Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A Jobbik bejelentkezett a baloldal szavazóiért
2017-01-05 06:55
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Az utóbbi napokban több politikai szereplő – köztük Medgyessy Péter volt miniszterelnök és Kövér László házelnök - is a Jobbik és a baloldali pártok összefogásának lehetőségéről beszélt, miközben a párt képviselői kategorikusan cáfolják, hogy bármelyik baloldali párttal együttműködnének a 2018-as választáson. A Jobbik szerint egy összefogás az MSZP-vel, vagy a DK-val politikai öngyilkossággal érne fel, az azonban nem titkolt szándéka a pártnak, hogy szavazókat vigyen el a baloldalról. Arra a kérdésre, hogy vajon lehet-e bármiféle realitása egy a Jobbik és a baloldal közötti koalíciónak, illetve hogy lehet-e nyerő stratégia a Jobbik számára a néppártosodás, a választ A nap híre szerdai adásában kerestük.

A Jobbik bejelentkezett a baloldal szavazóiért

 

Mirkóczki Ádám szerint például a Jobbik szempontjából a 2018-as választásokon a pártok elutasítottságának alakulása is meghatározó lehet, márpedig ebben a Jobbik 2014-hez képest komoly áttörést ért el: míg 2014-ben a Jobbik volt a legelutasítottabb párt, addig ma már a Jobbikot utasítják el legkevésbé a választók. A párt szóvivője szerint a leghitelesebb és legkövetkezetesebb párt lehet a Fidesz váltópártja 2018-ban, ennek a pártnak a vezetője pedig elsőszámú kihívója lesz Orbán Viktornak.

 

Ami a néppártosodást illeti, Mirkóczki szerint nem tudni, hányan lehetnek a pártban olyanok, akik továbbra is „náci romantikára” vágynak, mint mondta, ezt azért sem tudná megmondani, mert nem áll kapcsolatban neonáci beállítottságú emberekkel, így hozzá nem jutnak el ezek az igények. Voltak és vannak szerencsétlen megnyilatkozások, egy nagyságrendileg tizenötezres taglétszámmal bíró politikai közösségben pedig mindig lesznek, akik olyat fognak tenni, vagy mondani, amivel a párt nem tud azonosulni – fogalmazott a szóvivő, aki szerint a néppártosodás nem identitás- vagy programváltást jelent, hanem azt jelenti, hogy kortól, nemtől, vallástól és politikai hovatartozástól függetlenül a társadalom minden szegmensének alternatívát kínálnak.

 

Závecz Tibor, a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője szerint is fontos tényező lehet a pártok elutasítottsága, és e tekintetben a Jobbik a maga 9 százalékos elutasítottságával valóban nem áll rosszul a Fidesz 25 és az MSZP 15 százalékához képest. Az elemző szerint ugyanakkor a jobbikos, illetve a baloldali szavazók pártpreferenciáinak ismeretében a Jobbik számára komoly kihívást jelenthet majd, hogy rábírja a szavazóit egy esetleges átszavazásra. A Jobbik szavazóinak mintegy kétharmadának nincs is másodlagos pártpreferenciája, 12%-uknál pedig a Fidesz szerepel másodikként a rangsorban.

Hasonló a helyzet a baloldalon, ahol a szavazók 5 százaléka, vagyis csupán minden huszadik választópolgár szavazna másodikként a Jobbikra, itt a választók negyede a DK-t jelölte meg másodlagos pártpreferenciaként

– mondta el az elemző. A Vona Gábor ellen folytatott lejáratókampányról Závecz azt mondta, hiába vádolták a Jobbik elnökét homoszexuális kötődéssel, az erről szóló hírek az emberek többségéhez el sem jutottak, a lakosságnak pedig mindössze 2 százaléka hitte el Terry Black állítását és változott meg emiatt negatív irányba a véleménye Vona Gáborról. A pártelnök népszerűségi indexe ráadásul tavaly nyárhoz képest 39-ről 43 pontra ugrott az ügy kapcsán folytatott mérés szerint – tette hozzá.

 

Hunyadi Bulcsú, a Political Capital vezető elemzője szerint sem oka, sem realitása nincs a Jobbik és a baloldali pártok közötti összefogásnak, és egy esetleges ellenzéki győzelem esetén sem valószínű, hogy erre sor kerül. Hunyadi úgy véli, a Jobbik és a baloldal összefogásáról szóló politikai közbeszéd célja nem más, mint hogy a Fidesz a Jobbikot és annak vezetését hiteltelenítse, a párt szavazóit pedig elbizonytalanítsa. Az elemző szerint a Fidesz ezzel egyrészt megakadályozhatja, hogy a bizonytalan, vagy a kormánypártból kiábrándult szavazók a Jobbik felé forduljanak, másrészt az elbizonytalanodott Jobbik-szavazókat is ösztönözheti arra, hogy a Fideszre adják le a voksukat.

 

Meglehetősen borús képet vázolt a műsorban a jelenlegi politikai helyzetről Ungváry Rudolf író-újságíró, aki szerint még ha létre is jön egy ilyen széleskörű ellenzéki összefogás, és egy már arányos és igazságos választási rendszerben új választást írnának ki, a Fidesz és a Jobbik akkor is többségben lenne és ugyanúgy hatalmon maradna. Ungváry úgy látja,

az összefogást felvető politikusoknak „mérhetetlenül tele van a nadrágjuk” és ezt próbálják saját maguk elől is eltakarni ahelyett, hogy szembe néznének a helyzettel.

Mármint azzal a helyzettel, hogy ezt a rendszert választások útján jelenleg nem lehet megdönteni, mégpedig azért, mert sem a választók, sem a professzionális demokrata politikusok nem ismerik fel, hogy „itt egy a demokrácia álarcában megjelenő szélsőjobboldali párt van hatalmon, amely valójában lázad a demokrácia ellen”, és ugyanilyen párt a Jobbik is. Az író szerint a legradikálisabb eszközökkel kell szembeszegülni ezzel a rendszerrel, amelynek lényege, hogy a demokráciát megsemmisíti, ennek következtében ugyanaz a típusú rendszer, mint egykor a fasizmus volt.  

 

 

      

 Kérjük oszd meg a cikket ismerőseiddel is!

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában. Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek! 

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert azzal is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS - ATV.HU

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek