Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
"Csodabogárként kezelnek" - mondja Halmajugra roma polgármestere *** Új nevet kaphat a Nyugati tér egy része *** Farkas Franciska: nem minden cigány vagyok, hanem egy ember *** JÁRVÁNY A CIGÁNYSORON *** Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről *** "Arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le" - vélik civilek *** Beoltották Farkas Flóriánt, aki szerint a cigányság aggódik a balliberálisok miatt *** Az előítélet csak a megismerésig tart *** "Miért csak egy szkafanderben lehet teljes értékű egy cigány származású ember?" *** Hazánkban is, növekedett a cigányokkal szembeni kirekesztés és előítéletesség *** Drámai a helyzet: oltást a cigányoknak, cigányok, oltakozzatok! *** Koronavírus a szegregátumokban: sajnos a cigányság egyedül van a bajban! *** A cigányok hatszáz éve érkeztek meg a Kárpát-medencébe *** 30 millió forintos rendkívüli támogatás *** Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

R I M B koncepciók a Civil Ernyő előtt (fotók+videó)
2008-04-19 09:06
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Civil ErnyőA Civil Ernyő április 16-i tanácskozásán vitatta meg a Roma Irányító és Monitoring Bizottság (RIMB) struktúrájához, feladat- és hatásköréhez előterjesztett három koncepciót. Írásos anyagot készített a Magyarországi Roma Parlament, az Országos Cigány Önkormányzat és a kormány részéről a Szociális és Munkaügyi Minisztérium.

 

 

A jelenlévő tizenhárom szervezet képviselői közül tizenketten a Magyarországi Roma Parlament koncepcióját fogadták el azzal, hogy kormány javaslatait a további tárgyalásoknál figyelembe veszik. (Egy szervezet tartózkodott a szavazás során.) 

 

A Roma Parlament koncepciójához fűzött kiegészítésekben a Civil Ernyő tagjai a civil érdekképviselet további erősítését javasolták. A cigányság érdekképviselete jelentősen kiteljesedik, ha az Országos Cigány Önkormányzat köztestületi jogosítványa, a törvényi felhatalmazással biztosított érdekképviseleti jog mellett a cigányság civil érdekképviselete is jogilag garantált lehetőséghez jut a civil elkötelezettségén túl, illetve arra alapítva. Erre nyújt jogi garanciát a civil cigány szervezetek számára a RIMB.

Az OCÖ javaslata az OCÖ kezébe adja a döntési és irányítási jogköröket, megduplázza saját már létező hatáskörét, és egyben kizárja a civil képviseletet. A Roma Integrációs Tanács 8 civil tagja közül 3 egyben OCÖ képviselő is. A dupla személyi átfedések a belső szavazásnál sokat számíthatnak. OCÖ javaslatát a megvitatás után a civilek el is vetették ezért, azt meg különösen, hogy Kolompár Orbán legyen a RIMB roma vezetője. A civilek elutasítják ezt a koncepciót, amely egyébként sem törvényes, hiszen kormányhatározat írja elő a RIMB-ben a civil dominanciát. Az OCÖ javaslatával szemben a kormányzat is kifejtette, hogy a RIMB vezetésében nem kíván részt venni, mert etikátlan lenne, ha saját magát irányítaná, illetve ellenőrizné.

 A Civil Ernyő következő ülésén a tagság  tovább léphet, hogy a RIMB a magyarországi cigányok érdekében minél előbb létrejöjjön és abban a civilek elkezdjék felelős munkájukat azért, hogy a fejlesztési forrásokból a cigány társadalom megfelelő mértékben és hatékonysággal részesüljön.

A koncepciókkal kapcsolatos véleményeket, javaslatokat a következő e-mail címekre lehet eljuttatni. Ugyancsak ezeken, a címeken várjuk mindazon roma képviseletek, értelmiségiek és közéleti személyiségek támogató nyilatkozatát, akik egyetértenek azzal, hogy a cigányság törvényes képviselete a RIMB-ben a civil cigány szervezetekkel megerősödjön és kiteljesedjen.

 

 • Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
 • Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
 • Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
 • Civil Ernyő belépési nyilatkozat

 

Felvétel: C-PRESS Hírügynökség

Get Flash to see this player.

Zsigó Jenő a Magyarországi Roma Parlament elnöke, a RIT tagja

 

Fótógaléria: Fotók a Civil Ernyő üléséről

 

Kapcsolódó anyagok:

 


Letölthető kapcsolódó anyagok:

 


 /A Civil Ernyő médiapartnere a C-PRESS Hírügynökség/

 

C-PRESS Média Alapítvány 2005 - © - 2008 C-PRESS Hírügynökség

 

Fotók és videó: C-PRESS
 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2021.szeptember 18-tól 24-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2021-09-18
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti szexhoroszkóp 2021.szeptember 17-től 23-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2021-09-17
  Ma örömmel ápoljuk baráti kapcsolatainkat, szívesen szervezünk találkozókat. Kedvünkre vannak a nagy beszélgetések és az intellektuális jellegű programok. Menjünk el egy érdekes kiállításra! Vigyázzunk ma jobban a lábszárunkra, jobban tesszük, ha kényelmes cipőt veszünk fel, semmiképpen sem jó választás a magas sarkú, vagy túlságosan szoros lábbeli. Különösen akkor figyeljünk erre, ha egyébként visszeres problémáink is vannak.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2021.szeptember 16-tól 22-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Sport hírek