Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
A fiatalokat nem érdekli a politikaPDF Print E-mail
Tuesday, 31 January 2006
A roma osztálytárs zavarná a középiskolásokat, a budapesti zsidókat magyar nemzetiségűnek tekintik - derül ki az Iskola és társadalom című kutatásból. A politikai szocializációt, a fiatalok demokrácia-képét vizsgálta meg az a kutatás, aminek első eredményeit most ismertették.
 
Száva Vince kiengedné a börtönből a megélhetési bűnözőketPDF Print E-mail
Monday, 30 January 2006
Tizennégy megyében és 17 fővárosi kerületben indít képviselőjelöltet Száva Vince pártja a 2006-os parlamenti választásokon. A Magyarországi Kisebbségek Pártja olyan újszerű célokat tűzött ki maga elé, mint az esküdtbíróság bevezetése, a megélhetési bűnözők amnesztiája, vagy a romabank megalapítása. A szervezet holnap dönt a miniszterelnök-jelölt személyéről.
 
Orbán: Nem szegregáció, felzárkóztatásPDF Print E-mail
Monday, 30 January 2006
Bár vasárnapi évértékelésében még szegregációt sugalló megoldást is elfogadhatónak tartott a magyarországi romák egyes problémáira Orbán, pártja roma politikusa szerint valójában felzárkóztatásra gondolt a volt kormányfő. Orbán szerint "szamárság" őt kirekesztőnek vélni.
 
Lendvai Ildikó arcpirítónak nevezte, hogy Orbán Viktor vasárnap, évértékelő beszédében egy cigány...PDF Print E-mail
Monday, 30 January 2006
Míg a Fidesz elnöke több alkalommal, számos fórumon beszélt a romák problémáiról, az MSZP és Gyurcsány egyelőre nem szólaltak meg. Úgy tudjuk, ez nem változik a kampányban sem. De hova szavaznak akkor a romák?
 
Zsarolás, fenyegetés: cigánymunka?PDF Print E-mail
Sunday, 29 January 2006
Roma vezetők vádjai államtitkáruk ellen - Támogatás híján megszűnés fenyegeti a roma parlamentet is. A Slobodo-Rom nevű cigány szervezet vezetője azzal vádolja Teleki László romaügyi államtitkárt, hogy zsarolással és fenyegetéssel vette rá őt olyan levelek aláírására, amelyeket Teleki maga fogalmazott.
 
A Világgazdasági Fórum egyik társszervezeteként működő A Világ Fiatal Vezetőinek FórumaPDF Print E-mail
Friday, 27 January 2006
A Világgazdasági Fórum egyik társszervezeteként működő A Világ Fiatal Vezetőinek Fóruma (The Forum of Young Global Leaders) január 9-én Genfben bejelentette, hogy Járóka Líviát, az Európai Parlament, Fidesz által delegált Néppárti képviselőjét a világ fiatal vezetői közé nevezte ki. Járóka Líviát 44 másik európai személy között választották ki erre a feladatra, amivel a képviselőnő egy olyan közösség tagjává vált, amelynek soraiban jelenleg 410 vezető dolgozik a világ minden részéről.
 
Nem mellékes, hogy 2007-től kezdődik Magyarország történelmének legjelentősebb fejlődési-fejlesztésiPDF Print E-mail
Wednesday, 25 January 2006
Nem mellékes, hogy 2007-től kezdődik Magyarország történelmének legjelentősebb fejlődési-fejlesztési időszaka, a tizenötezer milliárd forintos program, amely meghatározhatja a Magyar Köztársaság jövőjét, attól függően is, hogy melyik ideológiához köthető kormányzat fejlesztési prioritásai határozzák meg a források felhasználását.
 
A fórumot Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum elnöke alapította 2004-ben. A közösség a világ 40. élPDF Print E-mail
Tuesday, 24 January 2006
Cigány kisebbségi politikusok cigány emberek általi verbális számonkérését teszi lehetővé a C-press nevű, nemrég megalapított internetes roma portál rendhagyó interjúsorozata.
 
Teleki Lászlót kérdezzükPDF Print E-mail
Monday, 23 January 2006
Összeállt első kérdéscsokrunk. „Ezerszer föltett kérdések, amelyek soha sem kerülnek nyilvánosság elé, kérdések, amelyekről a hétköznapokban mindenhol beszélünk, amelyek, megválaszolatlansága felháborítja a roma társadalmat, kiszolgáltatottá, és sok szempontból érthetetlenné, töredezetté teszi valamennyiünk számára a romákkal kapcsolatos történések megértését, nyomon követését, lehetetlenné az azonosulást” – írtuk a sorozat beharangozójában, amelyben arra kértük olvasóinkat, küldjék el, mit szeretnének megtudni Teleki Lászlótól. Nos, megérkeztek a kérdések.
 
Néhány hónappal a kormányzati ciklus vége előtt arra kérjük, alábbi kérdéseink alapján értékelje azPDF Print E-mail
Monday, 23 January 2006
Néhány hónappal a kormányzati ciklus vége előtt arra kérjük, alábbi kérdéseink alapján értékelje az elmúlt négy év romaügyi teljesítményét, az Ön személyes közreműködésének eredményeit, valamint ossza meg álláspontját néhány nyugtalanító ügyben a roma választópolgárokkal. Kérdéseink az alábbiak:  
 
A tyúk vagy a tojásPDF Print E-mail
Monday, 23 January 2006
Az MSZP-SZDSZ kormányzás idejéből még négy hónap van hátra, aztán valamikor május közepén választunk. Az egyik nagy pártot győztessé tesszük. Így lesz 2006-2010 között konzervatív jobboldali vagy szociáldemokrata liberális kormányzás Magyarországon. Nem mellékes, hogy 2007-től kezdődik Magyarország történelmének legjelentősebb fejlődési-fejlesztési időszaka, a tizenötezer milliárd forintos program, amely meghatározhatja a Magyar Köztársaság jövőjét, attól függően is, hogy melyik ideológiához köthető kormányzat fejlesztési prioritásai határozzák meg a források felhasználását.
 
KomédiásbarátságPDF Print E-mail
Thursday, 19 January 2006
Csak egy hír: hosszantartó betegség után megtért az úrhoz.Féltünk, hogy így lesz mégis megrendültünk a hír hallatán. Gabi bácsi elment.Készült rá. Gyakran mondogatta a színészklubban legjobb barátja fényképe felé emelve poharát, hogy mindjárt megyek utánad.     
 
Elhunyt Agárdy Gábor Kossuth-díjas művész, a Nemzet SzínészePDF Print E-mail
Thursday, 19 January 2006
Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 84. évében elhunyt Agárdy Gábor Kossuth-díjas művész, a Nemzet Színésze – közölte Albert Györgyi, a színművész utolsó filmjét forgalmazó cég sajtóreferense.Agárdy Gábor 1922. augusztus 2-án született Szegeden. Színészi pályáját 1937-ben kezdte a Szegedi Városi Színháznál, és itt dolgozott 1941-ig. 1938-ban végzett az Országos Színészegyesület iskolájában. 1949 és 1952 között a Miskolci Nemzeti Színház tagja volt, majd a Fővárosi Operettszínház, az Ifjúsági Színház és a Petőfi Színház művészeként tevékenykedett.
 
Sólyom László döntött: április 9-én és 23-án választunkPDF Print E-mail
Thursday, 19 January 2006
A 2006-os parlamenti választások első fordulóját április 9-én tartják, míg a második fordulót április 23-án rendezik – jelentette be ma délelőtt 10 órakor Sólyom László államfő a Sándor-palotában. A külföldön élő magyar állampolgárok április 1-jén, illetve április 2-án. A második fordulós voksaikat az amerikai kontinensen élő magyar állampolgárok április 22-én adhatják le a külképviseleteken, az amerikai kontinensen kívül élők április 23-án szavazhatnak.
 
Göncz Kinga: kevesebb a szegény, mint két évePDF Print E-mail
Thursday, 19 January 2006
A szociális miniszter egy vizsgálatra hivatkozva közölte: az elmúlt két évben csökkentek a jövedelemkülönbségek Magyarországon.Az elmúlt két évben csökkent a szegények száma Magyarországon, mérséklődtek a jövedelemkülönbségek az egyik közvélemény-kutató cég legfrissebb vizsgálata szerint - mondta Göncz Kinga ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter csütörtökön, kecskeméti sajtótájékoztatóján.
 
Kezdődik a kampány, de mi lesz a romákkal?PDF Print E-mail
Thursday, 19 January 2006
Korrekt, egymás lejáratásához nem folyamodó kampányban bízik az Országos Cigány Önkormányzat.Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke úgy véli, magyarországi cigányság reális, hosszú távú programokat vár a választásokon induló politikai erőktől, melyek mögött valódi intézményi és finanszírozási garanciák állnak. Az OCÖ határozott álláspontja szerint a magyarországi romák felelős döntést fognak hozni az országgyűlési választásokon, a felnövekvő generáció jövőjének biztosítása érdekében.
 
A Lungo Drom elnöke utasításra nyilatkozik?PDF Print E-mail
Wednesday, 18 January 2006
Teleki László romaügyi államtitkár úgy véli, hogy párt utasításra nyilatkozik Farkas Flórián fideszes parlamenti képviselő a cigányokkal kapcsolatos megszólalásaiban, mivel "ezeket a mondatokat magától nem tudja kitalálni". (RomNet)
 
Újra Demszky Gábort jelöli főpolgármesternek a fővárosi SZDSZPDF Print E-mail
Wednesday, 18 January 2006
Demszky Gábor lesz a liberálisok főpolgármester-jelöltje, az országgyűlési választásokon azonban egyéni jelöltként a korábbi gyakorlatnak megfelelően most sem indul. Bőhm András frakcióvezető elmondta: a főpolgármesterrel közösen rövidesen kiadványban ismertetik az elmúlt évek budapesti eredményeit.  
 
Teleki: meg kell ismertetni a roma holokausztot EurópávalPDF Print E-mail
Tuesday, 17 January 2006
A szociális tárca politikai államtitkára ugyanakkor hangoztatta, hogy Magyarország ma példaértékű romapolitikát folytatVáltoztatni kell azon, hogy a roma holokauszt tényét és mértékét Európa társadalmai a legutóbbi időkig nem ismerték meg - hangoztatta a témáról Strasbourgban rendezett kiállítás keddi megnyitóján Teleki László államtitkár. 
 
Demonstrációt szerveznek a romák a jászladányi iskolaügy tárgyalásának idejérePDF Print E-mail
Tuesday, 17 January 2006
A jászladányi roma közösség tüntetést tart csütörtökön Szolnokon, ahol a települést érintő iskolaügyet tárgyalja a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság - tájékoztatta a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet vezetője hétfőn az MTI-t.
 
Kóka: egyszerűbb adórendszer kellPDF Print E-mail
Tuesday, 17 January 2006
Kóka János szerint kívánatos lenne egy egykulcsos 20 százalékos adó az összes adónemre, ez esetben megszűnne a helyi iparűzési adó. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azonban vitában áll a javaslattal.        
 
Megmaradhat a Roma Sajtóközpont? Saját tevékenységük áldozataiPDF Print E-mail
Monday, 16 January 2006
Lehetne pénze a Roma Sajtóközpontnak, csak kérni kellene – legalábbis a romaügyi államtitkár szerint. Az RSK még három hónapig képes működni a pénzéből. Tavaly az esélyegyenlőségi tárca intervenciós keretéből jutottak pénzhez, s mint megtudtuk: erre idén is van lehetőség. Csak igényelni kellene.
 
A Lungo Drom elnöke szerint Gyurcsány II. József és Mária Terézia eszközeit idéziPDF Print E-mail
Friday, 13 January 2006
„A felvilágosult abszolutista uralkodók cigányügyi rendelkezéseit felidéző” kijelentéseket tett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egy konferencián a Lungo Drom szerint. A szervezet tiltakozik.Gyurcsány Ferenc „felszólalásában kifejtette, hogy a mintegy 700.000 magyarországi mélyszegényéggel a piacgazdaság szempontjából nem lehet mit kezdeni, le kell mondani arról, hogy őket a munkaerőpiacra visszahozzák” - áll a Lungo Drom elnöke, Farkas Flórián Fideszes országgyűlési képviselő által nyilvánosságra hozott közleményben. Az elnök szerint a kormányfő számukra az állami eltartott státuszt, legfeljebb közhasznú munkából történő vegetálást szánja.   
 
Az NFT II. február 15-éig a kormány elé kerülPDF Print E-mail
Friday, 13 January 2006
A Nemzeti Fejlesztési Hivatal február 15-éig első olvasatban a kormány elé terjeszti a 2007-2013. időszakra szóló II. Nemzeti Fejlesztési Tervet és az operatív programokat - közölte Baráth Etele EU-ügyekért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn.
 
Diákotthon sem emelheti fel a szegényeketPDF Print E-mail
Friday, 13 January 2006
Sok érintettet felbőszített a miniszterelnök elképzelése, miszerint a legszegényebb családok számára a legjobb megoldás az lenne, ha bentlakásos iskolába küldenék gyerekeiket.Az ötletet nem támogatják szegénységgel foglalkozó szakemberek sem. Göncz Kinga esélyegyenlőségi miniszter szerint elsősorban a tanyavilágban élőknek jelentenének megoldást a bentlakásos iskolák, de senkit nem kényszerítenek rá, hogy diákotthonba küldje gyerekét.
 
Gyurcsány vagyonnyilatkozata nem felel meg a valóságnakPDF Print E-mail
Friday, 13 January 2006
Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozata nem felel meg a valóságnak – jelentette ki Szijjártó Péter. A fideszes képviselő mai sajtótájékoztatóján kifejtette, pártja arra szólítja fel a miniszterelnököt, hogy segítse az ellene indított vagyonnyilatkozati eljárás menetét, a kancelláriaminisztert pedig arra kéri, hogy minél előbb továbbítsa az ügyet a mentelmi bizottsághoz.    
 
Felhívás roma ösztöndíjasoknakPDF Print E-mail
Wednesday, 11 January 2006
Az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium és A Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány FELHÍVÁSA Tájékoztatjuk azon roma ösztöndíjasokat, akik elnyerték a 2005/2006-os tanév I. félévére a tanulmányi ösztöndíjat, hogy csak abban az esetben jogosultak az ösztöndíjra, ha 2006. februárban kiállított iskolalátogatási igazolást küldenek. 
 
Börtönbüntetést kapott egy osztrák náci jelszavakértPDF Print E-mail
Wednesday, 11 January 2006
Nyolc havi szabadságvesztésre ítéltek feltételesen szerdán egy bécsi férfit náci jelszavak skandálásért és idegengyűlölő megjegyzéseiért.A 43 éves munkanélküli férfit a bécsi tartományi büntetőbíróság ítélte el, mert az osztrák főváros egyik benzinkútjának a kávézójában szóváltásba keveredett egy fiatal törökkel, és náci jelszavakat skandált, valamint idegengyűlölő megjegyzéseket harsogott.
 
Petíció az emberi és szociális jogokértPDF Print E-mail
Tuesday, 10 January 2006
Magyarországon több mint három millióan élnek mindennapos megélhetési gondokkal küszködve, közülük több mint egy millióan nyomorognak. 15-20 ezerre tehető a folyamatban lévő végrehajtási eljárások száma - áll Magyar Szociális Fórum Koordinációs Munkabizottságának petíciójában, amely úgy látja, hogy a megélhetési gondok a jövedelem hiányából, a jövedelem alacsony mértékéből, és a társadalom rossz egészségi állapotából fakadnak.  
 
A C-PRESS sorozatot indít a roma sajtószabadság és információs önrendelkezés megteremtéséértPDF Print E-mail
Tuesday, 10 January 2006
Elsőként roma vezetőkhöz intézett kérdéseket várunk. Mindazokat az ezerszer föltett kérdéseket, amelyek soha sem kerülnek nyilvánosság elé, kérdéseket, amelyekről a hétköznapokban  mindenhol beszélünk, melyek megválaszolatlansága felháborítja a roma társadalmat, kiszolgáltatottá teszi, és sok szempontból érthetetlenné és töredezetté  valamennyiünk számára a romákkal kapcsolatos történések megértését, nyomon követését, lehetetlenné teszi az azonosulást. 
 
Porig égették a roma család házátPDF Print E-mail
Tuesday, 10 January 2006
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóbábonyban ismeretlen tettesek molotov-koktélt dobtak az egyik roma család házára.A szomszédok hívták a tűzoltókat és a rendőröket, akik hamar a helyszínre is értek, a ház mégis lakhatatlanná vált. A 49 éves Horváth Aranka és 14 tagú családja Egerbe ment rokonokat látogatni, amikor otthonukra ismeretlenek molotov-koktélt dobtak.
 
Közel húszezer roma fiatal kap tanulmányi ösztöndíjatPDF Print E-mail
Monday, 09 January 2006
Mintegy 24 ezren pályáztak a 2005-2006-os tanév első félévére meghirdetett roma tanulmányi ösztöndíjra. A jelentkezők legnagyobb része általános iskolás - közölte Göncz Kinga ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter hétfőn.A 23 738 pályázatból 5157-et utasítottak vissza, így az elsődleges adatok szerint 18581 roma tanuló nyerte el az ösztöndíjat - mondta Göncz Kinga.
 
260 forint fölé megy szerdától a 95-ös benzin áraPDF Print E-mail
Monday, 09 January 2006
Emeli a Mol a benzin nagykereskedelmi árát szerdán bruttó öt forinttal, a gázolajét pedig 3 forinttal. Az áremelés hatására a 95-ös benzin kiskereskedelmi ára átlagosan több mint 260 forintba kerül, de a kutak között akár tíz forintos árkülönbözetet is tapasztalhatnak az autósok.
 
Áprilistól többet keresnek a miniszterekPDF Print E-mail
Monday, 09 January 2006
A kormánytagok április 1-től 5,1 százalékos béremelést kapnak, ennyivel nő ugyanis akkortól a köztisztviselői illetményalap - közölte a kormányszóvivő. Batiz András elmondta, hogy a közjogi méltóságok illetményét törvény köti az illetményalaphoz. 
 
Miniszter és államtitkár is az MSZP szabolcsi képviselőjelöltjei közöttPDF Print E-mail
Monday, 09 January 2006
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében két miniszter és egy államtitkár is egyéni képviselőjelöltje lesz az MSZP-nek az országgyűlési választáson. Veres János pénzügyminiszter, a párt megyei elnöke elmondta, hogy rajta kívül Juhász Ferenc honvédelmi miniszter és Vojnik Mária egészségügyi államtitkár is indul egyéni képviselőjelöltként, és nevük a megyei pártlistán is szerepel.
 
Csak azok szavazhatnak ősszel kisebbségiekre, akik szerepelnek a névjegyzékekenPDF Print E-mail
Friday, 06 January 2006
Pusztán kozmetikázásnak tartja a kisebbségi választási törvény tavalyi módosítását Kaltenbach Jenő. A kisebbségi ombudsman szerint az őszi választásokon már alkalmazandó jogszabály nem oldja meg az "etnobizniszt", a visszaéléseket, sőt inkább a kalandorokat segíti.Bár a jogszabály még kiegészítésre szorul, már biztos, hogy csak azok lesznek választók és választhatók a kisebbségi voksoláson, akik kérik felvételüket a kisebbségi névjegyzékbe.
 
Orbán lesz az MSZP kampánycélpontjaPDF Print E-mail
Friday, 06 January 2006
Ha szorossá válik a verseny, a szocialisták nem válogatnak az eszközökben A közeljövőben nem tervezik negatív kampány beindítását a Köztársaság téren, mert úgy vélik, hogy az MSZP erős társadalmi támogatottsága ezt most nem indokolja. 
 
Friderikusz a Magyar ATV-hez szegődöttPDF Print E-mail
Thursday, 05 January 2006
Februártól hétköznaponként és vasárnap egy-egy órás közéleti-politikai elemző műsorral jelentkezik a Magyar ATV-n Friderikusz Sándor.Néhány hete az újjáalakulni készülő ATV főtulajdonosa és vezérigazgatója keresték meg Friderikuszt, aki alig két hétig tartó tárgyalás után gyorsan igent mondott ajánlatukra. 
 
Parlamenti képviselő a bíróság előttPDF Print E-mail
Thursday, 05 January 2006
Több tízmillió forintot tüntettek el a hitelezők elől az egykori Békéscsabai Kötöttárugyárból alakult BCB-csoport volt tulajdonosai, a cégcsoport milliárdokkal maradt adósa hitelezőinek - áll a vádiratban, amely alapján mások mellett Sümeghy Csaba fideszes országgyűlési képviselő is a bíróság elé áll. 
 
Az államháztartás 2005-ös hiánya 984,4 milliárd forintPDF Print E-mail
Thursday, 05 January 2006
Az államháztartás hiánya - önkormányzatok nélküli – 2005-re vonatkozóan a megcélzott alatt marad a Pénzügyminisztérium (PM) legújabb prognózisa alapján. A minisztérium jelenleg úgy számol, hogy idén 1021,242 milliárd forint lesz az államháztartási deficit, szemben a korábban közölt 1023 milliárd forinttal. 
 
Dzsumbuj: újabb hónap haladékPDF Print E-mail
Thursday, 05 January 2006
Újabb egy hónap haladékot kaptak a kilakoltatásra váró családok a fővárosi Dzsumbujban, miután az illetékes jegyző elfogadta a Roma Polgárjogi Alapítvány méltányossági kérvényét.
 
Hónapokon belül üzemképessé válik az antidiszkriminalizációs jelzőrendszerPDF Print E-mail
Thursday, 05 January 2006
Az oktatási intézményekben történt hátrányos megkülönböztetéseket nyomon követő, úgynevezett antidiszkriminalizációs jelzőrendszer hónapokon belül üzemképessé válik - mondta Batiz András kormányszóvivő.Közölte: az interneten elérhető rendszer jogsegély-szolgálatként működik azok számára, akiket diszkrimináció ér, s adatait használhatják szakmai szervezetek is. Batiz András utalt arra, hogy az elektronikus rendszer kiépítését célzó program már 2004-ben helyzetelemzéssel és a stratégiai célok meghatározásával elindult, tavaly pedig a programban részt vevő 450 ember képezték.
 
17 százalékkal nőtt a munkanélküliek száma egy év alattPDF Print E-mail
Thursday, 05 January 2006
A munkanélküliségi ráta 7,2 százalék volt a 2005. szeptember és november közötti időszakban, ami 0,9 százalékponttal magasabb az egy évvel korábbinál – áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közleményében. A Fidesz szerint a legfrissebb adatok azt bizonyítják, hogy az érzéketlen kormányzat eddigi pótcselekvései semmilyen eredményt nem hoztak.A 2005. szeptember-novemberi időszakban a foglalkoztatottak száma 3 millió 930 ezer fő volt, ez 15 ezer fővel haladta meg az egy évvel korábbi szintet. A munkanélküliek létszáma 2005 szeptembere és novembere között 305 ezer fő volt, 44 ezer fővel több, mint 2004 azonos időszakában.
 
Pályázat: kétmilliárd foglalkozatásraPDF Print E-mail
Wednesday, 04 January 2006
Összesen kétmilliárd forintra pályázhatnak a munkaügyi tárcánál azok a hazai cégek, amelyek új dolgozók foglalkoztatását vállalják – írja a Világgazdaság.A munkahelyteremtést segítő kiírásra azok a cégek nyújthatnak be támogatási igényt, amelyek hozzáadott értékű tevékenységek elvégzésére keresnek új, főleg kvalifikált, diplomás kollégákat.
 
Dopeman: a Jobbik bekaphatjaPDF Print E-mail
Wednesday, 04 January 2006
„A Jobbik húzzon egy sorszámot, álljon a sor végére, és ha odaérnek hozzám, bekaphatják” – kommentálta Dopeman a Jobbik Magyarországért Mozgalom tegnapi, a rapper Viva zenetévén futó valóságshow-jával foglalkozó közleménye.
 
Félve őrzött titkokPDF Print E-mail
Wednesday, 04 January 2006
Verés, szexuális erőszak, barátok eltiltása – néhány példa a családon belüli erőszakra, amelynek szankcionálására nincs magyar törvény. Egy évvel ezelőtt az ENSZ elmarasztalta Magyarországot, mert nem segíti az áldozatokat. A civil szervezetek szerint semmi nem változott, a hatóságok szemében viszont sokat javult a helyzet. - Jogalkotói válság„Sokáig látens problémaként kezelték ezt a kérdést, a bántalmazott nők nem kértek segítséget, mert szégyellték a történteket vagy nem is hitték, hogy változtatni lehetne helyzetükön. A jogalkotók és a társadalom számára is tanulási folyamat kezdődött, és ez azt is jelenti, hogy a törvénytervezet körüli viták sokáig tartanak majd” – nyilatkozta a hvg.hu-nak Kondorosi Ferenc az Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára, aki elmondása szerint abban is biztos, hogy a nemsokára az Országgyűlés elé kerülő törvény elfogadását követően az Alkotmánybírósághoz fordulnak a bántalmazók személyiségi jogai miatt aggódók. A civil szervezetek erről úgy nyilatkoznak, hogy az élethez való jog a többi, az alkotmányban meghatározott jog felett áll.
 
Nem kell általános iskolát végezni a szakiskolai felvételhezPDF Print E-mail
Tuesday, 03 January 2006
Január 1-jétől számos jogszabályváltozás lépett életbe az oktatásban. Az egyik módosítás a szakiskolákat érinti: mostantól már nem szükséges általános iskolai végbizonyítvány a felvételhez
 
Zászló nélkül - Sólyomra támadt a szélsőjobbPDF Print E-mail
Tuesday, 03 January 2006
Az államfő díszletek nélkül mondott köszöntőt a tévében újévkorA jobboldal kisebb szervezeteiben nem váltott ki osztatlan elismerést a köztársasági elnök ünnepi beszéde, és erőteljesen kifogásolják azt is, hogy Sólyom László nem a nemzeti lobogó előtt köszöntötte az új évet.
 
Szabad demokrata kampány, átírt bibliai idézettelPDF Print E-mail
Tuesday, 03 January 2006
Sólyom László köztársasági elnöknek is eljuttatta a választási kampány szabályairól szóló etikai kódexjavaslatát az SZDSZ. Kuncze Gábor pártelnök arra kérte az államfőt, biztosítsa támogatásáról az etikai kódexet annak érdekében, hogy a pártok megegyezzenek a kampány szabályairól.
 
Dopeman-Jobbik összecsapás Szent Korona-ügybenPDF Print E-mail
Tuesday, 03 January 2006
„Baseballsapkának” nevezte a koronát az egyik kereskedelmi tévében Magyarország legnépszerűbb rap-előadóinak és producereinek egyike. Dopeman körül a közelmúltban lemeze és könyve miatt felpörögtek az események; most éppen a Jobbik akadt ki a műsorában elhangzottakon.„Az Országház Fantomja egy fél tigrisbukfenccel próbálja meg bevenni a Parlamentet, de viszi a kordont is. Ezek után sajnálja, hogy Freddie Mercurynak nem adták el annak idején a házat, pedig yo kis melegtanya lehetett volna itt. Dopi a piros sapkás pulyákat fogja megvezetni a Parlamentbe, hogy tanuljanak valamit a kicsik, pl. rögtön azt, hogy Dopeman maga a mindenség.
 
Ki tud róla? - Eltűnt egy 13 éves lány a fővárosbanPDF Print E-mail
Monday, 02 January 2006
Eltűnés miatt keresi a BRFK VII. Kerületi Rendőrkapitánysága Wankó Viktória 13 éves budapesti lányt, aki szilveszter estéjén tűnt el – értesült az Objektív Hírügynökség a BRFK kommunikációs osztályától. Az eddigi adatok szerint a lány december 31-én 18 óra körüli időben a Budapest VII. kerületi Síp utcai lakhelyéről ismeretlen helyre távozott, életjelet azóta nem adott magáról, a felkutatására tett rendőri intézkedések ez idáig eredményre nem vezettek.
 
Kislány az év első újszülöttePDF Print E-mail
Sunday, 01 January 2006
Kislány az év első újszülöttje mind a fővárosban, mind vidéken. Boglárka Szombathelyen látta meg a napvilágot, fél egy előtt 5 perccel, 3300 grammal. A kislánynak két testvére van. Éjfél után húsz perccel született meg az újév első budapesti babája – Tünde Rozália – a III. kerületben, a Szent Margit Kórházban. A kislány 2250 grammal, császármetszéssel jött a világra, ő a család negyedik gyermeke. Göncz Kinga családügyi miniszter délután a Szent Margit Kórházban köszönti az ország első 2006-ban született gyermekét és átadja a babakötvény első példányát.
 
Az állampolgári és a politikusi felelősségről beszélt az elnökPDF Print E-mail
Sunday, 01 January 2006
Óvott a lejárató kampánytól, a teljesíthetetlen ígéretektől, és az egyéni felelősségre hívta fel a figyelmet Sólyom László köztársasági elnök újévi beszédében, a 2006-os parlamenti választások kapcsán. Az MDF és az MSZP reagálásában biztosított: az elhangzottakhoz tartják magukat a választási kampányban. A Fidesz szintén egyetértett az államfővel
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk