Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Balog Zoltán: A nemzetiségek egymást és az országot is gazdagítják
2016-12-20 07:05
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Átadták a Nemzetiségekért díjakat Budapesten hétfőn. Az ünnepségen az emberi erőforrások minisztere azt mondta, hisznek benne, hogy a nemzetiségek egymást és Magyarországot is gazdagítják. A globalista korszellem nem segíti a hagyományok ápolását, de a magyarok Szent István örökségét követik ezen a téren.

balog_nemzetiségekért

 

 

Balog Zoltán úgy fogalmazott, "a globális szél szemben fúj", nem támogatja, hogy az ember ápolja, ami a sajátja. A magyarok azonban Szent István öröksége, intelmei alapján próbálnak élni - tette hozzá.

 

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a magyar társadalom tradicionálisan multikulturális. Egy olyan ország, amelyben a nemzetiségek elégedettek és gyarapodnak, erősödik. Az erősödő Magyarország ugyanakkor nem azt jelenti, hogy "feloldódunk egymás kultúrájában" - szögezte le.

 

Szavai szerint a kormány büszke arra a kincsre, amelyet az őshonos nemzetiségek létrehoztak a Kárpát-medencében. Ez nem egyszerűen hozzáadott érték, hanem a biztos alap része - mondta. Kiemelte: egy régi álom beteljesülése, hogy az Országgyűlésben megjelentek a nemzetiségi szószólók.

 

Jelentősen nőtt a nemzetiségi köznevelési és kulturális intézmények száma, továbbá népszámlálási adatok szerint lényegesen többen vannak azok, akik nemzetiséghez tartozónak vallják magukat. Ez annak eredménye, hogy a kormány nemcsak elfogadja, hanem támogatja is a kettős identitást - hangoztatta.

 

A miniszter közölte: azt szeretnék, hogy az erősödő nemzetiségi kultúra az anyaországokból is Magyarországra vonzza az értelmiséget, és ezáltal olyan erős közép-európai régió alakuljon ki, amelynek szava nem csupán Brüsszelig hallatszik el, hanem még tovább, a globális döntéshozókig.

 

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára azt mondta, hogy csak idén több mint háromszáz tábort tudtak megszervezni a nemzetiségek akár anyaországaikban, akár Magyarországon. Hozzáfűzte ugyanakkor: olyan területek is vannak, amelyekhez nem kell pénz. Példaként említette a magyar-bolgár barátság napját, amellyel két nemzet felfedezte a közös gyökereit, megerősítve egyébként is hagyományosan jó kapcsolatát.

 

Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy Magyarország nemzetpolitikája és nemzetiségpolitikája egybeforrott. A Nemzetiségekért díjat azok az emberek, szervezetek vagy nemzetiségi önkormányzatok vehetik át, akik, illetve amelyek példaértékű munkát végeztek a magyarországi nemzetiségek érdekében közéleti, oktatási, kulturális, egyházi, tudományos területen vagy a tömegtájékoztatásban, illetve a gazdasági önszerveződésben. Idén tíz ember és három szervezet vehette át az elismerést.

 

Alexov Milica szerb nemzetiségi pedagógust, óvónőt azért tüntették ki, mert a nemzetiségi nyelv használata mellett a népi hagyományok megismertetésének szintén folyamatosan figyelmet szentel, gyermek- és népdalokat tartalmazó gyűjteménye is jelent meg nyomtatásban.

 

Antal István egyebek mellett azért kapta meg a díjat, mert részt vett a Jezsuita Roma Szakkollégium megalapításában, amelynek jelenleg a rektora.

 

Balogh Tibor "roma-magyar-keresztény identitása a roma kortárs képzőművészet kifejezőeszközeivel segít lebontani a roma kulturális gettó és a többségi társadalom kultúrája közötti falat".

 

Bauer Andrásné (sz. Moór Mária) német nemzetiségi hagyományőrzőként több mint száz sváb népdalt gyűjtött össze. Színdarabokat tanít gyermekeknek, aktív szereplője a kaposvári német közéletnek.

 

Bogdán Imre, aki mélyszegénységből küzdötte fel magát saját erejéből, jelenleg a Kaposvári Egyetem romológus oktatója. Sok, az esélyegyenlőségért és a felzárkózásért dolgozó szervezetnek volt tagja, illetve vezetője.

 

Fodor Lászlóné (sz. Tóth Klára) tanárként a rábavidéki szlovén nyelvjárás színpadra vitelével az identitás megőrzéséhez járult hozzá. Ő hozta létre az első szlovén gyermekbábcsoportot, ezenkívül rádiózik is.

 

Lászik Mihálynak többek között azért adományozták az elismerést, mert tankönyvek fordítása és írása mellett kidolgozta a szlovák népismeret-oktatás keretprogramját, továbbá aktív szereplője a szlovák közéletnek.

 

A Magyarországi Német Néptánchagyományok Ápolása Alapítvány már huszonhat éve őrzi a németek tánchagyományait, valamint tart továbbképzéseket tanároknak. Fesztivált és tábort is szervez évről évre.

 

Martyin Emília néprajzkutatóként a magyarországi román nemzetiségi kultúrát, nyelvet vizsgálja. Rengeteg önálló kötet és csaknem száz tudományos tanulmány szerzője.

 

Nagy Pál a magyarországi és az erdélyi cigányság életmódját kutatja. Munkái gazdag forrásbázison alapulva szinte a teljes magyar nyelvterületet érintően feldolgozták a roma történelmet.

 

A Polonez Lengyel Nemzetiségi Dal- és Táncegyüttes célja, hogy ne csak a lengyelség, hanem a magyar fiatalok körében is népszerűsítse a népzenét és a néptáncot.

 

Rácz Erika kutatásai során elhivatottan vizsgálja a Mura-menti kaj-horvátok nyelvjárását, szerkeszti a magyar-kaj-horvát szótárat, és konferenciákon adja elő tudományos eredményeit.

 

A Zornica Hagyományőrző Egyesületet Magyarországon házasodott bolgár háziasszonyok alapították. Ők azért kaptak Nemzetiségekért díjat, mert átadják a népszokásokat a magyarországi bolgároknak.

 

 

      

 Kérjük oszd meg a cikket ismerőseiddel is!

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában. Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek! 

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert azzal is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS - MAGYARHIRLAP

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek