Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Csőd előtt az Országos Roma Önkormányzat,fizetésekre sem lesz pénz?
2017-04-28 11:44
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Hiába mentette meg az Emmi az ORÖ-t a bedőléstől tavaly karácsonykor, egy 80 milliós inkasszó miatt most tényleg becsődölhet a szervezet.

 

Csőd előtt az Országos Roma Önkormányzat – fizetésekre sem lesz pénz?

 

Rendkívüli elnökségi ülést hívott össze tegnap Balogh János, az Országos Roma Önkormányzat elnöke, hogy áttekintsék, ellehetetlenül-e az önkormányzat működése, ha az Albacomp inkasszálja az ORÖ számláján azt az összesen majdnem 80 millió forintot, amelyet két éve hiába követel a szervezeten – tudta meg a hvg.hu.

 

A székesfehérvári számítástechnikai cégtől még 2015-ben rendelt az ORÖ 4500 táblagépet, amelyet az Út a szakmaválasztáshoz című programban részt vevő diákok között osztott ki, az eszközöket azonban azóta sem fizette ki. Miután az Albacomp az fizetési határidő többszöri lejárta után perrel fenyegette meg az önkormányzatot, az ORÖ korábbi vezetése részletfizetést kért a cégtől, de végül így sem kezdte meg a törlesztést, a kft. pedig 2016 tavaszán beperelte az ORÖ-t. A Fővárosi Ítélőtábla múlt csütörtökön jogerősen is megalapozottnak nevezte a számítástechnikai cég követelését, ami azt jelenti, hogy a döntés jogerőre emelkedéstől számított 15 napon belül a cégnek joga van azt az ORÖ-n behajtani.

 

Csakhogy a szervezet számláján jelenleg nincsen ennyi pénz, sőt, egy közelmúltban beváltott 24 milliós inkasszó miatt az is kérdéses, hogy tud-e majd a következő hónapra is illetményt fizetni a képviselőknek. Az ORÖ számlájára legközelebb két hónap múlva érkezik a 3. negyedévi állami normatíva, nagyjából 90 millió forint. Ennek 90 százalékát ugyanakkor le is foglalhatja rögtön az Albacomp, amivel lényegében bedől, működésképtelenné válik a szervezet.

 

Az ORÖ tegnapi elnökségi ülésén információink szerint felvetődött, hogy próbáljanak meg ismét részletfizetésről egyezkedni az Albacomppal, csakhogy a társaság erre már biztosan nem hajlandó. Minárovics János ügyvezető a hvg.hu-nak azt mondta: két éve hiába futnak a pénzük után, elfogyott a türelmük, a jogerős ítélet birtokában az első adandó alkalommal leemelik a követelést – 67 millió 600 forintot és késedelmi kamatait – az ORÖ számlájáról.

 

A kisebbségi önkormányzat szerdai elnökségi ülésén, úgy tudjuk, az is felvetődött, hogy a visszaélések miatt felszámolt a Híd a munkába program regionális irodáiként vásárolt négy vidéki ingatlan eladásából fedeznék a tartozást, de ezt végül elvetették. Egyrészt, mert az irodák összértéke sem teszi ki az Albacomp követését, másrészt a többségében rossz állapotú ingatlanokat aligha lehetne egyhamar értékesíteni.

 

A korábban Farkas Flórián miniszterelnöki biztos vezette Híd a munkába szövetkezet anno 200 millió forintért vásárolt budapesti, Gellérthegy utcai központi irodáját egy friss értékbecslés alapján 260 millió forintra értékelték ugyan, de azt a tervek szerint az Emmi „venné meg” az ORÖ-től, a szervezet minisztérium felé még fennálló 320 milliós tartozása fejében. (Bár az alkut az Emmi egy hónapja még cáfolta.)

 

 

 

Az erőforrástárca – ahogy arról korábban beszámoltunk – 2016 márciusában visszakövetelte a roma önkormányzattól a Híd a munkába programra addig kifizetett és szabálytalanul elköltött 1,6 milliárd forintot, karácsony előtt azonban „speciális támogatás” címén mégis kiutalt az ORÖ-nek 1,3 milliárdot, megmentve ezzel a szervezetet a csődtől.

 

Az ORÖ-nek információink szerint az Emmi és az Albacomp felé fennálló majdnem 400 milliós adósságon túlmenően is majdnem félmilliárd forintnyi tartozása van: ügyvédi irodáknak, őrző-védő cégeknek is tartozik, de számos kifizetetlen közüzemi számlája is van.

 

 Tamás Csik fényképe.

 Kérjük oszd meg a cikket ismerőseiddel is!

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában. Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek! 

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert azzal is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS.HU - HVG

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk