Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

GYEA

gyea.jpg

Europa Hungary Program

C-PRESS-PR-LOGO.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Ismét sorra hallgatják ki a roma képviselőket
2017-04-19 09:56
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Többek között egy botrányos vesztegetésgyanús hangfelvétel miatt kérdezik ki az Országos Roma Önkormányzat képviselőit az ügyészségen.

Ismét sorra hallgatják ki a roma képviselőket

 Az ORÖ egyik tavalyi közgyűlése

 

Folyamatosan rendelik be az Országos Roma Önkormányzat képviselőit a Fővárosi Főügyészségre – tudta meg az atv.hu. Portálunk az egyik érintettől úgy értesült, hogy egy 2016 januári ügy miatt kérdezik ki a testület képviselőit az ügyészség munkatársai. Hegedüs Istvánt, a roma önkormányzat előző elnökét ekkor golyózták ki a pozíciójából egy botrányos közgyűlésen, amire még a rendőröket is ki kellett hívni.

 

Hegedüs István ugyanazon a napon szívinfarktust kapott és kórházba került. Később arról beszélt, hogy gyakorlatilag puccsot hajtottak végre ellene, majd két héttel a leváltása után előállt egy hangfelvétellel, amin állítása szerint Farkas Flórián miniszterelnöki megbízott az egyik képviselőnek 350 ezer forintos fizetést ajánl azért cserébe, hogy Hegedüs megbuktatása mellett szavazzon. A volt elnök szerint hasonlóképpen vették meg többek szavazatát, akik ezért fordultak ellene.

 

Az atv.hu információi szerint emiatt az ügy miatt hallgatják ki most a roma önkormányzat képviselőit a Fővárosi Főügyészségen.

 

Kerestük Hegedüs Istvánt mint az egyik érintettet, és arról kérdeztük, hogy őt is beidézték-e az ügyészségre. A volt elnök elmondta, hogy őt már nagyjából fél éve kikérdezték az általa nyilvánosságra hozott hangfelvétel miatt. Állítása szerint akkor arra kérték az ügyészség munkatársai, hogy azonosítsa azokat a képviselőket, akik fizetésért cserébe ellene szavaztak a leváltásakor.

 

Hozzátette: ő is értesült arról, hogy a napokban felmelegítették az ügyet, és már nagyjából egy hete folynak a kihallgatások, de ezúttal őt nem kérték be.

 

 hegedüs istván

 Hegedüs István

 

 Egy neve elhallgatását kérő forrásunkat viszont beidézték: ő kérésünkre elmondta: nagyjából két órán keresztül hallgatták ki, és leginkább arra voltak kíváncsiak, hogy hogyan zajlott a Hegedüs eltávolítása céljából összehívott tavaly januári közgyűlés. Arról is kérdezték, hogy valakik kínáltak-e szerződést voksokért cserébe. Ha igen, kik voltak a szavazatvásárlók, illetve kik írtak alá szerződést. Kerestük az ügyben a Fővárosi Főügyészség sajtóosztályát, ám cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak a kérdéseinkre.

Tömeges kihallgatások

Nem ez az első eset, hogy egymásnak adják a kilincset az ORÖ képviselői valamelyik nyomozószervnél.

 

Tavaly az atv.hu számolt be elsőként arról, hogy szeptember utolsó napjaiban tömegesen hallgatta ki a Nemzeti Adó és Vámhivatal azokat, akiknek 2014. április 1. és 2015. július 31. között bármilyen köze volt az önkormányzat körüli pénzmozgásokhoz. Több forrásunk is megerősítette, hogy 150-200 embert is beidézhettek az ügyben:

 

roma képviselőket, a roma önkormányzat több képviselőjét, munkatársát, családtagokat és külsősöket.

A tanúként beidézett érintetteknek a kihallgatásra magukkal kellett vinniük a fent már említett időszakra terjedő megbízási szerződéseiket, vagy a munkaviszonyukkal kapcsolatos dokumentumokat.

 

Vajda László az atv.hu-nak arról számolt be, hogy a kihallgatáson a nyomozók a Híd a munka világába nevű foglalkoztatási szövetkezettel és az Út a szakmaválasztáshoz című projekttel kapcsolatban tettek fel kérdéseket.

 

Arra is kíváncsiak voltak, hogy a módszertani központban foglalkoztatott képviselőknek és külsősöknek mi volt a feladatuk, milyen munkákat végeztek, kik voltak a vezetők.

 

  Tamás Csik fényképe.

 Kérjük oszd meg a cikket ismerőseiddel is!

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában. Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek! 

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert azzal is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS  - ATV

  
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Legyél pénzt vonzó és magabiztos!

  image
 • Heti munkahoroszkóp 2017.május 29-től június 4-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2017-05-29
  Ma figyelmetlenek leszünk, érzelmeink töltik ki a napunkat. Fontos, hogy családias légkörben dolgozhassunk, nem tudjuk elviselni a feszültségeket. Számíthatunk rá, hogy főnökünk szeszélyesebben viselkedik! Ma érzékenyebb a gyomrunk, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak. Rágcsáljunk ma kekszet, ha fáj a gyomrunk!
 • Heti wellness horoszkóp 2017.május 28-tól június 3-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2017-05-28
  Ma a családdal való törődés napja van. A közös, vasárnapi családi ebéd remek alkalom az élmények megbeszélésére, megosztására. Törődjünk többet idős családtagjainkkal is, legalább egy telefon erejéig tiszteljük meg őket! Ma a gyomrunk lesz érzékenyebb, a nehezebb, vagy túl zsíros ételek nagyon megterhelik emésztőrendszerünket. A hangulatunknak is jót tesz, ha inkább csak könnyű ételeket fogyasztunk. Együnk inkább kevesebbet, de naponta többször, így megkönnyíthetjük emésztésünket.
 

Bulvár hírek

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

Kósa titkára elismerte, hogy ő szervezte a Jobbik-plakátok átragasztását

2017. April 25.

article thumbnailA személyi titkár aktivistákat toborzó levelében azt írta korábban, hogy „szeretnék különféle szövegekkel feldíszíteni” a Jobbik óriásplakátjait.
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

Gyászol a magyar sport, elhunyt az olimpiai bajnok

2017. April 23.

article thumbnailMeghalt Földi Imre, a magyar súlyemelés első olimpiai bajnoka.
Teljes cikk

További hírek