Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Hivatalos irat cáfolja az ORÖ elnökét
2016-11-15 01:08
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A korábbi hivatali gépjármű rossz műszaki állapota és „közlekedésbiztonsági szempontok” tették szükségessé, hogy az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke részére egy másik hivatali autót szerezzenek be. Ezt állította lapunknak néhány hete Balogh János, a roma szervezet első embere, aki azóta egy több millió forintos Audi A4 S Line típusú járművel furikázik. Csakhogy a Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumokból kiderült, hogy az elnök nem mondott igazat.

Balogh János ORÖ-elnök

 Balogh János ORÖ-elnök

 

A korábbi – Volkswagen Tiguan típusú – hivatali jármű állapotát ugyanis a Porsche Buda szakszerviz mérte fel október végén, s azt állapította meg, hogy nincs komoly műszaki probléma az autóval. A szakszerviz mindössze 166 ezer forintnyi szerelési költséget számolt fel – az ablaktörlő karok cseréjére –, azonban más elengedhetetlenül szükséges javítást nem állapított meg.

 

Igaz, a műhely értékelése alapján az autó lendkereke is zajos volt, s annak kicserélését javasolta, ám a dokumentumból úgy tűnik, ez a javítás nem bizonyult nélkülözhetetlennek.

 

Mindezek alapján még inkább érthetetlen, hogy az adósságok alatt roskadozó önkormányzat miért nem javíttatta meg 166 ezer forintért a korábbi hivatali járművet, s helyette miért volt szükség egy luxus-Audi beszerzésére. Noha az autót lízingeli az ORÖ, a szerződést 72 hónapra kötötték meg, közel százezer forintos havidíj mellett, így csaknem hétmillió forintba kerül majd az adófizetőknek az elnök kényelme.

 

 

A lízingelt Audi az ORÖ-székház előtt
 
Ráadásul a roma szervezet több képviselője úgy látja, hogy törvénysértő módon szerezte be az autót a kisebbségi önkormányzat, ugyanis szerintük erről a közgyűlésnek kellett volna döntenie a jogszabályok alapján. Emiatt pedig többen azt fontolgatják, hogy feljelentést tesznek az indokolatlan autóbeszerzés miatt. Akadt olyan politikus, aki szerint a roma szervezet korábbi hivatali járművét át akarják játszani valakinek a szervezetben – erről Vajda László képviselő beszélt lapunknak. Továbbá úgy tudjuk, hogy volt olyan roma képviselő, aki jelezte is vételi szándékát az autóra. Figyelemre méltó, hogy minderről az ORÖ hivatalvezetője is tudott. Cserháti Tiborné arról tájékoztatta az egyik roma politikust, hogy a szervezet pénzügyi bizottságát tájékoztatták a korábbi autó rossz állapotáról, a bizottság pedig azt javasolta, hogy ne vadonatúj kocsit vásároljon a szervezet a régi helyett.
 

Az, hogy Cserháti részese volt az ügyletnek, azért érdekes, mert a lapunk által ismertetett – nyáron készült – hangfelvételen a hivatalvezető többek közt a szervezet felelőtlen és pazarló működéséről beszélt. Mint mondta, ilyen gazdálkodás mellett nem lehet működtetni az ORÖ-t. Majd tételesen felsorolta, hogy a szervezet miként költött el több mint félmilliárd forintot fél év alatt, noha az éves teljes bevétele nem haladja meg az ötszázmillió forintot. – Jelenleg két fillér sincs az ORÖ-ben – közölte Cserháti. Pedig a kisebbségi szervezetnek már csak alig néhány hónapja van arra, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma felé fennálló csaknem 1,6 milliárd forintos tartozását kiegyenlítse, amit a Farkas Flórián miniszterelnöki biztos nevével fémjelzett Híd a munka világába program után kell visszafizetni.

 

A hivatalvezető egyébként az ORÖ szakmai bizottsága előtt arra is rámutatott, hogy képtelenség működtetni az Országos Roma Önkormányzatot, ugyanis a szervezet alkalmazottai között nincsenek szakmailag alkalmas munkatársak, az álláshelyeket pedig olyan ismerősök, rokonok, barátok töltik be, akiknek a tevékenysége mögött nincs munka.


Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 11. 14.

 

 A teljes hangfelvétel itt hallgatható meg:

 

     

 Kérjük oszd meg a cikket ismerőseiddel is!

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában. Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek! 

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert azzal is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS - MNO

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk