Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
A cukiság és a cigányok *** Ismét lehet jelentkezni az Útravaló ösztöndíjprogramra *** Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására *** A magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben *** Ötmilliárd forintot kapnak közfeladatot ellátó egyházak és civil szervezetek *** Kövér László méltatta Farkas Flórián munkáját, és odapörkölt a nyugati demokráciáknak *** Farkas Flóri után még mindig jönnek a kifizetetlen számlák *** 840 milliós tartozása van az Országos Roma Önkormányzatnak *** Jobbik: felelős roma vezetőkkel kell dolgozni a cigányság felzárkóztatásán *** Lecsapott Farkas Flórián roma szervezetére az Anonymus *** Közpénzen segélyezte rokonait Farkas Flórián *** Hárommilliárd forintos program indul megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására *** Kétmilliárdos program indul a roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzésére *** Havonta ételcsomagot kapnak a hátrányos helyzetű kisgyermekek három megyében *** A nyári szünetben is igényelhetik a rászoruló gyermekek szülei az ingyenes étkeztetést *** A családoknak biztonságra van szükségük a boldogsághoz *** Magyarország pályára állt, újra van jövőnk *** Egyre jobban rezeg a léc a plakátolást tiltó törvénynél *** Elhunyt Rostás László, a halasi cigány önkormányzat elnöke *** Kikelt magából Lázár János egy lakossági fórumon ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Gyurcsány: a nyugalom és a gyarapodás országát szeretnénk megteremteni
2017-04-02 08:37
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Olyan kormányt és országot szeretnének, amelyik rendbe teszi a jelent és építi a jövőt. A jövő évi választás után a Demokratikus Koalíció a nyugalom és a gyarapodás országát szeretné megteremteni – mondta a párt elnöke egy pénteki, budapesti rendezvényen.

 

 

Gyurcsány Ferenc, aki a DK által létrehozott Új Köztársaságért Alapítvány „Választás 2018 – A Demokratikus Koalíció választási programja” című  konferenciáján beszélt, úgy fogalmazott: olyan kormányt és országot szeretnének, amelyik rendbe teszi a jelent és építi a jövőt.

 

A politikus kijelentette, hogy a társadalmi béke megteremtésének valamint a Fidesz és a Jobbik visszaszorításának az az egyetlen eszköze, ha javítják az életminőséget, demokratizálják a közügyeket, miközben új jóléti államot teremtenek

.

A Demokratikus Koalíció azt vallja, hogy egyszerre vagyunk magyarok és európaiak. Ennek része az emberi méltóság és a szabadság tisztelete, a parlamentarizmus, a jogállamiság, a piacgazdaság és a verseny elfogadása. A pártelnök leszögezte, hogy nem akar olyan országban élni, ahol az erősebbek diktálnak, mert a közösségi létezés egyik feltétele az egymásért viselt felelősség.

 

 Tamás Csik fényképe.

 

Saját ellenségeiket úgy jellemezte, hogy az nem egy társadalmi csoport vagy egy nemzet, hanem az önzés, a kivagyiság, a felsőbbrendűségben való hit és az irigység, mert „nem a gazdagság ellen vagyunk, hanem a szegénység ellen”.

 

A politika hitelessége sokat kopott az elmúlt 27 évben – ismerte el, de hozzátette, mégsem hiszi, hogy azt „ki lehet dobni az ablakon”. Ezt azzal folytatta, hogy nem újrakezdést javasol, hanem egy új irányú folytatást, nem háborút szeretne, hanem megértést és együttműködést. Nem tartja sokra a „magyar háborús kabinet működését” – tette hozzá, hangsúlyozva, az ország belefáradt az állandó háborúskodásba.

 

Bármilyen kabinet is alakul 2018-ban, valamennyi magyart képviselnie kell és tiszteletben kell tartania az övétől eltérő mentalitást – mondta Gyurcsány Ferenc.

 

Miközben az ország egy része kifejezetten jobban él, mint a rendszerváltozás környékén, a nagyobbik része úgy érzi, hogy ma nehezebb és bizonytalanabb az élete – tért át újabb témára. Nincsen demokrácia a tömegek jóléte nélkül. Ha a baloldaliak, a liberálisok és a mérsékelt konzervatívok megelégszenek azzal, hogy demokráciát és jogállamot kínálnak, de nem ajánlanak élhető életet, akkor soha nem kapnak felhatalmazást a kormányzásra – jelentette ki.

 

Mindenki számára biztosítani kell az emberhez méltó életet – mondta. A minimális mennyiségű ivóvízhez, áramhoz, fűtéshez és internethez való hozzáférést alapjogként vagy egészen jelképes hozzájárulásért cserébe kellene adni – ismertette erre vonatkozó javaslatukat.

 

Nem lehet ötvenszázalékos béremelést ígérni, mert abba „belepusztulunk” – jelentette ki a politikus. A DK arra fog törekedni, hogy a következő öt év során a béremelés minden esztendőben öt százalékkal haladja meg az inflációt – emelte ki. Az oktatásban és az egészségügyben ez sem elég, ezért ezen a két területen évi 15 százalékos emelésre van szükség – tette hozzá.

 

Az időskori szegénység elleni lépésként említette, hogy ha „megy az ország szekere”, akkor a gazdasági növekedés egy részét a nyugdíjasokra kell fordítani.

 

Az egészségügy rendbetételére áttérve azt mondta, nincs olyan megoldás, amelyik valakinek egy kicsit ne fájna. Szakmailag és politikailag is világos, hogy két vagy három lehetséges út áll az ország előtt, és egy vita után ezekről akár népszavazáson is meg lehetne kérdezni az emberek véleményét. El kell dönteni, mi az, ami a társadalombiztosítás alapján mindenkinek jár, és aki ezen felül pluszszolgáltatásokat akar, az külön fizessen egy extra csomagért – érvelt a politikus.

 

Az oktatás helyzetét ismertetve kijelentette: minden közösségnek meg kell adni a lehetőséget arra, hogy eldönthessék, milyen szellemiségű iskolát akarnak. Nem keresztény, nemzeti iskola kell, hanem jó, szabad és korszerű iskola, miközben mindenki számára biztosítani kell a világnézetileg semleges oktatás lehetőségét – szögezte le. A közoktatásnak ingyenesnek kell maradnia, a tehetséges gyermekek pedig úgy tanuljanak a felsőoktatásban, hogy magasabb ösztöndíjat kapnak, mint amennyi tandíjat fizetnek – mondta.

 

Új energiapolitikára van szükség – érvelt a megújuló energiaforrások mellett, miközben kijelentette: a paksi erőmű bővítésének az az egyetlen értelme, hogy a „kormányon levők lophassanak”. Amikor Orbán Viktor a bővítésről döntött vagy szabad akaratának vagy a tisztességének nem volt a birtokában – fogalmazott.

 

Végül azt mondta, hogy mindenki számára elérhetővé és általánossá kell tenni a digitális kommunikáció használatának lehetőségét.

 

   Tamás Csik fényképe.

 Kérjük oszd meg a cikket ismerőseiddel is!

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában. Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek! 

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert azzal is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS  - Gépnarancs

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • A te lelkedben melyik elem rezonál a legintenzívebben?
  Mindannyiunkban megtalálható mind az öt elem, ami a világot is megalkotja. De vajon kiben mekkora túlsúly van egy-egy elemből és hogyan építhető ki az egyensúly? A tűz, a víz, a levegő és a föld mellett ott van a mindent átható és összekapcsoló elem, a SZER. Mégpedig a szerelem nélkül semmi sem mozgatható, most kiderülhet, hogy a te lelkedben melyik rezonál a legjobban.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2017.szeptember 24-től 30-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2017-09-24
  Ma nagyon bizonytalanok lehetünk még a saját véleményünkben is. Az is megtörténhet, hogy az egyik pillanatban még nagyon határozottan állítunk valamit, a másikban, pedig már egyáltalán nem vagyunk biztosak a dolgunkban. Ma a szenvedélyt teljes egészében meg akarjuk élni, így nagyobb szükségünk lehet a szexre.
 • 7 jele annak, hogy gyógyító vagy és sámán
  A modern kultúrákban már eltűntek a sámánok, legalábbis ma már kevesebben tudnak róluk. Hiszen régen egyértelmű volt egy közösségben, hogy ki a sámán és a gyógyító, ez abszolút nem volt kérdés tárgya. De ha te is erősen vonzódsz a spiritualitáshoz és fontosnak tartod a minden összefügg mindennel elvét - amit több dimenzióban is szeretnél megérteni - akkor talán te is sámán vagy. Főleg, ha magadra ismersz az alábbi felsorolásban.
  image
 • Beléptünk a Mérleg jegyébe
  Szeptember 23-án a Nap belépett a Mérleg jegyébe és ezzel kezdetét veszi a Jupiter adományozása minden Mérleg érintettnek.
  image
 

Bulvár hírek

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

Kósa titkára elismerte, hogy ő szervezte a Jobbik-plakátok átragasztását

2017. April 25.

article thumbnailA személyi titkár aktivistákat toborzó levelében azt írta korábban, hogy „szeretnék különféle szövegekkel feldíszíteni” a Jobbik óriásplakátjait.
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek