Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Az internet nem felejt: Cigányok ideje
2017-05-22 06:10
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Avagy a nap, amikor Orbán Viktor megállapodott Farkas Flóriánnal. Éppen hat évvel ezelőtt, 2011. májusában Orbán Viktor miniszterelnök megállapodott Farkas Flóriánnal, az Országos Roma Önkormányzat vezetőjével.

 

 

2015-ig százezer cigányembernek adnak munkát, húszezer fiatal romának piacképes szakmát, tízezernek érettségit, ötezer fiatal romát pedig a diplomához is hozzásegítenek. Ígért volna korábban is a romáknak Orbán, ígéretekben sohasem fukarkodott, csak hát ennek előtte nem volt kinek ígérni, mert nem olyan volt a cigányság vezetése, akiknek Orbán jó szívvel ígérhetett volna. De Farkas Flórián jó roma, a Fidesz és a kormány romája, olyan ember, aki minden ígéretet készpénznek vesz, de átutalást is elfogad.

 

Ha magyarországi cigányember lennék, akkor mostantól nagyon elkezdenék nyugtalankodni. Nem mintha idáig nem lett volna okom az idegességre, elég, ha csak a gyöngyöspatai romák évszázadokra visszavezethető szép szokására gondolunk, miszerint húsvétkor a család nőnemű tagjai, valamint a gyerekek, a felnőtt férfiembereket odahagyva, kirándulni indulnak egy, a lakhelyüktől távoli üdülőhelyre. (Az úticélt csak néhány órával az indulás előtt közlik velük, nyilván, hogy még nagyobb legyen az izgalom és a meglepetés.)

 

Ha mindettől eltekintünk, akkor is van ok a nyugtalanságra – talán nem túlzás azt állítani, hogy nem jó ma Magyarországon cigánynak lenni. Ami azt illeti, máshol sem nagyon jó, talán, ha lenne egy önálló Cigányország – de valószínűleg romának lenni ott sem lenne jó.

 

Nem ragoznám ezt a témát, csupán arról igyekszem nemzetien konzultálni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a hét utolsó munkanapján megállapodott Farkas Flóriánnal, az Országos Roma Önkormányzat vezetőjével. 2015-ig százezer cigányembernek adnak munkát, húszezer fiatal romának piacképes szakmát, tízezernek érettségit, ötezer fiatal romát pedig a diplomához is hozzásegítenek.

 

Emiatt kellene a romáknak most nyugtalannak lenni: hogy most már a cigányembereknek is lett valami ígérve. Mert idáig nekik nem ígért semmit a Fidesz, valamint örök és megbonthatatlan vezére, Orbán Viktor. Korábban csak az időseknek ígérték, hogy megvédik a nyugdíjukat, és a fiataloknak, hogy állásuk lesz, korszerűsödik az oktatás, piacképesednek a jövedelmek. Láttuk, hogyan védték meg a nyugdíjakat, és miként modernizálják Semjén úr tálibjai az oktatást.

 

És ígértek a pedagógusoknak (hamarosan ők is az utcára vonulnak), az orvosoknak (ők nem vonulnak az utcára, hanem elhúznak szépen külföldre), de jutott a mézesmadzagból a tűzoltóknak, a rendőröknek, mindenkinek – akár akarta, hogy ígérjenek neki valamit, akár nem.

 

Egyedül a romáknak nem ígértek idáig semmit. Nem azért, mintha a romák a Fidesz mostohagyerekei lennének. Épp ellenkezőleg! Csak hát ennek előtte nem volt kinek ígérni bármit, mert nem olyan volt a cigányság vezetése, akiknek Orbán jó szívvel ígérhetett volna.

 

De most, hogy Farkas Flórián (aki egyébként fideszes színekben országgyűlési képviselő) átvette a hatalmat a cigányoknál, már ott is sínen van minden. Maga a miniszterelnök mondta a megállapodás aláírása után, hogy akárkivel nem írna alá megállapodást.

 

Most ne menjünk bele, hogy megbuktatása előtt néhány nappal, utolsó vezető politikusként Mubarak egyiptomi elnökkel tárgyalt, és tavaly év vége felé Schmitt Pál is derűlátóan nyilatkozott a Kadhafival való találkozás után. Persze, nem Orbán sara, amiért az egyiptomi elnök elkergetése előtt egy nappal még Mubarakkal parolázott, hanem a külügyi apparátusé, amiért ilyen hülyeségekbe belevitték. (Az persze, hogy miként működik a külügyi apparátus, már Orbán felelőssége).

 

Farkas Flórián tehát jó ember, lehet neki ígérni. Sőt, nemcsak lehet, mert kibírja szemrebbenés nélkül, de érdemes is, merthogy ő még elhiszi, amit Orbán neki és népének ígér. (Vagy ha nem, akkor legalább úgy tesz.)

 

Egyébként meg nem annyira új fiú ő, mint azt sokan gondolják. Régi motoros a szakmában, nem ma kezdte a politikusi létezést. És nem is annyira makulátlan az előélete, amint azt sokan gondolják: Farkast az 1990-es évek második felében bíróság elé akarták állítani sikkasztás és hűtlen kezelés miatt, ám az akkori köztársasági elnök, Göncz Árpád megkegyelmezett neki. Indoklás nem volt, talán megesett az államfő szíve egy fényes jövő előtt álló, akkor még valóban fiatal cigányemberen.

 

Ennek a Farkas Flóriánnak ígért most Orbán maga és kormánya nevében százezer munkahelyet. Már csupán a részletek tisztázatlanok, így nem kizárt, hogy ezzel is úgy leszünk majd, mint a két hét alatt felszámolt bűnözéssel: csak nagyon kell akarni, és akkor sikerül.

 

Cigányok ideje jön, akárki meglássa!

 

  Tamás Csik fényképe.

Kövess minket a Facebookon és nem maradsz le semmiről!
https://www.facebook.com/hirugynokseg/

 

 C-PRESS.HU - Gépnarancs.hu

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-08-13
  Ma a könnyed, barátságos viselkedés az uralkodó. Örülünk a barátainknak, tehát kedvező egy közös este, party, vagy csak egy vacsora jó beszélgetésekkel. Ma új barátokat is könnyen szerzünk, - örömmel ismerkedünk. Végtagjainkat óvjuk, lehetőség szerint vigyázzunk a konyhai munkálatok során. Könnyebben bekövetkeznek az égéses, vágásos balesetek, melyek apró figyelmetlenségekből adódnak. Kezeinket kényeztessük kamillás krémekkel, gyógyító kamillás pakolást is tehetünk rá.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-08-12
  Ma rendkívül kíváncsi hangulatban leszünk. Örülünk, ha egy jó programra nyílik lehetőségünk. Ha ezt a legjobb barátainkkal oszthatjuk meg, akkor teljes lesz a boldogságunk. Iktassunk be egy jó mozit, vagy egy kiállítást. Ha hízékonyabb alkatúak vagyunk, akkor ma ne fogyasszunk nagy zsírtartalmú ételeket. Még a saláták is tartalmazhatnak olajos önteteket, tehát ma készítsük inkább öntet nélkül a zöldféléket. A sovány húsok fogyasztása megengedett.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk