Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

R I M B koncepciók a Civil Ernyő előtt (fotók+videó)
2008-04-19 09:06
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Civil ErnyőA Civil Ernyő április 16-i tanácskozásán vitatta meg a Roma Irányító és Monitoring Bizottság (RIMB) struktúrájához, feladat- és hatásköréhez előterjesztett három koncepciót. Írásos anyagot készített a Magyarországi Roma Parlament, az Országos Cigány Önkormányzat és a kormány részéről a Szociális és Munkaügyi Minisztérium.

 

 

A jelenlévő tizenhárom szervezet képviselői közül tizenketten a Magyarországi Roma Parlament koncepcióját fogadták el azzal, hogy kormány javaslatait a további tárgyalásoknál figyelembe veszik. (Egy szervezet tartózkodott a szavazás során.) 

 

A Roma Parlament koncepciójához fűzött kiegészítésekben a Civil Ernyő tagjai a civil érdekképviselet további erősítését javasolták. A cigányság érdekképviselete jelentősen kiteljesedik, ha az Országos Cigány Önkormányzat köztestületi jogosítványa, a törvényi felhatalmazással biztosított érdekképviseleti jog mellett a cigányság civil érdekképviselete is jogilag garantált lehetőséghez jut a civil elkötelezettségén túl, illetve arra alapítva. Erre nyújt jogi garanciát a civil cigány szervezetek számára a RIMB.

Az OCÖ javaslata az OCÖ kezébe adja a döntési és irányítási jogköröket, megduplázza saját már létező hatáskörét, és egyben kizárja a civil képviseletet. A Roma Integrációs Tanács 8 civil tagja közül 3 egyben OCÖ képviselő is. A dupla személyi átfedések a belső szavazásnál sokat számíthatnak. OCÖ javaslatát a megvitatás után a civilek el is vetették ezért, azt meg különösen, hogy Kolompár Orbán legyen a RIMB roma vezetője. A civilek elutasítják ezt a koncepciót, amely egyébként sem törvényes, hiszen kormányhatározat írja elő a RIMB-ben a civil dominanciát. Az OCÖ javaslatával szemben a kormányzat is kifejtette, hogy a RIMB vezetésében nem kíván részt venni, mert etikátlan lenne, ha saját magát irányítaná, illetve ellenőrizné.

 A Civil Ernyő következő ülésén a tagság  tovább léphet, hogy a RIMB a magyarországi cigányok érdekében minél előbb létrejöjjön és abban a civilek elkezdjék felelős munkájukat azért, hogy a fejlesztési forrásokból a cigány társadalom megfelelő mértékben és hatékonysággal részesüljön.

A koncepciókkal kapcsolatos véleményeket, javaslatokat a következő e-mail címekre lehet eljuttatni. Ugyancsak ezeken, a címeken várjuk mindazon roma képviseletek, értelmiségiek és közéleti személyiségek támogató nyilatkozatát, akik egyetértenek azzal, hogy a cigányság törvényes képviselete a RIMB-ben a civil cigány szervezetekkel megerősödjön és kiteljesedjen.

 

 • Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
 • Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
 • Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
 • Civil Ernyő belépési nyilatkozat

 

Felvétel: C-PRESS Hírügynökség

Get Flash to see this player.

Zsigó Jenő a Magyarországi Roma Parlament elnöke, a RIT tagja

 

Fótógaléria: Fotók a Civil Ernyő üléséről

 

Kapcsolódó anyagok:

 


Letölthető kapcsolódó anyagok:

 


 /A Civil Ernyő médiapartnere a C-PRESS Hírügynökség/

 

C-PRESS Média Alapítvány 2005 - © - 2008 C-PRESS Hírügynökség

 

Fotók és videó: C-PRESS
 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Itt az ideje a kitárulkozó, szellemes kommunikációnak
  Május 21-én délelőtt 10 órakor az Ikrek jegyébe lép a Nap együtt a Merkúrral. A most kialakuló, nyárkezdeti együttes lépés főleg a levegős jegyűek: Ikrek, Vízöntő és Mérleg kedélyét borzolja fel, jó értelemben. És mindazokét, akik kereskedelemben, logisztikában, informatikai területen dolgoznak.
  image
 • Heti általános horoszkóp 2019.május 21-től 27-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-05-21
  Ma nagyon komolyan vesszük a feladatainkat, minden erőnkkel a feladatainkra koncentrálunk. Még azt sem bánjuk, ha jóval több munkánk adódik, mint máskor. Sajnos nem figyelünk magunkra, még enni is elfelejtünk. Csontjainkat, térdeinket, izületeinket óvjuk, ez a nap nem alkalmas rá, hogy erőteljes sportolásra szánjuk rá magunkat. Egyébként is fáradtnak érezzük majd magunkat, és lehet, hogy nem is esik jól a mozgás a mai napon. Semmiképpen se erőltessük a testmozgást!
 • A mágia története
  A mágia, az ezotéria napjainkban reneszánszát éli. Rengetegen tanulmányozzák a letűnt korok szellemi kincseit, elsősorban Atlantiszét. A sziget elképzelhetetlenül nagy tudással rendelkezett. Később olyan személyek adták tovább a mágia tudományát, mint Hermész Trisztmegisztosz, Tóth és Mózes.
  image
 • Heti munkahoroszkóp 2019.május 20-tól 26-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek