Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
A cukiság és a cigányok *** Ismét lehet jelentkezni az Útravaló ösztöndíjprogramra *** Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására *** A magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben *** Ötmilliárd forintot kapnak közfeladatot ellátó egyházak és civil szervezetek *** Kövér László méltatta Farkas Flórián munkáját, és odapörkölt a nyugati demokráciáknak *** Farkas Flóri után még mindig jönnek a kifizetetlen számlák *** 840 milliós tartozása van az Országos Roma Önkormányzatnak *** Jobbik: felelős roma vezetőkkel kell dolgozni a cigányság felzárkóztatásán *** Lecsapott Farkas Flórián roma szervezetére az Anonymus *** Közpénzen segélyezte rokonait Farkas Flórián *** Hárommilliárd forintos program indul megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására *** Kétmilliárdos program indul a roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzésére *** Havonta ételcsomagot kapnak a hátrányos helyzetű kisgyermekek három megyében *** A nyári szünetben is igényelhetik a rászoruló gyermekek szülei az ingyenes étkeztetést *** A családoknak biztonságra van szükségük a boldogsághoz *** Magyarország pályára állt, újra van jövőnk *** Egyre jobban rezeg a léc a plakátolást tiltó törvénynél *** Elhunyt Rostás László, a halasi cigány önkormányzat elnöke *** Kikelt magából Lázár János egy lakossági fórumon ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Az Országos Cigány Önkormányzat Cigány nyelvtanfolyama
C-PRESS - Hozzászólás nélkül
2007-04-26 13:42
Image2007-ben, megfelelő jelentkező esetén, NYÁRI-SZÜNIDEI kurzust indít, amely államilag elfogadott középfokú, "C" típusú nyelvvizsgára készíti fel hallgatóit. Jelentkezés és bővebb információ:
Goman Renáta, tel: 321-6857
 
Putnokon a CKÖ demonstrációs bizottságot állít fel
C-PRESS - Hozzászólás nélkül
2007-04-26 12:45

ImagePutnokon, a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat demonstrációs bizottságot állít fel, jelentette be a helyi CKÖ testülete. A bizottságot a következő okok miatt kínvánják létrehozni:

 

1 Szociális segélyek megvonása

2 Lakásfentartási támogatás megvonása, és viszafizetése
3 Bódé-rendszer megszüntetése
4 Rendszertelen kifizetések
5 Szegregáció megszüntetése
6 Egy független jegyző megnevezése ugyan is Tanner János jegyző, összeférhetetlen!

 

CKÖ testület Putnok, 2007. április 26. 

 
Győzikét kitagadták a vajdák
Hírek - Bulvár
2007-04-26 11:09
ImageViharos fogadtatása volt a hétfő esti Győzike show-nak. A tarjáni rapper magára vonta a cigányság haragját azzal, hogy kisomfordált a templomból, amikor vajdának kellett volna felesküdnie. A cigányok körében hatalmas megtiszteltetésnek számító címet Bea kedvéért utasította vissza, s másra már nem is számíthat, a romák ugyanis hátat fordítottak neki. Zajos viszhangja támadt a legutóbbi Győzike show-nak: a cigányság képviselői úgy érzik, hogy a roma rapper megalázta, nevetségessé tette övéit, amikor az utolsó pillanatban megfutamodott vajdává avatása elől.


Tovább...
 
Lezárult a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon a Hajdúhadház elleni iskolai szegregációs per
Hírek - Belföld
2007-04-25 15:10
ImageA bizonyítás lezárult a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon tegnap a Hajdúhadház elleni iskolai szegregációs perben. Mégsem hirdettek ítéletet abban a szegregációs perben, amelyet az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány indított Hajdúhadház önkormányzata, és két általános iskolája ellen, azzal az indokkal, hogy jogellenesen különítik el a roma gyermekeket.

Tovább...
 
180 éve hunyt el Bihari János
Hírek - Belföld
2007-04-25 07:35
ImageSzáznyolcvan éve, 1827. április 26-án hunyt el Bihari János zeneszerző, cigányprímás, ahogy Liszt Ferenc írta róla: "a cigány virtuozitás legismertebb, legünnepeltebb képviselője." 1764. október 21-én született Nagyabonyban, ahol apja, Bihari Ferenc szintén hegedűs volt. Gyermek- és serdülőkorát a Győr megyei Bőnyön töltötte. 24 éves korában Szerdahelyen feleségül vette a mindössze 16 éves Banyák Évát, a neves szerdahelyi cimbalmos, Banyák Simon lányát.
Tovább...
 
Roma magazin - 2007. április 23.
Hírek - Belföld
2007-04-25 07:16
ImageRoma magazin - 2007. április 23-i adása
Tovább...
 
PHARE-ban jók voltunk, és most a brüsszeli fazéknál sem állunk rossz helyen
Hírek - Belföld
2007-04-24 16:40
PHARE-ban jók voltunk, és most a brüsszeli fazéknál sem állunk rossz helyenBrüsszel elfogadta az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében, a következő 7 évben rendelkezésre álló 7 ezer milliárd forint felosztását - mondta el a Független Hírügynökségnek a fejlesztéspolitikai kormánybiztos kedden. Az Unió kifogásai miatt csak a források 2 százalékát, körülbelül 120 milliárd forintot kellett átcsoportosítani. Ebből a pénzből a kormány egy fejlesztési tartalékot hozott volna létre, amelynek forrásait végül a különböző ágazati programok között osztják fel, közölte a a fejlesztéspolitikai kormánybiztos.
Tovább...
 
Szerkesztőség heti videó ajánlata
Hírek - Belföld
2007-04-24 07:40
ImageVera Bila - Kana sas terni
Tovább...
 
Nem kizárt egy újabb roma "svédület"
Hírek - Belföld
2007-04-24 07:21
ImageElkészült a magyarországi romák tavalyi svédországi kivándorlásáről szóló jelentés. Több jel is arra utal, hogy a magyarországi romák svédországi kivándorlását valaki Malmőből szervezte és irányította - derül ki a külügyi és a szociális tárca a "Svédországban menedékjogot kérő roma lakosság helyzetéről" című beszámolójából.
Tovább...
 
Vajda Imre: Roma politika - roma politikusok- roma értelmiség
Hírek - Belföld
2007-04-23 08:09

ImageMielőtt a fenti témáról fejteném ki álláspontomat, fontosnak tartom a politika fogalmának körülírását. Tény, hogy az ember, másokkal együtt társadalomban él, amit természeti adottságnak lehet tekinteni, és ahol az együttélés formáit, kereteit az emberek határozzák meg.

 

 

 

Vajda Imre, Choli Daróczi József,

Heizer Antal, Kállai Katalin

és Kolompár Orbán

Tovább...
 
Gyurcsány: euro 2010-2014 között
Hírek - Belföld
2007-04-20 09:17
ImageMagyarország 2010-2014 között vezetheti be az eurót - jelentette ki Gurcsány Ferenc miniszterelnök a Pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank "Út az euróhoz" című csütörtöki budapesti konferenciáján. A konveregenciaprogram teljesítése után, megállapodáson alapuló jövedelem és fejlesztéspolitika kidolgozását követően vezetheti be Magyarország az eurót - mondta Gyurcsány Ferenc.
Tovább...
 
A vén cigány - Choli Daróczi József fordítása
Hírek - Belföld
2007-04-20 09:02
A vén cigány - Choli Daróczi József fordítása cigány nyelvre
Tovább...
 
Internet kell a romák integrációjához
Hírek - Belföld
2007-04-20 08:30
ImageAz internet is elengedhetetlen a romák integrációjához a brüsszeli fórum következtetése szerint. Az információ elengedhetetlen feltétele a tudásnak, ezáltal a hátrányos helyzetű csoportok, a romák társadalmi beilleszkedésének, használjuk fel erre a modern technika, az internet vívmányait - hangoztatta Lévai Katalin (MSZP), az Európai Parlament jogi bizottságának a tagja, az úgynevezett Európai Roma Fórum elnöke szerdán Brüsszelben az általa rendezett, "Az internet szerepe a romák társadalmi integrációjában" témájú eszmecserén.
Tovább...
 
Lakásvita Zuglóban - nem költözhet két roma család az egyik iskolával közös telekre
Hírek - Belföld
2007-04-20 08:06
ImageBírósághoz fordul a Roma Polgárjogi Alapítvány, mert a zuglói önkormányzat nem enged beköltözni két roma családot azokba a lakásokba, amelyeket korábban kiutalt nekik. Az épület egy iskolával közös területen van. Állítólag az intézmény igazgatója nem szeretné, ha romák költöznének oda, a közös telken lévő milliós értékeket félti.
Tovább...
 
Romák a médiában
Hírek - Belföld
2007-04-20 07:55
ImageA Szociális és Munkaügyi Minisztérium, a Partners Hungary Alapítvány és a United States Agency International Development (USAID) Roma Integrációs Programjának gondozásában az idén tavasszal megjelent kiadvány összefoglalja a minisztérium által 2005-ben szervezett szakmai kerekasztalok észrevételeit, illetve ajánlásait. A Zöld Könyv ismerteti a témával kapcsolatos tudományos és szakmai értékeléseket, s kiemeli azokat a szempontokat, amelyekre a romákkal kapcsolatos témák feldolgozásánál a média munkatársainak érdemes figyelniük. A kötet szerzői: Hammer Ferenc médiaszociológus és Bernáth Gábor, a Roma Sajtóközpont elnöke.
Tovább...
 
Roma magazin
Hírek - Belföld
2007-04-19 08:39

ImageA vendég Kolompár Orbán, az OCÖ régi-új elnöke.
Az április 16-i adásban bemutatkozott

a friss Kossuth-díjas ifj. Sánta Ferenc is.

 

Műsorvezető: Kovács János

Tovább...
 
OCÖ-közgyűlés: megállapodást készítenek elő a kormány és a szervezet között
Hírek - Belföld
2007-04-19 07:57
ImageAz Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) és a kormány, valamint a szakminisztériumok közötti együttműködési megállapodást előkészítő bizottság létrehozásáról döntött a szervezet szerdai Budapesten tartott közgyűlése.
Tovább...
 
Az HBO Értékesítési Asszinsztens állást hirdet
Hírek - Belföld
2007-04-19 07:28
ImageÉrtékesítési Asszinsztens pozícióba a budapesti irodájába.
Tovább...
 
Megjelent a Cigány Irodalmi Arcképcsarnok első kötete
Hírek - Belföld
2007-04-19 07:19
ImageKönyvbemutatót és díjátadót rendezett a Cigány Kulturális és Közművelődési Egyesület a Költészet Napján, azaz április 11-én este Pécsett, a Rácz Aladár Közösségi Házban. Az új kötetet – Németh János színművész segítségével – Békés Sándor újságíró mutatta be.
 
Tovább...
 
<< Első < Előző 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10843 - 10881 / 10954

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • A te lelkedben melyik elem rezonál a legintenzívebben?
  Mindannyiunkban megtalálható mind az öt elem, ami a világot is megalkotja. De vajon kiben mekkora túlsúly van egy-egy elemből és hogyan építhető ki az egyensúly? A tűz, a víz, a levegő és a föld mellett ott van a mindent átható és összekapcsoló elem, a SZER. Mégpedig a szerelem nélkül semmi sem mozgatható, most kiderülhet, hogy a te lelkedben melyik rezonál a legjobban.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2017.szeptember 24-től 30-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2017-09-24
  Ma nagyon bizonytalanok lehetünk még a saját véleményünkben is. Az is megtörténhet, hogy az egyik pillanatban még nagyon határozottan állítunk valamit, a másikban, pedig már egyáltalán nem vagyunk biztosak a dolgunkban. Ma a szenvedélyt teljes egészében meg akarjuk élni, így nagyobb szükségünk lehet a szexre.
 • 7 jele annak, hogy gyógyító vagy és sámán
  A modern kultúrákban már eltűntek a sámánok, legalábbis ma már kevesebben tudnak róluk. Hiszen régen egyértelmű volt egy közösségben, hogy ki a sámán és a gyógyító, ez abszolút nem volt kérdés tárgya. De ha te is erősen vonzódsz a spiritualitáshoz és fontosnak tartod a minden összefügg mindennel elvét - amit több dimenzióban is szeretnél megérteni - akkor talán te is sámán vagy. Főleg, ha magadra ismersz az alábbi felsorolásban.
  image
 • Beléptünk a Mérleg jegyébe
  Szeptember 23-án a Nap belépett a Mérleg jegyébe és ezzel kezdetét veszi a Jupiter adományozása minden Mérleg érintettnek.
  image
 

Bulvár hírek

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

Kósa titkára elismerte, hogy ő szervezte a Jobbik-plakátok átragasztását

2017. April 25.

article thumbnailA személyi titkár aktivistákat toborzó levelében azt írta korábban, hogy „szeretnék különféle szövegekkel feldíszíteni” a Jobbik óriásplakátjait.
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek