Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
A fiatalokat nem érdekli a politikaPDF Print E-mail
Tuesday, 31 January 2006
A roma osztálytárs zavarná a középiskolásokat, a budapesti zsidókat magyar nemzetiségűnek tekintik - derül ki az Iskola és társadalom című kutatásból. A politikai szocializációt, a fiatalok demokrácia-képét vizsgálta meg az a kutatás, aminek első eredményeit most ismertették.
 
Száva Vince kiengedné a börtönből a megélhetési bűnözőketPDF Print E-mail
Monday, 30 January 2006
Tizennégy megyében és 17 fővárosi kerületben indít képviselőjelöltet Száva Vince pártja a 2006-os parlamenti választásokon. A Magyarországi Kisebbségek Pártja olyan újszerű célokat tűzött ki maga elé, mint az esküdtbíróság bevezetése, a megélhetési bűnözők amnesztiája, vagy a romabank megalapítása. A szervezet holnap dönt a miniszterelnök-jelölt személyéről.
 
Orbán: Nem szegregáció, felzárkóztatásPDF Print E-mail
Monday, 30 January 2006
Bár vasárnapi évértékelésében még szegregációt sugalló megoldást is elfogadhatónak tartott a magyarországi romák egyes problémáira Orbán, pártja roma politikusa szerint valójában felzárkóztatásra gondolt a volt kormányfő. Orbán szerint "szamárság" őt kirekesztőnek vélni.
 
Lendvai Ildikó arcpirítónak nevezte, hogy Orbán Viktor vasárnap, évértékelő beszédében egy cigány...PDF Print E-mail
Monday, 30 January 2006
Míg a Fidesz elnöke több alkalommal, számos fórumon beszélt a romák problémáiról, az MSZP és Gyurcsány egyelőre nem szólaltak meg. Úgy tudjuk, ez nem változik a kampányban sem. De hova szavaznak akkor a romák?
 
Zsarolás, fenyegetés: cigánymunka?PDF Print E-mail
Sunday, 29 January 2006
Roma vezetők vádjai államtitkáruk ellen - Támogatás híján megszűnés fenyegeti a roma parlamentet is. A Slobodo-Rom nevű cigány szervezet vezetője azzal vádolja Teleki László romaügyi államtitkárt, hogy zsarolással és fenyegetéssel vette rá őt olyan levelek aláírására, amelyeket Teleki maga fogalmazott.
 
A Világgazdasági Fórum egyik társszervezeteként működő A Világ Fiatal Vezetőinek FórumaPDF Print E-mail
Friday, 27 January 2006
A Világgazdasági Fórum egyik társszervezeteként működő A Világ Fiatal Vezetőinek Fóruma (The Forum of Young Global Leaders) január 9-én Genfben bejelentette, hogy Járóka Líviát, az Európai Parlament, Fidesz által delegált Néppárti képviselőjét a világ fiatal vezetői közé nevezte ki. Járóka Líviát 44 másik európai személy között választották ki erre a feladatra, amivel a képviselőnő egy olyan közösség tagjává vált, amelynek soraiban jelenleg 410 vezető dolgozik a világ minden részéről.
 
Nem mellékes, hogy 2007-től kezdődik Magyarország történelmének legjelentősebb fejlődési-fejlesztésiPDF Print E-mail
Wednesday, 25 January 2006
Nem mellékes, hogy 2007-től kezdődik Magyarország történelmének legjelentősebb fejlődési-fejlesztési időszaka, a tizenötezer milliárd forintos program, amely meghatározhatja a Magyar Köztársaság jövőjét, attól függően is, hogy melyik ideológiához köthető kormányzat fejlesztési prioritásai határozzák meg a források felhasználását.
 
A fórumot Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum elnöke alapította 2004-ben. A közösség a világ 40. élPDF Print E-mail
Tuesday, 24 January 2006
Cigány kisebbségi politikusok cigány emberek általi verbális számonkérését teszi lehetővé a C-press nevű, nemrég megalapított internetes roma portál rendhagyó interjúsorozata.
 
Teleki Lászlót kérdezzükPDF Print E-mail
Monday, 23 January 2006
Összeállt első kérdéscsokrunk. „Ezerszer föltett kérdések, amelyek soha sem kerülnek nyilvánosság elé, kérdések, amelyekről a hétköznapokban mindenhol beszélünk, amelyek, megválaszolatlansága felháborítja a roma társadalmat, kiszolgáltatottá, és sok szempontból érthetetlenné, töredezetté teszi valamennyiünk számára a romákkal kapcsolatos történések megértését, nyomon követését, lehetetlenné az azonosulást” – írtuk a sorozat beharangozójában, amelyben arra kértük olvasóinkat, küldjék el, mit szeretnének megtudni Teleki Lászlótól. Nos, megérkeztek a kérdések.
 
Néhány hónappal a kormányzati ciklus vége előtt arra kérjük, alábbi kérdéseink alapján értékelje azPDF Print E-mail
Monday, 23 January 2006
Néhány hónappal a kormányzati ciklus vége előtt arra kérjük, alábbi kérdéseink alapján értékelje az elmúlt négy év romaügyi teljesítményét, az Ön személyes közreműködésének eredményeit, valamint ossza meg álláspontját néhány nyugtalanító ügyben a roma választópolgárokkal. Kérdéseink az alábbiak:  
 
A tyúk vagy a tojásPDF Print E-mail
Monday, 23 January 2006
Az MSZP-SZDSZ kormányzás idejéből még négy hónap van hátra, aztán valamikor május közepén választunk. Az egyik nagy pártot győztessé tesszük. Így lesz 2006-2010 között konzervatív jobboldali vagy szociáldemokrata liberális kormányzás Magyarországon. Nem mellékes, hogy 2007-től kezdődik Magyarország történelmének legjelentősebb fejlődési-fejlesztési időszaka, a tizenötezer milliárd forintos program, amely meghatározhatja a Magyar Köztársaság jövőjét, attól függően is, hogy melyik ideológiához köthető kormányzat fejlesztési prioritásai határozzák meg a források felhasználását.
 
KomédiásbarátságPDF Print E-mail
Thursday, 19 January 2006
Csak egy hír: hosszantartó betegség után megtért az úrhoz.Féltünk, hogy így lesz mégis megrendültünk a hír hallatán. Gabi bácsi elment.Készült rá. Gyakran mondogatta a színészklubban legjobb barátja fényképe felé emelve poharát, hogy mindjárt megyek utánad.     
 
Elhunyt Agárdy Gábor Kossuth-díjas művész, a Nemzet SzínészePDF Print E-mail
Thursday, 19 January 2006
Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 84. évében elhunyt Agárdy Gábor Kossuth-díjas művész, a Nemzet Színésze – közölte Albert Györgyi, a színművész utolsó filmjét forgalmazó cég sajtóreferense.Agárdy Gábor 1922. augusztus 2-án született Szegeden. Színészi pályáját 1937-ben kezdte a Szegedi Városi Színháznál, és itt dolgozott 1941-ig. 1938-ban végzett az Országos Színészegyesület iskolájában. 1949 és 1952 között a Miskolci Nemzeti Színház tagja volt, majd a Fővárosi Operettszínház, az Ifjúsági Színház és a Petőfi Színház művészeként tevékenykedett.
 
Sólyom László döntött: április 9-én és 23-án választunkPDF Print E-mail
Thursday, 19 January 2006
A 2006-os parlamenti választások első fordulóját április 9-én tartják, míg a második fordulót április 23-án rendezik – jelentette be ma délelőtt 10 órakor Sólyom László államfő a Sándor-palotában. A külföldön élő magyar állampolgárok április 1-jén, illetve április 2-án. A második fordulós voksaikat az amerikai kontinensen élő magyar állampolgárok április 22-én adhatják le a külképviseleteken, az amerikai kontinensen kívül élők április 23-án szavazhatnak.
 
Göncz Kinga: kevesebb a szegény, mint két évePDF Print E-mail
Thursday, 19 January 2006
A szociális miniszter egy vizsgálatra hivatkozva közölte: az elmúlt két évben csökkentek a jövedelemkülönbségek Magyarországon.Az elmúlt két évben csökkent a szegények száma Magyarországon, mérséklődtek a jövedelemkülönbségek az egyik közvélemény-kutató cég legfrissebb vizsgálata szerint - mondta Göncz Kinga ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter csütörtökön, kecskeméti sajtótájékoztatóján.
 
Kezdődik a kampány, de mi lesz a romákkal?PDF Print E-mail
Thursday, 19 January 2006
Korrekt, egymás lejáratásához nem folyamodó kampányban bízik az Országos Cigány Önkormányzat.Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke úgy véli, magyarországi cigányság reális, hosszú távú programokat vár a választásokon induló politikai erőktől, melyek mögött valódi intézményi és finanszírozási garanciák állnak. Az OCÖ határozott álláspontja szerint a magyarországi romák felelős döntést fognak hozni az országgyűlési választásokon, a felnövekvő generáció jövőjének biztosítása érdekében.
 
A Lungo Drom elnöke utasításra nyilatkozik?PDF Print E-mail
Wednesday, 18 January 2006
Teleki László romaügyi államtitkár úgy véli, hogy párt utasításra nyilatkozik Farkas Flórián fideszes parlamenti képviselő a cigányokkal kapcsolatos megszólalásaiban, mivel "ezeket a mondatokat magától nem tudja kitalálni". (RomNet)
 
Újra Demszky Gábort jelöli főpolgármesternek a fővárosi SZDSZPDF Print E-mail
Wednesday, 18 January 2006
Demszky Gábor lesz a liberálisok főpolgármester-jelöltje, az országgyűlési választásokon azonban egyéni jelöltként a korábbi gyakorlatnak megfelelően most sem indul. Bőhm András frakcióvezető elmondta: a főpolgármesterrel közösen rövidesen kiadványban ismertetik az elmúlt évek budapesti eredményeit.  
 
Teleki: meg kell ismertetni a roma holokausztot EurópávalPDF Print E-mail
Tuesday, 17 January 2006
A szociális tárca politikai államtitkára ugyanakkor hangoztatta, hogy Magyarország ma példaértékű romapolitikát folytatVáltoztatni kell azon, hogy a roma holokauszt tényét és mértékét Európa társadalmai a legutóbbi időkig nem ismerték meg - hangoztatta a témáról Strasbourgban rendezett kiállítás keddi megnyitóján Teleki László államtitkár. 
 
Demonstrációt szerveznek a romák a jászladányi iskolaügy tárgyalásának idejérePDF Print E-mail
Tuesday, 17 January 2006
A jászladányi roma közösség tüntetést tart csütörtökön Szolnokon, ahol a települést érintő iskolaügyet tárgyalja a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság - tájékoztatta a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet vezetője hétfőn az MTI-t.
 
Kóka: egyszerűbb adórendszer kellPDF Print E-mail
Tuesday, 17 January 2006
Kóka János szerint kívánatos lenne egy egykulcsos 20 százalékos adó az összes adónemre, ez esetben megszűnne a helyi iparűzési adó. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azonban vitában áll a javaslattal.        
 
Megmaradhat a Roma Sajtóközpont? Saját tevékenységük áldozataiPDF Print E-mail
Monday, 16 January 2006
Lehetne pénze a Roma Sajtóközpontnak, csak kérni kellene – legalábbis a romaügyi államtitkár szerint. Az RSK még három hónapig képes működni a pénzéből. Tavaly az esélyegyenlőségi tárca intervenciós keretéből jutottak pénzhez, s mint megtudtuk: erre idén is van lehetőség. Csak igényelni kellene.
 
A Lungo Drom elnöke szerint Gyurcsány II. József és Mária Terézia eszközeit idéziPDF Print E-mail
Friday, 13 January 2006
„A felvilágosult abszolutista uralkodók cigányügyi rendelkezéseit felidéző” kijelentéseket tett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egy konferencián a Lungo Drom szerint. A szervezet tiltakozik.Gyurcsány Ferenc „felszólalásában kifejtette, hogy a mintegy 700.000 magyarországi mélyszegényéggel a piacgazdaság szempontjából nem lehet mit kezdeni, le kell mondani arról, hogy őket a munkaerőpiacra visszahozzák” - áll a Lungo Drom elnöke, Farkas Flórián Fideszes országgyűlési képviselő által nyilvánosságra hozott közleményben. Az elnök szerint a kormányfő számukra az állami eltartott státuszt, legfeljebb közhasznú munkából történő vegetálást szánja.   
 
Az NFT II. február 15-éig a kormány elé kerülPDF Print E-mail
Friday, 13 January 2006
A Nemzeti Fejlesztési Hivatal február 15-éig első olvasatban a kormány elé terjeszti a 2007-2013. időszakra szóló II. Nemzeti Fejlesztési Tervet és az operatív programokat - közölte Baráth Etele EU-ügyekért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn.
 
Diákotthon sem emelheti fel a szegényeketPDF Print E-mail
Friday, 13 January 2006
Sok érintettet felbőszített a miniszterelnök elképzelése, miszerint a legszegényebb családok számára a legjobb megoldás az lenne, ha bentlakásos iskolába küldenék gyerekeiket.Az ötletet nem támogatják szegénységgel foglalkozó szakemberek sem. Göncz Kinga esélyegyenlőségi miniszter szerint elsősorban a tanyavilágban élőknek jelentenének megoldást a bentlakásos iskolák, de senkit nem kényszerítenek rá, hogy diákotthonba küldje gyerekét.
 
Gyurcsány vagyonnyilatkozata nem felel meg a valóságnakPDF Print E-mail
Friday, 13 January 2006
Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozata nem felel meg a valóságnak – jelentette ki Szijjártó Péter. A fideszes képviselő mai sajtótájékoztatóján kifejtette, pártja arra szólítja fel a miniszterelnököt, hogy segítse az ellene indított vagyonnyilatkozati eljárás menetét, a kancelláriaminisztert pedig arra kéri, hogy minél előbb továbbítsa az ügyet a mentelmi bizottsághoz.    
 
Felhívás roma ösztöndíjasoknakPDF Print E-mail
Wednesday, 11 January 2006
Az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium és A Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány FELHÍVÁSA Tájékoztatjuk azon roma ösztöndíjasokat, akik elnyerték a 2005/2006-os tanév I. félévére a tanulmányi ösztöndíjat, hogy csak abban az esetben jogosultak az ösztöndíjra, ha 2006. februárban kiállított iskolalátogatási igazolást küldenek. 
 
Börtönbüntetést kapott egy osztrák náci jelszavakértPDF Print E-mail
Wednesday, 11 January 2006
Nyolc havi szabadságvesztésre ítéltek feltételesen szerdán egy bécsi férfit náci jelszavak skandálásért és idegengyűlölő megjegyzéseiért.A 43 éves munkanélküli férfit a bécsi tartományi büntetőbíróság ítélte el, mert az osztrák főváros egyik benzinkútjának a kávézójában szóváltásba keveredett egy fiatal törökkel, és náci jelszavakat skandált, valamint idegengyűlölő megjegyzéseket harsogott.
 
Petíció az emberi és szociális jogokértPDF Print E-mail
Tuesday, 10 January 2006
Magyarországon több mint három millióan élnek mindennapos megélhetési gondokkal küszködve, közülük több mint egy millióan nyomorognak. 15-20 ezerre tehető a folyamatban lévő végrehajtási eljárások száma - áll Magyar Szociális Fórum Koordinációs Munkabizottságának petíciójában, amely úgy látja, hogy a megélhetési gondok a jövedelem hiányából, a jövedelem alacsony mértékéből, és a társadalom rossz egészségi állapotából fakadnak.  
 
A C-PRESS sorozatot indít a roma sajtószabadság és információs önrendelkezés megteremtéséértPDF Print E-mail
Tuesday, 10 January 2006
Elsőként roma vezetőkhöz intézett kérdéseket várunk. Mindazokat az ezerszer föltett kérdéseket, amelyek soha sem kerülnek nyilvánosság elé, kérdéseket, amelyekről a hétköznapokban  mindenhol beszélünk, melyek megválaszolatlansága felháborítja a roma társadalmat, kiszolgáltatottá teszi, és sok szempontból érthetetlenné és töredezetté  valamennyiünk számára a romákkal kapcsolatos történések megértését, nyomon követését, lehetetlenné teszi az azonosulást. 
 
Porig égették a roma család házátPDF Print E-mail
Tuesday, 10 January 2006
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóbábonyban ismeretlen tettesek molotov-koktélt dobtak az egyik roma család házára.A szomszédok hívták a tűzoltókat és a rendőröket, akik hamar a helyszínre is értek, a ház mégis lakhatatlanná vált. A 49 éves Horváth Aranka és 14 tagú családja Egerbe ment rokonokat látogatni, amikor otthonukra ismeretlenek molotov-koktélt dobtak.
 
Közel húszezer roma fiatal kap tanulmányi ösztöndíjatPDF Print E-mail
Monday, 09 January 2006
Mintegy 24 ezren pályáztak a 2005-2006-os tanév első félévére meghirdetett roma tanulmányi ösztöndíjra. A jelentkezők legnagyobb része általános iskolás - közölte Göncz Kinga ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter hétfőn.A 23 738 pályázatból 5157-et utasítottak vissza, így az elsődleges adatok szerint 18581 roma tanuló nyerte el az ösztöndíjat - mondta Göncz Kinga.
 
260 forint fölé megy szerdától a 95-ös benzin áraPDF Print E-mail
Monday, 09 January 2006
Emeli a Mol a benzin nagykereskedelmi árát szerdán bruttó öt forinttal, a gázolajét pedig 3 forinttal. Az áremelés hatására a 95-ös benzin kiskereskedelmi ára átlagosan több mint 260 forintba kerül, de a kutak között akár tíz forintos árkülönbözetet is tapasztalhatnak az autósok.
 
Áprilistól többet keresnek a miniszterekPDF Print E-mail
Monday, 09 January 2006
A kormánytagok április 1-től 5,1 százalékos béremelést kapnak, ennyivel nő ugyanis akkortól a köztisztviselői illetményalap - közölte a kormányszóvivő. Batiz András elmondta, hogy a közjogi méltóságok illetményét törvény köti az illetményalaphoz. 
 
Miniszter és államtitkár is az MSZP szabolcsi képviselőjelöltjei közöttPDF Print E-mail
Monday, 09 January 2006
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében két miniszter és egy államtitkár is egyéni képviselőjelöltje lesz az MSZP-nek az országgyűlési választáson. Veres János pénzügyminiszter, a párt megyei elnöke elmondta, hogy rajta kívül Juhász Ferenc honvédelmi miniszter és Vojnik Mária egészségügyi államtitkár is indul egyéni képviselőjelöltként, és nevük a megyei pártlistán is szerepel.
 
Csak azok szavazhatnak ősszel kisebbségiekre, akik szerepelnek a névjegyzékekenPDF Print E-mail
Friday, 06 January 2006
Pusztán kozmetikázásnak tartja a kisebbségi választási törvény tavalyi módosítását Kaltenbach Jenő. A kisebbségi ombudsman szerint az őszi választásokon már alkalmazandó jogszabály nem oldja meg az "etnobizniszt", a visszaéléseket, sőt inkább a kalandorokat segíti.Bár a jogszabály még kiegészítésre szorul, már biztos, hogy csak azok lesznek választók és választhatók a kisebbségi voksoláson, akik kérik felvételüket a kisebbségi névjegyzékbe.
 
Orbán lesz az MSZP kampánycélpontjaPDF Print E-mail
Friday, 06 January 2006
Ha szorossá válik a verseny, a szocialisták nem válogatnak az eszközökben A közeljövőben nem tervezik negatív kampány beindítását a Köztársaság téren, mert úgy vélik, hogy az MSZP erős társadalmi támogatottsága ezt most nem indokolja. 
 
Friderikusz a Magyar ATV-hez szegődöttPDF Print E-mail
Thursday, 05 January 2006
Februártól hétköznaponként és vasárnap egy-egy órás közéleti-politikai elemző műsorral jelentkezik a Magyar ATV-n Friderikusz Sándor.Néhány hete az újjáalakulni készülő ATV főtulajdonosa és vezérigazgatója keresték meg Friderikuszt, aki alig két hétig tartó tárgyalás után gyorsan igent mondott ajánlatukra. 
 
Parlamenti képviselő a bíróság előttPDF Print E-mail
Thursday, 05 January 2006
Több tízmillió forintot tüntettek el a hitelezők elől az egykori Békéscsabai Kötöttárugyárból alakult BCB-csoport volt tulajdonosai, a cégcsoport milliárdokkal maradt adósa hitelezőinek - áll a vádiratban, amely alapján mások mellett Sümeghy Csaba fideszes országgyűlési képviselő is a bíróság elé áll. 
 
Az államháztartás 2005-ös hiánya 984,4 milliárd forintPDF Print E-mail
Thursday, 05 January 2006
Az államháztartás hiánya - önkormányzatok nélküli – 2005-re vonatkozóan a megcélzott alatt marad a Pénzügyminisztérium (PM) legújabb prognózisa alapján. A minisztérium jelenleg úgy számol, hogy idén 1021,242 milliárd forint lesz az államháztartási deficit, szemben a korábban közölt 1023 milliárd forinttal. 
 
Dzsumbuj: újabb hónap haladékPDF Print E-mail
Thursday, 05 January 2006
Újabb egy hónap haladékot kaptak a kilakoltatásra váró családok a fővárosi Dzsumbujban, miután az illetékes jegyző elfogadta a Roma Polgárjogi Alapítvány méltányossági kérvényét.
 
Hónapokon belül üzemképessé válik az antidiszkriminalizációs jelzőrendszerPDF Print E-mail
Thursday, 05 January 2006
Az oktatási intézményekben történt hátrányos megkülönböztetéseket nyomon követő, úgynevezett antidiszkriminalizációs jelzőrendszer hónapokon belül üzemképessé válik - mondta Batiz András kormányszóvivő.Közölte: az interneten elérhető rendszer jogsegély-szolgálatként működik azok számára, akiket diszkrimináció ér, s adatait használhatják szakmai szervezetek is. Batiz András utalt arra, hogy az elektronikus rendszer kiépítését célzó program már 2004-ben helyzetelemzéssel és a stratégiai célok meghatározásával elindult, tavaly pedig a programban részt vevő 450 ember képezték.
 
17 százalékkal nőtt a munkanélküliek száma egy év alattPDF Print E-mail
Thursday, 05 January 2006
A munkanélküliségi ráta 7,2 százalék volt a 2005. szeptember és november közötti időszakban, ami 0,9 százalékponttal magasabb az egy évvel korábbinál – áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közleményében. A Fidesz szerint a legfrissebb adatok azt bizonyítják, hogy az érzéketlen kormányzat eddigi pótcselekvései semmilyen eredményt nem hoztak.A 2005. szeptember-novemberi időszakban a foglalkoztatottak száma 3 millió 930 ezer fő volt, ez 15 ezer fővel haladta meg az egy évvel korábbi szintet. A munkanélküliek létszáma 2005 szeptembere és novembere között 305 ezer fő volt, 44 ezer fővel több, mint 2004 azonos időszakában.
 
Pályázat: kétmilliárd foglalkozatásraPDF Print E-mail
Wednesday, 04 January 2006
Összesen kétmilliárd forintra pályázhatnak a munkaügyi tárcánál azok a hazai cégek, amelyek új dolgozók foglalkoztatását vállalják – írja a Világgazdaság.A munkahelyteremtést segítő kiírásra azok a cégek nyújthatnak be támogatási igényt, amelyek hozzáadott értékű tevékenységek elvégzésére keresnek új, főleg kvalifikált, diplomás kollégákat.
 
Dopeman: a Jobbik bekaphatjaPDF Print E-mail
Wednesday, 04 January 2006
„A Jobbik húzzon egy sorszámot, álljon a sor végére, és ha odaérnek hozzám, bekaphatják” – kommentálta Dopeman a Jobbik Magyarországért Mozgalom tegnapi, a rapper Viva zenetévén futó valóságshow-jával foglalkozó közleménye.
 
Félve őrzött titkokPDF Print E-mail
Wednesday, 04 January 2006
Verés, szexuális erőszak, barátok eltiltása – néhány példa a családon belüli erőszakra, amelynek szankcionálására nincs magyar törvény. Egy évvel ezelőtt az ENSZ elmarasztalta Magyarországot, mert nem segíti az áldozatokat. A civil szervezetek szerint semmi nem változott, a hatóságok szemében viszont sokat javult a helyzet. - Jogalkotói válság„Sokáig látens problémaként kezelték ezt a kérdést, a bántalmazott nők nem kértek segítséget, mert szégyellték a történteket vagy nem is hitték, hogy változtatni lehetne helyzetükön. A jogalkotók és a társadalom számára is tanulási folyamat kezdődött, és ez azt is jelenti, hogy a törvénytervezet körüli viták sokáig tartanak majd” – nyilatkozta a hvg.hu-nak Kondorosi Ferenc az Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára, aki elmondása szerint abban is biztos, hogy a nemsokára az Országgyűlés elé kerülő törvény elfogadását követően az Alkotmánybírósághoz fordulnak a bántalmazók személyiségi jogai miatt aggódók. A civil szervezetek erről úgy nyilatkoznak, hogy az élethez való jog a többi, az alkotmányban meghatározott jog felett áll.
 
Nem kell általános iskolát végezni a szakiskolai felvételhezPDF Print E-mail
Tuesday, 03 January 2006
Január 1-jétől számos jogszabályváltozás lépett életbe az oktatásban. Az egyik módosítás a szakiskolákat érinti: mostantól már nem szükséges általános iskolai végbizonyítvány a felvételhez
 
Zászló nélkül - Sólyomra támadt a szélsőjobbPDF Print E-mail
Tuesday, 03 January 2006
Az államfő díszletek nélkül mondott köszöntőt a tévében újévkorA jobboldal kisebb szervezeteiben nem váltott ki osztatlan elismerést a köztársasági elnök ünnepi beszéde, és erőteljesen kifogásolják azt is, hogy Sólyom László nem a nemzeti lobogó előtt köszöntötte az új évet.
 
Szabad demokrata kampány, átírt bibliai idézettelPDF Print E-mail
Tuesday, 03 January 2006
Sólyom László köztársasági elnöknek is eljuttatta a választási kampány szabályairól szóló etikai kódexjavaslatát az SZDSZ. Kuncze Gábor pártelnök arra kérte az államfőt, biztosítsa támogatásáról az etikai kódexet annak érdekében, hogy a pártok megegyezzenek a kampány szabályairól.
 
Dopeman-Jobbik összecsapás Szent Korona-ügybenPDF Print E-mail
Tuesday, 03 January 2006
„Baseballsapkának” nevezte a koronát az egyik kereskedelmi tévében Magyarország legnépszerűbb rap-előadóinak és producereinek egyike. Dopeman körül a közelmúltban lemeze és könyve miatt felpörögtek az események; most éppen a Jobbik akadt ki a műsorában elhangzottakon.„Az Országház Fantomja egy fél tigrisbukfenccel próbálja meg bevenni a Parlamentet, de viszi a kordont is. Ezek után sajnálja, hogy Freddie Mercurynak nem adták el annak idején a házat, pedig yo kis melegtanya lehetett volna itt. Dopi a piros sapkás pulyákat fogja megvezetni a Parlamentbe, hogy tanuljanak valamit a kicsik, pl. rögtön azt, hogy Dopeman maga a mindenség.
 
Ki tud róla? - Eltűnt egy 13 éves lány a fővárosbanPDF Print E-mail
Monday, 02 January 2006
Eltűnés miatt keresi a BRFK VII. Kerületi Rendőrkapitánysága Wankó Viktória 13 éves budapesti lányt, aki szilveszter estéjén tűnt el – értesült az Objektív Hírügynökség a BRFK kommunikációs osztályától. Az eddigi adatok szerint a lány december 31-én 18 óra körüli időben a Budapest VII. kerületi Síp utcai lakhelyéről ismeretlen helyre távozott, életjelet azóta nem adott magáról, a felkutatására tett rendőri intézkedések ez idáig eredményre nem vezettek.
 
Kislány az év első újszülöttePDF Print E-mail
Sunday, 01 January 2006
Kislány az év első újszülöttje mind a fővárosban, mind vidéken. Boglárka Szombathelyen látta meg a napvilágot, fél egy előtt 5 perccel, 3300 grammal. A kislánynak két testvére van. Éjfél után húsz perccel született meg az újév első budapesti babája – Tünde Rozália – a III. kerületben, a Szent Margit Kórházban. A kislány 2250 grammal, császármetszéssel jött a világra, ő a család negyedik gyermeke. Göncz Kinga családügyi miniszter délután a Szent Margit Kórházban köszönti az ország első 2006-ban született gyermekét és átadja a babakötvény első példányát.
 
Az állampolgári és a politikusi felelősségről beszélt az elnökPDF Print E-mail
Sunday, 01 January 2006
Óvott a lejárató kampánytól, a teljesíthetetlen ígéretektől, és az egyéni felelősségre hívta fel a figyelmet Sólyom László köztársasági elnök újévi beszédében, a 2006-os parlamenti választások kapcsán. Az MDF és az MSZP reagálásában biztosított: az elhangzottakhoz tartják magukat a választási kampányban. A Fidesz szintén egyetértett az államfővel
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.május 29-től június 4-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-05-29
  Ma már komolyabb hangulatban leszünk, és visszafogottabb a viselkedésünk. Ha szeretünk piszkálódni, kritizálni, akkor ez a tulajdonságunk még inkább előtérbe kerül. Ez ok lehet egy jó kis veszekedésre, családtagjainkkal! Ma szégyenlősebbek leszünk, visszafogott a viselkedésünk, nem vágyunk a szenvedélyre. Nem szívesen beszélünk az érzelmeinkről, s nem ma van a napja annak, hogy új elemeket vigyünk a szexualitásunkba.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.május 28-tól június 3-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-05-28
  Vidám hangulatban telik a nap, tele leszünk energiával és lendülettel. Talán még az sem bosszant, ha több munkával kell megküzdenünk, mint máskor. Főnökünk utasítgatásait viszont nehezen viseljük. Ma sikerrel foglalkozhatunk magas vérnyomásunk kezelésével. Vérnyomáscsökkentő gyógynövények segítségével komoly eredményeket érhetünk el. Ilyen a fokhagyma, vöröshagyma, medvehagyma. Tartózkodjunk a kávé, csokoládé fogyasztásáról, nem is beszélve a cigarettázásról.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.május 27-től június 2-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek