Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Ismét lehet jelentkezni az Útravaló ösztöndíjprogramra *** Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására *** A magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben *** Ötmilliárd forintot kapnak közfeladatot ellátó egyházak és civil szervezetek *** Kövér László méltatta Farkas Flórián munkáját, és odapörkölt a nyugati demokráciáknak *** Farkas Flóri után még mindig jönnek a kifizetetlen számlák *** 840 milliós tartozása van az Országos Roma Önkormányzatnak *** Jobbik: felelős roma vezetőkkel kell dolgozni a cigányság felzárkóztatásán *** Lecsapott Farkas Flórián roma szervezetére az Anonymus *** Közpénzen segélyezte rokonait Farkas Flórián *** Hárommilliárd forintos program indul megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására *** Kétmilliárdos program indul a roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzésére *** Havonta ételcsomagot kapnak a hátrányos helyzetű kisgyermekek három megyében *** A nyári szünetben is igényelhetik a rászoruló gyermekek szülei az ingyenes étkeztetést *** A családoknak biztonságra van szükségük a boldogsághoz *** Magyarország pályára állt, újra van jövőnk *** Egyre jobban rezeg a léc a plakátolást tiltó törvénynél *** Elhunyt Rostás László, a halasi cigány önkormányzat elnöke *** Kikelt magából Lázár János egy lakossági fórumon *** A Momentum az ATV-nek: Nem fogunk össze Karácsonyékkal ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Az internet nem felejt: Cigányok ideje
2017-05-22 06:10
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Avagy a nap, amikor Orbán Viktor megállapodott Farkas Flóriánnal. Éppen hat évvel ezelőtt, 2011. májusában Orbán Viktor miniszterelnök megállapodott Farkas Flóriánnal, az Országos Roma Önkormányzat vezetőjével.

 

 

2015-ig százezer cigányembernek adnak munkát, húszezer fiatal romának piacképes szakmát, tízezernek érettségit, ötezer fiatal romát pedig a diplomához is hozzásegítenek. Ígért volna korábban is a romáknak Orbán, ígéretekben sohasem fukarkodott, csak hát ennek előtte nem volt kinek ígérni, mert nem olyan volt a cigányság vezetése, akiknek Orbán jó szívvel ígérhetett volna. De Farkas Flórián jó roma, a Fidesz és a kormány romája, olyan ember, aki minden ígéretet készpénznek vesz, de átutalást is elfogad.

 

Ha magyarországi cigányember lennék, akkor mostantól nagyon elkezdenék nyugtalankodni. Nem mintha idáig nem lett volna okom az idegességre, elég, ha csak a gyöngyöspatai romák évszázadokra visszavezethető szép szokására gondolunk, miszerint húsvétkor a család nőnemű tagjai, valamint a gyerekek, a felnőtt férfiembereket odahagyva, kirándulni indulnak egy, a lakhelyüktől távoli üdülőhelyre. (Az úticélt csak néhány órával az indulás előtt közlik velük, nyilván, hogy még nagyobb legyen az izgalom és a meglepetés.)

 

Ha mindettől eltekintünk, akkor is van ok a nyugtalanságra – talán nem túlzás azt állítani, hogy nem jó ma Magyarországon cigánynak lenni. Ami azt illeti, máshol sem nagyon jó, talán, ha lenne egy önálló Cigányország – de valószínűleg romának lenni ott sem lenne jó.

 

Nem ragoznám ezt a témát, csupán arról igyekszem nemzetien konzultálni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a hét utolsó munkanapján megállapodott Farkas Flóriánnal, az Országos Roma Önkormányzat vezetőjével. 2015-ig százezer cigányembernek adnak munkát, húszezer fiatal romának piacképes szakmát, tízezernek érettségit, ötezer fiatal romát pedig a diplomához is hozzásegítenek.

 

Emiatt kellene a romáknak most nyugtalannak lenni: hogy most már a cigányembereknek is lett valami ígérve. Mert idáig nekik nem ígért semmit a Fidesz, valamint örök és megbonthatatlan vezére, Orbán Viktor. Korábban csak az időseknek ígérték, hogy megvédik a nyugdíjukat, és a fiataloknak, hogy állásuk lesz, korszerűsödik az oktatás, piacképesednek a jövedelmek. Láttuk, hogyan védték meg a nyugdíjakat, és miként modernizálják Semjén úr tálibjai az oktatást.

 

És ígértek a pedagógusoknak (hamarosan ők is az utcára vonulnak), az orvosoknak (ők nem vonulnak az utcára, hanem elhúznak szépen külföldre), de jutott a mézesmadzagból a tűzoltóknak, a rendőröknek, mindenkinek – akár akarta, hogy ígérjenek neki valamit, akár nem.

 

Egyedül a romáknak nem ígértek idáig semmit. Nem azért, mintha a romák a Fidesz mostohagyerekei lennének. Épp ellenkezőleg! Csak hát ennek előtte nem volt kinek ígérni bármit, mert nem olyan volt a cigányság vezetése, akiknek Orbán jó szívvel ígérhetett volna.

 

De most, hogy Farkas Flórián (aki egyébként fideszes színekben országgyűlési képviselő) átvette a hatalmat a cigányoknál, már ott is sínen van minden. Maga a miniszterelnök mondta a megállapodás aláírása után, hogy akárkivel nem írna alá megállapodást.

 

Most ne menjünk bele, hogy megbuktatása előtt néhány nappal, utolsó vezető politikusként Mubarak egyiptomi elnökkel tárgyalt, és tavaly év vége felé Schmitt Pál is derűlátóan nyilatkozott a Kadhafival való találkozás után. Persze, nem Orbán sara, amiért az egyiptomi elnök elkergetése előtt egy nappal még Mubarakkal parolázott, hanem a külügyi apparátusé, amiért ilyen hülyeségekbe belevitték. (Az persze, hogy miként működik a külügyi apparátus, már Orbán felelőssége).

 

Farkas Flórián tehát jó ember, lehet neki ígérni. Sőt, nemcsak lehet, mert kibírja szemrebbenés nélkül, de érdemes is, merthogy ő még elhiszi, amit Orbán neki és népének ígér. (Vagy ha nem, akkor legalább úgy tesz.)

 

Egyébként meg nem annyira új fiú ő, mint azt sokan gondolják. Régi motoros a szakmában, nem ma kezdte a politikusi létezést. És nem is annyira makulátlan az előélete, amint azt sokan gondolják: Farkast az 1990-es évek második felében bíróság elé akarták állítani sikkasztás és hűtlen kezelés miatt, ám az akkori köztársasági elnök, Göncz Árpád megkegyelmezett neki. Indoklás nem volt, talán megesett az államfő szíve egy fényes jövő előtt álló, akkor még valóban fiatal cigányemberen.

 

Ennek a Farkas Flóriánnak ígért most Orbán maga és kormánya nevében százezer munkahelyet. Már csupán a részletek tisztázatlanok, így nem kizárt, hogy ezzel is úgy leszünk majd, mint a két hét alatt felszámolt bűnözéssel: csak nagyon kell akarni, és akkor sikerül.

 

Cigányok ideje jön, akárki meglássa!

 

  Tamás Csik fényképe.

Kövess minket a Facebookon és nem maradsz le semmiről!
https://www.facebook.com/hirugynokseg/

 

 C-PRESS.HU - Gépnarancs.hu

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Augusztusi arcválasztó teszt - válassz és kattints!
  Melyik arc a legszimpibb neked? Csak rá kell kattintanod és kiderül, mi dolgotok van egymással! Egy közös út első lépése, vagy egy fontos gondolat, esetleg egy ajándék, amit neked tartogat? Válassz!
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2017.augusztus 20-tól 26-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2017-08-20
  Ma jókedvűen ébredünk, optimista hangulatban indul a nap. Szívesen lógjuk el a napot a munkatársakkal, a kemény munkához nem sok kedvünk van. Az érdekes feladatoknak azonban nagyon örülünk. Érzékenyebbé válhat a keringési rendszerünk, ezért jó, ha ma nem erőltetjük meg magunkat különösebben, hanem pihenünk. Ha hajlamunk van rá, hogy a vállaink, hátunk izomzata fájdalmasan bemerevedjék, akkor ezzel számolnunk kell a mai napon.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2017.augusztus 19-től 25-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2017-08-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, - nincs ínyünkre a kíméletlen munkahelyi robot. A kritikának sem örülünk, napokra megsértődünk a bírálat miatt. Visszavonulunk és egyedül nyalogatjuk a sebeinket. Ma a gyomrunk lesz érzékenyebb, a nehéz, vagy túl zsíros ételek nagyon megterhelik emésztőrendszerünket. A hangulatunknak is jót tesz, ha inkább csak könnyű ételeket fogyasztunk. Együnk inkább kevesebbet, de naponta többször. Főleg zöldfélét fogyasszunk!
 

Bulvár hírek

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

Kósa titkára elismerte, hogy ő szervezte a Jobbik-plakátok átragasztását

2017. April 25.

article thumbnailA személyi titkár aktivistákat toborzó levelében azt írta korábban, hogy „szeretnék különféle szövegekkel feldíszíteni” a Jobbik óriásplakátjait.
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek