Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Magyarország pályára állt, újra van jövőnk
2017-06-15 11:20
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában adott számot a lezárult nemzeti konzultációról, amelyet az eddigi legsikeresebbnek nevezett. A miniszterelnök arról is beszélt az Országházban, hogy a magyar modell működőképességét mindenhol elismerik, azok is, akik eddig aggályokat fogalmaztak meg.

 

 

Abszolút rekord a nemzeti konzultáció

A kormányfő szerint a nemzeti konzultációkkal kialakított egyetértési pontok lehetővé teszik, hogy az emberek, a választott parlamentjük és a kormányuk közös akarattal cselekedhessenek. Az ország mai eredményeinek ez a fundamentuma, ezért sikerült kimenteni Magyarországot a pénzügyi katasztrófából, megfékezni az árakat, százezreknek munkát adni, emelni a béreket, és megindítani Magyarországot a gazdasági fejlődés ösvényén - sorolta, felidézve az eddigi nemzeti konzultációkat. Az emberek egyre inkább érdeklődnek a közügyek iránt, hangot adnak véleményüknek - hangsúlyozta, hasznosnak nevezve, hogy "egy nemzet és választott kormánya ennyire egy húron pendül".

 

Szavai szerint létrehozható olyan többségű és erejű egyetértés, amely "felhatalmaz bennünket arra, hogy nemzeti álláspontnak (...) tekinthessük". "Az elmúlt évek alatt ki is formálódott egy új egység, egy új nemzeti egység, egy szellemi, politikai és akcióegység". Ez a gondolat, miszerint "mi magyar Magyarországot és európai Európát akarunk", egységbe fogja a magyarokat, a program élén pedig a kormány áll - mondat.

 

Orbán Viktor hozzátette ugyanakkor, hogy ma Európában "a fősodratú politikai osztály" a választók megkérdezését populizmusnak bélyegzi.

 

A most lezárult nemzeti konzultációról szólva kiemelte, hogy az 1 millió 680 ezer visszaküldött kérdőív "abszolút rekord". Az eddig feldolgozott 1,4 millió kérdőív alapján - közölte - a véleményüket elmondók egyöntetűen kiálltak amellett, hogy "megvédjük a rezsicsökkentést", ahogyan azt is akarják, hogy az illegális bevándorlókat tartsák felügyelet alatt, amíg a hatóságok döntenek az ügyekben. Teljes az egyetértés abban is - folytatta az ismertetést -, hogy az illegális bevándorlást segítő tevékenységet, az embercsempészetet és az illegális migráció népszerűsítését büntetni kell. A kitöltők 99 százaléka szerint a külföldről támogatott szervezeteket kötelezni kell a regisztrációra, és vállalniuk kell, hogy melyik ország vagy szervezet megbízásából és milyen céllal tevékenykednek Magyarországon - mondta.

 

A munkahelyteremtéssel kapcsolatban az emberek úgy foglaltak állást, hogy a magyar gazdaság jövőjéről továbbra is a magyaroknak kell dönteniük. Ugyanígy azok aránya is elsöprő, akik szerint a jövőben is ragaszkodni kell ahhoz, hogy a magyarok dönthessenek az adórendszerükről - tájékoztatott az eredményekről.

 

Nem engedhetjük meg, hogy Brüsszel átvegye az irányítást

A kormányfő összegzése szerint ma a magyar emberek többsége úgy gondolja: "Brüsszel fordítva ül a lovon", "nem engedhetjük meg, hogy Brüsszel átvegye tőlünk az irányítást", ahogyan azt sem, hogy betelepítési programokat kényszerítsen Magyarországra.

 

Hozzátette: a többség szerint nem engedhetjük meg azt sem, hogy Brüsszel beleszóljon az adók, a bérek és a rezsidíjak meghatározásába Magyarországon.

 

Az Európai Unió nem Brüsszel - mondta -, hanem független európai nemzetek önkéntes szövetsége.

 

Magyarország nem Európa-ellenes, sosem volt az, éppen ellenkezőleg: a kormány egy igazi európai álláspontot képvisel, a hatályban lévő európai szerződést védi, benne a tagállamok és Brüsszel közötti eredeti, vagyis mai munkamegosztással

 

- fejtette ki, hozzátéve: nem a magyarok álláspontja változott meg, "Brüsszel váltott gúnyát".

 

Brüsszel nyíltan a terroristák pártján van

Szerinte "Brüsszel nyíltan a terroristák pártjára áll", amit felfoghatatlannak nevezett. A terrorcselekmény és határzár tiltott átlépése miatt tíz év fegyházra ítélt és Magyarországról kiutasított szír állampolgárra utalva úgy fogalmazott: "Ahmed H. nyilvánvaló képtelen hazugságai" fontosabbak, mint a magyarok biztonsága, ami elfogadhatatlan.

Azt is abszurdnak nevezte a miniszterelnök, hogy Brüsszelben ma egy "emberek millióit nyomorba döntő pénzügyi spekuláns" szabja meg, "merre van az előre". Európai vezetők "hajbókolnak" Soros György előtt, aki megmondja, mit kell tennie Európának - jegyezte meg.

 

Közölte: ha valaki tényleg annyira segíteni akarna a Közel-Kelet és Afrika szerencsétlen sorsú millióin, akkor nem "emberi jogi harcosnak álcázott politikai aktivisták hálózatát" finanszírozná dollármilliókból, hanem munkahelyeket, iskolákat és kórházakat hozna létre ott, ahol szükség van rá.

 

A képviselőket arra kérte, hogy Brüsszel és a magyar kormány, illetve a "Soros-maffia" és Magyarország vitáiban a magyarok mellé álljanak. "Kérem önöket, egy képviselő se vágja maga alatt a fát, mert aki támogatja a bevándorlást, aki lebontaná a kerítést, aki ismeretlen múltú, identitású és célú migránsokat telepítene Magyarországra, az a magyar nemzet (...) ellenére cselekszik" - mondta.

 

Magyarország nem enged Brüsszel zsarolásának

A kormányfő kijelentette: amíg ő a miniszterelnök, addig állni fog a déli határkerítés. Hozzáfűzte:

 

amíg a Fidesz-KDNP kormányozza az országot, addig nem engednek Brüsszel zsarolásának, és elutasítják a kötelező betelepítési kvótát.
 

 

"Amíg a polgári, nemzeti oldal adja a derékhadat, addig a haza is védve lesz" - szögezte le, a nehéz munkával elért sikerek védelmét ígérve. Azt is hangoztatta, hogy amíg Magyarország demokratikus alapokon áll, nem fogadja el, hogy Brüsszel lopakodva elvegyen nemzeti jogaiból.

 

Az illegális bevándorlás Olaszországban látható erősödése, a magyar határon fokozódó nyomás, az európai nagyvárosokban elkövetett újabb és újabb terrortámadások világosan értésünkre adják: "Európa első számú próbatétele továbbra is a népvándorlás marad" - mondta, hozzátéve: a migránsválság elhúzódását jelzi előre az is, hogy "a bevándorláspárti erők Brüsszelben és a tagállamokban a népi ellenállás nyilvánvaló ténye ellenére nem adták fel azt a tervüket, hogy több millió migránst - ahogy Soros György nyilvánosságnak is bemutatott tervében szorgalmazza - betelepítsenek Európába".

 

Emellett - folytatta Orbán Viktor - a horizonton más komoly európai kérdések is a megjelennek: jelenleg is sok ezer magyar kamionsofőr állása van veszélyben a Brüsszel által hozott rossz munkavállalási szabályok miatt. Ha nem leszünk résen, és nem állunk ki a gazdasági érdekeink mellett, akkor ez a gyakorlat gyorsan átterjedhet más iparágakra, és súlyosan érintheti a külföldön és a külföldre dolgozó magyarokat - mondta.

 

Magyarország pályára állt

A kormányfő az elmúlt hét "verejtékes esztendő" után elért gazdasági sikereket sorolva arról is beszélt: 7 év alatt segélyalapú helyett sikerült "megágyazni" a munkaalapú gazdaságnak, a foglalkoztatás Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben az EU-ban, valamint 2010 óta a harmadik legnagyobb mértékben növekedett a minimálbér, a magyar gazdaság pedig idén az első negyedévben 4,2 százalékos növekedést produkált. Hozzátette: a magyar modell működőképességét mindenhol elismerik, azok is, akik eddig aggályokat fogalmaztak meg.

 

 

Magyarország pályára állt, minden okunk megvan a bizakodásra, újra van jövőnk

- jelentette ki. Hangsúlyozta: ezeket az eredményeket nemzeti alapon, a nemzeti érdekeket követve sikerült elérni. Ezért azt javasolta, hogy ne kockáztassák ezt valamilyen "homályos utópia kedvéért, nevezzék azt európai egyesült államoknak, nyílt társadalomnak vagy bármi másnak".

 

 

Az emberek a legutóbbi nemzeti konzultáción ismét nyomatékosították: "nem fogadhatjuk el, hogy a jövőnket Moszkvában, Brüsszelben vagy Washingtonban tervezzék. A ránk vonatkozó döntéseket Budapesten hozzuk meg" - mondta.

 

Fel kell készülni az Európa jövőjéről szóló vitákra

Végül arról szólt a miniszterelnök, hogy fel kell készülni azokra az őszi vitákra, amelyek Európa jövőjéről szólnak majd. Kijelentette: mivel Magyarország az Európai Unió tagja, és az is marad, ezért ezek a viták Magyarország jövőjéről is szólnak.

 

A hétvégi franciaországi választásokról úgy nyilatkozott: az európai emberek lázadása elérte Franciaországot is, a régi elit pártjait, szocialistákat és néppártiakat, egyszerűen "letolták a pályáról".

 

A lezajlott franciaországira és a szeptemberi német választásokra utalva hozzátette: számítani lehet arra, hogy a két kontinentális nagyhatalom kísérletet tesz majd Európa átalakítására, de az még nem látható, hogy ez segíti vagy nehezíti majd a magyar nemzeti érdekek brüsszeli érvényesítését.

 

Ugyanakkor jelezte: Brüsszel már kiadott egy dokumentumot Európa lehetséges jövőbeni fejlődési irányairól, majd reformjavaslatokat tett közzé a szociális ügyekről, a gazdasági és monetáris unió mélyítéséről, az európai védelempolitikáról, a globalizációról, hamarosan pedig az európai költségvetés jövőjéről is. "Olyan viták előtt állunk, amelyek témái súlyosak (...), következményei pedig hosszú távúak lesznek" - fogalmazott Orbán Viktor, azzal zárva beszédét: a nemzeti konzultáció a legjobb ütemben történt, és "a legalkalmasabb pillanatban ütötte le azokat a jelzőkarókat, amelyek között Magyarországnak haladnia kell és lehet az előttünk álló vitákban".

 

 Kövess minket a Facebookon és nem maradsz le semmiről!
https://www.facebook.com/hirugynokseg/

 

 C-PRESS.HU - KORMANY.HU

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk