voksolhatnak az áprilisi országgyűlési választásokon - közölte az Országos Választási Iroda Vezetője. A választáson részt vevő vakokat egy másik választópolgár elkísérheti a szavazófülkébe, és segíthet a szavazócédulák kitöltésében - mondta Rytkó Emília.  Lehetőség van arra is, hogy a segítő nélkül érkező vak választó a szavazatszámláló bizottság két tagjának közreműködésével töltse ki a cédulákat. STOP 
 
A cigánytelepeket sújtja legsúlyosabban a belvízPDF Print E-mail
Wednesday, 22 February 2006
A telepek önkormányzati erőből nem tudják megoldani a csatornahálózat fejlesztését. Az elmúlt napokban Törökszentmiklóson és Karcagon a belvíz miatt összedőlt házak döntő többsége a cigánytelepen állt, és Hajdúhadházán is a telepen a legsúlyosabb a helyzet. 
 
H5N1-es vírus fertőzte meg a hazánkban elhullott hattyúkatPDF Print E-mail
Tuesday, 21 February 2006
A hivatalos brit vizsgálatok szerint a madárinfluenza H5N1-es vírusa fertőzte meg azt a három hattyút, amelyeknek a tetemét még a múlt héten találták meg Magyarországon.   
 
Felhívást intéz az OCÖ Sólyom LászlóhozPDF Print E-mail
Monday, 20 February 2006
Sólyom Lászlótól kér közbeavatkozást Kolompár Orbán annak érdekében, hogy a kisebbségek kedvezményes mandátumhoz juthassanak a települési önkormányzatokban. A parlament az idei ülésszak utolsó napján tárgyalta az etnikai kisebbségek helyi mandátumszerzéséről szóló törvényjavaslatot.  Az országgyűlés ezt nem fogadta el.
 
Elutasították Fábry Sándor keresetét György Péter ellenPDF Print E-mail
Monday, 20 February 2006
Fábry Sándor személyiségi jogainak megsértése miatt tavaly pert indított György Péter és a Klubrádió ellen, mert az esztéta a rádió egyik műsorában romagyűlölőnek, rasszistának nevezte őt.    A bíróság első fokon elutasította a keresetet arra hivatkozva, hogy véleménynyilvánítás történt, és Fábryt 110.000 forint perköltség megfizetésére kötelezte.A Fővárosi Bíróság első fokon elutasította Fábry Sándornak György Péter és a Klubrádió ellen indított keresetét Az indoklás szerint a per tárgyát képező, Fábryt romagyűlölőnek, rasszistának nevező kijelentés egyértelműen véleménynyilvánításnak minősül.
 
Országos listát állíthat az SZDSZPDF Print E-mail
Monday, 20 February 2006
A Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) összegyűjtötte az országos lista állításához szükséges mennyiségű ajánlószelvényt - jelentette be a liberális párt elnöke.
 
Teleki sunnyogása miatt a C-PRESS Hírügynökség állásfoglalást kér a MÚOSZ elnökétőlPDF Print E-mail
Monday, 20 February 2006
Dr. Eötvös Pál elnök úrrészéreMagyar Újságírók Országos Szövetsége Tisztelt Elnök Úr!
 
Három roma párt jegyeztette be magát az OVB-nélPDF Print E-mail
Monday, 20 February 2006
Eddig három roma párt jegyeztette be magát jelölő szervezetként az Országos Választási Bizottságnál (OVB), közülük várhatóan kettő tud majd indulni az országgyűlési választáson; több cigány civil szervezet a két nagyobbik parlamenti párt valamelyikét támogatja az áprilisi megmérettetésen.  
 
Megjelent az AMARO DROM legújabb számaPDF Print E-mail
Sunday, 19 February 2006
Vegye kézbe saját sorsát, történetét, kultúráját! Rendelje meg Ön is az amarodrom@amarodrom.hu e-mailcímen
 
Hétfőn folytatódik az érettségiPDF Print E-mail
Sunday, 19 February 2006
Hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel illetve a rajz és vizuális kultúra vizsgákkal folytatódnak a februári-márciusi érettségik.
 
Aláírásgyűjtés az emberi jogokértPDF Print E-mail
Saturday, 18 February 2006
Aláírásgyűjtéssel hívja fel a társadalom figyelmét az egyetemes emberi jogokra egy jogvédő nemzetközi szervezet magyarországi csoportja; több hetes kampányuk végén petíciót adnak át a köztársasági elnöknek, az Országgyűlés elnökének és a miniszterelnöknek.
 
A kormányfőjelölt Gyurcsány gazdasági programot hirdetettPDF Print E-mail
Saturday, 18 February 2006
Az MSZP Gyurcsány Ferencet választotta miniszterelnök-jelöltté, később a kongresszus elfogadta a párt országos listáját, s a választási programot. A kormányfő a rendezvényen meghirdette gazdasági programját, aminek részeként 3-400 ezer új munkahelyet ígért. A rendezvényen megszavazott választási felhívás 200 ezer új munkahely létrehozásáról tesz említést. Hiller István elmondta, ha nyernek átalakítják az egészségügyet, s bevezetik az eurót. Horn Gyulától megtudtuk, bízik benne, hogy nem lesz 14. havi nyugdíj.
 
Jogok és jogtalanságPDF Print E-mail
Friday, 17 February 2006
Mohácsi Viktória - talán szándékosan - félreérti az egyházak protestálásának okát (Van egy álmom, január 16.) Azt írja: " (...) A tüntetéshez vezető vita arról szól, hogy a sokmilliárdos állami támogatáson felül, még a kistelepülések összefogását ösztönző költségvetési pénzeket is igényelhetik-e az egyházak."
 
"A politikai agresszió eddig nem tapasztalt formája"PDF Print E-mail
Friday, 17 February 2006
Feljelentést tett Csapody Miklós MDF-es képviselőjelölt, mert szerinte a Fidesz aktivistái a nevében gyűjtenek kopogtatócédulákat. Csapody fideszes ellenfele komolytalannak tartja a vádat. A legnagyobb ellenzéki pártot Hódmezővásárhelyen is bírálták, mert az SZDSZ szerint rájuk „hajazó” kék színű plakátokkal rakták tele a várost.
 
Munkabérek nem fizetése miatt kalapács alá kerül az Országos Cigány Információs és Művelődési KözponPDF Print E-mail
Friday, 17 February 2006
Ingatlanárverési Hirdetményt bocsátott ki Kuruczi István önálló bírósági végrehajtó.
 
Dancs Mihály véleménye az Országos Cigány Önkormányzatról az OCIMK árveréséről.PDF Print E-mail
Friday, 17 February 2006
OCÖ vezetés szégyen!!!Úgy látszik valaki ügyesebb volt, mint az OCÖ maffia vezetés, hisz tavaly határoztak az épület eladásáról.
 
Csak összefogással sikeres a roma integrációs program - Teleki LászlóPDF Print E-mail
Friday, 17 February 2006
Csak e kisebbség különböző szervezeteinek összefogása és a többségi társadalom fokozottabb támogatása viheti sikerre a már számos eredményt hozó roma integrációs programot - emelte ki a roma ügyekért felelős politikai államtitkár a kisebbség előtt álló kihívásokról szóló csütörtöki konferencián, Nagykanizsán.
 
Szélsőjobb-ellenes törvényt sürget SziliPDF Print E-mail
Thursday, 16 February 2006
Szili Katalin szerint a jövőben szükség lenne egy szélsőjobboldal elleni törvény megalkotására. Az Országgyűlés elnöke erről újságírók előtt beszélt csütörtökön Pécsett.
 
Programcigányság - A telepeken élő romáknak ma már reményük sincs a jobb életrePDF Print E-mail
Wednesday, 15 February 2006
A roma politikai szervezetek jelentős része bizakodva fogadta 2002-ben az MSZP-SZDSZ-koalíció győzelmét. A jóléti rendszerváltás azonban elmaradt, s a bizalom mára erősen megcsappant. A cigány politikusok ma már elhúzódnak a pártoktól, s önálló parlamenti képviseletben reménykednek. (MNO) A cigány embereket közben fokozottan sújtják a szociális-gazdasági-társadalmi problémák, amelyeket az egész ország érez. Bár a kormány soha nem látott mennyiségű programot és tervet dolgozott ki a cigányság integrációjára, a legfontosabb területeken: munka, lakhatás, egészségügy, oktatás, a romák helyzete semmit nem javult, sokszor még romlott is. Négy év alatt papíron több tíz milliárdot költöttek ezekre a programokra, ám többnyire csak annyit értek el, hogy konzerválták a súlyos helyzetet. Az elgettósodott településeken élő romáknak nem csak munkájuk, ma már reményük sincs a jobb életre.
 
Az MSZP megtorpedózta a kisebbségi javaslatot A Lungo Drom a választások után a Fideszben bízikPDF Print E-mail
Wednesday, 15 February 2006
„Az MSZP megtorpedózta a kisebbségi javaslatot” A Lungo Drom a választások után a Fideszben bízik
 
Csík zéró toleranciát követel a szélsőjobboldallal szembenPDF Print E-mail
Monday, 13 February 2006
Megütközést váltott ki Kovács Dávid, a Jobbik elnökének nyilatkozata Csík Tamásból, a Centrum Párt országos cigányügyi referenséből. Kovács a pénteken közölt interjúnkban többek között határozottan cáfolta, hogy pártja cigányellenes lenne.
 
Újabb öt párt regisztrált az OVB-nélPDF Print E-mail
Monday, 13 February 2006
Az OVB nyilvántartásba vette a Magyar LÉT Pártot, a Pajzs Szövetséget, az MCF Roma Összefogás Pártot, a Magyar Szociális Zöld Pártot, valamint a Magyar Királyság Pártot. (HVG)
 
Megnyitó a centrum kampánynyitó nagygyűlésérePDF Print E-mail
Sunday, 12 February 2006
Fizetett politikai hirdetés
 
MSZP országos listaPDF Print E-mail
Sunday, 12 February 2006
Teleki László az MSZP országos listájának a 65. helyén van, ami nagy valószínűséggel bejutó hely. Kállai Katalin 82. helye viszont bizonytalan. Az MSZP 2002-ben az országos lista 77. helyéről is kapott képviselő mandátumot, akkor 31-en jutottak be az országos listáról. 1998-ban az MSZP-nek 30 országos listás mandátum jutott, a 78. helyről még jutott be képviselő. Akkor az első 78 jelölt közül 48 képviselő nyert egyéniben vagy területi listán.
 
A Fővárosi Cigány Önkormányzat önálló televíziós műsort indít C-TV címmel, február 17-étől a BPTV kéPDF Print E-mail
Sunday, 12 February 2006
Február 17.-én 16: 45-től (péntek) a Budapest TV-én elindul az C-TV című műsor. A Fővárosi Cigány Önkormányzat önálló közéleti és kulturális műsora a C-TV egyenlőre minden második pénteken jelentkezik 60 perces műsoridőben.
 
Van aki másképp csinálja - kampányt nyitott a Centrum PártPDF Print E-mail
Sunday, 12 February 2006
Kis párt nagy beszéddel, nagy gondolatokkal - mondhatnánk a Centrum Párt kampánynyitó rendezvényéről, ám e kijelentést maga a párt elnöke, Kupa Mihály tette a pártkongresszuson, ahol egyöntetűen elfogadták a választási programot. Az egész kampánynyitó rendezvény derűs hangulatban zajlott, miután elhalkult a percekig hangosan szóló LGT megasláger, a Mindenki másképp csinálja, melyet a Centrum Van, aki másképp csináljára módosított.  Majd érkezett Straub Dezső, a hangulatfelelős, aki hosszan magyarázta, hogy ő nem pártkatonaként van jelen, csupán humorával szeretné feldobni a párthívek vasárnapi programját, így eleresztett néhány poént a közönség legnagyobb örömére, akik hangos ovációval díjazták a művészt. Ezután lépett a mikrofon elé Kupa Mihály.
 
Éhséglázadás Alsószentmártonban - Gyurcsány Ferenc szerint mindenütt "épül az ország"PDF Print E-mail
Friday, 10 February 2006
Nincs abban semmi furcsa, hogy öt kilométeres körzetben elfogy a fa egy olyan falucska körül, amelyben mindenki munkanélküli. A Dráva menti kis településen mindeddig nem bénult meg egészen az élet. Igaz, január közepén a segélykifizetések késése miatt már majdnem éhen halt Alsószentmárton, de a kormány végül, a polgármesteri hivatal kétségbeesett kérésére, belügyminiszteri aláírással leküldött ötmillió forint rendkívüli támogatást. Visszatérítendőt.  Ez is azt példázná, hogy létezik térségek közötti esélyegyenlőség, s hogy képes a pórusok mélyéig hatolni a 2002-ben központilag eltökélt romaintegráció. (Magyar Nemzet)
 
Mióta élnek rosszabbul a cigányok?PDF Print E-mail
Friday, 10 February 2006
- A romák rosszabbul élnek, ez tény - de nem négy, hanem immáron tizenöt éve. A roma társadalom kitaszított helyzetéért a rendszerváltás előtti, és a rendszerváltás utáni politikai elit valamennyi tagjának egyaránt teljes felelősséget kell vállalni, kormányoktól függetlenül - reagált Balog József, a MCF Roma Összefogás elnökhelyettese Farkas Flórián egy minapi kijelentésére.
 
"Magyarországon puha diktatúra van"PDF Print E-mail
Friday, 10 February 2006
Kormányváltásra csak a MIÉP-Jobbik szövetség parlamentbe jutása esetén kerülhet sor - jelentette ki a Stopnak adott interjújában Kovács Dávid, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke. A választásokon MIÉP-Jobbik - A Harmadik Út néven szereplő pártszövetség egyik frontembere emellett többek között a Jobbik Európai Uniót illető elképzeléseiről, drogpolitikai koncepciójáról, de a szélsőjobboldal és a nemzeti radikalizmus különbségeiről is beszélt lapunknak.
 
Farkas Flórián: a kormány ne folytattassa tovább cigányságellenes programjátPDF Print E-mail
Thursday, 09 February 2006
A Fidesz szerint a romák rosszabbul élnek mint négy éve, olyan helyzetben vannak mint a rendszerváltáskor - hangsúlyozta az ellenzéki párt két politikusa, Farkas Flórián és Soltész Miklós sajtótájékoztatójukon.
 
Zavar a romáknál - Száva egyedül indul a választásokonPDF Print E-mail
Thursday, 09 February 2006
Egyedül indul a választásokon a Magyarországi Kisebbségek Pártja. Száva Vince pártelnök a Stopnak elmondta: folytak tárgyalások egy esetleges együttműködésről a Kolompár Orbán-féle MCF - Roma Összefogással, de azok végül nem vezettek eredményre.> -  Több helyről is visszahallottam, hogy egyesek azt terjesztik, hogy a két párt együttműködik.
 
Alig lesz több roma jelöltPDF Print E-mail
Wednesday, 08 February 2006
Nem változtattak a parlamenti pártok a roma jelöltek indításának eddigi gyakorlatán. A 2002-eshez hasonló arányban indítanak roma jelölteket a pártok az idei választásokon. A listák erősorrendje szerint májustól maximum egy-két cigány képviselővel ülhet több a parlamentben. (Magyar Hírlap) 
 
Az Ötórai tea következő vendége: Vizi E. SzilveszterPDF Print E-mail
Wednesday, 08 February 2006
Az Ötórai tea következő vendége: Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke
 
Az Ötórai tea következő vendége: Vizi E. SzilveszterPDF Print E-mail
Wednesday, 08 February 2006
Példa nélküli, hogy a kisebbségi törvény legutóbbi módosítása jogokat vont el a magyarországi kisebbségektől. Többek között ez a lesújtó vélemény is elhangzott a Fővárosi Cigány Önkormányzat szervezésében, a hét elején megtartott szakmai beszélgetésen.  A fórumon, amelynek moderátora Kerényi György, a Rádió C vezető munkatársa volt, a szakértők többsége visszalépésként értékelte a jogszabály 2005. november 25-én hatályba lépett módosítását.
 
Bihari József a KEMCÉSZ elnöke válaszolPDF Print E-mail
Tuesday, 07 February 2006
Gábor Krisztina "Hé, cigányok ébresztő!" c. írásához a következőket szeretném hozzáfűzni:
 
Válasz Bihari JózsefnekPDF Print E-mail
Tuesday, 07 February 2006
Kedves Bihari József!Én személy szerint örülnék, ha tényleg akadna valaki, „aki elkezdene tenni valamit a romák érdekében”. Ránk férne! A baj az, hogy ezek az egyének nem jutnak szóhoz, mert nem elég hangosak.
 
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 2005. decemberében a Demos Magyarország és a Policy Network közös koPDF Print E-mail
Saturday, 04 February 2006
Simon Gábor, a választmány elnöke elmondta, hogy a tanácskozáson három napirend pont szerepelt: javaslat a szocialisták miniszterelnök-jelöltjére – egyöntetű szavazással Gyurcsány Ferenc a jelölt –, a párt választási programjára, valamint országos képviselői listájára. A döntések mindegyike rendkívül fontos, hiszen azok nemcsak az MSZP tagjait, szimpatizánsait érintik, hanem minden magyar állampolgárra, mert a kormányzó és választásra készülő párt testülete hozta azokat. Mindhárom napirendet rekord gyorsasággal és közfelkiáltással fogadta el a választmány.
 
Nyílt levél Kállai László elnök úrnakPDF Print E-mail
Friday, 03 February 2006
Tisztelt Elnök Úr!  
 
"Aki csak azért ül, mert ellopta a szomszéd tyúkját, megérdemli a pozitív megkülönböztetést"PDF Print E-mail
Thursday, 02 February 2006
Akár a 7 százalékos választási eredményt sem tartja kizártnak Kolompár Orbán, a Magyarországi Cigányszervezetek Fórumának elnöke. Az Országos Cigány Önkormányzat vezetője a Stopnak adott interjújában elmondta: az MCF Roma Összefogás néven induló szervezet a szegény sorsú romák felkarolását tűzte ki maga elé legfontosabb célként.
 
Elhunyt Kompák GyörgyPDF Print E-mail
Wednesday, 01 February 2006
Hosszan tartó, súlyos betegség után 2006. március 1-jén elhunyt Kompák György, az Országos Cigány Önkormányzat alelnöke és a Somogy Megyei Cigányszövetség elnöke.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-09-29
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.szeptember 28-tól október 4-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-09-28
  Függetlenedési vágyunk nagyon erőteljesen nyilvánul meg. Szinte teljesen képtelenek vagyunk a kompromisszumokra. Nem akarunk engedni a saját elképzeléseinkből. Önálló döntésekre vágyunk. Remek választás, ha a mai menünkben szerepel a brokkoli, amely rendkívül jótékony növény. Ha fogyókúrázunk, akkor együk egyszerűen párolva, de sokféleképpen elkészíthetjük. Lehet belőle rakott, sajtos változat, de akár rétest is megtölthetünk vele.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.szeptember 27-től október 3-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk