Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Családi kifizetőhely az ORÖ
2016-11-12 11:08
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Képtelenség működtetni az Országos Roma Önkormányzatot (ORÖ), ugyanis a szervezet alkalmazottai között nincsenek szakmailag alkalmas munkatársak, az álláshelyeket pedig olyan ismerősök, rokonok, barátok töltik be, akiknek a tevékenysége mögött nincs munka.

Bár két fillér sincs az ORÖ kasszájában, Balogh János elnök (elöl) mégis lízingelt Audival jár

Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet
 
 

A Magyar Nemzet birtokába került hangfelvétel szerint többek között erről beszélt a kisebbségi szervezet hivatalvezetője az önkormányzat július végén tartott szakmai bizottsági ülésén. Az ORÖ-képviselőkből álló bizottság tagjai alapos fejmosást kaptak Cserháti Tibornétól, aki indulatos beszédében hívta fel a politikusok figyelmét az önkormányzatnál uralkodó lehetetlen állapotokra.

 

 

 Cserháti Tiborné hivatalvezető.

 

A hivatalvezető egyebek mellett azt kifogásolta: két hónappal a májusi – Kisvárdán tartott – közgyűlés után sem kapott felhatalmazást arra, hogy a rendkívül pazarló módon működő hivatalt átszervezhesse úgy, hogy az megfelelően tudjon működni. Beszélt az ORÖ-ben uralkodó összefonódásokról, arról, hogy egyes képviselők bejárnak hozzá például olyan kérésekkel, hogy az ő ismerősük kapjon fizetésemelést. Közölte, ezzel csak az a baj, hogy nincs mögötte munka. – Azt el tudom fogadni, hogy valaki valakinek az ismerőse, rokona vagy bárkije, vagy nagyon tetszik neki, meg nagyon aranyos és kedves, csakhogy ez itt egy önkormányzati hivatal – hangsúlyozta a hivatalvezető.

 

Majd hozzátette, hogy csupán két hozzáértő emberre lenne szüksége, de annyi sincs. Cserháti szemléletes példával érzékeltette az önkormányzati munkaerő-állomány helyzetét: mint mondta, legalább azt sikerült elérni, hogy a munkatársak megfelelően jelenjenek meg, ne pedig „félmeztelenül vagy kivágott ruhában” érkezzenek az ORÖ-be.

 

Szavaiból kiderült, hogy már nyáron csődközeli helyzetben volt a roma önkormányzat, legalábbis nagyon súlyos likviditási gondokkal küszködött. Cserháti akkor közel hetvenmillió forintos hiányt helyezett kilátásba szeptember végére. Egyben közölte, hogy ilyen gazdálkodás mellett nem lehet működtetni a szervezetet. Majd tételesen felsorolta, hogy az első fél évben mennyi pénzt költött a kisebbségi szervezet.

 

Ennek alapján közel hétmillió forint ment el az ORÖ vagyonkezelésében álló ingatlanokra, 90 millió forint a szervezet kötelezettségeire, 127 millió dologi kiadásokra (beleértve a közüzemi díjakat), és 296 millió forintot fordítottak bérköltségekre.

 

Utóbbi különösen a hivatalvezető által lefestett munkaerő-állomány helyzetének ismeretében figyelemre méltó összeg. Az adatokból látszik, hogy az ORÖ több mint félmilliárd forintot költött el fél év alatt, noha az éves teljes bevétele nem haladja meg az ötszázmillió forintot. – Jelenleg két fillér sincs az ORÖ-ben – így összegzett Cserháti.

 

De azt is sérelmezte, hogy olyan adatokat titkoltak el előle, mint például egy tízmillió forintos áfa-visszatérítési összeg. – Olyan a világon nincs, hogy egy vezető ne tudhassa hajszálpontosan a gazdasági állapotokat – mondta, hozzátéve, „vért izzad” azért, hogy kiderítse, a gazdasági részlegtől kapott adatok pontosak-e.

 

A vezető által szeptember végére előrejelzett csaknem hetvenmillió forintos hiány érdekessége, hogy a szervezet éppen szeptember 30. óta egy luxusautót lízingel az ORÖ elnöke számára. Balogh János egy 2015-ös évjáratú Audi A4 S line típusú autóval furikázik, ami havonta közel százezer forintjába kerül az önkormányzatnak. A lízingszerződést 72 hónapos futamidővel kötötték, vagyis közel hétmillió forintot fizet az autóért az ORÖ.

 

Balogh János az Audi beszerzését a korábbi hivatali gépjármű rossz műszaki állapotával és „közlekedésbiztonsági szempontokkal” indokolta. Ugyanakkor ez még nem minden. A Cserháti által emlegetett rokoni, ismerősi összefonódások még az elnöknek beszerzett luxus­autóval kapcsolatban is felvetődnek.

 

Az Audihoz ugyanis sofőrt is biztosít az önkormányzat Baloghnak, méghozzá havonta 250 ezer forint fizetésért. Információink szerint pedig a szolgálati luxusautót nem más vezeti, mint az ORÖ-elnök veje.

 

A kisebbségi önkormányzat féktelen pénzköltése nem csupán a kiürült kassza miatt figyelemre méltó, hanem azért is, mert az ORÖ fuldoklik az adósságban. A Farkas Flórián miniszterelnöki biztos nevével fémjelzett Híd a munka világába program után a szervezetnek összesen 1,6 milliárd forintot kell visszafizetnie az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi), ami éves költségvetésének többszöröse.

 

De az Albacomp informatikai cégnek is körülbelül hetvenmillió forinttal tartozik az ORÖ, ugyanis 4500 táblagépnek az árát nem fizették ki a társaságnak, amiért az pert is indított.

 

Mindezek tükrében pedig érthetetlen, hogy a Balog Zoltán vezette Emmi miért nem nevezett ki pénzügyi gondnokot az önkormányzat mellé. Úgy tűnik, az Országos Roma Önkormányzatnak mindent szabad, a miniszté­rium számára nem kulcsfontosságú az adósság behajtása és a pénzügyi fegyelem biztosítása a botrányos szervezetnél.

 

Az ugyanakkor egyre égetőbb kérdéssé válik, hogy a milliárdos tartozást felhalmozó önkormányzat miből fogja kiegyenlíteni kötelezettségeit, ha már nyáron üres volt az ORÖ kasszája.

 

A teljes hangfelvétel itt hallgatható meg:

 

     

 Kérjük oszd meg a cikket ismerőseiddel is!

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában. Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek! 

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert azzal is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS - MNO

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.február 17-től 23-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-02-17
  Ma vidám hangulatban megyünk be dolgozni és ez egészen addig megmarad, amíg nekünk lehet igazunk. Ha vélemény különbségünk adódik a munkatársakkal, akkor sajnos nehezen nyeljük le a békát. Ma a májunk lesz érzékenyebb, jól tesszük, ha nem fogyasztunk színezőanyagokkal, tartósítószerekkel kezelt élelmiszereket. Egyes tanulmányokból kiderül, hogy évente több kilogramm káros anyag jut be szervezetünkbe ilyen módon. Előzzük ezt meg!
 • Élni jöttünk - nem küzdeni
  Küzdünk a betegség ellen, küzdünk a békéért, csak, hogy küzdhessünk valamiért? Nem hiszem, hogy azért születtünk a Földre, hogy folyamatosan kivont karddal, csatasorba kelljen állnunk. Nem hiszek abban, hogy mindig találnunk kell valamit, ami ellen, vagy amiért harcoljunk.
  image
 • Reinkarnációs utazás előző életekbe
  A materialista gondolkodású emberek talán meghökkennek ezen a címen: reinkarnációs utazás. Fölteszik magukban a kérdést, van-e valami, ami megmarad belőlünk a halálunk után? A hívő emberek erre azt válaszolják: igen, a szellem, amely öröktől fogva teremtetett.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2020.február 16-tól 22-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek