Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Beszéd helyett roma cselekvés és társadalmi felelősség vállalás!
2017-05-04 11:47
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Nincs más út, mint, hogy a saját sorsunkat kézbe vegyük és azt Mi alakítsuk! Eladjuk a 19 darabból álló Szentandrássy István Kossuth díjas festőművész alkotásait, magángyűjteményből, akár egyesével is, mert számunkra fontos a cigányok élete és jövője! Senki nem oldja meg helyettünk a kritikus társadalmi, szociális gondunkat és helyzetünket!

 

Tomi Csik fényképe.

 

 Megpróbáltunk mindent, mozgósítottunk mindenkit, hogy vállalja be a cigányokat és ne csak a választások napján legyünk értékesek és fontosak a cigány és nem cigány pártoknak.

 

Ismét magán romapénzt teszünk a közösbe a feladatok és a cigány ügyek azonnali megoldására, kezelésére, mert nem várhatunk tovább senkire. Kritikus a hazai cigányok helyzete vidéken is.

 

Az Országos Cigány Önkormányzatnak ajánlottam fel elsőnek, hogy vásárolja meg és a magángyűjtemény, közgyűjtemény legyen. Sajnos most már tudjuk, hogy a romák sorsa, értéke, jövője nem érdekli őket.

 

Ebből a gyűjteményből és bevételéből szeretnénk megalakítani a Magyarországi Roma Krízis Alapkezelőt, a felkért cigány értelmiséggel és művészvilággal együtt! Rövidítve: MRKA.

 

Kiemelt feladata lesz, hogy segítse a krízis helyzetbe kerülő családokat. Elsődleges célja lesz a lecsúszási folyamat megállítása a stabil és kiszámítható munkán keresztül.

 

Azonnali beavatkozást fog kezdeményezni és végrehajtani, azokon a területeken, ahol a rendszerváltástól elmaradt a segítség a romáknak:
- független roma média - információs roma önrendelkezési jog kiterjesztése,
- foglalkoztatás,
- oktatás,
- lakhatás,
- társadalmi érdekképviselet,
- gyermek és ifjúság védelem,
- ösztöndíj támogatás és programok beindítása.

 

Egyszer már sikerült a közös társadalmi felelősségvállalás alapját összerakni. Hiszek benne, hogy ismét sikerülni fog mozgósítani azokat a romákat, vállalkozókat, települési önkormányzatokat, művészeket, civilszervezeteket, CKÖ-ket, roma és nem roma pártokat, akik tenni is szeretnének azzal, hogy támogatási vásárlást eszközölnek a gyűjteményből.

 

Kérjük, hogy nézze meg a fotókat és válasszon az alkotások közül. A leírásban szerepel a méret és a dátum mellett a kép címe is.

 

A 19 darab magángyűjtemény eladási összértéke: 35. 515. 000.- forint

Egyesével is az eladási árat a jelentkezése esetén megírjuk.

 

Amennyiben a vásárlás kihagyásával, anyagi támogatással segíteni szeretne, azt is szívesen vesszük, mert kétszer ad, aki gyorsan ad...

 

Ide várjuk az Ön támogatását és segítségét:
Név: Europa Hungary Program
Accounting institution: Raiffeisen Bank
Account number: 12010628 - 01512387 - 00100004
Iban : HU 84 - 12010628 - 01512387 - 00100004
Swift code: UBRT HUHB

 

További információ itt kérhető:
Telefon: + 36 30 364 - 6422
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 

Hisszük, hogy:
Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész!

O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego!

 

A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog!
A magyarországi cigányoknak is! Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! 
Vi le Rromenqe ando Ungriko Them!

 

 

  Tomi Csik fényképe.

Szentandrássy István, Kossuth - díjas festőművész bemutatása:


Születési év és hely: 1957-ben született Budapesten....

Munkásság: Péli Tamás tanácsára és mesteri támogatásával kezdett el foglalkozni a festőművészettel immár 25 évvel ezelőtt. Mesteréhez hasonlóan a reneszánsz és barokk hagyományokhoz nyúlt vissza inspirációért és alakította ki a maga sajátos, egyéni képzőművészeti jel- és eszközrendszerét.

 

Műveire egyszerre jellemző az erőteljes tárgyiasság, gyakran a plasztikus formaalakítás, a felfokozott expresszivitás és a jelképalkotás. Munkásságának kiemelkedő része a Federico Garcia Lorca Cigány románcok című versciklusára készített képsorozata, a Triptichon című nagyméretű kompozíció és az ikonszerű stilizációval megalkotott Madonna-képei.

 

Kiállítások: Eddigi pályafutása során számos kiállításon vett részt Magyarországon és külföldön. Munkáit több hazai és külföldön megrendezett önálló kiállításon mutatták be.

 

Művészete nagyban hozzájárul az európai és a hazai cigány kultúra megőrzéséhez, szervesen kapcsolódik nemzeti kulturális értékeinkhez. A Nyugat-Berlinben, Prágában, valamint a New York-ban rendezett kiállításokon mesterével, Péli Tamással együtt szerepelt.

 

Szentandrássy műveire jellemző az erőteljes tárgyiasság, a plasztikus formaalakítás, a felfokozott expresszivitás és a jelképalkotás. Zaklatott, drámai hangvételű kompozícióin a cigányság ősi, balladisztikus hagyományai és alakjai elevenednek meg.

 

Díjak, kitüntetések: Munkássága elismeréseként 1999. decemberében Kisebbségekért Díjban részesült. 1995-ben Budapest főváros, két évvel később pedig a XI. kerületi önkormányzat részesítette Pro Urbe Díjban,
A magyar kormánytól 2012-ben megkapta a Kossuth –díjat.

 

Háttér - videók: Kapcsolódó anyagok:
SZENTY kiállítás és C-PRESS megnyitó:
http://c-press.hu/…/szenty-kiallitas-es-c-press-megnyito-1.…
- DunaTV - Kikötő:


http://c-press.hu/…/dunatv-kikoto-romaparlament-es-c-press-…


Wikipédia:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szentandr%C3%A1ssy_Istv%C3%A1n

 

 

A fotókat készítette: Csukás Tibor fotóművész.

Szentandrássy István Kossuth – díjas festőművész alkotásainak bemutatása:

 

1. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: A deres teremtése
készült: 2001. Mérete: 132 cm X 156 cm
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

2. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Az álom
készült: 2000. Mérete: 122 cm X 143 cm
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

 

3. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Az ármány
készült: 2000. Mérete: 62 cm X 71 cm.
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva

 Tomi Csik fényképe.

 

 

4. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Chachorom I.
készült: 2001. Mérete: 58 cm X 77 cm.
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

5. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Chachorom II.
készült: 2001. Mérete: 58 cm X 77 cm.
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

6. Tétel körbeírása 
A képzőművészeti műalkotás címe: Chaplin álma
készült: 1993. Mérete: 160 cm X 220 cm.
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, bal sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

  Tomi Csik fényképe.

 

7. Tétel körbeírása:

 A képzőművészeti műalkotás címe: Cigány Leonardo
készült: 2000. Mérete: 74 cm X 48,5 cm.
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

8. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Két oldalán festett hegedű - cigány vándorlás -
készült: 2000. Mérete: 33,5 cm. hegedű.
Megjegyzés: Olajtechnika, hegedű, bal sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel hátsó-részen aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

9. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Kép-viselők
készült: 2008 Mérete: 60 cm X 79 cm
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

 

10. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Többszöri magány
készült: 2001. Mérete: 106 cm X 117 cm.
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

11. Tétel körbeírása:

A képzőművészeti műalkotás címe: Útközben
készült: 2000 Mérete: 76 cm X 135 cm.
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

12. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Vihar előtt
készült: 2002 Mérete: 40 cm X 29 cm.
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

13. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Lukács Apostol
készült: 2009. Mérete: 45 X 35 cm.
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

14. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Senki földjén
készült: - Mérete: 77 x 52 cm
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, bal sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

15. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe:Inka király
készült: 1989 Mérete: -
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

16. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Piéta
készült: 2001. Mérete:
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, bal sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

 

17. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Ima-szempontok
készült: 1989 Mérete: -
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, bal sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

18. Tétel körbeírása:

A képzőművészeti műalkotás címe: Kufárok
készült: 2009 Mérete: -
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, bal sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 Tomi Csik fényképe.

 

 

 

19. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Őrület
készült: 2000. Mérete: 48 cm X 38,5 cm.
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

 

 

 

 Tamás Csik fényképe.

 Kérjük oszd meg a cikket ismerőseiddel is!

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában. Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek! 

 

Tisztelt olvasók! 

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert azzal is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS.HU

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.június 6-tól 12-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-06
  Ma jellemző lesz ránk a jókedv és az optimizmus. Erőnk teljében leszünk, nem rettenünk vissza a máskor nehéznek tűnő feladatoktól sem. Talán csak a türelemnek leszünk híján: nem kedveljük az aprólékos teendőket. Ma májunk kerül előtérbe, egészségünk szempontjából. Májunkat sokáig tudjuk gyilkolni, anélkül, hogy bármilyen látható jele lenne a károsodásnak. Statisztikai adatok szerint évente átlagosan 4 kg! méreganyagot, színezőanyagot viszünk be a szervezetünkbe.
 • Mi van ma, mi van ma? Piros pünkösd napja!
  Mit ünneplünk pünkösdkor? A keresztény hagyomány szerint Jézus a feltámadása utáni negyvenedik napon tért vissza a mennybe. Az apostolokat kérte, hogy maradjanak együtt, és várják a Szentlelket, Isten küldöttjét, mert el fog jönni. A feltámadás után ötven nappal eljött a Szentlélek, az apostolok a nép elé álltak, és Krisztust hirdették.
  image
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek