Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Gyurcsány: a nyugalom és a gyarapodás országát szeretnénk megteremteni
2017-04-02 08:37
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Olyan kormányt és országot szeretnének, amelyik rendbe teszi a jelent és építi a jövőt. A jövő évi választás után a Demokratikus Koalíció a nyugalom és a gyarapodás országát szeretné megteremteni – mondta a párt elnöke egy pénteki, budapesti rendezvényen.

 

 

Gyurcsány Ferenc, aki a DK által létrehozott Új Köztársaságért Alapítvány „Választás 2018 – A Demokratikus Koalíció választási programja” című  konferenciáján beszélt, úgy fogalmazott: olyan kormányt és országot szeretnének, amelyik rendbe teszi a jelent és építi a jövőt.

 

A politikus kijelentette, hogy a társadalmi béke megteremtésének valamint a Fidesz és a Jobbik visszaszorításának az az egyetlen eszköze, ha javítják az életminőséget, demokratizálják a közügyeket, miközben új jóléti államot teremtenek

.

A Demokratikus Koalíció azt vallja, hogy egyszerre vagyunk magyarok és európaiak. Ennek része az emberi méltóság és a szabadság tisztelete, a parlamentarizmus, a jogállamiság, a piacgazdaság és a verseny elfogadása. A pártelnök leszögezte, hogy nem akar olyan országban élni, ahol az erősebbek diktálnak, mert a közösségi létezés egyik feltétele az egymásért viselt felelősség.

 

 Tamás Csik fényképe.

 

Saját ellenségeiket úgy jellemezte, hogy az nem egy társadalmi csoport vagy egy nemzet, hanem az önzés, a kivagyiság, a felsőbbrendűségben való hit és az irigység, mert „nem a gazdagság ellen vagyunk, hanem a szegénység ellen”.

 

A politika hitelessége sokat kopott az elmúlt 27 évben – ismerte el, de hozzátette, mégsem hiszi, hogy azt „ki lehet dobni az ablakon”. Ezt azzal folytatta, hogy nem újrakezdést javasol, hanem egy új irányú folytatást, nem háborút szeretne, hanem megértést és együttműködést. Nem tartja sokra a „magyar háborús kabinet működését” – tette hozzá, hangsúlyozva, az ország belefáradt az állandó háborúskodásba.

 

Bármilyen kabinet is alakul 2018-ban, valamennyi magyart képviselnie kell és tiszteletben kell tartania az övétől eltérő mentalitást – mondta Gyurcsány Ferenc.

 

Miközben az ország egy része kifejezetten jobban él, mint a rendszerváltozás környékén, a nagyobbik része úgy érzi, hogy ma nehezebb és bizonytalanabb az élete – tért át újabb témára. Nincsen demokrácia a tömegek jóléte nélkül. Ha a baloldaliak, a liberálisok és a mérsékelt konzervatívok megelégszenek azzal, hogy demokráciát és jogállamot kínálnak, de nem ajánlanak élhető életet, akkor soha nem kapnak felhatalmazást a kormányzásra – jelentette ki.

 

Mindenki számára biztosítani kell az emberhez méltó életet – mondta. A minimális mennyiségű ivóvízhez, áramhoz, fűtéshez és internethez való hozzáférést alapjogként vagy egészen jelképes hozzájárulásért cserébe kellene adni – ismertette erre vonatkozó javaslatukat.

 

Nem lehet ötvenszázalékos béremelést ígérni, mert abba „belepusztulunk” – jelentette ki a politikus. A DK arra fog törekedni, hogy a következő öt év során a béremelés minden esztendőben öt százalékkal haladja meg az inflációt – emelte ki. Az oktatásban és az egészségügyben ez sem elég, ezért ezen a két területen évi 15 százalékos emelésre van szükség – tette hozzá.

 

Az időskori szegénység elleni lépésként említette, hogy ha „megy az ország szekere”, akkor a gazdasági növekedés egy részét a nyugdíjasokra kell fordítani.

 

Az egészségügy rendbetételére áttérve azt mondta, nincs olyan megoldás, amelyik valakinek egy kicsit ne fájna. Szakmailag és politikailag is világos, hogy két vagy három lehetséges út áll az ország előtt, és egy vita után ezekről akár népszavazáson is meg lehetne kérdezni az emberek véleményét. El kell dönteni, mi az, ami a társadalombiztosítás alapján mindenkinek jár, és aki ezen felül pluszszolgáltatásokat akar, az külön fizessen egy extra csomagért – érvelt a politikus.

 

Az oktatás helyzetét ismertetve kijelentette: minden közösségnek meg kell adni a lehetőséget arra, hogy eldönthessék, milyen szellemiségű iskolát akarnak. Nem keresztény, nemzeti iskola kell, hanem jó, szabad és korszerű iskola, miközben mindenki számára biztosítani kell a világnézetileg semleges oktatás lehetőségét – szögezte le. A közoktatásnak ingyenesnek kell maradnia, a tehetséges gyermekek pedig úgy tanuljanak a felsőoktatásban, hogy magasabb ösztöndíjat kapnak, mint amennyi tandíjat fizetnek – mondta.

 

Új energiapolitikára van szükség – érvelt a megújuló energiaforrások mellett, miközben kijelentette: a paksi erőmű bővítésének az az egyetlen értelme, hogy a „kormányon levők lophassanak”. Amikor Orbán Viktor a bővítésről döntött vagy szabad akaratának vagy a tisztességének nem volt a birtokában – fogalmazott.

 

Végül azt mondta, hogy mindenki számára elérhetővé és általánossá kell tenni a digitális kommunikáció használatának lehetőségét.

 

   Tamás Csik fényképe.

 Kérjük oszd meg a cikket ismerőseiddel is!

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában. Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek! 

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert azzal is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS  - Gépnarancs

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.május 28-tól június 3-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-05-28
  Vidám hangulatban telik a nap, tele leszünk energiával és lendülettel. Talán még az sem bosszant, ha több munkával kell megküzdenünk, mint máskor. Főnökünk utasítgatásait viszont nehezen viseljük. Ma sikerrel foglalkozhatunk magas vérnyomásunk kezelésével. Vérnyomáscsökkentő gyógynövények segítségével komoly eredményeket érhetünk el. Ilyen a fokhagyma, vöröshagyma, medvehagyma. Tartózkodjunk a kávé, csokoládé fogyasztásáról, nem is beszélve a cigarettázásról.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.május 27-től június 2-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-05-27
  Ma tetterőnk visszatér, határozottak, gyorsak vagyunk. Önbizalmunk maximálisan megnyilvánul, biztosak vagyunk a szaktudásunkban, tehetségünkben. Sajnos hajlunk rá, hogy túlságosan előtérbe toljuk magunkat. Ma a gerincünk napja van, - figyeljünk a helyes testtartásra. Ha görbén járunk, akkor a rossz közérzet állandósulhat. Megjelenhet a hátfájás, az egyensúlyunk is kibillen. Talán egy minőségi talpbetét enyhíti a problémát. Hordjunk minél gyakrabban egészséges cipőt!
 • Heti általános horoszkóp 2020.május 26-tól június 1-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek