Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Áll a bál az Országos Roma Önkormányzatban:Fenyegetik egymást a képviselők?
2017-06-01 06:09
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Tegnap tartott közgyűlést az Országos Roma Önkormányzat. Az ülés előtt egy nappal benyújtotta lemondását az egyik képviselő, mert állítása szerint fenyegeti és pénzt követel tőle a szervezet tanácsnoka. Az állítólagos fenyegető cáfol, és gyámság alá helyezné rémült képviselőtársát. Az ügy miatt állítólag még Farkas Flórián is telefont ragadott.

 


orbán gyula a roma önkormányzat egy korábbi közgyűlésén

 Orbán Gyula a roma önkormányzat egy korábbi közgyűlésén

 

Az Országos Roma Önkormányzat, ami a jelek szerint ezúttal sem lesz mentes a botrányoktól. A szervezet egyik prominens képviselője, Orbán Gyula kemény állításokkal teletűzdelt levelet juttatott el a képviselőtársainak, amiben közli, hogy nem fog részt venni az ülésen, mert Dancs Mihály, az ORÖ tanácsnoka folyamatosan fenyegeti, emiatt félti a testi épségét.

 

Az egyik címzett továbbította a levelet az atv.hu-nak. Ezt követően felhívtuk Orbán Gyulát, hogy tényleg ő írta-e azt, aki igennel válaszolt, és hozzájárult ahhoz is, hogy annak tartalmát – változtatás nélkül – leközöljük. Íme egy részlet:

 

„Itt szeretném közölni a közgyűlés tagjaival nem fogok részt venni a szerdai ülésen mivel többször is Dancs Mihály részéről nyíltan és burkoltan is meg fenyegetett több alkalommal!

 

Nem vállalhatom a kockázatot hiszen 2-tő sztend-háló van be ültetve a szívembe egy rossz mozdulat esetén is ki mozdulhat! És azonnali ér el záródáshoz vezethet és az halállal járhat

 

„Fogd vissza magad, kutya”

 

A képviselő kérésünkre továbbított is néhány chat-üzenetet, amit állítása szerint Dancs írt neki az elmúlt napokban. Ezeket is változtatás nélkül közöljük, ahogy Orbán kimásolta a chat-programjából:

 

- „Gyula fogd vissza nagad mert átléptél eg határt én még 20 év mulva is képviselő leszek de te elsülyedsz mostantol. Senki nem ál veled szoba mert egy kutya vagy szembe kell embernek lenni nem a facén”

 

- „Na most fejezzuk be maradjon erőd holnapra és nehogy dwlidegesked tulságosan mah talizunk oszt megbeszéljuk”

 

- „Le***hatsz anyáddal Gyere szerdán megbeszéljuk drasztikusqn more Majd bele teszek egy nagy f**zt neked vagy inkább a flori ugyis leakartqd sz**ni azt mondta”

 

 dancs mihály

 Dancs Mihály

 

De miért fenyegeti Orbán Gyulát a képviselőtársa? Állítása szerint Dancs pénzt követel tőle, mert a 2014-es választáson segítették a kampányát. (Orbán és Dancs is a Magyarországi Cigánypárt színeiben jutott be a nemzetiségi önkormányzatba.)

 

„Pedig már fizettem is neki 100 ezer forintot, hogy hagyjon békében. Ezt tudom is bizonyítani, mert az általa kijelölt számlára kellett fizetnem. De azóta is 20 ezer forintokat követel tőlem havonta, sms-ekkel és tanúkkal tudom ezt is bizonyítani” – nyilatkozta portálunknak a képviselő,

 

Farkas marasztalta?

 

Természetesen kerestük az ügyben Dancs Mihályt is, aki egyértelműen cáfolta, hogy valaha is fenyegette volna a képviselőtársát, a chat-üzenetben pedig pont hogy azt írta neki: "Gyere szerdán megbeszéljük nem kell ilyen drasztikusqn more". Ezért, ha a képviselőtársának nincs bizonytéka, akkor rágalmazásért be fogja perelni. Hozzátetette: Orbán Gyula elmebeteg, és kezdeményezni fogja a gyámság alá helyezését.

 

 dancs mihály üzenete orbán gábornak

 Dancs Mihály üzenete Orbán Gábornak

 

 Az Országos Roma Önkormányzat tanácsnoka annyit még elmondott: Orbánnak milliós köztartozása van, ez miatt a szerdai ülés napirendi pontjai között szerepelt a méltatlanságáról szóló szavazás. „Ennek ment elébe azzal, hogy önként lemondott. Én egyébként nem szavaztam volna ellene, hiszen annak idején mi juttattuk be az önkormányzatba” – fogalmazott Dancs.

 

Orbán Gyula elismerte lapunknak, hogy köztartozása van, ugyanakkor cáfolta, hogy emiatt távozik az Országos Roma Önkormányzatból, és azt állította: Farkas Flórián egy nappal a szerdai közgyűlés előtt felhívta, hogy nyugodjon meg, maradjon, és találnak valamilyen megoldást a pénzügyi gondjaira.

 

Ő ennek ellenére közölte a miniszterelnöki biztossal, hogy távozik a szervezetből, és erre a fenyegetés mellett az is okot adott, hogy a képviselő nem tudta feldolgozni, hogy Orbán Viktorék újra megállapodást kötöttek a Farkas vezette Lungo Drommal.

 

Az ellene kezdeményezett méltatlansági vizsgálattal kapcsolatban pedig azt nyilatkozta Orbán Gyula: „Tegye mindenki (a roma képviselők – a szerk.) kezét a szívére. Azon képviselők akarnak ítéletet mondani felettem, akik legtöbben sarasak. Két év alatt mindent láttam, azt is, amit talán nem kellet volna. Majd üzent a vizsgálatot kezdeményezőknek: „nem kell végigtáncolni az egész procedúrát, megkíméllek benneteket és jó magamat is a fölös köröktől!”

 

Zárt ajtók mögött

Zárt ajtók mögött tárgyalja az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) közgyűlése a szerdai ülésre beterjesztett napirendet. A testület erről egy képviselői indítvány elfogadásával döntött. Az ülésen vita bontakozott ki a zárt ülés elrendelésének szabályosságáról. Több képviselő, köztük Makai István (Roma Polgári Tömörülés) és Vajda László (Lungo Drom) törvénytelennek nevezte az eljárást - írja az MTI.

 

Balogh János (Magyarországi Cigányok Országos Fóruma), az ORÖ elnöke a hangoskodásoktól sem mentes viták után végül elrendelte a zárt ülést.

 

A közgyűlés napirendjén - többek között - az ORÖ idei munkatervének elfogadása, az ORÖ, hivatala és intézményei 2016. évi zárszámadásának elfogadására vonatkozó előterjesztés szerepel.

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-08-13
  Ma a könnyed, barátságos viselkedés az uralkodó. Örülünk a barátainknak, tehát kedvező egy közös este, party, vagy csak egy vacsora jó beszélgetésekkel. Ma új barátokat is könnyen szerzünk, - örömmel ismerkedünk. Végtagjainkat óvjuk, lehetőség szerint vigyázzunk a konyhai munkálatok során. Könnyebben bekövetkeznek az égéses, vágásos balesetek, melyek apró figyelmetlenségekből adódnak. Kezeinket kényeztessük kamillás krémekkel, gyógyító kamillás pakolást is tehetünk rá.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-08-12
  Ma rendkívül kíváncsi hangulatban leszünk. Örülünk, ha egy jó programra nyílik lehetőségünk. Ha ezt a legjobb barátainkkal oszthatjuk meg, akkor teljes lesz a boldogságunk. Iktassunk be egy jó mozit, vagy egy kiállítást. Ha hízékonyabb alkatúak vagyunk, akkor ma ne fogyasszunk nagy zsírtartalmú ételeket. Még a saláták is tartalmazhatnak olajos önteteket, tehát ma készítsük inkább öntet nélkül a zöldféléket. A sovány húsok fogyasztása megengedett.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk