Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
"Csodabogárként kezelnek" - mondja Halmajugra roma polgármestere *** Új nevet kaphat a Nyugati tér egy része *** Farkas Franciska: nem minden cigány vagyok, hanem egy ember *** JÁRVÁNY A CIGÁNYSORON *** Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről *** "Arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le" - vélik civilek *** Beoltották Farkas Flóriánt, aki szerint a cigányság aggódik a balliberálisok miatt *** Az előítélet csak a megismerésig tart *** "Miért csak egy szkafanderben lehet teljes értékű egy cigány származású ember?" *** Hazánkban is, növekedett a cigányokkal szembeni kirekesztés és előítéletesség *** Drámai a helyzet: oltást a cigányoknak, cigányok, oltakozzatok! *** Koronavírus a szegregátumokban: sajnos a cigányság egyedül van a bajban! *** A cigányok hatszáz éve érkeztek meg a Kárpát-medencébe *** 30 millió forintos rendkívüli támogatás *** Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Farkas Flórián egykori szövetségeséhez állnak át a roma politikusok
2017-05-09 10:34
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Hegedüs Norbert fideszes képviselő, akiről egykor vezető kormánypárti politikusok zengtek dicshimnuszokat. Apja miatt azonban kitették a Farkas Flórián vezette Lungo Dromból. Most egy új szervezet létrehozásán dolgozik, ami miatt állítólag százak fordítanak hátat a miniszterelnöki biztos által vezetett formációnak.

 

Farkas Flórián egykori szövetségeséhez állnak át a roma politikusok

Farkas Flórián. Egyedül marad? (Fotó: MTI)
 

Múlt hét pénteken írt arról a hvg.hu, hogy a megszűnés szélére sodródhat a Lungo Drom, miután az elnökben csalódott, az elmúlt években már amúgy is megfogyatkozott tagság jó része hamarosan kilép, és egy új, önálló országos roma közéleti szervezetet alapít. A portál információi szerint százas-ezres nagyságrendben hagyhatják el a Farkas Flórián vezette szervezetet, a kiábrándult tagok távozása után a Lungo Drom 20 megyei szervezetének alig fele maradhat működőképes.

 

 Az atv.hu megtudta, hogy az új szervezetet ötlete Baranya megyében fogalmazódott meg, az életre hívója pedig nem más, mint Hegedüs Norbert, az Országos Roma Önkormányzat egykori elnökének a fia.

 

Hegedüs István – Farkas Flórián egykori bizalmasa – lungo dromosként került a cigányszervezet élére, de egy idő után elkezdte kiteregetni az ORÖ körüli visszásságokat, és ezzel megromlott a viszony a két vezető között. Olyannyira, hogy kizárták a Lungo Dromból és puccsal eltávolították a roma önkormányzat éléről.

 

Hegedüs Norbert a kormánypártok támogatását élvezve lett 2013-ban önkormányzati képviselő Komló városában. A választók 60 százaléka szavazott rá, ami a hagyományosan nem túl jobboldali városban akkora teljesítménynek számított, hogy Hoppál Péter egy felszólalásában meg is emlékezett róla a parlamentben, Balog Zoltán miniszter pedig úgy fogalmazott: „Ki gondolta volna 23 évvel ezelőtt, hogy lesz egy olyan szervezet, amely képes megverni az MSZP-t? Ki verte meg Komlón az MSZP-t? A Lungo Drom, Hegedüs Norbert”. A roma politikus jelenleg is a Fidesz színeiben ül a képviselő-testületben, de ez nem akadályozza abban, hogy létrehozza saját szervezetét azoknak, akik kiábrándultak a miniszterelnök biztosából, Farkas Flóriánból.

 

Nem csak a Lungo Dromból építkezne

Hegedüs Norbert megerősítette portálunknak, hogy ő állt a kezdeményezés élére, és el is árulta a szervezet új nevét: Generációk Országos Cigány Érdekvédelmi Szervezete. Elmondása szerint a formáció bejegyzése folyamatban van, ha minden rendben lesz, akkor május végén megkezdhetik a munkát. Arra a kérdésünkre, hogy mi szükség egy újabb roma szervezetre a következőt felelte: „Alternatívát kívánunk nyújtani azoknak a cigány embereknek, akiket érdekel a politika és a közélet, de eddig nem tudták magukat elkötelezni sehova.


Az új szervezetbe egyaránt várjuk a nagy tapasztalattal rendelkező időseket, és azokat az európai módon gondolkodó, diplomás, nyelveket ismerő roma fiatalokat, akik hatékonyan tudják képviselni a cigány érdekeket. Akik a jövőben megfelelő partnereik tudnak lenni akár polgármestereknek, akár országos- vagy európai politikusoknak”.
 
 hegedüs norbert (fotó: pecsma.hu)
 Hegedüs Norbert (Fotó: Pecsma.hu)
 Arra a kérdésünkre, hogy a „nagy tapasztalattal rendelkező idősek” alatt az édesapjára gondol-e azt válaszolta:

„Édesapám azt kommunikálja – és én ezzel maximálisan egyet is értek – hogy az országos roma politikában is szükség van a generációváltásra. Ugyanakkor szükségünk van a tapasztalatára, így a háttérből bár, de segíteni fogja a munkánkat. Hozzá hasonlóan Vajda László sem kíván már tisztséget vállalni. Azt viszont fontos hangsúlyozni, hogy ők voltak azok, akik elindították a változáshoz szükséges lavinát, hogy a roma politika el tudjon indulni a megtisztulás útján”.

 

Hegedüs nem tagadta, hogy megpróbálnak minél több embert elcsábítani Farkas Flórián szervezetéből:

 

„Amiből mi táplálkozni tudunk, az a Lungo Drom, és a Lungo Dromnak azok az alapszervezetei, amik nem tudják, hogy mit kezdjenek magukkal. Amióta fény derült arra, hogy milyen károkat okozott Farkas Flórián ténykedése, a lungo dromosoknak nincsen alternatívájuk. Ha ügyesek vagyunk, akkor tömegek fognak kihátrálni Farkas Flórián mögül, és állak be mögénk. Baranya megyében már meg tudtuk csinálni azt, hogy egy asztalhoz ültettük az összes roma politikust, és egyet értettünk abban, hogy a Lungo Dromtól el kell határolódni, és egy új szervezetben kívánunk a jövőben tevékenykedni. Ugyanakkor – ahogy már említettem is – a fő célunk mégiscsak az, hogy megjelenjek profi, európai szintű roma politikusok a hazai közélet színpadán”.

 

  Tamás Csik fényképe.

 Kérjük oszd meg a cikket ismerőseiddel is!

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában. Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek! 

 

Tisztelt olvasók! 

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert azzal is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS.HU - ATV

 
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2021.szeptember 18-tól 24-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2021-09-18
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti szexhoroszkóp 2021.szeptember 17-től 23-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2021-09-17
  Ma örömmel ápoljuk baráti kapcsolatainkat, szívesen szervezünk találkozókat. Kedvünkre vannak a nagy beszélgetések és az intellektuális jellegű programok. Menjünk el egy érdekes kiállításra! Vigyázzunk ma jobban a lábszárunkra, jobban tesszük, ha kényelmes cipőt veszünk fel, semmiképpen sem jó választás a magas sarkú, vagy túlságosan szoros lábbeli. Különösen akkor figyeljünk erre, ha egyébként visszeres problémáink is vannak.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2021.szeptember 16-tól 22-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Sport hírek