Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Becsengettek
2016-09-01 06:49
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Nagy valószínűséggel egyetért az oktatásügy valamennyi szereplője az ágazatért felelős államtitkár azon óhajával, hogy a ma kezdődő tanév szóljon végre a gyerekekről. Végül is értük, a jövőnkért kell, hogy történjen minden ezen a területen. De jó, ha tudja Palkovics László, hogy itt véget is ér a hőn áhított közmegegyezés.

 

 

 

Jövőbe mutató jellege miatt ugyanis minden politikai szereplő tisztában van azzal, hogy a nevelő-oktató munkában bevezetett bármilyen jellegű változtatás hatása csak évekkel később mutatható ki. Ezért aztán szabad prédának tekintik ezt a társadalmi alrendszert a kockás inges rezsimsöprők éppúgy, mint a tagsággal már alig-alig rendelkező szakszervezetecskék.

 

Tudják, könnyű fogást találni a kormány legjobb szándékú döntései­ben is, hiszen az itt jelentkező problémák soha nem oldódnak meg egy csapásra. Ezen felbuzdulva a csekély létszámú, ám annál hangosabb alakulatok lózungjaikban ugyanúgy a gyerekekért aggódnak, jó előre bejelentették hát a forró őszt és a nem csituló balhécunamit.

 

Miközben csökkenhetnek a diákok terhei, új köznevelési intézménytípusokat vezetnek be, átalakul a fenntartás rendszere, módosul a doktori képzés, és további béremelés várható, a zavarkeltésben érdekelt álpedagógusok még mindig óraszámcsökkentésről, kevesebb iskolában töltött időről álmodoznak, és még több pénzt követelnek. Végtelenül szomorú, hogy neveléselméletből le tudott szigorlatozni olyan, akinek tanári hitvallásában nem ez az első mondat: a pedagógus a pedagógiai folyamatban teljes személyiségével vesz részt.

 

Mert aki ezt belső iránytűjévé tette, annak nincs munkaidő, azt nem kell adminisztratív eszközökkel arra kényszeríteni, hogy a rá bízott gyerekek gondjaival foglalkozzon legalább heti harminckét órában. Az tudja, hogy nem kell ehhez délután is a tanári szobában ülni, millió más formája is van a lelkiismeretes hivatásgyakorlásnak.

 

A magyar társadalom józanabb fele pedig tudja, hogy az ilyen nagyszerű pedagógusokból van több az iskolákban. Csak ők csendesebbek. Leköti figyelmüket, hogy a legkülönfélébb életkörülmények közül, sokszor halmozottan hátrányos helyzetből érkező, speciális nevelési igények garmadájától szenvedő tanulókból ugyanúgy embert faragjanak, mint ahogy repíteni segítik pályájukon a legtehetségesebb, legszorgalmasabb tanítványai­kat.

 

Tisztában vannak persze ők is a gondokkal, a legfiatalabbak kivételével átélték, ahogyan a szocialista–szabad demokrata kormányok a nemzet napszámosaiból a nemzet hülyéivé tették őket. Évtizedek kellenek, hogy az elhülyítés szocialista oktatáspolitikája végleg kitörlődjön a rendszerből. Mert kétségünk ne legyen, ismét azzal állunk szemben, hogy amivel vádaskodnak a honi balliberálisok – miszerint gondolkodni nem képes, orruknál fogva vezethető bérrabszolgákat akar képezni az oktatási rendszeren belül a kormány –, azt épp az ő dicstelen ténykedésük célozta meg regnálásuk időszakaiban.

 

Isteni szerencse, hogy az utóbbi időben elindult változás felszabadította a pedagógiai gondolkodást a „nincs kréta, de sok az óra” típusú szellemi restség alól, és ma már azt a dilemmát sem reménytelen feloldani, hogy miközben tananyagcsökkentést követel mindenki, azonnal tüntetni indul, ha az ő tantárgyának óraszámát nyirbálja meg egy elképzelés.

 

Hosszan lehetne sorolni, mennyi minden vár még átgondolásra, átalakításra, megoldásra a köznevelés rendszerén belül. De egy dolog azért bizakodásra ad okot az idei szeptember elsején is diákoknak, szülőknek egyaránt.

 

A hivatásuknak élő pedagógusok szerint ugyanis oktatási reformok, nevelési koncepciók jönnek-mennek, a lényeg nem változik: a rájuk bízott gyerekeket szeretni kell. A többi jön magától.

 

Gajdics Ottó

 

  

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS - magyaridok.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-16
  Ma örülünk az új kapcsolatoknak, szívesen szerzünk új barátokat. A régiekkel is szervezhetünk közös programokat. Ma ne kezdjünk alaposabb otthoni munkálatokba, - ehhez nincs meg a kitartásunk és a türelmünk. Ma érzékenyebb lesz a mellkasunk tájéka, gondoskodjunk önmagunk számára friss levegőről. Ha dohányzunk, akkor mérsékelhetjük az elszívott cigaretták számát. Dohányos családtagjainkat, pedig megkérhetjük, hogy ne a jelenlétünkben dohányozzanak.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.július 16-tól 22-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-15
  Nyugodt hangulatban leszünk, - szépen, lassan haladunk a munkahelyi teendőkkel. Ma nincs túl nagy kedvünk a bulihoz, inkább otthon maradnánk este. Egy ínyenc vacsora kedvéért azért hajlandóak vagyunk kimozdulni. Ma a torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.július 15-től 21-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Heti általános horoszkóp 2020.július 14-től 20-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek