Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Többtucatnyian lehetnek a kormány halállistáján
2017-01-12 07:12
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Megtörtént az, amire régóta számítani lehetett, nyílt támadást indított a kormányzat a közéleti szerepet vállaló és rendszerint nagy nyilvánosságot kapó civil szervezetek ellen. Az Ökotárs, illetve a norvég pénzekből részesülő többi szervezet elleni fellépés előképe lehetett a mostani fellépésnek, amihez hasonlóra a világ keleti felében is találhatunk példákat. 

 

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke keddi sajtótájékoztatóján kürtölte szét hadüzenetét, többek között megfogalmazva azt, hogy ezeket a szervezeteket „eleve azért hozták létre, hogy befolyásolják az adott ország politikáját úgy, hogy nem kell részt venniük a választásokon”. Más kérdés, hogy a többnyire jogvédelemmel foglalkozó szervezetek esetében magától értetődő, hogy a közvélemény és alkalmasint a politika befolyásolására törekszenek, mi más is lehetne a fő küldetésük. Hogy mindenki számára egyértelmű legyen az üzenet, a birkózószövetség elnöki tisztét is betöltő kormányzati politikus leszögezte: „ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani és el kell innen takarítani, és most ennek eljött a nemzetközi lehetősége is az új amerikai elnök megválasztásával”.

 

A kormányzati támadás politikai megközelítésben könnyebben értelmezhető, mint jogi szempontból. Az amerikaiak, Brüsszel és a migránsok ellenségként való beállítása után újabb és újabb ellenségképekre van szükség a közbeszédben, hogy addig se a korrupciós vagy éppen szociális ügyekről legyen szó – ez a módszer az elmúlt másfél év tapasztalata alapján működik is. Más kérdés, létezik-e olyan jogi eszköz az Ökotárs esetében már tapasztalt rendőri vegzáláson, adóhatósági ellenőrzéseken túl, amivel valóban kiűzhetők ezek a szervezetek Magyarországról. (Oroszországban egy 2012-ben életbe lépett jogszabály alapján külföldi ügynökké nyilváníthatnak bármely olyan szervezetet, amely külföldi forrásokat is felhasznál.)

 

A lapunknak nyilatkozó szakértő azt mondta, hogy nem sok jogi lehetősége van a kormányzatnak, ráadásul egy vagyonnyilatkozatból nem sok minden derül ki. Lattmann Tamás jogász, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense és a prágai Nemzetközi Kapcsolatok Intézete kutatója szerint a Németh Szilárd által használt „eltakarítjuk” kifejezés nehezen értelmezhető, jelenthet ugyanis megnövelt állami kontrollt, de ellehetetlenített működést is. Az viszont szinte biztos, hogy elbukna egy olyan tartalmú jogszabály, amely a bíróságok kezéből a kormány hatáskörébe tenné át a civil szervezetek megszüntetésének jogát – fogalmazott.

 

– Előírhatják a civil szervezetek vezetőinek, hogy adják le a vagyonnyilatkozatukat, de azokban nem lesznek nagy csodák, így maguktól növő Pasa parki lakások sem – mondta a Magyar Nemzetnek. (Rogán Antal helytelenül tüntette fel korábbi vagyonnyilatkozatában Pasa parki lakásának méretét, emiatt többször is módosítania kellett azt – a szerk.) A gazdasági ellenőrzés szigorítása azért lenne felesleges, mert a civil szervezetek már most is nagyon szigorú előírásoknak felelnek meg. Lattmann Tamás szerint ennek megfelelően a kormány terve inkább kommunikációs eszköznek tekinthető, és ahelyett hogy megváltoztatnák saját tevékenységüket a korrupciós és jogi visszásságokra rámutató kritikák hatására, inkább ellentámadásba lendülnek.

 

A jogász szerint egy, az izraelihez hasonló törvény is jó eséllyel elbukna Európában, egy ilyen jogszabály ugyanis a strasbourgi bíróság gyakorlata szerint aránytalan mértékben korlátozná az egyesülési jog zavartalan működését, valamint a szólásszabadságot is.

 

 

 

 

Provokáció és blöff, nettó parasztvakítás, kommunikációs hadjárat, „ennyire hülye még Németh Szilárd sem lehet” – így reagált a Hvg.hu kérdésére Schiffer András, az LMP volt társelnöke és országgyűlési képviselő.

 

Az ügyvéd szerint alaptörvény-ellenes az egész ötlet, és azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy magánszervezeteket vagyonnyilatkozatra lehetne kényszeríteni.

 

Németh Szilárd szavainak másik előzménye, hogy a kormányközeli sajtó eddig is rendszeresen megpróbálta rossz színben feltüntetni a civileket, többször is listákat közölve arról, kik próbálják Soros György pénzén megváltoztatni a hazai politikai viszonyokat. Németh Szilárd célkeresztjébe konkrétan a Magyar Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért, a Transparency International Magyarország és az Energiaklub került. A listákon viszont számos más társaság, szervezet, szerkesztőség is szerepel, méghozzá a következők: Eötvös Károly Intézet, Krétakör Alapítvány, K-Monitor Közhasznú Egyesület, Roma Education Found, c3 Alapítvány, Patent Egyesület, Háttér Társaság, Artemisszió Alapítvány, NANE Egyesület, Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, Kék-Pont, Átlátszó, Magyar Narancs, Mérték Médiaelemző Műhely, 444.hu, Tilos Rádió, Central European University, Haza és Haladás Alapítvány, Political Capital, Európai Roma Jogvédő Központ, Magyarországi Európa Társaság, Új Tér Alapítvány, Szivárvány Misszió Alapítvány, Történelemtanárok Egylete, Menedék Migránsokat Segítő Egyesület, Policy Solutions Politikai Elemző Kft., Nyitott Európáért Egyesület.

 

Civil szervezetek célkeresztben

 

Magyar Helsinki Bizottság
Civil jogvédő szervezet, közhasznú egyesület, amely az emberi méltóságot védelmezi a jog és nyilvánosság eszközével
Bevétel: 1 százalékos felajánlás 1 301 857,  céges és magánadományok 13 426 596, tagdíjak 130 000 forint

 

Társaság a Szabadságjogokért
Emberi jogi jogvédő civil szervezet. Célja, hogy Magyarországon bárki megismerhesse alapvető emberi jogait, és érvényesíthesse azokat a hatalom indokolatlan beavatkozásaival szemben.
Bevétel: 249 317 000 (ennek nagyjából 80 százaléka külföldről érkezett pályázati támogatás, adomány). Források: magánszemélyek, cégek, alapítványok. Norvég Civil Támogatási Alap, Open Society Foundations, Sigrid Rausing Trus
t

 

Transparency International Magyarország
Elősegíti a korrupció megfékezését, ösztönzi az átláthatóságot és számonkérhetőséget a közhatalmi döntéshozatalban és a közpénzeket érintő folyamatokban
Bevétel: 139 442 000 forint, forrás: EU, Norvég Civil Támogatási Alap, belföldi vállalkozások, Open Society Institution

 

Energiaklub
Céljuk, hogy az energiát termelők, a felhasználók és a politikai döntéshozók másként viszonyuljanak az energiához.
Bevétel: 203 624 000 forint, forrás: Central Europe Program, Friedrich Ebert Stiftung, Norvég Civil Támogatási Alap, Nyílt Társadalomért Intézet, Ökotárs Alapítvány, Rockefeller Brothers Fund

(Az adatok, definíciók forrása az adott szervezetek honlapja, azon belül a szervezetek hivatalos pénzügyi jelentései.)
 

 

 

     

 Kérjük oszd meg a cikket ismerőseiddel is!

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában. Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek! 

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert azzal is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS MNO

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek