Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
"Csodabogárként kezelnek" - mondja Halmajugra roma polgármestere *** Új nevet kaphat a Nyugati tér egy része *** Farkas Franciska: nem minden cigány vagyok, hanem egy ember *** JÁRVÁNY A CIGÁNYSORON *** Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről *** "Arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le" - vélik civilek *** Beoltották Farkas Flóriánt, aki szerint a cigányság aggódik a balliberálisok miatt *** Az előítélet csak a megismerésig tart *** "Miért csak egy szkafanderben lehet teljes értékű egy cigány származású ember?" *** Hazánkban is, növekedett a cigányokkal szembeni kirekesztés és előítéletesség *** Drámai a helyzet: oltást a cigányoknak, cigányok, oltakozzatok! *** Koronavírus a szegregátumokban: sajnos a cigányság egyedül van a bajban! *** A cigányok hatszáz éve érkeztek meg a Kárpát-medencébe *** 30 millió forintos rendkívüli támogatás *** Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Beszéd helyett roma cselekvés és társadalmi felelősség vállalás!
2017-05-04 11:47
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Nincs más út, mint, hogy a saját sorsunkat kézbe vegyük és azt Mi alakítsuk! Eladjuk a 19 darabból álló Szentandrássy István Kossuth díjas festőművész alkotásait, magángyűjteményből, akár egyesével is, mert számunkra fontos a cigányok élete és jövője! Senki nem oldja meg helyettünk a kritikus társadalmi, szociális gondunkat és helyzetünket!

 

Tomi Csik fényképe.

 

 Megpróbáltunk mindent, mozgósítottunk mindenkit, hogy vállalja be a cigányokat és ne csak a választások napján legyünk értékesek és fontosak a cigány és nem cigány pártoknak.

 

Ismét magán romapénzt teszünk a közösbe a feladatok és a cigány ügyek azonnali megoldására, kezelésére, mert nem várhatunk tovább senkire. Kritikus a hazai cigányok helyzete vidéken is.

 

Az Országos Cigány Önkormányzatnak ajánlottam fel elsőnek, hogy vásárolja meg és a magángyűjtemény, közgyűjtemény legyen. Sajnos most már tudjuk, hogy a romák sorsa, értéke, jövője nem érdekli őket.

 

Ebből a gyűjteményből és bevételéből szeretnénk megalakítani a Magyarországi Roma Krízis Alapkezelőt, a felkért cigány értelmiséggel és művészvilággal együtt! Rövidítve: MRKA.

 

Kiemelt feladata lesz, hogy segítse a krízis helyzetbe kerülő családokat. Elsődleges célja lesz a lecsúszási folyamat megállítása a stabil és kiszámítható munkán keresztül.

 

Azonnali beavatkozást fog kezdeményezni és végrehajtani, azokon a területeken, ahol a rendszerváltástól elmaradt a segítség a romáknak:
- független roma média - információs roma önrendelkezési jog kiterjesztése,
- foglalkoztatás,
- oktatás,
- lakhatás,
- társadalmi érdekképviselet,
- gyermek és ifjúság védelem,
- ösztöndíj támogatás és programok beindítása.

 

Egyszer már sikerült a közös társadalmi felelősségvállalás alapját összerakni. Hiszek benne, hogy ismét sikerülni fog mozgósítani azokat a romákat, vállalkozókat, települési önkormányzatokat, művészeket, civilszervezeteket, CKÖ-ket, roma és nem roma pártokat, akik tenni is szeretnének azzal, hogy támogatási vásárlást eszközölnek a gyűjteményből.

 

Kérjük, hogy nézze meg a fotókat és válasszon az alkotások közül. A leírásban szerepel a méret és a dátum mellett a kép címe is.

 

A 19 darab magángyűjtemény eladási összértéke: 35. 515. 000.- forint

Egyesével is az eladási árat a jelentkezése esetén megírjuk.

 

Amennyiben a vásárlás kihagyásával, anyagi támogatással segíteni szeretne, azt is szívesen vesszük, mert kétszer ad, aki gyorsan ad...

 

Ide várjuk az Ön támogatását és segítségét:
Név: Europa Hungary Program
Accounting institution: Raiffeisen Bank
Account number: 12010628 - 01512387 - 00100004
Iban : HU 84 - 12010628 - 01512387 - 00100004
Swift code: UBRT HUHB

 

További információ itt kérhető:
Telefon: + 36 30 364 - 6422
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 

Hisszük, hogy:
Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész!

O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego!

 

A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog!
A magyarországi cigányoknak is! Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! 
Vi le Rromenqe ando Ungriko Them!

 

 

  Tomi Csik fényképe.

Szentandrássy István, Kossuth - díjas festőművész bemutatása:


Születési év és hely: 1957-ben született Budapesten....

Munkásság: Péli Tamás tanácsára és mesteri támogatásával kezdett el foglalkozni a festőművészettel immár 25 évvel ezelőtt. Mesteréhez hasonlóan a reneszánsz és barokk hagyományokhoz nyúlt vissza inspirációért és alakította ki a maga sajátos, egyéni képzőművészeti jel- és eszközrendszerét.

 

Műveire egyszerre jellemző az erőteljes tárgyiasság, gyakran a plasztikus formaalakítás, a felfokozott expresszivitás és a jelképalkotás. Munkásságának kiemelkedő része a Federico Garcia Lorca Cigány románcok című versciklusára készített képsorozata, a Triptichon című nagyméretű kompozíció és az ikonszerű stilizációval megalkotott Madonna-képei.

 

Kiállítások: Eddigi pályafutása során számos kiállításon vett részt Magyarországon és külföldön. Munkáit több hazai és külföldön megrendezett önálló kiállításon mutatták be.

 

Művészete nagyban hozzájárul az európai és a hazai cigány kultúra megőrzéséhez, szervesen kapcsolódik nemzeti kulturális értékeinkhez. A Nyugat-Berlinben, Prágában, valamint a New York-ban rendezett kiállításokon mesterével, Péli Tamással együtt szerepelt.

 

Szentandrássy műveire jellemző az erőteljes tárgyiasság, a plasztikus formaalakítás, a felfokozott expresszivitás és a jelképalkotás. Zaklatott, drámai hangvételű kompozícióin a cigányság ősi, balladisztikus hagyományai és alakjai elevenednek meg.

 

Díjak, kitüntetések: Munkássága elismeréseként 1999. decemberében Kisebbségekért Díjban részesült. 1995-ben Budapest főváros, két évvel később pedig a XI. kerületi önkormányzat részesítette Pro Urbe Díjban,
A magyar kormánytól 2012-ben megkapta a Kossuth –díjat.

 

Háttér - videók: Kapcsolódó anyagok:
SZENTY kiállítás és C-PRESS megnyitó:
http://c-press.hu/…/szenty-kiallitas-es-c-press-megnyito-1.…
- DunaTV - Kikötő:


http://c-press.hu/…/dunatv-kikoto-romaparlament-es-c-press-…


Wikipédia:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szentandr%C3%A1ssy_Istv%C3%A1n

 

 

A fotókat készítette: Csukás Tibor fotóművész.

Szentandrássy István Kossuth – díjas festőművész alkotásainak bemutatása:

 

1. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: A deres teremtése
készült: 2001. Mérete: 132 cm X 156 cm
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

2. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Az álom
készült: 2000. Mérete: 122 cm X 143 cm
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

 

3. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Az ármány
készült: 2000. Mérete: 62 cm X 71 cm.
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva

 Tomi Csik fényképe.

 

 

4. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Chachorom I.
készült: 2001. Mérete: 58 cm X 77 cm.
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

5. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Chachorom II.
készült: 2001. Mérete: 58 cm X 77 cm.
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

6. Tétel körbeírása 
A képzőművészeti műalkotás címe: Chaplin álma
készült: 1993. Mérete: 160 cm X 220 cm.
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, bal sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

  Tomi Csik fényképe.

 

7. Tétel körbeírása:

 A képzőművészeti műalkotás címe: Cigány Leonardo
készült: 2000. Mérete: 74 cm X 48,5 cm.
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

8. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Két oldalán festett hegedű - cigány vándorlás -
készült: 2000. Mérete: 33,5 cm. hegedű.
Megjegyzés: Olajtechnika, hegedű, bal sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel hátsó-részen aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

9. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Kép-viselők
készült: 2008 Mérete: 60 cm X 79 cm
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

 

10. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Többszöri magány
készült: 2001. Mérete: 106 cm X 117 cm.
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

11. Tétel körbeírása:

A képzőművészeti műalkotás címe: Útközben
készült: 2000 Mérete: 76 cm X 135 cm.
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

12. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Vihar előtt
készült: 2002 Mérete: 40 cm X 29 cm.
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

13. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Lukács Apostol
készült: 2009. Mérete: 45 X 35 cm.
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

14. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Senki földjén
készült: - Mérete: 77 x 52 cm
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, bal sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

15. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe:Inka király
készült: 1989 Mérete: -
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

16. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Piéta
készült: 2001. Mérete:
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, bal sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

 

17. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Ima-szempontok
készült: 1989 Mérete: -
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, bal sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

18. Tétel körbeírása:

A képzőművészeti műalkotás címe: Kufárok
készült: 2009 Mérete: -
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, bal sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 Tomi Csik fényképe.

 

 

 

19. Tétel körbeírása
A képzőművészeti műalkotás címe: Őrület
készült: 2000. Mérete: 48 cm X 38,5 cm.
Megjegyzés: Olajtechnika, farost lemezre – a festmény keretezve, jobb sarkában „Szenty” jelzéssel-névvel aláírva és dátumozva.

 

 Tomi Csik fényképe.

 

 

 

 

 Tamás Csik fényképe.

 Kérjük oszd meg a cikket ismerőseiddel is!

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában. Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek! 

 

Tisztelt olvasók! 

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert azzal is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS.HU

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2021.szeptember 18-tól 24-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2021-09-18
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti szexhoroszkóp 2021.szeptember 17-től 23-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2021-09-17
  Ma örömmel ápoljuk baráti kapcsolatainkat, szívesen szervezünk találkozókat. Kedvünkre vannak a nagy beszélgetések és az intellektuális jellegű programok. Menjünk el egy érdekes kiállításra! Vigyázzunk ma jobban a lábszárunkra, jobban tesszük, ha kényelmes cipőt veszünk fel, semmiképpen sem jó választás a magas sarkú, vagy túlságosan szoros lábbeli. Különösen akkor figyeljünk erre, ha egyébként visszeres problémáink is vannak.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2021.szeptember 16-tól 22-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Sport hírek