Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Lecsapott Farkas Flórián roma szervezetére az Anonymus *** Közpénzen segélyezte rokonait Farkas Flórián *** Hárommilliárd forintos program indul megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására *** Kétmilliárdos program indul a roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzésére *** Havonta ételcsomagot kapnak a hátrányos helyzetű kisgyermekek három megyében *** A nyári szünetben is igényelhetik a rászoruló gyermekek szülei az ingyenes étkeztetést *** A családoknak biztonságra van szükségük a boldogsághoz *** Magyarország pályára állt, újra van jövőnk *** Egyre jobban rezeg a léc a plakátolást tiltó törvénynél *** Elhunyt Rostás László, a halasi cigány önkormányzat elnöke *** Kikelt magából Lázár János egy lakossági fórumon *** A Momentum az ATV-nek: Nem fogunk össze Karácsonyékkal *** Így fenyegette meg halálosan Zagyva az őt kritizáló zenészt *** Leszámolás: Mentőhelikopter vitte el a meglincselt polgármestert *** Jobbik: 10-12 ezer forintot fizetne a Fidesz a cigány szavazatokért *** Orbánt nem zavarja, hogy ellopták a cigányok 1,6 milliárd forintját, töretlenül bízik Farkas Flórián *** Elképesztő: az egészségügyi szervezet be akarja tiltani ezt a cigány anyáknak tulajdonított szokást *** Áll a bál az Országos Roma Önkormányzatban: Fenyegetik egymást a képviselők? *** Áll a bál az Országos Roma Önkormányzatban:Fenyegetik egymást a képviselők? *** Nyílt levél kíséretével, lemondott az Országos Roma Önkormányzat képviselője ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

GYEA

gyea.jpg

Europa Hungary Program

C-PRESS-PR-LOGO.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Áll a bál az Országos Roma Önkormányzatban:Fenyegetik egymást a képviselők?
2017-06-01 06:09
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Tegnap tartott közgyűlést az Országos Roma Önkormányzat. Az ülés előtt egy nappal benyújtotta lemondását az egyik képviselő, mert állítása szerint fenyegeti és pénzt követel tőle a szervezet tanácsnoka. Az állítólagos fenyegető cáfol, és gyámság alá helyezné rémült képviselőtársát. Az ügy miatt állítólag még Farkas Flórián is telefont ragadott.

 


orbán gyula a roma önkormányzat egy korábbi közgyűlésén

 Orbán Gyula a roma önkormányzat egy korábbi közgyűlésén

 

Az Országos Roma Önkormányzat, ami a jelek szerint ezúttal sem lesz mentes a botrányoktól. A szervezet egyik prominens képviselője, Orbán Gyula kemény állításokkal teletűzdelt levelet juttatott el a képviselőtársainak, amiben közli, hogy nem fog részt venni az ülésen, mert Dancs Mihály, az ORÖ tanácsnoka folyamatosan fenyegeti, emiatt félti a testi épségét.

 

Az egyik címzett továbbította a levelet az atv.hu-nak. Ezt követően felhívtuk Orbán Gyulát, hogy tényleg ő írta-e azt, aki igennel válaszolt, és hozzájárult ahhoz is, hogy annak tartalmát – változtatás nélkül – leközöljük. Íme egy részlet:

 

„Itt szeretném közölni a közgyűlés tagjaival nem fogok részt venni a szerdai ülésen mivel többször is Dancs Mihály részéről nyíltan és burkoltan is meg fenyegetett több alkalommal!

 

Nem vállalhatom a kockázatot hiszen 2-tő sztend-háló van be ültetve a szívembe egy rossz mozdulat esetén is ki mozdulhat! És azonnali ér el záródáshoz vezethet és az halállal járhat

 

„Fogd vissza magad, kutya”

 

A képviselő kérésünkre továbbított is néhány chat-üzenetet, amit állítása szerint Dancs írt neki az elmúlt napokban. Ezeket is változtatás nélkül közöljük, ahogy Orbán kimásolta a chat-programjából:

 

- „Gyula fogd vissza nagad mert átléptél eg határt én még 20 év mulva is képviselő leszek de te elsülyedsz mostantol. Senki nem ál veled szoba mert egy kutya vagy szembe kell embernek lenni nem a facén”

 

- „Na most fejezzuk be maradjon erőd holnapra és nehogy dwlidegesked tulságosan mah talizunk oszt megbeszéljuk”

 

- „Le***hatsz anyáddal Gyere szerdán megbeszéljuk drasztikusqn more Majd bele teszek egy nagy f**zt neked vagy inkább a flori ugyis leakartqd sz**ni azt mondta”

 

 dancs mihály

 Dancs Mihály

 

De miért fenyegeti Orbán Gyulát a képviselőtársa? Állítása szerint Dancs pénzt követel tőle, mert a 2014-es választáson segítették a kampányát. (Orbán és Dancs is a Magyarországi Cigánypárt színeiben jutott be a nemzetiségi önkormányzatba.)

 

„Pedig már fizettem is neki 100 ezer forintot, hogy hagyjon békében. Ezt tudom is bizonyítani, mert az általa kijelölt számlára kellett fizetnem. De azóta is 20 ezer forintokat követel tőlem havonta, sms-ekkel és tanúkkal tudom ezt is bizonyítani” – nyilatkozta portálunknak a képviselő,

 

Farkas marasztalta?

 

Természetesen kerestük az ügyben Dancs Mihályt is, aki egyértelműen cáfolta, hogy valaha is fenyegette volna a képviselőtársát, a chat-üzenetben pedig pont hogy azt írta neki: "Gyere szerdán megbeszéljük nem kell ilyen drasztikusqn more". Ezért, ha a képviselőtársának nincs bizonytéka, akkor rágalmazásért be fogja perelni. Hozzátetette: Orbán Gyula elmebeteg, és kezdeményezni fogja a gyámság alá helyezését.

 

 dancs mihály üzenete orbán gábornak

 Dancs Mihály üzenete Orbán Gábornak

 

 Az Országos Roma Önkormányzat tanácsnoka annyit még elmondott: Orbánnak milliós köztartozása van, ez miatt a szerdai ülés napirendi pontjai között szerepelt a méltatlanságáról szóló szavazás. „Ennek ment elébe azzal, hogy önként lemondott. Én egyébként nem szavaztam volna ellene, hiszen annak idején mi juttattuk be az önkormányzatba” – fogalmazott Dancs.

 

Orbán Gyula elismerte lapunknak, hogy köztartozása van, ugyanakkor cáfolta, hogy emiatt távozik az Országos Roma Önkormányzatból, és azt állította: Farkas Flórián egy nappal a szerdai közgyűlés előtt felhívta, hogy nyugodjon meg, maradjon, és találnak valamilyen megoldást a pénzügyi gondjaira.

 

Ő ennek ellenére közölte a miniszterelnöki biztossal, hogy távozik a szervezetből, és erre a fenyegetés mellett az is okot adott, hogy a képviselő nem tudta feldolgozni, hogy Orbán Viktorék újra megállapodást kötöttek a Farkas vezette Lungo Drommal.

 

Az ellene kezdeményezett méltatlansági vizsgálattal kapcsolatban pedig azt nyilatkozta Orbán Gyula: „Tegye mindenki (a roma képviselők – a szerk.) kezét a szívére. Azon képviselők akarnak ítéletet mondani felettem, akik legtöbben sarasak. Két év alatt mindent láttam, azt is, amit talán nem kellet volna. Majd üzent a vizsgálatot kezdeményezőknek: „nem kell végigtáncolni az egész procedúrát, megkíméllek benneteket és jó magamat is a fölös köröktől!”

 

Zárt ajtók mögött

Zárt ajtók mögött tárgyalja az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) közgyűlése a szerdai ülésre beterjesztett napirendet. A testület erről egy képviselői indítvány elfogadásával döntött. Az ülésen vita bontakozott ki a zárt ülés elrendelésének szabályosságáról. Több képviselő, köztük Makai István (Roma Polgári Tömörülés) és Vajda László (Lungo Drom) törvénytelennek nevezte az eljárást - írja az MTI.

 

Balogh János (Magyarországi Cigányok Országos Fóruma), az ORÖ elnöke a hangoskodásoktól sem mentes viták után végül elrendelte a zárt ülést.

 

A közgyűlés napirendjén - többek között - az ORÖ idei munkatervének elfogadása, az ORÖ, hivatala és intézményei 2016. évi zárszámadásának elfogadására vonatkozó előterjesztés szerepel.

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2017-06-24
  Ma romantikus elképzelésekkel rendelkezünk az életről. Könnyen megbánthatjuk egymást egy rosszul fogalmazott mondattal. Ha sikerül konfliktusba keverednünk, akkor a vita után sértetten vonulunk el. Ma könnyen felszaporodik a víz szervezetünkben. Elképzelhető, hogy néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy egy kis petrezselymet rágcsálunk, ami vízhajtó hatású.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2017.június 24-től 30-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2017-06-23
  Ma szeressük egy kicsit jobban virágzó szoba-, és kerti növényeinket, öntözzük meg őket!
 • Heti szexhoroszkóp 2017.június 23-tól 29-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Hála, a jólét teremtés titkos receptje
  Miért jó ha használod a hála energiáját? Mire figyelj és hogy lehet vele jólétet teremteni? B.Nagy Magdi mai videójában elárulja azt a titkot, amivel te is feltudod pörgetni a jólét energiákat az életedben. Ismerd meg a Te is!
  image
 

Bulvár hírek

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

Kósa titkára elismerte, hogy ő szervezte a Jobbik-plakátok átragasztását

2017. April 25.

article thumbnailA személyi titkár aktivistákat toborzó levelében azt írta korábban, hogy „szeretnék különféle szövegekkel feldíszíteni” a Jobbik óriásplakátjait.
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

Gyászol a magyar sport, elhunyt az olimpiai bajnok

2017. April 23.

article thumbnailMeghalt Földi Imre, a magyar súlyemelés első olimpiai bajnoka.
Teljes cikk

További hírek