Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Tovább emelkedett nyáron a csokot igénylő családok száma
2016-09-05 07:04
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Augusztus végéig 14 ezernél is többen kérelmezték az állami támogatás valamelyik formáját.

 

Az év hátralévő részében nagyszámú érdeklődőre számítanak a piac szereplői

 

Nyár végéig tovább nőtt a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) igénylők száma: lapunk összesítése szerint a pénzintézeteknél már több mint 14 ezer család igényelte a támogatás valamely formáját. A kérelmek csaknem felét folyósító OTP Bank lapunkkal azt közölte: év eleje óta mintegy hétezer igénylést fogadtak be, ezek közül ötezret már folyósítottak. Mint írták, az összes igénylés hetven százaléka továbbra is használt lakás vásárlásához kapcsolódik, az új lakások esetében viszont háromnegyed részben a tízmillió forintos, három gyermek után járó kedvezményt veszik igénybe a családok.

 

– Az új lakástámogatási program megítélésénél fontos, hogy még nem épültek fel azok a társasházi lakások, amelyek még nagyobb mértékben fognak csokigénylést generálni. A közelmúltban tapasztalható megnövekedett számú igényléseknél alapvetően a családi házak építése dominált – hangsúlyozta a bank, hozzátéve, hogy a támogatás jelentősebb felfutását egyelőre hátráltatja, hogy az épülőfélben lévő lakásokra nem lehet benyújtani az igénylést.

 

Folyamatosan emelkedik a takarékszövetkezetekhez benyújtott kérelmek száma. A használt lakás vásárlására igényelt támogatások száma február és június között megnégyszereződött, míg az új lakásokra igényelt támogatásoké majdnem kétszeresére nőtt – közölte lapunkkal a Takarékbank. A takarékok országszerte az első fél évben mintegy kétezer igénylést vettek föl, vagyis a nyár végére 2000-2500 kérelmet fogadhattak már be. – A társasházi és magánerős építkezések, valamint a lakásvásárlások szezonalitása miatt a Takarékbank a jelzáloghitelek és a csokigénylések további emelkedésére számít 2016 harmadik negyedévében – írták.

 

A megújult csokot július elejéig mintegy 1700-an igényelték, összesen 4,2 milliárd forint értékben – tudatta lapunkkal a K&H Bank, vagyis nyár végéig e pénzintézetnél is megközelítőleg kétezren kérelmezhették már a támogatást. A bank közlése szerint a támogatás mellé az ügyfelek háromnegyede kért hitelt is. A K&H-nál az összes csokkérelem mintegy tizedét teszi ki a tízmillió forintos támogatási forma.

 

Az év első nyolc hónapjában több mint 1200 hiánytalan igénylést fogadott be az FHB Bank, ebből 300-at tesz ki a tízmillió forintos, háromgyermekeseknek szóló támogatási forma – tudtuk meg a pénzintézet sajtóosztályától. A saját célú házépítésnél érvényesíthető áfa-visszatérítéssel már 350-en éltek a bankon keresztül. Mint írták, január 1-jétől 1,4 milliárd forintot folyósítottak az igénylőknek, egy jóváhagyott kérelem átlagosan 2,6 millió forintról szól

 

Csaknem hatszáz csokkérelmet fogadott be az MKB Bank. A lapunknak küldött tájékoztatása szerint ezek negyede szólt a tízmillió forintos támogatásról, amely mellé egyúttal mintegy százan vették igénybe az államilag támogatott hitelkonstrukciót. A pénzintézetnél kétszáz ügyfél kérte a családi ház építéséhez segítséget jelentő áfa-visszatérítést. A Budapest Banknál százas nagyságrendben kérelmezték az állami támogatást.

 

Tájékoztatásuk alapján a hitelért a pénzintézethez fordulók tizede igényli valamilyen kölcsön mellé a csokot is. A CIB Bank a kérelmezők számáról csak annyit közölt lapunkkal, hogy „jelentős érdeklődést tapasztalnak”. Az átlagos támogatási összeg a banknál 2,84 millió forint, az igénylők háromnegyede kamattámogatott vagy piaci hitellel együtt veszi fel a kedvezményt. A forgalmi adó visszatérítését az összes igénylés egyharmadánál kérték.

 

Az UniCredit Bank korábbi, augusztus eleji közlése szerint már majdnem ezren igényelték a banknál a csokot, a kamattámogatott hitelt vagy az áfa-visszatérítést. Az Erste Bank a kérelmezők számának említése nélkül annyit közölt, hogy további növekedésre számítanak az év hátralévő részében.

 

   

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS - magyaridok.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek