Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

GYEA

gyea.jpg

Europa Hungary Program

C-PRESS-PR-LOGO.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Farkas Flórián egykori szövetségeséhez állnak át a roma politikusok
2017-05-09 10:34
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Hegedüs Norbert fideszes képviselő, akiről egykor vezető kormánypárti politikusok zengtek dicshimnuszokat. Apja miatt azonban kitették a Farkas Flórián vezette Lungo Dromból. Most egy új szervezet létrehozásán dolgozik, ami miatt állítólag százak fordítanak hátat a miniszterelnöki biztos által vezetett formációnak.

 

Farkas Flórián egykori szövetségeséhez állnak át a roma politikusok

Farkas Flórián. Egyedül marad? (Fotó: MTI)
 

Múlt hét pénteken írt arról a hvg.hu, hogy a megszűnés szélére sodródhat a Lungo Drom, miután az elnökben csalódott, az elmúlt években már amúgy is megfogyatkozott tagság jó része hamarosan kilép, és egy új, önálló országos roma közéleti szervezetet alapít. A portál információi szerint százas-ezres nagyságrendben hagyhatják el a Farkas Flórián vezette szervezetet, a kiábrándult tagok távozása után a Lungo Drom 20 megyei szervezetének alig fele maradhat működőképes.

 

 Az atv.hu megtudta, hogy az új szervezetet ötlete Baranya megyében fogalmazódott meg, az életre hívója pedig nem más, mint Hegedüs Norbert, az Országos Roma Önkormányzat egykori elnökének a fia.

 

Hegedüs István – Farkas Flórián egykori bizalmasa – lungo dromosként került a cigányszervezet élére, de egy idő után elkezdte kiteregetni az ORÖ körüli visszásságokat, és ezzel megromlott a viszony a két vezető között. Olyannyira, hogy kizárták a Lungo Dromból és puccsal eltávolították a roma önkormányzat éléről.

 

Hegedüs Norbert a kormánypártok támogatását élvezve lett 2013-ban önkormányzati képviselő Komló városában. A választók 60 százaléka szavazott rá, ami a hagyományosan nem túl jobboldali városban akkora teljesítménynek számított, hogy Hoppál Péter egy felszólalásában meg is emlékezett róla a parlamentben, Balog Zoltán miniszter pedig úgy fogalmazott: „Ki gondolta volna 23 évvel ezelőtt, hogy lesz egy olyan szervezet, amely képes megverni az MSZP-t? Ki verte meg Komlón az MSZP-t? A Lungo Drom, Hegedüs Norbert”. A roma politikus jelenleg is a Fidesz színeiben ül a képviselő-testületben, de ez nem akadályozza abban, hogy létrehozza saját szervezetét azoknak, akik kiábrándultak a miniszterelnök biztosából, Farkas Flóriánból.

 

Nem csak a Lungo Dromból építkezne

Hegedüs Norbert megerősítette portálunknak, hogy ő állt a kezdeményezés élére, és el is árulta a szervezet új nevét: Generációk Országos Cigány Érdekvédelmi Szervezete. Elmondása szerint a formáció bejegyzése folyamatban van, ha minden rendben lesz, akkor május végén megkezdhetik a munkát. Arra a kérdésünkre, hogy mi szükség egy újabb roma szervezetre a következőt felelte: „Alternatívát kívánunk nyújtani azoknak a cigány embereknek, akiket érdekel a politika és a közélet, de eddig nem tudták magukat elkötelezni sehova.


Az új szervezetbe egyaránt várjuk a nagy tapasztalattal rendelkező időseket, és azokat az európai módon gondolkodó, diplomás, nyelveket ismerő roma fiatalokat, akik hatékonyan tudják képviselni a cigány érdekeket. Akik a jövőben megfelelő partnereik tudnak lenni akár polgármestereknek, akár országos- vagy európai politikusoknak”.
 
 hegedüs norbert (fotó: pecsma.hu)
 Hegedüs Norbert (Fotó: Pecsma.hu)
 Arra a kérdésünkre, hogy a „nagy tapasztalattal rendelkező idősek” alatt az édesapjára gondol-e azt válaszolta:

„Édesapám azt kommunikálja – és én ezzel maximálisan egyet is értek – hogy az országos roma politikában is szükség van a generációváltásra. Ugyanakkor szükségünk van a tapasztalatára, így a háttérből bár, de segíteni fogja a munkánkat. Hozzá hasonlóan Vajda László sem kíván már tisztséget vállalni. Azt viszont fontos hangsúlyozni, hogy ők voltak azok, akik elindították a változáshoz szükséges lavinát, hogy a roma politika el tudjon indulni a megtisztulás útján”.

 

Hegedüs nem tagadta, hogy megpróbálnak minél több embert elcsábítani Farkas Flórián szervezetéből:

 

„Amiből mi táplálkozni tudunk, az a Lungo Drom, és a Lungo Dromnak azok az alapszervezetei, amik nem tudják, hogy mit kezdjenek magukkal. Amióta fény derült arra, hogy milyen károkat okozott Farkas Flórián ténykedése, a lungo dromosoknak nincsen alternatívájuk. Ha ügyesek vagyunk, akkor tömegek fognak kihátrálni Farkas Flórián mögül, és állak be mögénk. Baranya megyében már meg tudtuk csinálni azt, hogy egy asztalhoz ültettük az összes roma politikust, és egyet értettünk abban, hogy a Lungo Dromtól el kell határolódni, és egy új szervezetben kívánunk a jövőben tevékenykedni. Ugyanakkor – ahogy már említettem is – a fő célunk mégiscsak az, hogy megjelenjek profi, európai szintű roma politikusok a hazai közélet színpadán”.

 

  Tamás Csik fényképe.

 Kérjük oszd meg a cikket ismerőseiddel is!

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában. Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek! 

 

Tisztelt olvasók! 

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert azzal is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS.HU - ATV

 
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • A vágy, mint Sátánelv
  Mindennek ellen tudsz állni, kivétel a kisértések? Akkor vajon a vágyaid teremtő, vagy sátáni arcát ismered? A vágy és a teremtő, akaró, jövőt formáló képzelet a leghasznosabb tanítómesterünk, és a legerőteljesebb sátánelv.
  image
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2017.május 27-től június 2-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2017-05-27
  Ma minden új információnak örülünk, - szívesen pletykálkodunk a kollégákkal. Ne sértsük meg egymás azzal, hogy valótlan állításokat terjesztünk! Jobb, ha szem előtt tartjuk: ami nem a mi dolgunk, abba ne avatkozzunk bele! Ma a kezeinkre kell jobban odafigyelnünk. Érzékenyebbek lesznek, és egyben sérülékenyebbek. Legyünk óvatosabbak a konyhai szerszámokkal, éles eszközökkel. Ha a kezünk gyakran repedezik ki, akkor inkább mosogassunk gumikesztyűben.
 • 7 lépés +1 mágia, hogy a férfi beléd szeressen! (Csak nőknek!)
  Van az a pillanat, amikor meglátod, és tudod, hogy KELL a pasi, és bármit, de bármit megtennél, hogy megkapd? Na akkor vesd be ezt a mágiát, amit parapszichológusunk elárul! Csak nőknek!
  image
 • Heti szexhoroszkóp 2017.május 26-tól június 1-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

Kósa titkára elismerte, hogy ő szervezte a Jobbik-plakátok átragasztását

2017. April 25.

article thumbnailA személyi titkár aktivistákat toborzó levelében azt írta korábban, hogy „szeretnék különféle szövegekkel feldíszíteni” a Jobbik óriásplakátjait.
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

Gyászol a magyar sport, elhunyt az olimpiai bajnok

2017. April 23.

article thumbnailMeghalt Földi Imre, a magyar súlyemelés első olimpiai bajnoka.
Teljes cikk

További hírek