Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A régi Vona Gábor is benézett az ablakon a Jobbik majálisán
2017-05-02 09:45
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Cigányozott, alig leplezetten zsidózott, és részben eltolta maguktól Simicskát, a Jobbik majálisán.

 

A régi Vona Gábor is benézett az ablakon a Jobbik majálisán

 

Olyan érvet hozott a cigányokkal kapcsolatban Vona Gábor pártelnök a Jobbik majálisán, amelyről bevallása szerint korábban még nem beszélt. Azt mondta ugyanis, nem elég integrálni és felemelni a cigányságot, azt is el kell érni, hogy a Magyarországon születő cigány gyerekek ne csak egy lakhelyként tekintsenek az országra, hanem a hazájuknak tekintsék azt, amelyet építeni kell. Ez a mostani helyzetet nézve Vona szerint „szinte lehetetlennek tűnő feladat.” Arról is beszélt, az öt legsúlyosabb probléma egyike a magyar-cigány együttélés konfliktusa, de ha érdemben nem tudnak vele mit kezdeni, idővel a legsúlyosabbá válhat. „Kijózanító, amit az ember lát, de még mindig nem tartunk ott, hogy érdemben tudjunk erről úgy beszélni, hogy ne vesszen el a rasszizmus zsákutcájában.”

 

Bedobta azt is, hogy a népességfogyással párhuzamosan a cigány társadalomban népességrobbanás zajlik. „Egyszer szóvá tettem ezt az előző ciklusban, mire a miniszterelnök azt mondta, minden élet szent.” Bár ezt ő is így látja, azért megkockázatja, hogy „sajnos sok olyan cigány család van – nem csak ők, de a cigányságon belül tendencia -, ahol nem azért vállalnak gyereket, mert szent, hanem mert a szociális rendszer erre ad életpályamodellt” – mondta Vona, aki szerint "a megélhetési gyerekvállalással" kezdeni kell valamit. Hogy mit, azt itt most ő nem fejtette ki, azt mindenesetre megjegyezte, hogy azoknál a cigány családoknál van 6-8-10 gyerek, amelyek nem tudtak integrálódni. A családtámogatási rendszerről a Vona után fellépő Schneider Tamás beszélt, de őt már sokkal kevesebben hallgatták, mint a párt elnökét.

 

Vona hallgatósága két helyen tapsolt, mikor arról beszélt, a Fidesz és az MSZP is „betett az Országgyűlésbe díszcigányokat, és hagyták, hogy lopjon”, valamint mikor arról, valójában az a rasszizmus, amit a Fidesz csinál: mesterségesen alacsony szinten tartja a cigányságot, hogy négy évente legyen egy könnyen mozgósítható szavazóbázisa. Hiteles vezetőkre van szükség a cigányok soraiból, akik „az országot a hazájuknak tekintik.”

Vona még egy elemet felvillantott a cukiság előtti időkből, mikor arról beszélt, ők voltak az a párt, amely tudni akarta, hogy kinek van más állampolgársága az Országgyűlésben. Vona a zsidó vonalat itt nem említette, sőt, próbált úgy tenni, mintha az elő se került volna, de aki akart, az emlékezhetett, Gyöngyösi Márton javaslatából pont ezért lett óriási botrány.

 

Volt, aki felkacagott a hanuka alkalmából küldött üdvözlőlap felemlegetésénél, Vona azt mondta, minden egyháznak küldtek üdvözlőlapot, mindenkire partnerként tekintenek, ebből Köves Slomó csinált politikát.

 

Próbálta kicsit tompítani a párt szerepét a CEU-törvény miatti alkotmánybírósági beadványnál: „az LMP fordult az Alkotmánybírósághoz, mi csak támogattuk” – mondta Vona, azt már nem tette hozzá, hogy nélkülük nem lettek volna elegen. Megtapsolták, mikor arról beszélt, Orbán taktikai fogása, hogy Soros oldalára álltak volna.

 

Egyébként elsőként azt a kérdést kapta meg az N1 Tv-s Kisberk Szabolcstól – aki egy órán keresztül interjúvolta Vonát, -, hogy „Soros vagy Simicska?” Egyik sem – felelt , majd hosszan beszélt arról, mennyire nem értenek egyet Sorossal, és hogy ez a két ember nem az ő, hanem Orbán Viktor életében játszott meghatározó szerepet. Itt és még később is utalgatott finoman Orbán Viktor mentális állapotára. Azért később elengedett egy Soros-poént: „a programírás és a választási felkészülés párhuzamosan zajlik, nem Sorosan.”

 

Az egyébként a hallgatóság visszajelzéséből lejött, az „Ők lopnak” plakátkampány betalált. Még Gyurcsány Ferenc emlegetése sem váltott ki akkora tapsot, mint Mészáros Lőrinc és a korrupció emlegetéséé. Az átragasztott plakátjaikra azt mondta, „aki plakátot rongál, az hülyének nézi az embereket.”

 

Vona kizárta a választási együttműködést baloldali pártokkal, arra maga is kíváncsi, mi lesz a végén a Momentummal, a Jobbik irányváltását nem bánta meg, „de sokakat sajnál”, akik emiatt elmentek. Abban bízik, hogy ők még visszatalálnak.

 

Hol vannak a cigányok?

Vona szerint tehát bejött az irányváltás, ezért megkérdeztünk pár majálisozót, ők mit gondolnak a cukisodó pártról. Egészen meglepő válaszokba futottunk bele. Egy, a gárdista ruha egyik verziójára emlékeztető öltözékben jelen lévő nő például hiányolta a majálisról a cigányokat. Döbbenten vetettem közbe, hogy ez volt az a párt, amely cigánybűnözésről beszélt, mire ő visszakérdezett, hogy ez a tisztességes cigányokat miért zavarta volna. Az irányváltásról nem akart nyilatkozni, annyit jegyzett meg, bízik az elnökben, és reméli, többen visszatérnek majd a párthoz, a hanuka-levélnél viszont fennakadt a szeme. Mint kiderült, nem azért, mert Vona levelet küldött, hanem Köves Slomó reakcióján.

 

Beszéltünk a párt radikálisabb vonalával – Toroczkai Lászlóval és Novák Előddel - szimpatizáló fiatalokkal is, akik nem tudtak válaszolni arra, maradnak-e, ha tovább cukisodik a párt. Egyikük sommásan azt mondta, „ne csináljon segget a szájából a Jobbik”, ám szerinte itt még nem tartanak. A ne bántsd a magyart feliratú pólóban kószáló fiatalok nem akartak véleményt mondani az irányváltásról, de beszéltünk olyannal is, akinek ez, a nem radikális vonal szimpatikusabb, bár szerinte a párt „nem adta fel az alapvető célt”. Egészen megengedő hangokat is hallottunk: egy idősebb férfi azt mondta, „az életkorral fejlődni kell”, a Simicska-vonal pedig nem zavarja, hiszen Simicskának is „valakihez tartoznia kell.”

 

A Vona előtt beszélő Z. Kárpát Dániel azért jobban fázik ettől. Rákérdeztek, hogy is van ez a Simicska-oszlopokon elhelyezett plakátkampány, mire azt mondta, korlátozva vannak a plakáthelyek itthon, ráadásul a pártnak hitelt kellett felvennie a finanszírozáshoz, így szerinte teljesen alaptalan minden pletyka, hogy őket egy oligarcha segítené. Egy radikálisabbnak tűnő, Z. Kárpáttól kérdező idősebb úr még így is kevesellte az elhatárolódást Sorostól és Simicskától, különösen annak fényében, hogy ő úgy hallotta, „Soros György a Klubrádióban azt mondta, a Jobbik kormányra kerülését támogatja.”

 

  Tamás Csik fényképe.

 Kérjük oszd meg a cikket ismerőseiddel is!

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában. Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek! 

 

Tisztelt olvasók! 

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert azzal is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS.HU HVG

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.május 28-tól június 3-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-05-28
  Vidám hangulatban telik a nap, tele leszünk energiával és lendülettel. Talán még az sem bosszant, ha több munkával kell megküzdenünk, mint máskor. Főnökünk utasítgatásait viszont nehezen viseljük. Ma sikerrel foglalkozhatunk magas vérnyomásunk kezelésével. Vérnyomáscsökkentő gyógynövények segítségével komoly eredményeket érhetünk el. Ilyen a fokhagyma, vöröshagyma, medvehagyma. Tartózkodjunk a kávé, csokoládé fogyasztásáról, nem is beszélve a cigarettázásról.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.május 27-től június 2-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-05-27
  Ma tetterőnk visszatér, határozottak, gyorsak vagyunk. Önbizalmunk maximálisan megnyilvánul, biztosak vagyunk a szaktudásunkban, tehetségünkben. Sajnos hajlunk rá, hogy túlságosan előtérbe toljuk magunkat. Ma a gerincünk napja van, - figyeljünk a helyes testtartásra. Ha görbén járunk, akkor a rossz közérzet állandósulhat. Megjelenhet a hátfájás, az egyensúlyunk is kibillen. Talán egy minőségi talpbetét enyhíti a problémát. Hordjunk minél gyakrabban egészséges cipőt!
 • Heti általános horoszkóp 2020.május 26-tól június 1-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek