Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
"Csodabogárként kezelnek" - mondja Halmajugra roma polgármestere *** Új nevet kaphat a Nyugati tér egy része *** Farkas Franciska: nem minden cigány vagyok, hanem egy ember *** JÁRVÁNY A CIGÁNYSORON *** Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről *** "Arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le" - vélik civilek *** Beoltották Farkas Flóriánt, aki szerint a cigányság aggódik a balliberálisok miatt *** Az előítélet csak a megismerésig tart *** "Miért csak egy szkafanderben lehet teljes értékű egy cigány származású ember?" *** Hazánkban is, növekedett a cigányokkal szembeni kirekesztés és előítéletesség *** Drámai a helyzet: oltást a cigányoknak, cigányok, oltakozzatok! *** Koronavírus a szegregátumokban: sajnos a cigányság egyedül van a bajban! *** A cigányok hatszáz éve érkeztek meg a Kárpát-medencébe *** 30 millió forintos rendkívüli támogatás *** Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Felfüggesztettet kapott a roma közmunkásokra támadó símaszkosok vezére
2017-03-25 06:03
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A másodfokon eljáró bíróság szerint a felfüggesztett büntetés is betölti „prevenciós célját” a férfi ügyében, aki símaszkos, terepruhás kigyúrt társaival brutálisan megvert négy közmunkást egy északkelet-magyarországi településen. A támadók közül csak ezt az egy embert tudták bíróság elé állítani.

Felfüggesztettet kapott a roma közmunkásokra támadó símaszkosok vezére

 

2014 augusztusában egy patak mellett dolgoztak Borsodban azok a közmunkások, akiket 8-10, baseballütőkkel, pajszerekkel, késekkel felfegyverzett símaszkos férfi támadott meg. Egyebek mellett azt üvöltötték, hogy „megdöglötök, büdös cigányok, hasra mindenki!”.

 

Egy férfinak a kezét, egy másiknak a lábát törték el. Nem véletlenszerűen támadtak minden közmunkásra, egy roma család tagjait verték meg. Az áldozatok a hangja és egyedi tetoválása alapján azonnal azonosították a támadók vezérét, egy helyi férfit, aki évekig a szomszédjuk volt. Őt azonnal elfogták a rendőrök, de összesen csak három napot töltött rács mögött és kilenc hónapot házi őrizetben. Símaszkos társait sosem találták meg – emlékeztet a 444.hu.

 

A bandavezér bűnösségét az első fokon eljáró Egri Járásbíróság is megállapította már tavaly májusban.

Pénteken az Egri Törvényszéken megszületett a másodfokú ítélet: két évet kapott, amelynek végrehajtását négy évre felfüggesztették. A bíróság szerint ez arányos büntetés, „betölti speciális és generális prevenciós célját”. A törvényszék annyiban változtatta meg az ítéletet, hogy a férfit nemcsak súlyos testi sértésben, hanem azzal halmazatban garázdaságban is bűnösnek találták – írják a TASZ blogján.

 

A jogvédők úgy vélik, hogy a büntetés kirívóan enyhe, és nem alkalmas arra, hogy elrettentse akár az elítéltet, akár ismeretlenül maradt társait, akár másokat hasonló bűncselekmények elkövetésétől.

 

Megjegyezték: a férfi 6-9 társa teljes mértékben megúszta a büntetőjogi felelősségre vonást, mivel nem sikerült őket azonosítani, de még van egy kis remény, mert a jogvédők indítványára a Legfőbb Ügyészség elrendelte nemrég a teljes körű iratfelülvizsgálatot az ügyben.

 

Megúszta a felelősségre vonást az a rendőr is, aki tippeket adott az elítélt élettársának néhány nappal a támadás előtt a sértettek bántalmazására úgy, ahogy aztán az le is zajlott – tették hozzá. Jelezték, hogy a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordulnak, ha a hazai eljárásban nem kapnak elégtételt a sértettek.

 

 

   Tamás Csik fényképe.

 Kérjük oszd meg a cikket ismerőseiddel is!

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában. Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek! 

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert azzal is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS  - HVG

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2021.június 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2021-06-16
  Ma visszafogottan viselkedünk, nincs kedvünkre a bizalmaskodás, és az érzelmeinket sem szeretnénk kimutatni. Inkább visszavonulunk és csendben tevékenykedünk. Talán a kelleténél több munkát vállalunk fel. Ma érzékenyebb a gyomrunk, a legkisebb idegeskedés hasfájást, puffadást okozhat. Megelőzésképpen igyunk nyugtató teakeveréket, idegeinkre és emésztőszerveinkre is jó hatással lesz. Ennek fontos alkotóeleme a citromfű és a levendula!
 • Heti általános horoszkóp 2021.június 15-től 21-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2021-06-15
  Vágyunk barátaink társaságára, érzelmileg is feltöltenek a fontos kapcsolatok. Ma foglalkozzunk többet gyermekeinkkel is, jó ötlet a közös játék. A nagyobb gyerekekkel is szervezhetünk közös programot. Ma fogyasszunk több fehérjét, különösen akkor, ha sportolunk is! Ebben az esetben még nagyobb szükségünk van erre a táplálékfajtára. A sovány hús, vagy a joghurt remek építőkövei a szervezetünknek!
 • Heti munkahoroszkóp 2021.június 14-től 20-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Sport hírek