Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Rendőrségi nyomozás az ORÖ-nél
2016-11-20 07:07
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Közokirat-hamisítás gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság az Országos Roma Önkormányzatnál a szervezet májusi, rendkívüli közgyűlésén történtek miatt – értesült a Magyar Nemzet. A kihelyezett kisvárdai ülés után Lakatos Oszkár és Vajda László roma politikusok fordultak a rendőrséghez, állításuk szerint ugyanis a közgyűlésről készült hivatalos jegyzőkönyv nem egyezik azzal, ami valójában elhangzott az ülésen, amelyről egyébként hangfelvétel is készült.

Balogh János és Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat jelenlegi és volt elnöke. Ki mit tud?

Balogh János és Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat jelenlegi és volt elnöke. Ki mit tud?

Fenyegetés, nyomásgyakorlás

Ráadásul a képviselők szerint a jegyzőkönyv megírására az ORÖ egyik olyan alkalmazottját utasította a szervezet, aki részt sem vett a május 25-én tartott közgyűlésen. Erről – büntetőjogi felelőssége tudatában – írásban is nyilatkozott az ORÖ azóta már elbocsátott munkatársa. A tanúk előtt tett nyilatkozatot a képviselők lapunknak is eljuttatták. Ebben az egykori alkalmazott azt állítja, hogy mivel nem vett részt a kihelyezett ülésen, ellenvetéssel élt a jegyzőkönyv megírása ellen. Azonban nyomást gyakoroltak rá, s állítása szerint azzal fenyegették meg, hogy ha nem végzi el a feladatot, nem tartják fenn tovább megbízásos jogviszonyát, ezért végül vállalta a munkát. Hozzátette, a jegyzőkönyvet nem a saját hivatali számítógépén kellett elkészítenie, a leírt szöveg további sorsáról pedig nem tájékoztatták. Mindezek ellenére az ORÖ június végén szerződést bontott vele.

 

A jegyzőkönyvvel a roma szervezet törvényességi felügyeletét ellátó Budapest Főváros Kormányhivatalának is problémája akadt. Igaz, nem tartalmi kifogást emeltek. A hivatal lapunknak adott tájékoztatása szerint az Országos Roma Önkormányzat a májusi üléséről készült jegyzőkönyvet nem terjesztette fel a törvényi határidőn belül. Mint írták, emiatt törvényességi felhívást bocsátottak ki a jogsértő mulasztás megszüntetésére, amelynek eredményeként a felhívásban meghatározott határidőn belül a szervezet megküldte a jegyzőkönyvet a kormányhivatalnak. Figyelemre méltó, hogy a hivatal válasza szerint a jegyzőkönyv valóságtartalmát nem is vizsgálhatják, ugyanis közokiratnak minősül, így tartalmát a kormányhivatalnak „el kell fogadnia”.

Nem a kormányhivatal tett feljelentést

Ugyanakkor a lapunk birtokába került hangfelvétel szerint a kormányhivatal igenis vizsgálta a jegyzőkönyv tartalmát, illetve az ülésen rögzített hangfelvételt, és arra jutott, hogy a kettő nem egyezik meg. A hivatal munkatársa mindezt telefonon erősítette meg a roma politikusoknak, és – tájékoztatása szerint – a főnökeinek is megmondta.

Mindezek ellenére nem a kormányhivatal, hanem a roma önkormányzat képviselői tettek feljelentést közokirat-hamisítás miatt. De erősen megkérdőjelezi a kormányhivatal vezetésének szavahihetőségét az is, hogy kérdésünkre tagadták, hogy bármely minisztériummal egyeztetnének a kisebbségi szervezetnél folytatott vizsgálatok esetében. Ám a birtokunkba került felvételeken elhangzik, hogy az Emberi Erőforrások Miniszté­riuma és a Belügyminisztérium mellett a Miniszterelnökséggel is egyeztetett a hivatal az ORÖ-t érintő kérdésekben.

Farkas áll a háttérben?

A fideszes György István kormánymegbízott által vezetett hivatal nem először bánik kesztyűs kézzel a roma önkormányzattal. Az állami szervezet tavaly márciusban jelentette, hogy törvényességi, felügyeleti vizsgálatot kezdeményezett a cigány önkormányzat 2011 és 2014 közti működésével összefüggésben. Vagyis azt az időszakot vizsgálják, amikor Farkas Flórián – jelenleg miniszerelnöki biztos – vezette a roma önkormányzatot. A hivatal azonban nem sieti el az eljárást. Mint megtudtuk, a vizsgálat máig sem zárult le, noha csaknem két éve kezdődött.

Bár a miniszterelnöki biztos hivatalosan nem kötődik a roma önkormányzathoz, időről időre felmerül, hogy valójában ő irányítja a szervezetet a háttérből. Ezt támasztja alá az a levél is, amelyet Balogh János ORÖ-elnök megbízásából küldött a szervezet Farkas Flóriánnak. A levél a szóban forgó kisvárdai közgyűlésről készült, vélhetően hiányos jegyzőkönyvet tartalmazta.


A humántárca, a Belügyminisztérium és a Miniszterelnökség is egyeztetett a fővárosi kormányhivatallal


Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 11. 19.

 

     

 Kérjük oszd meg a cikket ismerőseiddel is!

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában. Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek! 

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert azzal is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS - MNO

 

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk