Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
"Csodabogárként kezelnek" - mondja Halmajugra roma polgármestere *** Új nevet kaphat a Nyugati tér egy része *** Farkas Franciska: nem minden cigány vagyok, hanem egy ember *** JÁRVÁNY A CIGÁNYSORON *** Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről *** "Arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le" - vélik civilek *** Beoltották Farkas Flóriánt, aki szerint a cigányság aggódik a balliberálisok miatt *** Az előítélet csak a megismerésig tart *** "Miért csak egy szkafanderben lehet teljes értékű egy cigány származású ember?" *** Hazánkban is, növekedett a cigányokkal szembeni kirekesztés és előítéletesség *** Drámai a helyzet: oltást a cigányoknak, cigányok, oltakozzatok! *** Koronavírus a szegregátumokban: sajnos a cigányság egyedül van a bajban! *** A cigányok hatszáz éve érkeztek meg a Kárpát-medencébe *** 30 millió forintos rendkívüli támogatás *** Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A CÖF szigorúbb törvényt akar, most még ők is titkolhatják egy félmilliárdos támogatás okát
2017-05-02 09:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Továbbra sincs válasz arra az egyszerű kérdésre, hogy mire kapott tavaly félmilliárd forintot a kormánypárti CÖF-CÖKA az állami energiacégtől. Arra már sok magyarázatuk lenne, miért hitványság feltenni a kérdést.

 

A CÖF szigorúbb törvényt akar, most még ők is titkolhatják egy félmilliárdos támogatás okát

 

 „Kétségtelen, hogy vannak kategóriák, amelyek alapján különbséget lehet tenni kutya és kutya között. Vannak például vadászkutyák, házőrző kutyák és veszett kutyák is. Mi úgy gondoljuk, hogy amikor hazánkat védjük, ránk leginkább a házőrző minősítés vonatkozhat. Fontosnak tartjuk, hogy a folyamatosan CÖF-CÖKA-t támadó HVG válassza ki a ráillő minősítést, miközben jelezzük, hogy a 'házőrző' lehetőség választása már nem áll rendelkezésükre, hiszen az ország érdekeit figyelmen kívül hagyó, kifejezetten rosszindulatú és alaptalan vádaskodásaik csak a másik két kategória választhatóságát teszik lehetővé”

 

 – legújabban ilyen sajátos gondolatmenettel kerülte ki a békemeneteket is szervező, álcivil CÖK-CÖKA, hogy megválaszolja a HVG azon, öt nappal ezelőtt feltett, s nem túl bonyolult kérdését, hogy mégis mennyi pénzt kapott az alapítvány a MVM-csoporttól.

 

 

 

A mellébeszélésben hosszú ideje brillírozó szervezet a válasz helyett inkább ötletelt. „Egyébként szeretnénk, ha azzal foglalkoznának, hogy a Soros-féle alapítványoktól milyen támogatást kapnak, különös tekintettel a Nyitott Társadalom Alapítványra”. Mindemellett óvatosságra is intették a HVG-t,

„mert csontrágás közben a fogak kicsorbulhatnak”.

Csizmadia szerint átláthatóan kéne gazdálkodniuk

Mindeközben az állami energiaóriás, az MVM is lapít, és szintén nem ad választ arra a kérdésre, mire adott több százmillió forintos támogatást a kormányközeli szervezetnek.

 

 

 

 

Pedig ez Csizmadia László CÖF-CÖKA-elnök szerint sincs így rendben. „Meggyőződésünk, hogy Magyarország polgárainak joga van mindahhoz, amit a törvény biztosít számukra. A törvények azonban nemcsak jogokat, hanem kötelezettségeket is előírhatnak. Az előírások alól nem lehetnek kivételek a civil szervezetek sem, gazdálkodásuk átláthatóságát garantálniuk kell” – fogalmazott a civil törvény ötpárti egyeztetése kapcsán. Hozzátéve még azt is,

„túlságosan enyhének tartjuk az ötpárti egyeztetésen megvitatott és az ellenzék által elutasított civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvénytervezetet. Erősebb garanciákra lenne szükség, hogy a gyakorlatban jelentkező politikai szemléletű és indíttatású NGO-k cselekvéseit ellenőrizni lehessen.”

A csütörtöki HVG írta meg, hogy miközben a kormánykritikus civileket pármilliós külföldi támogatásért már megbélyegeznék, a kormánnyal összhangban mozgó CÖF jelentős támogatást kapott az állami energiacégtől. A HVG-hez eljutott információk szerint a Civil Összefogás Fórum Közhasznú Alapítvány (CÖKA) több százmillió (egyes variációk szerint egyenesen félmilliárd) forintot kapott tavaly az MVM-csoporttól. Ez óriási összeg, tízszerese annak a bevételnek, amit egy évvel korábban összesen szerzett a CÖKA.

 

Csak Mészáros Lőrinc gazdagodik gyorsabban

Mire adhatott ennyi támogatást az állami energiacég? A nem túl bonyolult kérdést feltettük az MVM-nek, de egyenes válasz helyett néhány nap elteltével azt közölték, hogy érdeklődésünket közérdekű adatigénylésnek tekintik, amelyet 15 napon belül majd megválaszolnak. A Civil Összefogás Fórum (CÖF) mögött álló CÖKA is kitérő feleletet adott:

 

„Többszörös megkeresésükre is csak azt tudjuk válaszolni, hogy a CÖF az érvényes törvényi előírásoknak megfelelően számol el támogatásaival, állami szervektől támogatást nem kapott, pályázatok útján csak a Polgári Magyarországért Alapítványtól nyert támogatást, ezt a sajtóban már önök is többször, évente visszatérően, mindig közzéteszik”.

 

Az MVM támogatás ügyében Lázár János kancelláriaminiszter is kitért a válasz elől. Lázár szerint az MVM komoly társadalmi felelősségvállalási tevékenységet folytat, amivel semmi gond nincs, ha a támogatás átlátható: visszaélésre nincs lehetőség. Az MVM ugyanis elszámoltatható a tulajdonos állam oldaláról, ezért ez – a külföldről támogatott civilekkel szemben – egy teljesen világos helyzet.

 

A kormánypárti tüntetések mögött álló CÖKA beszámolóiból a választási kampány előtt felívelő gazdasági karrier rajzolódik ki. E szerint a 2011-ben még csupán 1,8 millió forint bevételt szerző szervezet egy évvel később 46,5 millió forinthoz jutott. A pénz nagy részét, 40 millió forintot „alapítványok, közhasznú szervezetek” adták. Egy újabb évvel később már a „vállalatok adományai domináltak”, az összesen 310,5 milliós bevételből 197 millió forintot dobtak össze cégek, de még magánszemélyek is adtak 92 milliót, az alapítványoktól származó bevétel pedig 20 millió forint volt.

 

2014-ben, a választás évében megfordult ez a trend, és a magánszemélyek bizonyultak adakozóbbnak: a 260 milliós bevételből 240 milliót ők álltak. Vállalati adományból ez évben csupán 100 ezer forint jött össze, a fideszes Polgári Magyarországért-tól 15 millió érkezett. A kormánypárt szempontjából sikeres választás nyomán lanyhult az adakozási kedv, 2015-ben csak 55 millió forint jött össze: 41 milliónyi támogatás és 14 milliónyi adomány.

 

A részletekről a szűkszavú beszámolókból és Csizmadia László CÖF–CÖKA-elnök nyilatkozataiból annyit tudni, hogy évi 20–40 millió forintot kaptak az utóbbi években a Fidesz pártalapítványától, de a 2011 és 2015 között szerzett összesen mintegy 674 millió forint forrását homály fedi. Eközben a kormány már évi 7,2 milliós bevétel fölött külföldiek által pénzeltnek bélyegezné az Orbán-rendszer orra alá nemegyszer borsot törő civil szervezeteket.

 

 

  Tamás Csik fényképe.

 Kérjük oszd meg a cikket ismerőseiddel is!

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában. Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek! 

 

Tisztelt olvasók! 

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert azzal is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS.HU HVG

 

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2021.szeptember 18-tól 24-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2021-09-18
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti szexhoroszkóp 2021.szeptember 17-től 23-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2021-09-17
  Ma örömmel ápoljuk baráti kapcsolatainkat, szívesen szervezünk találkozókat. Kedvünkre vannak a nagy beszélgetések és az intellektuális jellegű programok. Menjünk el egy érdekes kiállításra! Vigyázzunk ma jobban a lábszárunkra, jobban tesszük, ha kényelmes cipőt veszünk fel, semmiképpen sem jó választás a magas sarkú, vagy túlságosan szoros lábbeli. Különösen akkor figyeljünk erre, ha egyébként visszeres problémáink is vannak.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2021.szeptember 16-tól 22-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Sport hírek