Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
"Csodabogárként kezelnek" - mondja Halmajugra roma polgármestere *** Új nevet kaphat a Nyugati tér egy része *** Farkas Franciska: nem minden cigány vagyok, hanem egy ember *** JÁRVÁNY A CIGÁNYSORON *** Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről *** "Arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le" - vélik civilek *** Beoltották Farkas Flóriánt, aki szerint a cigányság aggódik a balliberálisok miatt *** Az előítélet csak a megismerésig tart *** "Miért csak egy szkafanderben lehet teljes értékű egy cigány származású ember?" *** Hazánkban is, növekedett a cigányokkal szembeni kirekesztés és előítéletesség *** Drámai a helyzet: oltást a cigányoknak, cigányok, oltakozzatok! *** Koronavírus a szegregátumokban: sajnos a cigányság egyedül van a bajban! *** A cigányok hatszáz éve érkeztek meg a Kárpát-medencébe *** 30 millió forintos rendkívüli támogatás *** Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

"Arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le" - vélik civilek
2021-04-15 14:10
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
"Arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le" - vélik civilekÚgy tűnik, nincs megfelelő együttműködés a kormány és a roma civil szervezetek között az új romastratégia kialakításában, pedig enélkül nem lehet uniós forrásokat lehívni a tervek végrehajtásához.

 
 
 
 Tavaly októberben az Európai Bizottság új roma keretstratégiát fogadott el. Ez alapján a tagállamoknak 2021 szeptemberéig ki kell dolgozniuk és benyújtaniuk a saját nemzeti stratégiájukat - írja a Szabad Európa. Az a tagállam, amelyik nem kínál komoly megoldásokat, nem hívhat le romaintegrációs projektekre pénzt az Európai Szociális Alapból. Az unió elvárása, hogy a keretstratégia megalkotásában tevékenyen és aktívan vegyenek részt a civilek.
 

Csakhogy ez sem megy zökkenőmentesen. Az Autonómia Alapítvány, amely tagja a Roma Koordinációs Tanácsnak is (velük tárgyal a kormányzat a javaslatokról), augusztus végén kapta meg az új roma stratégia tervezetét, amelynek szakmai véleményezésére lehetetlenül kevés időt, csupán két hetet kaptak.

 

 

 A kormány roma keretstratégiájának legutóbbi publikus verziója decemberi keltezésű. Az azóta eltelt öt hónapban nem tudni, hogy bármi változott volna érdemben, azonban az alapítvány és másik 11 roma és roma integrációval foglalkozó szervezet nemrég részletesen véleményezte a kormányzat integrációs dokumentumát.
 

Az uniós romastratégia hét olyan területen vár megoldásokat Magyarországtól is, ahol a konkrét célkitűzéseket 2030-ra el tudják érni. A legutóbbi keretstratégia publikus tervezetének készítői nem vitték túlzásba a megoldások kidolgozását, annyira nem, hogy a hét fő területből négyre konkrétan semmilyen megoldási javaslata nincs a magyar kormányzatnak.

 

A decemberi Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia nem foglalkozik olyan lényeges társadalmi problémákkal, mint például a lakhatás, cigányellenesség, a részvétel és az egészség. Összességében Setét Jenő, roma polgárjogi aktivista szerint a kormánynak csak arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le, majd azt elkölthessék másra.

 

 
C-PRESS - napi.hu
 
 
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2021.szeptember 18-tól 24-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2021-09-18
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti szexhoroszkóp 2021.szeptember 17-től 23-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2021-09-17
  Ma örömmel ápoljuk baráti kapcsolatainkat, szívesen szervezünk találkozókat. Kedvünkre vannak a nagy beszélgetések és az intellektuális jellegű programok. Menjünk el egy érdekes kiállításra! Vigyázzunk ma jobban a lábszárunkra, jobban tesszük, ha kényelmes cipőt veszünk fel, semmiképpen sem jó választás a magas sarkú, vagy túlságosan szoros lábbeli. Különösen akkor figyeljünk erre, ha egyébként visszeres problémáink is vannak.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2021.szeptember 16-tól 22-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Sport hírek