Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

R I M B koncepciók a Civil Ernyő előtt (fotók+videó)
2008-04-19 09:06
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Civil ErnyőA Civil Ernyő április 16-i tanácskozásán vitatta meg a Roma Irányító és Monitoring Bizottság (RIMB) struktúrájához, feladat- és hatásköréhez előterjesztett három koncepciót. Írásos anyagot készített a Magyarországi Roma Parlament, az Országos Cigány Önkormányzat és a kormány részéről a Szociális és Munkaügyi Minisztérium.

 

 

A jelenlévő tizenhárom szervezet képviselői közül tizenketten a Magyarországi Roma Parlament koncepcióját fogadták el azzal, hogy kormány javaslatait a további tárgyalásoknál figyelembe veszik. (Egy szervezet tartózkodott a szavazás során.) 

 

A Roma Parlament koncepciójához fűzött kiegészítésekben a Civil Ernyő tagjai a civil érdekképviselet további erősítését javasolták. A cigányság érdekképviselete jelentősen kiteljesedik, ha az Országos Cigány Önkormányzat köztestületi jogosítványa, a törvényi felhatalmazással biztosított érdekképviseleti jog mellett a cigányság civil érdekképviselete is jogilag garantált lehetőséghez jut a civil elkötelezettségén túl, illetve arra alapítva. Erre nyújt jogi garanciát a civil cigány szervezetek számára a RIMB.

Az OCÖ javaslata az OCÖ kezébe adja a döntési és irányítási jogköröket, megduplázza saját már létező hatáskörét, és egyben kizárja a civil képviseletet. A Roma Integrációs Tanács 8 civil tagja közül 3 egyben OCÖ képviselő is. A dupla személyi átfedések a belső szavazásnál sokat számíthatnak. OCÖ javaslatát a megvitatás után a civilek el is vetették ezért, azt meg különösen, hogy Kolompár Orbán legyen a RIMB roma vezetője. A civilek elutasítják ezt a koncepciót, amely egyébként sem törvényes, hiszen kormányhatározat írja elő a RIMB-ben a civil dominanciát. Az OCÖ javaslatával szemben a kormányzat is kifejtette, hogy a RIMB vezetésében nem kíván részt venni, mert etikátlan lenne, ha saját magát irányítaná, illetve ellenőrizné.

 A Civil Ernyő következő ülésén a tagság  tovább léphet, hogy a RIMB a magyarországi cigányok érdekében minél előbb létrejöjjön és abban a civilek elkezdjék felelős munkájukat azért, hogy a fejlesztési forrásokból a cigány társadalom megfelelő mértékben és hatékonysággal részesüljön.

A koncepciókkal kapcsolatos véleményeket, javaslatokat a következő e-mail címekre lehet eljuttatni. Ugyancsak ezeken, a címeken várjuk mindazon roma képviseletek, értelmiségiek és közéleti személyiségek támogató nyilatkozatát, akik egyetértenek azzal, hogy a cigányság törvényes képviselete a RIMB-ben a civil cigány szervezetekkel megerősödjön és kiteljesedjen.

 

 • Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
 • Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
 • Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
 • Civil Ernyő belépési nyilatkozat

 

Felvétel: C-PRESS Hírügynökség

Get Flash to see this player.

Zsigó Jenő a Magyarországi Roma Parlament elnöke, a RIT tagja

 

Fótógaléria: Fotók a Civil Ernyő üléséről

 

Kapcsolódó anyagok:

 


Letölthető kapcsolódó anyagok:

 


 /A Civil Ernyő médiapartnere a C-PRESS Hírügynökség/

 

C-PRESS Média Alapítvány 2005 - © - 2008 C-PRESS Hírügynökség

 

Fotók és videó: C-PRESS
 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2018.augusztus 20-tól 26-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2018-08-20
  Ma szeretnénk kapcsolatainkkal foglalkozni, eleve sokkal nyitottabb, kíváncsibb hangulatban vagyunk. Nem is szívesen végezzük az aprólékos feladatokat, inkább pletyizéssel töltjük az időt. Ma érzékenyebb lesz a csípőnk, valamint a combjaink. Élvezetes a forró kádfürdő, de mégis jobban tesszük, ha ma tartózkodunk ettől az élvezettől. A forró víz nem tesz jót a vénás keringésünknek. Ha sportolunk, akkor még fontosabb a bemelegítés!
 • Heti wellness horoszkóp 2018.augusztus 19-től 25-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2018-08-19
  Ma szívesen találkozunk barátainkkal, de örömmel kötünk új ismeretségeket is. Barátságosak vagyunk, vidámságunk mások számára is vonzó lehet. Kedvünket leljük a szerelmi kalandokban is. Ma fogyasszunk több gyümölcsöt, hiszen rendkívül jót tesz szervezetünknek! Akik hajlamosak a savasodásra, bánjanak kicsit óvatosabban a gyümölccsel, éppen a savtartalma miatt. Jó ötlet, ha egyúttal néhány darab kekszet is elropogtatunk.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2018.augusztus 18-tól 24-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek