Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Balogh is megy a lecsóba? Hamarosan új elnöke lehet az Országos Roma Önkormányzatnak
2016-12-09 10:19
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A szervezet jelenlegi elnöke indoklás nélkül elnapolta a mára összehívott közgyűlést, többek szerint azért, mert a képviselők nagy része ellene fordult. Portálunk is úgy tudja, hogy fogy a levegő Balogh János körül, a képviselők rendkívüli ülésen mondatnák le az elnököt, és már az utódját is kijelölték.

Hamarosan új elnöke lehet az Országos Roma Önkormányzatnak

 

 Indoklás nélkül két héttel elnapolta az ORÖ péntekre tervezett közgyűlését Balogh János elnök – írta meg csütörtökön a RomNet. A roma ügyekkel foglalkozó közéleti hírportál több forrásból is úgy értesült, ennek az az oka, hogy a szervezet vezetője elvesztette képviselők többségének támogatását, mert a napirendi pontok között szerepelt a megyei irodahálózat felszámolása. Hasonló okokat sejt a háttérben több, az atv.hu-nak nyilatkozó képviselő is, de volt olyan, aki szerint Baloghot érintő családi ok miatt történt az elnapolás.

 

A megyei irodakérdés azért érint több képviselőt érzékenyen, mert a hírek szerint több, a jelenlegi vezetésnek „hűséget fogadó” képviselő irodafenntartás címszó alatt kapott havi 450 ezer forintos fizetést. (Információink szerint nagyjából 40 képviselő és családtag részesült a havi juttatásban.) Az atv.hu egyik, az ügyre rálátó forrása szerint azonban az utóbbi időben olyan rossz pénzügyi helyzetbe került a roma önkormányzat, hogy már nem tudja kitermelni a pénzt, emellett Budapest Főváros Kormányhivatala is felhívta az elnök figyelmét, hogy nem szabályos az irodák működése.

 

Az ORÖ manapság nem dúskál a pénzben, mert mint ismeretes, a szervezet ki sem látszik az adósságból, amióta az Emberi Erőforrások Minisztériuma visszaköveteli azt az 1,6 milliárd forintot, amit a Híd a munka világába projektre kaptak. Az önkormányzat éves költségvetése nagyjából 400 millió forint, és úgy állapodtak meg a kormánnyal, hogy havi 5 millió forintot fizetnek, hogy kiegyenlítsék a milliárdos adósságot. A jelenlegi vezetés pedig nem tudott olyan programot indítani, ami pénzt hozna „a konyhára”.

 

 

 

Kiakadtak Baloghra a képviselők

Ennek fényében érthető, hogy az önkormányzat vezetése próbál faragni a költségekről, de ennek az az ára, hogy az eddig lojális képviselők közül többen Balogh ellen fordultak. Érdekes adalék, hogy Hegedüs István korábbi ORÖ elnök arról számolt be portálunknak, hogy sok olyan képviselő, aki eddig ellenséges volt vele megkereste békülés céljából, és arról beszéltek neki, hogy mennyivel „jobb volt minden” az ő elnöksége alatt.

 

Információink szerint a képviselőket az is aggasztja, hogy az utóbbi hetekben két rendőrségi nyomozás is indult az ORÖ háza táján. Portálunk írta meg először, hogy meghamisíthatták a szervezet egyik közgyűlésének jegyzőkönyvét, majd azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a rendőrség nyomozást indított ismeretlen tettes ellen. A Magyar Nemzet pedig két napja írt arról, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el a roma szervezet luxusautó-beszerzése miatt.

 

A fent említett ügyek miatt egye nagyobb a feszültség a képviselők között, a 47 fős testületben a hírek szerint többségbe kerültek a jelenlegi vezetést ellenzők. Az atv.hu értesülései szerint akkora az elégedetlenség, hogy hamarosan rendkívüli közgyűlésen kívánnak dönteni Balogh János leváltásáról. Vajda László képviselő portálunknak elmondta, hogy hétfőre megszerzi az elegendő aláírást a rendkívüli közgyűlés összehívásához (24 fő kell a határozatképességhez), így akár már a jövő hét pénteken vagy szombaton változás állhat be a roma szervezet vezetésében.

 

 vajda lászló

 

 

Felkészül Vajda László?

Forrásaink szerint 18-20 olyan képviselő van jelenleg a roma önkormányzatban, akik nem vettek részt a szabálytalan pénzosztásokban, ők Balogh ellenzékének számítanak, de a „másik oldalon” is egyre több az olyan képviselő, aki – érezve a tarthatatlan helyzetet – kiáll az elnök mögül. Jelen helyzetben úgy néz ki, hogy egy jelentős részük Vajda Lászlót, a Lungo Drom Zala megyei vezetőjét tenné elnöknek, ami azért is rendkívüli lenne, mert mind Hegedüs István, mind Balogh János Farkas Flórián támogatásával került elnöki székbe, az más kérdés, hogy az előbbivel megromlott a miniszterelnöki biztos bizalma.

 

Vajda Lászlóról azonban köztudott, hogy finoman szólva sem ápol jó viszonyt Farkas Flóriánnal, és a többi között neki – valamit az általa korábban vezetett alternatív vizsgálóbizottságnak – köszönhető, hogy fény derült több szabálytalanságra az önkormányzat pénzköltései körül, például hogy használhatatlan szövetkezeti irodákat vett a szervezet. A jobboldali roma politikus az önkormányzat mostani vezetése szemében sem túl népszerű, akik ezért mindent megtesznek, hogy az általa javasolt változtatások ne tudjanak végbemenni. Erről bővebben ebben a cikkünkben írtunk.

 

A képviselők egy része ezért Vajdában látja azt a személyt, aki változást hozhat az országos roma politikában. Maga az érintett az atv.hu-nak megerősítette, hogy többen személyesen jelezték felé, hogy őt akarják elnöknek. Ezt azzal indokolták, hogy már évek óta nyomon követi a korrupciógyanús ügyeket – amik miatt számos feljelentés is tett –, ezért a jövőben ő tudna leghatékonyabban együttműködni a hatóságokkal. Vajda azonban realista, tudja, hogy sokaknak nem érdeke, hogy világosságra kerüljenek piszkos ügyek az önkormányzatban, és mint elmondta: neki nem az a fontos, hogy elnök legyen, hanem hogy a képviselők felébredjenek, és realizálják magukban, hogy a „törvényesség útjára kell lépni, és el kell felejteni az eddigi gyakorlatot”.

 

     

 Kérjük oszd meg a cikket ismerőseiddel is!

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában. Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek! 

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert azzal is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS - ATV

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek